PDA

Επιστροφή στο Forum : Το άλλο μας όνομα

αγριοπαπια
24-02-09, 00:15
Καλησπέρα σε όλους.
Αν υπάρχει κάπου ήδη ανοιχτό το ίδιο θέμα ζητώ προκαταβολικά συγνώμη,έψαξα αλλά δεν κατάφερα να εντοπίσω κάτι παρόμοιο.
Στο θέμα...Σε κάποιο παλιό όνειρο,μετά από κάτι σαν μικρή τελετή
πήρα το άλλο μου όνομα. Μπορεί να είναι απλά ένα όνειρο.
Παλιότερα είχα διαβάσει-δεν θυμάμαι που- κάτι για το μυστικό μας όνομα
αλλά δεν θυμάμαι καν σε ποιο φιλοσοφικό σύστημα υπήρχε αυτή η ιδέα.
Ξέρει κάτι κανείς για το θέμα;

Ευχαριστώ.

algozron
24-02-09, 10:16
γεια σου! το μονο άλλο όνομα που έχω ακούσει είναι βγαλμένο απο ιστορίες fantashy και υποτίθεται οτι αυτός που ξέρει το πραγματικό σου όνομα, μπορεί να σε ελεγχεί γιατί έχει την δύναμη να σου καταστρέψει όλο σου το είναι μεχρι και την ουσία της ψυχής σου και η ενέργεια που θα απομείνει να αποροφηθεί απο την ανυπαρξία. Το άλλο μας όνομα λοιπόν είναι σα να λέμε οτι είναι η ταυτότητα του πνεύματος μας και όταν πεθαίνουμε αυτό μένει. Αλλα αυτά ισχύουν σε wizards of the coast κανόνες. ποτέ δεν ξέρεις.

αγριοπαπια
24-02-09, 11:32
Γεια σου κι εσένα Algozron. Μμμ, δεν είναι ακριβως αυτη η περίπτωσή μου.
Συμφωνα με το όνειρο από εκείνη τι στιγμή λέει κι έπιτα είμαι κάτι σαν δύο
σε ένα. Είμαι κι εκείνη που φέρει αυτό το όνομα και εγώ. Κάτι τέτοιο δεν το
έχω ακούσει πουθενά,δύο ψυχές σε ένα σώμα!!! Μάλλον έχω μμμμμεγάλη φαντασία αν και πολλές φορές για ψυχολογικούς λόγους όταν βρίσκομαι σε δύσκολες καταστάσεις με έχω τσακώσει να επικαλούμαι τον άλλο μου εαυτό :o
Δε θέλω να μάθω για το συγκεκριμένο όνειρο,απλά έγινε η αφορμή να αναρωτηθώ σχετικά με τα μυστικά ονόματα.
ΥΓ ούτε διχασμένη νιώθω μετά το όνειρο ούτε παρατήρησα κάποια δραματική αλλαγή πάνω μου.

Anduril
25-02-09, 17:22
Αγαπητή αγριόπαπια (περίεργο ψευδώνυμο, ομολογουμένως! Χιχι :D ) Δεν έχω ακούσει κάτι για το άλλο μας όνομα, ενδεχομένως να ήσουν επηρεασμένη συναισθηματικά και σου προέκυψε αυτό το όνειρο, ενδεχομένως να ήταν κάποια ανάμνηση, κάποιο απομεινάρι από προηγούμενη ζωή. Όσο για τον άλλο εαυτό και τον διχασμό, μπορώ εν μέρει να σε καταλάβω και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πολλοί ψάχνουμε τον άλλο μας εαυτό όχι λόγω αδυναμίας να ανταπεξέλθουμε στην ζωή αυτή (κάθε άλλο) αλλά διότι ο άλλος μας εαυτός είναι η άφθαρτη ψυχή μας που λαχταρεί να δει το φως της αιωνιότητας και της αλήθειας. Κάπου μέσα μας όλοι ξέρουμε ότι η άλλη ζωή (η μετά θάνατον ή ...ποιος ξέρει; Ίσως και αυτή που υπάρχει πριν την γέννησή μας) είναι η πραγματική.

