Επιστροφή στο Forum : Χρήση προφυλακτικού και θρησκείες (με αφορμή δηλώσεις Πάπα)
Viktor_Belenko
20-03-09, 13:12
Καλημέρα.
Ο Πάπας Βενέδικτος (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%AC%CF%80%CE%B1%CF%82_%CE%92%CE%B5%CE%BD% CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%99%C E%A3%CE%A4%CE%84) βρίσκεται αυτές τις μέρες σε περιοδεία στην Αφρική.
Ενόσω βρικόταν στο Καμερούν, έκανε κάποιες δηλώσεις σχετικά με την σκοπιμότητα χρήσης προφυλακτικού (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%C F%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C#.CE.98.CF.81.CE.B7.CF.83.CE .BA.CE.B5.CF.85.CF.84.CE.B9.CE.BA.CE.AD.CF.82_.CE. B1.CE.BD.CF.84.CE.B9.CE.B4.CF.81.CE.AC.CF.83.CE.B5 .CE.B9.CF.82)και κατά πόσο αυτή θα είχε επιπτώσεις στην διάδοση του AIDS. (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=3310&highlight=AIDS) Οι δηλώσεις αυτές βέβαια συζητήθηκαν και προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην διεθνή κοινότητα.
Χαρακτηριστικά, παραθέτω τις δηλώσεις Francis X. Rocca από το γνωστό Religion News Service:
Thursday, March 19, 2009 Risky business
http://www.religionnews.com/images/uploads/0166821555085_200.jpgWhen you're the pope, every word you say counts, especially on the subject of sex.
According to reporters who accompanied him on a flight to Cameroon on Tuesday, Pope Benedict said (http://www.theaustralian.news.com.au/story/0,25197,25212024-2703,00.html) that the use of condoms "aggravates" the spread of HIV/AIDS. But according to the Vatican's official transcript of the statement, he said that they only "risk" aggravating the problem.
One thing the pope and the press can agree on: abstinence is the only absolutely certain way to avoid making controversial remarks.
Posted by Francis X. Rocca at 10:00 am Πηγή: http://www.religionnews.com/index.php?/rnsblog
Πηγές στα ελληνικά:
in.gr - Κατακραυγή για τις δηλώσεις του Πάπα ότι το προφυλακτικό επιδεινώνει το AIDS
(http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=996532)
MEGA TV - Σθεναρό όχι Πάπα στα προφυλακτικά - mega γεγονοτα , διεθνη (http://www.megatv.com/articles.asp?catid=14542&subid=2&tag=11195&pubid=1673213)
Το προφυλακτικό δεν είναι η απάντηση στο AIDS, λέει ο Πάπας -To Bήμα (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=996021)
"Αποχή" κατά του AIDS συστήνει ο Πάπας-Έθνος (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&tag=9283&pubid=2712908)
Πρέπει να επισημανθεί βέβαια ότι για τον ίδιο ακριβώς λόγο είχε κατηγορηθεί και ο προηγούμενος Πάπας, ο Ιωάννης Παύλος ΙΙ. Μάλιστα εκείνος είχε χαρακτηριστεί ως «έχων τα χέρια του βαμμένα με αίμα», ένεκα ακριβώς της αντίθεσης της παπικής εκκλησίας στην χρήση προφυλακτικού.
Ένα σύντομο ιστορικό:
Για μια καλύτερη ζωή..
Οι δηλώσεις του Ποντίφικα αντηχούν τις διδασκαλίες του προκατόχου του, Ιωάννη - Παύλου ΙΙ, του οποίου η επιμονή στην αποχή αποτέλεσε εξίσου αντικείμενο σκληρής κριτικής και οδήγησε σε κατηγορίες ότι ήταν υπεύθυνος για την εξάπλωση της νόσου. Η θέση της Εκκλησίας δεν βελτιώθηκε, όταν στο παρελθόν ανώτεροι αξιωματούχοι -συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου του συμβουλίου του Βατικανού για την οικογένεια, καρδινάλιου Αλφόνσο Λόπες Τρουχίγιο- επέμεναν ότι το AIDS διαπερνά αναπόφευκτα τις τρύπες του λατέξ από το οποίο παρασκευάζονται τα προφυλακτικά. Το επιχείρημα αυτό απορρίφθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Ωστόσο, η ανησυχία της Εκκλησίας για να προφυλακτικά εμπίπτει στο γενικότερο πλαίσιο διδασκαλίας που στοχεύει στο να κάνει τους ανθρώπους να ζουν καλύτερα και να έχουν πιο γεμάτες ζωές. Ο Πάπας Βενέδικτος εκδήλωσε τις πεποιθήσεις του σχεδόν αμέσως μετά την εκλογή του στο αξίωμα το 2005, λέγοντας σε Αφρικανούς επισκόπους ότι η αντισύλληψη είναι μια τάση που οδηγεί στη διολίσθηση της σεξουαλικής ηθικής. «Είναι πολύ ανησυχητικό ότι η κοινωνική δομή της αφρικανικής ζωής, η ίδια η πηγή της ελπίδας και της σταθερότητας, απειλείται από το διαζύγιο, την έκτρωση, την πορνεία, την παράνομη διακίνηση ανθρώπων και τη νοοτροπία της αντισύλληψης».
Με άλλα λόγια, για την Εκκλησία υπάρχει ένα διακύβευμα το οποίο είναι ακόμη μεγαλύτερο από τον αγώνα ενάντια στο AIDS και αυτό είναι το ότι τα προφυλακτικά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο είναι η αποχή στην καταπολέμηση της θανατηφόρου νόσου.
Πηγή και συνέχεια:
(http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=860706&-V=articles)
Όσον αφορά την ελληνική πραγματικότητα, σε παλαιότερο θέμα είχαν συζητηθεί οι απόψεις Χριστόδουλου (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2548) για το ίδιο θέμα. Δεν γνωρίζω για τις απόψεις του νέου αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, αν έχει πει κάτι σχετικά.
Θα ήταν χρήσιμο πιστεύω αν κάποιος που γνωρίζει παράθετε κάποιες πληροφορίες για την αντίστοιχη στάση και άλλων θρησκειών στο ίδιο θέμα. Η wiki έχει κάποιες σχετικές πηγές: Condom, debate and criticism (http://en.wikipedia.org/wiki/Condom#Debate_and_criticism)
Φιλικά
beetlejuice
20-03-09, 16:58
Επιστημονες απο ολο τον κοσμο εχουν ηδη εκφρασει τη δυσφορια και την αγανακτηση τους απο τις δηλωσεις του Παπα. Με τις αποψεις που εξεφρασε, τα "κοπαδια"- μαθητες των ιεραποστολων της Αφρικης, δυναται να τιναξουν στον αερα ολες τις προσπαθειες των επιστημονων για σταθεροποιηση της καταστασης που αφορα τη ραγδαια αυξηση κρουσματων του AIDS στη μαυρη Ηπειρο.
Φυσικα οι συμπαθεις Αφρικανοι δεν φταινε. Φταινε αυτοι που συνεχιζουν να δινουν υποσταση και σημαινοντα ρολο σε απαρχαιωμενες ιδεες και προσωπα που τις πρεσβευουν. Τρεχατε τωρα για extra ανθρωπιστικη βοηθεια...
Δεν ξέρω γιατί αλλά πέρα από το θρησκευτικό δόγμα, κάτι μου λέει ότι ο Πάπας παίζει ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες αυτών των ανθρώπων, ένας "Θεός" ξέρει για ποιες σκοπιμότητες. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ζει τόσο πολύ στον κόσμο του ώστε να μην αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των λόγων του στη ζωή όλων αυτών των ανθρώπων. Όσο για το αστείο θέμα της Ιεραποστολής τι να πω; Ας τους αφήσουν τους ανθρώπους πια στην ησυχία τους. Αυτό το πράγμα με τον ηθικό εκβιασμό, γίνε Χριστιανός για να σε βοηθήσω ποτέ δεν το κατάλαβα, αν αυτό το αποκαλούν αγάπη και προσφορά στον συνάνθρωπο τα λόγια περιττεύουν... Ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός ότι οι μεγάλοι του κόσμου πάνε στην Αφρική και το παίζουν προστάτες τους, ενώ είναι οι ίδιοι που έχουν φέρει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή την κατάσταση. Μεγάλη υποκρισία, και δυστυχώς πάντα την πληρώνουν οι αδύναμοι... :rolleyes:
Viktor_Belenko
29-04-09, 20:45
Καλησπέρα,
Στην σημερινή στήλη αλληλογραφίας της αμερικανικής εφημερίδας Times Standard (Καλιφόρνια), ο αρχισυντάκτης απαντά σε ερώτηση αναγνώστη σχετικά με την στάση του Πάπα, αλλά και την άποψη ενός Αμερικανού καθηγητή για το ίδιο θέμα.
H απάντηση:
Condoms must have a role
Letters to the Editor
Posted: 04/29/2009 01:17:58 AM PDT
This is in response to the recent letter by Allen Rode regarding the pope's position on condom use in Africa. The pope said, “One cannot overcome the problem with the distribution of condoms, on the contrary they increase the problem.” Mr. Rode then quotes Dr. Ed Green, a Harvard anthropologist, about Dr. Green's agreement with the pope.
There are other parts of professor Green's writings, however, which would indicate a somewhat different opinion.
In an interview with the BBC Northern Ireland after his public statements concerning the pope's position, Dr. Green stated that there was no proof of a causal connection between condom distribution and an increase in HIV prevalence. (Δεν υπάρχει απόδειξη αιτιακής σύνδεσης μεταξύ της διανομής προφυλακτικών και της διάδοσης του ιού HIV) Dr. Green added that condoms might have contributed to the HIV prevalence decline in Uganda. He stated “they (condoms) should have a backup role even in the generalized epidemics of Africa. I believe condoms should be made available to everyone. It should be, and as you say, the ABC strategy: Abstain, Be faithful, use a Condom.”
Dr. Green also said “Don't misunderstand me; I am not anti-condom. All people should have full access to condoms, and condoms should always be a backup strategy for those who will not or cannot remain in a mutually faithful relationship.”
Most would agree that abstinence and fidelity are an ideal solution to decreasing the spread of this deadly virus. However, given the complexity of African society with gender inequality, sexual myths, poverty, spousal violence, etc., condoms must continue to have a role. (Ωστόσο, δεδομένης της πολυπλοκότητας της αφρικανικής κοινωνίας σε σχέση με την ανισότητα των φύλων, τους σεξουαλικούς μύθους, την φτώχεια, την ενδοοικογενειακή βία κτλ, τα προφυλακτικά πρέπει να συνεχίζουν να έχουν ένα ρόλο).
John Van Speybroeck
Πηγή: Times-Standard (http://www.times-standard.com/letters/ci_12252235)
Φιλικά.
Φίλε Melian,
νομίζω πως η μοναδική σκοπιμότητα ή τουλάχιστον η βασικότερη που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη στάση απέναντι στη χρήση προφυλακτικού, του εκάστοτε πάπα, είναι η εξής:
Περισσότερες γεννήσεις, περισσότεροι Χριστιανοί!!!
Αν μάλιστα είναι και μολυσμένοι με AIDS, ακόμα καλύτερα.
Άνθρωποι πεινασμένοι, ανήμποροι, άρρωστοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τη φιλανθρωπία του Ράσου....
Trithemius
06-11-09, 18:19
Νομίζω πως είσαι ολίγον υπερβολική στον συνειρμό που κάνεις :rolleyes:
Δηλαδή, εσύ δεν πιστεύεις πως υπάρχει μεταξύ των θρησκειών μιας μορφής "κόντρα", περί του πλήθους των πιστών;
Δηλαδή, εσύ δεν πιστεύεις πως υπάρχει μεταξύ των θρησκειών μιας μορφής "κόντρα", περί του πλήθους των πιστών;
Ίσως, στην άκρη του μυαλού κάποιων, να υπάρχει και αυτό το συνομωσιολογικό, κατά τη γνώμη μου, σενάριο.
Το βασικό κομμάτι, αφορά στην προσκόλληση στην "παράδοση" της θρησκείας που "απαιτεί πόλεμο" εναντίον των υλικών απολαύσεων, αλλά και η εξύψωση της μονογαμικότητας (όχι σεξ πριν το γάμο, σεξ μόνο με έναν σύντροφο και, όπου είναι δυνατό, ελάχιστη σωματική επαφή κυρίως για την απόκτηση απογόνων).
Έχω την εντύπωση πως αν θα ήταν στο χέρι της Εκκλησίας (χωρίς σύνορα στο δόγμα) θα είχε κοπεί ακόμη και το σεξ προς τεκνοποίηση.
:D
Trithemius
20-11-09, 12:43
Δηλαδή, εσύ δεν πιστεύεις πως υπάρχει μεταξύ των θρησκειών μιας μορφής "κόντρα", περί του πλήθους των πιστών;Τα νούμερα σαφώς ενδιαφέρουν τις μεγάλες θρησκείες (αν κα δεν θα έπρεπε...), πάντως το να θεωρούμε πως οι θρησκείες επιζητούν άτομα με AIDS κλπ για να γίνουν μόνιμα μέλη τους, θεωρώ πως είναι υπερβολικό. Σε αυτό αναφέρθηκα πιο πριν.
Καλησπέρα σας!Ειμαι καινούρια στο φόρουμ και μου τράβηξε την προσοχή το συγκεκριμένο θέμα!
Μπορώ να καταλάβω από τη μια την σκέψη του Πάπα πίσω από τις δηλώσεις του όσο αφορά την πρόληψη μέσω της παιδίας κυρίως, διότι πιστεύοντας ο κόσμος εκεί ότι με τα προφυλακτικά και μόνο λύνεται το πρόβλημα στην ουσία δεν αλλάζει το σκεπτικό γύρω από τις 'παραδόσεις' του σεξ που έχουν στις περιοχές αυτές, ΑΛΛΑ από το σημείο όπου το προφυλακτικό είναι το πρόβλημα... είναι αισχρό!!Γνωρίζωντας τον αντικτυπο που έχουν οι δηλώσεις του θα έπρεπε να σκέφτεται πολύ περισσότερο πριν μιλήσει!
Για σκοπιμότητες δεν είμαι σίγουρη-θέλω να πιστεύω πως δεν είναι κ τόσο ψυχροί- αλλά αυτό που πιστεύω είναι πως κρύβεται μια δόση αλήθειας πίσω από την ατάκα στο Όνομα του Ρόδου 'Όταν οι άνθρωποι δεν φοβούνται, δεν έχουν ανάγκη το Θεό άρα δεν έχουν ανάγκη εμάς(τους μοναχούς)''.Και στην τελική γνωρίζουμε πως αρκετές φορές οι εκκλησία χώνεται στα της επιστήμης!
Που τελειώνει το κύρηγμα και που ξεκινάει η ανηθικότητα!
Φιλικά
silverCOSTAS
14-02-10, 04:06
================================================== ========
Δεν Ξεχνώ :
Xθες Σάββατο 13/02/10 ,
δολοφονήθηκαν 854 ελληνόπουλα δι' εκτρώσεων.
Σύνολον από το 1970 :
14.800.000 δολοφονημένα ελληνόπουλα.
έως πότε, ο δεσπότης ο άγιος και ο αληθινός, ου κρίνεις και εκδικείς το αίμα ημών
εκ των κατοικούντων επί της ελληνίδος γης;
http://www.youtube.com/watch?v=Ea40spYqY0E&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=whlu8ck4mtw&NR=1
Eίδα τα βίντεο που παρέθεσες silverCOSTAS και είχαν ενδιαφέρον!Σίγουρα είναι καλό να ακούς και την άλλη πλευρά αλλά το να είσαι απόλυτος σε κάποια θέματα και ειδικά σε τόσο σοβαρά θέματα δεν βοηθάει καμία απο τις δύο πλευρές!
Δεν είμαι υπερ των εκτρώσεων όταν αυτές χρησιμοποιούνται ως ''μέθοδο αντισυλληψης'' αλλά ως γυναίκα σίγουρα θα θέλω να έχω την επιλογή αν κάτι πάει στραβά!!Πολλοί νομίζω θα συμφωνήσουν!
Φιλικά
Καλησπέρα...
Αυτές οι δηλώσεις, πράγματι, έχουν διαδοθεί αρκετά τον τελευταίο καιρό. Το θέμα είναι το περιεχόμενό τους, ή οι προθέσεις;; Το πως το λαμβάνει ο κάθε πιστός ή το πως θα πράξει;
Επιφανειακά, ο Πάπας δεν φαίνεται να 'χει "περίεργες" σκοπιμότητες με τέτοιες δηλώσεις του. Φαίνεται απλά να μην είναι υπέρ του σεξ , ως μια ηδονιστική πράξη , αλλά ως πράξη αναπαραγωγής και διαιώνισης του είδους.
Για μια ακόμη φορά, φαίνεται να κινδυνεύουν άνθρωποι, λόγω του ότι κάποιοι ποντάρουν στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Κι έχουμε 21ο αιώνα...
