PDA

Επιστροφή στο Forum : Εξωγήινο σκάφος; Ή τί άλλο;


Samael
03-09-08, 14:18
Καλησπέρα, θα ήθελα να σας μιλήσω για μιά προσωπική εμπειρία που είχα. Πρέπει να ήταν Παρασκευή 16 Μαίου 2008. Διοργάνωνα ένα πάρτυ με μια φίλη μου, στο σπίτι της... Όταν λοιπόν τελιώσαμε με τις ετοιμασίες του πάρτυ, κάθησα στο μπαλκόνι με τον αδερφό της φίλης μου για να παίξουμε κανένα τάβλι... Ήταν γύρω στις 21:30 (σας το λέω για να καταλάβετε ότι είχε ήδη ψιλονυχτώσει), όταν εντελώς συμπτωματικά κι εγώ και το παλικάρι δίπλα μου, παρατηρήσαμε τον ουρανό για μιά στιγμή και είδαμε ένα είδος σκάφους μακρόστενο νομίζω με μια έντονη φλόγα από πίσω χρώματος μπλε! Αυτό το αντικείμενο ανέβαινε με ΜΕΓΑΛΗ ταχύτητα προς τον ουρανό και αφού το είδαμε μετά απο 2 δευτερόλεπτα εξαφανίστηκε (λόγω της τεράστιας ταχύτητας που είχε) προς "τα πάνω". Μείναμε και οι 2 χαζεμένοι να κοιτιόμαστε μεταξύ μας και να αναρωτιόμαστε! και τώρα σας ερωτώ: Τί ήταν αυτό που είδαμε; Αεροπλάνο αποκλείεται! Πύραυλος; Μάλλον κι υτό αποκλείεται!

Θα ήθελα τη γνώμη σας,
Φιλικά.

Viktor_Belenko
03-09-08, 15:18
Καλησπέρα,

[...]

ένα είδος σκάφους μακρόστενο νομίζω με μια έντονη φλόγα από πίσω χρώματος μπλε!

[...]

Αυτό το αντικείμενο ανέβαινε με ΜΕΓΑΛΗ ταχύτητα προς τον ουρανό και αφού το είδαμε μετά απο 2 δευτερόλεπτα εξαφανίστηκε (λόγω της τεράστιας ταχύτητας που είχε) προς "τα πάνω".

Καλησπέρα.

Όσον αφορά το μπλε χρώμα:

http://img.youtube.com/vi/mHL94qQgl_8/2.jpg

F-16 Afterburner Run (Youtube video) (http://www.youtube.com/watch?v=mHL94qQgl_8)

Afterburner. (http://en.wikipedia.org/wiki/Afterburner)

Σε τι χρησιμεύει η μετάκαυση; (http://ellinikos-stratos.com/aeroporia/erwtiseis_1.asp)

Όσον αφορά την μεγάλη ταχύτητα προς τα πάνω:

F-16, ρυθμός ανόδου (http://en.wikipedia.org/wiki/Rate_of_climb): 50,000 πόδια ανά λεπτό (254 μέτρα ανά δευτερόλεπτο) (Πηγή (http://www.aerospaceweb.org/aircraft/fighter/f16/))

Και μια σχετική φωτό (κλικ)

http://www.imageshack.gr/files/rwccqwq237o39i2sb2xo_thumb.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=rwccqwq237o39i2sb2xo.jpg)

Το αεροσκάφος που απεικονίζεται είναι F-111 και όχι F-16, αλλά είναι εμφανές πώς θα φαινόταν στον σκοτεινό ουρανό ένα αεροσκάφος με μετάκαυση σε κάθετη άνοδο.

Δεν προδικάζω ότι ήταν οπωσδήποτε αεροσκάφος, αλλά με βάση την περιγραφή σου ακούγεται η με διαφορά πιθανότερη εκδοχή.

Φιλικά.

metalskull
03-09-08, 15:43
Γεια σου αγαπητε φιλε(μεταλα),
λοιπον εγω θα σου ελεγα αμα ακολουθουσες τα επομενα links
http://www.youtube.com/watch?v=igkUTsdZBTQ
http://www.ufoevidence.org/photographs/photohome.asp
http://www.ufoevidence.org/photographs/decade/post2000.htm
http://thebiggestsecretpict.online.fr/ufo/Las_Vegas_2004_3-12.jpg
http://www.hyper.net/ufo/summary.html
http://www.ufomaps.com/
Ελπιζω να σε βοηθησουν αν και δεν εψαξα πολλη

