Επιστροφή στο Forum : Zeitgeist - Η Ταινία (Νικόλαος Κουμαρτζής aka Solon Aimonas Eautou)
beetlejuice
10-12-08, 18:37
http://www.pytheas.metafysiko.org/wp-content/uploads/2009/11/m85.jpg
Zeitgeist - Η Ταινία (Νικόλαος Κουμαρτζής aka Solon Aimonas Eautou)
Διαβάστε το άρθρο στο -----> http://www.metafysiko.gr/?p=1807
Κυρίες και κύριοι, με χαρά σας ανακοινώνω πως ο χριστιανισμός δεν αποτελεί παρά μία φθηνή αντιγραφή της λατρείας του Αιγύπτιου θεού Ώρου και μέσο κοινωνικού ελέγχου, ότι το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και ότι όσο και να παιδεύεστε να δουλεύετε σύντομα θα καταλήξετε υπερχρεωμένοι μιας και το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα είναι σχεδιασμένο για αυτό ακριβώς τον λόγο!
Σας φαίνονται εξωφρενικά όλα τα παραπάνω; Αυτά τουλάχιστον υποστηρίζει η -ντοκιμαντερίστικου στυλ- ταινία Zeitgeist που έκανε το ντεμπούτο της στον παγκόσμιο ιστό τον Ιούνιο του 2007. Μία ταίνια που σίγουρα αξίζει να δείτε (μιας και διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο από τους δημιουργούς της), ακόμα και αν δεν θέλγεστε από τις θεωρίες συνωμοσίας.
Πραγματι αγαπητε beetlejuice ειναι ενα φοβερο ντοκυμαντερ που λεει την απλη αληθεια, οσο και αν καποιοι αρνουνται πεισματικα να ανοιξουν τα ματια τους και να τη δουν (φοβος η ανασφαλεια...?).
Δεν υπαρχει καμμια συνωμοσιολογια μονο η απλη και καθαρη αληθεια ! Η αληθεια που αρκετοι, και εγω αναμεσα τους, γνωριζουμε εδω και πολλα χρονια και που τοσο βαναυσα εχει καταπατηθει απο την μποτα της εκαστοτε Πολιτικης, Οικονομικης και Θρησκευτικης Εξουσιας.
Ενας λογος που χαρηκα ιδιαιτερα οταν ειδα την ταινια, ειναι γιατι μου συμπληρωσε καποια κομματια του παζλ που θα ηταν μαλλον αδυνατο να τα μαθω απο αλλη πηγη.
Κλεινοντας θα ηθελα να σας πληροφορησω οτι ηδη κυκλοφορει το δευτερο μερος το οποιο θεωρω οτι ειναι ακομη πιο ενδιαφερον, τουλαχιστον απο την σκοπια του τι πληροφοριες δινει και το πως θα μπορεσουμε να χρησιμοποιησουμε αυτες τις πληροφοριες υπερ μας, στον αγωνα μας εναντιον του "Δρακου" που καταδυναστευει τον πλανητη μας.
Μπορειτε να το δειτε και να το κατεβασετε απο το παρακατω link.
(εχω προεπιλεξει ελληνικους υποτιτλους).
Zeitgeist 2 : Addendum (http://video.google.com/videoplay?docid=3640508014532036418&hl=el)
Solon Aimonas Eautou
17-12-08, 10:52
Φίλε sunborn,
ως ταινία το Zeitgeist είναι όντως εξαιρετικό. Ως ντοκιμαντέρ όμως κάνει πολλά συλλογιστικά άλματα (τα αναφέρω λεπτομερώς μέσα στο κείμενο) και ειδικά στο δεύτερο μισό συνομωσιολογεί παρά "αποκαλύπτει αλήθειες". Είναι καλό να έχουμε κριτικό βλέμα ως προς τα όσα συμβατικά μας πλασάρουν οι εκάστοτε επίσημοι φορείς (κυβερνήσεις, θρησκείες, τράπεζες κ.ά.), όμως οφείλουμε να είμαστε εξίσου κριτικοί ως προς τα όσα μας παρουσιάζουν ως "αλήθειες" γνωστοί-άγνωστοι από την άλλη πλευρά.
