Επιστροφή στο Forum : Η "Κοινωνία" της Ορθόδοξης Εκκλησίας
Πήγα σε ένα μοναστήρι σήμερα και είδα στο χώρο με τα βιβλία της μονής μια σειρά από εφημερίδες. Κοιτάζοντάς την κατάλαβα τι είναι… Η εφημερίδα που είδα και έχω στη κατοχή μου, είναι αυτή :
http://www.koinwnia.com/mod.php?mod=informasi&op=showinfo&intypeid=7
Αφορά μια κομματική παράταξη που προωθείται από τους γέροντες της Ορθόδοξης εκκλησίας αλλά και πιθανώς από την ίδια την Ορθόδοξη εκκλησία. Η περιγραφή της παράταξης είναι εδώ :
http://www.koinwnia.com/mod.php?mod=about&op=viewabout&aboutid=4
Είμαι προβληματισμένος αλλά και χαρούμενος. Επιτέλους η Ορθόδοξη εκκλησία άρχισε να παίζει στο μεγάλο παιχνίδι με σύγχρονους τρόπους. Όπως όλοι οι υπόλοιποι έτσι κι αυτοί… δε ξέρω που μπορεί να οδηγήσει πάντως είναι πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση. Πιθανότατα ένα επόμενο βήμα είναι ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας, κάτι που συμφέρει την εκκλησία αλλά όχι το κράτος, το οποίο διαχειρίζεται εκκλησιαστική περιουσία και την οποία δεν θα ήθελε να δώσει πίσω με το διαχωρισμό αλλά να την κρατήσει. Πλοκάμι αυτών των διαπλεκόμενων είναι και η γνωστή υπόθεση της Ι.Μ. Βατοπαιδίου.
Ενδιαφέρουσα κίνηση….
Πήγα σε ένα μοναστήρι σήμερα και είδα στο χώρο με τα βιβλία της μονής μια σειρά από εφημερίδες. Κοιτάζοντάς την κατάλαβα τι είναι… Η εφημερίδα που είδα και έχω στη κατοχή μου, είναι αυτή :
http://www.koinwnia.com/mod.php?mod=informasi&op=showinfo&intypeid=7
Αφορά μια κομματική παράταξη που προωθείται από τους γέροντες της Ορθόδοξης εκκλησίας αλλά και πιθανώς από την ίδια την Ορθόδοξη εκκλησία. Η περιγραφή της παράταξης είναι εδώ :
http://www.koinwnia.com/mod.php?mod=about&op=viewabout&aboutid=4
Είμαι προβληματισμένος αλλά και χαρούμενος.
Εγώ πάλι, είμαι μεν προβληματισμένος -εάν υπάρχει όντως αυτή η "κίνηση"- αλλά διόλου χαρούμενος δε...Η Εκκλησία λειτουργεί ακριβώς όπως ένα κράτος: το συμφέρον της και ΜΟΝΟ το συμφέρον της υπεράνω όλων...!!!
Επιτέλους η Ορθόδοξη εκκλησία άρχισε να παίζει στο μεγάλο παιχνίδι με σύγχρονους τρόπους. Όπως όλοι οι υπόλοιποι έτσι κι αυτοί… δε ξέρω που μπορεί να οδηγήσει πάντως είναι πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση.
Εγώ έχω μια υποψία στο που θα μπορούσε να οδηγήσει...
Τελευταία η Ελλάδα αλλάζει, γίνεται πολυπολιτισμική χώρα (με το αλλοδαπό στοιχείο ολοένα να μεγαλώνει σε αριθμό)και η εγχώρια νεολαία μεν "συντηρητικοποιείται" (σωστά το λέω; )αλλά δεν δείχνει και μεγάλη ζέση με τα της ορθοδοξίας -καθότι δίνει προτίμηση σε υλιστικές συμπεριφορές και τάσεις ζωής. Η Ορθοδοξία -στην Ελλάδα που ολοένα αλλάζει- χάνει έδαφος: σήμερα πλέον η πλειοψηφία οσον εκκλησιάζονται τακτικά είναι μεσήλικες & ηλικιωμένοι (δηλ. της γενιάς όπου τα χρόνια του '30/΄40-'60 η ορθόδοξη κατήχηση υπήρξε περίπου υποχρεωτική και πολλά παιδιά που αρνούνταν να εκκλησιάζονται ή να επισκέπτονται το κατηχητικό της γειτονιάς τους θεωρούνταν μη-εθνικόφρονες και ύποπτοι κομμουνιστικών ιδεωδών!)και οι νέοι πάν "για τα μάτια των γονέων" να ανάψουν κεράκι και...την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια "έξω"...
Οι παπάδες είναι πανικοβλημένοι αλλά δεν το δείχνουν παραέξω. Συζητιέται πάντως εντόνως το μέλλον της εγχώριας Ορθοδοξίας και...κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι είναι. Επιθυμούν δραστικές κινήσεις. Η μέσω τύπου και "ορθόδοξων" ΜΚΟ προπαγάνδα δεν πιάνει πλέον "πουλιά" στον αέρα. Τσουπ η ιδέα περί πολιτικής κινήσεως, λοιπόν...Για να δούμε... :D
Πιθανότατα ένα επόμενο βήμα είναι ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας, κάτι που συμφέρει την εκκλησία αλλά όχι το κράτος, το οποίο διαχειρίζεται εκκλησιαστική περιουσία και την οποία δεν θα ήθελε να δώσει πίσω με το διαχωρισμό αλλά να την κρατήσει. Πλοκάμι αυτών των διαπλεκόμενων είναι και η γνωστή υπόθεση της Ι.Μ. Βατοπαιδίου.
:eek: :confused: Εχμμμ...δεν μας τα λες καλά...
Η Ιερά Συνοδος είναι που ΔΕΝ θέλει διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας. Τι, να χάσουν τα τεράστια προνόμια που έχουν; Εδώ απειλούν πολιτικούς, βουλευτές και αρμόδιους-αναρμόδιους πως "ή τ' αφήνετε όπως έχουν ή θα κατεβάσουμε τα φονταμενταλιστικά γερόντια στους δρόμους για συλλαλητήρια" (ή και...χειρότερα ακόμα!). Πολλοί πολιτικοί μας θα΄θελαν να ακολουθήσουμε το γαλλικό μονοπάτι,αλλά οι παπάδες τους απειλούν πως θα επηρρεάσουν τον κόσμο εναντίον τους, στις εκλογικές περιφέρειες όπου ανήκουν. Αναγκαστικώς, γίνονται μουγκοθανάσηδες!Ποιός έλεγχος κράτους επί της εκκλησιαστικής περιουσίας; Ποιά... διαχείρηση; :eek: Ανέκδοτο είναι; Τα "βατοπεδινά" και τα συναφή διαπλεκόμενα δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου...
Κακόμοιρη Ελλάδα...
Ενδιαφέρουσα κίνηση….
Μια εφιαλτικά "ενδιαφέρουσα" κίνηση -εάν όντως υφίσταται μια τέτοια...
Μια εφιαλτικά "ενδιαφέρουσα" κίνηση -εάν όντως υφίσταται μια τέτοια...
Σχετικά με τον υφίσταται η κίνηση μπορείς να διαβάσεις στην ιστοσελίδα τους:
www.koinwnia.com
Δεν τα λέω εγώ, αυτοί τα δηλώνουν... δημόσια και επώνυμα.
Σχετικά με το διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας, το σχόλιο ήταν δική μου εκτίμηση για το "¨επόμενο βήμα" και μάλιστα από πλευράς πολιτείας, εάν και εφόσον εμφανιστεί δραστικά στο προσκήνιο το εν λόγω κόμμα. Να τονίσω ότι ο αρχιγός του κόμματος αυτού δελώνει ότι :
[...]Ζώντας μέσα και όχι απλά κοντά στην Εκκλησία, έμαθα πόσο σημαντικό είναι να μη διαχωριστεί ποτέ το κράτος από την Εκκλησία. Πόσο μεγάλη σημασία έχει αυτός ο άρρηκτος δεσμός του σώματος που λέγεται Κράτος με την ψυχή που είναι η Εκκλησία. Πόσο μοιραία θα ήταν μια τέτοια ενέργεια που τόσο άσκεφτα και επιπόλαια λένε και ξαναλένε οι σημερινοί πολιτικοί, φανερώνοντας το πόσο επιδερμικά αντιμετωπίζουν όλα τα πραγματικά προβλήματα αυτού του τόπου.[...]
ΠΗΓΗ : http://www.koinwnia.com/mod.php?mod=about&op=viewabout&aboutid=2
Οπότε συμφωνεί αυτό που είπες Η Ιερά Συνοδος είναι που ΔΕΝ θέλει διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας.
Ωστόσο να σου υπενθυμίσω ότι η Ορθόδοξη εκκλησία υπάρχει 17 αιώνες, υπάρχουν πολλές συμφωνίες γραπτές οι οποίες για να ισχύσουν στις "διαπραγματεύσεις" χρειάζεται ο νόμος του ισχυρότερου. Κάποιος λέει ότι "ορίστε το έγγραφο" και ο άλλος λέει "είναι παλιό και δε το δέχομαι" και ο κύκλος ξεκκινά, συνεχίζεται ή/και διαιωνίζεται.
Ψάξε όμως λίγο καλύτερα τις σύγχρονες συμφωνίες ανάμεσα στο Ελληνικό κράτος και την Ορθόδοξη εκκλησία, αρκετές φορές "βοήθησε" η εκκλησία με λογικά ανταλλάγματα, κάτι που κανένας άλλος δε κάνει (εκτός κι αν πρόκειται για εκμεταλλευτική συμφωνία όπως οι δανεισμοί).
