PDA

Επιστροφή στο Forum : Σαββατογεννημένοι...

Lady Nina
14-09-08, 13:58
Γεια σας!

Δεν έχω προσέξει αν υπάρχει ήδη παρόμοιο θέμα (δεν το έχω ψάξει και εξονυχιστικά, όμως!), οπότε ζητώ συγγνώμη... (Σε περίπτωση που κάτι παρόμοιο προϋπάρχει και το θέμα αυτό κλείσει, θα παρακαλούσα να υπάρξει κάποια παραπομπή! Ευχαριστώ!)

Το παρόν θέμα αφορά στο θέμα των Σαββατογεννημένων. Όλοι λίγο πολύ τους έχουμε συνδέσει με κάτι το Μεταφυσικό: πχ ό,τι λένε, γίνεται κτλ...

Γνωρίζετε παρόμοιες απόψεις ή έχετε κάποια προσωπική εμπειρία; Ο,τιδήποτε είναι ευπρόσδεκτο!

Φιλικά,
Lady Nina

Υ.Γ.: Είμαι Σαββατογεννημένη... ;)

tsilof
14-09-08, 14:06
Το συγκεκριμένο ζήτημα εννοείται πως έχει απασχολήσει την κοινότητα.
Μάλιστα έχει ανοιχτεί εδώ και καιρό ένα θέμα (Προκαταλήψεις, η λίστα της τρέλας (http://metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1238) και έχει μαζευτεί πολύ υλικό εκεί ;)
Επίσης ,στο θέμα κατάρες (http://metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=3100) κάποιο μέλος μίλησε για την ικανότητα να πιάνουν αυτές από Σαββατογεννημένους/ες :)
Καλή συνέχεια

Lady Nina
22-09-08, 12:04
Χαιρετώ και πάλι! :)

Θα ήθελα να προσθέσω κάτι πάνω στο αρχικό θέμα της συζήτησης, κάτι το οποίο θα ήθελα να απαντηθεί κυρίως από άτομα που έχουν γεννηθεί Σάββατο. Στην οικογένειά σας υπάρχουν άλλοι Σαββατογεννημένοι; Οι φίλοι σας τι μέρα έχουν γεννηθεί;

Επίσης, απευθυνόμενη στη φίλη Νηρηίδα αλλά και σε όποιον άλλο ξέρει, τί είναι τα "Σάββατα των Μαγισσών", που έχουν αναφερθεί σε άλλο θέμα;

Υπάρχει περίπτωση η προκατάληψη-δεισιδαιμονία που αφορά τους Σαββατογεννημένους να έχει ρίζες στην Εβραϊκή θρησκεία;

Επίσης, κάπου είχα διαβάσει πιο παλιά (μάλλον σε κάποιο σχολικό εγχειρίδιο) ότι η κάθε ημέρα έχει μια συγκεκριμένη ερμηνεία στην Ορθοδοξία. Γνωρίζει κάποιος συγκεκριμένα κάτι πάνω σε αυτό; Αν όχι, θα προσπαθήσω να το βρω και να το παραθέσω εδώ...

Τέλος, έχουν σχέση τα Σάββατα των ψυχών (Ψυχοσάββατα);

Γιατί τόσος 'σάλος' με την ημέρα αυτή;;; :confused:

Φιλικά,
Lady Nina

Radzoor
22-09-08, 12:33
Είμαι Σαββατογεννημένος . Δεν ξέρω αν παίζει ρολο στο ότι μου συμβαίνουν πολλά περίεργα πράγματα από μωρό . Μια φορα είπα να σπάσει το πόδι του κάποιος μέσα από πλακα και δεν το έλεγα σοβαρά και όμως μετά από μια ώρα έμαθα ότι είχε σπάσει το πόδι του την ώρα περίπου που το είπα.
Βεβαια τότε δεν έδωσα σημασία .. απλά τώρα το θυμήθηκα και όντως είναι περίεργη σύμπτωση.

Jimi
22-09-08, 19:48
Κι εγώ Σάββατο γεννήθηκα. Ε, πού και πού έχω αυτό το "μάτι" που λένε... Π.χ. βλέπω μια γυναίκα στα ΚΤΕΛ και σκέφτομαι "πολλά μπαγκάζια έχει αυτή". Δεν προλαβαίνω να γυρίσω το κεφάλι μου και πέφτουν όλα κάτω.. Ή σκεφτόμουν "πολύ γλιστράει το πεζοδρόμιο" (χειμώνας ήταν και χιόνιζε), "να προσέξω να μην πέσω". Μόλις το σκέφτηκα και κοίταξα στο απέναντι πεζοδρόμιο, μια γιαγιά έπεσε κάτω... Από τότε όταν περπατάω κοιτάζω πάντα κάτω :P Πάντως δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με τη μέρα γέννησης, αυτά είναι χαζομάρες....

agaliarep
22-09-08, 20:25
Δεν ξέρω εάν πρέπει να απαντήσω σε αυτό το θέμα, μιας και όπως είπε και ο Tsilof υπάρχουν και άλλα θέματα που σχετίζονται, αλλά μια και δεν έχει μεταφερθεί απλά να πω ότι ξέρω άνθρωπο που είναι γεννημένος Σάββατο και γενικά αποφεύγει να λέει κακά πράγματα και να τα εννοεί.
Πάντως… πάντως… επειδή την γνωρίζω χρόνια (γυναίκα είναι) 2 φορές που έδωσε κατάρα και τις δύο φορές έπιασε και μάλιστα ακριβώς όπως τις είπε.
Αλλά ο σοφός λαός μας λέει και κάτι άλλο… Η κατάρα είναι γαϊδάρα και γυρίζει στο αφεντικό της…

Απέριττος
23-09-08, 11:04
Δεν ξέρω αν οι προκαταλήψεις αυτές έχουν κάποια αλήθεια. Εγω είμαι Σαββατογεννημένος και αυτό που έχω παρατηρήσει ειναι ότι γενικά όταν πώ ότι κάτι θα γίνει αργά ή γρήγορα γίνεται. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι υπάρχει μια μέρα που το φαινόμενο είναι πιο έντονο. Αυτή είναι η μεγάλη Παρασκευή. Ξέρω ότι ακούγεται κάπως αυτό αλλά μπορεί να είναι και σύμπτωση. Πάντως συμβαίνει. Και μιλώ εξ ιδίας πείρας. Για αυτό ειδικά εκείνη την ημέρα αποφεύγω να σκέφτομαι κακά πράγματα.

Φιλικά...

OANNHSEA
23-09-08, 11:25
Χα,χα,χα,χα...
Και εγώ Σαββατογεννημένος είμαι... :D
Και όντως οι κατάρες μου πιάνουν και το συναίσθημα ότι ξέρω από πριν τι θα γίνει, είναι έντονο...
Π.χ. Την επίθεση στους δίδυμους πύργους την είχα σκεφτεί - βέβαια είχα την αίσθηση ότι θα ήταν ένα μόνο σκάφος...

Αλλά για την Μεγάλη Παρασκευή δεν το έχω προσέξει ποτέ...

Lady Nina
23-09-08, 18:36
Παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας!

Τελικά, μαζευτήκαμε πολλοί Σαββατογεννημένοι στο forum! :D

Αγαπητέ Radzoor, μπορεί όντως να είναι απλά μια περίεργη σύμπτωση, μπορεί όμως και όχι!

Αγαπητέ/ή Jimi, τα περιστατικά αυτά μπορεί όντως να μην έχουν να κάνουν με την ημέρα γέννησης και όλα αυτά να είναι χαζομάρες... Όμως, επειδή δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, δε θα το απορρίψουμε εντελώς, τουλάχιστον όχι ακόμα!

Αγαπητέ agaliarep, μην ανησυχείς! Αρχικά, το θέμα είχε κλειδώσει, αλλά υπήρξε μια επικοινωνία με τον tsilof και το θέμα άνοιξε και πάλι, μια και τα θέματα που αναφέρονται δεν περιέχουν ικανοποιητικές πληροφορίες, ούτε και σχετίζονται άμεσα με το σκοπό του θέματος. Επομένως, μπορείς να γράφεις άφοβα τις εμπειρίες και τις απόψεις σου εδώ!

Αγαπητέ Απέριττε, ο στόχος αυτής της συγκεκριμένης συζήτησης είναι να επιβεβαιώσουμε ή να απορρίψουμε την προκατάληψη που αφορά τους Σαββατογεννημένους, αν αυτό φυσικά είναι δυνατό, ή έστω να ανακαλύψουμε αν υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτή! (Θα εξηγήσω παρακάτω πως μπορεί να γίνει αυτό!) Πάντως, αυτό με τη Μεγάλη Παρασκευή δεν το είχα προσέξει! Την επόμενη φορά...

Αγαπητέ OANNHSEA, αν κρίναμε από την περίπτωσή σου και μόνο, τότε θα καταλήγαμε ότι όντως ισχύουν αυτά που λένε για τους Σαββατογεννημένους!!

Επιπλέον, θα ήθελα να παρακαλέσω όλους εσάς τους Σαββατογεννημένους που ήδη γράψατε, αλλά και εσάς που ακόμη δεν παραθέσατε την άποψή σας, να προσθέσετε επίσης και αν κάποιος μέλος της οικογένειάς σας είναι γεννημένο Σάββατο και πως αλληλεπιδράτε με αυτό!

Εκτός αυτού, απευθυνόμενη σε όλους, θα ήθελα και άτομα που δεν είναι γεννημένα Σάββατο, να παραθέσουν σχετικές εμπειρίες τους, που θα μπορούσαν να καταρρίψουν τον μύθο για τους Σαββατογεννημένους, με την "προϋπόθεση" να γράψουν τι μέρα γεννήθηκαν!

Τέλος, θα παρακαλούσα όποιον ξέρει σχετικά, να μας πει πως προέκυψαν αυτές οι προκαταλήψεις για τους Σαββατογεννημένους, πως "ό,τι λένε, γίνεται", πως "οι κατάρες τους πιάνουν" και πως "ό,τι προαίσθημα έχουν, βγαίνει"...

Ευχαριστώ πολύ! :)

Φιλικά,
Lady Nina

agaliarep
23-09-08, 19:33
Δεν μπορώ να πω ότι έπιασαν αυτά που είπαν όλοι επειδή ήταν Σαββατογεννημένοι, όπως και οι φίλοι OANNHSEA και Απέριττος, ή απλά γιατί τελικά, όχι οι Σαββατογεννημένοι, αλλά οι άνθρωποι γενικά επηρεάζουμε πολύ περισσότερο την πραγματικότητα μας από ότι πιστεύουμε… Μάλιστα ένα πολύ καλό ντοκιμαντέρ που συνιστώ που αναφέρει ακριβώς αυτό, ότι επηρεάζουμε την πραγματικότητα μας απόλυτα, είναι το “what the Bleep do we Know” όπου ανάμεσα σε όλα τα άλλα περίεργα που αναφέρει (ασχολείτο με την κβαντική φυσική) αναφέρει:

Στην Ουάσιγκτον έγινε ένα μεγάλο πείραμα το καλοκαίρι του 1993.
4.000 εθελοντές από 100 χώρες πήγαν για να σκεφτούν συλλογικά θετικά μερικές ώρες καθημερινά. Είχαν προβλέψει ότι με τόσο μεγάλη ομάδα η εγκληματικότητα θα έπεφτε κατά 25% εκείνο το καλοκαίρι. Ο αρχηγός της αστυνομίας είχε πει ότι μόνο αν είχαν μισό μέτρο χιόνι θα μειωνόταν τόσο η εγκληματικότητα. Τελικά, η αστυνομία συμμετείχε ενεργά στη μελέτη γιατί τα αποτελέσματα έδειξαν πτώση κατά 25% στην πόλη κάτι που είχαν δείξει και 48 προηγούμενες μελέτες...