Σίγουρα στα συν είναι ότι ο εν λόγω παραγωγός προσφέρει την ταινία του δωρεάν μέσω του διαδικτύου, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει άμεσο οικονομικό όφελος. Δεν μπορεί όμως το γεγονός αυτό να αποτελεί απόδειξη της αλήθειας των όσων υποστηρίζει.
Ας είμαστε κριτικοί προς όλους, είτε είναι επίσημες πηγές είτε ανεπίσημες "αποκαλυπτικές" πηγές. Έχουμε μία τάση ως Έλληνες να παίρνουμε από την αρχή μίας διαφωνίας θέση και μάλιστα στα άκρα ("το zeitgeist είναι συνομωσιολογικό" ή "το zeitgeist αποκαλύπτει όλη την αλήθεια"), ενώ το σημαντικότερο στη σημερινή κοινωνία όπου βομβαρδιζόμαστε από προπαγανδιστικά μηνύματα είναι να αφιερώνουμε χρόνο στη συλλογή, αξιολόγηση των όποιων δεδομένων και γενικά στη σκέψη. Θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια από ότι να πάρουμε εξαρχής μία θέση, αλλά πάντα οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα.
Φιλικά,
Νίκος.
Με το που το είδα ενθουσιάστηκα μπορώ να πω, για αυτό τον λόγο άρχισα να ψάχνω στοιχεια για το εν λόγο ντοκιμαντέρ. Τα αποτελέσματα ποικίλα..
’λλοτε αρνητικά, όσον αφορά τους συντελεστές η το περιεχόμενο και άλλοτε θετικά. Εκεί που στάθηκα περισσότερο όμως είναι το τελευταίο κομμάτι του addendum. Σαν ιδέα σε γενικές γραμμές μου φαίνεται φανταστική. Φυσικά ομολογουμένως χρήζει περαιτέρω συζήτησης για το εφικτό της υπόθεσης.. αλλα όπως και να έχει αποτελεί τον κορμό μιας διαφορετικής πραγματικότητας στην κοινωνία.
Το ερώτημα που μου έμεινε όμως καθώς το έβλεπα, ήταν ..τι θα έπρεπε να γίνει για να φτάσει ο κόσμος να αναλογιστεί για μια τόσο βαθιά αλλαγή; Καταστροφή και αναδόμηση;
Απορίας αξιον είναι επίσης το γεγονός ότι τελευταία παίζει τόση αποκάλυψη όσον αφορά τα σκοτεινά μονοπάτια των μυστικών κύκλων την υφηλίου και αναρωτιέμαι, μήπως είναι προβοκατόρικες κινήσεις; Πως αφήνονται τέτοιες ιδέες να αλωνίζουν χωρίς καμια μύτη να ματώσει;
the_black_planet
03-01-09, 14:54
Εμένα προσωπικά το Zeitgeist με ενθουσίασε,ειδικά το 2ο μέρος το Abbendum(που δεν αφορά το παρόν άρθρο),κυρίως μάλιστα όχι μόνο για τη φοβερή έρευνα που έχουν κάνει αλλά κυρίως για τη φιλοσοφία που προσπαθούν να εμφυσήσουν στους ανθρώπους για έναν καλύτερο κόσμο.Και μάλιστα μπορώ να πω ότι δεν λένε τίποτα καινούργιο ούτε σε αυτόν τον τομέα,λένε περίπου τα ίδια που λένε και οι περισσότεροι αναρχικοί διανοούμενοι,όμως τα παρουσίαζουν με μια τέτοια αμεσότητα που σε συγκλονίζει και σε "κολλάει" για να σκεφτείς!Είναι δηλαδή προπαγάνδα όπως είπε ο Νίκος αλλά για μένα θετική προπαγάνδα,δηλαδή είναι ένα εξαιρετικό δείγμα ΤΕΧΝΗΣ που σου ξυπνάει μέσω συμβολισμών αρχέτυπα και κατ'επέκταση συναισθηματικά κέντρα στην ψυχή σου.Και το τονίζω ότι η συγκεκριμένη ταινία με όσα άτομα έχω μιλήσει τους δίνει αφορμή για πολύ σκέψη και όχι για αμάσητη αποδοχή των όσων υποστηρίζει.Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο σε άτομα χαμηλού πνευματικού επιπέδου και γι'αυτό δεν ευθύνεται η ταινία.Άρα θεωρώ άδικα και πιθανόν εκ του πονηρού τα όσα κακά της προσάπτονται,όπως αυτό που είπε πχ ο Jordyn Marcellus...Αδέρφια δείτε ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως την ταινία και ελάτε να συζητήσουμε!
