Επιστροφή στο Forum : "Περίεργη" φωτογραφία στο ΤΕΙ Πατρών.
flamekeeper
20-07-08, 19:22
Καλησπέρα..
Έχω στην κατοχή μου μια φωτογραφία, από μια εκδήλωση Α.Μ.Ε.Α στην αίθουσα εκδηλώσεων του συνεδριακού κέντρου του ΤΕΙ Πατρών, και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας.
http://img166.imageshack.us/img166/3351/057fe0.jpg (http://imageshack.us)
Ορίστε και το direct link για να κάνετε ζοομ στις φιγούρες, εμφανίζονται πίσω απο την γυναίκα με την καπαρντίνα.
http://img292.imageshack.us/img292/8660/0571gy7.jpg
Τα σχόλια δικά σας, αν μπορεί κανείς να την επεξεργαστεί με photoshop να δει αν είναι αντανάκλαση ή σκόνη στον φακό ή οτιδήποτε άλλο ακόμα καλύτερα. thanks =D
Εννοείς την γυναίκα με την μακριά, μπέζ καμπαρντίνα?
Εμένα μου φαίνεται λίγο περίεργη η κοπέλα με τα μαύρα μαλλιά που στέκεται απο πίσω της.
Είναι μισο-ξεθωριασμένη και απο πίσω της υπάρχει μια περίεργη ομίχλη...
Υπήρχε κάτι απο πίσω?
Ίσως κάποιο μέρος του σκηνικού?
ANDROMEDA_
22-07-08, 13:59
Εμένα μου κάνει για ψιλο-fake συγνώμη κιόλας ίσως κάνω λάθος.
http://img174.imageshack.us/my.php?image=057fe0ck4.jpg
Είναι απλά μια σκιά, αποτέλεσμα σκόνης στον φακό.
ANDROMEDA_
22-07-08, 20:59
Εντάξει πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί με κάποια θέματα.Το να δηλώνουμε σκουπιδάκια στο φακό ή χίλια δύο όταν φαίνονται καθαρά κάποια πράγματα είναι γελοίο.Φαίνεται πεντακάθαρα πως πρόκειται για πρόσωπο.
Μπορούμε να ελέγξουμε την αυθέντικότητα της φωτογραφίας (πράγμα που ομολογώ δεν γνωρίζω) αλλά για να πούμε πως πρόκειται για σκουπίδι ενω κάνει μπάμ για το τι είναι το βλέπω παράλογο.
Είναι αυθεντική η φωτογραφία. Σε μεγένθυνση τα πιξελς γύρω από το αντικείμενο ταιριάζουν με την υπόλιπη φωτογραφία.
Όμως μιλώντας εκ πείρας, γνωρίζω πως ένα σκουπιδάκι στο φακό μπορεί να παίξει πολλά διάφορα παιχνίδια. Το ότι φαίνετε πρόσωπο δεν σημαίνει κιόλας πως είναι. Εξάλλου, μια αντανάκλαση πάνω στον φακό μπορεί εύκολα να τοποθετήσει πρόσωπο που βρίσκετε σε κάποιο σημείο της σκηνής να είναι φαινομενικά σε άλλο σημείο, και είναι επίσης και μία μέθοδος που χρησιμοποιούν οι κινηματογραφιστές για να πετύχουν διάφορα τρικς.
Αυτά που λέω όμως δεν αποκλείουν την όποιαδηποτε άλλη υπόθεση! Απλά, κατά την άποψη μου, είτε πράγματι υπάρχει κάτι εκεί η όχι είναι άνευ σημμασίας, μιας και δεν υπάρχει τρόπος να αποδείξουμε ότι δεν πρόκειτε περί σκουπιδάκι στο φακό... Οπόταν προσωπικά με βολεύει καλύτερα να λέω πως είναι σκουπιδάκι παρά να μπένω σε μια διαδικασία άλλη την οποία δεν μπορώ να αποδείξω...
