PDA

Επιστροφή στο Forum : Τυχαιο?

Tranceaddict23
29-08-08, 22:43
Καλησπερα. Μου εχει τυχει κατι πριν 2 μερες το οποιο μου εκανε μεγαλη εντυπωση. Ειχα σχολασει απ την δουλεια το πρωι και επεσα να κοιμηθω. Τοτε σε καποια φαση ειδα ονειρο οτι ενας πολυ καλος μου φιλος ηρθε σπιτι μου, εγω βρισκομουν στην κουζινα, μπαινει μεσα και μου λεει, " Σε θελω κατι επειγον, παμε πανω να σου πω". Επειτα δεν συμβαινει τιποτα στο ονειρο, η μπορει πολυ απλα να μην θυμαμαι την συνεχεια, μπορει να μπηκε αλλο ονειρο, η μπορει και να μην εχει συνεχεια το ονειρο. Το μονο που θυμαμαι ειναι οτι ξυπνησα κατα τις 8 το βραδυ, και μωλις πηρα το κινητο μου ειδα οτι κατα το μεσημερι ειχα μια αναπαντητη απο αυτο τον φιλο μου, και ενα μηνυμα που εγραφε "Σε θελω κατι επειγον, παρε με τηλεφωνο μωλις μπορεσεις". Υπ' οψιν οτι οταν κοιμαμαι, το κινητο το εχω παντα αθορυβο και δεν θυμαμαι να ξυπνησα σε οποιαδηποτε φαση ενδιαμεσα πριν τις 8 το βραδυ. Μπορει να μην ακουγεται πολυ παραξενο, ομως μου κινησε την περιεργεια.

Witch Shadow
29-08-08, 23:18
Συμφωνα με αυτα που λες φιλε, πιστευω οτι κατα καποιο τροπο συνδεθηκατε τηλεπαθητικα με τον φιλο σου, και οταν εκεινος ζητησε την βοηθεια σου, εσυ εκεινη τη στιγμη το εβλεπες στον υπνο σου. Οποτε προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι δεν προκειται για ενα τυχαιο γεγονος.

theosym3
30-08-08, 16:33
Θα συμφωνήσω. Δεν μου φαίνεται για τυχαίο γεγονός. Μάλιστα, μου φαίνεται αρκετά εντυπωσιακό και ενδιαφέρον! Ειδικά τα λόγια του φίλου σου στο όνειρο που έμοιαζαν τόσο πολύ με το μήνυμα... :eek:
Μου έχει τύχει κι εμένα κάτι παρόμοιο που έμοιαζε με τηλεπάθεια, αλλά όχι τόσο εντυπωσιακό και θα μπορούσε όντως να είναι και τυχαίο. Μια μέρα θυμήθηκα έναν φίλο μου που είχαμε 3-4 μέρες να τα πούμε και αποφάσισα να τον πάρω τηλέφωνο. Έδειχνε να μιλάει και έτσι το άφησα για πιό μετά. Στο καπάκι, μόλις κλείνω το ακουστικό, χτυπάει το τηλέφωνο. Το σηκώνω και ακούω στην άλλη άκρη της γραμμής αυτόν τον φίλο μου... :eek: Μου είπε ότι δεν μιλούσε κάπου, απλά προσπαθούσαμε να πάρουμε ο ένας τον άλλο ταυτόχρονα και έδειχνε και στους 2 ότι μιλάει, μέχρι που κατέβασα το ακουστικό και ελευθερώθηκε η γραμμή... Δέχομαι ότι αυτό μπορεί να ήταν και τυχαίο, δεν αποκλείεται όμως και η τηλεπάθεια... Εσείς τι λέτε? (Sorry για την παρέμβαση στην εμπειρία του φίλου transaddict23...)

Raistlin
30-08-08, 17:13
Το ίδιο πιστεύω και γω, πρόκειται για περίπτωση τηλεπάθειας.
Είχα και γω μια αντίστοιχη εμπειρία που μπορείτε να δείτε εδώ:
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1862

Πιστεύω πως άτομα πολύ δεμένα μεταξύ τους μπορεί να αναπτύξουν υπο ορισμένες συνθήκες τηλεπάθεια. Πιο συνηθησμένο είναι η μητέρα με το παιδί της, η οποία μπορεί ακόμα και από χιλιόμετρα μακρια να αισθανθεί κάποιον κίνδυνο που πιθανώς να απηλεί το παιδί.

