Επιστροφή στο Forum : Ποιός στρώνει τον δρόμο στον παγκόσμιο "σωτήρα";
Κάθε φορά που ανοίγουμε την τηλεόραση και ακούμε τις ειδήσεις η εικόνα για την παγκόσμια κατάσταση είναι τραγική.
Απο την μια η παγκόσμια οικονομική κρίση που κάνει το 1/3 του κόσμου που είχε ένα ανεκτό βιωτικό επίπεδο, να ανησυχεί σοβαρά πια για το αύριο. Πολλά εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους λόγω της ύφεσης. Πολλές άλλες χιλιάδες χάνουν τα σπίτια τους γιατί αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις του δανείου. Εκατοντάδες εκατομμύρια ζούν κάτω απο το όριο της φτώχειας πια στον λεγόμενο πολιτισμένο δυτικό κόσμο. Ο φόβος ότι ακόμα και αυτές οι πενιχρές οικονομίες τους που είχαν εμπιστευτεί στις τράπεζες, κινδυνεύουν να γίνουν παλιόχαρτα και να εξανεμιστούν εν μία νυκτί.
Απο την άλλη το φάσμα της παγκόσμιας πείνας που ήδη πλήττει τα υπόλοιπα 2/3 της ανθρωπότητας. Παιδιά πεθαίνουν κατά εκατοντάδες καθημερινά στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής γιατί δεν έχουν ένα ποτήρι γάλα να πιούν. Άθλιοι σκελετωμένοι γονείς τα βλέπουν να πεθαίνουν μέσα στα χέρια τους χωρίς να μπορούν να τα βοηθήσουν. Η βοήθεια απο τις "πολιτισμένες" χώρες έρχεται όλο και λιγότερη γιατί το χρήμα πρέπει να δοθεί στις τράπεζες για να υπάρχει ρευστότητα... ( χα χα... τι ειρωνία Θεέ μου...)
Μετά έχουμε τα όλο και πιο ανησυχητικά σημάδια της παγκόσμιας οικολογικής καταστροφής και το φάσμα της ερήμωσης του πλανήτη απλώνεται απειλητικό παντού. Καταστροφικές πλυμμήρες, σεισμοί, ανεξέλεγκτες πυρκαϊές, τυφώνες, φαινόμενο του θερμοκηπίου και λειώσιμο των πάγων, ενώ αλλού η ξηρασία απλώνεται με φρενήρεις ρυθμούς και το νερό δεν φτάνει πια για να καλυφθούν ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες.
Στην κοινωνία έχει γκρεμιστεί κάθε θεσμός και έννοια δικαίου. Η ανηθικότητα σε όλο της το μεγαλείο απο τον πιο επώνυμο μέχρι τον πιο ασήμαντο. Η εγκληματικότητα έχει αναγκάσει τους ανθρώπους να ζουν σε καθεστώς καθημερινού και διαρκούς φόβου. Τα ναρκωτικά θερίζουν. Οι σχέσεις των ανθρώπων έχουν ευτελιστεί. Η ιστορία ξαναγράφεται καθημερινά ανάλογα με τα συμφέροντα των ισχυρών και η πίστη των ανθρώπων σε αυτό που η κάθε φυλή όριζε ως Θεό έχει χάσει και αυτή την επιρροή της σε μεγάλο βαθμό πάνω στους ανθρώπους.
Οι άνθρωποι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι θολωμένοι, απελπισμένοι, αποχαυνωμένοι, χωρίς αξίες, ιδανικά, στόχους και κυρίως χωρίς ΕΛΠΙΔΑ για ένα καλύτερο αύριο. Η λέξη ΑΓΑΠΗ έχει χάσει παντελώς το νόημά της και ο ΕΡΩΤΑΣ απο ουράνιος έχει εκπέσει στην χειρότερη πάνδημο μορφή του...
Όλα λοιπόν βαδίζουν σύμφωνα με το σχέδιο. Το έδαφος προετοιμάζεται μέρα με την μέρα και πάνω στην μεγάλη απελπισία ξαφνικά θα έλθει αυτός που θα δώσει λύσεις σε όλα και ελπίδα στους ανθρώπους.
Είναι φανερό ότι όλοι κατά βάθος περιμένουν αυτόν τον παγκόσμιο ηγέτη. Το βλέπεις στα μάτια των ανθρώπων αφού ακόμα και αυτοί οι Πλειάδιοι που περίμεναν να έλθουν με το κοσμοσκάφος τους, τελικά δεν ήλθαν.
Δεν ξέρω αν αυτός ο "κύριος" θα είναι όπως λένε οι χριστιανοί ο αντίχριστος ή όπως τον δήλωσε ο Όργουελ ο "Μεγάλος Αδελφός". Ούτε ξέρω αν θα είναι ο πολέμαρχος του Θεού όπως λέει ο γραφικός Λιακόπουλος.
Το θέμα είναι ότι το έδαφος έχει προετοιμαστεί πολύ καλά με καταστάσεις και γεγονότα πραγματικά ή παραφουσκωμένα. Και είναι διάχυτη η αίσθηση ανάμεσα στον κόσμο ότι κάτι θα γίνει ότι κάτι έρχεται ότι κάτι θα ξεσπάσει.
Τι είναι άραγε αυτό ή αυτός που μας ετοιμάζουν; Ποιοί είναι αυτοί που "ντύνουν τον γαμπρό" για να έλθει ως "νυμφίος εν τω μέσω της νυκτός".
Ας κάτσουμε λίγο να σκεφτούμε γιατί θα έλθει σύντομα η στιγμή να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιούς θα αφήσουμε όπως έλεγε κάποτε σε ένα τραγούδι του ο Διονύσης...
Φιλικά και ανησυχητικά...
η απάντηση φίλε απέριττε θα έρθει όταν κρίνουν οι ''αρμόδιοι''..
η απάντηση στο ποιός είναι αυτός..
στο ποιοί τον ετοιμάζουν, φοβάμαι πως ούτε και τότε θα το μάθουμε..
ίσως αργότερα..
ο κόσμος πελαγοδρομεί, αφού όπως έχω ξαναπεί, ο παιδαγωγός όλων πλέον είναι η TV..
η βιομηχανία του χόλλυγουντ (ιερόν- τίμιον ξύλον), γεννά τρόμο και καθοδήγηση..
η ανησυχία όλων διάχυτη..
σε περιόδους πανικού και στέρησης όλοι προσδοκούν καλύτερες μέρες..
και χωρίς να γνωρίζουν πέφτουν σε χειρότερες καταστάσεις..
θυμίζουν τον χαρτοπαίκτη, που αντί να σταματήσει, μένει να ρεφάρει..
και αφού ο σπόρος έχει σπαρθεί, θα έρθει και η ώρα να βλαστήσει..
την ώρα της συγκομιδής φοβάμαι..
Trithemius
15-10-08, 22:12
Αγαπητέ "Απέριττε" θα συμφωνήσω εν μέρει στη ζοφερή (αν και ολίγον περισσότερο απ' ότι ισχύει) εικόνα της ανθρωπότητας που μας παρουσιάζεις. Πλήν όμως, θέλω να σημειώσω πως η βασική μου διαφωνία έγκειται όχι στο ότι περιμένουν όλοι κάτι αλλά στο τι είναι αυτό που οι πολλοί περιμένουν.
Θεωρείς πως πρόκειται για πρόσωπο αλλά ας μην ξεχνάμε πως τα "μεσσιανικά μοντέλα" έχουν μεταβληθεί σχετικά από τις παλαιότερες εποχές. Το θέμα είναι πως παλαιότερα η εικόνα του μεσσία ήτο πιο "ρομαντική" θα έλεγε κανείς, όπου ένας άνθρωπος απόλυτα χαρισματικος και με πολλές εξουσίες θα έπαιρνε στα χέρια του την τύχη όλου του κόσμου.
Το θέμα είναι πως η αλαζονεία στις μέρες μας δείχνει αγιάτρευτη ασθένεια και πολλοί θα είναι εκείνοι που θα αξιώνουν τη θέση του μεσσία... Ο λαός πλέον δεν στρέφεται σε υπερανθρώπους όπου θα στηρίξει τις ελπίδες του αλλά σε κάτι μεγαλύτερο, σε κάτι πιο εκτεταμένο και ευέλικτο, σε αυτό που εμπνέει σιγουριά, ασφάλεια και ελπίδα για το μέλλον και αυτό το κάτι θεωρώ πως ονομάζεται "παγκόσμια κυβέρνηση" κι όχι μεσσίας...
Οι απογοητευμένοι και παθόντες αυτής της εποχής δεν έχουν ανάγκη από θαυματοποιούς αλλά από ολόκληρα συστήματα διαχείρησης της εξουσίας, κάτι που αποφέρει σταδιακά αλλά συστηματικά τη σιγουριά και την ασφάλεια στη σκέψη του απλού πολίτη. Ο ένας (1) που θα αξιολογηθεί ως "άρχοντας του κόσμου" θεωρώ πως αποτελεί μοντέλο του παρελθόντος, καθώς ο σύγχρονος άνθρωπος που παλεύει για έναν αξιοπρεπή βιοπορισμό, δεν αναζητά λύσεις από φιλμ αλλά λύσεις που εμπνέουν εμπιστοσύνη, όπως ολόκληρες κυβερνήσεις.
Επομένως ο απλός και απογοητευμένος άνθρωπος θα αποδεχτεί τη μόνη λύση ενάντια στην εξαθλίωση που του επέβαλαν αυτοί που μετά θα του προσφέρουν την ελπίδα, δηλαδή οι ίδιοι οι θεμελιωτές της παγκόσμιας κατάπτωσης που δεν θα είναι ένα άτομο αλλά ένα ολόκληρό σύστημα υπό μία υπερκυβέρνηση, στα χέρια της οποίας θα εξαργυρώνονται οι ανθρώπινοι φόβοι...
Ο Κοσμος απλα προχωραει παραπερα...το τι θα γινει δεν το ξερω...μονο ο χρονος θα δειξει....
Ας μικρύνουμε τον κύκλο. Φανταστείτε σε όλο τον πλανήτη να υπήρχε μονο η Ρωσία και κανένα άλλο κράτος. Όλα τα αλλα κράτη δάση και πεδιάδες.
Λέγοντας Ρωσία εννοώ ένα κράτος μεγάλο που έχει ότι χρειάζεται για το λαό του, ενέργεια, τροφή, πλούτο, βιομηχανία κτλ. Σε ένα τέτοιο τόπο, υπάρχει μονο ένα χρηματιστήριο. Δεν υπάρχουν εταιρίες εκτος του κράτους αυτού γιατί δεν υπάρχουν σύνορα με αλλα κράτη. Δεν υπάρχει εξωτερική πολιτική, και δεν υπάρχει κάποιος εξωγενής παράγοντας να ελένξει την εσωτερική πολιτική η οποια κάλλιστα μπορεί να οδηγήσει σε τυραννία χωρίς καμια ελπίδα σωτηρίας από έξω.. γιατί δεν υπάρχει έξω. Δεν υπάρχει συμβούλιο παγκοσμιων τραπεζών, αλλα μια τράπεζα η κεντρική, η οποια αν χρεοκοπήσει τέλος πάπαλα δεν υπάρχει κάποιος δανειστής για αυτήν. Στρατό δεν έχει το κράτος, και ποιον να πολεμήσει άλλωστε.. αλλα έχει πολύ ισχυρή μυστική αστυνομία για την προάσπιση της "εξουσίας του λαου". Πολύ αστυνομία σε μέγεθος δυνάμεων και πολύ αστυνόμευση σε ποιότητα ζωής. Ένα δυνατό όπλο υπέρ της σταθερότητας του κράτους, αλλα και ένα πανίσχυρο όπλο του οποιουδήποτε κακόβουλου σχιζοφρενή.. Σήμερα, στην πραγματικότητα μας, η αμερική δεν μπορεί να επιτεθεί σε ένα μέρος του κόσμου, χωρίς να βρει πρώτα ένα πρόσχημα. Σε έναν κόσμο με ένα μονο κράτος, ούτε πρόσχημα ούτε λόγο θα έχει να περιμένει κανεις από το "κράτος".
Σε τι μπορεί να ωφελήσει λοιπόν τον κόσμο η παγκόσμια κυβέρνηση; Το παγκόσμιο κράτος;
Το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό μου είναι το κέρδος. Διότι όταν σήμερα κάνουν έναν πόλεμο για να κερδίσουν δυο τύποι τους φυσικούς πόρους ενός κράτους.. σε έναν κόσμο σαν τον προαναφερθέν.. ο φυσικός πόρος θα ανήκει στο κράτος.. να το πουλήσει. Στο παγκόσμιο κράτος.. άντε βγάλε τώρα εσύ άκρη, αγαπητέ παγκόσμιε που κάποτε ζούσες στην ελλάδα.. ότι τα πετρέλαια στην Νότιο Αφρική πουλήθηκαν στον Τάδε Μάγκα.
Τώρα φιλε απέριττε.. νομίζω φαντάζεσαι ποιος είναι ο μάγκας που στρώνει το δρόμο με ροδοπέταλα.. μονο που σκέφτομαι ώρες ώρες, υπάρχει καμια διέξοδος από την κρίση ελευθερίας στην οποια εισερχόμαστε; και πάντα ρε γαμώτο η απάντηση είναι αρνητική. Θα γίνει και μετά θα είμαστε τρισάθλιοι.. και θα αρχίσουμε ανταρτοπόλεμο. να έχει κάτι να κυνηγάει η παγκόσμια αστυνομία..
Trithemius
16-10-08, 06:04
Πραγματικά πιστεύω πως η παγκόσμια επιβολή μέσω μίας υπερκυβέρνησης θα είναι η εξέλιξη που τελικά θα συμβεί. Η ανθρωπότητα θα φτάσει σε τέτοιο επίπεδο εξαθλίωσης, φόβου για την καθημερινότητα και ανασφάλειας (δημιουργήματα της ίδιας της υπερκυβέρνησης) που τελικά στο όνομα της διακρατικής αρμονίας και αλληλοκατανόησης και με σημαία την παγκόσμια αγάπη κλπ κλπ, θα έρθει η στιγμή που όλοι οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη θα βρεθούν υπό την εξουσία μίας υπερκυβέρνησης και μάλιστα θα θεωρήσουν πως πράγματι κάτι τέτοιο είνια αναγκαίο και σωστό! Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο απλός λαός εξαναγκάζεται σε νέα δεδομένα νομίζοντας πως "επιλέγει"...
Δεν ξέρω αν αυτό που θα γνωρίσουμε κάποτε θα έχει το προφίλ που παρουσιάζεται στο 1984, στο "Νησί" ή στο "Resident evil" αλλά το σίγουρο είναι πως θα ενεργοποιηθούν τέτοιοι μηχανισμοί επιβολής και κατευθυνόμενου βιοπορισμού που ο απλός πολίτης, εγκλωβισμένος ων, θα νομίζει πως είναι ελεύθερος να κινηθεί μέσα στο σύστημα που θα του επιβάλλουν. Είναι κάτι σαν το πως παρουσιάζουν το να κάνεις έρωτα με προφυλακτικό...
Αγαπητοί Γιώργο και Τριτέμιε.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ως προς την κατάσταση που θέλουν να δημιουργήσουν. Όμως κάθε κατάσταση χρειάζεται και το κατάλληλο άτομο να την υποστηρίξει. Έχουμε παραδείγματα στην παγκόσμια ιστορία. Το πιο πρόσφατο ήταν ο Χίτλερ. Μέσα σε μια χοοτική κατάσταση λόγω των συνεπειών της ήττας της Γερμανίας στον Α' παγκόσμιο πόλεμο, εμφανίσθηκε ως ο σωτήρας του γερμανικού έθνους. Σίγουρα ήταν μια χαρισματική προσωπικότητα έστω και αν ήταν αρνητική. Κατάφερε να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη του γερμανικού λαού προς το πρόσωπό του. Ότι ήταν αυτός που θα τους οδηγούσε στην δόξα και την ευημερία. Αφού οι μάζες λειτουργούν ως κοπάδια είναι λογικό να χρειάζονται έναν τσοπάνη. Και όταν τσοπάνης δεν υπάρχει ή δεν ξεχωρίσει κάποιος, κάποιοι άλλοι φροντίζουν να τον κατασκευάσουν. Αφού όμως πρώτα δημιουργήσουν την ανάγκη για την ύπαρξή του.
Ο σωτήρας κατά την γνώμη μου δεν είναι αυθύπαρκτος. Είναι κατασκεύασμα των εποχών, των συνθηκών ή των μυστικών εταιριών αν θέλετε. Πάντως επειδή τα σχέδια εξυφαίνονται σε βάθος χρόνου που ούτε το μυαλό μας πάει πόσο ακριβώς, παράλληλα δημιουργούν και τον ηγέτη.
Η επιλογή του σίγουρα δεν γίνεται τυχαία. Υπάρχουν "φυτώρια" που έχουν ακριβώς αυτόν τον σκοπό. Και την κατάλληλη στιγμή τον εμφανίζουν. Όλα στημένα και ύποπτα. Τίποτε δεν αφήνεται στην τύχη. Δεν υπάρχει τυχαίο στην παγκόσμια ιστορία.
Πχ έχει σκεφθεί ποτέ κανείς ότι η ύπαρξη του Χίτλερ και το ολοκαύτωμα των Εβραίων να ήταν το μέσον για να φτάσουμε μετά τον πόλεμο στην ίδρυση του κράτους του Ισραήλ; Το βάζω σαν υπόθεση για σκέψη...
Ο παγκόσμιος "σωτήρας" που οι άνθρωποι θα τον βλέπουν κάτι σαν νέο Μεσσία, κατά την γνώμη μου και την διαίσθησή μου είναι ήδη έτοιμος. Απλά δεν ξέρω την χρονική στιγμή που θα κάνει την "ηρωϊκή" του εμφάνιση.
Πιστεύω όμως ότι αυτή η στιγμή είναι πολύ κοντά...
υπαρχει μια κρυφη παραμετρος σε αυτο που συζητατε ...
ειναι γνωστο ποιος στρωνει το δρομο
περιπου γνωστο μπορει να ειναι και το προσωπο
γνωστη επισης η τακτικη
νομιζω πως
παρολα αυτα θα γινει και παλι ενας αναποφευκτος κυκλος
οι απωλειες οπως γινεται συνηθως λογιζονται μεγαλες
κατι που θα θυμιζει εντονα την ιστορια του αντιχριστου.....
ο πραγματικος σωτηρας ομως νομιζω ειναι ενας
Πετρο τον λενε
και τον κουβαλατε ολοι αναμεσα στα σκελια σας....
αυτος παντα εδινε τη λυση για συνεχεια μετα απο καθε μεγαλη παγκοσμια μπορα που στο περασμα της σχεδον εξαφανιζε τους ανθρωπους ...
βεβαια υπαρχει προσπαθεια εξαφανισης Του αλλα φανταζομαι πως δεν ειναι πληρως εφικτη.....
ευχαριστω
φιλικα
και
@
Αγαπητέ Απέριττε έχουμε κάνει ακριβώς την ίδια σκέψη, εδώ και δύο εβδομάδες που γίνονται όλα τα δραματικά γεγονότα στο χώρο της οικονομίας σκεφτομαι ακριβώς αυτό που σκέφτεσαι κι εσύ, ότι στρώνεται ένας δρόμος για να παρουσιαστεί κάποιος ως σωτήρας κάποιας μορφής. Βεβαίως μπορεί και να μη συμβαίνει αυτό αλλά ο χρόνος θα το δείξει. Όσο για αυτό που αναφέρεις για το ολοκαύτωμα ίσως είναι υπερβολικό να πεί κανείς πως έγιναν όλα αρχικά για να δημιουργηθεί το κράτος του Ισραήλ, όμως είναι αποδεδειγμένο ιστορικά και αποδεκτό και από τους Εβραίους έστω και ανεπίσημα πως έγινε απόλυτη εκμετάλλευση της τραγικής θέσης στην οποία βρέθηκαν οι Εβραίοι της Ευρώπης από τους Σιωνιστές Εβραίους για την δημιουργία του κράτους τους.
Οπως μας εχει διδάξει η ιστορία οι σωτήρες έρχονται παντα σε περιόδους εξαθλιωσης. Ακόμα δεν έχουμε φτάσει εκει αλλα σιγουρα οδεύουμε προς τα εκει καθως τα γεγονότα με το χρηματιστήριο μαρτυρούν το παιχνιδι που παιζεται πισω απο τις πλάτες μας. Οταν δεν θα αντέχουμε αλλο τοτε ειναι που θα χτυπησουν και θα τον παρουσιασουν σαν παγκόσμια λυση και πολυ φοβαμαι δεν θα εχουμε μυαλο για να σκεφτούμε καθαρά!!!
Απέριττε νομίζω ότι είδες τις τελευταίες μέρες πως ξαφνικά κάποιος μεσήλικας τυπάκος που δεν τον πήγαινε ούτε ο σκύλος του στις δημοσκοπήσεις ξαφνικά μέσα σε δύο βράδια έγινε αυτός που “έσωσε” τις τράπεζες. Μπράουν λέγετε και εδρεύει κάπου στην Μεγάλη Βρετανία. Λίγες μέρες πριν η δημοτικότητα του είχε πέσει κατακόρυφα και με μια κρίση ξαφνικά έβγαιναν στις τηλεοράσεις, ξανά τονίζω γιατί έχει σημασία στις τηλεοράσεις και έλεγαν ότι είναι ο μέγας πολιτικός… Ποιος;
Δεν ξέρω εάν η πραγματικότητα είναι λιγότερο ζοφερή όπως λέει ο Trithemius, μπορεί να είναι και χειρότερη. Μερικές φορές έχει σχέση από πού κοιτάς και κάτω ποιες προϋποθέσεις κάποιες καταστάσεις.
Το ποιος στρώνει τον δρόμο, έχουν πολλοί προσπαθήσει να το διαπιστώσουν και να το προσδιορίσουν. Είναι οι Ροκφέλερ, οι Ροθτσάϊλντ, 120 απο τους ισχυρότερους ανθρώπους του κόσμου, μεγαλοεπιχειρηματίες απο Ευρώπη, πολιτικοί της κυβέρνησης των ΗΠΑ, Υπουργείο Οικονομικών, Λευκός Οίκος, Υπουργείο Εξωτερικών, Αμύνης όπως υποστηρίζει το EndGame? Δηλαδή τα μέλη της λέσχης Bilderberg? Είναι αυτοί οι μεγάλοι γαιοκτήμονες…
Όπως είπε και ο Ευρύνοος, αυτό ίσως να μην το μάθουμε ποτέ. Στο έχω ξαναπεί και θα στο ξαναπώ, εάν δεν το έχεις δει το endgame να το δεις, έχει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Δεν ξέρω εάν λέει την αλήθεια ή όχι, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον… Οποιος το έχει δει, ίσως να θυμάται ότι στην αρχή του ντοκιμαντέρ εμφανίζεται και κάποιος δικός μας, πολύ δικός μας να κατευθύνεται προς τα εκεί…
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Φίλε μου Απέριττε διάβασα όλες τι απαντήσεις και στις οποίες συμφωνώ
με όλες εν μέρη....
Μου έχει κάνε όμως εντύπωση που δεν αναφέρατε κάτι....
Η δική μας ευθύνη δεν υπάρχει ??????
Γιατί παντα και παντου φταινε κάποιοι άλλοι ??????
Καλά κάνουν και μας ποδοπατάνε...
Καλά κάνουν και παίζουν με το μέλλον το δικό μας και των απογόνων μας.
Καλά κάνουν αφού προσκυνάμε...
Αφού μας βρίσκουν με σκυφτό το κεφάλι....
Καλά κάνουν και έρχονται και πάλι τα "μεσσιανικά μοντέλα" όπως αναφέρει
ο φίλος Trithemius....
Καλά κανουν αφου παιδαγωγός έχει γίνει η Τηλεόραση όπως αναφέρει ο
φίλος Ευρυνοος....
Αλλά δεν υπάρχει το OFF για την τηλεόραση ?????
Ας μην τα ρίχνουμε όλα σε κάποιους "ΑΛΛΟΥΣ"...
Το μερίδιο ευθύνης μας είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ....
Ευχαριστώ.
Το θέμα είναι ποιος ανοίγει τον δρόμο και όχι ποιος έχει την ευθύνη. Σωστά τα λες. Αλλά ξέρεις αυτή η ευθύνη είναι προσωπική. Κλείνω εγώ, κλείνεις εσύ, κλείνουμε όλοι μέσα στο μεταφυσικό τις τηλεοράσεις, κλείνουν 10.000.000 τις τηλεοράσεις. Είναι αρκετό; Δεν είναι; Βλέπουμε την κατάσταση, την αναγνωρίζουμε, την προσδιορίζουμε και; Πόσοι από εμάς συμφωνούμε για αυτά που λέει ο Απέριττος και πόσοι τα έχουμε σκεφτεί; Πόσοι είμαστε σε όλο τον κόσμο; Είμαστε αρκετοί; Το να κλείσουμε την τηλεόραση και να μην δεχόμαστε την προπαγάνδα εμείς και άλλοι πολλοί, σταματάει την εξέλιξη των γεγονότων;
Φυσικά και έχουμε ευθύνη, φυσικά και φταίμε, αλλά τώρα τι κάνουμε; Ίσως δεν έχει καν σημασία το ερώτημα που βάζει ο Απέριττος, ίσως έχει τεράστια σημασία, αλλά το ουσιαστικό ερώτημα νομίζω ότι είναι τι κάνουμε?
Εάν το να εντοπίσουμε ποιος είναι αυτός που οδηγεί τα πράγματα, έχει κάποιο σοβαρό αποτέλεσμα και έχει κάποιο λόγω στο να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, είναι πολύ σημαντικό.
Εάν το να εντοπίσουμε ποιος κινεί τα νήματα, δεν μας διευκολύνει στο να το αντιμετωπίσουμε δεν έχει κανένα νόημα. Όπως δεν έχει και κανένα νόημα να βρούμε ποιος ευθύνεται. Ναι ευθυνόμαστε όλοι, τώρα τι κάνουμε;
Αγαπητέ φίλε Γιώργο ασφαλώς και υπάρχει η έννοια της προσωπικής ευθύνης. Και αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Κανείς απο δαύτους δεν θα μπορούσε να κάνει τον τσοπάνη αν εμείς δεν ήμασταν πρόβατα. Και παρότι θέλουμε να λέμε ότι αγαπάμε την ελευθερία στην πραγματικότητα κανείς δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη του να είναι πραγματικά ελεύθερος. Όπως έλεγε σε ένα ποίημά του ο Κάλβος "θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία". Και δυστυχώς αγαπητέ Γιώργο ούτε αρετήν έχουμε ούτε και τόλμην. Επίσης ο Όσσο έλεγε. Το θέμα δεν είναι να δώσεις την ελευθερία στους ανθρώπους. Το θέμα είναι αν είναι έτοιμοι και σε θέση να την διαχειριστούν σωστά.
Γι αυτό οι άνθρωποι πάντα προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο στις πλάτες κάποιου άλλου. Γιατί αυτό βολεύει. Πάντα τελικά κάποιος αναλαμβάνει λοιπόν να πάρει την ευθύνη, αλλά αυτό έχει κόστος το οποίο καλούμεθα να το πληρώσουμε.
Απο την άλλη πάλι σκέφτομαι και κάτι άλλο. Οι άνθρωποι διανοητικά τουλάχιστον δεν είναι ίσοι. Αυτό είναι σίγουρο και δεδομένο. Δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να κυβερνήσουν ή να πάρουν σωστές αποφάσεις. Και πάντα κάποιος πρέπει να βγαίνει μπροστά και να παίρνει αποφάσεις, να βάζει κανόνες σύμφωνα με τους οποίους πρέπει να λειτουργούμε για να υπάρχει μια στοιχειώδης τάξη. Όμως το ποιούς θα επιλέξουμε να είναι πρώτοι ανάμεσα σε ίσους είναι δική μας ευθύνη και πρέπει να λογοδοτούν.
Όμως για να υπάρχει αυτό το κριτήριο πρέπει να έχεις υπεύθυνους πολίτες με κρίση και παιδεία. Δεν είναι όλοι άξιοι γι αυτό και δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ όλοι, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσε να είναι ένας σημαντικός αριθμός.
Ποιος όμως διαμορφώνει τις συνειδήσεις; Όταν δεν υπάρχει παιδεία, όταν δεν υπάρχει κρίση στα άτομα πως θα μπορέσουν να δουν καθαρά; Πως θα καταλάβουν που είναι το στήσιμο και που οι παγίδες που στήνουν τα διάφορα κέντρα;
Θα πω ένα απλό παράδειγμα. Παρατηρείστε κάτι που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό. Άνέκαθεν ήμασταν μια χώρα κομπιναδόρων. Όλες οι κυβερνήσεις πάντα είχαν στελέχη τα οποία ήταν μπλεγμένα σε σκάνδαλα. Αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες με το σκάνδαλο στο Βατοπέδι δείχνει καθαρά ότι για κάποιο λόγο τα "κέντρα" δεν παίζουν πια τον Καραμανλή. Για ποιο λόγο άραγε; Τι έχει γίνει; Να είστε σίγουροι ότι αν δεν ήθελαν να τον φάνε δεν θα μαθαίναμε τίποτε. Και αυτό είναι απλό να το καταλάβουμε. Αν δεν έβγαινε το θέμα απο τα ΜΜΕ θα μπορούσα εγω να ξέρω τι συμβόλαια έχει υπογράψει το κράτος με τον Εφραίμ; Ή μήπως ξέρετε όλα όσα γίνονται; Αναρωτηθήκατε ποτέ πως χτίζονται και σε ποιους ανήκουν όλες αυτές οι βίλες που υπάρχουν πέριξ της Πάρνηθας πχ; μέσα στον εθνικό δρυμό; ούτε το ξέρετε ούτε θα το μάθετε ποτέ εκτός και αν για κάποιο λόγο κάποιος πρέπει να "καεί".
Εκεί είναι λοιπόν η δική μας ατομική ευθύνη. Στο να ζητάμε εξηγήσεις για αυτά που βλέπουμε και τα προσπερνάμε. Και η πρώτιστη ευθύνη είναι να προσπαθούμε να αποκτήσουμε το "γνώθι σαυτόν". Όποιος το προσπαθεί αυτό δεν γίνεται πρόβατο σε κανενός τσοπάνη το κοπάδι...
Μόλις είδα φίλε μου agaliarep την απαντησή σου...
Μα νομίζω πως απάντησα φίλε μου....
Εμείς έχουμε το μεγάλο μερίδιο της ευθύνης....
Στον παρωπιδισμό μας στον ωχ-αδελφισμό μας και πάνω απο όλα βαζουμε
τον εαυτούλη μας αγνοώντας τον διπλανό μας...
Το πρόβλημα μας είναι ποιος κινεί τα νήματα και ΟΧΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΙΝΕΙ ????????
Καλό είναι να μην ζητάμε ευκαιρία να αποποιηθούμε τις ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ..
Τις όποιες ευθύνες μας....
Ευχαριστώ.
Το πρόβλημα μας είναι ποιος κινεί τα νήματα και ΟΧΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΙΝΕΙ ????????
Απλά λέω ναι. Εμείς ευθυνόμαστε, όταν αφήνουμε να κινούν τα νήματα, εμείς, εγώ, εσύ κτλ. και πάρα πολλοί άλλοι που δεν βρίσκονται στον κύκλο μας. Ρωτώ τι κάνουμε; Μπορεί να συνειδητοποιηθεί όλος ο κόσμος και να κάνει κάποια αλλαγή; Προφανώς όχι, δεν το επιτρέπει ο χρόνος προφανώς. Άρα είμαστε κάποιοι λίγοι που πιστεύουμε ότι τα νήματα κάποιος τα κινεί και κάποιοι ακόμα πιο λίγοι που αναλαμβάνουμε την ευθύνη αυτή. Αυτοί οι λίγοι τι κάνουμε; Αυτό εννοούσα ότι είναι το πιο σημαντικό. Ασφαλώς και πρέπει, εεε και κάποιοι ξέρουμε ότι ευθυνόμαστε όλοι. Αλλά από εκεί και πέρα πρέπει κάτι να κάνουμε, δεν νομίζεις;
Κανείς απο δαύτους δεν θα μπορούσε να κάνει τον τσοπάνη αν εμείς δεν ήμασταν πρόβατα.
Και όμως Απέριττε, στο θεμελιώδες ερώτημα που έθεσα πριν 2 χρόνια ένα ποσοστό 28% απαντά καθόλου....
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1564&page=1
Πολλές φορές αναρωτιέμαι τί θα έκανε την μάζα (σε αυτήν συγκαταλεγόμαστε όλοι) να αντιδράσει με δύναμη και διάρκεια απέναντι στα προβληματικά κράτη, στην προβληματική κοινωνία γύρω του. Τους τελευταίους αιώνες, παντού στη Γη τα τεκταινόμενα καθορίζονται από την πλειοψηφία, αν και σε αρκετές περιπτώσεις οι πλειοψηφίες επηρεάζονται ποικιλοτρόπως, ενεργώντας ακούσια προς όφελος των ολίγων (εξουσιαστών, επιχειρηματιών και λοιπά). Αναλογιζόμενος παρόλ'αυτά ότι υπάρχει ελπίδα βελτίωσης, έχω καταλάβει πως η αρχή μπορεί να γίνει μόλις συνειδητοποιήσει και εξετάσει ο καθένας μας την παρούσα κατάσταση στο κοντινό του περιβάλλον. Αργότερα, σημαντικό είναι να ακολουθήσει μια περίοδος όπου κάποιοι θα θέσουν προσωπικές ιδέες για συζήτηση μεταξύ των εν λόγω συνειδητοποιημένων ατόμων, και ίσως πιο μετά έρθει ο καιρός για συλλογικές ενέργειες και πράξεις. Εκεί όμως νομίζω πως όλοι μας στεκόμαστε σκεπτικοί, και δικαίως. Πώς άραγε να πείσω εκατομμύρια ομοεθνών ή έστω ομοϊδεατών μου ότι πράγματι οι δικές μου προτάσεις για καλυτέρευση της τωρινής κατάστασης θα είναι και οι σωστές ή οι επιτυχημένες, εφόσον δεν είμαι αρχηγός μεγάλου κόμματος, ή αφεντικό πολυεθνικής, για παράδειγμα; Κάπως έτσι λοιπόν δημιουργούνται και οι τάσεις αναμονής των πιθανών παγκόσμιων σωτήρων, κάθε φορά που οι λαοί αγανακτούν. Φαίνεται πως οι περισσότεροι απλώς περιμένουν μια νέα, μεγάλη και ρηξικέλευθη ιδεολογία, ή τον άνθρωπο που ξαφνικά θα την εκφράσει, ώστε να πιστέψουν στην άφιξη αλλαγών, που θα επηρεάσει θετικά και τις δικές τους ζωές! Δεν κατηγορώ κανέναν γι'αυτό, σίγουρα αποτελέι μια πιθανή στάση απέναντι στην τεράστια λαίλαπα η αναμονή ενός Μεσσία. Πρόκειται βεβαίως για μια παθητική κι επομένως εύκολη αντιμέτωπιση. Τα δύσκολα, κι αυτά που θα επέφεραν πράγματι τις πολυπόθητες αλλαγές στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, μπορούν να γίνουν μόνο με πιο δραστήριες κινήσεις, με αναμφίβολα περισσότερη σκέψη από την πλευρά του καθενός, με καταιγισμό νέων ιδεών σε προσωπικό κι αργότερα συλλογικό επίπεδο. Πιστεύω ότι η πλέον κατάλληλη επανάσταση θα ήταν η νοητική, παρά οι αναμονές για νέους Μεσσίες, ή μια στείρα αδιαφορία για τα γεγονότα, ή ακόμα και οι αιματοχυσίες στους δρόμους. Η βελτίωση της παιδείας θα ήταν ένα πρώτο βήμα για την επίτευξη μελλοντικών νοητικών επαναστάσεων, όμως προς το παρόν ενδιαφέρει τους πάντες η οικονομική κρίση, οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε, άγνωστο το "μέχρι πότε"...
Έχει φανεί, στην παγκόσμια ιστορία έως τώρα, ότι η πλήρης αγανάκτηση, αυτή δηλαδή που προκαλεί και μαζικές αντιδράσεις, επιφέρεται μόνο όταν ο κόσμος ξεκινά να ανησυχεί για τα δικά του χρήματα, ή ακόμα και για την καθημερινή τροφή του. Έτσι λοιπόν καταλήγουν οι περισσότερες ομαδικές εξεγέρσεις να χαρακτηρίζονται αιματηρές και βίαιες. Πιθανώς, κάτι τέτοιο θα γίνει και σε λίγα χρόνια. Βέβαια, όπως είναι ορατό σε πολλούς, τα γεγονότα καθημερινά μοιάζουν φτιαχτά από κάποιους που θέλουν να οδηγήσουν τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση. Ένας μεγάλος πόλεμος για παράδειγμα, είναι κάτι που σκέφτονται πολλοί ως μια λύση στο τωρινό χάος. Όμως στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για λύση, κι αυτό το γνωρίζουμε! Άλλοι, όπως προείπα, περιμένουν τους σωτήρες του κόσμου, είτε από αέρος, για τους πιο ονειροπόλους, είτε επι γής, για τους πιο σκεπτικιστές. Σε κάθε περίπτωση, ελάχιστοι είναι εκείνοι που αναζητούν μόνοι τους, ειλικρινώς και διακαώς, νέες ιδέες, νέες προσεγγίσεις, νέους τρόπους ζωής και διαβίωσης, απέναντι στην αρνητική παγκόσμια κατάσταση. Ακόμη λιγότεροι είναι αυτοί που προτάσσουν τις ιδέες τους και τις προτάσεις τους στο πλήθος, περιμένοντας ανθρώπους που θα θελήσουν να τους ακολουθήσουν στην πιθανή πορεία αλλαγών. Ζώντας σε δημοκρατία, το μυαλό μας συνειρμικά πηγαίνει σε νέα κόμματα και νέες παρατάξεις. Όμως όλα αυτά δεν είναι τα μόνα δυνατά, όπως μας μάθαιναν ήδη από την εφηβεία. Πέρα από την εσκεμμένη αδιαφορία, πέρα από τον ωχαδερφισμό, πρέπει να γεννηθούν και τρόποι δράσης. Οι πολίτες των κρατών αν ενωθούν κάτω από "ομπρέλες" ξεχωριστών προτάσεων για τα παρόντα προβλήματα (άλλοι για την δημιουργία νέων τρόπων διαχείρισης της οικονομίας, άλλοι για την προστασία του περιβάλλοντος, άλλοι για την αρωγή των φτωχών και λοιπά) μπορούν να καταφέρουν πολλά, ακόμη και στα πλαίσια του πολιτεύματος. Ο καθένας έχει ισχύ και δύναται να επηρεάσει την κοινωνία του, αρκεί να το συνειδητοποιήσει νωρίς. Προφανώς και σε τέτοιες κινήσεις, κάποιοι θα ηγούνται, κάποιοι θα έχουν τον άτυπο ρόλο του μικρού σωτήρα σε κάθε περίπτωση, αλλά τουλάχιστον είναι πολύ πιθανό να καταλάβουν όλοι αργότερα, πως οι παγκόσμιοι σωτήρες δεν έχουν θέση ανάμεσά μας, πως μόνοι μας μπορούμε να φέρουμε τις αλλαγές που γυρνάνε για χρόνια τώρα μέσα στο μυαλό μας.
Μπράβο ρε Αποστόλη με κάλυψε πλήρως η τοποθέτησή σου. Είπες πράγματα που κι εγω θα συμπλήρωνα παρακάτω... Να είσαι καλά...
Knight_Of_Creation
16-10-08, 16:48
Πολλά λέχθηκαν που με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο...
Περί της αντίδρασης στα σχέδια που ετοιμάζονται... Αντίδραση τουλάχιστον αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει και αυτό γιατί...
1ον οι Κύριοι εξουσιαστές έχουν ένα τέλεια καλοσχεδιασμένο σχέδιο που μπήκε σε εφαρμογή από τον 2ερο παγκόσμιο πόλεμο και ύστερα... Το 1950 κάποιοι κάπου κάποτε σχεδίασαν όσα θα συνέβαιναν έως το 2.000 . Και τα σχεδίασαν με άψογο τρόπο και δεν νομίζω να είναι κανένας από εμάς μάντης σε ισχυρή θέση για να τα προβλέψει... Εξίσου το 1970 έγιναν συγκεντρώσεις...το 1990...το 2000 και μέχρι σήμερα πρέπει να έχουν καθορίσει την πορεία του κόσμου για τα επόμενα 30 χρόνια τουλάχιστον...Σίγουρα κάποια σχέδια τους δεν τους βγήκαν αν και προσπάθησαν ηρωικά για αυτό... Αλλά έχοντας όλο τον χρόνο και τα ΜΕΣΑ στα χέρια τους... Δημιουργήσανε και Plan B και Plan C και Plan D και ούτω καθεξής... μέχρι να πετύχουν
2ον Οι κύριοι Εξουσιαστές ελέγχουν απόλυτα το μαγικό χαρτάκι...Το Money... Και όποιος ελέγχει το money σε σχεδόν παγκόσμιο επίπεδο ξέρετε τι κάνει ?? επενδύει...Που επενδύει ; Στα επόμενα σχέδια και στο μέλλον ... Ζούμε σε έναν κόσμο που εξαρτιέται απόλυτα από τα μαγικά χαρτάκια για τα πάντα γύρω μας... Άρα ήδη μας ελέγχουν απόλυτα αλλά ΟΧΙ όπως εκείνοι επιθυμούν...Έγινε η τεχνικότατη κρίση στον Ντάουν Τζόνι και τσούπ... Κράτη χρεώθηκαν ... Ένα κράτος αρνητής των εξουσιαστών εξαφανίστηκε εν μια νυκτί ( Ισλανδία) και θα αναγκαστεί να εισέλθει στην ζώνη του ευρώ για να υπάρχει... Χιλιάδες εταιρείες βούλιαξαν...εκατομμύρια εργαζόμενοι και επιχειρηματίες τρέμουν για το αύριο... Και όλα αυτά... Τόσο απλά !
3ον Λέτε να μην προέβλεψαν την αντίδραση του κόσμου ; Είστε τόσο ρομαντικοί που πιστεύετε πως δεν γνωρίζουν τις μεθόδους και το πως θα αντιδράσει ο κόσμος ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ? μάλλον όποιος το πιστεύει αυτό γελιέται οικτρά... Οι ιδεολογίες (κυρίως ο τρόπος που πλασάρεται και επεξεργάζεται) , Τα πολιτικά συστήματα, Οι αψιμαχίες με σημαία την εκάστοτε ιδεολογία- ομάδα - κόμμα - Έθνη είναι όλες τεχνητές και ελεγχόμενες ! ΟΛΑ ΟΜΩΣ ακόμα και αν σας θίγει αυτό σε προσωπικό επίπεδο...Είτε είστε κομμουνιστές, Νεοναζιστές, Δημοκράτες, Αναρχικοί γνήσιοι και του περιθωρίου ...Είστε όλοι σε έναν ενορχηστρωμένο χορό ελέγχου διότι απλά... Έχουν φροντίσει να αλλοιώσουν και να εκφυλίσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ... Ο Αναρχικός που σπάει και καίει , ο Χρυσαυγίτης που δέρνει και παθιάζεται για την σημαία, ο Δεξιός βολεμένος, ο Ρομαντικός αριστερός... Όλοι άθελα τους παίρνουν μέρος στο σχέδιο των εξουσιαστών...Και δεν συμβαίνει τώρα αυτό...εδώ και δεκαετίες συμβαίνει και τώρα απλά αρχίζουν κάποιοι να το βλέπουν... Η μόνη γνήσια και ανόθευτη ιδεολογία είναι αυτή της πίστης στους αιώνιους φυσικούς Νόμους ! Και ο νοών νοείτο!
4ον Γιατί πιστεύετε πως διέλυσαν την παιδεία στην εποχή της..."πληροφόρησης" ; Μα φυσικά και η εποχή της πληροφόρησης είναι ένας γελοίος μύθος τους όπως και τα μέσα της εποχής αυτής (ναι και το internet ένα βασικό τους εργαλείο τους είναι) ..Γιατί πληροφόρηση μπορεί να έχουμε...Γνώση τεκμηριωμένη και αντικειμενική για να βρούμε όμως ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ θα πρέπει να ψάξουμε μέσα σε ένα μάτσο...Σκ@@@τα και σαβούρα... Και πόσοι ερευνητές και αναζητητές της γνώσης μπορούνε να διακρίνουν την τεκμηριωμένη και αντικειμενική γνώση στην εποχή του πλουραλισμού των Βιβλίων (ο κάθε πικραμένος γράφει και από ένα βιβλίο) , και των εκατομμυρίων Site του διαδικτύου ; Θα απαντήσει κανείς... Μα βρίσκοντας ειδικούς να αναλύουν συγκεκριμένα πράγματα που αναζητάω... Ειδικούς ; Επιστήμονες ; Τους ίδιους επιστήμονες που λαδώνονται από τις εταιρείες ; Ποιος σας εγγυάται πως οι γνώσεις είναι ελεύθερες ; Όταν το κίνητρο είναι εδώ και δεκαετίες...το money ; Πάλι ο ρομαντισμός σας και η "λογική" σας ευθύνονται για την κακώς εννοούμενη αντίληψη σας... Η μόνη ορθή παιδεία είναι η ΥΛΙΚΟ-τεχνική ..Και αυτό διότι οι μελλοντικοί μηχανικοί - μηχανολόγοι - φυσικοί - αρχιτέκτονες - βιολόγοι - πυρηνικοί επιστήμονες κλπ κλπ θα είναι οι σκλάβοι - ζήλωτες που επί χρήμασι θα κάνουν την δουλειά των εξουσιαστών...Ήδη γίνεται... Λέτε να χρειάζονται φιλόσοφοι ; Άνθρωποι των ιδεών και των αξιών ; Αυτοί είτε απλά θεωρούνται γραφικοί - τρελοί και διώχνονται από το σύστημα η αναγκαστικώς θα εκφέρουν τις απόψεις του συστήματος... Τα σχολεία εκπαιδεύουν τα μελλοντικά ρομπότ του άχρωμου κόσμου μας... Δεν δημιουργούν έξυπνα παιδιά... Θέλουν και επιδιώκουν αποβλακωμένα βολικά παιδιά με εξυπνάδα ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ - ΦΥΣΙΚΗ -ΧΗΜΕΙΑ ή ΤΕΧΝΕΣ! Διότι ο σωστά παιδεμένος νέος στην γνώση των αξιών , της φιλοσοφίας , της ιστορίας, των αρχών θα είναι το μελλοντικό εμπόδιο..Διότι από αυτό το μονοπάτι βγαίνουν οι υγιής και ατόφιοι ηγέτες των Λαών ! Και τέτοιους δεν θέλουν...και όσοι υπάρχουν τους ελέγχουν !
συνεχίζεται....
Πιστεύω ότι η πλέον κατάλληλη επανάσταση θα ήταν η νοητική, παρά οι αναμονές για νέους Μεσσίες, ή μια στείρα αδιαφορία για τα γεγονότα, ή ακόμα και οι αιματοχυσίες στους δρόμους. Η βελτίωση της παιδείας θα ήταν ένα πρώτο βήμα για την επίτευξη μελλοντικών νοητικών επαναστάσεων, όμως προς το παρόν ενδιαφέρει τους πάντες η οικονομική κρίση, οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε, άγνωστο το "μέχρι πότε"...
Η βελτίωση της παιδείας είναι ένα πρώτο βήμα αναφέρεις. Αλλά ποιός είναι αυτός που θα βελτιώσει την παιδεία;
Φυσικά κανένας απο εμάς.
Κάποιος που έχει την πολιτική δύναμη να το κάνει. Και πως μια πολιτική θα φτάσει να γίνει δύναμη? Πολύ απλά δεν θα γίνει ποτέ. Γιατί πολύ απλά κανείς δεν θα αφήσει κάποιον που θέλει να κάνει τέτοιες αλλαγές να αποκτήσει την δύναμη για να τις κάνει. Κακά τα ψέμματα η νοητική επανάσταση είναι μια ουτοπία, όπως και κάθε είδους επανάστασης. Οι αιματηρές επαναστάσεις καταλήγουν συνήθως όπως περιγράφεται στην φάρμα των ζώων.
Μην ξεχνάμε ότι τις επαναστάσεις δεν κάνουν οι πεινασμένοι, αλλά οι χορτάτοι που δεν έφαγαν τρεις μέρες... και αυτή την στιγμή δεν νομίζω με τους ρυθμούς που οδηγούμαστε να υπάρχουν χοράτοι που δεν θα φάνε για τρείς μέρες... αντίθετα υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι τρώμε.
Εκτός αυτού, νομίζω ότι εαν ισχύει αυτό που γράφει κάποιος πποιό πάνω και η κατάσταση είναι τόσο άσχημη, αυτή η επανάσταση που λες είναι εκτός χρόνου. Μαι και οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες απο εδώ και πέρα που καμία νοητική επανάσταση δεν θα μπορέσει να αναπτυχθεί. Νομίζω ότι καλή είναι αυτή η καραμέλα για την σούπερ εκπαίδευση αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να την αλλάξουμε σε τέτοιο επίπεδο ώστε να επηρεάσουμε τα γεγονότα. Γιατί ή είναι όντως μια άσχημη κατάσταση που ζούμε και δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο ή δεν είναι τόσο άσχημη η κατάσταση.
Εάν αποδεχτούμε ότι μπορούμε να κάνουμε μια τέτοια νοητική επανάσταση, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ίσως δεν είναι τόσο μαύρα τα πράγματα. Αλλιώς μάλλον δουλευόμαστε μεταξύ μας.
Μιλάς για μελλοντικές επαναστάσεις, αλλά για ποιες επαναστάσεις θα μπορούμε να μιλάμε στο μέλλον όταν θεωρούμε ότι είναι τόσο μαύρη η εποχή, για ποιες επαναστάσεις μιλάμε όταν σε άλλα θέματα μιλάμε για τον έλεγχο του πληθυσμού με ηλεκτρονικά μέσα; Και για ποιος μελλοντικές επαναστάσεις μιλάμε όταν το επίπεδο της παιδείας το ελέγχουν άνθρωποι που οργανώνουν την κατηφόρα; Για ποιες μελλοντικές επαναστάσεις μιλάμε όταν για να φτάσεις να μπορείς να αλλάξεις κάτι πρέπει να περάσεις από τα ίδια σκαλοπάτια αυτών των ανθρώπων. Πως θα γίνει αυτή η νοητική επανάσταση, τόσο μεγάλη που θα αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από την προπαγάνδα, τον βομβαρδισμό άχρηστων πληροφοριών; Πως θα γίνει η νοητική επανάσταση όταν οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι ελέγχουν το τι τυπώνεται και το τι όχι. Πως θα γίνει νοητική επανάσταση, όταν όλη την εξουσία την έχουν πάρει αυτοί που θέλεις να πολεμήσεις νοητικά και ελέγχουν από το τι τρως, τι πίνεις, τι διαβάζεις, τι βλέπεις, μέχρι το τι πιστεύεις….
Δεν υπάρχει νοητική επανάσταση χωρίς αιματηρή επανάσταση…. Πάντα η μια κουβαλάει την άλλη και πάντα καταλήγουμε στο ίδιο αποτέλεσμα. Πόσες επαναστάσεις έχουν γίνει παγκοσμίως;
Πόσες διανοητικές, οικονομικές, πολιτικές, πολεμικές και που φτάσαμε;
Που φτάσαμε?