Επιτρέπεται άραγε η θρησκεία καθώς και οι εκπροσωποι της να εμπλέκονται σε κοινωνικά φαινόμενα με δηλώσεις των θεωριών τους; Απλή είναι η απάντηση, αφού χρειάζεται να υπάρχει "αντιπροσωπεία" του θείου όντος στα επίγεια.Όμως , αυτό παράλληλα δεν διχάζει και τους πιστούς; Να ακολουθήσουν το πως ενημερώνονται για την προφύλαξή τους ή να ακολουθήσουν τις εντολές ενός θρησκευτικού ηγέτη;
Πρέπει να αποφασίσουμε: Θέλουμε μια κοινωνία στην οποία τα μέλη θα είναι υπεύθυνα για τις πράξεις τους ή μια κοινωνία που θα ακολουθούν εκλεγμένους εκπροσώπους του "θεού"... ;
Συμφωνώ με αυτά που λες lifo!H Eκκλησία προσπαθώντας να έχει τον πρώτο λόγο στην ζωή και στις επιλογές των πιστών πράττει με ακραίο τρόπο!!
Και δυστυχώς τα καταφέρνει!
Είναι λογικό να συμβαίνει σε άνθρωποι που το μόνο που έχουν είναι η ελπίδα που κυρήσσουν οι της Εκκλησίας !Αλλά όσο αφορά τους μορφωμένους λαούς των ανεπτυγμένων χωρων... τι να περιμένεις διαφορετικό από άτομα που πιστεύουν στην ύπαρξη''εκπροσώπου'' του Θεού και στο αλάθητό του!!:rolleyes:
silverCOSTAS
15-02-10, 03:14
Συμφωνώ με αυτά που λες lifo!H Eκκλησία προσπαθώντας να έχει τον πρώτο λόγο στην ζωή και στις επιλογές των πιστών πράττει με ακραίο τρόπο!!
Και δυστυχώς τα καταφέρνει!
Είναι λογικό να συμβαίνει σε άνθρωποι που το μόνο που έχουν είναι η ελπίδα που κυρήσσουν οι της Εκκλησίας !Αλλά όσο αφορά τους μορφωμένους λαούς των ανεπτυγμένων χωρων... τι να περιμένεις διαφορετικό από άτομα που πιστεύουν στην ύπαρξη''εκπροσώπου'' του Θεού και στο αλάθητό του!!:rolleyes:
Δεν θα σταθώ στις δηλώσεις του εκτός Εκκλησίας πάπα.
Με ενδιαφέρουν οι απόψεις σου.
Έχεις την εντύπωση ότι αν δημιουργήσεις ζωή μέσα σου είναι δική σου
και μπορείς να την κάνεις ό,τι θέλεις;
Φυσικά την ίδια ερώτηση θα σου έκανα και για την δική σου ζωή, αλλά προς το παρόν αρκούμαι στην πρώτη.
Κάνεις σεξ ; Γνωρίζεις ασφαλώς τι μπορεί να γίνει αν δεν επιθυμείς την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.
Οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας δεν κηρύττουν δικά τους επινοήματα, αλλά τις αιώνιες αλήθειες του Δημιουργού αυτού του κόσμου.
Τώρα εδώ σε αυτή τη ζωή έχεις το αυτεξούσιο, και μπορείς να τα "σπάσεις" όλα.
Πρέπει όμως να γνωρίζεις ότι για τα σπασμένα κάποιος πρέπει να πληρώσει.
Σε ακούω!
Νάσαι καλά.
Trithemius
15-02-10, 09:34
Αγαπητέ silverCOSTAS, η οπτική που παρουσιάζεις όντως έχει βάση αλλά θέτεις μία συνθήκη μεταξύ θεού και ανθρώπου ως τον μόνο ρυθμιστικό παράγοντα της δράσης μας επί της Γης.
Ρωτάω όμως το εξής: αφού ο Θεός θεωρείται παντοδύναμος και παντογνώστης, σαφώς γνωρίζει τα μέλλοντα τόσο στο σύμπαν, όσο και επί της Γης, τότε γιατί εξ αρχής επιτρέπει να γεννηθεί πχ μία γυναίκα (υποψήφια μητέρα ούσα), η οποία στη συνέχεια έχει σκοπό να σκοτώσει το αγέννητο παιδί της και στη συνέχεια να τιμωρηθεί μετά θάνατον όταν κριθεί από τον Θεό;
Ελπίζω να γίνεται κατανοητή η ερώτηση. Δηλαδή να το πω πιο απλά, ενώ γνωρίζω πως η γυναίκα που τώρα γεννιέται, μελλοντικά θα γίνει μητέρα και θα σκοτώσει το παιδί της (και θα την τιμωρήσω για αυτό που έκανε), εγώ επιτρέπω να γεννηθεί αυτή η γυναίκα εξ αρχής... Δεν είναι λίγο παράλογο όλο αυτό;
Μπορεί μεν να λες ότι οι άνθρωποι επί της Γης έχουν το αυτεξούσιο (αν και δεν το δέχομαι και μπορώ να σου δώσω και επιχειρήματα επ αυτού) αλλά ξεχνάμε τον παράγοντα των ιδιοτήτων του Θεού, κάτι που οδηγεί σε παράλογη πράξη, δηλαδή ενώ γνωρίζω πως κάποια χρόνια μετά θα τιμωρήσω την Χ γυναίκα, εγώ της επιτρέπω να γεννηθεί, έτσι ώστε τελικά η τιμωρία να γίνει πράξη...:rolleyes:
Να ρωτήσω, η Εκκλησία της Ελλάδος..
τι γνώμη έχει;
silverCOSTAS
15-02-10, 14:15
Να ρωτήσω, η Εκκλησία της Ελλάδος..
τι γνώμη έχει;
Αν εννοείς για την έκτρωση-δολοφονία,
φυσικά και είναι εναντίον.
silverCOSTAS
15-02-10, 14:22
...
Μπορεί μεν να λες ότι οι άνθρωποι επί της Γης έχουν το αυτεξούσιο (αν και δεν το δέχομαι και μπορώ να σου δώσω και επιχειρήματα επ αυτού)..
Ευχαρίστως να ακούσω τα επιχειρήματά σου!
Trithemius
15-02-10, 14:40
Ευχαρίστως να ακούσω τα επιχειρήματά σου!
Νομίζω πως αυτός που προβάλλει κάποια θεωρία, εκείνος είναι που πρέπει να τη στηρίξει με επιχειρήματα, οπότε... (άνοιξε ένα νέο θέμα περί αυτεξουσίου στην ίδια κατηγορία, να το αναπτύξουμε όπως πρέπει :))
Έχεις την εντύπωση ότι αν δημιουργήσεις ζωή μέσα σου είναι δική σου και μπορείς να την κάνεις ό,τι θέλεις;
Πιστεύω πως από τη στιγμή που θα επηρεάσει καταλητικά τη ζωή μου,ναι έχω και εγώ τον λόγο!
Φυσικά την ίδια ερώτηση θα σου έκανα και για την δική σου ζωή, αλλά προς το παρόν αρκούμαι στην πρώτη.
Για τη ζωή μου εγώ και μόνο εγώ έχω τον λόγο γιατί μου ανήκει!Αυτό είναι το πιστεύω μου!
Κάνεις σεξ ; Γνωρίζεις ασφαλώς τι μπορεί να γίνει αν δεν επιθυμείς την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.
Φυσικά και κάνω σεξ!Θεωρείς ότι δεν πρέπει να κάνω από τη στιγμή που δεν επιθυμώ την φυσική εξέλιξη?Θεωρείς οτι η φυσική εξέληξη του σεξ είναι μόνο η αναπαραγωγή?Όχι η ευχαριστηση?(προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικό σου)
Οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας δεν κηρύττουν δικά τους επινοήματα, αλλά τις αιώνιες αλήθειες του Δημιουργού αυτού του κόσμου.
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου!Πιστεύω πως πολλά από αυτά που κηρύττουν οι παπάδες όπως και στην περίπτωση του Πάπα αφορούν περισσότερο την διατήρηση της εξουσίας τους στις ζωές των πιστών παρά για την μετάδωση της διδασκαλίας του Θεού!Δεν νομίζω πως το οτι η χρήση του προφυλακτικού αυξάνει το πρόβλημα του AIDS είναι μια από τις διδασκαλίες του Θεού!Σίγουρα η έκτρωση είναι αφαίρεση ζωής αλλά δεν καθορίζουν τη ζωή μας μόνο οι νόμοι του Θεού!
Πρέπει όμως να γνωρίζεις ότι για τα σπασμένα κάποιος πρέπει να πληρώσει.
Δεν πιστεύω πως ο Θεός της Χριστιανικής θρησκείας κάνει τόσο λεπτομερείς διακρίσεις!Πιστεύω περισσότερο οτι είναι ελεήμον!Δεν μπορεί όπου συμφέρει την Εκκλησία να είμαι ελεήμον και όπου όχι να είναι τιμωρός!Βασικά δεν ξέρω αν πιστεύω στο Θεό αλλά σίγουρα δεν πιστεύω στον Θεό που μου παρουσιάζει η ορθόδοξη και καθολική εκκλησία!Παρόλλα ταύτα πιστεύω οτι όσο ζεις πληρώνεις για κάποιες επιλογές σου!
Όσον αφορά τη θέση της Εκκλησίας από όσο θυμάμαι στα θρησκευτικά του λυκείου δέχεται την έκτρωση σε περιπτώσεις που υπάρχει πρόβλημα υγείας του εμβρύου και αρκεί να γίνεται πριν τον τρίτο μήνα οπότε και δεν θεωρείται άνθρωπος!Αν κάνω λάθος διορθώστε με!
Γενικά όπως και είπα ξανά δεν δικαιολογώ την έκτρωση ως μέθοδο αντισύλληψης αλλά και δεν καθορίζουν τη ζωή μου μόνο κανόνες της οποιαδήποτε εκκλησίας και θρησκείας!Τα προλήματα της ζωής είναι πολυπαραγοντικά όπως και η λύση τους!Η απολυτότητα δεν βοηθάει κανέναν!
Περιμένω τις σκέψεις σου silverCOSTAS!
Φιλικα
Αν εννοείς για την έκτρωση-δολοφονία,
φυσικά και είναι εναντίον.
Θα μπορούσα να εννοώ αυτό.
Αλλά μιας και το ΘΕΜΑ του topic είναι ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟΥ
θεώρησα ότι θα ήταν αυτονόητο να ΜΗΝ ΕΝΝΟΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΩΣΗ
αλλά για την ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟΥ.
Φαίνεται, τελικά, πώς δεν ήταν αυτονόητο... να ρωτάω ποια είναι η θέση
της εκκλησίας της Ελλάδος και να εννοώ για την χρήση προφυλακτικού σε ένα
θέμα που τιτλοφορείται "Χρήση προφυλακτικού και θρησκείες"....
Έτσι λοιπόν, θα ήθελα να ρωτήσω ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ Τ Η Ν Χ Ρ Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Υ Λ Α Κ Τ Ι Κ Ο Υ
silverCOSTAS
15-02-10, 20:05
Έτσι λοιπόν, θα ήθελα να ρωτήσω ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ Τ Η Ν Χ Ρ Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Υ Λ Α Κ Τ Ι Κ Ο Υ
Σε πληροφορώ-αν δεν το γνωρίζεις-η Εκκλησία της Ελλάδος είναι τοπική
Εκκλησία της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής, δηλαδή της Ορθοδοξίας.
Η Εκκλησία του Χριστού (η Ορθοδοξία ), δεν θα μπορούσε ποτέ να λάβει αποφάσεις ενάντια στις διδασκαλίες Της.
Μερικές φορές όμως διοικητικά όργανά Της, (Επίσκοποι, Αρχιεπίσκοποι,
Πατριάρχες ), ενδέχεται να πάρουν αποφάσεις ενάντια στη διδασκαλία της Εκκλησίας.
Ο πιστός λαός όμως, γνωρίζει την διδασκαλία της Εκκλησίας του και δεν τις δέχεται.
Έως τώρα από ό,τι γνωρίζω δεν υπάρχει τέτοια απόφαση υπέρ της χρήσης.
Αν στο μέλλον υπάρξει οι πιστοί δεν θα την λάβουν υπ' όψιν τους.
silverCOSTAS
15-02-10, 21:06
Πιστεύω πως από τη στιγμή που θα επηρεάσει καταλητικά τη ζωή μου,ναι έχω και εγώ τον λόγο!
Σε μια ακραία περίπτωση είναι αυτονόητο θα ενεργήσεις ανάλογα της
αγαπητικής-θυσιαστικής προσφοράς ή μη, αποτέλεσμα του βαθμού πίστεώς σου στον Δημιουργό και Σωτήρα σου Χριστό.
Για τη ζωή μου εγώ και μόνο εγώ έχω τον λόγο γιατί μου ανήκει! Αυτό είναι το πιστεύω μου!
Αν και η ζωή μας δεν είναι δική μας, είναι του δωροδότη Χριστού, όμως μας έδωσε το αυτεξούσιο. Έτσι μπορείς την δική σου ζωή-όχι των άλλων...-να την κάνεις ό.τι θέλεις, ασχέτως αν όταν έλθει η ώρα θα κληθείς να απολογηθείς για την καλή ή κακή χρήση της.
(Ουκ οίδατε ότι ναός Θεού εστέ και το Πνεύμα του Θεού οικεί εν υμίν;
ει τις τον ναόν του Θεού φθείρει, φθερεί τούτον ο Θεός· ο γαρ ναός του Θεού άγιος εστίν, οίτινες εστέ υμείς. Α' Κορ. 3:16-17 )
και :
( ή ουκ οίδατε ότι το σώμα υμών ναός του εν υμίν Αγίου Πνεύματος εστίν, ου έχετε από Θεού, και ουκ εστέ εαυτών;
ηγοράσθητε γαρ τιμής· δοξάσατε δη τον Θεόν εν τω σώματι υμών και εν τω πνεύματι υμών, άτινα εστί του Θεού. Α' Κορ. 6:19 ).
Φυσικά και κάνω σεξ!Θεωρείς ότι δεν πρέπει να κάνω από τη στιγμή που δεν επιθυμώ την φυσική εξέλιξη? Θεωρείς οτι η φυσική εξέληξη του σεξ είναι μόνο η αναπαραγωγή? Όχι η ευχαριστηση?(προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικό σου)
Εν συντομία : Θέλεις να φας και να μη πληρώσεις;
Γνωρίζεις ότι αυτό που κάνεις σε ευχαριστεί.
Επαναλαμβάνω : που η αγαπητική-θυσιαστική προσφορά σου, όταν
στερείς από κάποια άλλη ψυχούλα αυτό που δεν σου στέρησαν εσένα
οι δικοί σου γονείς;
Φυσικά θα ήταν κουτό να ομιλούμε για στέρηση προσωρινής ηδονής και να ξεχνούμε την στέρηση της απερίγραπτη ηδονής αιωνίου μακαριότητας!
Θα με ρωτήσεις : να γίνω ..κουνέλα;
Να γίνεις αυτό που θέλει ο αγαπημένος σου Κύριος!
ή
δεν πιστεύεις;
Σίγουρα η έκτρωση είναι αφαίρεση ζωής
Χαίρομαι που το ομολογείς ευθαρσώς
αλλά δεν καθορίζουν τη ζωή μας μόνο οι νόμοι του Θεού!
Και εδώ σωστά τα λες. Υπάρχουν και οι νόμοι του Πλάνου....
Παρόλλα ταύτα πιστεύω οτι όσο ζεις πληρώνεις για κάποιες επιλογές σου!
Σωστά : πάσα παράβασις και παρακοή έλαβεν ένδικον μισθαποδοσίαν:Εβρ. 2:2
Εφαρμόζεται ο Πνευματικός νόμος για αφύπνιση των ανθρώπων.
Προς το παρόν αυτά.
Εν Χριστώ,
Κώστας.
Σε μια ακραία περίπτωση είναι αυτονόητο θα ενεργήσεις ανάλογα της
αγαπητικής-θυσιαστικής προσφοράς ή μη, αποτέλεσμα του βαθμού πίστεώς σου στον Δημιουργό και Σωτήρα σου Χριστό.
Θα μπορούσες να μου το εξηγήσεις παραπάνω?
Αν και η ζωή μας δεν είναι δική μας, είναι του δωροδότη Χριστού, όμως μας έδωσε το αυτεξούσιο. Έτσι μπορείς την δική σου ζωή-όχι των άλλων...-να την κάνεις ό.τι θέλεις, ασχέτως αν όταν έλθει η ώρα θα κληθείς να απολογηθείς για την καλή ή κακή χρήση της.
Με βάση λοιπόν αυτό σου λέω και γω πως αν κάποια στιγμή γίνει το κακό και δεν θα θέλω να αλλάξει ριζικά η ζωή ΜΟΥ θα κάνω την επιλογή μου!Αλλιώς απλά θα κάνω αυτό που μου προστάσουν άλλοι οι οποίοι δεν θα βρεθούν ποτέ στη θέση αυτή μιας και είναι άντρες (εκπρόσωποι της εκκλησίας ή ακόμα και εσύ ο ίδιος Κώστα)
Αραγε έχεις σκεφτεί την άλλη όψη του νομίσματος?
Έχεις σκεφτεί καθόλου την κοπέλα που καλώς ή κακώς είναι σε αυτήν τη θέση και είναι νέα με όνειρα?Έχεις προσπαθήσει να καταλάβεις ή τις βλέπεις όλες σαν τέρατα δολοφόνους?Σε περίπτωση βιασμού ή άρρωστου εμβρύου?Και εκεί είσαι κάθετος?
Εν συντομία : Θέλεις να φας και να μη πληρώσεις;
Γνωρίζεις ότι αυτό που κάνεις σε ευχαριστεί.
