Επιστροφή στο Forum : Λίγο πριν τον ύπνο ή χαλαρώνοντας
αγριοπαπια
18-02-09, 18:28
Καλησπέρα σας. Το πρώτο μου ποστ στην ομάδα...
Εδώ και καιρό θέλω να μιλήσω για εκείνες τις μαγικές στιγμές μεταξύ ύπνου
και ξύπνιου, ή και απλά χαλάρωσης όπου μπορούν να ανοίξουν κάποιες πόρτες
ώστε να γίνουμε δέκτες...Του υποσυνείδητού μας; Αρχέτυπης γνώσης;...
Αρχίζω λοιπόν παραθέτοντας δικιές μου εμπειρίες ώστε να γίνω περισσότερο
σαφής.
Στην ηλικία των 16 χρόνων ανακάλυψα την γεωμετρία. Με συγκλόνισε στην κυριολεξία. Ασχολιόμουν συνεχώς. Έψαχνα καινούριες ασκήσεις,δημιουργούσα δικές μου ώστε να έχω να λύνω,μπορούσα να κάνω με καποιες δικές μου παρεμβάσεις μια σχετικά βατή άσκηση αρκετά δύσκολη.
Στο θέμα μας τώρα. Κάποιες απο τις ασκήσεις με τις οποίες καταπιανόμουν δεν λύνονταν με τίποτα. Το κόλπο που ανακάλυψα:ξάπλωνα στο κρεβάτι μου
και λίγο πριν με πάρει ο ύπνος εμφανιζόταν στο κεφάλι μου ολόκληρη η λύση.
Αυτό γινόταν σε καθημερινή βάση ή τελως πάντων όποτε το επιθυμούσα,χωρίς
να θεορώ πως κάνω και τίποτα παράξενο.Το αξιοσημείωτο είναι πως (ωχ πως να το περιγράψω τώρα αυτό) ενώ όπως ξέρουν όσοι έχουν ασχοληθεί με τα μαθηματικά, για να λύσουμε μια άσκηση προχωράμε βήμα-βήμα,όταν λέω ότι εμφανιζόταν στο κεφάλι μου η λύση ενοώ ότι ήξερα όλα τα βηματα μέχρι τη λύση ταυτόχρονα ΄χωρίςκαμία χρονοβόρα διαδικασία.(μπερδεμένο)
Πιστεύω ότι τίποτα από αυτά που μας συμβένουν δεν είναι τυχαίο.Σήμερα θεορώ ότι αυτό που γινότανστα 16 μου ήταν κάτι σαν προγύμναση για να καταφέρω να ανοίγω την
πόρτα για να αναδύονται εικόνες ή να λαμβάνω μυνήματα (όπως θέλετε πάρτε το) ή να ανασύρω μνήμες από πολύ μακριά ή να αποκτώ επίγνωση για πολλά πράγματα....Είναι πολλά αυτα που θέλω να πω τελικά.Θα επανέλθω.
Κατάλαβε κανείς;
Καλησπέρα φίλε/φίλη και καλώς όρισες!πιστευω ότι υπάρχει εξήγηση για περίπτωση σου...Είναι σίγουρο,ότι διαθέτεις ένα χάρισμα πού ίσως να μην το ξέρεις.Μάλλον έχεις ενόραση.Επειδή μου έχει συμβεί και προσωπικά,μου είχαν πεί ότι είναι κάτι σάν εκλάμψεις...Κάτι σαν ένα υποσυνείδητο όραμα.Δέν συμβαίνει σε πολλούς!
αγριοπαπια
18-02-09, 23:27
Καλησπέρα και σε σένα Angel RN και καλως όρισες επίσης.Με τον όρο ενόραση
ενοείς κάτι σαν <ικανότητα να κοιτάω μέσα;>
Δεν κατάλαβα από αυτά που γράφεις αν εχει συμβει κάτι παρόμοιο και σε σένα ή σε κάποιον κοντινό σου άνθρωπο.
Ένα απο τα περιστατικά που μου έχουν συμβεί σκεύτομαι να αναφέρω τώρα. Ήταν βράδυ πριν με πάρει ο ύπνος όταν άρχισαν να έρχονται οι εικόνες που θα περιγράψω:ήταν σαν να έβλεπα την εξέλιξη της ζωης στη γη παιγμένη ανάποδα.'Εβλεπα να στροβιλίζονται γύρω μου με μεγάλη ταχύτητα εικόνες απο ανθρώπους και ζώα κι εγώ πήγενα όλο και πιο πίσω πολύ γρήγορα. είδα προιστορικούς ανθρώπους,ζώα που έχουν εξαφανιστεί,ανθρωπίδες, ζώα...μετά.Δεν θυμάμαι που έφτασε αυτό.Μπορεί και να μη θέλω να θυμάμαι.
Να ξεκαθαρίσω ούτε όνειρο ήταν ούτε αστρικό ταξίδι.
Τα υπόλοιπα σε άλλο ποστ.
Δέσποινα
Ειναι γνωστο πως ο εγκεφαλος μας εχει απεριοριστες δυνατοτητες.
Δυνατοτητες που δυστυχως οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν θα μπορεσουμε ποτέ να ενεργοποιησουμε.
Ισως ξαπλωνοντας-οπως εγραψες- και μεσω της σιγουρης χαλαρωσης που δημιουργει κατι τετοιο, να ενεργοποιεις ακριβως μια απο αυτες τις δυνατοτητες.
Καλώς ήρθες στην παρέα μας φίλη αγριόπαπια και καλές δημοσιεύσεις. Θα ήθελα να πω μια δική μου εμπειρία που ίσως μοιάζει με την δική σου. Υπήρχαν φορές που λίγο πριν ξυπνήσω, την στιγμή που συνηδητοποιούσα ότι θα ξυπνήσω, έπιανα τον εαυτό μου να διαβάζει κείμενα που είμαι σίγουρη ότι δεν έχω ξαναδεί στην ζωή μου, αλλά από τα οποία δεν θυμάμαι ούτε λέξη, γιατί ξεχνούσα σχεδόν τα πάντα αμέσως μόλις ξυπνούσα. Μπορεί να είχε προηγηθεί όνειρο, όμως τα κείμενα αυτά κυριολεκτικά τα διάβαζα και ίσως συνειδητοποιούσα τι έλεγαν, μέσα στο όνειρο. Μερικές φορές ξυπνούσα έχοντας κάποιες λέξεις στο στόμα μου, που όμως γρήγορα ξεχνούσα. Νομίζετε ότι ήταν κάποιου είδους μήνυμα ή έχει οποιαδήποτε σχέση με μνήμες από προηγούμενη ζωή; Γνωρίζει κανείς οτιδήποτε;
αγριοπαπια
19-02-09, 13:42
Γειά σου Άρτεμις. Ο τρόπος που γράφεις για αυτά τα όνειρα μου δίνουν να
καταλάβω πως μέσα σου γνωρίζεις πως οι πληροφορίες που σου δίνονται είναι
αρκετά σημαντικές και ότι δεν είναι < απλά όνειρα>.
Πριν από πολλά χρόνια είχα διαβάσει το χρονικό του χρόνου. Αρκετά χρόνια αργότερα είδα στον ύπνο μου πως αλληλεπιδρούν σωματίδια ύλης και αντιύλης στον ορίζοντα γεγονότων μιας μαύρης τρύπας και έμαθα πως ο
Hawking-ο συγγραφέας- κάνει λάθος στο συγκεκριμένο θέμα. Λοιπόν δεν
θυμάμαι καμία λεπτομέρια επειδή δεν γνωριζω φυσική!
Ίσως με τον ίδιο τρόπο να μη θυμάσαι το τι γράφουν τα συγκεκριμένα κείμενα επειδή δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ στο παρελθόν με το θέμα που πραγματεύονται.
Δεν μπορώ να πω γνώμη για το από πού έρχονται, όμως σε αφορούν.
