Επιστροφή στο Forum : Όνειρο [?]
Πρίν 8 περίπου χρόνια, ήμουν άρρωστος για περίπου 1 βδομάδα. Ένα βράδυ είχε φτάσει ο πυρετός 40! Έκλεισα τα μάτια μου και κοιμήθηκα. Αμέσως άρχισα να βλέπω ένα όνειρο. Ήταν λέει μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας, η οποία ήταν πάρα πολύ καλή και με φρόντιζε ενώ ήμουν άρρωστος. Μετά απο περίπου μισή ώρα το όνειρο τελείωσε και εγώ ξύπνησα. Τότε κοιτάω γύρω στο δωμάτιο και βλέπω την ίδια γυναίκα καθισμένη σε μιά καρέκλα, δίπλα μου! :eek: Το πιό κουφό ήταν οτι δεν τρόμαξα καθόλου αλλά συνέχισα τον ύπνο μου κανονικά! Μάλιστα ένιωσα πιο ασφαλής! Βέβαια μάλλον αυτό συνέβει
λόγο του πυρετού, αλλα με συνάρπασε τόσο πολύ το όλο περιστατικό που το σκεφτόμουν για περίπου 1 βδομάδα μετά. Ακόμα και τώρα που τα γράφω αυτά 8 χρόνια μετά ανατριχιάζω!
Κατ'αρχάς, καλώς όρισες στο forum!
Κατά δεύτερον, όντως συναρπαστικό το περιστατικό! Αναμένω, να δω τί εξήγηση θα δοθεί σε αυτό.
Το πιο πιθανό είναι να συνέβη αυτό που προανέφερες. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και σε εμένα πάνω από 15 χρόνια πριν, όταν ήμουν μικρότερη από 4 ετών.
Ήμουν κι εγώ άρρωστη με πυρετό, θυμάμαι, κι έβλεπα στον ύπνο μου καρτούν... Τον Σκρουτζ Μακ Ντακ, τον Ντόναλντ, τα ανιψάκια, καθώς και κάποια τεράστια ρομπότ κόκκινου και μπλε χρώματος να κυνηγάνε την προαναφερθείσα παρέα κι εμένα μαζί...! Αναμφίβολη επίδραση από κάποιο κόμιξ που είχε περιπέσει στην προσοχή μου... Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν τόσο η ζωντάνια του ονείρου (το θυμάμαι ακόμα και τώρα), όσο και ότι εκείνη τη νύχτα ξύπνησα για λίγο και είδα με τη φαντασία μου τέτοια μίνι ρομπότ να περιφέρονται πάνω σε ένα "βαρελάκι" από αυτά που χρησιμοποιούν τα παιδάκια για να βάζουν τα παιχνίδια τους!
Χαζομάρα, ε;
Αυτό που θα ήθελα να σε ρωτήσω τώρα είναι σε ποια ηλικία σου συνέβη αυτό το περιστατικό.
Φιλικά,
Lady Nina
και εγω πιστευω οτι ειναι θεμα του πυρρετου.και εγω μικρος κυριως οταν εκανα πολυ υψηλο πυρετο εβλεπα αρκετα συχνα παραισθησεις.αν ρωτησεις και καποιο γιατρο θα σου πει οτι σαν φαινομενο ειναι πολυ συνηθισμενο κυριως στα παιδια
Δεν ειμαι ειδικος επι του θεματος αλλα παρομοιο περιστατικο μου συνεβει κι εμενα αρκετες φορες, φυσικα οχι τοσο σε σημειο που να μου κεντρισει την προσοχη. Μια φορα θυμαμαι που ειδα ονειρο ειχε γεννησει η γατα μου (ημουν 9-10 χρονων), και το πρωι που ξυπνησα ειχε γεννησει κατω απο το παραθυρο του υπνοδωματιου μου. Η εξηγηση που εδωσα σε αυτο, ειναι πως επειδη ακουγα τα νιαουρισματα στον υπνο μου, δημιουργησα και την εικονα, αλλα το παραξενο ειναι πως ηξερα και τον αριθμο των μικρων (4) αλλα μαλλον ηταν συμπτωση, διοτι οι γατες σχεδον παντα γεννανε 4-5 μικρα. Δεν σου ετυχε ποτε να ειναι ανοικτη η τηλεοραση την ωρα που κοιμασαι, και να βλεπεις ονειρα βασει αυτου που ακους απο το "χαζοκουτι"?