Επαναλαμβάνω : που η αγαπητική-θυσιαστική προσφορά σου, όταν
στερείς από κάποια άλλη ψυχούλα αυτό που δεν σου στέρησαν εσένα
οι δικοί σου γονείς;
Φυσικά θα ήταν κουτό να ομιλούμε για στέρηση προσωρινής ηδονής και να ξεχνούμε την στέρηση της απερίγραπτη ηδονής αιωνίου μακαριότητας!
Άρα από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω οτι όντως πιστεύεις οτι το σεξ πρέπει να γίνεται μόνο με σκοπό την αναπαραγωγη!
Εσύ κάνεις σεξ?
Όσο για την αιώνια μακαριότητα επέτρεψέ μου να αμφιβάλω!Προτιμώ να απολαύσω τις χαρές της ζωής ώστε να υμνώ και το σώμα μου (έτσι κιώλλας δοξάζω και το Θεό έτσι δεν είναι?) παρά να περιμένω την αιώνια μακαριότητα στη μετα θάνατον ζωή κάτι που ουδείς γνωρίζει αν είναι αληθινό!
Ευχαριστώ τους γονείς μου που δεν μου στέρησαν τη ζωή γι'αυτό θέλω να είμαι άξια να τη ζήσω καλά και με ευτυχία και αν η ευτυχία αυτή δεν περιλαμβάνει ένα μωρό τότε θα πράξω ανάλογα!
Να γίνεις αυτό που θέλει ο αγαπημένος σου Κύριος!
ή
δεν πιστεύεις;
Θα γίνω αυτό που θέλω εγώ!Όπως είπα δεν έχω καταλήξει για τα πιστεύω μου!
Αν και η ζωή μας δεν είναι δική μας, είναι του δωροδότη Χριστού, όμως μας έδωσε το αυτεξούσιο.
Ως δημιουργούς μου αναγνωρίζω τους γονείς μου!Αυτοί μου έδωσαν το δώρο της ζωής!
Σωστά : πάσα παράβασις και παρακοή έλαβεν ένδικον μισθαποδοσίαν:Εβρ. 2:2
Εφαρμόζεται ο Πνευματικός νόμος για αφύπνιση των ανθρώπων
Το να πληρώνει κάποιος [B]όσο ζει[B]κάποιες επιλογές σου δεν το αποδίδω στην παρέμβαση του Θεού αλλά στην κακή ενέργεια που επιστρέφει!
Θα ήθελα επίσης να σε ρωτήσω Κώστα ποιά λύση προτείνεις στην κοπέλα που βρίσκεται στην θέση αυτή?
Φιλικά,Μαριάννα
silverCOSTAS
16-02-10, 00:45
Θα ήθελα επίσης να σε ρωτήσω Κώστα ποιά λύση προτείνεις στην κοπέλα που βρίσκεται στην θέση αυτή?
Φιλικά,Μαριάννα
Να απλώσει το χέρι της για βοήθεια αν το αγόρι της είναι ανίκανο
να σταθεί στις υπευθυνότητές του.
Θα εκπλαγεί με την ποσότητα αγάπης που υπάρχει τριγύρω της
(=πρόνοια του ουράνιου Πατέρα μας για τα πλάσματά Του ).
Αν το παιδί μου βρισκόταν σε αυτή τη θέση, θα είχε ακόμη μια ευχάριστη έκπληξη.
Την εν έργοις απεριόριστη πατρική αγάπη.
Νάσαι πάντα καλά!
Εν Χριστώ,
Κώστας.
Θα γίνω αυτό που θέλω εγώ
γιατι τελικα ολοι αυτο νομιζουν?
ποτε αραγε θα καταλαβουμε οτι καθοριζουμε τη ζωη μας μεχρι ενος σημειου?(ριξε μια ματια στην υπογραφη μου).
Ως δημιουργούς μου αναγνωρίζω τους γονείς μου!Αυτοί μου έδωσαν το δώρο της ζωής!
υπαρχουν 2 οπτικες που καταληγουν στο ιδιο συμπερασμα.
α.ησουν ενα απο τα εκατομυρια σπερματοζωαρια του πατερα σου που ετυχε να γονιμοποιησει το ωαριο της μητερας σου.θελω να πω πως οι γονεις σου δεν επελεξαν να δημιουργησουν εσενα συγκεκριμενα ωστε να το θεωρεις δωρο.
β.και τους γονεις σου ποιος τους δημιουργησε?τους παππουδες σου?τους προπαπουδες σου?καταλαβαινεις που το παω,νομιζω!!
Θα εκπλαγεί με την ποσότητα αγάπης που υπάρχει τριγύρω της
(=πρόνοια του ουράνιου Πατέρα μας για τα πλάσματά Του ).
αρα λοιπον μπορουμε να χρησιμοποιουμε τον θεο για βιοποριστικους λογους!!
θεωρεις λοιπον οτι μπορουμε να ζηταμε και να λαμβανουμε?
...και αν δεν λαβουμε τι φταιει..?
-οτι δεν το ζητησαμε με πιστη?
-οτι δεν ηταν τελικα θελημα Θεου?
-οτι δοκιμαζομαστε?
...αλλα εαν λαβουμε προκειται...
-για θελημα Θεου
-για Θεικη παρεμβαση
-για θαυμα.
υγ.δεν εχω πει ακομα αυτα που σκεφτομαι.απλως δινω το εναυμσα για περεταιρω αναπτυξη του θεματος.
φιλικα.
silverCOSTAS
16-02-10, 06:21
αρα λοιπον μπορουμε να χρησιμοποιουμε τον θεο για βιοποριστικους λογους!!
θεωρεις λοιπον οτι μπορουμε να ζηταμε και να λαμβανουμε?
Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν,
ζητείτε, και ευρήσετε,
κρούετε, και ανοιγήσεται υμίν·(Mατθ. 7:7 )
Τι πλέον τούτου θέλεις;;;
...και αν δεν λαβουμε τι φταιει..?
-οτι δεν το ζητησαμε με πιστη?
-οτι δεν ηταν τελικα θελημα Θεου?
-οτι δοκιμαζομαστε?
αιτείτε και ου λαμβάνετε,
διότι κακώς αιτείσθε,
ίνα εν ταις ηδοναίς υμών δαπανήσητε.
(Ιακ. 4:3 ).
Εν Χριστώ,
Κώστας.
Trithemius
16-02-10, 07:45
ζητείτε, και ευρήσετε,
Τι πλέον τούτου θέλεις;;;Μία αναλυτική ματιά στον κόσμο γύρω μας, έστω και στην Ελλάδα όπου ζούμε θα δείξει πως σπανίως ο άνθρωπος λαμβάνει αυτά που ζητά από τον Θεό. Σε αυτά φυσικά συμπεριλαμβάνονται και οι σωματικά άρρωστοι, οι φτωχοί, τα ορφανά και πλείστες άλλες περιπτώσεις ανθρώπων που ενώ ζητούν όσο πιο ειλικρινά γίνεται, όχι να πλουτίσουν ή να γεύονται αμέτρητες ηδονές, αλλά να γίνουν κανονικοί άνθρωποι, δεν λαμβάνουν καμμία απάντηση. Γιατί να συμβαίνει αυτό; (ήδη θεωρώ άκυρη την απάντηση πως θα "αμειφθούν" στην άλλη ζωή...)
διότι κακώς αιτείσθε,
Είναι σίγουρο πως δεν ζητάνε όλοι να έχουν ηδονές στη ζωή τους και σ' εκείνους που επιθυμούν τέτοια, καλώς τους τα αρνείται ο Θεός, όμως γνωρίζεις πολύ καλά πως αυτοί είναι οι λιγότεροι, καθώς οι περισσότεροι πιστοί δεν αιτούνται ηδονές αλλά γενικότερα αξιοπρεπή βίο και πάραυτα, κι εκείνοι εισπράττουν την άρνηση του Θεού, άρα το συγκεκριμένο χωρίο θεωρώ πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά μόνον σε ένα κομμάτι της...
Μία αναλυτική ματιά στον κόσμο γύρω μας, έστω και στην Ελλάδα όπου ζούμε θα δείξει πως σπανίως ο άνθρωπος λαμβάνει αυτά που ζητά από τον Θεό. Σε αυτά φυσικά συμπεριλαμβάνονται και οι σωματικά άρρωστοι, οι φτωχοί, τα ορφανά και πλείστες άλλες περιπτώσεις ανθρώπων που ενώ ζητούν όσο πιο ειλικρινά γίνεται, όχι να πλουτίσουν ή να γεύονται αμέτρητες ηδονές, αλλά να γίνουν κανονικοί άνθρωποι, δεν λαμβάνουν καμμία απάντηση. Γιατί να συμβαίνει αυτό; (ήδη θεωρώ άκυρη την απάντηση πως θα "αμειφθούν" στην άλλη ζωή...)
Να προσθέσω πως ακόμα και αυτοί οι τυχεροί που ανήκουνσε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις (που ζήτησαν από τον Θεό και έλαβαν ) είναι στατιστικά τόσες όσες και οι περιπτώσεις αυτών που ήταν άθεοι και έλαβαν χωρίς να έχουν ζητήσει από κανένα θεό διότι ήταν ας πούμε άθεοι.
Υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών, περιπτώσεις που καταγράφηκαν από επιστήμονες γιατρούς μέσα σε νοσοκομεία, οι οποίοι έπασχαν από βαρύτετες ανίατες ασθένειες και τελικά αυτοθεραπεύτηκαν ως εκ θαύματος χωρίς οι ασθενείς να έχουν προσευχηθεί σε κανένα θεό.
Αυτές οι περιπτώσεις, στατιστικά, είναι περισσότερες από όσα θαύματα έχουν γίνει το 15Άυγουστο στην Τήνο απ την Παναγίτσα.
Kώστα η αλήθεια είναι πως η απάντησή σου δεν με κάλυψε!Τι εννοώ?Η ''λύση'' που προτείνεις είναι ουτοπική και καθόλου χειροπιαστή!!ΜΟΝΟ οι προσευχές και η αγάπη του Θεού δεν βοηθάνε!Δυστυχώς!
Πολλές φορές οι γονείς μου μου λένε κάνε την προσευχή σου και θα γράψεις καλά στο μάθημα ή ακούω την κολλητή μου να ζητάει την ευχή του πατέρα της και ηρεμεί αλλά ξέρω πως αν δεν διαβάσεις,δεν πα να χεις κάνει εκατομμύρια ειλικρηνείς προσευχές δεν θα περάσεις!Και συμφωνω απόλυτα με τους Litsa, No slave και Trithemius!
Οπότε από σενα αφού είσαι απόλυτος επί του θέματος θα ήθελα να προτείνεις μία λύση χειροπιαστή π.χ. να βγάλει το σκασμό και να το μεγαλώσει, να το δώσει σε ορφανοτροφείο κλπ.
ποτε αραγε θα καταλαβουμε οτι καθοριζουμε τη ζωη μας μεχρι ενος σημειου?
No slave πιθανόν να έχεις δίκιο!Αυτό που εννοώ είναι ότι δεν θα αποδέχομαι τις όποιες καταστάσεις μου παρουσιάζονται στη ζωή σκεφτόμενη πως είναι θέλημα Θεού και πως έτσι πρέπει να γίνει!Αν κάτι δεν μου αρέσει πέρνω τη ζωή στα χέρια και διορθώνω τα πράγματα οπότε γινομαι αυτό που θέλω!Οπως επίσης δεν είμαι μοιρολάτρης!Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ:)
υπαρχουν 2 οπτικες που καταληγουν στο ιδιο συμπερασμα.
α.ησουν ενα απο τα εκατομυρια σπερματοζωαρια του πατερα σου που ετυχε να γονιμοποιησει το ωαριο της μητερας σου.θελω να πω πως οι γονεις σου δεν επελεξαν να δημιουργησουν εσενα συγκεκριμενα ωστε να το θεωρεις δωρο.
β.και τους γονεις σου ποιος τους δημιουργησε?τους παππουδες σου?τους προπαπουδες σου?καταλαβαινεις που το παω,νομιζω!!
Απόσο κατάλαβα no slave εννοείς ότι ναι μεν σωματικά δημιουργήθηκα από τους γονείς μου αλλά πνευματικά (αυτό που τώρα είμαι) από τον Θεό!Το πνεύμα καλλιεργείται πιστεύω!
Τώρα για τους παππούδες μου κλπ. νομίζω πως η επιστήμη έχει καταλήξη στην θεωρεία του Δαρβίνου!!:D:D
Περιμένω και άλλες σκέψεις περί αυτών που έγραψα στο προηγούμενο post!
Φιλικά,Μαριάννα
ζητείτε, και ευρήσετε,
Τι πλέον τούτου θέλεις;;;
διότι κακώς αιτείσθε,
Εν Χριστώ,
Κώστας.
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω...
Οι άνθρωποι που πεθαίνουν στην Αφρική από AIDS
και δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό (εάν και θα έπρεπε
για να μειώσουν την μετάδοση της ασθένειας) και
δεν έχουν να φάνε, να πιουν καθαρό νερό, να να να να...
Και είναι και Χριστιανοί... (δεν είναι όλοι μη χριστιανοί..
τόσους σφάξαν οι χριστιανοί... κάποιος θα αλλαξοπίστησε,
όπως και οι Έλληνες δηλαδή... με τόσες σφαγές τι περιμένεις; )
γιατί δεν τα παίρνουν από τον θεό σου;
Δεν τα ζητάνε καλά;Ζητάνε να έχουν καθαρό νερό για
ηδονή; Ή μήπως η χρήση προφυλακτικού αντενδείκνυται σε
αυτούς;
Δεν μπορώ να καταλάβω...
No slave πιθανόν να έχεις δίκιο!Αυτό που εννοώ είναι ότι δεν θα αποδέχομαι τις όποιες καταστάσεις μου παρουσιάζονται στη ζωή σκεφτόμενη πως είναι θέλημα Θεού και πως έτσι πρέπει να γίνει!Αν κάτι δεν μου αρέσει πέρνω τη ζωή στα χέρια και διορθώνω τα πράγματα οπότε γινομαι αυτό που θέλω!Οπως επίσης δεν είμαι μοιρολάτρης!Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ
και ομως καποιες φορες ειμαστε υποχρεωμενοι να αποδεχομαστε την οποια κατασταση,διοτι ειμαστε ανυμποροι να την αλλαξουμε (αρρωστια,θανατος).το που θα αποδωσουμε την κατασταση αυτη (θελημα Θεου,τυχη,μοιρα) ειναι ασχετο με την ικανοτητα μας να παρεμβουμε.
τονισα στο προηγουμενο ποστ,οτι οριζουμε τη ζωη μας μεχρι ενος σημειου.δυστυχως ομως,ειμαστε αδυναμοι στα σημαντικοτερα ζητηματα της ζωης μας.αυτος ειναι για μενα ενας σπουδαιος λογος να φιλοσοφω ως προς τον αθρωπινο εγωισμο και φυσικα να αναζητω τον Θεο.
Απόσο κατάλαβα no slave εννοείς ότι ναι μεν σωματικά δημιουργήθηκα από τους γονείς μου αλλά πνευματικά (αυτό που τώρα είμαι) από τον Θεό!Το πνεύμα καλλιεργείται πιστεύω!
οχι δεν εννοω αυτο.με απλα λογια,ο δημιουργος-πατερας μας ειναι αυτος που εδωσε ζωη στην ανοργανη υλη.μη με ρωτησεις ομως ποιος ειναι Αυτος γιατι ειναι προσωπικο θεμα το καθενος.παντως δεν πιστευω στην τυχαιοτητα!!
Τώρα για τους παππούδες μου κλπ. νομίζω πως η επιστήμη έχει καταλήξη στην θεωρεία του Δαρβίνου!
κατ'αρχην για την επιστημη η εννοια "καταληγω" δεν μπορει να συνυπαρχει με την εννοια "θεωρια".
κατα δευτερον,η δαρβινια θεωρια ονομαζεται και εξελικτικη (προφανης ο λογος).μηπως ομως κατι για να εξελιχθει,θα πρεπει πρωτυτερα να εχει δημιουργηθει?
και μια πολυ σημαντικη ερωτηση (που ειμαι σιγουρος οτι δεν προκειται να απαντηθει εδω μεσα):
ποιος ακολουθος της εκκλησιας (και οχι γενικα του χριστιανισμου) εχει το θαρρος να δηλωσει οτι δεν κανει σεξ παρα μονο οταν προκειται να τεκνοποιησει?ΠΡΟΣΟΧΗ:αναφερομαι σε δημοσια δηλωση οπου ελοχευει η χλευη της κοινωνιας και οχι μεσα στον κυκλο της εκκλησιας.
silverCOSTAS
16-02-10, 15:39
Μία αναλυτική ματιά στον κόσμο γύρω μας, έστω και στην Ελλάδα όπου ζούμε θα δείξει πως σπανίως ο άνθρωπος λαμβάνει αυτά που ζητά από τον Θεό. Σε αυτά φυσικά συμπεριλαμβάνονται και οι σωματικά άρρωστοι, οι φτωχοί, τα ορφανά και πλείστες άλλες περιπτώσεις ανθρώπων που ενώ ζητούν όσο πιο ειλικρινά γίνεται, όχι να πλουτίσουν ή να γεύονται αμέτρητες ηδονές, αλλά να γίνουν κανονικοί άνθρωποι, δεν λαμβάνουν καμμία απάντηση. Γιατί να συμβαίνει αυτό; (ήδη θεωρώ άκυρη την απάντηση πως θα "αμειφθούν" στην άλλη ζωή...)
