PDA

Επιστροφή στο Forum : Καβείρια Μυστήρια


sunborn
08-10-08, 18:46
Είναι κοινά αποδεκτό ότι στους αρχαίους πολιτισμούς οι μυστηριακές τελετές, ήταν πολύ σημαντικές τόσο για την τόνωση του θρησκευτικού συναισθήματος, όσο και για την διεύρυνση των πνευματικού ορίζοντα των υποψηφίων προς μύηση σε αυτά, όπως η μαρτυρία του Πίνδαρου μας αποκαλύπτει:

"Ευτυχής εκείνος ο οποίος αφού είδε αυτό το θέαμα, κατέρχεται στα βάθη της Γης. Γνωρίζει το τέλος της ζωής, γνωρίζει την Θεία πηγή".

Τα αρχαιότερα μυστήρια στην αρχαία Ελλάδα, ίσως ήταν τα Κρητομινωικά, τα οποία επηρέασαν τα μετέπειτα Καβείρια, τα Διονυσιακά-Ορφικά, και τα Ελευσίνια. Η "εσωτερική" διδασκαλία των Καβείριων μυστηρίων ήταν "η γέννηση του ανθρώπου", ενώ των Ελευσίνιων (εκ του "ελεύω"-ελευθερώνομαι) η συμβολική παράσταση της ψυχής, της καθόδου της στην ύλη, μετά την ανάληψη της και την επιστροφή της στην αιώνια ζωή. Η δομή των μυστηρίων βασιζόταν σε τρία στοιχεία: τον μύθο, την τελετή, και την μύηση, ενώ επτά ήταν κυρίως τα στάδια ή οι βαθμίδες που οδηγούσαν στην ολοκλήρωση της μύησης στα μυητικά συστήματα:

Καθαρμός, Χρίσμα, Περιβολή, Ιερός λόγος, Ενθρονισμός, Ιερογαμία, Εποπτεία. (Στην Χριστιανική εκκλησία αντιστοιχούν στο Βάπτισμα, Χρίσμα, Εξομολόγηση, Θεία ευχαριστία, Ιεροσύνη, Γάμος, Ευχέλαιο).
Για τα Καβείρεια μυστήρια, σώζονται πολύ λίγες μόνο πληροφορίες, ήδη από τα παλαιά ακόμη χρόνια. Ο Στράβων, γράφει σχετικά με τις λίγες πληροφορίες που γνώριζαν την εποχή του :

"Διά τους εν Σαμοθράκη τιμωμένους Θεούς πολλοί έχουν είπει ότι είναι οι Κάβειροι οι ίδιοι, αλλ' ούτε αυτοί οι ειπόντες τούτο, ημπορούν να μας είπουν οποίοι τινές είναι οι Κάβειροι".

Η αρχή τέλεσης των Καβειρίων μυστηρίων χάνεται στα βάθη της Ελληνικής προϊστορίας. Οι γνώμες των αρχαίων πηγών διίστανται. Άλλοι όπως ο Ηρόδοτος, υποστηρίζουν ότι η λατρεία των Καβείρων ήταν αυτόχθων μυστηριακή λατρεία των Πελασγών, ενώ άλλοι όπως ο Στησίμβροτος που καταγόταν από την Θάσο, υποστηρίζουν η λατρεία τους εισήχθη στον Ελλαδικό χώρο από την Ανατολή. Συγκεκριμένα ο Ηρόδοτος γράφει για την προέλευση των μυστηρίων:

"Αυτά και πολλά άλλα τα οποία εγώ θα υπομνήσω παρέλαβαν οι Έλληνες παρά των Αιγυπτίων, ότι Δε τα αγάλματα του Ερμού έχουν τα αιδοία ορθά, τούτο δεν το έμαθον παρά των Αιγυπτίων, αλλά παρά των Πελασγών μεν το έμαθον πρώτοι εξ όλων των Ελλήνων οι Αθηναίοι, παρά τούτων Δε οι άλλοι Έλληνες. Κατά την εποχήν Δε, καθ' ην ήδη οι Αθηναίοι ελογίζοντο μεταξύ των Ελλήνων, μετώκησαν εις την Αττικήν ως σύνοικοι οι Πελασγοί, και έκτοτε ήρχισαν να θεωρούνται ως Έλληνες. Εκείνος Δε, ο οποίος έχει μυηθή εις τα μυστήρια των Καβείρων, τα οποία επιτελούν οι Σαμοθράκες παραλαβόντες παρά των Πελασγών, αυτός θα καταλάβει τι θέλω να είπω με τα λόγια μου. Διότι την Σαμοθράκην κατώκουν προηγουμένως αυτοί οι Πελασγοί, οι οποίοι έγιναν σύνοικοι με τους Αθηναίους, παρ' αυτών Δε παρέλαβον τα μυστήρια οι Σαμοθράκες. Των οποίων τα αγάλματα του Ερμού, του να έχουν ορθά τα αιδοία έμαθον εκ των Ελλήνων παρά των Πελασγών πρώτοι οι Αθηναίοι. Περί τούτου παραδίδεται κάποιος Ιερός Λόγος, ο οποίος αποκαλύπτεται εις τα εν Σαμοθράκη μυστήρια."


Μια σημαντική πληροφορία μας έχει διασώσει ο Χριστιανός συγγραφέας Ιππόλυτος (2ος μ.χ αιώνα).:

"Διότι οι Σαμοθράκες σαφώς ονομάζουν τον τιμώμενο παρ' αυτών εις τα μυστήρια, τα οποία επιτελούν, τον Αδάμα τον αρχικόν άνθρωπον. Υπάρχουν Δε εις το ιερόν της Σαμοθράκης δυο αγάλματα γυμνών ανθρώπων, εχόντων και τας χείρας τεταμένας άνω προς τον ουρανόν και τους φαλλούς εστραμένους προς τα άνω, όπως έχει και το εν Κυλλήνη άγαλμα του Ερμού, τα προειρημένα αγάλματα είναι εικόνες του αρχανθρώπου και του αναγενωμένου πνευματικού ανθρώπου, ο οποίος είναι κατά πάντα ομοούσιος προς εκείνον τον άνθρωπον.."

Το σίγουρο είναι ότι όταν οι πρώτοι Αχαιοί το 2200 π.Χ. κατέγραψαν στον κατάλογο των θεοτήτων τα ονόματα του Δία, της Εκάτης, του Απόλλωνα και των Καβείρων. Στην λατρεία των Καβείριων μυστηρίων πρωτεύοντα ρόλο έπαιζε το Πυρ, από όπου φαίνεται ότι πήραν και το όνομα τους από την ρίζα της λέξης κάειν-καίω ΚάFειροι. Η λατρεία των Καβείρων σχετίζονταν με τον Ήφαιστο τον Θεό της φωτιάς, αλλά και των τεχνών από τον οποίο ο Προμηθέας έκλεψε το πυρ για να το παραδώσει στους ανθρώπους. Τα Καβείρεια τελούνταν κυρίως στην Σαμοθράκη την Λήμνο την Ίμβρο, αλλά και στην Θράκη, στην Μακεδονία, καθώς και στην Βοιωτία. Ο Όμηρος, ονομάζει την Σαμοθρακη "ιερά χώρα".

"Ζαθέη Σαμοθράκη ένθα και όργια φρικτά Θεών άρρητα βροτοΐσιν".
(Σεπτή και αγιωτάτη Σαμοθράκη όπου τελετές που προκαλούν ρίγος φόβου γίνονται για χάρη των θεών, οι όποιες είναι απόρρητες στους κοινούς θνητούς).

Η λατρεία τους στη Λήμνο σχετίζεται με την προστασία των τεχνιτών και της τεχνολογίας γενικότερα, ενώ στη Θήβα έχει ένα γεωργικό και μυητικό χαρακτήρα για τους εφήβους.
Οι επιφανέστεροι των Ελλήνων λέγεται ότι είχαν μυηθεί στα Καβείρεια μυστήρια . Κάποιοι εξ αυτών ήταν ο Αγαμέμνων, ο Οδυσσέας αλλά και άλλοι Έλληνες που έλαβαν μέρος στον Τρωικό πόλεμο, επίσης σύμφωνα με την μυθολογία ο Ορφέας, ο Ηρακλής ο Ιάσων, οι Διόσκουροι Κάστορας και Πολυδεύκης και οι αρχηγοί της Αργοναυτικής εκστρατείας είχαν μυηθεί στα μυστήρια των Καβείρων στην Σαμοθράκη.

Ο Βασιλιάς Φίλιππος ήταν μυημένος στα μυστήρια της Σαμοθράκης, όπου και γνώρισε την Ολυμπιάδα την μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που ήταν και ιέρεια των Καβείρων. Φυσικά και ο Μέγας Αλέξανδρος μυήθηκε στα Καβείρια Μυστήρια, όπως και ο Ηρόδοτος αλλά και ο Πυθαγόρας.
Στα μυστήρια γίνονταν δεκτοί όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φυλής, φύλου και κοινωνικής τάξεως, ακόμη και οι δούλοι, αρκεί να μην επιβαρύνονταν με ανόσιες πράξεις. Σκοπός των μυστηρίων ήταν να απομακρύνει το φόβο του θανάτου και να αποκαλύψει αιώνιες αλήθειες που σχετίζονται με την τύχη της ψυχής μετά το θάνατο. Η αποκάλυψη των τεκταινομένων κατά τη διάρκεια τέλεσης των μυστηρίων επέφερε την ποινή του θανάτου. Μπροστά στο άβατο του Ιερού υπήρχε επιγραφή, που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη και που απαγόρευε με λιτό αλλά απόλυτο τρόπο, την είσοδο

"Αμύητον μη εισιέναι".

Ο Πλούταρχος γράφει για τις απόρρητες πληροφορίες που γνώριζε αλλά δεν μπορούσε να αποκαλύψει:

"Οποίοι τινές είναι οι Κάβειροι και όποια τινά μυστήρια τελούν εις την Μητέρα Ρέαν θα ζητήσω συγγνώμη από τους φιλομαθείς διά την σιωπήν μου αυτήν. Οποία δε η παρακαταθήκη και τα εις αυτήν τελούμενα δεν μοι επιτρέπεται να γράψω".

Σε αντίθεση με τα Ελευσίνια μυστήρια, στα Καβείρια μυστήρια, επιτρεπόταν η συμμετοχή ατόμων αδιαφόρως εθνότητας, ηλικίας, κοινωνικού αξιώματος και φύλου. Με τη μύησή τους αναλάμβαναν ηθικές και κοινωνικές υποχρεώσεις κι' ο Διόδωρος ο Σικελιώτης λέει ότι:

"οι μυούμενοι εγίνοντο ευσεβέστεροι, δικαιότεροι και κατά πάντα καλλίτεροι".

Ποιοι και πόσοι ήταν όμως οι Κάβειροι, τι συμβόλιζαν και τι λάμβανε μέρος στις μυστηριακές αυτές τελετές; Όσον αναφορά τον συμβολισμό τους, ο Διόδωρος ο Σικελιώτης 1ος αι. μ. Χ. αναφέρει ότι οι Κάβειροι θεωρούνταν η προσωποποίηση της αθανασίας της ψυχής. Φαίνεται επίσης ότι συμφωνούν οι αρχαίες πηγές στο ότι γεννήθηκαν στην Λήμνο.
Ο Πίνδαρος αναφέρει σχετικά:

"... τον εκ Αγίας Λήμνου γεννηθέντα Κάβειρον ",

ενώ και ο Ησύχιος στο λεξικό του αναφέρει:

" Κάβειροι, καρκίνοι Πάνυ Δε τιμώνται ούτοι εν Λήμνω ως Θεοί. Λέγονται Δε είναι Ηφαίστου παίδες".

Στη Λήμνο πίστευαν ότι ο πρώτος άνθρωπος της γης υπήρξε ο Κάβειρος, τον οποίο γέννησε η Λήμνος με απόρρητες ιερές τελετές. Γενικά αποφεύγονταν η χρήση των ονομάτων των Καβείρων, ονομάζονταν γενικά Μεγάλοι Θεοί. Στις επιγραφές που έχουν βρεθεί στις ανασκαφές πάντοτε ονομάζονται Μεγάλοι Θεοί ή Άνακτες και ποτέ με το όνομα τους Στη Λήμνο τους ονόμαζαν επίσης και Καρκίνους.

Όσον αναφορά τον αριθμό τους και το ποιοι ήταν δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Οι αρχαίοι συγγραφείς αναφέρουν ότι οι Κάβειροι ήσαν ένας ή τρεις ή τέσσερις ή επτά ή και περισσότεροι.. Το πιο πιθανό είναι ως Πελασγικής προέλευσης ο πρώτος τους χαρακτήρας κατά την απώτατη αυτή εποχή να ήταν χθόνιος και συνδέονται με τη λατρεία της μεγάλης Μητέρας Φύσης και τη γονιμότητα της γης, όπως και στα Κρητικά μυστήρια. Η Μεγάλη Μητέρα, η μητέρα γη, λεγόταν Αξίερος. Αργότερα ταυτίστηκε με την Δήμητρα . Η μορφή της, εικονίζονταν στα νομίσματα της Σαμοθράκης ανάμεσα σε δυο λιοντάρια. Μαζί με την Μεγάλη Μητέρα λατρεύονταν και ο σύζυγός της, ο θεός Καδμίλος, που πολλές φορές ταυτίζονταν με τον Ερμή. Είχαν και οι δύο τα ίδια "ιερά" σύμβολα , όπως τον κριό ως "ιερό ζώο" που συμβόλιζε την γονιμοποιό δύναμη και τον αρχηγό ποιμένα, καθώς και το φιδοκέφαλο κηρύκειο του, και τα οποία βρέθηκαν χαραγμένα σε νομίσματα και σε επιγραφές........

sunborn
08-10-08, 18:47
.....Ο Φερεκύδης καθώς και ο Ηρόδοτος τους αναφέρουν τους Καβειρους, ως γιους του Ηφαίστου. Σύμφωνα με τον Φερεκύδη μητέρα των Καβείρων ήταν η θυγατέρα του Πρωτέως και της Αγχινόης Καβείρη ή Καβειρώ και απόκτησε από τον Ήφαιστο τρία αγόρια και τρία κορίτσια, τους Καβείρους και τις Καβειρίδες. Ο Αθηνίωνας (συγγραφέας του 1ου αι. μ. Χ.) αναφέρει ότι οι Κάβειροι ήταν δυο, ο Ιασίων και ο Δάρδανος γιοι του Δια και της θυγατέρας του Άτλαντα Ηλέκτρας. Ο Διονυσόδωρος, (συγγραφέας του 3ου αι. π. Χ.) αναφέρει ότι υπήρχαν δυο ζεύγη Καβείρων ο Αξιόκερσος, η Αξίερος, ο Καδμίλος ή Κασμίλος και η Αξιόκερσα, οι οποίοι αργότερα ταυτίστηκαν με τον Πλούτωνα, την Δήμητρα, τον Ερμή και την Περσεφόνη. Σύμφωνα με τους αρχαίους μύθους ήσαν παιδιά ή εγγόνια του Ηφαίστου. Ο Ήφαιστος με την Καβειρώ, κόρη του Πρωτέα, έκανε τρεις γιους, τους Καβείρους και τρεις κόρες, τις νύμφες Καβειρίδες ή σύμφωνα με άλλους μύθους ο Ήφαιστος με την Καβειρώ γέννησαν τον Καδμίλο, από τον οποίο προήλθαν οι τρεις αρσενικοί και οι τρεις θηλυκοί Κάβειροι Κατά μια άλλη εκδοχή της μυθολογίας ο Ήφαιστος από την Καβείρη απόκτησε μόνο τον Καδμίλο και ότι οι Κάβειροι και οι Καβειρίδες είναι παιδιά του.

Σύμφωνα με τον Φιλόστρατο κάθε χρόνο και σε ορισμένο χρόνο στην Λήμνο κατά την διάρκεια των εορτών των τελετών, έσβηναν όλα τα Φώτα στο νησί επί εννέα ημέρες, μέχρι να έρθει με πλοίο από την Δήλο το νέο πυρ. Γι αυτό τον λόγο και η λαμπάδα ήταν το σύμβολο των Καβείρων. Συνήθως η γιορτή γινόταν από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο. Η τελετή μύησης γινόταν νύχτα υπό το φως των δαυλών. Το αξίωμα των ιερέων ήταν κληρονομικό, και ονομάζονταν Καδμίλοι . Πριν την μύηση γινόταν εξομολόγηση του υποψήφιου μύστη από τον ειδικό ιερέα που ονομάζονταν "Κόης". Μας σώζεται μία ενδιαφέρουσα ιστορία μάλιστα από την διαδικασία της εξομολόγησης.
Ο Λύσανδρος είχε πάει στην Σαμοθράκη για να πάρει μέρος στα Καβείρεια μυστήρια. Ο ιερέας που εξομολογούσε τους πιστούς, του ζήτησε να μαρτυρήσει το μεγαλύτερο αμάρτημα του. Ο Λύσανδρος τότε τον ρώτησε:
"εσύ ή οι Θεοί θέλουν να το μάθουν";
και ο ιερέας του απάντησε οι Θεοί, και τότε ο Λακεδαιμόνιος του απάντησε: "εσύ φύγε από εδώ, και εάν με ρωτήσουν οι Θεοί θα τους το πω.."