Lady Nina
23-09-08, 20:18
Wow!! Εντυπωσιακή αυτή η έρευνα! :)

Θα μπορούσαμε, ίσως, να κάνουμε κι εμείς κάτι παρόμοιο εδώ! :o

Να εκπέμψουμε θετική ενέργεια όλοι μαζί, ώστε... Δεν ξέρω τι! Για ένα σκοπό πάντως...

Τί λέτε;; ;)

Φιλικά,
Lady Nina

lykos
01-10-08, 19:46
Wow!! Εντυπωσιακή αυτή η έρευνα! :)

Θα μπορούσαμε, ίσως, να κάνουμε κι εμείς κάτι παρόμοιο εδώ! :o

Να εκπέμψουμε θετική ενέργεια όλοι μαζί, ώστε... Δεν ξέρω τι! Για ένα σκοπό πάντως...

Τί λέτε;; ;)

Φιλικά,
Lady Nina
Πολύ καλή ιδέα! όσοι περισσότεροι τόσο το καλύτερο! εγώ είμαι μέσα!
παρεμπιπτόντως, είμαι σαββατογεννημένος! αλλά μπορώ να πω ότι φέρνω γούρι! βέβαια μια φορά και μοναδική που είχα αρνητικές σκέψεις για κάποιον που μου είχε κάνει κακό, αυτός ένιωθε άσχημα,τόσο πολύ πού πήγε σε παπά να εξομολογηθεί!!

Αχαιός
10-10-08, 03:50
Καλησπερα και απο εμενα.

Εγω παλι ρε παιδια που ειμαι και Σαββατογεννημένος δυο φορες την εβδομαδα παρακαλώ να κερδίσω το τζοκερ αλλά τιποτα... :) :) :)

Περα απο τα αστεια τωρα, διαβασα καπου παραπανω την ερωτηση κάποιου φιλου: Αν εχουμε φιλους ή συγγενείς Σαββατογεννημένους.
Προσωπικά είμαι Σαββατογεννημένος και ήταν και η γιαγιά μου Σαββατογεννημένη. Αποψη της οποίας ήταν οτι επειδή εκείνη ήταν γεννημένη το Μεγαλο Σαββατο, ήταν το φαινόμενο σε αυτή πολύ πιο έντονο από οτι σε άλλους όμοιους της. Όσον αφορά εμένα μάλιστα που έχω γεννηθεί το Σάββατο του προφήτη Ηλια και είμαι και εγγονος Σαββατογεννημένης απο Μεγάλο Σάββατο, υποτίθεται οτι οι <<καταρες>> μου θα πρεπει να πιάνουν πολυ περισσότερο απο ότι άλλων.
Αυτά βεβαία ήταν απόψεις μια γιαγιάς με χαμηλό επίπεδο μόρφωσης, η οποία έζησε μέσα στις κακουχίες και την φτώχια σε ένα μικρό επαρχιακό χωριό.

Η αλήθεια πάντως είναι πως παρά το γεγονός ότι πολλοί φίλοι με παρότρυναν και με πείραζαν πολλές φορές σχετικα με το θεμα αυτο, ποτέ δεν έκανα τον κόπο να <<ρίξω μια κατάρα>> και να περιμένω αργότερα να διαπιστώσω τα αποτελέσματα.

Επισης θα πρεπει να εξετάσουμε και την περίπτωση θρησκεία στο όλο θέμα. Όλα αυτά υποτίθεται πως ισχύουν ή δεν ισχύουν, έχοντας πάντα σαν κοινό σημείο αναφοράς την ημέρα Σάββατο. Η ημέρα όμως αυτή αποκτά υπόσταση μονό στην εβραϊκή θρησκεία και στη μετέπειτα χριστιανική. Βασιζόμαστε λοιπόν σε ένα ημερολόγιο το οποίο ισχύει μονό για συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων και όχι για όλους τους ανθρώπους γενικά.
Αν για παράδειγμα κάποιος είναι δωδεκαθειστης ή τέλος πάντων ασπάζεται διαφορετικό ημερολόγιο από το χριστιανικό, τι σημασία θα έχει για αυτόν η ημέρα Σάββατο?

Αχαιός
10-10-08, 04:09
Πολύ καλή ιδέα! όσοι περισσότεροι τόσο το καλύτερο! εγώ είμαι μέσα!
παρεμπιπτόντως, είμαι σαββατογεννημένος! αλλά μπορώ να πω ότι φέρνω γούρι! βέβαια μια φορά και μοναδική που είχα αρνητικές σκέψεις για κάποιον που μου είχε κάνει κακό, αυτός ένιωθε άσχημα,τόσο πολύ πού πήγε σε παπά να εξομολογηθεί!!

Αυτο που παραθετεις φιλε μου με εβαλε σε πολλες σκεψεις. Εχω αρκετους εχθρους αλλα εναν μονο μισω θανασιμα. Μου εχει κανει μεγαλο κακο και μαλιστα νιωθει υπερηφανος για αυτο.
Εκανα ασχημες σκεψεις για αυτον και συνεχιζω να κανω σχεδον καθε μερα για δυο χρονια τωρα.
Ο συγκεκριμενος αυτη τη στιγμη ειναι χρεοκοπημένος, εχει πουλήσει τα παντα για να αποφυγει τη φυλακη, ολοι τον βρίζουν και δεν του έχει απομείνει πλέον ούτε ενας σύμμαχος ή φιλος. Σχεδόν τον λυπάμαι. Σχεδόν!!!

Ποτέ μου μέχρι τώρα δε σκέφτηκα την περίπτωση να οφείλεται κατά κάποιο τρόπο το κατρακύλισμα τους ανθρώπου αυτού στις αρνητικές μου σκέψεις. Παρόλα αυτά όμως ούτε και τώρα θα το πράξω. Αν και πραγματικά με προβλημάτισες πολύ, είμαι πεπεισμένος οτι ο συγκεκριμένος έφτασε στη δυσμενή αυτή κατάσταση λογω των λανθασμενων του επιλογών, της απαράδεκτης συμπεριφοράς του και λόγω του ότι πολύ απλά είναι ενας κακόβουλος άνθρωπος μη άξιος εμπιστοσύνης. Για το λογο αυτον άλλωστε χρεοκόπησε και η επιχείρηση του και χρωστάει τώρα σε οποίον μιλάει Ελληνικά.

Με την αμέσως προηγουμένη μου δημοσίευση και με αυτή εδώ, καταλήγω στο ότι μάλλον απίθανο είναι να ισχύουν τα όσα λέγονται για τους Σαββατογεννημένους.
Ωστόσο υπάρχει και το θέμα της αρνητικής ενεργείας που μπορεί να παράγει ένας ανθρωπος εις βάρος καποιου αλλου, αλλα αυτό είναι νομίζω γνώρισμα ολων των ανθρώπων γενικά. Δεν περιορίζεται δηλαδη μονο στην ομάδα ανθρώπων που γεννηθήκαν Σάββατο.

Το θέμα όπως βλέπετε εχει πολλές προεκτάσεις και θα πρέπει πιστεύω να εξεταστούν όλες, μια προς μια.

Να είστε όλοι καλά…

Lady Nina
14-10-08, 23:53
Καλησπέρα σε όλους μετά από αρκετές ημέρες απουσίας μου! :)

Αγαπητέ lykos, χαίρομαι πολύ που είσαι "μέσα"! Όντως, όσο πιο πολλοί μαζευτούμε, τόσο πιο καλά θα είναι!

Για αρχή, μπορούμε, ο καθένας ξεχωριστά για τη ζωή του και τη ζωή των κοντινών του ανθρώπων, να σκεφτόμαστε θετικά! Αυτό κάνω χρόνια τώρα και πάντα έχω τύχη και μου έρχονται όλα βολικά! Και, όντως, δεν πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει με το ότι είμαι Σαββατογεννημένη! Απλώς, το θέμα είναι πως βλέπει ο καθένας τη ζωή και τι περιμένει από αυτήν! Αν κάποιος περιμένει τα άσχημα, τότε αυτά θα του έρχονται... Αντίστοιχα και με τα καλά και θετικά της ζωής! Οπότε, ας σκεφτόμαστε ΘΕΤΙΚΑ!! :)

Αγαπητέ Αχαιέ, καλώς ήρθες στο forum (αν και στο λέω καθυστερημένα!) και στη συζήτηση! :)

Ναι, η αλήθεια είναι ότι ρώτησα αν έχουμε φίλους ή συγγενείς Σαββατογεννημένους και έχω κάτι στο μυαλό μου (κάπως αόριστο, βέβαια) γι'αυτό ρωτάω... Εγώ, όπως προανέφερα, είμαι Σαββατογεννημένη, όπως και ο πατέρας μου (και μάλιστα του Άη-Γιάννη) και η γιαγιά μου (από τη μεριά της μητέρας μου, όμως)... Επίσης, αρκετές από τις φίλες μου είναι Σαββατογεννημένες. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια σύνδεση, απλώς το ψάχνω!

Πάντως, καλά κάνεις που δε "ρίχνεις κατάρα"! Δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα, ακόμα κι αν δε συμβεί τίποτα τελικά! Καλύτερα να κρατάμε μια πισινή...

Όντως, έχεις δίκιο με την παρατήρησή σου αναφορικά με τις θρησκείες! Από όσο ξέρω, μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει η "προκατάληψη" σχετικά με τους Σαββατογεννημένους... Η φίλη Νηρηίδα σε κάποιο άλλο θέμα είχε αναφέρει τα Σάββατα των Μαγισσών, όπως αναφέρω και σε κάποιο από τα αρχικά post... Δεν ξέρω τι είναι αυτά, και συνεπώς, αν ξέρει κάποιος, ας με διαφωτίσει!

Προσωπικά είχα μάθει στο μάθημα των Θρησκευτικών στο γυμνάσιο (νομίζω) ότι η κάθε ημέρα της εβδομάδας κάτι σημαίνει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση, δε θυμάμαι όμως τι σήμαινε το Σάββατο... Αν το θυμηθώ ή το βρω κάπου, θα το γράψω.

Τέλος, θα συμφωνήσω στο ότι το θέμα έχει πολλές προεκτάσεις, γι'αυτό και το έθεσα! Περιμένω ανταπόκριση από όλους, λοιπόν! :)

Φιλικά,
Lady Nina

sintelia
15-10-08, 08:32
Καλημέρα σε όλους
Έχοντας ασχοληθεί λίγο στο παρελθόν με τέτοιου είδους θέματα και διαβάζοντας τα μέχρι στιγμής μηνύματά σας, αυτά που σας συμβαίνουν αναφέρονται στην παραψυχολογία ως κάποιες από τις ενδείξεις του φαινόμενου της τηλεπάθειας.

Η τηλεπάθεια βέβαια έχει πολλούς παραμέτρους. Από το να στέλνει κάποιος θετική ή "αρνητική ενέργεια - σκέψη" ή αλλιώς "κατάρα" συγκεκριμένα σε κάποιον άλλον και να παθαίνει ένα ατύχημα για παράδειγμα όπως αναφέρθηκε παραπάνω, (αυτό επικράτησε και επικρατεί ακόμα ως "κακό μάτι"), μέχρι του να λαμβάνει την σκέψη κάποιου άλλου και να την περνά για δική του όταν δεν έχει επίγνωση αυτής της ικανότητας που έχουμε ή μέχρι και υποβολή σε ακραίες περιπτώσεις.