Όσων αφορά την προσέλευση του κόσμου στην εκκλησία, να σου τονίσω ότι επειδή ΔΕΝ είσαι και πολύ της εκκλησίας αγνοείς ότι το μέγιστο ποσοστό των κατηχουμένων και πιστών Ορθόδοξων Χριστιανών (αυτών που εξομολογούνται, προσεύχονται και κοινωνούν), είσαι κάτω από 40 ετών και είναι πάρα πολλοί... απλά δε το δείχνουν .... κρύβονται κάπως όπως και την εποχή των διωγμών θα λέγαμε...
Άλλωστε αν ακούσεις ανεπίσημες συζητήσεις, πολλοί είναι οι Ιερείς και οι Επίσκοποι που επιθυμούν να κλείνουν οι θύρες της εκκλησίας σε όσους δεν είναι πιστοί Χριστιανοί (αυτοί που εξομολογούνται, προσεύχονται και κοινωνούν).
Τέλος να σου υπενθυμίσω τις άπειρες περιπτώσεις που είδα και συνάντησα όπου όσο τα πράγματα στη ζωή κάποιου είναι καλά, ο Χριστός τους είναι αδιάφορος και κάνουν γιόγκες ξόρκια και κρεπάλες...
Μόλις τους έρθει ή τους χωθεί το όποιο αγγούρι στο κώλο όλοι τρέχουν στο παπά και στην εκκλησία να τους σώσει... ενώ οι γιόγκες και τα ξόρκια απλά ξεχνιούνται χοχοχο...
στις μέρες μας είναι περισσότερα τα αγγούρια λόγω κρίσεως...
Υ.Γ. Η εκκλησία αν προσεγγιστεί ως μιας μορφής πολυεθνική επιχείρηση, υπάρχει εδώ και 17 αιώνες (1700χρόνια).. η κοκα κόλα πόσα χρόνια υπάρχει; πόσα λεφτά έχει; ΔΕΝ έχει ανάγκη η εκκλησία να ζητάει το πεντάευρω από το πολίτη, απλά χρειάζεται να εκσυγχρονιστεί στις μεθόδους της, όπως και ήδη αρχίζει να κάνει...
Το ότι ζητάει όμως και το πεντάευρω-εικοσαύερω κτλ είναι κάτι που ελπίζω να λήξει με το διαχωρισμό της εκκλησίας-κράτους και το κλείσιμο των θυρών στους άπιστους...
Όντως είναι τρομοκρατικό να ξυπνάει μια κοιμισμένη αρκούδα...
Φιλοι μου καλησπερα σας.
Δυστυχως ολες οι θρησκειες αρεσκονται να βρισκονται διπλα στην εκαστοτε
εξουσια και πολλες φορες να ειναι παραεξουσια....
Με τον φοβο του θανατου που χρησιμοποιουν τα ΙΕΡΑΤΕΙΑ καθυποτασσουν
τον Λαο....
Μεσω αυτου με εμμεσο τροπο καθοδηγουν ακομα και πολιτικα...
Η "Δεξια του Κυριου" δεν νομιζω να το εχετε ξεχασει ????????????
Καποιοι που δε πετανε (απο οποιονδηποτε χωρο) ρουκετες του τυπου
"διαχωρισμος" Κρατους και Εκκλησιας αλλα μην νομιζεται πως το εννοουν....
Εαν πραγματι θελουν τον διαχωρισμο τοτε ας πληρωνονται οι Ιερεις απο την
Εκκλησια να φορολογηθουν ΟΛΑ τα ακινητα (οικηματα-κτηματα) οπως του
απλου Πολιτη καθως να μην υπαρχει και η ΝΑΟΔΟΜΙΑ.....
Βεβαια να φορολογηθουν ολες οι επιχειρησεις της Εκκλησιας.....
Τωρα για τους κυριους αυτους που προσπαθουν να κανουν "κομμα" θα μου
επιτρεψεται να ειμαι αρκετα επιφυλακτικος με αυτο....
Βεβαια οι διαδαχες του Χριστου ουδεμια σχεση εχουν με ολα αυτα...
Ευχαριστω.
Χμ.. Δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με το παρακρατος της εκκλησιας, αλλα εχω σχηματησει καποια αποψη.. Καταρχην οπως ξερουμε, "στρατολογουνται" μοναχοι μορφομενοι, σε διαφορους τομεις για "αγνωστους" λογους. Μεσω της εξωμολογησης γινεται καποιου ειδους πλησης εγκεφαλου και τρομοκρατωντας τον εξωμολογουμενο τον ωθουν στον "μοναχισμο"...
Απο μικρος με μαθανε οτι αν δεν κανω καλες πραξεις θα παω στην κολαση και θα βασανιζομαι εις τους αιωνας των αιωνων. Παραλληλα ο Θεος αγαπαει και τον κλεφτη και τον νοικοκυρη... χμ... κατι δε μου κολλαει. Τρομοκρατια..αυτο μονο εχω να πω.. Η εκκλησια αρεσκεται στο να ελεγχει τα πληθη και τη μαζα, τρομοκρατωντας τον κοσμο πως αν δεν κανει αυτο που και καλα ειπε ο Θεος (απο το ραδιο αρβυλα το ειπε?), θα καουν στη κολαση. Φυσικα το εχουν φερει στα μετρα τους, με τους ολοχρυσους ναους, τις τεραστιες περιουσιες...ενω ο κοσμος δεν εχει να φαει.. Παιδια πεθαινουν απο την πεινα και η εκκλησια εχει χρυσους πολυελαιους και δισκοποτηρα...χμ.. καλο ε?
Μιλανε παντοτε εκ μερους (και καλα) του Θεου.. λενε.. "ειναι θελημα θεου", "ο θεος διδαξε", "ο θεος ειπε", κλπ κλπ... Τι μας λες ρε? Εκανε και ο Θεος facebook? Επισης το αλλο...Η εκκλησια απο τη μια μας λεει "βοηθατε αλληλους", να σεβεστε τους παντες...ενω, σε καθε σχολειο σε Ελλαδα/Κυπρο και καθε ταξη, υπαρχουν χριστιανικες εικονες...εχουν ρωτησει τον καθενα τι πιστευει? Αυτο δεν ειναι λιγο φασιστικο? Στο απολυτηριο λυκειου αναγραφεται το θρησκευμα...καποιοι το θελουν πισω και στις ταυτοτητες..χμ..γιατι ομως? Ισως χριστιανισμος σημαινει "ταμπελα" και διαχωρισμος? Νομιζω ετσι ειναι.. Απο την πρωτη μερα που γεννηθηκαμε μας βαλανε ταμπελα (ονομα), μετα απο λιγους μηνες μας βαφτισανε χωρις να μας ρωτησουν (θρησκευμα), καθως μεγαλωναμε μας μας βαπτισαν με ιδεολογιες (πολιτικα κομματα), μας φορεσαν ταμπελα για την ποδοσφαιρικη ομαδα που θα υποστηριζουμε...Γιατι? Εχουμε ξεχασει οτι ειμαστε ολοι φτιαγμενοι απο το ιδιο υλικο..αλλα επειδη ξεφυγα λιγο...πισω στο θεμα μας.
Η εκκλησια, λειτουργει αυτονομα, με σκοπο την εξουσια, επεμβαινοντας σε πολιτικα ζητηματα, οικονομικα ζητηματα, και ο,τι πνευματικοτητα μας εχει απομεινει. Δεν εχει σκοπο να μας δωσει εισιτηριο για τον "παραδεισο" παρα μονο να μας εχει υπο ελεγχο τρομοκρατοντας μας. Η δραση της εκκλησιας κυμαινεται στον υλιστικο τομεα. Ηδη κατορθωσε με το ΛΑΟΣ, να κανει τα πρωτα της βηματα στην πολιτικη. Κατορθωσε επισης να καταστρεψει οποιαδηποτε γι αυτους απειλη (αρχαιους ναους, χειρογραφα, βιβλια, κλπ κλπ), ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ τον κοσμο να τους ακολουθει ΤΥΦΛΑ και με το ετσι θελω. Εχει γινει της μοδας το ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, και οσοι το συμμεριζονται, ειναι στην πλειοψηφια τους ρατσιστες (ισως καποιοι χωρις να το θελουν κι ας λενε το αντιθετο), ακομα και με αλλους Ελληνες.
Δωστε τα λεφτα σας να σωθουν ζωες κυριοι, και αφηστε τις παπαριες. Αλλα ναι...ειναι θελημα θεου να φτιαχνονται χρυσα δισκοποτηρα και χρυσα σκυπτρα, και πολλα αλλα...
Ισως να ξεφυγα λιγο, αλλα παρασυρθηκα..Εχω αηδιασει με τα παιχνιδια της εκκλησιας..
φιλε AVATARGR
Με τον φοβο του θανατου που χρησιμοποιουν τα ΙΕΡΑΤΕΙΑ καθυποτασσουν το λαο
αυτη η παραγραφος ειναι ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ θεμα,που δεν μπορει να αναπτυχθει εδω.αναφορικα μονο θα σου πω πως η λεξη "καθυποτασσουν" που χρησιμοποιησες δεν ειναι απαραιτητα σωστη,οπως και ο φοβος του θανατου βρισκεται μεσα στις διδαχες του Χριστου.πολυ συχνα σε κοινωνικο η ακομη και σε προσωπικο επιπεδο,χρησιμοποιουμε τον φοβο για να πετυχουμε το σκοπο μας,ο οποιος δεν ειναι παντα αθεμιτος(βλεπε σχεσεις γονιου-παιδιου,οπου η τιμωρια χαλιναγωγει τα ατακτα παιδια).