Οι υποψήφιοι μύστες προχωρούσαν κρατώντας δαυλούς που συμβόλιζαν το εσωτερικό φως που διώχνει το σκοτάδι της άγνοιας και της ύλης. Σε ανασκαφές βρέθηκαν πολλές θέσεις για τοποθέτηση των δαδιών στους τοίχους του Ιερού, αλλά και το γράμμα "Θ" δηλωτικό των Μεγάλων Θεών. Ο μυούμενος οδηγούνταν να καθίσει σε έναν θρόνο, όπου πραγματοποιούνταν σε αυτόν η δοκιμασία και η διδασκαλία. Η τελετή αυτή ονομαζόταν "θρονισμός". Ο Πλούταρχος αναφέρει σχετικά για αυτή την φάση της τελετής :

"Καθάπερ ειώθασιν εν τω καλουμένω θρονισμώ καθίσαντες τους μυουμένους οι τελούντες κύκλω περιχορεύειν".

Του φορούσαν στο κεφάλι στεφάνι από κλαδί ελιάς και μια κόκκινη ταινία στην μέση του, την οποία θα έφερε μαζί του στην υπόλοιπη ζωή του, ενδεικτική της μυήσεώς του. Μπροστά στον θρόνο έκαιγε πυρά γύρω από την οποία οι ιερείς έψελναν με ακατανόητες λέξεις για τον μυούμενο τους Ιερούς ύμνους, μετά χόρευαν χορούς υπό τους ήχους μουσικής και μυστηριακών τραγουδιών. Ύστερα από τον θρονισμό, ο ιερέας οδηγούσε τον μύστη στο άβατο του Ιερού κι' εκεί, το νέο μέλος, έφθανε στον βαθμό της "εποπτείας".

(Πηγη : ΧΛΕΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Knight_Of_Creation
08-10-08, 21:15
Σύμφωνα με τον Φιλόστρατο κάθε χρόνο και σε ορισμένο χρόνο στην Λήμνο κατά την διάρκεια των εορτών των τελετών, έσβηναν όλα τα Φώτα στο νησί επί εννέα ημέρες, μέχρι να έρθει με πλοίο από την Δήλο το νέο πυρ. Γι αυτό τον λόγο και η λαμπάδα ήταν το σύμβολο των Καβείρων. Συνήθως η γιορτή γινόταν από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο. Η τελετή μύησης γινόταν νύχτα υπό το φως των δαυλών. Το αξίωμα των ιερέων ήταν κληρονομικό, και ονομάζονταν Καδμίλοι . Πριν την μύηση γινόταν εξομολόγηση του υποψήφιου μύστη από τον ειδικό ιερέα που ονομάζονταν "Κόης". Μας σώζεται μία ενδιαφέρουσα ιστορία μάλιστα από την διαδικασία της εξομολόγησης.
Ο Λύσανδρος είχε πάει στην Σαμοθράκη για να πάρει μέρος στα Καβείρεια μυστήρια. Ο ιερέας που εξομολογούσε τους πιστούς, του ζήτησε να μαρτυρήσει το μεγαλύτερο αμάρτημα του. Ο Λύσανδρος τότε τον ρώτησε:
"εσύ ή οι Θεοί θέλουν να το μάθουν";
και ο ιερέας του απάντησε οι Θεοί, και τότε ο Λακεδαιμόνιος του απάντησε: "εσύ φύγε από εδώ, και εάν με ρωτήσουν οι Θεοί θα τους το πω.."


Η Παραλαβή του Φωτός μετά από εννέα ημέρες στην Λήμνο... Μου θύμισε η μάλλον είναι ολόιδιο με την χριστιανική αφή του αγίου φωτός στα Ιεροσόλυμα κάθε Λαμπρή... Η Πλήρης αντιγραφή η κοινά μονοπάτια...

...

Να τονιστεί επίσης πως το Ιερό μυστήριο της Εξομολογήσεως το είχαν πρώτοι και καλύτεροι οι ορφικοί και σαφέστατα το τηρούσαν και στα καβείρια μυστήρια...Δεύτερη προφανέστερη αντιγραφή εκ των χριστιανών. Η Απάντηση όμως του Λακεδαίμονος Λυσσάνδρου ( από το βιβλίο του Πλουτάρχου Λακωνικά αποφθέγματα ) που έδωσε στον Ιερέα των Καβειρίων (ο οποίος ήταν Ορφιστής Ιερεύς) με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και είναι προσωπική μου πεποίθηση δίχως να θέλω να προσβάλω τον ιερότατο θεσμό της εξομολογήσεως !

Φίλε Κυριάκο έξοχη η δουλειά σου (έστω η ανάλυση του copy paste) και σε ευχαριστώ για την προσπάθεια... Lux θεωρώ απαράδεκτο το μύνημα σου.. Γιατί ύποπτη μια ιστορική ανάλυση περι των Καβειρίων απο την στιγμή που υπάρχει κενό στο Forum σχετικώς.. ; Ίσως δεν κατανόησες τις προθέσεις του Φίλου Κυριάκου ..

labros
08-10-08, 22:08
Είχα πάει για 5 μέρες Σαμοθράκη και επισκέφτηκα τον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού Των Μεγάλων Θεών.

Το αίσθημα που ένιωσα ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Δεν μπορώ να πω έντονο, αλλά ήταν κάτι για πρώτη φορά....
Μια γαλήνη, χαλάρωση και μια ζεστασιά. Από την άλλη όμως ελαφρά ένταση και ανησυχία σε διάφορα σημεία του χώρου. Επαναλαμβάνω πως δεν ήταν έντονα και ίσως να με επηρέασε η προδιάθεση από ταξιδιωτικό υλικό που είχα διαβάσει.

Πάντως ο χώρος είναι πανέμορφος, μέσα στο πράσινο και προσεγμένος.

Samael
10-10-08, 15:05
Σχετικά με τα Ελευσίνια Μυστήρια θα ήθελα να επισημάνω πως δεν δόθηκε σωστή ερμηνεία. Ελευσίνα= Έλευσις-να. Εκει που γίνεται η άφιξη...

LuX
10-10-08, 15:09
Σχετικά με τα Ελευσίνια Μυστήρια θα ήθελα να επισημάνω πως δεν δόθηκε σωστή ερμηνεία. Ελευσίνα= Έλευσις-να. Εκει που γίνεται η άφιξη...
περιμενε να ερθει ο Κυριακος να μας εξηγησει ...
και γω ετσι νομιζω
αλλα μπορει να ειναι κ αλλιως ....

@

sunborn
12-10-08, 04:49
Φίλε Κυριάκο έξοχη η δουλειά σου (έστω η ανάλυση του copy paste) και σε ευχαριστώ για την προσπάθεια... Lux θεωρώ απαράδεκτο το μύνημα σου.. Γιατί ύποπτη μια ιστορική ανάλυση περι των Καβειρίων απο την στιγμή που υπάρχει κενό στο Forum σχετικώς.. ; Ίσως δεν κατανόησες τις προθέσεις του Φίλου Κυριάκου ..

Φιλε Knight_Of_Creation ευχαριστω για τα καλα λογια. Οντως η προθεση μου ηταν η καλυψη του κενου που υπηρχε επι του θεματος. Και για εναν αλλο λογο. Φετος πηγα εβδομη συνεχομενη χρονια στη Σαμοθρακη και εκατσα 2 μηνες. Καθε χρονο η μαγεια αυξανει, ειδικα αν παρεις τα βουνα και τα ποταμια...
Φιλε Samael γνωριζω την ερμηνεια που δινεις και πιθανως να ειναι και σωστωτερη. Η εννοια του ''ελεύω'' παντως ειναι ελευθερώνομαι και αυτο ανεφερε και η πηγη. Για αυτο το αφησα ετσι. Έλευσις παντως σημαινει ερχομος, αφιξη οπως ειπες. Περισσοτερα δεν γνωριζω.

LuX
12-10-08, 19:25
Καλο ειναι να εχετε υπ οψιν και το πρωην της ελευσης ονομα που ηταν Σαισαρα ...
δηλαδη αυτη που χαμογελαει πολυ (χαρουμενη) ..

και το ελευω παντως δε φαινεται λαθος διοτι ως εικαζεται στην ελευσινα καποιοι τελουσαν εξωσωματικες πτησεις την ωρα των μυστηριων, δηλαδη ελευθερωναν τη ψυχη απο το σωμα !
ουτως η αλλως η επαναφορα εις το σωμα θα ητο επαν ελευσις ...

@

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
14-10-08, 12:01
Κατ' αρχήν σχετικά με τα ΚΑΒΕΙΡΙΑ πρέπει να πούμε τα εξής:
A)Έχουμε τρία ιερά σε ένα,δηλ. ιερό Λήμνου,ιερό Σαμαθράκης,και ιερό Ίμβρου.
Δημιουργώντας έτσι γεωμετρική ισοσκελία.
Β)Στο ιερό της Λήμνου βρέθηκαν ευρήματα που μας επιτρέπουν να πούμε ότι έχουμε εκεί, αρχή Μυστηρίων στον ελλαδικό χώρο, με τα έως τώρα ευρήματα.Υ.Γ:Παρακαλούνται οι άσχετοι με τα θέματα αυτά να μην είναι τόσο απόλυτοι,ώστε να μπορούν καλύτερα έτσι να διώχνουν την αμαθειά τους.


'' ΦΙΛΙΑΝ ΑΓΑΠΑ''

LuX
14-10-08, 12:49
Υ.Γ:Παρακαλούνται οι άσχετοι με τα θέματα αυτά να μην είναι τόσο απόλυτοι,ώστε να μπορούν καλύτερα έτσι να διώχνουν την αμαθειά τους.


'' ΦΙΛΙΑΝ ΑΓΑΠΑ''
μπορεις φιλτατε να μας δωσεις λιγες παραπανω εξηγησεις για αυτη σου τη προταση ;
Ποιοι δηλαδη ειναι οι ασχετοι (ονομαστικα)
που ειδες καποιον να ειναι απολυτος ;
και τι σε κανει να ξεχωριζεις το εαυτο σου απο τη παραπανω κατηγορια των ασχετων ;

μια επισης απλη παρατηρηση ειναι οτι πολλες γειτονικες η απομακρυσμενες περιοχες μπορουν καλλιστα να σχηματιζουν διαφορα τριγωνα αρα αυτο απο μονο του δε σημαινει κατι το τοσο σπουδαιο οσο φανταζεσαι ...ευχαριστω
φιλικα
και
@

sunborn
14-10-08, 19:56
Κατ' αρχήν σχετικά με τα ΚΑΒΕΙΡΙΑ πρέπει να πούμε τα εξής:
A)Έχουμε τρία ιερά σε ένα,δηλ. ιερό Λήμνου,ιερό Σαμαθράκης,και ιερό Ίμβρου.
Δημιουργώντας έτσι γεωμετρική ισοσκελία.
Β)Στο ιερό της Λήμνου βρέθηκαν ευρήματα που μας επιτρέπουν να πούμε ότι έχουμε εκεί, αρχή Μυστηρίων στον ελλαδικό χώρο, με τα έως τώρα ευρήματα.

Υ.Γ:Παρακαλούνται οι άσχετοι με τα θέματα αυτά να μην είναι τόσο απόλυτοι,ώστε να μπορούν καλύτερα έτσι να διώχνουν την αμαθειά τους.

'' ΦΙΛΙΑΝ ΑΓΑΠΑ''

Τα ποιο σημαντικα Καβειρια, γινονταν στη Σαμοθρακη.
Ομως, λατρεια των Καβειρων εχουμε και στο ορος Βερεκοντια στην Ιεραπολη της Φρυγιας, στην Απαμεια της Μ.Ασιας, στον Ποντο οπου υπηρχε πολη με το ονομα Καβειρα, στην Κυζικο της Βορειοδυτικης Μ.Ασιας (απο οπου υπαρχουν και μαρτυριες για Κυζικηνους μυστες και ιεροποιους στα μυστηρια της Σαμοθρακης), η Φαναγορεια στον Κιμμεριο Βοσπορο, το Βυζαντιο, η Περινθος, ο Αινος, η Μαρωνεια, τα Αβδηρα, οι Φιλιπποι, η Ολυνθος, η Λαρισα, η Θηβα, η Ανθηδωνα, ακομα και η Αθηνα (οι ιθυφαλλικες ερμαικες στηλες εχουν κατα πασα πιθανοτητα την καταγωγη τους στα Καβειρια.)

Σε αρχαιες επιγραφες αναφερονται θεωροι και μυστες των Μυστηριων απο την Μυρινα της Λημνου, τις Αιγες, την Κυμη της Μ.Ασιας, τη Φωκαια, την Εφεσο, τις Κλαζομενες,τον Κολοφωνα, την Ιασο της Καριας, την Αλικαρνασσο, την Κω, την Λεσβο, τη Ροδο και την Ερετρια.

ΠΗΓΕΣ : Περικλης Ροδακης - "Τα Καβειρια Μυστηρια" - Will Durant - "Παγκοσμιος Ιστορια του Πολιτισμου" (3ος τομος)

LuX
14-10-08, 20:10
Τα ποιο σημαντικα Καβειρια, γινονταν στη Σαμοθρακη.
Ομως, λατρεια των Καβειρων εχουμε και στο ορος Βερεκοντια στην Ιεραπολη της Φρυγιας, στην Απαμεια της Μ.Ασιας, στον Ποντο οπου υπηρχε πολη με το ονομα Καβειρα, στην Κυζικο της Βορειοδυτικης Μ.Ασιας (απο οπου υπαρχουν και μαρτυριες για Κυζικηνους μυστες και ιεροποιους στα μυστηρια της Σαμοθρακης), η Φαναγορεια στον Κιμμεριο Βοσπορο, το Βυζαντιο, η Περινθος, ο Αινος, η Μαρωνεια, τα Αβδηρα, οι Φιλιπποι, η Ολυνθος, η Λαρισα, η Θηβα, η Ανθηδωνα, ακομα και η Αθηνα (οι ιθυφαλλικες ερμαικες στηλες εχουν κατα πασα πιθανοτητα την καταγωγη τους στα Καβειρια.)

Σε αρχαιες επιγραφες αναφερονται θεωροι και μυστες των Μυστηριων απο την Μυρινα της Λημνου, τις Αιγες, την Κυμη της Μ.Ασιας, τη Φωκαια, την Εφεσο, τις Κλαζομενες,τον Κολοφωνα, την Ιασο της Καριας, την Αλικαρνασσο, την Κω, την Λεσβο, τη Ροδο και την Ερετρια.

ΠΗΓΕΣ : Περικλης Ροδακης - "Τα Καβειρια Μυστηρια" - Will Durant - "Παγκοσμιος Ιστορια του Πολιτισμου" (3ος τομος) νομιζω πως οι ιθυφαλλικες ερμαικες στηλες αντλουν την καταγωγη τους απ Καβειρια και σιγουρα απο ακομη παραπισω...
διοτι τα καβειρια ηταν απο τα τελευταια "αγρια" μυστηρια γονιμοτητας .

http://img517.imageshack.us/img517/7974/hermespy1.jpg (http://imageshack.us)

Ηταν Μυστηρια της Γαιας και του σπερματος πανω απ ολα
στην εποχη που στο σπερμα δεν υπηρχε σπαταλη...@

sunborn
18-10-08, 02:27
Δείτε και αυτό το link που βρήκα για τα Καβείρια.

http://www.geocities.com/artofwise/AncientMysteries_Kabeiria.html (http://www.geocities.com/artofwise/AncientMysteries_Kabeiria.html)

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
20-10-08, 08:29
Το ιερό της ΛΗΜΝΟΥ ήταν ένα κέντρο όπου πήγαιναν οι γυναίκες που δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά και τεχνοποιούσαν από τους ΚΑΒΕΙΡΟΥΣ-ΙΕΡΕΙΣ.
Μάλιστα έπεφτε και χρηματοδότηση από τους συζύγους,διότι το τέκνο θα ήταν θεικό.Έχουν βρεθεί ευρήματα εκεί που πιστοποιούν όλα αυτά.
Ωστόσο το που γίνονταν τα ΚΑΒΕΙΡΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ είναι ένα θέμα προς έρευνα.

