PDA

Επιστροφή στο Forum : Παιδικές εμπειρίες από το 1990-1991

thebest20
15-04-09, 13:30
Ήμουν 4 χρονών (1991) όταν ζούσα ακόμα στην επαρχία πριν μετακομίσουμε στην Αθήνα.Συγκεκριμένα μέναμε στον Πύργο Ηλείας!Στο δωμάτιο με την αδερφή μου το φως δεν άναβε ποτέ γιατί δεν έκανε καλή επαφή με τα καλώδια...ώσπου ξαφνικά μια μέρα παίζαμε με την αδερφή μου και αναβοσβήναμε ταυτόχρονα τους διακόπτες..ένας διακόπτης πάνω από κάθε κρεβάτι...ώσπου ξαφνικά το φως άναψε!!!!!!Ακόμα,μια άλλη μέρα που θα πηγαίναμε βόλτα και ενώ ήμασταν στο αμάξι,κοίταξα πάνω (επειδή ήταν 1ος όροφος το σπίτι) και είδα ότι το φως στο δωμάτιο ήταν αναμένο (δεν είχαν μπει κλέφτες,το σπίτι κλειδωμένο)

Επίσης έχω μια άλλη εμπειρία από αυτό το σπίτι,πριν και μετά από αυτή υπάρχει το κενό!!!!!!!!!Το 1990 διαδραματίζεται αυτή η εμπειρία...ήμουν λίγη απόσταση πιο πέρα από το σπίτι (φαινόταν από μακριά)...όταν ξαφνικά είδα να έρχονται σπίτι κάτι τεχνικοί..έπειτα,τα φώτα ήταν διαφορετικά.....αλλά μετά από μέρες τα φώτα ήταν πάλι ίδια....το συγκεκριμένο μάλλον το ονειρεύτηκα,αλλά υπάρχει ένα κενό όπως είπα και πριν,δηλαδή δεν θυμάμαι να ξύπνησα μετά από το όνειρο....δεν ξέρω ίσως επειδή ήμουν μικρός να μην έχω καθαρή εικόνα των όσων είχαν συμβεί!!!
Έχω και άλλες μνήμες...αλλά και πάλι νομίζω ότι τα συγκεκριμένα ενώ είμαι σίγουρος ότι τα έζησα,νομίζω ότι τα έζησα αλλιώς,και υπάρχουν διαφορετικά στο μυαλό μου!!!!!!!!

Anduril
21-04-09, 15:40
Προσωπικά δεν βρίσκω κάτι το μεταφυσικό στην ιστορία αυτή, από τη στιγμή που τα φώτα δεν άναβαν και έσβηναν μόνα τους με μεγάλη συχνότητα. Προφανώς ηλεκτρολογικό θα ήταν το πρόβλημα. Μου έχει συμβεί και εμένα να ξυπνήσω το πρωί και να δω στο σπίτι φώτα αναμμένα (δεν υπνοβατώ) αλλά δεν έχω δώσει ιδιαίτερη σημασία...

NostradamuS
21-04-09, 20:30
4 χρονών είναι πολύ μικρή ηλικεία. πολύ μικρός ακόμα και για να ξεχωρίσεις το αληθηνό απο το φανταστικό, ή ακόμα την πραγματικότητα απο τα όνειρα. και εγώ σε μικρή ηλικεία έβλεπα πράγματα στον ύπνο μου που για πολλά χρόνια νόμιζα οτι πράγματι ρτα είχα ζήσει. δέν βρίσκω ούτε εγώ κάτι μεταφυσικό στην ιστορία σου, αλλα για να την γράψεις κάτι θα σημαίνει για σένα.

