Επιστροφή στο Forum : Μπορει να υπαρχει φαντασμα στο σπιτι μου?
Πολλες φορες συμβαινουν πραγματα γυρω μας, αλλα ειτε το μυαλο μας ειναι απασχολημενο με κατι αλλο, ειτε δεν τους δινουμε σημασια.
Το σπιτι μου βρισκεται στον 6ο οροφο μιας πολυκατοικιας.
Απο το σαλονι βγαινεις στην μπροστινη βεραντα, αλλα επειδη το διαμερισμα ειναι διαμπερές απο την κρεβατοκαμαρα βγαινεις στο πισω μπαλκονι.
Οποτε λοιπον πηγαινα να πλυνω αυτο το πισω μπαλκονι και ενω ειτε το σκουπιζα, ειτε το επλενα με το λαστιχο, ακουγα μεσα στην κρεβατοκαμαρα μου χτυπους στο παρκέ σαν βαρεια βηματα. Σημειωνω πως στο δωμα της ταρατσας δεν ζει κανεις και πως στο κατω απο εμενα διαμερισμα δεν κατοικει επισης κανεις και οι ιδιοκτητες του ζουν στον Καναδα.
Μολις κοιτουσα μεσα στο δωματιο αυτο σταματουσε και ξεκινουσε και παλι αν συνεχιζα ο,τι εκανα.
Τις πρωτες φορες νομισα πως η σκυλιτσα μου ειχε μπει στο δωματιο και ετσι εκλεινα την πορτα της κρεβατοκαμαρας για να ειμαι βεβαιη πως δεν ηταν εκεινη.
Ομως αυτο συνεχιζοταν.
Ποτέ δεν ακουσα τιποτε οσο ημουν μεσα στο δωματιο.
Ξεκινουσε μονον οταν εγω εβγαινα στο μπαλκονι.
Καποια στιγμη το "φαινομενο" σταματησε.
Ετσι ενα βραδυ με μια φιλη μου που την φιλοξενησα για εκεινην την νυχτα, με την κουβεντα ξεχαστηκαμε ως αργα και με πηρε ο υπνος εμενα στον καναπέ, ενω εκεινη αποκοιμηθηκε σε μια πολυ ανετη μεγαλη πολυθρονα.
Κατα τις 7 το πρωι με ξυπνησε και μου εφερε καφέ που ειχε φτιαξει.
Καθησε απεναντι μου στην πολυθρονα (σημειωνω οτι ποτε σε κανεναν δεν ειχα αναφερει το θεμα με τους κτυπους), και μου ειπε: "Ειμαι τρομοκρατημενη, θελω να σου πω κατι αλλα φοβαμαι μην με περασεις για τρελλη".
Οταν επιμονα την ρωτησα τι συμβαινει μου ειπε πως γυρω στις 3 το πρωι σηκωθηκε να παει να πιει νερο στην κουζινα η οποια βρισκεται ακριβως διπλα στην κρεββατοκαμαρα, στο τελος δηλαδη του διαδρομου που φευγει απο το σαλονι.
Ηπιε νερο και πανω που ετοιμαζοταν να σβησει το φως ειδε λεει μια σκια, μια σκια που κινηθηκε με απιστευτη ταχυτητα, να διασχιζει τον διαδρομο αυτον και να χανεται προς την πλευρα της κρεβατοκαμαρας!
Και ερωτω, τι μπορει να ειναι????
Το διαμερισμα αυτο το αγορασα απο δευτερη μου ξαδελφη, που μονον ο πατερας της ηταν ο μοναδικος ιδιοκτητης απο τοτε που κατασκευαστηκε η πολυκατοικια και το ειχε νοικιασει σε εναν δικηγορο που το χρησιμοποιουσε σαν γραφειο.
Ουδεις αλλος ενοικος δεν υπηρξε οταν ο δικηγορος μετακομισε τελικα στην Θεσσαλονικη.
Προσωπικα σκια δεν εχω δει, υπαρχουν ομως φορες που αισθανομαι ανεξηγητα ενα κρυο ρευμα αερα (ακομη και οταν εχει ζεστη) να περνα διπλα στα ποδια μου και αλλες φορες σαν κατι να με αγγιζει, κυριως οταν ειμαι στην κουζινα, μαλιστα πεταγομαι και κοιταζω μηπως καποιο εντομο εχει ανεβει στο ποδι μου. Και υπαρχουν φορες που η σκυλιτσα μου γαυγιζει ετσι ανεξηγητα κοιταζοντας προς το ταβανι.
Εχω αρχισει να σκεφτομαι μηπως υπηρξε καποιο ατυχημα οταν χτιζοταν η πολυκατοικια, γιατι αλλη λογικη ερμηνεια δεν μπορω να δωσω.
Εχω αρχισει να σκεφτομαι μηπως υπηρξε καποιο ατυχημα οταν χτιζοταν η πολυκατοικια, γιατι αλλη λογικη ερμηνεια δεν μπορω να δωσω.
Δηλαδή, ποια λογική ερμηνεία συνδέει τα βήματα στο διαμέρισμα με κάποιο πιθανό ατύχημα όταν χτιζόταν η πολυκατοικία;
Mirella_S αν πραγματι υπαρχει μια παρουσια σπιτι σου γιατι σκεφτεσαι μονο για πνευμα καποιου νεκρου; Εχεις κατι -εστω τη διασ8ηση σου-που σε κανει να πιστευεις κατι τετοιο; Σε ρωταω απλα γιατι σκεφτηκα οτι αν ειναι πραγματικα κατι-κι οσα ειπες προς τα εκει κλινουν αν μπουν ολα μαζι- θα μπορουσε να ειναι ο,τιδηποτε, υπαρχουν πολλες αυλες οντοτητες περα απο τα φαντασματα.
Θα ηθελα να προσθεσω κατι που ξεχασα να αναφερω οταν ανοιξα το θεμα αυτο.
Πριν συμβει το οτιδηποτε, πριν τους κτυπους, πριν απο καθε τι που ανεφερα, τον πρωτο καιρο δηλαδη, εκεινο που ειχα παρατηρησει και εγω αλλα και ο συντροφος μου ηταν το εξης.
Ενω ειχαμε κλεισει την τηλεοραση στην κρεβατοκαμαρα και βρισκομασταν π.χ. στην κουζινα ή στο σαλονι την ακουγαμε ξαφνικα να παιζει κανονικα και ναι, οταν πηγαιναμε για να δουμε την βρισκαμε αναμμενη!!!!
Υποθεσαμε τοτε πως ηταν καποια πτωση τασης, ή ακομη και οτι καποιος στην διπλανη πολυκατοικια ειχε το ιδιο τηλεκοντρολ και τηλεοραση με εμας και δεν ξερω πως, την επηρεαζε.
Ειχαμε φτασει στο σημειο να σκαμε κυριολεκτικα στα γελια καθε φορα που συνεβαινε.
Ναι, δεν ειναι απαραιτητο να ειναι το φαντασμα καποιου νεκρου, θα ελεγα και εγω οτι μαλλον απιθανο το βρισκω.
Τι αλλο ομως θα μπορουσε να ειναι?Αφου αυτο το πραγμα δεν σε εχει ενοχλησει ποτε?(δεν εχει προσπαθησει να σου κανει κακο)...Αυτο το φαινομενο με τα βηματα το εχω ακουσει πολλες φορες(κ απο μια θεια μου που μου το ειπε εμπηστευτικα)Τιποτα αλλο μονο βηματα κ τιποτε αλλο...Αν ηταν καποιος δαιμονας δεν θα προσπαθουσε να σου κανει κακο ή να σε τρομοκρατησει?δεν θα εφερνε απλος βολτες μεσα στο σπιτι σ.
Μηπως εχεις καμια πορσελενινη κουκλα στο σπιτι σ? :)
Γενικώς, την παλεύεις;
Από όλα τα "παράξενα" δεν έχεις αφήσει και κανένα που να μη σου έτυχε (σ' εσένα ή τουλάχιστον σε συγγενείς σου).
Τι ακριβώς ζητάς μέσα απ' όλα αυτά;
Τι σου λείπει;
Γενικώς, την παλεύεις;
Από όλα τα "παράξενα" δεν έχεις αφήσει και κανένα που να μη σου έτυχε (σ' εσένα ή τουλάχιστον σε συγγενείς σου).
Τι ακριβώς ζητάς μέσα απ' όλα αυτά;
Τι σου λείπει;
Ολοι οσοι ειμαστε εδω, ειμαστε ακριβως για αυτον τον λογο.
Γιατι κατι παραξενο μας εχει συμβει.
Η για παραξενα γεγονοτα που μας συμβαινουν.
Σε αυτον τον κοσμο αλλοι ειμαστε καλοι ληπτες του παραξενου και του μεταφυσικου και αλλοι παλι καθολου.
Εαν δηλαδη εσυ π.χ. ειχες το "χαρισμα" να βλεπεις ή και να επικοινωνεις με την "αλλη" πλευρα, πως θα σου φαινοταν εαν καποιος σε ερωτουσε :"Μα ολοι οι πεθαμενοι σε εσενα εμφανιζονται"?
Εσυ τι λες??? Θα συνεβαινε αυτο επειδη θα επρεπε να σου λειπει κατι απαραιτητα????
Θα επρεπε οπωσδηποτε να αναζητας κατι για να σου συμβαινει??????
Αγαπητή μου Μιρέλλα, έχω παρατηρήσει πως αναφέρεις αρκετές εμπειρίες σχετικές με επαφές σου με τον αλλόκοσμο. Ας μου επιτρέψεις όμως να τοποθετηθώ επί του θέματος.
Καταρχάς, βλέπω συνεχώς και το χω ξαναπει πως όλο και πιο πολλές εμπειρίες δημιοσιεύονται στο forum. Λάθος αυτό...Λάθος εκ των μελών όμως. Ένα φαινόμενο που χεις ζήσει, δεν το βγάζεις στην φόρα έτσι στο άκυρο. Χρειάζεται να κάτσεις να μελετήσεις πρώτα και ίσως πάρει ακόμη και χρόνια για να βρεις απαντήσεις σε ερωτηματικά σου.
Δεν θέλω να παρεξηγήσεις αυτό που θα σου πω αλλά μην ψάχνεις στο μεταφυσικό διέξοδο. Το μεταφυσικό να το ψάξεις ως κομμάτι του εαυτού σου, όχι ως διέξοδο στα προβληματά σου. Ξέρεις ο άνθρωπος λόγω ενθουσιασμού εύκολα αφιερώνει σε κάτι "ανεξήγητο" κάτι το μεταφυσικό.
