PDA

Επιστροφή στο Forum : Πύλες του Ανεξήγητου: Η συνέχεια

beetlejuice
13-09-05, 01:40
Απο αυτη την Κυριακη 18 Σεπτεμβριου ξεκινα για 2η συνεχομενη χρονια η τηλεοπτικη εκπομπη "Πυλες του Ανεξηγητου".

Οπως ευστοχα θα παρατηρησει κανεις η μερα προβολης της αλλαξε (απο Σαββατο σε Κυριακη) γεγονος που καταδεικνυει πως οι υπευθυνοι του καναλιου εχουν πειστει πλεον για την εξασφαλισμενη υψηλη θεαματικοτητα της (κατι το απολυτως λογικο).
Εμεις απ την πλευρα μας ευχομαστε καλη και δημιουργικη χρονια στον δημοσιογραφο Κωστα Χαρδαβελλα και το επιτελειο του. Αναγνωριζουμε οτι η εκπομπη αυτη στηνεται καθε εβδομαδα για να μπορουν να την παρακολουθουν ολοι οι Ελληνες (ανεξαρτητως μορφωσης ή ενασχολησης τους με αυτα τα θεματα). Ως εκ τουτου φυσικα και δεν πρεπει να εχει την απαιτηση κανεις να μεταμορφωθει σε φωτεινο παντογνωστη παρακολουθωντας την. Η υπαρξη της και μονον μαρτυρει μια αλλαγη στασης της ελληνικης κοινωνιας πανω σε θεματα που δεν τολμουσαμε ουτε με τον ιδιο μας τον εαυτο να συζηταμε λιγες δεκαετιες πριν.Οπως εχω τονισει και παλι ,τοσο αυτου του ειδους οι εκπομπες ,οσο και τα βιβλια και περιοδικα ,πρεπει απλα να αποτελουν το εναυσμα καθε ανησυχης ψυχης για την ερευνα του Αγνωστου.

Και ενα tip για τους φιλους του μεταφυσικου:

Ειχα μια τηλεφωνικη επαφη με τον κ. Χαρδαβελλα πριν 2 εβδομαδες.
"Βρισκομαι δεκαδες μετρα κατω απο τη Γη στην Ελβετια!" μου ειπε.
Ως εκ τουτου πολυ συντομα θα δουμε στις οθονες μας εικονες απο το ξακουστο Cern της Γενευης εκει οπου γινονται πειραματα και προσομoιωσεις της εξελιξης του συμπαντος.

Για επικοινωνία με την εκπομπή:
2105707850-2

Giorgos
19-09-05, 16:32
epitelous tha katafero na parakolouthiso kati to endiaferon ti ores einai i ekpompi?

xontro_mpizeli
19-09-05, 23:05
Το καλό για μένα είναι που άλλαξε η μέρα της εκπομπής.
Καλύτερα Κυριακή βράδυ παρά Σάββατο βράδυ... :) :) :)

beetlejuice
20-09-05, 05:40
Κυριακη στις 23:00-23:00 ωρα Ελλαδος Γιωργο.

