Επιστροφή στο Forum : πλαταμωνας,περιεργη ληψη
Γεια σας παιδια.θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας αυτην την φωτογραφια.ημουν στον πλαταμωνα σε ενα ταβερνακι και τραβηξα αυτην φωτογραφια στο δρομο,οταν την ειδα στο PC φανηκε αυτην η λαμψη.εβλεπα την παραλια αλλα δεν φαινοταν τιποτα.τι λετε να ειναι?την τραβηξα απο ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη και καμερα.4.1 megapixels.
Παρατηρω οτι η λαμψη αυτη δεν καθρεφτιζεται μεσα στην θαλασσα.
Θα μπορουσα να πω παιχνιδισμα του φακου με το φως, απο την αλλη ομως ο ηλιος εχει σχεδον δυσει και τα φωτα του δρομου δεν δειχνουν αναμμενα.
Ο,τι ηταν εγινε στιγμιαια.
Επισης στο βαθος του οριζοντα διακρινω πυκνα συννεφα.
Μηπως εκει μακρυα καποια επερχομενη καταιγιδα συνοδευοταν απο αστραπες???
Αλλα και αυτο θα καθρεφτιζοταν στο νερο.
Τι να πω?
Witch Shadow
11-09-08, 10:05
Kαι γω σκεφτομουν τα ιδια περιπου. Ακομα και φλας να ηταν μεσα απο το παρα8υρο του αυτοκινητου (απο οποιο τζαμι τεσπα), 8α εκανε αντανακλαση πανω στο γυαλι. Τα συννεφα στο βα8ος δεν ειναι συννεφα καταιγιδας οποτε ακυρο και οι κεραυνοι/αστραπες. Οποτε δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες... ;) :confused:
Παιδιά εμένα μου φαίνεται παιχνίδισμα του φωτός που επιρέασε την φωτογραφική.
Έχω γύρω στις 4 φωτογραφίες στις οποίες υπάρχει ένα περίεργο πράσινο φως που ενώ στην περιοχή που έβγαλα την φωτό δεν φαίνεται τίποτα μέσα από την οθόνη της φωτογραφικής το έβλεπα συνέχεια και το μετακινούσα όπου ήθελα ανάλογα με την κλίση της φωτογραφικής. οι φωτογραφίες είναι από δυο διαφορετικά μέρη και απ' ότι κατάλαβα σχετίζονται με κάποια πηγή φωτός (ήλιος,φεγγάρι, λάμπα...)
Δεν νομίζω να είναι τίποτα περίεργο.
Ο φιλος μας δεν εχει προσδιορισει, η φωτο ειναι τραβηγμενη εξω, ή μεσα απο το αυτοκινητο??????
Θα διευκολυνε αυτο!
Ο φιλος μας δεν εχει προσδιορισει, η φωτο ειναι τραβηγμενη εξω, ή μεσα απο το αυτοκινητο??????
Θα διευκολυνε αυτο!
Αν κατάλαβα καλά, ο φίλος μας γράφει πως την τράβηξε ενώ βρισκόταν σε ένα ταβερνάκι, άρα μάλλον η φωτογραφία τραβήχτηκε εκτός αυτοκινήτου!
Φιλικά,
Lady Nina
Witch Shadow
11-09-08, 14:53
Mirella_S λες να ειναι στη δυση του Ηλιου η φωτο? Γιατι αν κρινω απο τα συννεφα και τον φωτισμο π εχουν, ο Ηλιος ειναι πισο απο τον φιλο μας και ειναι πι8ανα στην ανατολη κοθως τα χρωματα στα συννεφα δεν ειναι πορτοκαλοκοκκινοπορφυρα (πολυ Μιραρακη ακουστηκε αυτο :p ), εκτος και αν ειναι ετσι η φωτο τραβηγμενη με αλλοιωμενα τα χρωματα.