Εκκλησια να φορολογηθουν ΟΛΑ τα ακινητα (οικηματα-κτηματα) οπως του ...
ειναι κατι το οποιο εχω ηδη αναφερει σε αλλο νημα.ειναι κατι ομως που δεν ειχα σκεφτει και το παραθετω τωρα:αν υπηρχε διαχωρισμος εκκλησιας-κρατους,τοτε ναι μεν η εκκλησια θα πληρωνε φορους,απο την αλλη δε θα εισεπρατε ενοικια.με δεδομενο οτι ο ανωτερος συντελεστης φορολογιας ειναι το 40% των κερδων,βαλε κατα ποσο θα εβγαινε κερδισμενη η εκκλησια απο τη συγκεκριμενη συναλλαγη!!
φιλε Indigocy
σε γενικες γραμμες εχεις δικιο,ομως εχεις την ταση να τα ισοπεδωσεις ολα.αρχικα να σου πω πως σε πολλα απο αυτα που αναφερεις φταινε οι γονεις μας και οχι η εκκλησια.για παραδειγμα το βαπτισμα δεν ειναι υποχρεωτικο,αλλα οι ιδιοι μας οι γονεις κινησαν τα νηματα για να γινει.οσον αφορα το μαθημα των θρησκευτικων,λογικα θα ξερεις οτι δεν ειναι υποχρεωτικο και αν δηλωσεις αλλοθρησκος τοτε εχεις το δικαιωμα απαλλαγης.
για να καταλαβει καποιος ολα αυτα τα "μη" που λεει η εκκλησια
(και που τοσο επιπολαια λετε εσεις σαν ελεγχο των μαζων),θα πρεπει πρωτα να εντρυφισει στον χριστιανισμο,να περασει θα ελεγα σε αλλο πνευματικο επιπεδο οσον αφορα την κατανοηση της διδασκαλιας του Χριστου.περιληπτικα θα ελεγα πως προσπαθει να μας απελευθερωσει απο την δουλια που μας διακατεχει στα παθη μας.αληθεια εχετε ακουσει ποτε πραγματικο χριστιανικο κυρηγμα,η απλως σας ερχονται στο μυαλο μεμονωμενα περιστατικα?βεβαια αυτο δεν αναιρει πως ο οποιοσδηποτε
(παππας) ηθελε,θα μπορουσε να χρησιμοποιησει ευκολα για εξυπηρετηση συμφερωντων τον αμορφωτο και χωρις κριση λαο.παντου υπαρχουν οι καλοι και οι κακοι.
τελος να πω κατι για την οικονομικη δυναμη της εκκλησιας.
αν η εκκλησια δεν ειχε χρημα,θα ηταν ευκολος στοχος για τον καθενα και θα την ειχαν "φαει".η οικονομικη ισχυς ειναι απαραιτητη για να σταθει καποιος στη σημερινη κοινωνια και να μπορεσει να κανει το εργο του χωρις να τον πυροβολουν.το να μοιρασει τα χρηματα στον κοσμο θα ηταν μια εντελως λανθασμενη κινηση αφου:
α.το χρημα την κανει σεβαστη και απο τους απιστους
β.ειναι αντιθετο με τη διδασκαλια της να δινει στον κοσμο χρημα,προσφεροντας του ετσι υλη αντι για πνευμα(αληθεια,η υλη τρωει το πνευμα!!)
στην περιπτωση των φτωχων,βλεπουμε πως ο οποιοσδηποτε μπορει να στεγαστει και να τραφει μεσα στην εκκλησια για οσο καιρο θελει.το θεμα ειναι οτι (σχεδον)κανεις δεν θελει,αφου θα πρεπει συναμα να ακολουθησει και το μονοπατι του Θεου.θα ηταν παραλογο να χρηματοδοτησεις καποιον μακρυα απο τον Θεο,ωστε αυτος μετα να ακολουθει το μονοπατι του "διαβολου".ειναι σαν να εχετε ενα γιο και ενω ξερετε πως συχναζει σε στεκι ναρκωμανων,εσεις να του δινετε καθημερινα 50ευρα.για ακομη μια φορα θα τονισω πως υπαρχουν πολλες "λαμπρες" εξαιρεσεις (παππαδων),οπου εχουν καταχραστει χρηματα της εκκλησιας και των πιστων.επαναλαμβανω πως παντου υπαρχουν οι καλοι και οι κακοι.
προσωπικη μου αποψη ειναι πως η εκκλησια δεν πρεπει να εμπλακει με την πολιτικη.την εκκλησια δεν πρεπει να την απασχολει καθολου η οικονομικη αναπτυξη μιας χωρας,παρα μονο η πνευματικη.η αλλαγες που πρεπει να κανει η εκκλησια πρεπει να ειναι εσωτερικες,αρχικα με αξιολογους και πραγματικα πιστους ιερεις και τελος με προσαρμογη στη συγχρονη κοινωνια,ετσι ωστε οι νεοι να μπορεσουν να μαθουν την αληθινη διδασκαλια και οχι απο αποσταση να νομιζουν πραγματα και να την κατηγορουν.μην ξεχναμε πως τους θρησκευομενους δεν τους απασχολει η επιτυχια και η καλοπεραση στην επιγεια ζωη αλλα η ευρεση της αληθινης οδου για την αιωνια.
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Φίλε μου no slave οι λέξεις δεν αλλάζουν τρομερά αυτό που αναφέρω...
Σχετικά με το θέμα του θανάτου δεν νομίζω πως είναι το κατάλληλο τόπικ
να κάνουμε μια σημειολογική ανάλυση περι θανάτου μέσα στα Ευχαγγέλια..
Πάντος χρησιμοποιείται ο θάνατος σαν τον "μπαμπούλα"....
Σχετικά δε με την περιουσία πιστεύεις πως θα κέρδιζε η Εκκλησία εάν γινόταν
ο διαχωρισμός απο το Κράτος ??????
Εαν ναι γιατι δεν το δέχεται και το πολεμά με νυχια και με δόντια...
Ξέρουν τι κάνουν...
Η αναφορά πως πρέπει να έχει οικονομική ευχέρεια η Εκκλησία συμφωνώ
αλλά όχι σε βάρος του Κοινωνικού συνόλου....
Το Βατοπαίδι ήταν η κορυφή του παγόβουνου....
Πολιτικοι (όλων των επιπέδων) ,Διοικητές ΔΕΚΟ , Δημόσιες υπηρεσίες ,
Δικαστικοί γυρο γυρο όλοι και στην μέση η Εκκλησία με την περιουσία της
που είναι ο μεγαλύτερος Ιδιοκτήτης μετα το Δημόσιο....
Διαχωρισμός και ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ....
Ευχαριστώ.
φιλε AVATARGR καλησπερα
Σχετικά δε με την περιουσία πιστεύεις πως θα κέρδιζε η Εκκλησία εάν γινόταν ...
προφανως θα γνωριζεις πως μεγαλο μερος του δημοσιου,στεγαζεται σε ακινητα που ανηκουν στην εκκλησια.αν το κρατος εκανε το λαθος να φορολογησει την εκκλησια,τοτε και η εκκλησια με τη σειρα της θα εξαναγκαζε το κρατος να της πληρωνει ενοικια μαμουθ.σκεψου τωρα τα απλα μαθηματικα:εισπρατω ενοικιο 10.000 ευρω και πληρωνω για αυτο φορο 10.000Χ40%=4.000 ευρω.αρα εχω κερδος της ταξης των 6.000 ευρω.επισης θα πρεπει να γνωριζεις πως ο χρυσος δεν φορολογειται,παρα μονον αποτελει τεκμηριο μονο κατα την αγορα του.το θεμα ειναι πως στην εκκλησια ο χρυσος προυπαρχει.οσον αφορα τον φορο ακινητης περιουσιας στις εκτασεις ειναι τις πλακας, αφου θεωρειται τεκμαρτο ετησιο εισοδημα σαν αγροτικα(οσοι εχουν χωραφια θα ξερουν)με αστειους φορολογικους συντελεστες.
θα μπορουσαμε να μιλησουμε για συμφερον του κρατους,μονο εαν αλλαζε η φορολογικη νομοθεσια.τοτε ομως θα ισχυε το ιδιο και για τις μεγαλες Α.Ε και Ε.Π.Ε,πραμα το οποιο δεν ωφελει το καπιταλιστικο συστημα.αν ο νομος ισχυε μονο για την εκκλησια,τοτε θα ηταν το λιγοτερο αντισυνταγματικος,εως και φασιστικος.
Εαν ναι γιατι δεν το δέχεται και το πολεμά με νυχια και με δόντια.......
διοτι κανεις δεν θελει να χασει τη βολη του.ας μην αναφερθω στο κρατος,αλλα στην εκκλησια.ποιος αρχιμανδριτης η αρχιεπισκοπος θα ηθελε τον Σ.Δ.Ο.Ε μεσα στο "μαγαζι" του?μαλλον κανενας,ωστε να μπορουν να απλωνουν τα χερακια τους αφοβα,χωρις να ελοχευει ο φοβος της φυλακισης.αρα λοιπον ο διαχωρισμος εκκλησιας-κρατους,δεν συμφερει τους διεφθαρμενους και οχι το σωμα της εκκλησιας οπως προανεφερες.τωρα,το αν υπαρχουν διεφθαρμενοι που διοικουν την εκκλησια ειναι αλλο θεμα.το ιδιο παντως ισχυει και στην πολιτικη,ακομη και στο ποδοσφαιρο :)
Η αναφορά πως πρέπει να έχει οικονομική ευχέρεια η Εκκλησία συμφωνώ
αλλά όχι σε βάρος του Κοινωνικού συνόλου....
