Επιστροφή στο Forum : Δεινοσαυροι
xontro_mpizeli
28-08-05, 17:37
Επαναφέρω ξανά το θέμα αυτό που είχα ανοίξει στο παλιό φόρουμ και το οποίο πιστεύω κινεί το ενδιαφέρον όλων αλλά και την περιέργεια αυτών για το πως εξαφανίστηκαν τα μεγαλοπρεπή αυτά ζώα, οι Δεινόσαυροι.
Τι πιστεύετε ότι έγινε τότε, πριν 65 εκατομμύρια χρόνια;
Πώς εξαφανίστηκαν, έτσι ξαφνικά, από τη Γη;
Τι να σου πω; κάποιοι λένε ότι εξαφανίστηκαν λόγω της πτώσης ενός μεγάλου μετεωρίτη ο οποίος άλλαξε τις κλιματικές συνθήκες, κάποιοι άλλοι λένε ότι άλλαξαν γενικώς οι βιολογικές συνθήκες και δεν τους επέτρεπαν την επιβίωση. Προσωπικά χαίρομαι που εξαφανίστηκαν. Για φαντάσου να είχαμε ακόμα τυρανόσαυρους rex...
xontro_mpizeli
28-08-05, 18:21
Το περίεργο είναι ότι οι δεινόσαυροι αποτελούσαν μια μονάχα ομάδα ζώων από ένα σύνολο ζωντανών οργανισμών που όλοι τους εξαφανίστηκαν κατά την ίδια περίοδο και ανάμεσα τους ήταν όλα τα υδρόβια και ιπτάμενα ερπετά. Έτσι, οποιαδήποτε θεωρία εξηγεί την εξαφάνιση των δεινοσαύρων πρέπει να εξηγεί και την εξαφάνιση όλων των προηγούμενων πλασμάτων.
Οι θεωρίες για την εξαφάνιση των Δεινοσαύρων είναι διάφορες αλλά η πιο ενδιαφέρουσα και επικρατούσα είναι η εξής:Κάποιος ογκώδης μετεωρίτης συγκρούστηκε με τη Γη και από αυτή τη σύγκρουση σχηματίστηκε ένα σύννεφο σκόνης και ατμού, που κάλυψε όλη τη Γη (όταν εμφανίστηκαν οι Δεινόσαυροι, καμία από τις χώρες της Γης που γνωρίζουμε σήμερα δεν υπήρχε - υπήρχε μόνο μία και μοναδική πελώρια μάζα στεριάς, γνωστή σαν Παγγαία), σκοτώνοντας τα φυτά, καθώς και όσα ζώα τρέφονταν με αυτά.
Archangelic
29-08-05, 05:28
Άποψή μου τα παρακάτω :
Για σηκώσει ένας κομήτης σύννεφο σκόνης τέτοιο ώστε να καλύψει όλη την γη δεν θα πρέπει τουλάχιστον να έχει το μέγεθος του φεγγαριού ? Γιατί σε διάφορα διαστημικά σενάρια που έχουμε δει κατά καιρούς , ένας κομήτης με το μέγεθος του Τέξας για παράδειγμα θα είχε επίπτωση μόνο στην μισή γη .
Εάν πάλι ο κομήτης είχε το μέγεθος του φεγγαριού , τότε θα έπρεπε να λείπει η μισή γη . Ακόμα και αν όντως είχε αυτό το μέγεθος και όντως εξαφανίστηκε η μισή γη , φυσιολογικά δεν θα έπρεπε να είναι σε ένα κομμάτι της επίπεδη ?
Τώρα στο θέμα εξαφάνισης ... επειδή δεν είμαι πολύ καλά ενημερωμένη επί του θέματος μπορεί και να σφάλω οικτρός οπότε αυτή την παράγραφο διαγράψτε την :)
Υπάρχουν εικασίες πως την εποχή των δεινοσαύρων υπήρχε και ο άνθρωπος ... Εάν όντως είναι έτσι αυτός πως δεν εξαφανίστηκε ? Η διαγράφηκαν τα πάντα πάνω στον πλανήτη και ξανά άρχισαν από το μηδέν ? και αν πάλι ξανά άρχισαν από το μηδέν γιατί δεν ξανά εμφανίστηκαν οι δεινόσαυροι ?
Τώρα μπορεί να κάνω και τεράστια λάθη αλλά όπως είπα εξ αρχής , άποψή μου τα παραπάνω .
maverick_l
29-08-05, 09:55
ας προσπαθήσω να βάλω ένα λιθαράκι στη συζήτηση...
Archangelic, σε ό,τι αφορά την εμφάνιση και την εξελικτική πορεία του ανθρώπου (Homo), το αρχείο των απολιθωμάτων έχει περίπου ως εξής:
Homo habilis (εμφάνιση πριν περίπου 2 εκ. χρόνια)
Homo erectus (πριν 1,6 εκ. χρόνια)
Homo sapiens neadertalensis (πριν 130.000 χρόνια)
Homo sapiens sapiens (το είδος μας δηλαδή, πριν 35.000 χρόνια)
Αυτή είναι πάνω κάτω η επίσημη θέση (με βάση πάντα τα απολιθώματα που έχουν βρεθεί) απο την πλευρά της Βιολογίας και της Παλαιοντολογίας. Σχετικά με τους δεινόσαυρους, η εμφάνισή τους τοποθετείται προς το τέλος του Τριαδικού, δηλαδή πριν απο περίπου 215 εκ. χρόνια ενώ η εξαφάνισή τους προς το τέλος του Κρητιδικού, δηλαδή πριν περίπου 65 εκ. χρόνια. Η παρουσία τους στη γη διήρκεσε όπως βλέπουμε περίπου 150 εκ. χρόνια.