Witch Shadow
31-08-08, 11:17
Θα συμφωνήσω. Δεν μου φαίνεται για τυχαίο γεγονός. Μάλιστα, μου φαίνεται αρκετά εντυπωσιακό και ενδιαφέρον! Ειδικά τα λόγια του φίλου σου στο όνειρο που έμοιαζαν τόσο πολύ με το μήνυμα... :eek:
Μου έχει τύχει κι εμένα κάτι παρόμοιο που έμοιαζε με τηλεπάθεια, αλλά όχι τόσο εντυπωσιακό και θα μπορούσε όντως να είναι και τυχαίο. Μια μέρα θυμήθηκα έναν φίλο μου που είχαμε 3-4 μέρες να τα πούμε και αποφάσισα να τον πάρω τηλέφωνο. Έδειχνε να μιλάει και έτσι το άφησα για πιό μετά. Στο καπάκι, μόλις κλείνω το ακουστικό, χτυπάει το τηλέφωνο. Το σηκώνω και ακούω στην άλλη άκρη της γραμμής αυτόν τον φίλο μου... :eek: Μου είπε ότι δεν μιλούσε κάπου, απλά προσπαθούσαμε να πάρουμε ο ένας τον άλλο ταυτόχρονα και έδειχνε και στους 2 ότι μιλάει, μέχρι που κατέβασα το ακουστικό και ελευθερώθηκε η γραμμή... Δέχομαι ότι αυτό μπορεί να ήταν και τυχαίο, δεν αποκλείεται όμως και η τηλεπάθεια... Εσείς τι λέτε? (Sorry για την παρέμβαση στην εμπειρία του φίλου transaddict23...)

Καλο ειναι που κρατας μια πισινη, οτι ισως να ηταν και τυχαιο. Αλλα και η δικη σου περιπτωση εχει να κανει με τηλεπα8εια. Εισαι δεμενος με αυτον τον φιλο σου οπως και εκεινος, και οταν ειχατε την αναγκη να μιλησετε στο τηλεφωνο οι σκεψεις σας εγιναν ενα και γι'αυτο πηρατε ταυτοχρονα τηλεφωνο. Εχετε νιωσει ποτε τον πονο του αλλου? Αν μπορειτε να συνδεθητε ετσι τηλεπαθητικα τοτε πιστευω θα μπορειτε και τον πονο του αλλου. Μια απλη σκεψη κανω..

theosym3
31-08-08, 15:06
Witch Shadow, κατά την ταπεινή μου άποψη, αν μπορούμε να δεχτούμε αυτά που ανάφερα εγώ και οι φίλοι Raistlin και transaddict23 ως περιπτώσεις τηλεπάθειας, τότε γιατί οχι; Θα ήταν πολύ πιθανό να μπορεί κάποιος να νιώσει τηλεπαθητικά τον πόνο ενός πολύ κοντινού του ανθρώπου. Εμένα προσωπικά δεν μου έχει συμβεί με αυτόν τον τρόπο, δλδ τηλεπαθητικά. Σου συνέβη εσένα; Αν ναι, πως ακριβώς το ένοιωσες;;
Πάντως, πολύ εντυπωσιακό και το παράδειγμα του Raistlin! Όταν μάλιστα πρόκειται για μια τόσο εξειδικευμένη περίπτωση (δλδ ένα σπάνιο ορυκτό που είδε στον ύπνο του και αμέσως μετά ανακάλυψε ότι ο φίλος του το είχε πάρει για δώρο!!), τότε σιγά-σιγά νομίζω ότι και οι τελευταίες αμφιβολίες περί τηλεπάθειας καταρρίπτονται πανηγυρικά! Είναι δυνατόν τέτοιου είδους συμβάντα να είναι απλώς τυχαία;; Νομίζω πως όχι!!
(Για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, ποιός έχασε την τύχη του για να την βρούμε εμείς... :D )

Witch Shadow
31-08-08, 15:51
Φιλε Theosym

Δεν ξερω αν θα πρεπει να σου απαντησω αν εχω νιωσει τηλεπαθητικα τον πονο αλλων και με ποιον τροπο. Αρκετοι θα αρχισουν να κανουν "ερωτησεις" δηθεν για ενημερωση. Οποτε για να αποφυγω τα πολλα πολλα, θα σου πω μονο ενα "ναι" στην ερωτηση σου. Και φοβαμαι οτι θα πρεπει να αρκεστεις σε αυτο προς το παρον...

theosym3
31-08-08, 23:31
Φίλε Witch_shadow, αυτό το "ναι" μου αρκεί... Δεν χρειάζεται να μπεις σε λεπτομέρειες, εφόσον δεν το θέλεις.