φυσικα και οχι σε βαρος του κοινωνικου συνολου.βεβαια το να ζω σε βαρος του αλλου,σημαινει πως τον εκμεταλευομαι κατα καποιο τροπο.στην εκκλησια δεν συμβαινει αυτο αφου κανεις δεν δινει χρηματα υποχρεωτικα.μαλλον το κρατος ζει σε βαρος του κοινωνικου συνολου,οπου τα εργα που προσφερει δεν ειναι αναλογα με τους φορους(οι οποιοι ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ).
να σου πω εγω τι θα ηθελα απο την εκκλησια...
θα ηθελα να φτιαξει μικρα χωρια(που να της ανηκουν)και εκει να προσφερει στεγη και εργασια σε πραγματικα φτωχους.διοτι για μενα φτωχος δεν ειναι αυτος που του κατασχετουν το ΒΜV επειδη δεν εχει να πληρωσει τη δοση,ουτε αυτος που παιρνει 700 ευρω αλλα τα 100 τα πληρωνει σε λογαριασμους κινητου!!φτωχος ειναι ο οικογενειαρχης που δεν μπορει να προσφερει τα βασικα στο παιδι του.αυτοι πρεπει να βοηθηθουν,αν και παλι τα κριτηρια ειναι δυσκολα(σκεψου μια οικογενεια να ειναι φτωχη,επειδη ο πατερας παιζει τζογο).
και φυσικα το βασικοτερο που θα ηθελα απο την εκκλησια,ειναι να κανει μια εσωτερικη εκκαθαριση και να απαλλαγει απο ολη αυτη τη βρωμια που αμαυρωνει το ονομα της και στρεφει τον κοσμο μακρια απο τον Θεο.
Διαχωρισμός και ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
εδω το κρατος δεν μπορει να εχει ξεκαθαρες οικονομικες πραξεις με τους επιχειρηματιες,θα εχει με την εκκλησια?για σκεψου,γιατι χαριστικαν τα χρεη στις Π.Α.Ε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ?μα γιατι θα χασουν ψηφους!!γιατι χαριζονται τα χρεη στους εφοπλιστες?γιατι υπαρχουν και οι σημαιες του παναμα!!
αλλα τι λεω...εδω δεν υπαρχει διαφανια αναμεσα στους φορεις του ιδιου του κρατους!!
κλεινοντας,θα διατυπωσω λιγο διαφορετικα το σλογκαν σου..
ΥΓΕΙΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
αν ηθελαν,θα μπορουσαν να προσφερουν πολλα ενωμενοι
Φίλοι μου καλημέρα σας.
Φίλε μου no slave νομίζω πως αρχίζουμε να μπαινουμε στην καρδία του
θέματος....
Εδω και αρκετα χρόνια είχε αρχίσει μια προσπάθεια να στεγασθούν διάφορες
δημόσιες υπηρεσίες σε Ιδιόκτητα κτήρια....
Αυτά που έχουν να κερδίσουν απο τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους
είναι απείρως μεγαλύτερα απο τα τυχόν μεγάλα ενοίκια που θα δώσουν...
Πάντος τα περισσότερα κτήρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και είναι
νοικιαζόμενα και ανοίκουν σε Ιδιώτες...
Ξεκαθάρισμα ρόλων ξεκαθάρισμα της περιουσίας και φορολογησή της....
Όσο για την κτηματική (όχι Κτηριακή) δεν ανέρχεται σε μερικές
εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα αλλά για εκατομμύρια...
Πιστεύω πως θα γνωρίζεις πολλές υπάρχουν στις παραλίες μας (στις
ωραιότερες) χιλιάδες στρέμματα στην ιδιοκτησία της που εχουν νοικιασθεί
για 99 χρόνια πολλά απο αυτά....
Δεν έχω αναφέρει για Ιερά κειμήλια που αυτά έχουν Ιστορική σημασία και
συναισθηματική και δεν έχω κάνει καμμιά αναφορά για αυτά....
Αλλά μια και αναφέρεις για τον χρυσό να αναφέρουμε και το ασήμι αλλά
και τους πολίτιμους λίθους που αρκετά απο αυτά τα πουλάει η εκκλησία...
Με αυτά τι γίνεται ??????
Το ότι το κράτος είναι ανίκανο αυτό δεν είναι άλλοθι για την μη φορολόγιση
της περιουσίας την Εκκλησίας..
Ευχαριστώ.
τελος να πω κατι για την οικονομικη δυναμη της εκκλησιας.
αν η εκκλησια δεν ειχε χρημα,θα ηταν ευκολος στοχος για τον καθενα και θα την ειχαν "φαει".η οικονομικη ισχυς ειναι απαραιτητη για να σταθει καποιος στη σημερινη κοινωνια και να μπορεσει να κανει το εργο του χωρις να τον πυροβολουν.το να μοιρασει τα χρηματα στον κοσμο θα ηταν μια εντελως λανθασμενη κινηση αφου:
α.το χρημα την κανει σεβαστη και απο τους απιστους
β.ειναι αντιθετο με τη διδασκαλια της να δινει στον κοσμο χρημα,προσφεροντας του ετσι υλη αντι για πνευμα(αληθεια,η υλη τρωει το πνευμα!!).
!!!!!!!!!!
Μα καλά no slave,πως διάβολο σκέφτεσαι έτσι;
Ούτε και οι πιο...καραδεξιοί δεν το ομολογάνε έτσι ανοικτά...!
Αν τούτη η δηλωσή σου, δεν αποτελεί μια ακραία αποθέωση του ΚΥΝΙΣΜΟΥ,θα'΄θελα να'ξερα τι είναι...
Ώστε μια θρησκεία έχει ανάγκη το...χρήμα εεεε; Τα περί του Χριστιανικού Μηνύματος πολύ εύκολα το προσπεράσαμε -ευχαριστώ-ευχαριστώ-ευχαριστώ!!!
Μόλις βοήθησες να εμπλουτιστεί η επιχειρηματολογία όσων επιθυμούν σαφέστατο διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας, αν όχι κατάργηση/οριστικού λουκέτου αυτής ή αλλαγής της συγκεκριμένης διάταξης του Συντάγματος περί της "επίσημης εγχώριας θρησκείας" ή και δήμευσης της λεγόμενης "εκκλησιαστικής περιουσίας" χάριν του απλού λαού (και για το ξεπέρασμα -γιατί όχι;- της παρούσης οικονομ.κρίσης...)
Το όλο πράγμα με τη ελλαδική Εκκλησία, πιστεύω, έχει παρα-ξεφτιλιστεί πια! Είναι πια καιρός να τελειώνουμε με δαυτήν, μια ώρα αρχύτερα...
Αρκετά μας ταλαιπώρησε. Αρκετά ταλαιπωρήθηκε ο τόπος τούτος... :mad:
φιλε AVATARG,θα σου απαντησω με ερωτηση,μιας και δεν εχω στοιχεια στα χερια μου για το ποσες δημοσιες υπηρεσιες (η ορφανοτροφεια) στεγαζονται σε ακινητα της εκκλησιας.
η ερωτηση λοιπον εχει ως εξης:γιατι τοσα χρονια δεν καταφερε το ιδιο το κρατος να διαχωριστει απο την εκκλησια,αφου τα οφελη θα ηταν τεραστια?χρονο με το χρονο,το κρατος μειωνει το συντελεστη φορολογιας των ανωνυμων εταιριων,ενω αντιθετα επιβαρυνει τους απλους μισθωτους και συνταξιουχους.ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ?οπως σου ειπα και σε προηγουμενο ποστ,υπαρχουν και οι σημαιες του παναμα.καποιοι φιλε μου βρισκονται σε θεση ισχυος και το κρατος κανει τουμπεκι.αυτο λεγεται καπιταλισμος και τον σιχαινομαι.
οκ λοιπον,στις ανωνυμες δεν μπορει να παρεμβει.τι φοβαται ομως στην εκκλησια?γιατι δεν το προωθει?μην ξεχνας οτι το συγκεκριμενο θεμα ανοιχτηκε επειδη η ΕΚΚΛΗΣΙΑ δειχνει τασεις διαχωρισμου απο το κρατος και οχι το αντιθετο.πανε δηλαδη να φανε το κεφαλι τους μονοι τους?
φιλε mallen
δεν ξερω αν πρεπει να συνεχισω να σε αποκαλλω "φιλε",μετα το τελευταιο σου ποστ.οπως προειπα,σιχαινομαι τον καπιταλισμο,ποσο μαλλον τον φασισμο(δεν εντοπιζω και μεγαλες διαφορες).αυτα τα "καραδεξιοι" να τα λες στους πολιτικα συνειδητοποιημενους(χαχα) συμπολιτες μας που εκλεγουν για κυβερνησεις καπιταλιστικα και ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ κομματα.αλλα δεν θα ασχοληθω αλλο με την πολιτικη,εξαλλου δεν ανηκει σαν θεμα σε τουτο το φορουμ.ας προσπαθησω να σου εξηγησω τι ειπα,μιας και στο μυαλο μου εχω παντα το ενδεχομενο να μην εγραψα κατι καλα και να μπερδεψα τον συνομιλητη μου.
δεν ειπα ποτε πως μια θρησκεια εχει αναγκη το χρημα,ειδικα ο χριστιανισμος.ειναι αλλο η θρησκεια και αλλο η εκκλησια(θεωρω πως το γνωριζεις αυτο,κρινοντας απο παλαιοτερα ποστ σου).
