Επιστροφή στο Forum : Ποια ικανοτητα θα θελατε?
Δεν ξερω αν διαλεξα την σωστη ενοτητα αρα οι συντονιστες...συντονιστε με!
Αλλα ολοι δεν εχουμε αναρωτη8ει αν ειχαμε μια ικανοτητα(τηλεκινηση,τηλεπα8εια κλπ) πληρως ανεπτυγμενη ποια θα θελαμε να ηταν(ή μονο εγω σκεφτομαι ετσι τελικα?):rolleyes:
Ειπα να το κανω σαν δημοσκοπηση αλλα υπαρχουν παααααρα πολλες επιλογες για να χωρεσουν!
Αλλα τι 8α 8ελατε και γιατι?Δηλ. σε τι πιστευετε πως θα χρησιμευε μια τετοια ικανοτητα στην καθημερινη σας ζωη?
επειδή έχω πάααααρα πολλές ικανότητες, θα ήθελα αυτή που μου εμφανίζεται σπανιότερα, φίλη Νηρηίδα..
αυτή του να διαβάζω την σκέψη του άλλου..
και μην ρωτήσεις γιατί..
είπα,.. εμφανίζεται σπανιότερα..
τα σέβη μου.
Δεν ειναι και λιγο τρομαχτικη αυτη η ικανοτητα?
Να ξερεις τι σκεφτονται οι αλλοι...Τρομαχτικη για εσενα οχι για τους αλλους, αν με καταλαβαινεις ;)
Δεν ειναι και λιγο τρομαχτικη αυτη η ικανοτητα?
Να ξερεις τι σκεφτονται οι αλλοι...Τρομαχτικη για εσενα οχι για τους αλλους, αν με καταλαβαινεις ;)
πίστεψέ με όλες οι ικανότητες που κάποια στιγμή μας χαρίζονται είναι όπως λέει η λέξη.. χάρισμα..
και στην τελική έχει πλάκα..
καθόλου τρομακτικό, όταν προσαρμοστείς με τα νέα δεδομένα..
Απο τη μια 8α μ αρεσε...απο την αλλη δεν ξερω ποσο θα χαιρομουν ακουγοντας τι σκεφτονται οι αλλοι για μενα ανα πασα στιγμη :rolleyes:
Viktor_Belenko
10-10-08, 17:35
Καλησπέρα,
Ζητώ συγγνώμη από την θεματοθέτη, αλλά θα τοποθετηθώ κάπως διαφορετικά ως προς την ερώτηση.
Δεν θα ήθελα κάποια ικανότητα. Έχω την ικανότητα να επηρεάζω αρνητικά τους γύρω μου. Δεν ξέρω πού οφείλεται. Άνθρωποι χάνουν την ισορροπία τους όταν τους κοιτάζω, τους πέφτουν πράγματα όταν με κοιτάνε, δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ, παθαίνουν διάφορα μικροατυχήματα.
Το είχα γράψει και σε άλλο θέμα για την αρνητική ενέργεια. Δεν είναι κάτι που μπορώ να το ελέγξω, απλώς συμβαίνει. Στην αρχή δεν με πείραζε αλλά βλέπω ότι δεν είναι καθόλου αστείο.
Θα ήθελα πραγματικά να χάσω αυτήν την «ικανότητα».
Φιλικά.
Προσθήκη: Νηρηίδα, έχω λόγους να πιστεύω ότι δεν είναι απλώς «μάτι», αλλά μάλλον είναι εκτός θέματος.
Νομιζω αυτο ειναι που καποιοι ονομαζουν "ματι" αλλα μην ανησυχεις!Δεν εισαι μονος! Η κολλητη μου εκανε ακριβως το ιδιο χωρις να σκεφτεται κατι αρνητικο, αλλα απο τετοια μπορω να σου γραψω απειρα και πολλες φορες ηταν εις βαρος δικο μου. Τωρα πως μπορεις να απαλλαγεις...δεν εχω ιδεα!
Εμενα θα μου αρεσε η ικανοτητα του να μην κοιμαμαι ποτε για να ζησω διπλασιο χρονο :p
Ήμουν έτοιμος να γράψω ότι η αγαπημένη μου (αυτή που πάντα ήθελα από παιδί) είναι το να ελέγχω τα σύννεφα και να μπορώ να δημιουργώ καταιγίδες (και διάφορα με τα καιρικά φαινόμενα) :p αλλά μετά το ξανά σκέφτηκα και νομίζω πως θα ήθελα να μπορώ να επικοινωνώ με τα την σκέψη και μόνο :rolleyes: με όποιον ήθελα :) ή επίσης θα ήθελα πολύ να τηλε-μεταφέρομαι όπου θέλω :D !!!
Ήμουν έτοιμος να γράψω ότι η αγαπημένη μου (αυτή που πάντα ήθελα από παιδί) είναι το να ελέγχω τα σύννεφα και να μπορώ να δημιουργώ καταιγίδες (και διάφορα με τα καιρικά φαινόμενα) :p αλλά μετά το ξανά σκέφτηκα και νομίζω πως θα ήθελα να μπορώ να επικοινωνώ με τα την σκέψη και μόνο :rolleyes: με όποιον ήθελα :) ή επίσης θα ήθελα πολύ να τηλε-μεταφέρομαι όπου θέλω :D !!!
και τα δύο εφικτά φίλε μου..
και τα δύο..
να μην πώ και τα τρία..
Αγαπητε Ευρυνοε οταν λες και τα δυο? Να τηλεμεταφερ8ει δλδ ή τα αλλα δυο?
Αγαπητε Ευρυνοε οταν λες και τα δυο? Να τηλεμεταφερ8ει δλδ ή τα αλλα δυο?
εννοώ οτι αν προσπαθήσει κάποιος θα καταφέρει όλα τα ανωτέρω.. και κατωτέρω..
να ύπτασαι και να πάς όπου θέλεις..
να επικοινωνείς με κάποιον νοερώς..
να επεμβαίνεις στα καιρικά φαινόμενα..
Με αστρικη προβολη εννοεις?Γιατι 8α προτιμουσα να ημουν με σαρκα και οστα αν γινοταν :)
αυτο καμια φορα γινετε και χωρις καν να το προσπα8ησεις νομιζω
αυτο 8α ηταν πολυ βολικο παντως ;)
Ξέρει κανείς σας σοβαρές μεθόδους και τεχνικές, για να καταφέρει κάποιος κάτι τέτοιο? Και αν ναι έχετε να προτείνετε κάποια βιβλία :confused: :)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
Φιλικά, alkatar.
εννοώ οτι αν προσπαθήσει κάποιος θα καταφέρει όλα τα ανωτέρω.. και κατωτέρω..
οι απαντήσεις μου, εδώ..
http://www.metafysiko.gr/forum/showpost.php?p=61830&postcount=26
επικοινωνία με άλλη μορφή ζωής..
κάποια στιγμή ενώ οδηγούσα ''ανέβηκα'' πολυυυ ψηλά και έβλεπα τι συμβαίνει τουλάχιστον 5-6 αυτοκίνητα μπροστά μου και άλλα τόσα πίσω μου..
αστρικό ταξίδι;
όπως και πάλι σε ώρα οδήγησης ''άνοιξε'' ένα συννεφάκι και έβλεπα τι θα συμβεί κατά την διάρκεια της ημέρας, το οποίον και συνέβη..
και πάλι σε ώρα οδήγησης φωτεινή οντότητα ήρθε κι έκατσε δίπλα μου ενώ διέσχιζα δάσος νύχτα..
κάποια στιγμή ζήτησα εν μέσω τρομερών καιρικών φαινομένων να σταματήσουν και σταμάτησαν για κάποια λεπτά της ώρας..
αυτά..
βιβλίο εύκολο για άσκηση φίλε alkatar ουράνια προφητεία.. άποψή μου..
να δείς την αύρα των δένδρων, των λουλουδιών και των βουνών..
απίστευτη ομορφιά.
να δείς την αύρα των δένδρων, των λουλουδιών και των βουνών
Φιλε Ευρυνοε πολυ καλο και το βιβλιο η "αν8ρωπινη αυρα" κι ευκολες οι ασκησεις.Και 8α συμφωνησω μαζι σου...απίστευτη ομορφιά.Μαγεια!
η ουράνια προφητεία και
η αύρα και πώς να την διαβάσετε είναι και τα δύο των εκδόσεων διόπτρα αν δεν κάνω λάθος..
νηρηίδα, αυτό που ανέφερες δεν το ξέρω..
είδατε τι ωραία είναι να λές: δεν το ξέρω;
σε κάνει άνθρωπο..
και σε ωθεί να μαθαίνεις..
Φιλε Ευρυνοε πολυ καλο και το βιβλιο η "αν8ρωπινη αυρα" κι ευκολες οι ασκησεις.
Αγαπητή Νηρηιδα θα με διευκόλυνες αν μου έλεγες το όνομα του συγγραφέα :)
να δείς την αύρα των δένδρων, των λουλουδιών και των βουνών..
Αν δεν κάνω λάθος, γιατί μου το έχουν συστήσει είναι του James Redfield ? :confused:
απίστευτη ομορφιά.
Μαγεια!
Πραγματικά!!! :)
είδατε τι ωραία είναι να λές: δεν το ξέρω;
σε κάνει άνθρωπο..
και σε ωθεί να μαθαίνεις..
Όπως λέω και στην υπογραφή μου το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν ξέρω τίποτα :)
ναι, του redfield είναι..
το άλλο που αναφέρω για την αύρα είναι της sarah bartlett
Αγαπητε alkatar ειναι του Joseph Ostrom και ειναι κι αυτο απο τις εκδοσεις διοπτρα.
Ευρυνοε 8α συμφωνησω μαζι σου!Ιδιαιτερα οταν το λες για να μα8αινεις...Εγω παντως ειναι πολλα που δεν ξερω ;)
υπάρχει ακόμη η ικανότητα της υπερ-οπτικής, δικός μου όρος; δηλαδή να βλέπεις πολύ μακριά, ακόμη κι εντός κάποιου, που μου εκδηλώθηκε ένα βράδυ σε μία συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη..
ενώ περιμέναμε να ξεκινήσει η συναυλία καμιά ώρα, κοίταζα αφηρημένα-όπως γράφει στην ουράνια προφητεία-δηλαδή, σαν να μην εστιάζεις κάπου συγκεκριμένα.. πολύς κόσμος περνούσε μπροστά μου δεξιά αριστερά και βρέθηκα σε μια κατάσταση trance και εστίασα άθελά μου σε ένα άτομο απέναντί μου περίπου 30-40 μέτρα.. κοίταξα το πρόσωπό του και χασμουρήθηκε και κοίταξα μέσα στο στόμα του και ήταν σαν να είχα βάλει μικροκάμερα και έβλεπα τα πάντα μέσα απο τον οισοφάγο του.. απίστευτο..
μετά δοκίμασα και σε άλλους και συνέβαινε το ίδιο..
δεν μου ξαναέτυχε..
βέβαια έχω απομακρυνθεί αρκετό καιρό απο όλα αυτά, αλλά όταν τα καλλιεργείς είναι όλα εφικτά..
είμαστε φοβερές ''μηχανές''..
αρκεί να προσπαθήσουμε..
keep trying..
Ναι έχω ξανά ακούσει για αυτό :eek: όπως και για το να βλέπεις μέσα στο σώμα του άλλου τα εσωτερικά όργανα του σώματός του :eek: .
Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να τα κάνουν αυτά αλλά η διαφορά είναι ότι ορισμένοι το καταφέρνουν χωρίς καθόλου προσπάθεια και άλλοι ίσως χρειαστούν και ολόκληρη δεκαετία (ίσως και περισσότερο) για να τα καταφέρουν και μπορεί και το αποτέλεσμα να μην είναι και τόσο καλό :(
μου φαίνετε ανήκω στην δεύτερη περίπτωση :(
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Ωραία αυτά που αναφέρεται.....
Μην ξεχνάτε όμως κάτι....
Κάθε μια ικανότητα (πέραν των δυνατοτήτων μας) έχει και ΠΙΘΑΝΟΣ και
μια μην ευχάριστη πλευρά....
Σε ένα βιβλίο εσωτερισμού που διάβασα πριν απο αρκετά χρόνια πως ίσως να
είναι εύκολο να αποκτήσεις μια δυνατότητα αλλά το δύσκολο ειναι να την
διαχειριστής αλλά και να την αντέξεις...
Ευχαριστώ.
AVATARGR γι αυτο λεω στην αρχη "πληρως ανεπτυγμενη" δηλ. αν ειχαμε την δυνατοτητα οχι μονο να την κατεχουμε αλλα και να την ελεγχουμε.Αλλιως δεν ειναι χαρισμα οπως πιστευουν αντι8ετως δεν 8εωρω ψεμα και υπερβολη οσους το χαρακτηριζουν καταρα.
Φίλοι μου και πάλι εδώ....
Φίλη Νηρηιδα ακριβώς αυτό ήθελα να πώ (κατάρα) αλλά προσπάθησα να μην είμαι πεσιμιστής σε αυτό το ομολογουμένως ωραίο θέμα όπου δυνάμεθα
πολλά να πούμε....
Ας φέρω ένα παράδειγμα...
Έστω πως κάποιος έχει την ικανότητα να βλέπει τους ανθρώπους που θα
πεθάνουν σε λίγο χρονικό διάστημα....
Ας σκεφτούμε πως θα νοιώθαμε εαν γνωρίζαμε τον επερχόμενο θάνατο
συγγενούς.....
Η ικανότητα θα ήταν ΒΑΡΟΣ ΑΒΑΣΤΑΚΤΟ...
Ευχαριστώ.
Αγαπητέ Ευρυνοε, οι ικανότητες στις οποίες αναφέρεσαι, είναι ικανότητες που πάντα κατείχες ή ικανότητες που με κάποιο τρόπο απέκτησες?
Αγαπητέ Ευρυνοε, οι ικανότητες στις οποίες αναφέρεσαι, είναι ικανότητες που πάντα κατείχες ή ικανότητες που με κάποιο τρόπο απέκτησες?
φίλε μου, είναι καταστάσεις που συνέβησαν μετά απο πολλή άσκηση..
βασικά, μεγάλο διάστημα μοναχικότητας, προσπάθεια βαθιάς βύθισης στον εαυτό, μέχρι να δείς το μέσα σου, πίστη σε κάποια δύναμη, στην οποία έχεις στοιχεία-αποδείξεις οτι υφίσταται, και να πώ εδώ οτι απο όλα αυτά, ''χάθηκα'' απο τα γήινα, και ζούσα για μεγάλο διάστημα στα ''ουράνια'', με συνέπεια οι υποχρεώσεις μου εδώ να με φέρουν σε δεινή οικονομική θέση..
μετά απο όλα αυτά, περιμένω να ''καθαρίσω'' με τα ''γήινα'' προβλήματά μου για να ''πετάξω'' ξανά εκεί που ανήκω..
ελπίζω να σε βοήθησα στίς απορίες σου..
φιλικά, ευρύνοος.
Mακάρι να μπορούσα να μεταφέρομαι με σάρκα και οστά όπου ήθελα :(
Κανω συχνά ταξίδια και έχω βαρεθεί τα 8ωρα στα καράβια και στα τρένα και τα 100ευρα στα αεροπλάνα.
Πάντως Ευρύνοε αυτό με το να διαβάζεις τη σκέψη του άλλου κατάρα θα το έλεγα.
Μου θύμησες που είχα μια φίλη η οποία είχε την ικανότητα να λαμβάνει αρνητικές και θετικές ενέργειες.
Δεν μπορούσα μια μέρα να ήμουν στις κλειστές μου...της μετέφερα αρνητική ενέργεια μου έλεγε και της χαλούσε η διάθεση.
Η κατάσταση κατάλαβα πως είχε ξεφύγει όταν μου την είπε επειδή με είχε πιάσει μια φορά εν ώρα διασκέδασης πονόδοντος.
Μην είσαι έτσι, μου είπε, μου μεταφέρεις αρνητική ενέργεια :S
Που θέλω να καταλήξω...ότι δεν είναι καλό να ξέρεις πάντα τι νιώθει ή τι σκέφτεται ο άλλος.
Για πόσα άτομα που αγαπάμε έχουμε κάνει έστω και μία φορά κακιά σκέψη ή δε τα έχουμε βρίσει απο μέσα μας?Δεν θα ήταν άσχημο αυτή η στιγμή να σε κάνει να παρεξηγήσεις πολλά πράγματα?
Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να ήξερα τι εχουν πει άτομα δικά μου εν ώρα τσακωμού απο μέσα τους...και όχι μόνο εν ώρα τσακωμού δλδ.
Γιατί είμαι ατομο που μόνο με κουβέντα θα έλυνα παρεξηγήσεις δε μπορώ να τα κρατάω μέσα μου.
Αλλά τι να σου πω διάβασα τη σκέψη σου?
Θα με τρέλαινε η σκέψη ότι δεν μπορώ να το συζητήσω!
Γιατί είμαι ατομο που μόνο με κουβέντα θα έλυνα παρεξηγήσεις δε μπορώ να τα κρατάω μέσα μου.
Αλλά τι να σου πω διάβασα τη σκέψη σου?
Θα με τρέλαινε η σκέψη ότι δεν μπορώ να το συζητήσω!
Αυτο δεν το ειχα σκεφτει ετσι!Αλλα εχεις δικιο!Τι λες στον αλλον?Εχω προβλημα οχι με κατι που ειπες αλλα με κατι που σκεφτηκες?!
