PDA

Επιστροφή στο Forum : Απόρρητες αλήθειες...


schooligan
13-08-08, 05:54
Τελευταια εχω αρχισει να ψαχνομαι σε θεματα παραφιμολογιας και απορριτων αληθειων..θα ηταν ενδιαφερον φανταζομαι να παρουσιασουμε ολοι μας, ιστοριες που γνωριζουμε (εαν υπαρχει και πηγη τοσο το καλυτερο)...

Οποτε ξεκιναω εγω με 5 ιστοριες...


1. Ένας ανθρωπιστής ηγέτης

O Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ, πρωθυπουργός της Βρετανίας κατά το ΒΆΠΠ, σχεδίαζε να εκτελέσει τον Αδόλφο Χίτλερ αν αυτός έπεφτε ζωντανός σε συμμαχικά χέρια. Απόρρητα έγγραφα αποκαλύπτουν τη στάση του Τσόρτσιλ που ήταν αντίθετη στη πεποίθηση των υπολοίπων συμμάχων για δίκες. Ο Τσόρτσιλ θεωρούσε το Χίτλερ ένα κακοποιό επιθυμούσε για αυτό μια εκτέλεση σε ηλεκτρική καρέκλα. ¶λλα έγγραφα δείχνουν επίσης ότι ήθελε νεκρό και τον ειρηνιστή ηγέτη της Ινδίας, Μαχάτμα Γκάντι, μετά την απεργία πείνας που έκανε ο τελευταίος το 1943 καθώς και τη ολοκληρωτική καταστροφή Γερμανικών χωριών σε αντίποινα για τις θηριωδίες των Ναζί στην Τσεχοσλοβακία. Ολα αυτά θα μπορούσαν να αποδοθούν σε ένα προσωπικό στοιχείο ρεβανσισμού αν δεν ήταν ιστορικά καταγεγραμμένο ότι ο Τσόρτσιλ, ως υπουργός της Βρετανικής κυβέρνησης το 1910, είχε προτείνει τη στείρωση 100 χιλιάδων διανοητικά ανάπηρων ανθρώπων και τη μεταφορά δεκάδων χιλιάδων άλλων σε στρατόπεδα εργασίας προκειμένου να προστατευτεί το αίμα της βρετανικής φυλής.


2. Ο προάγγελος της 11ης Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, το Επιτελείο των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, είχε ετοιμάσει σχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων που περιελάμβαναν το πυροβολισμό αθώων πολιτών σε αμερικάνικους δρόμους, αεροπειρατείες σε αμερικάνικες πτήσεις, ένα κύμα πολλαπλών επιθέσεων κατά της Ουάσινγκτον, καθώς και τη βύθιση πλοιαρίων με κουβανούς μετανάστες.

Η επιχείρηση με το κωδικό όνομα Νόρθγουντς, έφερε την υπογραφή του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Αρχηγών όλων των κλάδων και σκοπό είχε την ενοχοποίηση του Φιντέλ Κάστρο και την προετοιμασία της κοινής γνώμης για έναν πόλεμο εναντίον της Κούβας.

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πτυχή των σχεδιασμών ήταν η εκτόξευση ενός διαστημικού οχήματος το 1962 με τον αστροναύτη Τζον Γκλεν για να μπει σε τροχιά. Η πτήση θα συμβόλιζε τις αμερικανικές αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατία και φυσικά… θα κατέληγε σε τραγωδία μετά από τρομοκρατική ενέργεια.

Φυσικά όλα αυτά και ειδικότερα οι αεροπειρατίες, φέρνουν στο μυαλό την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και τη σχετική παραφιλολογία για ενδεχόμενη συνομωσία.