Aδελφέ μου, θέλεις απαντήσεις;
Γι' αυτό τον λόγο προσπάθησα να ποστάρω σε αυτό εδώ το φόρουμ
τις Πατρικές Νουθεσίες του Γέροντα Εφραίμ, όπως κάνω σε 25 φόρουμς (fora ), kαι δεν με άφησες.
Ο Γέροντας Εφραίμ είναι στην Αριζόνα των Η.Π.Αμερικής, έχει ιδρύσει 17
Μοναστήρια σε σύντομο χρονικό διάστημα, και είναι ό,τι το καλύτερο
έχει η Ορθοδοξία τώρα επάνω στη Γη!
Αναρίθμητες ψυχούλες από όλα τα μέρη του κόσμου πηγαίνουν καθημερινώς στην Αριζόνα για ευλογία και για λύση των προβλημάτων τους.
Ο αναγνώστης, ή ο μελετητής των επιστολών των "Πατρικών Νουθεσιών"
θα πάρει όλες τις απαντήσεις μέσα από την εκ Πνεύματος Αγίου πατερική
σοφία των γραπτών του.
Νάσαι καλά!
silverCOSTAS
16-02-10, 15:55
...Αυτές οι περιπτώσεις, στατιστικά, είναι περισσότερες από όσα θαύματα έχουν γίνει το 15Άυγουστο στην Τήνο απ την Παναγίτσα.
Θα ήθελα να πιστεύω ότι σου "ξέφυγε" αυτό που έγραψες.
Υπάρχει άνθρωπος να γνωρίζει πόσα θαύματα κάνει η
Κυρία Θεοτόκος στην Τήνο και όχι μόνο;
Στην αιμορροούσα του Ευαγγελίου (Λουκά Η' ), δεν είχαν τοποθετήσει
κάμερα στο αιδοίο της και ουδείς γνώριζε το θαύμα του Κυρίου.
Αυτό σημαίνει ότι ουδέποτε έγινε το θαύμα;
Νάσαι καλά.
Trithemius
16-02-10, 15:59
Aδελφέ μου, θέλεις απαντήσεις;
Γι' αυτό τον λόγο προσπάθησα να ποστάρω σε αυτό εδώ το φόρουμ
τις Πατρικές Νουθεσίες του Γέροντα Εφραίμ, όπως κάνω σε 25 φόρουμς (fora ), kαι δεν με άφησες.
Ο Γέροντας Εφραίμ είναι στην Αριζόνα των Η.Π.Αμερικής, έχει ιδρύσει 17
Μοναστήρια σε σύντομο χρονικό διάστημα, και είναι ό,τι το καλύτερο
έχει η Ορθοδοξία τώρα επάνω στη Γη!
Αναρίθμητες ψυχούλες από όλα τα μέρη του κόσμου πηγαίνουν καθημερινώς στην Αριζόνα για ευλογία και για λύση των προβλημάτων τους.
Ο αναγνώστης, ή ο μελετητής των επιστολών των "Πατρικών Νουθεσιών"
θα πάρει όλες τις απαντήσεις μέσα από την εκ Πνεύματος Αγίου πατερική
σοφία των γραπτών του.
Νάσαι καλά!Αγαπητέ Κώστα δεν είναι ότι δεν σε άφησα εγώ αλλά το ίδιο το φόρουμ, καθώς ο χώρος των συζητήσεων δεν μπορεί να αποτελεί μέσο καταιγισμού κειμένων-ανακοινώσεων που δεν δίνουν τις προϋποθέσεις για διάλογο.
Σχετικά με αυτά που αναφέρεις περί του γέροντα Εφραίμ, δεν τα αμφισβητώ αλλά κατανοείς ελπίζω πως τίθενται πέραν την Ελληνικής πραγματικότητας, όχι μόνον λόγω απόστασης όπου βρίσκεται ο γέροντας αλλά κυρίως λόγω του ότι η πραγματικότητα που ζούμε τόσο στην Ελλάδα, όσο και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, μετατρέπει τέτοιες νουθεσίες σε ευχές, γιατί η αληθινή ζωή θέλει πράξεις, θέλει προετοιμασία κι ευκαιρίες. Οι (προσ)ευχές είναι ένα στάδιο προετοιμασίας, όχι η λύση στα προβλήματά μας. Καλό είναι να δούμε την πραγματικότητα ως έχει και όταν αναλύσουμε το ισοζύγιο που εκδηλώνεται μετά τις προσευχές μας, θα βρούμε τη λογική πίσω από το γνωστό ρητό "my karma run over your dogma"...:rolleyes:
Θα ήθελα να πιστεύω ότι σου "ξέφυγε" αυτό που έγραψες.
Υπάρχει άνθρωπος να γνωρίζει πόσα θαύματα κάνει η
Κυρία Θεοτόκος στην Τήνο και όχι μόνο;
Στην αιμορροούσα του Ευαγγελίου (Λουκά Η' ), δεν είχαν τοποθετήσει
κάμερα στο αιδοίο της και ουδείς γνώριζε το θαύμα του Κυρίου.
Αυτό σημαίνει ότι ουδέποτε έγινε το θαύμα;
Νάσαι καλά.
Όχι , δε μου ξέφυγε καθόλου.
Μιλάμε για τα "ανακοινωμένα" θαύματα στην Τήνο ή και αλλού και όχι για υποθετικές περιπτώσεις.
Τα "θαύματα" που έχουν διαπιστωθεί από γιατρούς σε πάσχοντες οι οποίοι θεραπεύθηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί καμία προσευχή είναι πολύ περισσότερα από όσα θαύματα έχουν ανακοινωθεί από το παπαδαριό ότι και καλά ακολούθησαν μετά προσευχής του πιστού.
Όσον αφορά για την αιμορροούσα. Νομίζω ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας.
Δεν έχουμε τίποτα περισσότερο στα χέρια μας για επιβεβαίωση παρά μόνο μαρτυρίες μαρτύρων που κάτι "πήρε το αυτί τους" αν δεν τα εκπόνησαν όλα αυτά από το μυαλό τους και μόνο.
Νά σαι και συ καλά, το πνέυμα του Διόνυσου και του Μέγα Πάνα, εύχομαι να σε ακολουθεί παντού, να σε βοηθά και σου χαρίζει στο πνεύμα σου ευθυμία και ηδονές στην σάρκα σου.
silverCOSTAS
16-02-10, 16:12
...γιατί δεν τα παίρνουν από τον θεό σου;
Δεν τα ζητάνε καλά;Ζητάνε να έχουν καθαρό νερό για
ηδονή; Ή μήπως η χρήση προφυλακτικού αντενδείκνυται σε
αυτούς;
Δεν μπορώ να καταλάβω...
Γιατί δεν είναι και δικός σου Θεός;
Δεν μπορείς να καταλάβεις, διότι δεν θέλεις να καταλάβεις.
Ζεις και απολαμβάνεις την αμαρτία, κρατάς μακριά σου τον Χριστό
και την Εκκλησία Του, και θέλεις να καταλάβεις την σοφία του Θεού!!!
Ταπεινώσου, ομολόγησε τον Χριστό Κύριό σου και Σωτήρα σου,
και θα τα καταλάβεις όλα όσα πρέπει, όπως τα καταλαβαίνουν
εκατομμύρια άλλοι συνάνθρωποί σου, Χριστιανοί.
Trithemius
16-02-10, 16:14
Σας θυμίζω ότι το θέμα της συζήτησης είναι οι προεκτάσεις των δηλώσεων του πάπα περί προφυλακτικών, οπότε επιτρέφουμε πλέον στο θέμα μας...;)
Εσύ που τα έχεις καταλάβει... γιατί και δεν τα εξηγείς και
σε εμάς... που δεν μας αρέσει να ταπεινωνόμαστε...;
Κρίμα δεν είναι να ταπεινώνονται και άλλοι άνθρωποι;
Δεν φτάνει τόσοι εκατομμύρια δύστυχοι χριστιανοί;
Αλλά και κάτι ακόμα, δεν απάντησες στο τι τελικά προστάζει
η ορθόδοξη εκκλησία να γίνει στις περιπτώσεις τον ανθρώπων
όπως οι γηγενείς της Αφρικής...
Θα μπορούσες να απαντήσεις και στα δύο;
Υ.Γ. Για να ομολογήσει κάποιος κάτι.. πρέπει να έχει γίνει.
Φαντάζομαι ότι το "ομολόγησε τον Χριστό Κύριό σου και Σωτήρα σου"
πρέπει να φωνάζανε όταν καίγανε τις "μάγισσες" ή όταν σφάζανε
κόσμο στην Θεσσαλονίκη οι ταπεινωμένοι χριστιανοί...
Interesting!
Σας θυμίζω ότι το θέμα της συζήτησης είναι οι προεκτάσεις των δηλώσεων του πάπα περί προφυλακτικών, οπότε επιτρέφουμε πλέον στο θέμα μας...;)
θεωρω πως ολα τα νηματα που εχουν να κανουν με θρησκειες-εκκλησιες ειναι καταδικασμενα κατα την αναπτυξη του διαλογου,να ξεφευγουν απο την επικεφαλιδα που τα χαρακτηριζει.
εν τω μεταξυ,οσες φορες λεμε να συνεχισουμε τη συζητηση αλλου,τελικα ξεχνιεται και τελειωνει αδοξα ενας ωραιος διαλογος.
τριθεμιε,εσυ αποφασιζεις:)
και κατι ακομα:Οι (προσ)ευχές είναι ένα στάδιο προετοιμασίας, όχι η λύση στα προβλήματά μας.
+1000
Trithemius
16-02-10, 21:10
θεωρω πως ολα τα νηματα που εχουν να κανουν με θρησκειες-εκκλησιες ειναι καταδικασμενα κατα την αναπτυξη του διαλογου,να ξεφευγουν απο την επικεφαλιδα που τα χαρακτηριζει.
εν τω μεταξυ,οσες φορες λεμε να συνεχισουμε τη συζητηση αλλου,τελικα ξεχνιεται και τελειωνει αδοξα ενας ωραιος διαλογος.
τριθεμιε,εσυ αποφασιζεις:)Αν όντως υφίστατο αυτή η "καταδίκη", τότε δεν θα υπήρχε καν λόγος να ξεκινήσουν ξεχωριστά θέματα. Είναι δεδομένο πως πολλές φορές δοκιμάζεται η υπομονή μας στο πως θα εκφραστούμε και πόσο θα αποφασίσουμε να ξεφύγουμε από ένα θέμα, αλλά το κύριο στοιχείο πρέπει να είναι η συζήτηση πάνω στον τίτλο. Δεν τίθεται ζήτημα όταν υπάρχουν 1-2 αναφορές που πλατιάζουν, το πρόβλημα προκύπτει όταν η συζήτηση μεταφέρεται αποκλειστικά πλέον σε αυτές τις παράλληλες αναφορές και επιπλέον "κοσμείται" από ειρωνείες και φραστικά πυροτεχνήματα...:rolleyes:
Μερικές φορές θεωρώ πως τέτοια φόρα αποτελούν άριστα διαλεκτικά γυμνάσια και είμαι σίγουρος πως αν οι συνομιλητές συμμετέχουν στις συζητήσεις καλοπροαίρετα, θα φροντίσουν από μόνοι τους να της δώσουν τη συνέχεια που πρέπει. Άλλοι το "κατέχουν" ήδη, άλλοι ακόμα εκπαιδεύονται... γι' αυτό (και όχι μόνο) υπάρχουν οι συντονιστές αγαπητέ φίλε ;)
ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ γραπτό.
Ποιος είσαι εσύ που κρίνεις τους συνανθρώπους σου, ποιος σου έδωσε το δικαίωμα αυτό; Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει οτι θέλει και με όποιον τρόπο θέλει. Η "πίστη" σου, αυτό τέλος πάντων που έχεις φτιάξει και ορίσει ως "πίστη" σε έχει κάνει οπιομανή, εθισμένο, μέσα σε μια τρομακτική δίνη απο πολλά πρέπει και τρόπους συμπεριφοράς που στην καλύτερη περίπτωση ξεθεώνουν ναφθαλίνη.
Δηλάδη, πες μου τώρα, αυτός που δεν γεννήθηκε και δεν ανατράφηκε μέσα σε χριστιανικό περιβάλλον και πιθανότατα να μην ακούσει ποτέ για τον Jesus είναι καταδικασμένος για τα Τάρταρα;
Φίλε λυπάμαι που στο γράφω αλλά δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για αυτά που θέλει να μας γνωρίζει ο χριστιανισμός. Εκτός και αν μας κάνει πλάκα:rolleyes:
Υ.Γ Οι (προσ)ευχές είναι ένα στάδιο προετοιμασίας, όχι η λύση στα προβλήματά μας.
Είναι και η λύση μερικές φορές, εξαρτάται σε τι στάδιο είσαι και πως είσαι γενικότερα εκείνη τη στιγμή;)
Trithemius
16-02-10, 22:44
Υ.Γ
Είναι και η λύση μερικές φορές, εξαρτάται σε τι στάδιο είσαι και πως είσαι γενικότερα εκείνη τη στιγμή;)Πράγματι, η προσευχή μπορεί και να αποτελεί λύση, ιδίως όταν έχουμε φτάσει στο έσχατο στάδιο ενός προβλήματος και πλέον δεν προσευχόμαστε για θετική εξέλιξη σε αυτόν τον κόσμο αλλά στον επόμενο. Είναι θέμα timing...;)
*συμφωνώ στα περί πίστης που αναφέρεις. Μέτρον άριστον :rolleyes:
silverCOSTAS
16-02-10, 23:14
ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ ... Η "πίστη" σου, αυτό τέλος πάντων που έχεις φτιάξει και ορίσει ως "πίστη" σε έχει κάνει οπιομανή, εθισμένο...
Χαίρομαι που εσύ δεν κατεβαίνεις τόσο χαμηλά στο επίπεδό μου
και δεν κρίνεις τον συνάνθρωπό σου....:):):)
Νάσαι καλά.
και δεν κρίνεις τον συνάνθρωπό σου....:):):)
Νάσαι καλά.
Φίλτατε ταπεινωμένε χριστιανέ... κατανοώ την ζέση σου
να απαντήσεις στο ωραίο φύλλο, αλλά μήπως θα μπορούσες
(τελικά) να απαντήσεις αφενός στο ποια είναι η στάση που
κρατά η ορθοδοξία στην χρήση προφυλακτικού, τόσο στις
σχέσεις νέων παιδιών (17 - 22 ετών) όσο και στις χώρες που
μαστίζονται από το AIDS
και αφετέρου να προσδιορίσεις τι είναι αυτό που μαθαίνει κάποιος
που έχει διάθεση να ταπεινωθεί και να ομολογεί σωτήρες;
Επίσης, μιας που η ταπείνωση είναι κάτι σαν στόχος (εάν κατάλαβα
καλά, και εάν όχι... θα μπορούσες να μου το διευκρινήσεις; )...
φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει λόγος κάποιος να ζητάει από τον θεό σου
να του δώσει κάτι.. φαΐ ας πούμε.. ή νερό... ή στέγη...
γιατί, εφόσον χωρίς αυτά ταπεινώνεται... τότε, και εάν είναι καλός
ακόλουθος της θρησκείας σου, δεν θα θέλει να τα ζητήσει.
Άρα... έχουμε ένα παράδοξο. Από τη μία σας λένε πως ό,τι ζητήσετε
θα το πάρετε... και από την άλλη σας λένε ότι το να μην έχεις (τίποτα)
είναι αρετή.
Δηλαδή, ζητήστε μου και θα σας δώσω... αλλά εάν θα το πάρετε θα είστε
λάθος!
Κάτι σαν την κυβέρνηση της Ελλάδος μου κάνει αυτό!
Υ.Γ. Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι... κάπως κάπου κάποτε...
μία τύπισα, συγγραφέας, είχε πει ότι "Είναι η νοοτροπία των δούλων
που γεννά αφέντες". Ελπίζω όμως, να μην επικεντρωθείς στο υστερόγραφό
μου αλλά να απαντήσεις στα ερωτήματα.
Υ.Γ.2. Να κάνω και το edit μου... ελπίζω να μου το επιτρέπεις. Λοιπόν,
εάν ενθυμούμαι ορθώς, στην θρησκεία σου δεν είχε πει κάποιος ότι "μακάριοι
οι πτωχί το πνεύματι" ή κάπως έτσι; Άρα, ελπίζω να μου εξηγήσεις μιας και
θα πρέπει να είμαι πτωχός το πνεύματι εάν δεν καταλαβαίνω κάτι που καταλαβαίνουν
εκατομμύρια χριστιανοί... όπως και να έχει κάτι θα ξέρουν. Εκτός και εάν το να
μην καταλαβαίνεις και να ρωτάς δεν είναι πτώχεια... Είναι; Εάν όχι... τότε
γιατί να αναρωτιέσαι εάν έχεις κάτι ή δεν έχεις και να ζητάς από τον θεό σου
να στο δώσει; Χμμ... και άλλο παράδοξο.