λεω λοιπον πως η εκκλησια εχει αναγκη το χρημα,ετσι ωστε να εχει μια μορφη εξουσιας και να μπορει να σταθει ορθια απο τους διωκτες της.
η εκκλησια διδασκει την θρησκεια.με το χρημα-εξουσια,πετυχαινει εναν (αναγκαιο)σεβασμο απο ολους και ετσι μπορει να λειτουργει πιο ανετα.για παραδειγμα το παιδι μαθαινει για τον χριστιανισμο απο το δημοτικο με το μαθημα των θρησκευτικων.θεωρεις πως θα συνεβαινε αυτο αν η εκκλησια δεν ειχε οικονομικη δυναμη,ετσι ωστε να παρεμβαινει στο κρατος?
αυτα mallen δεν ειναι αποψεις μου, αλλα πραγματικοτητα.ποτε δεν ειπα οτι ειναι θεμιτο αυτο,αλλα αναγκαιο κακο.οχι γιατι προσφερει σε μενα και σε σενα,αλλα γιατι προσφερει στην ιδια την εκκλησια.εδω θα τονισω για μια ακομη φορα πως δυστυχως προσφερει και σε πολλους μακρυχερηδες που διοικουν την εκκλησια.αλλα με την ιδια λογικη,ουτε στο κρατος να εμπιστευομαστε χρημα,αφου εκει οι μακρυχερηδες περισσευουν.
οσον αφορα το χριστιανικο μηνυμα,δεν το προσπερασα καθολου,οποτε τζαμπα με ευχαριστεις.γιατι οποιος σεβεται το χριστιανικο μηνυμα,δεν θα απαιτουσε απο την εκκλησια χρηματα αλλα πνευματικη καθοδηγηση.κανεις ποτε δεν γκρινιαξε για την απουσια της πνευματικης διδασκαλιας,ολους τους πειραξε που υπαρχουν λεφτα και δεν δινονται.γιατι ολοι ειναι υλιστες και ακομη και ο λαβευ θα παραδεχοταν οτι ειναι χριστιανος ,αν η εκκλησια του εδινε κανα δυο εκατομυριακια!!πραγματι ξερεις ποσο αγια θα χαρακτηριζοταν η εκκλησια εαν μοιραζε τον πλουτο της?θα φωναζες mallen αν ελεγα οτι η εκκλησια καλα κανει και δεν δινει πνευματικη διδασκαλια?οχι!!μολις ειπα ομως για χρημα,σας τσιγκλισε λιγακι,ετσι?"ο εχων τα δυο,να δινει το ενα",σε ποιον ομως?σε αυτον που δεν εχει,οχι στον υπερκαταναλωτη.οσοι θελουν περισσοτερα να πανε να δουλεψουν,η να επαναστατησουν εναντιον των τραπεζων και του οικονομικου συστηματος γενικοτερα.οσοι δεν εχουν τιποτα,ας πανε να μονασουν.εκει θα βρουν και στεγη και τροφη.δεν θελουν ομως γιατι δεν γουσταρουν την εκκλησια,απαιτουν ομως απο αυτην βοηθεια.
εγω "φιλε" δεν ασχολουμαι με εκκλησιες,γιατι δεν εχουν να μου προσφερουν τιποτα.του στραβου το δικιο ομως το λεω.και οτι λεω,το λεω σαν απλος παρατηρητης και οχι γιατι ασχολουμαι με τα δρωμενα.αν καπου κανω λαθος διορθωσε με,εξαλλου κανεις δεν ειναι ασφαλτος(που λεει και η ατζελα).και αν θες φροντισε ετσι, ωστε στο επομενο ποστ μου να μην βαζω τη λεξη φιλε σε εισαγωγικα.
Φιλοι μου καλησπερα σας.
Φιλε no slave ΠΟΤΕ η Εκκλησια της Ελλαδος (εκτος απο καποιες σοβαρες
φωνες) δεν ηθελαν και δεν θελουν τον χωρισμο της απο το Κρατος...
Με τον χωρισμο θα πρεπει να γινει ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΑΤΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ
ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ κατι που θα τριβουμε τα ματια μας εαν
πραγματοποιηθει...
Εκτος απο αυτο ολες οι πωλησεις κινητων και ακινητων θα περνανε απο
ελεγχο...
Το 1983-5 ο υπουργος Παιδειας και θρησκευματων (Α. Τριτσης) εκανε
προταση χωρισμου και σε λιγο καιρο "παραιτηθηκε"!!!!!!!!!!!!!!!
Απο τοτε πολυ νερο κυλησε στο αυλακι και οσες φωνες ακουστικαν να λενε
για τον χωρισμο επεσαν στην αφανεια....
Ξερεις γιατι ???????
Υπολογιζουν στο πολιτικο κοστος απο τους Θρησκολυποτους.....
(Μην ξεχνας φιλε μου και την δεξια του κυριου!!!!!!!!!!)
Σημερα με ολα αυτα που εχουν συμβει αρχιζει και παλι να συζητιεται αυτο
το θεμα.....
Ανοιγεις ενα μεγαλο θεμα για το εργο της Εκκλησιας εαν θελεις να το
συζητησουμε ειμαι προθυμος για αυτο.
Η Εκκλησια θελει χρημα και εξουσια κατι που ο Χριστος αποποιηθηκε...
Ευχαριστω.
ειδες φιλε AVATARGR που ερχεσαι στα λογια μου?πολιτικο κοστος λοιπον :rolleyes: (αυτο εννοουσα οταν σου ελεγα για σημαιες του παναμα,η για χαρισμα χρεων στις ποδοσφαιρικες ΠΑΕ)
φυσικα το κρατος μπορει να μην ειναι φυσικο προσωπο,διοικηται ομως απο φυσικα προσωπα.μεχρι λοιπον να ερθει η μερα που θα μας κυβερνουν τα ρομποτ,το κρατος αδυνατει να διαχωριστει απο την εκκλησια.αν θες βαλε οπου "κρατος","κυβερνηση".
το παρων θεμα δεν το ανοιξα εγω αλλα ο πωλ και φαινεται ξεκαθαρα πως η εκκλησια δημιουργει κινημα οπου ελοχευει διαχωρισμος.αν δεν υπηρχε το συγκεκριμενο νημα,ποτε δεν θα ελεγα οτι η εκκλησια προσπαθησε να διαχωριστει απο το κρατος.
δεν διαφωνω για τις διδαχες του Χριστου.εθεσα ομως ενα ερωτημα και δεν πηρα απαντηση.ποια θεση στην κοινωνια θα ειχε σημερα η εκκλησια,αν δεν ειχε οικονομικη δυναμη?επισης,αφου ανεφερες για τη διδασκαλια του Χριστου,να σου πω πως οι πραγματικα πιστοι παππαδες ζουν λιτα,παρολα τα δις της εκκλησιας.θα επαναλαβω για τριτη φορα πως ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπαρχουν και οι "μακρυχεριδες"οπου εξασφαλισαν ακομη και τα δισσεγγονα τους.
επισης εθεσα αλλο ενα ερωτημα,οπου παλι δεν πηρα απαντηση.ποιοι αραγε ειστε σε θεση να φωναξετε,για την απουσια σωστης διδασκαλιας του χριστιανισμου και της πνευματικοτητας?μονο το χρημα εντοπιζετε σαν προβλημα?αν η εκκλησια μοιραζε ολα της τα εκατομυρια,θα ησασταν ικανοποιημενοι?
ποτε δεν ειπα οτι η εκκλησια παραγει εργο.περιληπτικα θα σου (ξανα)πω την αποψη μου:το χρημα ειναι απαραιτητο για την εκκλησια,ωστε να μπορεσει να σταθει,εχοντας ετσι μια μορφη εξουσιας.οσο οι κρατικοι και εκκλησιαστικοι φορεις διοικουνται απο ανθρωπους,θα εχουμε τα ευτραπελα που ευστοχα παρατηρεις.προσωπικος μου ποθος ειναι η υγειης συνεργασια με το κρατος και οχι διαχωρισμος οπου θα επιφερει κοντρες με θυμα τον ιδιο τον λαο.ναι στο χρημα στην εκκλησια,αλλα οχι στους ιερεις της,παρα μονο για κοινωφελεις σκοπους και διατηρηση της θεσης της στο κρατος.να φορολογηθουν ΠΡΩΤΑ οι τραπεζες,οι βιομηχανοι,οι εφοπλιστες και αν δεν φτασουν τα χρηματα,τοτε συζηταμε και για την εκκλησια.με λιγα λογια προτιμω μια ισχυρη εκκλησια,παρα εναν ισχυρο κοκκαλη,βαρδινογιαννη κτλ.
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Φίλε no slave το Κρατος δεν αδυνατεί να χωρίσει την Εκκλησία δεν θέλει...
Επίσης δεν αναφέρω πουθενά πως θέλω να μην έχει περιουσία η Εκκλησία
αλλά να ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ....
Από πίσω απο την Εκκλησία βρίσκεται το Ιερατείο που κατα το δοκουν
αποφασίζει το πως και το γιατί σε διάφορα θέματα....
Εδώ είδαμε πως η Εκκλησία αθώωσε εναν Μητροπολίτη παρά του ότι το Κράτος
τον βρήκε ένοχο.....
Για την περιουσία της Εκκλησίας έχω απλα να σου αναφέρω πως πολλές απο
τις παραλίες τις Αττικής (που βρισκονται και μπουζουξίδικα) είναι δικά τους..
(Εαν θέλεις έχω πολλα στοιχεία που μπορώ να καταθέσω)
Η μισθοδοσία των Ιερέων ανέρχεται κατ' έτος περίπου 100,000,000 ευρώ..