Έχω γεννηθεί Τρίτη αλλά έχω βιώσει αρκετά παρόμοια περιστατικά, θετικά και αρνητικά. Η άποψη μου σύμφωνα μ΄αυτά που έχω βιώσει κι έχω διαβάσει μέχρι στιγμής, είναι ότι το θέμα των <<Σαββατογεννημένων>> είναι θέμα πίστης αλλά και θέμα επηρρεασμού της πραγματικότητας όπως έγραψε κι ο agaliarep. Πίστη και επηρρεασμός τα οποία μπορούν να είναι συνειδητά ή ασυνείδητα.
Σε αυθόρμητο επίπεδο τέτοια γεγονότα συνήθως συμβαίνουν σε άτομα που είναι πολύ κοντά ψυχικά ή σε άτομα που είναι "αρμονικά" μεταξύ τους ενεργειακά. Ίσως αυτό εξηγεί και το γιατί κάποιοι έχουν μεγαλύτερο "δέσιμο" μεταξύ τους ή έλκουν δίπλα τους άτομα με παρόμοιες δυνατότητες και πιστεύω, άσχετα αν έχουν επίγνωση αυτού που συμβαίνει. Συγγενείς, φίλοι, γνωστοί κ.λ.π.
Τα αποτέλεσματα παρόμοιων γεγονότων είναι ανάλογα με το δυναμικό της πίστης που υπάρχει μέσα σ΄αυτόν που στέλνει την σκέψη - ενέργεια, αλλά και σ΄αυτόν που την λαμβάνει. Είναι δηλαδή πάρα πολύ δύσκολο να προκαλέσουμε οτιδήποτε σε κάποιον ή να τον επηρρεάσουμε αν δεν έχει παρόμοια πιστεύω. Όσο πιο αυθόμητο και ασυνείδητο τόσο πιο δυνατό, αφού δεν παρεμβάλλεται η συνείδηση να το αξιολογήσει, να το αμφισβητήσει, να το επεξεργαστεί.

Ένα από τα καλά σε όλα αυτά, είναι ότι σήμερα πολλοί ψάχνονται πάνω σ΄αυτά τα θέματα κι αυτό οδηγεί σε διεύρυνση της συνειδητότητας τους, που σε πρώτο επίπεδο έχει σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερη κατανόηση του φαινομένου και την προστασία τους από αρνητικά ρεύματα. :)

Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι τίποτα δεν είναι άσχετο με τον καθένα από μας και με όλους μαζί. Ούτε η μέρα της γέννησής μας, ούτε τα ταλέντα μας, ούτε τα χαρακτηριστικά μας. Για όλα και για ότι γίνεται υπάρχει λόγος.
Όμως οι περισσότεροι σήμερα γνωρίζουμε ότι κάθε δράση μας έχει και την ανάλογη αντίδραση κι οτιδήποτε σκεφτόμαστε ή κάνουμε κινεί συμπαντικούς νόμους. Και κανείς μας δεν μπορεί να τους αποφύγει, εφόσον τους κίνησε. Όταν λοιπόν δημιουργούμε μια δράση θετικής ή αρνητικής ενέργειας, ας μην ξεχνάμε ότι αργά ή γρήγορα συναντάμε την αντίδρασή της.
Φιλικά :)

KingOfSouth
15-10-08, 10:48
Γεια σας!

Δεν έχω προσέξει αν υπάρχει ήδη παρόμοιο θέμα (δεν το έχω ψάξει και εξονυχιστικά, όμως!), οπότε ζητώ συγγνώμη... (Σε περίπτωση που κάτι παρόμοιο προϋπάρχει και το θέμα αυτό κλείσει, θα παρακαλούσα να υπάρξει κάποια παραπομπή! Ευχαριστώ!)

Το παρόν θέμα αφορά στο θέμα των Σαββατογεννημένων. Όλοι λίγο πολύ τους έχουμε συνδέσει με κάτι το Μεταφυσικό: πχ ό,τι λένε, γίνεται κτλ...

Γνωρίζετε παρόμοιες απόψεις ή έχετε κάποια προσωπική εμπειρία; Ο,τιδήποτε είναι ευπρόσδεκτο!

Φιλικά,
Lady Nina

Υ.Γ.: Είμαι Σαββατογεννημένη... ;)
Καλημερα..Σαββατογεννημενος και εγω εχω ακουσει ολα αυτα που λενε και μπορω να πω οτι μερικες φορες καποια πραγματα που εχω πει εχουν γινει (αλλα το τζοκερ δεν μου καθεται οπως και στο φιλο Αχαιο :D )..Προσωπικα εχει τυχει να περπαταω στο δρομο να περναει ενας με ενα μηχανακι,να τρεχει και να λεω "που παει ετσι?θα πεσει" ε και δεν εχουν περασει 5 δευτερολεπτα και πιο κατω τον εχω βρει ξαπλωμενο (παλι καλα δεν επαθε τιποτα γιατι ακομα βαρος θα το ειχα)..!!Αλλα το ιδιο περιστατικο μου εχει τυχει στο δρομο 2-3 φορες..Κατι αλλο χαρακτηριστικο δεν θυμαμαι,αλλα θυμαμαι οτι εχω πει σε φιλους μου πραγματα και εχουν βγει και επειδη ξερουν οτι ειμαι Σαββατογεννημενος με κοροιδευουν..!! :)

Φιλικα..

LOBO1453
17-10-08, 11:07
καλημερα παιδες. εμενα η μερα γεννησης μου 8/11 σαββατο και ειναι και ανημερα του αρχαγγελου γαβρηιλ και μιχαηλ. φερνω τυχη σε αλλους σε μενα μαυριλα, αλλα γενικα με οτι παφυσικο τα παω καλα γιαυτο αλλωστε ειμαι και εδω μεσα. αλλιως θα ημουν στο www.skeptomenos.gr :D :D :D

Banshee
19-02-09, 21:20
Halloww κ εγβ Σαββατογεννημένη.. :D
Επίσης έχω πολλές εμπειρίες θετικές κ αρνητικές.
όσον αφορα τις αρνητικές σχετιζόμενες με κατάρες.αποφάσισα ποτέ να μη ξαναστείλω αρνητική ενέργεια.Γιατί είμαστε συνδεδεμένοι με το σύμπαν οπότε γιατι να στέλνουμε αρνητικά vibes..ας αφήνουμε την αύρα μας να καθαρίσει. ;) σίγουρα αποτελέσματα... :D

ANGEL RN
19-02-09, 22:01
Φίλε/η banshee...;Οντως,οι Σαββατογεννημένοι έχουν κάποιες "ιδιαιτερότητες".Δυστυχως,οι κατάρες τους "πιάνουν"!Όπως επίσης και όλες τους οι επιθυμίες για ανθρώπους που συμπαθούν.Είμαι Σαββατογενημένος...Τι να κάνω ο χριστιανός!

Αχαιός
26-03-09, 02:43
Φίλε/η banshee...;Οντως,οι Σαββατογεννημένοι έχουν κάποιες "ιδιαιτερότητες".Δυστυχως,οι κατάρες τους "πιάνουν"!Όπως επίσης και όλες τους οι επιθυμίες για ανθρώπους που συμπαθούν.Είμαι Σαββατογενημένος...Τι να κάνω ο χριστιανός!

Καλησπερα.

Εχεις καποια παραδειγματα να μας αναφερεις απο την προσωπικη σου ζωη? Δειχνεις πολυ σιγουρος...

ΧΡΟΝΟΣ
26-03-09, 20:43
Καλησπέρα....

Εγώ με την σειρά μου θα πω ότι νοιώθω πολύ τυχερός που είμαι Σαββάτο(13)γεννημένος. Το θέμα είναι απλά ο κάθε σαββατογεννημένος να μπορεί να διαχειριστεί τις σκέψεις του. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που τους έμαθα μέσα από την τριβή μου με την ζωή και την καθημερινότητα.
Κανόνας 1ος:οι αυθόρμητες σκέψεις είναι επικίνδυνες (μιλάω για το μάτι)
Κανόνας 2ος:οι επίμονες σκέψεις είναι θανατηφόρα πραγματοποιήσιμες (αν σκεφτόμαστε το κακό κάποιου) αλλά και ευεργετικές ως προς τον εαυτό μας (αν θέλουμε κάτι πολύ το έχουμε, εννοείται βέβαια αυτό να είναι εφικτό να γίνει και όχι πχ να θέλουμε να πετάξουμε….)
Κανόνας 3ος:Να μην λες φωναχτά τις σκέψεις σου και να μην λες κάποιο μελλοντικό σου σχέδιο που το θεωρείς δεδομένο, αν το κανείς τότε 95% θα γίνει κάτι ανάποδο και θα το χαλάσει....
Υπάρχουν και αλλά ,αλλά αυτά είναι τα βασικότερα.... (κατά την γνώμη μου το επισημαίνω)
Τέλος να πω ότι δεν θα μπω σε διαδικασία παραδειγμάτων γιατί δεν έχει κανένα νόημα εξάλλου είναι τόσα πολλά :p

Υ.Γ. φυσικά είναι πολύ λογικό να μην πιάνει κανείς μας το λόττο η το τζοκερ γιατί πολύ απλά είναι στημένα παιχνίδια(έχει αναρωτηθεί ποτέ κανείς σας γιατί όταν πλησιάζουν γιορτές έχουμε απανωτά τζακ-ποτ?) άρα δεν έχουν να κάνουν με την τύχη και τις πιθανότητες ;)

Anduril
27-03-09, 18:48
Υ.Γ. φυσικά είναι πολύ λογικό να μην πιάνει κανείς μας το λόττο η το τζοκερ γιατί πολύ απλά είναι στημένα παιχνίδια(έχει αναρωτηθεί ποτέ κανείς σας γιατί όταν πλησιάζουν γιορτές έχουμε απανωτά τζακ-ποτ?) άρα δεν έχουν να κάνουν με την τύχη και τις πιθανότητες

Ώπα! Για κάτσε λίγο φίλε Χρόνε...λυπάμαι αλλά η άποψή σου είναι αμιγώς υποκειμενική και προκατειλημμένη. Το λέω επειδή έχω πολύ κοντινό άνθρωπο στην βιομηχανία των στοιχημάτων και το έχω ψάξει κι εγώ αρκετά. Ο λόγος για τον οποίο όταν πλησιάζουν οι γιορτές έχουμε μεγάλα τζακ ποτ είναι αφενός διότι ο ΟΠΑΠ δίνει περισσότερα λεφτά, τα οποία προέρχονται μεταξύ άλλων κι από κερδισμένα δελτία που δεν εισπράχθηκαν, αφετέρου διότι παίζουν πολλοί περισσότεροι κι έτσι μαζεύονται πολύ περισσότερα χρήματα (γι'αυτό και μετά από λίγο βγαίνει νικητής). Όσο για τους Σαββατογεννημένους, για να είμαι ειλικρινής διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις (ίσως επειδή αν και λάτρης του μεταφυσικού δεν είμαι προληπτική).Αλήθεια, υπάρχει μήπως κάποια σύνδεση με το εβραϊκό Σάββατο, το οποίο είναι ημέρα αργίας;