3. Στραγγίστε τη θάλασσα

Η Σφαγή στο Μάι Λάι ήταν η μαζική δολοφονία άοπλων βιετναμέζων κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Νιετνάμ στις 16 Μαρτίου 1968. Ο αριθμός των δολοφονιών κυμαίνεται μεταξύ 347 και 504 ενώ πολλά από τα θύματα είχαν βιαστεί, χτυπηθεί, βασανιστεί και ακρωτηριαστεί. Η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ ερεύνησε την υπόθεση και τελικά καταδίκασε διάφορους στρατιωτικούς που συμμετείχαν στη σφαγή. Μια ενδιαφέρουσα διάσταση της ιστορίας είναι η επιστολή που έστειλε έξι μήνες μετά ο στρατιώτης Τομ Γκλεν στο Κρέιτον ¶μπραμς, διοικητή των Αμερικάνικων δυνάμεων στο Βιετνάμ. Στην επιστολή έκανε λόγο για "συστηματικές βαρβαρότητες κατά του άμαχου πληθυσμού που αγγίζουν τα όρια επίσημης πολιτικής". Χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένα στο Μάι Λάι, η επιστολή ήταν λεπτομερής και απηχούσε τις αντιρρήσεις και άλλων στρατιωτών. Ο αξιωματικός που ανέβαλε την διεξαγωγή έρευνας για την επιστολή έγραψε στην τελική του αναφορά: «Σε ευθεία διάψευση της εικόνας που παρουσιάζεται, είναι το γεγονός ότι οι σχέσεις των αμερικάνων στρατιωτών με το βιετναμέζους πολίτες είναι άριστες». Την αναφορά, που αργότερα θεωρήθηκε συγκάλυψη των εγκλημάτων πολέμου που έλαβαν χώρα στο Βιετνάμ, συνέταξε και υπέγραψε ο 31χρόνος τότε ταγματάρχης Κόλιν Πάουελ, υπέρμαχος της πολιτικής «αποστράγγισης της θάλασσας» για τη συντριβή των κομμουνιστικών δυνάμεων στο Βόρειο Βιετνάμ, μετέπειτα αρχηγός των αμερικάνικων ενόπλων δυνάμεων και υπουργός εξωτερικών επί προεδρίας Μπους.


4. Ολομέτωπη επίθεση κατά λάθος

Κατά τη διάρκεια του πολέμου των Έξι Ημερών, στις 8 Ιουνίου 1967, το Ισραήλ επιτέθηκε κατά του αμερικάνικου πλοίου αντικατασκοπείας U.S.S Liberty με σκοπό να το βυθίσει αύτανδρο. Τελικά στην επίθεση σκοτώθηκαν 34 και τραυματίστηκαν 173 υπηρετούντες στο πλοίο. Το γεγονός παρέμεινε μυστικό για περίπου 40 χρόνια καταδεικνύοντας την αδυναμία των κυβερνήσεων να αγγίξουν ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Σύμφωνα με αρχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA), οι αξιωματούχοι που χειρίστηκαν την υπόθεση προσπάθησαν να προστατέψουν το Ισραήλ από ενδεχόμενα αντίποινα, αφού οι αιτιάσεις των Ισραηλινών περί λάθους δεν έγιναν πιστευτές.


5. Μια πυρηνική βόμβα στα αζήτητα

Απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή πρώην εργατών σε αεροπορική βάση στη Θούλη της Γροιλανδίας, αναφέρουν ότι η μια από τις τέσσερις βόμβες υδρογόνου που μετέφερε ένα αεροσκάφος Β52 που συνετρίβη το 1968 δεν βρέθηκε ποτέ. Η συντριβή του αεροσκάφους στις 21 Ιανουαρίου του 1968 είχε προκαλέσει κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ και Δανίας που χειρίζεται τα θέματα άμυνας, ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής της Γροιλανδίας. Η Δανία δεν ενημερώθηκε ποτέ ότι η βόμβα με το σειριακό αριθμό 78252 δεν ανακτήθηκε ποτέ.