Mirella_S λες να ειναι στη δυση του Ηλιου η φωτο? Γιατι αν κρινω απο τα συννεφα και τον φωτισμο π εχουν, ο Ηλιος ειναι πισο απο τον φιλο μας και ειναι πι8ανα στην ανατολη κοθως τα χρωματα στα συννεφα δεν ειναι πορτοκαλοκοκκινοπορφυρα (πολυ Μιραρακη ακουστηκε αυτο :p ), εκτος και αν ειναι ετσι η φωτο τραβηγμενη με αλλοιωμενα τα χρωματα.
Όντος δεν είναι ο ήλιος γιατί εκτός από τους λόγους που αναφέρεις η λάμψη περιορίζεται σε κύκλο ενώ αν ήταν ο ήλιος, η ένταση του φωτός θα μειωνώταν βαθμοτά με την απόσταση της πηγής κάτι που εδώ δεν συμβαίνει και όπως προαναφέρθηκε δεν υπάρχει αντικατοπτρισμός και επιπλέον φαίνεται να βρίσκεται μπροστά από τα σύννεφα.
Συνεχίζω να πιστεύω πως είναι παιχνίδι του φωτός στην φωτογραφική.
Αργότερα θα ποστάρω μια φωτό από αυτές που προανέφερα να δείτε τι παιχνίδια μπορεί να κάνει ο φακός και το φως...
http://www.imageshack.gr/files/uavgwz9evvqau9s2fu9q_thumb.gif (http://www.imageshack.gr/view.php?file=uavgwz9evvqau9s2fu9q.gif)
πάνω δεξια βλέπετε την πράσινη λάμψη. Η φωτό αυτή είναι η μια από τις 3-4 που έχω στις οποίες εμφανίζεται η λάμψη την οποία άλλαζα θέση ανάλογα με την κλιση της κάμερας. (πάνω από την ψάθηνη ομπρέλα είναι το φεγγάρι)
(κάνοντας κλικ στην εικόνα θα δείτε το πραγματικό μέγεθος)
Witch Shadow
11-09-08, 18:34
Το συγκεκριμενο ειναι μια αντανακλαση και τιποτα παραπανω. Σιγουρα δεν ειναι UFO... :D Eμενα συνηθως εμφανιζονται κοκκινες ή μπλε τετοιες αντανακλασεις οταν βγαζω φωτογραφια μια πηγη φωτος.
εξω ημουν οταν την τραβηξα την φωτογραφια,και μου φανηκε περιεργο οτι δεν εβλεπα τιποτα πανω απο τιν θαλασσα.ηταν μεσημερι οταν την τραβηξα.χειμωνας
Μεσημερι????????!!!!!!!!!!!!!!
Μοιαζει απογευμα και μαλιστα προχωρημενο.
το χειμωνα νυχτωνει απο τις 5-6... λογικο ειναι αν εχει συννεφα να νομιζεις οτι ειναι απογευμα καλοκαιριου
Συνεπως, αφου ειναι μεσημερι, συννεφιασμενο υποθετω, τι αποκλειει να ειναι καποιο παιχνιδισμα του κρυμμενου πισω απο τα λεπτα συννεφα ηλιου με τον φακο της καμερας?????
εγώ συνεχίζω να πιστεύω πως πρόκειται για αντανάκλαση εξ άλλου μου φαίνεται όχι μόνο μπροστά από τα σύννεφα αλλά και μπροστά από τις πέτρες που σχηματίζουν βραχίονα στην θάλασσα...αν ήταν πίσω θα βλέπαμε σκιά αλλά εδώ τις θολώνει κάπως...ή κάνω λάθος?
η φωτογραφια εχει βγει σε μεγαλη αναλυση.κανω zoom και δεν φαινεται να χαλαει ουτε να θαμπωνει σε εκεινο το σημειο.τι να πω?δεν υπηρχε ομως λαμψη στον ουρανο,πως να γινε αντανακλαση?
προσπαθησα να την ανεβασω οπως την τραβηξα και δε γινοταν να ανεβει τοσο μεγαλη.
Δεν μιλαμε για λαμψη αλλα για το παιχνιδι του ηλιου με τα συννεφα.
Αλλη λογικη εξηγηση δεν βρισκω!