ΧΡΟΝΟΣ
04-04-09, 22:30
Ώπα! Για κάτσε λίγο φίλε Χρόνε...λυπάμαι αλλά η άποψή σου είναι αμιγώς υποκειμενική και προκατειλημμένη. Το λέω επειδή έχω πολύ κοντινό άνθρωπο στην βιομηχανία των στοιχημάτων και το έχω ψάξει κι εγώ αρκετά. Ο λόγος για τον οποίο όταν πλησιάζουν οι γιορτές έχουμε μεγάλα τζακ ποτ είναι αφενός διότι ο ΟΠΑΠ δίνει περισσότερα λεφτά, τα οποία προέρχονται μεταξύ άλλων κι από κερδισμένα δελτία που δεν εισπράχθηκαν, αφετέρου διότι παίζουν πολλοί περισσότεροι κι έτσι μαζεύονται πολύ περισσότερα χρήματα (γι'αυτό και μετά από λίγο βγαίνει νικητής). Όσο για τους Σαββατογεννημένους, για να είμαι ειλικρινής διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις (ίσως επειδή αν και λάτρης του μεταφυσικού δεν είμαι προληπτική).Αλήθεια, υπάρχει μήπως κάποια σύνδεση με το εβραϊκό Σάββατο, το οποίο είναι ημέρα αργίας;

Συγνώμη....αλλά οι φίλοι μου δεν με λένε προκατειλημμένο όποτε.....
Όσο για αυτά που λες δεν έχουν καμία λογική. Με τα λεγόμενα σου λες
Ο λόγος για τον οποίο όταν πλησιάζουν οι γιορτές έχουμε μεγάλα τζακ ποτ είναι αφενός διότι ο ΟΠΑΠ δίνει περισσότερα λεφτά,
είναι δυνατόν επειδή ο οπαπ δίνει λεφτά να έχουμε περισσότερα τζακ-ποτ?Η κλήρωση έξι αριθμών δεν προκύπτει από τον όγκο των χρημάτων! Είτε μέσα υπάρχει ένα ευρω είτε ένα εκατομμύριο....Βασικά το σταματάω εδώ γιατί είμαστε εκτός θέματος. Αν θες άνοιξε αλλού θέμα για το λόττο.

Όσο για τους Σαββατογεννημένους, για να είμαι ειλικρινής διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις (ίσως επειδή αν και λάτρης του μεταφυσικού δεν είμαι προληπτική).
Άποψη σου....αλλά εγώ κρατάω τις δικές μου επιφυλάξεις για όλους τους άλλους. Και άλλωστε πως θα μπορούσες να έχεις άποψη για κάτι που δεν είσαι? Είναι σαν να μου ζητάς να σου πως νοιώθει μια γυναίκα π.χ που γεννάει! Δεν ξέρω και ούτε θα το μάθω ποτέ, όποτε και συ θα μείνεις με την απορία...

blue
05-04-09, 13:23
Είμαι κι εγώ Σαββατογεννημένος.
Δεν έχω τίποτε φοβερές υπερφυσικές δυνατότητες,
έχω παρατηρήσει όμως κάποια σημεία:
1)Ότι λέω,ή,ότι σκέφτομαι δεν πιάνει.Δηλαδή,αν συγκεντρώσω επίμονα τη σκέψη μου σε κάτι,τότε αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.Εκείνο που συμβαίνει όμως,και μού κάνει εντύπωση,είναι πώς,οι αυθόρμητες σκέψεις πιάνουν.Δηλ,μια ατάκτως ειρημένη σκέψη που θα μου έρθει,χωρίς να την πολυεπεξεργαστώ βγαίνει.Όπως επίσης,αν μού πεις,κοίτα επίμονα αυτόν τον άνθρωπο,δεν θα πάθει τίποτε.Αλλά έχει συμβεί πολλές φορές,στιγμιαία να δω άνθρωπο,και ή να πέσει,ή να του πέσουν πράγματα.Πιστεύω όμως,ότι άλλες τόσες,ή και περισσότερες φορές,θα έχω δει κόσμο,που δεν έχει πάθει τίποτε.
2)Κάτι άλλο που μου συμβαίνει,είναι ότι αν διατυμπανίζω κάτι που θα γίνει,κάτι συμβαίνει και δεν γίνεται.Αν θέλω κάτι πάρα πολύ δεν γίνεται.Δηλαδή σαν να συνομωτεί το συμπαν για να μην γίνει.Έτσι,λειτουργώ με την...αντίστροφη μοίρα.Και συνήθως πέφτω μέσα.Δε λέω δημόσια κάτι που θέλω να γίνει,όπως επίσης και αν θέλω να πετύχει μια κατάσταση λέω το αντίθετο.Πχ αν είμαι κρυωμένος,ποτέ δε λέω ότι "οκ σήμερα καλύτερα είμαι",φροντίζω να ενημερώσω συγγενείς,φίλους & γνωστούς ότι έχω..κρύωμα!Κλαίγομαι δηλαδή.Και σύντομα γίνομαι καλά.

c.r
05-04-09, 13:50
Είμαι κι εγώ Σαββατογεννημένος.
Δεν έχω τίποτε φοβερές υπερφυσικές δυνατότητες,
έχω παρατηρήσει όμως κάποια σημεία:
1)Ότι λέω,ή,ότι σκέφτομαι δεν πιάνει.Δηλαδή,αν συγκεντρώσω επίμονα τη σκέψη μου σε κάτι,τότε αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.Εκείνο που συμβαίνει όμως,και μού κάνει εντύπωση,είναι πώς,οι αυθόρμητες σκέψεις πιάνουν.Δηλ,μια ατάκτως ειρημένη σκέψη που θα μου έρθει,χωρίς να την πολυεπεξεργαστώ βγαίνει.Όπως επίσης,αν μού πεις,κοίτα επίμονα αυτόν τον άνθρωπο,δεν θα πάθει τίποτε.Αλλά έχει συμβεί πολλές φορές,στιγμιαία να δω άνθρωπο,και ή να πέσει,ή να του πέσουν πράγματα.Πιστεύω όμως,ότι άλλες τόσες,ή και περισσότερες φορές,θα έχω δει κόσμο,που δεν έχει πάθει τίποτε.
2)Κάτι άλλο που μου συμβαίνει,είναι ότι αν διατυμπανίζω κάτι που θα γίνει,κάτι συμβαίνει και δεν γίνεται.Αν θέλω κάτι πάρα πολύ δεν γίνεται.Δηλαδή σαν να συνομωτεί το συμπαν για να μην γίνει.Έτσι,λειτουργώ με την...αντίστροφη μοίρα.Και συνήθως πέφτω μέσα.Δε λέω δημόσια κάτι που θέλω να γίνει,όπως επίσης και αν θέλω να πετύχει μια κατάσταση λέω το αντίθετο.Πχ αν είμαι κρυωμένος,ποτέ δε λέω ότι "οκ σήμερα καλύτερα είμαι",φροντίζω να ενημερώσω συγγενείς,φίλους & γνωστούς ότι έχω..κρύωμα!Κλαίγομαι δηλαδή.Και σύντομα γίνομαι καλά.

Όσα είπες ήταν σαν να τα είχα γράψει εγώ.

Ακριβώς κι εγώ τα ίδια.

Lestat7
07-04-09, 11:54
Καλημερα,
ειμαι σαββατογενημενος και οντος εαν ''καταραστω'' κατι και το κανω με την ψυχη μου τις περρισοτερες φορες γινετε.Δεν ξερω αν φταιει η μερα που γεννηθηκα η το ποσο επηρεαζω τους αλλους που ξερουν τι μερα εχω γεννηθει και τους συμβαινει αυτο που λεω....

Lady Nina
11-04-09, 19:41
Καλησπέρα σε όλους!

Είχα πολύ καιρό να μπω στο forum, με εξέπληξε όμως πολύ ευχάριστα η ανταπόκριση στο παρόν θέμα, διότι από την αρχή πίστευα ότι έχει ενδιαφέρον!

Επανέρχομαι, λοιπόν, στο θέμα.

Αρχικά, θα ήθελα να συμφωνήσω απόλυτα με την παρακάτω παρατήρηση-"κανόνα" του φίλου ΧΡΟΝΟΥ, την οποία έχω διαπιστώσει πάρα πολλές φορές. Όταν, μάλιστα, το λέω πολλές φορές σε φίλους, με δουλεύουν, αλλά πιστεύω πως πραγματικά ισχύει.

Κανόνας 3ος:Να μην λες φωναχτά τις σκέψεις σου και να μην λες κάποιο μελλοντικό σου σχέδιο που το θεωρείς δεδομένο, αν το κανείς τότε 95% θα γίνει κάτι ανάποδο και θα το χαλάσει....

Επειδή την ίδια παρατήρηση έχουν κάνει μέχρι τώρα και άλλα μέλη, όπως οι blue και c.r., οι οποίοι είναι και οι δύο Σαββατογεννημένοι, θα ήθελα να συμμετάσχουν στη συζήτηση και μέλη, τα οποία μπορεί να μην είναι γεννημένα Σάββατο, αλλά έχουν εξ'ίσου παρατηρήσει τους λεγόμενους "κανόνες". Έτσι, θα μπορέσουμε ίσως να εκμαιεύσουμε ένα πρώτο συμπέρασμα σχετικά με την "ιδιαιτερότητα" ή όχι των Σαββατογεννημένων.

Πιστεύω πως το θέμα έχει αρχίσει πλέον να παίρνει το δρόμο του, με την έννοια ότι ίσως αρχίσουν σιγά σιγά να προκύπτουν κάποιες απαντήσεις στις ερωτήσεις που τέθηκαν αρχικά.

Ευχαριστώ τα μέλη που έχουν ήδη συνεισφέρει στο θέμα αυτό, όμως καλώ και όλους τους υπόλοιπους που θεωρούν ότι έχουν κάτι να προσφέρουν!

Φιλικά,
Lady Nina

Νηρηιδα
12-04-09, 03:56
Φιλη μου χαιρομαι που σε ξαναβλεπω και απο εδω!
Εεεε και μιας κ ζητησες γνωμη απο μη σαββατογεννημενους...παρουσα!!!
Βασικα να πω καταρχην οτι δεν θεωρω τοσο προληψεις τα οσα λεγονται για οσους γεννη8ηκαν Σαββατο.Ξερω 4 ατομα που γεννη8ηκαν αυτη τη μερα.
Το κοινο που εχουν ειναι οπως ειπε ο Χρονος για το "ματι", απλες αυθορμητες σκεψεις που αμεσως γινονται.Δε μπορει να λεει ο αλλος πραγματα τυπου "κοιτα τωρα που παει αυτη με το τακουνι"και αμεσως να την βλεπεις την αλλη να σωριαζεται κατω με ενα τακουνι να εχει σπασει.Κι αλλα πολλα τετοια μικρα παραδειγματα.Παντως οταν τις κανω εγω αυτες τις σκεψεις δε βλεπω αναλογα αποτελεσματα.
Αλλα ο τελευταιος"κανονας" που εθεσε ηταν που μου τραβηξε την προσοχη.Γιατι 2 απο αυτα τα ατομα, ασχετα μεταξυ τους, μου εχουν πει πανω σε κουβεντα οτι αμα πουνε αυτο που 8ελουν να πετυχουν το εχουν για κακο γιατι σχεδον παντα συμβαινει το αντιθετο.
Εγω παλι, καμια φορα το πα8αινω αλλα οχι σε βαθμο που να πω οτι εχει σχεση αν το λεω ή οχι.