Solon Aimonas Eautou
04-01-09, 19:12
Εγώ θα μείνω σε ένα σημείο των λεγόμενων του Ηλία: "Είναι δηλαδή προπαγάνδα όπως είπε ο Νίκος αλλά για μένα θετική προπαγάνδα,δηλαδή είναι ένα εξαιρετικό δείγμα ΤΕΧΝΗΣ που σου ξυπνάει μέσω συμβολισμών αρχέτυπα και κατ'επέκταση συναισθηματικά κέντρα στην ψυχή σου".
Δυστυχώς, οι πλέον επιτυχημένες προπαγανδιστικές κινήσεις στηρίζονταν σε πραγματικά έργα τέχνης (ως επί το πλείστον posters), τόσο αισθητικά όσο και επικοινωνιακά. Εκεί ακριβώς εστιάζουν οι προπαγανδιστές, να μιλήσουν στο συναίσθημα και στη ψυχή του ανθρώπου, ώστε να παρακάμψουν τη λογική του (η οποία και ευθύνεται για την κριτική σκέψη). Αυτό ακριβώς κάνει το πρώτο Zeitgeist (δυστυχώς το δεύτερο δεν πρόλαβα ακόμα να το δω).
Τώρα, προπαγάνδα από προπαγάνδα έχει διαφορά. Είναι σαφώς θετικό που επιτέλους βγήκε ένα ντοκιμαντέρ που ασκεί προπαγάνδα στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που ασκούν τα συμβατικά ΜΜΕ. Όπως έχει αναφέρει και ο Philip M. Taylor (εξειδικευμένος σύγχρονος ακαδημαϊκός πάνω στο φαινόμενο της προπαγάνδας) υπάρχει η "προπαγάνδα πολέμου" και η "ειρηνευτική προπαγάνδα", η οποία τελευταία όλο και αυξάνεται. Ο ίδιος ευελπιστεί να συνεχιστεί αυτό το κλίμα (το Zeitgeist είναι κομμάτι αυτού του κύμματος κατά την ταπεινή μου άποψη).
Εκεί που διαφωνώ όμως προσωπικά με τον Taylor και με τους παραγωγούς του Zeitgeist είναι πως οποιαδήποτε προσπάθεια παράκαμψης της λογικής του ανθρώπου προς όφελος οποιουδήποτε σκοπού (αγαθού ή μη) είναι για εμένα πέρα ως πέρα αθέμιτη. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα και η προπαγάνδα υποτιμάει κατάφορα τον απλό πολίτη. Γι' αυτό και για εμένα δεν υπάρχει θετική και αρνητική προπαγάνδα, παραμόνο η πράξη αυτή καθ' αυτή.
Φιλικά,
Νίκος.
Όταν για πρώτη φορά είδα τη ταινία άντεξα για 20 λεπτά περίπου πριν αποφανθώ ότι είναι μια καθαρή προπαγάνδα. Αυτό όταν το είπα στο Νίκο, είδα ότι ελαφρά στεναχωρήθηκε. Είδα ολόκληρη τη πρώτη ταινία αλλά και τη δεύτερη. Η δεύτερη δε μου γέμισε και πολύ το μάτι.
Τελικά εξακολουθώ να έχω διατηρώ τη προσωπική μου άποψη ως το ότι η ταινία είναι καθαρή προπαγάνδα, με πολλά από τα στοιχεία μιας καλοστημένη προπαγανδιστικής οπτικοακουστικής δουλειάς και με πολλές ανακρίβειες.
Σχετικά με την οπτικοακουστική επιστήμη που εφαρμόζεται δεν έχετε παρά να μελετήσετε τις τεχνικές μάρκετινγκ που υπάρχουν και εφαρμόζονται στις οπτικοακουστικές παραγωγές (κυρίως διαφημίσεις και εκπομπές πραγματικού χρόνου).