Ο αφανισμός τους είναι καθαρά θέμα υποθέσεων, που μάλιστα δεν είναι πολλές. Ένας λόγος μπορεί να είναι οι κλιματικές αλλαγές. Επειδή οι δεινόσαυροι κατάγονται απο ένα stock παλιότερων χρονικά ερπετών, πιθανόν να ήταν ψυχρόαιμοι. Τα ψυχρόαιμα στεριανά ζωα έχουν πρόβλημα με τη θερμορύθμιση στις αλλαγές της θερμοκρασίας, γεγονός που περιορίζει τις συνήθειες και τις δραστηριότητές τους. Αν υποθέσουμε ότι έγιναν δραστικές αλλαγές προς ψυχρότερο κλίμα, πιθανόν οι εξωθερμικές τους δυνατότητες να εξαντλήθηκαν, κι έτσι να οδηγήθηκαν σε αφανισμό. Υπάρχει ένα παρόμοιο επεισόδιο, την εποχή του Λιθανθρακοφόρου, όπου τα ζώα που επιβίωσαν μετά απο δραστική μεταβολή του κλίματος προς το ψυχρότερο, ζύγιζαν κάτω απο δέκα κιλά. Ίσως αυτό να μας δίνει μια ιδέα για το τι μπορεί να συνέβη και στην εποχή των δεινοσαύρων.
xontro_mpizeli
29-08-05, 12:19
Το σίγουρο, πάντως, Archangelic είναι ότι αποκλείεται(!) ο άνθρωπος να έζησε την εποχή των Δεινοσαύρων! Τα μεγαλοπρεπή εδαφόδια πλάσματα, όπως αναφέρει και ο maverick_l, έζησαν για περισσότερο από 150 εκατομμύρια χρόνια και εξαφανίστηκαν πριν 65 εκατομμύρια χρόνια περίπου ενώ ο άνθρωπος εμφανίστηκε ( με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα) πριν 2 εκατομμύρια χρόνια. Άρα δεν υπάρχει πιθανότητα ο άνθρωπος να έζησε την ίδια περίοδο με τους δεινόσαυρους.
Όλα αυτά βέβαια ισχύουν βάση των όσων γνωρίζουμε μέχρι σήμερα....
Κανείς δεν ξέρει τι ανακάλυψη μας ξημερώνει αύριο...
Εκτός από τις θεωρίες της εξαφάνισής τους (μετεωρίτης,κλιματικές μεταβολές) υπάρχουν και άλλες θεωρίες οι οποίες βέβαια δεν έχουν τόσο σοβαρό χαρακτήρα όπως οι προηγούμενες.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι Δεινόσαυροι πέθαναν επειδή έφαγαν νέα είδη δηλητηριωδών φυτών που είχαν αρχίσει να εξαπλώνονται πάνω στη Γη. Μερικοί πιστεύουν ότι μικρά θηλαστικά έτρωγαν όλα τ'αβγά των Δεινοσαύρων και άλλοι ότι οι Δεινόσαυροι βαρέθηκαν τη ζωή πάνω στη Γη και πέθαναν από ανία! Τέλος, έχουν βρεθεί απολιθώματα οστών Δεινοσαύρων που παρουσιάζουν εξογκωμένες επιφάνειες όπου υπάρχουν καρκινόμορφοι όγκοι μέσα στα οστά. Αυτό σημαίνει ότι οι Δεινόσαυροι δεν ήταν άτρωτοι από τον καρκίνο, ούτε από ασθένειες και υπολείμματα.
Αγαπητή Archangelic ένας μετεωρίτης δεν χρειάζεται να έχει το μέγεθος του φεγγαριού για να επηρεάσει το κλίμα της Γης, ακόμα και τα υλικά που εκτοξεύονται στην ατμόσφαιρα από την έκρηξη ενός ηφαιστείου επηρεάζουν (σε μικρό βαθμό) το κλίμα της Γης. Τα περί ανθρώπων και δεινοσαύρων απαντήθηκαν ήδη.
Η επικρατέστερη θεωρία για την μεγάλη εξαφάνιση στο τέλος του Μεσοζωικού είναι αυτή της πρόσκρουσης του μετεωρίτη. Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που την υποστηρίζουν αλλά μπορεί να μην ήταν η μόνη αιτία αλλά ένας συνδυασμός παραγόντων. Επίσης η εξαφάνιση στο τέλος του Μεσοζωικού δεν ήταν η μόνη στην ιστορία της Γης. Παρόμοιες εξαφανίσεις (με μεγαλύτερη ή μικρότερη έκταση) έχουν συμβεί αρκετές φορές και έχουν προταθεί διάφορες θεωρίες για να εξηγηθούν.
Αν ο άνθρωπος ζούσε την ίδια εποχή με τους δεινόσαυρους ,αυτό θα έλυνε την απορία όλων μας. Απλά θα τους είχε εξαφανίσει όπως τα έχει καταφέρει με τόσα είδη ζώων στις μέρες μας.
Πέρα από το χιούμορ τώρα , νομίζω ότι η λογικότερη εξήγηση είναι η μεταβολή της θερμοκρασίας, η οποία μάλιστα θα πρέπει να ήταν και αρκετά απότομη (Μαμούθ Σιβηρίας.....).
Εν συντομία παραθέτω αυτό το κείμενο από το:
http://www.psi.edu/projects/ktimpact/ktimpact.html
Αν υπάρχει πρόβλημα με τα Αγγλικά, απλά ζητείστε να το μεταφράσω:
Evidence for the Impact Event
There are now many lines of evidence to prove that a relatively large impact happened 65 My ago.
1. The iridium excess in the 65 My-old soil layer has been confirmed at many points around the world.
2. The same soil layer contains grains of quartz that were deformed by high shock pressures, as would occur in a giant explosion. (The deformation is a microscopic structure called "twinning," in the crystals).
3. The same soil layer contains enough soot to correspond to burnding down all of the forests of the world. This suggests that massive fires were touched off at the time of impact.
4. The same soil layer, especially around the Gulf of Mexico, contains massive deposits of tumbled boulders, as would be generated in a large tsunami, or "tidal wave." The geographic distribution of tsunami deposits suggest the impact was in the Caribbean area.
5. After a decade of searching, scientists in 1990 identified the crater associated with this material. It is no longer visible on the surface of the Earth, but is buried under sediments. It straddles the coast of Yucatan. It is revealed by mapping the strength of the gravity field over that area, and by drilling; it has been dated to 65 My old.
6. Astronomers have charted numerous asteroids that cross Earth's orbit. From studies of orbit statistics, it is estimated that asteroids of 10 km size can hit the earth roughly every 100 My or so -- which fits with the idea that we actually did get hit 65 My ago by an object this size. (Smaller hits are much more common).
Φίλε echosan όταν ζούσαν οι δεινόσαυροι δεν υπήρχαν μαμούθ. Τα παγωμένα μαμούθ της Σιβηρίας είναι ηλικίες μερικών χιλιάδων ετών.
Αγαπητέ Ηλία πολύ σωστά παραθέτεις τους λόγους για τους οποίους η πρόσκρουση κάποιου μετεωρίτη θεωρείται η πιο πιθανή αιτία της εξαφάνισης των δεινοσαύρων. Μια μικρή παρατήρηση μόνο, η διδυμία (twinning) στους κόκκους του χαλαζία θα πρέπει να παρατηρείται κοντά στο σημείο πρόσκρουσης και όχι γενικά σε εδάφη σε όλο τον κόσμο.