Τώρα αυτοί που λένε ανακρίβειες πάνω στο ζήτημα και τα υπόλοιπα...Θα το βρούν στην πορεία...

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
16-12-08, 20:35
Το ιερό της ΛΗΜΝΟΥ ήταν ένα κέντρο όπου πήγαιναν οι γυναίκες που δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά και τεχνοποιούσαν από τους ΚΑΒΕΙΡΟΥΣ-ΙΕΡΕΙΣ.
Μάλιστα έπεφτε και χρηματοδότηση από τους συζύγους,διότι το τέκνο θα ήταν θεικό.Έχουν βρεθεί ευρήματα εκεί που πιστοποιούν όλα αυτά.
Ωστόσο το που γίνονταν τα ΚΑΒΕΙΡΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ είναι ένα θέμα προς έρευνα.

Τώρα αυτοί που λένε ανακρίβειες πάνω στο ζήτημα και τα υπόλοιπα...Θα το βρούν στην πορεία...
Ο Πίνδαρος μας διέσωσε από τα έργα παλαιοτέρων συγγραφέων το παρακάτω απόσπασμα:

''....ΤΟΝ ΕΚ ΑΓΙΑΣ ΛΗΜΝΟΥ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΑ ΚΑΒΕΙΡΟΝ...''Η μύηση γενικότερα στα ελληνικά μυστήρια, ειδικά στο τελευταίο βαθμό απέβλεπε στην κατακτήση της αθανασίας.Δυστυχώς όμως με το πέρασμα των αιώνων κατέληξε από ανίδεους σε ανθρωποθυσία ....
Γενικότερα ο σκοπός της αρχαίας μύησης ήταν να αποκαλύψει το διπλό κόσμο , και να καταστήσει το μύστη ικανό να μπαινοβγαίνει από τις πύλες του Άδη.
Όλα τα στοιχεία της αρχαίας γνώσης μας οδηγούν σε μια επιστήμη δημιουργίας του αόρατου ανθρώπου, και στην κατανόηση της δημιουργίας του αθάνατου ανθρώπου...
Η βάση της επιστήμης αυτής που ήταν αυστηρά καθορισμένοι στα μυστήρια, και που βασίζεται στο χαρακτηριστικό των καταστάσεων του ατόμου, που δίνονται από τους κβαντικούς αριθμούς των τροχιών των ηλεκτρονίων σε σχέση με τον πυρήνα.Η γνώση αυτή μας επιτρέπει να αυξομειώσουμε την ενέργεια, ώστε το άτομο να γίνεται λιγότερο ή περισσότερο αιθερικό....

O Φιλοκτήτης με μικρό όγκο στρατού κατευθύνεται προς την Τροία. Κατά την διαδρομή τον τσίμπισε φίδι στο πόδι και τον αφήνουν τελικά ετοιμοθάνατο στην Λήμνο.Εκεί μέσα στο σπήλαιο που βλέπουμε θεραπεύεται από το χώμα του ιερού νησιού,το οποίο είχε και έχει θεραπευτικές ιδιότητες...Αξιοσημείωτο είναι ότι το εν λόγω σπήλαιο βρίσκεται κάτω από το ΚΑΒΕΙΡΙΟ, και απέναντι από την ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ.Επιπλέον υπήρχε δίοδος που επικοινωνούσε το σπήλαιο με το ιερό που βρίσκονταν επάνω...
Παρακάτω βλέπουμε Κάτοψη από το ΚΑΒΕΙΡΙΟΝ της Λήμνου.όπου έχουμε αρχή μυστηρίων εν Ελλάδι

bahamut
17-12-08, 00:50
Ο Πίνδαρος μας διέσωσε από τα έργα παλαιοτέρων συγγραφέων το παρακάτω απόσπασμα:

''....ΤΟΝ ΕΚ ΑΓΙΑΣ ΛΗΜΝΟΥ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΑ ΚΑΒΕΙΡΟΝ...''Η μύηση γενικότερα στα ελληνικά μυστήρια, ειδικά στο τελευταίο βαθμό απέβλεπε στην κατακτήση της αθανασίας.Δυστυχώς όμως με το πέρασμα των αιώνων κατέληξε από ανίδεους σε ανθρωποθυσία ....
Γενικότερα ο σκοπός της αρχαίας μύησης ήταν να αποκαλύψει το διπλό κόσμο , και να καταστήσει το μύστη ικανό να μπαινοβγαίνει από τις πύλες του Άδη.
Όλα τα στοιχεία της αρχαίας γνώσης μας οδηγούν σε μια επιστήμη δημιουργίας του αόρατου ανθρώπου, και στην κατανόηση της δημιουργίας του αθάνατου ανθρώπου...
Η βάση της επιστήμης αυτής που ήταν αυστηρά καθορισμένοι στα μυστήρια, και που βασίζεται στο χαρακτηριστικό των καταστάσεων του ατόμου, που δίνονται από τους κβαντικούς αριθμούς των τροχιών των ηλεκτρονίων σε σχέση με τον πυρήνα.Η γνώση αυτή μας επιτρέπει να αυξομειώσουμε την ενέργεια, ώστε το άτομο να γίνεται λιγότερο ή περισσότερο αιθερικό....

O Φιλοκτήτης με μικρό όγκο στρατού κατευθύνεται προς την Τροία. Κατά την διαδρομή τον τσίμπισε φίδι στο πόδι και τον αφήνουν τελικά ετοιμοθάνατο στην Λήμνο.Εκεί μέσα στο σπήλαιο που βλέπουμε θεραπεύεται από το χώμα του ιερού νησιού,το οποίο είχε και έχει θεραπευτικές ιδιότητες...Αξιοσημείωτο είναι ότι το εν λόγω σπήλαιο βρίσκεται κάτω από το ΚΑΒΕΙΡΙΟ, και απέναντι από την ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ.Επιπλέον υπήρχε δίοδος που επικοινωνούσε το σπήλαιο με το ιερό που βρίσκονταν επάνω...
Παρακάτω βλέπουμε Κάτοψη από το ΚΑΒΕΙΡΙΟΝ της Λήμνου.όπου έχουμε αρχή μυστηρίων εν Ελλάδι

θα μπορουσες σε παρακαλω να αναλυσεις το νοημα της παραγραφου που υπογραμμισα...δεν μπορεσα να ακολουθησω τη σκεψη σου εδω...με βαση ποιες πηγες τα λες αυτα?

CADOS
17-12-08, 05:10
πάντως εγω πηγα εκει πρώτη φορά μικρός ( 7 χρονών) και ενοιωσα απόκοσμα σαν να υπηρχε κατι που με αγαπούσε πολυ έντονα ,δεν μπόρεσα ποτέ να το εξηγήσω

Οσο αφορά τα Καβίρεια μυστήρια υποτίθεται οτι αποτελούσαν το μεγάλυτερο γεγονός για την τότε εποχή και συμμετειχαν σε αυτα απο τον Φαραώ μεχρι αρχαίους φιλοσόφους ,θεωρουνταν σαν εβάπτιση και σαν θεία φωτιση η μυηση τους, στοιχεια που χρησιμοποιηθηκαν μεταγενέστερα και στην λατρεια του μίθρα αλλα και απο τον Χριστιανισμο

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
17-12-08, 12:25
θα μπορουσες σε παρακαλω να αναλυσεις το νοημα της παραγραφου που υπογραμμισα...δεν μπορεσα να ακολουθησω τη σκεψη σου εδω...με βαση ποιες πηγες τα λες αυτα?


Πολλές φορές θέλουμε να μάθουμε πράγματα που απαιτούν χρόνο για να τα κατανοήσουμε.Αυτό βέβαια δεν είναι κακό...Τώρα σχετικά με το μυστικό του αόρατου ανθρώπου γίνεται εκτενή αναφορά στα βιβλία ενός μεγάλου μύστη, του αείμνηστου Θ.Αξιώτη(Εκδ. Γεωργιάδη),και είναι ίσως τα πιο σημαντικά βιβλία που κυκλοφόρησαν από τις συγκεκριμένες εκδόσεις...
Πέραν αυτών η κβαντική μηχανική δίνει πολλές πληροφορίες.

Πάντως περισσότερα αποκαλυπτικά στοιχεία για τα Καβείρια μυστήρια που είναι το θέμα μας κοίταξε την ιστοσελίδα:
http://www.argybooks.blogspot.com

LuX
19-12-08, 15:57
Πολλές φορές θέλουμε να μάθουμε πράγματα που απαιτούν χρόνο για να τα κατανοήσουμε.Αυτό βέβαια δεν είναι κακό...Τώρα σχετικά με το μυστικό του αόρατου ανθρώπου γίνεται εκτενή αναφορά στα βιβλία ενός μεγάλου μύστη, του αείμνηστου Θ.Αξιώτη(Εκδ. Γεωργιάδη),και είναι ίσως τα πιο σημαντικά βιβλία που κυκλοφόρησαν από τις συγκεκριμένες εκδόσεις...
Πέραν αυτών η κβαντική μηχανική δίνει πολλές πληροφορίες.

Πάντως περισσότερα αποκαλυπτικά στοιχεία για τα Καβείρια μυστήρια που είναι το θέμα μας κοίταξε την ιστοσελίδα:
http://www.argybooks.blogspot.com
α καλα !
δυστυχως αν προσπαθησουμε να κατανοησουμε ανυποστατα πραγματα σιγουρα θα χρειασθουμε απιστευτο χρονο και βασικα το μονο που θα πετυχουμε θα ειναι να αναπλαθουμε εναν ομορφο ΜΥΘΟ !
διοτι τα περι αορατων ανθρωπων κλπ ειναι μοναχα συμβολικα ...

οπως μπορει να καταλαβει ο καθενας μας πολυ ευκολα ειναι αδυνατον να υπαρξει αορατος ανθρωπος , ας μη γελιομαστε ...

το μονο που μπορει να συμβει και κατω απο καταληλες τεχνικες ειναι αυτο που πολυ απλα ονομαζουμε "αστρικη προβολη" η εξωσωματοση .
κατω απο ειδικες συνθηκες και με τη βοηθεια κυριως καποιων φυτων ειναι πολυ πιθανο οτι οι μυστες της Σαμοθρακης οπως και της Ελευσινας αλλα οπως και πολλοι σαμανοι σημερα εβγαιναν απο το σωμα τους και ιπταντω στον περιξ χωρο .
τουτο δεν ειναι δυνατο να πραγματοποιηθει ουτε καν σε αρκετα μεγαλη αποσταση απο το κορμι τους .

οπως επισης και τα περι αθανασιας εχουν να κανουν με την αναγεννηση μετα απο καποιο δυνατο μυστηριακο σοκ (μυηση) που προερχονταν παλι απο μια καλη δοση ενθεογενους ποτου .
αλλωστε το να νιωσεις οτι πας στον αλλο κοσμο και γυρνας
σημαινει
α)αθανασια (γιατι πηγες και ηρθες αλλα δε πεθανες)
β)αναγεννηση (διοτι αν πας και ερθεις ειναι σα να αναγεννιεσαι)

εξαλλου ως γνωστο λογω του οτι ξεφυγε απο καποιο μυστη
οι μυστες παθαινουν δε μαθαινουν


@


@

sunborn
29-12-08, 03:24
α καλα !
δυστυχως αν προσπαθησουμε να κατανοησουμε ανυποστατα πραγματα σιγουρα θα χρειασθουμε απιστευτο χρονο και βασικα το μονο που θα πετυχουμε θα ειναι να αναπλαθουμε εναν ομορφο ΜΥΘΟ !
διοτι τα περι αορατων ανθρωπων κλπ ειναι μοναχα συμβολικα ...

οπως μπορει να καταλαβει ο καθενας μας πολυ ευκολα ειναι αδυνατον να υπαρξει αορατος ανθρωπος , ας μη γελιομαστε ...

το μονο που μπορει να συμβει και κατω απο καταληλες τεχνικες ειναι αυτο που πολυ απλα ονομαζουμε "αστρικη προβολη" η εξωσωματοση .
κατω απο ειδικες συνθηκες και με τη βοηθεια κυριως καποιων φυτων ειναι πολυ πιθανο οτι οι μυστες της Σαμοθρακης οπως και της Ελευσινας αλλα οπως και πολλοι σαμανοι σημερα εβγαιναν απο το σωμα τους και ιπταντω στον περιξ χωρο .
τουτο δεν ειναι δυνατο να πραγματοποιηθει ουτε καν σε αρκετα μεγαλη αποσταση απο το κορμι τους .

οπως επισης και τα περι αθανασιας εχουν να κανουν με την αναγεννηση μετα απο καποιο δυνατο μυστηριακο σοκ (μυηση) που προερχονταν παλι απο μια καλη δοση ενθεογενους ποτου .
αλλωστε το να νιωσεις οτι πας στον αλλο κοσμο και γυρνας
σημαινει
α)αθανασια (γιατι πηγες και ηρθες αλλα δε πεθανες)
β)αναγεννηση (διοτι αν πας και ερθεις ειναι σα να αναγεννιεσαι)

εξαλλου ως γνωστο λογω του οτι ξεφυγε απο καποιο μυστη
οι μυστες παθαινουν δε μαθαινουν


Συγγνωμη φιλε LuX, θεωρω λιγο αδαη αυτα που γραφεις.
Συμφωνω με οτι λες για τον αορατο ανθρωπο και τον συμβολισμο πισω απο καποιες εννοιες, αλλα διαφωνω καθετα με αυτα που λες για την αθανασια και την αστρικη προβολη.

Σχετικα με την αστρικη προβολη καλο θα ηταν να διαβαζες κειμενα των Elifas Levi, Papus, Dion Fortune και αλλων Εσωτεριστων (εστω και του "σαλτσαδορου" Λ. Ραμπα), αλλα και απο προσωπικες εμπειριες μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι η "ασημενια χορδη" δεν υποκειτε σε περιορισμους του χωρου. Ως εκ τουτου, το ποσο μακρυα μπορεις να πας, ειναι απ' τη μια θεμα εξασκησης, αλλα απο την αλλη, ειναι κυριως θεμα πνευματικης καθαροτητας, θελησης και ελεγχου της μετατοπισης της συνειδητοτητας απο την καθημερινη συνειδηση στο υπερσυνειδητο.
Παντως, ειδικα για την αστρικη προβολη, η χρηση ενθεογενων εχει ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟ αποτελεσμα.

Οσο για την αθανασια την θεωρω ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ, εννοωντας φυσικα την αθανασια της Ψυχης, που βασιζεται στον νομο της Αφθαρσιας της Ενεργειας (μιας και η ψυχη ειναι καθαρη ενεργεια), και οχι φυσικα την αθανασια του φθαρτου και υλικου σωματος που ειναι μια ανοησια !

Επισης να σου επιστησω την προσοχη στο οτι σε ολες τις μυησεις, για τα ανωτερα κλιμακια τουλαχιστον, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ μακροχρονη αποχη απο καθε ειδους ουσιες.

Ως original ψυχεδελικο ατομο, αυτο ηταν και το μεγαλυτερο εμποδιο που συναντησα στον προσωπικο μου δρομο προς το Φως. (και που δεν εχω ξεπερασει και εντελως ακομα..). Στην Ινδια π.χ. συναντησα πολλους babas (shadu) χρηστες ουσιων, αλλα ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ αληθινο γιογκι που να κανει χρηση. Αυτη ειναι δουλεια των Σαμανων που κατα την προσωπικη μου αποψη ειναι κατωτεροι των Γιογκις και των Μυστων του Εσωτερισμου η των Αγιων (αν και πολυ ανωτεροι των κοινων ανθρωπων).

Αληθεια πιστευεις οτι οταν καποιος θελει να απαλλαγει απο την υλη, θα χρησιμοποιησει υλικες μεθοδους ? Αυτο ειναι λαθος. Μαλλον αγνοεις τις ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ μεθοδους οι οποιες δινουν ασυλληπτα αποτελεσματα περα απο καθε ανθρωπινη φαντασια !

Τελος, η ΜΟΝΗ ουσια που πλησιαζει αμυδρα την πνευματικη εμπειρια (τηρουμενων των αναλογιων παντα...) ειναι το DMT (διμεθυλοτρυπταμινη).

Αυτα για τωρα, σε παραπεμπω και στην υπογραφη μου που ειναι πολυ σχετικη με το θεμα μας...
Φιλικοτατα, και περιμενω τα σχολια σου αν θελεις να το συζητησουμε περισσοτερο...:)

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
02-01-09, 20:08
α καλα !
δυστυχως αν προσπαθησουμε να κατανοησουμε ανυποστατα πραγματα σιγουρα θα χρειασθουμε απιστευτο χρονο και βασικα το μονο που θα πετυχουμε θα ειναι να αναπλαθουμε εναν ομορφο ΜΥΘΟ !
διοτι τα περι αορατων ανθρωπων κλπ ειναι μοναχα συμβολικα ...

