PDA

Επιστροφή στο Forum : Eπικοινωνία με νεκρούς

~*WiLdChILD*~
04-05-09, 22:35
Λοιπόν στο ακόλουθο site μια ισχυρίζεται πως με το βίντεο που έχει φτιάξει εφόσον κάποιος το παρακολουθήσει υπό κατάλληλες συνθήκες,μπορεί να επιτύχει επικοινωνία με νεκρούς.(75%επιτυχία)

link:Επικοινωνία με νεκρούς (http://www.talktothedead.org/)

Πιστεύετε πως μπορεί να ισχύει??Γενικά έχει επικοινωνήσει κανείς σας με άτομα αγαπημένα που έχουν φύγει?

Το συγκεκριμένο βίντεο(εδώ (http://www.youtube.com/watch?v=P2On8UhDXZk&eurl=http%3A%2F%2Fwww.talktothedead.org%2F&feature=player_embedded[/URL) )υποτίθεται πως δημιουργεί την κατάλληλη συχνότητα Α ώστε να επιτύχουμε αυτό που θέλουμε......

Eisheth
17-05-09, 16:13
To έχει κάνει κανείς αυτό? :confused:

demi
17-05-09, 18:29
Μόνο μέσω ονείρου...στον ξύπνιο μου έχω δει κανα δυο φορές φάντασμα, αλλά ούτε γεια δεν είπαμε!!! :p Για την ακριβεια, αυτό έφυγε απ'τα δεξιά κ εγώ τρέχοντας απ'ταριστερα!!!! :D.
το συγκεκριμένο βίντεο θα το μελετήσω κ θα σας πω αποτελέσματα

demi
17-05-09, 18:34
πάντως, αν είσαι επιλληπτικός, καλύτερα μη το δεις το videaki!!!

Άρτεμις
18-05-09, 10:17
Μόνο μέσω ονείρου...στον ξύπνιο μου έχω δει κανα δυο φορές φάντασμα, αλλά ούτε γεια δεν είπαμε!!! :p Για την ακριβεια, αυτό έφυγε απ'τα δεξιά κ εγώ τρέχοντας απ'ταριστερα!!!! :D.

Μπορείς να μας πεις περισσότερα για την επικοινωνία με νεκρούς μέσω ονείρου;

demi
19-05-09, 17:09
δεν έχω κάποια συγκεκριμένη τακτική...απλά μια φίλη μου που έχει σκοτωθεί πριν πολλά χρόνια, μπορείς να διαβάσεις γιαυτήν στις προφητείες αναγγελιών θανάτου, έρχεται συχνά στο όνειρο μου, να με δει, να με βοηθησει, να με προειδόποιησει, ή άμα θέλω να της ζητήσω εγώ κάτι, τότε απλά, την παρακαλάω, χωρίς ιδιαίτερες τελετές ή τίποτα άλλο, σαν προσευχή μόνο..να έρθει και αυτή έρχεται. αυτό είναι όλο

Eisheth
19-05-09, 17:45
δεν έχω κάποια συγκεκριμένη τακτική...απλά μια φίλη μου που έχει σκοτωθεί πριν πολλά χρόνια, μπορείς να διαβάσεις γιαυτήν στις προφητείες αναγγελιών θανάτου, έρχεται συχνά στο όνειρο μου, να με δει, να με βοηθησει, να με προειδόποιησει, ή άμα θέλω να της ζητήσω εγώ κάτι, τότε απλά, την παρακαλάω, χωρίς ιδιαίτερες τελετές ή τίποτα άλλο, σαν προσευχή μόνο..να έρθει και αυτή έρχεται. αυτό είναι όλο

H μαμά μου, που τη χιλιοπαρακαλάω γιατί δεν έρχεται :(

demi
19-05-09, 17:50
κοίτα...η συγκεκριμένη φίλη μου...ε'ιχε προβλέψει τον θάνατό της, και γενικά είχε ικανότητες...και πριν πεθάνει έκανε κάτι...εεε χμμμ...το οποίο πρώτη φορά θα το πώ δημοσίως....εεεε...μου έδωσε να πιω από το αίμα της...επείδή ήξερε ότι θα πεθάνει και μάλλον ήθελε επικοινωνία με κάποιον...εγώ πιτσιρίκι, κουτορνίθι, δεν κατάλαβα τίποτα..απλά το θεώρησα μαγκια ουάο, πίνουμε αίμα και τέτοια...αφού πέθανε, και αφού άρχισα να ασχολούμαι, κατάλαβα τι είχε κάνει :(

Eisheth
19-05-09, 18:08
...μου έδωσε να πιω από το αίμα της...επείδή ήξερε ότι θα πεθάνει και μάλλον ήθελε επικοινωνία με κάποιον...(

Αν πιεις από το αίμα κάποιου, ο οποίος μετά πεθάνει, τότε έχεις έχεις επικοινωνία μαζί του μετά τον θάνατό του :confused:

Radzoor
19-05-09, 18:51
Αν πιεις από το αίμα κάποιου, ο οποίος μετά πεθάνει, τότε έχεις έχεις επικοινωνία μαζί του μετά τον θάνατό του :confused:

Πρώτη φορα το ακούω και δεν μου φαίνεται λογικό.... ίσος μέσο κάποιου τελετουργικού να υπήρχε τέτοια περίπτωση αλλα απλά με το να πιείς το αίμα κάποιου το μονο που μπορείς να καταφέρεις είναι να αρρωστήσεις αλλα τίποτα παραπάνω.

Eisheth
19-05-09, 19:17
Πρώτη φορα το ακούω και δεν μου φαίνεται λογικό.... ίσος μέσο κάποιου τελετουργικού να υπήρχε τέτοια περίπτωση αλλα απλά με το να πιείς το αίμα κάποιου το μονο που μπορείς να καταφέρεις είναι να αρρωστήσεις αλλα τίποτα παραπάνω.
:) ε ναι βρε παιδιά, σιγά μην ήταν τόσο απλό...

demi
20-05-09, 12:44
κιόμως...
το α'ιμα είναι τόσο δυνατό που καμιά φορά δε χρειάζονται τελετουργικά ή ξόρκια, παρά μόνο η θέληση του ατόμου.
Άσε που όλα αυτά δεν είναι παρά βοηθήματα για να ενισχύσουν την θέληση του μάγου...αν έχεις δύναμη και μόνο μια λέξη...πιάνει...το έχω μελετήσει πολύ το θέμα...δεν μιλάω στα κουτουρού

rados
20-05-09, 13:09
Υπάρχουν άνθρωποι που είτε άμεσα (πχ. ύπνος, ή διαλογισμός), είτε έμμεσα (με την μεσολάβηση μέντιουμ) είχαν σχετικές εμπειρίες.
Αν αφήσουμε στην άκρη τις περιπτώσεις που υπάρχει απάτη ή βλακεία, υπάρχουν περιπτώσεις που τις έζησαν, σχετικά αξιόπιστοι και καλοπροαίρετοι παρατηρητές.
Για αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν δύο πιθανότητες. Να υπήρξε (σε μερικές περιπτώσεις τουλάχιστον) επικοινωνία με αποθανόντες ή οι εμπειρίες να είναι δημιουργήματα του νου μας.
Ξέρουμε ότι ο νους μας, ακόμα και αν είμαστε υγιείς πνευματικά, μπορεί να κατασκευάσει απόλυτα πιστευτές εμπειρίες. Βέβαια χρειάζεται κάποιος λόγος για να το κάνει, εδώ προφανώς και έχουμε λόγο. Οπότε το να είναι δημιουργήματα του νου μας, είναι μια υπόθεση αποδεκτή, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα επιστημονικές γνώσεις μας.
Δυστυχώς δεν έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες, για την μετά τον θάνατο, ζωή. Πόσο μάλλον για την επικοινωνία με τους θανόντες. Άρα για μια τέτοια υπόθεση, πρέπει να βρούμε ισχυρές ενδείξεις. (Και μακάρι να βρούμε κάποτε.)

Όμως ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Έστω ότι υπάρχει μετά τον θάνατο ζωή.
Γνωρίζουμε ότι οι εγκεφαλικές αλλοιώσεις ενδέχεται να παράγουν σαφείς, άμεσες και αναγνωρίσιμες αλλαγές στην προσωπικότητα. Είναι κάτι που έχει παρατηρηθεί πχ μετά από εγκεφαλικό ή με την επίδραση ψυχοτρόπων ουσιών. Αυτό σημαίνει ότι η υλική, εγκεφαλική μας υπόσταση, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητά μας. Άρα όταν επέλθει μια σοβαρή αλλαγή στον εγκέφαλο, και με τον θάνατο διαλύεται ολοκληρωτικά η υλική του δομή, είναι αναμενόμενες και ριζικές αλλαγές στην προσωπικότητα. Ή όπως λένε και αρκετές σχολές εσωτερισμού, μετά τον θάνατο επέρχεται η βαθμιαία διάλυσή της προσωπικότητας.

Το ον που (θεωρούμε ότι) υπάρχει μετά τον θάνατο, έχει ριζικές διαφορές από το ον πριν από τον θάνατο. Αν διατηρεί κάποια προσωπικότητα, θα είναι τόσο αλλαγμένη που είναι αμφίβολο αν θα μπορούμε να την συσχετίζουμε με την πρότερη προσωπικότητα.
(Οι αλλαγές ίσως να μην είναι προς το καλύτερο! Η προσωπικότητα έχοντας πάθει το σοκ της ζωής της, ίσως να μην είναι και τόσο ευδιάθετη... Τα μνημόσυνα και οι ανάλογες τελετές πιθανά έχουν την ρίζα τους σε αυτή την πεποίθηση)
Αν η προσωπικότητα έχει διαλυθεί, θα μιλάμε για την ψυχή ή τον ανώτερο εαυτό ή κάτι αντίστοιχο, που χρησιμοποιούσε την πρότερη προσωπικότητα σαν «όχημα». Μια τέτοια οντότητα θεωρητικά, δεν έχει ανάλογες προτεραιότητες και προσδοκίες, με αυτές που είχε το τελευταίο όχημά της. Γενικά η επικοινωνία των ψυχών με τα οχήματα, δεν φαίνεται να είναι και η πρώτη προτεραιότητά τους (υποθέτοντας πάντα ότι υπάρχει ψυχή).

Η επικοινωνία με τους νεκρούς, μάλλον είναι ευσεβής πόθος.

Eisheth
20-05-09, 14:27
Έχει λογική η σκέψη σου rados, όσο κι αν δεν μου αρέσει καθόλου :(

demi
20-05-09, 14:41
Δεν συμφωνω...ναι μεν έχει διαφορές η προσωπικότητα, αλλά μπορεί να επανασυγκροτηθει, ειδικά αν το άτομο που πέθανε κατέχει δυνάμεις...
μια από τις ερωτήσεις που είχα κάνει στην φίλη μου...Αθηνά την λένε...ήταν για το πως είναι η 5η διάσταση...την ρώταγα πολλούς μήνες και δεν έρχοτανε να μου δώσει κάποια απάντηση...μετά από επιμονή μου τελικά, ένα βραδυ ηρθε...στο όνειρό μου..θες να μάθεις, με ρώτησε, έλα λοιπόν...και με τράβηξε μαζί της εκεί που ήταν...θα προσπαθησω να το περιγράψω....
ένοιωσα να γίνομαι απέραντη, να απλωνομαι σε όλο το σύμπαν...και ταυτόχρονα να είμαι το σύμπαν...αυτό που με τρόμαξε ήταν το ότι έχανα την ταυτότητα μου! ναι μεν υπήρχα, δεν είχα χαθεί...αλλα δεν υπήρχε εγώ...και τρόμαξα τόσο πολύ στην αίσθηση του το ότι χάνω το εγώ μου....που έβαλα όλες μου τις δυνάμεις να αντισταθώ και να ξαναγυρίσω πίσω....πολύ δύσκολο, όμως το κατάφερα....και πολύ τρομακτικό....δεν ξαναζήτησα να μάθω πως είναι τα πραγματα στην αλλη όχθη :D μου έφτανε αυτή η εμπειρία...όμως πιστέυω ότι μπορεί κάποιος να επανασυγκροτηθεί και να έρθει πίσω...το ένοιωσα, δεν μπορώ να σας πείσω...μόνο το ένοιωσα....

rados
20-05-09, 16:14
Δεν συμφωνείς σε τι?
Το ότι μετά από εγκεφαλικό, μετά από λοβοτομή, με την χρήση ψυχοτροπικών ουσιών, όπως το αλοπεριντιν (φάρμακο για την σχιζοφρένια), με βλάβη του ενός ημισφαιρίου κ.α. έχουμε ορατή αλλαγή της προσωπικότητας, είναι γενικά παραδεκτό από την επιστημονική κοινότητα.
Και τουλάχιστον σε εγκεφαλικό και με αλοπεριντιν, ατυχώς το έχω δει να συμβαίνει.

Το ότι η προσωπικότητα επανέρχεται σε τι το στηρίζεις?
Και εγώ εύχομαι κάτι τέτοιο, αλλά οι ευχές και η πίστη, δεν είναι ενδείξεις.

Αν το άτομο που πέθανε έχει δυνάμεις, για πιο λόγο θα ήθελε να ανασυγκροτήσει το «όχημα»? Δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει!

Ακόμα και στον ξύπνιο σου μπορείς να έχεις τέτοιες εμπειρίες, μάλιστα υπάρχουν διαλογιστικές ασκήσεις που δημιουργούν ανάλογες εμπειρίες (έχω κάνει καμιά εικοσαριά «συνοδείες» στον άλλο κόσμο).
Εστιάζεσαι στο "νιώθω". Μα δεν αμφισβητεί κανείς την εμπειρία. Αυτό ένιωσες, πάει και τελείωσε!
Όμως άλλο πράγμα η εμπειρία, άλλο η εξήγησή της. Γιατί να θεωρήσουμε ότι πρόκειται για επικοινωνία με θανόντα και όχι για νοητική δημιουργία, πολύ περισσότερο που σου συνέβη στον ύπνο.

demi
20-05-09, 16:17
γιατί θεωρώ ότι αυτό που λες εξηγεί τον μηχανισμό και το πως λειτουργει μια τετοια εμπειρια, αλλά δεν αναιρει ότι ειναι πραγματικη...και η αγάπη είναι χημικη διεργασιά του εγκεφάλου...δεν υπαρχει???

rados
20-05-09, 17:07
demi καλησπέρα.
Η αγάπη (τουλάχιστον με την συνήθη έννοια του όρου) μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας χημικής λειτουργίας του εγκεφάλου και συνάμα να είναι και πραγματική. Επαναλαμβάνω, δεν αμφισβητώ την εμπειρία σου. Υποθέτω ότι είσαι καλοπροαίρετη και υγιής.

Αλλά το να φτιάχνει ο νους μου μια εμπειρία, και να την βιώνω, δεν την καθιστά και γεγονός. Πχ οίδα ότι πέρασε έξω από την τζαμαρία ο πεθαμένος πατέρας μου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όντως πέρασε. Ή μήπως πέρασε ο μακαρίτης...

Υπάρχουν έρευνες, όπου έγινε προσπάθεια να δημιουργηθούν ανύπαρκτες μνήμες και τα υποκείμενα του πειράματος τις οικειοποιήθηκαν σαν δικές τους. (Το έχω δοκιμάσει σε ένα παλιό γνωστό μου που τον είχα άχτι, μια χαρά δούλεψε).
Άλλο ένα παράδειγμα, ο νους μας μπορεί να δημιουργήσει φρικτούς σωματικούς πόνους που δεν έχουν κάποιο σωματικό υπόβαθρο, πόνοι που εξαφανίζονται όταν φεύγει το ψυχολογικό αίτιο που τους παράγει. Ζωντανή αν και δυσάρεστη εμπειρία!

Οι εμπειρίες μας δεν έχουν πάντα την εξήγηση που τους δίνουμε και όταν η εξήγηση απαιτεί υποθέσεις που δεν είναι και πολύ καλά τεκμηριωμένες, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.
Ιδίως όταν οι εξηγήσεις απαντούν στους φόβους ή στις προσδοκίες μας.

demi
20-05-09, 17:25
καλά, δεν θα διαφωνήσουμε τώρα γιαυτό...
ούτως ή άλλως συμφωνώ με κάποια από αυτά που λες...και ειλικρινά, δεν μπορώ να σε πείσω για το γνήσιο της εμπειρίας μου, την οποία εγώ σα demi δεν την αμφισβητώ...πιστέυω ότι μπορώ να διακρίνω τις "επιθυμίες" μου, από αυτό που γίνεται στην πραγματικότητα...είμαι άτομο που έχει δουλέψει πολύ με τον εαυτό του..και κάποιες φορές στο παρελθόν είχα αμφισβητησει την πνευματική μου υγεία, αλλά το έψαξα...λες να μη το έψαξα καλά???cool: τι να σου πω...μπορεί....

Anduril
20-05-09, 19:41
Η επικοινωνία με νεκρούς είναι εφικτή αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Δεν επιστρέφουν όλοι οι νεκροί, κάποιοι δεν θέλουν να επιστρέψουν, είναι καλύτερα εκεί που βρίσκονται (ή χειρότερα, αναλόγως...), κάποιοι μπορεί να έχουν μετενσαρκωθεί (παραπέμπω στο www.childpastlives.com και στις περί μετενσαρκώσεως έρευνες του καθηγητή νευρολογίας Ian Stephenson). Εμένα η γιαγία μου είχε επικοινωνία με την νεκρή μητέρα της σε όνειρο που την πληροφόρησε για υπαρκτό, επιβεβαιωμένο γεγονός (παιδιά συγγνώμη αλλά λόγω πίεσης χρόνου δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες) και η μητέρα μου έχει ονειρευτεί τον πατέρα της να την συμβουλεύει. Εγώ αν και το αποζήτησα ποτέ δεν είδα τίποτε το μεταφυσικό στον ύπνο μου αλλά βέβαια σε όλους επιφυλάσσεται κάτι ξεχωριστό και μεταφυσικό, απλώς πρέπει να είμαστε καρτερικοί. Σίγουρα δεν είναι όλα τα όνειρα με νεκρούς περιστατικά επικοινωνίας αλλά αν ψάξετε και βιντεάκια με μεταφυσικές εκπομπές θα δείτε πράγματα που θα σας κάνουν να ανατριχιάσετε. Καλό είναι να φιλοσοφούμε περί...νεκρών αλλά μια έρευνα στο παραφυσικό/υπερφυσικό σχεδόν μας αποδεικνύει ότι η ζωή είναι πολλά περισσότερα από αυτό που βλέπουμε...

Eisheth
20-05-09, 23:16
Εγώ αν και το αποζήτησα ποτέ δεν είδα τίποτε το μεταφυσικό στον ύπνο μου αλλά βέβαια σε όλους επιφυλάσσεται κάτι ξεχωριστό και μεταφυσικό, απλώς πρέπει να είμαστε καρτερικοί.

Μακάρι να έχεις δίκιο, μακάρι να ήξερες πόσο κουράγιο μου δίνεις, σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα που γράφεις!

naeb
21-05-09, 09:27
Αν θες να έχεις μεταφυσικές εμπειρίες στον ύπνο σου, μπορείς να εφαρμόζεις κάποιες τεχνικές όπως μάντραμ, ασκήσεις συγκεντρώσεις κτλ.
Επίσης, επειδή μπορεί να έχεις ήδη τέτοιες εμπειρίες αλλά να μην τις θυμάσαι (πολύ συνηθισμένο), καλό είναι να ξεκινήσεις ένα ονειρολόγιο.

Η επιτυχία είναι εγγυημένη
;-)

rados
21-05-09, 10:12
Demi, πότε αμφισβήτησα την πνευματική σου υγεία? Πότε αμφισβήτησα την γνησιότητα της εμπειρίας σου?

Είχα μια γνωστή που όταν έτριζε ο μπουφές της, πίστευε ότι της έστελναν μηνύματα οι άγγελοι! Θεωρούσα πιθανότερο να έτριζε λόγο αλλαγών θερμοκρασίας. Δεν ισχυρίστηκα ότι δεν άκουγε όντως τριξίματα, ούτε ότι ήταν τρελή*. Άλλο η εμπειρία, άλλο η εξήγηση.

Σχετικά με τις προσδοκίες και τους φόβους. Η αναφορά μου εστιαζόταν στο ότι οι εξηγήσεις που δίνουμε σε εμπειρίες, επηρεάζονται σημαντικά από την συναισθηματική μας τοποθέτηση. Και αυτό συμβαίνει και σε ψαγμένους. Για παράδειγμα το «λαιρναίο κείμενο» που υποθάλπει τον εθνικό μας εγωισμό, κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα στο διαδίκτυο, φτάνοντας να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από κατ εξοχή αρμόδιους με το θέμα. Άλλο παράδειγμα, ένας φίλος γεωπόνος (άρα σχετικός με το συγκεκριμένο θέμα), μου επανέλαβε τον γνωστό μύθο, ότι οι οικολόγοι σπέρνουν φίδια στην ύπαιθρο!
Δεν αρκεί να είναι ψαγμένος κανείς, πρέπει να είναι έτοιμος να εξετάσει με κριτικό μάτι, ουδετερότητα και αμφιβολία, μια συγκεκριμένη θεωρία.
Φαίνεται ότι ο νους μας είναι γενετικά διαμορφωμένος, να αποδέχεται άκριτα θεωρίες που προέρχονται από φαινομενικά αξιόπιστες πηγές (χθες τα βιβλία, σήμερα το διαδίκτυο), ιδίως αν αυτές ταιριάζουν με την συναισθηματική του τοποθέτηση.

Ο νους τρέχει ένα πρώτης τάξεως λογισμικό. Και διαμορφώνει την αντίληψή μας, χωρίς αυτό να γίνεται συνειδητό. Ένα γνωστό παράδειγμα, όταν είμαστε κουρασμένοι μια ανηφόρα μοιάζει πιο απότομη, από ότι όταν είμαστε ξεκούραστοι. Κατ επέκταση ο νους μας είναι δυνατό, να παράγει μνήμες ακόμα και εμπειρίες, χωρίς εξωτερικό ανάλογο ερέθισμα. Δεν σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με το μυαλό μας, εκτός αν ζούμε μόνιμα σε νοητικά κατασκευασμένους κόσμους. (Δεν το διατυπώνω αυστηρά, αλλά δεν είμαι ψυχίατρος.)

Γενικότερα εκπλήσσομαι με την ευκολία που θεωρούμε, ότι οι σχετικές εμπειρίες, είναι αντικειμενική επικοινωνία με τον άλλο κόσμο και όχι πλάσματα του νου. Αφήνουμε την προφανή εξήγηση στην άκρη και αποδεχόμαστε την πιο ακραία. (Δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω, σε πολλές περιπτώσεις, κάνω και εγώ το ίδιο).
Δοκιμάστε να παρατηρήσετε το γεγονός, γιατί το κάνουμε, αν όχι ορμώμαινοι από συναισθηματικές ανασφάλειες?

Υπάρχουν τα όνειρα, τα λεγόμενα «συνειδητά» όνειρα (για το συνειδητά διατηρώ επιφυλάξεις) και οι απλές τεχνικές για να τα προγραμματίζουμε ή να τα θυμόμαστε. Απλά όνειρα, γιατί να τα θεωρήσουμε μεταφυσικά!
Υπάρχουν και οι μελλοντικές προβλέψεις μέσα στα όνειρα, εδώ ίσως υπάρχει κάτι «μεταφυσικό», ανάλογο με την διαίσθηση. Υπάρχουν θεωρίες που τείνουν να εξηγήσουν τέτοια φαινόμενα, ίσως σε μερικά χρόνια δεν θα θεωρούνται μεταφυσικά.

Και για να μην ξεχνιόμαστε. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η προσωπικότητα εξαρτάται από την υλική υπόσταση του εγκεφάλου. Αφού λοιπόν η γνώση μας για τον θανόντα, αναφέρεται στην προσωπικότητα του ατόμου, (και όχι στο άφθαρτο κομμάτι του, υποθέτοντας ότι όντως υπάρχει), κάθε επικοινωνία δεν θα γίνεται (πες και γίνεται) με τον άνθρωπο που γνωρίζαμε, αλλά με κάτι άλλο... :)

*Αν δεν είμαστε κάπως προσεκτικοί στις εξηγήσεις μας, υπάρχει ένας μικρός αλλά υπαρκτός κίνδυνος, να οδηγηθούμε σε ολισθηρά μονοπάτια, όπως δυστυχώς οδηγήθηκε η γνωστή μου, από το παράδειγμα που ανέφερα.

demi
21-05-09, 12:16
Αγαπητέ φίλε rados, ούτε εγώ ανέφερα ότι αμφισβήτισες την ψυχική μου υγεία...έγραψα ότι εγώ για ένα διάστημα το έψαχνα νομίζοντας ότι κάτι έχω...
κοίτα, ούτε παρεξηγήθηκα από αυτά που έγραψες- αλίμονο, συζητάμε- ούτε προσπαθώ να πείσω για τις ικανότητες μου....ίσα ίσα, νομίζω ότι είναι κάτι που όλοι οι άνθρωποι το έχουν...απλά επειδή το έχω ψάξει πολύ το θέμα, και επειδή έχω περάσει από διαφορα στάδια, φόβου, άρνησης, αδιαφορίας, αποδοχής, παραπλάνησης, και οφείλω να συμφωνήσω ότι πάντα μέσα βαθια, υπάρχει η αμφιβολία...απλά επειδή στο παρελθόν έχω περάσει και "ψευτικες" εμπειρίες, οι οποίες τελικά δεν ήταν αυτό που πίστευα, ή όπως έγραψες κάποια στιγμή, αυτό που ήθελα να πιστευω...έμαθα να τις ξεχωρίζω...γιαυτό σου λέω ότι θεωρώ αυτην την εμπειρία αυθεντικη

Και για να μην ξεχνιόμαστε. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η προσωπικότητα εξαρτάται από την υλική υπόσταση του εγκεφάλου. Αφού λοιπόν η γνώση μας για τον θανόντα, αναφέρεται στην προσωπικότητα του ατόμου, (και όχι στο άφθαρτο κομμάτι του, υποθέτοντας ότι όντως υπάρχει), κάθε επικοινωνία δεν θα γίνεται (πες και γίνεται) με τον άνθρωπο που γνωρίζαμε, αλλά με κάτι άλλο... :)]

όσο για αυτά που λες περί εγκεφαλικής λειτουργίας, δεν θα διαφωνήσω σε τίποτα, απλά και μόνο εμπειρικά, έμαθα ότι η αλήθεια τελικά είναι κάπου στη μέση...

~*WiLdChILD*~
21-05-09, 12:41
Αν δεν είμαστε κάπως προσεκτικοί στις εξηγήσεις μας, υπάρχει ένας μικρός αλλά υπαρκτός κίνδυνος, να οδηγηθούμε σε ολισθηρά μονοπάτια, όπως δυστυχώς οδηγήθηκε η γνωστή μου, από το παράδειγμα που ανέφερα.

Τι ακριβώς εννοείς?Έπαθε κανένα ψυχολογικό τραύμα??

ΧΡΟΝΟΣ
21-05-09, 19:30
κοίτα...η συγκεκριμένη φίλη μου...ε'ιχε προβλέψει τον θάνατό της, και γενικά είχε ικανότητες...και πριν πεθάνει έκανε κάτι...εεε χμμμ...το οποίο πρώτη φορά θα το πώ δημοσίως....εεεε...μου έδωσε να πιω από το αίμα της...επείδή ήξερε ότι θα πεθάνει και μάλλον ήθελε επικοινωνία με κάποιον...εγώ πιτσιρίκι, κουτορνίθι, δεν κατάλαβα τίποτα..απλά το θεώρησα μαγκια ουάο, πίνουμε αίμα και τέτοια...αφού πέθανε, και αφού άρχισα να ασχολούμαι, κατάλαβα τι είχε κάνει :(

Δεν θα μπω σε καμία διαδικασία αντιπαράθεσης....Απλά θα πω ότι το φόρουμ αυτό το διαβάζουν και αρκετά παιδιά...Όποτε καλό είναι κύριοι συντονιστές να μην έχετε λόγο μόνο σε ανούσιες αντιπαραθέσεις αλλά και σε θέματα όπως αυτά....
Τι είναι το αίμα ρε παιδιά; Σφηνακι βότκας και το ξεστομίζετε τόσο εύκολα? Μιλάτε για τελετές για πνεύματα χωρίς να έχετε ιδέα ότι όλα αυτά είναι ένας δρόμος σκοτεινός και χωρίς επιστροφή. Τι είναι το πνεύμα? Η γειτόνισσα που την φωνάζουμε όποτε θέλουμε? Τι είναι όλες αυτές οι....... έλεος πόσο χρονών είστε ρε παιδία? Έχετε καταλάβει ότι μέσα από τέτοιες συζητήσεις μπορεί κάποιο παιδάκι 13-14 να θελήσει να τα κάνει πράξη? Εσείς μπορεί να τα λέτε για πλάκα και αυτοπροβολή αλλά μερικές φορές οι λέξεις γίνονται φονικό όπλο στις σκέψεις αγαθών παιδιών....Καλό είναι να είστε πιο προσεκτικοί λοιπόν στα λεγόμενα σας....

ELPINIKI
21-05-09, 20:15
πολλοί άνθρωποι θεωρούν τους νεκρούς (τις ψυχές πιο καλά) σαν να είναι <<υποχρεωμένες>> να ενημερώνουν τους ζωντανούς που αφήνουν πίσω για το ένα και το άλλο...κάποιοι άλλοι θεωρούν πως κρατούν τις ψυχες υπο τον έλεγχο τους και μαθαίνουν τα μυστικά έτσι ενός άλλου κόσμου γιατί φυσικά ήδη έχουν εξερευνήσει τον δικό τους κόσμο και θέλουν να πάνε πιο κάτω...ουάοοοο..... :eek:
Δεν συμφωνω...ναι μεν έχει διαφορές η προσωπικότητα, αλλά μπορεί να επανασυγκροτηθει, ειδικά αν το άτομο που πέθανε κατέχει δυνάμεις...
αγαπητή demi ελπίζω να μη είσαι κάτω απο 18...αν είσαι τότε καταλαβαίνουμε ολοι μας οτι η προεφηβεία ή η εφηβεία ευθύνεται στη κατασκευή αυτών των σεναρίων...προσπάθησε να συγκρατήσεις τη φαντασία σου...
δεν υπάρχουν super άνθρωποι έτσι όπως εσύ τους εννοείς.

μια από τις ερωτήσεις που είχα κάνει στην φίλη μου...Αθηνά την λένε...ήταν για το πως είναι η 5η διάσταση...την ρώταγα πολλούς μήνες και δεν έρχοτανε να μου δώσει κάποια απάντηση...μετά από επιμονή μου τελικά, ένα βραδυ ηρθε...στο όνειρό μου..θες να μάθεις, με ρώτησε, έλα λοιπόν...και με τράβηξε μαζί της εκεί που ήταν...θα προσπαθησω να το περιγράψω....
ένοιωσα να γίνομαι απέραντη, να απλωνομαι σε όλο το σύμπαν...και ταυτόχρονα να είμαι το σύμπαν...αυτό που με τρόμαξε ήταν το ότι έχανα την ταυτότητα μου! ναι μεν υπήρχα, δεν είχα χαθεί...αλλα δεν υπήρχε εγώ...και τρόμαξα τόσο πολύ στην αίσθηση του το ότι χάνω το εγώ μου....που έβαλα όλες μου τις δυνάμεις να αντισταθώ και να ξαναγυρίσω πίσω....πολύ δύσκολο, όμως το κατάφερα....και πολύ τρομακτικό....δεν ξαναζήτησα να μάθω πως είναι τα πραγματα στην αλλη όχθη :D μου έφτανε αυτή η εμπειρία...όμως πιστέυω ότι μπορεί κάποιος να επανασυγκροτηθεί και να έρθει πίσω...το ένοιωσα, δεν μπορώ να σας πείσω...μόνο το ένοιωσα....
ναι συμβαίνει μερικές φορές να ερχόμαστε σε επαφή με αγαπημένα πρόσωπα που είναι νεκροί, ναι συμβαίνει μερικές φορές να αισθανόμαστε οτι ζούμε καταστάσεις μαζί τους ενώ βρισκόμαστε κάπου και είμαστε κάπως που μας φαίνεται πολύ παράξενη ως εμπειρία.
Συμβαίνει όμως να έχουμε και έναν ΕΓΚΕΦΑΛΟ... ο οποίος σε τέτοια <<θεματάκια>> δεν μας λογαριάζει πολλές φορές αλλά και αν μας λογαριάζει, μας λογαριάζει στηριζόμενος στο ασυνείδητό μας αλλά και στο υποσυνείδητό μας, που ως γνωστό, εδώ είναι που εμείς χάνουμε το λογαριασμό...
Οπότε δέξου οτι εχεις και εγκέφαλο και απέφυγε να χαρακτήρίζεις το αίμα και τις διάφορες΄τελετές ως μέσο για να κρατήσουμε μια ψυχή και να πορευόμαστε μαζί της...Οι ψυχές έχουν καλύτερη δουλειά να κάνουν απο το να ασχολούνται με γήινες καταστάσεις και καμώματα...
Φιλικά.

Δεν θα μπω σε καμία διαδικασία αντιπαράθεσης....Απλά θα πω ότι το φόρουμ αυτό το διαβάζουν και αρκετά παιδιά...Όποτε καλό είναι κύριοι συντονιστές να μην έχετε λόγο μόνο σε ανούσιες αντιπαραθέσεις αλλά και σε θέματα όπως αυτά....
Τι είναι το αίμα ρε παιδιά; Σφηνακι βότκας και το ξεστομίζετε τόσο εύκολα? Μιλάτε για τελετές για πνεύματα χωρίς να έχετε ιδέα ότι όλα αυτά είναι ένας δρόμος σκοτεινός και χωρίς επιστροφή. Τι είναι το πνεύμα? Η γειτόνισσα που την φωνάζουμε όποτε θέλουμε? Τι είναι όλες αυτές οι....... έλεος πόσο χρονών είστε ρε παιδία? Έχετε καταλάβει ότι μέσα από τέτοιες συζητήσεις μπορεί κάποιο παιδάκι 13-14 να θελήσει να τα κάνει πράξη? Εσείς μπορεί να τα λέτε για πλάκα και αυτοπροβολή αλλά μερικές φορές οι λέξεις γίνονται φονικό όπλο στις σκέψεις αγαθών παιδιών....Καλό είναι να είστε πιο προσεκτικοί λοιπόν στα λεγόμενα σας....
εντάξει μην τα παίρνεις και τόσο...χαλάρωσε :p δεν είναι σύνηθες φαινόμενο να βλέπουμε τέτοιες ιστορίες για... αγρίους γραμμένες εδω μέσα...και να υπήρξαν όμως, όχι μόνο οι συντονιστές αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του φορουμ φρόντισαν να πάρει το θέμα τη <<δρομολογημένη πορεία>>....
σκέψου οτι μπορεί και η demi να είναι ένα 12-13 χρόνο...

demi
21-05-09, 20:17
δεν έχεις άδικο, αλλά υποτίθεται ότι το φόρουμ είναι ακριβώς για τέτοια θέματα...την προστασία σε τέτοιο χώρο δεν θα έπρεπε να την παρέχουμε εμείς....απεναντίας, θα έπρεπε να μπορούμε να μιλάμε ελευθερα,πιο κάτω μιλάνε για την wicca...αυτό δεν είναι επικίνδυνο???όσο για τα παιδιά που κυκλοφορούνε στο διαδυκτιο σε αυτές τις ηλικίες...έχουν και γονείς...αυτοί έχουν την ευθύνη, μην είμαστε υπερβολικοι...σε φόρουμ του μεταφυσικού είμαστε

demi
21-05-09, 20:21
έλεος ρε παιδια....
1ον είμαι 33, παντρεμένη με 40χρονο και έγκυος αυτή την στιγμή στον 3ο μήνα...δεν είμαι κάνα παιδάκι που παίζει...
2ον όσοι έχουν ασχοληθεί ξέρουν ότι το αίμα έχει δυνατότητες..δεν μίλησα για τελετές...ίσα ίσα...τα μισώ αυτά τα πράγματα...απλά αναφέρθηκα σε ένα γεγονός...
3ον ειλικρινά, μπήκα εδω για να μιλάω για τέτοια θέματα...αν δεν μπορώ εδώ τότε που???

demi
21-05-09, 20:24
διαβάζετε όλη την συζήτηση ή μόνο το τελευταιο μηνυμα???

ΧΡΟΝΟΣ
21-05-09, 20:26
μην είμαστε υπερβολικοι
εντάξει μην τα παίρνεις και τόσο...χαλάρωσε

Κορίτσια;....κερναει καμμιά σας κανά χαλαρωτικό........ σφηνάκι?????? :rolleyes:

Τι θέλω και μιλάω ο δόλιος.....μόνος μου....

ELPINIKI
21-05-09, 20:27
1ον είμαι 33, παντρεμένη με 40χρονο και έγκυος αυτή την στιγμή στον 3ο μήνα...δεν είμαι κάνα παιδάκι που παίζει...
2ον όσοι έχουν ασχοληθεί ξέρουν ότι το αίμα έχει δυνατότητες..δεν μίλησα για τελετές...ίσα ίσα...τα μισώ αυτά τα πράγματα...απλά αναφέρθηκα σε ένα γεγονός...
3ον ειλικρινά, μπήκα εδω για να μιλάω για τέτοια θέματα...αν δεν μπορώ εδώ τότε που???
demi ήταν λίιιγο κάπως το όλο θέμα με το αίμα...απλά και για wicca που γράφεις αν διαβάσεις θα δεις πως δεν γράφετε τόσο στεγνά...άλλο <<το αίμα έχεις δυνατότητες>> και πάλι εγώ δεν ξέρω αν θα το έγραφα έστω και έτσι και άλλο <<ήπια λίγο αίμα απο τη φίλη μου που τώρα δεν ζεικαι έτσι επικοινωνώ στενά μαζί της>>...εμένα μου πάει λίγο προς σατανοκατάσταη....χωρίς να είμαι οπαδός της Λουκά...
όσο για τα παιδιά που κυκλοφορούνε στο διαδυκτιο σε αυτές τις ηλικίες...έχουν και γονείς...αυτοί έχουν την ευθύνη, μην είμαστε υπερβολικοι...σε φόρουμ του μεταφυσικού είμαστε
εγώ demi αν ήμουν μητέρα δεν θα έλεγα-έγρφα ποτέ το παραπάνω...
όπως και να έχει όλοι μας πρέπει να προστατεύουμε τα παιδιά με οποιο τρόπο μπορούμε ακόμη και μέσα σε χώρους που ασχολούνται με θέμετα πέραν της φυσικής.
Φιλικά.

ELPINIKI
21-05-09, 20:31
Κορίτσια;....κερναει καμμιά σας κανά χαλαρωτικό........ σφηνάκι??????

Τι θέλω και μιλάω ο δόλιος.....μόνος μου....
τώρα που κολλάει αυτό;
δεν συμφωνείς με αυτά που γράφω; μου φαίνεται λίγο άκυρη η απάντησή σου αυτή...εκτός και αν υπάρχουν τόσα πια θέματα εδώ μέσα αντίστοιχα της demis που δεν τα έχω δει εγώ...

Radzoor
21-05-09, 20:31

Συμφωνώ μαζί σου απόλυτος ... πριν μερικές μέρες απέτρεψα μια παρέα 15χρονον παιδιών που είχαν μαζευτεί σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι που είχε διαπραχτεί παλιότερα έγκλημανα καλέσουν όλα τα πνεύματα του χορού. Αυτό θα το κάνανε με ένα τελετουργικό που είχαν βρει σε ένα βιβλίο αρκετά παλιό που ανηκε στην γιαγιά του ενός από αυτούς. Κάτι μου έλεγε πως κάτι κακό θα συμβεί εκείνο το βραδυ και είπα να περάσω μια βόλτα από το σπίτι του φίλου μου να δω τι κάνει. εκεί άκουσα τον μικρότερο αδερφό του φίλου μου και ένα φίλο του να μιλάνε στο κινητό με τα αλλα παιδιά που ήταν ήδη στο νεκροταφείο. Ο μικρός κρατούσε το βιβλίο στα χερια του και άμεσος το μάτι μου έπεσε επάνω στο βιβλίο.. ήταν τόσο παλιό που έμοιαζε με πάπυρο όπως κάτι παλιά περιοδικά που είχε η γιαγιά μου (μπουκέτο κλπ.) Όταν του ζήτησα να μου το δώσει να το δω μου το έδωσε διστακτικά γιατί φοβόταν μην τον κοροϊδέψω όπως κάνουν οι δικοί του. ο φίλος του πιτσιρικα κρατούσε μια μαύρη σακούλα ... όταν μου είπε τι πάνε να κάνουν του ζήτησα να δω τι είχε η σακούλα που κρατούσε και έμεινα άφωνος ... είχε μαύρα κεριά ... και διαφορα αλλα καλούδια που δεν περίμενα να τα δω στα χερια ενός 15χρονου παιδιού Τους λέω παιδιά , είστε σίγουροι για αυτό που πάτε να κάνετε? είναι κάποιος από εσάς έμπειρος σε αυτά? είστε σίγουροι πως ο χορός που επιλέξατε δεν θα σας επιφυλάσσει εκπλήξεις? Τότε ήταν που έμεινα άφωνος ... τα πιτσιρίκια δεν είχαν ιδέα σε τι πηγαίνανε να μπλέξουν ... και απλά ένας από την παρέα τους είχε παρακολουθήσει άλλους να το κάνουν .... αυτά τα παιδιά είχαν πάρει πολλές πληροφορίες από το διαδίκτυο και νόμιζαν τα περισσότερα πως είναι παιχνίδι... Δεν τους είπα να μην το κάνουν γιατί εκεί θα ήταν σίγουρο ότι από αντίδραση θα το κάνανε αλλα τους εξήγησα τι μπορούν αν πάθουν από αυτή τους την πράξη. Μπορώ να πω πως τρομάξανε ιδιαιτερα και αλλάξανε γνώμη. Χάρηκα πολύ που απέτρεψα μια παρέα άμυαλον πιτσιρικάδων να καταστρέψουν την ζωή τους και ελπίζω αυτό να τους γίνει μάθημα και στο μέλλον να είναι πιο προσεκτικοί. Καλύτερα λοιπόν να προσέξουμε στο να δίνουμε πληροφορίες μέσο του διαδικτύου ... γιατί διαβάζουν και πιτσιρίκια... και στην περίπτωση που αναφέρθηκε πως αν ποιείς το αίμα του αλλου θα έχεις επικοινωνία μετά θάνατον κλπ καραδοκούν πολλοί κίνδυνοι , ο μεγαλύτερος είναι οι μεταδοτικές ασθένειες ... :eek:

demi
21-05-09, 20:51
εγώ demi αν ήμουν μητέρα δεν θα έλεγα-έγρφα ποτέ το παραπάνω...
όπως και να έχει όλοι μας πρέπει να προστατεύουμε τα παιδιά με οποιο τρόπο μπορούμε ακόμη και μέσα σε χώρους που ασχολούνται με θέμετα πέραν της φυσικής.
Φιλικά.

παιδια, μην είμαστε υπερβολικοί...
εσύ ελπινίκη δεν θα το έγραφες αν ήσουν μητέρα...εγώ που είμαι μητέρα το γράφω...γιατί έτσι είναι...εμείς οι γονείς οφείλουμε να προστατευουμε τα παιδιά μας από τέτοιους κινδύνους και κανένας άλλος δεν έχει ευθύνη...άυριο μεθαυριο, θα κατηγορήσεις το βαποράκι που πουλάει για να πάρει την δόση του που πούλησε ηρωίνη στο παιδί σου???
και για να προλάβω, δεν μιλάμε για ανθρώπους τέρατα που κάνουν διάφορα πράγματα σε παιδια...μη το παρακάνουμε...δεν είμαστε τέτοια περίπτωση, ελπιζω..

ELPINIKI
21-05-09, 20:58
παιδια, μην είμαστε υπερβολικοί...
εσύ ελπινίκη δεν θα το έγραφες αν ήσουν μητέρα...εγώ που είμαι μητέρα το γράφω...γιατί έτσι είναι...εμείς οι γονείς οφείλουμε να προστατευουμε τα παιδιά μας από τέτοιους κινδύνους και κανένας άλλος δεν έχει ευθύνη...άυριο μεθαυριο, θα κατηγορήσεις το βαποράκι που πουλάει για να πάρει την δόση του που πούλησε ηρωίνη στο παιδί σου???
και για να προλάβω, δεν μιλάμε για ανθρώπους τέρατα που κάνουν διάφορα πράγματα σε παιδια...μη το παρακάνουμε...δεν είμαστε τέτοια περίπτωση, ελπιζω..
στην εποχή που ζούμε δυστυχώς αυτό συμβαίνει...οσα κλείνει η πόρτα μας και είμαστε εντάξει...πρώτα φροντίζουμε εμείς ως γονείς αλλά τα παιδιά μας οφείλουν να τα φροντίζουν και οι υπόλοιποι ενήλικες είτε αυτοί είναι οι δασκαλοι τους, ειτε αυτοί που τους σερβίρουν καφε σε καφετεριες, είτε αυτοί που τους παρέχουν ενημερωτικό υλικό στο internet, σε περιοδικά κοκ. αυτή είναι η άποψη μου.
Φιλικά.

beetlejuice
21-05-09, 21:02
Το thread κλειδωνεται δια "καθαρισμον" και εν συνεχεια μεταφερεται στην κατηγορια "Το Ανεξηγητο στο Διαδικτυο" μιας και το αρχικο post στηριζεται αποκλειστικα σε Link που δινεται για αλλο site!