Χμμμ καλα αν ειχα αυτη την ικανοτητα σιγουρα 8α εμπαινα στον πειρασμο και 8α κοιταζα τι σκεφτοντουσαν οι αλλοι, αλλα δεν ειναι 8ετικο εξαιτιας οσων προανεφερες αλλα 8α ενιω8α επισης πως "βιαζω" το ατομο του οποιου διαβαζω τις σκεψεις.
Βασικα η ικανοτητα που 8α η8ελα εγω ειναι καποια εντελως ανεφικτη δυστυχως...Να μπορω να περνω τη μορφη οποιου ζωου η8ελα και μαζι τις ικανοτητες του εννοειται.
Αυτο δεν το ειχα σκεφτει ετσι!Αλλα εχεις δικιο!Τι λες στον αλλον?Εχω προβλημα οχι με κατι που ειπες αλλα με κατι που σκεφτηκες?!
Χμμμ καλα αν ειχα αυτη την ικανοτητα σιγουρα 8α εμπαινα στον πειρασμο και 8α κοιταζα τι σκεφτοντουσαν οι αλλοι, αλλα δεν ειναι 8ετικο εξαιτιας οσων προανεφερες αλλα 8α ενιω8α επισης πως "βιαζω" το ατομο του οποιου διαβαζω τις σκεψεις.
Βασικα η ικανοτητα που 8α η8ελα εγω ειναι καποια εντελως ανεφικτη δυστυχως...Να μπορω να περνω τη μορφη οποιου ζωου η8ελα και μαζι τις ικανοτητες του εννοειται.
αυτό κι αν είναι.. κορυφαίο..
να παίρνεις την μορφή και τις ιδιότητες των ζώων..
αν και έχουν αναφερθεί κάποιοι σαμάνοι που είχαν ανεπτυγμένες τέτοιες ικανότητες..
όσο για το τι σκέφτεται ο άλλος μου έχει τύχει αρκετές φορές κι επειδή δεν σου χαρίζονται τέτοια πράγματα χωρίς ''υποδομή'', βοήθησε, ακόμη και σε περίπτωση τσακωμού και γνωρίζοντας πως σε έβριζε ο άλλος και τους λόγους που έγινε αυτό, να του εξηγήσεις με ήρεμο τρόπο και απαντώντας σε κάθε επιμέρους διαφωνία, και αμφιβολία να απαλύνεις την κατάσταση..
προπαντός μαθαίνεις την ηρεμία και εσωτερική βαθιά γαλήνη.. δύσκολα σε ταράζει κάποιο γεγονός μετά απ'αυτό..
αποκτάς αυτογνωσία και εγκράτεια..
φιλικά, ευρύνοος.
σκεφτείτε ακόμη οτι αν συνέβαινε συνέχεια το να διαβάζεις την σκέψη του άλλου θα επιστρέφαμε στην παιδική μας ηλικία, με την έννοια οτι όταν είμασταν πιτσιρίκια λέγαμε κατάμουτρα στον άλλο τι αισθανόμασταν γι αυτόν..
δεν κρυβόμασταν πίσω απο το δάχτυλο.. κι εκτός αυτού, μετά απο 10 λεπτά ξεχνούσαμε τα πάντα και ξαναφιλιώναμε..
έχω άδικο;
μάλλον καλύτερα θα ήταν, γιατί θα βιώναμε μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα..
σκεφτείτε ακόμη οτι αν συνέβαινε συνέχεια το να διαβάζεις την σκέψη του άλλου θα επιστρέφαμε στην παιδική μας ηλικία, με την έννοια οτι όταν είμασταν πιτσιρίκια λέγαμε κατάμουτρα στον άλλο τι αισθανόμασταν γι αυτόν..
δεν κρυβόμασταν πίσω απο το δάχτυλο.. κι εκτός αυτού, μετά απο 10 λεπτά ξεχνούσαμε τα πάντα και ξαναφιλιώναμε..
έχω άδικο;
μάλλον καλύτερα θα ήταν, γιατί θα βιώναμε μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα..
Xμμμ δεν ειμαι και τοσο σιγουρη οτι αυτο ειναι καλο τελικα.Λενε οτι τα παιδια ειναι σκληρα γι'αυτον ακριβως τον λογο.Και μπορει με τους κολλητους μεσα σε λιγη ωρα να ησουν ενταξει αλλα πολλοι θυμουνται ακομη κατι που τους ειπαν ως παιδια.Αλλωστε τα περισσοτερα κομπλεξ τοτε δημιουργουνται.
Καποιες φορες η αγνοια ειναι προτιμοτερη...
Xμμμ δεν ειμαι και τοσο σιγουρη οτι αυτο ειναι καλο τελικα.Λενε οτι τα παιδια ειναι σκληρα γι'αυτον ακριβως τον λογο.Και μπορει με τους κολλητους μεσα σε λιγη ωρα να ησουν ενταξει αλλα πολλοι θυμουνται ακομη κατι που τους ειπαν ως παιδια.Αλλωστε τα περισσοτερα κομπλεξ τοτε δημιουργουνται.
Καποιες φορες η αγνοια ειναι προτιμοτερη...
συνήθως θυμούνται τι τους είπαν οι ''μεγάλοι'' και τους πλήγωσε αγαπητή μου νηρηίδα..
ο αυθορμητισμός των παιδιών είναι αγνός και πολύ χαριτωμένος..
κι αν λέω να συνέβαινε αυτό, το εννοώ για όλους οτι θα ήταν καλύτερο και όχι σε ορισμένους..
μόνο έτσι θα βιώναμε μια άλλη πραγματικότητα..
βέβαια είναι άποψή μου, που σημαίνει οτι μπορεί να είναι λανθασμένη, θεωρώντας τον εαυτό μου, λίγο ρομαντικό και αιθεροβάμων..
άλλωστε έχω γράψει και σε άλλα post μου οτι είμαι ονειροπόλος.. :)
Witch Shadow
10-10-08, 23:48
Για να σκεφτω! Χμ...
Ξερω ποια ικανοτητα θελω. Την ικανοτητα να ζω σαν ενας φυσιολογικος ανθρωπος. Να κανω πραγματα χωρις να φοβαμαι. Χωρις προμηνυματα και εμβιωσεις. Τπτ απο ολα αυτα. Ουτε θα ηθελα να εχω καποιες αλλες ικανοτητες απο αυτες που ηδη εχω. Οχι. Μονο να ζω απλα και καθημερινα. Οποιος ηταν αυτος που τις εδωσε ας τις παρει πισω. Χαρισμα του.
Για να σκεφτω! Χμ...
Ξερω ποια ικανοτητα θελω. Την ικανοτητα να ζω σαν ενας φυσιολογικος ανθρωπος. Να κανω πραγματα χωρις να φοβαμαι. Χωρις προμηνυματα και εμβιωσεις. Τπτ απο ολα αυτα. Ουτε θα ηθελα να εχω καποιες αλλες ικανοτητες απο αυτες που ηδη εχω. Οχι. Μονο να ζω απλα και καθημερινα. Οποιος ηταν αυτος που τις εδωσε ας τις παρει πισω. Χαρισμα του.
Αγαπητέ witch Shadow κάθε άποψη δεκτή :) εμένα πάντως δεν θα με χάλαγε να είχα μερικές από τις παραπάνω ικανότητες που ειπώθηκαν :D αν είναι να έχω τον πλήρη έλεγχο :cool:.
Α, και κάτι ακόμα (άσχετο) το προηγούμενο avatar σου ήταν πιο ωραίο :p
Φιλικά, alkatar.
Witch Shadow
11-10-08, 09:53
Alkatar
ειναι πολυ δυσκολο να αποκτησεις πληρη ελεγχο πανω στις δυναμεις. Ποτε δεν θα τον εχεις πληρως. Οταν πιστευεις οτι τις ελεγχεις απολυτα τοτε αυτες εξελισσονται και αντε ξανα απο την αρχη. Μεχρι το τελος της ζωης αυτες εξελισσονται.
Δυστυχώς ο Witch Shadow έχει δίκιο..όταν είχα αναπτύξει τη τηλεπάθεια-ενόραση πράγμα που ήδη είχα όπως κ όλοι μας αλλα την εξάσκησα δν θέλω να θυμάμαι το γεγονός ότι ανακάλυψα ότι η μαμά μου θα πεθάνει το τρόπο που θα πεθάνει κ το χρονικό διάστημα στο οποίο θα συμβεί..ήταν απαίσιο..απο τότε σταμάτησα να ασχολούμαι τόσο πολύ..Είναι ευχή κ κατάρα όπως έχει ήδη ειπωθεί κ ποτέ τουλάχιστων όσον αφορά προσωπικές μ εμπειρίες δν έχω καταφέρει να τις τιθασεύσω..Πχ μόνο μια φορά κατάφερα να λυγίσω μέταλλο χαχα απο τότε λες κ χάθηκε άσε που κατατρόμαξα όταν συνειδητοποίησα τι έκανα..Πάντως η γοητεία κ η ομορφια είναι μεγάλη όπως κ τα αρνητικά.Αν είσαι έτοιμος να ρισκάρεις το κάνεις...προσπαθείς..
Alkatar
ειναι πολυ δυσκολο να αποκτησεις πληρη ελεγχο πανω στις δυναμεις. Ποτε δεν θα τον εχεις πληρως. Οταν πιστευεις οτι τις ελεγχεις απολυτα τοτε αυτες εξελισσονται και αντε ξανα απο την αρχη. Μεχρι το τελος της ζωης αυτες εξελισσονται.
Εγώ δεν έχω καταφέρει καν να αποδείξω στο εαυτό μου ότι έχω χρησιμοποιήσει έστω και κατά λάθος αυτές τις δυνάμεις, οπότε είναι πολύ νωρίς να μιλάω για τον έλεγχο αυτών.
Δυστυχώς ο Witch Shadow έχει δίκιο..όταν είχα αναπτύξει τη τηλεπάθεια-ενόραση πράγμα που ήδη είχα όπως κ όλοι μας αλλα την εξάσκησα δν θέλω να θυμάμαι το γεγονός ότι ανακάλυψα ότι η μαμά μου θα πεθάνει το τρόπο που θα πεθάνει κ το χρονικό διάστημα στο οποίο θα συμβεί..ήταν απαίσιο..απο τότε σταμάτησα να ασχολούμαι τόσο πολύ..Είναι ευχή κ κατάρα όπως έχει ήδη ειπωθεί κ ποτέ τουλάχιστων όσον αφορά προσωπικές μ εμπειρίες δν έχω καταφέρει να τις τιθασεύσω..Πχ μόνο μια φορά κατάφερα να λυγίσω μέταλλο χαχα απο τότε λες κ χάθηκε άσε που κατατρόμαξα όταν συνειδητοποίησα τι έκανα..Πάντως η γοητεία κ η ομορφια είναι μεγάλη όπως κ τα αρνητικά.Αν είσαι έτοιμος να ρισκάρεις το κάνεις...προσπαθείς..
Φίλοι μου δεν σας αμφισβητώ κάτι παραπάνω θα ξέρετε, το έχω σοβαρά υπόψη μου. Φίλε/η Banshee λυπάμαι πολύ για αυτό που σου συνέβη, να σε δυνατός\τη για την αντιμετώπισή του. Πράγματι είναι ευχή και κατάρα κατάρα και όπως είπα το έχω υπόψη μου.
Πάντα φιλικά,
alkatar.
Witch Shadow
11-10-08, 14:43
Banshee
Εχω βρε8ει ηδη στη θεση σου μια φορα και ξερω ποσο δυσκολο και ασχημο ειναι να ζεις καποιες καταστασεις πανω απο μια φορα. Να βλεπεις εναν θανατο, τον ιδιο πανω απο μια φορα. Να ξερεις και να μην σε πιστευουν. Αυτο μονο δυνατο πρεπει να σε κανει και πιο σοφο. Καθε μερα μαθαινεις κατι καινουριο, μια νεα προεκταση της δυναμης σου. Ποτε δεν χανεται. Το εχω δοκιμασει πολλες φορες να τις εξαφανισω και πιστεψε με δεν φευγουν.
μια ακόμη ικανότητα που θα ήθελα είναι, να μην έχω ανάγκη οξυγόνου,(θα μας χρειαστεί έτσι κι αλλιώς σε λίγα χρόνια όπως πάμε), και να αντέχω σε υψηλές πιέσεις, και θερμοκρασίες..
να κολυμπούσα σε βάθη που ούτε φαντάζομαι τώρα,
και να πετάω στο σύμπαν χωρίς πρόβλημα.. :)
αυτες οι ικανοτητες για τις οποιες μιλαμε ειναι εμφυτες η μπορει ο καθενας να δει οτι εχει?το thread μου εκανε πολυ heroes παντως :p
Ποια ικανοτητα 8α 8ελατε?
Να πετάω… όλα τα άλλα σας τα χαρίζω…
αυτες οι ικανοτητες για τις οποιες μιλαμε ειναι εμφυτες η μπορει ο καθενας να δει οτι εχει?το thread μου εκανε πολυ heroes παντως :p
αν και δεν πιστεύω οτι υπάρχουν κανόνες σε αυτά τα πράγματα, έχω την εντύπωση οτι όλοι έχουμε ικανότητες, πέραν του φυσικού, αρκεί να το ζητήσουμε, και μέσα απο συγκεκριμένο τρόπο ζωής..
άλλωστε έχουν αρκετοί αναφέρει ικανότητές τους χωρίς να το επιδίωξαν..
και υπάρχουν και πολλοί που επιδίωξαν και πέτυχαν.
Πολυ απλα οποιαδηποτε ικανοτητα 8α η8ελες να εχεις!!!Και ναι, 8υμιζει heroes! Γιατι νομιζεις πουλανε τοσο ολα τα κομιξ,ταινιες κλπ με υπεραν8ρωπους ηρωες? :D
Αν και οπως ειπε ηδη ο Ευρυνοος και συμφωνω, δεν ειναι ολες οι ικανοτητες ανεφικτο να αποκτη8ουν...
Δηλ.υπηρχε περιπτωση να πει κανεις"η8ελα να ξερω ολη την ιστορια του Εθνους απ'εξω"? :p
Δηλ.υπηρχε περιπτωση να πει κανεις"η8ελα να ξερω ολη την ιστορια του Εθνους απ'εξω"? :p
και βέβαια.. γιατί όχι.. μου βάζεις ιδέες..
και μάλιστα της Εκδοτικής Αθηνών.. σούπερ. :cool:
Πολύ όμορφο θέμα για συζήτηση! Μας βάζει και σε σκέψεις... Χμ ποια ικανότητα θα ήθελα να είχα;;; Πολλές φορές σκέφτομαι ότι θα ήταν εξαιρετικά αν είχα την ικανότητα να τηλεμεταφέρομαι, όπως κάνουν περίπου οι ήρωες του Harry Potter. Βασικά θα μου έλυνε πολλά προβλήματα και θα μπορούσα να πάω σε όλα τα μέρη που θέλω να επισκεφτώ σε ελάχιστο χρόνο. Βέβαια μπορεί να είχα αρχικά κάποιο πρόβλημα στην προσγείωση αλλά με τη χρήση θα βελτιωνόμουν κατά πολύ. :p
Ίσως πάντως κάποια μέρα οι άνθρωποι να το καταφέρουν και αυτό. Ίσως έτσι να σταματούσαμε να μολύνουμε την ατμόσφαιρα με τα καυσαέρια των μεταφορικών μέσων. Απότι έχω διαβάσει αρκετοί επιστημόνες ασχολούνται και κάνουν πειράματα προς αυτή τη κατεύθυνση.
εγω παλι θα ηθελα κατι πιο απλο ...
Θα 'θελα να θα 'θελα να 'μουν κηπουρός
σ' ένα κοραλλένιο κήπο στο βυθό
γερο-πουρός θαυματοποιός
με τα στοιχειά της νύχτας να μεθώ
η
Θα 'θελα να θα 'θελα να 'μουν κυνηγός
χαμένος σ' ένα δάσος μαγικό
σαν τον Ορφέα το μουσικό
από τις μάγισσες να φαγωθώ
ευχαριστω
φιλικα
και
@
@
εγω παλι θα ηθελα κατι πιο απλο ...
Θα 'θελα να θα 'θελα να 'μουν κηπουρός
σ' ένα κοραλλένιο κήπο στο βυθό
γερο-πουρός θαυματοποιός
με τα στοιχειά της νύχτας να μεθώ
η
Θα 'θελα να θα 'θελα να 'μουν κυνηγός
χαμένος σ' ένα δάσος μαγικό
σαν τον Ορφέα το μουσικό
από τις μάγισσες να φαγωθώ
ευχαριστω
φιλικα
και
@
@
Σου ευχομαι αγαπητε LuX αν δεν μπορεσεις να γινεις αυτα τουλαχιστον:
Μ' αφού δεν είσαι κηπουρός
ας ήσουν της αγάπης σας φρουρός
Μ' αφού δεν είσαι κυνηγός
ας ήσουν στην ποδιά της ναυαγός
Κι αυτο μαγικο ειναι ;)
Donnie_Darko
11-10-08, 22:11
Εγω θα ηθελα να εχω την ικανοτητα να μπορω να γινομαι admin σε ενα forum. Θα εριχνα σε πολλους ban εδω μεσα με αυτα που διαβαζω...
Παρτε και ενα ποιημα μου να εχετε.
ο ηλιος φωτιζει
κανεις ομως δεν δεχεται το φως του
το φεγγαρι μακρινο
τους τοιχους σηκωνει
και η φλογα τρεμοπαιζει
αλλα με νερο δεν σβηνει
Ανεμος σηκωθηκε ανεμος ηταν
(always legendary threads)
Να τρώω, τρώω, τρώω και να μην χορταίνω ποτέ! Να μην παχαίνω ποτέ και να το ελέγχω… Να μπορώ να σταματώ οπόταν βαριέμαι να τρώω…!! :D
LOL!!!!