Samael
03-09-08, 20:33
Χρήσιμες οι πληροφορίες που μου δώσατε, σας ευχαριστω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως γίνεται ενω για 1-2 δευτερόλεπτα να το βλέπουμε να πηγαίνει σιγα σιγά και ξαφνικά να εξαφανίζεται με τεράστια ταχύτητα! Αν ήταν κάποιοι αεροπλάνο τύπου F-16 δεν θα έπρεπε να επιταγχύνει πιο μπροστά για να εξαφανιστεί τόσο στιγμιαία;

Viktor_Belenko
03-09-08, 20:49
Χρήσιμες οι πληροφορίες που μου δώσατε, σας ευχαριστω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως γίνεται ενω για 1-2 δευτερόλεπτα να το βλέπουμε να πηγαίνει σιγα σιγά και ξαφνικά να εξαφανίζεται με τεράστια ταχύτητα! Αν ήταν κάποιοι αεροπλάνο τύπου F-16 δεν θα έπρεπε να επιταγχύνει πιο μπροστά για να εξαφανιστεί τόσο στιγμιαία;

Καλησπέρα.

Η απάντηση είναι υπερβολικά απλή. Έσβησε τον μετακαυστήρα του-αυτό είναι όλο. Η μετάκαυση χρησιμοποιείται ούτως ή άλλως ελάχιστα καθώς καταναλώνει δραματικά περισσότερο καύσιμο.

Για να καταλάβεις καλύτερα δες αυτές τις φωτογραφίες (κλικ για μεγέθυνση). Αυτή τη φορά κατάφερα και βρήκα από F-16. Εδώ, κατά την φάση της απογείωσης, όπου απαιτείται μέγιστη ισχύς, χρησιμοποιείται η μετάκαυση:

http://www.imageshack.gr/files/mu3i16n6mzhpnhyev3pb_thumb.jpg (http://www.imageshack.gr/files/dq8cau07rx6zny6f2tns.jpg)

Εδώ, το αεροσκάφος έχει πλέον βρεθεί στον αέρα, και έχει απενεργοποιήσει την συγκεκριμένη λειτουργία:

http://www.imageshack.gr/files/ldrdsr62vookjnlyu63b_thumb.jpg (http://www.imageshack.gr/files/ldrdsr62vookjnlyu63b.jpg)

Για άμεση σύγκριση, δες τις δυο φωτογραφίες τη μια δίπλα στην άλλη:

http://www.imageshack.gr/files/ytjv5hc97gir9drp9zxt_thumb.jpg (http://www.imageshack.gr/files/ukzzwsqhcuj5vzecit20.jpg)

Διευκρινίζω πως η 2η φωτό είναι η ίδια αλλά "πειραγμένη" για να καταλάβεις άμεσα την διαφορά μεταξύ των δυο καταστάσεων (με και χωρίς μετάκαυση).

Δίπλα σε στρατιωτικά αεροδρόμια, το συγκεκριμένο θέαμα είναι σχεδόν καθημερινότητα, δεν είναι κάτι περίεργο.

Πάντως, επαναλαμβάνω, τα παραπάνω είναι απλώς μια ερμηνεία με βάση όσα έγραψες. Μόνο εσύ ξέρεις τι είδες.

Φιλικά.

metalskull
03-09-08, 21:30
δεν ξερω αμα θα πρεπει να συμφωνησω για τον εξης λογο
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΟΛΛΗ ΣΥΧΝΑ F-16 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
και γιατι να μην ειαν ιufo ...μην ξεχνατε το γεγονος του 1994 με τα ufo

iliahtida_12
03-09-08, 22:46
Αυτά τα πολεμικά αεροπλάνα δεν κάνουν κάποιο θόρυβο όταν περνάνε;Η Samael και ο αδελφός της φίλης της, από ότι κατάλαβα δεν άκουσαν τίποτα.Προσωπικά συμφωνώ με τον metalskull.

Ermhs
03-09-08, 23:06
δεν ξερω αμα θα πρεπει να συμφωνησω για τον εξης λογο
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΟΛΛΗ ΣΥΧΝΑ F-16 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Υπονοείς ότι περνάν συχνότερα τα ufo παρά τα f16? :eek:

Όσο για τον θόρυβο.. Όταν ήμουν φαντάρος (παρατηρητής) ένα ήσυχο βράδυ καλοκαίρι, πέρασε ένα (αυτά σε σχήμα σαΐτας και μαύρα) stealth, καπος ετσι.. με κατεύθυνση Τουρκία.. Ήταν άντε το πολύ 40 μέτρα πάνω από το κεφάλι μου και η θάλασσα 100 μέτρα… ΕΕΕ άκουγα το κυματάκι αλλά όχι αυτό.. το πέρασα για ufo XAXAXA Αλλά έμαθα γρήγορα την αλήθεια.