Αν υποθέσουμε πως το σχήμα της ξηράς ήταν διαφορετικό τότε (ενιαίο) η πρόσκρουση αστεροειδή και το νέφος σκόνης είναι λογική εξήγηση.. Πάντως και κλιματολογικές αλλαγές μπορεί να είχαν κάποια επίδραση στην εξαφάνηση. Και πάλι θα ήταν καλό αν κάποιος ξέρει λεπτομέριες για το πότε έζησε το κάθε είδος (ποια περίοδο) καθός και την χρονική διάρκεια της κάθε περιόδου θα είχαμε ποιο ολοκληρομένη μορφή της ιστορίας της εξέληξης και εξαφάνησης των δεινοσαύρων.
Αγαπητέ Raistlin το σχήμα της ξηράς ήταν διαφορετικό τότε αλλά η ξηρά δεν ήταν ενιαία. Η πρόσκρουση του μετεωρίτη προκάλεσε και κλιματικές μεταβολές (πτώση της θερμοκρασίας κλπ) αλλά η κλιματικές μεταβολές που παρατηρούνται την ίδια περίοδο μπορεί να προκλήθηκαν και από άλλους παράγοντες. Για τις γεωλογικές περιόδους ψάξτε στο διαδύκτιο για: geologic time table.
xontro_mpizeli
06-09-05, 12:28
Αγαπητέ Raistlin το σχήμα της ξηράς ήταν διαφορετικό τότε αλλά η ξηρά δεν ήταν ενιαία.
Τι ακριβώς εννοείς αγαπητέ Geowolf ; Όταν λες ότι η ξηρά δεν ήταν ενιαία τι εννοείς;
Μία και μοναδική "ήπειρος" υπήρχε τότε, όταν εμφανίστηκαν οι Δεινόσαυροι. Μία πελώρια μάζα στεριάς, γνωστή ως Παγγαία.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες στο τέλος του Κριτιδικού (που εξαφανίστηκαν οι Δεινόσαυροι) εξαφανίστηκε περίπου το 75% των ζώων και των φυτών. Πιστεύουν ότι η σύγκρουση της Γης μ'ένα μεγάλο μετεωρίτη (διάμετρος=10km, βάρος=100 τόνοι) προκάλεσε την καταστροφή της ζωής. Η υπόθεση αυτή βασίζεται στο γεγονός της περιεκτικότητας σε ιρίδιο, που είναι παρόμοια μ'εκείνη των μετεωριτών. Η σύγκρουση αυτή προκάλεσε τη δημιουργία ενός κρατήρα διαμέτρου 100 km περίπου. Τα μικρά τεμάχια και η σκόνη της σύγκρουσης, δημιούργησαν ένα πυκνό νέφος γύρω από τη Γη. Το νέφος αυτό δεν επέτρεπε τη διείσδυση της ηλιακής ακτινοβολίας, οπότε σταμάτησε η φωτοσύνθεση, τα φυτά εξαφανίστηκαν και μαζί μ'αυτά και τα ζώα. Ακόμη, η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα (εξ' αιτίας της μη φωτοσύνθεσης) και η συνεχής ελάττωση του οξυγόνου επέφερε επιπλέον θανάτους. Η απότομη ψύξη της Γης προκάλεσε το θάνατο πολλών ψυχρόαιμων ζώων, όπως τα ερπετά. Η θεωρία εξηγεί ικανοποιητικά την εξαφάνιση των Δεινοσαύρων, αλλά εντούτοις υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στους διάφορους ερευνητές. Ορισμένοι θεωρούν ότι το νέφος δεν παρέμεινε για μεγάλο διάστημα, ώστε να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές. Άλλοι αντικρούουν την άποψη από το γεγονός ότι δεν έχουν παρατηρηθεί στη Γη ή τη Σελήνη κρατήρες μετεωριτών τόσο μεγάλου μεγέθους, ενώ άλλοι αναφέρουν παρόμοιες συγκρούσεις χωρίς εξαφάνιση της ζωής.
Μία ενδιαφέρουσα άποψη είναι ότι μια εκτεταμένη απόσυρση της θάλασσας είχε ως αποτέλεσμα τη χέρσευση των επιηπειρωτικών θαλασσών. Η πτώση του θαλασσίου επιπέδου κάτω από 150 m προκάλεσε ελάττωση του χώρου διαβίωσης και προξένησε σημαντικό ανταγωνισμό μεταξύ των θαλασσίων οργανισμών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση ή την εξαφάνιση ορισμένων ομάδων ζώων, όπως οι βελεμνίτες, αμμωνίτες, ιππουρίτες , κ.τ.λ. Επίσης, μετρήσεις της παλαιοθερμοκρασίας έδειξαν μια ψύξη των θαλασσών στο τέλος του Κριτιδικού. Ταυτόχρονα η ανάδυση πολλών χέρσων μετέβαλε το κλίμα σε πιο ηπειρωτικό με έντονες διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ χειμώνα και καλοκαιριού. Η ψύξη αυτή συνοδεύτηκε με την απόθεση παγετώνων στουσ πόλους, που προκάλεσαν εξαφανίσεις πολλών θερμόβιων μορφών. Σ'ένα τέτοιο περιβάλλον οι Δεινόσαυροι δεν μπορούσαν να ζήσουν, γι αυτό άρχισαν σιγά σιγά να εξαφανίζονται. Αντίθετα τα μικρόσωμα ερπετά μπόρεσαν να επιβιώσουν πέφτοντας σε χειμερία νάρκη. Το ψυχρό και ηπειρωτικό κλίμα προκάλεσε αύξηση της ξηρασίας και ελάττωση της βλάστησης και των λιμνών-ελών, όπου ζούσαν οι μεγάλοι φυτοφάγοι Δεινόσαυροι, με αποτέλεσμα η έλλειψη τροφής να προκαλέσει το θάνατό τους.
Άλλες απόψεις, όπως η ελάττωση της αλμυρότητας των ωκεανών, η κοσμική ακτινοβολία, η έλλειψη τροφής ή οξυγόνου, διατυπώθηκαν κατά καιρούς προσπαθώντας να εξηγήσουν το γαινόμενο της εξαφάνισης. Παρουσιάζουν όμως σημαντικές αδυναμίες ως προς την εξήγηση των διαφόρων φαινομένων. Ο θάνατος των ζώων από κοσμική ακτινοβολία δεν μπορεί να εξηγήσει την εκτεταμένη εξαφάνιση θαλασσίων οργανισμών, τους οποίους προστάτευε το πάχος του θαλασσίου ύδατος. Η έλλειψη τροφήε δεν δικαιολογείται, διότι την περίοδο αυτή αναδύθηκαν πολλές νέες χέρσοι, που προμήθευαν με πολλά ιζήματα τις θαλάσσιες λεκάνες. Παρόλες τις παραπάνω θεωρίες το φαινόμενο εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο έρευνας και πολλοί ερευνητές εργάζονται για την εξήγησή του.