Δηλαδή, σας λέει "Ζητήστε μου ό,τι θέλετε και θα σας το δώσω" αλλά εάν
έχετε το μυαλό να σκεφτείτε τι σας λείπει δεν είστε μακάριοι...
Πολύ έχω μπερδευτεί! Ελπίζω ένας ταπεινωμένος χριστιανός να με
βοηθήσει.
Όχι εν κάτι.
Ενώχ.
Trithemius
17-02-10, 00:15
Αγαπητέ Ενώχ, η φράση "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι" δεν έχει κυριολεκτική έννοια, δεν αναφέρεται σε όσους έχουν νωθρώτητα αντίληψης αλλά είναι μεταφορική. Ποιός μπορεί σταδιακά και μετά από ενδελεχείς έρευνες να καταστεί πτωχός τω πνεύματι; :rolleyes:
Σε ευχαριστώ αγαπητέ Trithemius.
Θα με ενδιέφερε όμως η γνώμη ενός πιστού της θρησκείας
που πρόσκειται ο silverCostas.
silverCOSTAS
17-02-10, 02:51
..
Θα με ενδιέφερε όμως η γνώμη ενός πιστού της θρησκείας
που πρόσκειται ο silverCostas.
Eνώχ, στην Πατερική γραμματεία φτωχός τω πνεύματι είναι ο ταπεινός.
Η Εκκλησία Συνοδικώς δεν έχει πάρει θέση στη χρήση προφυλακτικού,
αλλά και δεν χρειάζεται. Πάγια διδασκαλία της Εκκλησίας
είναι: σχέσεις εντός του Γάμου. Εάν δεν εγκρατεύεσαι, είσελθε εις την χαράν του Γάμου!
Χρήση του προφυλακτικού (εντός του Γάμου ), κάνει μόνον ο άπιστος/ολιγόπιστος.
Νάσαι καλά!
ΥΓ.
Εάν θέλεις απάντηση από μένα θα την έχεις μόνο με όρους.
Μία ερώτηση κάθε φορά όσο το δυνατόν σύντομη και περιεκτική.
ΥΓ.
Εάν θέλεις απάντηση από μένα θα την έχεις μόνο με όρους.
Μία ερώτηση κάθε φορά όσο το δυνατόν σύντομη και περιεκτική.
Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω, η απαίτηση για την θέσπιση όρων στον
διάλογο, συνάδει με το φρόνημα ενός ταπεινωμένου χριστιανού;
Γιατί, από ό,τι μου λέει η μέχρι τώρα χρήση των όρων, δεν απαιτούν
όρους στο διάλογο οι ταπεινωμένοι.
silverCOSTAS
17-02-10, 14:24
Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω, η απαίτηση για την θέσπιση όρων στον
Γιατί, από ό,τι μου λέει η μέχρι τώρα χρήση των όρων, δεν απαιτούν
όρους στο διάλογο οι ταπεινωμένοι.
Ο κόσμος άλλαξε, αλλάξαν οι καιροί....
(είναι οι στοιχοι ενός παλαιού τραγουδιού,
αν γνώριζα την ηλικία σου θα ήξερα αν το θυμάσαι ).
Kαλή και Ευλογημένη Τεσσαρακοστή να έχεις!
.
(είναι οι στοιχοι ενός παλαιού τραγουδιού,
αν γνώριζα την ηλικία σου θα ήξερα αν το θυμάσαι ).
Kαλή και Ευλογημένη Τεσσαρακοστή να έχεις!
.
Σε μία ευθεία, σύντομη και περιεκτική ερώτηση
την επαναλαμβάνω:
η απαίτηση για την θέσπιση όρων στον
απαντάς με στοίχους... και δη με μία μη σαφή απάντηση....
ενώ απαίτησες την θέσπιση όρων για διάλογο, όπως σύντομες και
περιεκτικές ερωτήσεις;
Και αναμορφώνω την ερώτησή μου.
Η συμπεριφορά που παρουσιάζεται παραπάνω είναι
συμπεριφορά ταπεινωμένου χριστιανού;
Και μία ακόμα ερώτηση (που δεν απαντήθηκε)
Θα μπορούσες να προσδιορίσεις τι είναι αυτό που μαθαίνει κάποιος
που έχει διάθεση να ταπεινωθεί και να ομολογεί σωτήρες;
(φαντάζομαι να μην είναι η παραπάνω συμπεριφορά.... γιατί περίμενα
κάτι διαφορετικό, ποιοτικά, από αυτό... είναι η αλήθεια...)
silverCOSTAS
17-02-10, 16:40
Και αναμορφώνω την ερώτησή μου.
Η συμπεριφορά που παρουσιάζεται παραπάνω είναι
συμπεριφορά ταπεινωμένου χριστιανού;
Αν εννοείς "ταπεινωμένου χριστιανού", εμένα κάνεις λάθος.
Εγώ, είμαι μέλος της Εκκλησίας του Χριστού.
Η Εκκλησία του Χριστού είναι Θεραπευτήριο που εισέρχονται τα μέλη Της
για θεραπεία. Ένας απαίσιος βρωμιάρης, εγωιστής κ.λ.π., που θέλει την θεραπεία του, είμαι και εγώ!
Εκτός της Εκκλησίας παραμένουν οι υγιείς, και καθαροί, οι οποίοι - τέλειοι όντες- δεν Την χρειάζονται!
Υποθέτω ένας από αυτούς τους καθαρούς και τέλειους που δεν χρειάζονται και δεν αναγνωρίζουν τον Πλάστη και Θεό τους Ιησού Χριστό, είσαι και εσύ.
Λοιπόν σε ακούω: απάντησα στην ερώτησή σου;
Αν εννοείς "ταπεινωμένου χριστιανού", εμένα κάνεις λάθος.
Εγώ, είμαι μέλος της Εκκλησίας του Χριστού.
Η Εκκλησία του Χριστού είναι Θεραπευτήριο που εισέρχονται τα μέλη Της
για θεραπεία. Ένας απαίσιος βρωμιάρης, εγωιστής κ.λ.π., που θέλει την θεραπεία του, είμαι και εγώ!
Εκτός της Εκκλησίας παραμένουν οι υγιείς, και καθαροί, οι οποίοι - τέλειοι όντες- δεν Την χρειάζονται!
Υποθέτω ένας από αυτούς τους καθαρούς και τέλειους που δεν χρειάζονται και δεν αναγνωρίζουν τον Πλάστη και Θεό τους Ιησού Χριστό, είσαι και εσύ.
Λοιπόν σε ακούω: απάντησα στην ερώτησή σου;
Άρα εσύ δεν έχεις ταπεινωθεί όπως είπες να κάνει κάποιος άλλος.
Ταπεινώσου, [...],
Σωστά;
silverCOSTAS
17-02-10, 17:04
Άρα εσύ δεν έχεις ταπεινωθεί όπως είπες να κάνει κάποιος άλλος.
Σωστά;
Σωστά!
Άλλωστε δεν γνωρίζεις ότι ο κάθε ένας βλέπει την καμπούρα του άλλου και όχι την δική του;:)
Τι γίνεται, δεν εργαζόμαστε σήμερα;
Η χώρα χρεωκόπησε...
Σωστά!
Άλλωστε δεν γνωρίζεις ότι ο κάθε ένας βλέπει την καμπούρα του άλλου και όχι την δική του;:)
Τι γίνεται, δεν εργαζόμαστε σήμερα;
Η χώρα χρεωκόπησε...
Δεν ξέρω τι κάνεις εσύ με την καμπούρα του άλλου.
Αυτό που βλέπω εγώ είναι έναν και καλά χριστιανό
να παρακινεί για ταπεινώσεις ενώ ούτε ο ίδιος δεν μπορεί
να κάνει τα όσα λέει ότι προστάζει η θρησκεία του...
και άρα, εφόσον τέτοιοι είναι οι ακόλουθοι της θρησκείας σου,
δεν μπορώ να καταλάβω "τις πταίει".... οι άνθρωποι που ασπάζονται
μία τέτοια θρησκεία που τους λέει να ταπεινώνονται, ενώ οι
Έλληνες είναι περήφανη φυλή.. κατά όπως λένε..., ή η
θρησκεία που έχει οπαδούς σαν και εσένα που άλλα λένε,
άλλα κάνουν, και όπως είπες, κοιτάνε την καμπούρα του άλλου;
Πάλι μπερδεύτηκα.
Να μην πω για τα παράδοξα....
τα όποια ακόμα να τα απαντήσεις..
Πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα πάντως... πολύ!
Ενώχ, έχω την αίσθηση ο,τι ο silverCOSTAS έχει απαντήσει επί του θέματος. Οι απόψεις του μπορεί να είναι σωστές ή λάθος αλλά είναι σεβαστές. Δεν ξέρω τι προσπαθείς να αποδείξεις...
Trithemius
17-02-10, 18:06
Συμφωνώ με τον/την naeb. Άλλωστε, ακόμα κι αν ο Χ χριστιανός καλύπτεται από αυτό που πιστεύει, τροποποιώντας το σε μικρό ή μεγάλο βαθμό στις ανάγκες του, εμείς δεν έχουμε λόγο στο τι πιστεύει, αρκεί ο τρόπος που το εκφράζει και το εφαρμόζει να μην επηρεάζει αρνητικά τον συνάνθρωπό του. Αυτό άλλωστε πρέπει να ισχύει για τα πιστεύω όλων, ασχέτως του σε ποιά (και αν) θρησκεία ανήκει ο καθένας...
Προτείνω λοιπόν να λάβει τέλος αυτή η πιεστική "συνέντευξη" του φίλου Κώστα γιατί δεν οδηγεί σε κάτι χρήσιμο για το θέμα της συζήτησης. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις :)
Συμφωνώ και εγώ με τους Trithemius και naeb για το δικαίωμα του καθενός να πιστεύει στον όποιο θεό πιστεύει αλλά κατανοώ και τις απορίες του Ενώχ και θα ήθελα να συνεχιστεί ο διάλογος-και όχι ''πιεστική συνέντευξη''- ώστε να καταλάβω και εγώ(και οποιοσδήποτε θέλει) το σκεπτικό του Κώστα και εκείνος το δικό μου (αν το επιθυμεί).
Η Εκκλησία Συνοδικώς δεν έχει πάρει θέση στη χρήση προφυλακτικού,
αλλά και δεν χρειάζεται. Πάγια διδασκαλία της Εκκλησίας
είναι: σχέσεις εντός του Γάμου. Εάν δεν εγκρατεύεσαι, είσελθε εις την χαράν του Γάμου!
Χρήση του προφυλακτικού (εντός του Γάμου ), κάνει μόνον ο άπιστος/ολιγόπιστος.
Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι:
α) σχέσεις εντός γάμου είναι και διδασκαλία του Θεού ή μόνο της Εκκλησίας?
β)εντός γάμου θεωρείται δεκτή η επαφή για την ηδονή ή μόνο για αναπαραγωγή?
γ)για ποιόν λόγο θεωρείται η χρήση του προφυλακτικού αμάρτημα και πως προκύπτει από την διδασκαλία του Θεού?
δ) και τέλος οι άλλες μέθοδοι αντισύλληψης είναι αποδεκτές ή όχι?
Ας μην θεωρηθούν οι απορίες μου πιεστικές!Δεν βιάζομαι να πάρω απαντήσεις!
Ευχαριστώ:)
Εάν η πιεστική συνέντευξη ορίζεται από συνοπτικές και περιεκτικές
ερωτήσεις, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ήταν απαίτηση και όρος
η χρήση τους.
Εάν όχι, θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς θα θέλατε να πείτε με την
πιεστική συνέντευξη.
silverCOSTAS
17-02-10, 22:31
... το σκεπτικό του Κώστα ..(αν το επιθυμεί).
Aδελφή μου δεν παραθέτω εδώ το σκεπτικό μου. Την διδασκαλία του
Πλάστη και Θεού μας, Κυρίου και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού παραθέτω.
Η διαφορά με άλλους είναι ότι δεν έχω πρόθεση να "χαϊδεύω" αλλά να ομολογώ την Αλήθεια όσο "σκληρή" και αν φαίνεται.
Χαίρομαι λοιπόν να ακούω το σκεπτικό των αδελφών μου, και με τον φωτισμό
που επικαλούμε από την Κυρία Θεοτόκο, να βοηθώ προς πληρεστέρα
κατανόηση των Ευαγγελικών διδασκαλιών.
Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι:
α) σχέσεις εντός γάμου είναι και διδασκαλία του Θεού ή μόνο της Εκκλησίας?
Υπάρχει μόνο μία διδασκαλία.
Η Εκκλησία είναι Σώμα με Κεφαλή τον Χριστό μας, και μέλη όλους εμάς τους βαπτισμένους πιστούς.
Η διδασκαλία της Εκκλησίας είναι η διδασκαλία του Χριστού μας, η οποία μεταφέρεται στους πιστούς -ενίοτε απλοποιημένη στις διατυπώσεις για να γίνεται κατανοητή-από εντεταλμένα πρόσωπα (Κληρικούς και λαϊκούς-θεολόγους ).
β)εντός γάμου θεωρείται δεκτή η επαφή για την ηδονή ή μόνο για αναπαραγωγή?
H πίστη διαφέρει. Όλοι οι πιστοί δεν έχουν τον ίδιο βαθμό πίστης.
Στη νηστεία για παράδειγμα λέγεται το εξής : πιστεύεις πολύ; νηστεύεις πολύ..
Μερικές ψυχούλες που γνωρίζω από την ενορία μου, κάνουν τα λεγόμενα τριήμερα στις αρχές των Τεσσαρακοστών.
Τριήμερο=τελεία αποχή τροφής και νερού.
Εγώ δεν μπορώ ούτε μία ημέρα!
Τώρα νομίζω θα κατάλαβες τι ισχύει για την ηδονή και την αναπαραγωγή.
γ)για ποιόν λόγο θεωρείται η χρήση του προφυλακτικού αμάρτημα και πως προκύπτει από την διδασκαλία του Θεού?
H σκέψη ότι εκείνη την στιγμή στερείς από μια άλλη "ανθρώπινη ύπαρξη"(εν δυνάμει ), την δυνατότητα να έρθει από την ανυπαρξία στο είναι,
με ανυπολόγιστη αιώνια υπαρξιακή προοπτική, κάτι που δεν το έκαναν οι γονείς σου-τουλάχιστον στην δεδομένη στιγμή της σύληψής σου-είναι
προσβολή της εντολής του Δημιουργού μας στο : και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον, κατ᾿ εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν, άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς.
και ευλόγησεν αυτούς ο Θεός, λέγων· αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και πληρώσατε την γην...
Νάσαι καλά!
H σκέψη ότι εκείνη την στιγμή στερείς από μια άλλη "ανθρώπινη ύπαρξη"(εν δυνάμει ), την δυνατότητα να έρθει από την ανυπαρξία στο είναι,
με ανυπολόγιστη αιώνια υπαρξιακή προοπτική, κάτι που δεν το έκαναν οι γονείς σου-τουλάχιστον στην δεδομένη στιγμή της σύληψής σου-είναι
προσβολή της εντολής του Δημιουργού μας στο : και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον, κατ᾿ εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν, άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς.
και ευλόγησεν αυτούς ο Θεός, λέγων· αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και πληρώσατε την γην...
Νάσαι καλά!
Άρα είναι προσβολή της εντολής του δημιουργού σου όταν κάποιος που
έχει AIDS φοράει προφυλακτικό.
Πολύ ενδιαφέρουσα άποψη. Θα ήθελα όμως να την πεις και σε κοπέλες
που κόλλησαν AIDS και "καπάκια" να τους μιλήσεις για ταπείνωση και
χριστιανισμούς και εκκλησίες...
Η Εκκλησία είναι Σώμα με Κεφαλή τον Χριστό μας, και μέλη όλους εμάς τους βαπτισμένους πιστούς.
Άρα να υποθέσω ότι οι σφαγές των αλλόθρησκων που έκανε η εκκλησία
(ΠΡΙΝ το σχίσμα) σε βρίσκουν σύμφωνο;
Ή ό,τι κομπίνα έχουν κάνει κατά καιρούς οι παπάδες (τα ΜΕΛΗ δηλαδή
της εκκλησίας) είναι ύστερα από διαταγή του κεφαλιού..
Γιατί ένα σώμα... κάνει ό,τι κάνει κατόπιν διαταγής του κεφαλιού.
Σωστά;
Στη νηστεία για παράδειγμα λέγεται το εξής : πιστεύεις πολύ; νηστεύεις πολύ..
Μερικές ψυχούλες που γνωρίζω από την ενορία μου, κάνουν τα λεγόμενα τριήμερα στις αρχές των Τεσσαρακοστών.
Τριήμερο=τελεία αποχή τροφής και νερού.
Την τέταρτη μέρα είναι το ζητούμενο τι κάνουν
Μήπως το ρίχνουν σε τίποτα ακολασίες με σουβλιστά και κεμπάπ και χωριάτικες τυρόπιτες; ε;
Μήπως είναι υπέρβαρες οπότε με δυσκολία θα πιστέψω πως πράγματι μπορούν να κάνουν αποχή απ το φαγητό για μόλις μερικές ωρίτσες;
Και οι παπάδες, οι περισσότεροι είναι τετράπαχοι, τα ράσα που φοράνε τους "κόβουν" λίγο αλλά αν προσέξεις απ τον σβέρκο τους και τα προγούλια πρέπει να είναι 130 κιλά ο μέσος όρος τους.