ANDROMEDA_
23-07-08, 15:34
Βλέπεις κανένα πρόσωπο ίδιο με αυτό που γίνεται η αντανάκλαση;γιατί εγώ δεν βλέπω...Κι ένα σκουπιδάκι δηλαδή στο φακό τι μπορεί να δείξει πύργους ολόκληρους;
Και λέγωντας πύργους εννοώ εικόνες τόσο τρανταχτές που κάνουν μπάμ για το τι είναι μπορούμε να βγάλουμε το πόρισμα πως πρόκειται για σκουπιδάκι;;
Δεν ξέρω,τι να πώ όμως εφόσον μιλάς εκ πείρας.Να μου έλεγες πάντως πως είναι fake θα μπορούσα πιο άνετα να το πιστέψω...
Κοίτα, απλά λέω τι πιστεύω για την φώτο... Πιστεύω πως είναι αληθινή, για τον λόγο που προανέφερα. Πιστεύω επίσης πως είναι πολύ πιο εύκολο να είναι απλά μια αντανάκλαση (το αρχικό πρόσωπο δεν χρειάζετε να είναι μέσα στην φώτο), παρά ένα φάντασμα.
flamekeeper
24-07-08, 00:27
Ophelia, στο background είναι μια βαριά κουρτίνα χρώματος μπλε, και απο πίσω δεν υπάρχει τίποτα, είναι ένας άδειος διάδρομος με κάτι σαν σκαλωσιές που νομίζω στηρίζουν την αυλαία. Τα φώτα είναι αρκετά ψηλά, φαίνεται από την γωνία που σχηματίζουν οι σκιές ;p
Λοιπόν, για την φιγούρα που κοιτάει με ελαφρά γερμένο το κεφάλι, αρχικά σκέφτηκα ότι έχει σχέση με την κοπέλα με τα ξανθά μαλλιά, αλλά μετά πρόσεξα το σχέδιο του πουκαμίσου και το χτένισμα, η ξανθιά έχει φράτζα που καλύπτει όλο το μέτωπο της. Έψαξα ιστορικά της περιοχής ( το κτήμα που στεγάζεται το ΤΕΙ Πάτρασ άνοικε στην οικογένεια Κόλλα ), δεν βρήκα όμως θάνατο που να στηρίζει την ύπαρξη φαντάσματος, Δεν πρέπει σώνει και καλά να είναι κάτι τέτοιο,η φωτογραφία καθεαυτή όμως είναι παράξενη..
Τώρα, όσο για την "ομίχλη" πίσω.. μου θυμίζει έντονα πρόσωπο, κάντε ένα ζοομ μόνο πάνω στην σκιά να δείτε τι εννοώ.Δεν ξέρω, θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε.. Το να είναι παιχνίδισμα του φακού, σκουπιδάκι ή κάτι τέτοιο, είναι επίσης πιθανό, ένας φίλος που ασχολείται πολύ με την φωτογραφία ( όχι την συγκεκριμένη, γενικα :p ) μου είπε ότι έχει δει πολλές εξίσου περίεργες. Ελλάδιε, οι ψηφιακές αποτυπώνουν εξίσου με το φίλμ, αυτές τις "ανωμαλίες" ; γιατί έχω ακούσει ότι μόνο στο φιλμ μπορούν να αποτυπωθούν, επειδή λειτουργεί με το φώς..
pygolampida
24-07-08, 14:24
Λιπον παρατηρισα κατι στην αριστερη γωνια ,ειναι σαν καπνος δεν ειναι ωμος καπνος. Ειναι φαντασμα!!! :eek:
Λιπον παρατηρισα κατι στην αριστερη γωνια ,ειναι σαν καπνος δεν ειναι ωμος καπνος. Ειναι φαντασμα!!! :eek:
που αριστερα?
κατω λες?
Και κάτω υπάρχει κάτι σαν καπνός και επάνω αριστερά υπάρχει κάτι σαν παραλληλόγραμμο με κάτι σαν ORB δίπλα του...παρατηρήστε το καλά!