Mirella_S
22-04-09, 08:31
Χωρις να θελω να σε αποπαρω, το μεταφυσικο στην ολη ιστορια που υποτιθεται πως βρισκεται???????
Προφανως παιζοντας με τους διακοπτες και λογω της μικροδονησης που συμβαινει στον διακοπτη οταν το χερι μας αναβοσβηνει το ρευμα, το καλωδιο ακουμπησε τελικα στην μεταλλικη επαφη και το φως αναψε.

thebest20
23-04-09, 15:01
Χωρις να θελω να σε αποπαρω, το μεταφυσικο στην ολη ιστορια που υποτιθεται πως βρισκεται???????
Προφανως παιζοντας με τους διακοπτες και λογω της μικροδονησης που συμβαινει στον διακοπτη οταν το χερι μας αναβοσβηνει το ρευμα, το καλωδιο ακουμπησε τελικα στην μεταλλικη επαφη και το φως αναψε.

Το φως όμως είχε ανάψει όταν είχαμε φύγει,και το είχα δει όταν ήμουν κάτω από το σπίτι μου....το φως αυτό δεν άναβε ποτέ!!!!!!!!!!

Mirella_S
24-04-09, 07:20
Το φως όμως είχε ανάψει όταν είχαμε φύγει,και το είχα δει όταν ήμουν κάτω από το σπίτι μου....το φως αυτό δεν άναβε ποτέ!!!!!!!!!!

Θα σου εξηγησω οσο πιο απλα μπορω.
Το προβλημα κατα 99% βρισκοταν στον ιδιο τον διακοπτη, στην επαφη δηλαδη που δινει ή κοβει το ρευμα.
Οταν μια επαφη ρευματος σε διακοπτη ή και σε καλωδιο βρισκεται κομμενη μεν αλλα απελπιστικα κοντα στην επαφη που της δινει το ρευμα, οταν δηλαδη ακουπα σχεδον, αλλα το φορτιο που δεχεται λογω του κομμενου κυκλωματος δεν δυναται να αναψει το φως, τοτε ειναι δυνατον στο συγκεκριμμενο σημειο να αναπτυχθει θερμοτητα, η οποια με την σειρα της προκαλει διαστολη.
Ανεφερες οτι με την αδελφη σου παιζατε με τους διακοπτες.
Αυτο το παιξιμο, το πανω-κατω δηλαδη του διακοπτη, ειναι πιθανον να κουνησε κατα μισο χιλιοστο την κομμενη επαφη και λογω της θερμοκρασιας που αναπτυχθηκε η επαφη να ακουμπησε τελικα στην τροφοδοσια του ρευματος.
Καποτε σε μια παλαιοτερη τηλεοραση που ειχα, ενω η τηλεοραση "επαιζε", ξαφνικα εσβηνε.
Εαν δεν την εκλεινα και την αφηνα στην κατασταση αυτη υστερα απο λιγη ωρα αναβε και παλι μονη της.
Στο σερβις που αποτανθηκα μου ανεφεραν οτι εφταιγαν οι ψυχρες κολλησεις.
Με την λειτουργια δηλαδη και λογω της θερμκρασιας που αναπτυσσοταν, η επαφη "ανοιγε" λογω διαστολης και το κυκλωμα κοβοταν.
Οταν κρυωνε, λογω συστολης η επαφη ξανακουμπουσε με το κυκλωμα και η τηλεοραση αναβε και παλι.
Το προβλημα σαφως και επισκευαστηκε.
Ηταν κατι το περιπου αναποδο απο αυτο που συνεβη σε εσενα.
Εκεινο που δεν αναφερεις στο κειμενο σου ειναι το αν οι διακοπτες αυτοι, ηταν χαλασμενοι και οι 2 ή αν ειχαν ποτε εξεταστει απο καποιον ηλεκτρολογο.
Εννοω, το να χαλασει ο ενας το αντιλαμβανομαι, αλλα οταν χαλασε και ο δευτερος και αφου τροφοδοτουσαν την ιδια λαμπα, δεν αποτανθηκατε καπου?
Οταν νυχτωνε στα σκοταδια καθοσασταν?????

Lestat7
24-04-09, 08:59
Καλημερα αδερφια,
δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι το περιεργο,το προβλημα ειναι ηλεκτρολογικο και στο λεω λογο του επαγγελματος μου........Αλλωστε ησουν πολυ μικρος για να ξεχορισεις αν ηταν κατι μη φυσικο.......

thebest20
24-04-09, 11:36
Οταν νυχτωνε στα σκοταδια καθοσασταν?????