Δεν ξέρω τι είδους "νηστείες" και διατροφή κάνουν πάντως όχι την χριστιανική. Είναι όλοι τους κοιλιόδουλοι και καμία δυνατότητα με "πνευματική" εργασία.
Από ζάχαρο θα χτυπάνε διακοσάρια τουλάχιστον
Υπάρχει μόνο μία διδασκαλία.
Η διδασκαλία της Εκκλησίας είναι η διδασκαλία του Χριστού μας, η οποία μεταφέρεται στους πιστούς -ενίοτε απλοποιημένη στις διατυπώσεις για να γίνεται κατανοητή-από εντεταλμένα πρόσωπα (Κληρικούς και λαϊκούς-θεολόγους ).
Διαχωρίζω την διδασκαλία του Θεού από τις 'διδασκαλίες' της Εκκλησίας για το λόγο ότι η Εκκλησία αποτελείται από ανθρώπους επίσης αμαρτωλούς οι οποίοι θα μπορούσαν να παραποιήσουν την αλήθεια του Θεού για δικούς τους λόγους! Επισης διότι αν ίσχυε αυτό που λες δεν θα υπήρχε χάσμα ανάμεσα σε καθολικούς και ορθόδοξους και ιεχωβάδες κλπ μιας και όλοι πιστεύουν στον ίδιο Θεό του οποιου βέβαια η αλήθεια δεν μπορεί να είναι διαφορετική!
Επισης μένω στο συγκεκριμένο κομμάτι διότι να σου θυμίσω κάτι που είχες πει
Μερικές φορές όμως διοικητικά όργανά Της, (Επίσκοποι, Αρχιεπίσκοποι,
Πατριάρχες ), ενδέχεται να πάρουν αποφάσεις ενάντια στη διδασκαλία της Εκκλησίας.
Ο πιστός λαός όμως, γνωρίζει την διδασκαλία της Εκκλησίας του και δεν τις δέχεται.
Οπότε μήπως επειδή όπως έχεις επίσης γράψει
δεν θα έπρεπε να είμαστε τόσο αυστηροί στη διδασκαλία του ΛΕΞΗ ΠΡΟΣ ΛΕΞΗ μιας και το να προστατεύεται ο κόσμος από αρρώστιες που τη τότε εποχή δεν υπήρχαν είναι κάτι καλό!
Δεν πιστεύω πως ο Θεός δεν θα δεχόταν στην Βασιλία του ένα τέκνο του μόνο και μόνο επειδή ήθελε να προστατευτει και να προστατέψει τους γύρω του!
Αλλιώς την έχουμε ''πατήσει'' οοοοοοολοι μας!:rolleyes:
silverCOSTAS
18-02-10, 01:27
Διαχωρίζω την διδασκαλία του Θεού από τις 'διδασκαλίες' της Εκκλησίας για το λόγο ότι η Εκκλησία αποτελείται από ανθρώπους επίσης αμαρτωλούς οι οποίοι θα μπορούσαν να παραποιήσουν την αλήθεια του Θεού για δικούς τους λόγους! Επισης διότι αν ίσχυε αυτό που λες δεν θα υπήρχε χάσμα ανάμεσα σε καθολικούς και ορθόδοξους και ιεχωβάδες κλπ μιας και όλοι πιστεύουν στον ίδιο Θεό του οποιου βέβαια η αλήθεια δεν μπορεί να είναι διαφορετική!
Επισης μένω στο συγκεκριμένο κομμάτι διότι να σου θυμίσω κάτι που είχες πει
Οπότε μήπως επειδή όπως έχεις επίσης γράψει
δεν θα έπρεπε να είμαστε τόσο αυστηροί στη διδασκαλία του ΛΕΞΗ ΠΡΟΣ ΛΕΞΗ μιας και το να προστατεύεται ο κόσμος από αρρώστιες που τη τότε εποχή δεν υπήρχαν είναι κάτι καλό!
Δεν πιστεύω πως ο Θεός δεν θα δεχόταν στην Βασιλία του ένα τέκνο του μόνο και μόνο επειδή ήθελε να προστατευτει και να προστατέψει τους γύρω του!
Eιλικρινά χαίρομαι το γραπτό σου!
Διάβασα πρώτα το γραπτό του Ενώχ και μετά της Λίτσας.
Litsa :
Είναι όλοι τους κοιλιόδουλοι και καμία δυνατότητα με "πνευματική" εργασία
Και οι παπάδες, οι περισσότεροι είναι τετράπαχοι
Από ζάχαρο θα χτυπάνε διακοσάρια τουλάχιστον
αν προσέξεις απ τον σβέρκο τους και τα προγούλια
Για λίγο φοβήθηκα μήπως ο ενδελεχής έλεγχος προχωρήσει
και σε άλλα μέρη του σώματος:):):)
Θεέ μου τι εμπάθεια!
silverCOSTAS
18-02-10, 02:31
Διαχωρίζω την διδασκαλία του Θεού από τις 'διδασκαλίες' της Εκκλησίας για το λόγο ότι η Εκκλησία αποτελείται από ανθρώπους επίσης αμαρτωλούς οι οποίοι θα μπορούσαν να παραποιήσουν την αλήθεια του Θεού για δικούς τους λόγους!
Σωστό. Μόνο πρόσεχε σε κάτι σημαντικό. Όταν γράφω για την διδασκαλία της Εκκλησίας, εννοώ την διδασκαλία της Εκκλησίας όπως έχει διατυπωθεί
από τις άγιες 7 Οικουμενικές Συνόδους εν Πνεύματι Αγίω, και όχι διδασκαλίες
των Επισκόπων ή Προκαθημένων τοπικών Εκκλησιών, οι οποίες άλλοτε εκφράζουν το πνεύμα της Εκκλησίας και άλλοτε όχι.
Eμείς οι Χριστιανοί είμεθα υποχρεωμένοι να εκφραζόμαστε σύμφωνα με την διδασκαλία Αυτού που ανέβηκε στον Γολγοθά για την σωτηρία μας.
Δεν μπορούμε προκειμένου να μη μας χαρακτηρίζουν ορθόδοξους-ταλιμπάν
να αμβλύνουμε την διδασκαλία Του.
Αν ο Κύριος θελήσει να μας βάλει όλους στον Παράδεισο, δεν πρόκειται να του ζητήσουμε τον λόγο, είθε να γίνει αυτό, αλλά δεν νομίζω, είναι αδύνατον.
"Mόνο και μόνο"; κατά τα άλλα είναι αγγελούδι;
Να προστατευτεί από την διάπραξη προγαμιαίων σχέσεων;
Από πορνείες και μοιχείες;
Η Εκκλησία έχει την εγκράτεια. Όποιος δεν μπορεί να είναι εγκρατής, να
εισέλθει στην χαρά του έγγαμου βίου.
τι στενή η πύλη και τεθλιμμένη η οδός η απάγουσα εις την ζωήν, και ολίγοι εισίν οι ευρίσκοντες αυτήν!
Έχε θάρρος Μαριάννα!
Εν Χριστώ,
Κώστας.
Για λίγο φοβήθηκα μήπως ο ενδελεχής έλεγχος προχωρήσει
και σε άλλα μέρη του σώματος:):):)
Φοβήθηκες; Τι φοβήθηκες; Μην αναφερθώ στην ηβική χώρα;
Φοβήθηκες μάλον επειδή δεν έχεις τόσο αγνή και αγαθή ψυχούλα.
Θεέ μου τι εμπάθεια!
Δεν είναι θέμα εμπάθειας, με κατηγορείς άδικα.
Είναι θέμα λαικής αντίληψης.
Πάρε και ένα ποιηματάκι να δεις ότι είναι και θέμα καλιτεχνικό
Βάρναλης για το παπαδαριό (την ιερά Σύνοδο μάλλον)
Σαράντα σβέρκοι βωδινοί με λαδωμένες μπούκλες,
σκεμπέδες σταυροδόλωτοι και βρώμιες ποδαρούκλες,
ζετσίπωτοι, ακαμάτηδες, τσιμπούρια και κορέοι
ντυμένοι στα μαλάματα κ' επίσημοι κι ωραίοι.
Σαράντα λύκοι με προβιά (γι αυτούς βαρά η καμπάνα)
καθένας γουρουνόπουλο, καθένας νταμιτζάνα!
Κι απέ ρεβάμενοι βαθιά ξαπλώσανε στο τζάκι
κι αβάσταγες ενιώσανε φαγούρες στο μπατζάκι.
Όξ' ο κοσμάκης φώναζε: - Πεινάμε τέτοιες μέρες,
γερόντοι και γερόντισσες, παιδάκια και μητέρες-
κ' οι των επίγειων αγαθών σφιχτοί νοικοκυρέοι
ανοίξαν τα παράθυρα και κράξαν: — Είστε αθέοι.
Σωστό. Μόνο πρόσεχε σε κάτι σημαντικό. Όταν γράφω για την διδασκαλία της Εκκλησίας, εννοώ την διδασκαλία της Εκκλησίας όπως έχει διατυπωθεί
από τις άγιες 7 Οικουμενικές Συνόδους εν Πνεύματι Αγίω, και όχι διδασκαλίες
των Επισκόπων ή Προκαθημένων τοπικών Εκκλησιών, οι οποίες άλλοτε εκφράζουν το πνεύμα της Εκκλησίας και άλλοτε όχι.
Eμείς οι Χριστιανοί είμεθα υποχρεωμένοι να εκφραζόμαστε σύμφωνα με την διδασκαλία Αυτού που ανέβηκε στον Γολγοθά για την σωτηρία μας.
Δεν μπορούμε προκειμένου να μη μας χαρακτηρίζουν ορθόδοξους-ταλιμπάν
να αμβλύνουμε την διδασκαλία Του.
Αν ο Κύριος θελήσει να μας βάλει όλους στον Παράδεισο, δεν πρόκειται να του ζητήσουμε τον λόγο, είθε να γίνει αυτό, αλλά δεν νομίζω, είναι αδύνατον.
"Mόνο και μόνο"; κατά τα άλλα είναι αγγελούδι;
Να προστατευτεί από την διάπραξη προγαμιαίων σχέσεων;
Από πορνείες και μοιχείες;
Η Εκκλησία έχει την εγκράτεια. Όποιος δεν μπορεί να είναι εγκρατής, να
εισέλθει στην χαρά του έγγαμου βίου.
τι στενή η πύλη και τεθλιμμένη η οδός η απάγουσα εις την ζωήν, και ολίγοι εισίν οι ευρίσκοντες αυτήν!
Έχε θάρρος Μαριάννα!
Εν Χριστώ,
Κώστας.
Διφορούμενα τα συναισθήματα με την απάντησή σου..
Εν μέρη χαίρομαι που άρχισες να μην σου φαίνεται περίπλοκο
το multiquote (όπως σου φαινόταν κάποτε και μου είχες πει
ότι οι απαντήσεις μου είναι περίπλοκες, εάν θες μπορώ να σου
παραθέσω το μήνυμά σου που τα έλεγες αυτά) και απαντάς
πλέον χωρίς δισταγμό σε μη συνοπτικές ερωτήσεις (εάν θες
σου παραθέτω και το μήνυμά σου που βάζεις όρους για τον
διάλογο με εσένα)
και εν μέρη λυπάμαι... γιατί από την επιλογή των απαντήσεών σου
θα μπορούσε κανείς να πει ότι απαντάς μόνο σε ό,τι σε συμφέρει.
silverCOSTAS
18-02-10, 13:09
....
και εν μέρη λυπάμαι... γιατί από την επιλογή των απαντήσεών σου
θα μπορούσε κανείς να πει ότι απαντάς μόνο σε ό,τι σε συμφέρει.
Έτσι φαίνεται να είναι, από την οπτική γωνία που εσύ θέλεις να βλέπεις τα πράγματα. Είναι όμως έτσι;
Διερωτήθηκες ποτέ σου αν στις εκτιμήσεις σου υπάρχει χώρος για λάθος;
Σου πέρασε μήπως η σκέψη ότι ο Σίλβερ γράφει και σε άλλα φόρουμς(fora ) γι' αυτό βιάζεται;
Ξέρεις πόσες ψυχούλες θέλουν βοήθεια;
Ποιός θα δώσει λόγο αγαθό και ελπίδας σε αυτές;
Ποιος θα δώσει έμπρακτη αγάπη (προσευχή ) για αυτές;
Τις προάλλες μια ψυχούλα έγραψε σε ένα φόρουμ :
"είμαι μόνη και φοβάμαι, σας παρακαλώ κάνετε προσευχή για μένα"
Ένα χρόνο πριν σε άλλο φόρουμ μια ψυχούλα ζητούσε να την βοηθήσουμε
διότι έβλεπε ένα μικρό χαριτωμένο παιδάκι στον ύπνο της να την ρωτάει γιατί το σκότωσε. Όπως ομολόγησε είχε κάνει έκτρωση.
Χθές μια άλλη ψυχούλα άγραψε :
να πο και εγο μια απορια μου μην με παρεξηγησετε λοιπον εφοσον ο θεος ειναι φιλοσπλαχνος γιατι μου πηρε την μητερα μου τοσο γρηγορα απο καρκινο και μου λειπη αφανταστα, τον πατερα μου φροντισε και τον πηρε πιο νωρις, γιατι χιλιαδες παιδακια πεθαινουν γιατι ανθροποι καλοι να υποφερουν κα σε τη οφελει να τους αφηνη στη τυχη τους αρα τη να υποθεσο οτι υπαρχει και αφηνη τον ανθροπο να υποφερει η η οτι δεν υπαρχει τιποτα και μην το κουραζο το πραμα
Αυτό το γράφει σε άθεο φόρουμ. Οι δύο απαντήσεις που έλαβε είναι
αντίχριστες.
Ποιος θα βοηθήσει αυτό το παιδί στη σωστή κατεύθυνση;
Αν χάσει την πίστη του στο Θεό, ζώντας μέσα σε αυτή την κόλαση χωρίς να ελπίζει σε τίποτα, πως θα προχωρήσει;
Δεν διαβάζεις κάθε ημέρα στις ειδήσεις πόσοι παίρνουν όπλα και σκοτώνουν αδιακρίτως;
Πως έγινε η κοινωνία μας;
Όμως εδώ σταματώ. Νομίζω αρκετό χρόνο σου έδωσα. Με περιμένουν και αλλού.
Έτσι φαίνεται να είναι, από την οπτική γωνία που εσύ θέλεις να βλέπεις τα πράγματα. Είναι όμως έτσι;
Διερωτήθηκες ποτέ σου αν στις εκτιμήσεις σου υπάρχει χώρος για λάθος;
Ποιος θα βοηθήσει αυτό το παιδί στη σωστή κατεύθυνση;
Θα ήθελα να σου προτείνω να μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια...
Σου πέρασε μήπως η σκέψη ότι ο Σίλβερ γράφει και σε άλλα φόρουμς(fora ) γι' αυτό βιάζεται;
Καθόλου, μιας και, επειδή για μία ακόμη φορά απαντάς επιλεκτικά,
σου φαινόταν περίεργο το multiquote...
Ξέρεις πόσες ψυχούλες θέλουν βοήθεια;
Για πες..
Ποιός θα δώσει λόγο αγαθό και ελπίδας σε αυτές;
Ποιος θα δώσει έμπρακτη αγάπη (προσευχή ) για αυτές;
Κατά τη γνώμη μου, κάποιος που να μπορεί. Και φυσικά κάποιος που
μπορεί δεν είναι κάποιος που νομίζει ότι αυτά που λέει ή/και πιστεύει
είναι η μόνη αλήθεια.
Εσύ αλήθεια, δεν πιστεύεις ότι αυτά που λες και πιστεύεις είναι η μόνη
αλήθεια;
Τις προάλλες μια ψυχούλα έγραψε σε ένα φόρουμ :
"είμαι μόνη και φοβάμαι, σας παρακαλώ κάνετε προσευχή για μένα"
Ένα χρόνο πριν σε άλλο φόρουμ μια ψυχούλα ζητούσε να την βοηθήσουμε
διότι έβλεπε ένα μικρό χαριτωμένο παιδάκι στον ύπνο της να την ρωτάει γιατί το σκότωσε. Όπως ομολόγησε είχε κάνει έκτρωση.
Χθές μια άλλη ψυχούλα άγραψε :
να πο και εγο μια απορια μου μην με παρεξηγησετε λοιπον εφοσον ο θεος ειναι φιλοσπλαχνος γιατι μου πηρε την μητερα μου τοσο γρηγορα απο καρκινο και μου λειπη αφανταστα, τον πατερα μου φροντισε και τον πηρε πιο νωρις, γιατι χιλιαδες παιδακια πεθαινουν γιατι ανθροποι καλοι να υποφερουν κα σε τη οφελει να τους αφηνη στη τυχη τους αρα τη να υποθεσο οτι υπαρχει και αφηνη τον ανθροπο να υποφερει η η οτι δεν υπαρχει τιποτα και μην το κουραζο το πραμα
Αυτό το γράφει σε άθεο φόρουμ. Οι δύο απαντήσεις που έλαβε είναι
αντίχριστες.
Και δυστυχώς δεν μίλησαν σε κάποιο ειδικό αλλά σε κάποιον που νομίζει
ότι κατέχει την μόνη αλήθεια
(στο έδειξα παραπάνω)
και επειδή όσοι αντιλέγουν με αυτά που λέει είναι είτε αντίχριστοι είτε
νομίζουν πως κατέχουν την μόνη αλήθεια
λυπάμαι δύο φορές που εσύ μου αναφέρεις αυτές τις δύο περιπτώσεις.