Witch Shadow
31-08-08, 23:45
Φίλε Witch_shadow, αυτό το "ναι" μου αρκεί... Δεν χρειάζεται να μπεις σε λεπτομέρειες, εφόσον δεν το θέλεις.

Φιλε, δεν εχει σημασια αν θελω να μπω σε λεπτομερειες ή οχι και δεν εχω προβλημα να μπω. Το θεμα ειναι οτι 8α φαω κραξιμο και σε πμ αλλα και πιθανα εδω. Παντως σε ευχαριστω για την κατανοηση.

theosym3
02-09-08, 12:58
Καταλαβαίνω φίλε μου, δεν θέλω να σε φέρω σε δύσκολη θέση. Ωστόσο, αν νιώσεις την ανάγκη να το μοιραστείς με κάποιον, μπορείς να στείλεις ένα pm.

Με την ευκαιρία, να αναφέρω κάτι παρόμοιο με αυτό που λες, που μου συμβαίνει τις τελευταίες μέρες.

Εδώ και μερικές μέρες, όταν κοιτάζω τον πατέρα μου, αισθάνομαι μια ακατανόητη στεναχώρια, μια θλίψη... Η αλήθεια είναι πως γνωρίζω οτι ο πατέρας μου τον τελευταίο καιρό στεναχωριέται πάρα πολύ με ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά εμένα (ευτυχώς δεν είναι θέμα υγείας), στο οποίο όμως δεν θα ήθελα να επεκταθώ... Το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές και προσπαθώ να κάνω κάτι για να το διευθετήσω. Ξέρω ότι τον προβληματίζει πολύ, αλλά ποτέ δεν ένιωθα ένα τόσο δυνατό αίσθημα παλιότερα, όταν το συζητούσαμε. Κι εμένα με προβληματίζει, όμως δεν το σκέφτομαι πολύ, χωρίς να σημαίνει ότι το παραμελώ εντελώς. Μόνο την τελευταία εβδομάδα συμβαίνει αυτό που λέω. Απλά με το να τον κοιτάζω ή να τον σκέφτομαι, αυτόματα μου έρχεται μια θλίψη, ένας προβληματισμός που με πνίγει... Ώρες ώρες νιώθω ότι θέλω να κλάψω...

Και τώρα έρχομαι σε αυτό που λέει ο Witch Shadow. Υπάρχει περίπτωση να νιώθω "τηλεπαθητικά" τη στεναχώρια του πατέρα μου, ειδικά τον τελευταίο καιρό που νομίζω ότι το "θέμα" που σας είπα τον προβληματίζει περισσότερο;
Ή μήπως το αίσθημα που έχω δημιουργείται από το γενικό μου άγχος πάνω στη δουλεία μου τις τελευταίες μέρες; Γιατί όμως συμβαίνει ειδικά με τον πατέρα μου;

Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη του Witch Shadow, αφού φαίνεται ότι έχει ανάλογη εμπειρία...

Witch Shadow
02-09-08, 14:35
Καταλαβαίνω φίλε μου, δεν θέλω να σε φέρω σε δύσκολη θέση. Ωστόσο, αν νιώσεις την ανάγκη να το μοιραστείς με κάποιον, μπορείς να στείλεις ένα pm.

Με την ευκαιρία, να αναφέρω κάτι παρόμοιο με αυτό που λες, που μου συμβαίνει τις τελευταίες μέρες.