Αγαπητέ xontro_mpizeli οι ήπειροι ήταν ενωμένες σχηματίζοντας μια ενιαία ήπειρο – ξηρά την Πανγαία στο τέλος περίπου το Παλαιοζωικού. Περίπου στην αρχή του Μεσοζωικού (περίοδος κυριαρχίας των δεινοσαύρων) η Πανγαία άρχισε να τεμαχίζεται και να διασπάται και μέχρι το τέλος του Μεσοζωικού (εξαφάνιση δεινοσαύρων) η ενιαία ήπειρος είχε χωριστεί σε μικρότερα κομμάτια. Οι λόγοι για τους οποίους πιστεύεται ότι η εξαφάνιση στο τέλος του Μεσοζωικού οφείλεται σε πρόσκρουση μετεωρίτη αναφέρθηκαν πιο πάνω από τον Ηλία.
Ακόμα και έτσι να είναι, πόσο όμως απομαρκύνθηκαν μεταξύ τους και πόσο διάστημα μεσολάβησε από τότε που ξεκίνησε ο τεμαχισμός μέχρι την πλήρη εξαφάνηση?
Ο τεμαχισμός της Πανγαίας άρχισε περίπου πριν από 250 εκατομμύρια χρόνια και η εξαφάνιση των δεινοσαύρων έγινε πριν 65 εκατομμύρια χρόνια. Οι μετακινήσεις ήταν σημαντικές ώστε να ξεχωρίσουν μεταξύ τους οι ήπειροι και να μοιάζουν αρκετά με τις σημερινές αν και η διάσπαση ήταν σταδιακή και σε ορισμένες περιπτώσεις διατηρούνταν δίοδοι επικοινωνίας για αρκετό διάστημα πριν αποκοπούν εντελώς. Η μετακίνηση των ηπείρων δεν φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με την εξαφάνιση των δεινοσαύρων αν και υπάρχουν εργασίες που συσχετίζουν την μετακίνηση των ηπείρων με κλιματικές αλλαγές.
καλημέρα! Στις σημειώσεις ενός μαθήματος που έγινα, υπάρχει μια αναφορά για την δημιουργεία της Μεσογείου και αναφέρει έναν πιθανό λόγο για την εξαφάνηση των δεινοσαύρων και άλλων ειδών θαλάσσιων:
...Τα χαρακτηριστικά της Τηθύος θάλασσας(της τότε <μεσογείου>) στην περίοδο αυτή (πριν 180 εκατ χρόνια) ήταν τέτοια ώστε η θάλασσα αυτή να χαρακτηρίζεται ως μια θερμή και τροπική θάλασσα στην οποία κυριαρχούσαν ερπετά, ψάρια, μαλάκια και καρκινοειδή. Πριν 65-70 εκατ χρόνια συνέβησαν τρομερές αλλαγές στον πλανήτη εξ' αιτίας είτε της πρόπτωσης μετεωριτών είτε εξ' αιτίας ηφαιστιακής δραστηριότητας που είχαν ως αποτέλεσμα, στην ξηρά να εξαφανιστούν οι δεινόσαυροι ενώ στην Τηθύ θάλασσα να εξαφανιστούν πολλοί από τους ζώντες εκείνη την περίοδο θαλάσσιους οργανισμούς (πχ μεγάλα μαλάκια, μεγάλοι θαλάσσιοι δεινόσαυροι και άλλα.).......Οι διακυμάνσεις της στάθμης των νερών της αρχέγωνης Μεσογείου (η ονομασία που της δώθηκε έπειτα από γεωλογικές μεταβολές) ήταν έντονες και είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλες χερσαίες εκτάσεις (ρωσία, Γερμανία) να καλύπτονταν με νερά σε συγκεκριμένες περιόδους πλημμύρων.....Τέλος συνοπτικά ακολούθησαν περίοδοι ξηρασίας, εξατμίζοντας το μεγαλύτερο ποσοστό νερού της Μεσογείου (τότε ήταν αποκομένη από Ατλαντικό και Ειρηνικό) με αποτέλεσμα τα νερά που έμειναν να είναι πολύ υψηλής αλατότητας με αποτέλεσμα να επιβιώσουν συγκεκριμένα είδη. Ακολούθησαν κλιματολογικές αλλαγές, σε παγκόσμιο επίπεδο καθιστόντας την περιοχή της Μεσογείου υποτροπική και τέλος ένας πολύ δυνατός σεισμός προκάλεσε την δημιουργεία των στενών του Γιβραλτάρ ως του μεγαλύτερου καταράκτη στην ιστορία της Γης (1000 φορές μεγαλύτερη μάζα νερού από τον Νιαγάρα) μέσω του οποίου <ξαναγέμησε> η Μεσόγειος (με μείωση της στάθμης των παγκόσμιων ωκεανών κατά 12m....
Άρα φαίνεται πως δεν επηρεάστηκαν μόνο δεινόσαυροι αλλά και μεταγενέστερα είδη διότι η διαδηκασία κράτησε πάρα πολλά χρόνια...
Αγαπητέ Raistlin η αναφορά σου περιλαμβάνει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (από τα 180 εκ. χρόνια μέχρι περίπου σήμερα) και πάρα πολλά γεγονότα (άνοιγμα και κλείσιμο της Τηθύος, εξαφάνιση των δεινοσαύρων, αποξήρανση της Μεσογείου κ.α.). Για να αναλυθούν όλα τα θέματα που θέτεις χρειάζονται αρκετές σελίδες αλλά θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος και μέσα στο θέμα. Η Τηθύς ήταν μια θάλασσα που εκτεινόταν από τον Ατλαντικό μέχρι και την Ινδία και περιελάμβανε περιοχές που σήμερα τοποθετούνται στη Μεσόγειο και γύρω από αυτήν, στην οροσειρά του Ζάγκρο στο Ιράν και στα Ιμαλάια. Η εξέλιξη αυτής της θάλασσας δεν έχει άμεση σχέση με την μεγάλη εξαφάνιση στο τέλος του Μεσοζωικού (πριν περίπου 65 εκ. χρ.). Η αποξήρανση της Μεσογείου έγινε πριν περίπου 6-5 εκ. χρ. και τα προβλήματα που προκάλεσε αυτή στους οργανισμούς που ζούσαν τότε μέσα και γύρω από τη Μεσόγειο δεν έχει καμία σχέση με την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.