Αν χάσει την πίστη του στο Θεό, ζώντας μέσα σε αυτή την κόλαση χωρία να ελπίζει σε τίποτα, πως θα προχωρήσει;
Προφανώς καλύτερα!
Δεν διαβάζεις κάθε ημέρα στις ειδήσεις πόσοι παίρνουν όπλα και σκοτώνουν αδιακρίτως;
Και; Μήπως δεν ήταν χριστιανοί ή μήπως η σωστή για το κοινωνικό σύνολο
αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων είναι συμβουλές από θρησκευόμενους;
Πως έγινε η κοινωνία μας;
Αυτό αναρωτιέμαι και εγώ... αλλά δεν εκπλήσσομαι. Εδώ πιστεύουν
στο χριστιανισμό... στα άλλα θα κολλήσουν;
by the way.... Πριν από λίγο καιρό δεν διάβασες για τα σκάνδαλα της θρησκείας σου;
Όμως εδώ σταματώ. Νομίζω αρκετό χρόνο σου έδωσα. Με περιμένουν και αλλού.
αυτό το παραβλέπω ως προσβολή...
θα το πάρω ως... απειλή για εκεί που θα πας.
Γενικώς σέβομαι τον κάθε συνομιλητή μου όποια και αν είναι τα πιστεύω του!Αλλά η παραπάνω φράση σου με απογοήτευσε!
Γιατί το θεωρείς αδύνατον?Και γιατί προδικάζεις τα πράγματα στο όνομά Του?
Και γιατί από τη μία λες πως θες να βοηθήσεις ψυχές και να τους δώσεις ελπίδα ενώ με μια σου φράση την στερείς από πολλούς?
Μου λες να έχω θάρρος και ταυτόχρονα οτι δεν πρόκειτε να πάω στον παράδεισο γιατί έχω σχέσεις και χρησιμοποιώ αντισύλληψη?
Πως συνβαίνει αυτό?:confused:
silverCOSTAS
18-02-10, 22:38
Γενικώς σέβομαι τον κάθε συνομιλητή μου όποια και αν είναι τα πιστεύω του!Αλλά η παραπάνω φράση σου με απογοήτευσε!
Γιατί το θεωρείς αδύνατον?Και γιατί προδικάζεις τα πράγματα στο όνομά Του?
Καλή μας Μαριάννα δεν γράφω για να απογοητεύω αλλά να δίνω θάρρος και να βοηθώ.
Η παραπάνω φράση δεν είναι δική μου, αλλά δική Του!!!
Αν διαβάσεις λίγο την Αγ. Γραφή θα τα μάθεις όλα αυτά.
Για το ότι δεν θα σωθούν όλοι είναι απόλυτος ο λόγος του Κυρίου.
Για τον Ιούδα π.χ. είπε ο Κύριος : Καλύτερα να μην είχε γεννηθεί.
Ο πλούσιος που δεν είχε δώσει ούτε σταγόνα συμπάθειας στην πτωχό Λάζαρο
ευρίσκεται στην κόλαση και οδυνάται.
Και γιατί από τη μία λες πως θες να βοηθήσεις ψυχές και να τους δώσεις ελπίδα ενώ με μια σου φράση την στερείς από πολλούς?
Eλπίδα, αγάπη, και κατανόηση, ναι να δώσω.
Διαστροφή της διδασκαλίας του Χριστού, δεν μπορώ να κάνω.
Όμως εσύ γιατί πηγαίνεις από το ένα άκρο στο άλλο;
Δεν υπάρχουν και άλλες διαβαθμίσεις;
Π. χ. αν εσύ δεν μπορείς την εγκράτεια, έχεις γνώση ότι ο Κύριος δεν θέλει
αυτό, και λυπάσαι που στενοχωρείς τον Κύριο, έχεις όμως κάτι άλλο που θα
ελκύσεις την φιλανθρωπεία Του. Θα Του πεις : Κύριε εγώ καταπάτησα αυτή την εντολή σου
αλλά εφάρμοσα την άλλη εντολή σου που λέει : μη κρίνετε ίνα μη κριθείτε.
Έτσι με την καλή σου καρδιά, που δεν κρίνεις τον πλησίον σου,
θα εισέλθεις στην χαρά του Κυρίου μας, διότι ο Κύριος δεν θα σε κρίνει!!!
Νάσαι πάντα καλά!
ελκύσεις την φιλανθρωπεία Του. Θα Του πεις : Κύριε εγώ καταπάτησα αυτή την εντολή σου
Αυτό μάλιστα να το δεχτώ!!Μου είχες δώσει την εντύπωση οτι πίστευές πως με την παραμικρή 'καταπάτηση' δεν υπάρχει 'σωτηρία'!
παιδια,διαφωνω
διαφωνω με τον ΕΝΩΧ,διαφωνω με την Λιτσα,διαφωνω με τη Μαριαννα,διαφωνω με τον Κωστα.ωρες ωρες διαφωνω με τον εαυτο μου και πολλες φορες ενα νεο ποστ που γραφω ερχεται σε αντιθεση με καποιο προηγουμενο.
δεν θα επεκταθω στις διαφωνιες μου διοτι θα μπουμε στο τρυπακι αναλυσης του χριστιανισμου και θα μας κοψει (δικαιως) ο τριθεμιους.παρ'ολα αυτα διεξηγαγα ενα συμπερασμα και νιωθω την αναγκη να το αναφερω:
ασχετως αν ο Κωστας (silverCOSTAS) κατεχει η οχι την αληθεια,αναγνωριζω στο προσωπο του την προσπαθεια που κανει να βοηθησει τον συνανθρωπο του.δεν με αφορα καθολου το αποτελεσμα η η μεθοδολογια,αλλα η προθεση.
σε συγχαιρω λοιπον αγαπητε για την καλη σου προθεση.εχω εκατομυρια ενστασεις στα λεγομενα σου,αλλα αυτες μαλλον αφορουν αλλο νημα.κανε μια αναζητηση στην κατηγορια αυτη και τα λεμε... :)
παιδια,διαφωνω
δεν με αφορα καθολου το αποτελεσμα η η μεθοδολογια,αλλα η προθεση.
Μα... και ένας δάσκαλος που χτυπάει τα παιδιά όταν δεν ξέρουν το μάθημα..
το κάνει για να τα βοηθήσει...
ένας γονιός που δίνει απλόχερα χρήματα στα παιδιά του, και ας είναι μόλις
15 χρονών, το κάνει για να τα βοηθήσει...
ένας φίλος σου που σου δίνει ναρκωτικά... το κάνει για να σε βοηθήσει...
πιστεύω πως και εσύ μπορείς να βρεις παραδείγματα βοήθειας που όμως
δεν προσφέρουν καμία βοήθεια... και όχι μόνο... αλλά καταστρέφουν
και τον "βοηθολήπτη"
Άρα μετράει μόνο η πρόθεση;
Υ.Γ. Και εγώ διαφωνώ μαζί μου... σε αυτό τουλάχιστον συμφωνώ μαζί σου
:D :D :D
Trithemius
19-02-10, 09:19
Για το ότι δεν θα σωθούν όλοι είναι απόλυτος ο λόγος του Κυρίου.Αν και όταν έρθει εκείνη η ώρα, κανείς δεν ξέρει τι τελικά θα ισχύσει. Πάραυτα, τουλάχιστον εγώ σε αυτό που αναφέρεις δεν διακρίνω πουθενά φιλευσπλαχνία και άνευ όρων αγάπη (που θα έπρεπε να ισχύει). Όταν ο άνθρωπος, κατώτερος του θεού ων, είναι πρόθυμος να τοποθετήσει άπαντες στον παράδεισο, πόσο μάλλον ο θεός! Δίνω μία εναλλακτική προσέγγιση: ναι μεν όλοι να μπουν στον παράδεισο αλλά με "διαβαθμίσεις"...
Για τον Ιούδα π.χ. είπε ο Κύριος : Καλύτερα να μην είχε γεννηθεί.
Ναι αλλά αν δεν είχε γεννηθεί, πως θα εκπλήρωνε ο Ιησούς τη σταυρική θυσία; Ο Ιησούς διάλεξε τον Ιούδα ακριβώς για να επιτελέσει έναν σκοπό. Σαφώς ήξερε τι θα ακολουθούσε, γι' αυτό και ήταν θεός...
Ο πλούσιος που δεν είχε δώσει ούτε σταγόνα συμπάθειας στην πτωχό Λάζαρο
ευρίσκεται στην κόλαση και οδυνάται.Βασικά η κόλαση δεν έχει υπάρξει ακόμα. Αποτελεί γενόμενο της 2ας παρουσίας...
Διαστροφή της διδασκαλίας του Χριστού, δεν μπορώ να κάνω.
Εσύ αγαπητέ Κώστα όχι, είσαι όμως σίγουρος πως όσα πέρασαν ανά τους αιώνες ως αυθεντικά και απαράλλακτα λεγόμενα του Ιησού είναι όντως τέτοια; Κατά συνέπεια, απόψεις που υιοθετούμε, όπως αυτή περί εγκράτειας κλπ. ενδέχεται να είναι λανθασμένες...
Αυτό το θεωρώ πονηρό αλισβερίσι. Ένα ανίερο δούναι και λαβείν για μία θέση στον παράδεισο και δεν το δέχομαι ούτε καν ως άνθρωπος που είμαι! (πόσο μάλλον ο θεός...)
δεν θα επεκταθω στις διαφωνιες μου διοτι θα μπουμε στο τρυπακι αναλυσης του χριστιανισμου και θα μας κοψει (δικαιως) ο τριθεμιους.Εντάξει βρε no slave, συντονισμός δε σημαίνει διαγραφή απαντήσεων όταν παρεκκλίνουν έστω 1% του θέματος! :D
Αν και όταν έρθει εκείνη η ώρα, κανείς δεν ξέρει τι τελικά θα ισχύσει. Πάραυτα, τουλάχιστον εγώ σε αυτό που αναφέρεις δεν διακρίνω πουθενά φιλευσπλαχνία και άνευ όρων αγάπη (που θα έπρεπε να ισχύει). Όταν ο άνθρωπος, κατώτερος του θεού ων, είναι πρόθυμος να τοποθετήσει άπαντες στον παράδεισο, πόσο μάλλον ο θεός!
Και ένα αγαπημένος της εκκλησίας και των χριστιανών..
ο Ν. Καζαντζάκης... στο βιβλίο του "Αδερφοφάδες" είχε πει
ότι ο Θεός άνοιξε της πόρτες της παράδεισου και άφησε να
μπουν μέσα όλοι... όλοι μα όλοι όμως.
Είπε και κανά δύο άλλα..
και να δεις πώς κατάληξε..... πώς κατάληξε....;
Α! Ναι! Τον αφορίσανε!
Trithemius
19-02-10, 16:20
Και ένα αγαπημένος της εκκλησίας και των χριστιανών..
ο Ν. Καζαντζάκης... στο βιβλίο του "Αδερφοφάδες" είχε πει
ότι ο Θεός άνοιξε της πόρτες της παράδεισου και άφησε να
μπουν μέσα όλοι... όλοι μα όλοι όμως.
Είπε και κανά δύο άλλα..
και να δεις πώς κατάληξε..... πώς κατάληξε....;
Α! Ναι! Τον αφορίσανε!
Εχμ... βασικά δεν τον αφορίσανε αλλά τον καταράστηκαν... (δεν ξέρω ποιό από τα δύο είναι χειρότερο :()
*όταν τον καταράστηκαν, ο Καζαντζάκης δεν ανταπάντησε με μία κατάρα αλλά τους έδωσε μια... ευχή!
"Μου δώσατε μια κατάρα, Άγιοι Πατέρες, σας δίνω μια ευχή: Σας εύχομαι να 'ναι η συνείδησή σας τόσο καθαρή όσο η δική μου και να 'στε τόσο ηθικοί και θρήσκοι όσο είμαι εγώ"
Άραγε ποιός τελικά έδρασε κατά τα χριστιανικά ιδεώδη; :rolleyes:
silverCOSTAS
19-02-10, 16:53
================================================== =======
... Όταν ο άνθρωπος, κατώτερος του θεού ων, είναι πρόθυμος να τοποθετήσει άπαντες στον παράδεισο,
Tο πιστεύεις αυτό που γράφεις;
Είσαι πρόθυμος να με τοποθετήσεις αιωνίως στο παράδεισο μαζί σου,
αλλά στην πράξη δεν θέλησες να αφήσεις ούτε το θρησκευτικό μου θέμα
να ποστάρεται στο φόρουμ σου!!
Έχεις τους κανόνες λειτουργίας του φόρουμ σου;
Πολύ ωραία! Σεβαστό. Αυτό κάνει και ο Θεός : έχει τους κανόνες Του!
Γιατί εσύ άνθρωπος ων, θέλεις σεβασμό στους κανόνες σου, ενώ στα του Θεού
θα πρέπει να γίνεται το : μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε...
Δίνω μία εναλλακτική προσέγγιση: ναι μεν όλοι να μπουν στον παράδεισο αλλά με "διαβαθμίσεις"...
Ακριβώς αυτό που λες, αυτό είναι ο Παράδεισος και η Κόλασης :
Διαβαθμίσεις!
Δεν απολαμβάνουν όλοι τον ίδιο βαθμό μακαριότητας και αντίστροφα.
Αυτό το θεωρώ πονηρό αλισβερίσι. Ένα ανίερο δούναι και λαβείν για μία θέση στον παράδεισο και δεν το δέχομαι ούτε καν ως άνθρωπος που είμαι! (πόσο μάλλον ο θεός...)
Αν θέλεις να το βλέπεις έτσι, είσαι ελεύθερος, αλλά είσαι λάθος.
Εάν πρέπει η καλή μας Μαριάννα να κολαστεί γιατί καταπατά τον κανόνα της εγκράτειας, γιατί δεν μπορεί να επικαλεστεί τον κανόνα της ταπείνωσης και να εισέλθει στην χαρά του Κυρίου της;
Η Εκκλησία του Χριστού μας είναι βασίλειον Χάριτος και ουχί
Αυτόφωρον Πλημμελειοδικείον ουδέ έκτακτον Στρατοδικείον!
Νάσαι πάντα καλά!
Trithemius
19-02-10, 17:03
Tο πιστεύεις αυτό που γράφεις;
Είσαι πρόθυμος να με τοποθετήσεις αιωνίως στο παράδεισο μαζί σου,
αλλά στην πράξη δεν θέλησες να αφήσεις ούτε το θρησκευτικό μου θέμα
να ποστάρεται στο φόρουμ σου!!
Γιατί εσύ άνθρωπος ων, θέλεις σεβασμό στους κανόνες σου, ενώ στα του Θεού
θα πρέπει να γίνεται το : μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε...
Βασικά η σύγκριση που κάνεις είναι το λιγότερο άστοχη... Σου ξαναθυμίζω πως ο λόγος που δεν υπήρξε συνέχεια στις αναρτήσεις εκείνων των κειμένων ήταν γιατί είχαν τη μορφή κηρύγματος από άμβωνος, παρά θέματος προς συζήτηση. Σαφώς και κάποιοι που θα παρουσιάσουν έντονη παραβατική συμπεριφορά είναι υποψήφιοι για διαγραφή (πες το "κόλαση") αλλά εδώ μιλάμε για ένα χώρο, μία κοινωνία σαφώς μικρότερων απαιτήσεων σε σχέση με τη μεταθανάτια ζωή! Εδώ μιλάμε για αποκλεισμό από τις συζητήσεις κι όχι για αιώνια τιμωρία. Και πάλι απορώ πως κάνεις τη σύγκριση γιατί έτσι υποβαθμίζεις επικίνδυνα την αξία και υπόσταση του παραδείσου και της κόλασης...:rolleyes:
Επίσης, η διαβάθμιση που προτείνω μάλλον δεν έγινε κατανοητή. Αναφέρομαι σε μία κατάσταση όπου θα υπάρχει μία βάση, ένα κατώτατο "βιοποριστικό" επίπεδο στον παράδεισο και στη συνέχεια πολλές διαβαθμίσεις αναλόγως της περίπτωσης. Κάτι σαν το 5 που έχουμε ως βάση στο πανεπιστήμιο και το 10 ως το άριστα. Κανείς όμως δεν παίρνει 1 (άρα οδεύει προς την κόλαση).
Ξέρεις, μερικοί άνθρωποι έχουν τόσο άγχος να κερδίσουν μία θέση στον παράδεισο που τους είναι αδιανόητο να δουν εκεί άτομα που αυτοί έκριναν πως δεν τους αξίζει κάτι τέτοιο. Ας μην μπερδεύουμε τη θέση στον παράδεισο με τη θέση στο δημόσιο :rolleyes:
Και να δεις.. πού οι χριστιανοί κατηγορούσαν τους "ειδωλολάτρες" ότι
προσάπτουν στους Θεούς τους ανθρώπινα χαρακτηριστικά!!!!!
silverCOSTAS
19-02-10, 21:07
Και να δεις.. πού οι χριστιανοί κατηγορούσαν τους "ειδωλολάτρες" ότι
προσάπτουν στους Θεούς τους ανθρώπινα χαρακτηριστικά!!!!!