Εδώ και μερικές μέρες, όταν κοιτάζω τον πατέρα μου, αισθάνομαι μια ακατανόητη στεναχώρια, μια θλίψη... Η αλήθεια είναι πως γνωρίζω οτι ο πατέρας μου τον τελευταίο καιρό στεναχωριέται πάρα πολύ με ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά εμένα (ευτυχώς δεν είναι θέμα υγείας), στο οποίο όμως δεν θα ήθελα να επεκταθώ... Το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές και προσπαθώ να κάνω κάτι για να το διευθετήσω. Ξέρω ότι τον προβληματίζει πολύ, αλλά ποτέ δεν ένιωθα ένα τόσο δυνατό αίσθημα παλιότερα, όταν το συζητούσαμε. Κι εμένα με προβληματίζει, όμως δεν το σκέφτομαι πολύ, χωρίς να σημαίνει ότι το παραμελώ εντελώς. Μόνο την τελευταία εβδομάδα συμβαίνει αυτό που λέω. Απλά με το να τον κοιτάζω ή να τον σκέφτομαι, αυτόματα μου έρχεται μια θλίψη, ένας προβληματισμός που με πνίγει... Ώρες ώρες νιώθω ότι θέλω να κλάψω...

Και τώρα έρχομαι σε αυτό που λέει ο Witch Shadow. Υπάρχει περίπτωση να νιώθω "τηλεπαθητικά" τη στεναχώρια του πατέρα μου, ειδικά τον τελευταίο καιρό που νομίζω ότι το "θέμα" που σας είπα τον προβληματίζει περισσότερο;
Ή μήπως το αίσθημα που έχω δημιουργείται από το γενικό μου άγχος πάνω στη δουλεία μου τις τελευταίες μέρες; Γιατί όμως συμβαίνει ειδικά με τον πατέρα μου;

Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη του Witch Shadow, αφού φαίνεται ότι έχει ανάλογη εμπειρία...

Ευχαριστω για την κατανοηση.
Οποιο και αν ειναι το θεμα αυτο, ειναι ενα θεμα που σας ενωνει. Ο πατερας σου ειναι συνεχως, ας μου επιτραπει η εκφραση, κολλημενος στο θεμα τοσο που δεν τον αφηνει να ηρεμησει. Σκεφτεται οτι ειναι γονιος και ειναι υποχρεωμενος να προστατευει το παιδι του και να το βοηθαει στα δυσκολα. Ισως να θεωρει και αποτυχια να μην μπορει να βρει μια λυση. Λεω ισως γιατι δεν ειμαι σιγουρος. Οταν τον βλεπεις να ειναι σε τετοια κατασταση, ο εγκεφαλος σου "πιανει" τα συναισθηματα του, τα προβληματα του. Μπαινεις με λιγα λογια στη θεση του. Το αισθημα που σου δημιουργηται απλα ιντριγκαρει το μυαλο σου να ανοιχτει. Ο πατερας σου ειναι βυθισμενος σε εκεινο το θεμα τη στιγμη που τον βλεπεις, και σε συνδυασμο με το αισθημα σου αναπτυσετε ενας τηλεπαθητικος δεσμος.

theosym3
02-09-08, 15:22
Άρα, μπορεί το αίσθημα αυτό να μην είναι τυχαίο ή να μην σχετίζεται με μια γενική ψυχολογική κατάσταση που βιώνει κάποιος, π.χ. το άγχος που βιώνω να τελειώσω εγκαίρως τη δουλεία που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό. Τότε, πλησιάζουμε όντως σε μια κατάσταση "τηλεπάθειας"... Πάντως, δεν θέλω να είμαι απόλυτος με αυτό το ζήτημα, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω μελετήσει αρκετά και δεν ξέρω πολλά πράγματα. Όμως, κρατάω αυτά που λες, γιατί τα θεωρώ πολύ λογικά. Φαίνεται ότι έχεις ασχοληθεί με τον τομέα αυτό περισσότερο από μένα.

Lady Nina
04-09-08, 19:50

Καλησπέρα και συγγνώμη για την παρέμβαση!
Θα ήθελα να παραθέσω εδώ κι εγώ την άποψή μου πάνω στην εμπειρία του φίλου theosym3, χωρίς να είναι απαραίτητο να τη λάβει υπ'όψιν του ή να την ενστερνιστεί.
Υπάρχει περίπτωση, η οποία αποκλείει το μεταφυσικό από αυτό το θέμα, σύμφωνα με την οποία, theosym3, νιώθεις πόνο και στενοχώρια βλέποντας, ή και σκεφτόμενος μόνο, τον πατέρα σου, μόνο και μόνο διότι θεωρείς ότι εσύ προκαλείς αυτόν τον πόνο στον πατέρα σου, μια και το πρόβλημα, αν δεν κάνω λάθος, σχετίζεται με εσένα. Μπορεί, βεβαίως, να κάνω λάθος, μια και δεν γνωρίζω (και ούτε χρειάζεται να μάθω) τη φύση του προβλήματος και την εμπλοκή σου σε αυτή, οπότε ζητώ συγγνώμη.