Καθημερινά στην ζωή μου ακούω ανθρώπους να μιλάνε για μεταφυσικές εμπερίες που άκουσαν ή και που είδαν με τα μάτια τους...Οι εμπειρίες αυτές είναι αξιοπρόσεκτες αλλά το πρόβλημα είναι πως καμμία φορά το μυαλό σου μπορεί να τις "φτιάξει" στο καθημερινό σου περιβάλλον.
Υπομονή χρειάζεται για να καταλάβεις το τι συμβαίνει σε κατι, όχι ενθουσιασμό. Καλό είναι που θες να μιλήσεις για αυτές τις εμπειρίες σου ασχέτως από το αν ισχύουν ή όχι...Και wasd μπράβο που κρατάς σε επίπεδο την συζήτηση. Αυτό το "την παλεύεις;" πολύ όμορφο ακούγεται. Αν θεωρείς πως έχει άδικο να τοποθετηθείς ευγενικά γιατί και δίκιο να χεις το χάνεις με τον τρόπο που εκφράζεσαι.
Αγαπητή μου Μιρέλλα, έχω παρατηρήσει πως αναφέρεις αρκετές εμπειρίες σχετικές με επαφές σου με τον αλλόκοσμο. Ας μου επιτρέψεις όμως να τοποθετηθώ επί του θέματος.
Καταρχάς, βλέπω συνεχώς και το χω ξαναπει πως όλο και πιο πολλές εμπειρίες δημιοσιεύονται στο forum. Λάθος αυτό...Λάθος εκ των μελών όμως. Ένα φαινόμενο που χεις ζήσει, δεν το βγάζεις στην φόρα έτσι στο άκυρο. Χρειάζεται να κάτσεις να μελετήσεις πρώτα και ίσως πάρει ακόμη και χρόνια για να βρεις απαντήσεις σε ερωτηματικά σου.
Δεν θέλω να παρεξηγήσεις αυτό που θα σου πω αλλά μην ψάχνεις στο μεταφυσικό διέξοδο. Το μεταφυσικό να το ψάξεις ως κομμάτι του εαυτού σου, όχι ως διέξοδο στα προβληματά σου. Ξέρεις ο άνθρωπος λόγω ενθουσιασμού εύκολα αφιερώνει σε κάτι "ανεξήγητο" κάτι το μεταφυσικό.
Καθημερινά στην ζωή μου ακούω ανθρώπους να μιλάνε για μεταφυσικές εμπερίες που άκουσαν ή και που είδαν με τα μάτια τους...Οι εμπειρίες αυτές είναι αξιοπρόσεκτες αλλά το πρόβλημα είναι πως καμμία φορά το μυαλό σου μπορεί να τις "φτιάξει" στο καθημερινό σου περιβάλλον.
Υπομονή χρειάζεται για να καταλάβεις το τι συμβαίνει σε κατι, όχι ενθουσιασμό. Καλό είναι που θες να μιλήσεις για αυτές τις εμπειρίες σου ασχέτως από το αν ισχύουν ή όχι...Και wasd μπράβο που κρατάς σε επίπεδο την συζήτηση. Αυτό το "την παλεύεις;" πολύ όμορφο ακούγεται. Αν θεωρείς πως έχει άδικο να τοποθετηθείς ευγενικά γιατί και δίκιο να χεις το χάνεις με τον τρόπο που εκφράζεσαι.
Κανεις ενα λαθος!
Ισα-ισα, ειμαι απο τα ατομα εκεινα που πολλες φορες εχω αναφερει πως κατι που θεωρουμε φαντασμα ή κατι απο "αλλου" δεν ειναι τιποτε περισσοτερο απο κατι μη μεταφυσικο αλλα κατι που πολυ απλα μπορει να καταγραφηκε στον χωρο με την μορφη καποιας ενεργειας.
Εχω επισης γραψει οσον αφορα στοιχειωμενα σπιτια, πως καθε εγκαταλελειμενο σπιτι ΔΕΝ σημαινει αυτοματως οτι εχει στοιχειωσει κιολας!
Απλα αναφερθηκα σε ενα γεγονος θελοντας να δω και τις γνωμες των αλλων.
Για αυτο και εβαλα ερωτηματικο στο θεμα που ανοιξα.
Και δεν καταννοω αυτο που εγραψες.
Εαν σε καποιον συμβει μια περιεργη ή μεταφυσικη εμπειρια και θελει ετσι αυθορμητα να την καταθεσει, θα πρεπει να ξεκινησει ερευνες, να συμβουλευθει παραψυχολογους, να καταφυγει σε εξορκιστες και μετα το πορισμα ολων αυτων να σκεφτει αν μπορει να το καταθεσει εδω?????????
Καποιοι τριτοι δηλαδη θα αποφασισουν για τον αν αυτο που βιωσα εγω ειναι αληθινο ή οχι??????
Θεοι ειναι αυτοι οι τριτοι και συνεπως η γνωμη τους θεωρειται αλανθαστη????
Αγαπητή Mirella_S, τα βήματα αυτά που ακούς, θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι αυτά του δαίμονα που σε κυνηγάει, και απλώς μπορεί να θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του, έτσι δεν είναι; (Ελπίζω μόνο να μην έχω μπλέξει τις εμπειρίες σου με κάποιου άλλου...)
Αγαπητέ/ή lifo, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω εν μέρει στην άποψή σου περί δημοσίευσης προσωπικών εμπειριών.
Κι αυτό, γιατί θεωρώ πως τα περισσότερα μέλη μπορεί να το έχουν ψάξει σχετικά με την εμπειρία τους, αλλά να μην βγάζουν άκρη, και γι'αυτό αναζητούν βοήθεια... Και μάλιστα, πού αλλού θα μπορούσαν να στραφούν παρά ΕΔΩ, στο forum που δέχεται τις εμπειρίες των μελών του και προσπαθεί να δώσει μια απάντηση στα ερωτηματικά τους;; Εξ'άλλου, δύο μυαλά δουλεύουν καλύτερα από ένα μόνο του, πόσο μάλλον τα έξι χιλιάδες τόσα μέλη που έχει αυτή τη στιγμή το forum!
Εκτός αυτού, τα περισσότερα από τα μέλη, πιστεύω, κρίνοντας από εμένα, δεν έχουν εξαιρετικές θεωρητικές γνώσεις γύρω από μεταφυσικά θέματα, οπότε ο μόνος τρόπος για να συνεισφέρουν στην Κοινότητα του Μεταφυσικού είναι να μοιραστούν με τα υπόλοιπα μέλη τις εμπειρίες τους και να σχολιάζουν, (καλοπροαίρετα πάντα) προσπαθώντας να βοηθήσουν, τις εμπειρίες των άλλων μελών. Σε άλλη περίπτωση, θα παρέμεναν εντελώς ανενεργά ως μέλη.
Ειλικρινά, δε βρίσκω που είναι το κακό κάποιος να θέλει να μοιραστεί με τους υπόλοιπους εδώ κάποιες εμπειρίες του! Ο μόνος που θα έπρεπε ίσως να έχει πρόβλημα είναι ο ίδιος αυτός που μοιράζεται ένα κομμάτι του, κάτι προσωπικό, με άλλους, εντελώς ξένους! Όμως, για να το μοιράζεται πάει να πει πως δεν έχει πρόβλημα, οπότε στους υπόλοιπους δεν πέφτει λόγος.
Τέλος, αν ήταν τόσο λάθος η δημοσίευση προσωπικών εμπειριών, τότε δε θα έπρεπε καν να υπάρχει ενότητα με ακριβώς αυτό τον τίτλο (η οποία μάλιστα είναι και από τις πιο δημοφιλείς), δεν συμφωνείς; Στο κάτω-κάτω, αν πιστεύεις ακράδαντα αυτό που έγραψες, τότε μπορείς να ανοίξεις ένα θέμα κάπου στο forum ώστε να συζητηθεί η άποψή σου και να παρθεί τελικά μια απόφαση...
Ελπίζω να σε κάλυψα, όπως και να μην παρανόησα τα γραφόμενά σου! Σε τέτοια περίπτωση, σου ζητώ να με συγχωρέσεις.
Φιλικά,
Lady Nina
Υ.Γ.: Mirella_S, από ότι βλέπω με πρόλαβες!!
Αγαπητή Mirella_S, τα βήματα αυτά που ακούς, θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι αυτά του δαίμονα που σε κυνηγάει, και απλώς μπορεί να θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του, έτσι δεν είναι; (Ελπίζω μόνο να μην έχω μπλέξει τις εμπειρίες σου με κάποιου άλλου...)
Αγαπητέ/ή lifo, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω εν μέρει στην άποψή σου περί δημοσίευσης προσωπικών εμπειριών.
Κι αυτό, γιατί θεωρώ πως τα περισσότερα μέλη μπορεί να το έχουν ψάξει σχετικά με την εμπειρία τους, αλλά να μην βγάζουν άκρη, και γι'αυτό αναζητούν βοήθεια... Και μάλιστα, πού αλλού θα μπορούσαν να στραφούν παρά ΕΔΩ, στο forum που δέχεται τις εμπειρίες των μελών του και προσπαθεί να δώσει μια απάντηση στα ερωτηματικά τους;; Εξ'άλλου, δύο μυαλά δουλεύουν καλύτερα από ένα μόνο του, πόσο μάλλον τα έξι χιλιάδες τόσα μέλη που έχει αυτή τη στιγμή το forum!
Εκτός αυτού, τα περισσότερα από τα μέλη, πιστεύω, κρίνοντας από εμένα, δεν έχουν εξαιρετικές θεωρητικές γνώσεις γύρω από μεταφυσικά θέματα, οπότε ο μόνος τρόπος για να συνεισφέρουν στην Κοινότητα του Μεταφυσικού είναι να μοιραστούν με τα υπόλοιπα μέλη τις εμπειρίες τους και να σχολιάζουν, (καλοπροαίρετα πάντα) προσπαθώντας να βοηθήσουν, τις εμπειρίες των άλλων μελών. Σε άλλη περίπτωση, θα παρέμεναν εντελώς ανενεργά ως μέλη.