Η εκπομπη ξεκινησε προχτες με θεμα το tip που σας ειχα δωσει. Με την περιηγηση δηλαδη στο Cern και τα πειραματα που γινονται εκει και που αναμενεται να δωσουν καποιες απαντησεις στα ερωτηματα που ακομη εχουμε σχετικα με τη λειτουργια του συμπαντος. Οι εικονες και τα ρεπορταζ που ειδαμε απο την Ελβετια ηταν ισως οτι καλυτερο εχει να επιδειξει η εκπομπη μεχρι τωρα.
Το μεγαλο φαουλ (κατα την ταπεινη μου γνωμη) που εκανε ο κ. Χαρδαβελλας ηταν στην επιλογη του πανελ και γενικοτερα στον τροπο με τον οποιο εξελιχτηκε η συζητηση στο στουντιο. Ενας Μεταλληνος( για οσους δε γνωριζουν προκειται για ιερεα καθηγητη πανεπιστημιου!) ο οποιος επιασε (οπως ηταν λογικο) απο τη μυτη ολους τους ακαδημαϊκους εκει μεσα και τους εκανε οτι ηθελε ,καταφερε να μετατρεψει μια σχεδον καθαρα επιστημονικη συζητηση σε "αναλυτικη θεολογια"!Αποψη του βεβαια αλλα δεν παυει να ειναι μονο μια αποψη! Ειδαμε επισης και γνωστο (μεσα απο τις εκπομπες του Χαρδαβελλα ) καθηγητη πανεπιστημιου να ξεφευγει εντελως (πλεον!) και να κανει πολιτικη προπαγανδα μεσα στο στουντιο σε ανυποπτες στιγμες (αναρωτιεμαι ποσες φορες χρησιμοποιησε τη λεξη "δεξια"!). Υποθετω οτι θα τον δουμε και υποψηφιο στις επομενες εκλογες;
Επισης (ισως το σημαντικοτερο!) στο πανελ δεν υπηρχε κανεις ο οποιος και θα μπορουσε να κανει μια αναλυση του τι ακριβως πιστευαν οι Ελληνες για τη δημιουργια του κοσμου. Ηταν αθλιο το θεαμα να ακουμε περι Αδαμ και Ευας τη στιγμη που η συγχρονη επιστημη αρχιζει να στρεφει ολοενα και περισσοτερο τα ματια της στα λεγομενα του Πλατωνα ,του Δημοκριτου και του Ορφεα... Μονο ο καθηγητης Παπαμαρινοπουλος πηγε να πει καποια στιγμη κατι περι Πλατωνος και στα καπακια ο Μεταλληνος (σ.σ. ξερει πολυ καλα τι κανει) ,βγηκε αμεσως να μιλησει περι καποιου Νηση ο οποιος και καλα αποτελει τη συνεχεια του μεγαλου Πλατωνος... Ακουσαμε δε και περι του Μεγαλου Αγιου Βασιλειου (ναι του ανθελληνα!) και τα "μεγαλα επιστημονικα συμπερασματα του" (εδω πηγαν να μου πεσουν τα μαλλια!).
Τελος παντων ... Στην εκπομπη ειδαμε και πρωτη φορα ζωντανη ψηφοφορια με sms (0,9 ευρω το sms!) . Μικρες παρεμβασεις στο στουντιο (με μια κοκκινη μηχανη να ξεχωριζει :D ) ,νεες μορφες λεζαντας και τα περιεχομενα της εκπομπης να σκρολαρουν καθε τοσο απο κατω κρινονται και αυτα στα +.

xontro_mpizeli
20-09-05, 18:37
Ο καθένας κοιτάει να κάνει τη δουλειά του φίλε Σκαθαροζούμη...
Όπως εσύ και εγώ, έτσι κ αυτός ο κύριος που ήταν στην εκπομπή του κ. Χαρδαβέλα...
Καλό θα ήταν λοιπόν να μην κρίνουμε τους άλλους, ό,τι και αν λένε, γιατί μπορεί να είμαστε εμείς λάθος...
Θα μου πεις και εδώ που γράφουμε φόρουμ είναι οπότε δεκτό.
Τέλος πάντων...

beetlejuice
20-09-05, 19:56
Aγαπητο μπιζελι ,

ακουσα ,σκεφτηκα και εκρινα και αυτο νομιζω ειναι ενα αναυθαιρετο δικαιωμα μου. Νομιζω σε καθε προταση μου επιχειρηματολογησα. Εαν ειδες την εκπομπη και διαφωνεις με την κριτικη μου θα χαρω να ακουσω την αποψη σου.

Ο καθένας κοιτάει να κάνει τη δουλειά του φίλε Σκαθαροζούμη...

Εαν η δουλεια ορισμενων ειναι να κανουν την προπαγανδα τους σε εκπομπες αναζητησης δημιουργειται μειζoν θεμα...

mrpv
23-09-05, 02:38
Beetlejuice παρ’ ότι προσπάθησα πέρυσι να δω τις εκπομπές, δεν είχα επιτυχία. Αυτό οφειλόταν σε δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν αντικειμενικός, δεν είχα πάντα χρόνο για να δω την εκπομπή. Ο δεύτερος ήταν αξιακός, ο εγκέφαλος μου αρνιόταν να συμμετάσχει στο παρατραβηγμένο, χρονικά, και ανούσιο διάλογο.

Η εκπομπές αυτές δεν θυμίζουν έρευνα, αλλά όσο περνούσαν τα επεισόδια έμοιαζαν με της άλλες βραδινές της Πάνια. Με μια διαφορά, η κ. Πάνια είναι πιο ειλικρινής με το κοινό της. Η εκπομπές του κ Χαρδαβέλα δεν έδιναν τις πληροφορίες μιας σωστής έρευνας αλλά ούτε και οι καλεσμένοι του. Οι πληροφορίες δε είναι παιδαριώδεις και δίνονται πολύ μα πολύ αργά.

