PDA

Επιστροφή στο Forum : ΠΕΝΤΕΛΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ


johnniebegood
20-07-08, 22:27
προσφατα ανεβηκε δωρεαν στο δικτυο ισως το πιο ενδιαφερον βιβλιο που εχω διαβασει για την Πεντελη, τουλαχιστον οσον αφορα τα στοιχεια στα οποια βασιστηκε η παραφιλολογια πολλων χρονων.

το φιλοξενει η ιστοσελιδα iranon.gr εδω (http://www.iranon.gr/PM/index.htm) : ΠΕΝΤΕΛΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ (http://www.iranon.gr/PM/prooimio.htm)

ειχα την τιμη να γνωρισω τον συγγραφεα του στο βουνο, οταν μαζευοντας σκουπιδια διαπιστωσα την υπαρξη καποιου που εφερνε σκουπιδια απο αλλες περιοχες και τα στιβαζε σε συγκεκριμενο σημειο.
εγω τα επαιρνα και συνεργαζομασταν για καιρο χωρις να γνωριζομαστε, μεχρι που η συγχρονικοτητα τοφερε να συναντηθουμε απο κοντα στην Πεντελη.

τον εκτιμω σαν ανθρωπο και εννοειται οτι στις λιγες συναντησεις μας συζητησαμε και τα στοιχεια του βιβλιου μου, με τα οποια ειναι ο μονος που ασχοληθηκε μεχρι στιγμης και ασχετως του αν δεν συμφωνουμε ως προς την ερμηνεια τους, συμφωνουμε οτι ειναι υπαρκτα.

απο την αλλη τα νεα στοιχεια που εκεινος παραθετει ειναι ενας χειμαρος που ευελπιστω οτι θα ξεπλυνει το τελμα των αναμασομενων φαντασιοπληξιων που πλουτισαν τοσα χρονια αμετρητους καιροσκοπους εις βαρος της Πεντελης, οπως και οτι θα αφυπνισει τις αρχες για να προστατευσουν επιτελους αποτελεσματικα το βουνο απο τους επιτηδειους.

αν καποιος θελει να εχει μια σωστη εικονα των γεγονοτων απο το 1977 και περα, πρεπει να διαβασει το βιβλιο του Παρ'εικου.
βαζει πολλα κομματια στο παζλ της εικονας.

οσον αφορα τα δικα μου στοιχεια ως προς τις εξηγησεις του Παρ'εικου, θα τα αναπτυξω με ολη μου την καρδια συντομα και θα ξεκινησει ισως επιτελους ενας σοβαρος διαλογος.

κατα τα άλλα συμφωνω μαζι του σε παρα πολλα και μαλιστα με εξεπληξε ευχαριστα οταν οι παρατηρησεις του απο τις ανασκαφες επιβεβαιωσαν την ρωμαϊκη προελευση των μπαζων της λατυπης και την δικη μου ενσταση ως προς το αν οι Ελληνες πετουσαν μπαζα στην σπηλια ή την σεβονταν ως Πανειο Ανδρο.

το πολυτιμο ομως πνευμα του βιβλιου κρυβεται αναμεσα στις λεξεις και δεν ειναι τιποτα αλλο απο αγαπη για την Πεντελη και την Φυση.

ευχομαι σε ολους καλες αναγνωσεις και πολλους προβληματισμους.

Απέριττος
20-07-08, 23:47
Επιτέλους οι Ίρανον σπάνε την σιωπή τους μετά απο πολύ καιρό. Είναι κάτι που περιμέναμε με μεγάλη αγωνία. Ιωάννη αναμένουμε τον διάλογο που θα ακολουθήσει ο οποίος πιστεύω ότι θα είναι αρκετά ενδιαφέροντας απο κάθε άποψη... Συμπτωματικά (;) το μεταφυσικό στέκι το Σάββατο επισκέφθηκε το σπήλαιο και υπάρχει κάτι ενδιαφέρον που θα ανακοινωθεί στο σχετικό ποστ του στεκιού...

schooligan
21-07-08, 09:09
Johny Thanks για το νεο :)
Επιτελους..βγηκε και κατι καλο...αν και θα υπαρξει συνεχεια νομιζω..πολυ καλη συνεχεια :) Θα πεσει ωραιος διαλογος..και που ξερεις μπορει να πουμε και συντομα να τυχει καμια κοινει συναντηση στο βουνο ή αλλου για ωραιες ιστοριες... :cool:

Απέριττος
21-07-08, 11:50
Διαβάζω λοιπόν το πολύ ενδιαφέρον κείμενο του πάροικου και ελπίζω να μας διαβάζει γιατί νομίζω ότι μπορεί να μας πει την γνώμη του σε κάτι. ΄
Όπως αναφέρει το τελικό συμπέρασμα είναι πως τα έργα ήταν δουλειά της αεροπορίας και ότι είχαν σκοπό να δημιουργήσουν εκεί κάποιο είδος εγκαταστάσεων.
Αυτό προσωπικά δυσκολεύομαι να το δεχθώ γιατί απο την προσωπική του εμπειρία και παρακολούθηση των έργων, μέχρι του σημείου που μαθαίνει ότι είναι έργο της αεροπορίας και σταματάει την φωτογράφιση, όσο καιρό πήγαινε εκεί δεν είδε ποτέ στρατιώτες να φυλούν την περιοχή παρά μόνο άνδρες με πολιτικά.
Η απορία μου είναι απλή και σαφής. Αν ήταν στρατιωτικό έργο λογικά δεν θα υπήρχαν ένστολοι οι οποίοι θα ήταν υπεύθυνοι και για την φύλαξη του χώρου;
Προσωπικά είμαι πιο κοντά στην θεωρία του johnniebegood που λέει ότι μάλλον οι εργασίες είχα να κάνουν με την διεξαγωγή κάποιου πειράματος.
Από την άλλη μου κάνει εντύπωση που καταρρίπτει τις αναφορές για τα διάφορα παράξενα φαινόμενα που συμβαίνουν σε πολλούς ανθρώπους σε αυτό το μέρος.
Υπάρχει στο βιβλίο του αδελφού μου την "Άδηλη Ελλάδα" καταγραφή κάποιων περιστατικών τα οποία ξέρω ότι είναι αληθινά και ξέρω ότι ο αδελφός μου δεν θα μου έλεγε ποτέ ψέμματα ότι συνέβησαν και τα οποία δεν έχουν λογική εξήγηση. Τι θα είχε να μας πει ο αγαπητός πάροικος γι αυτά;
Ή τι θα είχε να πει γι αυτό που μας συνέβει μόλις προχθές που είμασταν με τους φίλους του στεκιού στην περιοχή της σπηλιάς;
Είναι ερωτήματα που όσο και αν θέλουμε να τα απλουστεύσουμε και να δώσουμε λογικές εξηγήσεις, οι απαντήσεις δεν μας καλύπτουν δυστυχώς ( ή ευτυχώς; )....

kostis013
21-07-08, 15:04
εγω πιστευω πως την πεντελη την ηθελαν ως διαμεσολαβητικη βαση στην υπαρχουσα αμερικανικη βαση στην νεα μακρη και στην ναυτικη βαση των βριλησσιων που σημερα εχει γινει ενα τεραστιο παρκο, ενω ολα τα μηχανηματα εχουν μετακινη8ει. (μαλιστα η βαση ειναι τοσο καλα κατασκευασμενη για περιπτωση πυρηνικου πολεμου)