PDA

Επιστροφή στο Forum : Πολυσυγγραφία: ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΕΡΣΕΑΣ ΙΙ


JustAnotherGoneOff
04-09-05, 22:42
Ο ουρανός εκείνη τη μέρα σκίστηκε στα δύο από μια δυνατή λάμψη. Ο θόρυβος που έφτασε αργοπορημένα στο έδαφος, συντάραξε το χώμα τινάζοντας τη σκόνη σε στρόβιλους και λίγη ώρα μετά, το πελώριο φορτηγό σκάφος που είχε διαλυθεί σε πολλά κομμάτια κοιτόταν με το κυρίως σώμα του ξεκοιλιασμένο από την έκρηξη. Έτσι έμεινε πια στην ιστορία ο Perseus II μισή ώρα μετά την απογείωσή του, ένα γέρικο σκαρί 80 ετών της Garner & Miller Spacetankers Ltd, ήδη θρύλος για τις πρώτες επιτυχημένες μεταφορές μεταλλευμάτων από το Ντενέμπ, τον Άλφα στον αστερισμό του Κύκνου, προς τη Γη. Τις δύο τελευταίες όμως δεκαετίες, λόγω της έλευσης των καινούριων διαστημικών τάνκερ που είχαν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν με ασφάλεια μέσα από τις επικίνδυνες σκουληκότρυπες, ο Perseus II ανέλαβε τον "ταπεινό" ρόλο να ταξιδεύει στον κοντινό Βέγκα του Κενταύρου μεταφέροντας υλικοτεχνικό εξοπλισμό για τις καινούριες αποικίες του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού. Αλλά αυτή τη φορά, το ταξίδι του σε έναν άγονο πλανήτη στον Alioth 77 της Μεγάλης Άρκτου έμελλε να ήταν το τελευταίο του. Όσο και το πιο μυστηριώδες.

Οι εντολές της εταιρείας προς τον πλοίαρχο Ματίας Άλθους ήταν σαφείς. Θα πήγαινε στον πλανήτη BD1377 στο ηλιακό σύστημα του Alioth 77 να παραλάβει ένα "δέμα υψηλής σπουδαιότητας" από την επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης και θα συνοδευόταν από ένα μέλος του στο ταξίδι προς τη Γη. Κι όλα αυτά φυσικά κάτω από απόλυτη μυστικότητα. Τόση μυστικότητα που επέτρεπαν το ελάχιστο απολύτως αναγκαίο πλήρωμα για κείνο το ταξίδι: ο πλοίαρχος, ένας δόκιμος, δύο μηχανικοί και τρεις ναύτες συν έναν εκπρόσωπο της Garner & Miller Spacetankers Ltd.

Ο Ματίας Άλθους έμεινε να κοιτάζει με θλίψη το κουφάρι του θρυλικού πια πλοίου του. Από τις οθόνες του σωστικού σκάφους, το θέαμα θα αποκάρδιωνε όλη τη Γη, η είδηση της συντριβής όταν θα έφτανε εκεί, είναι ικανή να βυθίσει στο πένθος τον πλανήτη όπως πριν μερικούς αιώνες έγινε με τον Τιτανικό. Ο πλοίαρχος στράφηκε στον Νίκολα Πόντη - το μέλος της επιστημονικής αποστολής από το Πανεπιστήμιο Κρήτης που τους συνόδευε από τον BD1377, χαϊδευτικά οι συνάδελφοί του που απεχθάνονται τις ξερές χωρίς αισθαντικότητα ονομασίες τον ονόμασαν Βάι, από το γνωστό φοινικόδασος στην ανατολική Κρήτη. Η ξεραΐλα του πλανήτη αυτού δεν είχε βέβαια κάτι από τη μοναδική γοητευτική γεωφυσική σύσταση του Βάι, αλλά η ονομασία τους επέτρεπε να αναπληρώσουν τη στυφή πραγματικότητα με μια νοσταλγική φαντασία.

- Τι ανάθεμα μας έβαλες να μεταφέρουμε;

Ο Νίκολας Πόντης ξεφύσησε νευρικά. Ποτέ άλλοτε δεν είχε νιώσει το βάρος και τη σημασία μιας μεγάλης ανακάλυψης. Αυτό που συνόδευε ήταν ικανό να αλλάξει, όχι την εικόνα του ανθρώπου για την ύπαρξή του, αλλά κάτι σπουδαιότερο. Το ίδιο το Σύμπαν. Κοίταξε αναποφάσιστος τον εκνευρισμένο πλοίαρχο. Σιωπηλά, μη μπορώντας να απαντήσει κατευθύνθηκε προς το χώρισμα που μοίραζε το πιλοτήριο με το χώρο επιβατών. Κάθισε σε μια θέση μπροστά από το υπόλοιπο πλήρωμα κι έβγαλε από την τσέπη του σακακιού του μια συσκευή σε μέγεθος κάρτας. Πάτησε με τον αντίχειρά του τη δεξιά άκρη για την αναγνώριση στοιχείων κι ένα διακριτικό πράσινο φως σε όλο το σώμα της έδειξε ότι μπήκε σε λειτουργία. Την ξανάβαλε στην τσέπη του μετά και πήρε στάση αναμονής με τα δάκτυλα των χεριών του ενωμένα να ακουμπούν στο μέτωπό του. Οι συνάδελφοί του κάτω θα λάμβαναν τώρα το μήνυμα. Και θα έρχονταν να "καθαρίσουν" την κατάσταση, οι μάρτυρες έπρεπε να εξαφανιστούνε.

mrpv
11-09-05, 22:41
Λίγο αργότερα ο Κεντρικός Η/Υ του Πανεπιστημίου Κρήτης λάμβανε ένα μήνυμα. Η μορφή του είναι σαφές ότι δεν αφορά τον ίδιο αλλά ανακατευθύνεται αυτόματα σε μια εσωτερική πύλη. Η θέση του διακομιστή στην ιεραρχία του οργανισμού είναι σαφής το μήνυμα έπρεπε να προχωρήσει άθικτο. Η πύλη αυτή ποτέ δεν μετέδιδε στοιχεία παρά μόνο επιβεβαιώσεις παραλαβής. Ο Δαίδαλος καιρό τώρα είχε μάθει στην υποταγή της ιεραρχίας ανακουφίζοντας έτσι ο ίδιος τα κυκλώματα του.

Χιλιοστά του δευτερολέπτου αργότερα ο Δαίδαλος παράλαβε εντολή από την μυστηριώδη πύλη για αύξηση της απαιτούμενης παραγωγής ενέργειας κατά 400%. Γνώριζε καλά ότι τέτοια απαίτηση ήταν υπερβολή και θα χρειαζόταν μόνο για ειδικές περιπτώσεις, τελευταία φορά ήταν όταν το νησί βυθίσθηκε στο σκοτάδι πριν 30 χρόνια. Τέτοια αύξηση ζήτησης μπορούσε να εξαντλήσει τα αποθέματα από τις εναλλακτικές πηγές που ο ίδιος συγκέντρωνε μέσα σε 27 ώρες και 46 λεπτά. Η λογική του γνώριζε ότι κάτι τέτοιο ήταν υπερβολή, σε κάθε άλλη περίπτωση θα απαιτούσε διευκρινήσεις, αλλά από την πύλη αυτή δεν περίμενε τίποτε.

30’ αργότερα από την πύλη ήρθε νέα εντολή για αύξηση της απαιτούμενης ενέργειας κατά 1500%. 3" αργότερα ο Δαίδαλος έδωσε εντολή για την ενεργοποίηση των Πυρηνικών Αντιδραστήρων που συντηρούσε παρ’ ότι παροπλισμένους χρόνια τώρα. Η παράλογες απαιτήσεις σε ενέργεια μπορούσαν να καταστρέψουν όλα τα συστήματά του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

1’ πέρασε και ο Ηρακλής ΣΤ ενεργοποιήθηκε, ένα σύστημα που κατασκευάστηκε για τον προστατεύει από φοιτητές του 6ου χρόνου σπουδών και τον ίδιο.

30" το περίεργο πακέτο δεδομένων αποστάλθηκε στον Ηρακλή ΣΤ.

Τα Ηλεκτρικά Συστήματα είχαν αρχίσει να υπερφορτώνονται όταν ο Ευάγγελος Ζάνης μπήκε στην αίθουσα ελέγχου του Δαίδαλου.

-Τι στο Διάολο . . .

Η απάντηση ήταν άμεση

-Διαταγή.

Έριξε το βλέμμα του νευρικά πάνω στις ενδείξεις, ο Χώρος 3ΕΑ έμοιαζε με βαμπίρ που ρουφούσε την ισχύ σαν το αίμα από το θύμα του.

Πάγωσε κοιτώντας όλη αυτή την απορρόφηση ενέργειας, έμεινε εκεί προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει αυτό προ έβλεπε, έτσι δεν πρόσεξε την πορεία που είχε ξεκινήσει ο καφές του επάνω στο γραφείο του. Η κούπα του καφέ έσπασε στο πάτωμα.