Αν πιστεύετε ότι είσαστε έξυπνοι σας προτείνω να μην τις παρακολουθήσετε. Προσβάλετε την ίδια την αντίληψη σας αλλά και την προσωπικότητά σας. Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τι άποψη έχει η θρησκεία π.χ. σε ένα θέμα όπως το προηγούμενο. Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε την άποψη κανενός μη ευθέως εμπλεκόμενου με το εκάστοτε θέμα. Μην τελικά γεμίζετε το μυαλό σας με σκουπίδια.

Εγώ δεν πρόκειται :)

PUCK
23-09-05, 08:18
Καλημέρα σε όλους.

MrPV, εγώ, αντίθετα από εσένα, για διάφορους λόγους, είχα πολλά Σαββατόβραδα ελεύθερα κι έβλεπα την εκπομπή. Θα συμφωνήσω μαζί σου στο εξής :

στο παρατραβηγμένο, χρονικά, και ανούσιο διάλογο.

Θα διαφωνήσω, ωστόσο, στο κάτωθι :

Η εκπομπές αυτές δεν θυμίζουν έρευνα, αλλά όσο περνούσαν τα επεισόδια έμοιαζαν με της άλλες βραδινές της Πάνια. ... Η εκπομπές του κ Χαρδαβέλα δεν έδιναν τις πληροφορίες μιας σωστής έρευνας αλλά ούτε και οι καλεσμένοι του. Οι πληροφορίες δε είναι παιδαριώδεις και δίνονται πολύ μα πολύ αργά.

Δεν είναι πάντα, βέβαια, ρόδινα τα πράγματα, αλλά υπήρχαν κι εκπομπές με επίπεδο στην κουβέντα και στοιχεία που για κάποιους ίσως είναι καινούργια. Χαρακτηριστικά, θα πω για μένα, μία από τις τελευταίες εκπομπές που αφορούσε την Ατλαντίδα. Ακούστηκαν νέα, για μένα, πράγματα, οι καλεσμένοι δεν μιλούσαν ο ένας πάνω στον άλλο και φυσικά δεν τσακώθηκαν.

Εν κατακλείδι, να πω κάτι. Βαρέθηκα την γκρίνια. Φίλε MrPV έφερες ως παράδειγμα την Πάνια. Η αντίληψη και η προσωπικότητά μου προσβάλλεται επειδή υπάρχει η Πάνια, η Τατιάνα, ο Χίος κλπ. Προσβάλλεται, γιατί εκεί έξω κάποιοι νομίζουν πως υπάρχουν μόνο τέτοιοι τηλεθεατές, κι έχουν γραμμένους όλους τους υπόλοιπους.

Θεωρώ πως θα 'πρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι που υπάρχει αυτή η εκπομπή, έστω και σ' αυτή τη μορφή, και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να της δώσουμε μια ευκαιρία και να γεμίσουμε με e-mail τον υπολογιστή τους, δίνοντας συμβουλές ή κάνοντας κριτική, είτε μεμονωμένα είτε και ως metafysiko αν το συμφωνήσουμε.

Και στην τελική, αν δεν κάνει βήματα βελτίωσης, υπάρχει πάντα το τηλεχειριστήριο ...

mrpv
24-09-05, 13:03
...Εν κατακλείδι, να πω κάτι. Βαρέθηκα την γκρίνια. Φίλε MrPV έφερες ως παράδειγμα την Πάνια. Η αντίληψη και η προσωπικότητά μου προσβάλλεται επειδή υπάρχει η Πάνια, η Τατιάνα, ο Χίος κλπ. Προσβάλλεται, γιατί εκεί έξω κάποιοι νομίζουν πως υπάρχουν μόνο τέτοιοι τηλεθεατές, κι έχουν γραμμένους όλους τους υπόλοιπους. Δεν γκρίνιαξα, δεν είμαι γκρινιάρης γενικότερα. Και δεν περιμένω να κάνει κάποιος μια εκπομπή στην τηλεόραση όπως θα την έκανα ή ήθελα εγώ. Οπότε το βαρέθηκα την γκρίνια ελπίζω να το ανακαλέσεις.
Η γκρίνια είναι μια μορφή διαμαρτυρίας δίχως επιχειρηματολογία. Η δημοσίευσή μου ήταν γεμάτη επιχειρήματα, σε αυτό δεν μπορείς να διαφωνήσεις.Θεωρώ πως θα 'πρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι που υπάρχει αυτή η εκπομπή, έστω και σ' αυτή τη μορφή, και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να της δώσουμε μια ευκαιρία και να γεμίσουμε με e-mail τον υπολογιστή τους, δίνοντας συμβουλές ή κάνοντας κριτική, είτε μεμονωμένα είτε και ως metafysiko αν το συμφωνήσουμε. Η κα Πάνια κάνει μια εκπομπή στην τηλεόραση και δεν επιθυμώ να σταματήσει όπως ούτε του κ Χαρδαβέλα , κανάλια υπάρχουν συμφέροντα επίσης τηλεθέαση κλπ κλπ. Την κα Πάνια που ως κατάπτυστη την παρουσιάζετε την πληρώνουν κάποιοι για να κάνει αυτό που κάνει όπως κα τον κύριο Χαρδαβέλα. Και την κα Πάνια την παρακολουθεί κοινό και τον κ. Χαρδαβέλα. Μάλιστα οι εκπομπές τους έχουν μεγάλη τηλεθέαση γι’ αυτό και συνεχίζονται τόσο καιρό. Το γεγονός ότι παρακολουθήσαμε την εκπομπή του Χαρδαβέλα δεν μας κάνει καλύτερους από άλλους που παρακολούθησαν την εκπομπή της κυρίας. Το υπέρ που έχει η κυρία αυτή είναι ότι με το κοινό της είναι απόλυτα ειλικρινής, ελάτε να ξεφτιλιστούμε δημόσια. Τίποτα το ανήθικο εφόσον κανένας δεν υποκρίνεται και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν έχει πρόβλημα. Το ανήθικο στην εκπομπή μας όμως είναι ότι προσπαθεί να δείξει κάτι που δεν είναι. Σοβαρή, αφού σου αρέσει αυτή η έκφραση, θα ήταν όταν οι συμμετέχοντες στην συντριπτική πλειοψηφία των εκπομπών ήταν σχετικοί με το θέμα, και δεν διαπληκτίζονταν.