Φιλικά,
Lady Nina

theosym3
05-09-08, 19:34
Αγαπητή Lady_Nina,

Δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγγνώμη, ίσα ίσα! Το θέμα το δημοσιοποίησα, για να παραθέσω μια προσωπική μου εμπειρία και να ακουστούν και άλλες γνώμες πάνω σε αυτήν. Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη. Όσο για την άποψή σου, σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι πρόκειται για μια περίπτωση "τηλεπάθειας". Θα μπορούσε κάλλιστα να συμβαίνει αυτό που λες. Είναι το πλέον λογικό. Απλά, η τηλεπάθεια είναι και κάτι το οποίο δεν μπορούμε και να αποκλείσουμε, έτσι δεν είναι;

Lady Nina
05-09-08, 20:35
Αγαπητή Lady_Nina,

Δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγγνώμη, ίσα ίσα! Το θέμα το δημοσιοποίησα, για να παραθέσω μια προσωπική μου εμπειρία και να ακουστούν και άλλες γνώμες πάνω σε αυτήν. Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη. Όσο για την άποψή σου, σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι πρόκειται για μια περίπτωση "τηλεπάθειας". Θα μπορούσε κάλλιστα να συμβαίνει αυτό που λες. Είναι το πλέον λογικό. Απλά, η τηλεπάθεια είναι και κάτι το οποίο δεν μπορούμε και να αποκλείσουμε, έτσι δεν είναι;

Theosym3, θα συμφωνήσω πως δεν πρέπει ποτέ να αποκλείουμε τίποτα. Όσο για τη συγγνώμη, προτιμώ να διατηρώ ήπιους τόνους γενικά, οπότε έτσι εξηγείται. Εύχομαι να λυθεί το πρόβλημα της οικογένειάς σου, όπως και να έχει. :)

Φιλικά,
Lady Nina

Lady Nina
05-09-08, 21:07
Καλησπερα. Μου εχει τυχει κατι πριν 2 μερες το οποιο μου εκανε μεγαλη εντυπωση. Ειχα σχολασει απ την δουλεια το πρωι και επεσα να κοιμηθω. Τοτε σε καποια φαση ειδα ονειρο οτι ενας πολυ καλος μου φιλος ηρθε σπιτι μου, εγω βρισκομουν στην κουζινα, μπαινει μεσα και μου λεει, " Σε θελω κατι επειγον, παμε πανω να σου πω". Επειτα δεν συμβαινει τιποτα στο ονειρο, η μπορει πολυ απλα να μην θυμαμαι την συνεχεια, μπορει να μπηκε αλλο ονειρο, η μπορει και να μην εχει συνεχεια το ονειρο. Το μονο που θυμαμαι ειναι οτι ξυπνησα κατα τις 8 το βραδυ, και μωλις πηρα το κινητο μου ειδα οτι κατα το μεσημερι ειχα μια αναπαντητη απο αυτο τον φιλο μου, και ενα μηνυμα που εγραφε "Σε θελω κατι επειγον, παρε με τηλεφωνο μωλις μπορεσεις". Υπ' οψιν οτι οταν κοιμαμαι, το κινητο το εχω παντα αθορυβο και δεν θυμαμαι να ξυπνησα σε οποιαδηποτε φαση ενδιαμεσα πριν τις 8 το βραδυ. Μπορει να μην ακουγεται πολυ παραξενο, ομως μου κινησε την περιεργεια.

Κατά την άποψή μου, Tranceaddict23, η περίπτωσή σου μπορεί άνετα να είναι περίπτωση τηλεπάθειας. Δεν εξηγείται αλλιώς, νομίζω, εκτός αν είχες κάποια ανησυχία τελευταία για το συγκεκριμένο φίλο σου. Αλλά και πάλι...

Φιλικά,
Lady Nina