οπως μπορει να καταλαβει ο καθενας μας πολυ ευκολα ειναι αδυνατον να υπαρξει αορατος ανθρωπος , ας μη γελιομαστε ...

το μονο που μπορει να συμβει και κατω απο καταληλες τεχνικες ειναι αυτο που πολυ απλα ονομαζουμε "αστρικη προβολη" η εξωσωματοση .
κατω απο ειδικες συνθηκες και με τη βοηθεια κυριως καποιων φυτων ειναι πολυ πιθανο οτι οι μυστες της Σαμοθρακης οπως και της Ελευσινας αλλα οπως και πολλοι σαμανοι σημερα εβγαιναν απο το σωμα τους και ιπταντω στον περιξ χωρο .
τουτο δεν ειναι δυνατο να πραγματοποιηθει ουτε καν σε αρκετα μεγαλη αποσταση απο το κορμι τους .

οπως επισης και τα περι αθανασιας εχουν να κανουν με την αναγεννηση μετα απο καποιο δυνατο μυστηριακο σοκ (μυηση) που προερχονταν παλι απο μια καλη δοση ενθεογενους ποτου .
αλλωστε το να νιωσεις οτι πας στον αλλο κοσμο και γυρνας
σημαινει
α)αθανασια (γιατι πηγες και ηρθες αλλα δε πεθανες)
β)αναγεννηση (διοτι αν πας και ερθεις ειναι σα να αναγεννιεσαι)

εξαλλου ως γνωστο λογω του οτι ξεφυγε απο καποιο μυστη
οι μυστες παθαινουν δε μαθαινουν


@


@
Χαιρετώ το κύκλωμα και εύχομαι καλή χρονιά με περισσότερη αγάπη.
Το θέμα είναι τα ΚΑΒΕΙΡΙΑ ...Η άποψή σας περί ανυπόστατων πραγμάτων δείχνει πως το ίδιο μπορεί να σκεφτεί κάποιος και για όσα εσείς έχετε αναφέρει
παραπάνω...
Όμως δεν απορρίπτω τα όσα αναφέρθηκαν,διότι θα ήμουν αδαής ...Ωστόσο όλα αυτά συνδέονται έστω κι αν δεν γίνεται φανερό...
Μην σχετίζετε την αστρική ή ουράνια προβολή με την ''μόνιμη αιθερική ύπαρξη'' σε κατάλληλο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο( πειράματα γνωστά έγιναν από τον β παγκόσμιο πόλεμο και μετά).Για ψάξτε βρε καρντασάκια καλύτερα...
Όμως το θέμα μας είναι τα ΚΑΒΕΙΡΙΑ και όχι τι κάνουν οι σαμάνοι , οι Ινδιάνοι και οι Ινδοί, αλλά ούτε οι ουσίες και τα γνωστά τερτίπια.Έδω μιλάμε για αναπαραγωγή και τεκνο-ποίηση.
Ποιοί έβαζαν σπέρμα στις στείρες μήτρες και γεννοβολούσαν;;
Αυτά να μας πείτε...

Hunter
03-01-09, 02:09
Ας μην ξεχναμε οτι τα Καβειρια ηταν τα παλαιοτερα μυστηρια στον ελλαδικο χωρο.Ο Ηροδοτος αναφερει οτι προερχονται απο τους Πελασγους,αν και ειναι πιο πιθανο να εχουν Θρακικη προελευση,απο μια Θρακη η οποια ακομη και στη περιοδο που ονομαζουμε κλασσικη αρχαιοτητα παρεμενε σε ημι-βαρβαρη κατασταση(αυτο στα ματια των υπολοιπων Ελληνων).Απο μια τετοια αρχη λοιπον και καταγομενα απο ενα τοσο μακρινο παρελθον θα διατηρουσαν εναν σχεδον πρωτογονο χαρακτηρα και τροπο λατρειας,αν παρεμειναν αναλοιωτα στο περασμα αιωνων.Στο Βατικανο σωζεται ενα μαρμαρινο γλυπτο απο την Καβειρια λατρεια οπου στις τρεις οψεις του απεικονιζονται ο Αξιόκερσος, η Αξιόκερσα και ο Κάσμιλος(ή Κασμίλος ή Καδμήλος).
Τα Καβειρια μυστηρια ακομα ηταν τα τελευταια στην Ελλαδα οπου διατηρουνταν η λατρεια της Θεας-Μητερας,και οι τελετες που τα συνοδευαν ειχαν το χαρακτηρα αυτης της λατρειας,με ενα μερος τους να ειναι οργιακο και αφιερωμενο στη γονιμοτητα στο οποιο ο μυημενος επρεπε να κανει ερωτα αντιπροσωπευοντας τον Θεο που γονιμοποιει την Θεα-Μητερα.
Αυτο που θελω να ξεκαθαρισω ειναι οτι οταν γινοταν αυτο κανενας δεν ηταν υπο επηρεια ουσιων και μετειχε με τη θεληση του πιστευοντας οτι αυτο που κανει ειναι μια ενωση με το θειο στοιχειο(εξου και τα θεϊκα παιδια) και ενας εορτασμος της Ζωης.

LuX
03-01-09, 11:17
Θα προτιμήσω να απαντήσω με ένα πείραμα ώστε να γίνω περισσότερο κατανοητός απ ότι θα γινόμουν αν απαντούσα επί της ουσίας του συγκεκριμένου θέματος .

Έτσι μπαίνοντας αμέσως όλοι μαζί στο νοητό δοκιμαστικό σωλήνα έχουμε ένα τραγούδι το οποίο λεει :

(ακούστε το κιόλας (http://www.youtube.com/watch?v=4VUhm9Tggr0) )

I feel the earth move under my feet
I feel the sky tumbling down, tumbling down
I feel my heart start to trembling
Whenever you're around

Ooh, baby, when I see your face
Mellow as the month of May
Oh, darling, I can't stand it
When you look at me that way

I feel the earth move under my feet
I feel the sky tumbling down, tumbling down
I feel my heart start to trembling
Whenever you're around

Oh, darling, when you're near me
And you tenderly call my name
I know that my emotions
Are something I just can't tame
I've just got to have you, baby

I feel the earth move under my feet
I feel the sky tumbling down, tumbling down
I feel the earth move under my feet
I feel the sky tumbling down
I just lose control
Down to my very soul
I get a hot and cold all over
I feel the earth move under my feet
I feel the sky tumbling down,
Tumbling down, tumbling down

Τελειώνοντας την ανάγνωση των παραπάνω στίχων χωρίς να έχουμε καμία άλλη πληροφορία κατανοούμε εύκολα ότι η αγαπητή καρολ κινγκ τραγούδησε αυτό το ευχάριστο τραγουδάκι για κάποιο νέο τον οποίο είχε ερωτευθεί και του οποίου η παρουσία και μόνο προκαλούσε ευχάριστα τρόπον τινά ρίγη λόγω της καταστάσεως της οποίας περιήλθε δηλαδή του έρωτος προς αυτόν τον νέο .

Ας υποθέσουμε στη συνέχεια πως κάποια πολύ σοβαρή πηγή (που τρόπον τινά δε θα χωρούσε αμφισβήτηση) έδινε τη πληροφορία για παράδειγμα στο φίλο μας τον σανμπορν
ότι η αγαπητή καρολ κινγκ δεν ετραγούδησε το συγκεκριμένο τραγούδι προς χάριν κάποιου νέου αλλά για χάρη κάποιου ψυχοενεργού φυτού που φύεται τον Μάιο , θα μπορούσε τότε ο φίλος μας ο σανμπορν να ξαναδιαβάσει τους στίχους εναν προς εναν και να μας μεταφέρει τα μυστικό συμπέρασμα του ;

και αν αποφάσιζε να το μοιραστεί με κάποιους θα το μοιραζόταν με όλους ανεξαιρέτως ακόμη και αυτούς που ούτε καν γνωρίζουν την ύπαρξη του φυτού η θα το έκανε μόνο σε κάποιους που θα πίστευε ότι θα κατανοήσουν τα λεγόμενα του λόγω της ειδικής πληροφορίας που έτυχε να γνωρίζει ;


για τα υπολοιπα περι εξωγηινων φαντασματων καθως και των αορατων ιπταμενων ανθρωπων που αφηναν εγκυες τις συμετεχουσες οργιαζουσες υπαρχει ο κυριος Παλμος με τις γλαφυρες τροπον τινα θεωριες του ...
αφου ως συμπερασμα θεωρουμε τα επι χιλιετιες υπαρκτα αφροδισιοψυχοενεργα φυτα ως παραφιλολογια η μυθολογια ενω τους εξωγηινους μυσταγωγους κατι το θεσφατο !

φιλε Ελισσαιε
υπαρχουν χιλιαδες βιντεακια που κατα τροπον τινα ξεδιαλυνουν τα καβειρια καθως και ολα τα ιδιου τυπου μυστηρια αλλα ως φαινεται δε τα εχεις ανακαλυψει !
αν εχεις διαθεση και ορεξη να σου υποδειξω μερικα σε πμ .

ευχαριστώ
φιλικά
και
@

ariadne
03-01-09, 14:55
Αγαπητέ lux
μήπως θα μπορούσατε να μεταφράσετε τους στίχους και για μας που δεν γνωρίζουμε ξένες γλώσσες γιατί μου κινήσατε το ενδιαφέρον ως προς το τι προσπαθείτε να πείτε

sunborn
04-01-09, 02:28
...και αν αποφάσιζε να το μοιραστεί με κάποιους θα το μοιραζόταν με όλους ανεξαιρέτως ακόμη και αυτούς που ούτε καν γνωρίζουν την ύπαρξη του φυτού η θα το έκανε μόνο σε κάποιους που θα πίστευε ότι θα κατανοήσουν τα λεγόμενα του λόγω της ειδικής πληροφορίας που έτυχε να γνωρίζει ;

...αφου ως συμπερασμα θεωρουμε τα επι χιλιετιες υπαρκτα αφροδισιοψυχοενεργα φυτα ως παραφιλολογια η μυθολογια ενω τους εξωγηινους μυσταγωγους κατι το θεσφατο !


Σου αρεσει να γινεσαι αινιγματικος φιλε LuX, και μου αρεσει και μενα !
Δεν βρισκω καποιο κρυμμενο νοημα στο παραπανω τραγουδι, αλλα αυτο βεβαια δεν σημαινει και οτι δεν εχει !
Ας υποθεσουμε οτι εχει.
Η φυση μου ειναι τετοια (Τοξοτης με Υδροχοο, και οποιος γελαει με την Αστρολογια, γελαω εγω πρωτα μαζι του...) που με παροτρυνει να μοιραζομαι την οποια γνωση η πληροφορια εχω (αλλα και πολλα αλλα πραγματα), με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ κρινω οτι εχει καλη προθεση, καθολου επαρση, ανοικτα αυτια και κλειστο στομα.
Πιστευω απολυτα οτι εχουμε ηδη μπει στο κατωφλι μιας Νεας Εποχης. Και δεν εννοω την αρρωστημενη Οικονομικο-Πολιτικη Παγκοσμιοποιηση, αλλα μια Επανασταση της Συνειδησης.
Οπως λεει και μια αρχαια (ελαχιστα γνωστη) προφητεια για την εποχη μας, οι ψυχες που ξυπνανε ειναι τοσες πολλες και οι Δασκαλοι τοσο λιγοι (αν υπαρχουν και αυτοι...), ωστε η γνωση διαδιδεται "...απο στομα αδελφου σε αυτι αδελφου...".
Το οτι εχω παρεξηγηθει απειρες φορες ακομα και απο τους πιο δικους μου ανθρωπους, απλα δεν ειναι δυνατο ουτε και αρκετο για να με σταματησει !
Και ετσι επιλεγω να συνεχισω, ασχετα με το οποιο προσωπικο κοστος.
Για να μην μακρυγορω κλεινω λεγοντας οτι στην εποχη μας η γνωση πρεπει να ειναι προσιτη σε καθε ανθρωπο, αλλιως ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν θα δουμε την πολυποθητη αλλαγη στον πλανητη μας, μιας και η εξουσια βασιζεται στην αγνοια, την προκαταληψη και τις κοιμισμενες συνειδησεις.

Οσο για τα ψυχοενεργα φυτα μονο οι ανοητοι και οι ασχετοι θα τα ονομασουν παραφιλολογια, παρολα αυτα ομως ειναι ενας δρομος για λιγους ανθρωπους με ισχυρο μυαλο και δομημενο χαρακτηρα. Οι υπολοιποι απλα θα καουν, ως πεταλουδες γυρω απ' το κερι, που μαγεμενες απο τη φλογα πεφτουν απανω της...

The Revolution is Now ! Join it... http://djsunborn.blogspot.com

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
05-01-09, 09:37
Θα προτιμήσω να απαντήσω με ένα πείραμα ώστε να γίνω περισσότερο κατανοητός απ ότι θα γινόμουν αν απαντούσα επί της ουσίας του συγκεκριμένου θέματος .

Έτσι μπαίνοντας αμέσως όλοι μαζί στο νοητό δοκιμαστικό σωλήνα έχουμε ένα τραγούδι το οποίο λεει :

(ακούστε το κιόλας (http://www.youtube.com/watch?v=4VUhm9Tggr0) )

I feel the earth move under my feet
I feel the sky tumbling down, tumbling down
I feel my heart start to trembling
Whenever you're around

Ooh, baby, when I see your face
Mellow as the month of May
Oh, darling, I can't stand it
When you look at me that way

I feel the earth move under my feet
I feel the sky tumbling down, tumbling down
I feel my heart start to trembling
Whenever you're around

Oh, darling, when you're near me
And you tenderly call my name
I know that my emotions
Are something I just can't tame
I've just got to have you, baby

I feel the earth move under my feet
I feel the sky tumbling down, tumbling down
I feel the earth move under my feet
I feel the sky tumbling down
I just lose control
Down to my very soul
I get a hot and cold all over
I feel the earth move under my feet
I feel the sky tumbling down,
Tumbling down, tumbling down

Τελειώνοντας την ανάγνωση των παραπάνω στίχων χωρίς να έχουμε καμία άλλη πληροφορία κατανοούμε εύκολα ότι η αγαπητή καρολ κινγκ τραγούδησε αυτό το ευχάριστο τραγουδάκι για κάποιο νέο τον οποίο είχε ερωτευθεί και του οποίου η παρουσία και μόνο προκαλούσε ευχάριστα τρόπον τινά ρίγη λόγω της καταστάσεως της οποίας περιήλθε δηλαδή του έρωτος προς αυτόν τον νέο .

Ας υποθέσουμε στη συνέχεια πως κάποια πολύ σοβαρή πηγή (που τρόπον τινά δε θα χωρούσε αμφισβήτηση) έδινε τη πληροφορία για παράδειγμα στο φίλο μας τον σανμπορν
ότι η αγαπητή καρολ κινγκ δεν ετραγούδησε το συγκεκριμένο τραγούδι προς χάριν κάποιου νέου αλλά για χάρη κάποιου ψυχοενεργού φυτού που φύεται τον Μάιο , θα μπορούσε τότε ο φίλος μας ο σανμπορν να ξαναδιαβάσει τους στίχους εναν προς εναν και να μας μεταφέρει τα μυστικό συμπέρασμα του ;

και αν αποφάσιζε να το μοιραστεί με κάποιους θα το μοιραζόταν με όλους ανεξαιρέτως ακόμη και αυτούς που ούτε καν γνωρίζουν την ύπαρξη του φυτού η θα το έκανε μόνο σε κάποιους που θα πίστευε ότι θα κατανοήσουν τα λεγόμενα του λόγω της ειδικής πληροφορίας που έτυχε να γνωρίζει ;


για τα υπολοιπα περι εξωγηινων φαντασματων καθως και των αορατων ιπταμενων ανθρωπων που αφηναν εγκυες τις συμετεχουσες οργιαζουσες υπαρχει ο κυριος Παλμος με τις γλαφυρες τροπον τινα θεωριες του ...
αφου ως συμπερασμα θεωρουμε τα επι χιλιετιες υπαρκτα αφροδισιοψυχοενεργα φυτα ως παραφιλολογια η μυθολογια ενω τους εξωγηινους μυσταγωγους κατι το θεσφατο !