Όσο για το άλλο που αναφέρεις , να προσπαθήσουμε να την βελτιώσουμε αλλάξουμε αυτό δεν γίνετε, είναι ουτοπική αντίληψη. Όταν δημιουργείται κάτι λάθος δεν γίνετε να το μεταμορφώσεις, όσο και να το στολίσεις όσο και να το διορθώσεις πάντα θα είναι προβληματικό και μειονεκτικό.

Ο χώρος της αναζήτησης πρέπει να προστατευθεί, η εκπομπή του Χαρδαβέλα είναι εκπομπή για τους εκτός της αναζήτησης, για τους αμύητους. Για αυτούς, τους πολλούς, είναι δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι για τους λίγους. ;)

PUCK
26-09-05, 08:32
Καλημέρες. :)

Δεν γκρίνιαξα, δεν είμαι γκρινιάρης γενικότερα. Και δεν περιμένω να κάνει κάποιος μια εκπομπή στην τηλεόραση όπως θα την έκανα ή ήθελα εγώ. Οπότε το βαρέθηκα την γκρίνια ελπίζω να το ανακαλέσεις.

Δεν ήταν για σένα προσωπικά. Ξαναδιαβάζοντας το μήνυμά μου, όμως, είδα ότι έτσι δείχνει. Sorry!! :o

Το γεγονός ότι παρακολουθήσαμε την εκπομπή του Χαρδαβέλα δεν μας κάνει καλύτερους από άλλους που παρακολούθησαν την εκπομπή της κυρίας. Το υπέρ που έχει η κυρία αυτή είναι ότι με το κοινό της είναι απόλυτα ειλικρινής, ελάτε να ξεφτιλιστούμε δημόσια. Τίποτα το ανήθικο εφόσον κανένας δεν υποκρίνεται και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν έχει πρόβλημα. Το ανήθικο στην εκπομπή μας όμως είναι ότι προσπαθεί να δείξει κάτι που δεν είναι. Σοβαρή, αφού σου αρέσει αυτή η έκφραση, θα ήταν όταν οι συμμετέχοντες στην συντριπτική πλειοψηφία των εκπομπών ήταν σχετικοί με το θέμα, και δεν διαπληκτίζονταν.

Δεν θα ήθελα να διαχωρήσω τους συνανθρώπους μου σε "καλούς" και "κακούς", σύμφωνα με τις τηλεοπτικές τους προτιμήσεις, αλλά σε καμμία περίπτωση οι δύο εκπομπές και το κοινό τους δεν είναι ίδιες/ο. Θα διαφωνήσω για τους συμμετέχοντες. Οι περισσότεροι, όχι όλοι και πάντοτε, είναι σχετικοί. Απλώς, έχουν το κακό της φυλής, να μην μπορούν να συζητήσουν ήρεμα. Νομίζω πως είναι άδικο να παίρνει το χαρακτηρισμό "ασόβαρη" εξαιτίας της μη-ηρεμίας στη συζήτηση (πράγμα που δεν ισχύει πάντα).