Τελικα Ermh μπροστα στις υπολοιπες αυτη ειναι η κορυφαια!
Το να είμαι ευτυχισμένος και να νιώθω πάντα γαλήνη μπορεί να θεωρηθεί ικανότητα ??? :confused: Αν ναι δεν το συζητάω αυτό είναι που θέλω :) :D
Μετά από αρκετή σκέψη, η οποία με οδήγησε στα παιδικά μου χρόνια (τι ωραία που ήταν), κατέληξα στο ότι ζητάω τα ακόλουθα:
Να έχω τη δυνατότητα να κάνω τους ανθρώπους γύρω μου χαρούμενους, καλούς και να έχουν πίστη στον εαυτό τους. Να μην είναι πρόβατα και να μην μασάνε κουτόχορτο.
Επίσης να ξεκίναγε ένα καταιγιστικό κύμα με ενέργειες όπως στην ταινία Pay it forward.
http://payitforward.warnerbros.com/Pay_It_Forward/
Το να είμαι ευτυχισμένος και να νιώθω πάντα γαλήνη μπορεί να θεωρηθεί ικανότητα ??? :confused: Αν ναι δεν το συζητάω αυτό είναι που θέλω :) :D
έλα βρε alkatar..
αυτό το έχω.. μόνιμα..
έλα βρε alkatar..
αυτό το έχω.. μόνιμα..
Τότε είσαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον πλανήτη!!!! ;) :) :p :D
Τότε είσαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον πλανήτη!!!!
αλήθεια.. κι όμως, ούτε που το κατάλαβα..
βλέπεις; ένα συνήθειο είναι όλα φίλε μου..
τώρα με συγχωρείτε, αλλά έχω κάπου να πάω.. :)
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=4487
φιλία, αγάπη, και ειρήνη σε όλους..
ευρύνοος.
Knight_Of_Creation
12-10-08, 12:01
Εγώ από την πλευρά μου θα ήθελα και επιδιώκω να έχω την ικανότητα να δίνω χαρά -γαλήνη και αθωότητα στους γύρω μου. Όλες οι άλλες ικανότητες μου φαίνονται απλά εφέ κατά την δική μου οπτική.
Το να έχεις την ικανότητα να αλλάξεις τον κόσμο έστω και στο ελάχιστο προς το καλύτερο αυτή η ικανότητα μπορεί να αποκαλεστεί... Ευλογημένη
Για να δινουμε χαρα στους γυρω μας δεν χρειαζονται υπεραν8ρωπες ικανοτητες, μονο ο καλυτερος μας εαυτος, αλλα τωρα που το σκεφτομαι... Μαλλον ειναι πιο δυσκολο να βγαλει προς τα εξω κανεις τον καλο του εαυτο απο το να μα8ει να κινει αντικειμενα... :rolleyes:
Daughter of God
12-10-08, 16:45
Ειναι πολυ κρισιμη ερωτηση....Ποια ικανοτητα θα ηθελα να εχω? Καποιοι λενε, προσεξε τι ευχεσαι...και ετσι ενω θα ηθελα να ειμαι πολλα και να κανω πολλα (τηλεκινηση, τηλεπαθεια, διαμεσο κτλ) Κατεληξα σε κατι ανωδυνο και πιστευω αρχη της ανθρωπινης πτωσης..... ΤΟΝ ΦΟΒΟ!
Ε ναι λοιπον! Αν θα μπορουσα να εχω μια ικανοτητα, θα ηταν να μην φοβαμαι ΤΙΠΟΤΑ. Να μπορω να βοηθω τους αλλους χωρις να φοβαμαι για την ζωη μου. Να μιλαω, να περπαταω και να διασκεδαζω χωρις να φοβαμαι οτι καποιος παραμονευει στην γωνια να με βλαψει ή να με κρινει. Να πιστευω στον ΘΕΟ χωρις να φοβαμαι, οτι ο "αντιπαλος" του θα ειναι ετοιμοπολεμος παντα απεναντι μου.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ!
( και για να κανω λιγο χιουμορ, επειδη απο μικρη μου αρεσαν τα μακρια μαλλια και τα θεωρουσα συμβολο δυναμης, θα ηθελα με εντολη μου να μακραινουν οσο θελω...χιχι)
Με λύπη μου βλέπω πως σήμερα το μόνο που ενδιαφέρει τους περισσότερους είναι απόκτηση ισχυρών πραγμάτων μόνο και μόνο στο υλικό πεδίο , έτσι, για να βρίσκεται κάτι να "παίζουμε".
Γιατί έχετε την ενασχολησή σας με τον χώρο; Προς τι μελετάτε τη μεταφυσική; Αυτό είναι το νόημα για σας;; Να κουνάτε πράγματα και να βλέπετε την σκέψη των αλλωνών; Μήπως υποχθόνια αυτό κρύβει μια πλευρά του εαυτού σας που θέλει να ελέγχει τον συνάνθρωπο και να του επιβάλλεται;;
Αν θέλετε να αλλάξετε την κοινωνία δεν θα την αλλάξετε ελπίζοντας στο να αλλάξεις κάτι γύρω σου άμεσα με την σκέψη σου ή με κάτι παρόμοιο. Το θέμα είναι να βρεις τον εαυτό σου. Να ξυπνήσεις πνευματικά. Μέσα από το σκοτάδι να φτάσεις στον τελικό προσδιορισμό σου, στην φώτιση...Μόνο που από ότι βλέπω αυτό δεν σας ενδιαφέρει τόσο...Σας ενδιαφέρει καλύτερα να βρειτε πως να λυγίζετε κουτάλια. Για να αλλάξει λοιπόν η κοινωνία θα πάρουμε όλοι μαζί χιλιάδες κουτάλια και θα καθόμαστε σειρές στα πεζοδρόμια για να τα λυγίσουμε , μήπως και αλλάξει τίποτα στον κόσμο.
Το κλειδί είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Να βρούμε και να λύσουμε ερωτήματα που επέρχονται από το πνεύμα και είναι συνδεδεμενα με την ψυχή. Πώς να προχωρήσει το ανθρώπινο γένος όταν έχει την τάση να κινείται μόνο προς την ύλη; Πώς θα υπάρξει ανάπτυξη αφού ένα μεγάλο(αν όχι το μεγαλύτερο) κομμάτι του ανθρώπινου εαυτού έχει πεταχτεί στα σκουπίδια;;
"Μην κουνάς τα χέρια σου νομίζοντας πως και οι πέτρες θα κάνουν το ίδιο"
Αρκετα ειπωθηκαν για ξεχωριστες ικανοτητες σε αυτο το θεμα.. Ο φιλος Ευρυνοος ειπε οτι αρκετα απ αυτα ειναι εφικτα και απλα θελουν εξασκηση.. Μπορειτε να συστησετε καποιες μεθοδους, ή βιβλια που να βοηθουν σε αυτη την ασκηση ανακαλυψης του εγω μας? Αν υπαρχουν καποιου ειδους "σχολες" που να διδασκουν αυτα? Παρακαλω οποιονδηποτε γνωριζει κατι σχετικα με αυτα, να μου στειλει ενα π.μ., η να μας το πει εδω δημοσια.
Φιλικα, Γιωργος
Αρκετα ειπωθηκαν για ξεχωριστες ικανοτητες σε αυτο το θεμα.. Ο φιλος Ευρυνοος ειπε οτι αρκετα απ αυτα ειναι εφικτα και απλα θελουν εξασκηση.. Μπορειτε να συστησετε καποιες μεθοδους, ή βιβλια που να βοηθουν σε αυτη την ασκηση ανακαλυψης του εγω μας? Αν υπαρχουν καποιου ειδους "σχολες" που να διδασκουν αυτα? Παρακαλω οποιονδηποτε γνωριζει κατι σχετικα με αυτα, να μου στειλει ενα π.μ., η να μας το πει εδω δημοσια.
Φιλικα, Γιωργος
Αναφέρθηκαν είδη κάποια βιβλία στα μηνύματα #14 - #20 :) !!!
Witch Shadow
12-10-08, 21:21
Με λύπη μου βλέπω πως σήμερα το μόνο που ενδιαφέρει τους περισσότερους είναι απόκτηση ισχυρών πραγμάτων μόνο και μόνο στο υλικό πεδίο , έτσι, για να βρίσκεται κάτι να "παίζουμε".
Γιατί έχετε την ενασχολησή σας με τον χώρο; Προς τι μελετάτε τη μεταφυσική; Αυτό είναι το νόημα για σας;; Να κουνάτε πράγματα και να βλέπετε την σκέψη των αλλωνών; Μήπως υποχθόνια αυτό κρύβει μια πλευρά του εαυτού σας που θέλει να ελέγχει τον συνάνθρωπο και να του επιβάλλεται;;
Αν θέλετε να αλλάξετε την κοινωνία δεν θα την αλλάξετε ελπίζοντας στο να αλλάξεις κάτι γύρω σου άμεσα με την σκέψη σου ή με κάτι παρόμοιο. Το θέμα είναι να βρεις τον εαυτό σου. Να ξυπνήσεις πνευματικά. Μέσα από το σκοτάδι να φτάσεις στον τελικό προσδιορισμό σου, στην φώτιση...Μόνο που από ότι βλέπω αυτό δεν σας ενδιαφέρει τόσο...Σας ενδιαφέρει καλύτερα να βρειτε πως να λυγίζετε κουτάλια. Για να αλλάξει λοιπόν η κοινωνία θα πάρουμε όλοι μαζί χιλιάδες κουτάλια και θα καθόμαστε σειρές στα πεζοδρόμια για να τα λυγίσουμε , μήπως και αλλάξει τίποτα στον κόσμο.
Το κλειδί είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Να βρούμε και να λύσουμε ερωτήματα που επέρχονται από το πνεύμα και είναι συνδεδεμενα με την ψυχή. Πώς να προχωρήσει το ανθρώπινο γένος όταν έχει την τάση να κινείται μόνο προς την ύλη; Πώς θα υπάρξει ανάπτυξη αφού ένα μεγάλο(αν όχι το μεγαλύτερο) κομμάτι του ανθρώπινου εαυτού έχει πεταχτεί στα σκουπίδια;;
"Μην κουνάς τα χέρια σου νομίζοντας πως και οι πέτρες θα κάνουν το ίδιο"
Φιλε μου σου βγαζω το καπελο (αν φορουσα :D ). Με βρισκεις απολυτα συμφωνο. Ολοι αναζητουν και ευχονται να εχουν στην κατοχη τους καποια υπερφυσικη δυναμη. Ακουγεται τζαματο και φανταστικο αρχικα. Οταν ομως αυτη η ευχη εκπληρωθει, και η ψυχη μαζι με το σωμα φτασουν σε ενα σημειο καταλληλο και "ξυπνησουν" την (ισως μοναδικη) κρυφη υπερφυσικη δυναμη τους, τοτε αρχιζει ο πανικος. Τοτε αρχιζει ο φοβος και η αναγκη να τη διωξουν. Να γινουν ξανα απλοι ανθρωποι. Ειναι πιο ευκολο να την εχεις απο μικρος και οχι μεγαλος. Ειναι πιο ευκολα αποδεκτη. Μερικες φορες η πιστη ενος παιδιου ειναι πιο ισχυρη απο καθε υπερφυσικη δυναμη. ;)
μάλλον παρεξηγήθηκαν τα λόγια μου..
πρώτον, το να διαβάζεις την σκέψη του άλλου δεν έχει καμία σχέση με το υλικό σώμα-επίπεδο..
δεύτερον, είναι πολύ εύκολο να κάθεσαι και να κρίνεις όλους ως νέος θεός, χωρίς να ασχολείσαι με το βασικό θέμα του νηματοθέτη..
τρίτον, ξεκαθάρισα οτι για να φτάσεις σε ένα επίπεδο και να αποκτήσεις κάποιες ικανότητες, πρέπει να κάνεις συγκεκριμένο τρόπο ζωής, τον οποίο ανέφερα.. (ασκητισμό).
αν δεν τα κατάλαβες φίλτατε lifo, τότε ξαναδιάβασε προσεκτικά..
αν τα ξαναδιαβάσεις και επιμείνεις στις θέσεις σου, τότε δεν θα μπορέσω..
και αν νομίζεις οτι αλλάζοντας τον εαυτό σου και τους γύρω σου προς το καλύτερο δεν είναι ''αξία'', πάλι δεν θα μπορέσω..
φιλικά, ευρύνοος.
Το αναφερει ηδη ο Ευρυνοος αλλα αυτο η8ελα να πω κι εγω: αφου αυτο ρωτησα στο πρωτο post Αλλα ολοι δεν εχουμε αναρωτη8ει αν ειχαμε μια ικανοτητα(τηλεκινηση,τηλεπα8εια κλπ) πληρως ανεπτυγμενη ποια θα θελαμε να ηταν λογικο δεν ειναι να απανταμε αναλογα?Μην ειμαστε και αδικοι :)
μάλλον παρεξηγήθηκαν τα λόγια μου..
πρώτον, το να διαβάζεις την σκέψη του άλλου δεν έχει καμία σχέση με το υλικό σώμα-επίπεδο..
δεύτερον, είναι πολύ εύκολο να κάθεσαι και να κρίνεις όλους ως νέος θεός, χωρίς να ασχολείσαι με το βασικό θέμα του νηματοθέτη..
τρίτον, ξεκαθάρισα οτι για να φτάσεις σε ένα επίπεδο και να αποκτήσεις κάποιες ικανότητες, πρέπει να κάνεις συγκεκριμένο τρόπο ζωής, τον οποίο ανέφερα.. (ασκητισμό).
αν δεν τα κατάλαβες φίλτατε lifo, τότε ξαναδιάβασε προσεκτικά..
αν τα ξαναδιαβάσεις και επιμείνεις στις θέσεις σου, τότε δεν θα μπορέσω..
και αν νομίζεις οτι αλλάζοντας τον εαυτό σου και τους γύρω σου προς το καλύτερο δεν είναι ''αξία'', πάλι δεν θα μπορέσω..
φιλικά, ευρύνοος.
Δεν αναφέρθηκα σε σένα απόλυτα. Δεν εξόρισα καμμία ικανότητα , απλά είπα να μην εστιάζεται κανείς εκεί και μόνο. Εγώ είδα παραλλήλημα εξαρχής. Κρίνω όπως πρέπει να κρίνω και με αυτό που θέλω να καλλιεργήσω...Την κριτική ικανότητα. Τώρα καλύτερα θα σου πρότεινα εσύ να διαβάσεις δεύτερη φορά τα μηνυματά μου να καταλάβεις καλύτερα...Φιλικά Lifo
Το αναφερει ηδη ο Ευρυνοος αλλα αυτο η8ελα να πω κι εγω: αφου αυτο ρωτησα στο πρωτο post λογικο δεν ειναι να απανταμε αναλογα?Μην ειμαστε και αδικοι :)
Νομίζω ούτε εσύ κατάλαβες το μηνυμά μου... Έκανα μια παρέμβαση στο θέμα που χε και σκοπό απλά να πω την αποψή μου...Όχι καμμία υπόδειξη...Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Την αποψή μου ωστόσο την είπα. Ελπίζω να κατάλαβες. Αν έχεις κάποιο σωστά δομημένο επιχείρημα είμαι εδώ και με χαρά θέλω να το ακούσω.
Βασικα ξεκινησα να σου απαντω πριν κανεις την αλλαγη στο κειμενο αλλα χαιρομαι που το αλλαξες.
Δεν εχω κανενα 8εμα με το post σου απλα επειδη αναφερ8ηκες στο τι ζητανε ολοι και οχι τι 8α επρεπε να τους ενδιαφερει μου φανηκε αδικο να το λες σαν να μη λαμβανεις υποψιν βαση ποιας ερωτησης απαντουν.Και κάποιο σωστά δομημένο επιχείρημα δεν χρειαζομαι γιατι δεν 8ελω να σε πεισω για κατι!:)
Φιλικα!
επειδή μπήκα στον κόπο να διαβάσω και δεύτερη φορά τα γραφόμενα του φίλου lifo, πράγμα που δεν νομίζω να έκανε εκείνος, θα βάλω σε κόπο τους υπολοίπους να διαβάσουν δεύτερη φορά τα γραφόμενά μας μήπως κατανοήσουν αυτοί..
κι επειδή έγινε λόγος για σωστά δομημένο επιχείρημα, θα επιθυμούσα να μου εξηγήσει τι εννοεί λέγοντας, οτι είδε παραλλήλημα εξαρχής..
ερωτώ επειδή έγραψες οτι δεν αναφέρθηκες σε μένα απόλυτα, πράγμα που σημαίνει οτι με πήρε έτσι κι αλλιώς η μπάλλα μαζί με τους άλλους, για τα γραφόμενα των οποίων δεν φέρω ασφαλώς ευθύνη..
ευχαριστώ.
Νομίζω οτι η ικανότητα που θα ήθελα (δεν ξέρω αν έχει όνομα)...είναι να καταλαβαίνω τον πόνο του άλλου. Να μπορώ να κατανοώ τον λόγο που ο καθένας μας συμπεριφέρεται με τον τρόπο που συμπεριφέρεται και να 'βλέπω' την αιτία (δεν θα το έλεγα τηλεπάθεια αλλά και πάλι μπορεί και να είναι). Πιστεύω οτι ο πόνος και οι φόβοι μας είναι αυτά που μας κάνουν να βγάζουμε μια άσχημη, σκληρή, άδικη (προσθέστε και ότι άλλο αρνητικό θέλετε) πλευρά μας προς τους άλλους.