Ίσως θα έπρεπε να βρεις και φωτογραφίες από άλλους που βρίσκονταν εκεί και τράβηξαν φωτό τη συγκεκριμένη στιγμή.Φαντάζομαι ότι εκείνη την ώρα που είναι όλοι πάνω στη σκηνή θα βγήκαν πολλες φωτογραφίες.
~*WiLdChILD*~
01-08-08, 12:18
Εισαι σιγουρος πως η συγκεκριμενη γυναικα με τα μαυρα απο πισω δεν υπηρχε στην πραγματικοτητα οταν τραβηχτηκε η φωτογραφια?? :confused:
pygolampida
08-08-08, 16:39
και εγω αυτο ακριβως αναρωτιεμαι αλλα και παλι πως εξιγηται το αυτο που ειναι σαν συννεφο γυρο απο τη γηναικα? :confused:
flamekeeper
24-08-08, 07:10
ο ένας κοροιδεύει άτομα με ειδικές ανάγκες, ο άλλος κάνει επίτηδες ορθογραφικά λάθη για να μας βγαίνουν τα μάτια και λέει, ειρωνικά προφανώς, για φάντασμα.
Ρε παλικάρια σορρυ κιόλας, άλλη δουλειά από το να παίζετε στο forum του μεταφυσικού δεν έχετε;
Αν δεν πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρχει κάτι παράλληλα με εμάς, το λιγότερο που έχετε να κάνετε είναι να μην μας ζαλίζετε τα shift+2 shift+2 ,εσείς γίνεστε μινάρηδες όχι εμείς που ψάχνουμε.
ozagen, το φαντάζομαι, αλλά άντε να τους βρώ.. ;p
Η κοπελια πάνω στην οποία υπάρχει καπνός υπήρχε ως φυσικό πρόσωπο σωστά.Ο καπνός που βγήκε μοιάζει με apparittion.Είναι σχηματοποιημένη.Δν μπορώ να διακρίνω ακριβώς.πάντως αν η pic οπως έχει αναφερθεί είναι original φαίνετε κάτι να υπάρχει...
Χωρις να θελω στο παραμικρο να κριτικαρω, να αποδεχτω ή να απορριψω, ΜΗΠΩΣ θα ηταν φρονιμο να διεξαχθει μια μικρη "ερευνα", ενα ψαξιμο δηλαδη, για την συλλογη πληροφοριων για το αν ποτέ συνεβη κατι "ασχημο" εκει μεσα???
Καποιος ξαφνικος θανατος, κατι τελος παντων που να αποτυπωσε καποιο ιχνος στον χωρο.
Κατι δηλαδη που δεν πηγε καλα, κατι που αφησε πισω του μια "εκκρεμοτητα".
Υπαρχει κατι ακομη πισω απο την γυναικα με την μακρυα μπεζ καμπαρντινα.
Η "περιεργη" κοπελλια που περιβαλλεται απο την γκρι "ομιχλη", μοιαζει σαν να μην συμμετεχει στα οσα λεγονται ή διαδραματιζονται μεταξυ των μελων της υπολοιπης ομαδας, ενω παραλληλα ουδεις δειχνει να την κοιταζει.
http://img174.imageshack.us/my.php?image=057fe0ck4.jpg
Είναι απλά μια σκιά, αποτέλεσμα σκόνης στον φακό.
Εγώ βλέπω αλλοίωση με χέρι.. δεν βλέπω σκόνη (εκτός αν δεν είναι αλλοίωση..) για να με πείσεις ότι είναι σκόνη θα ήθελα να ρωτήσω ΓΙΑΤΙ τόσο θόρυβος?? Πόσα iso είναι η εικόνα δεν γράφει το exif είναι ελάχιστα πειραγμένη η φωτογραφία.
δεύτερον πόσα mp είναι η εικόνα.. (θα ήθελα δηλαδή την ανάλυση της γνήσιας εικόνας..)
Κάτω γωνία αριστερά τι είναι αυτή η στήλη καπνού.. Επιτρεπόταν το κάπνισμα?