Όχι φυσικά,ανάβαμε μια μεγάλη λάμπα πορτατίφ από τις παλιές,και με αυτή κοιμόμασταν!Τέτοιο φόβο μας είχε δημιουργήσει αυτό το φως!!!!!!!!!!!!

Anduril
25-04-09, 17:51
Τώρα μου θυμίσατε ένα ωραίο τηλέφωνο που είχα πριν λίγα χρόνια το οποίο άνοιγε από μόνο του στην ανοιχτή ακρόαση και έκανε διάφορους συμπαθητικούς ήχους. Και με ξυπνούσε και μέσα στα άγρια χαράματα! Φίλε thebest, αν επρόκειτο για κάτι μεταφυσικό θα είχα δει και άλλα σημάδια...Τα φώτα συνήθως συνοδεύονται και άπο άλλες ανωμαλίες όταν πρόκειται για στοίχειωμα ή επίσκεψη από πνευματάκι. :p

agelina
25-04-09, 21:45
Aυτό που θα ήθελα εγώ να ρωτήσω είναι όχι για το φως ιδιαίτερα, αν και ποτέ δε ξέρεις , αλλά για όλα εκείνα που λες ότι ζούσες ή έβλεπες στον ύπνο σου και μετά ήταν διαφορετικά στο μυαλό σου. Θα μπορούσες να αναφέρεις μερικά περιστατικά για να καταλάβω; Εχω μία αίσθηση ότι όντως κάτι το περίεργο συνέβαινε εκεί. Αλλά δεν ξέρω ποιος ή τι το προκαλούσε;

Στην Αθήνα είχατε μερικές επισκέψεις περίεργες; Με τους γονείς σου ποτέ ανέφερες αυτές τις απορίες σου; Σου είπανε ποτέ κάτι που ίσως παρατηρήσανε και εκείνοι εκεί; Αν και έχω την αίσθηση ότι εκείνοι κάτι παραπάνω γνωρίζουν επί του θέματος.

Mirella_S
26-04-09, 07:37
Απο διηγησεις και οχι απο προσωπικη εμπειρια, εχω ακουσει οτι σε στοιχειωματα, ή και επισκεψεις θορυβοποιων οντοτητων (poltergeist), τα φωτα αναβοσβηνουν γρηγορα.

thebest20
27-04-09, 17:56
Aυτό που θα ήθελα εγώ να ρωτήσω είναι όχι για το φως ιδιαίτερα, αν και ποτέ δε ξέρεις , αλλά για όλα εκείνα που λες ότι ζούσες ή έβλεπες στον ύπνο σου και μετά ήταν διαφορετικά στο μυαλό σου. Θα μπορούσες να αναφέρεις μερικά περιστατικά για να καταλάβω; Εχω μία αίσθηση ότι όντως κάτι το περίεργο συνέβαινε εκεί. Αλλά δεν ξέρω ποιος ή τι το προκαλούσε;

Στην Αθήνα είχατε μερικές επισκέψεις περίεργες; Με τους γονείς σου ποτέ ανέφερες αυτές τις απορίες σου; Σου είπανε ποτέ κάτι που ίσως παρατηρήσανε και εκείνοι εκεί; Αν και έχω την αίσθηση ότι εκείνοι κάτι παραπάνω γνωρίζουν επί του θέματος.

Όχι στην Αθήνα δεν είχαμε περίεργες επισκέψεις!Εκτός από μια φορά πριν 4 χρόνια που νομίζω με επισκέφθηκε η Μόρα (δεν την είδα,είχα συμπτώματα μόνο)