algozron
06-03-09, 11:13
Κάπως έτσι θα πρέπει να είναι. Εσύ, είσαι εσύ, στην καθημερινοτητα που ζείς τώρα. Το άλλο δεύτερο που ήταν μαζί σου σε ένα σώμα, είσαι πάλι εσύ, αλλά επίσης μια πτυχή του εαυτού σου που δεν ξέρεις. Και το όνομα προφανώς ηταν το δικό σου, του άλλου σου εαυτού, που στην ουσία δεν είναι άλλος παρα εσύ. Και το διατυπώνω έτσι γιατί όταν λέμε "άλλος", αισθάνεσαι οτι δεν είσαι εσύ και οταν λέμε οτι είσαι εσυ, ακόμα και αν δε σε γνωρίζεις, αισθάνεσαι μια οικειότητα.
Στα όνειρα που βλέπουμε, είμαστε πάντα εμείς αλλα κάποιες φορές δεν μας αναγνωρίζουμε. Είτε είναι το τέρας που σε κυνηγάει είτε εσύ που τρέχεις, είσαι και τα δυο εσύ ταυτόχρονα. και το πάτωμα στο οποίο τρέχεις και ο γκρέμος ο ποίος πηδάς, πάλι εσύ είσαι. Όλα είναι μια προσοποποίηση του εαυτού σου. (στα κανονικά όνειρα τουλάχιστον... δε ξέρω γιατα μεταφύσικα )
Ακόμα και οταν ξέρουμε οτι είμαστε εμείς και ξέρουμε τι κάνουμε, είναι σαν να γίνονται τα πράγματα απο μόνα τους. Δεν έχουμε τον έλεγχο σε αυτά που διαδραματίζονται σε ένα όνειρο, παρόλο που είμαστε εμείς και βλέπουμε τις επιλογές που κάνουμε και μετα λέμε γιατί δεν έκανα κατι άλλο.
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα.. Τώρα έχω περισσότερες απορίες :S

Ophelia
07-03-09, 18:15
Πιστεύω ότι είσαι τυχερή που πήρες μία τέτοια πληροφορία σε κάποιο όνειρο και μάλιστα τόσο ξεκάθαρα!
Μπορεί τώρα να μην ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις ή που να χρησιμοποιήσεις αυτό το όνομα...αλλά αυτό δεν έχει σημασία.
Σου δώθηκε μία πληροφορία και αυτά ποτέ δεν γίνονται τυχαία! ;)

Τώρα σχετικά με τα άλλα μας ονόματα ξέρω μόνο ότι είναι μία διαδικασία που γίνεται από πολύ παλιά σε πολλά μυστικιστικά και εσωτεριστικά συστήματα, όχι μόνο λόγω ανωνυμίας, αλλά και λόγω του ότι το όνομα που θα διαλέξει (ή θα δωθεί) σε κάποιον είναι συγκεκριμένο και συμβολίζει την αποστολή, τα χαρίσματα και την πορεία του.
Χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο αυτό όνομα ο άλλος μας "εαυτός" κατά κάποιο τρόπο παίρνει τα ηνία και γίνεται πρωταγωνιστής στην στιγμή που το θέλουμε.

*Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις ψύχωσης και άλλων τέτοιων διαταραχών όπου υπάρχει μία απόσχιση της ενιαίας προσωπικότητας του ατόμου (λόγο ασθένειας, τραύματος κτλ) και όπου πολλές φορές οι ίδιοι οι παθούντες δεν το γνωρίζουν. Μιλάω αποκλειστικά για την χρήση άλλου ονόματος για να ξυπνήσουν οι δυναμείς μέσα μας τις οποίες εκπροσωπεί!

WATCHER
08-03-09, 20:24
Γειά σου . Διαβάζοντας τα γραφόμενα σου έχω κάτι να προτείνω. Βρές το τωρινό όνομα σου σε τι αριθμό αντιστοιχεί και έπειτα κάνε το ίδιο και για το ονειρικό. Όπαιδήποτε ομοιότητα ίσως είναι χρήσιμη.