Το να μπορώ να κατανοήσω τον λόγο που ο καθένας μας συμπεριφέρεται έτσι όχι μόνο θα με βοηθούσε στο να καταλάβω και να διορθώσω πολλά σε εμένα, αλλά και να σταματήσω να κρίνω και να αδικώ (με τη σειρά μου) τους άλλους...ποιος ξέρει ίσως και να μπορέσω να τους βοηθήσω λίγο... ;)
Witch Shadow
15-10-08, 16:33
Νομίζω οτι η ικανότητα που θα ήθελα (δεν ξέρω αν έχει όνομα)...είναι να καταλαβαίνω τον πόνο του άλλου. Να μπορώ να κατανοώ τον λόγο που ο καθένας μας συμπεριφέρεται με τον τρόπο που συμπεριφέρεται και να 'βλέπω' την αιτία (δεν θα το έλεγα τηλεπάθεια αλλά και πάλι μπορεί και να είναι). Πιστεύω οτι ο πόνος και οι φόβοι μας είναι αυτά που μας κάνουν να βγάζουμε μια άσχημη, σκληρή, άδικη (προσθέστε και ότι άλλο αρνητικό θέλετε) πλευρά μας προς τους άλλους.
Το να μπορώ να κατανοήσω τον λόγο που ο καθένας μας συμπεριφέρεται έτσι όχι μόνο θα με βοηθούσε στο να καταλάβω και να διορθώσω πολλά σε εμένα, αλλά και να σταματήσω να κρίνω και να αδικώ (με τη σειρά μου) τους άλλους...ποιος ξέρει ίσως και να μπορέσω να τους βοηθήσω λίγο... ;)
Ophelia
η δυναμη που αναφερεις οτι θα ηθελες να κατεχεις λεγεται Εμβιωση. Ειναι δωρο και μαλιστα απο τα σπανια.
Witch Shadow επειδη ξερεις την ονομασια της ιδιοτητας που αναφερει η Ophelia, μηπως ξερεις κιολας αν ομως οταν καταλαβαινεις ή βιωνεις κι εσυ ο,τι και ο αλλος?Δηλ τον πονο του ή τον 8υμο του σαν δικο σου?Ειναι η ιδια ή για αλλη ισχυει αυτο?
Γιατι αν ισχυει το δευτερο 8ελει τεραστιο ψυχικο απο8εμα!
κωνσταντινα
15-10-08, 17:45
Καλησπερα σας!!
Εγω νομιζω οτι η ικανοτητα που θα ηθελα να ειχα ειναι να μπορω να γιατρευω καθε ειδους αρωστεια.... βεβαια δεν ξερω τι επιπτωσεις θα ειχε αυτο.....
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΕΙΑ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Η ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΑΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ.
ΜΑ ΑΝ ΛΑΧΤΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ.ΙΣΩΣ? :)
κωνσταντινα και lightgard καταρχην καλως ορισατε στο forum!
κωνσταντινα το να θεραπευεις ειναι οχι απλα χαρισμα αλλα αλη8ινο θειο δωρο!
Και 8α ηταν τοσο μα τοσο χρησιμο δυστυχως...Δυστυχως που υπαρχει τοση μεγαλη αναγκη για 8εραπεια εννοω φυσικα!
lightgard συγχωρεσε με αλλα δεν ξερω αν εισαι αντρας ή γυναικα :) παντως για το αν γυρνουσαμε τον χρονο πισω υπαρχει αυτο το video (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=4132) που ανεβασε ο φιλος schooligan και αξιζει να το δεις! Οσο για τοΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Η ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.
Ισως τα αντιμετωπιζουμε ως 8εϊκα δωρα ομως δεν πιστευω πως ικανοτητες και χαρισματα εχουν μονο οι χριστιανοι!...Σου απανταω πολυ περιληπτικα γιατι δεν εχω χρονο αυτη τη στιγμη αλλα ενδιαφερουσα ερωτηση!Δηλ."Εμεις τα εχουμε ως στοιχεια της αν8ρωπινης φυσης ή μας χαριζονται?" αυτο ρωτας?
χμμμ πραγματικα ενδιαφερουσα!
Witch Shadow
15-10-08, 21:22
Witch Shadow επειδη ξερεις την ονομασια της ιδιοτητας που αναφερει η Ophelia, μηπως ξερεις κιολας αν ομως οταν καταλαβαινεις ή βιωνεις κι εσυ ο,τι και ο αλλος?Δηλ τον πονο του ή τον 8υμο του σαν δικο σου?Ειναι η ιδια ή για αλλη ισχυει αυτο?
Γιατι αν ισχυει το δευτερο 8ελει τεραστιο ψυχικο απο8εμα!
Νηρηιδα
επειδη δυστυχως ειμαι κατοχος αυτης της παθητικης ικανοτητας σου λεω οτι το να νιωθεις το θυμο, τον πονο και αλλα παρομοια ειναι μεσα στην ιδιοτητα της Εμβιωσης. Τους πρωτους 6 μηνες, ισως και παραπανω, οι πιεσεις ειναι τρομερες. Ολα τα συναισθηματα που νιωθεις καθημερινα απο μονος σου πολλαπλασιαζονται επι 3 και καποιες φορες αν ειναι πολυς κοσμος επι 10. Σκεψου εναν απλο πονοκεφαλο x3 ή x10. Πολλες φορες θα πεσεις κατω απο την πιεση. Αλλες τοσες θα αρχισεις να αιμοραγεις απο την μυτη λογω της πιεσης, ακομα και οταν κοιμασαι. Δεν ειναι ευκολο.
Αυτα για τωρα...
Έχω μια απορία. Αυτές τις ικανότητες μπορεί κάποιος να τις αποκτήσει διαβάζοντας κάτι ή είναι έμφυτες; Έχουν να κάνουν με κληρονομικότητα πχ;
Νηρηιδα
επειδη δυστυχως ειμαι κατοχος αυτης της παθητικης ικανοτητας σου λεω οτι το να νιωθεις το θυμο, τον πονο και αλλα παρομοια ειναι μεσα στην ιδιοτητα της Εμβιωσης. Τους πρωτους 6 μηνες, ισως και παραπανω, οι πιεσεις ειναι τρομερες. Ολα τα συναισθηματα που νιωθεις καθημερινα απο μονος σου πολλαπλασιαζονται επι 3 και καποιες φορες αν ειναι πολυς κοσμος επι 10. Σκεψου εναν απλο πονοκεφαλο x3 ή x10. Πολλες φορες θα πεσεις κατω απο την πιεση. Αλλες τοσες θα αρχισεις να αιμοραγεις απο την μυτη λογω της πιεσης, ακομα και οταν κοιμασαι. Δεν ειναι ευκολο.
Αυτα για τωρα...
Nα σου πω οτι δεν 8α η8ελα να την εχω ή στο λενε συχνα?Αν τωρα και επηρεαζομαι απο τους αλλους, δεν 8α η8ελα να ειμαι στη 8εση σου.Τωρα που το σκεφτομαι ακομα κι αν ημουν εγω σε εντονη συναισ8ηματικη κατασταση παλι δεν 8α η8ελα να ειμαι κοντα σου γιατι 8α ειχα τρελες ενοχες ,σοβαρα.
Ελπιζω να εχεις βρει (ή να βρεις)εναν νοητο διακοπτη ωστε αν δεν το "κλεινεις"τελειως τουλαχιστον να φτανουν σε εσενα σε μικροτερη ενταση.
Έχω μια απορία. Αυτές τις ικανότητες μπορεί κάποιος να τις αποκτήσει διαβάζοντας κάτι ή είναι έμφυτες; Έχουν να κάνουν με κληρονομικότητα πχ;
Θα σου πω την αποψη μου...μιας και δεν εχω καποιου αλλου!
Ολα ισχυουν και μαζι κανενα.Μπορει καποιος να ειναι απο οικογενεια που εχουν χαρισμα να βλεπουν πχ το μελλον αλλα ο ιδιος να μην ξερει τι 8α κανει ουτε τα επομενα λεπτα.Να διαβαζει συνεχως βιβλια χωρις κανενα σημαδι πως προυπαρχει κατι και μεσα απο ασκηση και σκληρη δουλεια με τον εαυτο του και κυριως το πνευμα του να κανει 8αυματα, επισης αν καποιος εχει μια ικανοτητα και την αφησει να "ατροφησει" ισως δεν την χασει αλλα εξασ8ενησει πολυ.Ολα αυτα σκεψου τα και απο την αντι8ετη πλευρα και τοτε 8α εχεις μια εικονα τι εννοω λεγοντας"Ολα ισχυουν και μαζι κανενα".
Witch Shadow
15-10-08, 23:01
Αντιπαρεχομαι το κρυο ακυρο του Wasd και συνεχιζω.
Grayscull οι ικανοτητες ειναι εμφυτες σε ολους. Το προβλημα ειναι οτι γινονται εμφανης κατω απο ορισμενες συνθηκες. Αν εισαι υπερβολικα εξαγριωμενος, θλιμμενος, να εχεις την αναγκη την εντονη να βρε8εις σε δυο μερη ταυτοχρονα κτλ. Μπορουν να ενισχυθουν και να εξελιχθουν ειτε με προπονηση ειτε με διαβασμα ειτε κανοντας εξασκηση απο μονος σου, δοκιμαζοντας τις αντοχες και τα ορια της ικανοτητας σου. Αν ειναι αρκετα ισχυρες μπορει να περασουν οπως ειναι και ισως ακομα πιο ενισχυμενες, στην επομενη γενια. Απο κει και περα δεν ξερεις τι μπορει να γινει. Τετοιες ικανοτητες περνανε πιο ευκολα απο τους παππουδες στα εγγονια απ'οτι απο τους γονεις στα παιδια.
Νηρηιδα δεν εισαι η πρωτη και σιγουρα οχι η τελευταια που μου λεει οτι δεν θα ηθελε να ειναι στη θεση μου. Πιστευω οτι εχω βρει εναν "διακοπτη" για να περιοριζει καπως την ενταση, αλλα δεν ειναι και απολυτο. Ακομα με τρελαινει ο θυμος και ο πονος.
Λίγο που το σκεύτομαι δεν νομίζω πως θα ήθελα κάποια ικανότητα... Είμαι ικανοποιημένος όπως είμαι. Επίσης ένα ερώτημα είναι το κατα πόσο είμαστε έτοιμοι (όσοι δεν έχουμε κάποια ικανότητα) να αντέξουμε και να ελέγξουμε μια οποιαδήποτε...
προσωπικά μια που μου έρχεται τώρα αν και όχι ιδιαίτερη είναι να έχω καλύτερη και δυνατότερη μνήμη. Άρα μάλων θα ήθελα δείκτη νοημοσύνης Αινστάην... ;-)
Witch Shadow
16-10-08, 01:50
Λίγο που το σκεύτομαι δεν νομίζω πως θα ήθελα κάποια ικανότητα... Είμαι ικανοποιημένος όπως είμαι. Επίσης ένα ερώτημα είναι το κατα πόσο είμαστε έτοιμοι (όσοι δεν έχουμε κάποια ικανότητα) να αντέξουμε και να ελέγξουμε μια οποιαδήποτε...
H απαντηση στο ερωτημα ειναι οτι ποτε δεν 8α εισαι ετοιμος. Ακομα και αυτοι με εμφυτες ικανοτητες που ειναι ενεργοποιημενες δεν το περιμεναν. Το βασικο ειναι να προσπαθησεις να διατηρησεις την ψυχραιμια σου. Ο πανικος που θα νιωσεις με την πρωτη επαφη με την ικανοτητα σου, θα σε οδηγησει σε φοβο για αυτο που εχεις. Θα σε κανει να το καταπνιξεις την ικανοτητα σου αυτη. Και οσο την κρυβεις τοσο αυτη θα σε πονα. Γιατι μεγαλωνεις εσυ,μεγαλωνει και αυτη. Ο τελικος προορισμος ειναι η τρελα.
Ophelia
η δυναμη που αναφερεις οτι θα ηθελες να κατεχεις λεγεται Εμβιωση. Ειναι δωρο και μαλιστα απο τα σπανια.
Ναι τη έχω ακουστά την εμβίωση και είναι όντως δώρο (μάλλον περισσότερο για τους άλλους παρά για αυτόν/αυτή που το έχει)...
Εγώ όμως είπα κάτι άλλο.
Δεν θέλω να νιώθω τον πόνο του άλλου, θέλω να μπορώ να καταλαβαίνω τι κρύβεται από κάτω (και έχει σαν αποτέλεσμα τον πόνο και την συμπεριφορά του).
Τώρα αν και αυτό είναι μέρος της εμβίωσης, τότε ναι αυτό θέλω...
:)
Witch Shadow
16-10-08, 17:01
Ναι τη έχω ακουστά την εμβίωση και είναι όντως δώρο (μάλλον περισσότερο για τους άλλους παρά για αυτόν/αυτή που το έχει)...
Εγώ όμως είπα κάτι άλλο.
Δεν θέλω να νιώθω τον πόνο του άλλου, θέλω να μπορώ να καταλαβαίνω τι κρύβεται από κάτω (και έχει σαν αποτέλεσμα τον πόνο και την συμπεριφορά του).
Τώρα αν και αυτό είναι μέρος της εμβίωσης, τότε ναι αυτό θέλω...
:)
Αρχικα νιω8εις τους πονους και τις πιεσεις ολων των συναισθηματων. Ειδικα αν ειναι αρνητικα. Με την εμπειρια και την υπομονη απεναντι σε αυτο το χαρισμα, θα μπορεσεις να καταλαβεις την πηγη αυτου του πονου. Θα μπορεσεις να καταλαβεις και την συμπεριφορα του. Χωρις τα αποτελεσματα δεν μπορεις να βρεις την πηγη.
ΕΓΩ είμαι ολιγαρκής: 2 ικανότητες θα ήθελα να έχω (την ικανότητα πνευματικής προσέγγισης του Θείου, την έχω ούτως ή άλλως!) =1ον να "ακούω" τις σκέψεις των γυναικών (άλα Μελ Γκίμπσον) και 2ον να βγάζω χρήματα με το τσουβάλι!!! :D
Λογικός...???? :p
mmm,,πραγματικα δεν ξερω,υπάρχουν φορές που σκέπτομαι ότι θα ήταν καλυτερα και πιο ανώδυνα αν τα πράγματα κινουνταν πιο φυσιολογικά.Είναι ψυχολογική φθορά να μπορείς να βλέπεις και να αισθάνεσαι γεγονότα, να ξέρεις απο πριν ότι θα συμβούν αλλα να μην μπορείς να αλλάξεις την εκβασή τους..οπότε σε αυτό το σημείο τίθεται το ρητορικό ερώτημα: ποιος ο λόγος??..την απαντηση δεν την εχω βρει ακόμα :p ..Τέσπα θα με ενδιεφερε πάντως και η ικανότητα της τηλεκίνησης αν και θεωρώ λίγο δύσκολο να την αναπτύξω γιατί αυτά που διαθετω κινούνται σε διαφορετική τροχιά..
[κα μια ερωτηση:μηπως μπορει να μου απαντησει κάποιος γιατί κατά την διαρκεια της αστρικης προβολής νιώθω εντονο σωματικο πόνο?]
Φιλικά Νεδα.... :)
Witch Shadow
17-10-08, 01:58
[κα μια ερωτηση:μηπως μπορει να μου απαντησει κάποιος γιατί κατά την διαρκεια της αστρικης προβολής νιώθω εντονο σωματικο πόνο?]
Φιλικά Νεδα.... :)
Δεν νοιωθει το αστρικο σου σωμα πονο, αλλα το φυσικο σου. Δεν θελω να πιστευω οτι ειναι η αλλη εκδοχη που λενε οτι πονο νιωθεις (υποτιθεται) στο αστρικο πεδιο, βγαινει ο πονος στο φυσικο σωμα κα8ως και οι τυχον πληγες.
μαλλον να τηλεμεταφερομαι οπου θελω νομιζω ειναι κατι που μου ταιριαζει. :D :D :D
μαλλον να τηλεμεταφερομαι οπου θελω νομιζω ειναι κατι που μου ταιριαζει. :D :D :D
Φανταζομαι κατι τετοιο να συμβαινει...Το πιο πιθανο θα ειναι να μας αναγκαζουν να πληρωνουμε φορους για να κερδισουν οσα θα χασουν απο τα εισητηρια που θα σταματησουν να πωλουνται. :rolleyes:
Να μπορώ να δώ, πως θα κατάληξει στο μέλλον, η έκβαση μιας οποιασδήποτε πράξης.
Φάος & Χάος
22-10-08, 00:15
Οι φυσικοί ανακάλυψαν πως πέρα από τις τρεις διαστάσεις του κόσμου που αντιλαμβανόμαστε υπάρχουν τουλάχιστον ακόμη πέντε…
Θα ΄θελα να αντιλαμβάνομαι – βιώνω όλες τις διαστάσεις που μας «περιβάλλουν» αλλά και αυτές που «περιβάλλουμε» εμείς…
Να βρίσκομαι δηλαδή «ζουμάροντας» ή «ξεζουμάροντας» από την πρώτη μέχρι την εκατοστή διάσταση (αν υπάρχει)… έτσι ώστε για κάθε αποτέλεσμα να γνωρίζω την αιτία… Να αντιλαμβάνομαι πέρα από τον κόσμο μας, που σαν είδωλα προβαλλόμαστε (ολογραφήματα - τρισδιάστατα), αλλά και μέσα στον επίπεδο κόσμο των δύο διαστάσεων, σαν κινούμενο σχέδιο…
Αν και αυτό θα ήταν ζαβολιά γιατί συμφώνησα να μην τα θυμάμαι όλα αυτά πριν μπω μέσα «στην σπηλιά» όπως λέει κι ο παππούς μας ο Πλάτωνας…
Δέχτηκα να εμβαπτιστώ στην κολυμβύθρα της λήθης πριν γεννηθώ κι έπειτα να αναζητώ την α-λήθεια…!