Πηγη: Wikipedia, Listverse

ea1969
14-08-08, 23:39
Σχετικά με την Επιχείρηση Νόρθγουντς, το σχέδιο που είχε σαν στόχο την κυβέρνηση της Κούβας περιελάμβανε πέρα από το "ατύχημα" του Γκλεν τα παρακάτω: Διάδοση φημών, διασπορά ψευδών ειδήσεων από μυστικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, "επιθέσεις" στη βάση του Γκουαντάναμο από φιλικά προσκείμενους στις ΗΠΑ Κουβανούς, συλλήψεις "σαμποτέρ" εντός της βάσης (πάλι με χρήση φιλικών στις ΗΠΑ Κουβανών), πρόκληση πυρκαγιών και εκρήξεων μέσα στη βάση και την ανατίναξη ενός μη επανδρωμένου σκάφους εντός των χωρικών υδάτων της Κούβας με ταυτόχρονη δημοσίευση πλαστής λίστας "νεκρών" μέσω των ΜΜΕ και τέλεση "κηδειών των (ανύπαρκτων) θυμάτων."

Επιπλέον ένα αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος θα πλησιάζε την Κούβα, ο πιλότος με πλάστα στοιχεία θα ανέφερε ότι δέχεται επίθεση και μετά διακόπτοντας την επικοινωνία θα επέστρεφε στη βάση του όπου το αεροσκάφος και ο πιλότος θα έπερναν πάλι τα πραγματικά τους στοιχεία. Ταυτόχρονα ένα υποβρύχιο θα ανέφερε πτώση αεροσκάφους και θα άρχιζε έρευνα εύρεσης του "κατεστραμμένου" αεροσκάφους.

Το πιο ενδιαφέρον είναι (ο D. Icke το συνδέει με την 9/11) ότι η Επιχείρηση Νόρθγουντς σχεδίαζε την πραγματοποίηση αεροπειρατείας σε επιβατικό αεροσκάφος ή την κατασκευή ενός "περιστατικού" που θα έκανε τον κόσμο να πιστέψει ότι ένα επιβατικό αεροσκάφος των ΗΠΑ δέχτηκε επίθεση από την Κουβανική Αεροπορία. Θα επιλεγόταν μία πτήση τσάρτερ με πορεία πάνω από την Κούβα και βάσει του σχεδίου θα γίνοταν αντικατάσταση του αεροσκάφους με ένα τηλεκατευθυνόμενο του ίδιου τύπου. Το αεροσκάφος με τους επιβάτες θα έπαιρνε πρώτα στοιχεία ώστε να αποτελεί αντίγραφο αεροσκάφους που ανήκε σε οργάνωση της CIA στην περιοχή του Maiami, ενώ οι επιβάτες θα είχαν επιλεγμένα ψευδώνυμα. Το τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος με τα ίδια στοιχεία θα ανατιναζόταν πάνω από την Κούβα με πυροδότηση μέσω ραδιοκυμάτων αφού πρώτα εξέπεμπε σήμα κινδύνου δηλώνοντας ότι δέχεται επίθεση από τους Κουβανούς πράγμα που θα έδινε την ευκαιρία στον ICAO να ανακοινώσει την επίθεση απαλάσσοντας τους Αμερικανούς από την ανάγκη ανακοίνωσης της επίθεσης.

Οι χρόνοι απογείωσης των δύο αεροσκαφών θα ήταν κανονισμένοι έτσι ώστε να συναντηθούν στα νότια της Φλόριντα. Αμέσως μετά τη συνάντηση το αεροσκάφος με τους επιβάτες θα κατέβαινε σε πολύ χαμηλό ύψος και θα κατεθυνόταν στην πλησιέστερη βάση (Elgin) όπου το αεροσκάφος θα έπαιρνε τα κανονικά του στοιχεία και οι επιβάτες θα αποβιβάζονταν.

Qex
18-08-08, 08:19
Συγνωμη για την ισως χαζη ερωτηση αλλα τι ακριβος ειναι η παραφιμολογια?