Έχω παρατηρήσει, για το χρονικό διάστημα που είμαι εδώ,
πως δεν αντιμετωπίζεις κανένα μου γραπτό με αγαπητική διάθεση.
Μου δίνεις την εντύπωση ότι περιμένεις με το χέρι στην σκανδάλη
να πυροβολήσεις...
Αν αυτό σε ευχαριστεί, πες το μου να συνεχίσω, αν μη τι άλλο τουλάχιστον
τα γραπτά μου θα δίνουν την δυνατότητα σε ένα αδελφό μου να εκτονώνεται!
Νάσαι καλά!
Να σας πω την αλήθεια μου, η εικόνα που έχω για τον Θεό είναι η χείριστη!
Και γι'αυτό δεν φταίει η διδασκαλία του αλλά η επεξεργασία και το φιλτράρισμά της από τους ανθρώπους!
Και όταν λέω από τους ανθρώπους εννοώ από τους Αποστόλους μέχρι τους σημερινούς εκπροσώπους της Εκκλησίας και η αλήθεια είναι πως δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν τους!
Φίλε Κώστα όσο καλοπροαίρετα και να είναι αυτά που λες, δεν μπορώ να δω τον Θεό αυτον μέσα από τα μάτια σου,ούτε μέσα από τα μάτια του Τριθέμιου (αν και συμφωνω περισσότερο μαζί του) ούτε μέσα από τα μάτια της μητέρας και του πατέρα μου!
Η κατάσταση είναι ένα μπέρδεμα!!Το μόνο σίγουρο είναι οτι αρνούμαι τον Θεό που μου παρουσιάζετε από την στιγμή που γεννήθηκα!Αρνούμαι να τον αναλύσω λέξη προς λέξη αρνούμαι να τον δω σαν τιμωρό!
Όλες αυτές η λεπτομέρειες... μόνο καλό δεν κάνουν- τουλάχιστον σε μένα- και είναι όλες δημιουργήματα του ανθρώπου!
Ο Θεός είπε απλά πράγματα και εμείς ξεψηρίζοντας την κάθε φράση των Γραφών- οι οποίες έχουν γραφτεί από ανθρώπους αρα μπορεί να είναι υποκειμενικές- χάνουμε την ουσία!
Αγαπάτε αλλήλους!!
Φιλικά, Μαριάννα
Και εγώ διαφωνώ μαζί μου... σε αυτό τουλάχιστον συμφωνώ μαζί σου
κι ομως,διαφωνω οτι συμφωνεις οτι διαφωνεις μαζι μου!!!:D
διοτι εγω ειπα:"δεν με αφορα καθολου το αποτελεσμα η η μεθοδολογια,αλλα η προθεση."
ενω εσυ ειπες:"Άρα μετράει μόνο η πρόθεση;"
και η ουτοπικη αυτη διαφωνια εντοπιζεται στο οτι δεν εκανα ειδικη αναλυση περι προθεσεων γενικοτερα,ουτε φιλοσοφικο σχολιο πανω σε αυτο,απλως εντοπισα συγκεκριμενα θετικα στοιχεια.
μη ζηλευεις,και συ εχεις :p
silverCOSTAS
20-02-10, 04:37
Να σας πω την αλήθεια μου, η εικόνα που έχω για τον Θεό είναι η χείριστη!
Άπειρον το Θείον και ακατάληπτον και έν μόνο αυτού καταληπτόν η απειρία και η ακαταληψία αυτού.
Φίλε Κώστα όσο καλοπροαίρετα και να είναι αυτά που λες, δεν μπορώ να δω τον Θεό αυτον....
Δεν μπορείς να τον δεις τον Θεό αυτόν, καλής μας Μαριάννα διότι
απλούστατα δεν ήρθε η ώρα :
ουδείς δύναται ελθείν προς με, εάν μη ο πατήρ ο πέμψας με ελκύση αυτόν, και εγώ αναστήσω αυτόν τη εσχάτη ημέρα.
(ο Κύριος )
Εν Χριστώ,
Κώστας.
Δεν μπορείς να τον δεις τον Θεό αυτόν, καλής μας Μαριάννα διότι
απλούστατα δεν ήρθε η ώρα :
ουδείς δύναται ελθείν προς με, εάν μη ο πατήρ ο πέμψας με ελκύση αυτόν, και εγώ αναστήσω αυτόν τη εσχάτη ημέρα.
(ο Κύριος )
Κώστα παρερμήνευσες λίγο τα λόγια μου!Δεν έγραψα οτι δεν μπορω να δω τον Θεο αλλά οτι δεν μπορώ να Τον δω μέσα από τα μάτια σου ή μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου!Τον βλέπω μέσα από τα μάτια μου και τον εμηνεύω με τον τρόπο μου!
Φιλικά
Έχω παρατηρήσει, για το χρονικό διάστημα που είμαι εδώ,
πως δεν αντιμετωπίζεις κανένα μου γραπτό με αγαπητική διάθεση.
Μου δίνεις την εντύπωση ότι περιμένεις με το χέρι στην σκανδάλη
να πυροβολήσεις...
Αν αυτό σε ευχαριστεί, πες το μου να συνεχίσω, αν μη τι άλλο τουλάχιστον
τα γραπτά μου θα δίνουν την δυνατότητα σε ένα αδελφό μου να εκτονώνεται!
Νάσαι καλά!
Σύντροφε silverCostas
Εγώ έχω παρατηρήσει πως κανένα σου γραπτό δεν είναι αντικειμενικό
και λίγα είναι λογικά
Μου δίνεις την εντύπωση πως με, σχεδόν, κάθε σου γραπτό προσπαθείς να
προσυλιτίσεις "πρόβατα" στην θρησκεία σου....
Εάν αυτό σε ευχαριστεί, συνέχισε, τουλάχιστον θα μπορούν άλλοι σύντροφοι
να παραδειγματίζονται.
Νασαι καλά!
Σύντροφε silverCostas
και λίγα είναι λογικά
Εάν αυτό σε ευχαριστεί, συνέχισε, τουλάχιστον θα μπορούν άλλοι σύντροφοι
να παραδειγματίζονται.
Νασαι καλά!
Ενώχ από τον λίγο καιρο που παρακολουθώ και είμαι μέλος του φόρουμ έχω παρατηρήσει πως αποτελείται από έξυπνους και σκεπτόμενους ανθρώπους οπότε ΑΝ είναι αυτός ο σκοπός του Κώστα μην ανησυχείς, δεν θα τα καταφέρει!Οπότε μην υποτιμάς τους συνομιλητες σου, δεν είναι εύκολοι στόχοι!
Φιλικά:)
silverCOSTAS
20-02-10, 16:17
... Οπότε μην υποτιμάς τους συνομιλητες σου, δεν είναι εύκολοι στόχοι!
Έτσι, πολύ ωραία!
Καλό και ευλογημένο Σ/Κύριακο σε όλους σας!
Εν Χριστώ,
Κώστας.
silverCOSTAS
20-02-10, 17:00
Σύντροφε silverCostas
και λίγα είναι λογικά
Συνοδίτη Ενώχ, ποια είναι τα μέτρα και τα σταθμά που χρησιμοποιείς
στην κρίση σου;
Ευτυχώς ή για άλλους δυστυχώς, δεν υπάρχουν παρά δύο είδη:
Τα Χριστοκεντρικά και τα εγωκεντρικά.
Χρησιμοποιείς λοιπόν τα δεύτερα και λογικό να σου δίνουν
λάθος μετρήσεις για μένα.
Μάθε λοιπόν, η Ορθοδοξία ποτέ Της δεν ενδιαφέρθηκε για νούμερα και ποσότητες. Δεν ενδιαφέρεται για "πρόβατα".
Ενδιαφέρεται για τους εν ελευθερία σκεπτόμενους ανθρώπους.
Δι' αυτό τον λόγο ο Θεός κατεβάζει τις αποφάσεις του στο επίπεδο της ανθρώπινης νοητικής ικανότητας
ακριβώς όπως συγκαταβαίνει να δέχεται τις ανθρώπινες σκέψεις, επειδή επιθυμεί να έχει επικοινωνία με τον λαόν Του, και όχι με "πρόβατα".
Μέσα στην πιο στενή συνάφεια με την επιθυμία αυτή ο Θεός ομολογεί τη δική του αγάπη για τους ανθρώπους και τον πόθο του
να ακούει τους ανθρώπους να ομολογούν την ευγνώμονα αγάπη τους σ' Αυτόν και να τους βλέπει να αποκαλύπτουν
τις θλίψεις τους και τις φροντίδες τους σ' Αυτόν με υική εμπιστοσύνη και να ζητούν την βοήθειά του.
Ενεργώντας έτσι, οι άνθρωποι ανυψώνονται σε ανώτερο φως και ζωή. Ο Θεός ζει, ζουν και οι άνθρωποι.
Και οι δύο πλευρές φανερώνουν αυτή τη ζωή τους με ένα συναρπαστικό διάλογο.
Ο Θεός δεν είναι ψυχρός και αδιάφορος ούτε θέλει τον άνθρωπο να είναι ψυχρός και δύσπιστος προς αυτόν, αλλά ούτε και "πρόβατο".
Ο Θεός δημιούργησε τους ανθρώπους ως υπάρξεις που θα ποθούσαν πνευματικό φως και ζέση.
Τους δημιούργησε ως πνευματικούς σπινθήρες και αυτός ο ίδιος είναι Εκείνος που είναι το πνευματικό Πυρ.
Νάσαι πάντα καλά.
Συνοδίτη Ενώχ, ποια είναι τα μέτρα και τα σταθμά που χρησιμοποιείς
στην κρίση σου;
Χρησιμοποιείς λοιπόν τα δεύτερα και λογικό να σου δίνουν
λάθος μετρήσεις για μένα.
Σύντροφε silverCostas
Για άλλη μία φορά, και προς χάρη του αντικειμενικού διαλόγου
(εάν θυμάσαι τι είναι αυτό) θα σου πρότεινα να μην κρίνεις
εξ ιδίων τα αλλότρια.
Δυστυχώς, ή ευτυχώς, ο κόσμος είναι πολύ πιο ωραίος
και λογικός από αυτόν που προσπαθούν να πλασάρουν οι
εκπρόσωποι του χριστιανισμού...
Έτσι, το ότι εσύ μπορείς/θέλεις/σου έχει μάθει ο χριστιανισμός
να βλέπεις μόνο αυτές τις δύο μεριές..
δεν σημαίνει ότι ισχύει...
Κυρίως γιατί ο χριστιανισμός δεν είναι η μόνο θρησκεία...
Μάθε λοιπόν, η Ορθοδοξία ποτέ Της δεν ενδιαφέρθηκε για νούμερα και ποσότητες.
Για ποια χρονολογία μιλάς;
Για τότε που μεταφράστηκε η Π.Δ. στα Ελληνικά μέσα σε μία νύχτα
γιατί τα Ελληνικά τα μιλούσαν οι "περισσότεροι";
Μιλάς για τότε που κάναν εκστρατείες εκχριστιανισμού των "βαρβάρων";
Μιλάς για τότε που αντέδρασαν για την κατάργηση του θρησκεύματος
από την Α.Τ.;
Για πότε μιλάς;
Δεν ενδιαφέρεται για "πρόβατα".
Μήπως τα βιβλία σας λένε άλλα;
Μήπως, τα βιβλία σας, σας χαρακτηρίζουν όλους πρόβατα
και εσείς χαίρεστε για αυτό;
Ενδιαφέρεται για τους εν ελευθερία σκεπτόμενους ανθρώπους.
Τόσο ελεύθερους που λένε:
(Αλήθεια.. εσύ δεν το είπες αυτό;)
Δι' αυτό τον λόγο ο Θεός κατεβάζει τις αποφάσεις του στο επίπεδο της ανθρώπινης νοητικής ικανότητας
ακριβώς όπως συγκαταβαίνει να δέχεται τις ανθρώπινες σκέψεις, επειδή επιθυμεί να έχει επικοινωνία με τον λαόν Του, και όχι με "πρόβατα".
Αφενός θα ήθελα να μου πεις σε ποιο θεό αναφέρεσαι...
και αφετέρου για τα πρόβατα στα είπα και πιο πάνω..
έτσι δεν σας λένε τα βιβλιαράκια σας;
αλλά ούτε και "πρόβατο".
Δηλαδή ο Τζήζας δεν είναι ο βοσκός σας και εσείς τα πρόβατα;
και δεν κρίνεις τον συνάνθρωπό σου....
Νάσαι καλά.
Τουλάχιστον αδερφέ Κώστα με τιμά το γεγονός πως κατακρίνω και κρίνω καταστάσεις και συμπεριφορές ανθρώπων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Θεού.
Όσο υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ακολουθούν το "έργο" και τις "εντολές" του "Θεού" και ότι αυτό που θα πρέπει να κάνουν έιναι να σκορπούν τα λόγια Του στο διάβα τους (λόγια που στο κάτω-κάτω ποτέ δεν γράφτηκαν απο τον Ίδιο) καταδικάζοντας έτσι τον τρόπο ζωής των υπολοιπων που δεν συμφωνεί με το θέλημά Του/Τους, θα συνεχίζει να υπάρχει και να αποδεικνύεται τόσο σοφό μέχρι και τις μέρες μας το...Μακάριοι όσοι νιώθουν τον εαυτό τους φτωχό μπροστά στο Θεό, γιατί δικός τους είναι ο καινούριος κόσμος της βασιλείας του Θεού.
Ας πάρουμε για αρχή αυτό ας προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε και αν τα καταφέρουμε ίσως να καταλάβουμε ποιος Πάπας? ποιο προφυλακτικό? ποιες εντολές? Όλα αυτά και άλλα πολλά που απασχολούν τον σύγχρονο "χριστιανό" είναι κούφια λόγια και σκέψεις, που θορυβούν ως κύμβαλο αλαλάζον.
silverCOSTAS
20-02-10, 23:23
Τουλάχιστον αδερφέ Κώστα με τιμά το γεγονός πως κατακρίνω και κρίνω καταστάσεις και συμπεριφορές ανθρώπων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Θεού.
Ελπινίκη γεια σου, τι κάνεις;
Δεν θα σε κουράσω με αυτή την απάντησή μου.
Θα ήθελα μόνο αν σου είναι εύκολο να μου εξηγήσεις αυτή την πρότασή σου,
διότι δεν την αντιλαμβάνομαι.
Τι εννοείς;
Κρίνεις συμπεριφορές ανθρώπων, των οποίων ανθρώπων οι συμπεριφορές
δεν είναι σύμφωνες με το θέλημα του Θεού;
ή
κρίνεις τις συμπεριφορές των ανθρώπων, χωρίς να έχεις (ή να σε ενδιαφέρει )
την σύμφωνη γνώμη του Θεού;
Συγχώρεσέ μου την αδυναμία να το καταλάβω,
ένεκα του χαμηλού νοητικού επιπέδου μου.
Νάσαι πάντα καλά!
δεν θα απαντησω σε κανεναν εγω ενα θελω να πω αμα περιμενουμε απο τους τραγους που καθονται στο θρονο να συμβουλευουν και για το προφυλακτικο τοτε η κατασταση μας ειναι ανεπανορθοτη....
the_black_planet
30-04-10, 12:10
παιδια,διαφωνω
διαφωνω με τον ΕΝΩΧ,διαφωνω με την Λιτσα,διαφωνω με τη Μαριαννα,διαφωνω με τον Κωστα.ωρες ωρες διαφωνω με τον εαυτο μου και πολλες φορες ενα νεο ποστ που γραφω ερχεται σε αντιθεση με καποιο προηγουμενο.
δεν θα επεκταθω στις διαφωνιες μου διοτι θα μπουμε στο τρυπακι αναλυσης του χριστιανισμου και θα μας κοψει (δικαιως) ο τριθεμιους.παρ'ολα αυτα διεξηγαγα ενα συμπερασμα και νιωθω την αναγκη να το αναφερω:
ασχετως αν ο Κωστας (silverCOSTAS) κατεχει η οχι την αληθεια,αναγνωριζω στο προσωπο του την προσπαθεια που κανει να βοηθησει τον συνανθρωπο του.δεν με αφορα καθολου το αποτελεσμα η η μεθοδολογια,αλλα η προθεση.
σε συγχαιρω λοιπον αγαπητε για την καλη σου προθεση.εχω εκατομυρια ενστασεις στα λεγομενα σου,αλλα αυτες μαλλον αφορουν αλλο νημα.κανε μια αναζητηση στην κατηγορια αυτη και τα λεμε... :)
Φίλε μου δεν αμφισβητώ τις προθέσεις του Κώστα.Αλλά φίλε Κώστα μου βγάζεις μια βεβαιότητα ότι γνωρίζεις απόλυτα το νόημα των λόγων του Χριστού και αυτό πιστεύω ότι είναι λάθος.Δηλαδή μπορεί και όντως να έχει δίκιο σε αυτά που λες αλλά πώς μπορείς να είσαι σίγουρος γι'αυτό;Μήπως πρέπει να είσαι πιο διαλλακτικός;Εγώ προσωπικά δέχομαι την διδασκαλία του Χριστού σαν μια πολύ σημαντική διδασκαλία και ως εκ τούτου έχει πολλαπλές ερμηνείες και πιθανότατα θα πάρει μια ζωή σε κάποιον να την κατανοήσει αν είναι αυτό δυνατόν...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.