Στην περιπτωση σου, ισως επειδη να ακουγες καποιες ομιλιες, να σχηματισες και τις εικονες σαν βιντεο, ή παλι μπορει να ηταν κατι σαν "αστρικο ταξιδι", και πραγματικα να εβλεπες τα οσα συνεβεναν γυρω σου την παρουσα στιγμη, ισως λογω και της κουρασης και της υπερεντασης απο τον πυρετο. :)
Φιλικα, Γιωργος.
Διαβάζοντας και πάλι το αρχικό μήνυμα του φίλου Iadnah, προέκυψε και μια απορία, για το αν η γυναίκα αυτή ήταν γνωστή του και υπήρχε στην πραγματικότητα ή αν ήταν πλασματική.
Στην περιπτωση σου, ισως επειδη να ακουγες καποιες ομιλιες, να σχηματισες και τις εικονες σαν βιντεο, ή παλι μπορει να ηταν κατι σαν "αστρικο ταξιδι", και πραγματικα να εβλεπες τα οσα συνεβεναν γυρω σου την παρουσα στιγμη, ισως λογω και της κουρασης και της υπερεντασης απο τον πυρετο. :)
Αν ισχύει το δεύτερο, ότι δηλαδή η γυναίκα αυτή δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, ούτε φρόντιζε τον Iadnah όταν ήταν άρρωστος, τότε δεν είναι δυνατό, πιστεύω, να ισχύει αυτό που ανέφερε ο φίλος Indigocy. Παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Φιλικά,
Lady Nina
1) Όταν μου συνέβει αυτό ήμουν 10 χρονών
2) Είχα την τηλεόραση ανοικτή, αλλά έβλεπα καρτούν οπότε δεν πιστεύω οτι είχε σχέση με το όνειρο
3) Η γυναίκα δεν ήταν γνωστή μου
Καλησπερίζω τα μέλη του forum!
Μια άλλη ερμηνεία (πολύ φανταστική, βέβαια) μόλις μου πέρασε από το μυαλό.
Η γυναίκα αυτή θα μπορούσε να ήταν κάποια μακρινή πρόγονός σου, ή ίσως κάποια αγία και γι'αυτό το συναίσθημα που σου προκαλούσε ήταν ασφάλεια και όχι τρόμος.
Φιλικά,
Lady Nina
Daughter of God
05-09-08, 22:27
Στο βιβλιο του Νικου Θανου, στοιχειωμενη Ελλαδα, εχει γινει μια ερευνα στα νοσοκομεια, οπου πολλοι αρρωστοι και ετοιμοθανατοι βλεπουν μια γυναικα να τους φροντιζει, να τους παρηγορει και να τους προστατευει ακομα και λιγο πριν πεθανουν. Μαλιστα στο βιβλιο αναφερεται η γυναικα με τα γκρι, αλλα μπορει και να εχει και αλλες εμφανισεις πιο διαφορετικες, ισως αναλογες με την κατασταση που βρισκονται οι ασθενεις. Πολλοι αποδιδουν την ιδιοτητα αυτη στην Παναγια, μιας και θεωρειται προστατιδα των ταλαιπωρημενων. Ελπιζω να βοηθησα, αν ομως οντως δεν πιστευεις στην Παναγια, σιγουρα υπαρχει καποια θυληκη οντοτητα που μας προστατευει παντα σαν καλη μητερα....
Θα ήθελα να αναφέρω ένα όνειρο που είδα χθες για ένα φίλο μου που κάθε φορά που των βλέπω στο όνειρο κάτι συμβαίνει… Κυρίως σε εκείνον.
Τον είδα πολύ νέο περίπου στα 20(τώρα είναι 40) με πολύ φωτεινά χρώματα ρούχα και καλοκαιρινά. Μιλούσαμε και ρώτησα που χάθηκε (μιας και ζει εξωτερικό). Μου απάντησε ότι το έχει ρίξει πολύ έξω και ξεμυαλίσετε … (με όλη τη σημασία της λέξεως) και καθώς έφυγα (ανέβαινα ένα επίπεδο σαν σκάλα ξύλινη περιστροφική , φεύγοντας) χαιρετιστήκαμε και φίλησε πριν φύγουμε.
Έψαξα στο ιντερνέτ αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό. Στο ιντερνέτ αναφέρουν άσχετες φάσεις ΕΑΝ δεις φίλους ..
Ευχαριστώ.
Θα ηθελα να δωσω μια ερμηνεια με τα λιγα που ξερω και που βεβαια μπορει να μην σημαινουν και τιποτε.
Θα βοηθουσε ιδιαιτερα εαν μπορουσες να θυμηθεις τα χρωματα, το κοκκινο π.χ. σημαινει γρηγορα.
Το οτι τον ειδες πιο νεο σημαινει νομιζω ανανεωση, ενω το φιλι σημαινει ανταμωση.
Στα ονειρα λενε καποια πραγματα συμβολιζουν κατι, οπως, εαν δεις καποιον να φορα βαρεια ρουχα σημαινει στεναχωρια.
Αν παλι τον δεις με λεπτα ρουχα και ειναι χειμωνας, παλι στεναχωρια σημαινει.
Δεν νομιζω παντως το συγκεκριμενο ονειρο να "κρυβει" καποιο κακο μηνυμα.
Όχι δεν είχε κόκκινα. Καλοκαιρινά και όχι πολύ έντονα, μπεζ άσπρο και τέτοια.. Μου έκανε εντύπωση που τον είδα υπερβολικά νέο. Κάτι σαν έφηβο. Και μετά απλά εγώ ανέβηκα μια περιστροφική σκάλα και έφυγα. Ήταν περίεργο όνειρο. :D
Καλημέρα,
Ξύπνησα σήμερα με άλλο 1 περίεργο όνειρο με τον ίδιο φίλο που είχα δει τότες.. Αυτή τη φορά πείρα τηλέφωνο και σύμφωνα με το όνειρο το σήκωσε κατά λάθος και άκουγα πολλά άτομα να παίζουν με ένα μικρό παιδάκι (μπέμπη) και γελούσε το μωρό. Ξαφνικά άρχισε να γελά και ο φίλος και αφού (και καλά) κατάλαβα ότι το σήκωσε κατά λάθος έκλισα το τηλέφωνο.
Έχω φοβηθεί τα όνειρα μου με αυτό το φίλο και της προάλλες που τον είδα… :eek:
Καλησπερα σε ολους.....ειμαι νεα σχετικα στο site..ομολογω πως αγνοουσα την υπαρξη του ωσπου μου συνεβη κατι πολυ παραξενο περιπου την περιοδο που εκανα register εδω.Και η αφορμη για να σας βρω ηταν κιολας αυτο το ονειρο.Αν καποιος βρει ακρη με οσα περιγραψω ας μου πει γιατι ομολογω πως εχω προβληματιστει πολυ και εκανα και τοσο καιρο για να αναφερω οτι συνεβη ακριβως επειδη δεν ηξερα τι πρεπει να κανω.Προκειται για ενα ονειρο που ειδα οπως προειπα την περιοδο που εκανα register εδω(δν ειχα κανει οταν ειδα το ονειρο).Βλεπω λοιπον οτι βρισκομαι στον χωρο της δουλειας μου (δουλευω σε καταστημα παπουτσιων)το οποιο το βλεπω σαν μεγαλο ψηλοταβανο με γκρι τοιχους εργοστασιου και μας εχει ερθει παραλαβη και εχουμε κανει μια ανθρωπινη αλυσιδα και δινουμε ο ενας στον αλλον με την σειρα τα κιβωτια τα οποια μου εκαναν εντυπωση διοτι ηταν ολα ακριβως ιδια πανομοιοτυπα τετραγωνα σαν κυβοι.