Ειλικρινά, δε βρίσκω που είναι το κακό κάποιος να θέλει να μοιραστεί με τους υπόλοιπους εδώ κάποιες εμπειρίες του! Ο μόνος που θα έπρεπε ίσως να έχει πρόβλημα είναι ο ίδιος αυτός που μοιράζεται ένα κομμάτι του, κάτι προσωπικό, με άλλους, εντελώς ξένους! Όμως, για να το μοιράζεται πάει να πει πως δεν έχει πρόβλημα, οπότε στους υπόλοιπους δεν πέφτει λόγος.
Τέλος, αν ήταν τόσο λάθος η δημοσίευση προσωπικών εμπειριών, τότε δε θα έπρεπε καν να υπάρχει ενότητα με ακριβώς αυτό τον τίτλο (η οποία μάλιστα είναι και από τις πιο δημοφιλείς), δεν συμφωνείς; Στο κάτω-κάτω, αν πιστεύεις ακράδαντα αυτό που έγραψες, τότε μπορείς να ανοίξεις ένα θέμα κάπου στο forum ώστε να συζητηθεί η άποψή σου και να παρθεί τελικά μια απόφαση...
Ελπίζω να σε κάλυψα, όπως και να μην παρανόησα τα γραφόμενά σου! Σε τέτοια περίπτωση, σου ζητώ να με συγχωρέσεις.
Φιλικά,
Lady Nina
Υ.Γ.: Mirella_S, από ότι βλέπω με πρόλαβες!!
lady Nina γλυκεια μου δεν πιστευω οτι εχει να κανει με δαιμονα.
Οπως μπορει να μην εχει να κανει με το παραμικρο φαντασμα.
Εαν δεχθουμε οτι υπαρχουν δυο παραλληλοι κοσμοι, δυο παραλληλες διαστασεις εαν θελεις, μπορει στο σημειο που βρισκομαστε, που καθομαστε, που κινουμαστε, να κυκλοφορουν, να καθονται, να βρισκονται, υπαρξεις απο την "αλλη" πλευρα.
Ειναι αυτο που λενε, πως σε καποια σημεια, το "χωρισμα" αναμεσα στις διαστασεις γινεται πολυ λεπτο, ή ακομη οτι σε καποια σημεια οι δυο αυτοι κοσμοι, "μπαινουν" για λιγο ο ενας μεσα στον αλλον.
Εαν με λιγα λογια μπορουσε αυτο το "διαχωριστικο" να πεσει και να αλληλοκοιταχτουμε, οσο "φαντασμα" θα ουρλιαζες εσυ, το ιδιο θα ουρλιαζε και ο-η αλλος-η απο την "αλλη" πλευρα.
lady Nina γλυκεια μου δεν πιστευω οτι εχει να κανει με δαιμονα.
Οπως μπορει να μην εχει να κανει με το παραμικρο φαντασμα.
Εαν δεχθουμε οτι υπαρχουν δυο παραλληλοι κοσμοι, δυο παραλληλες διαστασεις εαν θελεις, μπορει στο σημειο που βρισκομαστε, που καθομαστε, που κινουμαστε, να κυκλοφορουν, να καθονται, να βρισκονται, υπαρξεις απο την "αλλη" πλευρα.
Ειναι αυτο που λενε, πως σε καποια σημεια, το "χωρισμα" αναμεσα στις διαστασεις γινεται πολυ λεπτο, ή ακομη οτι σε καποια σημεια οι δυο αυτοι κοσμοι, "μπαινουν" για λιγο ο ενας μεσα στον αλλον.
Εαν με λιγα λογια μπορουσε αυτο το "διαχωριστικο" να πεσει και να αλληλοκοιταχτουμε, οσο "φαντασμα" θα ουρλιαζες εσυ, το ιδιο θα ουρλιαζε και ο-η αλλος-η απο την "αλλη" πλευρα.
Καλή μου Μιρέλλα,
πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλες διαστάσεις έκτος από τη δική μας, παράλληλες με τη δική μας! Όπως περίπου τα γράφει και ο Φίλιπ Πούλμαν στην 'Τριλογία του Κόσμου'. Επομένως, είναι όντως πιθανή η εκδοχή πως το 'διαχωριστικό' μεταξύ του κόσμου μας και κάποιου άλλου μπορεί να είναι πιο λεπτό στο συγκεκριμένο δωμάτιο του σπιτιού σου. Αυτό που με παραξενεύει, όμως, είναι το ότι όταν μπαίνεις στο δωμάτιο δεν ακούς τα βήματα. Εκτός, αν το ' λεπτό διαχωριστικό' βρίσκεται περίπου στον τοίχο που χωρίζει το δωμάτιο από το μπαλκόνι, ποιος ξέρει; Επίσης, τα κύματα κρύου που νιώθεις, ειδικά στην κουζίνα, πως τα εξηγείς;
Φιλικά,
Lady Nina
Εγώ πιστεύω ότι οι διαστάσεις/κόσμοι είναι μεν παράλληλοι αλλα οι γραμμές τους δεν είναι ευθείες είναι ζιγκ ζαγκ
και η καμπύλη ορισμένες φορες ξεφεύγει και μπαίνει μέσα στην αλλη.
Ξέρω ότι δεν βοηθάει αυτό που είπα αλλα ειναι μια θεωρία αβάσιμη μιας και δεν μπορώ να το στηρίξω κάπου...
το αεράκι που λες πως αισθάνεσαι οφείλω να ομολογήσω με "παραξεψε"..
Ίσος αν όντως το σπίτι σου βρίσκετε σε ένα λεπτό διαχωριστικό τις δικης μας διάστασης με την ali ίσος να βρίσκετε ένα μικρό παραθυράκι όπου αυτό το αεράκι προέρχεται. Δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις ούτε την εμπειρία ώστε να μπορέσω να πω κάτι ποιο ουσιαστικό και πιο βάσιμο απλά τρελες θεωρίες...
Φιλικά Divider
Μπορεί και να μην είναι εντελώς αβάσιμες και 'τρελές' οι θεωρίες σου, Divider!
Αν κάποιος έχει διαβάσει την 'Τριλογία του Κόσμου' του Φίλιπ Πούλμαν, όπως προανέφερα, και ειδικά το δεύτερο και το τρίτο βιβλίο, υπάρχει μια θεωρία με παράθυρα που οδηγούν από τον ένα κόσμο στον άλλο και δημιοργούνται από ένα ειδικό μαχαίρι. Είναι μια λεπτομέρεια που μόλις τώρα θυμήθηκα...
Φιλικά,
Lady Nina
Υπάρχουν πολλές εκδοχές και θεωρίες για τις "παρουσίες" σε ένα χώρο.
Παρακάτω θα αναφέρω τις συνηθέστερες:
- Πιθανό το οικόπεδο που χτίστηκε η πολυκατοικία να είχε πηγάδι (λέγεται πως το πηγάδι λειτουργεί σαν ένα είδος "πύλης")
- Στην οικοδόμηση του κτίσματος να χρησιμοποιήθηκαν υλικά από μάντρες (εκεί τα βρίσκουν φθηνότερα, μια και αυτά προέρχονται από παλιά σπίτια που έχουν γκρεμιστεί)
- Να προσέλκυσε την "παρουσία" αυτή κάποιο άτομο από το δικηγορικό γραφείο ή ένας πελάτης με επιβαρυμένο παρελθόν
- Να διείσδυσε η "παρουσία" αυτή, από μία άλλη διάσταση
- Να είναι ένα εκλιπόν πνεύμα που χρειάζεται βοήθεια
Τώρα.. τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;
Ή παραμένουμε στο χώρο, μη δίνοντας σημασία ή κάνοντας έναν Αγιασμό ή κάποιο διάβασμα (δεν γνωρίζω τι, αλλά κάτι θα υπάρχει)...
Ή νοικιάζουμε ή πουλάμε το σπίτι και πηγαίνουμε να μείνουμε αλλού!
Εαν προσεξετε στο θεμα μου δεν αναφερω πουθενα οτι εγω προσωπικα ειδα σκια.
Ακουγα μονον αυτους του χτυπους σαν καποιος να βηματιζε στο παρκε.
Δεν υπηρξαν ουτε ψιθυροι, ουτε πτωσεις αντικειμενων, καμμια ενοχληση αλλη απολυτως, περα απο τα κρυα ρευματα αερα, ή την αισθηση αγγιγματος που καποιες φορες ενοιωσα, χωρις παντως να τρομαξω στο παραμικρο.
Το αν η πολυκατοικια χτιστηκε σε μερος οπου υπηρχε πηγαδι επιτρεψετε μου να αδυνατω να το γνωριζω.
Εκεινο που δεν ξερουμε και ισχυει για πολλους χωρους, ειναι το τι υπηρχε εδω πριν χτιστουν αυτα τα κτιρια.
Και να τι θελω να πω.
Ολοι λιγο-πολυ γνωριζουμε το για πολλους στοιχειωμενο σπιτι της οδου Σμολενσκυ στο Νεο Φαληρο.
Ας υποθεσουμε οτι καποιος ή καποιοι αγοραζουν το οικοπεδο στο οποιο βρισκεται και αφου γκρεμισουν το παλιο αρχοντικο εγειρουν στην θεση του μια συγχρονη πολυκατοικια.
Αυτη η πολυκατοικια λοιπον θα συνεχισει να στοιχειωνεται απο το φαντασμα που τυχον υπαρχει εκει???
Με λιγα λογια στην ενδιαμεση κατασταση που βρισκεται η "παγιδευμενη" ψυχη αντιλαμβανεται οτι το παλιο αρχοντικο γκρεμιστηκε και στην θεση του υπαρχει ενα νεο κτιριο, ή το μονο που αντιλαμβανεται ειναι το μη υπαρχον πλεον αρχοντικο??
Mirella_S να σου πω αρχικα πως βρηκα το forum αναζητωντας απαντηση σε προσωπικη εμπειρια και χαιρομαι που το εκανα γιατι μου ειπαν ολα οσα δεν εβλεπα ή δεν ηξερα και τωρα εχω τουλαχιστον την ελπιδα να βρω τελικα μια ακρη.Περα απο την ανακουφιση οτι με καταλαβαινουν. Αρα πιστευω πως ηταν πολυ σωστη η αποφαση μου να μιλησω και το ιδιο καλα κανεις κι εσυ.Αυτα!
Στο 8εμα μας τωρα!
Δεν μπορω να πω αν ηταν φαντασμα η δαιμονιο αλλα 8εωρω οτι δεν υπαρχουν μονο αυτα που δεν μπορουμε να δουμε κα8αρα, αλλα πιο πολλες οντοτητες. Αυτο που αναρωτιεμαι ειναι αν ο,τι κι αν ειναι, ειναι εκει γιατι εσυ μπορεις να το αντιληφ8εις ή οντως εχει να κανει με το σπιτι η την περιοχη κι απλα ετυχε να εισαι εσυ εκει.
Προσωπικα(παντα :) ) πιστευω οτι αν ενα σπιτι εχει στοιχειωσει αυτο δεν 8α αλλαξει οταν γκρεμιστει, πως μονο τα τουβλα κλπ το κρατουσαν εδω-εκτος παλι αν ηταν διαβασμενα με ξορκι γι αυτον τον σκοπο πραγμα μαλλον σπανιο-
αρα 8α συνεχισει να ειναι και στον νεο χωρο.Το δυσκολο ειναι να μα8εις απο αλλους ενοικους αν ειχαν παρομοιες εμπειριες εκει. Γιατι αφενος αν δεν εχεις καποιον που 8εωρεις φιλο σου 8α σε πει τρελη(μα κα8ολου πρωτοτυπια ολοι τους? :p ) η και να ξερει για τι μιλας να μην το παραδεχτει.
Λοιπον, χθες ειχα μια συζητηση με την διαχειριστρια της πολυκατοικιας και εμαθα τα εξης.
Πριν αρκετα χρονια, μιλαμε για το 1985, σε ενα απο τα 2 ισογεια διαμερισματα ηταν να γινει οδοντιατρειο.
Μαλιστα ειχε τοποθετηθει απο ο,τι μου ειπε και η επιγραφη που θα φωτιζοταν.
Το ισογειο αυτο διαμερισμα ενοικιαστηκε απο εναν νεαρο, ή την οικογενεια του τελος παντων, ο οποιος μολις ειχε αποφοιτησει απο το πανεπιστημιο με διπλωμα οδοντιατρου.
Μου ανεφερε επισης, πως ηδη μεσα στο διαμερισμα ειχαν μεταφερθει τα οργανα του οδοντιατρειου.
Δυστυχως το οδοντιατρειο δεν ανοιξε ποτέ, διοτι ο εν λογω νεαρος σκοτωθηκε εκεινο το καλοκαιρι και μετα που αποφοιτησε, σε αυτοκινητιστικο δυστυχημα.
Και εδω ξεκινουν τα περιεργα.
Για καποιο διαστημα το διαμερισμα παρεμεινε κλειστο.
Υστερα ενοικιαστηκε απο μια οικογενεια με ενα μικρο παιδακι. Σε λιγο χρονικο διαστημα μετα που το κατοικησαν καθε βραδυ σχεδον ο συζυγος ξυλοκοπουσε την γυναικα του, το πιτσιρικι εκλαιγε κλπ.κλπ.
Δεν ηξερε και η ιδια ποσο διαστημα εμειναν καποια στιγμη ομως εφυγαν.
Αμεσως μετα το διαμερισμα ξανανοικιαστηκε απο ενα αλλο ζευγαρι, χωρις παιδια, οπου συνεβαινε το εντελως αντιθετο.
Η γυναικα δηλαδη, χτυπουσε τον συντροφο της, ο οποιος ηταν μεθυσος και οι 2 ειχαν μια ηλικια γυρω στα 60.
Αρκετες φορες μαλιστα ειχε κληθει η αστυνομια να τους χωρισει μεχρι που στο τελος τους εκαναν εξωση.
Εκτοτε η ιδιοκτητρια το κρατα κλειστο, μαλιστα κατω απο την πορτα εχουν συσσωρευτει τα δεκαδες χαρτια λογαριασμων.
Ειναι το μονο περιεργο που εμαθα, αλλα και ετσι να ειναι, δεν βλεπω γιατι να εχει να κανει με το διαμερισμα που μενω εγω.
Την ρωτησα μαλιστα αν ακουσε ποτέ τιποτε περιεργους θορυβους, μου απαντησε πως οχι, μονον καποιες φορες ειχε την αισθηση πως ακουγε μεσα στο αδειο διαμερισμα να τρεχει νερο, ειχε καλεσει μαλιστα την ιδιοκτητρια, ανοιξαν αλλα τα παντα ηταν απολυτως στεγνα.
Την ρωτησα μηπως ο ηχος του νερου που τρεχει προερχοταν απο καποιο αλλο διαμερισμα, αλλα μου ειπε πως το ακουγε οταν εβγαινε απο το δικο της επισης ισογειο διαμερισμα που ειναι ακριβως απεναντι απο αυτο, και πως καποιες φορες για να βεβαιωθει ακουμπησε το αυτι της στην ξυλινη πορτα του διαμερισματος και ναι, ακουγε μεσα νερο να τρεχει.
Εαν προσεξετε στο θεμα μου δεν αναφερω πουθενα οτι εγω προσωπικα ειδα σκια.
Ακουγα μονον αυτους του χτυπους σαν καποιος να βηματιζε στο παρκε.
Δεν υπηρξαν ουτε ψιθυροι, ουτε πτωσεις αντικειμενων, καμμια ενοχληση αλλη απολυτως, περα απο τα κρυα ρευματα αερα, ή την αισθηση αγγιγματος που καποιες φορες ενοιωσα, χωρις παντως να τρομαξω στο παραμικρο.
Το αν η πολυκατοικια χτιστηκε σε μερος οπου υπηρχε πηγαδι επιτρεψετε μου να αδυνατω να το γνωριζω.
Εκεινο που δεν ξερουμε και ισχυει για πολλους χωρους, ειναι το τι υπηρχε εδω πριν χτιστουν αυτα τα κτιρια.
Και να τι θελω να πω.
Ολοι λιγο-πολυ γνωριζουμε το για πολλους στοιχειωμενο σπιτι της οδου Σμολενσκυ στο Νεο Φαληρο.
Ας υποθεσουμε οτι καποιος ή καποιοι αγοραζουν το οικοπεδο στο οποιο βρισκεται και αφου γκρεμισουν το παλιο αρχοντικο εγειρουν στην θεση του μια συγχρονη πολυκατοικια.
Αυτη η πολυκατοικια λοιπον θα συνεχισει να στοιχειωνεται απο το φαντασμα που τυχον υπαρχει εκει???
Με λιγα λογια στην ενδιαμεση κατασταση που βρισκεται η "παγιδευμενη" ψυχη αντιλαμβανεται οτι το παλιο αρχοντικο γκρεμιστηκε και στην θεση του υπαρχει ενα νεο κτιριο, ή το μονο που αντιλαμβανεται ειναι το μη υπαρχον πλεον αρχοντικο??
Θα σας πω ενα παραδειγμα..σε μια εκπομπή είχα διαβάσει ότι ενω ήταν νεόκτιστη στο σαλόνι του σπιτιού εμφανιζόταν ένας κύριος που φόραγε στο κεφάλι καβουράκι.Με έρευνα έμαθαν ότι στο οικόπεδο της πολυκατοικίας ήταν ένας οίκος ανοχής μέσα στον οποίο είχε δολοφονηθεί ο εν λόγω κύριος. Θ α σου συνηστούσα να έφερνες κάποιο παπά να εξαγνίσει το χώρο ίσως έχει φορτιστεί απο κάποιο λόγο οποτε πιστεύω με μια τέτοια κίνηση δν θα είχες να χάσεις κάτι.
Καλημέρα σας...
καταρχήν να πω πως συμφωνώ εν μέρη με την lifo περί εμπειριών, δλδ πριν πούμε οτιδήποτε πρέπει να κάνουμε μια μικρή έρευνα...
Θα ήθελα να γράψω κάτι το οποίο συμβαίνει στο σπίτι μου και μοιάζει περίπου με της φίλης που άνοιξε το θέμα, γι'αυτο κ δεν ανοίγω άλλο.
Στο σπίτι που μένει η οικογένεια μου (κ μένω και εγώ δλδ :P) έχουν συμβεί διάφορα πράγματα, θα αναφέρω μερικά από αυτά χωρίς να πιστεύω πως είναι μεταφυσικά...
Αυτό που θυμάμαι από μικρή και με τρόμαξε είναι ένας χτύπος στο παντζούρι από αδιευκρίνιστη μέχρι τώρα αιτία. Από τότε άλλαξα δωμάτιο κ πήγα μαζί με την σιστερ μου στο δωμάτιο των γονιών μου..
Σαν παιδί και 'γω φοβόμουν να κοιμηθώ το βράδυ γιατί νόμιζα ότι κάποιος είναι μέσα στο δωμάτιο και όποτε με έπαιρνε ο ύπνος ξυπνούσα με κλάματα.
Αυτό τώρα είναι κάτι το οποίο το έχουν πολλά παιδάκια...
Τεσπα πάω παρακάτω....
Ο πατέρας μου τώρα έβλεπε στο παρελθόν διάφορα πράγματα μέσα στο σπίτι, από σκιές, μέχρι τις κουρτίνες να κινούνται πέρα δώθε. Κατσαρόλες έπεφταν και γενικότερα γινόταν πολλά ευτράπελα μέσα στο σπίτι μέχρι που η μάνα μου κάλεσε έναν παπά και έκανε ένα ευχέλαιο κ διάβασε τι διάβασα κατά της μαγείας κ τι άλλα διαβάζουν οι παπάδες και σταμάτησαν...
σταμάτησαν αλλά όχι για πάντα...
τα φαινόμενα δεν είναι συχνά δλδ μπορεί να συμβεί κάτι 1 φορά τον μήνα ή το 2μηνο...
Το εναρκτήριο περιστατικό που θυμάμαι είναι κάτι λάμψεις που εμφανίστηκαν στο χολ, όπου συνήθως είναι σκοτεινό γιατί δεν υπάρχουν παράθυρα για να μπει φως...
μετά από εκεί έχουν συμβεί και άλλα πράγματα αλλά ας μην πολυλογώ.
Το θέμα είναι ότι στην περιοχή όπου χτίστηκε η πολυκατοικία ήταν κοίτη ποταμιού, που σημαίνει ότι ακόμα και τώρα υπάρχουν υπόγεια ποτάμια...
Αυτό που με προβλημάτισε και πήρα το θάρρος να τα γράψω είναι αυτό που συνέβη προχθές το βράδυ γύρω στις 12...