Υ.Γ
Μία εικασία κάνω μην το πάρουμε και τις μετρητοίς. :confused:

Άρτεμις
09-03-09, 13:32
Γειά σου . Διαβάζοντας τα γραφόμενα σου έχω κάτι να προτείνω. Βρές το τωρινό όνομα σου σε τι αριθμό αντιστοιχεί και έπειτα κάνε το ίδιο και για το ονειρικό. Όπαιδήποτε ομοιότητα ίσως είναι χρήσιμη.

Υ.Γ
Μία εικασία κάνω μην το πάρουμε και τις μετρητοίς. :confused:
Κι αν δεν έχουν την ίδια ισοψηφία, σε τι μπορεί να χρησιμεύσει αυτό;

algozron
10-03-09, 10:35
ακόμα κι ετσι θα χρησιμεύσει στο οτι θα ξέρει κατι παραπάνω!

WATCHER
11-03-09, 11:30
Δεν έχει σχέση η ισοψηφία απλά τα νούμερα που θα προκύψουν ίσως είναι σημαντικά πχ ημερομηνία γέννησης , τυχερός αριθμός , ένα σημαντικό γεγονός το οποίο να αντιστοιχεί στα συγκεκριμένα νούμερα. Προείπα ότι είναι εικασίες αλλά το να ψάχνεσαι έχει μία γοητεία ε;

Άρτεμις
11-03-09, 14:45
Και γιατί δεν ψάχνουμε και τον πυθμενικό λεξάριθμο; Αν συμπέσει με αυτόν του πραγματικού της ονόματος, θα είναι πολύ εντυπωιακό! :p

naeb
13-05-09, 20:25
Σχετικά με το "φιλοσοφικό σύστημα" για το οποίο ρωτάς στο πρώτο μήνυμα, μάλλον αναφέρεσαι στην Γνωστική διδασκαλία. Το εσωτερικό σου όνομα σου δίνεται στους ανώτερους κόσμους όταν φτάνεις ένα
επίπεδο πνευματικής ανάπτυξης. Σε
Ορισμένες περιπτώσεις ίσως και την δίκη σου, δεν γνωρίζω, δίνεται και νωρίτερα για συγκεκριμένο λόγο.

demi
16-05-09, 20:29
καλησπέρα,
είμαι καινουργιά, μόλις μπήκα, αλλά πέτυχα θέμα!
Μου έχει τύχει κι εμένα κάτι ανάλογο, όχι όμως ακριβώς όνομα, αλλά πιο πολύ σαν μια "χειρονομία" προσδιορισμού ταυτότητας-όνομα...σαν mundra κ έγινε ένα βράδυ που ξύπνησα από μια έντονη παρουσία, και με ενόχλησε τόσο πολύ που σηκώθηκα, πήγα στο σαλόνι- ο άντρας μου συνέχισε να κοιμάτε- κ εκεί , σαν να βρέθηκα σε μια ζώνη κα άρχισα να επαναλαμβάνω την συγκεκριμένη κίνηση προσδιορισμού μου....πάντα αναρωτιόμουνα τι να σήμαινε αυτό....και πόσα εγκεφαλικα κύταρα πρέπει να έχω κάψει!!!!lol :D

