PDA

Επιστροφή στο Forum : Skeptiko.com: "Ραδιόφωνο Παραψυχολογίας"!


Solon Aimonas Eautou
14-04-09, 14:02
Εδώ και λίγα χρόνια λειτουργεί η εξής ιστοσελίδας http://www.skeptiko.com/, μία προσπάθεια του ελληνικής καταγωγής αμερικανού δημοσιογράφου Alex Tsakiris να φέρει κοντά το παραφυσικό με την επιστήμη.
Κάπως έτσι, κατά τακτά χρονικά διαστήματα "ανεβάζει" στην ιστοσελίδα του αρχεία ήχου με συνεντεύξεις που πήρε από ακαδημαϊκούς, παραψυχολόγους, ερευνητές, μέντιουμ, ψυχικούς, συγγραφείς κ.λπ. από το χώρο του παραφυσικού παγκοσμίως. Πρόσφατα μάλιστα έφτασε στις 68 συνεντεύξεις, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μία πολύ σπάνια και πολύτιμη βάση δεδομένων στο διαδίκτυο για το χώρο μας.

Ο Alex Tsakiris έχει ήδη παραχωρήσει συνέντευξη στην Κοινότητα του Μεταφυσικού σχετικά με την προσπάθεια του, τη σχέση του με την Ελλάδα, την ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής κ.λπ.. Σύντομα θα δημοσιευτεί λοιπόν στο www.metafysiko.gr (http://www.metafysiko.gr)

Μέχρι τότε, αξίζει να επισκεφθείτε τη σελίδα του και να ακούσετε μερικές από τις συνεντεύξεις που του έχουν παραχωρήσει:
skeptiko.com (http://www.skeptiko.com/)


Φιλικά,
Νίκος.

Solon Aimonas Eautou
16-04-09, 22:42
Λόγω και των ημερών, πολλά έντυπα (περιοδικά, εφημερίδες) και λοιπά ΜΜΕ (τηλεοπτικές εκπομπές κ.ά.) αφιερώνουν χώρο και χρόνο στο φαινόμενο του θανάτου. Προς αυτήν την κατεύθυνση, μόλις άκουσα ένα απο τα τελευταία podcasts του Alex Tsakiris σχετικά με την έρευνα πάνω στις Επιθανάτιες Εμπειρίες του νευροψυχιάτρου Dr. Peter Fenwick (http://www.iands.org/research/important_studies/dr._peter_fenwick_m.d._science_and_spirituality.ht ml).

Για όσους αναζητούν να ακούσουν μία αξιόλογη, σοβαρή και όσο το δυνατόν αδογμάτιστη θέση από τον ακαδημαϊκό κύκλο πάνω στο φαινόμενο του θανάτου, η εν λόγω συνέντευξη αποτελεί must hear. :)

Φιλικά,
Νίκος.

beetlejuice
04-01-10, 00:35
http://i682.photobucket.com/albums/vv182/beetlejuice1983/podcasts_paraxenou.jpg


Η πρώτη ανακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού για το 2010 είναι γεγονός (και από ότι φαίνεται μάλλον θα ακολουθήσουν περισσότερες από κάθε άλλη φορά φέτος!).

Από σημερα εγκαινιάζεται στην κεντρική σελίδα του ανανεωμένου metafysiko.gr το παραθυράκι των "Podcasts του Παράξενου". Η δυνατότητα αυτή στηρίζεται σε πρώτη φάση στη συνεργασία της Κοινότητάς μας με τον ελληνοαμερικανό δημοσιογράφο Alex Tsakiris, ιδιοκτήτη του δημοφιλούς -στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού- skeptiko.com, που φιλοξενεί δεκάδες ενδιαφέρουσες συζητήσεις με εκπροσώπους εναλλακτικών θεμάτων αλλά και σκεπτικιστές. Για περισσότερα παραπέμπεστε στη συνέντευξη (http://www.metafysiko.gr/?p=28) που είχε παραχωρήσει ο κ. Tsakiris στο μέλος της ομάδας Gateway, Νικόλαο Κουμαρτζή, πριν από μερικούς μήνες.

Η λειτουργία των "Podcasts του παράξενου" αναμένεται στο μέλλον να ανοίξει τις πύλες νέων και ακόμα πιο πρωτοποριακών υπηρεσιών στους κόλπους της Κοινότητάς μας (όπως π.χ εγχώριων μαγνητοφωνημένων διαλόγων και τριαλόγων ειδικού τύπου, podcasts "μεταφυσικών" ραδιο-εκπομπών κ.α)!


Ο σύνδεσμος για τα "Podcasts του Παράξενου" -----> http://www.metafysiko.gr/?cat=179