Ο χώρος της αναζήτησης πρέπει να προστατευθεί, η εκπομπή του Χαρδαβέλα είναι εκπομπή για τους εκτός της αναζήτησης, για τους αμύητους. Για αυτούς, τους πολλούς, είναι δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι για τους λίγους.

Μια εκπομπή στην τηλεόραση δεν μπορεί να είναι για λίγους. Στο ραδιόφωνο, ίσως. Και τελικά, δεν έχω την άποψη ότι κάνει κακό στο χώρο της αναζήτησης. Τουλάχιστον, όχι τόσο όσο πολλά άρθρα (ή και περιοδικά ολόκληρα) και συγκεκριμένοι συγγραφείς με βιβλία που διεκδικούν βραβεία HUGO ή NEBULA.

cosmictsak
26-09-05, 16:29
Εμένα πάλι ρε παιδιά γιατί δεν μου αρέσει ο Χαρδαβέλλας? Καλό που υπάρχει κάποιος και κάνει τέτοιες εκπομπές αλλά δεν πιστεύω να το κάνει από πραγματικό ενδιαφέρον παρά μόνο επειδή είδε ότι πουλάει και εκεί που ήταν πεθαμένος ξαφνικά έγινε θέμα. Εκτός αυτού κάθε θέμα που πιάνει ασχολείται τόσο ώστε να πουλήσει σε περισσότερο κόσμο και όχι μέχρι να βγούν κάποια συμπεράσματα.

Deepest_Emotion
03-10-05, 18:09
Καλησπέρα...
Είμαι νέο μέλος εδώ και από όσα διάβασα...είναι ένα πολυ ενδιαφέρον κ όμορφο site.
Ας μπω στο θέμα όμως τώρα...Πιστεύω πως ο κ.Χαρδαβέλλας κάνει κάτι διαφορετικό κ ενδιαφέρον.Πιστεύω ότι το κάνει επειδή του αρέσει κ ενδιαφέρεται κι αυτός για τα ανεξήγητα αυτου του σύμπαντος.
Χάρηκα πολυ που έβαλε την εκπομπή του την Κυριακή γιατι,πως να το κάνουμε...ο περισσότερος κόσμος το Σαββατόβραδο βγαίνει έξω :)
Παρακολούθησα χτες την εκπομπή του κ ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα...Έχω διαβάσει σχετικά με το θέμα, αλλά όχι πολλά. Το μόνο που με ...νευριάζει στο θέμα είναι...πως να το πω...η μυστικότητα σε πολλά και η επιμονή μερικών να βγάζουν τρελούς ανθρώπους που βιωσαν καταστασεις κ είχαν και μαρτύρους.
Αυτά προς το παρών... :)

Voel
05-10-05, 09:21
Το προβλημα αγαπητε Emotion οτι καποιοι απο αυτους που εμφανιζονται κατα καιρους στον κ. Χαρδαβελα (Και στο χωρο της αναζητησης γενικοτερα) ειναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ για δεσιμο, με στοιχεια και αντικειμενικα συμπτωματα διαταραχων (ψυχωσεις, διπολικη διαταραχη, παρανοια κτλ). Ακομα χειροτερα οι ανθρωποι αυτοι κανουν και τον περισσοτερο τζερτζελε, με αποτελεσμα να υποσκαπτεται το ολο κυρος της αναζητησης και να υποβαθμιζεται ο ρολος πιο "προσγειωμενων" αλλα σαφως σοβαροτερων ερευνητων οι οποιοι εχουν κατι να δειξουν, τα ευρηματα ομως τους χανονται μεσα στο παραληρημα των διπλανων τους.

tsilof
05-10-05, 09:54
καλημέρα σε όλους. Όντως ήτανε αρκετά καλή η χθεσινή εκπομπή του Χαρδαβέλα, αλλά θα εστιάσω την παρέμβασή μου σ'αυτά που εν ολίγοις υποννόησες αγαπητέ voel. ¨Ολα αυτά τα ανίδεα -τις περισσότερες φορές- άτομα που πλαισιώνουν τα συγκεκριμένα "πάνελ" καλούνται μονάχα για το μπάχαλο-αποπροσανατολισμό της εκπομπής και του τηλεοπτικού κοινού (επειδή πάντα ένα μπάχαλο φέρνει νούμερα) και γιατί πρέπει μέσω του χαρακτηρισμού όλων των παρεβρισκομένων ως "γραφικών" να μετατρέπεται κάθε τέτοιου είδους εκπομπή σε "τσίρκο" απόψεων, με αποτέλεσμα οι όντως επιστήμονες και αμιγώς γνώστες του αντικειμένου να παραμένουν στο περιθώριο και να βλασφημούν την ώρα και τη στιγμή που παραβρέθηκαν στην εκπομπη.... Τελικά υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να παρακολουθήσουμε εκπομπές όπου οι πραγματικά ειδήμονες θα έχουν το λόγο για τόσο σημαντικά θέματα??
ΥΓ: Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ο αρχάνθρωπος των Πετραλώνων αλλάζει το "ρου" της ιστορίας ολόκληρης της ανθρωπότητας και ιδιαίτερα καταρρίπτει και επισήμως τις αννοησίες περί Ινδοευρωπαϊκής φυλής και καταγωγής??