morning star
03-07-09, 03:05
μυστικο ονομα....
το πρωτο πραγμα που μου ερχεται στο μυαλο ειναι μια ιστορια...
οταν η ισιδα εκανε τον ωρο,θελησε να τον κανει πανισχυρο.ηταν παρα πολυ εξυπνη και επιδεξια και γνωριζε αψογα τις μαγικες τεχνες.ομως για να καταφερει αυτο που ηθελε για τον υιο της χρειαζοταν το πιο δυσκολο συστατικο:το μυστικο ονομα του ρα.του μεγιστου θεου,του θεου του ηλιου.ηξερε πως σε καμια περιπτωση δεν θα της το ελεγε γιατι ετσι θα εχανε την απολυτη δυναμη και θα ηταν ευαλωτος απεναντι σε εκεινη και σε οποιον αλλο το μαθαινε.ετσι σκεφτηκε ενα τεχνασμα...
με τα πανυσχιρα ξορκια και την δυνατη μαγεια της οποιας ηταν αψογη γνωστρια,δημιουργησε ενα φιδι που αλλο ομοιο δεν υπηρξε ποτε και το εστειλε διπλα στο θεο.οταν το φιδι τον δαγκωσε,εκεινος σαστισμενος το κοιταξε και μολις δεν το αναγνωρισε,τρομοκρατηθηκε.αρχιζοντας να νιωθει το δηλητηριο να κυλαει μεσα του,γεματος αγωνια φωναξε την ισιδα και ζητησε την βοηθεια της.της ειπε πως δεν αναγνωριζει το πλασμα που του επιτεθηκε,πως δεν ανηκει στα δικα του δημιουργηματα,σε αυτα που εκεινος εφτιαξε και σκορπισε στη γη.αρα αφου δεν προερχεται απο αυτον,δεν ξερει και πως να γιατρευτει.εκεινη του ειπε πως θα μπορουσε να τον γιατρεψει μονο με ενα ανταλλαγμα,το μυστικο του ονομα....
στην αρχη ο θεος διστασε και αρνηθηκε,ομως καθως ενιωθε το δηλητηριο να τον νικα,αναγκαστηκε και το ψιθυρισε στο αυτι της θεας,ξορκιζοντας την να μην το πει ομως σε κανεναν αλλον...
ετσι,εκεινη τον θεραπευσε αφου το δηλητηριο ηταν δικη της δημιουργια και εδωσε στον γιο της την δυναμη που ηθελε και ο ωρος εγινε και εκεινος ηλιακος θεος,σχεδον ταυτοσημος με τον ρα...

πολυ ομορφος μυθος,δυστυχως δεν θυμαμαι καθολου να παραθεσω την πηγη απ'οπου τον αντλησα.το θεμα ειναι ακριβως αυτο που λεει η ιστορια και προαναφερθηκε ηδη.το μυστικο ονομα,ειναι το "ονομα της ψυχης".οι λεξεις ξερουμε πως κρυβουν δυναμη,πως οι λεξεις ειναι δυναμη.αρα φανταστητε τι δυναμη εχει η λεξη που αναφερεται στο ονομα της αθανατης ψυχης μας!πως μπορει κανεις να μας κανει οτι θελει,αν ξερει και τον τροπο βεβαια περα απο το ονομα αυτο καθ'εαυτο!
δινονταν παντα μετα απο τις απαραιτητες τελετες μυησης,ειτε απο τον ανωτατο αρχιερεα(οπου του το ειχε υπαγορεψει ο θεος),ειτε σε ονειρικη κατασταση του αποκαλυπτοταν του ιδιου του,μυστη πλεον,απο τον ιδιο τον θεο.
ελπιζω να σε διαφωτισα οσο μου ηταν δυνατον.πολυ καλο topic,keep thinking that way!!!!!!!!!!!