είχε αρχίσει να βρέχει έξω και καθόμουν στην κουζίνα μαζί με την μανα μου κ τον πατέρα μου (η κουζίνα κ το σαλόνι είναι ενωμένα με ένα διαχωριστικό μικρό τοίχο σαν μπαρ), είχα αφήσει ανοιχτό το φως του δωματίου μου, οπότε δεν ηταν μισοσκότεινα για να φαίνονται σκιές και τέτοια...
τεσπα εκεί που καθόμαστε σε κάποια φάση ο πατέρας μου μένει κάγκελο, τρόμαξα βέβαια κ τον ρωτούσα συνέχεια τι έγινε αλλά αυτός είχε καρφωμένα τα μάτια στην πόρτα του δωματίου μου...
κ μου λέει είδα κάτι στο δωμάτιο σου... και τον ρωτάω τι είδες; και μου λέει κάτι πέρασε σαν σκιά, και του λέω και εγώ είδα κάτι όταν ήμουν μέσα στο δωμάτιο δεν είναι τίποτα...
Όμως εκείνη την ώρα συνέβη κάτι και έκλασα πατάτες.
Έσβησε το φως της κουζίνας, μόνο της κουζίνας, ενώ το ψυγείο δούλευε κανονικά και ο καταψύκτης.
Μόλις έσβησε το φως κοιτάζω κατευθείαν στο δωμάτιο μου και το φως ήταν αναμμένο...
Έχω διαβάσει διάφορα για το φως που τρεμοπαίζει κλπ κ γι'αυτο τρόμαξα...
επειδή σας κούρασα θέλω να ρωτήσω.
είπατε πιο πάνω ότι μπορεί να είναι πύλη το πηγάδι, το ποτάμι μπορεί να είναι κάτι τέτοιο; κ τέλος πάντων πως μπορούν να εξηγηθούν τέτοιου είδους φαινόμενα; ή δεν εξηγούνται;
Φιλικά
Άντη
Εχω συχνα ακουσει πως οι οντοτητες, οι οπτασιες, τα φαντασματα τελος παντων "τρεφονται", αντλουν ενεργεια αν θελετε απο τον ηλεκτρισμο αφου και ο ιδιος ενεργεια ειναι.
Τωρα, εαν εκει ηταν ποταμι, ή πηγαδι μηπως καποιος πνιγηκε εκει, κυριως οσον αφορα το δευτερο????? :confused:
Εγραψες οτι συμβαινει μια φορα τον μηνα ή το διμηνο.
Καλο θα ηταν οταν συμβει να σημειωσεις καπου την ημερομηνια.
Διοτι στην περιπτωση που οι ημερομηνιες συμπιπτουν ειναι πιθανον να συμβολιζουν την ημερομηνια θανατου του οποιου πεθανε εκει. Μια σκεψη κανω.
sugmoni gia ta greeklish alla to kinito den exei ellinika. sto thema tora, en mporo na gnorizo an pnigike kapos. oso gia to pote, sunithos +-3 meres meta h prin tin panselino. alla exei tuxei na sumbei k se Akira diastimara.p
Έσβησε το φως της κουζίνας, μόνο της κουζίνας, ενώ το ψυγείο δούλευε κανονικά και ο καταψύκτης.
Μόλις έσβησε το φως κοιτάζω κατευθείαν στο δωμάτιο μου και το φως ήταν αναμμένο...
Έχω διαβάσει διάφορα για το φως που τρεμοπαίζει κλπ κ γι'αυτο τρόμαξα...
Εχω συχνα ακουσει πως οι οντοτητες, οι οπτασιες, τα φαντασματα τελος παντων "τρεφονται", αντλουν ενεργεια αν θελετε απο τον ηλεκτρισμο.
Στην Αθήνα κατοικώ μόνος μου, αλλά και σε σπίτια φίλων μου μερικές φορές, σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα φυσικά. Παρατηρούμε πολύ συχνά να ανοιγοκλείνουν τα φώτα, ή να ανοίγουν "μόνα" τους. Ρώτησα αρκετούς σπιτονοικοκύρηδες για αυτό το φαινόμενο, και μου εξήγησαν ότι σε πολλές περιπτώσεις τα ντουί είχαν πρόβλημα (ή και τα καλώδια κρατούσαν πολύ βάρος), αλλά και αρκετές φορές οι λάμπες ήταν σκάρτες, όπως χαρακτηριστικά μου έλεγαν κι εκείνοι.
Βέβαια ειδικός δεν είμαι, οπότε προτείνω να απευθυνθειτε και σε ηλεκτρολόγο.
πτωση τασης ονομαζεται ....
@
πτωση τασης ονομαζεται ....
Α ναι, κι αυτό είναι πιθανό.
Α ναι, κι αυτό είναι πιθανό.
Τις τελευταίες μέρες έγιναν πάρα πολλές πτώσεις ρεύματος… Σε μια από όλες άναψε το φως στο κλιμακοστάσιο που είναι αυτόματο…
Ναι βρε παιδια, ασφαλως και μπορει να ειναι και πτωση της τασης, ομως η σκια που αναφερει????????
Επισης εγραψε και για καποιες λαμψεις.
Ναι βρε παιδια, ασφαλως και μπορει να ειναι και πτωση της τασης, ομως η σκια που αναφερει????????
για αυτο το ζητημα νομιζω πως καταλληλη να απαντησει ειναι μονο η Λιτσα ...
@
Επισης εγραψε και για καποιες λαμψεις.
E τότε καλό είναι να ρίξει μια ματιά κι εδώ (http://metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=4499).
πτώση τάσης λέγεται όταν σβήνει μόνο μια λάμπα;
δεν γνωριζω απο τάσης για αυτό ρωτάω...
Σε μια ενδεχομενη πτωση τασης σβηνουν ολες οι λαμπες και οι ηλεκτρικες συσκευες.
Ομως κοιτα, καποτε χρειαστηκε να αλλαξω λαμπα στην κουζινα μου.
Νυχτωσε, αναψα το φως και εκει που εκανα δουλειες τσουπ εσβησε ξαφνικα.
Ολα τα αλλα φωτα εμειναν αναμμενα.
"Θα καηκε η λαμπα" σκεφτηκα, αν και καινουργια.
Ξαφνικα σε λιγο η λαμπα ξαναναψε μονη της και σε λιγη ωρα ξανασβησε!!!
"Τι στο καλο γινεται?" αναρωτιομουν.
Ενας καλος μου φιλος που ηξερε απο ηλεκτρικα, μου διορθωσε το προβλημα και μου εξηγησε τι συνεβαινε.
Τα χαλκινα ελασματα του ντουϊ ειχαν παραπατηθει και οταν η λαμπα ζεσταινοταν εχαναν την επαφη με τις δυο επαφες στο κατω μερος της λαμπας.
Τα ανασηκωσε λιγο με ενα κατσαβιδι και το προβλημα λυθηκε.
Σε αλλες περιπτωσεις συμβαινει εαν η λαμπα ειναι βιδωτη και για καποιο λογο, θερμοκρασια κλπ, εχει λασκαρει λιγο και χρειαζεται σφιξιμο.
Αγαπητή Μιρέλλα έχει τύχει να διορθώσω τέτοια "βλάβη" με το ντουί :P
όμως όταν υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα - βλάβη, δεν συμβαίνει μόνο μία φορά...
δηλαδή αν σου τύχει μπορεί να ξανασυμβεί και τότε λες κάτι πάει στραβά...
Αλλά τι να σου πω, όλα είναι πιθανά σε αυτόν τον κόσμο των πιθανοτήτων...
Αν υπήρχε βλάβη λίγο δύσκολο να συνδυαστεί ως παρέμβαση πνεύματος?.. μιλώ για την λάμπα μόνο.
iliahtida_12
30-10-08, 23:43
Όταν παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα έχουν να κάνουν με κακές οντότητες και σχεδόν πάντα, κάτω από τα σπίτια αυτά υπάρχει το υγρό στοιχείο όπως στην περίπτωση αυτή που μας είπε η anti, υπάρχει κάποιο ρεύμα από ποτάμι. Όταν λοιπόν υπάρχει νερό, το νερό λειτουργεί σαν πύλη για αυτά τα πνεύματα. Οπότε παρατηρούνται συχνά τέτοια φαινόμενα και δυστυχώς ότι και να κάνεις, είτε με παπά είτε με οτιδήποτε άλλο δεν φεύγουν δυστυχώς ποτέ. Έχω ακούσει αρκετές παρόμοιες ιστορίες και πάντα όλες έχουν ένα κοινό:Υπόγειο ρεύμα νερού.
Ιορδανης 1971
02-08-09, 02:00
Καλη μου, σε ποια περιοχη ειναι η πολυκατοικια?
Καλη μου, σε ποια περιοχη ειναι η πολυκατοικια?