φιλε Ελισσαιε
υπαρχουν χιλιαδες βιντεακια που κατα τροπον τινα ξεδιαλυνουν τα καβειρια καθως και ολα τα ιδιου τυπου μυστηρια αλλα ως φαινεται δε τα εχεις ανακαλυψει !
αν εχεις διαθεση και ορεξη να σου υποδειξω μερικα σε πμ .

ευχαριστώ
φιλικά
και
@


Έλα ρε καρντασάκι να πάμε στη Λήμνο ,πάνω από τη σπηλια του Φιλοκτήτη,και μέσα αν θες, για να σου δείξω τι έχω μάθει.Τώρα από υλικό σε βίντεο όσο θες.Βέβαια κάτι πμ δεν τα καταλαβαίνω μιλάμε ανοικτά σε όλους και οχι με πμ για εξηγήσου τέλος πάντων.
Εκτός αυτού μάθε ότι ο Φιλοκτήτης θεραπεύτηκε από ένα είδους χώματος που υπάρχει κάπου έξω από την ΗΦΑΙΣΤΙΑ και όχι από παραμύθα.Επιπλέον μην αναφέρεστε σε άτομα που δεν είναι εντός της σύναξης...

LuX
05-01-09, 10:10
Θα μιλήσω με όσους είναι θεμιτό
Στους υπόλοιπους κλείνω τις πόρτες
Και σφαλίζω τους θεσμούς
Διότι θειος νόμος σε όλα επιβάλλεται
(o)

Μπορείς να απορρίπτεις τη εθνοβοτανολογία εύκολα και να δέχεσαι τη χωματολογία
Ακόμη πιο εύκολα !
Είναι δικαίωμα σου .
Κατά τ άλλα δεν υπάρχει καμία σύναξη και κανένα βίντεο
Λάθος έκανα τα έχω σβήσει όλα ...

@

c.r
05-01-09, 12:47
Έλα ρε καρντασάκι να πάμε στη Λήμνο ,πάνω από τη σπηλια του Φιλοκτήτη,και μέσα αν θες, για να σου δείξω τι έχω μάθει.
Εκτός αυτού μάθε ότι ο Φιλοκτήτης θεραπεύτηκε από ένα είδους χώματος που υπάρχει κάπου έξω από την ΗΦΑΙΣΤΙΑ και όχι από παραμύθα.


Αναφέρεσαι στη Λήμνια Γη, που κατά την παράδοση είχε θεραπεύσει και τον θεό Ήφαιστο. Περισσότερα εδώ: http://www.hellenicpantheon.gr/LimniaGi.htm

Έχω μια απορία όμως. Η σπηλιά του Φιλοκτήτη είναι σίγουρα αυτή που βρίσκεται κάτω από το ιερό των Καβείρων;

http://www.hellenicpantheon.gr/images/filoktitis-Limnos.gif

akis
05-01-09, 14:41
Ιερα αλωνια των καβειρων εχετε δει?????

Ξερετε οτι καποια απο αυτα ειναι ακομη σε λειτουργια???

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
06-01-09, 10:14
Θα μιλήσω με όσους είναι θεμιτό
Στους υπόλοιπους κλείνω τις πόρτες
Και σφαλίζω τους θεσμούς
Διότι θειος νόμος σε όλα επιβάλλεται
(o)

Μπορείς να απορρίπτεις τη εθνοβοτανολογία εύκολα και να δέχεσαι τη χωματολογία
Ακόμη πιο εύκολα !
Είναι δικαίωμα σου .
Κατά τ άλλα δεν υπάρχει καμία σύναξη και κανένα βίντεο
Λάθος έκανα τα έχω σβήσει όλα ...

@


Οι γνωστές σας πρακτικές δεν πιάνουν σε όλους μας...Μάλλον νομίζεις ότι δεν είσαι σε FORUM, αλλά κάπου αλλού...Άντε του Χρόνου και Στρατηγός...
Από αυτή τη θαυματουργή ΓΗ σώθηκαν αρκετοί,διότι έχει την ικονότητα όταν χορηγηθεί στο άτομο να διώχνει τις τοξίνες...
Στην αρχαιότητα παρασκευαζόταν σε μορφή ταμπλέτας με σήμα κατατεθέν την κατσίκα ή ανέγραφε πάνω ΛΗΜΝΙΑ ΓΑΙΑ...

Αυτά τα γνωρίζετε Στρατηγέ;

Aκόμη:
Χαιρετώ τα αδέρφια που μπήκαν στο κύκλωμα...Ναι η φωτογραφία είναι το σπήλαιο του Φιλο-κτήτη πάνω από το ΚΑΒΕΙΡΙΟΝ της ιερής Λήμνου...Εκεί έχουμε αρχή Μυστηρίων εν Ελλάδι...

''...ρίζα τρανή ρίζα στερνή
εσένα επικαλούμαι
στο μυστικό κύκλο των μυημένων
που η ύλη είναι διάφανη.

Βαπτίστηκα στο άπειρον
σαν παλλόμενη χορδή
στα χέρια του Ορφέα...''

Ευρυνοος
07-01-09, 16:05
φίλε Ελισαίος

στην ιστοσελίδα που υπάρχει η πληροφορία που αναφέρεις λέει ξεκάθαρα οτι,

Ο Διοσκουρίδης αναφέρει και απομιμήσεις της γης, γι’ αυτό συμπεραίνουμε ότι ήδη κατά την εποχή του συγγραφέα, αλλά και πριν από αυτόν, είχε καθιερωθεί να σφραγίζεται η Λημνία γη για την προστασία της από κάθε νοθεία, όσων αποζητούσαν μέσω της χάλκευσης του προϊόντος τον γρήγορο πλουτισμό. Αυτός ήταν και ο λόγος που είχε ονομασθεί εκτός από Λημνία γη και Λημνία σφραγίς.

ακόμη,

«Δεν αποτελεί υπερβολή ,να λεχθεί ότι η χρήση του εμπορικού σήματος στη φαρμακευτική συσκευασία προς αναγνώριση ενός προϊόντος ορισμένης πηγής, κατ΄ αρχήν επινοήθηκε και εφαρμόστηκε στη Λημνία γη. Φαίνεται ότι από τότε κατανοήθηκε το ελκυστικό πλεονέκτημα μιας τέτοιας εγγύησης ως μέσον απόκτησης της εμπιστοσύνης των πελατών, αλλά και του εμπορικού συμφέροντος. Ήταν στην πραγματικότητα μια συνήθεια, η οποία στην εποχή μας έχει αναγνωρισθεί ως τρόπος προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων και του αγοραστού και του πωλητού.» (Σ.Α. Παξιμαδάς)

ακόμη οτι,

Οποιοσδήποτε παρευρισκόταν στο σκάψιμο της γης είχε δικαίωμα να πάρει μια μικρή ποσότητα για προσωπική του χρήση, δεν μπορούσε όμως να την πουλήσει καθώς αυτή δεν είχε σφραγίδα. Κατά την τουρκοκρατία ίσχυαν αυστηρές νομικές διατάξεις. Σε περίπτωση παράνομης εξαγωγής της «γης» από το νησί προβλεπόταν ποινή θανάτου με αποκεφαλισμό ενώ η περίπτωση πώλησής της χωρίς την σφραγίδα του Τούρκου διοικητή επέβαλαν μεγάλο χρηματικό πρόστιμο. Η "Λημνία γη" είχε υψηλή τιμή και πωλούνταν στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης.

και

Ο Belon ήταν εκείνος που παρατήρησε ότι υπήρχαν διαφορετικά είδη «Λημνίας γης» ξεχωρίζοντάς τα από το χρώμα τους και τις διαφορετικές τους σφραγίδες. Αναφέρθηκε και σε ορισμένα αλλοιωμένα είδη «γης» καθώς διαπίστωσε ότι κάποιοι την νόθευαν με «γη της Αρμενίας» που είχε λιγότερες θεραπευτικές ιδιότητες και ήταν και φθηνότερη.

απο τότε υπήρχε το "clopygight"..

ερώτηση πρώτη:
αλήθεια αυτά τα δισκία, είχαν ημερομηνία λήξεως?

ερώτηση δεύτερη:
τα δισκία, τί σχέση είχαν με τα μυστήρια?
αφού, απο όσα διαβάσαμε αναφέρονται σε θεραπείες και όχι σε "άλλες" καταστάσεις..

ερώτηση τρίτη:
δεν κατανοώ περί, συνάξεων, κυκλωμάτων και στρατηγείων ..

ευχαριστώ..

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
10-01-09, 17:53
φίλε Ελισαίος

στην ιστοσελίδα που υπάρχει η πληροφορία που αναφέρεις λέει ξεκάθαρα οτι,ακόμη,ακόμη οτι,καιαπο τότε υπήρχε το "clopygight"..

ερώτηση πρώτη:
αλήθεια αυτά τα δισκία, είχαν ημερομηνία λήξεως?

ερώτηση δεύτερη:
τα δισκία, τί σχέση είχαν με τα μυστήρια?
αφού, απο όσα διαβάσαμε αναφέρονται σε θεραπείες και όχι σε "άλλες" καταστάσεις..

ερώτηση τρίτη:
δεν κατανοώ περί, συνάξεων, κυκλωμάτων και στρατηγείων ..

ευχαριστώ..

1)Δεν γνωρίζω εάν είχαν ημερομηνία λήξεως.Αν και μπορεί να μην είχαν...
2)Οι θεραπείες είχαν σχέση με την γνώση που κατείχαν οι ιερείς,και αυτό είναι ένα δείγμα.Αν σκεφτεί κανείς ότι ο '' μύθος '' αναφέρει ότι ο Φιλοκτήτης παρέμεινε στη Λήμνο ετοιμοθάνατος από το δάγκωμα του ''φιδιού''...
Ωστόσο από την προαναφερθείσα θεραπεία επανήλθε ,διότι λειτούργησε ως αντίδοτο απομακρύνοντας το δηλητήριο...
Η παραπάνω πληροφορία έχει ιδιαίτερη σημασία, αν σκεφτεί κανείς ότι οι συμμετέχοντες στα μυστήρια θα έπρεπε να κάνουν καταρχήν νηστεία, διότι αυτό βοηθούσε στην αποβολή των τοξικών ουσίων από τον οργανισμό...
Η διαφωνία μου με τον προηγούμενο συνομιλητή(Στρατηγό όπως τον αποκάλεσα) είναι στο εξής:
Εκείνος θεωρούσε απαραίτητες τις ουσίες στην μύηση , όχι ότι δεν μπορεί να γίνει και έτσι...Αλλά υπάρχει και άλλος τρόπος που ήδη ανέφερα...
Έτσι φθάσαμε μετά από όλα τούτα εκείνος να μιλά για Εθνοβοταλογία κλείνοντας τις πόρτες σε μένα, τον άσχετο όπως με αποκάλεσε, που αναφέρομαι σε χωματολογία.Ας είναι πάντα καλά.
Δικαίωμα...
Όμως βασικό στα μυστήρια είναι η εξαφάνιση των ελατωμάτων, και μετά οι ουσίες, τα πεδία,τα ξύδια ,και τα ταξίδια...
3)Εδώ έχουμε μια σύναξη διαφορετικών απόψεων πάνω σε ένα θέμα που ανήκει σε ένα ευρύτερο κύκλωμα που το λέτε FORUM.
Αυτά λοιπόν αδερφέ σας χαιρετώ και εύχομαι ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ή το Άστρο της Αυγής να μπεί στην καρδιά μας.Διότι ο ΉΛΙΟΣ αυτός δεν κρύβει,ούτε αποκαλύπτει,αλλά σημαίνει...

sunborn
12-01-09, 00:00
Δεν μπορω να καταλαβω τι εξυπηρετουν οι βολες εναντιον καποιων αποψεων.
Οι φιλοι Lux και ΕΛΙΣΑΙΟΣ αναφερουν ΕΞ ΙΣΟΥ ΣΩΣΤΕΣ αποψεις, αλλα μαλλον δεν μπορουν να αλληλοκατανοηθουν.
Αγαπητοι, η αληθεια ειναι ΣΥΝΘΕΣΗ αποψεων, δεν ειναι ενα μονολιθικο πραγμα, ασπρο, μαυρο η χρωματιστο. ΕΙΝΑΙ και ασπρο και μαυρο και χρωματιστο ταυτοχρονα.
Υπαρχει και μερα και νυχτα, και ΚΑΜΜΙΑ δεν ειναι ανωτερη της αλλης, αλλα ΜΑΖΙ συνθετουν το 24ωρο !
Αντε ας ακουσουμε και τιποτα καινουργιο επιτελους !
Εστω και χωρις αποδειξεις...

sagma
16-01-09, 15:23
.....λοιπόν ας μεταφερθούμε στην αρχαία Ελλάδα.....

Η επιστημονική έννοια των πραγμάτων είναι άγνωστη και η ορθή απόδοση των πάντων στους θεούς έχει κάνει την ιερατεία πολύ δημοφιλή και σεβαστη απ'τους πάντες.
Άρα το γεγονός ότι στη Λήμνο βρέθηκε χώμα με θαυματουργές ιδιότητες και όχι χώμα που περιέχει ιχνοστοιχεία, άλατα και διάφορα μέταλλα που σε ειδικές συνθήκες βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό, μεταφράστηκε ώς δώρο θεού, αλλά ποιού; Προφανώς των θεών που λατρευόταν στον συγκεκριμένο Ελλαδικό χώρο και αυτό τους έδωσε το προβάδισμα έναντι των άλλων. Στους αρχαίους πολιτισμούς το γεγονός των μικρών και κλειστών κοινωνιών βοηθάει την πολυθεϊκότητα.
Η πληθησμιακή εξάπλωση οδήγησε την ιερατεία στην ανέγερση νέων τόπων λατρείας οι οποίοι θα πρέπει να παρέχουν τις ίδιες ιδιότητες στους πιστούς. Εδώ αρχίζει η ανάγκη κατανόησεις κάποιων πραγμάτων από τους ιερείς, δεν είναι τυχαίο το γεγονός οτι μπαίνει στην ιστορία ο ρόλος των μαθηματικών για την τοποθεσία των νέων ναών, παράλληλα η συνένωση διάφορων πολιτισμών τους οδήγησε στον περιορισμό των θεών και στην κατηγοριοποίησή τους. Για να γίνει ομαλά η μετάβαση αυτή θα πρέπει να η μορφή των νέων δοξασιών να περιέχει στοιχεία και νέα αλλά και παλιά. Με την εξάπλωση του εμπορίου εισήχθησαν νέες έννοιες αλλά και πρακτικές που όμως καλούνται οι ιερείς να αναγάγουν σε συγκεκριμένους θεούς πχ. η ιαματική ή πνευματική ιδιότητα νερών, φυτών, χώματος, μετάλλων θα πρέπει να συγχωνευτεί για την πιό δυνατή απόδοση της θεϊκότητας. Άρα θα πρέπει να παραδεχθούμε πως δεν είναι αδύνατη η χορήγηση διάφορων ουσιών (προς χάρην της πνευματικής κάθαρσης) ώστε να είναι εξασφαλισμένη η επιτυχία.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που γινόταν ήταν μια αρχαία ιατρική διαδικασία και μιλώ για την γονιμοποίηση η οποία βασιζόταν σε μια σημερινή επιστημονική ανακάλυψη, η ομαλή κατανομή του ενεργειακού πεδίου στο χώρο και η καθαρότητα της εγκεφαλικής λειτουργείας βοηθούν στην ομαλή λειτουργεία του οργανισμού. Επίσης η χρήση ατόμων με αυξημένη γονιμότητα είναι κάτι που συναντάμε σε πολλούς λαούς (σημ. λόγο της θρυσκευτικής ευλάβιας των Ελλήνων τον ρόλο αυτό τον έπερναν οι ιερείς).

Άρα θα αναγκαστώ να συμφωνίσω εν'μέρη με όλους και να πώ πως για να γίνει κατανοητή η ιστορία και να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα θα πρέπει να καταννοήσουμε τον τρόπο σκέψης της συγκεκριμένης εποχής, την νοοτροποία των ανθρώπων και να εντοπίσουμε τις αλλαγές στην εξέλιξη.
Η διαμάχη στο θέμα (χωματολογία εναντίον φυτολογία) είναι γονιδιακό προτέρημα που αφορά όλους τους ορθά σκεπτόμενους ανθρώπους και υπάρχει από τότε που υπάρχει ο άνθρωπος, μην ξεχνάμε πως στην επιστήμη όλες οι σχολές έχουν την ίδια βάση και το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνεται κανείς το θέμα.....

....ας επιστρέψουμε στο σήμερα......

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
21-01-09, 09:46
.....λοιπόν ας μεταφερθούμε στην αρχαία Ελλάδα.....