Δεν είχε φώτα απλά μια μαύρη σκιά… τεράστια από πάνω μου, ενώ έβλεπα τα άστρα… (είδα αφού με προσπέρασε ότι είχε 1 φωτάκι στην κορυφή… κοίταξα με αστρικά κιάλια..)

metalskull
04-09-08, 12:11
Υπονοω οτι δεν περνανε πολλη συχνα ουτε UFO αλλα ουτε και F-16
Ελπιζω να θυμασε το γεγονος πριν απο κατι χρονια
στο στελνω και σε βιντεο
http://www.youtube.com/watch?v=vjMyKBPilAg

Viktor_Belenko
04-09-08, 13:43
Καλημέρα.

Θα ήθελα να κάνω κάποιες μάλλον απαραίτητες διευκρινίσεις:

1) Κάθε κινητήρας στρατιωτικού αεροσκάφους παράγει θόρυβο. Το παραπάνω είναι περισσότερο από εμφανές, ή μάλλον ακουστό, στο αρχικό βίντεο που παρέθεσα, στο πρώτο μου μήνυμα. Συνεπώς δεν υπήρξε ποτέ αμφιβολία επ' αυτού.

2) Ειδικά κατά την χρήση μετάκαυσης, ο θόρυβος αυτός είναι εκκωφαντικός. Για αυτό και όλο το προσωπικό εδάφους στα αεροδρόμια είναι εφοδιασμένο με ειδικές ωτασπίδες.

3) (εκτός θέματος)Το F-117 που περιεγραψε προφανώς ο Ermhs δεν έχει συγκρότημα μετάκαυσης, αλλά διαθέτει κατασκευαστικές και άλλες προβλέψεις στους κινητήρες του για την μείωση του παραγόμενου θορύβου σε αμελητέα επίπεδα. Είναι ή μάλλον ήταν κυριολεκτικά αθόρυβο. Σίγουρα όμως δεν πέταγε στα 40 μέτρα, καθώς καμία ΝΑΤΟϊκή αεροπορία δεν πέφτει κάτω από τα 150 μέτρα σε καιρό ειρήνης για λόγους ασφαλείας, παρά μόνο σε ασκήσεις και όχι πάντα.

4) Σε μεγάλες αποστάσεις, και ανάλογα με τον θόρυβο στον περιβάλλοντα χώρο, δεν είναι απίθανο να μην γίνει αντιληπτό τίποτα. Αν για παράδειγμα ένα αεροσκάφος πετάει σε ύψος 5.000 μέτρων (τυχαίο νούμερο-το F-16 φτάνει μέχρι 15.000 μέτρα) νύχτα και επιταχύνει ξαφνικά με την χρήση μετάκαυσης, θα εμφανιστεί βέβαια άμεσα (και θα εξαφανιστεί -άμεσα- μόλις την σβήσει ή -σταδιακά- μόλις απομακρυνθεί). Ο θόρυβος όμως από την μετάκαυση, θα έχει φτάσει στον θεατή μόνο μετά από 15 περίπου δευτερόλεπτα. Τότε, ο θεατής πιθανά και να μην δώσει σημασία.

5) Στο παράδειγμα, είναι εντελώς τυχαίο ότι χρησιμοποίησα ένα F-16, καθώς αυτό ήταν το αεροσκάφος που απεικονιζόταν στο αρχικό βίντεο, αλλά και επειδη έτυχε να βρω τις συγκεκριμένες φωτογραφίες του ίδιου τύπου.

6) Όλα όσα περιέγραψα, ισχύουν για κάθε στρατιωτικό αεροσκάφος υψηλών επιδόσεων και όχι μόνο F-16, αλλά και για τα υπόλοιπα που διαθέτει η Αεροπορία μας. Βέβαια, το F-16 να είναι το πολυπληθέστερο μαχητικό που διαθέτουμε (131 αεροσκάφη), συνεπώς είναι και το στατιστικά πιθανότερο για θέαση.

7) Σαφώς και στρατιωτικά αεροσκάφη δεν πετάνε πάνω από την Αθήνα ή γενικώς κατοικημένες περιοχές, εκτός αν υπάρχει σημαντικός λόγος, όπως άμεση μετάβαση σε κάποιο σημείο (αδύνατη η παράκαμψη) ή συμμετοχή σε επιδείξεις (π.χ. κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου).

8) Τέλος, το σημαντικότερο: Όπως διευκρίνισα σαφώς και στα δυο παραπάνω μηνύματά μου, επαναλαμβάνω και τώρα πως δεν μπορώ να προδικάσω τίποτα και απλώς παραθέτω μια πιθανή ερμηνεία με βάση τα στοιχεία που παράθεσε ο νηματοθέτης.

