PDA

Επιστροφή στο Forum : James Cameron's "AVATAR"


Oddb@llSoul
12-11-08, 13:52
http://blog.searchenginewatch.com/blog/img/avatar-poster.jpg

Ένας μεγάλος σκηνοθέτης επιστρέφει το 2009 με μία εξαιρετική ταινία Επιστημονικής Φαντασίας.

Ο Τζέιμς Κάμερον, σκηνοθέτης του "Τιτανικού", "Άλιεν 2", "Εξολοθρευτής 1+2", "Η Άβυσσος", "Αληθινά ψέματα" έχει εγκαταλήψει για λίγο το...Υποθαλάσσιο ερευνητικό του ενδιαφέρον και έχει αφοσιωθεί στην δημιουργία μίας προτοπώρας 3D ταινίας με θεματολογία απο το διάστημα.

Η ταινία μας ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο πλανήτη με πολιτικά προβλήματα, γεμάτο απο ιθαγενείς και εξωγήινα όντα, όπου καταυθάνει ένας πεζοναύτης με σκοπό να βοηθήσει τα πράγματα. Στην ταινία αναμένεται να εμφανιστεί σε ρόλο η ηθοποιός Σιγκούρνι Γουίβερ, η οποία είναι επίσης γνωστή και απο την σειρά ταινιών "Άλιεν".

Η ταινία θα κάνει την εμφανισή της το Καλοκαίρι του 2009.

melian
17-12-09, 20:37
http://1.bp.blogspot.com/_EG4e_2mc5vQ/Sx1meftMOfI/AAAAAAAABIE/gtQ3x6My5Zs/s400/avatar-poster.jpg

Η ιστορία εκτυλίσσεται στο μέλλον, όπου ο Τζέικ, τραυματισμένος βετεράνος πολέμου, μεταφέρεται στον πλανήτη Πανδώρα, που κατοικείται από μια ανθρωποειδή φυλή.
Όταν οι διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους και στην εξωγήινη φυλή οδηγούν σε διαμάχες, ο Τζέικ αναγκάζεται να ηγηθεί μιας αιματηρής μάχης για επιβίωση.

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες σήμερα Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2009 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε και σε 3D. Πρόκειται για μια πολυαναμενόμενη ταινία και μένει να δούμε αν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες των φίλων της επιστημονικής φαντασίας και του James Cameron.

beetlejuice
19-12-09, 01:49
Το Avatar είναι η πρώτη ταινία που κατάφερε να μπει "σφήνα" ανάμεσα στις δύο έως τώρα καλύτερες όλων των εποχών (πάντα κατά τη γνώμη μου), το Matrix και το Lord of The Rings.

10άρι ακατέβατο για τους άπειρους συμβολισμούς, τα βαθιά νοήματα και τα ονειρεμένα εφέ.


Μαγικό.
Τόσο απλά!

ELPINIKI
19-12-09, 04:54
20 στα 10,μόνο και μόνο για μια ταινία που αποτελεί την αρχή, για την νεα εποχή της μεγάλης οθόνης.
Το σενάριο της μπορεί να μην ξεφεύγει πολύ απο το αμερικανικO πρότυπο αλλά η απιστευτη και τόσο ζωντανή εικόνα, ο τελειος ήχος καθώς και κάποια στοιχεία, άγνωστα μέχρι τώρα για τις πιο πολλές αμερικανικες ταινιες, που περιεχει, την τοποθετούν σε άλλο επίπεδο.
Αξίζει να την δείτε!
Επιλέξτε απλά να καθήσετε σε θέσεις που να βρισκονται στη μέση της αίθουσας!

KANE
19-12-09, 10:13
Ειλικρινά ρε παιδιά, μου φαίνεται παράξενο που την είδατε την ωραία ταινία. Πέρα από τα γραφικά της, τι ακριβώς σας άρεσε; Το σενάριο ήταν άθλιο, παιδικό και έμπαζε από παντού, ακριβώς για να χωνεύεται εύκολα, δίχως κανένα βάθος. Πέρα από το σενάριο, κάποια δευτερεύοντα σημεία που με χάλασαν είναι 1: Οι αντιδράσεις από την πρωταγωνίστρια-ζουλού όταν στεναχωριόταν, ερωτευόταν ή ότι άλλο έκανε, σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Ήταν πραγματικά κουραστικές. 2:Ο κύριος ¨κακός¨της ταινίας, ο μπάρμπας που μπήκε στο ρομπότ στο τέλος. Τον ίδιο τύπο ολόιδιο (χωρίς το ρομπότ:D) τον έχουμε δει ξανά και ξανά σε δεκάδες ταινίες περιπέτειας της πλάκας, που πολλές φορές παίζουν μεταμεσονύκτιες ώρες στο σταρ ή στο άλτερ. 3: Το τέλος. Αναμενώμενο. 4: Ή διάρκεια της ταινίας. Τουλάχιστον το Τζι άη τζο που είχαμε τη δυστυχία να δούμε τους περασμένους μήνες, ήταν μικρότερο. Εδώ το παράκαναν.

Εν κατακλείδι, κατ'εμέ είχαμε μια ακόμη ταινία "φαντασίας" που δεν ξέφυγε καθόλου από το πρότυπο που θέλει κάτι νόστιμο(βλέπε γραφικά) αλλά ανθυγιεινό(βλ. σενάριο). Φαστ-φουντ 2¨30 ωρών και στο γιατρό για εξετάσεις.

^GHOST RIDER^
19-12-09, 11:39
Αξιζει να την δειτε αλλα οχι πως θα τρελαθειτε κιολας:rolleyes:

Mallen
19-12-09, 18:02
Λοιποοοοον:

1ον -ΔΕΝ είναι δα και αριστούργημα (δυστυχώς!!!). Α μωρέ Κιούμπρικ, μας άφησες νωρίς...:(

2ον- Δεν πρόκειται για...νέο "Τιτανικό" (πουθενά στη διαρκειά της δεν υπάρχει η ανάλογη συγκινησιακή φόρτιση).

3ον- Δεν "δενεσαι" με κανέναν από τους πρωταγωνιστές (αλλά πάλι...δεν παίρνω όρκο για τη...πιτσιρικαρία!!!ε?)