παιδια αυτο ειναι το κανονικο μεγεθος της φωτογραφιας
http://www.turboimagehost.com/p/722703/DSC01088.JPG.html
atlas2012 Γεια σου κι απο εμενα! Στον Πλαταμωνα τελη ανοιξης ειχαμε τραβηξει κι εμεις 2 φοτο παρομοιες με πολυ καλη ψηφιακη αλλα 8εωρησαμε μετα οτι κατι καναμε λα8ος και τις διαγραψαμε.Η μια ειχε 2 τετοιες λαμψεις.Οποτε η κατι ειναι η απλα καναμε το ιδιο λα8ος που 8α ειναι συνη8ισμενο.Σιγουρα 8α εχουν βγαλει κι αλλοι παρομοιες φοτο που μετα τους φαινονται περιεργες. :)
Δεν πιστεύω να είναι ο ήλιος, διότι αν ήταν σ' αυτό το ύψος τα σύννεφα θα είχαν άλλη απόχρωση (όπως έχει αναφερθεί), δεν θα ήταν τόσο έντονος και φωτεινός.
Η γνώμη μου είναι πως πρόκειται για κάποιο παιχνίδισμα του φακού.
Δεν νομίζω να έχει να κάνει με κάτι "παράξενο".
Μοιάζει με lens flare, κάποιες φορές και ανάλογα και με τον φακό που χρησιμοποιεί κανείς, ειδικά σε πολύ φωτεινές σκηνές, δημιουργούνται λόγο διάθλασης του φωτός κάποιες μικρές λάμψεις. Το σχήμα του βέβαια είναι λίγο περίεργο, αλλά υπάρχει ενδεχόμενο να είχε κάποιο λεκέ ο φακός, και περνώντας μέσα από αυτόν με συγκεκριμένη κλίση το φως, να δημιουργήθηκε αυτή η λάμψη.
Xωρις να θελω στο παραμικρο να αμφισβητησω τον θεματοθετη και ο,τι θα γραψω ΔΕΝ ειναι προσωπικη μου αποψη, χθες βραδυ εδειξα την φωτο σε εναν φιλο μου, ο οποιος ουτε λιγο, ουτε πολυ μου ειπε πως η φωτο ειναι "πειραγμενη"!
Μαλιστα μου δημιουργησε μια δευτερη λαμψη ολοϊδια με την πρωτη, στην αλλη ακρη της φωτογραφιας.
Παραθέτω την εν λόγω φωτογραφία, επισημαίνοντας οτι ΔΕΝ υιοθετώ οτι είναι απαραίτητα "πειραγμένη".
η φωτογραφια δεν ειναι πειραγμενη.δεν υπαρχει λογος να την βαλω αν την εχω πειραξει.
Λόγω φορτου εργασίας αυτό τον καιρό, ομολογώ πως το συγκεκριμένο θέμα μόλις που το "ανακάλυψα" και έχω ψιλοκολήσει :p
Μιας και είμαι από τα πέριξ και τα καλοκαίρια και όχι μόνο επισκέπτομαι συχνότατα την περιοχή και ιδιαίτερα τον Παλαιό Παντελεήμονα (ένα απίστευτα όμορφο χωριό με θέα ως τη Θεσ/νικη), θυμήθηκα μία φωτό που τραβήχτηκε πέρισυ από την παρέα που είμαστε εκεί...
μία αντίστοιχη λάμψη φαινόταν σε κάποια από αυτές, την οποία την πέρασα στο ντούκου, μιας και τα "παιχνιδίσματα" του φακού ήταν η αιτιολογία για εκείνη...
Δυστυχώς ,υπάρχει σε κάποιο cd το οποίο λόγω μετακόμισης μου αυτό τον καιρό, είναι αδύνατο προς στογμήν να την εντοπίσω...
Δε πρόκειται όως να το ξεχάσω ,και με την πρώτη ευκαιρία θα την παραθέσω..
Αλλά ,για να πω και την προσωπική μου άποψη, μάλλον μιλάμε για κάποιο παιχνίδι του φακού και της ατμοσφαιρικής κατάστασης που την επηρέασε ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.