PDA

Επιστροφή στο Forum : Ο ΜΕΤΑΞΑΣ Ή Ο ΛΑΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟ "ΟΧΙ" ;


polit2006
30-07-08, 08:02
ΤΟ "ΟΧΙ" ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΛΑΟΣ !
Κάποιοι βουτυρολελέδες λένε οτι ο Μεταξάς δεν είπε το "ΟΧΙ" αλλά το είπε ο λαός !
ΨΕΜΑ !
Ο λαός είναι νόμισμα με δύο όψεις ( καλή και κακή ) . Ο ΗΓΕΤΗΣ είναι αυτός που αποφασίζει ποιά πλευρά θα εκδηλωθεί . Αν ο Μεταξάς υπέκυπτε και ο λαός θα συμβιβαζόταν " Τί μπορούμε να κάνουμε ; Η Ιταλία είναι πολύ ισχυρότερη" . Όταν ο Μεταξάς είπε το "ΟΧΙ" ο λαός έδειξε την καλή ( γενναία) πλευρά του .
Αν ισχύει αυτό που λένε οι βουτυρολελέδες τότε και τον Οτσαλάν δεν τον παρέδωσε ο Σημίτης αλλά ο λαός ! Σκεφθείτε οτι η συμμορία του σημίτη παρέδωσε τα Ίμια , τον Οτσαλάν , έφερε λαθρομετανάστες , ναρκωτικά , ελληνοποιήσεις ταταρομογγόλων και ο λαός την ξαναψήφισε ! Άρα εγκρίνει ΑΠΟΛΥΤΑ τις πράξεις της ! Ο ίδιος λαός που νίκησε τον Μουσολίνι κυλιέται σήμερα σαν γουρούνι στην λάσπη του καταναλωτισμού . Γιατί ; Διότι ο ηγέτης ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΙΝ ΤΟΥ !



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ http://www.geocities.com/polit2006/kal.html
( εκεί θα βρείτε ανασκευές και για άλλα ψεύδη των βουτυρολελέδων )

Ragnarok
30-07-08, 09:04
Καλησπερα και εξαρχης ζηταω συγγνωμη. Φιλε polit2006 συγγνωμη αλλα προσπαθεις να μας πεισεις οτι ο Μεταξας ηταν ηρωας, ατρομητος ηγετης κτλ? Προσπαθεις να μας πεισεις οτι ενας δικτατορας πηρε στην πλατη του ολη την Ελλαδα και ειπε το περιφημο ΟΧΙ? Χωρις την κοινη γνωμη? Δηλαδη ο λαος ηταν αμμετοχος στο θεμα? Το διλημμα που θετεις ειναι αβασιμο. Δεν ειναι δυνατον να θελεις να ασχοληθεις με ενα ιστορικο ζητημα θετοντας δυο συνισταμενες και δυο επιλογες για ενα τοσο πολυπλοκο θεμα.
Τελος, σχετικα με την εικονα του ηγετη ή ΗΓΕΤΗ οπως προτιμας, ο οποιος κατευθυνει την κοινωνια και την κανει κατ εικονα και καθ ομοιωση του, οφειλω να σου πω οτι εν ετει 2008 αυτο ειναι αναχρονιστικο. Ο ηγετης μιας χωρας επιλεγεται, εστω και με αυτον τον τροπο, απο τους πολιτες της και γι αυτο και μονο ο ηγετης ειναι η εικονα της κοινωνιας και οχι το αντιθετο. Και ας μην ριχνουμε ολη την ευθυνη στους κακους πολιτικους που ριξανε τους συνανθρωπους μας στον βουρκο του καπιταλισμου αλλα ας αναλογιστουμε οτι η δικη μας ευθυνη ειναι μακραν μεγαλυτερη και οτι η δικη μας απραξια ειναι αυτη που επιτρεπει σε ολους αυτους να λειτουργουν.

agaliarep
30-07-08, 09:21
Ελπίζω ότι οι συντονιστές θα δράσουν άμεσα....

Καλημέρα...

Απέριττος
30-07-08, 09:29
Τι είναι πάλι αυτό; Μπορει να ήταν ένα καλό θέμα για ένα δικτυακό τόπο που ασχολείται με την πολιτική αλλά εδω φίλε μου δεν νομίζω ότι ταιριάζει. Δεν καταλαβαίνω με ποια λογική άνοιξες το θέμα και τι περιμένεις.
Θα μπορουσα να σου απαντήσω με χιούμορ και να πούμε διάφορα αλλά είναι εκτός κλίματος φόρουμ και δεν νομίζω ότι έχει σχέση και την κατηγορία την συγκεκριμένη...
Κι εγω πιστεύω ότι το θέμα πρέπει να κλειδωθεί...

Litsa
30-07-08, 13:49
Ο ίδιος λαός που νίκησε τον Μουσολίνι κυλιέται σήμερα σαν γουρούνι στην λάσπη του καταναλωτισμού.

Εγώ είμαι με τα γουρουνάκια πάντως ...
http://news.bbc.co.uk/media/images/44177000/jpg/_44177690_pigs2_other_gal.jpg

http://tsopanis.files.wordpress.com/2007/01/pig_in_love.jpg
Είναι πολύ γλυκούλια.



Γιατί ; Διότι ο ηγέτης ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΙΝ ΤΟΥ !
Kai για αυτό αλλά επειδής δεν μας ξαναεπιτέθηκε κανένας οχτρός μετά τον Β'ΠΠ οπότε και μεις το ρίξαμε στον καταναλοτισμόνε.

tsilof
30-07-08, 13:55
Μάλιστα :p
Όλοι οι υπόλοιποι φίλοι παραπάνω είπαν τα αυτονόητα για την τύχη τοιούτου του thread...