Lady Nina
12-04-09, 15:55
Φιλη μου χαιρομαι που σε ξαναβλεπω και απο εδω!
Εεεε και μιας κ ζητησες γνωμη απο μη σαββατογεννημενους...παρουσα!!!
Βασικα να πω καταρχην οτι δεν θεωρω τοσο προληψεις τα οσα λεγονται για οσους γεννη8ηκαν Σαββατο.Ξερω 4 ατομα που γεννη8ηκαν αυτη τη μερα.
Το κοινο που εχουν ειναι οπως ειπε ο Χρονος για το "ματι", απλες αυθορμητες σκεψεις που αμεσως γινονται.Δε μπορει να λεει ο αλλος πραγματα τυπου "κοιτα τωρα που παει αυτη με το τακουνι"και αμεσως να την βλεπεις την αλλη να σωριαζεται κατω με ενα τακουνι να εχει σπασει.Κι αλλα πολλα τετοια μικρα παραδειγματα.Παντως οταν τις κανω εγω αυτες τις σκεψεις δε βλεπω αναλογα αποτελεσματα.
Αλλα ο τελευταιος"κανονας" που εθεσε ηταν που μου τραβηξε την προσοχη.Γιατι 2 απο αυτα τα ατομα, ασχετα μεταξυ τους, μου εχουν πει πανω σε κουβεντα οτι αμα πουνε αυτο που 8ελουν να πετυχουν το εχουν για κακο γιατι σχεδον παντα συμβαινει το αντιθετο.
Εγω παλι, καμια φορα το πα8αινω αλλα οχι σε βαθμο που να πω οτι εχει σχεση αν το λεω ή οχι.

Κατ'αρχήν, καλησπέρα σε όλους!

Κι εγώ χαίρομαι αφάνταστα που σας ξαναβρίσκω! :)

Αυτός ο τελευταίος "κανόνας" πραγματικά τραβάει την προσοχή! Είναι κάτι που το έχω παρατηρήσει άπειρες φορές, γι'αυτό και πλέον αποφεύγω να γνωστοποιώ μελλοντικά μου σχέδια...

Το έχει παρατηρήσει αυτό κάποιος άλλος πέραν από αυτούς που το έχουν ήδη επισημάνει; Σαββατογεννημένος ή μη.

Φίλη μου Νηριήδα, πολύ χρήσιμη η συνεισφορά σου στο θέμα! Μήπως σου έχει πει κάποιος άλλος, όχι Σαββατογεννημένος, ότι έχει παρατηρήσει τον "κανόνα";

Ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα!

Φιλικά,
Lady Nina

korineto
25-05-09, 18:38
Δεν πιστεύω στο ότι όποιος είναι Σαββατογεννημένος έχει τέτοιες ικανότητες, απλά. :)

από melian: Καλώς ήρθες στο φόρουμ korineto! Προσπάθησε μόνο, σε παρακαλώ, να μη γράφεις μηνύματα της μια σειράς και να επιχειρηματολογείς, όσο γίνεται, σε αυτά που λες. ~ εκ του συντονισμού

Trithemius
25-05-09, 22:43
Έχω γεννηθεί Σάββατο αλλά δεν μπορώ να πω ότι ανήκω σε όσους εφαρμόζουν ακούσια τον "κανόνα". Μπορώ όμως να πω ότι σε βασικά βιοποριστικά ζητήματα, αυτό που είχα ζητήσει μου ήρθε (έστω και καθυστερημένα κάποιες φορές) αλλά σε τόσο έκδηλα εύκολο βαθμό που άλλοι οι οποίοι είχαν ίδιες επιδιώξεις, με θεωρούσαν τυχερό. Πάραυτα δεν θεωρώ πως το να έχεις γεννηθεί Σάββατο εμπεριέχει κάποιου είδους "ευλογία" ή το αντίθετο.

Εγώ θέλω η κάθε μέρα που ζω να είναι Κυριακή! Γίνεται;

The Dark Queen
01-07-09, 20:03
Δείτε......εγώ προσωπικά είμαι Σαββατογεννημένη.....Και για να απαντήσω σε κάποιες ερωτήσεις πιο πάνω,όχι κανένας άλλος στην οικογένεια δεν είναι Σαββατογεννημένος και απ'όσο ξέρω και κανένας φίλος μου δεν είναι...Επίσης,μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο αλλά,ότι έχω πει (και περισσότερο κακίες) έχει βγει.......τώρα δεν ξέρω να σας πω πως γίνεται αυτό..... :confused: ιδέα δεν έχω...

ΙΑΝΕΙΡΑ
02-07-09, 21:28
H μητέρα μου και οι δυο μου γιοι είναι Σαββατογεννημένοι. Δεν έχω διαπιστώσει να έχουν κάποιο κοινό ιδαίτερο "χάρισμα" που σχετίζεται με την ημέρα γέννησης. Η μητέρα μου είναι ελαφρώς διαισθητική (μέσω των ονείρων κυρίως). Επίσης, έχει τη μανία να σκέφτεται πάντα το χειρότερο, οπότε όταν κάτι δεν πάει καλά, μας λέει: "Είδατε που σας το είπα;". Βέβαια, αυτό συμβαίνει 1 φορά στις 100. Επίσης λέει συχνά: "Είμαι Σαββατογεννημένη και ό,τι λέω, πιάνει. Προσέξτε με!". Και της απαντάμε: "Πες μια δυνατη εξάδα στο λόττο!". Ωραίο το θέμα, αλλά ειλικρινά δεν έχω πειστεί για τα όσα λέγονται κατά καιρούς για τους Σαββατογεννημένους.

DarkLady
17-08-09, 00:25
Kαλησπέρα, ή μάλλον καλημέρα και από μένα!!

Διαβάζω το forum πολύ καιρό, αλλά μολις σήμερα αποφάσισα να γίνω μέλος, κυρίως λόγω του θέματος με τους Σαββατογεννημένους!

Είμαι κι εγώ Σαββατογεννημένη, όπως φαντάζομαι και πάρα πολλοί από σας... Η εβδομάδα έχει μόνο 7 ημέρες!

Δυστυχώς- ή ευτυχώς, δεν ξέρω- δεν έχω καμία μεταφυσική ικανότητα.. Έχει τύχει άπειρες φορές να κάνω σκέψεις του στυλ "πώς τα κουβαλάει όλα αυτά" ή "τι τακούνι φοράει?" όπως ανέφεραν και άλλα μέλη του forum, αλλά ουδέποτε συνέβη κάτι..!

Δεν έχω διάισθηση για πράγματα που πρόκειται να συμβούν και οι κακές σκέψεις που ενίοτε έχω για άτομα δεν τα επηρεάζουν..

Και να σας τονίσω πως δεν είμαι άτομο που λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με τη λογική, ίσα ίσα που πιστεύω σε μεταφυσικές θεωρίες και ανεξήγητα φαινόμενα, απλά ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι σε μένα.! Ίσως δεν έχω δώσει και την απαιτούμενη προσοχή..!

Περιμένω να ακούσω και άλλες εμπειρίες από Σαββατογεννημένους!!
Φιλικά,
DarkLady :)

Ιορδανης 1971
17-08-09, 01:07
Έχω γεννηθεί Σάββατο αλλά δεν μπορώ να πω ότι ανήκω σε όσους εφαρμόζουν ακούσια τον "κανόνα". Μπορώ όμως να πω ότι σε βασικά βιοποριστικά ζητήματα, αυτό που είχα ζητήσει μου ήρθε (έστω και καθυστερημένα κάποιες φορές) αλλά σε τόσο έκδηλα εύκολο βαθμό που άλλοι οι οποίοι είχαν ίδιες επιδιώξεις, με θεωρούσαν τυχερό. Πάραυτα δεν θεωρώ πως το να έχεις γεννηθεί Σάββατο εμπεριέχει κάποιου είδους "ευλογία" ή το αντίθετο.

Εγώ θέλω η κάθε μέρα που ζω να είναι Κυριακή! Γίνεται;
Φιλε Τριθεμιε, τη ακουω???Μια εμμεση παραδοχη του νομου της ελξης??Πλακα κανω..
Η γυναικα μου ειναι σαββατογεννημενη αλλα ειναι το πιο γηινο πλασμα που γνωριζω.Δεν πιστευω ναχει καποια ιδιαιτερη δυναμη η ημερα γεννησεως..

labros
17-08-09, 09:08
Είμαι Σαββατογεννημένος όπως και ο αδελφός μου. Δεν γνωρίζω αν παίζει ρόλο, αλλά ο ένας γεννήθηκε στις 07:00 και ο άλλος στις 19:00, αλλά δεν γνωρίζω ποιος, ποια ώρα.

Ώρες, ώρες είναι σαν να έχω μια διαύγεια στις αποφάσεις μου, μια αίσθηση πέραν της καθημερινής, κάτι τέλος πάντων το οποίο δεν μπορώ να το εξηγήσω. Το σίγουρο είναι ότι δεν το αποδίδω στο ότι γεννήθηκα Σάββατο.

Κάτι - ίσως - λίγο άσχετο. Το Σάββατο που μας πέρασε, παρολίγο να ήμουν θύμα σε σοβαρό τροχαίο. Ενώ το φανάρι που βρισκόμουν ήταν πράσινο για ώρα (εννοώ ότι δεν ήμουν πρώτος στο φανάρι, άναψε και ξεκίνησα αμέσως), κάτι/κάποιος μέσα μου, μου λέει μην αναπτύξεις ταχύτητα, πήγαεινε σιγά (να φανταστείτε ότι είχε κατηφόρα και φρέναρα ελαφρώς!!!!), κάτι δεν μου άρεσε. Λοιπόν, πλησίαζα το φανάρι (που εξακολουθούσε και ήταν πράσινο) με ταχύτητα 40χλμ/ώρα με το πόδι ελαφρώς στο φρένο λόγω της κατηφόρας και από τα αριστερά μου οδηγός ΤΑΞΙ (@%^&#$#%) παραβίασε το κόκκινο φανάρι του και πέρασε οριακά πριν βγω στη διασταύρωση. Να σημειώσω ότι το σημείο ήταν "τυφλό", ούτε αυτός έβλεπε τι έρχεται από μεριάς μου αλλά και εγώ το ίδιο. Ήθελε πολύ ρίσκο και θράσος (και ^&*%*(*@$^) να περάσει κάποιος με κόκκινο ειδικά, όταν δεν βλέπει τι έρχετε από την άλλη μεριά.
Θέλω να σταθώ στο "κάτι/κάποιος" που μου μίλησε. Ίσως ήταν λόγω της ημέρας. Τι να πω.....

Συγνώμη αν σας κούρασα.....

gogos888
23-08-09, 10:43
Λαϊκή αντίληψη (δυσιδαιμονία) που έχει τις ρίζες της στο Εβραϊκό Σάββατο.
Σάββατο - Ημέρα αργείας και λατρείας του Σαββαώθ για τους Εβραίους.
Είναι κοινή η επιθυμία στους Εβραίους για να γεννήσουν Σάββατο. Πιστεύουν ότι ο Σαββατογεννημένος είναι αφιερωμένος στον Θεό τους και έχει την εύνοιά του για όλη του την ζωή. Μάλιστα εκτός του Σαββάτου σημαντική ημέρα γι αυτούς είναι και η Τετάρτη. 'Εχουν υπολογίσει ότι αν η σύληψη γίνει ημέρα Τετάρτη τότε το παιδί θα γεννηθεί Σάββατο.
Οι υπολοίποι Ευρωπαίοι έχουν κρατήσει διαφορετικά ονόματα για τις ημέρες της εβδομάδας οπότε υποθέτω ότι ανάλογες προκαταλύψεις δεν ισχύουν.