-Στο διάολο . . .

Όταν όμως ακούμπησε το πάτωμα τότε μόνο κατάλαβε την δόνηση που υπήρχε.

-Καταραμένοι κερδοσκόποι …

Φώναξε κλοτσώντας την πόρτα του κέντρου ελέγχου. Έπρεπε να μάθει τι στο διάολο συμβαίνει

iraklis486
28-12-05, 13:46
Το σκάφος βρισκόταν τώρα στην νεκρή ζώνη, μια περιοχή που για άγνωστο λόγο δεν είχε εγκατασταθεί ποτέ κάμερα η έστω άλλο σύστημα παρακολούθησης , και για ασφάλεια της περιοχής είχε τοποθετηθεί ένα περίεργο μηχανάκι με το κωδικό όνομα R-232., που λίγοι μα πολύ λίγοι από το πανεπιστήμιο της Κρήτης ήξεραν την χρησιμότητα του ……
Θα πρέπει επίσης να πούμε ότι αυτή η περίεργη αύξηση της ενεργείας οφειλοταν στην άφιξη αυτού του μυστηριώδους σκάφους που η προηγμένη τεχνολογία του επέτρεπε την απορρόφηση παντός είδους ενέργειας , κάτι που η Ζενίθ ο υπέρ-υπολογιστής τέταρτης τάξεως φρόντιζε μόνος του , πόσο άραγε αξιοθαύμαστο ήταν αυτό το μικρό πραγματάκι, που το μέγεθος του δεν το εμπόδιζε καθόλου μα καθόλου
ώστε να φροντίζει για τα πάντα μέσα σε αυτό το παράξενο σκάφος , και πόσο θα χαιρόταν οι John Mauchly και J.Presper κατασκευαστές του ΕΝΙΑC του πρώτου ηλεκτρονικού υπολογιστή αιώνες πριν την καταπληκτική Ζενίθ

Η είσοδος του σκάφους που ήταν τόσο αθέατη, και ένα με το σκάφος που δεν θα προκαλούσε στον θεατή την παραμικρή υποψία για την θέση της , που μόνο αν ανοιγε ( όπως άνοιξε και τώρα από την δεξιά πλευρά του σκάφους ) θα καταλάβαινε που ήταν. Από αυτή λοιπόν την πόρτα εμφανίστηκε ένας άνθρωπος που φορούσε μια περίεργη πράσινη φόρμα, που έκανε να μοιάζει ο κάτοχος της σαν ένα τεράστιο αερόστατο από το πολύ φούσκωμα που είχε

Ο άνθρωπος με την πράσινη στολή ψηλάφισε την φορεσιά του και γεμάτος ικανοποίηση πάτησε κάτι σαν κουμπί στο κάτω μέρος της φόρμας του , που ξεφούσκωσε αμέσως την στολή, και έτσι η λεπτή σιλουέτα του φαινόταν πια καθαρά….
Ένα άλλο κουμπί στο αριστερό μέρος του κράνους που φορούσε αποδέσμευσε το κράνος που ήταν προσαρτημένο στην στολή του.
Τότε μπορούσες να δεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου του καθαρά :
Κάπως μακρουλό κεφάλι, με κοντά μαύρα μαλλιά που τα σχιστά μάτια του μαρτυρούσαν άνθρωπο ασιατικής φυλής.

Ξαφνικά από το πουθενά εμφανίστηκε ένας άλλος άνθρωπος. Τα ασφυκτικά γύρω του ρούχα και μια μαύρη μάσκα από λατέξ στο πρόσωπο του μαρτυρούσαν το πόσο ήθελε να μείνει ανώνυμος ο κάτοχος τους

«Ηρθες νωρίς ,έπρεπε να περιμένεις να φύγει το δέμα» του είπε αυστηρά ο μασκοφόρος

«Πάντα με τον καλό λόγο στο στόμα , μα η προθεσμία ήταν για σήμερα» απάντησε κάπως παραπονεμένος στα λόγια του άλλου

«Και η Ζενίθ, τι στο καλό κανείς δεν καταλάβαινες τις αρχικές οδηγίες» συνέχισε απτόητος με το ίδιο αυστηρό ύφος « ‘έπρεπε να κλείσεις το σύστημα πριν την προσγείωση , λίγο ακόμα αν είχες ανάμενες τις μηχανές , θα σκοτείνιαζες τα πάντα στο νησί, και θα είχαμε να δώσουμε πολλές εξηγήσεις. Είπαμε η ασφάλεια του πειράματος πάνω από όλα»