Εν τέλει η ερμηνεία μου μπορεί να είναι σωστή, μπορεί και όχι. Δεν ήμουν μπροστά αλλά ακόμα και αν ήμουν δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα είχα οριστική και τελεσίδικη άποψη. Απλώς κάποιες σκέψεις παραθέτω με βάση κάποια δεδομένα, και με τις οποίες δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσει κανείς.

Αυτά από μένα, καλή συνέχεια.

Φιλικά.

metalskull
04-09-08, 13:54
δεν αντιλεγω προσωπικα και δεν ξερω με ποιον συμφωνησω

Ermhs
04-09-08, 14:30
3) (εκτός θέματος)Το F-117 που περιεγραψε προφανώς ο Ermhs δεν έχει συγκρότημα μετάκαυσης, αλλά διαθέτει κατασκευαστικές και άλλες προβλέψεις στους κινητήρες του για την μείωση του παραγόμενου θορύβου σε αμελητέα επίπεδα. Είναι ή μάλλον ήταν κυριολεκτικά αθόρυβο. Σίγουρα όμως δεν πέταγε στα 40 μέτρα, καθώς καμία ΝΑΤΟϊκή αεροπορία δεν πέφτει κάτω από τα 150 μέτρα σε καιρό ειρήνης για λόγους ασφαλείας, παρά μόνο σε ασκήσεις και όχι πάντα.




Σε πληροφορώ ότι ΙΣΟΣ ήταν και χαμηλότερα αφού η σκιά του κάλυψε όλο το παρατηρητήριο… Πήγαινε ομαλά χωρίς να ξεφεύγει καν 1 χιλιοστό από την ευθεία που πετούσε.. Τουρκία είναι 30 λεπτά με αργό καραβάκι άρα για αυτό δεν ήταν πάνω από 1 λεπτό.. Ίσως ήταν σε κατάσταση προσγείωσης. Δεν είχα ξαναδεί κάτι παρόμοιο και αναφέρω 40 μέτρα διότι για όσους ζουν στην Μυτιλήνη και επισκεφτούν το πρώην πλέον φυλάκιο «Φικιοτριπα» (στο κάστρο) ξέρουν την απόσταση από το φυλάκιο στην θάλασσα… Αυτή η απόσταση ήταν μεγαλύτερη από αυτή του αεροπλάνου αυτού… Κατάμαυρο στο χρώμα σαν μεγάλη πλατιά σαΐτα.


Αν θεωρηθεί ότι έδωσα πληροφορία περί στρατιωτικής βάσης που δεν θα έπρεπε.. Ας γίνει modify από moderator και να κρύψει αυτή την πληροφορία.

Ευχαριστώ.



Περιττό να σημειώσω ότι έπαθα πανικό και μόνο που δεν κατουρήθηκα… Αφού ανέφερα ότι το πέρασα για ufo. HAHAHAHAHAHAHAHA :eek: :p
Ένοιωσα όπως βλέπεις κάτι ταινίες όπου τεράστια διαστημόπλοια καλύπτουν τον ουρανό… χαχαχα

Ermhs
04-09-08, 15:25
Και για να δώσω περισσότερες πληροφορίες του συμβάντος, μπορώ να πω ότι συνέβη Κάποια στιγμή το 2000…. Εγώ λόγο του πανικού το ανέφερα στο λοχία (δεν κάλεσα με αυτό το παλιό τηλέφωνο το στρατηγείο διότι είχα τρομάξει… νόμιζα ότι ήταν ufo) Επειδή έχω καλή μνήμη με νούμερα μπορώ να σου πω ότι ήταν γύρο στης 1:53 τα ξημερώματα (θυμάμαι το 53) Ο λοχίας μου είπε να μην το αναφέρω διότι δεν ήξερα πώς να το χαρακτηρίσω αυτό το αεροπλάνο και ίσως έμπλεκα με ΕΔΕ και τέτοια πράγματα, h θα γελούσαν μαζί μου..


Να συμπληρώσω λέγοντας ότι φοβάμαι γενικά της πτήσης, αεροπλάνα και τα μοντέλα του είναι το τελευταίο που θα με απασχολούσε να διδαχτώ
Αν θεωρηθεί ότι πρέπει να διαγραφούν τα μηνύματα αυτά λόγο ευαίσθητων πληροφοριών ας διαγραφούν.

metalskull
04-09-08, 16:01
εγω θελω να πω πως θα ηταν καλο να μην διαγραφουν γιατι απο εκει μπορει να ανλησουμε πολλα χρησιμα στοιχεια για Ufo αλλα και για αλλα πραγαμτα