Pholarchos
05-10-05, 10:59
Και μόνο ο τίτλος του Χαρδαβέλα "ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ" αποδίδει το απελπιστικό ήθος του ζητήματος. Αφού δεν ντρεπόμαστε να το συζητάμε σε αυτή τη βάση...
... εγώ πάντως είμαι αισιόδοξος: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

mystica
05-10-05, 15:32
Όσον αφορά την εκπομπή του Χαρδαβέλλα έχω να πώ τα εξής:Δεν διαχειρίζεται με σωστό τρόπο την εκπομπή του,δηλαδή πολλές φορές φέρνει άτομα να απαντήσουν σε κάποιο θέμα το οποίο δεν έχουν μελετήσει.Έτσι με αυτό το τρόπο δημιουργείται σύγχυση.Όντως κυκλοφορούν και κάποιοι ''αντικειμενικά για δέσιμο''.Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα της εκπομπής καλό θα ήταν ο κύριως Χαρδαβέλλας να αφήνει να ακουστούν όλες οι απόψεις,οτιδήποτε και αν υποστηρίζουν,ακόμη και αν θίγουν κάποιον.Τέλος πιστεύω ότι κάποια στιγμή,ναι, θα καταντήσει Πάνια η εκπομπή του....

Deepest_Emotion
06-10-05, 12:40
Το προβλημα αγαπητε Emotion οτι καποιοι απο αυτους που εμφανιζονται κατα καιρους στον κ. Χαρδαβελα (Και στο χωρο της αναζητησης γενικοτερα) ειναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ για δεσιμο, με στοιχεια και αντικειμενικα συμπτωματα διαταραχων (ψυχωσεις, διπολικη διαταραχη, παρανοια κτλ). Ακομα χειροτερα οι ανθρωποι αυτοι κανουν και τον περισσοτερο τζερτζελε, με αποτελεσμα να υποσκαπτεται το ολο κυρος της αναζητησης και να υποβαθμιζεται ο ρολος πιο "προσγειωμενων" αλλα σαφως σοβαροτερων ερευνητων οι οποιοι εχουν κατι να δειξουν, τα ευρηματα ομως τους χανονται μεσα στο παραληρημα των διπλανων τους.

Συμφωνώ μαζί σου...Μερικοί είναι για δέσιμο...Κι αντί να κάνουν απλά μια διαφωνία...έτσι για να γίνεται διάλογος...προσπαθούν να επιβάλουν τη γνώμη τους όσο τρελή κι αν είναι.Κι αν δεν συμφωνούν κάποιοι με αυτή τους θεωρούν τρελούς. :)

Geowolf
06-10-05, 14:45
Συφμωνώ απόλυτα με τον Pholarcho.

JustAnotherGoneOff
10-10-05, 14:24
Καλά, κι αυτή η εκπομπή που έκανε περί κβαντομηχανικής και περάσανε γενεές τετρακόσιες τον (παλιοεβραίο) Αινστάιν τι σας έλεγε; Κι ακούσατε τον τύπο που πήρε τηλέφωνο προς το τέλος της εκπομπής (πολύ καλός μου φίλος κι ακόμη περισσότερο δικαιούται τον τίτλο του επιστήμονα) που έθεσε το εξής απλό: ποιοί είσαστε εσείς που μιλάτε για κβαντομηχανική; Και όσοι είδαν την εκπομπή, θυμούνται πολύ καλά πως δεν τόλμησαν καν να τον σχολιάσουν, οι παρειές τους έγιναν πιο κόκκινες από το παντζάρι.

Είδατε χτες τον Χαρδαβ(δ)έλλα. ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΑΤΙ !!!!

Φτάνει πια. Κι ακόμη περισσότερο ο συναγελασμός μας με τον έμπορα.

beetlejuice
24-10-05, 01:32
Ο 18 χρονος Κωστας Ραπτης (shadowman στο φορουμ της κοινοτητας μας) ηταν ο εκπροσωπος της ΚΑΠΑ και της οικογενειας του μεταφυσικου στη χθεσινη εκπομπη του κ. Χαρδαβελλα. Ο Κωστας αποτελει κατα καποιο τροπο τη "νεα γενια" της φοιτητικης ομαδας του Κεντρου Αναζητησης Πανεπιστημιου Αιγαιου ,τη συνεχεια δηλαδη της προσπαθειας που ξεκινησαμε πριν 3 περιπου χρονια.

Αν και η εκπομπη δεν διεκδικησε δαφνες ποιοτητας ,πιστευω οτι ο "Raptor" (οπως τον αποκαλουμε :) ) καταφερε να δωσει το στιγμα της κοινοτητας του μεταφυσικου και του τροπου με τον οποιον προσεγγιζουμε τα θεματα του χωρου της αναζητησης,

PUCK
24-10-05, 07:54
Αν και η εκπομπη δεν διεκδικησε δαφνες ποιοτητας ,

Θα συμφωνήσω μαζί σου. Μας έφαγαν τα βίντεο και η κουβέντα πήγε χαμένη στο ... διάστημα. :D

mrpv
24-10-05, 18:06
...
Ειχα μια τηλεφωνικη επαφη με τον κ. Χαρδαβελλα πριν 2 εβδομαδες.
"Βρισκομαι δεκαδες μετρα κατω απο τη Γη στην Ελβετια!" μου ειπε....
Στο κινητό τον πήρες;

beetlejuice
24-10-05, 19:17
:D Έλεος! Αυτα ειναι ξεπερασμενα κολπα μπροστα στις τηλεπαθητικες ικανοτητες που εχω αναπτυξει :p

GIWRGOS
24-10-05, 21:41
Δεν θα παρω το μερος του Χαρδαβελλα και να πω οτι ηταν ακρως ποιοτικη η εκπομπη , αλλα αυτο που εχω να πω ειναι οτι ηταν πολυ κουμπωμενοι οι εκπροσωποι των μεταφυσικο και εξ νιους.Αυτη ηταν η παρουσια τους στην εκπομπη ,και η θεση τους για τα θεματα των εξωγηινων γενικοτερα..!!??

anti
24-10-05, 21:51
Εγώ αυτο που παρατηρησα ήταν ότι ακόμα κ αν θελάμε να μιλησουμε δεν μπορουσαμε, γιατι απλά δεν μας εδινε ο κος Χαρδαβελλας τον λόγο.
Φυσικά αυτο μπορεί να το επιβεβαιώσει κ ο Κώστας που καθόταν ακριβώς δίπλα μου...Το όλο θεμα περαστηκε επιφανειακα και σοβαρα ερωτηματα δεν τεθηκαν...

beetlejuice
25-10-05, 00:18
Γιωργο δεν θα ηθελα να μπω σε αυτη τη διαδικασια και τα οσα ειπα σαφως αντανακλουν προσωπικη αποψη. Για τον Κωστα Ραπτη (μελος της ΚΑΠΑ) μπορω να πω πως ανταποκριθηκε και με το παραπανω στις συνθηκες της εκπομπης (με τα πολλα βιντεο και τα μεγαλης διαρκειας διαφημιστικα μηνυματα που εκοβαν τη ροη της συζητησης).
Ειναι αλλο θεμα το να εισαι "κουμπωμενος" (ειτε λογω αγχους ,ειτε λογω της απειριας σου σε τηλεοπτικη εκπομπη) και αλλο αυτα που λες και υποστηριζεις.Νομιζω λοιπον πως σε ολες τις τοποθετησεις του ο "Raptor" τα πηγε παρα πολυ καλα.

Kι ολα αυτα ενω η ημερα της εκπομπης αλλαξε! Οι πυλες θα μεταδιδονται πλεον καθε Σάββατο (οπως και περσυ δηλαδη) στις 23:45 !

freddy
06-11-05, 01:47
παιδια καλησπερα.Νομίζω οτι πρέπει να σταματήσουμε να κατακρίνουμε τα πάντα και να υπερασπίζουμε τις νέες πρωτοποριακές προσπάθειες όπως αυτή του Κ Χαρδαβέλα. Δεν λέω οτι ολα είναι τέλεια αλλά είναι μια αξιόλογη προσπάθεια και πρέπει όλοι να την στηρίξουμε. Δηλαδή τι καλύτερο εχει η ελληνική τηλ/ση, τα ριαλιτι ή τις χαζοσειρές. Νομίζω οτι ο Χαρδαβέλας είναι
πολύ αξιόλογος και αντικειμενικός. Παρατηρείστε οτι ποτέ δεν δογματίζει και
δεν παίρνει φανερά θέση. Απλώς συζητάει και δέχεται όλες τις απόψεις. παιδια, αλληλουποστήριξη σε όσους είναι ένας απο μας, δηλ άνθρωποι με ανησυχιες. Φιλιά σε όλους και χαίρομαι πολυ που είμαι σ αυτή την όμορφη παρέα!