Που τα πληρώνουμε όλοι μας....
Όταν θέλησαν να κάνουν απογραφη της εκκλησιαστικης περιουσίας απο
διάφορες επιτροπές γιατι τις έφαγε το σκοτάδι ???????
Το δε έργο της (οπως αναφέρεις) είναι ελαχιστοτατο μπροστά σε αυτα που
παίρνει απο τις διάφορες δωρεές και τα νοικια και τις πωλήσεις...
Ευχαριστώ.
φιλε AVATARGR,αρχιζω να μην καταλαβαινω το που διαφωνεις μαζι μου.
το οτι το κρατος δεν θελει να διαχωριστει απο την εκκλησια,το εχω τονισει απο την αρχη που εγραψα σε τουτο το νημα.
το οτι υπαρχει διαπλοκη,επισης το εχω χιλιοαναφερει,χρησιμοποιωντας μαλιστα και την ορολογια "μακρυχερηδες"
οσο για το εργο της εκκλησιας(που το εχεις μαυρισμενο και υπογραμμισμενο),σου ειπα πως δεν πιστευω οτι παραγεται.δες στο αμεσως προηγουμενο ποστ μου,τελευταια παραγραφος.
εξακολουθω να μην λαμβανω απαντησεις στα ερωτηματα που εθεσα.τελικα υπαρχει καποια διαφωνια επι της ουσιας?
φιλικα παντα`
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Φίλε μου no slave διαφωνούμε σε ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμό Κράτους και
Εκκλησίας..
Σε ποιά σημεία δεν έχεις λάβει απαντήσεις απο εμένα ?????
Ευχαριστώ.
Χμ.. Δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με το παρακρατος της εκκλησιας, αλλα εχω σχηματησει καποια αποψη.. Καταρχην οπως ξερουμε, "στρατολογουνται" μοναχοι μορφομενοι, σε διαφορους τομεις για "αγνωστους" λογους. Μεσω της εξωμολογησης γινεται καποιου ειδους πλησης εγκεφαλου και τρομοκρατωντας τον εξωμολογουμενο τον ωθουν στον "μοναχισμο"...
Φίλε Indigocy, εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου. Κατ αρχήν αν ρωτήσεις κάποιον σεβαστό ιερέα θα σου πει να προσέξεις και να ψάξεις καλά τον ιερέα που θα σε εξομολογήσει. Δυστυχώς πολλοί το κάναν επάγγελμα και γίνονται όλα αυτά.
Αλλά υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι ιερείς. Ισχύει όμως ότι ο ένας <σκάρτος> δίνει μια λανθασμένη εικόνα για το σύνολο. Και επίσης η τηλεόραση κυνηγάει μόνο τα σκάνδαλα και συνήθως τα μεγιστοποιεί (μιλώντας γενικά και όχι μόνο για την εκκλησία)
Απο μικρος με μαθανε οτι αν δεν κανω καλες πραξεις θα παω στην κολαση και θα βασανιζομαι εις τους αιωνας των αιωνων. Παραλληλα ο Θεος αγαπαει και τον κλεφτη και τον νοικοκυρη... χμ... κατι δε μου κολλαει. Τρομοκρατια..αυτο μονο εχω να πω.. Η εκκλησια αρεσκεται στο να ελεγχει τα πληθη και τη μαζα, τρομοκρατωντας τον κοσμο πως αν δεν κανει αυτο που και καλα ειπε ο Θεος (απο το ραδιο αρβυλα το ειπε?), θα καουν στη κολαση. Φυσικα το εχουν φερει στα μετρα τους, με τους ολοχρυσους ναους, τις τεραστιες περιουσιες...ενω ο κοσμος δεν εχει να φαει.. Παιδια πεθαινουν απο την πεινα και η εκκλησια εχει χρυσους πολυελαιους και δισκοποτηρα...χμ.. καλο ε?
Συμφωνώ μαζί σου, αλλά και πάλι σου απαντάω με τα προηγούμενα. Την Εκκλησία άνθρωποι την ελέγχουν οι οποίοι όπως όλοι μπορούν να πέσουν σε παραπτώματα. Αν ασχοληθείς περισσότερο με την θρησκεία θα δεις ότι ο Χριστός <τους δικαίους αγαπών και τους αμαρτωλούς ελεών>
Η εκκλησια απο τη μια μας λεει "βοηθατε αλληλους", να σεβεστε τους παντες...ενω, σε καθε σχολειο σε Ελλαδα/Κυπρο και καθε ταξη, υπαρχουν χριστιανικες εικονες...εχουν ρωτησει τον καθενα τι πιστευει? Αυτο δεν ειναι λιγο φασιστικο? Στο απολυτηριο λυκειου αναγραφεται το θρησκευμα...καποιοι το θελουν πισω και στις ταυτοτητες..χμ..γιατι ομως? Ισως χριστιανισμος σημαινει "ταμπελα" και διαχωρισμος? Νομιζω ετσι ειναι.. Απο την πρωτη μερα που γεννηθηκαμε μας βαλανε ταμπελα (ονομα), μετα απο λιγους μηνες μας βαφτισανε χωρις να μας ρωτησουν (θρησκευμα), καθως μεγαλωναμε μας μας βαπτισαν με ιδεολογιες (πολιτικα κομματα), μας φορεσαν ταμπελα για την ποδοσφαιρικη ομαδα που θα υποστηριζουμε...Γιατι? Εχουμε ξεχασει οτι ειμαστε ολοι φτιαγμενοι απο το ιδιο υλικο..αλλα επειδη ξεφυγα λιγο...πισω στο θεμα μας.
Σε ένα Χριστιανικό Ορθόδοξο κράτος τι περιμένεις να δεις? αγάλματα του Βούδα και του Κρίσνα...? Δεχόμαστε το Βάπτισμα χωρίς να ερωτηθούμε αν το θέλουμε. Δεν σε εμποδίζει όμως κανένας στην συνέχεια αν θελήσεις να το αρνηθείς και να πιστέψεις-μυηθείς σε κάτι άλλο.
Ο Θεός δεν υποχρεώνει κανέναν να μείνει κοντά του, σου απλώνει το χέρι και αν θες το πιάνεις. Ελεύθερη βούληση έχουμε.
.................................................. .................................................. .............................................
Δωστε τα λεφτα σας να σωθουν ζωες κυριοι, και αφηστε τις παπαριες. Αλλα ναι...ειναι θελημα θεου να φτιαχνονται χρυσα δισκοποτηρα και χρυσα σκυπτρα, και πολλα αλλα...
Ισως να ξεφυγα λιγο, αλλα παρασυρθηκα..Εχω αηδιασει με τα παιχνιδια της εκκλησιας..
Κι εδώ συμφωνώ φίλε μου, ο Χριστός με γαιδουράκι ανέβηκε όχι σε λιμουζίνα.
Άρα ποιοι φταίνε(φταίμε) για το πως έγινε η Εκκλησία? Οι άνθρωποι.
Παρ όλα αυτά όμως αυτοί συνεχίζουν να μας εκκλησιάζουν και να τελούν τα Θεία Μυστήρια. Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο ευλαβείς.
Αν πάντως αποφασίσεις να ασχοληθείς πιο πολύ με την θρησκεία διαβάσεις βίους Αγίων και συζητήσεις με έναν καλό πνευματικό θα δεις πως θα σχηματίσεις άλλη άποψη για το θέμα.
Τα ίδια έλεγα κι εγώ πριν ασχοληθώ πιο πολύ με θέματα θρησκείας, έβλεπα τα στραβά που μου έδειχναν και που πρόβαλαν τα οποία είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το πραγματικό νόημα.
Όλα αυτά δεν τα λέω για να δείξω κάτι ή να πείσω κανέναν για κάτι, ούτε να θίξω κανέναν. Εξ άλλου ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει, απλά λέω τις δικές μου εμπειρίες που έχω από τότε που ασχολήθηκα πιο πολύ και προσέγγισα την εκκλησία με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που προβάλουν συνήθως.
φιλικά
φιλε mallen
δεν ξερω αν πρεπει να συνεχισω να σε αποκαλλω "φιλε",μετα το τελευταιο σου ποστ.οπως προειπα,σιχαινομαι τον καπιταλισμο,ποσο μαλλον τον φασισμο(δεν εντοπιζω και μεγαλες διαφορες).αυτα τα "καραδεξιοι" να τα λες στους πολιτικα συνειδητοποιημενους(χαχα) συμπολιτες μας που εκλεγουν για κυβερνησεις καπιταλιστικα και ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ κομματα.αλλα δεν θα ασχοληθω αλλο με την πολιτικη,εξαλλου δεν ανηκει σαν θεμα σε τουτο το φορουμ.ας προσπαθησω να σου εξηγησω τι ειπα,μιας και στο μυαλο μου εχω παντα το ενδεχομενο να μην εγραψα κατι καλα και να μπερδεψα τον συνομιλητη μου.
Ο.Κ. ήμουν όντως απότομος και οξύς και ζητώ συγνώμη γι΄αυτό.
Και ναι: δεν το έγραψες καλά. Κακή διατύπωση ίσως (εάν εννοούσες άλλα πράγματα). Αλλά έτσι όπως το διάβασα, έμοιαζε με κυνική υποστήριξη παλαιομεσαιωνικών φιλοεκκλησιαστικών πεποιθήσεων. Σαν να λέμε: "είμαι κρυπτο-φιλοβασιλικός". Θα έπρεπε απλώς με ήπιους τόνους να σου ζητούσα περαιτέρω διευκρινήσεις σχετικά με τα λεγόμενα σου ,παρά να σου "ύψωνα φωνή"... :(
δεν ειπα ποτε πως μια θρησκεια εχει αναγκη το χρημα,ειδικα ο χριστιανισμος.ειναι αλλο η θρησκεια και αλλο η εκκλησια(θεωρω πως το γνωριζεις αυτο,κρινοντας απο παλαιοτερα ποστ σου).