Σχετικά με τις ανακρίβειες της πρώτης ταινίας, στο παρακάτω λινκ έχει 3 βίντεο που παρουσιάζουν πολλές από αυτές :
http://www.worldslastchance.com/videos/Page-2.html
Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει πολλά όμορφα βίντεο. Μερικά καλά και κάποια σκάρτα. Αξίζει να τη μελετήσετε. (τα βίντεο μπορείτε είτε να τα δείτε, είτε να τα κατεβάσετε).
Επίσης ένα όμορφο βίντεο είναι στο παρακάτω λινκ. Άσχετο με τη θεματολογία του Ζέιτγκειστ αλλά αξίζει να το δείτε (2.5 ώρες)
http://video.google.com/videoplay?docid=3543161691381895251
Solon Aimonas Eautou
05-05-09, 14:08
Δεν στεναχωρήθηκα Παύλο, αυτή ακριβώς είναι η άποψη μου από τότε που πρωτοδημοσίευσα το εν λόγω άρθρο (έχει πλέον πάνω από 6-7 μήνες νομίζω). Πέρα της προπαγάνδας υπάρχουν και αρκετές ανακρίβειες στο ντοκιμαντέρ, ειδικά στο τρίτο μέρος. Τα αναλύω όμως όλα αυτά στο κείμενο...
Φιλικά,
Νίκος.
χαχαχα Νίκο συγνώμη αλλά κάνεις λάθος...
...αν νομίζεις ότι διάβασα το άρθρο σου χαχαχαχα...
είχα απογοητευτεί από το δοκιμαντέρ βλέπεις. :)
Trithemius
06-05-09, 00:06
Σκέφτομαι πως θα ήταν πιο χρήσιμο να απαλλάξουμε την ταινία από το βάρος των όσων ατυχών/ανακριβών αναφορών περιέχει και να εστιάσουμε περισσότερο στο "geist" της ταινίας, δηλαδή στο σκεπτικό και στο τι εκπροσωπεί μία τέτοια mass-market δημοσίευση.
Όλα ξεκινάνε από μία βάση που ονομάζεται ξεκάθαρος στόχος. Θεωρώ πως όποιος είναι "νεόφυτος" στον χώρο της εσωτερικής αναζήτησης, του παράξενου, των συνωμοσιών κλπ, βλέποντας αυτή την ταινία θα χάσει ίσως το έδαφος κάτω από τα πόδια του όταν δει τέτοιες αποκαλύψεις. Πάντως, ο καλοπροαίρετος αναζητητής θα βρει σε αυτή την ταινία θέματα προς έρευνα κι όχι οριστικές απαντήσεις σε αυτά που πραγματεύεται η ταινία.
Κατά τη γνώμη μου, το πιο σημαντικό αυτής της ταινίας, όπως και συναφών ("Religulus", "The god who wasn't there" κλπ.) αναδεικνύουν κάτι πολύ σημαντικό στην εποχή μας. Δείχνουν πως υπάρχουν ανάμεσα στις μάζες, υπάρχουν δεξαμενές σκέψης και άνθρωποι που ασκούν το δικαίωμά τους να αμφισβητούν άλλοτε επιτυχώς κι άλλοτε όχι κάποια θέσφατα και a-priori ορθά σοφίσματα είτε απλού βιοπορισμού, είτε υπερβατικότητας. Η ταινία αυτή καταδεικνύει πως πλέον υπάρχουν ανά τον κόσμο αμφισβητητές που κάνουν την στάση τους θεσμό και έχουν αποφασίσει να χτυπήσουν μερικά καμπανάκια στην άγνοια του κόσμου για τέτοια θέματα.
Κανείς δεν είπε πως το φιλμ έκανε ενημέρωση με επαγγελματικό τρόπο αλλά επίσης κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως ένα τέτοιο φιλμ έβαλε πολλούς ανθρώπους να αναθερήσουν τις μεταφυσικές τους απόψεις. Ίσως ο τρόπος να μην ήταν ο καλύτερος ή ο ποιό αντικειμενικός αλλά δεν παύει να προσφέρει μία μαζική "έκθεση" των ανθρώπων σε αυτά τα ζητήματα και σε μία τέτοια βάση θεωρώ το φιλμ επιτυχημένο.