Πλ. Βικτωριας
Ιορδανης 1971
09-08-09, 00:19
Λοιπον εγω θα σου μιλησω με ειλικρινεια.Αυτο που εζησες εγω προσωπικα το ζω απο 5 χρονων.Μεγαλωσα σε ενα παλιο αρχοντικο στην Αθηνα, στην περιοχη τπυ Λοφου Σκουζε.Το σπιτι αυτο ηταν στοιχιωμενο απο τον πρωτο ιδιοκτητη του, ο οποιος την περιοδο της κατοχης, επειδη ηταν αντιδημαρχος της Αθηνας, θεωρηθηκε απο τους ανταρτες ως προδοτης και εκτελεστηκε με φρικτο τροπο στο χωρο του σπιτιου.Την ιστορια την μαθαμε απο την γυναικα του, η οποια τα τελη της δεκατιας του εβδομηντα ζουσε ακομα.Η μητερα μου συγκεκριμενα, τρομοκρατημενη απο αυτα που συνεβαιναν στο σπιτι, την ρωτησε πολυ διακριτικα.Για την ακριβεια το σπιτι παρεμενε ακατοικητο απο το 1946 εως το 1974, και αυτο γιατι κανεις δεν αντεχε να μεινει.Εμεις μειναμε εκει απο το 1976(τοτε ημουν 5 ετων) εως το 1980 οπου μετοικισαμε στον Καναδα.Στο σπιτι γινονταν απιστευτα πραγματα, και οχι μονο βραδυ αλλα μερα-μεσημερι.Εκανε τα παντα για να υποδηλωση την παρουσια του στο χωρο οπως σπασιματα,μετακινηση αντικειμενων και επιπλων, θεασεις κτλ. Το παραξενο ηταν οτι δεν νιωθαμε να απειλουμαστε απο αυτην την κατασταση.Η μητερα μου φροντιζε να καλει συχνα ιερεα στο σπιτι και να τελει μνημοσυνο υπερ της ψυχης του. Το ποιο παραξενο απολα, συνεβηκε ενα βραδυ που ημουν αρρωστος και η μητερα μου με ειχε βαλει να ξαπλωσω σε ενα απο τα σαλονια του σπιτιου.Ειχα πολυ υψηλο πυρετο και ξενυχτουσε για να με προσεχει και να μου βαζει κομπρεσες.Σε καποια φαση η κουραση την καταβαλε και εκλεισε τα ματια της.Τοτε ειδε, στην αλλη πλευρα του σαλονιου, εναν καλοντυμενο ανδρα, ο οποιος ηταν κουτσος και φορουσε ημιψηλο καπελο να την κοιταει χαμογελοντας.Οπως ηταν φυσικο η μανα μου τρομοκρατηθηκε και αρχισε να φωναζει για βοηθεια τον πατερα μου.Ο ανδρας βεβαια χαθηκε και ο πατερας μου ειπε στην μανα μου οτι το ονειρευτηκε.Δεν περασαν ομως δεκα λεπτα που εμφανιστηκε στο σπιτι μας ο παιδιατρος μου, ο οποιος ηρθε επειδη δεχτηκε ενα παραξενο τηλεφωνημα που τον προετρεψε να τρεξει οπως ειπε στο σπιτι μας..
Θα μπορουσα να σου αναφερω δεκαδες ιστοριες που εχω ζησει,ομως δεν υπαρχει λογος.Το μεταφυσικο υπαρχει παντου, απλα δεν το αντιλαμβανονται ολοι.Σε συμβουλευω απλα να μην νιωθεις φοβο, οσο μπορεις βεβαια, και να δειχνεις μια σχετικη αδιαφορεια οταν αντιλαμβανεσαι οτι κατι συμβαινει.
φιλικα, Ιορδανης.
Φίλε Ιορδάνη,μπορεί ο κουτσός άντρας να ήταν κάποιος που ζούσε παλιά εκεί και να έγινε κάτι σαν φύλακας άγγελος,και να κάλεσε τον παιδίατρο για να σε προστατέψει εφόσον είχες υψηλό πυρετό!
Trithemius
09-08-09, 16:54
Φίλε Ιορδάνη,μπορεί ο κουτσός άντρας να ήταν κάποιος που ζούσε παλιά εκεί και να έγινε κάτι σαν φύλακας άγγελος,και να κάλεσε τον παιδίατρο για να σε προστατέψει εφόσον είχες υψηλό πυρετό!Μισό λεπτό. Πως προκύπτει αυτό το συμπέρασμα; Γνωρίζει κανένας τη διαδικασία μετατροπής του ανθρώπου σε φύλακα άγγελο με παράλληλη ανάθεση ρόλων; Θεωρώ ότι αν δεν είμαστε προσηλωμένοι στη διεξοδική ανάλυση (και απομυθοποίηση) κάποιων γεγονότων, θα βρισκόμαστε διαρκώς εν μέσω εικασιών...
Ιορδανης 1971
09-08-09, 23:56
Ναι,θα συμφωνησω διοτι ειναι πιστευω παρατραβηγμενο να θεωρησουμε οτι το πνευμα του κουτσου ιδιοκτητη εγινε φυλακας αγγελος.Αλλωστε πρεπει να θυμομαστε οτι οι Αγγελοι αποτελουν ειδικη κατηγορια οντων..
Στο δικο μου θεμα και οσον αφορα τους ηχους στο παρκέ οταν καθαριζα το πισω μπαλκονι, ΔΕΝ τους ξανακουσα διοτι απλα σταματησα να το καθαριζω με νερο.
Βγαινω, ποτιζω τις γλαστρες, σκουπιζω και ξαναμπαινω μεσα.
Δεν δινω δηλαδη σημασια πλεον και επομενως δεν προσεχω αν ακουγονται ή οχι.
Διαβαστε ομως τι μου συνεβη σε αυτο το δωματιο πριν ενα χρονο περιπου.
Κατι που ισως να εμπεριεχει στοιχεια του μεταφυσικου και ισως οχι.
Χειμωνας (σημειωστε το αυτο), απο εκεινα τα βραδυα που λες: "Θα μεινω μεσα να συγυρισω".
Εκανα δουλειες, οταν χτυπησε το τηλεφωνο.
Επειδη η συσκευη μεσα στο συγκεκριμενο δωματιο ηταν πιο κοντα απο το σημειο που βρισκομουν, πηγα, καθισα στον καναπέ, αναψα το φως και απαντησα στο τηλεφωνο.
Ηταν μια φιλη μου και πιασαμε την κουβεντα.
Καποια στιγμη και ενω μιλουσαμε, τεντωθηκα για να ξεμουδιασω και ενστικτωδως κοιταξα προς το ταβανι.
Και ενω η φιλη μου μιλουσε, εγω ειχα μεινη αφωνη!
Ολο το ταβανι, οι τοιχοι κλπ, ηταν γεματα κουνουπια!!!
Και ενω εκεινη μου μιλουσε την διεκοψα λεγοντας :" Ελα απο δω ειναι αναγκη".
Κωμικοτραγικο, την περιμενα με 2 διπλωμενες εφημεριδες (φονικα οργανα λογω ελλειψης εντομοκτονου και του που να το βρεις στις 10 το βραδυ?)
Δεν θα σας περιγραψω την εκφραση της οταν τα ειδε, θα σας πω ομως πως καναμε ενα δωματιο να θελει εξ ολοκληρου βαψιμο.
Το τρελλο ειναι πως οσα κι αν σκοτωσαμε την αλλη μερα ηταν παλι εκει, καταληξαμε μετα την δουλεια μας να ψεκαζουμε, να σκοτωνουμε, κατι που κρατησε εναν ολοκληρο μηνα.
Το παλαβο της υποθεσης ειναι πως ουδεις αλλος στην πολυκατοικια ειχε το ιδιο προβλημα, ουτε κατι ειχε πλημμυρισει, ουτε κατι υπηρχε που να προσελκυσει τα κουνουπια.
Αλλο περιεργο ειναι πως δεν υπηρχαν σε κανενα αλλο μερος του σπιτιου.
Και υστερα ολως περιεργως εξαφανιστηκαν!
Σημειωση: Τωρα που ειναι καλοκαιρι δεν εχω δει στο συγκεκριμενο δωματιο, αλλα και στο σπιτι γενικα, ουτε δειγμα απο κουνουπι.
SpellStormer
11-08-09, 12:24
Διάβασα με προσοχή όλα τα θέματα και μπορώ να πω ότι πιστεύω απόλυτα όσους είπανε τις εμπειρίες τους!
Έχω ζήσει παρα πολλά παράξενα στη ζωή μου τα οποια αν κάτσω να τα εξιστορήσω θα χρειαστω ωρες για να τα γραψω και μονο τρελό θα με πούνε γ'ιαυτο και προς το παρόν "φοβάμαι" να αρχίσω να λέω προσωπικές μου ιστορίες με τέτοια...
Και εγώ εδώ που μένω παλιά ήταν μικρό "βουνό" και είχε ποτάμι και συμβαίνουν διαφορα...
Σχετικά τώρα με το δικό σου θέμα Μιρέλλα_Σ, το ότι δεν είχες ποτε οπτική επαφή με κάποια παρουσία (σκιά, κινηση αντικειμενων κλπ) ίσος δείχνει ότι κάποιο πνεύμα θέλει απλά να σου δείξει την παρουσία του...
Τώρα αυτό που λες για τα κουνούπια πραγματικά μονο παράξενο είναι!
Δεν ξέρω κατά ποσο καλο η κακό πνεύμα μπορεί να είναι πάντως σίγουρα από τα όσα λες κάτι υπάρχει και θέλει να σου δείξει τι παρουσία του...
Αν θυμάμαι καλά αναφέρεις ότι έχεις φωνάξει και παππά... Κακό δεν κάνει φώναξε πάλι και κανε μια φορα το μηνα ένα "ευκελεο" η ξέρω γω να κάνει αυτά που κάνουν οι παπάδες σχετικά με τέτοιες περιπτώσεις...
Mπορεί απλά να είναι ένας παραλλήλως κόσμος όπως σου είπανε και άλλοι μπορεί όμως να είναι και κάτι που υπάρχει και κάτι να ζητάει από το σπίτι, εφόσον όμως κακό δεν σου κάνει απλά φώναζε εσύ έναν παππά καλού κακού να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο μην τυχόν και είναι κάτι κακό...
Καλημέρα, Η άποψη που θα διατυπώσω είναι προσωπική.
Το θέμα με τις προσωπικές εμπειρίες στο forum αυτό, έχει μεγάλη κινητικότητα.
Εγώ πιστεύω οτι οι περισσότερες καταχωρήσεις γίνονται μετά απο διάβασμα των προηγουμένων, οπου αυτό συνεπάγεται μια υποσυνείδητη θέληση και υποβολή στον αναγνώστη να ζήσει και να μοιραστεί κάτι παρόμοιο, ή απο μια άλλη σκοπιά, η ενασχόληση με τον χώρο του "μεταφυσικού", η έρευνα και πρακτική σε διάφορα πεδία του π.χ επικλήσεις, όντως να πραγματώνονται αληθινές εμπειρίες.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, χωρίς να θέλω να προσβάλλω ή να διαψεύσω το μέλος, πιστεύω οτι είτε έχει διαμορφώσει μια διαφορετική αντίληψη ή κάποια "κατσουκανιά" έχει κάνει είτε απο περιέργεια είτε θελημένα στον χώρο του.
Επίσης πιστεύω οτι αυτή η άποψη (μου) εφαρμόζει σε αρκετές καταχωρήσεις όχι μόνο εδώ, μην το πάρεις προσωπικά, έτυχε και το έγραψα εδώ
Πάντα φιλικά.