Εκεί που ήμασταν και πριν από αυτές.
Knight_Of_Creation
16-10-08, 17:07
5ον Λέγεται συνεχώς πως όλα γίνονται για το χρήμα... ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ! Το χρήμα πάντοτε και παντού ήτανε το ΜΕΣΟΝ προς κάτι άλλο... Είτε κάτι μικρό και απλό (όπως το να πάρεις κάτι υλικό όπως π.χ ένα καλύτερο αμάξι) , είτε κάτι μεγάλο και πολύπλοκο (όπως το να πας ταξίδι στο διάστημα) ... Αυτοί που ελέγχουν τον παγκόσμιο πλούτο τι επιζητούνε ; Μεγαλύτερες ανέσεις από αυτές που ήδη έχουν και γεύονται ; Λίγο ανόητο αυτό... Επιζητούνε Πρώτον Παγκόσμια εξουσία...Μετά έρχεται η λογική και λέει...Ποια ιδεολογία - πίστη τους έχει κάνει τόσο πιστούς σε αυτό το όραμα ; ΤΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ τέλος πάντων ; Αυτήν την ερώτηση δεν μπορώ να την απαντήσω εγώ... Υπάρχουν χιλιάδες απαντήσεις για την ίδια κρίσιμη ερώτηση και δεν θέλω να δώσω ακόμη μια...
6ον Περι ηγετών ο λόγος... Οι ηγέτες παγκοσμίως (με μερικές εξαιρέσεις) έχουνε ποδοπατηθεί πλήρως από τα Μ.Μ.Ε και τους φορείς των εξουσιαστών. Για ποιο λόγο ; ανακαλύψανε τόσο ξαφνικά πως οι ηγέτες μας ειναι τόσο χαζοί και ανόητοι ; Φυσικά και όχι...Οι ίδιοι οι εξουσιαστές τους προετοιμάσανε απο φοιτητές για την σημερινή τους θέση... Μη γελιέστε...απλα τώρα το σύστημα αφού τους γαλούχησε και τους άνδρωσε έφτασε η μέρα που...Δεν τους χρειάζεται γιατί απλά κάνανε άψογα την δουλειά που τους είχε ανατεθεί να κάνουν...Τώρα σταδιακώς οι ηγέτες παγκοσμίως ως θεσμός και ιδέα θα εκπέσει και θα συντριβεί ...Και πως να μην γίνει αυτό άλλωστε όταν οι τωρινοί "Ηγέτες" είναι βλάκες, με IQ απαράδεκτο, με ακόλαστες τάσεις, κλέφτες, γελοίοι και κτηνώδεις άνθρωποι ; Άρα βλέπουμε την τάση εξευτελισμού των θεσμών ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΠΟΤΕ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΑΝ ... Ο λόγος ; Μα φυσικά οι Εταιρείες θα είναι οι επόμενοι κυβερνήτες... Οι εταιρείες θα είναι οι επόμενοι ηγέτες... Γιατί οι εταιρείες κολοσσοί δίνουν ψωμί στον κόσμο ... Εταιρείες όπως η Marfin investement group που απασχολούν 50.000 το λιγότερο εργαζόμενους είναι το μέλλον του μοντέλου διακυβέρνησης. Και σταδιακώς θα πάμε στο μοντέλο - Πρόεδροι εταιρειών - Παγκόσμιο Συμβούλιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων .... ΌΛΑ ΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ...ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ? Άνθρωποι θα απαντήσουν οι περισσότεροι αφελώς και απόλυτα ορθά όμως... ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ; ΤΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ; εκεί είναι το κλειδί έξω απο την σπηλιά του πλάτωνα...
Κλείνοντας ...
Πραγματική αντίδραση δύσκολα θα υπάρξει... Φροντίσανε και εκφυλίσανε όλους τους παραδοσιακούς θεσμούς αμύνης των λαών. Όλους τους θεσμούς και τα ιδανικά που κάποτε ήτανε τα φυσικά αντίβαρα στον εκφυλισμό και την απαξίωση. Και το πετύχανε απόλυτα. Όλοι στα μάτια μας ειναι εκφυλισμένοι - ξεπεσμένοι - "λίγοι" να κάνουν το οτιδήποτε...είτε λέγεται Εκκλησία , είτε λέγεται Στρατός , είτε λέγεται ανθρώπινη συνείδηση , είτε λέγεται Ιδέα και κομματικός μηχανισμός (πόσο μάλλον αυτό) , είτε λέγεται αντίδραση του δρόμου και σπάσιμο και βία! Όλα εκφυλισμένα και υποταγμένα !
Για να αντιδράσει κανείς σε αυτά χρειάζονται 2 πράγματα... (κοινώς να βγει απο το Μάτριξ)
1ον Να αποβάλλει την τύφλωσι που έχει απο την στιγμή που πήγε στο σχολείο και από μηδενική βάση να αναρωτηθεί για ΟΛΑ ...Να ψάξει απο μηδενική βάση για ΟΛΑ δίχως επιρροές του συστήματος.... Και αν σταθεί τυχερός και αφυπνιστεί αυτή είναι η αρχή της νέας ζωής της Γνώσης για εκείνον...
2ον Μόλις αποκτήσει την απαραίτητη γνώση ( και την αυτογνωσία δίχως εμβόλιμους εγωισμούς που μας μπολιάζουν) θα ψάξει να βρεί τρόπο διαφυγής και αντίστασης απο αυτό (πράξης τρομερά γενναία) Η θα ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ γνωρίζοντας...
Ακόμα αρκετοί ευλογούν το σύστημα επειδή η κρίση δεν έχει έρθει ακόμα και μπορούν και βλέπουν τα "θετικά" της εποχής μας... Όταν επέλθουν τα μεγάλα δεινά τότε όλοι θα χτυπάνε τα κεφάλια τους στον τοίχο... Και θα είναι αργά...
Η γνήσια αντίσταση ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ...όταν η μοναδική δύναμη να αντισταθεί στην παρούσα φάση συγκρουστεί (πάλι επειδή οι εξουσιαστές θα το επιθυμούν) με την σαπίλα...Νικητής δεν θα βγει όμως... Και μέσα στις στάχτες οι εξουσιαστές θα κυνηγήσουν να αποτελειώσουν το έργο τους... Σε εκείνο το κρίσιμο μεταβατικό στάδιο είναι το κλειδί όλων...
εκει θα πρέπει να πούμε...
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ
Η μόνη ορθή παιδεία είναι η ΥΛΙΚΟ-τεχνική ..Και αυτό διότι οι μελλοντικοί μηχανικοί - μηχανολόγοι - φυσικοί - αρχιτέκτονες - βιολόγοι - πυρηνικοί επιστήμονες κλπ κλπ θα είναι οι σκλάβοι - ζήλωτες που επί χρήμασι θα κάνουν την δουλειά των εξουσιαστών...Ήδη γίνεται... Λέτε να χρειάζονται φιλόσοφοι ; Άνθρωποι των ιδεών και των αξιών ; Αυτοί είτε απλά θεωρούνται γραφικοί - τρελοί και διώχνονται από το σύστημα η αναγκαστικώς θα εκφέρουν τις απόψεις του συστήματος... Τα σχολεία εκπαιδεύουν τα μελλοντικά ρομπότ του άχρωμου κόσμου μας..
Αυτό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την οικονομία. Ο νόμος αγοράς-ζήτησης δεν αφήνει στις μέρες μας πολλά περιθώρια στα των επιλογών επαγγελματικού προσανατολισμού για παράδειγμα. Πάντως οι όποιες αλλαγές προφανώς θα γίνουν σειριακά, δεν γίνονται όλα ταυτόχρονα.
Άνθρωποι των ιδεών σαφώς υπάρχουν σε κάθε μεγάλο συνέδριο εξουσιαστών, σε κάθε υποργείο δημοκρατικής χώρας, αλλά λειτουργούν περισσότερο για την συντήρηση των ανωτέρων τους, κι όχι για μια καλύτερη διαβίωση όλων των πολιτών. Αυτό οφείλουμε άμεσα να το περιορίσουμε και εν συνεχεία να το αντιστρέψουμε, κι αν δράσουμε ως οφείλουμε, δεν είναι καθόλου αδύνατο.
Agaliarep, μου θύμισες για τα καλά πως πάντα υπάρχουν και οι πλέον απαισιόδοξοι γύρω μας. Είναι κάτι που το ξέρω καλά, άλλωστε μερικές φορές κι εγώ έτσι σκέφτομαι. Τονίζεις ότι δεν προλαβαίνουμε να αντιδράσουμε, επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω ως προς αυτό. Σημείωσα παραπάνω πως μπορούν να επέλθουν αλλαγές ακόμα και τώρα.
Τα νέα από το μέλλον δεν είναι ευχάριστα, δίκιο έχεις, αλλά δεν χρειάζεται να μας κατακυριεύει ο τρόμος... Ο ανθρώπινος νους δεν παύει να λειτουργεί σε μια τεχνοκρατική εποχή. Τα περί "ουτοπίας και φάρμας των ζώων" από μέρους σου απλώς μου δείχνουν ωμά το πόσο αναλώσιμοι είμαστε (ή έτσι μας κάνουν να νομίζουμε), τα πενιχρά μας μέσα για αντίδραση, και πολλά άλλα αρνητικά πράγματα που μας αναφέρουν με φανφάρες καθημερινά πολλοί γύρω μας, αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι εμμέσως τα παραλένε... Ποτέ δεν είναι αργά. Επιπρόσθετα, το ότι κάποιοι οραματίζονται και κάνουν τα πάντα για να γίνουν χειρότερα τα πράγματα (προς δικό τους κέρδος), δεν σημαίνει πως πρέπει να θεωρείται από τώρα αυτό τελεσίδικο. Εφόσον πράττουν κι εκείνοι, αντίστοιχα οφέιλουμε να πράξουμε κι εμείς. Με κάθε πιθανό τρόπο από μέρους μας.
Εγώ κι εσύ δεν αλλάζουμε την παιδεία αύριο το πρωί, ούτε σε έναν χρόνο. Το να ασκήσεις πίεση στους υπεύθυνους για την τωρινή τραγική κατάσταση, το να δείξεις πως έχεις πλήρως αγανακτήσει με τις λαθεμένες κινήσεις τους, δεν είναι πράγματα ουτοπικά. Εγώ θα τα χαρακτήριζα ως μια καλή αρχή, ειδικά αν έχει διάρκεια κιόλας. Παράλληλα με αυτό, είναι αναγκαίο να μάθεις τον μηχανισμό που οδηγεί στην φθορά την παιδεία μας (για παράδειγμα), να τον μελετήσεις, κι επομένως στο μέλλον να αντιπροτείνεις κάτι καλύτερο. Αν όλα αυτά φαντάζουν σε κάποιον ουτοπικά, πιθανώς να θέλει ένα γερό "ταρακούνημα" από τον πλησίον του. Δεν μιλάω για δημιουργία εσκεμμένων αυτοσκοπών φυσικά, αλλά προσωπικά έχω βαρεθεί να ακούω πως τα πάντα βαίνουν κακώς.
Έγραψα συγκεκριμένα ότι προς το παρόν όλοι ενδιαφερόμαστε για την οικονομική κρίση (ναι, κι εμείς οι χορτάτοι), ίσως αργότερα έρθει η στιγμή της νοητικής επανάστασης. Αρχικά με προσπάθειες αντι-προπαγάνδας, έπειτα με ακραίες μορφές τέχνης, δημιουργίες αυτόνομων κι εναλλακτικών κοινοτήτων από ομάδες πολιτών, διαφορετικούς τρόπους ανταλλαγής των αγαθών και πολλά πολλά άλλα...
Τρόποι αντίδρασης που θα επιφέρουν αλλαγές υπάρχουν, όρεξη και θέληση πιθανώς δεν υπάρχει, αλλά πρέπει να βρεθεί, διαφορετικά τί στο καλό κάνουμε όλοι εμείς οι "σκεπτόμενοι"... Αυνανιζόμαστε;
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Ο φίλος agaliarep αναφέρει....
<<Εάν αποδεχτούμε ότι μπορούμε να κάνουμε μια τέτοια νοητική επανάσταση,
θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ίσως δεν είναι τόσο μαύρα τα πράγματα.
Αλλιώς μάλλον δουλευόμαστε μεταξύ μας.>>
Θα συμπλήρωνα φίλε μου πως αλλάγες εκ της πολυθρόνας δεν γίνονται...
Θέλει αγώνες εντιμότητα και καθαρό μιαλό...
Μέσα σε όλα αυτά που αναφέρω σε ένα περιοδικό που διάβασα
(αντιεξουσιατικό) έλεγε σε μια γελιογραφία του κάτι σαρκαστικο αλλά
συνάμα και αλήθινό..
Παιδιά την αυριανή επανάσταση μην την κανετε πολυ πρωι γιατι παω
μπαράκι σήμερα....