Φίλε Geowolf, είναι έτσι όπως τα λες, όμως σεισμοί μπορούν να γίνουν οπουδήποτε, όπως και ηφαίστεια υπάρχουν σε πολλά σημεία, πλημμύρες, ξηρασίες...
Εξ' άλλου έγραψα: Πριν 65-70 εκατ χρόνια συνέβησαν τρομερές αλλαγές στον πλανήτη εξ' αιτίας είτε της πρόπτωσης μετεωριτών είτε εξ' αιτίας ηφαιστειακής δραστηριότητας που είχαν ως αποτέλεσμα, στην ξηρά να εξαφανιστούν οι δεινόσαυροι ενώ στην Τηθύ θάλασσα να εξαφανιστούν πολλοί από τους ζώντες εκείνη την περίοδο θαλάσσιους οργανισμούς.
Τότε δεν έζησαν οι δεινόσαυροι?
Τέλος Η αποξήρανση της Μεσογείου (αναφέρομαι γενικά σε εξαφάνιση πολλών οργανισμών, όχι μόνο δεινόσαυροι) είχε ως αποτέλεσμα παγκόσμιες κλιματολογικές μεταβολές λόγο της υψηλής της περιεκτικότητας σε αλάτι και της έλλειψης των άλλων θαλασσών, ρόλο στις κλιματικές αλλαγές έπαιξαν επίσης οι αλλαγές μεταξύ χερσαίων και θαλάσσιων τμημάτων. Αυτό που θέλω να πω τέλος πάντων, είναι ότι κατά την αρχαιότητα παρατηρούνται τεράστιες, και αρκετές μεταβολές (γεωλογικές και κλιματολογικές). Άρα οι μεταβολές αυτές θεωρώ πως οδήγησαν στην εξαφάνιση…
Αγαπητέ Raistlin ο πλανήτης αλλάζει συνεχώς. Αλλαγές δεν έγιναν μόνο πριν 65 εκ. χρόνια, γίνονταν σε όλη τη γεωλογική ιστορία του πλανήτη και συνεχίζονται και σήμερα. Είναι αρκετά βέβαιο ότι η εξαφάνιση των δεινοσαύρων προέκυψε από πτώση μετεωρίτη. Μαζί με τους δεινόσαυρους όμως εξαφανίστηκαν και πολλά άλλα είδη συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ζούσαν στην Τηθύ. Η αποξήρανση της Μεσογείου δεν προκάλεσε παγκόσμια εξαφάνιση ειδών (εκτός ίσως από κάποιων που ζούσαν μόνο στη Μεσόγειο) γιατί είχε τοπικό χαρακτήρα. Η αποξήρανση όμως ήταν η αιτία να συμβούν και άλλα πράγματα όπως π.χ. μετανάστευση κάποιων ειδών θηλαστικών από την Αφρική στην Ευρώπη και στην Ασία κλπ. Επίσης η αποξήρανση της Μεσογείου δεν προκάλεσε απ’ ό,τι γνωρίζω σημαντική πτώση της αλμυρότητας των άλλων ωκεανών. Λες: «ρόλο στις κλιματικές αλλαγές έπαιξαν επίσης οι αλλαγές μεταξύ χερσαίων και θαλάσσιων τμημάτων», τι εννοείς;
Επίσης η αποξήρανση της Μεσογείου δεν προκάλεσε απ’ ό,τι γνωρίζω σημαντική πτώση της αλμυρότητας των άλλων ωκεανών. Λες: «ρόλο στις κλιματικές αλλαγές έπαιξαν επίσης οι αλλαγές μεταξύ χερσαίων και θαλάσσιων τμημάτων», τι εννοείς;
Φίλε Geowolf, δεν ανέφερα ότι η αποξήρανση της μεσογείου προκάλεσε πτώση αλατότητας στους άλλους ωκεανούς, αλλά ότι η διαφορά αλατότητας μεταξύ Μεσογείου και των άλλων ωκεανών προκάλεσε μεταβολές στο κλίμα. (λόγο των εξατμήσεων που επικρατούσαν είναι λογικό η Μεσόγειος να έχει μεγαλύτερη αλατότητα)
Ώσο για το δεύτερο: Οι εναλλαγές μεταξύ χερσαίων και θαλάσσιων τμημάτων είχαν ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν σημαντικές κλιματικές αλλαγές (μείωση θερμοκρασιών σε σχέση με αυτές που επικρατούσαν τις προηγούμενες περιόδους λόγο του ποντισμού από τη μια και λόγο της αποξήρανσης από την άλλη, δηλαδή διαδηκασία που απαιτεί ενέργεια με μορφή θερμότητας, άρα απορόφηση θερμότητας με αποτέλεσμα ένα υποτροπικό κλίμα...)
Η διαφορά στην αλμυρότητα από μόνη της δεν νομίζω ότι μπορεί να προκαλέσει σημαντικές μεταβολές στο κλίμα. Κάποιες αλλαγές μάλλον προκλήθηκαν από την αποκοπή της Μεσογείου και τη διακοπή της κυκλοφορίας σε αυτήν υδάτων από τους άλλους ωκεανούς. Με το: «οι εναλλαγές μεταξύ χερσαίων και θαλάσσιων τμημάτων» υποθέτω ότι εννοείς τις ευστατικές κινήσεις δηλαδή την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και την κάλυψη τμημάτων της στεριάς και το αντίθετο. Η άνοδος και η κάθοδος της στάθμης της θάλασσας μπορεί να προκληθούν από διάφορες αιτίες (τεκτονικές, κλιματολογικές κλπ). Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλεις να πεις, πάντως η διαμόρφωση του κλίματος σε μια περιοχή εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες.
ίσως να μην ήμουν πολύ σαφής! Πράγματι οι κλιματολογικές μεταβολές εξαρτούνται απο πολούς παράγοντες, όμως η παρουσία υψηλής αλατότητας εμποδίζει τις μάζες του νερού να παγώσουν με αποτέλεσμα να μην μειώνετε επιπλέων η θερμοκρασία λόγω των πάγων. Επίσεις για την κυκλοφορία των βαθειών νερών οφείλεται η πυκνότητα η οποία εξαρτάται και από την διαφορά θερμότητας (εκτός από την διαφορά θερμοκρασίας)Τώρα με την εναλλαγή χερσαίων και θαλάσσιων τμημάτων: Εννοώ πλημύρες λόγο βροχοπτώσεων και ποταμών και εξάτμηση του νερού αυτού. Σε μια περιοχή που υπάρχει νερό, αυτό καθώς εξατμήζεται αποροφάει θερμότητα, άρα καθιστά το κλίμα (για την Μεσόγειο) υποτροπικό άρα όσο γίνεται εξάτμηση παρατηρείτε κάποια μείωση της θερμοκρασίας...ελπίζω να ήμουν ποιο κατανοητός... :-) Πράγματι οι κλιματικές αλλαγές επιρεάζουνται από πολούς παράγοντες αλλά έμεινα μόνον στην αλατότηυτα και τις εξατμήσεις γιατί μιλάμε συγκεκρινένα(το έφερε η κουβέντα δηλαδη) για μια περίοδο της Μεσογείου.