Grivendal
17-08-09, 14:44
Χαίρεται συνοδοιπόροι του μεταφυσικού.Είμαι καινούργιο μέλος εδώ και είναι απο τα πρώτα μου post, παρόλο που παρακολουθώ την σελίδα πολύ καιρό.Λοιπόν για να μην μακρυγορώ,υποθέτω οτι είσαι φίλη της φανταστικής λογοτεχνίας και των επιτραπέζιων παιχνιδιών ρόλων?εγω προσωπικά ειμαι λάτρης και των δυων.Τώρα τελευταία στα χέρια μου έπεσε ενα βιβλίο λογοτεχνίας που κινούταν στην νοοτροπία του Tolkien,το ονομα του ειναι <Πρωτότοκος>.Είναι η συνεχεια του Έραγκον...του Κρίστοφερ Παολινι.Υπάρχουν αναφορες στο αληθινο όνομα των πλασμάτων που σχηματίζεται απο το τί εχουν κανει στην ζωή τους.Σύμφωνα πάντα με το βιβλίο όποιος γνωρίζει το πργματικο σου ονομα μπορει να σε κυριέψει.Αν το εχεις διαβάσει το βιβλίο πιθανον να ειχες επηρεαστεί και να είδες το συγκεκριμένο όνειρο.Αυτη ειναι μια προφανλης και λογική εξήγηση.ΑΑν τώρα το βιβλίο δεν εχει πέσει στα χέρια σου τότε μιλάμε για σύμπτωση.Αλλα εγώ δεν πιστεύω στις συμπτώσεις αλλα ούτε στα λεγόμενα ενώς βιβλίου φαντασίας(παρόλο που λένε οτι ολα αυτα τα βιβλία αλλα και τα παιχνίδια ρόλων κρυβουν αλήθειες κατι που υποστηρίζω αλλα όχι στην περίπτωση αυτή)γι'αυτό θα σου δώσω καποιες πληροφοίες σχετικές με το είδος μαγείας των λεξεων.Οι περισσοτεροι θα πειτε ηρθε ο Χαρι Ποττερ,αλλα πραγματικα υπάρχουν καποιες λεξεις που αν ειπωθουν σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και χώρους μπορόυν να δημιουργήσούν ενέργεια....ωμή ενεργεια(ειναι σχετικο με τους ρούνους αυτο)πχ ιγκνάζια ειναι φώς...δεν σημαίνει φως...μην προσπαθείς να βρείς την σημασία...δεν ειναι λέξεις διαλέκτου...λεω κάτι και πετάγονατι φωτιες κλπ...δεν υπάρχει κανένα λεξικό...εκτός απο το χειρόγραφο Βόινιτς(οσοι εχετε ακουστα αυτο το χειρόγραφο καταλάβατε την εννοια οσων θέλω να πω :D )ετσι λοιπον αυτο το όνομα μπορί να είναι κάτι μοναδικο!Συμβουλή? αν πιστεψες οτι είπα?να λες αυτην την λέξη κα8θε μέρα συγκεντρώνοντας life force στο κεντρο δύναμης.Αν καταλάβεις τι θα συμβεί τότε ρώτα για περισσοτερες εξηγήσεις.Αν και οι περισσότεροι εδς που εχουν ασχοληθεί με το θέμα θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν....ειναι η λεξη κλειδι σου....

ΑΝΑΤΟΛΗ
19-08-09, 00:05
Υπάρχουν βιβλία για το "μυστικό" μας όνομα,ένα είναι "η δύναμη του ονόματος " νομίζω ότι ο συγγραφέας είναι ο Κάλλιστος Γουέρ,και άλλα που αν τα βρω θα τα αναφέρω.Εχω ακούσει κι εγώ για το μυστικό όνομα,αλλά ξέρω ότι είναι κατι σαν μια εσωτερική δύναμη που πρέπει μερικές φορές να ξυπνήσει όταν θέλουμε να πετύχουμε κάτι.

Grivendal
19-08-09, 11:28
Υπάρχουν βιβλία για το "μυστικό" μας όνομα,ένα είναι "η δύναμη του ονόματος " νομίζω ότι ο συγγραφέας είναι ο Κάλλιστος Γουέρ,και άλλα που αν τα βρω θα τα αναφέρω.Εχω ακούσει κι εγώ για το μυστικό όνομα,αλλά ξέρω ότι είναι κατι σαν μια εσωτερική δύναμη που πρέπει μερικές φορές να ξυπνήσει όταν θέλουμε να πετύχουμε κάτι.
Ακριβός αυτό ήθελα να πω!Είναι η λέξη κλειδί για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά ώστε να ξυπνάει τις εσωτερικές του δυνατότητες!το life force όπωε λέμε

fantasy
03-01-12, 20:12
Βλέπω ότι πρόκειται για διεγραμμένο μέλος αλλά το όνειρο θα το εξηγήσω για πληροφόρηση των άλλων. Αυτό το όνειρο που είδε δείχνει το άλλο της εγώ ότι υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται για εκείνη. Είναι ο άλλος της εαυτός.
Επίσης έχει κι άλλη εξήγηση:
Άλλο όνομα έχουν μόνο αυτοί που παίρνουν το αξίωμα να γίνουν άγαμοι παπάδες. Μπορεί αν είναι άνδρας να είναι αυτή η επιθυμία του ή γυναίκα να γίνει καλογριά. Είναι μια πιθανότητα αυτή.
Επίσης έχει την εξήγηση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει από την αρχή τη διαλυμένη του/της προσωπικότητα και ενώνει τα κομμάτια. Είναι ένα πολύπλευρο όνειρο. :rolleyes: