PDA

Επιστροφή στο Forum : Dr. John Dee & Edward Kelley


Qex
24-08-08, 18:19
Μια σπουδαία συνάντηση


Η ιστορική προσέγγιση του “ Μάγου “
Ο Dr. John Dee γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου 1527,στο Tower Wand του Λονδίνου ήταν ένας αλχημιστής, αστρολόγος, και μαθηματικός που συνέβαλε στην αναβίωση του ενδιαφέροντος για τα μαθηματικά στην Αγγλία.
Ο πατέρας του ήταν άνθρωπος μεγάλης φήμης στο δικαστήριο του βασιλιά Henry VIII. Ο Dr.John ισχυρίστηκε ότι είναι απόγονος του Roderick , πρίγκιπα της Ουαλίας.

Στο 1542 σε ηλικία 15 ετών, άρχισε ο Dee το College του Cambridge και αποφοίτησε το 1544 με πτυχίο. Στο 1546 που έγινε υπότροφος του Trinity College, και διορίστηκε ο ρόλος της ελληνικής ασφαλιστής. Το 1547 βρέθηκε ο Dee να επισκέπτετε την Ολλανδία και τη Γαλλία,, με ορισμένα από τα βασικά μέλη της ακαδημαϊκής κοινωνίας..Επίσης δίδαξε κ στα Louvain και Brussels Universities.
Τις σπουδές του στο εξωτερικό τον τράβηξε ο Εσωτερισμός , και αυτό έχει πρόσθετη βαρύτητα στις υποψίες ότι ήταν επίσης ένας μυστικός πράκτορας της κυβέρνησης (με κωδικό όνομα 007). Ήταν επίσης διδάσκαλος των Ναυτικών κυβερνητών ως προς την πλοήγηση για 30 χρόνια, αλλά είναι πιο γνωστός για την ενεργό συμμετοχή του σε occult μαθήματα σκέψης και πρακτικής. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Queen Mary Tudor (Ματωμένη Mary), ο Dee είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί ότι προσπαθεί να την σκοτώσει με χρηση των γνώσεων του πάνω στον αποκρυφισμό . . Είχε φυλακιστεί στο Hampton Court, το 1553. Ήταν τελικά το 1555 οπου και απελευθέρωθικε και εκ νέου συνελήφθη με την κατηγορία της Αιρέσεως.. Το 1556 Queen Mary τον απελευθέρωσε με πλήρες χάρη. Τελικά η Βασίλισσα Ελισάβετ πήρε την θέση της αδελφής της στο 1558, και ο Dee καλοσωρισε μια νέα εποχή ευημερίας, οπου κ του είχαν αναθέσει να προβλέψει το ωροσκόπιο της βασιλισας και ο χρόνος αυτός τον βοήθησε πολύ για την μελέτη του πάνω στην αστρολογία. Στο 1564 ένα από τα πολλά βιβλία που ασχολούνται με θέματα Εσωτερισμός, Η Monas Heiroglyphica δόθηκε στη δημοσιότητα, το Monas Heiroglyphica είναι ένα σύμβολο που δημιουργείται από Dee, την οποία πίστευε ότι είχε το απόλυτο σύμβολο της Εσωτερισμός γνώσης.Το επόμενο έτος θα δημοσιευθεί Di Trigono. Δυστυχώς οι φήμες σχετικά με την διαβολική σχέσεις εξακολουθούσε, και επρόκειτο να τον κυνηγά μέσα σε όλη του τη ζωή.

Qex
24-08-08, 18:21
O Edward Kelley ή Kelly, γνωστός κ ως Edward Talbot γεννήθηκε το 1555, καταδικασμένος Άγγλος εγκληματίας (κάποιες ιστορικές πηγές του δίνουνε το αδίκημα της πλαστογραφίας )κ αυτό-ανακυρηγμενος σαν πνευματικό-μέντιουμ Πέρα από την συνεργασία του με τον Dr.John Dee και την ικανότητα του να καλεί πνεύματα κ αγγέλους ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε την γνώση να μετατρέπει διάφορα μέταλλα σε χρυσό μέσο μιας κόκκινης σκόνης που του είχαν εμπιστευτεί οι άγγελοι. Περισσότερο γνωστός έγινε μετά τον θάνατο του αν κ με όχι πολύ καλά σχόλια μιας και πολλοί ιστορικοί των αναφέρουν σαν τσαρλατανο.
Η ζωή του Kelley δεν είναι πολύ γνωστή αλλά οι περισσότερες πηγές τον θέλουν να δούλευε σαν βοηθός σε μια αποθήκη. Ελάχιστες πηγές αναφέρουν ότι σπούδασε στο Oxford με το όνομα Talbot (Με το ίδιο όνομα πρωτοπαρουσιάστηκε κ στον Dee )Παρόλα αυτά ο Kelley οπος φαίνεται στα γραπτά του ήταν ιδιαίτερα μορφωμένος κ φαίνεται να είχε γνώσης Λατινικών κ Ελληνικών. Το 1590 η ζωή του άρχισε να φτάνει σε ένα οριακό σημείο. Δέχτηκε μεγάλες ποσότητες χρημάτων από τον Rozmberk έχοντας πείσει τον δεύτερο για την ικανότητα του να μετατρέπει μέταλλα σε χρυσό. Ο Rudolf τον έχρισε Βαρόνο του βασιλιου αλλά περιμένοντας ο Kelley να μετατρέψει κάποια μέταλλα σε χρυσό τον φυλάκισε τον Μαι του 1591 όχι επειδή έχασε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του Kelley αλλά ποιο πολύ για να τον πιέσει να συνεργαστεί. Περίπου το 1594 ο Kelley δέχτηκε να συνεργαστεί κ απελευθερώθηκε αλλά η αποτυχία του ήταν πάλη εμφανής όπου κ ξαναφυλακιστηκε.. Ο θάνατος του χρονολογείται περίπου γύρο στο 1597 και φημολογείτο ότι πέθανε από τα βαριά τραύματα του στην προσπάθεια του να δραπετεύσει

Qex
24-08-08, 18:23
Ο Edward Kelley βρέθηκε στη ζωή του Dr.John Dee το Μάρτιο του 1582. Ήταν ένα μεντιουμ με ψυχικά χαρίσματα που υποτίθεται ότι είναι σε θέση να επικοινωνήσει με αγγέλους και το έκανε μέσα από μια κρυστάλλινη μπάλα. Αν και αυτό δεν ήταν η πρώτη φορά Dee είχε συμμετέχει σε τέτοιες πρακτικές, αλλα ήταν η πρώτη φορα που είχε υποψίες ότι του Kelley τα οράματα ήταν πραγματική. Δύο πράγματα βοηθήσανε την πεποίθηση του, ότι ο Kelley έδειχνε να έχει υψηλή ειδίκευση στην τέχνη του, και δεύτερον ο Dee έψαχνε απεγνωσμένα ώστε να κατανοήσει την τελική αλήθεια για το σύμπαν που είχε αποτύχει να βρει με άλλο τρόπο. Η έλλειψη αντίδρασης από άλλους για την επιστημονική εργασία του ήταν επίσης ένας παράγοντας, όπως ήταν το γεγονός ότι είχε κατηγορηθεί για μαγεία τόσο συχνά στη ζωή του. ο Dee απορροφήθηκε όλο και πιο βαθιά στην επικοινωνία με τους αγγέλους μέσο τα πνευματώδη ποτά και μέσω του Kelley, και, δυστυχώς, θα κυριαρχούν το τελευταίο μέρος της ζωής του. Αυτό έλαβε χώρα σε χρονικό διάστημα περίπου πέντε ετών. Πολλές από τις αναφορές δίνουν λεπτομέρειες για αυτές τις συνομιλίες τις οποίες έκανε ο dr.Dee καταγράφονται σε ένα ημερολόγιο. Ο D.John Dee πάντα υπόγραφε με το ελληνικό Δ (D – Dee κ κατά Πυθαγόρα στην αριθμοσοφια του ταυτίζετε με τον μαγικό αριθμό 3 ). Ο Dr.John Dee και ο Kelley επισκέφθηκε την Πολωνία και τη Βοημία (1583-89), δίνοντας επιδείξεις στη μαγεία στους πρίγκιπες. Ο Kelley κέρδισε μεγάλη φήμη και πλούτο, από την άλλη πλευρά Dee, που βρίσκεται ακόμη σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, επέστρεψε στην Mortlake το Δεκέμβριο του 1589 για να ανακαλύψουν ότι μεγάλο μέρος της βιβλιοθήκης του είχε κλαπεί, όπως και πολλά επιστημονικά όργανα.

Ο John Dee και ο Edward Kelley είχαν έλθει σε επαφή με τους αγγέλους Ξεκίνησε στις 26 Μαρτίου 1583, όταν ο Kelley, έθεσε σε λειτουργία στην πέτρα (ενα πρίσμα που λέγετε ότι έβλεπε την γλώσσα που του δινόταν ανάποδα για διάφορους προστατευτικούς λόγους ) άρχισε να έχει οράματα από μια περίεργη αλφάβητο. Κάποιες μέρες αργότερα, το πρώτο πραγματικό κείμενο στη γλώσσα αυτή η υποτιθέμενη αγγελική γλώσσα ελήφθη. Κατ 'αρχάς ο Kelley είχε οράματα των μεγάλων τετραγωνικών πινάκων, το καθένα με 49 x 49 τετράγωνα, οπου οι οδηγίες από τον άγγελο(?) ήταν ότι οι εν λόγω πίνακες θα πρέπει να συμπληρωθούν με γράμματα που σχηματίζουν λέξεις.
. Σύμφωνα με τον John Dee οπου έκανε την καταγραφή του περιστατικού αυτού, φαίνεται ότι ο Kelley ηταν σε θέση να "βλέπει" το κείμενο που συντάσσεται στης οριζόντιες γραμμές των πινάκων. Τα κείμενα που προέκυψαν από τις δράσεις αυτές, την άνοιξη του 1583 αποτελούν την πρώτη από τις δύο ομάδες στο πολύ περιορισμένο βιβλιο του Jonh Dee “ Liber Logaeth “ "ομιλία από τον Θεό". Η δεύτερη ομάδα κειμένων που ελήφθησαν ένα χρόνο αργότερα, στην Κρακοβία είναι μια ομάδα κειμένων, των λεγόμενων Enochian "keys" ή "κλήσεις" οι οποίες φαίνεται ότι αποτελούν τη γλώσσα Enochian σε μια ποιο σωστή τους μορφή. Αυτές οι 48 ειδικές invocations, ή προσευχές, προφανώς προορίζεται για συγκεκριμένη χρήση, κατά το μαγικό σύστημα. Πιστεύεται ότι κάθε μία από αυτές τις σύντομες κλήσεις υπήρχε η σκέψη να κινήσει ένα συγκεκριμένο ρεύμα ενέργειας, ή να ανοίξει ένα συγκεκριμένο χώρο ή μέρος του Σύμπαντος. Ωστόσο, όπως θα δούμε αργότερα, η μέθοδος της απόκτησης αυτών των κειμένων είναι περισσότερο μυστηρια, και φαινομενικά πολύ πιο περίπλοκη από την πρώτη υποδοχή.
. Είναι σαφές από τα ημερολόγια του John Dee ότι θεώρησε αυτές τις αποκαλύψεις να είναι η γλώσσα που ομιλείται από Αδάμ, πριν από το την πτώση του. Έτσι ίσως είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ο όρος "Enochian" δεν παρουσιάζεται σε χειρόγραφα του, ενώ αυτός που αναφέρεται σε αυτό, είτε ως "Angelic" ή "Adamic". Ο νεότερος όρος "Enochian" φέρει αναφορά στην Παλαιά Διαθήκη πατριάρχη Enoch, που φαίνεται στο κεφάλαιο Γένεσης .

Qex
24-08-08, 18:26
Για αρκετά χρόνια ο Dee προσπάθησε ανεπιτυχώς να κερδίσει αποζημίωση για τα εισοδήματα που είχε χάσει στη διάρκεια των ετών. Στο 1596 έχει διοριστεί στο Μάντσεστερ. Το Manchester 1605 χτυπήθηκε από την πανώλη και η σύζυγος και τα παιδιά του πέθαναν. Επέστρεψε στο Λονδίνο, όπου πέθανε λίγα χρόνια αργότερα.