Η επιστημονική έννοια των πραγμάτων είναι άγνωστη και η ορθή απόδοση των πάντων στους θεούς έχει κάνει την ιερατεία πολύ δημοφιλή και σεβαστη απ'τους πάντες.
Άρα το γεγονός ότι στη Λήμνο βρέθηκε χώμα με θαυματουργές ιδιότητες και όχι χώμα που περιέχει ιχνοστοιχεία, άλατα και διάφορα μέταλλα που σε ειδικές συνθήκες βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό, μεταφράστηκε ώς δώρο θεού, αλλά ποιού; Προφανώς των θεών που λατρευόταν στον συγκεκριμένο Ελλαδικό χώρο και αυτό τους έδωσε το προβάδισμα έναντι των άλλων. Στους αρχαίους πολιτισμούς το γεγονός των μικρών και κλειστών κοινωνιών βοηθάει την πολυθεϊκότητα.
Η πληθησμιακή εξάπλωση οδήγησε την ιερατεία στην ανέγερση νέων τόπων λατρείας οι οποίοι θα πρέπει να παρέχουν τις ίδιες ιδιότητες στους πιστούς. Εδώ αρχίζει η ανάγκη κατανόησεις κάποιων πραγμάτων από τους ιερείς, δεν είναι τυχαίο το γεγονός οτι μπαίνει στην ιστορία ο ρόλος των μαθηματικών για την τοποθεσία των νέων ναών, παράλληλα η συνένωση διάφορων πολιτισμών τους οδήγησε στον περιορισμό των θεών και στην κατηγοριοποίησή τους. Για να γίνει ομαλά η μετάβαση αυτή θα πρέπει να η μορφή των νέων δοξασιών να περιέχει στοιχεία και νέα αλλά και παλιά. Με την εξάπλωση του εμπορίου εισήχθησαν νέες έννοιες αλλά και πρακτικές που όμως καλούνται οι ιερείς να αναγάγουν σε συγκεκριμένους θεούς πχ. η ιαματική ή πνευματική ιδιότητα νερών, φυτών, χώματος, μετάλλων θα πρέπει να συγχωνευτεί για την πιό δυνατή απόδοση της θεϊκότητας. Άρα θα πρέπει να παραδεχθούμε πως δεν είναι αδύνατη η χορήγηση διάφορων ουσιών (προς χάρην της πνευματικής κάθαρσης) ώστε να είναι εξασφαλισμένη η επιτυχία.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που γινόταν ήταν μια αρχαία ιατρική διαδικασία και μιλώ για την γονιμοποίηση η οποία βασιζόταν σε μια σημερινή επιστημονική ανακάλυψη, η ομαλή κατανομή του ενεργειακού πεδίου στο χώρο και η καθαρότητα της εγκεφαλικής λειτουργείας βοηθούν στην ομαλή λειτουργεία του οργανισμού. Επίσης η χρήση ατόμων με αυξημένη γονιμότητα είναι κάτι που συναντάμε σε πολλούς λαούς (σημ. λόγο της θρυσκευτικής ευλάβιας των Ελλήνων τον ρόλο αυτό τον έπερναν οι ιερείς).

Άρα θα αναγκαστώ να συμφωνίσω εν'μέρη με όλους και να πώ πως για να γίνει κατανοητή η ιστορία και να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα θα πρέπει να καταννοήσουμε τον τρόπο σκέψης της συγκεκριμένης εποχής, την νοοτροποία των ανθρώπων και να εντοπίσουμε τις αλλαγές στην εξέλιξη.
Η διαμάχη στο θέμα (χωματολογία εναντίον φυτολογία) είναι γονιδιακό προτέρημα που αφορά όλους τους ορθά σκεπτόμενους ανθρώπους και υπάρχει από τότε που υπάρχει ο άνθρωπος, μην ξεχνάμε πως στην επιστήμη όλες οι σχολές έχουν την ίδια βάση και το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνεται κανείς το θέμα.....

....ας επιστρέψουμε στο σήμερα......


Ας επιστρέψουμε στο σήμερα λοιπόν,σχετικά με τα μυστήρια και τις μυήσεις,εννοούμε την εισαγωγή μας στα μυστήρια του θεού ή καλύτερα οδηγούμε τον εαυτό μας στους κόλπους του αιωνίου Πατέρα(συμβολικά η ένωση αυτή είναι ένας κύκλος με το κέντρο του).Ας πούμε ότι είναι τελικά το μυστικό πως μπορεί ο άνθρωπος να θυμηθεί ότι γίνεται θεός.Όμως το μυστικό αυτό κρατήθηκε καλά κρυμμένο στις Λευκές στοές...Με την πάροδο του χρόνου μερικές το ξεχάσανε,ενώ ορισμένες το κατέχουν ακόμη και σήμερα.Ωστόσο και εκεί οι περισσότεροι ,εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων,δεν τολμάνε να πάνε στην άλλη διάσταση διότι νιώθουν φόβο επειδή δεν είναι καθαροί και δεν έχουν αγάπη...
Το πέρασμα από την μια διάσταση στην άλλη προυποθέτει αγνή καρδιά.
Μυημένος θεωρείται αυτός που εξάγνισε τους φορείς του και οδηγεί την ύπαρξή του στην Ανάληψη.

metalskull
05-04-09, 21:15
στην ελλαδα γινονταν πολλα μυστηρια και αποκρυφυστηκες τελετες απο οσα ξερουμε ....παντος υπαρχει και ελληνικο συγκροτημα που τραγουδαν αρχαια ελληνικα οι Kawir με ενα τραγουδι το υμνοι στους καβειρους και εκει μεσα λενε για τα μυστηρια που λεγονταν επι πολλη καιρο

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
04-05-09, 22:46
Δεν μπορω να καταλαβω τι εξυπηρετουν οι βολες εναντιον καποιων αποψεων.
Οι φιλοι Lux και ΕΛΙΣΑΙΟΣ αναφερουν ΕΞ ΙΣΟΥ ΣΩΣΤΕΣ αποψεις, αλλα μαλλον δεν μπορουν να αλληλοκατανοηθουν.
Αγαπητοι, η αληθεια ειναι ΣΥΝΘΕΣΗ αποψεων, δεν ειναι ενα μονολιθικο πραγμα, ασπρο, μαυρο η χρωματιστο. ΕΙΝΑΙ και ασπρο και μαυρο και χρωματιστο ταυτοχρονα.
Υπαρχει και μερα και νυχτα, και ΚΑΜΜΙΑ δεν ειναι ανωτερη της αλλης, αλλα ΜΑΖΙ συνθετουν το 24ωρο !
Αντε ας ακουσουμε και τιποτα καινουργιο επιτελους !
Εστω και χωρις αποδειξεις...

Ακριβώς επειδή μίλησες για σύνθεση απόψεων, άντε να δούμε και τα παρακάτω βίντεο που αφορούν τα Καβείρια μυστήρια :

http://www.youtube.com/watch?v=zR1-vnIl6bg
http://www.youtube.com/watch?v=8Ddyg8YkDyc

c.r
05-05-09, 20:35
Φίλε Ελισαίε, ο κύριος που παρουσιάζεται στο βίντεο και μιλάει για τα Καβείρια μυστήρια, σε ένα σημείο διατείνεται πως στην Σαμοθράκη πηγαίνουν οι σατανιστές και καθώς χορεύουν μπαίνουν στο σώμα τους κακά πνεύματα...
Τί άλλο θα ακούσουμε...

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
06-05-09, 10:41
Φίλε Ελισαίε, ο κύριος που παρουσιάζεται στο βίντεο και μιλάει για τα Καβείρια μυστήρια, σε ένα σημείο διατείνεται πως στην Σαμοθράκη πηγαίνουν οι σατανιστές και καθώς χορεύουν μπαίνουν στο σώμα τους κακά πνεύματα...
Τί άλλο θα ακούσουμε...

Ναι αλήθεια είναι στην Σαμοθράκη γίνονται τέτοιες τελέτες και ειδικά στο βουνό , αν δεν κάνω λάθος, λέγεται Φονιάς. Υπάρχουν μαρτυρίες , νομίζω κάπου είδα κάποιο βίντεο θα κοιτάξω να το βρώ...

sunborn
07-05-09, 10:09
Τι αλλου ειδους απυθμενες ανοησιες θα διαβασω πια !
Ωρες-ωρες νοιωθω οτι ποτε δεν βγηκαμε απο το Μεσαιωνα...
Καλα που δεν εχετε και εξουσια να καψετε και κανενα ανθρωπο λεμε !

Το μεγαλυτερο μερος απο τα βιντεο ειναι απο ανοησιες και αγνοια εως πληρη παραπληροφορηση ! Σας το λεω υπευθυνα και υπογεγραμμενα αυτο !
Μου εδωσε την εντυπωση ενος χωριατη που ειχε διαβασει καποια πραγματα απο δω και απο κει, και παει να κανει διαφημηση του τοπου του για να μαζεψει τουριστες. Φυσικα υπηρχαν Καβειρια και στη Λημνο και αλλου, οπως εχω ηδη αναφερει σε παλαιοτερο ποστ, παραθετωντας πληροφοριες σπανιες απο δυσευρετες επιστημονικες μελετες, αλλα κανεις εξυπνακιας δεν εκανε μαλλον τον κοπο να τις διαβασει !

Προφανως "εχει χαθει η μπαλλα" και οι περισσοτεροι μπαινουν για να πουν το μακρυ και το κοντο τους, παρα για να μαθουν αληθειες.
(αυτος ειναι και ο λογος που εχω σταματησει να γραφω πια στα περισσοτερα φορουμς. Αφου οι ασχετοι και οι αδαεις εχουν ηδη αποψη, γιατι να χανω το χρονο μου ?)

Πηγαινω 8 χρονια στη Σαμοθρακη καθε καλοκαιρι και καθομαι το λιγοτερο 2 μηνες εκει. Και φυσικα οχι σε καποιο δωματιο στο χωριο, ουτε στο καμπινγκ.
Μενουμε εξω, στα ποταμια πλαι στο νερακι κατω απο τα δενδρα και αυτο δεν το αλλαζω ουτε με την πιο πολυτελη βιλλα του κοσμου !
Εκει ξαναγινομαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ξαναγεννιεμαι απο την μιζερη και αρρωστη ζωη της πολης καθε χειμωνα...

Το νησι περαν του οτι ειναι μακραν το ομορφοτερο της Ελλαδας και ενα απο τα ομορφοτερα του κοσμου, ειναι και ενας απο τους "μαγικους τοπους" της Γης, και ενας ισχυροτατος "μαγνητικος πολος", ενα κεντρο δυναμης.
Καθε ειδους εναλλακτικος ανθρωπος του πλανητη θεωρει υποχρεωση του να επισκευθει τουλαχιστον μια φορα το νησι.

Οικολογοι, Ενεργειακοι θεραπευτες, Νεοπαγανιστες, φρικια, ravers, αντιεξουσιαστες, φυσιολατρες, ορειβατες, και καθε αλλη "φυλη" βρισκει εκει ενα μερος που νοιωθει σαν στο σπιτι της !
Αλλα και οι απλοι ανθρωποι που το επισκεπτονται, ειναι "ιδιαιτεροι".
Ειτε εχουν πνευματικες ανησυχιες, ειτε απλα αγαπουν τη ζωη, η Σαμοθρακη εχει χωρο για ολους !
Για αυτους που δεν εχει καθολου χωρο, ειναι οι διαφοροι βαριεστημενοι αστοι, οι πιτσιρικαδες του "Παρος-Μυκονος life style", κακομουτσουνες κυραδες που ειναι μονιμως "στραβωμενες" αλλα κυριως ολους που κουβαλανε ασχημη και αρνητικη ενεργεια επανω τους.

Το νησι θα τους μεταλλαξει μεσα σε 2-3 μερες, αλλιως τους διωχνει !
Κανεις απο αυτους δεν μπορει να αντεξει την ενεργεια του τοπου παραπανω απο αυτο το χρονικο διαστημα ! (μια δοκιμη θα σας πεισει...)

Φυσικο ειναι λοιπον να υπαρχουν και καποιοι "σατανιστες"....
Πολυ γρηγορα ομως αντιλαμβανονται οτι "δεν τους περνει" εδω, και φευγουν.
Βεβαια οι ανοητοι θρησκοληπτοι εχουν τσουβαλιασει μεσα σε αυτον τον ορο και ενα σωρο αλλους ανθρωπους που ουδεμια σχεση εχουν με τον λεγομενο "Σατανα" (η υπαρξη η οχι του οποιου ειναι ενα ξεχωριστο θεμα απο μονη της...).
Ουτε οι νεοπαγανιστες, ουτε οι αρχαιολατρεις, ουτε οι δασκαλοι του Ρεικι η του Ται-Τσι, για να πω μερικους μονο, εχουν καμμια σχεση με την λεγομενη "Μαυρη Λατρεια".
Ακομα και ενας μαυρος μαγος (απο τους ελαχιστους που υπαρχουν σημερα), ποτε δεν θα επικαλεστει κατευθειαν την ιδια την οντοτητα του Απολυτου Κακου, εκτος και αν ειναι τελειως ηλιθιος !

Τωρα αν μιλαμε για τιποτα πιτσιρικαδες η γυναικουλες που πειραματιζονται με Σολομωνικες, σας πληροφορω οτι αυτοι, το πολυ-πολυ να καψουν τα δαχτυλα τους...
Δεν εχουν Καμμια Γνωση, Καμμια Δυναμη, Καμμια Εξουσια...

Αν τωρα καποιοι επιμενουν σε τετοια θεματακια επιπεδου φυλλαδας, ας τους αγνοησουν οι υπολοιποι γιατι πεφτει παρα πολυ το επιπεδο της συζητησης....

Ο σοφος και ο ανθρωπος που θελει να μαθει, εχει "στομα κλειστο, ματια και αυτια ορθανοιχτα"....

ΥΓ. Φυσικα και γινονται πολλων ειδων "τελετες" στο νησι, οπως σε ολα τα "ιδιαιτερα" μερη του πλανητη, αλλα οι "μαυρες" τελετες ειναι απο ελαχιστες εως μηδαμινες εδω...

Συμπληρωμα προς ολους...
Ο ορος τελετη ειναι ενας απο τους πιο παρεξηγημενους ορους σημερα, παρ' ολο που χρησιμοποιουμε τελετες σε καθε σημαντικη στιγμη της ζωης μας !
Δεν εχει μονο η Εκκλησια το δικαιωμα να τελει τελετες, αλλα ο καθενας απο εμας !

Συμπληρωμα προς γνωστες...
Η τελετη ειναι ακρως απαραιτητη για την "ενεργοποιηση" τοπων, αρχαιων ιερων αλλα και δυναμεων στη φυση και μεσα στον ανθρωπο.
Χωρις αυτην ποτε δεν θα μπορεσετε να "πιειτε νερο απο την πηγη", και θα αναλωνεστε συνεχεια σε θεωρητικολογιες χωρις καμια ουσια...

sunborn
07-05-09, 10:17
Ναι αλήθεια είναι στην Σαμοθράκη γίνονται τέτοιες τελέτες και ειδικά στο βουνό , αν δεν κάνω λάθος, λέγεται Φονιάς. Υπάρχουν μαρτυρίες , νομίζω κάπου είδα κάποιο βίντεο θα κοιτάξω να το βρώ...

Ο Φονιας ειναι φαραγγι με ποταμι και οχι βουνο. Ειναι τοπος ιδιαιτερου φυσικου καλλους και μνημειο της Φυσης.
Ειναι ο τοπος που ελαβε χωρα η μεγαλη σφαγη της Σαμοθρακης το 1821 απο τους Τουρκους.
Απο τα 10.000 περιπου ατομα που κατοικουσαν στο νησι, λιγοτεροι απο 100 σωθηκαν στα βουνα.
Ο Ντελακρουα στον περιφημο πινακα του απεικονιζει τη Σφαγη της Σαμοθρακης. Τωρα γιατι αυτο μας το εχουνε περασει ως την σφαγη της Χιου, αυτο ειναι κατι για το οποιο (για πολλοστη φορα), θα κληθει να δωσει εξηγησεις η Ιστορια...καποτε στο μελλον...
Οταν οι ανθρωποι αποκαταστησουν την Αρμονια, την Ισορροπια και τον .... Ανθρωπο...

LuX
07-05-09, 12:28
Ο Φονιας ειναι φαραγγι με ποταμι και οχι βουνο.
Το βουνο λεγεται Σαος

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
09-05-09, 10:33
Τι αλλου ειδους απυθμενες ανοησιες θα διαβασω πια !
Ωρες-ωρες νοιωθω οτι ποτε δεν βγηκαμε απο το Μεσαιωνα...
Καλα που δεν εχετε και εξουσια να καψετε και κανενα ανθρωπο λεμε !