Όσο για το άλλο,υπάρχει ένα κενό που δεν μπορώ να το εξηγήσω!!Ίσως ήμουν μικρός και τα θυμάμαι αλλιώς,ίσως επειδή μικρός κοιμόμουν και μεσημέρι!Και όταν ξυπνούσα δεν ξεχώριζα το όνειρο από την πραγματικότητα!Στους δικούς μου το έχω πει αυτό που νομίζω ότι μου είχε συμβεί (που δεν μπορώ και εγώ να το εξηγήσω) και μου έχουν πει ότι δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο!!!!!Και για το φως μου έχουν πει ότι ήταν απλά συμπτωση και ότι άναψε εκείνη τη φορά,και πως ποτέ ξανά δεν είχε ανάψει!

agelina
27-04-09, 19:18
Να σου κάνω μία ερώτηση για τους γονείς σου; Μήπως ασχολήθηκαν στο παρελθόν με κάτι παρόμοιο; Με την μαγεία, την μεταφυσική και τα συναφή; Εχει πέσει τίποτα στην αντίληψη σου;

NostradamuS
27-04-09, 21:10
θα μοιραστώ μαζί σας 1 εμπειρία που είχα και εγώ, μπορεί να μήν συνδέεται άμεσα με την ιστορία του φίλου thebest20, συνέβει όμως όταν ήμουν στην ίδια περίπου ηλικεία. Τότε λοιπών είχα μια έντονη απορεία για το ποιός χτυπάει την καμπάνα πάνο στο καμπαναριό της εκκλησίας που συνήθηζα να πηγαίνω με την γιαγιά μου. Στο μυαλό μου ήταν αδύνατο να σκεφτώ οτι τη καμπάνα την χτυπάνε απο κάτω με σχηνή, αλλα νόμιζα οτι κάποιος ή κατι ανεβαίνει πάνω στο καπαναριό και την χτυπάει. μάλιστα πίστευα οτι αυτός που την χτυπάαει δέν ήταν άνθρωπος, αλλα κάτι άλλο. Οταν λοιπών ένα βράδυ της ανάστασης ήμουν στην εκκλησία, και ο παπάς είπε το χριστός ανέστη, η καμπάνα άρχισε να χτυπάει. κοίταξα, και είδα ή μάλλον νόμιζα οτι είδα, ένα μαλλιαρό πλάσμα να χοροπηδάει πάνω στο καμπαναριό, τυπώντας σάν τρελό την καμπάνα και ουρλιάζοντας. :eek:
Φυσικά δέν ήταν κάτι άλλο απο τις φοτοβολίδες που σκάγανε και δημιουργούσαν σκιές. για μένα όμως ήταν τόσο ζωντανό και αληθηνό, που τρέχοντας πήγα σπίτι και δέν ξαναπλησίασα την εκκλησία για βδομάδες!!

στο παιδικό μυαλό πολές φορές μπερδεύεται το φανταστικό με το αληθηνό, δημιουργώντας ψευδεσθήσεις που μας ακολουθούν μιά ζωη. ;)

thebest20
27-04-09, 22:05
Να σου κάνω μία ερώτηση για τους γονείς σου; Μήπως ασχολήθηκαν στο παρελθόν με κάτι παρόμοιο; Με την μαγεία, την μεταφυσική και τα συναφή; Εχει πέσει τίποτα στην αντίληψη σου;

Καμία σχέση!!!!!!!!!!!!!