4ον- Μετά την έξοχη τριλογία του "Α.Τ.Δ.", τα σκηνικά-τοπία-εξωγηίνα κτίσματα-κ.τ.λ. από τη μια δύσκολα πλέον μπορούν να σε εκπλήξουν και από την άλλη...εάν είσαι χρόνια θιασώτης των καλύτερων κόμικς-άλμπουμ του είδους "ΦΑΝΤΕΖΙ",λες μέσα σου: "αααααα-αυτό το'χω ξαναδεί σε εκείνο το υπέροχα εικονογραφημένο graphic-novel του τάδε..."

5ον- Και που'ναι...3.D....και λοιπόν;;;:confused: κύριε Κάμερον, έχετε ταλέντο δεν λέω-αλλά προσπαθήστε καλύτερα!!! (και το 8+ πολύ είναι!!!)

αυτά τα...5. Και πάλι, μέσα στο κυκέωνα των αμερικανιών (πολύ χαμηλής ποιότητας!!!) είναι...καλή ταινία. Απλώς: ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΤΑΙΝΙΑ...

Solon Aimonas Eautou
19-12-09, 18:17
Κατ' αρχήν, πριν πω οτιδήποτε, είναι σημαντικό να θυμόμαστε σε αντίστοιχες συζητήσεις πως "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα"... :)
Στην ταινία Avatar κατ' εμέ συμβαίνει το φαινόμενο "3D effect". Είναι μία ταινία που γυρίστηκε ώστε να εκμεταλεύεται στο έπακρο τη νέα αυτή τεχνολογία (ως προς τα εφφέ, αλλά και τη σκηνοθεσία κ.λπ.) και ως εκ τούτου αν τη δείτε έξω από αυτό το πλαίσιο (στην οθόνη ενός υπολογιστή, σε τηλεόραση ή στο cinema δίχως 3D τεχνολογία) τότε σίγουρα θα σας φανεί "λίγη".
Το ίδιο συνέβη και με εμένα πριν 2 χρόνια, όταν είχα δει το Beowulf σε 3D στους κινηματογράφους (τότε ξεκίνησε η επανάσταση των τρισδιάστατων ταινιών στους κινηματογράφους για εμένα) και μετά το είδα ξανά δίχως την υποστήριξη 3D τεχνολογίας. Ενώ στην πρώτη προβολή είχα μείναι άναυδος, στη δεύτερη δίχως 3D υποστήριξη αισθάνθηκα πως η ταινία δεν "αξίζει". Με λίγα λόγια, είναι σαν να βλέπεις το Charlie and the Chocolate Factory, αυτή την πανδαισία χρωμάτων και ψυχεδελικής ατμόσφαιρας (που έχουν εμποτιστεί και σκηνοθετικά στην ταινία) σε ασπρόμαυρη τηλεόραση.

Έχοντας τα παραπάνω κατά νου, η παρακολούθηση της ταινίας Avatar σε κινηματογράφο με 3D τεχνολογία ήταν για εμένα μία πρωτόγνωρη εμπειρία (σε κάποια σημεία σοκαριστική για τη μέχρι τώρα αντίληψη που έχουμε περί του βαθμού "εισόδου" του θεατή σε μία ταινία). Αξίζει 100% να τη δείτε 3D σε έναν τελευταίας τεχνολογίας κινηματογράφο, ενώ αν θέλετε την άποψη μου αποφύγετε να καταστρέψετε μία τόσο unique εμπειρία βλέποντας την ταινία για πρώτη φορά δίχως 3D υποστήριξη (σε τηλεόραση, υπολογιστή ή cinema).
Το 10 το καλό από εμένα, μόνο και μόνο γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα να τη βαθμολογήσω με κάτι περισσότερο.

Φιλικά,
Νίκος.

Mallen
20-12-09, 13:41
Κατ' αρχήν, πριν πω οτιδήποτε, είναι σημαντικό να θυμόμαστε σε αντίστοιχες συζητήσεις πως "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα"... :)

=μ ' αρέσουν οι κολοκυθόπιτες....:D

Έχοντας τα παραπάνω κατά νου, η παρακολούθηση της ταινίας Avatar σε κινηματογράφο με 3D τεχνολογία ήταν για εμένα μία πρωτόγνωρη εμπειρία (σε κάποια σημεία σοκαριστική για τη μέχρι τώρα αντίληψη που έχουμε περί του βαθμού "εισόδου" του θεατή σε μία ταινία). Αξίζει 100% να τη δείτε 3D σε έναν τελευταίας τεχνολογίας κινηματογράφο, ενώ αν θέλετε την άποψη μου αποφύγετε να καταστρέψετε μία τόσο unique εμπειρία βλέποντας την ταινία για πρώτη φορά δίχως 3D υποστήριξη (σε τηλεόραση, υπολογιστή ή cinema).
Το 10 το καλό από εμένα, μόνο και μόνο γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα να τη βαθμολογήσω με κάτι περισσότερο.

Φιλικά,
Νίκος.

Νίκο, από ΚΑΘΑΡΑ 'καλλιτεχνική-σινεφιλική' άποψη...(κι άρα από άποψη σκληροπυρηνικών σινε-κριτικών) η ταινια ΑΒΑΤΑΡ όντως επτυπωσιάζει από τεχνολογικής άποψης, μόνο που κινηματογράφος ΔΕΝ σημαινει μονάχα...τεχνολογία: είναι και το ΣΕΝΑΡΙΟ -οι ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ- το στυλ ΑΦΗΓΗΣΗΣ -επιλογή ΜΟΥΣΙΚΗΣ -η επιλογή ΜΟΝΤΑΖ -η ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΚΗ άποψη- κ.τ.λ. (κατά τη γνώμη σου, πήγε καλά στους τομείς αυτούς;;;;?) Πάρε παράδειγμα το "2001: Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ" του Στάνλευ Κιούμπρικ. Για την εποχή της, θεωρούνταν απίστευτη τεχνολογικά και πρωτοποριακή από άποψη ΣΤΥΛ και ΑΦΗΓΗΣΗΣ...Ουσιαστικά, ο Κιούμπρικ ΔΕΝ κάθησε απλώς να εκμεταλλευτεί τα (τότε!) πρωτοποριακά ειδικά εφέ και σκηνικά, αλλά ΚΑΛΟ-δούλεψε το σενάριο (κάνοντας τη ταινία σαν...Ποίημα -Οπερα), έδωσε μια ονειρική διάσταση στο όλο πόνημα. Με λίγα λόγια: την έκανε αξέχαστη και σήμερα ακόμα κόσμος και κοσμάκης -παρά το ότι ξεπεράστηκε τεχνολογικά πλέον το 2001-εξακολουθεί να την απολαμβάνει παραυτά, να παρασύρεται από τη γοητεία του στυλ της...
οΠΟΤΕ;;;:confused:

Φυσικά, ο χρόνος θα δείξει τελικά τι "θα κάτσει".....:rolleyes:

Solon Aimonas Eautou
20-12-09, 16:46
Προσωπικά Mallen έκρινα όλα όσα αναφέρεις ως σύνολο και λαμβάνοντας υπόψη ότι η 3D τεχνολογία έχει εμποτίσει την ταινία σε όλος τους τομείς της (σεναριακά, ερμηνευτικά, καλλιτεχνικη προσέγγιση... όλα).
Όπως ανέφερα όμως, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα :)
Προσωπικά την σπουδή την αναζητάω μέσα σε βιβλία (ως επί το πλείστον «βαριά», βιβλία δηλαδή που δεν σε διακεδάζουν αλλά σε κουράζουν, μορφώνοντας σε φυσικά), οπότε στις ταινίες θέλω να αδειάζω το μυαλό μου και να «διασκεδάζω»· Οπότε, όσο καταφέρνει μία ταινία να με απορροφήσει στον κόσμο της, τόσο πιο καλή τη θεωρώ. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν (και μόνο) θεωρώ το Avatar αριστουργηματικό, μιας και επί δύο και κάτι ώρες δεν αισθανόμουν ότι βρίσκομαι σε μία κινηματογραφική αίθουσα της Θεσσαλονίκης, αλλά στον πλανήτη της Pandora. :)
Αν με ρωτάς λοιπόν αν αυτή η ταινία «επιβιώσει» στις καρδιές των σινεφίλ και δη των σκληροπυρηνικών, δεν γνωρίζω προσωπικά. Ξέρω όμως ότι θα αποτελέσει μια εμπειρία one-of-a-kind για αρκετούς ανθρώπους όπως εμένα...

Φιλικά,
Νίκος.

ELPINIKI
20-12-09, 20:30
Ο σχολιασμός ταινιών είναι... προσωπικη υπόθεση...
Μερικοί απο εσάς όμως κατα-κρινετε μια ταινία η οποία μας παρουσιάζει πρώτα απο όλα τη "συνέχεια" της μεγάλης οθόνης ενώ κολλάτε στο σενάριο που στο κάτω κάτω είναι στανταρ για όλες τις αμερικανικες ταινιες, δεν κατάλαβα εδώ έπρεπε να δούμε τη διαφορά;
Απο εκεί και πέρα, έχετε αφήσει θετικά σχόλια για ταινίες που ήταν κυριολεκτικά για "σακούλα" και πέφτετε με τα μούτρα σε κάτι που το κοινό καθώς φαίνεται απο blogs, ραδιοφωνικούς σταθμούς, tv κοκ κυριολεκτικά απόλαυσε.
Ας κρατήσουμε δυο πραγματάκια για το AVATAR, την ιδιαιτερότητα και την πρωτοπορία της. Τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σημασία, να έχουμε απλά κάτι να λέμε...

Fox_Mulder
22-12-09, 12:55
Σαφέστατα ο κινηματογράφος είναι μια μορφή τέχνης και ως εκ τούτου ο καθένας τον αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο , όμως υπάρχουν κάποιες ταινίες που αναμφισβήτητα πρέπει να δει κανείς, η καθεμία για διαφορετικό λόγο. Ας πούμε, ο Νονός ανεξάρτητα αν μας αρέσει ή όχι, είναι μια θρυλική ταινία με αδιαμφισβήτητη αξία, το Star Wars επίσης, καθώς εδραίωσε για τα καλά τα έπη της επιστημονικής φαντασίας στη συνείδηση του θεατή και φυσικά ο Άρχοντας, για πάμπολλους λόγους που δεν είναι επί της παρούσης.

Το Avatar καταφέρνει και κερδίζει και αυτό επάξια μια θέση στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και αυτό όχι γιατί έχει καταπληκτικό σενάριο (που ενδεχομένως δεν έχει), ούτε γιατί έχει ένα λαμπρό καστ (καμια σχέση) αλλά γιατί εκπληρώνει το στόχο της κινηματογραφικής τέχνης από τη γέννηση της. Ποιός είναι αυτός; Μα φυσικά, η μεταφορά του θεατή κυριολεκτικά μέσα στην οθόνη. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της 7ης τέχνης τα εφέ δεν ήταν τόσο πειστικά, ποτέ άλλοτε ο "Φανταστικός" κόσμος ενός κινηματογραφικού πλανήτη δεν έμοιαζε τόσο αληθινός, ίσως πιο αληθινός από τον γκρίζο, θλιβερό τεχνοκρατικό κόσμο των πραγματικών ηθοποιών της ταινίας. Για πρώτη φορά τα εφέ χρησιμοποιήθηκαν όχι για να προβάλλουν την απέραντη καταστροφή (βλ. 2012, Μέρα Ανεξαρτησίας, Μετά την Επόμενη Μέρα κτλ), όχι για να προβάλλουν εντυπωσιακές μάχες (βλ. Braveheart, Lord of the Rings σε ένα βαθμό, 300 κτλ) αλλά για να μας μεταφέρουν σε έναν άλλο κόσμο. Αυτό που ο Jackson ξεκίνησε με τη Μέση Γη, ο Cameron το πάει ένα επίπεδο πιο πάνω με την Pandora και καταφέρνει να ορίσει το σινεμά του μέλλοντος.

10/10 γιατί δεν πάει παραπάνω η κλίμακα και γιατί η εποχή των κινηματογραφικών σετ με τα πλαστικά και τις μικρογραφίες φτάνει στο τέλος. Από δω και πέρα περιμένω κάθε ανάλογη ταινία να με μεταφέρει στον κόσμο που πραγματεύεται με ανάλογο τρόπο, αλλιώς θα είναι αποτυχημένη.

Ophelia
25-12-09, 18:33
Θα συμφωνήσω πάνω-κάτω με Mallen και ^GHOST RIDER^.