Το μεγαλυτερο μερος απο τα βιντεο ειναι απο ανοησιες και αγνοια εως πληρη παραπληροφορηση ! Σας το λεω υπευθυνα και υπογεγραμμενα αυτο !
Μου εδωσε την εντυπωση ενος χωριατη που ειχε διαβασει καποια πραγματα απο δω και απο κει, και παει να κανει διαφημηση του τοπου του για να μαζεψει τουριστες. Φυσικα υπηρχαν Καβειρια και στη Λημνο και αλλου, οπως εχω ηδη αναφερει σε παλαιοτερο ποστ, παραθετωντας πληροφοριες σπανιες απο δυσευρετες επιστημονικες μελετες, αλλα κανεις εξυπνακιας δεν εκανε μαλλον τον κοπο να τις διαβασει !

Προφανως "εχει χαθει η μπαλλα" και οι περισσοτεροι μπαινουν για να πουν το μακρυ και το κοντο τους, παρα για να μαθουν αληθειες.
(αυτος ειναι και ο λογος που εχω σταματησει να γραφω πια στα περισσοτερα φορουμς. Αφου οι ασχετοι και οι αδαεις εχουν ηδη αποψη, γιατι να χανω το χρονο μου ?)

Πηγαινω 8 χρονια στη Σαμοθρακη καθε καλοκαιρι και καθομαι το λιγοτερο 2 μηνες εκει. Και φυσικα οχι σε καποιο δωματιο στο χωριο, ουτε στο καμπινγκ.
Μενουμε εξω, στα ποταμια πλαι στο νερακι κατω απο τα δενδρα και αυτο δεν το αλλαζω ουτε με την πιο πολυτελη βιλλα του κοσμου !
Εκει ξαναγινομαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ξαναγεννιεμαι απο την μιζερη και αρρωστη ζωη της πολης καθε χειμωνα...

Το νησι περαν του οτι ειναι μακραν το ομορφοτερο της Ελλαδας και ενα απο τα ομορφοτερα του κοσμου, ειναι και ενας απο τους "μαγικους τοπους" της Γης, και ενας ισχυροτατος "μαγνητικος πολος", ενα κεντρο δυναμης.
Καθε ειδους εναλλακτικος ανθρωπος του πλανητη θεωρει υποχρεωση του να επισκευθει τουλαχιστον μια φορα το νησι.

Οικολογοι, Ενεργειακοι θεραπευτες, Νεοπαγανιστες, φρικια, ravers, αντιεξουσιαστες, φυσιολατρες, ορειβατες, και καθε αλλη "φυλη" βρισκει εκει ενα μερος που νοιωθει σαν στο σπιτι της !
Αλλα και οι απλοι ανθρωποι που το επισκεπτονται, ειναι "ιδιαιτεροι".
Ειτε εχουν πνευματικες ανησυχιες, ειτε απλα αγαπουν τη ζωη, η Σαμοθρακη εχει χωρο για ολους !
Για αυτους που δεν εχει καθολου χωρο, ειναι οι διαφοροι βαριεστημενοι αστοι, οι πιτσιρικαδες του "Παρος-Μυκονος life style", κακομουτσουνες κυραδες που ειναι μονιμως "στραβωμενες" αλλα κυριως ολους που κουβαλανε ασχημη και αρνητικη ενεργεια επανω τους.

Το νησι θα τους μεταλλαξει μεσα σε 2-3 μερες, αλλιως τους διωχνει !
Κανεις απο αυτους δεν μπορει να αντεξει την ενεργεια του τοπου παραπανω απο αυτο το χρονικο διαστημα ! (μια δοκιμη θα σας πεισει...)

Φυσικο ειναι λοιπον να υπαρχουν και καποιοι "σατανιστες"....
Πολυ γρηγορα ομως αντιλαμβανονται οτι "δεν τους περνει" εδω, και φευγουν.
Βεβαια οι ανοητοι θρησκοληπτοι εχουν τσουβαλιασει μεσα σε αυτον τον ορο και ενα σωρο αλλους ανθρωπους που ουδεμια σχεση εχουν με τον λεγομενο "Σατανα" (η υπαρξη η οχι του οποιου ειναι ενα ξεχωριστο θεμα απο μονη της...).
Ουτε οι νεοπαγανιστες, ουτε οι αρχαιολατρεις, ουτε οι δασκαλοι του Ρεικι η του Ται-Τσι, για να πω μερικους μονο, εχουν καμμια σχεση με την λεγομενη "Μαυρη Λατρεια".
Ακομα και ενας μαυρος μαγος (απο τους ελαχιστους που υπαρχουν σημερα), ποτε δεν θα επικαλεστει κατευθειαν την ιδια την οντοτητα του Απολυτου Κακου, εκτος και αν ειναι τελειως ηλιθιος !

Τωρα αν μιλαμε για τιποτα πιτσιρικαδες η γυναικουλες που πειραματιζονται με Σολομωνικες, σας πληροφορω οτι αυτοι, το πολυ-πολυ να καψουν τα δαχτυλα τους...
Δεν εχουν Καμμια Γνωση, Καμμια Δυναμη, Καμμια Εξουσια...

Αν τωρα καποιοι επιμενουν σε τετοια θεματακια επιπεδου φυλλαδας, ας τους αγνοησουν οι υπολοιποι γιατι πεφτει παρα πολυ το επιπεδο της συζητησης....

Ο σοφος και ο ανθρωπος που θελει να μαθει, εχει "στομα κλειστο, ματια και αυτια ορθανοιχτα"....

ΥΓ. Φυσικα και γινονται πολλων ειδων "τελετες" στο νησι, οπως σε ολα τα "ιδιαιτερα" μερη του πλανητη, αλλα οι "μαυρες" τελετες ειναι απο ελαχιστες εως μηδαμινες εδω...

Συμπληρωμα προς ολους...
Ο ορος τελετη ειναι ενας απο τους πιο παρεξηγημενους ορους σημερα, παρ' ολο που χρησιμοποιουμε τελετες σε καθε σημαντικη στιγμη της ζωης μας !
Δεν εχει μονο η Εκκλησια το δικαιωμα να τελει τελετες, αλλα ο καθενας απο εμας !

Συμπληρωμα προς γνωστες...
Η τελετη ειναι ακρως απαραιτητη για την "ενεργοποιηση" τοπων, αρχαιων ιερων αλλα και δυναμεων στη φυση και μεσα στον ανθρωπο.
Χωρις αυτην ποτε δεν θα μπορεσετε να "πιειτε νερο απο την πηγη", και θα αναλωνεστε συνεχεια σε θεωρητικολογιες χωρις καμια ουσια...


Σιγά αδερφέ πως μιλάς έτσι ποιος μίλησε για κάψιμο ανθρώπων...Αυτά γνωρίζεις ότι τα έκαναν οι ίδιοι που κατέστρεψαν και ληστεψαν και λήστεύουν τα αρχαία ευρήματα...
Σοβαρά ο χωριάτης που μιλά θέλει να διαφήμιση στον τόπο όταν λέει ότι εκεί στο τάδε σημείο έχουμε θεμελιωμένο ιερό που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΑΡΧΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΕΙΣ ΛΗΜΝΟ....Δηλαδή η Λήμνος δεν είναι ελλάδα, μόνο η ΣΑΜΟ-ΘΡΑΚΗ είναι....
Και δηλαδή εάν γίνονται σατανιστικές τελετές τέλος πάντων είναι απύθμενη ανοησία ή κάτι άλλο...και αν το βουνό δεν λέγεται έτσι και λέγεται αλλιώς, αυτό τι σημαίνει ότι εσύ έχεις το ΑΛΑΘΗΤΟ...
Ο χωριάτης είναι γέννημα θρέμμα της Λήμνου και είναι γνώστης των ανασκαφών ...Εσύ είσαι;
Ως προς τι τελικά τόση κακία

c.r
10-05-09, 09:21
...λέει ότι εκεί στο τάδε σημείο έχουμε θεμελιωμένο ιερό που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΑΡΧΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΕΙΣ ΛΗΜΝΟ....

Φίλε μου ποιό είναι το "τάδε" σημείο;
Σε ρωτάω καλοπροαίρετα, προτίθεμαι ακόμα και να επισκεφτώ αυτό το "τάδε" σημείο λίαν συντόμως, αφού πηγαινοέρχομαι συχνά Αθήνα-Λήμνο.

sunborn
10-05-09, 10:09
Σιγά αδερφέ πως μιλάς έτσι ποιος μίλησε για κάψιμο ανθρώπων...Αυτά γνωρίζεις ότι τα έκαναν οι ίδιοι που κατέστρεψαν και ληστεψαν και λήστεύουν τα αρχαία ευρήματα...
Σοβαρά ο χωριάτης που μιλά θέλει να διαφήμιση στον τόπο όταν λέει ότι εκεί στο τάδε σημείο έχουμε θεμελιωμένο ιερό που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΑΡΧΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΕΙΣ ΛΗΜΝΟ....Δηλαδή η Λήμνος δεν είναι ελλάδα, μόνο η ΣΑΜΟ-ΘΡΑΚΗ είναι....
Και δηλαδή εάν γίνονται σατανιστικές τελετές τέλος πάντων είναι απύθμενη ανοησία ή κάτι άλλο...και αν το βουνό δεν λέγεται έτσι και λέγεται αλλιώς, αυτό τι σημαίνει ότι εσύ έχεις το ΑΛΑΘΗΤΟ...
Ο χωριάτης είναι γέννημα θρέμμα της Λήμνου και είναι γνώστης των ανασκαφών ...Εσύ είσαι;
Ως προς τι τελικά τόση κακία

Δεν παμε καλα λεω εγω...
Που τα ειδες ολα αυτα στο κειμενο μου Ελισαιε ???
Δεν εχεις γνωση της παρομοιωσης και της μεταφορας και του "σχηματος λογου" ? Αυτα ειναι σημαντικοτατοι παραγοντες στην ελληνικη γλωσσα.
Αυτα οσον αφορα το "καψιμο ανθρωπων".
Αν τα παιρνετε ολα κυριολεκτικα δεν ειναι δικο μου προβλημα, ειναι δικη σας αγνοια, και αρχιζω να καταλαβαινω γιατι δεν υπαρχουν πια ποιητες και φιλοσοφοι σε αυτον τον τοπο...

Φυσικα γινοντουσαν Καβειρια ΚΑΙ στη Λημνο. Φυσικα και υπαρχουν ιερα και εκει, οπως και σε αλλα σημεια, ακομα και εκτος Ελλαδος !
Ομως το κεντρο ηταν η Σαμοθρακη, πως να το κανουμε δηλαδη, θα αλλαξεις εσυ την ιστορια ? Αν εχεις αγνοια και εχω γνωση (γιατι εχω γνωση, ειτε σου αρεσει ειτε οχι...εχω αφιερωσει τη ζωη μου στην ερευνα και τα ταξιδια, και οχι στη δουλεια, την οικογενεια και τα χρηματα..), που ειναι το αλαθητο ?
Επειδη ξερω κατι που το ξερει ενα σωρο κοσμος αλλα προφανως οχι εσυ ?
Ξερεις εσυ καλυτερα απο τους αρχαιους συγγραφεις ? Νομιζεις φιλε μου !
Και παραμυθιαζεσαι και πας να παραμυθιασεις και αλλους...και αυτο δεν σε τιμα, αν βεβαια γινεται συνειδητα ! Αν οχι, παω πασο...

Και για ποια κακια μιλας ? Οποιος δηλαδη δεν μιλαει σαν φλωρος με το σεις και με το σας ειναι κακος ?
Ολη αυτη η ταση του Νεοελληνα να παρεξηγει τα παντα και να διαβαζει οτι θελει αυτος στα κειμενα των αλλων, για μενα ειναι αρρωστημενη και την καυτηριαζω, ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ καυτηριαζω, οσο η φωνη και η ψυχη μου εχουν δυναμη !

Ο "χωριατης" προφανως και ηταν παρον και ειδε, ξερει ομως να δωσει εξηγησεις που αλλοι τις ψαχνουν με απολυτη αφιερωση μια 20ετια ?
Το ποιο ενοχλητικο και αρρωστο ομως ειναι οταν ακουω αυτες τις π@π@***ς για το ΑΛΑΘΗΤΟ !
Κανεις δεν εχει το αλαθητο, οταν ομως σαν λενε κατι που δεν ξερετε, επαναστατειτε με εναν αρρωστο εγωισμο, και αντι να δεχθειτε και να ψαξετε, ωρυεστε σαν καρακαξες.
Γιαυτο και πιστευω απολυτα οτι αυτος ο τοπος, με τετοιου ειδους ανθρωπους, δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ μελλον...
Ελπιζω μονο, οι νεωτερες γενιες να αποδειχθουν πιο σοφες απο εσας, που ως κοαζοντες βατραχοι αρνειστε και αρνειστε και ΜΟΝΟ αρνειστε !

ΥΓ. Η Λημνος ειναι ενας ιδιαιτερος και ομορφος τοπος, οπως και η Σαμοθρακη και δεν χρειαζονται ΚΑΜΜΙΑ διαφημηση !
5 μερη εχουν απομεινει ολα κι ολα... ας μην τα μαγαρισουμε στελνωντας εκει χιλιαδες τουριστο-ΚΑΦΡΟΥΣ απο τις πολεις, μονο και μονο επειδη καποιοι ντοπιοι θελουν να βγαλουν φραγκα και να κανουν αυτους τους παραδεισους, Παρο και Σαντορινη...

ΥΓ2. Δυστυχως αυτοι που ξεπουλανε τα αρχαια στο 60-70% των περιπτωσεων ειναι οι ιδιοι οι "χωριατες" και παλαιοτερα και τωρα...με αρκετες (ευτυχως) φωτεινες εξαιρεσεις...

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
11-05-09, 11:01
Δεν παμε καλα λεω εγω...
Που τα ειδες ολα αυτα στο κειμενο μου Ελισαιε ???
Δεν εχεις γνωση της παρομοιωσης και της μεταφορας και του "σχηματος λογου" ? Αυτα ειναι σημαντικοτατοι παραγοντες στην ελληνικη γλωσσα.
Αυτα οσον αφορα το "καψιμο ανθρωπων".
Αν τα παιρνετε ολα κυριολεκτικα δεν ειναι δικο μου προβλημα, ειναι δικη σας αγνοια, και αρχιζω να καταλαβαινω γιατι δεν υπαρχουν πια ποιητες και φιλοσοφοι σε αυτον τον τοπο...

Φυσικα γινοντουσαν Καβειρια ΚΑΙ στη Λημνο. Φυσικα και υπαρχουν ιερα και εκει, οπως και σε αλλα σημεια, ακομα και εκτος Ελλαδος !
Ομως το κεντρο ηταν η Σαμοθρακη, πως να το κανουμε δηλαδη, θα αλλαξεις εσυ την ιστορια ? Αν εχεις αγνοια και εχω γνωση (γιατι εχω γνωση, ειτε σου αρεσει ειτε οχι...εχω αφιερωσει τη ζωη μου στην ερευνα και τα ταξιδια, και οχι στη δουλεια, την οικογενεια και τα χρηματα..), που ειναι το αλαθητο ?
Επειδη ξερω κατι που το ξερει ενα σωρο κοσμος αλλα προφανως οχι εσυ ?
Ξερεις εσυ καλυτερα απο τους αρχαιους συγγραφεις ? Νομιζεις φιλε μου !
Και παραμυθιαζεσαι και πας να παραμυθιασεις και αλλους...και αυτο δεν σε τιμα, αν βεβαια γινεται συνειδητα ! Αν οχι, παω πασο...

Και για ποια κακια μιλας ? Οποιος δηλαδη δεν μιλαει σαν φλωρος με το σεις και με το σας ειναι κακος ?
Ολη αυτη η ταση του Νεοελληνα να παρεξηγει τα παντα και να διαβαζει οτι θελει αυτος στα κειμενα των αλλων, για μενα ειναι αρρωστημενη και την καυτηριαζω, ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ καυτηριαζω, οσο η φωνη και η ψυχη μου εχουν δυναμη !

Ο "χωριατης" προφανως και ηταν παρον και ειδε, ξερει ομως να δωσει εξηγησεις που αλλοι τις ψαχνουν με απολυτη αφιερωση μια 20ετια ?
Το ποιο ενοχλητικο και αρρωστο ομως ειναι οταν ακουω αυτες τις π@π@***ς για το ΑΛΑΘΗΤΟ !
Κανεις δεν εχει το αλαθητο, οταν ομως σαν λενε κατι που δεν ξερετε, επαναστατειτε με εναν αρρωστο εγωισμο, και αντι να δεχθειτε και να ψαξετε, ωρυεστε σαν καρακαξες.
Γιαυτο και πιστευω απολυτα οτι αυτος ο τοπος, με τετοιου ειδους ανθρωπους, δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ μελλον...
Ελπιζω μονο, οι νεωτερες γενιες να αποδειχθουν πιο σοφες απο εσας, που ως κοαζοντες βατραχοι αρνειστε και αρνειστε και ΜΟΝΟ αρνειστε !

ΥΓ. Η Λημνος ειναι ενας ιδιαιτερος και ομορφος τοπος, οπως και η Σαμοθρακη και δεν χρειαζονται ΚΑΜΜΙΑ διαφημηση !
5 μερη εχουν απομεινει ολα κι ολα... ας μην τα μαγαρισουμε στελνωντας εκει χιλιαδες τουριστο-ΚΑΦΡΟΥΣ απο τις πολεις, μονο και μονο επειδη καποιοι ντοπιοι θελουν να βγαλουν φραγκα και να κανουν αυτους τους παραδεισους, Παρο και Σαντορινη...

ΥΓ2. Δυστυχως αυτοι που ξεπουλανε τα αρχαια στο 60-70% των περιπτωσεων ειναι οι ιδιοι οι "χωριατες" και παλαιοτερα και τωρα...με αρκετες (ευτυχως) φωτεινες εξαιρεσεις...


Αδέρφια ο συγκεκριμένος χωριάτης για σας , και ειδικός για μένα αναφέρει μεταξύ άλλων στα βιντεο που παρέθεσα, και μάλλον δεν πρέπει να δώσατε ιδιαίτερη προσοχή στο κομμάτι αυτό, ότι στο ΚΑΒΕΙΡΙΟΝ της Λήμνου στην ακτή Χλόη βρέθηκαν τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως εκεί έχουμε αρχή μυστηρίων εν Ελλάδι....Ας πάτε να το διαπιστώσετε, αυτό και τα υπόλοιπα πριν κάνετε ανούσιες κριτικές...
Κατά τα άλλα ποιος έχει αρρωστημένο εγωισμό και ποιος όχι ή τι συμβαίνει με την αρχαιοκαπηλία , το κυριότερο για εμένα. Θα σας αναφέρω μόνο τούτο ο Μεταξάς για 100 χρόνια έκανε συμφωνία με την τότε Ιταλική κυβέρνηση ώστε να μπορούν οι Ιταλοί να είναι οι μοναδικοί που να μπορούν να κάνουν αρχαιολογικές έρευνες στο νησί, από εκεί και πέρα αδέρφια καταλαβαίνετε τι γίνεται στην Ελλάδα ...Τώρα όσον αφορά το διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας στο κόλπο είναι από χωριάτες μέχρι και πολλά διεθνή κυβερνητικά πρόσωπα , και το χοντρό νταραβέρι γίνεται νόμιμα στην ΒΡΕΤΑΝΙΑ όπου υπάρχουν εκατοντάδες αίθουσες για δημοπρασίες αρχαιοτήτων και χιλιάδες αρχαιοπωλεία. Ο ετήσιο Τζίρος ανέρχεται σε πολλά δισεκατομμύρια..Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε, πάντως το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να τρωγόμαστε...
Επιπλέον ως "Φλώρος" και πολλά άλλα που με στολίσατε, σας παραθέτω τα παρακάτω μικρά βίντεο από τις αρχαιολογικές έρευνες των Ιταλών στην Ηφαιστεία της Λήμνου με εργάτες Νεοέλληνες...
Έχω πάντως για όλα τούτα θλίβομαι...
Εύχομαι να είστε καλά...Δεν επιβάλλω πράγματα, αλλά προτείνω...


http://www.youtube.com/watch?v=D1SfJhFtXfE
http://www.youtube.com/watch?v=FoHQYg6_pUk


--------------

ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ

c.r
11-05-09, 15:22
Σας παραθέτω τα παρακάτω μικρά βίντεο από τις αρχαιολογικές έρευνες των Ιταλών στην Ηφαιστεία της Λήμνου με εργάτες Νεοέλληνες...
Έχω πάντως για όλα τούτα θλίβομαι...
Εύχομαι να είστε καλά...Δεν επιβάλλω πράγματα, αλλά προτείνω...


http://www.youtube.com/watch?v=D1SfJhFtXfE
http://www.youtube.com/watch?v=FoHQYg6_pUk


Δεν καταλαβαίνω προς τί η θλίψη. Εσύ διατείνεσαι πως γίνονται παράνομα οι ανασκαφές αυτές;
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια εδρεύει στην Αθήνα η Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή, η οποία και ερευνά πολλούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, προς το παρόν φυσικά και περιοχές της Λήμνου.
Και τον Δίσκο της Φαιστού, για παράδειγμα, οι Ιταλοί τον ανακάλυψαν. Πού είναι το κακό;
Έχει πέσει στην αντίληψή σου κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας που εμπλέκει την εν λόγω Σχολή (http://www.scuoladiatene.it/); Κατά την περίοδο του 2ου Παγκοσμίου πολέμου σίγουρα θα υπήρξαν τέτοια περιστατικά, αλλά σύγχρονα, ευελπιστώ πως όχι.

sunborn
12-05-09, 09:14
Αδέρφια
Εύχομαι να είστε καλά...Δεν επιβάλλω πράγματα, αλλά προτείνω...

Διαφωνω σε πολλα μαζι σου, αλλα απο την στιγμη που χρησιμοποιεις τις παραπανω φρασεις και μιλας στην καρδια μου, καθε διαφωνια ερχετε σε δευτερη μοιρα. Να εισαι καλα και εσυ...

Σου προτεινω να διαβασεις το βιβλιο του Περικλη Ροδακη για τα Καβειρια Μυστηρια. Ειναι η πιο ολοκληρωμενη δουλεια που εχει κυκλοφορησε ποτε !
Αν και ειναι λιγο δυσευρετο (για ευνοητους λογους φανταζομαι...).
Εκδοσεις "Παρασκηνιο" - 2002

ΥΓ. Δεν αποκαλεσα εσενα φλωρο αλλα οποιονδηποτε δεν μπορει να αντεξει την "σκληρη" καθημερινη Νεοελληνικη γλωσσα, ολους τους "κυριους" δηλαδη, τους τυπους του κατηχητικου και τους χιλιαδες μαμοθρευτους που εχει τουτη η χωρα.
Το να τα παιρνεις ολα προσωπικα, δειχνει ανωριμοτητα αλλα και εγωκεντρισμο.
Open your mind !

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
12-05-09, 09:52
Δεν καταλαβαίνω προς τί η θλίψη. Εσύ διατείνεσαι πως γίνονται παράνομα οι ανασκαφές αυτές;
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια εδρεύει στην Αθήνα η Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή, η οποία και ερευνά πολλούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, προς το παρόν φυσικά και περιοχές της Λήμνου.
Και τον Δίσκο της Φαιστού, για παράδειγμα, οι Ιταλοί τον ανακάλυψαν. Πού είναι το κακό;
Έχει πέσει στην αντίληψή σου κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας που εμπλέκει την εν λόγω Σχολή (http://www.scuoladiatene.it/); Κατά την περίοδο του 2ου Παγκοσμίου πολέμου σίγουρα θα υπήρξαν τέτοια περιστατικά, αλλά σύγχρονα, ευελπιστώ πως όχι.

Αν μας τιμά το γεγονός ότι ακόμη και το 2009 έρχονται ξένοι και κάνουν ανασκαυές και δεν υπάρχει κάτι οργανωμένο από την ελληνική πολιτεία, τότε τι να πω...
Επιπλέον η ελλάδα πριν 50 χρόνια ήταν σε κατάσταση "Ουγκάντας"...

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
12-05-09, 10:20
Διαφωνω σε πολλα μαζι σου, αλλα απο την στιγμη που χρησιμοποιεις τις παραπανω φρασεις και μιλας στην καρδια μου, καθε διαφωνια ερχετε σε δευτερη μοιρα. Να εισαι καλα και εσυ...

Σου προτεινω να διαβασεις το βιβλιο του Περικλη Ροδακη για τα Καβειρια Μυστηρια. Ειναι η πιο ολοκληρωμενη δουλεια που εχει κυκλοφορησε ποτε !
Αν και ειναι λιγο δυσευρετο (για ευνοητους λογους φανταζομαι...).
Εκδοσεις "Παρασκηνιο" - 2002

ΥΓ. Δεν αποκαλεσα εσενα φλωρο αλλα οποιονδηποτε δεν μπορει να αντεξει την "σκληρη" καθημερινη Νεοελληνικη γλωσσα, ολους τους "κυριους" δηλαδη, τους τυπους του κατηχητικου και τους χιλιαδες μαμοθρευτους που εχει τουτη η χωρα.
Το να τα παιρνεις ολα προσωπικα, δειχνει ανωριμοτητα αλλα και εγωκεντρισμο.
Open your mind !
Κατ' αρχήν σε ευχαριστώ που είχες ένα διάλογο μαζί μου, παρ' όλο που διαφωνούμε, αν και αυτό είναι πολύ καλό...
Το βιβλίο που μου σύστησε είναι καλό το έχω...Όμως υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες που δεν αναφέρονται σ' αυτό , γιατί πολλές φορές τα ευρήματα μας διαψεύθουν...
Έχεις αναφέρει ότι 20 χρόνια ψάχνεσαι, εμένα δεν μου αρέσει να λέω τι έχω κάνει και όταν με ρωτάνε ακόμη τι έχω σπουδάσει, λέω πως είμαι αγράμματος. Ωστόσο διαβάζω τι γράφεις αλλά ξέρω πως σκέφτεσαι είναι αυτό που το χαρακτήρισες ανωριμότητα ή εγωκεντρισμό...
Μία Αραβική παροιμία λέει : "Δώσε στον ανόητο χίλιες εξυπνάδες και εκείνος δεν θα κρατήσει καμία παρά μόνο την δική του".
Μόνο που ο α-νόητος είναι ο α-κατανόητος...
Οι αρχαίοι έλεγαν πως ο πραγματικός Φιλόσοφος είναι εκείνος που αμφισβητεί...
Μελέτησε εις βάθος τον Κρατύλο του Πλάτωνα και πες μου αν γνωρίζεις το βοτάνι Ελ..... που είναι κατά της τρέλας....Και που αναφέρεται εκεί...
Ποιοι είναι οι πραγματικοί τρέλοι που θα πάρουν για να γιατρευτούν;


------*---------*-------*--------

''....ΤΟΝ ΕΚ ΑΓΙΑΣ ΛΗΜΝΟΥ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΑ ΚΑΒΕΙΡΟΝ...''

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
12-05-09, 11:14
Το βουνο λεγεται Σαος

Ευχαριστώ για την πληροφορία, δεν σου κρατώ καμία κακία, μην κρατάς καμία κακία για τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ μας δεν αξίζει τον κόπο αγαπητέ μου...

LuX
12-05-09, 12:21
Ευχαριστώ για την πληροφορία, δεν σου κρατώ καμία κακία, μην κρατάς καμία κακία για τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ μας δεν αξίζει τον κόπο αγαπητέ μου...
Ευτυχως φιλε μου διοτι
οι κακιες με αποφευγουν, οποτε ...κανενα προβλημα
να σαι καλα

Litsa
12-05-09, 12:59
Η λατρεία τους στη Λήμνο σχετίζεται με την προστασία των τεχνιτών και της τεχνολογίας γενικότερα,
ενώ στη Θήβα έχει ένα γεωργικό και μυητικό χαρακτήρα για τους εφήβους.
[...]
Η λατρεία των Καβείρων σχετίζονταν με τον Ήφαιστο τον Θεό της φωτιάς, αλλά και των τεχνών από τον
οποίο ο Προμηθέας έκλεψε το πυρ για να το παραδώσει στους ανθρώπους


Να κάνω και γω μια πρόταση, ως γνωστό πολλές μυστικιστικές οργανώσεις έχουν τις ρίζες τους
σε κάποια μορφή συντεχνίας. Δηλαδή, μια ομάδα επαγγελματιών, προσπαθούσε να προστατευθεί
απ τον ανταγωνισμό με τον απλό τρόπο του να "κλείσει" το επάγγελμα και να ελέγξει τις τιμές.
Οι απλοί χτίστες για παράδειγμα που εξελίχθηκαν με τον καιρό σε αρχιτέκτονες (όταν σιγά σιγά
μεγάλωναν οι εργολαβίες τους), έπρεπε να δημιουργήσουν μια μορφή σωματείου όπου εκεί
θα αντάλλαζαν γνώσεις, θα εκπαίδευαν νέα μέλη, θα μοίραζαν τις δουλειές κλπ.
Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι γνωστές μας μασονικές στοές όπου με τον καιρό εξελίχθηκαν και διεύρυναν
τους σκοπούς τους. Στο όλο μυστικιστικό πρέπει να προστεθούν συμβολισμοί όπου ο κάθε μυημένος θα
μπορούσε, μπαίνοντας σε ένα πρόσφατα χτισμένο ναό ή σε ένα νέο κτίριο, να αναγνωρίζει αυτά που πρέπει να αναγνωρίσει και
να κινηθεί ανάλογα. (π.χ. ποιος το έχτισε, ποιας στοάς μέλος ήταν και ποια η τεχνοτροπία του)
Παρόμοιες ομάδες ήταν και η μαφία στηνΙταλία (για εμπορικούς σκοπούς, μοίρασμα εμπορίου) όπου
μεταλλάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση και ως γνωστό μετανάστευσαν και στις ΗΠΑ, οι Καρμπονάροι
επίσης που ξεκίνησε ως συντεχνία καρβουνιάρηδων και τελικά μας έγιναν οι γνωστοί επαναστάτες που
έδρασαν για την ένωση και ανεξαρτησία της σημερινής Ιταλίας κλπ.
Παρόμοιες συντεχνίες είναι και οι μάγοι που κάποτε έκαναν το πρόγραμμά τους όχι για show
αλλά για να πείσουν τους ανυποψίαστους θεατές ότι διέθεταν υπερφυσικές δυνάμεις. Αυτοί ως γνωστό
μετεξελίχθηκαν σε θρησκείες. Και εκεί λοιπόν βλέπουμε τα γνωστά στοιχεία του συντεχνιακού μυστικισμού.


Πάμε τώρα στους Κάβειρους.
Η ανθρωπότητα κάποτε γνώρισε την φωτιά και την μεταλλουργία σιδηρουργία. Αυτό θα ήταν ένα είδος
επαγγέλματος που θα δημιουργούσε αυτόματα την ανάγκη στους επαγγελματίες να προστατεύσουν συντεχνιακά
τις γνώσεις τους και τα συμφέροντά τους. Αυτό δεν ήταν ΜΟΝΟ για λόγους επαγγελματικούς όμως.
Ας σκεφτούμε πως σε νεολιθικές κοινωνίες, ο κάτοχος της γνώσης του μετάλλου θα μπορούσε να γίνει
κάτοχος σιδερένιων όπλων και μια ομάδα 100 σιδερόφρακτων πολεμιστών τότε θα μπορούσε μέσα σε
έξη μήνες να διαλύσει οποιαδήποτε στρατιωτική αντίσταση να καταλήσει οποιαδήποτε μεγάλη αυτοκρατορία
και να δημιουργήσει μια νέα που θα υπηρετεί τους κάτοχους των σιδερένιων όπλων. Όλα αυτά σε 6 άντε 12 μήνες.

Η ανάγκη για προστασία των τεχνιτών και της τεχνολογίας της φωτιάς και του μετάλλου ήταν κάτι το αναπόφευκτο.
Γύρω από αυτόν τον άξονα, μπορούν να δανειστούν τις τυπικές λατρευτικές και τελετουργικές γνώσεις άλλων συντεχνιών.


Η ανάμνηση αυτών των τελετών είναι αυτά που ξέρουμε σήμερις. Αυτά για σήμερις, έχουμε και ντουλειά στο
γκραφείο μας, πελάτες που δειψούν για καλό σέρβις.


Όλα αυτά σαν πρόταση βέβαια, δεν επιβάλλω αλλά προτείνω.

υγ
Ελάχιστα πράγματα μπορούν να επιβιώσουν στην φύση αν αποτελούνται ΜΟΝΟ από τελετές και δεν κρύβουν ή
ικανοποιούν ταυτόχρονα και μια συγκεκριμένη υλική υλιστική ανάγκη. Οπότε θα πρότεινα να μην αναζητάμε
νοήματα μόνο στις θεουργείες στους συμβολισμούς και στις τελετές αγνοώντας τον σκληρό πυρήνα της ανάγκης
και της χρηστικής λειτουργίας ενός πράγματος.

Αυτά