Olympos
06-11-05, 02:33
+φωνώ με τον χρήστη freddy...

epimytheas
09-12-05, 16:07
Αυτό το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στην εκπομπή του Alter "Oι Πύλες του Ανεξήγητου" με τον Κώστα Χαρδαβέλλα, θα συνεχιστεί η συζήτηση γύρω από το θέμα των περιβόητων πλέον "Παιδιών του `83" με νέα στοιχεία και αποκαλύψεις.
Στην εκπομπή θα είναι προσκεκλημένος και ο κ. Μηνάς Παπαγεωργίου, γνωστός σε όλους μας ως beetlejuice, που θα παρουσιάσει στοιχεία, και ντοκουμέντα, τα οποία θα προχωρήσουν την έρευνα ένα βήμα παραπέρα ρίχνοντας νέο φώς παράλληλα σε αυτή την περίεργη, όσο και τρομαχτικά αληθινή υπόθεση.
Για αυτό λοιπόν, όσοι ενδιαφέρεστε για αυτό το καυτό ζήτημα, μην χάσετε αυτό το Σάββατο τις "Πύλες του Ανεξήγητου".
Η συνέχεια επί της οθόνης σας...

freddy
09-12-05, 18:08
Ανυπομονούμε να δούμε τον φίλο Μηνά! Ραντεβού όλοι το σάββατο το βράδυ!

xontro_mpizeli
09-12-05, 20:56
Καλή τύχη και επιτυχία φίλε μου!
Είμαι σίγουρος ότι θα τα πας τέλεια στο γυαλί! ;) :)

tsilof
10-12-05, 02:43
Καλή εκπομπή και κάθε επιτυχία Μηνά.

(Έμαθα πως "το μακιγιάζ" του alter είναι "κορυφή"...) :D :D :D

Μιχάλης
10-12-05, 11:52
Νομίζω πως όλοι θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον την αποψινή εκπομπή, ιδιαίτερα επειδή θα συμμετέχει και ένα γνωστό μέλος της κοινότητας και είμαι σίγουρος πως από αύριο θα έχουμε περισσότερα στοιχεία για το θέμα που έχει ανακύψει με το περίφημο ερωτηματολόγιο. Ραντεβού, λοιπόν, τηλεοπτικά το βράδυ...

beetlejuice
06-01-06, 22:09
O λαβυρινθος της Κρητης θα ειναι το θεμα που θα απασχολησει τους τηλεθεατες της εκπομπης αυριο Σαββατο. Στην εκπομπη θα παρισταται και ο σπηλαιολογος κ. Ν. Λελουδας ο οποιος υποθετω πως ηγηθηκε της αποστολης μεσα στα κρητικα σπηλαια.

Με το θεμα του λαβυρινθου ειχε ασχοληθει παλαιοτερα και το περιοδικο Τριτο Ματι. Τοποθετειται γεωγραφικα πολυ πιο μακρυα απο τα ανακτορα του Μινωα, αλλα βρισκεται σε πολυ κακη κατασταση και η περιηγηση ειναι εξαιτερικα επικινδυνη για οσους δεν διαθετουν τον απαραιτητο εξοπλισμο και εκπαιδευση.
Αναμενω με ενδιαφερον!

the_black_planet
10-01-06, 13:11
Επισης να μην ξεχναμε και το εταιρο πνευματικο παιδι του κου Χαρδαβελα,και μαλιστα σας παροτρυνω ολους να παρακολουθησετε τη σημερινη εκπομπη που τουλαχιστον οσον αφορα το θεμα που πραγματευεται προμυνειεται πολυ ενδιαφερουσα.Το θεμα λοιπον ειναι το περιονυμο εν Ελλαδι παρακλαδι της διεθνους(χρηματιζομενης απο τη CIA) τρομοκρατικης οργανωσης Stay Behind με το κωδικο ονομα "Κοκκινη Προβεια".Αληθεια και μυθοι.Η υποθεση εχει πολυ "ψωμι" και παω στοιχημα οτι θα ακουστουν κατα τη διαρκεια της εκπομπης ονοματα οπως Λαμπρακης η Παπαδοπουλος...Για περισσοτερες πληροφοριες σας προτεινω το βιβλιο του Κλεανθη Γριβα απο εκδοσεις Κακτος "Αντιφακελος 17Ν".