Τι παιχνίδι κι αυτό… Θυμίζει κάτι από λαβύρινθο, ένα παιχνίδι πολύ παλιότερο του Πλάτωνα. Αν βρεις τον… σπάγκο σώνεσαι! Αλλιώς σε τρώει ο Μινώταυρος… Κι ύστερα όπως συμβαίνει σ΄όλα τα παιχνίδια πατάς «STAR» κι αρχίζεις πάλι από την αρχή… σε κάθε παιχνίδι προσπαθώ να θυμόμαι πως παίζω για να διασκεδάσω κι όχι να υποφέρω κολλημένος με το αποτέλεσμα… Αλλά λόγω της… κολυμβύθρας που προανέφερα, ξεχνάω εύκολα πως είμαι εδώ για να χαρώ το παιχνίδι.. ακόμα και για μια παρτίδα τάβλι που μόλις άρχισε..!
ΕΓΩ είμαι ολιγαρκής: 2 ικανότητες θα ήθελα να έχω (την ικανότητα πνευματικής προσέγγισης του Θείου, την έχω ούτως ή άλλως!) =1ον να "ακούω" τις σκέψεις των γυναικών (άλα Μελ Γκίμπσον) και 2ον να βγάζω χρήματα με το τσουβάλι!!! :D
Λογικός...???? :p
εγω την σκεψη των γυναικων την ακουω διοτι οταν με βλεπουν δεν μπορουν να κρατηθουν και μου τα ξεστομιζουν ολα :D :D
οσο για τα χρηματα με το τσουβαλι θα το ηθελα καπως διαφορετικα.να μπορουσα να ημουν ευτυχισμενος χωρις ενα πενταρακι στην τσεπη μου
λογικοτερος...????
εγω την σκεψη των γυναικων την ακουω διοτι οταν με βλεπουν δεν μπορουν να κρατηθουν και μου τα ξεστομιζουν ολα
οσο για τα χρηματα με το τσουβαλι θα το ηθελα καπως διαφορετικα.να μπορουσα να ημουν ευτυχισμενος χωρις ενα πενταρακι στην τσεπη μου
λογικοτερος...????
Δεν ξερω κατα ποσο σου τα λενε ολα οι γυναικες και κατα ποσο αυτο ειναι καλο... :D
Παντως σιγουρα θα προτιμουσα κι εγω να περναω καλα χωρις το...τσουβαλι αλλα εχμμμ πιο δυσκολο μου φαινεται να γινει :(
Να σβήνω ότι δεν μου αρέσει κατά βούληση και αυτό να γίνετε σαν να μην υπήρχε, και κανείς να μην μπορεί να θυμηθεί ότι αυτό κάποτε υπήρχε.
Δεν ξερω κατα ποσο σου τα λενε ολα οι γυναικες και κατα ποσο αυτο ειναι καλο... :D
Παντως σιγουρα θα προτιμουσα κι εγω να περναω καλα χωρις το...τσουβαλι αλλα εχμμμ πιο δυσκολο μου φαινεται να γινει :(
Γιατι Νηρηιδα, αμα μπορουσες να κανεις αυτα που εκανε ο σουπερμαν :p τι θα ηθελες τα λεφτα? :D Αμα δεν ειχαμε την αναγκη φαγητου, τσιγαρου, ηλεκτρισμου, και γενικα των "ανεσεων" που μας πλασαρουν, τι να κανουμε τα λεφτα?
Γιατι Νηρηιδα, αμα μπορουσες να κανεις αυτα που εκανε ο σουπερμαν :p τι θα ηθελες τα λεφτα? :D Αμα δεν ειχαμε την αναγκη φαγητου, τσιγαρου, ηλεκτρισμου, και γενικα των "ανεσεων" που μας πλασαρουν, τι να κανουμε τα λεφτα?
Ολο και καποιον τροπο θα βρισκανε οσοι τα εχουν σε...αφθονια να μην αχρηστευτουν! Ασε που μετα αντε να δω πως θα εκαναν επιδειξη τα ψωνια :D
TriNiTy191
02-11-08, 00:37
ποια ικανότητα θα ήθελα??χμ...χρειάζεται σκέψη...πολλές φορές βλέπω στον ύπνο μου ότι πετάω και η αίσθηση είναι μοναδική και θα ήθελα πολύ να υπάρχει και στην πραγματικότητα...από την άλλη η ικανότητα να ακούω τις σκέψεις των άλλων πάντα με γέμιζε με δέος και με μεγάλη περιέργεια αλλά υπάρχει ο φόβος των ''ανεπιθύμητων'' σκέψεων που θα με έκαναν να νιώθω άσχημα...τελικά θα διαλέξω το πέταγμα αφού είναι κάτι ακίνδυνο αλλά και συνάμα απίστευτα γοητευτικό! :D
ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΑΟΡΑΤΗ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ... ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΒΤΑΣΤΩ ΠΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝ ΠΩ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.... ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΕΝΣΤΙΚΤΟ? :confused:
Ποια ικανότητα θα ήθελα? xm ... θα ήθελα την ικανότητα να ανατινάζομαι, κάτι αρκετά καταστροφικό σαν πυρηνική έκρηξη αλλα να είναι ικανή να καταστρέψει όλο τον πλανήτη.
Ποια ικανότητα θα ήθελα? xm ... θα ήθελα την ικανότητα να ανατινάζομαι, κάτι αρκετά καταστροφικό σαν πυρηνική έκρηξη αλλα να είναι ικανή να καταστρέψει όλο τον πλανήτη.
Radzoor δεν θελω να μαθω γιατι θα ηθελες να μπορεις να ανατιναξεις ολοκληρη τη Γη :eek:
Αλλα για μικροτερης εμβελειας εκρηξη μπορεις παντα να γινεις καμικαζι... :D
Σοβαρα τωρα, ελπιζω να ηταν απλα μια ασχημη μερα για σενα κι απαντησες ετσι κι οχι κατι που εννοεις πραγματικα!
χμμ , θα ηθελα να διαβαζω την σκεψη και να γινομια αορατος ή και να πεταω ...
Σιγουρα για μενα η καλυτερη ικανοτητα ειναι να διαβαζεις τις σκεψεις των αλλων..Θα μπορεις να ξερεις τα παντα...Θα ριχνεις ανετα ενα κοριτσι αφου θα ξερεις τι θελει... :D Θα μπορεις να μαθεις πολλα μυστικα και πολλα αλλα...
Την ικανοτητα να γιατρευω τις πληγες ολων.....
Nikos7. Σιγουρα για μενα η καλυτερη ικανοτητα ειναι να διαβαζεις τις σκεψεις των αλλων..Θα μπορεις να ξερεις τα παντα...Θα ριχνεις ανετα ενα κοριτσι αφου θα ξερεις τι θελει... Θα μπορεις να μαθεις πολλα μυστικα και πολλα αλλα...
μα ετσι ομως χανεται ολη η μαγία!!
επισης αν το καλοσκεφτεις,θα διαπιστωσεις οτι δεν θες να εισαι ο εαυτος σου,αφου το να ριξεις μια κοπελα γνωριζοντας ηδη το τι θελει σημαινει παραλληλα οτι θα προσποιηθεις αναλογα με τα γουστα της για να πετυχεις.
υγ.υπεροχο το αβαταρ σου :)
Lestat7. Την ικανοτητα να γιατρευω τις πληγες ολων.....
αν ποτε την αποκτησεις,κανε μου ενα τηλεφωνημα ;)
Ικανοτητα εεε...
Να μπορω να πραγματοποιώ οποιαδήποτε σκέψη κάνω (πάντα ελεγχόμενα). Τι σημαίνει αυτο; Θα γινόμουν αόρατος αν ήθελα, θα πέταγα αν ήθελα, θα γιάτρευα πληγές αν ήθελα, θα πήγαινα πίσω στο χρόνο, θα εβλεπα το μέλλον, θα διαβαζα σκέψεις, θα, θα, θα, αν ήθελα...
Και τι θα έκανα; Θα δημιουργούσα μια δεύτερη Γη στην ίδια τροχια αυτής με απόσταση μισο έτος μεταξύ τους (για να μη συγκρουστούν) και θα μετέφερα τους μισούς ανθρώπους εκει. Θα ζούσαμε όλοι πιο άνετα και φυσικά κάποιες χώρες όπως της Αφρικής δεν θα υπήρχαν, αφου όλοι θα ήθελαν να έμεναν ( και θα υπήρχε μπόλικος χώρος ) σε ευνοικότερες περιοχές!
Και πολλα αλλα τέτοια, αλλα κάτι θα πήγαινε στραβα ε; θα άλλαζα όλη την κοσμική ισοροπία ετσι... Θεος στη θεση του Θεου;
Δεν εχω λογια! Σαν ιδεα για βιβλιο παντως ειναι παααααρα πολυ καλη! Στην πραγματικοτητα τωρα...Με αν8ρωπους εχεις να κανεις ολο κατι 8α εκαναν να στα στραβωσουν ολα!!! :D
ε τοτε θα σκεφτόμουν να μη στραβώσει τίποτα!!!
Περα απο αυτο, ο Ευρύνοος είπε πιο πρίν οτι δεν υπάρχει κάτι που να μη μπορεί να γίνει. Αλλα αυτό πιστεύω δε γίνεται με τίποτα! Ισως οχι απο ένα άτομο μόνο. Που ξέρεις... Αν μαζευόντουσαν 6.000.000.000 ανθρωποι μαζί και σκεφτόντουσαν τη δημιουργία μιας δεύτερης Γης (μια ομάδα την ατμόσφαιρα, μια άλλη ομάδα τον φλοιό, άλλη για τον πυρήνα κτλ κτλ) ίσως τελικά να το κατάφερναν! Αλλα το να μαζευτούν τόσα άτομα για έναν κοινό σκοπό είναι θαύμα απο μόνο του!!!
Niphrentil
23-06-09, 20:30
Περα απο αυτο, ο Ευρύνοος είπε πιο πρίν οτι δεν υπάρχει κάτι που να μη μπορεί να γίνει. Αλλα αυτό πιστεύω δε γίνεται με τίποτα! Ισως οχι απο ένα άτομο μόνο. Που ξέρεις... Αν μαζευόντουσαν 6.000.000.000 ανθρωποι μαζί και σκεφτόντουσαν τη δημιουργία μιας δεύτερης Γης (μια ομάδα την ατμόσφαιρα, μια άλλη ομάδα τον φλοιό, άλλη για τον πυρήνα κτλ κτλ) ίσως τελικά να το κατάφερναν! Αλλα το να μαζευτούν τόσα άτομα για έναν κοινό σκοπό είναι θαύμα απο μόνο του!!!
Βασικά η δημιουργία μιας δεύτερης γης στην ίδια τροχιά με την πρώτη δεν στέκει απο φυσικής άποψης γιατί τα βαρυτικά πεδία των πλανητών θα επηρρεάζονταν άμεσα με αποτέλεσμα να αλλάξει ολόκληρη η δομή του ηλιακού συστήματος. Εν ολίγις, πάπαλα και η πρώτη γη! Μαντάρα τα έκανες!! :p (Θα συμφωνήσω πάντως, είναι ΥΠΕΡΟΧΗ ιδέα για βιβλίο!!)
Κατά δεύτερον, το να κάνεις ότι θες (το να είσαι "Θεός" δηλαδή) δεν είναι ακριβώς "ικανότητα"! ;) Γι' αυτό και μου είναι δύσκολο να επιλέξω μία συγκεκριμένη. Αλλά εγώ μάλλον θα καταλήξω στην πυροκίνηση, και όχι μόνο στον έλεγχο αλλά και στη δημιουργία φωτιάς με το μυαλό μου. :D
Xαχαχα το πιο πι8ανο ειναι να γινοταν επιτοπου μια ωραιοτατη μαχη γιατι ο κα8ενας 8α η8ελε να σκεφτει κατι διαφορετικα και τελικα 8α ημασταν τυχεροι αν εμενε και αυτη η Γη στη 8εση της :D
Niphrentil ειπαμε 8α σκεφτοταν να μην παει τιποτα λα8ος αρα 8α το αναλαμβαναν αυτο οι αν8ρωποι ;)
Πυροκινηση ε; Χμμμμμμμ κανονισε μονο μη σε δω κοντα σε δασος το καλοκαιρι, ξερω ποιον 8α κατηγορησω για εμπρηστη!
Αλλα -ας σοβαρευτω- πως και διαλεγες αυτη την ικανοτητα; Εγω και τωρα που το σκεφτομαι δε μπορω να βρω που 8α μου χρησιμευε!
Niphrentil
24-06-09, 08:36
Ίσα ίσα αγαπητή Νηρηιδα, αν είχα αυτή την ικανότητα ΘΑ ΗΜΟΥΝ ο πρώτος που θα έβλεπες στις πυρκαγιές! Γιατι με την ικανοτητα αυτή μπορείς να περιορίσεις και να σβήσεις ακόμα τις φωτιές. ~_^
Από αρχαίων χρόνων, η φωτιά ήταν κάτι το χρήσιμο για τον άνθρωπο, τη χρησιμοποιούσε για να ζεσταθεί, να μαγειρέψει, να δει στο σκοτάδι, να φτιάξει εργαλεία. Το να έχεις τη δυνατότητα να παρέχεις ένα τέτοιο αγαθό αναπάσα στιγμή σε οποιονδήποτε, είναι από μόνο του μεγάλο δώρο. Απο την άλλη, η ικανότητα αυτή αυξάνει την προστασία του εαυτού μου, όπως επίσης και τις πιθανότητες επιβίωσής μου σε περίπτωση που ξεμείνω κάπου μόνος μου. Για τέλος, θα έδιωχνε τη φοβία μου να πεθάνω εγκλοβισμένος σε κάποια φωτιά! :D
πολυ καλή η σκέψη για την πυροκίνηση (" θα έδιωχνε τη φοβία μου να πεθάνω εγκλοβισμένος σε κάποια φωτιά" ;) ), αλλα αυτό αν θέλεις μπορείς να το έχεις με εξάσκηση. Σε ενα thread που μιλάμε για πυροκίνηση, εχω γράψει κάποιες μεθόδους για το πως να το πετύχεις!
Οσο για το βιβλίο, δεν έχω χρόνο για να γράψω ενα... Ας το γράψει κάποιος άλλος κι εμείς ας απολαύσουμε την ανάγνωσή του!
Ας πω κι εγω μια πιο προσγειωμένη ικανότητα (λέμε τωρα...). Να γίνομαι άϋλος και αόρατος ή συμπαγής και ακλόνητος (δηλαδή να αλλάζω μοριακή δομή)!
χμμμ η μήπως.. Να μπορω να σπάω το φράγμα μεταξύ νεκρών και ζωντανών.. (δηλαδή να περνάω σε όποια κατάσταση ζωής υπάρχει.. κάτι σαν αυτό που ειπώθηκε πιο πάνω με τις διαστάσεις και τα επίπεδα ύπαρξης)
Καλησπέρα σας και απο εμένα!Είμαι νέο μέλοσ και βρήκα ενδιαφέρον το θέμα!
Αυτό που θα ήθελα δεν νομίζω οτι είναι κάποια δύναμη, απλα το είχα διαβάση σε ένα βιβλίο και με γοήτευσε..Θα ήθελα την ψυχη μου σαν ένα "ζώο" που αλλάζει μορφές και είναι πάντα δίπλα μου και που θα συζητάω μαζι της, θα την αγγίζω, θα την βλέπω!!Πιστεύω οτι με αυτόν τον τρόπο κανένας άνθρωπος δεν θα υποτημούσε τον εαυτό του.. ;)
Eνδιαφερον!Μια εικονα της ψυχης με σχηματα ζωων, ισως ετσι ηταν πιο ευκολο να συμφιλιω8ει καποιος με τον ιδιο του τον εαυτο.
8υμασαι μηπως το βιβλιο που διαβασες;
''Και εγω παλι θα διαλεγα την πυροκινηση,για ολους τους λογους που αναφερατε...αλλα και τον διακτινισμο...Τρελενομαι για την φλογα,με εκστασιαζει...οπως επισης θα ηθελα να διακτινιζομαι σε ολα τα μερη του κοσμου[λατρευω τα ταξιδια]...Τελος θα μου αρεσε να θεραπευω και να εχω προμηνυματα...Η ολη κουβεντα παντως θυμιζει την σειρα με τις μαγισσες και σιγουρα τους x-men...''
Ναι Νηρηιδα, είναι απο τα αγαπημένα μου..
Είναι η τριλογία του κόσμου. Το 1ο βιβλίο είναι Το αστέρι του βορρά. το 2ο Ο άρχοντας των δύο κόσμων και το 3ο Το κεχριμπαρένιο τηλεσκόπιο. Είναι απιστευτα βιβλία. Καλή συνέχεια!!
Ααααααα!Ευχαριστω για την απαντηση!Και μολις χ8ες τα ειδα και σκεφτομουν αν αξιζει να τα παρω :)
Πιστεύω οτι αξίζει Νηρηίδα.. Σου εύχομαι καλό διάβασμα! ;)
morning star
31-07-09, 06:11
ποια ικανοτητα θα ηθελα να ειχα?...
"παραμυθενιος" τιτλος για topic,μπραβο Νηρηιδα!!!!