Όταν η Μεσόγειος αποκόπηκε από τους άλλους ωκεανούς δεν μπορούσε να παγώσει όπως δεν παγώνει και τώρα (γιατί πολύ απλά οι θερμοκρασίες στην περιοχή δεν είναι τόσο χαμηλές). Επίσης οι πλημμύρες λόγο βροχοπτώσεων είναι ένα σχετικά περιορισμένο σε έκταση φαινόμενο (για την περιοχή της Μεσογείου) και θα έλεγα ότι οι βροχές δεν αλλάζουν το κλίμα αλλά το κλίμα είναι αυτό που καθορίζει τις βροχές. Έχω την αίσθηση ότι προσπαθείς να συνδυάσεις πληροφορίες που για να συνδυαστούν χρειάζονται γνώσεις γεωλογίας, μετεωρολογίας, κλιματολογίας κλπ. Κάποιες διεργασίες είναι πιο πολύπλοκες απ’ ότι συνήθως πιστεύουμε, για παράδειγμα δεν μπορούμε μόνο από την αλλαγή στην αλμυρότητα να βγάλουμε συμπεράσματα για κλιματικές αλλαγές. Νομίζω όμως ότι ξεφεύγουμε από το θέμα.
Κοίτα, λόγο του ότι ήμαστε εκτος θεματος προσπαθω να το εξηγήσω περιλιπτηκά γιατί η δημιουργεία της μεσογείου καταλαμβάνει κάποιες σελίδες. Δεν ανέφερα να παγώσει η μεσόγειος αλλά οι άλλοι ωκεανοί λόγο και θερμοκρασίας και αλατότητας, το αλάτι αυξάνει το σημείο πήξης του νερού. Άρα έλημα αλατιού στις άλλες θάλασσες τις επιτρέπει να παγώσουν ποιο εύκολα. Οι κλιματικές συνθήκες τότε ήταν διαφορετικές και εκτός βροχόπτωσης ανέφερα και εισροές από ποτάμια... Τέλος πάντων για να μην φύγουμε εντελός από το θέμα μπορώ να σου στείλω την διαδηκασία δημιουργείας της, αλλά θα καθυστερίσω λίγο επιδη είναι αρκετά πράγματα...
Θα απαντούσα με μια διατύπωση σε όλους...
Ο πλανήτης μας υπάρχει εδώ κ εκατομμύρια χρόνια.. Αυτό που δεν ξέρουμε και υπάρχει μεγάλη περίπτωση να συμβαίνει είναι η γη να διανύει εποχές καταστροφής και αναγέννησης, μεσα από τον ίδιο της τον εαυτό. Μελετώντας όλα τα φαινόμενα κ τις περιπτώσεις έφτασα στο (όχι ολοκληρωμένο) συμπέρασμα πως ο πλανήτης βρίσκεται στην 3 εποχή του. Δηλ. έχει καταστραφεί ήδη 2 φορές στο παρελθόν από πραγματικά μεγάλη ποσότητα νερού(Η2Ο), που υπερκάλυψε τον πλανήτη..
Φιλικά,
Δομίνικος Γραίκχος
the_black_planet
29-11-05, 10:56
Ενδιαφερουσα θεωρια φιλε μου Δομινικε,θα με ενδιεφερε πολυ να μου παρουσιασεις τα στοιχεια που σε οδηγησαν σ'αυτο το συμπερασμα καθως αυτο δεν αποτελει επισημη θεση της επιστημης...
Θα μπορούσες αγαπητέ Δομίνικε να μας αναλύσεις έστω και περιληπτικά το συλλογισμό σου; Ποιά φαινόμενα δηλαδή και ποιές περιπτώσεις, που λες ότι μελέτησες, κατέληξες στο συμπέρασμα ότι ο πλανήτης μας βρίσκεται στην 3η εποχή του, έχοντας ήδη καταστραφεί δύο φορές στο παρελθόν από πραγματικά μεγάλη ποσότητα νερού που τον υπερκάλυψε; Σε ρωτάω όχι επειδή διαφωνώ μαζί σου, στην πραγματικότητα ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ ακόμα αλλά για να έχουμε κάποιο έρεισμα να συνεχίσουμε τη συζήτηση...
Αγαπητέ Δομίνικε η άποψή σου παρουσιάζει ενδιαφέρον γι’ αυτό κι εγώ με τη σειρά μου θα σου ζητήσω αν είναι δυνατόν να αναπτύξεις λίγο την άποψή σου για να μπορέσει να προχωρήσει και η συζήτηση. Προς το παρόν μόνο μια μικρή παρατήρηση, νομίζω ότι είναι πιο σωστό να αναφερόμαστε σε καταστροφή του οικοσυστήματος και όχι του πλανήτη γιατί ο Γη ως πλανήτης δεν έχει καταστραφεί ακόμα.
Ο άνθρωπος λοιπόν έκανε την εμφάνιση του στον πλανήτη πρίν ορισμένες χιλιάδες χρόνια. Μέσα από σπηλιές και πέτρες, κατάφερε να δημιουργήσει κοινωνίες και γενικότερες σχέσεις αλληλοβοήθειας ώσπου έφτασε στην σημερινή τραγική του εικόνα. Αυτό που δεν γνωρίζουμε, σύμφωνα με τον φλαμανδό γεωφυσικό Γιάκο Βαν Νέγκρε (διατυπώσεις του μπορείτε να βρείτε και στο Ιντερνετ library.csumb.edu) είναι αν πολλά απωλιθώματα που βρέθηκαν σε αυτή την εποχή που διανύουμε προέρχονται από πλάσματα που συνυπήρξαν ποτέ με τον άνθρωπο.