Μια καλή ταινία που από εμένα παίρνει ένα 6-7 λόγω των ξεκάθαρων μηνυμάτων που προσπαθεί να περάσει και της εικόνας που παρουσιάζει σχετικά με το πόσο έχει απομακρυνθεί ο άνθρωπος από τη φύση και το φυσικό του περιβάλλον, βλέποντας το πια σαν ένα εμπόδιο και ένα εκμεταλλεύσιμο αντικείμενο!
Εξαιρετικά εφέ, χρώματα, και υπόβαθρο της κουλτούρας των εξωγήινων, αλλά με ένα σενάριο πολύ αναμενόμενο και για εμένα ρηχό...

bladerunner
26-12-09, 13:41
Καλησπέρα σε όλες και όλους...

Πάει καιρός από την τελευταία φορά που έγραψα σε thread του forum. Και το AVATAR είναι ένας καλός λόγος να με κάνει να συμμετάσχω.

Θα κρίνω το AVATAR σε 2 σκέλη: Σεναριακά και Τεχνικά.



Όντως ακολουθεί ένα μοτίβο που το έχουμε δει άπειρες φορές. Ημικάφρος πρωταγωνιστής βρίσκει το νόημα της ζωής, αμφισβητεί για πρώτη φορά τον τρόπο ζωής του, αντιτάσεται σε αυτόν, χάνει παρωδικά, νικά πανηγυρικά ύστερα από αγώνα... Happy End! Διανθείστε το μοτίβο αυτό με οικολογικές ανησυχίες, αγνό έρωτα και εξωτικές τοποθεσίες κι έχετε το AVATAR! Σεναριακά τουλάχιστον....


...γιατί υπάρχει κι ένα AVATAR που έχει σκοπό να αλλάξει την ροή στην ιστορία της κινηματογράφησης. Το 3D για πρώτη φορά παίρνει ηγετικό ρόλο σε μια ταινία... Από τους δεινόσαυρους του Jurassic Park που τα τρισδιάστατα τερατάκια τοποθετούνταν με προγράμματα compositing σε αληθινά περιβάλλοντα (όπου είχε εξ αρχής οριστεί ο χώρος που θα καταλάμβαναν) περάσαμε στο ακριβώς αντίθετο. Οι ηθοποιοί παίζουν μόνοι τους σε πράσινα και μπλε δωμάτια (τις γνωστές greenscreens και bluescreens), αλληλοεπιδρώντας με το τίποτα και οι τεχνικοί του compositing τα μπερδεύουν αυτά μαγικά και αψεγάδιαστα με CG (computer generated) χαρακτήρες και περιβάλλοντα.

Είτε μας αρέσει, είτε όχι ζούμε μια μικρή επανάσταση. Συνήθως μιλάμε για τα εφέ λες και είναι η ντροπή του σινεμά. Ντροπή πρέπει να νιώθουν οι σκηνοθέτες που τα χρησιμοποιούν σαν κράχτη (ορισμένες φορές) και όχι σαν εργαλείο παραγωγής. Τα εφέ χρησιμοποιούνται συνέχεια πλέον ακόμα και σε ταινίες που δεν περιμένετε. Γνωρίζετε ότι το Illuminati γυρίστηκε στην Καλιφόρνια; Ούτε μέρα στο Βατικανό που δεν τους έδιναν άδεια. Και τα περισσότερα σκηνικά ήταν τρισδιάστατα μοντέλα με τους ηθοποιούς να παίζουν σε πράσινο φόντο; Πως στο Mama Mia μόνο οι σκηνές στα ακρογιάλια είναι στην Ελλάδα, και το σπίτι (με φόντο την θάλασσα) ήταν στούντιο σε μια αποθήκη στο Λονδίνο κατεβάζοντας έτσι το κόστος;

Όλα αυτά όσο περίεργα κι αν ακούγονται ισχύουν και έχουν αναπτυχθεί από τα μέσα της δεκαετίας του '90 με πρωτοπόρες ταινίες όπως το 5ο Στοιχείο. Απλά το AVATAR θέτει νέα δεδομένα. Δείχνει έναν νέο δρόμο δημιουργηκότητας στους σκηνοθέτες δίνοντας τους ελευθερία και το δικαίωμα να πραγματοποιούν και το πιο ακραίο πλάνο, στις πιο ακραίες συνθήκες, με απόλυτη ασφάλεια για τους συντελεστές, εγγυημένο αποτέλεσμα και κόστος μακράν χαμηλότερο από τους συμβατικούς τρόπους κινηματογράφησης.

Συγνώμη αν τράβηξε πολύ η απάντηση μου αλλά μιλάμε για μια ταινία ορόσημο (τεχνικά πάντα γιατί για αυτό μπορώ να μιλάω και για αυτό έδωσα 10) που είναι ήδη κομμάτι της ιστορίας του σινεμά. Στο κάτω-κάτω δεν νομίζω να μιλάει κανείς υποτιμητικά για τα πρώτα επεισόδια του Star Wars (4,5,6) που έθεσαν νέα δεδομένα στα εφέ αν και σεναριακά δεν έλεγαν κάτι το απίστευτο...:rolleyes:

Arrakis
31-12-09, 11:36
Είδα και εγώ το Avatar χθες βράδυ (στις 1 μετά τα μεσάνυχτα, σε μια γεμάτη αίθουσα 600 ατόμων – ήταν η μοναδική που καταφέραμε να βρούμε θέσεις!)
Από τεχνικής άποψης ήταν άψογη. Σχεδόν καμία σκηνή δεν έμοιαζε εικονική. Αν το animation στο Star Wars ήταν πειστικό, στο Avatar νομίζεις πως η ταινία γυρίστηκε με πλήρως αληθινά σκηνικά και ηθοποιούς.
Από την άλλη, η 3D έκδοση δεν μου φάνηκε αρκετά… τρισδιάστατη! Ασφαλώς ζωντάνευε την ταινία, αλλά ο κόσμος της Πανδώρας (όλα τα δώρα ή τα δώρα του Πάνα) δεν έβγαινε από την οθόνη όπως περίπου έγινε παλιότερα με το Beowulf.
Παρόλ’ αυτά, έχω την αίσθηση πως εδώ η συγκεκριμένη τεχνολογία λειτουργεί περισσότερο σαν εργαλείο του σκηνοθέτη (παρά σαν εμπορικός κράχτης), σαν συμπλήρωμα δηλαδή στο μήνυμα που προσπαθεί να μας περάσει για την υπερβατική αξία του νατουραλισμού της Πανδώρας, σε αντιδιαστολή με το βαρύ «προσγειωμένο» τεχνολογικό περιβάλλον των ανθρώπων.
Από άποψη σεναρίου τώρα, χμ… ένα μέτριο πάντρεμα Λόρενς της Αραβίας με Ποκαχόντας! Προσωπικά τουλάχιστον δεν ένιωσα βάθος στην ψυχολογία των χαρακτήρων, παρά γραμμικά εξελίσσονταν όλα προς μια από την αρχή πλήρως προβλέψιμη συμπεριφορά.
Βέβαια, σαν καλό παραμύθι έπρεπε να ακολουθήσει όλα τα αναγκαία κλισέ… παρόλ’ αυτά, ήταν πάνω από όλα ένα κατασκευασμένο σενάριο στο οποίο ο Cameron πρόσθεσε απλά βασικά θέματα που συναντάμε ακόμη και σε πολλά παιχνίδια του Playstation.
Κρίμα επίσης που δεν δόθηκε περισσότερη έμφαση στην μεταφυσική πλευρά που έθιγε η ταινία – τέθηκαν ζητήματα παγκόσμιας συνείδησης, σαμανισμού, ιερής γης κ.ο.κ.
Στην τελική, η ταινία αποτελεί μια σύγκρουση ανάμεσα στον ρεαλισμό (που ενσαρκώνεται από τον άνθρωπο) και τον ιδεαλισμό (που εκπροσωπείτε από τους ιθαγενείς). Πρόκειται όμως για τον ωραίο αγριάνθρωπο του Ζαν Ζακ Ρουσσώ, τον εξευγενισμένο μέντορα που βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με την anima mundi.
Πίσω λοιπόν από την ρηχή υπόθεση που παραπέμπει στα δεινά που προκάλεσε ο ευρωπαϊκός αποικισμός της Αμερικής, και η σύγχρονη υλοτόμηση του Αμαζονίου, ένας ανήσυχος θεατής μπορεί να διαβάσει πολλά περισσότερα. Πόσο δε στο ζήτημα της ψυχο-μετάγγισης!
Προσωπικό συμπέρασμα: όπως είπε και ένας φίλος νωρίτερα, καλή ταινία, αλλά όχι και για να τρελαίνεσαι…

Arrakis
31-12-09, 17:05
Και από ότι διαβάζω (http://www.mtv.com/movies/news/articles/1628605/story.jhtml), ο Cameron έχει ήδη ανακοινώσει 2 ακόμη συνέχειες για τον φανταστικό του κόσμο, γεγονός που μετατρέπει το Avatar, ίσως σε Star Wars της νέας γενιάς…

ΙΑΝΕΙΡΑ
05-01-10, 13:34
Είδα την ταινία στις 27/12/09... Μαγεύτηκα από τα εφφέ, συγκινήθηκα από το "love story" και γενικά πέρασα ευχάριστα... Αν έβλεπα την ίδια ταινία στην τηλεόραση, δε θα ήταν το ίδιο... Το σενάριο συνηθισμένο, αν και μου φάνηκε "περίεργη" η τελική μετάλλαξη του ήρωα, δηλαδή το ότι απαρνήθηκε την ανθρώπινη φύση του, αν και αυτό μάλλον είναι ένας συμβολισμός για την εσωτερική του αλλαγή που τον έκανε να είναι σε πλήρη αρμονία με τη φύση. Την παρακολούθησα μαζί με τους γιους μου. Ο μεγαλύτερος (18 ετών) εντυπωσιάστηκε από τα εφφέ. Ο μικρός (10 ετών) προβληματίστηκε - για λίγο όμως - σχετικά με το αν μπορεί να υπάρχει τέτοιος πλανήτης και τέτοια "φυλή" με τα τεράστια ιπτάμενα πουλιά και γιατί οι άνθρωποι αφού κατέστρεψαν το δικό τους πλανήτη, συνέχιζαν να καταστρέφουν τους άλλους πλανήτες; Την βαθμολογώ με 8 για τα οπτικά εφφέ.

paul
05-01-10, 14:45
Πριν πολλά χρόνια είχα δει ένα Γουεστερν όπου ένας πολεμιστής στάλθηκε να μελετήσει/κατασκοπεύσει τους ινδιάνους μιας περιοχής που δε μπορούσαν να νικήσουν και η οποία ήταν πλούσια σε χρυσό (είχαν αποτύχει ήδη οι ιεροκήρυκες). Εκεί έμαθε τους τρόπους της, ερωτεύτηκε και κέρδισε την εμπιστοσύνη τους γινόμενος ένας από τους πολεμιστές τους. (Μοιάζει και με το χορεύοντας με τους λύκους, αλλά και με τον τελευταίο σαμουράι). Δε θυμάμαι το τίτλο, πάντως θα την βρω και θα την ξαναδώ.

Ως λάτρης των ταινιών επιστημονικής φαντασίας ομολογώ ότι αν πάρουμε τη παραπάνω ιστορία, την εφαρμόσουμε σε εξωγήινους, ντύσουμε με επιστήμη την "ιδνιάνικη επαφή και αρμονία με τη φύση", βάλουμε ένα μερικές πινελιές φουτουριστικού πολέμου των άστρων στον αέρα και μάτριξ στη γη και τέλος διαφημίζοντας τη σύγχρονη ιδέα της ζωής μέσω εξωσκελετού ή άλλου σώματος (βλέπε Surogates, gamer κ.α.) τότε έχουμε το avatar. Το τρισδιάστατο φυσικά είναι το κερασάκι πάνω σε μια όμορφη τούρτα.


Στα δικά μου μάτια ήταν μια εξαίρετη ταινία, με πολύ καλή δουλειά και μελετημένο σενάριο. ΔΕΝ είδα όμως κάτι το διαφορετικό όπως στο Μάτριξ Νο1 ούτε κάτι το τρελό όπως στο Star wars 4,5,6 (1979-1984), ούτε και κάποιο περίεργο εφέ όπως στον εξολοθρευτή Νο1&Νο2.