Είναι πολύ θετικό που ανά τον κόσμο υπάρχουν φωνές διαμαρτυρίας και είναι πολύ θετικό που στην εποχή μας η αμφισβήτηση δεν είναι πλέον ένοχη σκέψη αλλά σημαντική προσφορά στο ιδεώδες της αλήθειας.
Βλέποντας την ταινία (ντοκυμαντέρ) αυτή, δεν πήρα πολλές καινούριες πληροφορίες, αλλα μου προξένησε εντύπωση που κάποιος κατάφερε να τα στριμώξει όλα σε μια δυο ταινίες και να τα κάνει αντιληπτά για το ευρύ κοινό.
Ενα ερώτημα δημιουργείται ύστερα απο ολα αυτά.
Γιατί;
Γιατί να κάτσει να φτιάξει κάτι τέτοιο; τι κρύβεται πίσω απο αυτό;
Kαι μετά κατάλαβα οτι αυτό το γιατί, δεν απευθύνεται σε αυτόν, αλλά σε εμάς.
Γιατί την παρακολουθήσαμε και τι θέλουμε απο αυτήν;
Με αυτά τα ερωτήματα που θέτω θέλω να καταλήξω στο οτι δεν έχει σημασία η πηγή και ο σκοπός της αλλά τα δικά μας ερωτήματα και τι αποκομίζουμε απο τα ερεθίσματα που δεχόμαστε και το πως αντιδράμε.
Ναι είναι λίγο ανακριβής ή συνομωσιολογική ή υποκειμενική αλλά δε χρειάζεται να καταταχθείς σε ενα απο αυτά. Εμένα μου άρεσε μπορώ να πώ και είναι ένας εύκολος και απλός τρόπος να πείς σε κάποιους αυτά που δύσκολα θα εξηγήσεις.
"Ίσως ο τρόπος να μην ήταν ο καλύτερος ή ο ποιό αντικειμενικός αλλά δεν παύει να προσφέρει μία μαζική "έκθεση" των ανθρώπων σε αυτά τα ζητήματα και σε μία τέτοια βάση θεωρώ το φιλμ επιτυχημένο". Trithemius έρχομαι στα λόγια σου!
Bernie Rico Jr
06-05-09, 18:00
Πάντως, ο καλοπροαίρετος αναζητητής θα βρει σε αυτή την ταινία θέματα προς έρευνα κι όχι οριστικές απαντήσεις σε αυτά που πραγματεύεται η ταινία.
Συμφωνώ με τη γενικότερη συλλογιστική, με την ύπαρξη μιας αφορμής για περαιτέρω έρευνα. Αυτό όμως έχει να κάνει με τον καλοπροαίρετο και ψύχραιμο θα έλεγα αναζητητή. Τι γίνεται όμως με την πλειοψηφία (θεωρώ εγώ) για την οποία η αναζήτηση δεν αποτελεί και το πρώτο χομπι αλλά μάλλον το τελευταίο? Δεν είναι ύπουλη αυτή η προσπάθεια? Στην καλύτερη περίπτωση δηλαδή και λιγότερο ανώδυνη θα έλεγα, είναι καλό να έχουμε πολλούς Λιακόπουλους? Είναι πραγματικά η στάση των δημιουργών του zeitgeist θεσμός και επιθυμούν να αφυπνίσουν λέγοντας ψέμματα? Πηγαίνοντας λίγο πιο πέρα, θα οδηγούσε στο αντίθετο αποτέλεσμα μια εκστρατεία η οποία θα έλεγε "κάντε σεξ ελεύθερα χωρίς προφυλάξεις διότι το aids είναι μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια"? Με λίγα λόγια, είναι καλές οι αφορμές όπως προείπα, αλλά μήπως υπάρχει πλέον υπερπαραγωγή ψευδών πληροφοριών και γεγονότων η οποία ενδεχομένως να θεωρείται και όχι άδικα ποινικό αδίκημα από ορισμένους νομοθέτες?