λεω λοιπον πως η εκκλησια εχει αναγκη το χρημα,ετσι ωστε να εχει μια μορφη εξουσιας και να μπορει να σταθει ορθια απο τους διωκτες της.
η εκκλησια διδασκει την θρησκεια.με το χρημα-εξουσια,πετυχαινει εναν (αναγκαιο)σεβασμο απο ολους και ετσι μπορει να λειτουργει πιο ανετα.για παραδειγμα το παιδι μαθαινει για τον χριστιανισμο απο το δημοτικο με το μαθημα των θρησκευτικων.θεωρεις πως θα συνεβαινε αυτο αν η εκκλησια δεν ειχε οικονομικη δυναμη,ετσι ωστε να παρεμβαινει στο κρατος?
Nαι μεν η Εκκλησία έχει το χρήμα,αλλά ΔΕΝ...πληρώνει εκείνη το "μάθημα" των "Θρησκευτικών" στα δημόσια σχολεία. Το ΥΠΕΠΘ πληρώνει. Και μάλιστα όχι μέσω του...εκκλησιαστικού ταμείου,αλλά από τα λεφτά των ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ. Από τα δικά μας χρήματα δηλαδή, χρηματοδοτεί δεκαετίες τώρα, την αναχρονιστική προπαγανδιστική κατήχηση.Γιατί δεν βρίσκεται επιτέλους ένας θαρραλεος υπουργός να πει "κόβω το κονδύλι για αυτό και γι αυτό"?...
αλλα με την ιδια λογικη,ουτε στο κρατος να εμπιστευομαστε χρημα,αφου εκει οι μακρυχερηδες περισσευουν.
Eδώ να συμφωνήσω...
οσον αφορα το χριστιανικο μηνυμα,δεν το προσπερασα καθολου,οποτε τζαμπα με ευχαριστεις.γιατι οποιος σεβεται το χριστιανικο μηνυμα,δεν θα απαιτουσε απο την εκκλησια χρηματα αλλα πνευματικη καθοδηγηση.κανεις ποτε δεν γκρινιαξε για την απουσια της πνευματικης διδασκαλιας,ολους τους πειραξε που υπαρχουν λεφτα και δεν δινονται.γιατι ολοι ειναι υλιστες και ακομη και ο λαβευ θα παραδεχοταν οτι ειναι χριστιανος ,αν η εκκλησια του εδινε κανα δυο εκατομυριακια!!πραγματι ξερεις ποσο αγια θα χαρακτηριζοταν η εκκλησια εαν μοιραζε τον πλουτο της?θα φωναζες mallen αν ελεγα οτι η εκκλησια καλα κανει και δεν δινει πνευματικη διδασκαλια?οχι!!μολις ειπα ομως για χρημα,σας τσιγκλισε λιγακι,ετσι?"ο εχων τα δυο,να δινει το ενα",σε ποιον ομως?σε αυτον που δεν εχει,οχι στον υπερκαταναλωτη.οσοι θελουν περισσοτερα να πανε να δουλεψουν,η να επαναστατησουν εναντιον των τραπεζων και του οικονομικου συστηματος γενικοτερα.οσοι δεν εχουν τιποτα,ας πανε να μονασουν.εκει θα βρουν και στεγη και τροφη.δεν θελουν ομως γιατι δεν γουσταρουν την εκκλησια,απαιτουν ομως απο αυτην βοηθεια.
εγω "φιλε" δεν ασχολουμαι με εκκλησιες,γιατι δεν εχουν να μου προσφερουν τιποτα.του στραβου το δικιο ομως το λεω.και οτι λεω,το λεω σαν απλος παρατηρητης και οχι γιατι ασχολουμαι με τα δρωμενα.αν καπου κανω λαθος διορθωσε με,εξαλλου κανεις δεν ειναι ασφαλτος(που λεει και η ατζελα).και αν θες φροντισε ετσι, ωστε στο επομενο ποστ μου να μην βαζω τη λεξη φιλε σε εισαγωγικα.
Ο.Κ. Το φρόντισα...; :D
Αν και σε μερικά σημεία, το σκεπτικό σου είναι όλιγον αντιφατικό και μπερδεμένο. :confused: Ίσως όμως, να είναι απλώς ο "τρόπος" που αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα. Και διαφέρει πολύ με τον τρόπο ΟΠΩΣ τα αντιλαμβάνομαι εγώ. Αλλά,ας είναι...
φιλε AVATARGR
θα επιμεινω πως αν τελικα συμβει διαχωρισμος μεταξυ εκκλησιας και κρατους,το πρωτο θυμα θα ειναι ο λαος.και αυτο που σου λεω,δεν το λεω απο χριστιανικη σκοπια αλλα απο οικονομικη!
τις ερωτησεις που δεν ελαβα απαντηση,μπορεις ευκολα να τις βρεις απο τα αμεσως προηγουμενα ποστ μου.σε αυτη ομως την παραγραφο,θα ηθελα να εξηγησω γιατι τις εθεσα.θεωρω πως ο ρολος της εκκλησιας ειναι καθαρα το χριστιανικο κυρηγμα,με απωτερο στοχο την πνευματικη εξελιξη και το καλεσμα του πιστου κοντα στον Θεο,μακρυα απο τυπολατρειες.η οικονομικη στηριξη των φτωχων ειναι θεμιτη,αλλα δεν πρεπει να ειναι ο πρωταρχικος στοχος της εκκλησιας,διοτι για εκεινη η ουσια ειναι η αιωνια ζωη και οχι η επιγεια(η οποια φαινεται να εχει μικρη σημασια).αντιθετα θα επρεπε να αποζητουμε φορους απο τις κολοσσιαιες εταιριες,οι οποιες λειτουργουν με σκοπο το ΚΕΡΔΟΣ και δειχνουν να κρατουν την εξουσια στα χερια τους.
θα επαναλαβω λοιπον:ας φορολογηθουμε ολοι σωστα και αναλογα με το εισοδημα μας και αν τα χρηματα δεν φτασουν,τοτε ας φορολογηθει και η εκκλησια.θυμιζω πως η εκκλησια ειναι μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα,οποτε θεωρητικα τυχον φορολογηση της, αποτελει ζημια.
φιλε Raistlin,συμφωνω απολυτα με το μηνυμα σου.μπορω να πω οτι με βοηθησες αρκετα στις απαντησεις μου.ευχαριστω!
φιλε( :) ) Mallen συμβαινουν αυτα.δεκτη η συγνωμη σου και σε παρακαλω να δεχτεις και συ την δικη μου,αφου με ενα πιθανον κακως διατυπωμενο κειμενο,δημιουργησα συγχηση.ελπιζω με τα επομενα μηνυματα μου να εγινα πιο σαφης,ξεκαθαριζοντας πως οτι λεω, το λεω σαν παρατηρητης και οχι σαν σχετικος με την εκκλησια.
Nαι μεν η Εκκλησία έχει το χρήμα,αλλά ΔΕΝ...πληρώνει εκείνη το "μάθημα" των "Θρησκευτικών" στα δημόσια σχολεία. Το ΥΠΕΠΘ πληρώνει. Και μάλιστα όχι μέσω του...εκκλησιαστικού ταμείου,αλλά από τα λεφτά των ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ. Από τα δικά μας χρήματα δηλαδή, χρηματοδοτεί δεκαετίες τώρα, την αναχρονιστική προπαγανδιστική κατήχηση.Γιατί δεν βρίσκεται επιτέλους ένας θαρραλεος υπουργός να πει "κόβω το κονδύλι για αυτό και γι αυτό"?...
η ελλαδα ειναι χριστιανοκρατουμενη χωρα,πραγμα που σημαινει πως η πλειοψηφια των πολιτων της,θελει να μαθουν τα παιδια τους για τον χριστιανισμο.αυτο σημαινει πως το κρατος ειναι υποχρεωμενο να χρηματοδοτει το συγκεκριμενο μαθημα.θα με εβρισκες συμφωνο αν ελεγες πως θα επρεπε να χρηματοδοτησει επιλεον ενα μαθημα, το οποιο θα αναφεροταν σε ολες τις θρησκειες του κοσμου.
επισης αλλος ενας λογος που δεν κοβουν το κονδυλι,ειναι το πολιτικο κοστος και πιστεψε με δεν υπαρχει κανενας τοσο θαρραλεος που να το αντιμετωπισει.ακομη ομως και να βρισκοταν καποιος(ιστορια επιστημονικης φαντασιας!!),θα εβρισκε πατημα η αντιπολιτευση ωστε να εκλεγει κυβερνηση επαναφεροντας το μαθημα των θρησκευτικων.
κλεινοντας,θα ηθελα να σου ζητησω να μου επισημανεις τα σημεια οπου θεωρεις οτι βρισκεις αντιφασεις.
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Φίλε no slave μάλλον δεν διαβάζεις αυτά που γράφω.....
Αναφέρω πως το έργο της Εκκλησίας γίνεται κατά κύριο λόγο (ορφανοτροφεία
γηροκομεία) απο τους ίδιους τους πιστούς (δωρεές) και όχι απο τα χρήματα των
ενοικείων ,τους τόκους των καταθέσεων καθώς και τα κέρδη απο τις διαφορες
εταιρίες που έχουν...