.....Και επειδη ολα πρεπει να τα εξεταζουμε πριν βγαλουμε συμπερασμα, πισω απο την ολη ομαδα διακρινω ενα σκηνικο.
Αναρωτιεμαι-ισως χαζά-ειναι δυνατον η κοπελλα αυτη καθως και η ομιχλη, να αποτελουν μερος αυτου του σκηνικου??????
Καποιες φορες οταν την κοιταζω, το προσωπο της μου θυμιζει, ή εστω μου "κανει" σαν να ειναι φτιαγμενο απο παστέλ.
Οσον αφορα την πανω αριστερη γωνια, κατι σαν orbs διακρινονται, ομως ναι, αυτο μπορει να ειναι και σκονη στον φακο, παντως αυτο το οποιο αυτες οι "orbs" περιβαλλουν κατι σε μικρο παραθυρο μου μοιαζει.
Κατι που κρυβεται απο την μεγαλη σκουρα κουρτινα στα αριστερα.
Εαν καποιος μεγεθυνει την φωτογραφια και το κοιταξει αφηνοντας την φαντασια του να καλπασει, θυμιζει και κατι απο σταυροφορο ιπποτη.
Οπως και να εχει και φερνοντας την φωτο στο κανονικο της μεγεθος, μπορει καποιος να διακρινει και το κοινο που παρακολουθει.
Πρεπει να εχει τελειωσει η παρασταση και οι ηθοποιοι να κανουν προς το κοινο την κλασσικη υποκλιση, παρ' ολα αυτα η κοπελλια πισω, για την οποια μιλαμε, ΔΕΝ συμμετεχει σε αυτην την υποκλιση, πραγμα λιγο περιεργο αν αποτελει μερος της ομαδας.
Η κοπέλα είναι άνθρωπος όχι φάντασμα.. δίνει και πλατύ χαμόγελο έχοντας κλήση σώματος προς αριστερά… απλά υπάρχει υπερβολικός θόρυβος λες και είναι κροπ , μια αλλοίωση στην κοπέλα και ένα σημάδι καπνού κάτω γωνία αριστερά.. τα iso είναι άφαντα από το εξιφ(αυτό δείχνει ότι έχει δεχτεί επεξεργασία)kai λογικά σε τόσο σκοτεινό περιβάλλον πρέπει να είναι 400(δεν βγάζει παραπάνω το μοντέλο αυτό).. ψάχνοντας για το μοντέλο της μηχανής βλέπω ότι είναι 4 mp (παλαιό μοντέλο). Και ίσως δικαιολογούνται τόσος θόρυβος στην φωτογραφία με αυτές της συνθήκες, Canon PowerShot A520
pedia afto pou vlepo ego einai to prosopo mias kopelas pou einai paromi me tin kopela pou einai tetarti apo to telos. tora omos gia to aspro pou fenete an ipologisoume kai apo ton kapno pou fenete kato aristera an den einai fake i photo tote milame gia orbs.
kai aposo ksero orbs einai ena idous energias sissoremenis. den ksero an simfonite alla esis sigoura kserete kalitera
Αλήθεια, ποιο είναι το περίεργο στην εικόνα?
Το πιθανότερο είναι ότι όντως είναι άνθρωπος πίσω από τον καπαρντινάτο. Το ότι δεν είναι στην σειρά με τους άλλους δεν σημαίνει και πολλά πράγματα, ερασιτεχνικός θίασος είναι. Ίσως και να μην είναι από τους ηθοποιούς. Όσο για τον φωτισμό του άντε να βρεις άκρη σε σκηνή θεάτρου.
αν δεν είναι άνθρωπος (ζωντανός) η δεύτερη καλύτερη πιθανότητα είναι να είναι μέρος του σκηνικού. (Αν "ανοίξετε" την εικόνα με τα curves του photoshop κάτι τέτοιο φαίνεται αρκετά πιθανό.)
Φυσικά και δεν είναι σίγουρο ακριβώς τι είναι. Βλέπεται ο θόρυβος και ανάλυση δεν επιτρέπουν να ξεχωρίσουμε και πολλά πράγματα.