Εννοείς πως μερικά μέλη γράφουν αυθυποβαλλόμενα και επηρεαζόμενα από άλλες εμπειρίες; Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν τελείως λογική εξήγηση και απλώς κάποιοι επηρεάζονται υπερβολικά. Τί εννοείς ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει κάνει κάτι στο χώρο του; Μπορείς να γίνεις λίγο ιο σαφής. Επίσης προς τα άλλα μέλη: πώς συνδέεται το νερό με μεταφυσικά φαινόμενα; Είναι απαραίτητο να είναι υπόγειο; Μένω δίπλα σε ποτάμι και όλα φυσιολογικά μέχρι στιγμής (δόξα τω Θεώ γιατί εγώ δεν είμαι και για πολλά-πολλά...).
Trithemius
12-08-09, 17:04
Εγώ πιστεύω οτι οι περισσότερες καταχωρήσεις γίνονται μετά απο διάβασμα των προηγουμένων, οπου αυτό συνεπάγεται μια υποσυνείδητη θέληση και υποβολή στον αναγνώστη να ζήσει και να μοιραστεί κάτι παρόμοιο, ή απο μια άλλη σκοπιά, η ενασχόληση με τον χώρο του "μεταφυσικού", η έρευνα και πρακτική σε διάφορα πεδία του π.χ επικλήσεις, όντως να πραγματώνονται αληθινές εμπειρίες.Το θεωρώ υπερβολικό να συζητάμε για αυθυποβολή μέσω φόρουμ :eek: Ο καθένας εδώ μέσα θέλω να πιστεύω ότι συμμετέχει ως ξεχωριστή ατομικότητα που επιθυμεί να μοιραστεί μαζί μας κάποιες παράξενες εμπειρίες του. Το αν κάποιοι παρασύρονται από τα γραφόμενα άλλων μελών και ανοίγουν θέματα για εμπειρίες ως επιρροή τρίτων, νομίζω πως ως "concept" δεν ευσταθεί.
Από την άλλη πλευρά, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη δύναμη κι επιρροή της αυθυποβολής (ειδικά της ακούσιας) και σε αυτό το πλαίσιο, δίνω μία μικρή πιθανότητα να υφίσταται η επιρροή που αναφέρεις. Η αλήθεια είναι ότι στο φόρουμ, τα περιστατικά που αναφέρονται σε φαντάσματα, στοιχειακά κλπ "πυκνώνουν" και θα πρέπει να τα προσεγγίσουμε το καθένα ως ξεχωριστή περίπτωση και να μην ομαδοποιούμε ατομικές εμπειρίες.
Οπότε κάθε περίπτωση που τυχόν αναφερθεί στο φόρουμ, θα εξετάζεται ξεχωριστά. Επίσης, με αφορμή τα όσα αναφέρεις, θεωρώ ότι θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να έχουμε μαρτυρίες από τέτοιες εμπειρίες κατόπιν συμμετοχής σε τελετουργικά ή άσκησης διαλογισμού.
^GHOST RIDER^
25-10-09, 05:07
Απο προσωπικες εμπειριες σας με ποιους τροπους μπορουμε να ξεχωρισουμε μεσα στο βραδυ τον φοβο μας η την υπαρξη καποιου πνευματος.
πχ στο σπιτι μας εαν υπαρχει οντως κατι η απλα ειναι ενας φοβος η εμμονη ιδεα μας μεσα στο σκοταδι που μας προκαλει αυτη την ανατριχιλα και λεμε νατο τωρα θα δω η κατι με παρακολουθει.. :confused:
Εγω προσωπικα τον τελευταιο καιρο κοιμαμαι με ελαφρος φως για να ειμαι σιγουρος οτι τα ματια μου δεν θα κανουν τιποτα παιχνιδια μεσα στο σκοταδι δεν ξερω γιατι με εχει πιασει τετοια ανησυχια..
Παρολο που πολυυυυ παλια ειχα ασχοληθει λιγο με το θεμα(σε ηλικια εφηβιας)και το ειχα ξεπερασει το θεμα τωρα με εχει πιασει ενας φοβος στα 33 :o
Αν και είναι ωραία θεματολογία με καλή παρέα σε σκοτεινό περιβάλλον να κουβεντιάζουν για φαντάσματα κτλ, το 90% τον ανθρώπων φοβάται μετά και δεν μπορούν να κοιμηθούν..! ακόμη και αυτή που δεν τα πιστεύουν!.. είναι ποιο πολύ ψυχολογικό το θέμα και ο λόγος ότι μας θυμίζει τον θάνατο περισσότερο..
Όπως και να έχει πιστεύω ότι ο φόβος μήπως και δω, είναι μακρά από το απότομο μπαμ.. ταχυπαλμία και πανικό χωρίς να μπορείς να καταλάβεις από πού προέρχεται όλο αυτό.. (εκτός αν είναι πάθηση)..
Το να φοβάμαι απλά μήπως και δω κάτι.. δεν έχει να κάνει με τον μεταφυσικό κόσμο. Δυστυχώς η ευτυχώς.
Τη να πουν τα ενδιάμεσα που συνομιλούν η ακούν καθημερινά νεκρούς. (αν εφίσταντο και δεν είναι φωνούλες μέσα μας.. :D )
"είδα το χθεσινοβραδινό του χαρδαβελα και με εντυπωσίασε πώς έβρισκε όλες αυτές της λεπτομέρειες.. και κυρίως ένα σημείο που το ενδιάμεσο αναφέρθηκε σε ένα πνεύμα που δεν μπορούσαν να βρουν σε ποιον ήθελε να μιλήσει μέσα στο στούντιο, αλλά δεν μπορούσε να το κάνει πέρα.. έπρεπε να το ακούσει."
^GHOST RIDER^
25-10-09, 14:36
Καλα δεν μιλαω για συγκεκριμενη μερα που αναπτυξα θεμα σχετικο με την παρεα και μετα να μην μπορω να κοιμηθω.
Επειδη εχω μαθει να δουλευω βραδυ σε ξενοδοχειο οταν εχω ρεπο το βραδυ εχω ενα θεμα στο να κοιμηθω ευκολα.
Κοιμαμαι αργα ετσι και αλλιως αλλα οταν κλεινω τον υπολογιστη και θελω να κοιμηθω τοτε με πιανει ο φοβος,ευχομαι να μην τυχει και δω κατι :eek: :D
Εχω παρατηρησει ομως και απο εμπειριες αλλων οτι προκυπτουν εκει που ΔΕΝ τα περιμενεις(ευτιχως η δυστιχως).
Εχω παρατηρησει ομως και απο εμπειριες αλλων οτι προκυπτουν εκει που ΔΕΝ τα περιμενεις(ευτιχως η δυστιχως).
Αυτό ξαναπές το! Μήπως τελικά να το σκεφτόμαστε συνέχεια για μην μας συμβεί; :p Και τελικά, θέλουμε κατά βάθος να δούμε κάτι, μας ιντριγκάρει το θέμα; Πάντως εγώ θα ήθελα να δω κάτι αλλά όχι μέσα στο σπίτι μου, ναι, σίγουρα όχι στο σπίτι μου γιατί το πιο πιθανό είναι πως θα μετακόμιζα πάραυτα!
Αγαπητή Μιρέλα η εμπειρία σου (η οποία συνεχίζεται απ΄ότι κατάλαβα), είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Εκανες πολύ καλά που την αναφέρεις εδω γιατί άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός του φόρουμ.Να συζητάμε για τέτοιες εμπειρίες και να ανταλάσσουμε απόψεις. Κάποιοι που το παίζουν εδω πολύ ''επιστήμονες'' απλά μπορούν να αλλάξουν φόρουμ και να δούν κάποιο πιό επιστημονικό που τους ταιριάζει!!
Το θέμα είναι Μιρέλα τί κάνεις απο εδω και πέρα? :)
Θα εναρμονιστείς με το φαινόμενο? Θα το ψάξεις? Θα μετακομίσεις?
Πιστεύω όμως ότι είναι ενδιαφέρον και πρέπει να το ψάξεις καλά.
Απλά πρέπει να βρείς τους κατάλληλους ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν και όχι τσαρλατάνους. Βέβαια ο φόβος είναι δεδομένος γιατί είμαστε άνθρωποι, αλλά όχι πανικός. Λογική πάνω απο όλα και όσο γίνεται να δωθούν εξηγήσεις.
Εύχομαι να βρείς απαντήσεις και να μας τις παραθέσης εδω να φωτιζόμαστε και εμείς. ;)
Μα γιατι δεν φωναζεις εναν παπα να κανεις ενα ευχελαιο??? ;)
φιλε μην ανυσηχεις πρωτον ειμαι καινουργιο μελος και θα ηθελα να πω ενα γεια σε ολα τα μελη του και δευτερον ρωτα την οικογενοια σου αν καποιος καταλαθος εκανε καποιους θορυβους και εσυ νομιζες πως το εκαναν το φαντασμα!:rolleyes:
φιλε μην ανυσηχεις πρωτον ειμαι καινουργιο μελος και θα ηθελα να πω ενα γεια σε ολα τα μελη του και δευτερον ρωτα την οικογενοια σου αν καποιος καταλαθος εκανε καποιους θορυβους και εσυ νομιζες πως το εκαναν το φαντασμα!:rolleyes:
Zω μονη αγαπητε, και οχι στο πατρικο μου σπιτι.
Α, και καλως ορισες στην παρεα μας.:)
Το ο,τι θα σας αναφερω συνεβη προχθες τα ξημερωματα στο σπιτι μου, Δεν νομιζω να εμπεριεχει κατι το μεταφυσικο, ειναι ομως παραλληλα αξιοπεριεργο, κωμικο και αρκετα "ανεξηγητο".
Καποια βραδυα, η κολλητη μου φιλη διανυκτερευει σπιτι μου.
Ετσι και προχτες κοιμηθηκε στο σπιτι μου, στον καναπέ του σαλονιου.
Γυρω στις 5 το πρωι σηκωθηκα (οπως καθημερινα αλλωστε) και αρχισα να κανω καποιες δουλειες μεσα στο σπιτι.
Μου αρεσει η σιγαλια εκεινης της ωρας, "λειτουργω" καλλιτερα.
Καποια στιγμη και ενω ημουν στο χωλ (σε μικρη αποσταση απο το σαλονι )με το οποιο ομως δεν υπαρχει απο εκει που στεκομουν οπτικη επαφη), ακουσα την φιλη μου να σηκωνεται και ξυπολυτη να περπατα στο παρκέ του σαλονιου ερχομενη προς το χωλ για να μπει στο μπανιο.