BlackPanos
16-09-09, 15:58
Εγώ μπορεί να μην είμαι σαββατογεννημενος αλλα έχω μέσα μου μια γερή δόση γκαντεμιάς! Όταν θα πω κάτι θα γίνει ... ΠΑΝΤΑ... δεν κάνω πλάκα. Εγω νοιώθω τυχερός γιατι όλα πάνε όπως τα θέλω, αλλα οι φίλοι μου με λένε ή γκαντέμη ή (συγνώμη για την έκφραση) "κολόφαρδο".

Πάντως εγώ δεν είμαι άνθρωπος που καταριέτε άλλους άρα δεν ξέρω αμα πιάνουν οι κατάρες μου και ούτε θέλω να μάθω!

(Είμαι Πεμτογεννημένος) :eek:

moutza
06-09-10, 15:40
και γω ειμαι σαββατογεννημενη.εχω διαπιστωσει κατι περιεργες συμπτωσεις αλλα προσπαθω να μην δινω σημασια.το χαρακτηριζω απλα συμπτωση

DamaPika
07-09-10, 00:09
Καλησπερα και απο εμενα..τελικα, οταν εκανα μια "βολτα" στα θεματα του φορουμ δεν το φανταζομουν οτι θα ειχε τοσο ενδιαφερον μια συζητηση για Σαββατογεννημενους! Και οτι θα ειστε και τοσοι πολλοι! :)
Εγω, δυστυχως η ευτυχως (?!) δεν ειμαι Σαββατογεννημενη.
Αν και ωρες ωρες θα το ηθελα!:D Εχω γεννηθει Πεμπτη! Παρολα αυτα εχω δει να μου συμβαινουν διαφορα "περιεργα"..."μεταφυσικα" να το πω;! Εχω εντονη διαισθηση και εχω προαισθανει καπως ασχημα πραγματα πριν μου συμβουν, (αλλα αυτο μπορει και να μην εχει σχεση και να ειναι και αλλο θεμα συζητησης).
Οτι αρνητικη σκεψη εχω κανει παντως ειναι σχετικα με εμενα και επηρεαζει εμενα, δεν εχω δει κατι τετοιο να συμβαινει σε αλλους, οπως αυτα που περιγραφουν αλλοι Σαββατογεννημενοι εδω! Και θα συμφωνησω απολυτα και με τα σχολια του "Χρονου" πιο πανω..
Επισης θα συμφωνησω πολυ με τον "blue"! Περιγραφει τα πραγματα πολυ καλα, προσωπικα και για μενα. Ειδικα τωρα τελευταια συνειδητοποιω ολο και περισσοτερο οτι οταν μελεταω κατι πολυ η το συζηταω κτλ, δεν θα γινει, οσο διακαως και να το θελω..:( Μηπως βεβαια αυτο μας παραπεμπει και καπου αλλου; Σχετικα δηλ. με την αρνητικη και θετικη ενεργεια, με τη "δυναμη της σκεψης" και ποσο εμεις οι ιδιοι επηρεαζουμε τα πραγματα που μας συμβαινουν τελικα; (Αν δεν κανω λαθος αναφερθηκε κατι σχετικο και σε πιο παλιο ποστ..)
Παντως θα με ενδιεφερε αν μαθατε κατι σχετικα με το τι μπορει να συμβολιζει η καθε μερα γενησης. Και νομιζω θα ηταν ωραιο να συνεχιστει η συζητηση με την αρχικη προθεση που την ξεκινησε η "LadyNina".
Δεν ξερω αν βοηθησα..Ευχαριστω για την φιλοξενεια παντως! :)

Ενώχ
07-09-10, 10:13
Πολλές φορές οι δεισιδαιμονίες βασίζονται σε πολύ πρακτικά πράγματα ή
σε δοξασίες του εκάστοτε λαού.

Με το πέρασμα το χρόνου όμως, είτε διαστρεβλώνεται το αρχικό "νόημα" της
δεισιδαιμονίας είτε ξεχνιέται ο λόγος...

Έτσι, πολλοί δεν κόβουν τα νύχια τους το βράδυ γιατί είναι γρουσουζιά και ας
μην έχουν σκεφτεί ποτέ ότι τότε που βγήκε "αυτό" δεν είχαν ούτε λάμπες ούτε
νυχοκόπτες... με αποτέλεσμα εάν κάποιος έκοβε τα νύχια του βράδυ να ήταν πολύ
πιθανό να έκοβε και λίγο κρεατάκι.... (και που να βρίσκεις οινόπνευμα...)

Έτσι και με τους "Σαββατογεννημένους"....

Λένε πολλοί ότι μπορούν να κάνουν το τάδε ή το δείνα... αλλά στην ουσία οι
αναμνήσεις που έχουν και μπορούν να στηρίξουν αυτό... είναι λιγότερες από
αυτές που δεν έχουν..

Και εννοώ με αυτό πως όταν δεν γίνεται κάτι που να μας φαίνεται αξιοπερίεργο
τότε, και συνήθως, δεν το θυμόμαστε... και αυτό είναι και ο κανόνας...

Όσο για αυτά που ανέφερε ο blue, αν και τα έγραψε αρκετό καιρό πριν,
θαρρώ πως είναι ψυχολογικό ζήτημα, αυτό με την "διάδοση", και ζήτημα
παρατήρησης...

Έτσι, όταν κάποιος αντιληφθεί ότι κάτι μπορεί να είναι "ενδιαφέρον" τότε
θα το κοιτάξει ασυναίσθητα (συνήθως)

Και επίσης, πιστεύω πως, όταν κάποιος διαδίδει κάτι που πρόκειται να κάνει
τότε ικανοποιείται με αυτή του την πράξη και δεν προσπαθεί το ίδιο σκληρά.

Musicmage
13-10-10, 22:02
Από πλευράς λογικής έχεις δίκιο.

Εγώ πάντως έχω βιώσει πολλά πράγματα σαν Σαββατογεννημένος που είμαι που με κάναν υποσυνείδητα να πιστεύω πως είμαι τυχερός και γκαντέμης μαζί.

Λίγα παραδείγματα είναι:

Είχαμε πάει οικογενειακώς με κάτι φίλους Αθήνα (Ροδίτες είμαστε), και κάποια στιγμή απηύδησα με την αδερφή μου που δεν σταματούσε να μιλάει στο κινητό της και μου την έδινε στα νεύρα, λίγο σοβαρά και νευριασμένα της κάνω: "Πότε θα στο κλέψουνε να ηρεμήσουμε..." και την ίδια μέρα όντως όταν είχε πάει για ψώνια με την μάνα μου, είχε το κινητό της πάνω πάνω στην τσέπη της (ξέρω... είναι βόδι :rolleyes:) και της το κλέψανε.

Άλλη φορά, πιο πρόσφατα είχε να κάνει με το Facebook, δεν θυμάμαι αν της το είχα πει την ίδια ή απλά εκείνη την εβδομάδα, πάντως είπα να χαλάσει μπας και ηρεμήσει λιγάκι και όντως άρχισαν κάτι προβλήματα μέχρι που της έκλεισαν και τον λογαριασμό. Δεν ξέρω, συνήθως αν πω κάτι πιάνει, κυρίως στην αδερφή μου, για αυτό καλύτερα να προσέχω τι λέω :p

Άλλο που έχω παρατηρήσει χρόνια τώρα είναι με το σχολείο, που αν πχ δεν έχω διαβάσει για κάτι ή δεν έχω κάνει ασκήσεις το 80% κάτι θα γίνει και θα την γλιτώσω. Παράδειγμα; Την προηγούμενη Πέμπτη είχαμε απεργίες, και αυτή που μας κάνει έκθεση ποτέ δεν απεργούσε και είχα να κάνω έκθεση 500 λέξεων και το θυμήθηκα πρωί, σαν να μην έφτανε αυτό, αντί για άλγεβρα είχα κάνει Γεωμετρία, και η καθηγήτρια τελικά έλειπε :D, χάσαμε και την ώρα της Άλγεβρας γιατί μιλούσαμε για κάποιο θέμα περί των άλλων καθηγητών.
Βέβαια ποτέ δεν έκανα κατάχρηση αυτού του φαινομένου.

Αν και είμαι περισσότερο της άποψης του Ενώχ, και ενώ μπορεί να με θεωρώ/ούν τυχερό, είμαι συγχρόνως και άτυχος φέρνοντας την τύχη μου σε μια ισορροπία. Αυτό που έχω παρατηρήσει πάντως είναι ότι ό,τι πω με σοβαρό ύφος κατά 70% πιάνει.

darkspawn
25-12-10, 02:39
Και εγω ειμαι σαββατογεννημενος..μπορω να πω οτι κατι περιεργα μου συνεβεναν,οπως να βλεπω καποιον και να γλιστραει,ή καποιες φορες να νιωθω πολλυ περιεργα,να εχω προαισθημα για κατι καλο η κακο και να πραγματοποιητε,δε γινετε συχνα αυτο,μπορει να ειναι και τυχαια ολα αυτα κανεις δε ξερει :p

Lothlorien
15-02-11, 02:54
Κι εμένα που επίσης είμαι Σαββατογεννημένος είχα παρόμοιες εμπειρίες με αυτές που αναφέρονται εδώ. πχ. όποτε ήταν να συμβεί κάτι άσχημο το διαισθανόμουν τόσο έντονα που ένοιωθα μέχρι και το στομάχι να δένεται κόμπος. Άλλες φορές ήξερα ότι θα συναντήσω κάποιον ή χτυπούσε το τηλέφωνο (σε παλιές συσκευές χωρίς αναγνώριση κλήσεων κλπ) κι ήξερα ποιος είναι πριν το σηκώσω.
Μετά από χρόνια έφτανα και να "βλέπω" σε όνειρα ή κατά τη διάρκεια χαλάρωσης και ήπιου διαλογισμού κάτι κακό που επρόκειτο να συμβεί κλπ.
Πάντως, κάτι που μου προξενούσε απορία ήταν γιατί συνήθως διαισθανόμαστε ή "βλέπουμε" κάτι κακό που πρόκειται να συμβεί κι όχι κάτι καλό, και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι γίνεται για να το αποτρέψουμε ίσως. Ακόμη, ένοιωθα πότε, που, κι από ποιους, μπορεί να υπήρχε οποιοσδήποτε κίνδυνος για μένα ή και για άλλους.

Tsilier
18-02-11, 13:08
Πιστεύω οτι δέν παίζει κανέναν ρόλο η ημέρα γέννησης εγώ παράδειγμα είμαι γεννημένος Πέμπτη και μου έχουν συμβεί αρκετά φαινόμενα σάν αυτά που περιγράφετε στους Σαββατογεννημένους, γνωρίζω άλλους γεννημένους Σάββατο παγερά αδιάφορους γι'αυτά χωρίς να έχω ακούσει να τους συμβεί ποτέ τίποτα το παράξενο. Ίσως η αρνητική ψυχολογία των Σαββατογεννημένων η προκατάληψη γύρω απο όσα ακούγονται γι'αυτούς που δέν γνωρίζω απο τί δημιουργήθηκε επηρεάζει μερικές φορές άν είναι ψυχολογικά ευαίσθητοι αρνητικά τον χαρακτήρα τους. Γι'αυτό δέν φαίνεται καθόλου σάν απίθανο να βλέπετε σε αυτούς κάτι το παραπάνω, άν δέν υπήρχε η ευκολοπιστία στην προκατάληψη δέν θα είχαμε καμιά διαφορά.