Τα διναμε λοιπον ο ενας στον αλλον με σκοπο ετσι να ανεβουν μεχρι τον τριτο οροφο οπου βρισκονται οι αποθηκες.Εγω λοιπον ημουν υπευθυνη λεει στο να κατανειμω τα κιβωτια αριθμωντας τα αναλογως λεει την εποχη σε Ανοιξη-καλοκαιρι-φθινοπωρο-χειμωνας.Και μου ερχεται ενα κουτι το οποιο ειχε κολλημενη επανω μια φωτο της....Ριτας Σακελαριου της συγχωρεμενης.Αφου αναρωτηθηκα που να το ταξινομησω σε ποια εποχη αποφασιζω να γραψω επανω στο κουτι με μαυρο ανεξιτιλο μαρκαδορο τον αριθμο 7.Εκει που κανω την διαδικασια νιωθω ενα βλεμμα επανω μου γυριζω και βλεπω τον Σεργιανοπουλο ο οποιος ηταν ανεξηγητα ομορφος με μια απιστευτη λαμψη να βγαινει απο μεσα του(σημειωση δν ημουν φαν του ουτε επηρεαστηκα απο τον θανατο του)μου ζητησε λοιπον να του φωναξω την διευθυντρια μου (και απο την συγκεκριμενη στιγμη τον ενιωθα οικειο μου σαν να ηταν ας πουμε ο υποδιευθυντης μου και μου εδινε εντολη φυσικα.Του φωναζω την διευθυντρια και της δειχνει ενα κιβωτιο και της λεει:Διαβασε μου ο,τι ειναι γραμμενο επανω στο κιβωτιο και θελω να μου το εξηγησεις.Η διευθυντρια το διαβαζει ,βαζει τα γελια και του λεει:Ωπα ρε φιλαρακι και που θες να καταλαβω τι στο καλο εννοει?(ειναι τετοιος τυπος η κοπελα που τα λεει ετσι και δεν με ξενισε στο ονειρο)και τοτε λοιπον αυτος απευθυνεται πια σε εμενα και μου λεει:Μπορεις να διαβασεις εσυ τι λεει η κουτα και να εξηγησεις με δικα σου λογια και στην διευθυντρια σου τι εννοει ....Και εκει διαβαζω το εξης:
Nα καταλαβαινεις ο,τι βλεπεις και οχι ο,τι καταλαβαινεις να βλεπεις!
Απορημενη εγω λοιπον του λεω :Θα σας το πω τελειως με δικα μου λογια και συγχωρεστε με για την αργκο."Η μαγκια ειναι να καταλαβαινεις αμεσως το τι θελει να σου πει μια εικονα και οχι να καταλαβαινεις οτι θα ηθελες να ισχυει.
Μου χαμογελαει λοιπον ικανοποιημενος και τον ρωταω:Συγνωμη αλλα δεν το εχω ξανακουσει η διαβασει καπου αυτο μηπως μπορειτε να μου πειτε εαν ειναι αποφθευγμα?Και μου απανταει αταραχος :H μαγκια ειναι.....να καταλαβεις ποιος το ειπε!!!!Και ξυπνησα εκει κατατρομαγμενη παιδια.Γιατι αυτο το στιχακι δεν το εχω ξαναδει ή διαβασει πουθενα!Το βαζω λοιπον σε αναζητηση στο google και εκει που αναμενω ή να μν βγαλει τιποτα ή να με παραπεμψει σε καποιου το αποφθεγμα......εμενα με βαζει στο site σας παιδια και μαλιστα το συγκεκριμενο ειχε απλα ειπωθει σε μια κουβεντα αναμεσα σε δυο απο τους χρηστες του forum.και διαβαζοντας την κουβεντα τους δεν ειναι κατι το αξιοπροσεχτο γιατι προκειται για απλα μια συμβουλη που δοθηκε απο μια χρηστρια σε εναν χρηστη.....και ομολογω πως ακρη δεν εχω βρει παρα μονο πως για καποιο λογο μεσα απο το ονειρο κατι ηθελε να βρω αυτο το site ......
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.