Μελετώντας τις διάφορες εναλλαγές στον καιρό της γεώσφαιρας και διερευνώντας κάποια ακραία ανεξήγητα μέχρι τώρα φαινόμενα (Όπως ο πνιγμός του Λουξεμβούργιου χωριού Kwerd, το 1800 περίπου, ή του Καναδικού Roanok το 1926, από υπερχείλιση του ασήμαντου ποταμού Λις το πρώτο και από μεγάλη καταιγίδα το δεύτερο), κατέληξα στην άποψη (όχι συμπέρασμα ή θεωρία), πως είναι 100% σίγουρο να συμβαίνει κάτι διαφορετικό της θεωρίας "Απλά έλιωσαν οι πάγοι"...
Όπως έγραψα και την προηγούμενη φορά, το συμπέρασμα δεν είναι ολοκληρωμένο.
Πρόκειται απλά για μια διατύπωση που προήλθε μέσα από σειρά μελετών ακραίων καιρικών φαινομένων της εποχής μας.. Το δουλεύω ακόμη...
Φιλικά,
Δομίνικος Γραίκχος
the_black_planet
02-12-05, 11:33
Ενδιαφεροντα αυτα που ειπες φιλε Δομινικε αν κ οχι αρκετα για να θεμελιωσουν μια θεωρια.Με λιγα λογια αν καταλαβα καλα πιστευεις στην θεωρια των κατακλυσμων που υπαρχει σε πολλες μυθολογιες.Αυτο που δεν καταλαβα καλα ειναι αυτο που ειπες για τους απολιθωμενους οργανισμους και για το οτι ο ανθρωπος εμφανιστηκε πριν απο μερικες εκατονταδες χιλιαδες χρονια,τι σχεση εχει με τους κατακλυσμους...
Αγαπητέ Δομίνικε εφόσον όπως λες αυτό που εξέφρασες είναι απλά μια άποψη και όχι ένα συμπέρασμα ή μια θεωρία, δεν μπορεί να είναι «100% σίγουρο». Δεν αναλύεις την άποψή σου και γι΄ αυτό θα μου επιτρέψεις να κάνω κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις. Ποια είναι η θεωρία «απλά έλιωσαν οι πάγοι» και που ακριβώς διαφωνείς με αυτήν; Τι σχέση έχουν τα σημερινά ακραία καιρικά φαινόμενα με το λιώσιμο των πάγων; Τι ακριβώς εννοείς με αυτά που λες για τα απολιθώματα και τον άνθρωπο; Δεν πειράζει αν δεν έχεις φτάσει σε τελικά συμπεράσματα, γράψε την άποψή σου και ίσως μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.
Παραθέτω αυτά που έχω συλλέξει και αποθηκεύσει για την εξαφάνιση των Δεινοσαύρων...
Κάποιοι επιστήμονες προσπαθουν να μας πείσουν πώς εξαφανίστηκαν από αστεροειδη.Όλοι .μα όλοι (?),ενώ από τα οστα που έχουν βρεθεί στη περιοχη της Βόρειας Αμερικής όπου υποτίθεται πώς έπεσε στο κόλπο του Μεξικού,κοντική απόσταση δηλαση σε σχέση με την Αυστραλία,δε βρέθηκε όυτε ένα οστό καμμένο, ενώ ο κροκόδειλος ζεί πάνω από 100 εκ χρόνια .Στις πέτρες των Ιca's οι φυτοφαγοι δεινοσαυροι παριστάνονται ως κατοικίδια ζωα.Παραθέτω βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=mQV2VSvkY7o
Σημείωση..Οι πέτρες Ica υποτίθεται οτι είναι αρχαία ή προϊστορική ενώ υπάρχει και η γνώμη οτι είναι πρόσφατα ζωγραφισμένες.
φέρνω μερικά άρθρα για τους Δεινοσαύρους..
Την ίδια σχεδόν θερμοκρασία με τους σημερινούς ανθρώπους είχαν οι δεινόσαυροι, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις Αμερικανών επιστημόνων, που εκτιμούν, πως έριξαν φως σε μία χρόνια “διαμάχη”, κατά πόσο οι μεγάλοι δεινόσαυροι ήταν θερμόαιμοι ή ψυχρόαιμοι.
Αμερικανοί και Γερμανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον εξελικτικό βιολόγο Ρόμπερτ Ίγκλ του Τμήματος Γεωλογικών & Πλανητικών Επιστημών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech), οι οποίοι δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Science», ανέλυσαν με νέες τεχνικές (που πρώτοι χρησιμοποίησαν οι παλαιοκλιματολόγοι και οι γεωχημικοί) 11 απολιθωμένα δόντια δεινοσαύρων, στα οποία κρύβονται πολύτιμες ενδείξεις για την θερμοκρασία του σώματός τους πριν από τόσο καιρό.
Συγκεκριμένα, ανάλογα με επίπεδο θερμοκρασίας ενός σώματος, συμβαίνουν διαφορετικές βιοχημικές αντιδράσεις μέσα στον οργανισμό και συνεπώς υπάρχει διαφορετική αναλογία στα χημικά ισότοπα του άνθρακα-13 και του οξυγόνου-18 στον βιοαπατίτη, το βιο-ορυκτό που υπάρχει στην αδαμαντίνη των δοντιών.
Έτσι, οι επιστήμονες συμπέραναν ότι ο γιγάντιος μακρύλαιμος Βραχιόσαυρος είχε θερμοκρασία περίπου 38,2 βαθμών Κελσίου και ο Καμαράσαυρος είχε θερμοκρασία 35,7 βαθμών, δηλαδή και οι δύο υψηλότερη από τους κροκόδειλους, αλλά χαμηλότερη από τα πουλιά. Οι μετρήσεις θεωρείται ότι έχουν ακρίβεια με βαθμό απόκλισης ενός ή δύο βαθμών.
Αρχικά, από τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν ανακαλύφθηκαν τα πρώτα απολιθώματα δεινοσαύρων, επειδή έμοιαζαν με τρομερές («δεινές») σαύρες -εξ ου και το μάλλον παραπλανητικό όνομά τους- οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι ήταν, όπως τα ερπετά, ψυχρόαιμοι (εκτοθερμικά πλάσματα), συνεπώς είχαν ανάγκη από εξωτερικές πηγές θερμότητας όπως ο ήλιος, για να ζεσταθούν.
Όμως, όσο περνάνε τα χρόνια, δημιουργείται πλέον μια νέα επιστημονική συναίνεση -αν και όχι ομοφωνία- ότι ήσαν περισσότερο θερμόαιμοι (ενδοθερμικά πλάσματα), πράγμα που θα τους έκανε πιο αυτόνομους, γρήγορους και ενεργητικούς και όχι αργούς, παθητικούς και εξαρτώμενους από τις θερμοκρασιακές αλλαγές του εξωτερικού περιβάλλοντος.