Σε γενικές γραμμές η θεματολογία, έχει παρουσιάστεί σε αρκετές θεματικές ενότητες σε αυτό το χώρο. Ήταν μια συμπηκνωμένη δόση.
Το 1ο μέρος το είδα 2 φορές, για να καταλάβω ακριβώς τα μηνύματα και τα νοήματα. Ομολογώ πως έχω κενά, αλλά σε μεγάλο βαθμό σε ικανοποίησε σαν έρευνα.
Από φίλους (εντός και εκτός Ελλάδος) που σχετίζονται με τα οικονομικά γνώριζα μέσες άκρες για το κύριο θέμα: "για τα λεφτά τα κάνεις όλα!!" Αρκετός κόστος δεν είναι ψαγμένος στο παραμικρό και είναι σκέτο πρόβατο (τι κοινότυπη λέξη εδώ μέσα!!)
Το πλήθος των παραδειγμάτων με βοήθησαν γενικά, εκτός από 2 περιπτώσεις που με μπλόκαραν (!!!)
Έμεινα ικανοποιημένος και πάω για το 2ο μέρος.
Φίλοι μου, δεν ξέρω πως εσείς το βλέπετε όλο το θέμα και θα μπορούσατε να αθωώσετε τόσες ανακρίβειες σε τέτοιο ντοκιμαντέρ, οι οποίες φαίνονται καθαρά πως δεν έγιναν κατά λάθος...
Τώρα αν το δούμε απ'την θετική του πλευρά, ναι όντος τα θέματα που έχει επιλέξει είναι ανατρεπτικά, αλλά για κάποιους όπως είπανε και αρκετοί εδώ μέσα δεν λέει τίποτα καινούργιο, υπάρχουν ντοκιμαντέρ για τα θέματα που μας παρουσιάζει το παρών βίντεο πολύ πιο επαγγελματικά και ακριβέστατα.
Trithemius
17-08-09, 21:53
Φίλοι μου, δεν ξέρω πως εσείς το βλέπετε όλο το θέμα και θα μπορούσατε να αθωώσετε τόσες ανακρίβειες σε τέτοιο ντοκιμαντέρ, οι οποίες φαίνονται καθαρά πως δεν έγιναν κατά λάθος...Προσωπικά θεωρώ ότι ο σκοπός του 1ου μέρους δεν ήταν να επιτεθεί στο image της εκκλησίας (πίστεψέ με τα καταφέρνει μόνη της πολύ καλά σε αυτό το θέμα...). Ένα τέτοιο ντοκυμαντέρ, στην οπτική του ερευνητή, δεν έχει σκοπό να του διδάξει τι να πιστέψει αλλά να του δώσει αφορμή προς περεταίρω έρευνα μέσω αναφορών σε συγκεκριμένα αμφιλεγόμενα θέματα του χριστιανισμού ή μέσω στοιχείων εννοιολογκού αδιεξόδου που αφορούν στον χριστιανισμό.
Ξαναλέω ότι ο καλοπροαίρετος ερευνητής σαφώς θα λάβει υπ' όψιν του την πλήρη παρουσίαση αλλά θα ελέγξει κάθε στοιχείο για την αληθοφάνειά του και μέσα από την έρευνα και την κριτική σκέψη θα δημιουργήσει μία νέα προσέγγιση στο θέμα που πραγματεύεται το ντοκυμαντέρ. Ο περίεργος, ο ευκολόπιστος ή ο αδιάφορος, θα επιλέξει να υιοθετήσει αυτούσια τα όσα αναφέρονται στο ντοκυμαντέρ και απλώς θα τα παπαγαλίζει σε κάθε ευκαιρία.
Θεωρώ ότι το ντολυμαντέρ φτιάχτηκε για ανθρώπους της 1ης κατηγορίας γιατί μόνον τέτοιοι άνθρωποι είναι ικανοί να αξιοποιήσουν ένα τέτοιο σύνολο πληροφοριών. Η αλήθεια πάντοτε λάμπει και σπανίως διδάσκεται αλλά θα τη βρούμε σίγουρα αν κι εφόσον κάνουμε προσεκτικά και προσωπικά βήματα προς την προάσπισή της σε κάθε είδους ζήτημα.