εξισου "παραμυθενια" θα ειναι και η απαντηση...
ποια ικανοτητα?μου ερχεται αμεσως στο μυαλο η ιστορια με το τζινι και το λυχναρι.που σου δινει 3 ευχες για να καταληξεις να ανακαλυψεις στο τελος πως η δευτερη ευχη ερχεται να συμπληρωσει την πρωτη.και η τριτη να καλυψει την δευτερη και την πρωτη...και τελικα μενεις με το να εχεις ξοδεψει τις ευχες,να εχεις μεινει με καποια χαρισματα η ικανοτητες,τα οποια καταληγεις να ανακαλυπτεις πως οχι μονο δεν εχουν κανει την ζωη σου καλυτερη,μα σε μπερδευουν ,σε βασανιζουν και παρακαλας να βρεις τον τροπο να ξαναγινεις αυτο που ησουν στην αρχη:ενας απλος ανθρωπος...με τις αδυναμιες σου,τις αγωνιες σου,κυριευμενος απο την μεγαλειωδη απλοτητα σου...
ικανοτητες,ειδικα "υπερφυσικες",ισον ευθυνες.ευθυνη μην βλαψεις τον εαυτο σου και τους γυρω.ευθυνη να τις χρησιμοποιεις συνετα και ορθα...
καποιοι ανθρωποι γεννιουνται με καποιες ικανοτητες.εχουν γεννηθει ομως και με το χαρισμα να μπορουν η εστω να ειναι σε θεση να μαθουν πιο ευκολα πως να τις χαλιναγωγουν.οι υπολοιποι πρεπει να μοχθησουν,να "εργαστουν" για να φερουν στην επιφανεια την εκαστοτε ικανοτητα.και αυτο γινεται καθως μεσα απο αυτην την ασκηση,ασκουν και τον ιδιο τους τον εαυτο ωστε να ειναι σε θεση να ελενξουν την ικανοτητα που θα αποκτησουν και οχι να ελενχει η ικανοτητα αυτους.αν ηταν ολα τοσο απλα θα ειχαμε ολοι αυτες τις υπεροχες ικανοτητες απο την κουνια μας.πρεπει να αγωνιστουμε για να τις αποκτησουμε...
εγω θα ηθελα να μπορουσα να ταξιδευω στους διαφορους "κοσμους".σε αλλες "πραγματικοτητες",φανταζομαι καταλαβαινετε τι εννοω!
αλλα πως ειπα προηγουμενως την ιστορια με το τζινι?τι να την κανω αυτην την ικανοτητα αν δεν εχω επισης την ικανοτητα να πεισω τον κοσμο πως μπορω να κανω στ'αληθεια τετοια ταξιδια????και τι να το κανω αν αυτο συνεπαγεται πως θα λειπω απο 'δω για χρονια(με μετρο τον χρονο στην δικη μας πραγματικοτητα)και γυρνοντας πισω ανακαλυπτω πως οι ανθρωποι που αγαπω ειναι πια πολυ μεγαλοι η χειροτερα εχουν πεθανει????για να μην αναφερθω στο τι μπορει να συνατησω σε αυτους τους κοσμους,να μην μπορω να φυγω η χειροτερα να χασω την ζωη μου σε εναν αλλο κοσμο,μακρια απο τους ανθρωπους και τον τοπο που γεννηθηκα και μεγαλωσα...
ολα εχουν ενα τιμημα.το θεμα ειναι ποσο μεγαλο ειναι και αν αξιζει,οχι αν ειμαστε προθυμοι να το πληρωσουμε...
thank you for reading and for your time...
[QUOTE=Νηρηιδα] THN IKANOTHTA NA AGAPAME ALITHHNA, TIPOTA ALLO!
morning star
31-07-09, 19:28
αγαπητε nio N να σε καλωσορισω στην συντροφια μας κατ'αρχην και να σου ευχηθω καλες "αναζητησεις"!
ζητησες την πιο ομορφη ικανοτητα ισως...
το θεμα ειναι πως πιστευω οτι την συγκεκριμενη ιδιοτητα την εχουμε ολοι απο την στιγμη της δημιουργιας μας.απλα επειδη ειναι οτι πιο δυσκολο,ειδικα στις μερες μας το να αγαπας τον αλλο αληθινα,το εχουμε θαψει μεσα μας και εχουμε ξεχασει πως γινεται.αλλα συνεχιζει να υπαρχει μεσα μας...
θεωρουμε πια(η πλειοψηφια δηλαδη,οχι ολοι!)πως το να αγαπησεις καποιον με ολη σου την ψυχη(σε οποιονδηποτε τομεα),ειναι ενδειξη αδυναμιας και πως ο αλλος θα το εκμεταλλευτει.
ναι ισχυει αυτο,τις περισσοτερες φορες παντως αυτο γινεται.ομως ο ανθρωπος ειναι πλασμα φτιαγμενο να δινει και να παιρνει αγαπη.με το να εναντιωνεται σε αυτη του την ταση ειναι σαν να εναντιωνεται και να απαρνιεται τον ιδιο του τον εαυτο.
γι'αυτο εμεις πρεπει να συνεχισουμε να ειμαστε ο εαυτος μας,προσπαθοντας να περασουμε αυτο το μηνυμα και στους αλλους,προσπαθοντας να τους κανουμε να θυμηθουν αυτο που λεει και ενα τραγουδι:
nothing really matters,love is all we need.everything i give you,all comes back to me...
δεν ειναι πολυ ομορφη σκεψη?
LENE PWS H OUSIA MAS H YPARKSH MAS EINAI PURE LOVE, ALLA GIATI PREPEI NA EINAI TOSO DISKOLO NA ERTHOUME SE EPAFH ME AUTH THN "THEIKH" OUSIA , APLA YPOPSIAZOMAI PWS OLA EINAI MEROS THS EKSELIKSEIS KAI OTI KAPOIA STIGMH H ANTHRWPOTHTA THA EXEI FTASH STO SHMEIO NA EXEI ANAKALHPSI AYTO TO "MAGIKO" ALLA PRAGMATIKO MEROS MESA TOU.... ALLA OLA AUTA EINAI APLA IKASIES ETSI DEN EINAI?
(SORRY GIA TOUS ANGLIKOUS XARAKTHRES ALLA FTAIEI O YPOLOGISTHS MOU) :o :o
από melian: θα σε παρακαλούσα τα επόμενα μηνύματά σου να είναι με μικρά γράμματα και εφόσον βρεθεί κάποια λύση με τον υπολογιστή σου και σε ελληνική γραμματοσειρά. :)
morning star
02-08-09, 19:12
σε θεματα σαν αυτο,που δεν μπορουμε να εχουμε "χειροπιαστες" αποδειξεις,γενικα μιλαμε για "εικασιες"...
η αγαπη ειναι το πιο ομορφο και μεγαλο απο τα "δωρα" που μας εχουν δωθει.και οπως ολες τις υπολοιπες "ικανοτητες" μας,πρεπει να ψαξουμε βαθεια μεσα μας για να την βρουμε.οσο ομως συνεχιζουμε αυτην την "καταδυση" στο "εγω" μας,ερχομαστε αντιμετωποι με ενα σωρο αλλα συναισθηματα που σαν μονο σκοπο εχουν να μας "μπλοκαρουν" και να καθυστερισουν,ακομα και να μην επιτρεψουν την "αναγεννηση" μας!
ερχεται ο εγωισμος που δεν παυει να μας φωναζει:
-γιατι να αγαπησω εγω καποιον?και αν με πληγωσει?να μου δειξει ο αλλος πρωτα τα συναισθηματα του και βλεπουμε?
αλλοτε σκεφτομαστε:
-η αγαπη μας κανει ευαλωτους και ευαισθητους.δεν χρειαζομαστε αυτα τα χαρακτηριστικα σε εναν κοσμο που πρεπει να εισαι σκληρος για να επιβιωσεις!
και καποιες αλλες φορες:
δεν χρειαζομαι αγαπη για να ειμαι ευτυχισμενος!μου φτανει η δουλεια μου και τα αποκτηματα μου.η αγαπη ειναι ενα συναισθημα!
σιγουρα υπαρχουν καποιοι εκει εξω που βαζουν τα δυνατα τους να ξεπερασουν ολους τους σκοπελους και παλευουν για να νιωσουν αυτο το υπεροχο συναισθημα!
απλα εγω το μονο που ευχομαι ειναι ο κοσμος να ειχε περισσοτερη διαθεση να "παλεψει" με τον εαυτο του για να βρεθει στην ευχαριστη θεση να ανακαλυψει ολη την "ομορφια" που κρυβεται μεσα του.και τοτε ποσο πιο ωραιος θα ηταν ο κοσμος μας.αυτην την "αλλαγη" χρεισζομαστε,οσο τιποτα και καμια αλλη...κυνηγαω μια ουτοπια?ισως...ειναι πολυ ομορφη σκεψη ομως και νιωθει κανεις ομορφα μονο και μονο που την σκεφτεται και την φανταζεται...
Η ικανοτιτα που θα ειθελα να εχω ειναι η τηλεκινιση. να μπορω να ελεγχω τα πραγματα απο μακρυα και ισως την ικανοτητα του διακτινισμου. Αυτο που θα ειθελα πραγματικα ομως ειναι η επαφη με το υπερφυσικο ακομα κ αν δεν ειχα καποια συγκεκριμενη ιδιοτητα
Προσωπικά θα ήθελα πολύ να έχω την ικανότητα να εξηγώ.. Να δίνω απάντηση στα άπειρα "γιατί" και "πως" και "πότε".. Θα ήθελα να βλέπω και να κατανοώ κυρίως τον λόγο για τον οποίο συνέβη ένα γεγονός, μικρό ή μεγάλο, φτάνει να μου έχει κινήσει την περιέργεια.. Επίσης, θα ήθελα να μπορώ να αλλάζω την δυστυχία που "δέρνει" κάποιους άδικα.. Όπως θα ήθελα να είχα την ικανότητα να τηλεκινώ,ναι.. Θα ήταν ενδιαφέρον. Τέλος, θα ήθελα να κατέχω την ικανότητα του να "βλέπω" την λεγόμενη "ψυχή"... Δική μου και άλλων.. Να μιλώ μαζί της, να την μάθω..
Μετα απο καιρο που πραγματικα σκεφτομουνα ποια ικανοτητα θα ηθελα πραγματικα,περα απο την πλακα θα ηθελα την ικανοτητα να μην εχω ανχος..Πιστευω οτι ειναι σπουδαια ικανοτητα.....
Αυτό δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο φαίνετε,να το εξαλείψεις τελείως,ναι είναι δύσκολο..Αλλά με λίγη σκέψη με το τι σε ωφελεί και τι όχι(όπως το άνχος) μπορείς να το κάνεις όπως να 'ρχετε να φεύγει.
Προσωπικά θα ήθελα την δύναμη της τηλεκίνησης...και φυσικά(φαινετε και από το όνομα μου άλλωστε)να μπορώ να μεταμορφόνομαι σε λύκο...πολλά ζητάω ε?..
,,,,,βρε παιδια ,,το θεμα ειναι οχι ποιες ικανοτητες νομιζουμε οτι εχουμε ,, η θα θελαμε να αποκτησουμε ...ΑΛΛΑ ....ποιες απο αυτες τις <<ικανοτητες >> ανταποκρινονται σε αναγκες της ζωης μας....αρα μπορουν να βοηθησουν την δικη μας ανελιξη και των αλλων ,,,
<ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΔΙΝΕΙ ΤΟΣΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΖΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ,,ΤΙΠΟΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ,,,>
,,κι αυτες τις ικανοτητες τις λεμε <<ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΙΤΕΣ >>...το ζητουμενο ειναι να τις ανακαλυψουμε και να τις αξιοποιησουμε στο επακρο για χαριν της συλλογικης και ατομικης μας εξελιξης ,,,,,
...και επιπλεον αν καποιος Μεγας Μαγιστρος ερχονταν απο το πουθενα να μας προμηθευσει με τρελες ικανοτητες επιρροης, εντυπωσιακες και εξουσιαστικες πανω στις ζωες των αλλων ... εμεις θα επρεπε αυτον τον μαγιστρο να τον κανουμε πακετο και να τον στειλουμε πισω απο εκει που ηρθε ..στο πουθενα ...γιατι αυτοι που μοιραζουν ετσι απερισκεπτα <<ικανοτητες >> περα και πανω απο τις φυσικες μας προδιαγραφες μονο το κακο μας μπορει να θελουν............................................ ..(πχ ικανοτητες τυπου Γιουρι Γκελερ)
Eχμμμ βασικα ΚΑΘΗΡΑ το 8εμα ειναι "Ποια ικανοτητα θα θελατε?" :D Καταλαβαινω πως εννοεις οσα λες, αλλα σαν παιδι (ή οχι τοσο παιδι)δεν ειπες ποτε <<αχ και να μπορουσα να κανω αυτο!>>;
Ολοι το εχουμε σκεφτει και ειναι φυσικο. Δε σημαινει πως ο κα8ενας 8α δεχοταν κατι τετοιο ως"δωρο" απο καποιον που γυρευε τι σκοπους εχει. Ουτε πως νιω8ουμε μισοι χωρις να το κατεχουμε.
Lestat7 ξερεις, σε μικρες δοσεις το αγχος ειναι χρησιμο! Σε μεγαλες ειναι που κανει τη ζημια! ;)
Werew0lf παρομοια επι8υμια για ικανοτητα σχετικη με τα ζωα βλεπω κι εσυ! :)
morning star
07-08-09, 07:51
πραγματι,ολοι μας καποιες στιγμες λιγο πολυ εχουμε πει:μακαρι να μπορουσα να κανω αυτο η το αλλο...
ειναι κομματι του εαυτου μας.οι ανθρωποι ονειρευομαστε και αυτο μας κανει ξεχωριστους...μονο και μονο η ικανοτητα του "ονειρεματος",η αχαλυνωτη φαντασια του ανθρωπινου γενους,ειναι απο μονη της ξεχωριστη!!!!υπεροχο χαρισμα...
θα συμφωνησω επισης πως μικρες δοσεις ανχους ειναι μαλλον θεμιτες...
αυξανει την αποφασιστικοτητα μας να καταφερουμε κατι,μας κανει πιο πεισματαριδες κατα καποιο τροπο και μολις καταφερουμε αυτο το κατι...τοτε το απολαμβανουμε ακομα πιο εντονα!!!
οπως ολα τα πραγματα στην ζωη ειναι χρησιμο ακομα και αυτο.απλα με μετρο!με μετρο ολα εχουν κατι να μας προσφερουν,ετσι δεν ειναι?τιποτα δεν ειναι μονο ασπρο η μονο μαυρο :D
........ΝΗΡΗΙΔΑ ,χωρις να θελω να υποτιμησω το θεμα σου ,,,επιτρεψε μου να αναδιατυπωσω το ερωτημα σου ως εξης
<<ΠΟΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ,,Η ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΑ,,,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΔΡΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ???>>
...σε αυτο ερωτημα αγαπητη μου συμφορουμιστρια και μονο σε αυτο ,,, ευχαριστως θα απαντουσα ως εξης
<< θα ηθελα να εχω την ικανοτητα της κριτικης αντιληψης,της δημιουργικης αναλυτικης, συνθετικης και ταξινομικης σκεψης και της εκφραστικης -ρητορικης ευχερειας ...ετσι ωστε να αντιλαμβανομαι τα μυρια κοινωνικα μας προβληματα που ταλαιπωρουν την συλλογικη ζωη του κοσμου μας ,,,να μπορω να ασκω μεσω της ρητορικης μου δεινοτητας ανελεητη και αποκαλυπτικη-διαφωτιστικη κριτικη σχετικα με αυτα ,,,να μπορω να επινοω και να προτεινω σαφεις και εμπεριστατωμενες λυσεις για αυτα τα μυρια προβληματα ... συμβαλλωντας με αυτο το τροπο στην ατομικη και συλλογικη απελευθερωση απο το πονο που απορρεει απο αυτα τα προβληματα>>
και επιτρεψτε μου ,,,μια παραλλαγη πανω σε ενα χιλιοειπωμενο ρητο
<<οταν θελουμε κατι πολυ ,,,και με την προυποθεση οτι αυτο συμβαλλει στην ατομικη μας και συλλογικη ευδαιμονια κι απελευθερωση απο τον πονο ,,τοτε και μονο τοτε ,ολο το Συμπαν συνομωτει για να εκπληρωθει η επιθυμια μας ,,,και κανεις και τιποτε δεν μπορει να σταθει εμποδιο της ...>>
....και προσωπικα ευγνωμονω το <Συμπαν> γιατι σε αυτον τον τομεα οτι επιθυμησα μου το εδωσε και μαλιστα απλωχερα και πλουσιοπαροχα .........................................
Mπορεις καλλιστα να ανοιξεις ενα τετοιο θεμα!
Αλλα μιλας τοσο για την "ατομικη μας και συλλογικη ευδαιμονια" αν η ατομικη ευδαιμονια καποιου προκαλει πονο σε καποιον αλλον 'η δεν ειναι "χρησιμη"για το συλλογικο καλο παυει να ειναι σημαντικη;
Επισης στην ικανοτητα που λες οτι 8α επι8υμουσες, προσ8εσε και το να σε ακουν οι υπολοιποι γιατι δε φτανει να εχει καποιος τις λυσεις αν κανεις δεν ειναι προ8υμος να τις εφαρμοσει :rolleyes:
Mπορεις καλλιστα να ανοιξεις ενα τετοιο θεμα!
Αλλα μιλας τοσο για την "ατομικη μας και συλλογικη ευδαιμονια" αν η ατομικη ευδαιμονια καποιου προκαλει πονο σε καποιον αλλον 'η δεν ειναι "χρησιμη"για το συλλογικο καλο παυει να ειναι σημαντικη;
Επισης στην ικανοτητα που λες οτι 8α επι8υμουσες, προσ8εσε και το να σε ακουν οι υπολοιποι γιατι δε φτανει να εχει καποιος τις λυσεις αν κανεις δεν ειναι προ8υμος να τις εφαρμοσει :rolleyes:
,,ΑΧΧ ,,,ανοιξες μεγαλο και καιριο θεμα ...το πως συμβιβαζονται η ατομικη μας ευδαιμονια και η συλλογικη??? ...
ΚΙ ΟΜΩς ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΜΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ,,,
...αρκει βεβαια να προκειται για ευδαιμονια με διαρκεια και αισθημα πληροτητας και οχι για ματαιοδοξη και εγωπαθη ικανοποιηση παροδικη και μιζερη ..και το κλειδι βρισκεται στην διακριση των αναγκων σε αναγκες ζωης και σε διαφορες αλλες επιπλαστες και σκοτεινες αναγκες ....μονο οι αναγκες ζωης γεννουν δικαιωματα ,,αυτες και μονο αυτες ,,,επισης ειναι αριθμησιμες προσδιορισιμες ποιοτικα και ποσοτικα ,,και αρα ικανοποιησιμες με αισθημα πληροτητας απο αυτο μας κανει να νιωθουμε ευδαιμονια,,, και επιπλεον ενεργοντας κανεις για την ικανοποιηση των ατομικων αναγκων της ζωης του , επαγωγικα ενεργει, ειτε το επιδιωκει συνειδητα ειτε οχι, και υπερ των ζωτικων αναγκων του συνολου...
....ενω οι επιπλαστες -σκοτεινες αναγκες ειναι αναριθμητες, απροσδιοριστες ποσοτικα και ποιοτικα ,κι αρα ουσιαστικα μη ικανοποιησιμες ....παρα το παροδικο αισθημα ικανοποιησης που μπορει να μας δινουν μερικες φορες ,ποτε μα ποτε δεν μας φερνει αυτη η ικανοποιηση σε κατασταση ευδαιμονιας και πληροτητας...και επιπλεον ενεργωντας κανεις με γνωμωνα την ικανοποιηση των σκοτεινων του και επιπλαστων αναγκων ενεργει παντα εναντια στο συλλογικο οφελος και σε ανταγωνισμο με τις αντιστοιχες μη ζωτικες αναγκες των αλλων ...
...συνοψιζουμε λοιπον,,,
...οταν οι αναγκες ειναι αναγκες της ζωης τοτε και μονο τοτε ενεργωντας κανεις για την ατομικη του ικανοποιηση και οφελος ειναι σαν να ενεργει για το συλλογικο οφελος ...
...οταν ομως οι αναγκες ειναι σκοτεινες και επιπλαστες τοτε καθε ατομικη προσπαθεια ικανοποιησης τετοιων αναγκων ερχεται σε αντιθεση με τις αναγκες τις συλλογικες και τις ανταγωνιζεται ...
μερικα παραδειγματα
-οι αναγκες για διασημοτητα και πλουτισμο ειναι δευτερογενεις αναγκες που πηγαζουν απο τις σκοτεινες -επιπλαστες αναγκες μας για διακριση, επιδειξη εγωιστικη, επιβολη εξουσιας πανω στους αλλους ,,,προσπαθωντας κανεις να ικανοποιησει σε ατομικο επιπεδο αυτες του τις αναγκες ενεργει παντα σε ανταγωνισμο με τις αντιστοιχες αναγκες των αλλων και το πιο σπουδαιο σε αντιθεση με αυτο που αποτελει συλλογικο οφελος ....
-η αναγκη για επικοινωνια και βαθια και ευρεια γνωση ειναι θεμελιωδεις αναγκες της ζωης και απο αυτες απορρεουν τα θεμελιωδη ανθρωπινα δικαιωματα μας ....
προσπαθωντας κανεις να ικανοποιησει τις ζωτικες αυτες ατομικες αναγκες του ειναι σαν να ενεργει προς οφελος των συλλογικων αντιστοιχων ζωτικων αναγκων ,,,,μιας και η γνωση και η καλυτερη επικοινωνια προαγουν και εναρμονιζουν τις σχεσεις μας με τους αλλους γεγονος απο το οποιο οφελειται ολοκληρη η κοινωνια ...
..αυτο που καναμε λεγεται απλα ορθολογικη ηθικη φιλοσοφια ...και το να ανοιγει κανεις τετοιες κουβεντες στο διαδικτυο ειναι σαν <<να ανοιγει πηγαδια μεσα στην ερημο>> ...κι οσοι μπορουν να ηθικολογουν ορθολογικα εχουν ιερο χρεος <<να ανοιγουν τετοια πηγαδια>> εδω μεσα ...
Φιλη Νηρηίδα,
αυτό μου με συναρπάζει σαν ιδέα θα ήταν να έχω την ικανότητα να ταξιδευω στον χρόνο και στον χώρο χωρίς περιορισμούς. Θα ήθελα να ταξιδέψω στο παρελθον και να γνωρίσω αρχαίους πολιτισμούς. Θα ήθελα να παω σε μακρινά άστρα και γαλαξίες και να γνωρίσω πολιτισμούς που ίσως να υπάρχουν εκεί. Και τα ταξίδια αυτά να μπορούνε να πραγματοποιούνται μόλις τα σκέφτομαι.
Θα επιθυμούσα ακόμα να "πηγαίνω" και σε άλλες διαστάσεις αν υπάρχουν. Επίσης πόσο θα μου άρεσε να μπορώ να "χωθώ" μεσα σε έναν κόκκο άμμου η ίσως να νίωσω πως είμαι μια σταγονα νερό που κοιλά σε ένα ποτάμι. Ολα αυτά με συναρπάζουν πραγματι. Ολα αυτά θα μου άρεσε να μπορώ να τα κάνω και ταυτόχρονα να είμαι και γειωμένη στην 3/D πραγματικότητα. Για παράδειγμα αφού σχολάσω από την δουλειά και κάνω το μπανιο μου να κάθομαι στην πολυθρόνα και να σκέφτομαι "δεν πετάγομαι ως τον Σείριο που έχω και μέρες να πάω" και ........να πηγαίνω. Ονειρα θερινής νυκτός θα μου πείς έτσι δεν είναι? Πάντως στον ύπνο μου κάνω κατι τέτοια ταξιδάκια.
Φιλη Νηρηίδα,
αυτό μου με συναρπάζει σαν ιδέα θα ήταν να έχω την ικανότητα να ταξιδευω στον χρόνο και στον χώρο χωρίς περιορισμούς. Θα ήθελα να ταξιδέψω στο παρελθον και να γνωρίσω αρχαίους πολιτισμούς. Θα ήθελα να παω σε μακρινά άστρα και γαλαξίες και να γνωρίσω πολιτισμούς που ίσως να υπάρχουν εκεί. Και τα ταξίδια αυτά να μπορούνε να πραγματοποιούνται μόλις τα σκέφτομαι.
Θα επιθυμούσα ακόμα να "πηγαίνω" και σε άλλες διαστάσεις αν υπάρχουν. Επίσης πόσο θα μου άρεσε να μπορώ να "χωθώ" μεσα σε έναν κόκκο άμμου η ίσως να νίωσω πως είμαι μια σταγονα νερό που κοιλά σε ένα ποτάμι. Ολα αυτά με συναρπάζουν πραγματι. Ολα αυτά θα μου άρεσε να μπορώ να τα κάνω και ταυτόχρονα να είμαι και γειωμένη στην 3/D πραγματικότητα. Για παράδειγμα αφού σχολάσω από την δουλειά και κάνω το μπανιο μου να κάθομαι στην πολυθρόνα και να σκέφτομαι "δεν πετάγομαι ως τον Σείριο που έχω και μέρες να πάω" και ........να πηγαίνω. Ονειρα θερινής νυκτός θα μου πείς έτσι δεν είναι? Πάντως στον ύπνο μου κάνω κατι τέτοια ταξιδάκια.
Αυτό που λες παραπάνω (ταξίδια στον χώρο ή/και τον χρόνο) μπορούν πράγματι να γίνουν όταν κοιμόμαστε :D . Μιας και στον ύπνο μας μεταβαίνουμε συνήθως θέλοντας και μη στην 5η διάσταση (μία παραπάνω από τον χωροχρόνο) τέτοια ταξίδι είναι εφικτά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρεθούμε εκεί με συνείδηση του εαυτού μας.
Μπορείς να δεις περισσότερα στο thread της αστρικής προβολής.
Γενικά πάντως παρατηρώ ότι οι περισσότερες από τις ικανότητες που πολλοί από εμάς έχουμε πει ότι θα θέλαμε (π.χ. διάβασμα σκέψης, υπερ-όραση, τηλεπάθεια κ.α.) είναι εφικτές στον φυσικό κόσμο ενώ άλλες (π.χ. πέταγμα, τηλεμεταφορά κα) είναι εφικτές στον αστρικό κόσμο.
Και το ερώτημα είναι: Πόσο πολύ επιθυμούμε αυτές τις ικανότητες; Μέχρι πού θα φτάναμε για να τις αποκτήσουμε;
Φιλε naeb,
πολύ εύστοχος ο προβληματισμός σου οσον αφορά κατά πόσο θέλουμε τελικά κάποιες ικανότητες και τι είμαστε διατεθημένοι να κάνουμε για να τις αποκτήσουμε. Εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να μπορώ να ταξιδεύω στον χωρο-χρόνο όμως δεν επιθυμώ ίσως να προσπαθήσω γιαυτό. Θα ήθελα να ξύπναγα ένα πρωι και να ανακάλυπτα έτσι απλά ότι μπορώ να πάω όπου θέλω (χωρο-χρόνο). Δεν έχω προσπαθήσει ποτέ να κάνω αστρική προβολή. Για να είμαι ειλικρινής νιωθω ανασφαλεια να κάνω κάτι τέτοιο. Μου έτυχε όμως χωρίς να το επιδιώξω κανα δυο φορες να "χαθώ" ή να "βρεθώ" κάπου αλλού. Δεν κατάλαβα, όμως δεν το σχολιάζω για να μην έίμαι εκτός θέματος. Το θέμα μας είναι οι ικανότητες. Εγω λοιπόν πιστεύω πως ίσως ξυπνώντας κάποιο πρωι θα ανακαλύψω ότι μπορώ πράγματι να πάω "όπου" θέλω, αλλά και άν δεν συμβει δεν με πειράζει κιόλας. Η 3/D πραγματικότητα (η καθημερινότητα) έιναι τόσο όμορφη και προκλητική που σίγουρα δεν αρκει μια ζωή να την ανακαλύψει κανείς.
Η 3/D πραγματικότητα (η καθημερινότητα) έιναι τόσο όμορφη και προκλητική που σίγουρα δεν αρκει μια ζωή να την ανακαλύψει κανείς.
Πολυ ωραιο και σωστο αυτο!
Παντως, παντα μπερδευομουν με την ιδεα της μετακινησης μεσα στον χρονο. Κυριως με την πιθανοτητα να συναντησεις τον εαυτο σου Ασε που αν προσπα8ουσες να αλλαξεις κατι μπορει να εκανες το μελλον σου(ή το μελλον πολλων)μπαχαλο!:eek:
Αλλα στον χωρο δε θα με χαλουσε καθοοοολου!Οχι ομως μεσω αστρικης προβολης αλλα ετσι οπως το εννοεις, να μεταφερομαι οποτε θελω οπου θελω!
Εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να μπορώ να ταξιδεύω στον χωρο-χρόνο όμως δεν επιθυμώ ίσως να προσπαθήσω γιαυτό. Θα ήθελα να ξύπναγα ένα πρωι και να ανακάλυπτα έτσι απλά ότι μπορώ να πάω όπου θέλω (χωρο-χρόνο).
Έχω την αίσθηση ότι αν είχαμε "ιδιαίτερες" ικανότητες αλλά δεν τις αποκτούσαμε με προσπάθεια τότε πολύ πιθανόν να κάναμε κακή χρήση τους...
Υ.Γ. 1
Δεν έχω προσπαθήσει ποτέ να κάνω αστρική προβολή. Για να είμαι ειλικρινής νιωθω ανασφαλεια να κάνω κάτι τέτοιο.
Εγώ πάλι νοιώθω ανασφάλεια όταν κάνω κανονικό (υποσυνείδητο) ύπνο... ;)
[QUOTE=Νηρηιδα]Παντως, παντα μπερδευομουν με την ιδεα της μετακινησης μεσα στον χρονο. Κυριως με την πιθανοτητα να συναντησεις τον εαυτο σου Ασε που αν προσπα8ουσες να αλλαξεις κατι μπορει να εκανες το μελλον σου(ή το μελλον πολλων)μπαχαλο!:eek:
Φιλη Νηριήδα
Ισως πράγματι να είναι σοκ να δουμε τον εαυτό μας στο μέλλον, όμως και πόσα πράγματα θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε σε μας για να είμαστε καλύτερα (σε όλα τα επίπεδα) στο μέλλον. Επίσης νομίζω πως το "μπάχαλο" ήδη το δημιουργούμε καθημερινά στη ζωή μας και στη ζωή άλλων ανθρώπων. Πόσες φορές τυχαία γεγονότα που συμβαίνουν μεσα σε πού λίγο χρόνο αποδυκνείονται καθοριστικά για το μέλλον μας. Κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μας είναι και μία περέμβαση στο δικό μας μέλλον, στο μέλλον άλλων ανθρώπων, στο μέλλον της φύσης, στο μέλλον του πλανήτη μας. Ισως τελικά η κίνηση μέσα στον χρόνο να έχει τους δικούς της κανόνες που εμείς βιώνοντας γραμμικά το χρόνο δεν τους γνωριζουμε και αυτό σαφώς μας δημιουργεί και ένα αγχος όταν σκεφτόμαστε ένα ταξίδι στο χρόνο.
Έχω την αίσθηση ότι αν είχαμε "ιδιαίτερες" ικανότητες αλλά δεν τις αποκτούσαμε με προσπάθεια τότε πολύ πιθανόν να κάναμε κακή χρήση τους...
Υ.Γ. 1
Εγώ πάλι νοιώθω ανασφάλεια όταν κάνω κανονικό (υποσυνείδητο) ύπνο... ;)
Φιλε naeb εγώ νομίζω πως δεν έχει σημασία πως αποκτάς κάποιες ικανότητες (με κόπο ή χωρίς), οσον αφορά στο πώς θα τις χρησιμοποιήσης. Αν πιστέψουμε πως είναι αλήθεια αυτά που ακούμε για μαυρη μαγεία κ.λ.π. δεν νομίζω πως οι ανθρωποι που την ασκουν δεν "κοπιασαν" και δεν "κοπιάζουν" γιαυτό. Εξαρτάται λοιπόν από την φύση του κάθε ανθρώπου στο πως θα χρησιμοποιήση μια ικανότητα. Ουτως ή άλλως και στην καθημερινότητα το βλέπουμε αυτό. Θα σου μεταφέρω μια πρόταση από το βιβλίο "το μυστικό". "Ο ανθρωπος μπορεί στον φούρνο να ψήσει το φαγητό του, μπορεί όμως να ψήσει και έναν άλλο άνθρωπο."
Θα ήθελα να σου πώ ακόμα πως το να νιώθεις ανασφαλείς όταν κοιμάσαι δεν σε αφήνει να ξεκουραστείς όσο χρειάζεσαι. Αν νιώθεις ανασφάλεια λόγω κάποιας υποτιθέμενης διάρηξης κ.λ.π. βάλε διπλές κλειδαρειες ασφαλείας και θα είναι ΟΚ. Αν πάλι σε κάνει να νίωθεις ανασφάλεια η σκέψη οντοτήτων που μπορεί να σε "επισκεφτούν" κατά την διάρκεια του ύπνου, σκέψου ότι στην 3/D πραγματικότητα είμαστε στην ΕΔΡΑ μας και σαφώς είμαστε οι πιο δυνατοί διοτι και υλικό σώμα έχουμε (που δεν έχουν αυτές) και όλα τα υπόλοιπα.
mariaelli ισως μπορουσε ενα ταξιδι στο παρελθον ή ακομη και το μελλον να λυσει πολλα προβληματα στο παρον ομως αν ειχαμε αυτη τη δυνατοτητα, θα ζουσαμε καθολου το παρον; :rolleyes:
Συμφωνω μαζι σου οσον αφορα το κατα ποσο θα χρησιμοποιησει καποιος για καλο ή κακο τις ικανοτητες που εχει ή μπορει να αποκτησει, εξαρταται καθαρα απο το ιδιο το ατομο και οχι το ποσο ευκολος ή μη ειναι ο τροπος.
Η φυση του καθε ενα ειναι διττη, το θεμα ειναι ποια πλευρα του θα ακολουθησει τελικα. Αρα με ή χωρις ιδιαιτερες ικανοτητες, με ή χωρις κοπο, η επιλογη του ειναι που καθοριζει τον τροπο με τον οποιο θα ενεργησει.
Φιλη Νηριήδα,
"δεν φταίω εγώ η φαντασία μου τα φταίει" και σκέφτομαι ταξίδια στον χρόνο. Καλοκαίρι είναι όμως και μπορούμε να κάνουμε΄"όνειρα θερινής νυκτός". Πέρασε όμως μόλις τώρα μια σκέψη από το μυαλό μου και δεν μπορώ παρά να την γράψω. Φαντάζεσαι αφού είχαμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε ταξίδια στο χώρο και τον χρόνο, να είχαμε καταλήξει πως ο πλανήτης μας είναι ο πιο όμορφος και το "τώρα" μας είναι το πιο ενδιαφέρον από όλες τις άλλες χρονικές στιγμές?Ουάου!!!
Θα απαντήσω στο αρχικό ερώτημα (έχουν μεσολαβήσει 15 σελίδες και δεν ξέρω τι τροπή έχει πάρει η συζήτηση).
Θα ήθελα μια και μόνο ικανότητα, αυτή της αθανασίας και δεν θα με πείραζε να είναι με τη μορφή του βαμπιρισμού (αν δεν υπάρχει κάτι άλλο). Μικρό το τίμημα της ζωής τη νύχτα και της τροφής με αίμα μπροστά στην αιωνιότητα :p
Αν πάλι αυτό δεν γίνεται τότε θα ήθελα να έχω την ικανότητα που έχουν τα πιο όμορφα πλάσματα πάνω στον πλανήτη μας. Αυτή του να πετάω. Υπέροχο και θαυμαστό το αίσθημα της αιώρησης πάνω από τη γη που μας κρατάει δέσμιους επάνω της.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί αρέσει τόσο πολύ το κολύμπι στον άνθρωπο? Είναι το νερό ή μήπως είναι η αίσθηση της αιώρησης που νιώθουμε σε αυτό?
Εγω θα επιθυμουσα να εχω την ικανοτητα της τηλεμεταφορας...θα ηταν απιστευτο αν ισχυε..
Ωραία ερώτηση θέτεις. Θα σου απαντήσω ότι θα ήθελα να είχα 3 ικανότητες. 1) Να ξεχωρίζω τους ειλικρινείς από τους ψεύτες.
2) Να ξέρω τι σκέφτονται, αλλά να μην ξέρουν οι άλλοι τι σκέφτομαι εγώ.
3) Να μπορούσα να δω ποιο είναι το μέλλον μου. Υπάρχουν στιγμές που η ζωή με έχει απογοητεύσει που αν είχα αυτές τις 3 ικανότητες θα μπορούσα να ζήσω με περισσότερη ασφάλεια. ;)
Να μη τελειώνει ποτέ η μπύρα από το μπουκάλι.
Μετά θα είμαι ευτυχισμένος.
Vakryle τελικά με εκπλήσεις θετικά!!!! θα επιθυμούσα να μπορώ να κατέχω και να διαχειρίζομαι γνώση, η οποία με τη σειρά της θα μου επέτρεπε να δημιουργώ στάσεις και επιλογές ζωής τέτοιες που να ελευθερώνουν το μυαλό μου και να δυναμιτίζουν τα συναισθήματά μου. Επίσης θα ήθελα να μπορώ να ταξιδεύω στο χρόνο γιατί κάτι τέτοιο θα με συγκινούσε τρομερά..;)
Φίλοι μου και πάλι εδώ....
Φίλη Νηρηιδα ακριβώς αυτό ήθελα να πώ (κατάρα) αλλά προσπάθησα να μην είμαι πεσιμιστής σε αυτό το ομολογουμένως ωραίο θέμα όπου δυνάμεθα
πολλά να πούμε....
Ας φέρω ένα παράδειγμα...
Έστω πως κάποιος έχει την ικανότητα να βλέπει τους ανθρώπους που θα
πεθάνουν σε λίγο χρονικό διάστημα....
Ας σκεφτούμε πως θα νοιώθαμε εαν γνωρίζαμε τον επερχόμενο θάνατο
συγγενούς.....
Η ικανότητα θα ήταν ΒΑΡΟΣ ΑΒΑΣΤΑΚΤΟ...
Ευχαριστώ.
Αυτή η ικανότητα θέλει μεγάλο ψυχικό σθένος...
Να μη τελειώνει ποτέ η μπύρα από το μπουκάλι.
Μετά θα είμαι ευτυχισμένος.
Χαχαχα ναι, νομίζω ότι είναι το πιο πετυχημένο!!!
Νομίζω πώς θα 'θελα να "διαβάζω" τη σκέψη του άλλου.. Όχι απλή τηλεπάθεια(αυτή την έχω έτσι κι αλλιώς με κάποια άτομα), αλλά τα πάντα..!!! Γιατί καλή η διαίσθηση, δε λέω, αλλά όσο να 'ναι θες να ξέρεις τι σκέφτεται αυτός που σε "θάβει" και νομίζει ότι δεν τον έχεις πάρει χαμπάρι κιόλας..
Θα ήθελα να έχω την ικανότητα να μην επιθυμώ καμία ικανότητα!
ghostrider
08-04-12, 01:20
Δεν ξέρω ανοίγεται ικανότητα η κάτι αλλο.
Έχω όμως το χάρισμα να ψυχολόγο αμέσως τον άλλον,χωρις νατονξερω και στην πορεία να πέφτω μεσα....
Αν βέβαια θα μου έλεγαν τι ικανότητα θα ήθελες,θα απαντούσα.....βρυκολας,αρχοντικος,αγερωχος,γοητευτ ικος,αιώνιος......
Όχι,δεν έχω τρέλα με το λυκοφως,καμία σχέση.....έχω τρέλα όμως απο πιτσιρικάς με τον σκοτεινό ιπποτη που στοιχειωνει τα καρπαθια ορη.
Ntinaki93:p
21-04-12, 20:30
χμμ !εγω θα επιθυμουσα να διαβαζα τις σκεψεις των αλλων !θα ηταν πολυ ενδιαφερων χαρισμα.... θα καιγοταν πολλων η γουνα!!!!!!!!χεεχεχεε:D
rafael2020
23-04-12, 06:27
χμμμ η ικανότητα που θα ήθελα να έχω είναι η ενισχυμένη εμβίωση. δηλαδή να μπορώ να καταλάβω το τι αισθάνονται οι γύρω μου ωστε να μπορώ να τους βοηθάω ή να χειρίζομαι σωστότερα καταστάσεις, ενώ ταυτόχρονα να μπορώ κατα βούληση να εισάγω τα δικά μου συναισθηματα σε αυτούς ούτως ώστε να ηρεμώ τους άλλους πιο γρηγορα οταν θυμώνουν κλπ κλπ. θα μου άρεσε να έχω και την τηλεκίνηση, αλλά έχει μεγάλο ρίσκο αυτή η ικανότητα :D
Να πετάω,να διακτινίζομαι,ότι έχει σχέση με τη φυγή θα ήθελα να το έχω σαν ικανότητα.
επίσης θα ήθελα να αυτοθεραπεύομαι και να θεραπεύω τους ανθρώπους,αυτό νομίζω είναι το καλύτερο.
Θα ήθελα να έχω πανίσχυρη μνήμη... Να θυμάμαι με λεπτομέρεια κάθε στιγμή της ζωής μου από την ώρα που είδα το φως, να απορροφώ γνώσεις και να τις συγκρατώ αυτούσιες, να μην ξεχνώ ποτέ τα λάθη μου...
εγω θα ηθελα να μπορω να ειμαι ο Αρχοντας του Χρονου(βαρύς τιτλος) οχι τυπου Doctor Who, σαν τον Hiro απο το Heroes που πηγαινε μπρος-πισω, παγωνες τον χρονο και τα σχετικα. Αυτη ειναι δυναμη!
KABOURIS72
09-06-12, 11:09
οτι και να θελει κανεις δε προκειται να γινει.δεν ειναι εδω η ακαδημια του ξαβιε και μεις δεν ειμαστε xmen
που το ξες εεσυ? Μπορει να υπαρχει μια ομαδα ανθρωπων που να εχει τετοιες δυναμεις. :p
παντως πιστευω οτι σε αρκετα χρονια απο τωρα οι επιστημονες ή καποιος αλλος θα εχει καταφερει να δημιουργησει συσκευες που θα δημιουργουν αυτες τις ικανοτητες.
εχουν ηδη γινει μελετες και εχουν "ακουσει" τους ηχους του εγκεφαλου και τους αποκωδικοποιουν, σε καποια χρονια απο τωρα τοποθετοντας ενα τσιπ στον εγκεφαλο θα μπορεις να διαβαζεις της σκεψη του αλλου και γιατι οχι να την επηρεαζεις.
που το ξες εεσυ? Μπορει να υπαρχει μια ομαδα ανθρωπων που να εχει τετοιες δυναμεις. :p
παντως πιστευω οτι σε αρκετα χρονια απο τωρα οι επιστημονες ή καποιος αλλος θα εχει καταφερει να δημιουργησει συσκευες που θα δημιουργουν αυτες τις ικανοτητες.
εχουν ηδη γινει μελετες και εχουν "ακουσει" τους ηχους του εγκεφαλου και τους αποκωδικοποιουν, σε καποια χρονια απο τωρα τοποθετοντας ενα τσιπ στον εγκεφαλο θα μπορεις να διαβαζεις της σκεψη του αλλου και γιατι οχι να την επηρεαζεις.
ίσως να μη χρειάζονται καν μηχανές αναζήτησης. νομίζω οι ικανότητες είναι μέσα μας και περιμένουν να τις ανακαλύψουμε...
Αναφορές για τα πήγαινε-έλα στο χρόνο έχει και ο Στέλιος Χαλκίτης στο βιβλίο του που διάβασα πολύ πρόσφατα, Μάργκινους Μόριους. Ρίξε μια ματιά, ίσως να σου φανεί ενδιαφέρον.
KABOURIS72
11-06-12, 09:55
το βιβλιο αυτο ειναι επιστημονικη ερευνα?η απλως εμπειριες του συγγραφεα?
το βιβλιο αυτο ειναι επιστημονικη ερευνα?η απλως εμπειριες του συγγραφεα?
Καλησπέρα, υποθέτω ότι ο συγγραφέας το αφήνει στην αντίληψη του καθενός για να το ερμηνεύσει με όποιον τρόπο εκείνος θέλει. Πάντως η γνώμη μου είναι ότι το βιβλίο κρύβει γνώση. Τώρα σε ποιο σημείο αυτή μετατρέπεται σε φαντασία, πραγματικά δεν μπορώ να απαντήσω. Το βιβλίο είναι σε μορφή μυθιστορήματος, όχι επιστημονικής έρευνας
Ελευθέριος Παλιγγίνης
25-03-13, 11:21
μερικές νοητικές-πνευματικές ικανότητες είναι αλληλένδετες μεταξύ τους και αλληλοεξαρτώμενες η μία απο την άλλη (και το λέω αυτό εννοώντας τις εφικτές, όχι fiction & fantasy).
για παράδειγμα όταν έχεις ενοράσεις, έχεις και την ανάλογη διαίσθηση. τίποτα δεν είναι μόνο του. αλλ' όμως, απο την άλλη, ούτε και πάνε όλες μαζί.
Να πετάω,να διακτινίζομαι,ότι έχει σχέση με τη φυγή θα ήθελα να το έχω σαν ικανότητα.
αυτο ειναι το καλυτερο.ισως και να γινομαι αορατος και να περνάω σε παράλληλες διαστάσεις χωρίς να αφήνω ίχνη ενεργειακά και υλικά. να ανοίγω παραθυράκια. καλή φάση . .
Και το ρωτάς,και ποια ικανότητα δεν θα ήθελα να έχω:cool:;Στο κάτω κάτω όλες οι ικανότητες(αν υπάρχουν)μπορούν να φανούν τρομερά χρήσιμες και ενδιαφέρουσες,φτάνει βέβαια να χρησιμοποιούνται σωστά...
Καταρχάς,θα ήθελα να είμαι SLIder,ξέρετε,ένας απο αυτούς του ανθρώπους που απο όπου περνάνε κάνουν τα φώτα να αναβοσβήνουν!Θα΄χε τρομερή πλάκα,ειδικά αν ήμουν εκνευρισμένος με κάποιον.Σίγουρα δεν θα είναι και λίγο για τον άλλο να βλέπει τα φώτα γύρω να αναβοσβήνουν:)...Άσε που θα ήταν και χρήσιμο αν έσβηναν γύρω μου τα φώτα(στις περιπτώσεις που έτρεχα να σωθώ απο κάποιον και ήταν νυχτα)...
Επίσης,θα ήθελα να έχω την ικανότητα της τηλεπάθειας.Να μπορούσα δηλαδή να μεταβιβάσω κάποιο συναίσθημα,όπως πόνο ή χαρά ή ακόμη και κάποια σκέψη μου σε κάποιον άλλον,χωρίς να χρειαζόταν να του μιλήσω!Σίγουρα πολύ χρήσιμο,στην περίπτωση που δεν θέλεις να ακούσει κάποιος αυτό που του "μεταβιβάζεις" και πολύ ξεκούραστο στην περίπτωση που βαριέσαι του θανατά να αρθρώσεις λέξη.Και φυσικά,γίνεται ακόμη χρησιμότερο αν γινόταν με την τηλεπάθεια να επιρεάσεις κάποιον,μεταβιβάζοντας του τις σκέψεις ή τα συναισθήματα σου...:rolleyes:
Τέλος,θα μου άρεζε να είχα μερικές ικανότητες "μαγνήτη"...Σαν αυτούς τους ανθρώπους που αν πιάσουν κάτι μέταλλο μετά μπορούν να το έχουν συνεχώς επάνω τους...Σαν εκείνον τον άνθρωπο-μαγνήτη που γράφτηκε στο βιβλίο Γκίνες επειδή κόλλησε επάνω του 50 κουτάλια(απο μέταλλο φυσικά):cool:
http://s9.postimg.org/y7wwj69y7/georgiou.jpg (http://postimage.org/)
Ρε πάτε καλά ρε?(το ακούσατε με τη φωνή μου)
Και γω θέλω να γίνω γούλβεριν,έχω αφήσει γενειάδα κόκοτα και είμαι σχεδόν έτοιμος,τι άλλο θα δούμε πλέον,συνταγές?μόδα?
http://s21.postimg.org/8rb5ouhp3/imagesh.jpg (http://postimage.org/)
http://s9.postimg.org/y7wwj69y7/georgiou.jpg (http://postimage.org/)
Ρε πάτε καλά ρε?(το ακούσατε με τη φωνή μου)
Και γω θέλω να γίνω γούλβεριν,έχω αφήσει γενειάδα κόκοτα και είμαι σχεδόν έτοιμος,τι άλλο θα δούμε πλέον,συνταγές?μόδα?
http://s21.postimg.org/8rb5ouhp3/imagesh.jpg (http://postimage.org/)
δεν μπορεις να γινεις λογκαν διχως αδαμαντινο σκελετο.
μπορεις βεβαια να δοκιμασεις ταχεια επουλωση αλλα χρειαζεται χρονια πρακτικη ασκηση.
δεν μπορεις να γινεις λογκαν διχως αδαμαντινο σκελετο.
μπορεις βεβαια να δοκιμασεις ταχεια επουλωση αλλα χρειαζεται χρονια πρακτικη ασκηση.
Είμαι ασφαλισμένος στο ίκα,υπερταχεία επούλωση:rolleyes:
ecco η σταματά να παίζεις παιχνίδια γιατί θα λαλησεις η πες μας τι σε προβληματίζει???? Τσακωθήκες με την έτσι???:p
Να μπορω να επηρεαζω τη ροη του χρονου και των γεγονοτων.. και να ταξιδευω μεσα σ'αυτον.
Είμαι ασφαλισμένος στο ίκα,υπερταχεία επούλωση:rolleyes:
χαχαχαχαχα, (Ι)αση (Κ)υριακη (Α)πογεμα
Οποιος κατορθώσει και έρθει σε επαφη με το αστρικο του σωμα μπορεί να αποκτησει πολλές ικανότητες οι οποίες όμως μπορεί να του στοιχίσουν πολύ περισσότερο απο ότι φαντάζεται.
Η ασκοπη χρήση αυτών των ικανοτήτων επιβαρύνει αφάνταστα το κάρμα.
Θα ήθελα να έχω την ικανότητα να μην επιθυμώ καμία ικανότητα!
Άρα να επιθυμείς όποια θες και μετά να το αναιρείς..! σωστά? (Να και αν γυρίζει να και αν δεν γυρίζει δηλαδή)
ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
Οποιος κατορθώσει και έρθει σε επαφη με το αστρικο του σωμα μπορεί να αποκτησει πολλές ικανότητες οι οποίες όμως μπορεί να του στοιχίσουν πολύ περισσότερο απο ότι φαντάζεται.
Οπωσδήποτε χρήση για τσαρλατανισμούς, κερδοσκοπία, εντυπωσιασμούς και γενικά για εδραίωση εξουσίας απέναντι σε άλλους. Άσε που υπάρχει πάντα η πιθανότητα να σου αφαιρεθούν όλα αυτά με κάποιο τρόπο, αν είσαι προκλητικός και αυτοδιαφημίζεσαι, και πολλές φορές τραυματικό.
Καλησπερα .Μηπως θα θελες να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος .Με ενδιαφερει παρα πολυ το παραπανω που ειπες . Πιστευεις οτι η τηλεκινηση και η προσπαθεια επηρεασμου τυχερων παιχνιδιων εχει να κανει με το αστρικο σωμα η ειναι καθαρα ικανοτητα του εγκεφαλου .Ειχα ανοιξει ενα σχετικα παρομοιο θεμα αλλα οι γνωμες των χρηστων ηταν διαφορετικες
ΚΩΣΤΑΣ1234
19-12-14, 22:45
Θα Ήθελα Να μπορώ Να πετάω και να μπορώ να διαβάσω τι σκέψη του Θεού. Απο την άλλη όμως λίγο τρέμω ως προς το Δεύτερο.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.