Lothlorien
18-02-11, 17:38
Πιθανώτατα έχεις δίκιο, ούτε και εγώ νομίζω ότι η οποιαδήποτε ικανότητα μπορεί να διαθέτει ένας άνθρωπος, εξαρτάται από την ημέρα, την ώρα, την εποχή ή τον χρόνο που γεννήθηκε.
Ούτε πιστεύω και οι εξελικτικοί μηχανισμοί του σύμπαντος - αν υπάρχουν - δίνουν σημασία σε τέτοιες επουσιώδεις ίσως σταθερές του όλου συστήματος. Σϊγουρα αποτελεί αρνητική προκατάληψη να νομίζει κανείς ότι επειδή κάποιοι γεννήθηκαν Σάββατο είναι γκαντέμηδες ή οτιδήποτε άλλο. Το ενδιαφέρον σε μια τέτοια υπόθεση είναι κατ'εμέ πως γεννήθηκαν και συντηρήθηκαν αυτές οι προκαταλήψεις και ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι πως να τις ξεπεράσουμε και να τις αφήσουμε πίσω.
Προσωπικά δεν διακατέχομαι από καμμιά αρνητική προδιάθεση ως προς τους Σαββατογεννημένους και επειδή είμαι Σαββατογεννημένος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θεωρώ πως έχω κάτι ριζικά και τρανταχτά διαφορετικό - κι αν είχα όμως θα ήταν κάτι που θα είχε διαμορφωθεί από παρά πολλούς παράγοντες - ούτε και προς κανέναν που ξεφεύγει από τον μέσο όρο που ούτως ή άλλως είναι ένα στατιστικό εφεύρημα και τίποτα περισσότερο.
Έτσι κι αλλιώς ξεφεύγω από τόσους πολλούς "μέσους όρους" που θα ήταν οξύμωρο να δεχτώ οποιονδήποτε από αυτούς. Και είμαι σίγουρος ότι όλοι οι άνθρωποι δεν χωρούν μέσα σε κάποιον "μέσο όρο" ακριβώς επειδή δεν υπάρχει στ'αλήθεια.
Κι έχω γνωρίσει κι άλλους σαν κι εμένα που έτυχε να γεννηθούν ημέρα Σάββατο και κανείς από αυτούς δεν είχε αρνητική προκατάληψη για τον εαυτό του επειδή γεννήθηκε τη συγκεκριμένη μέρα κι όχι κάποια άλλη. Αντιθέτως, ήταν ο περίγυρος μας που φαινόταν να είχε τη συγκεκριμένη αρνητική προκατάληψη για την πάρτη μας. Και μόνον που χρησιμοποιούμε τόσο συχνά τις λέξεις "αρνητική" & "προκατάληψη" φανερώνει ίσως κάτι που μας εθίζει "αρνητικά"...

Mrs.Vampire
17-08-11, 11:20
Εγώ δεν είμαι Σαββατογεννημένη...Έχω γεννηθεί Δευτέρα κι όμως έχω να σας πω δύο παρόμοια παραδείγματα...Ήμουν με τη μητέρα μου στην κουζίνα και θέλαμε να λιώσουμε σοκολάτα για να φτιάξουμε ένα γλυκό. Και αυτή συνήθως βάζει πάνω από την κατσαρόλα με το βρασμένο νερό ένα πιάτο και το λιώνει εκεί. Εκείνη τη φορά πήρε ένα άλλο πιάτο και της λέω κι αν σπάσει? Και τότε βλέπουμε το πιάτο και ραγίζει.
Και μια άλλη φορά ήμουν με τον αδερφό μου και πάνω στην πλάκα λέω για κάποιον να μη σώσει να ξαναβρει κοπέλα. Μετά από λίγες μέρες συνειδητοποιήσα ότι μπορεί να έπιανε στα αλήθεια παρ'όλο που εγώ το είπα για πλάκα. Είχα διαβάσει και εδώ πέρα για τις κατάρες ότι επιστρέφουν και ότι αν το πεις ασυνείδητα οι πιθανότητες να βγει είναι περισσότερες και έτσι το πήρα πίσω. Μετά από λίγες μέρες αυτός είχε βρει κοπέλα.

Βασικά δεν ξέρω αν σημαίνει τίποτα..Μπορεί να είναι συμπτώσεις..Και ξαναεπαναλαμβάνω έχω γεννηθεί Δευτέρα!

Ntinaki93:p
17-08-11, 21:08
εγω ειμαι σαββατογεννημενη και μπορω να σας πω οτι ματιαζομαι και ματιαζω ευκολα!και το εχω ξαναπει πως αν σκεφτω κατι καποια στιγμη βγαινει αληθινο..αν μου πουν αλλοι να σκεφτω κατι να γινει καλο στους ιδιους ποτε δεν γινεται!!!!καλο>???:D:p

Severus Snape
20-08-11, 18:39
Καλά, το μάτιασμα πάει σύννεφο... Σαββατογεννημένη κι εγώ (κατάρα δεν έχω ρίξει ποτέ) αλλά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μόνη διαφορά αυτής της μέρας είναι ότι περιέχει περισσότερο αλκοόλ, στατιστικώς αποδεδειγμένο! Μια απλή προκατάληψη. Α, θυμήθηκα quote του Einstein: Είναι πιο εύκολο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη.

Ntinaki93:p
20-08-11, 18:55
Καλά, το μάτιασμα πάει σύννεφο... Σαββατογεννημένη κι εγώ (κατάρα δεν έχω ρίξει ποτέ) αλλά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μόνη διαφορά αυτής της μέρας είναι ότι περιέχει περισσότερο αλκοόλ, στατιστικώς αποδεδειγμένο! Μια απλή προκατάληψη. Α, θυμήθηκα quote του Einstein: Είναι πιο εύκολο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη.

το ματιασμα ειναι αρρωστια!!!!!!!αν εισαι και μερες αστα να πανε...αλλα συνη8ως η δικια μου αιτια που ματιαζομαι ειναι η ζηλια αλλων........ποσες φορες εχω πει να ριξω μια καταρα να την ευχαριστη8ω για συγκεκριμενα ατομα που μια καλη κουβεντα δεν εχουν πει ποτε τους αλλα δεν το κανω γιατι δεν ειναι καλο για σενα!και μπορει αυτο που 8α πεις καποτε να γυρισει σε σενα ....:cool:

ροδα ειναι και γυριζει λενε !;)

Marsia
22-11-11, 21:24
Λίγο άσχετο, αλλά μια φίλη μου που είναι γεννημένη Παρασκευή και 13, είναι η ενσάρκωση της γκαντεμιάς...!!!!

Έχουμε φύγει απ' τη σχολή για να πάρουμε βιβλία... Εκεί που προχωράμε στο δρόμο, λέει πάλι καλά δεν βρέχει και 1 λεπτό μετά αρχίζει να βρέχει... Ξεκινάμε να γυρίσουμε στη σχολή μας και λέει "πάλι καλά δεν βρέχει πολύ δυνατά" και την ίδια στιγμή ανοίγουν οι ουρανοί... Βρέχει τόσο δυνατά που μπαίνουμε στη σχολή μας και μένουμε μέσα αποκλεισμένοι καμιά 30αριά άτομα. Έξω λυσσομανά η καταιγίδα, αστραπές, βροντές(ουρλιαχτά από αυτές που φοβούνται τις βροντές), τα τζάμια της -παμπάλαιας- σχολής μου να τρίζουν, και να φοβόμαστε πιο πολύ μην πέσει το προπολεμικό κτίριο παρά μην μας χτυπήσει κεραυνός!!!! Περιττό να σας πω ότι μείναμε στη σχολή 2 ώρες, μέχρι να σταματήσουν τα αστραπόβροντα και μετά φύγαμε όπως-όπως για τα σπίτια μας κολυμπώντας...

Κατά τ' άλλα όλο το πρωί είχε καλό καιρό!!!!
χαχαχαχαχαχαχαχα :D

stefa_1
28-12-11, 13:20
Και εγω σαββατογενημενος...Και οι νομοι του μερφυ ταιριαζουν απολυτα πανω μου.Ειμαι ο βασιλιας της αναποδιας, η γκαντεμια με ακολουθει οπου και να πω.
''Αν υπαρχουν δυο τροποι για να κανεις μια δουλεια, εσυ θα επιλεξεις αυτον που θα αποδειχθει καταστροφικος''
Αυτο τα ειπε ολα.:mad:

Tsilier
31-12-11, 17:18
Και εγω σαββατογενημενος...Και οι νομοι του μερφυ ταιριαζουν απολυτα πανω μου.Ειμαι ο βασιλιας της αναποδιας, η γκαντεμια με ακολουθει οπου και να πω.

Δέν έχει σημασία η μέρα και μένα μου συμβαίνουν ακριβώς τα ίδια αλλά είμαι γεννημένος Πέμπτη.

fantasy
03-01-12, 13:32
...μια φίλη μου που είναι γεννημένη Παρασκευή και 13, είναι η ενσάρκωση της γκαντεμιάς...!!!!

Εγώ που γεννήθηκα Παρασκευή και 31 τι λέτε; Έχω πάρει κάτι από τους γκαντέμηδες; Δεν νομίζω. Γκαντέμα δεν νομίζω να είμαι λίγο άτυχη, λίγο τυχερή, λίγο απ' όλα, αλλά γκαντέμα δεν με έχουν αποκαλέσει ποτέ. Ίσως το 31 να είναι αντίθετο από το 13 ποιος ξέρει. Πάντως μου έχουν πει ότι με το 31 καίγεσαι διαδόσεις ε; :)

ptheolo
07-06-12, 19:36
εγω εχω γεννηθει Σαββατο του Λαζαρου. λετε να σημαινει κατι?

fantasy
07-06-12, 20:28

Κρύβει την ανάσταση και το θαύμα. Θα πρέπει να είσαι άτομο ευχαριστημένο με τη ζωή σου και με τις επιλογές που έχεις κάνει.