Δεν την ειδα τελικα να ερχεται προς το σημειο που ημουν εγω και υπεθεσα πως το μετανοιωσε και ξαναξαπλωσε.
Δεν θα ειχαν περασει παρα μερικα δευτερολεπτα οταν ακουσα στην πορτα του διαμερισματος καποιος να "χτυπα" ελαφρα με το χερι.
Στην αρχη νομισα οτι μου φανηκε, υστερα ομως το "χτυπημα" ξανακουστηκε, παντα ελαφρυ.
"Ποιος χτυπα τετοια ωρα"? αναρωτηθηκα μεσα μου και πηγα να κοιταξω απο το "ματακι" της πορτας.
Εδω το ολο θεμα καταντα γελοιο και κωμικο, διοτι αυτο που ειδα ηταν ΕΝΤΕΛΩΣ απιστευτο.
Η φιλη μου, με τα εσωρουχα της μονο και με μισοκλειστα τα ματια στεκοταν απ' εξω και μου "χτυπουσε"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ανοιξα εμβροντητη να μπει ξανα μεσα λεγοντας: "Τι κανεις εξω χριστιανη μου με τα εσωρουχα, σου εχει "στριψει" εντελως"?????!!!!!!!!!!!!
"Ασε με κοιμαμαι" μου απαντησε και τελικα εφυγε προς το wc.
Υπεθεσα πως μαλλον υπνοβατησε και αργοτερα οταν ξυπνησε, την ωρα που πιναμε καφέ μου ειπε πως της εχει συμβει αλλη μια φορα στην ζωη της.
Ωραια, δεν βρισκω τιποτε το παραδοξο σε αυτο, πολλοι υπνοβατουν.
Το "περιεργο" της ολης υποθεσης που ουτε εγω αλλα ουτε κι εκεινη μπορουμε ακομη να εξηγησουμε ειναι το εξης:
Ωραια, υπνοβατησε.
Πως ομως ξεκλειδωσε, ανοιξε την πορτα, βγηκε εξω και την εκλεισε χωρις εγω να αντιληφθω το παραμικρο????
Και οκ, απο μεσα την ανοιξε με το πομολο, απ' εξω ομως οταν την εκλεισε θα ακουστηκε φυσιολογικα το χαρακτηριστικο "κλακ", αφου την τραβηξε για να κλεισει.
Το πλεον ανεξηγητο ειναι πως πανω απο την πορτα, μεσα στο διαμερισμα, υπαρχει αυτο το διακοσμητικο με τις κλωστες και τις μεταλλικες ραβδους που "χτυπα" οταν καποιος μπει ή βγει απο το διαμερισμα και που το συνανταμε αλλοτε σε μπαλκονια να κανει "γκλιν-γκλαν" οταν φυσα και αλλες παλι φορες σε εισοδους μαγαζιων για να αντιλαμβανονται πως καποιος μπηκε μεσα.
Αυτο πως δεν το ακουσα?
Οσο αφηρημενη και να ημουν, δεν ακουσα αυτο και ακουσα το ελαφρυ "χτυπημα" στην πορτα απο το χερι της φιλης μου και πριν απο αυτο τα βηματα της και μαλιστα ξυπολητη πανω στο παρκέ????Πως δεν ανιληφθηκα πως καποιος ξεκλειδωνει την πορτα??????????
ΔΕΝ υιοθετω την αποψη της, πως μοιαζει σαν καποιος ή κατι της να ανοιξε την πορτα για να βγει και υστερα αθορυβα την εκλεισε.
Ψαχνω να βρω μια λογικη εξηγηση.
Πολλές φορές ο άνθρωπος δεν ακούει κάποιους ήχους του περιβάλλοντος.
Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους...
είτε γιατί τους ακούει πολύ ώρα (όπως το ψυγείο ας πούμε)
είτε γιατί εκείνη την ώρα είναι προσηλωμένος σε κάτι άλλο
(όπως όταν είμαστε αφηρημένοι)
είτε γιατί "μοιάζουν" φυσιολογική, οπότε τους ακούει αλλά
δεν τους επεξεργάζεται συνειδητά (όπως όταν κάποιος
μιλάει σε κάποιον που εκείνη την ώρα κάνει μία δουλειά...
και ο δεύτερος απαντάει ναι ναι ναι)
Επίσης, μπορεί εκείνη την ώρα που έγιναν οι "θόρυβοι" να
ήταν τέτοιας στάθμης που αυτό που έκανες εκείνη την ώρα
να τους κάλυπτε...
ή όλα τα παραπάνω μαζί.
Θα συμφωνήσω με τον Ενώχ, κι εγώ όταν είμαι αφηρημένη μου ξεφεύγουν αρκετά που γίνονται γύρω μου, αλλά το να μην ακούσεις ούτε πόρτα ούτε τα μεταλλικά καμπανάκια (τα βρίσκω πολύ εκνευριστικά για να μην τα ακούσω), μου φαίνεται λίγο ακραίο. Μήπως η φίλη σου υπνοβάτησε πριν ξυπνήσεις εσύ; Μήπως είχαμε κανένα γλίστρημα χρόνου :D ;
Θα συμφωνήσω με τον Ενώχ, κι εγώ όταν είμαι αφηρημένη μου ξεφεύγουν αρκετά που γίνονται γύρω μου, αλλά το να μην ακούσεις ούτε πόρτα ούτε τα μεταλλικά καμπανάκια (τα βρίσκω πολύ εκνευριστικά για να μην τα ακούσω), μου φαίνεται λίγο ακραίο. Μήπως η φίλη σου υπνοβάτησε πριν ξυπνήσεις εσύ; Μήπως είχαμε κανένα γλίστρημα χρόνου :D ;
Εσύ μπορεί να θεωρείς εκνευριστικό κάτι...
δεν σημαίνει οτι το θεωρεί και κάποιος άλλος...
Και επειδή, σύμφωνα με ό,τι ειπώθηκε, είναι συνήθεια το πρωϊνό
ξύπνημα για/με δουλειές του σπιτιού...
είναι πάρα πολύ πιθανό να είχε προσηλωθεί στις δουλειές..
να είχε αφαιρεθεί..
και επειδή είχε στο νου της/του ότι υπάρχει κάποιος μέσα...
ένα ηχητικό γεγονός όπως το γύρισμα του κλειδιού να μην
το επεξεργάστηκε συνειδητά...
(εφόσον αυτός ο κάποιος είναι "η κολλητή" και όχι κάποιος ξένος)
Δεν υπάρχουν παντού μεταφυσικά γεγονότα....
Τα πράγματα είναι αρκετά πιο απλά...
Ναυ συμπληρώσω δε.. ότι εάν κάποιος σε ένα ξένο σπίτι σηκωθεί
για κατούριμα... ε δεν θα χτυπήσει και την πόρτα του "μέρους"...
θα την κλείσει όσο πιο απαλά γίνεται...
Εάν μέσα σε αυτό συμπεριλάβουμε και το γεγονός ότι η εξώπορτα
συνήθως κάνει πιο λίγο θόρυβο εάν κλειστεί προσεχτικά
από την πόρτα του μπάνιου...
γιατί να το ακούσει θα έλεγα εγώ....
Τα συγκεκριμμενα διακοσμητικα καμπανακια ειναι οντως οχι εκνευριστικα, αλλα μαλλον ενοχλητικα.
Τα ειχα εξω στην βεραντα αλλα οποτε φυσουσε εκαναν λιγο.......σαματά, με αποτελεσμα να μου κανουν παρατηρηση οι διπλανοι κυριως εαν την νυχτα ειχε αερα.
Ετσι τα εβαλα μεσα στο σπιτι και τα τοποθετησα πανω απο την εξωπορτα ωστε να με "ειδοποιουν" για την εισοδο ή εξοδο καποιου, οταν συζουσα με τον δεσμο μου, κυριως για οταν εκανα μπανιο ή ημουν απορροφημενη ωστε να μην τον δω ξαφνικα μπροστα μου και τρομαξω.
Ζω σε μια περιοχη με αυξημενη εγκληματικοτητα (πλατεια Βικτωριας) και δεν περνα βραδυ που να μην ακουσω να ουρλιαζουν ποτε "βοηθεια", αλλοτε καυγαδες, για να μην αναφερω πως θεωρειται φαινομενο εαν σε διαστημα μιας ωρας δεν περασει τουλαχιστον 3 με 4 φορες περιπολικο με την σειρηνα αναμμενη.
Επειδη την ωρα που σηκωθηκε η φιλη μου ημουν στο χωλ, μπροστα σχεδον στην πορτα του μπανιου περιμενα να την δω να εμφανιζεται στην ακρη του διαδρομου, αρα ειχα οντως την προσοχη μου στραμμενη σε αυτην, δεν μπορω να εξηγησω πως δεν ακουσα τα κλειδια, το "κλακ" της εξωπορτας οταν την τραβηξε να κλεισει και πριν απο αυτο τα καμπανακια οπως τα λεμε, τα οποια θα επρεπε λογικα να τα ακουσω δυο φορες.
Μια φορα την στιγμη που η πορτα ανοιξε και μια με το που ξανακλεισε.
Σιγουρα καποια λογικη εξηγηση θα υπαρχει, εκεινο που θεωρω ευχης εργον ειναι που η φιλη μου δεν επεκταθηκε στο να κατεβει με το ασανσερ στο ισογειο και απο εκει να βρεθει με τα εσωρουχα στον.....δρομο. :)
Vasilis1818
01-05-10, 17:06
Mirella για μενα το μονο σιγουρο (οχι και 100% :P ) ειναι οτι δεν την πηρε κανενα πνευμα-φαντασμα να την βγαλει απ'εξω και μετα χωρις αυτη να καταλαβει τι γινεται μπηκε μεσα (αφου της ανοιξες εσυ) χωρις να συμβαινει τιποτα.... Εγω προσωπικα πιστευω οτι παρολο που λες οτι ειχες την προσοχη σου μηπως καποια στιγμη εκανες κατι και ησουν αφηρημενη εκει... με αποτελεσμα η φιλη σου οντος να υπνοβατουσε και χωρις να το θελει βρεθηκε εξω απο το σπιτι...
Υ.Γ ποτε μην προσπαθεις να ξυπνησεις καποιον που υπνοβατει γιατι θα παθει ανακοπη. (ετσι μου εχουν πει... αληθευει??? )
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.