Η αλήθεια είναι ότι περιμένω τη συνέχεια της τριλογίας. Θα ξαναέβλεπα άνετα τη ταινία μερικές φορές αλλά περίμενα περισσότερα... ελπίζω να δώσουν περισσότερα οι επόμενες...

Syntagmatarxhs
06-01-10, 13:57
Πολυ αναμενομενο σεναριο αλλα εξαιρετικο. Στοιχεια απο αρκετες ταινιες ενσωματωμενα .Παντως παιρνει ανετα ενα 9

bladerunner
07-01-10, 16:20
... ένα μέτριο πάντρεμα Λόρενς της Αραβίας με Ποκαχόντας!

Πετυχημένη παρομοίωση...!

Θα ήταν κουτό να μην υπάρξει συνέχεια. Την τεχνολογία την έχει, τα μοντέλα του κόσμου αυτού τα έχει, τις ιδέες τις έχει (όπως λέει κι ο Cameron στο link του ΜΤV που έδωσες Arrakis). Αν του πήρε τόσο καιρό να το ετοιμάσει ήταν γιατί ανέπτυξε κι άλλο την υπάρχουσα τεχνολογία motion capture (τεχνική που αντικαθιστά το κλασικό animation δίνοντας καλύτερο αποτέλεσμα πολύ πιο γρήγορα).

Σε 2-3 χρόνια βλέπω να έρχεται το AVATAR II.

Υ.Γ.: Γιατί νομίζω ότι σε ένα από τα sequel οι άνθρωποι θα επιστρέψουν πιο οπλισμένοι και έτοιμοι και στο άλλο ο Sam θα βρει τον τρόπο να σώσει την Γη;;;;;; :rolleyes:

beetlejuice
09-01-10, 22:48
Ήθελα καιρό τώρα να γράψω αναλυτικότερα τις σκέψεις μου για το Avatar. Να επιχειρηματολογήσω για το 10άρι που έβαλα και για ποιο λόγο θα μπορούσα να ξαναδώ την ταινία για 2η, 3ή ακόμα και 4η φορά.

Διαβάζοντας όμως το σημερινό άρθρο του Γιώργου Πήττα στο tvxs.gr, θεωρώ ότι καλύφθηκα 100%!:

Ήταν ακόμα… 20ος αιώνας, μέσα της δεκαετίας του 90 όταν ο James Cameron έγραψε σε 114 σελίδες το πρώτο σενάριο της ταινίας Άβαταρ.

Θα έπρεπε να περιμένει άλλα σχεδόν 16 χρόνια για να δει το όραμά του να γίνεται πραγματικότητα.
Μεσολάβησαν πολλές ανθρωπολογικές μελέτες στους κώδικες των προχριστιανικών κοινωνιών, στις πτυχές του παγανισμού και σε όλες τις κοσμοαντιλήψεις που παραδοσιακά τοποθετούσαν τη Φύση σε Ιερό πλαίσιο, ώστε ο σκηνοθέτης να μπορέσει να «πυκνώσει» στη Φυλή που δημιούργησε όλους τους στοχαστικούς χυμούς της Ανθρώπινης Ύπαρξης όταν ακόμα αυτή ήταν μέρος της Φύσης και όχι κατ’ εξακολούθηση βιαστής της.

Και βέβαια, έπρεπε να υπάρξει η αναγκαία τεχνολογική εξέλιξη της Κινηματογραφίας που θα έκανε το όραμα εφικτό.

Για τις τεχνικές καινοτομίες της ταινίας, για το πώς έγινε εφικτό αυτό το Κινηματογραφικό Θαύμα που χωρίζει πλέον την Τέχνη του σινεμά σε προ και μετά Άβαταρ εποχή, γράφτηκαν πολλά και ενδιαφέροντα.

Συνιστώ, για όσους το επιθυμούν, το σημείωμα του «Cinεπιβάτη» στο εξαιρετικό Κινηματογραφόφιλο ιστολόγιο «Cinεπιβάτες» στη διεύθυνση: http://cinepivates.blogspot.com/

Με ελάχιστες λέξεις η «ιστορία» είναι η εξής:

Οι άνθρωποι της γης, έχουν βρεθεί σε έναν μακρινό πλανήτη στον οποίο υπάρχει ένα εξαιρετικά πολύτιμο ορυκτό.

Κάθε κιλό του, κοστίζει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια. Πίσω από την τεράστια επιχείρηση εξόρυξης του ορυκτού, τι άλλο; Μια πανίσχυρη πολυεθνική που διαθέτει εκτός των άλλων και μισθοφορικό στρατό. Εμπόδιο στις προθέσεις τους, οι μη γήινοι ιθαγενείς.

Ας δούμε όμως λίγο κάποιες εσωτερικές λεπτομέρειες:

Το όνομα του Πλανήτη, «Πανδώρα». Θυμίζω, πως κατά την Ελληνική Θεογονία όπως μας την κληροδότησε ο Ησίοδος, η Πανδώρα πλάσθηκε από τον Ήφαιστο με χώμα της Γης και «προικοδοτήθηκε» με όλα τα χαρίσματα και τις ικανότητες (όλα τα δώρα, Παν +Δώρα) . Ο μύθος για την παρενόχληση του λεγόμενου κουτιού της Πανδώρας, γνωστός.

Ο Πλανήτης, μια πραγματική δοξολογία στη Φύση. Ένας κόσμος που τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους, που αποτελούν ένα ενιαίο σώμα σκέψης και συναισθήματος. Ένας κόσμος που η λέξη και η έννοια Αρμονία όχι μόνο δεν είναι κουρασμένο κλισέ αλλά, αποτελούν την αυτονόητη πραγματικότητα.

Εικαστικά, ο τρόπος με τον οποίο ο Cameron αποδίδει το μεγαλείο και την ιερότητα της Φύσης είναι πρωτόγνωρος και αριστουργηματικός. Κάποιες φορές, ο προσεκτικός θεατής θα βρει ευθείες αναφορές σε πίνακες του Magritte και του Roger Dean.

Η οργιώδης βλάστηση της Πανδώρας, και αυτή δεν είναι τυχαία.

Παρόλο που στα δικά μας μάτια μοιάζει εξωτική, έχει στηριχθεί σε φυτικά πλάσματα της δικής μας παρά-βιασμένης Πανδώρας, της γης μας.

Παράδειγμα τα εκπληκτικά «ντροπαλά» ελικοειδή φυτά που μόλις τ’ αγγίξεις βυθίζονται στη γη. Helicoradian στην «γλώσσα» των ντόπιων Na'vi, αλλά στον πλανήτη μας είναι γνωστά στους επιστήμονες ως Spirobranchus giganteus και ζουν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Αυτά, τα αναφέρω γιατί ίσως έτσι συνειδητοποιούμε τι κόσμο δολοφονούμε καθημερινά εδώ και αιώνες και αυτός αντέχει και θα αντέξει αποβάλλοντάς μας αν χρειαστεί ως παρασιτικές υπάρξεις.

Οι «ιθαγενείς». Αυτοί, οι πάντα ενοχλητικοί ιθαγενείς που εμποδίζουν την «πρόοδο» και επιμένουν να μην αποσύρονται προκειμένου οι «πολιτισμένοι» να κάνουν τη δουλειά τους. Όλοι λοιπόν οι ανά τους αιώνες ενοχλητικοί ιθαγενείς, είναι πάνω τους.

Οι Αζτέκοι που πετσόκοψαν και εξανδραπόδισαν ο Hernan Cortés και οι «ευσεβείς» Ισπανοί του.

Οι Ινδιάνοι, που μακελεύτηκαν και πότισαν τη γη τους με αίμα προκειμένου να την παραδώσουν στον πολιτισμένο (και πάντα ευσεβή) λευκό κατακτητή.

Οι γηγενείς της Αφρικής (και όχι μόνο) που μέχρι τις μέρες μας εξωθούνται συστηματικά στην εξαθλίωση και την εξαφάνιση από την καταλήστευση και την καταστροφή του οικοσυστήματος από την ανεπτυγμένη (και ευσεβέστατη) Δύση.

Ο κατάλογος είναι τεράστιος για να τον περιλάβω εδώ. Ξεκινάει αιώνες πίσω και φτάνει μέχρι το κατεστραμμένο Ιράκ, το Αφγανιστάν.

Φτάνει μέχρι τις πολιτείες και τις γειτονιές μας, εκεί που ποδοπατάμε καθημερινά όσους είναι διαφορετικοί όσους έχουν διαφορετικά αξιακά συστήματα από εκείνα που εμείς θεωρούμε ως «κυρίαρχα».

Οι ιθαγενείς είναι η πρώτη πρόκληση για τα μάτια και το γνωστικό πεδίο του θεατή.

Ο οποίος αν δεν είναι διεστραμμένος θα ταχθεί απόλυτα με το μέρος τους. Θα τους αγαπήσει. Και ας είναι τελείως διαφορετικοί από τον ίδιο. Πανύψηλοι οι Na'vi, με γαλάζια επιδερμίδα, πεταχτά αυτιά, με ουρές και μακριά μαλλιά που καταλήγουν σε απολήξεις που τους συνδέουν με τα δέντρα, με τα φυτά, με τους «δράκοντες» που ιππεύουν.

Η Πανδώρα, είναι ένας κόσμος που όλα, επικοινωνούν με όλα.
Οι νοήμονες κάτοικοι, οι «ιθαγενείς» είναι απλά ένα μέρος του Όλου.
Φαντασθείτε έναν κόσμο σαν μια παρτιτούρα στην οποία όλα τα πλάσματα είναι οι νότες του, οι νότες που ενορχηστρώνουν την συλλογική αρμονία γιατί όλα, σέβονται τα πάντα.

Το Ιερό Δέντρο της Γνώσης είναι εκεί. Η Κατοικία των ψυχών, είναι εκεί. Η Ιεραρχία μέσα από έναν έξοχο συγκερασμό φυσικών και πνευματικών διεργασιών είναι εκεί. Απουσιάζει η ενοχή, απουσιάζει ο σατανάς, απουσιάζει το «κακό» και η ψευδεπίγραφη ηθικοπλαστική. Αυτά, έρχονται με τους ανθρώπους της γης.

Όπως ακριβώς κατέφθασαν και με τις ιεραποστολές που λοβοτόμησαν εκατοντάδες φυλές και τις έφεραν στον «σωστό δρόμο» αρπάζοντας βέβαια την ίδια στιγμή φυτείες, εύφορα εδάφη, μεταλλεία και ορυχεία.

Στο Άβαταρ, όταν πια αρχίζει η φριχτή επίθεση των ανθρώπων στο Ιερό Δέντρο, έχεις ταυτιστεί τόσο έντονα με τους Ιθαγενείς και τη σχέση τους με τον κόσμο τους που δύσκολα συγκρατείς τα δάκρυά σου στη θέα του δάσους που καίγεται. Και μετά, αναρωτιέσαι αν όταν η φυλή των οικοπεδοφάγων έκαιγε τα δικά σου δάση…έκλαψες από την οργή; Ή απλά κούνησες το κεφάλι;

Οι αναφορές που κάνει ο James Cameron τόσο στην επικαιρότητα όσο και στον ίδιο τον κινηματογράφο είναι πολλές.

Εξαιρετικά φτιαγμένος ο χαρακτήρας του πολεμοχαρούς συνταγματάρχη Quaritch που τόσο ερμηνευτικά όσο και ονομαστικά παραπέμπει ευθέως στον αλησμόνητο Walter E. Kurtz που έχτισε στα 1978-79 o Brando στο «Αποκάλυψη Τώρα».

Όπως ο χαρακτήρας της Sigourney Weaver που στο Avatar ως Dr. Grace Augustine, κουβαλάει τη μνήμη της Dr. Ripley από το θρυλικό Alien του Ridley Scot. (1979).

Αν δει κάποιος την ταινία επιφανειακά θα μείνει στην ανάγνωση Καλοί –Κακοί : 1-0. Και με κλασικό “happy end”, που ορισμένοι κλασικοί νεοέλληνες αποκαλούν επιπόλαια «αμερικανιά».

Ναι, στην σύγκρουση στο τέλος κερδίζουν οι «Καλοί». Θα έπρεπε άραγε σε μια ταινία , σε μια μυθοπλασία να επιβραβεύεται πάντα η καταστροφή και το θανατικό; Μέχρι όμως τη νίκη, έχει υπάρξει μεγάλη οδύνη. Όταν ο «κακός» λέει στον «καλό» (που έχει προδώσει το είδος του για να διασώσει την Πανδώρα) «πρέπει πρώτα να με σκοτώσεις» ο άλλος του απαντάει «ευχαριστώ». Και τον σκοτώνει.

Κάθαρση.

Η ταινία είναι μία αριστουργηματική παραμυθία, μια επική αλληγορία για το πώς χτίσαμε τον σύγχρονο πολιτισμό μας, ένας παγανιστικός ύμνος στη Μάνα Φύση, μια ευλαβική δημιουργία για την Αλήθεια. Πάρτε τα παιδιά σας και δείτε την.
Και αφήστε καλύτερα, εκείνα να σας εξηγήσουν τι θέλει να πει…

γιώργοςπήττας
11-01-10, 17:44
χαχαχα...δεν ήξερα αν θα καταφέρω να συνδεθώ, έχω να μπω εδώ κάτι χρόνια.

Ο λόγος εισόδου, κάτι που ειδα νωρίτερα, σε κάποιο σχόλιο που ανέφερε το 2001 του Κιούμπρικ.

Αν σε κάτι είμαι "φανατικός" είναι ο κινηματογράφος του Κιούμπρικ. Ειδικά το 2001, το έχω δει περί τις 24 φορές στο σινεμά και πάνω από 100 σε video & dvd.

Όμως, είναι απίστευτα άδικο και άτοπο να συγκρίνουμε τις δύο ταινίες.

Το έργο του Κιούμπρικ, είναι 100% ένα κινηματογραφικό στοχαστικό δοκίμιο πάνω στην ανθρώπινη ύπαρξη και το πεπρωμένο ως μέρος του σύμπαντος. Και ήταν (είναι) μια απόλυτα ενήλικη ταινία.

Το Άβαταρ, είναι μία Παραμυθία, που τα μηνύματά της μπορούν να τα "πιάσουν" πιο εύκολα μικρά παιδιά, παρά μυωπικοί ενήλικες που παριστάνουν τους "δύσκολους" θεατές.

Ο ενήλικας θεατής στο Άβαταρ πρέπει να αφήσει τα πάντα έξω από την αίθουσα και να αφεθεί στο μακροβούτι αισθήσεων που του προσφέρει ο Κάμερον.

Και αν έχετε ενστάσεις για τα "κλισέ", απλα θυμηθείτε τα παραμύθια της παιδικής σας ηλικίας. Όλα γεμάτα κλισέ ήταν. Μόνο που τα καθαρά μας μάτια τότε, τα άκουγαν όπως έπρεπε. Για αυτό και μετά, βλέπαμε τα παραμύθια σε δεύτερη προβολή...στον ύπνο μας.

Τα σέβη μου.

Syntagmatarxhs
13-01-10, 15:41
χαχαχα...δεν ήξερα αν θα καταφέρω να συνδεθώ, έχω να μπω εδώ κάτι χρόνια.

Ο λόγος εισόδου, κάτι που ειδα νωρίτερα, σε κάποιο σχόλιο που ανέφερε το 2001 του Κιούμπρικ.

Αν σε κάτι είμαι "φανατικός" είναι ο κινηματογράφος του Κιούμπρικ. Ειδικά το 2001, το έχω δει περί τις 24 φορές στο σινεμά και πάνω από 100 σε video & dvd.

Όμως, είναι απίστευτα άδικο και άτοπο να συγκρίνουμε τις δύο ταινίες.

Το έργο του Κιούμπρικ, είναι 100% ένα κινηματογραφικό στοχαστικό δοκίμιο πάνω στην ανθρώπινη ύπαρξη και το πεπρωμένο ως μέρος του σύμπαντος. Και ήταν (είναι) μια απόλυτα ενήλικη ταινία.

Το Άβαταρ, είναι μία Παραμυθία, που τα μηνύματά της μπορούν να τα "πιάσουν" πιο εύκολα μικρά παιδιά, παρά μυωπικοί ενήλικες που παριστάνουν τους "δύσκολους" θεατές.

Ο ενήλικας θεατής στο Άβαταρ πρέπει να αφήσει τα πάντα έξω από την αίθουσα και να αφεθεί στο μακροβούτι αισθήσεων που του προσφέρει ο Κάμερον.

Και αν έχετε ενστάσεις για τα "κλισέ", απλα θυμηθείτε τα παραμύθια της παιδικής σας ηλικίας. Όλα γεμάτα κλισέ ήταν. Μόνο που τα καθαρά μας μάτια τότε, τα άκουγαν όπως έπρεπε. Για αυτό και μετά, βλέπαμε τα παραμύθια σε δεύτερη προβολή...στον ύπνο μας.

Τα σέβη μου.
Σωστος!!! Πρεπει να γυρισουμε λιγο πισω μου φαινεται

quendi
21-01-10, 21:49
Χαίρετε!
Είχα υποσχεθεί σε φίλους ότι θα έγραφα κάπου "κριτική", οπότε δεν έχει νόημα το copy-paste. Εδώ είναι η δική μου άποψη για την ταινία, την οποία είδα επιτέλους σε 3D: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=124157#124157

c.r
02-03-10, 13:41
http://posterous.com/getfile/files.posterous.com/shareables/eibJDheJumCemAexlHHAgyjpyHoctpCtEiuhwqjhIqlgzEcdEC weyAgGouby/media_http9gagcomphot_DaBoz.jpg.scaled1000.jpg



Περισσότερα εδώ (http://www.youtube.com/watch?v=uGOCodaM4UM) κι εδώ (http://www.worldstarhiphop.com/videos/video.php?v=wshho746O1Sdps7gc5ob).

Marsia
11-03-12, 04:46
http://posterous.com/getfile/files.posterous.com/shareables/eibJDheJumCemAexlHHAgyjpyHoctpCtEiuhwqjhIqlgzEcdEC weyAgGouby/media_http9gagcomphot_DaBoz.jpg.scaled1000.jpg



Περισσότερα εδώ (http://www.youtube.com/watch?v=uGOCodaM4UM) κι εδώ (http://www.worldstarhiphop.com/videos/video.php?v=wshho746O1Sdps7gc5ob).

χαχαχαχαχα ακόμη μετανιώνω τα 8 ευρώ στο σινεμά(μόνο από περιέργεια πήγα και σκυλοβαρέθηκα)! Ακούς εκεί πιο πάνω απ' τον Τιτανικό! 6 και πολύ του είναι του κυρίου Κάμερον