Η εικόνα πάντως είναι ακόμα πολύπλοκη και ασαφής. Το ερώτημα παραμένει για το αν οι δεινόσαυροι είχαν υψηλό μεταβολισμό, δηλαδή αυξημένο ρυθμό που τα κύτταρά τους παρήγαγαν ενέργεια για τις ανάγκες του οργανισμού τους, όπως τα σημερινά θηλαστικά και τα πουλιά.
Δεν αποκλείεται να ήταν απλώς «γιγαντόθερμα», δηλαδή να είχαν αυξημένη θερμοκρασία, ακριβώς επειδή είχαν τόσο μεγάλο μέγεθος (τουλάχιστον όσον αφορά τους πιο μεγάλους δεινόσαυρους, τα λεγόμενα σαυρόποδα), καθώς η μεγάλη σωματική μάζα διατηρεί πιο εύκολα μια σταθερή θερμοκρασία.
Τέτοια ζώα μπορούν να κρατούν σχετικά ψηλά την εσωτερική θερμοκρασία τους ακόμα και με χαμηλό επίπεδο μεταβολισμού (αν και κινδυνεύουν συνεχώς με «υπερθέρμανση»), έτσι δεν θα ήταν ανάγκη να διαθέτουν πραγματικά θερμό αίμα.
Συνεπώς, ακόμα κι αν η θερμοκρασία των δεινοσαύρων ήταν υψηλή, παραμένει το ερώτημα για το επίπεδο του μεταβολισμού τους. Ορισμένοι επιστήμονες συνεχίζουν να αμφιβάλλουν αν, παρά τη σχετικά υψηλή θερμοκρασία τους, οι δεινόσαυροι ήσαν όντως θερμόαιμοι.
Μετά τους μεγάλους δεινόσαυρους, οι ερευνητές σκοπεύουν να εφαρμόσουν την ίδια τεχνική ανάλυσης των δοντιών σε μικρότερους δεινόσαυρους, ελπίζοντας να δώσουν τέρμα στην πιο χρόνια διαμάχη στον τομέα της παλαιοβιολογίας αναφορικά με το αίμα των δεινοσαύρων.
http://mystikos-planitis.blogspot.com/2 ... _8730.html
Απαγορευμένη αρχαιολογία 2: Έζησε ο άνθρωπος ταυτόχρονα με τους δεινόσαυρους;
https://www.youtube.com/watch?v=XCT5GNwh9qE
Υπάρχει και μια σειρά βίντεο του Stewart Swerdlow που έχει μεταφράσει η vasoula2908asteria,όπου αναφέρει ο Stewart πως οι Δεινόσαυροι σκοτώθηκαν κατά τον πόλεμο Ατλάντων και Λεμουρίων από τους Ατλάντιους ,διότι οι Δεινόσαυροι ήταν η κύρια τροφή των Λεμουρίων..Βέβαια αυτά όποιος θέλει τα πιστεύει..Φέρνω το αρχικό βίντεο ,είναι σε 9 επεισόδια,διότι δεν θυμάμαι σε ποιο επεισόδιο το είπε ο Stewart Swerdlow.. https://www.youtube.com/watch?v=BYQtDR8t4jw
Η άποψη μου από αυτά που έχω συλλέξει είναι ο,τι η θεωρία αυτή δεν στέκει..
α.)διότι τους μεγάλους αστεροειδής τους τραβάνε ο ήλιος και μεγάλοι πλανήτες ,β.) διότι η θέση της Γης μοιάζει εμποδίζει τους αστεροειδής να φτάσουν σε αυτή λόγω (α).Αν υπήρχε περίπτωση πτώσης στη Γη,τότε μόνο αν υπήρχε αστεροειδής με τεχνητή επεξεργασία για να χτυπήσει αποκλειστικά τη Γη ...
Pholarchos
22-03-16, 17:37
..., ενώ ο κροκόδειλος ζεί πάνω από 100 εκ χρόνια . ...Οι κροκόδειλοι πάνε και 6 μήνες χωρίς να φάνε λόγω χαμηλού μεταβολισμού. Το ίδιο και πολλά φίδια και σαύρες. Δεν υπάρχει μυστήριο στο γιατί οι κροκόδειλοι επιβίωσαν.
Ποια ειναι η εναλακτικη σου για την εξαφανιση τους? :confused:
Pholarchos
22-03-16, 21:05
Ποια ειναι η εναλακτικη σου για την εξαφανιση τους? :confused:Γιατί να χρειάζεται εναλλακτική; Είναι βεβαιωμένο ότι έπεσε μετεωρίτης. Αν έφταιγε μόνο αυτό ή όχι κανείς δεν ξέρεις φυσικά. Αλλά είναι υπόθεση που στέκει.
Γιατί να χρειάζεται εναλλακτική; Είναι βεβαιωμένο ότι έπεσε μετεωρίτης. Αν έφταιγε μόνο αυτό ή όχι κανείς δεν ξέρεις φυσικά. Αλλά είναι υπόθεση που στέκει.
Την γνωμη του ζητησα το τι πιστευει. Π.Χ. εγω πιστευω οτι εξαφανιστηκαν απο τα Supervolcanos και οτι συνεπάγονται
Ποια ειναι η εναλακτικη σου για την εξαφανιση τους? :confused:
Αυτό που θέλω να πω με αυτά που έφερα είναι, πως οι επιστήμονες εικάζουν,υποθέτουν,θεωρούν.Αυτό όμως δεν είναι 100% σίγουρο.Η θεωρία δεν είναι γεγονός,δεν ήμασταν εκεί,πως όντως έτσι έγινε,γι΄αυτό και τη λέμε θεωρία.Με λίγα λόγια ,οι επιστήμονες δεν έχουν το αλάθητο,και αυτό σε ότι αφορά την ανθρώπινη ιστορία,δεν αναφέρομαι μόνο για τους Δεινοσαύρους.Η άποψη σου περί ηφαιστείων και εξαφάνιση τους,είναι μια καλή άποψη,καλύτερη πάντως από τον δήθεν αστεροειδή !
Όσο για την εναλλακτική μου περί Δεινοσαύρων ,θεωρώ πως έχουν κάνει λάθος ,εσκεμμένα στη χρονολόγηση, και πως τότε δεν υπήρχαν άνθρωποι εκείνη τη περίοδο.Δεν ξέρω,δεν γνωρίζω τι έγινε με τους Δεινοσαύρους,δεν ήμουν εκεί ! Δεν γνωρίζουμε πολλά ,γιαυτό ό,τι μας δίνουν τα Κέντρα ως αληθή καλύτερα να τα αμφισβητούμε και να τα επεξεργαζόμαστε
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.