Σε κάποια φάση όταν θα είσαι τελείως χαλαρή, πριν τον ύπνο για παράδειγμα
χάιδεψέ τα με τη σκέψη σου, χωρίς άγχος. Μια καλή αρχή είναι να νιωσεις τι αίσθηση έχουν. Πάντως τα έχεις διαβάσει και ήδη ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.
αγριοπαπια
20-02-09, 23:32
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα απόψε να περιγράψω ένα άλλο περιστατικό
που αφορά το θέμα.
Περίπου ένα χρόνο πριν χρειαζόταν να ταξιδέύω συχνά με υπεραστικό λεωφορείο για μια διαδρομή διάρκειας 2,5 ωρών.Μια μέρα από τις πολλές
κοιτόντας έξω από το παράθυρο είχα έρθει πάλι σε εκείνη τη χαλαρή κατάσταση όπου δεν σκευτόμουν τίποτα συγκεκριμένο. Κάποια στιγμή άρχισα
να θυμάμαι ένα όνειρο που είχα δει το προηγούμενο βράδυ.Αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Το παράξενο είναι στο ίδιο το περιεχόμενο του ονείρου:θυμόμουν σκηνές όπου η εικόνα δεν έμοιαζε με τίποτα το οποίο έχω
δει,αντιλαμβανόμουν το τι γινόταν με άλλες αισθήσεις από αυτές που έχω μάθει πως έχω,το όνειρο είχε πλοκή,μα τίποτα δεν έμοιαζε με τον κόσμο που ξέρω ...Υπάρχει μεγάλη δυσκολία να το περιγράψω.Ακόμα και τότε που βρισκόμουν σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούσα να μεταφέρω αυτό που κατείχα σαν αίσθηση στην από εδώ μεριά της πραγματικότητας και να το αναλύσω.Σαν να προσπαθείς να περιγράψεις σε τυφλό τι είναι το χρώμα.
Το ένα όνειρο έφερε το άλλο και είχα παρασυρθεί σε μια γοητευτική εξερεύνηση για περίπου 20 λεπτά.Μέσα από αυτή τη χαλαρή κατάσταση σαν να είχε βρεθεί μια γέφυρα που συναντιότααν δύο τελείως διαφορετικοί κόσμοι.
Να πω κ εγώ κάτι που μου συμβαίνει τις τελευταίες μέρες...
ενώ έχω ξαπλώσει κ μετά από λίγο είμαι ξύπνιου κ κοιμισμένου(πιο πολύ κοιμισμένος θα έλεγα) τραντάζεται όλο το σώμα μου στιγμιαία και μετά συνεχίζω τον ύπνο μου. Δεν υπάρχει φόβος. Μόνο στιγμιαία ανησυχία θα έλεγα. Ούτε βλέπω κάποιο όνειρο(τουλάχιστον έτσι νομίζω). Τις τελευταίες μέρες γίνεται όλο και πιο συχνά(5 στις 7 τελευταίες φορές που έπεσα για ύπνο έγινε), που αρχίζω και το συνηθίζω. Ξέρω ότι ακούγετε περίεργο για αυτό αν μπορείτε βοηθήστε να το εξηγήσουμε!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
δε νομιζω να ειναι κατι...ολοι το παθαινουν αυτο...
Καλημερα σε ολους σας.
Προσωπικα η στιγμη λιγο πριν απο τον υπνο ειναι η στιγμη που παρατηρω το πιο περιεργο ψυχοσωματικο φαινομενο πανω μου..........
Την στιγμη που κλεινω τα ματια βλεπω μονιμα οτι πεφτω σε μια σκοτοδινη με μαυρο χρωμα και υστερα απο διαφορα εντονα χρωματα νιωθω την αισθηση του κενου οσο δεν παει,κατι που με τρομαζει αλλα και με ενθουσιαζει παραλληλα,και στο τελος νιωθω οτι η ψυχη μου αφηνει το σωμα μου ελευθερο.Στην αρχη δεν καταλαβαινα τι ακριβος ηταν και δεν εδινα σημασια μεγαλωνοντας εγινε ολο και πιο εντονο και τωρα εχω φτασει σε σημειο να το προκαλω ο ιδιος οποια στιγμη θελω.Δεν ξερω τι ακριβος μπορει να ειναι αυτο μπορει και να μην ειναι και τιποτα,ειναι ομως κατι πολυ δυνατο!