Mirella_S
28-04-09, 07:09
Οταν ειμαστε μικρα υπαρχουν πραγματα που περνουν στο τρυφερο μυαλο μας σαν ανεξηγητα.
Πραγματα που τα ειδαμε τοτε, κανεις δεν μας τα εξηγησε και παρεμειναν μεσα μας σαν ανεξηγητα, σαν αποκοσμα.
Φυσικα θα πρεπει ολοι μας να αναλογισθουμε και κατι αλλο.
Τα μικρα παιδια οπως και τα ζωακια αλλωστε, επειδη η ψυχη τους δεν εχει ακομη διαφθαρει με την εννοια του ουτε κακιες ξερουν κλπ, κλπ, εχουν το χαρισμα να "βλεπουν".
Π.χ, τα μωρακια στον υπνο τους χαμογελουν, κουνουν τα χερακια τους, ομως σε ποιον απευθυνονται αφου ακομη δεν αντιλαμβανονται τον κοσμο γυρω τους?
Καποτε, μικρουλα ακομη, υστερα απο μια καλοκαιρινη βολτα, βραδακι ηταν, οι γονεις μου με πηγαν σε ενα ζαχαροπλαστειο για παγωτο.
Ενω εκεινοι μιλουσαν, θα ορκιζομουν πως ειδα ψηλα, πανω απο τις πολυκατοικιες, εναν ανδρα και μια γυναικα να συνομιλουν ηταν μαλιστα και οι δυο τεραστιων διαστασεων για τα δικα μου δεδομενα, ημουν αλλωστε 5 χρονων.
Χρονια μετα, και αφου μεγαλωσα, περασα και την εφηβεια, θυμομουν την εικονα εκεινη και προσπαθησα να δωσω μια λογικη εξηγηση για το τι ειχα πραγματικα δει εκεινο το καλοκαιριατικο βραδυ.
Η λογικη εξηγηση που εδωσα στον εαυτο μου ηταν πως κατα πασα πιθανοτητα εκεινο που ειχα δει δεν ηταν τιποτε περισσοτερο απο την οθονη καποιου θερινου κινηματογραφου, που εαν θυμαστε καποιοι υπηρχαν πολλες φορες σε ταρατσες κτιριων.
Καποια στιγμη, βρεθηκα σε αυτην την παλια μου γειτονια, το ζαχαροπλαστειο φυσικα δεν υπηρχε και στην θεση του βρισκοταν μια αντιπροσωπεια αυτοκινητων, ρωτησα ομως παιδικους φιλους, αλλα και τους γονεις τους εαν ποτε υπηρξε θερινος κινηματογραφος εκει κοντα.
Η απαντηση τους ηταν εντελως αρνητικη. Στην συγκεκριμενη περιοχη ΠΟΤΕ δεν υπηρξε καποιος κινηματογραφος.
Το αφησα ετσι να "χωθει" σε καποια "ξεχασμενη" γωνια του μυαλου μου, παντως οποτε τυχει να περασω απο εκει, σηκωνω για λιγο τα ματια και κοιταζω ετσι, ασυναισθητα προς το σημειο που τοτε ειχα δει αυτο το "περιεργο" για τα παιδικα μου ματια φαινομενο.

thebest20
02-06-09, 20:22
Λοιπόν θέλω να καταθέσω και κάτι άλλο,περίεργο,που δεν νομίζω να ήταν τις φαντασίας μου!!!!Μας είχαν φέρει δώρο σχολικά είδη,ανάμεσα σε αυτά και 2 γόμες από αυτές που απεικόνιζαν αρκουδάκια και στις 2 πλευρές!!!!!!!Ένα βράδυ καθώς ήμουν στο κρεβάτι είδα τη μια από αυτές να στέκεται όρθια στο γραφείο (και τις 2 τις βάζαμε στο γραφείο αλλά όχι όρθιες).Φοβήθηκα τόσο,που τις χάρισα σε μια φίλη μου!!!!!Και εκεί αρχίζουν πάλι τα περίεργα...η φίλη μου τις έβαζε μέσα σε συρτάρι στο γραφείο της,και το πρωί έβρισκε το συρτάρι ανοιχτό!!!!Επίσης μια φορά μου είχε πει πως μαζί της είχε κοιμηθεί ο ξάδερφός της και ότι ο αφαλός του λυνόταν,και το πρωί έμπαινε ξανά στη θέση του!!!Η φίλη μου προσπαθούσε να με πείσει ότι ο αφαλός της τη νύχτα μπαίνει βαθιά μέσα,ενώ τη μέρα ήταν προς τα έξω!!!!Είχα δει την κοιλιά της και μέρα και νύχτα,και ήταν όπως τα έλεγε.Μιλάμε μου έχουν μείνει τραυματικές εμπειρίες από τα συγκεκριμένα γεγονότα που ανέφερα!!!!!!!!Μάλιστα και εγώ για κάμποσο διάστημα φοβόμουν για τον αφαλό μου μην πάθει κάτι!!!!!!