Αναφέρεις σε κάποιο σημείο...
<<αντιθετα θα επρεπε να αποζητουμε φορους απο τις κολοσσιαιες εταιριες,οι
οποιες λειτουργουν με σκοπο το ΚΕΡΔΟΣ και δειχνουν να κρατουν την εξουσια
στα χερια τους.>>
Πιστεύεις πως η Εκκλησία δεν έχει την εξουσία στα χέρια της ????
Πιστεύεις πως δεν έχει κέρδος ???????
Μάλλον θε πρέπει να καταθέσω ποιο συγκεκριμένα στοιχεία και με αριθμους
για τον πλούτο της Εκκλησίας (καταθέσεις κλπ)...
Για να σου αποδείξω πως δεν γνωρίζεις καλα κάποια πράγματα...
Επ' ευκαιρία να καταθέσω πως πριν απο μερικές μέρες η εκκλησία (το έγραψε
η Ελευθεροτυπια) ζητάει απο το Κράτος 30,000 στρ. γιατι βρήκαν κάτι
χρυσόβουλα (!!!!!!!!!!!!!) αμφισβητούμενα απο το κράτος και τα θέλουν
για να συνεχίσουν τις αγαθοεργίες τους.....
Ευχαριστώ.
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Πιστεύω πως θα πρέπει να συνεχίσω το θέμα με την κατάθεση στοιχείων...
Μόνο η περιουσία του ΝΠΔΔ της Εκκλησίας της Ελλάδος υπολογίζεται ότι
ανέρχεται σε δεκαπέντε δισεκατομμύρια (15.000.000.000) ευρώ.
Στο ποσό αυτό προστίθεται και η ανυπολόγιστη-αμύθητη περιουσία των
περίπου δυόμιση χιλιάδων (2.500) μοναστηριών.
Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης,εκατοντάδες οικοδομικά τετράγωνα,
μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ
αποτελούν την την εκκλησιαστική περιουσία.
Η Εκκλησίας της Ελλάδος έχει συστήσει δύο Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Ε.)
προκειμένου να αποσπάσει κονδύλια από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και
να διαχειριστεί κερδοφόρα την περιουσία της.
Η πρώτη Α.Ε. έχει την επωνυμία "Υποστήριξη Επιχειρησιακών και
χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Μελετών και Εργων, Ανώνυμη Εταιρία" και
διαχειρίζεται τα κονδύλια από το Γ' ΚΠΣ, την ανέγερση ξενοδοχείου της
εκκλησίας στην οδό Δεινοκράτους στο Λυκαβηττό και του συνοδικού
συγκροτήματος στον Καρέα. Η δεύτερη Α. Ε. αφορά την εκμετάλλευση των
εκκλησιαστικών ακινήτων και ειδικότερα χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων
και πρατηρίων καυσίμων.
Στο χαρτοφυλάκιο της ίδιας εταιρίας εμπίπτει και η διαχείριση του μεγάλου
βενζινάδικου που βρίσκεται επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, δίπλα στο γήπεδο
του Παναθηναϊκού
Και κάτι πολυ βασικό....
H εκκλησιαστική περιουσία έχει αποτελέσει κατά καιρούς
αντικείμενοσκληρής αντιπαράθεσης με την πολιτεία.
Τα μοναστήρια διαθέτουν χιλιάδες εκτάσεις δασικής και
καλλιεργήσιμης γης, ακόμη και βοσκοτόπους.
H Εκκλησία της Ελλάδος είναι κάτοχος εκατοντάδων στρεμμάτων στη
Βούλα, στη Βάρη, στη Βουλιαγμένη, στη Γλυφάδα, στον Βύρωνα,
όπου επιθυμεί να ανεγείρει και το νέο της Συνοδικό Μέγαρο, στον
Κοκκιναρά, όπως σχεδόν σε κάθε νομό της χώρας.
Ωστόσο πολλές από αυτές τις εκτάσεις είναι χαρακτηρισμένες δασικές,
γεγονός που δεν επιτρέπει την αξιοποίησή τους, ενώ η προσπάθεια
αποχαρακτηρισμού που κατέβαλε κυρίως στην περίπτωση του Βύρωνα
μέχρι στιγμής δεν έχει καρποφορήσει.
Ταυτόχρονα η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει πολλά οικόπεδα, τα
οποία ενοικιάζει. Μάλιστα τα οικόπεδά της στις ακριβές παραλιακές
περιοχές της Βουλιαγμένης, της Γλυφάδας και πολλά από αυτά που
βρίσκονται στην παραλιακή γραμμή ενοικιάζονται σε γνωστούς
ιδιοκτήτες πανάκριβων εστιατορίων και νυχτερινών κέντρων.
Και η ενοικίασή τους έχει αποτελέσει αντικείμενο αντιπαράθεσης
μεταξύ επιχειρηματιών και μελών της διοίκησης της Εκκλησίας.
Μια και ομιλούμε για ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ να θυμηθούμε όλοι μας....
Τα του Καισαρος στον Καίσαρα και τα του θεού στον Θεό....
Αυτός που έχει 2 χιτώνες να δωσει τον ένα και όχι να τους παίρνει όλους
απο όλους....
Ευχαριστώ.
φιλε AVATARGR
ευχαριστω για τον κοπο σου,οσον αφορα τα στοιχεια που κατεθεσες.σε προηγουμενο ποστ ειχα γραψει πως η εκκλησια δεν λειτουργει με σκοπο το κερδος.φαινεται λοιπον πως εκανα λαθος,μιας και μιλησες για βενζιναδικα και για μπουζουκια.
συμφωνα λοιπον με τα νεα(για μενα)δεδομενα,ειμαι υποχρεωμενος να αναθεωρησω την αποψη μου και να ταυτιστω εν μερη με τη δικη σου.σε αυτο το σημειο ομως θελω να σε παρακαλεσω να παραθεσεις την πηγη ευρεσης των στοιχειων σου,ωστε να μπορω να εχω ολοκληρωμενη αποψη επι του θεματος.
σε αυτην την παραγραφο,θελω να εξηγησω το λογο που υπογραμμισα την λεξη "εν μερη".θεωρω πως ο διαχωρισμος(που επιζητεις)εκκλησιας κρατους,μονο προβληματα μπορει να επιφερει στον ελληνικο λαο.θα προτιμουσα υγειη συνεργασια και εκμεταλευση της "επιχειρηματικοτητας" της εκκλησιας,τουλαχιστον για τα εσοδα που προκυπτουν απο επιχειρηματικες δραστηριοτητες της.νομιζω οτι ετσι θα επωφελουμασταν ολοι!!
κλεινοντας,ηθελα να σε ρωτησω το εξης:τα εσοδα απο τις δυο ανωνυμες εταιριες που ανεφερες,εισαι σιγουρος οτι δεν φορολογουνται?
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Φίλε no slave θα σου αναφέρω τις πηγές μου..
tovima.gr
enet.gr
ethnos.gr
rizospastis.gr
kathimerini.gr
«Aξιοποίηση» με πωλήσεις, οικοπεδοποιήσεις,επιχειρηματικές δραστηριότητες
Tων Πίκιας Γαλάτη - Δώρας Aντωνίου
Το πόθεν έσχες της Εκκλησιαστική περιουσία.
Του Στυλιανού Χαραλαμπάκη
Ειδικά αυτή η μελέτη αναφέρει...
Η Εκκλησιαστική περιουσία της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας είναι
ανυπολόγιστη. Είναι πάρα πολύ μεγάλη. Λέγεται ότι τώρα ανήκει στην
Εκκλησία της Ελλάδος το ένα πέμπτο περίπου της ελληνικής καλλιεργήσιμης
γης. Αυτό το αναφέρουμε με επιφύλαξη.
Τα έσοδα της Εκκλησίας της Ελλάδος προέρχονται:
α) από προσφορές των πιστών (π.χ. δίσκος την Κυριακή, πανηγύρια κ.λ.π.),
β) από ενοίκια ακινήτων (κτήρια, κτήματα),
γ) από μετοχές σε επιχειρήσεις, και
δ) από το κράτος, επειδή οι κληρικοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι.
Σχετικά δε με την ερωτησή σου....
<<τα εσοδα απο τις δυο ανωνυμες εταιριες που ανεφερες,εισαι σιγουρος οτι
δεν φορολογουνται?>>
Το όλο σύστημα είναι πολύπλοκο γιατί μέσα περιλαμβάνονται και ΑΕ που
έχει δημιουργήσει η Εκκλησια της Ελλάδος....
Σχετικά δε με αυτό το θέμα σου καταθέτω απο την Βουλή....
<< στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής καταψηφίστηκε (από τη
ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ, ενώ το ΚΚΕ επιφυλάχθηκε για τη
συζήτηση στην ολομέλεια) η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την
κατάργηση φοροαπαλλαγών της Εκκλησίας.>>
Μια και αναφέρουμε αυτά πρέπει να πω και κάτι αλλο περί λαχείων..
Εσοδα, μέχρι και 10 εκατ. ευρώ (3,4 δισ. δρχ.) ετησίως, εισπράττουν, κάθε
χρόνο, φορείς της Εκκλησίας της Ελλάδος (μητροπόλεις, ναοί, ιδρύματα κ.ά.)
από τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ (στοίχημα, λόττο, τζόκερ, ΠΡΟ-ΠΟ κ.λπ.)
και από το Κρατικό Λαχείο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Νομίζω πως αυτά πρέπει να σου λένε πολλά...
Στην διαθεσή σου για όποια άλλα στοιχεία θέλεις που είναι πάρα
πολλά για το θέμα αυτό....
Ευχαριστώ.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.