ΥΓ:Εχω τον απολυτο ελενχο οταν το κανω δεν ειναι ονειρο!
αγριοπαπια
22-02-09, 15:12
Γεια σου Lestat7. Αυτό που αναφέρεις μου μοιάζει λίγο σαν η αρχή για αστρικό ταξίδι. Την επόμενη φορά προσπάθησε να σηκωθείς.Τώρα εδώ είναι
ένα λεπτό σημείο επειδή δεν μπορώ να πω με λέξεις πως σηκώνεσαι χωρίς να σηκωθεί το φυσικό σώμα. Αφού όμως μπορείς να το προξενήσεις όποτε θες,
πιστεύω πως έχεις την ικανότητα να πας παραπέρα.
Μία ερώτηση μονάχα:όταν βλέπεις αυτά τα χρώματα νιώθεις σαν να υπάρχει μια λογική αλληλουχία;Για να γίνω πιο σαφής, είναι μηπως σαν να βλέπεις μια ιστορία να εκτυλίσεται;Σου δημιουργούνται συναισθήματα τότε;
Αν ναι, τότε έχεις φύγει ήδη. Χωρίς να θέλω να γίνω απόλυτη,επειδή νομίζω πως ο κάθε άνθρωπος βιώνει το κάθε τι με τον δικό του μοναδικό τρόπο,αν συμβένει αυτό τότε είναι κωδικοποιημένες πληροφορίες. Αυτές απθηκεύονται στο υποσυνείδητο και κάποια στιγμή έρχονται στην επιφάνεια σαν σκέψεις δικές μας, κατανόηση για κάποια ζητήματα που παλιότερα δεν είχαμε ιδέα κ.λ.π
Πολλά συμβαίνουν σε αυτή την κατάσταση χαλάρωσης δηλ. μεταξύ ύπνου και ξύπνιου.Είναι τότε που έχει χαλαρώσει η πύλη(πόρτα) του τρίτου ματιού ή 6ης αίσθησης.Λέγεται πως ο μέσος ανθρώπινος εγκέφαλος χρησιμοποιεί μόνο το 1/10 της υποσεινήδητης ικανότητάς του.Αν με κάποιον τρόπο μπορούσε να χρησιμοποιήσει άλλο 1/10 θα ήταν διάνεια.Ολοι σχεδόν έχουμε παρόμειες εμπειρίες σε αυτή την κατάσταση αλλά δεν τις δημοσιοποιούμε γιατί κάποιοι θα μας θεωρήσουν γραφικούς
αγριοπαπια
22-02-09, 19:28
Γεια σου Eloxim. Μιλάς για πύλη του τρίτου ματιού και 6η αίσθηση λες και είναι
το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο και δεν φοβάσαι μην φανείς γραφικός/κή.Γιατί λοιπόν φοβάσαι φίλε/φίλη μου να αναφέρεις κάποιες δικές σου εμπειρίες;Διακρίνω και μια μικρούλα μομφή σε όσους το κάνουν.Ίσως να κάνω και λάθος.
Ποτέ αυτό που κάνουμε δεν είναι χωρίς λόγο.Ίσως με βοηθάει στο δικό μου δρόμο να μιλάω για αυτά τα πράγματα σαν να είναι δεδομένα και αναμενόμενα. Ίσως με βοηθάει στο να γίνει η συνήδεισή μου περισσότερο δεκτική.(να που τώρα απολογούμαι)
Ας είναι οι πράξεις μας αφθόρμητες κι όχι καθοριζόμενες από τις ενδεχόμενες γνώμες των άλλων, σε αυτό το forum τουλάχιστον.
Μομφή από μέρους μου όχι.Η γνώμη και οι εμπειρίες του καθενός είναι σεβαστές.Προσωπικές εμπειρίες θα αναφέρω εν καιρώ,προς το παρών εξερευνώ το φορουμ μιας και είμαι νέος σ'αυτό
Γεια σου αγριοπαπια....Ναι μου δημιουργουντε συναισθηματα καταλαβανω απολυτα τι λες για λογικη αλληλουχια......μακαρι να μπορεσω να βγαλω κατι απο αυτο παντος η ανεση που εχω στο να το κανω οποτε θελω ειναι χαρακτιριστικη!!!!Σε ευχαριστω για την αναλυση :)
~*WiLdChILD*~
27-02-09, 16:53
Καλησπέρα σας. Το πρώτο μου ποστ στην ομάδα...
Εδώ και καιρό θέλω να μιλήσω για εκείνες τις μαγικές στιγμές μεταξύ ύπνου
και ξύπνιου, ή και απλά χαλάρωσης όπου μπορούν να ανοίξουν κάποιες πόρτες
ώστε να γίνουμε δέκτες...Του υποσυνείδητού μας; Αρχέτυπης γνώσης;...
Αρχίζω λοιπόν παραθέτοντας δικιές μου εμπειρίες ώστε να γίνω περισσότερο
σαφής.
Στην ηλικία των 16 χρόνων ανακάλυψα την γεωμετρία. Με συγκλόνισε στην κυριολεξία. Ασχολιόμουν συνεχώς. Έψαχνα καινούριες ασκήσεις,δημιουργούσα δικές μου ώστε να έχω να λύνω,μπορούσα να κάνω με καποιες δικές μου παρεμβάσεις μια σχετικά βατή άσκηση αρκετά δύσκολη.
Στο θέμα μας τώρα. Κάποιες απο τις ασκήσεις με τις οποίες καταπιανόμουν δεν λύνονταν με τίποτα. Το κόλπο που ανακάλυψα:ξάπλωνα στο κρεβάτι μου
και λίγο πριν με πάρει ο ύπνος εμφανιζόταν στο κεφάλι μου ολόκληρη η λύση.
Αυτό γινόταν σε καθημερινή βάση ή τελως πάντων όποτε το επιθυμούσα,χωρίς
να θεορώ πως κάνω και τίποτα παράξενο.Το αξιοσημείωτο είναι πως (ωχ πως να το περιγράψω τώρα αυτό) ενώ όπως ξέρουν όσοι έχουν ασχοληθεί με τα μαθηματικά, για να λύσουμε μια άσκηση προχωράμε βήμα-βήμα,όταν λέω ότι εμφανιζόταν στο κεφάλι μου η λύση ενοώ ότι ήξερα όλα τα βηματα μέχρι τη λύση ταυτόχρονα ΄χωρίςκαμία χρονοβόρα διαδικασία.(μπερδεμένο)
Πιστεύω ότι τίποτα από αυτά που μας συμβένουν δεν είναι τυχαίο.Σήμερα θεορώ ότι αυτό που γινότανστα 16 μου ήταν κάτι σαν προγύμναση για να καταφέρω να ανοίγω την
πόρτα για να αναδύονται εικόνες ή να λαμβάνω μυνήματα (όπως θέλετε πάρτε το) ή να ανασύρω μνήμες από πολύ μακριά ή να αποκτώ επίγνωση για πολλά πράγματα....Είναι πολλά αυτα που θέλω να πω τελικά.Θα επανέλθω.
Κατάλαβε κανείς;
Να σου πω κατι?Σε πιστευω...Η τουλαχιστον και να τα ελεγες ετσι χωρις να ισχυουν(δεν σε προσβαλλω..λεμε τωρα)πιστευω πως αυτο γινεται,απο ''προσωπικη εμπειρια''....βεβαια χωρις αυτο να εχει να κανει με τα μαθηματικα....Βεβαια συνηθως μου συμβαινει σε μια κατασταση ,Μεταξυ υπνου-ξυπνιου το πρωι...οχι το βραδυ οταν ξαπλωνω.
Περα απ τα μαθηματικα,αν οντως μιλας ειλικρινα,επιχειρησες να αποκτησεις αλλες γνωσεις-λυσεις...whatever..??
Καλημερα σε ολους σας.
Προσωπικα η στιγμη λιγο πριν απο τον υπνο ειναι η στιγμη που παρατηρω το πιο περιεργο ψυχοσωματικο φαινομενο πανω μου..........
Την στιγμη που κλεινω τα ματια βλεπω μονιμα οτι πεφτω σε μια σκοτοδινη με μαυρο χρωμα και υστερα απο διαφορα εντονα χρωματα νιωθω την αισθηση του κενου οσο δεν παει,κατι που με τρομαζει αλλα και με ενθουσιαζει παραλληλα,και στο τελος νιωθω οτι η ψυχη μου αφηνει το σωμα μου ελευθερο
Επειδη πριν αρκετο διαστημα βεβαια μου ειχε συμβει θα σου πω κατι πανω σ αυτο...Μαλλον ειναι μια κατασταση που προκαλειται οταν χαλαρωμενος πλεον προσπαθεις να αποκοιμηθεις...Συγκεκριμενα θυμαμαι εκεινη τη μερα -μεσημερι- π ημουν ξαπλωμενη (μπρουμυτα) στον καναπε-οχι αποκοιμισμενη- ....Τοτε ξαφνικα ενιωθα τον εαυτο μου να πεφτει αδιακοπα σε ενα κενο...ολο μαυριλα τριγυρω μου...πραγματικα ενιωθα την ψυχη μου συνεχως να οδευει προς τα κατω...το συναισθημα δεν περιγραφεται...και μαλιστα παραλληλα ακουγα κελαηδισματα πουλιων(λολ)....και μετα οταν σταματησε αυτο το ταξιδι-πεσιμο στο πουθενα...ενιωσα μια παρουσια να μου σιγοψιθυριζει....δεν καταλαβα δα και τι μου ελεγε....δεν εβγαζα νοημα..παντως σκιαχτηκα και συνηλθα......
Παντως κατι παρομοιο μπορει να ειναι και το συναισθημα του ξαφνικου πεσιματος-ισως απο γκρεμο- κτλ...πραγμα συνηθισμενο
αγριοπαπια
27-02-09, 17:34
Γεια σου Wildchild. Δεν με προσβάλεις καθόλου γιατί κι εγώ πάντα με περνάω από κόσκινο.Αυτό με την γεωμετρία είναι αλήθεια. Συνήθως μου
έρχονται εικόνες πριν τον ύπνο. Πληροφορίες σπάνια ζητάω το αφήνω να με πάει μόνο του.
Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο παρελθόν <έβλεπα> εικόνες βίας,
ανθρώπους να κάνουν κακό σε ανθρώπους,συχνά ανθρώπους σε αιχμαλωσία ή
φυλακές που τους βασάνιζαν και αίμα. Έμεινα πολλές νύχτες άγρυπνη να τρελλένομαι...Και να μην μπορώ να κάνω τίποτα.
Καμιά φορά προσπαθόντας για εξωσωματική εμπειρία μου ερχονται επεξηγηματικές <<εικόνες>> για διάφορα ζητήματα, να το πω φιλοσοφικά;
Έχω <<δει>> και σενάριο για την προέλευση μας που περνά την πιο τρελή φαντασία. Αυτό το τελευταίο με κάνει να αντιμετωπίζω πολλές φορές όλο αυτό σαν εξάρσεις του υποσυνείδητου που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Γενικά προσπαθώ να πατάω τα πόδια μου στη γη αλλά αφήνω και ένα μικρό παραθυράκι...
Έχω <<δει>> και σενάριο για την προέλευση μας που περνά την πιο τρελή φαντασία. Αυτό το τελευταίο με κάνει να αντιμετωπίζω πολλές φορές όλο αυτό σαν εξάρσεις του υποσυνείδητου που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Γενικά προσπαθώ να πατάω τα πόδια μου στη γη αλλά αφήνω και ένα μικρό παραθυράκι...