Ποια είναι η πιο απίθανη εκδοχή? Προφανώς να είναι κάτι το μεταφυσικό.
Παρατηρώ, εδώ και τριάντα περίπου χρόνια, ότι τα φαντάσματα έχουν μια ακατανόητη προτίμηση στις κατώτερες φωτογραφικές μηχανές και τις προβληματικές συνθήκες λήψης.
σημ. Η φωτογραφία δεν γράφει στα exif ευαισθησία γιατί είναι ρυθμισμένη να αλλάζει την ευαισθησία αυτόματα, και αυτό αναγράφεται στο exif.
TeknonSelinis
14-05-09, 23:57
To kthma Kolla einai h ektash deksia tou dromou pou anebaineis gia to estiatorio o koukos?
An ontos einai auto,8elei psaksimo h upo8esh dioti uphrxe mia epaulh ekei mesa opou ginontousan teletes thn periodo 87-91 [isws k nwrhtera apo to 87 isws kai argotera apo to 91] Pantos thn tetraetia auth emena sthn perioxh k ginontousan teletes.Ystera akousa oti eixe ginei k steki narkomanwn kai oti argotera sfragistike ews otou egine ena apo ta nea ktiria twn TEI
TeknonSelinis, όλα όσα γράφεις δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν με το "περίεργο" της φωτογραφίας, που είναι και το θέμα.
Βλέπεις εσύ κάτι περίεργο?
Έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα με τους Ελληνικούς χαρακτήρες στο λειτουργικό σου?
TeknonSelinis
16-05-09, 16:19
Diabase kala thn arxikh topo8ethsh tou melous pou anoikse to 8ema k 8a katalabeis ti sxesh exei h epaulh me to kthma kolla.
Όσο για την προσωπική επιλογή του κα8ενός για τους χαρακτήρες που επιλέγει να γράφει δεν είναι δικό σου 8έμα αλλά δικό του, ειδικά οταν σου ρίχνει και μερικά χρονάκια ιεραρχίας.
Το θέμα είναι "Περίεργη" φωτογραφία στο ΤΕΙ Πατρών. Και αυτό, το ανύπαρκτο περίεργο, αναρωτιέμαι τι σχέση έχει με αυτά που γράφεις? (Για τα οποία και δεν εξέφρασα καμία άποψη.)
Υπέθετα ότι όσο ανεβαίνει κανείς στην ιεραρχία τόσο περισσότερο σέβεται τους αναγνώστες του, ώστε να μην χρειάζεται να βγάλουν τα μάτια τους, για να διαβάσουν τα λεγόμενά του. (Ενδέχεται σε κάποιες ιεραρχίες να σου ρίχνω και εγώ κάποια χρονάκια, πχ. στη φωτογραφία)
Η δεύτερη παράγραφός σου με τους ελληνικούς χαρακτήρες είναι σαφώς πιο ευανάγνωστη. Νομίζω ότι αξίζεις ένα alt+shift.
φίλε rados ο φίλος TeknonSelinis από ότι καταλαβαίνω προσπαθεί να μας εξήγηση ότι στο συγκεκριμένο κτίριο ίσως πριν να γίνει ΤΕΙ ήτανε μια επαβλη με μεγάλη σκοτεινή ιστορία (τουλάχιστο το έτσι κατάλαβα).
άπλα δεν το καταλαβαίναμε λόγο του ότι μπήκε απευθείας στο θέμα χωρίς να μας προετοιμάσει.
Καμιά αντίρρηση. Πιθανά να είναι ενδιαφέρον σαν ένα νέο θέμα, αλλά δεν σχετίζεται με το θέμα που τέθηκε αρχικά για συζήτηση.
Είναι σαν να συσχετίζουμε τις αναμνηστικές μου φωτογραφίες από τους κήπους της Σαμοθράκης, με τα Κεβείρια μυστήρια. Σας διαβεβαιώ ότι οι φωτογραφίες μου (δυστυχώς) στερούνται μεταφυσικότητας!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.