KABOURIS72
07-06-12, 20:56

τι να σημαινει :rolleyes:

Dimi
30-12-12, 17:58
Καλησπέρα σε όλους.
Οι Σαββατογεννημένοι είναι από την φύση τους προικισμένοι με κάποια ιδιαίτερα χαρίσματα. Η μυστική αυτή μέρα έχει πολυσυζητηθεί και έχει απασχολήσει πολύ κόσμο. Μία ανάρτηση σαν αυτή: "Η Μυστική Σημασία του Σαββάτου" που βρίσκεται στον ιστότοπο: http://elmageblog.blogspot.gr/2010/12/blog-post_26.html είναι λίγο κατατοπιστική αλλά και πάλι δεν μπορούμε με απόλυτη σιγουριά να μιλήσουμε γι' αυτό το θέμα.
Ο λαός πιστεύει πως όσοι γεννιούνται πλέον την ημέρα αυτή, είναι αλαφροΐσκιωτοι, βλέπουν δηλαδή φαντάσματα και στοιχειά, αλλά ποτέ δεν τους πειράζουν. Το μόνο σίγουρο είναι πως εκτός από το θέμα με τις κατάρες που πιάνουν, καλό είναι να ασχοληθούμε και με το τί καλό μπορεί να έχει κάποιος που έχει γεννηθεί μέρα Σάββατο. Καταρχάς είμαι Σαββατογεννημένος και τυχαίνει να βλέπω προφητικά όνειρα που το περίεργο είναι ότι βγαίνουν αληθινά, έχω τηλεπάθεια με τα οικεία μου πρόσωπα, επίσης μπορώ αμέσως να καταλάβω τον χαρακτήρα ενός ατόμου που πρωτογνωρίζω και άλλα πολλά. (Φυσικά αυτά είναι μονοδιάστατα για μένα, γιατί πολλοί άλλοι ΜΗ-Σαββαατογεννημένοι μπορεί να τα έχουν)
Βέβαια στην οικογένειά μου έχω κι άλλο άτομο που έχει γεννηθεί την ίδια μέρα με μένα και ό,τι σκεφτεί θα γίνει πραγματικότητα.
Μια άλλη αλήθεια για μας είναι ότι δεν κινδυνεύουμε από ξόρκια κι ότι δεν μπορούν να μας αγγίξουν άνθρωποι που θέλουν το κακό μας.
Φιλικά :)

OANNHSEA
30-12-12, 19:29
Και επειδή και εγώ είμαι Σαββατογεννημένος και δη 9 η ώρα το πρωί, ξέχασες να πεις ότι οι κατάρες μας πιάνουν... :D
Για αυτό και έχουμε επίτιμο μέλος Σαββατογεννημένων το Μητσοτάκη...

htsopelas
31-12-12, 18:42
εγώ γεννήθηκα πέμπτη αλλά παρ'ολα αυτά ματιάζω :)

Cathy
07-01-13, 15:13
Γεια σας παιδιά και απο μένα! Διάβασα όλα όσα λέτε και είναι πολύ ενδιαφέροντα.
Εγώ προσωπικά έχω γεννηθεί Τετάρτη, δεν έχω κάποιες ιδιατερότητες ικανότητες αλλά έχω καταλήξει στο ότι οταν θέλω κάτι πολύ και επικεντρώνω την ενέργεια και την σκέψη μου σε ενα σκοπό , τότε αυτό γίνεται. Και είναι λογικό αν το σκεφτούμε για όλους μας ανεξαρτήτως μερας γεννήσεως, διότι έχει αποδειχθεί και επιστημονικά πως όταν μια ιδεά ή ενα συναίσθημα παράγεται έσα στο νου ενός ανθρώπου, η ισχύς που παράγεται μέσα στον εγκέφαλο με την μορφή νοητικών ενεργειακών κυμάτων, επεκτείνεται στο περιβάλλον γύρω απο το άτομο, σε απόσταση ανάλογη της ενέργειας που δημιουργήθηκε. Αυτά τα νοητικά κύματα μπορούν να ενεργοποιήσουν παρόμοιες δονήσεις στο νου άλλων ανθρώπων που μπαίνουν στο πεδίο τους, ακολουθώντας τους νόμους της πνευματικής επιρροής. Ή αλλιώς όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνει αυτο που θες. Η αλήθεια είναι πως δεν το έχω δοκιμασει ποτέ με κατάρες και ούτε θέλω γιατι δεν με ενδιαφέρει το κακό των άλλων.
Ισχύει οτι οταν εχεις κάποιο μελλοντικό σχέδιο και το διατυμπανίσεις πριν πραγματοποοιηθεί δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Προσωπικά νομίζω πως ο λόγος που γίνεται αυτό είναι επειδή όταν λες κάτι σε πολύ κόσμο, μαζεύεται αρνητική ενέργεια απο όλους αυτούς, οι οποίοι μπορεί να με θέλουν το κκαλό σου είτε γιατί ζηλεύουν, συνειδητά ή ασυνείδητα, η γιατί απλά δεν ειναι και τόσο καλοί άνθρωποι. Και επειδή την έχω πατήσει και εγώ έτσι, προτιμώ τα σημαντικά να τα ανακοινωνω αφου έχουν ήδη γίνει.
Τωρα η μητέρα μου είναι Σαββατογεννημένη και πρέπει να παραδεχτώ οτι ειναι υπεραισθητηριακός άνθρωπος και μπορεί και βλέπει πράγματα που δεν μπορούν άλλοι. Επίσης μπορεί να προβλέψει το μέλλον μέσω των ονείρων της τα οποία είναι άκρως προφητικά. Εχει ακόμα ανεπτυγμένη την ικανότητα της τηλεπαθείας κυρίως μαζι μου, που τυχαίνει να μένω μακρια απο τους δικούς μου. Δεν ξέρω όμως αν αυτό οφείλεται στην μέρα γέννησης της.
Εγώ απλά πιστεύω ότι όλοι μας επειδή είμαστε φτιαγμένοι και απο ενέργεια, μπορούμε να έχουμε παρόμοιες ικανότητες, όταν συγκεντρώνουμε στην ενέργεια μας σε κάτι. Και επειδή όλα αυτά είναι πνευματικά ζητήματα, πιστεύω πως απλά άλλοι είμαστε περισσότερο και άλλοι λιγότερο πνευματικοί. :)

xtabay
08-01-13, 00:26
διότι έχει αποδειχθεί και επιστημονικά πως όταν μια ιδεά ή ενα συναίσθημα παράγεται έσα στο νου ενός ανθρώπου, η ισχύς που παράγεται μέσα στον εγκέφαλο με την μορφή νοητικών ενεργειακών κυμάτων, επεκτείνεται στο περιβάλλον γύρω απο το άτομο, σε απόσταση ανάλογη της ενέργειας που δημιουργήθηκε. Αυτά τα νοητικά κύματα μπορούν να ενεργοποιήσουν παρόμοιες δονήσεις στο νου άλλων ανθρώπων που μπαίνουν στο πεδίο τους, ακολουθώντας τους νόμους της πνευματικής επιρροής.

Μπορείς να με παραπέμψεις στην επιστημονική έρευνα που απέδειξε αυτό που λές η να μου πεις με ποια εργαλεία μετράμε την διασπορά των νοητικών ενεργειακών κυμάτων στο περιβάλλον;

SAM_502
08-01-13, 09:16
Τελικά ισχύει το "live your myth in Greece" :rolleyes:

Vakryle
08-01-13, 12:15
Άλλη μια μεγαλειώδης μπαρούφα στις τάξεις των "μεταφυσικάριων"! :cool:

Viper
08-01-13, 12:58
Καλό θα ήταν να μας ενημερώσεις εκτενέστερα για το ερευνητικό κομμάτι των θεωριών αυτών καθώς θα μπορούσαν να γίνουν κοσμοιστορικές αλλαγές αν γενικευόταν η εφαρμογή του

ΠΛΑΤΩΝΙΚΟΣ
08-01-13, 16:26
και εγώ σαββατογεννημενος ειμαι έχω νιώσει οτι κάποια άτομα στέλνουν αρνητική ενέργεια εναντίον μου και τα βλέπω στα όνειρα μου που θέλουν να με εξοντώσουν αλλά ωστόσο δεν μπορούν παρόλο το μίσος τους

Cathy
13-01-13, 18:56
Eίχα δει ενα ντοκιμαντερ στο ΣΚΑΙ η στην ΝΕΤ, αν θυμαμαι καλά,πριν κανενα χρονο , το οποίο εξηγούσε με επιστημονικές μελέτες και πειράματα πως συμβαίνει αυτο.
Θυμαμαι οτι είχα σημειώσει το συμπέρασμα επειδή μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση το θέμα και το ίδιο το ντοκιμαντερ. Λυπάμαι που δεν μπορώ να σας δώσω περισσότερες λεπτομέρειες καθώς δεν είμαι σε θέση να θυμάμαι μετα τόσο καιρό. :(

OANNHSEA
14-01-13, 14:35
Άλλη μια μεγαλειώδης μπαρούφα στις τάξεις των "μεταφυσικάριων"! :cool:

Δεν μου λες, θες μήπως να σου ρίξω καμία κατάρα που πιάνει σαν Σαββατογεννημένος που είμαι ή δέχεσαι να αναιρέσεις; :D

Vakryle
14-01-13, 17:57
... αρκεί να είμαι κάτω από μία σκάλα, να περνάει μία μαύρη γάτα από μπροστά μου και, βέβαια, να είναι Τρίτη και 13 με πανσέληνο! :p

Ελευθέριος Παλιγγίνης
15-01-13, 00:22
...το μόνο που μπορούμε να πούμε εδώ, είναι οτι σύμφωνα με την θεωρία αντιστοιχίας των Πλανητών στις Ημέρες, στο Σάββατο αντιστοιχεί ο Κρόνος.

συνεπώς ο άνθρωπος πέρα απο τα λοιπά δεδομένα γέννησης, λόγω Ημέρας θεωρείται οτι έχει και πρόσθετη επιρροή Κρονεία.

τώρα η υπερβολή οτι όλοι οι γεννηθέντες Σάββατο έχουν ή αναπτύσσουν ευκολότερα μεταφυσικές ικανότητες, ... θυμίζει παρόμοιες ιστορίες άκρατης και άκριτης γενίκευσης όπως όλων των γεννημένων συγκεκριμένα έτη ή δεκαετίες.

Xoreutria
29-01-13, 14:01
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΕΓΩ ΣΑΒΒΑΤΟΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΕΙΜΑΙ, Κ ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ. ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΜΑΤΙΑΖΩ ΟΥΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΙ ΜΑΤΙΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ, ΑΝ Κ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΑΒΒΑΤΟΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΕΙΜΑΙ Κ ΠΡΑΣΙΝΟΜΑΤΑ. ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΒΒΑΤΟΓΕΝΝΗΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ Κ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΕΤΣΙ, ΕΙΜΑΙ "ΦΟΡΕΑΣ" ΓΚΑΝΤΕΜΙΑΣ. ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΟΝΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ Κ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, 2-3 ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΓΗΚΑΝΕ, Κ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝΑ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ Κ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΜΕ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ. ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ,

αποσπερίτης
27-03-13, 19:05
ωραία και με αυτούς που έχουν γεννηθεί κυριακή συμβαίνει κάτι. που είναι η μερα αφιερωμένοι στον θεό. γεννήθηκα κυριακή και βλέπω όνειρα που ξετυλίγουν πάντα σύμφωνα με αυτά που καθορίζει και ο ονειροκρίτης και επισης έχω πολύ καλή διαίσθηση για το τι άνθρωπο έχω απέναντι μου.

Viper
27-03-13, 21:52
Ο ονειροκρίτης, κατά την ταπεινή άποψή μου, δεν νομίζω να αποτέλεσε ποτέ σοβαρό σημείο αναφοράς για την ερμηνεία των ονείρων...

Tsilier
29-03-13, 05:57
Το Σάββατο είναι η μέρα του θεού η Κυριακή καθιερώθηκε αυθαίρετα αργότερα, ο ονειροκρίτης βοηθάει πραγματικά αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις πρέπει να θυμάσαι καθαρά κάτι περίεργο που είδες στο όνειρο και να ζητήσεις την βοήθεια του συνήθως τότε βγαίνει.

SAM_502
29-03-13, 09:47
ωραία και με αυτούς που έχουν γεννηθεί κυριακή συμβαίνει κάτι. που είναι η μερα αφιερωμένοι στον θεό. γεννήθηκα κυριακή και βλέπω όνειρα που ξετυλίγουν πάντα σύμφωνα με αυτά που καθορίζει και ο ονειροκρίτης και επισης έχω πολύ καλή διαίσθηση για το τι άνθρωπο έχω απέναντι μου.

http://s22.postimg.org/m2yw527dd/super_cool_story_bro.png (http://postimage.org/)

ο ονειροκρίτης βοηθάει πραγματικά αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις πρέπει να θυμάσαι καθαρά κάτι περίεργο που είδες στο όνειρο και να ζητήσεις την βοήθεια του συνήθως τότε βγαίνει.

http://s10.postimg.org/klxu9whsp/images_L.jpg (http://postimage.org/)