Τα λόγια πολλά απο πράξεις πάσχουμε.....
Ευχαριστώ.
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Ο φίλος agaliarep αναφέρει....
<<Εάν αποδεχτούμε ότι μπορούμε να κάνουμε μια τέτοια νοητική επανάσταση,
Αλλιώς μάλλον δουλευόμαστε μεταξύ μας.>>
συνάμα και αλήθινό..
μπαράκι σήμερα....
Ευχαριστώ.
Συγνώμη αλλά έχω κάνει ένα λάθος στο απόσπασμα πιο πάνω. Εάν αποδεχτούμε ότι Προλαβαίνουμε να κάνουμε μια τέτοια νοητική επανάσταση,
Αλλιώς μάλλον δουλευόμαστε μεταξύ μας...
Φυσικά και αλλαγές από την πολυθρόνα μας δεν γίνονται... για αυτό έχω πάρει κουνιστή.... Αλλά πέρα από την πλάκα. Φίλε c.r. δεν είμαι απαισιόδοξος απλά λέω αυτό που έχω δει.
Ναι μπορεί να γίνει η νοητική επανάσταση (έτσι θέλω να πιστεύω) αλλά νομίζω ότι μια τέτοια επανάσταση θα μπορούσε να γίνει σε βάθος χρόνου. Άλλωστε μόνος σου αναφέρεις για μελλοντικά χρόνια. Αλλά αλήθεια μπορούμε να περιμένουμε αυτά τα χρόνια; Έχουμε τον χρόνο για κάτι τέτοιο;
Έχω αρχίσει να αμφιβάλλω.
"Ποτέ δεν είναι αργά" λες και σε ρωτώ είσαι σίγουρος για αυτό?
"Τελεσίδικο" δεν είναι, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο… Και άλλωστε ότι πιστεύω ότι ουσιαστικά ότι υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνω κάτι… άλλο το ένα άλλο το άλλο….
Αλλά δεν είδα κάποιον να σχολιάζει…. Μετά από τόσες επαναστάσεις… που φτάσαμε;
Τίποτα δεν θα αλλάξει καμία επανάσταση… ποτέ δεν το άλλαξε. Γιατί πολύ απλά είναι ένας κύκλος…. Επανάσταση κάποια περίοδος καλή και μετά πάλι τα ίδια… και τα ίδια… βέβαια η επανάσταση οποιουδήποτε είδους πρέπει να γίνεται αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Εχουμε βγει εκτός θέματος γενικά.
"Τα λόγια πολλά απο πράξεις πάσχουμε....."
Το πρόβλημα είναι ότι πιστεύω ότι και όλες οι πράξεις που έχουν γίνει και θα γίνουν καμία ουσιαστική αλλαγή δεν θα γίνει και κάποια στιγμή θα φτάσουμε να είμαστε στα ίδια σημεία με τώρα… Κάποιοι θα προσπαθούν να πειβληθούν και θα κάνουν τα πάντα για να το καταφέρουν.
Trithemius
16-10-08, 18:32
Δεν ξέρω πως τα καταφέρνουμε έτσι αλλά ενώ πάντα θεωρούμε τις (κατευθυνόμενες) επιλογές μας ως απολύτως σωστές ή λογικές, τελικά, τα ίδια τα επερχόμενα γεγονότα μας φέρνουν όχι απλά σε σημείο αγανάκτησης αλλά και θλίψης, αυτοαπόρριψης και τελικά μας καθιστούν στεγνούς από ελπίδα για το μέλλον, γιατί βλέπουμε πως ο απλός άνθρωπος πάντα ακολουθεί και ποτέ δεν ηγείται. Μας καταβάλλει η θλίψη γιατί νοιώθουμε πως ενώ αρχικά ακολουθούμε με ενθουσιασμό τις λογικές επιλογές μας, βλέπουμε πως στη συνέχεια, κάθε προσπάθειά μας για καλύτερο βιοπορισμό πέφτει στο κενό...
Το θέμα είναι ποιος τελικά ορίζει την υφή και τα χαρακτηριστικά ενός ισορροπημένου βιοπορισμού, μίας καθημερινότητας που θα μας καλύπτει υλικά και πνευματικά, έτσι ώστε να μεταστοιχειωθούμε σε Ανθρώπους...
Πολλές φορές αναρωτιώμαστε αν τελικά η ανάγκη γεννά το προϊόν ή το προϊόν την ανάγκη. Σε παράλληλη γραμμή κινείται και το ποιός καθορίζει τις καθημερινές μας ανάγκες. Αυτή τη στιγμή, οι βασικές ανασφάλειες του ανθρώπου ορίζονται από τον παράγοντα "ποιότητα ζωής". Τι σημαίνει για τον απλό φορολογούμενο πολίτη ο όρος "ποιότητα ζωής"; Με μία σύντομη φράση, θα έλεγε κανείς πως έχει να κάνει αρχικά με βασικά βιοποριστικά αγαθά (τροφή, κατοικία, ένδυση) και στη συνέχεια με πρόσθετα αλλά επίσης πολύ σημαντικά αγαθά (εργασία, οικονομική επιφάνεια, κοινωνική δράση και αναγνώριση, μόρφωση κλπ.).
Θέλω σε αυτό το σημείο να σημειώσω πως στο μεγαλύτερο (αν όχι 100%) ποσοστό, οι βιοποριστικές μας ανάγκες ΔΕΝ καθορίζονται από εμάς τους ίδιους αλλά από εταιρείες (βλ. ένδυση, αυτοκίνητο, τεχνολογία κλπ.) Άρα λοιπόν, πριν αποφασίσουμε να αναζητήσουμε τρόπους για να αλλάξουμε εμείς το ρουν του παγκόσμιου γίγνεσθαι, θα πρέπει πρώτα να κάνουμε όλοι μας έναν επαναπροσδιορισμό των βιοποριστικών μας αναγκών, να αξιολογήσουμε τα στοιχεία που απαρτίζουν τη ζωή μας και να αποφασίσουμε πόσα και ποιά από αυτά καθίστανται απαραίτητα και ποιά όχι και τέλος να σκεφτούμε βαθιά και σοβαρά κάποια νέα στοιχεία που κρίνουμε πως θέλουμε να υφίστανται απαραίτητα στη ζωή μας.
Θεωρώ λοιπόν πως η βασική αιτία που ο απλός λαός παραμένει ανενεργός απέναντι στην όλη κατάσταση, είναι γιατί κατά βάθος αισθάνεται πως η ζωή του (η υφή της οποίας καλλιεργήθηκε από άλλους), μπορεί να βελτιωθεί μόνον από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την παρούσα κατάσταση. Δηλαδή ο απλός πολίτης αισθάνεται πως ναι μεν η ζωή του μπορεί να γίνει καλύτερη αλλά μόνον μέσα από τα όσα θα μπορούσε να του παράσχει η Α ή η Β πολυεθνική με τους επιστήμονές της... Δηλαδή θεωρείται πως η πηγή της συμφοράς είναι η μόνη ικανή για να επιφέρει την ευημερία...
Μία τέτοια λογική δημιουργεί έναν παράλογο συνειρμό σκέψεων και αποφάσεων γιατί εξ αρχής ο πολίτης αποδέχεται την de facto (ή και de jure) συμμετοχή των αφεντάδων του στη ζωή του. Οπότε τι κάνει; Προσπαθεί να πείσει (ας πούμε) τον εξουσιαστή του για τις ανάγκες του. Ο εξουσιαστής αναλογίζεται το τι έχει μπροστά του και δίνει τώρα στον πολίτη 1 για να εισπράξει μεθαύριο 10. Πρόκειται για ένα ανίερο αλισβερίσι στο οποίο αλλάζουν μόνον τα πρόσωπα αλλά ο μηχανισμός παραμένει ο ίδιος.
Σκέφτομαι λοιπόν πως σε αυτά τα δεδομένα, αυτό που πρέπει να γίνει για να επέλθει η αλλαγή (ποιοτικά) είναι:
α) επαναπροσδιορισμός των ατομικών μας αναγκών σε κάθε επίπεδο.
β) με βάση τον κανόνα πως η πλειοψηφία κινεί το ρεύμα, θεωρώ πως σταδιακά πρέπει να γίνει μία "σπορά" αυτών των ιδεών και των υγιών αναγκών στο πρωτογενές επίπεδο που είναι το σχολείο. Δηλαδή, να επανδρωθούν τα εκπαιδευτήρια κάθε εκαπιδευτικής βαθμίδας με δασκάλους-σκεπτόμενους νόες που σταδιακά θα "εμφυσήσουν" στα νέα παιδιά, στο μέλλον του κόσμου τις νέες ιδέες, ιδεολογίες, ιδανικά και δράσεις, αρχικά επενδύοντας στον σημαντικότατο παράγοντα που λέγεται "ηθική" (= γιατί να ορίσουμε τις τάδε ανάγκες ως άξιες).
γ) σταδιακά, αυτή η "σπορά" θα έχει ένα ικανό αποτέλεσμα, τέτοιο ώστε τα υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά ιδρύματα να επανδρωθούν με πολλούς φοιτητές γαλουχημένους στις νέες ιδέες και αργότερα με καθηγητές της ίδιας οπτικής. Τελικά, οι ίδιες εταιρείες που αναφερόμαστε τώρα, πάλι θα επανδρωθούν με άξιους μορφωτικά επιστήμονες αλλά πλέον θα υπάρχει κάτι νέο που δεν υπήρχε πριν:
Ο επιστήμονας που θα απασχοληθεί στην όποια πολυεθνική, με βασικό παράγοντα τους κανόνες ηθικής με τους οποίους έχει γαλουχηθεί, θα κουβαλάει μέσα του τον σπόρο της αλλαγής, θα αναπτύξει μεν επιστημονικό έργο αλλά ταυτόχρονα θα το ορίσει μέσα στα πεδία της ηθικής όπου μαθήτευσε. Οι πολυεθνικές, στο σύνολό τους θα αρχίσουν να επανδρώνονται όχι πλέον με μοχθηρούς και κερδοσκόπους managers αλλά με άτομα της ιδίας ιδιότητας που επιπρόσθετα θα διακατέχονται από ηθική σε τέτοιο βαθμό που σταδιακά θα αλλάξουν την ποιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Σταδιακά, ολοένα και περισσότεροι "υγιείς" επιστήμονες θα επανδρώσουν τα μαγαζιά των αφεντάδων ως άλλου τύπου ιοί που θα διαμορφώσουν το νέο υγιές τοπίο. Πρόκειται για μία σιωπηλή επανάσταση και θεωρώ πως το να αποφασίσουμε να εξοντώσουμε τους μεγαλοαφεντάδες δεν είναι ούτε ηθικό αλλά ούτε και αποτελεσματικό. Χρειάζονται χρόνια και προσπάθεια για να επέλθει η αλλαγή...
Εύχομαι λοιπόν να αντιστρέψουμε το ρητό "ρίξε λάσπη ρίξε λάσπη, όλο και κάτι θα μείνει" με το ρητό "σπείρε ηθική, σπείρε ηθική, όλο και κάτι θα μείνει"... Δεν είμαι τόσο αφελής για να θεωρήσω πως όλα αυτά θα αλλάξουν μεθαύριο και το πιο πιθανό είναι να μη ζω όταν αυτά συμβούν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό αλλά όσο εμμένουμε στην απάθεια, τότε γινόμαστε απλά συνένοχοι...
Οπότε η παιδεία είναι αυτή που θα αλλάξει τα πράγματα και αν μαζικά αυτό ξεκινά από τα εκπαιδευτήρια, ατομικά ξεκινά από τις ίδιες μας τις οικογένειες. Οπότε, αρχίστε να σπέρνετε ηθική ΤΩΡΑ! Κι αν σκέφτεστε τι κληρονομιά θα αφήσετε στα παιδιά σας, αφήστε και λίγο χώρο για την ηθική που θα πρέπει να κουβαλάνε μαζί τους, μία ηθική που θα συνδέει το ηθικά ορθό του μυαλού τους με το συναισθηματικά αποδεκτό στις καρδιές τους...
Knight_Of_Creation
16-10-08, 21:13
Αρχική Δημοσίευση από c.r
Έγραψα συγκεκριμένα ότι προς το παρόν όλοι ενδιαφερόμαστε για την οικονομική κρίση (ναι, κι εμείς οι χορτάτοι), ίσως αργότερα έρθει η στιγμή της νοητικής επανάστασης. Αρχικά με προσπάθειες αντι-προπαγάνδας, έπειτα με ακραίες μορφές τέχνης, δημιουργίες αυτόνομων κι εναλλακτικών κοινοτήτων από ομάδες πολιτών, διαφορετικούς τρόπους ανταλλαγής των αγαθών και πολλά πολλά άλλα...
Τρόποι αντίδρασης που θα επιφέρουν αλλαγές υπάρχουν, όρεξη και θέληση πιθανώς δεν υπάρχει, αλλά πρέπει να βρεθεί, διαφορετικά τί στο καλό κάνουμε όλοι εμείς οι "σκεπτόμενοι"... Αυνανιζόμαστε;
Απάντηση με παράθεση
Πρώτο λάθος... Ναι, κι εσείς οι χορτάτοι, μην μας βάζεις όλους μέσα σε αυτούς διότι και να έρθει κάποια τρομερή οικονομική κρίση εμένα προσωπικά δεν θα με επηρεάσει στο ελάχιστο με όσα έχω βιώσει . Βάλε πείνα, βάλε χρόνια ανεργία, βάλε ότι μπορείς να φανταστείς... Δεν μιλάω εκ της βόλεψης και ευαγγελίζομαι διάφορα, άλλα εκ ΒΙΩΜΑΤΟΣ . Άλλο να περνάς κάτι και άλλο να μην το περνάς ! Και νοητική η κάθε είδους επανάσταση χωρίς ΒΙΩΜΑ και βίωμα στο πετσί όχι λίγη κρίση ο Νεο-Ελληνας δεν πρόκειται να κάνει... Θα είναι όπως η πλειοψηφία των αναρχικών με γονείς βουλευτές και γενικούς βολευτάδες και θα σπάνε στην υγεία των πλούσιων μπαμπάδων.
Στην Ελλάδα ελάχιστοι είναι σκεπτόμενοι . Ο Έλληνας είναι ένας αερολόγος δίχως λογικό συνειρμό και αμφισβητεί τα πάντα. Από το εάν ζει μέχρι το οτιδήποτε ενώ ο κόσμος κυριολεκτικά χάνεται . Ο Έλλην έχει χάσει την μπάλα και συγχωρείστε με αισιόδοξος με αυτήν την φάρα δεν μπορώ να είμαι. Είναι ΑΞΙΑ της μοίρας της!
Τρόποι αντίδρασης ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ δεν υπάρχουν! Αφήστε το... Θα υπάρξουν όμως και εκεί να δούμε ποιος θα αντιδράσει και πως.
Αρχική Δημοσίευση από AVATARGR
συνάμα και αλήθινό..
μπαράκι σήμερα....
Ευχαριστώ.
Και να σηκωθεί απο την πολυθρόνα κάποιος και να κάνει ΤΙ ; Να διαδηλώσει ; Με ποιους ; Με τους ελεγχόμενους και καπιλευμένους ; Να εισχωρήσει σε κομματικό μηχανισμό είτε των άκρων είτε του πολιτεύματος γενικότερα ; Κερδίζοντας τι ; Στην πρώτη περίπτωση μια θέση στο περιθώριο, την βρώμα των καθοδηγητών και μια πλήρη πνευματική αποχαύνωση. Στην δεύτερη περίπτωση τι ; Μια βόλεψη στο Δημόσιο ; ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ αντίδραση δεν υπάρχει! ΜΟΝΟ από αυτό-οργανωμένες ομάδες μπορεί να υπάρξει και σε τοπικά επίπεδα . Μετά από αυτό μόνο η αποχή από τις εκλογές και η συμμετοχή σε καμιά διαδήλωση μόνο για να ξεσπάμε φωνάζοντας γιατί ουσία μηδέν και συνεχόμενη αντι-προπαγάνδα προετοιμάζοντας όσους περισσότερους γίνεται και σε ατομικό επίπεδο ο καθένας να ΠΑΙΔΕΥΕΙ την ψυχή του. Περισσότερο σοφό από το να αντιδράς είναι το να βλέπεις το ΠΟΤΕ πρέπει να αντιδράς.
Τα είδα σε πολλαπλά επίπεδα το πως είναι να δρας...Γίνεσαι ένα με την απιστία και την απάθεια με την τόσο έντονη δυσοσμία... Δεν θέλω να επεκταθώ αλλά γίνομαι κατανοητός
Και επειδή ξεφύγαμε από το θέμα...
Τον δρόμο στον παγκόσμιο σωτήρα τον ανοίγουμε όλοι μας... Με έμμεση εντολή άλλων ... Η πλύση εγκεφάλου λειτουργεί 100%
Ευχαριστώ
Ναι, κι εσείς οι χορτάτοι, μην μας βάζεις όλους μέσα σε αυτούς διότι και να έρθει κάποια τρομερή οικονομική κρίση εμένα προσωπικά δεν θα με επηρεάσει στο ελάχιστο με όσα έχω βιώσει . Βάλε πείνα, βάλε χρόνια ανεργία, βάλε ότι μπορείς να φανταστείς... Δεν μιλάω εκ της βόλεψης και ευαγγελίζομαι διάφορα, άλλα εκ ΒΙΩΜΑΤΟΣ.
Αδερφέ έγραψα πουθενά ότι μου τρέχουν λεφτά από τις τσέπες; Όταν πήγαινα στο δημοτικό οι γονείς μου έσπαγαν κουμπαράδες για να πάρουμε ψωμί το μεσημέρι, θυμάμαι μια κατάσταση διόλου ευχάριστη για μένα, την οποία ευτυχώς καταφέραμε να αλλάξουμε. Από την άλλη όμως, δεν πιστεύω η διαρκής πείνα να θεωρείται και προσόν. Διδάσκουν πολλά τέτοιες περίοδοι στη ζωή του καθενός, αλλά ενώ προσπαθείς να επιβιώσεις, δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς, εντελώς πρακτικά στο λέω.
Σίγουρα πολλοί είναι άνεργοι, αλλά, για παράδειγμα, μια σύνδεση στο ίντερνετ δεν είναι κάτι προσιτό για τον πεινασμένο, ειδικά στην χώρα μας, οπότε γενικολογώντας έγραψα "κι εμείς οι χορτάτοι". Με συγχωρείς αν σε πείραξε.
Πέρα από αυτά, διακρίνω και πάλι μια απαισιόδοξη ματιά σε όλα... Ενώ γνωρίζουμε πως υπάρχει πρόβλημα, αυτοχαρακτηρίζομαστε αδύναμοι και περιοριζόμαστε σε συζητήσεις επί συζητήσεων για το πόσο ανίκανοι είμαστε. Προφανώς και δεν είναι έτσι, κάτι λάθος κάνουμε...
Συνειρμικά μου ήρθε μια προτροπή αριστεριστών φίλων μου, που μου είχε αρέσει όταν την πρωτοάκουσα: Μην γκρινιάζεις - Οργανώσου!
Κάπως έτσι θα γίνει η αρχή.
Daughter of God
17-10-08, 00:39
Το θέμα είναι ποιος ανοίγει τον δρόμο και όχι ποιος έχει την ευθύνη. Σωστά τα λες. Αλλά ξέρεις αυτή η ευθύνη είναι προσωπική. Κλείνω εγώ, κλείνεις εσύ, κλείνουμε όλοι μέσα στο μεταφυσικό τις τηλεοράσεις, κλείνουν 10.000.000 τις τηλεοράσεις. Είναι αρκετό; Δεν είναι; Βλέπουμε την κατάσταση, την αναγνωρίζουμε, την προσδιορίζουμε και; Πόσοι από εμάς συμφωνούμε για αυτά που λέει ο Απέριττος και πόσοι τα έχουμε σκεφτεί; Πόσοι είμαστε σε όλο τον κόσμο; Είμαστε αρκετοί; Το να κλείσουμε την τηλεόραση και να μην δεχόμαστε την προπαγάνδα εμείς και άλλοι πολλοί, σταματάει την εξέλιξη των γεγονότων; Φυσικά και έχουμε ευθύνη, φυσικά και φταίμε, αλλά τώρα τι κάνουμε; Ίσως δεν έχει καν σημασία το ερώτημα που βάζει ο Απέριττος, ίσως έχει τεράστια σημασία, αλλά το ουσιαστικό ερώτημα νομίζω ότι είναι τι κά
Ενα εχω να πω, οτι αν εγω και μερικοι αλλοι αποφασισουμε να κλεισουμε τις τηλεορασεις, τοτε ουσιαστικα θα "απομονωθουμε" απο τον υπολοιπο κοσμο, και δεν θα μπορουμε να συνενοηθουμε. Ποσοι ανθρωποι δεν ξερουν τιποτα εκτος τηλεορασης? Λυπαμαι αλλα ειναι η πλειοψηφεια!
Το θεμα ειναι να ειμαστε επιλεκτικοι, και μαθουμε σιγα σιγα να κοιταμε κατι σοβαρο, και να μην κολαμε με τα σκουπιδια...
Θα μου πειτε ξεφευγω απο το θεμα, αλλα οχι, η τηλεοραση ειναι αυτη που στην ουσια, στρωνει δρομους σε καποιους και οριζει συνηδησεις...Το θεμα ειναι οτι ξερουμε την πηγη του κακου... η οποια ειναι ενα νομισμα που εχει 2 οψεις και εμεις στην πλειοψηφια μας διαλεγουμε την ασχημη οψη... ( ειναι στην φυση μας τελειωσε...ειμαστε μαζοχες!)
φιλε Trithemius ωραια τα λες αλλα σε βρισκω πολυ ρομαντικο.οντως η παιδια ειναι η λυση για ολα σχεδον τα προβληματα που αντιμετωπιζουμε αλλα σε αυτο δεν συμφωνουμε μονο εμεις.συμφωνουν και αυτοι οι ..κακοι που δημιουργησαν την σημερινη κατασταση.γιαυτο λοιπον να εισαι σιγουρος οτι δεν προκειται να επιτρεψουν στην παιδια να μας ξυπνησει.αυτο ειναι το μεγαλυτερο οπλο τους.
και επειδη διαβασα για φτωχιες,για πεινασμενους και χορτατους,εχω να πω το εξης:δεν τους συμφερει να μας παρουν τα χρηματα,γιατι τοτε πως θα καταναλωνουμε?και αν δεν καταναλωνουμε που θα αναλωνωμαστε?μονο αν εχουμε τις τσεπες γεματες θα μπορεσουμε να χασουμε πληρως τις αξιες μας(αυτες που για τους περισσοτερους ειναι ηδη χαμενες).μονο ετσι θα νιωθουμε οτι δεν εχουμε προβληματα και ζουμε υπεροχα.οταν εχουμε χρημα.
το χρημα πως βγαινει ομως?με σκληρη δουλεια εννοειται.και οταν δουλευεις πολυ,δεν εχεις τον χρονο να σκεφτεσαι.και οταν δεν σκεφτεσαι εισαι μια μαριονετα.τοτε εχουν τον πληρη ελεγχο πανω σου.ξεχαστε λοιπον αυτα περι ανεργειας και φτωχιας.για μενα,δεν υπαρχουν.
για να βρουμε τον σωτηρα μας,πρεπει πρωτα να βρουμε τον κακο.ποιος ειναι?μπορει να τον ονομασει καποιος?ειναι ο αντιχριστος η μηπως ειναι οι νεφελιμ?μακαρι να ειναι ενας απο τους 2 γιατι τοτε υπαρχει σωτηρας.αν ομως ειναι οι ιδιοι οι ανθρωποι οι κακοι(πχ μεγαλοτραπεζιτες)που θα βρουμε τον σωτηρα?μηπως ο ανθρωπος ειναι χειροτερος και απο τον ιδιο τον διαολο?
επειδη εβαλα πολλα ερωτηματικα ας καταληξω.ειμαι ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ διοτι η πηγη του προβληματος ειναι η ΑΠΛΗΣΤΙΑ.και δυστηχως αυτη υπαρχει στο dna του ανθρωπου.αυτοι που εχουν τα παντα,θελουν και αλλα.δεν ξερουν γιατι,απλα τα θελουν.ετσι ειμαστε κατασκευασμενοι ρε παιδι μου.το θεμα ειναι πως η απαισιοδοξια η δικη μου,στα ματια των περισσοτερων μεταφραζεται σε αισιοδοξια.ναι καλα διαβασατε,αισιοδοξια.διοτι αν ασπαστουν την γνωμη μου οτι δεν θα πεινασουμε και θα μπορουμε να καταναλωνουμε,για τους πολλους ειναι χαρα,ειναι ολα υπεροχα οπως...πρωτα πριν την κριση
υγ.ο μεγαλυτερος ελληνας προφητης λεγεται ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΣΙΜΟΣ και προφητευσε την ΜΠΑΤΑΡΙΑ
http://www.youtube.com/watch?v=k1-oIWTBmh0
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Προβληματίζομαι από το στοιχείο του ανθρώπου το οποίο τον κάνει να μην ενώνεται με όλους τους συνανθρώπους του σε καιρούς κρίσης/φτώχειας.
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
-----------------------------------------------
1.Θα καταρρεύσει για παράδειγμα ο καπιταλισμός, και η πρώτη σκέψη όλων εδώ θα είναι "πως θα βγεί από την κρίση η Ελλάδα" (για τον υπόλοιπο πλανήτη στα φρύδια μας, άλλωστε, τι μας νοιάζει κιόλας? τόση ιστορία.. τέτοιος πολιτισμός και φώς όπως εδώ...)
2.Θα καταλήξει να αποδειχθεί ότι η παγκοσμιοποίηση είναι μία απάτη, και το πρώτο πράγμα που θα σκεφτούν όλοι θα είναι η στροφή στον εθνικισμό! (λες και είναι κάτι σαν αντίδοτο! Την μή-κρατική αυτονομία των ανθρώπων την σκεφτόμαστε καθόλου ΙΣΩΣ? Δίοτι η έννοια του κράτους είναι αυτή που χώρισε τους ανθρώπους με πολέμους και δημιούργησε τα τρέχοντα συστήματα)
3.Θα αρχίσει ένας τρελός αντι-Αμερικανισμός και αντι-Σημιτισμός, λες και υπάρχουν "κακα" κράτη και "καλά" κράτη που τα καημένα τα ελέγχουν οι "μεγάλοι που κινούν τα νήματα" (λες και η ντόπια πολιτική σκηνή είναι θύμα των..... Αμερικάνων! δέν έχει ευθύνες!)
4.Οι χριστιανοί θα αρχίσουν να λένε ότι έρχεται η συντέλεια του κόσμου (η πολιτική του φόβου)
5. και κυρίως, οι άνθρωποι θα "θυματοποιηθούν" και θα ξεχάσουν ότι ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ συντηρούν τα κράτη και την καταπίεση. Ο επιχειρηματίας, η νοικοκυρά, ο έφηβος, ο παππάς, ΟΛΟΙ είναι συνένοχοι για την κατάσταση που ζούμε τώρα. Τόσο καιρό τί ήταν? "υπνωτισμένοι" απο το σύστημα?
Με δυό λόγια, η ευθύνη είναι των πολιτών μονάχα. Οι άνθρωποι επιτρέψαν σε αυτήν την κατάσταση να πάρει διαστάσεις, χιλιάδες χρόνια τώρα, επειδή ταξιδεύαν στην ζωή με μπούσουλα τον φόβο.
Το ξαναείπα. Έχουμε ξεχάσει ότι κάποτε η επανάσταση ήταν αυτονόητη.
Τώρα θεωρείται "τετελεσμένο γεγονός" η αποτυχία της, λες και έχει κάποιες πεπερασμένες φορές που μπορεί να δοκιμαστεί!!
Όχι φόβος, μόνο αγάπη
Κάτω τα έθνη, ζήτω οι άνθρωποι
Λευτεριά σε όλους μας.
5. και κυρίως, οι άνθρωποι θα "θυματοποιηθούν" και θα ξεχάσουν ότι ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ συντηρούν τα κράτη και την καταπίεση. Ο επιχειρηματίας, η νοικοκυρά, ο έφηβος, ο παππάς, ΟΛΟΙ είναι συνένοχοι για την κατάσταση που ζούμε τώρα. Τόσο καιρό τί ήταν? "υπνωτισμένοι" απο το σύστημα?
Με δυό λόγια, η ευθύνη είναι των πολιτών μονάχα. Οι άνθρωποι επιτρέψαν σε αυτήν την κατάσταση να πάρει διαστάσεις, χιλιάδες χρόνια τώρα, επειδή ταξιδεύαν στην ζωή με μπούσουλα τον φόβο.
- - - - - - - - - - - - - - -- - - --- -- - -
ακριβως οπως το λες φιλε μου,υπνωτισμενοι απο το συστημα.απο την μερα που γεννιομαστε μας κανουν ενεσεις υπνωσης.οχι ομως με βελονα αλλα με την τεχνολογια και τις ανεσεις που αυτη προσφερει.και αν μια χουφτα ανθρωποι που γραφουν σε αυτο το φορουν αρχισαν να ξυπνανε και τι να λεει?και γω ο ιδιος που τα λεω αυτα θυμα ειμαι.διοτι δεν μπορω να αποχωριστω ολες αυτες τις ανεσεις και να γινω ελευθερος.
πηγαινε ενα βραδυ εξω απο ενα κλαμπ η τα μπουζουκια και κανε μια δημοσκοπιση.θα σου πουν<<ποιο προβλημα ρε φιλε,αφου ειμαστε εδω ολα τελεια ειναι.πολυ κουλτουρα δεν το παιζεις?>>.το θεμα λοιπον δεν ειναι αν αντιδραμε η οχι στα προβληματα.το θεμα ειναι να εντοπιζεις τα προβληματα.δεν ειναι λοιπον θεμα φοβου αλλα θεμα αντιληψης,την οποια δεν εχουμε λογω της υπνωσης.
ευχαριστω
ΛΥΚΑΙΟΣ 1981
19-10-08, 14:45
Είναι γνωστό τοις πάσι, ακόμη και στους αδαείς, ότι οι διεθνείς εξελίξεις δεν κρίνονται σε διασκέψεις, αλλά σε κατ΄ιδίαν συναντήσεις ανθρώπων του παρασκηνίου, οι οποίοι μπορεί να είναι ακόμη και οι γείτονές μας. Ώς εργαλείο τους χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ τα οποία το μόνο που κάνουν είναι μία συνεχή επίθεση αρνητικής ενέργειας και μουρμούρας με μπόλικη σάλτσα βλακείας. Όταν δημιουργείς αρνητικά συναισθήματα σε κάποιον, είναι πολύ εύκολο μετά να εμφανιστείς ως σωτήρας του.
Είδα παραπάνω, ότι οι συμφορουμίτες ανεφέρθησαν σωστά κατ' εμέ στο θέμα της παιδείας και στο ότι η επανάσταση πρέπει να είναι πρωτίστως διανοητική. Όταν όμως ο άνθρωπος βομβαρδίζεται με πληροφορίες και δεν διαθέτει την λογική να τις επεξεργαστεί, τότε αυξάνει την αταξία των σκέψεών του (βλ. 2ο νόμος θερμοδυναμικής). Δεν είμαι υπέρ του να κλείσουμε την TV, αλλά επιτέλους να βάλει ο κόσμος στο μυαλό του το ρημάδι το ΓΙΑΤΙ. Ακούμε πχ για Βατοπέδι. Βάζω στοίχημα ότι αν ρωτήσουμε 10 ανθρώπους να μας πουν τι ακριβώς συμβαίνει εκεί, τουλάχιστον οι 6 θα αναφέρουν μασημένες πληροφορίες από τα ΜΜΕ, τις οποίες θα έχουν αποδεχθεί (αφού τα λέει ο Ευαγγελάτος έτσι δεν είναι..... :confused: ) χωρίς να σκεφτούν αν κάποιος έχει συμφέρον να βγαίνουν αυτά στην φόρα. Άρα, αν έχει συμφέρον θα παραποιεί την αλήθεια.
Που θέλω να καταλήξω. Ο κόσμος θα πρέπει να μάθει κάποια στιγμή να βάζει τα 2,5 κιλά εγκεφάλου του να δουλέψουν. Άυτή ακριβώς η βλακεία του οδηγεί σε δικτατορίες και ολοκληρωτικά καθεστώτα που φέρνουν οι κάθε λογής σωτήρες.
Φίλε ΛΥΚΑΙΕ ορθά τα λες.
Όταν ο κόσμος είχε κοσμογονικές αλλαγές είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο, αλλά τέλος πάντων αλλαγές που ήθελαν την προσοχή μας, εμείς (τουλάχιστον η πλειοψηφία) ήμασταν αλλού!!!
Ειδικά στην πτώση του τείχους του Βερολίνου, στη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, στον πόλεμο στο Ιράκ, εμείς ήμασταν σε άλλο κόσμο και είχαμε σαν πρώτο μέλημά μας, τα σκάνδαλά μας. Δεν λέω ότι ήταν και είναι τεχνικά, αλλά κάπου τα φουσκώνουν τα ΜΜΕ και κάπου τα φουσκώνουμε και εμείς με τη σειρά μας, από στόμα σε στόμα. Σε όλες αυτές αλλά και σε άλλες περιπτώσεις ήμασταν απώντες, λόγω του ότι κάτι εσωτερικό μονοπωλούσε το παρασκήνιο.
Πάντως έχω μια απορία: Τόσα και τόσα σκάνδαλα και δολοπλοκίες από το 1989 (απ’ όσο θυμάμαι) και μετά. Άλλα ήταν φως φανάρι και άλλα όχι. Βγήκαν στα ΜΜΕ αμέτρητες ιστορίες και πολύς κόσμος παρέλασε από τα κανάλια. Δεν έχει ανοίξει καμία μύτη, κανένα μαχαίρι δεν έφθασε στο κόκαλο, πουθενά δεν ρίχτηκε άπλετο φως.
Ειλικρινά με λυπεί και με στενοχωρεί η κατάντια μας και η βλακεία μας που πιστεύουμε τους ίδιους και τους ίδιους.
Ώρες, ώρες αισθάνομαι σαν τον Ρωμαίο θεατή στο Κολοσσαίο, να βλέπω τα λιοντάρια να ξεσκίζουν τις δικές μας σάρκες και εμείς να ζητωκραυγάζουμε για το πλούσιο θέαμα που παρακολουθούμε.
ΛΥΚΑΙΟΣ 1981
25-10-08, 15:00
Βλέπεις Λάμπρο, ότι σε όλον τον πλανήτη συμβαίνουν συνταρακτικά γεγονότα. όχι πάντα άσχημα, αλλά και θετικά όπως πχ στην επιστήμη. Αλλά τα ΜΜΕ έχω την εντύπωση ότι επιδίδονται σε ψυχολογικές επιχειρήσεις για να τρομοκρατήσουν τις μάζες. Χτες στον ΑΝΤ1 πρώτη κουβέντα του Ευαγγελάτου, ήταν το "μαύρη Παρασκευή". Με τόση μουρμούρα, πώς να μην πέφτει η ψυχολογία των ανθρώπων.
Από την άλλη, τα μπουζουξίδικα, οι ταβέρνες και τα μαγαζιά είναι γεμάτα. Ο κόσμος ψωνίζει πανάκριβα είδη χωρίς απαραίτητα να τα χρειάζεται...Ο νοών νοείτο για την πραγματική έκταση των προβλημάτων...όχι πως δεν υπάρχουν, αλλά να μπαίνουν στην σωστή τους διάσταση :cool:
Εξοικονόμησα για εσάς μια σπάνια και πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του α λ ν τ ο υ ς - χ α ξ λ ε υ που έδωσε στις 18/5/1958 στον μαϊκ γουαλας και ταιριάζει απόλυτα με το θέμα που συζητάτε
http://www.hrc.utexas.edu/multimedia/video/2008/wallace/huxley_aldous.html
επίσης σας έχω και μια αποκλειστική πληροφορία ...
ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Ridley Scott, ( Alien - Blade Runner) επιβεβαιωσε οτι στα άμεσα σχέδια του θα είναι η σκηνοθεσία της νουβέλας του
α λ ν τ ο υ ς χ α ξ λ ε υ >>>Brave New World
http://io9.com/5059265/ridley-scott-confirms-hes-making-brave-new-world
@
Εξοικονόμησα για εσάς μια σπάνια και πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του α λ ν τ ο υ ς - χ α ξ λ ε υ που έδωσε στις 18/5/1958 στον μαϊκ γουαλας και ταιριάζει απόλυτα με το θέμα που συζητάτε
http://www.hrc.utexas.edu/multimedia/video/2008/wallace/huxley_aldous.html
επίσης σας έχω και μια αποκλειστική πληροφορία ...
ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Ridley Scott, ( Alien - Blade Runner) επιβεβαιωσε οτι στα άμεσα σχέδια του θα είναι η σκηνοθεσία της νουβέλας του
α λ ν τ ο υ ς χ α ξ λ ε υ >>>Brave New World
http://io9.com/5059265/ridley-scott-confirms-hes-making-brave-new-world
@
Μπράβο ρε Lux... πολύ καλό....
πάρα πολύ καλό.
bladerunner
11-11-08, 02:56
Καλησπέρα σε όλους κι όλες.
Αφορμή για να συμμετέχω στο παρόν thread στάθηκε μια δήλωση του πρωθυπουργού της Μ.Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν αναφερόμενος στην παγκόσμια οικονομική κρίση:
"Μπορούμε να δράξουμε τη στιγμή και να οικοδομήσουμε μια
αληθινά παγκόσμια κοινωνία"
Λόγω έλλειψης χρόνου οι επισκέψεις μου στη σελίδα του metafysiko έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο (για άνοιγμα thread δεν το συζητώ καν). Ωστόσο η παραπάνω δήλωση (και οι όποιες ερμηνείες της) θεώρησα ότι φανερώνουν τα επερχόμενα γεγονότα και σχετίζεται αρκετά με το παρόν thread.
Την παραπάνω δήλωση καθώς και ένα εκτενές σχετικό άρθρο μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ (http://www.in.gr/news/article.asp?lngentityid=956157&lngdtrid=245)
Τα πιόνια αργά μα σταθερά στήνονταν τόσα χρόνια. Καιρός να δρέψουν τις δάφνες τους.... Και χωρίς μάσκες πλέον...
THE KEEPER OF SECRET
29-01-09, 15:36
... Ποιός στρώνει τον δρόμο στον παγκόσμιο "σωτήρα"; ...
Και επειδη λιγο χιουμορ δεν βλάπτει, μαλλον ο ΟΔΟΣτρΩΤΗΡΑΣ!!! φιλε Απέρηττε εάν με εννοείς.;) :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.