κανενα ντοκυμαντερ δεν περιγραφει με ακριβεια την αληθεια.σιγουρα ολοι θα εχετε παρακολουθησει ντοκυμαντερ που παρουσιαζουν το λευκο καρχαρια σαν τον μεγαλυτερο φονια,οπως επισης και καποια αλλα που τον παρουσιαζουν σαν ακακο ζωακι που για αδιευκρινιστους λογους επιτεθηκε σε ανθρωπο!ισως τελικα κανεις απο εμας να μην βουτηξει στο νερο με τους λευκους για να διαπιστωσει την αληθεια,τουλαχιστον ομως κραταμε στο πισω μερος του μυαλου μας και το ενδεχομενο να πιστευαμε κατι λαθος ολα αυτα τα χρονια.
βεβαια σε ντοκυμαντερ του στυλ ζειτκγειστ(συνομωσιολογικα),παιζει μεγαλο ρολο το ποιον και το παρελθον των ανθρωπων που το εφτιαξαν.πολλες φορες ο χρηματοδοτης χρηματοδοτει μονον οταν προσπαθει να εξαγει το συμπερασμα που αυτος θελει.ισως τελικα θα επρεπε να δινουμε μεγαλυτερη σημασια στο κινητρο που φτιαχτηκε το ντοκυμαντερ και μικροτερη στο τι αυτο λεει,ετσι ωστε να μπορει να γινει και διαχωρισμος ακουσιων και εκκουσιιων λαθων.
ειναι λοιπον το ζειτγκειστ ενα ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ντοκυμαντερ,η μηπως ειναι ενα ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ντοκυμαντερ?διοτι αν ισχυει το δευτερο,τοτε επιβεβαιωνεται πως στη σημερινη κοινωνια ο εχθρος εχει καμουφλαριστει σε φιλο και μας χτυπαει στην πλατη!!
Spn l Optimus
07-09-09, 01:48
Το νοημα του 1ου Zeitgeist (δεν ξερω για το 2ο δεν το δει ακομα) ειναι οτι πρεπει να αλλαξουμε τον τροπο ζωης μας και να απαρνηθουμε τους νομους, τους Θεους που πιστευει καθε φυλη και τελος να ξεκινησουμε απο την αρχη φτιαχνοντας μια Νεα κοινωνια που θα αποτελειτε απο ενα παγκοσμιο κρατος ,χωρις αστυνομευση και με την τεχνολογια να αντικαθιστα τον ανθρωπο σε πολλους τομεις.
To Venus Project δεν προβληματισε κανέναν? Δηλαδη 5-10 ανθρωποι θα δωσουν την λυση στην μιζερια και την υποδουλωση μας που μας βασανιζει τα τελευταια χιλιαδες χρονια ετσι? Τσαμπε που λενε και στο χωριο μου? Απο καθαρη και αγνη αγαπη προς τον συνανθρωπο παιζουν κορονα-γραμματα την ζωη τους βγαινοντας στο Ιντερνετ και "δινοντας" τις κυβερνησεις των ΗΠΑ και τις CIA επειδη θελουν να μας ελευθερωσουν?
Καπου ειχα διαβασει τα λογια καποιων σοφων που ελεγαν τα εξης
"Θα προκαλεσουμε αποσταθεροποιηση των κρατων σας με πολιτικα,θρησκευτικα,στατιωτικα,δικαστικα και οικονομικα σκανδαλα. Ετσι και μονο τοτε αφου δεν θα εμπιστευεσται κανεναν και θα παψετε πλεον να ψηφιζετε καποιον πολιτικο σας, θα ερθουμε εμεις με απειρες λυσεις στα απειρα προβληματα σας , τα οποια εμεις προκαλεσαμε και θα μας δεχτειτε σαν σωτηρες. Και το αντιτιμο αυτων των ενεργειων μας θα το ρουφιξουμε σταλα-σταλα απο τις απελπισμενες και μιζερες ζωες σας..."
Αυτα τα λογια υποθηκαν και γραφτηκαν γυρω στο 1896 και νομιζω οτι ολοι ξερουν απο ποιους.
Αυτο και μονο με κανει να κοταω το ολο θεμα με τηλεσκοπιο
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.