καλησπέρα..
θα σε πείραζε να μοιραστείς μαζί μας αυτό το οποίο "είδες"?
αν πάλι δεν θέλεις δημόσια, έστω να μου το μετέφερες με π.μ?
ευχαριστώ..
~*WiLdChILD*~
28-02-09, 13:57
Nαι σε καταλαβαινω....και εγω εχω δει μαθηματικους τυπους που πρωτη φορα στη ζωη μου τους εβλεπα,και πραγματικα οταν συνερχομουν ημουν τοσο μπερδεμενη που αναρωτιομουν αν ηταν οπως τα αποκαλεις ''σεναρια της φαντασιας μου''...ή αν εχουν καμια δοση αληθειας.......ισως το νημα που χωριζει την αληθεια απ'την φαντασια ειναι λεπτο και δυσδιακριτο....παντα να τα ψαχνεις ολα βαθυτερα
αγριοπαπια
01-03-09, 22:52
Πάντως το φαινόμενο αυτό που περιγράφω δεν είναι κάτι καινούριο.Λέγεται πως ο Ρώσος χημικός Mendeleev, κατά τη συγγραφή ενός εγχειριδίου χημείας , όπου καταγινόταν με το πρόβλημα της σειράς με την οποία θα παρουσίαζε τα στοιχεία , τον πήρε ο ύπνος και είδε ένα όνειρο.Όταν ξύπνησε,
ταξινόμησε τα στοιχεία σε σειρές και στήλες υπό μορφή πίνακα,τον περιοδικό πίνακα .
Επίσης ο Γιούνγκ αναφέρει αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις. Επειδή το συγκεκριμένο βιβλίο το έχω διαβάσει πολύ παλιώτερα αν οι όροι που θα χρησιμοποιήσω παράκάτω δεν είναι ακριβείς ας με διορθώσει κάποιος που
γνωρίζει περισσότερα. Αν λοιπόν θυμάμαι σωστά εκείνος εξηγεί το φαινόμενο αυτό ως αρχέτυπες εικόνες-γνώση που βρίσκονται στο ομαδικό ασυνείδητο(ή υποσυνείδητο εδώ δεν θυμάμαι τον ακριβή όρο)
που είναι κοινό για όλους τους ανθρώπους,και αναδύονται πολλές φορές σε ανύποπτο χρόνο.
Έχω επίσης ακούσει από φίλους μουσικούς πως τους έχει τύχει να ακούσουν μουσική στον ύπνο τους, και μετά συνθέτουν τραγούδι με βάση αυτή την μουσική.
Δική μου άποψη είναι πως αυτό μπορεί να συμβεί κατά καιρούς σε ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους.
Γενικά πιστεύω πως ο καθέ άνθρωπος είναι <<εν δεινάμει>> μεγαλειώδης αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
~*WiLdChILD*~
01-03-09, 23:26
Έχω επίσης ακούσει από φίλους μουσικούς πως τους έχει τύχει να ακούσουν μουσική στον ύπνο τους, και μετά συνθέτουν τραγούδι με βάση αυτή την μουσική.
.
Πω πω τι μου πες τωρα!!
Βασικα αυτο με τον χημικο το εχω διαβασει και εγω...δεν ηταν ακριβως ονειρο,απλα σε μια κατασταση υπνου-ξυπνιου ξετυλιχτηκε η ''λυση'' μπροστα στα ματια του.Εντυπωσιακο.
Παντως αυτο με τη μουσικη που μολις ανεφερες μ ενθουσιασε!Πολλες φορες και σε ονειρα ,αλλα και σε μια κατασταση λιγο πριν ξυπνησω ακουω τραγουδια πολυ ωραια,που δεν εχω ξανακουσει....το θεμα ειναι δεν ξερω αν οντως δεν υπαρχουν :confused: ......παντως ειναι ωραια πηγη εμπνευσης ;)
Μαλλον και εγω θα συμφωνησω πως προκειται για ενα συλλογικο υποσυνειδητο.....who knows...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.