Επιστροφή στο Forum : ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Ψάχνωντας για διάφορα θέματα έπεσα στις εξαφανίσεις Ανηλίκων...
Το διάβαζα το θέμα απλά σαν ενημέρωση αλλα οι αριθμοί που είδα ήταν
ανησυχητικοί.
Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου εκτιμούν ότι ετησίως οι περιπτώσεις
εξαφάνισης παιδιών ανέρχονται σε 140.000.
Στο Βέλγιο, η ΜΚΟ Child Focus καθημερινά ανοίγει τέσσερις νέους
φακέλους.
Στη Γαλλία, εκτιμάται ότι ετησίως ανακοινώνονται στις αρμόδιες αρχές
45.000 ανησυχητικές εξαφανίσεις ανηλίκων.
Στην Πάτρα Κατά καιρούς μάλιστα αρκετά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου
έχουν κάνει λόγο για παράξενες εξαφανίσεις ανηλίκων που συνδέονται με
εμπόριο οργάνων...
Επίσης 2,000 παιδιά (συμφωνα με στοιχεία που βρήκα) εξαφανίζονται
καθημερινά!!!!!!!!!!!!!!!!!
Βέβαια τα στοιχεία απο τρίτες χώρες της Αφρικής Ασίας και νότιας Αμερικής
δεν νομίζω να είναι και τόσο σωστά και ίσως ο αριθμός να είναι πολύ
μεγαλύτερος....
Όλα αυτά με έχουν βάλει σε σκέψεις....
Ευχαριστώ.
Μπραβο για το θεμα αδερφε....
Το προβλημα ισως ειναι και πολυ μεγαλυτερο απο αυτα που ειπες γιατι ειναι λογικο να μην μας στα λενε ολα.Το κινητρο τους ειναι να το εμποριο οργανων καθαρα κατα την αποψη μου και αυτο το κυκλομα πρεπει να κινητε απο ''μεγαλα κεφαλια'' και απ οτι φαινετε συμμετεχουν ακομα και αστυνομικοι και αυτο βγαινει απο το οτι δεν συλαμβανοντε σχεδον ποτε!Σε καποια νησια του Ιονιου τα καλοκαιρια αναφεροντε και πολλες εξαφανησεις τουριστων απο μοναχικες παραλιες.........Ειναι ενα προβλημα που οσο περναει ο καιρος μεγαλωνει!
Πολύ ωραίο το θέμα σου AVATARGR!
Χωρίς να έχω κάποια στοιχεία (μπορώ όμως να ψάξω να βρω μιας και σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον!) έχω ακούσει για αντίστοιχες εξαφανίσεις ανηλίκων στις αραβικές χώρες, ιδιαίτερα στις χώρες του Περσικού Κόλπου για λόγους σεξουαλικής εκμετάλευσης και πώλησης.
Είναι πράγματι ένα τραγικό και κτηνώδες κεφάλαιο των ανθρώπινων δραστηριοτίτων, που όσο πιο πολύ ψάχνει κανείς, τόσο πιο φρικαλέα πράγματα, στατιστικές και κυκλώματα βρήσκει!
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Πράγματι είναι μεγάλο το θέμα και σκεπτωμαι μην τυχόν θα πρέπει να
ανατρέξουμε και στις εξαφανίσεις Ενηλίκων....
Θυμάμαι πριν απο μερικά χρονια το Περιοδικό FOCUS ειχε παρουσιάσει ένα
άρθρο με εξαφανισεις γυναικών στην Κίνα που ανέφερε ένα τρομερό αριθμό.
Φίλε Lestat7 έχεις δίκιο για τις εξαφανίσεις ενηλίκων...
Αλλά αυτο που με προβληματίζει είναι πως χρειάζονται τόσες χιλιάδες
άτομα για το εμπόριο οργάνων ?????
Ίσως θα πρέπει να μάθουμε και τον αριθμό των μεταμοσχέυσεων που γίνονται
ετησίως...
Εαν ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων είναι υπερβολικά μικρότερος απο τις
εξαφανίσεις τότε τι θα πρέπει να υποθέσουμε ????
Φίλη Ophelia θα σε παρακαλούσα τα όποια στοιχεία βρεις να τα καταθέσης...
Ευχαριστώ.
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Ψάχνωντας έπεσα σε ενα περίεργο γεγονός εξαφανίσεως 2000 ατόμων...
Συνέβει τον Νοεμβριο του 1930...
Η ιστοσελίδα είναι...
http://www.qsl.net/w5www/disappearances.html (http://www.qsl.net/w5www/disappearances.html)
Ευχαριστώ.
Daughter of God
12-05-09, 20:57
Το θεμα αυτο με εχει απασχολησει αρκετες φορες. Ειχα χαθει και εγω μια φορα μικρη, αλλα πηγα και γατζωθηκα σε μια κυρια και της ελεγα να με παει σπιτι μου. Υπαρχει πολυ παρασκηνιο πισω απο τις εξαφανησεις. Πρωτα για τους γραφικους, τους περνουν οι Νεφελιμ...συμφωνα με τον Λιακο (βαζω στο τραπεζι ολες τις πιθανες εκδοχες!) Δευτερον ειναι η εμπορια οργανων και η πορνεια ενας σημαντικος λογος. Βεβαια συμφωνω με τον χρηστη που ειπε οτι πρεπει να κοιταξουμε τα ποσοστα των μεταμοσχευσεων ετησιως, (εδω κατι οντως βρωμαει, γιατι καποιοι δινουν οσο και οσο για μοσχευμα και δεν μπορουν να βρουν με τιποτα). Και ο τελευταιος λογος που μπορω να σκεφτω ειναι οι ΑΑΑ, η παραιατρικη οργανωση των Αντιιπποκρατων, δηλαδη γιατρων που στο ονομα της ιατρικης πειραματιζονται πανω σε υγιεις ανθρωπους.
Viktor_Belenko
12-05-09, 21:02
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Ψάχνωντας για διάφορα θέματα έπεσα στις εξαφανίσεις Ανηλίκων...
Το διάβαζα το θέμα απλά σαν ενημέρωση αλλα οι αριθμοί που είδα ήταν
ανησυχητικοί.
Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου εκτιμούν ότι ετησίως οι περιπτώσεις
εξαφάνισης παιδιών ανέρχονται σε 140.000.
Στο Βέλγιο, η ΜΚΟ Child Focus καθημερινά ανοίγει τέσσερις νέους
φακέλους.
Στη Γαλλία, εκτιμάται ότι ετησίως ανακοινώνονται στις αρμόδιες αρχές
45.000 ανησυχητικές εξαφανίσεις ανηλίκων.
Στην Πάτρα Κατά καιρούς μάλιστα αρκετά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου
έχουν κάνει λόγο για παράξενες εξαφανίσεις ανηλίκων που συνδέονται με
εμπόριο οργάνων...
Επίσης 2,000 παιδιά (συμφωνα με στοιχεία που βρήκα) εξαφανίζονται
καθημερινά!!!!!!!!!!!!!!!!!
Βέβαια τα στοιχεία απο τρίτες χώρες της Αφρικής Ασίας και νότιας Αμερικής
δεν νομίζω να είναι και τόσο σωστά και ίσως ο αριθμός να είναι πολύ
μεγαλύτερος....
Όλα αυτά με έχουν βάλει σε σκέψεις....
Ευχαριστώ.
Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.
Όσον αφορά τις εξαφανίσεις, ο αριθμός πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, για τον λόγο ότι σχεδόν ποτέ δεν αναφέρεται η τελική εξέλιξη. Για παράδειγμα, πολύ σπάνια ένας γονέας που χάνει το παιδί του και το αναφέρει στην αστυνομία, κάνει το ίδιο και όταν το βρει. Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις. Στο Βέλγιο για παράδειγμα, η Child Focus μπορεί να ανοίγει 4 νέους φακέλους την ημέρα, πόσους όμως κλείνει; Γενικότερα, είναι συνήθες φαινόμενο πολλοί γονείς να αναφέρουν εξαφάνιση των παιδιών τους αν απλώς αργήσουν να γυρίσουν το βράδυ και έχουν κλειστό το κινητό.
Όσον αφορά τις εξαφανίσεις στην Πάτρα, αυτές αφορούν κυρίως λαθρομετανάστες, και ο λόγος είναι ότι απλώς κανείς δεν ενδιαφέρεται. Ο λόγος των εξαφανίσεών τους είναι αρκετά μακάβριος και έγκειται στον διαμελισμό τους για εμπόριο οργάνων στην γειτονική Ιταλία.
Ένα άλλο ζήτημα είναι η προστασία των ανηλίκων, οι οποίοι διατρέχουν άμεσο κίνδυνο. Σύμφωνα με την Διεθνή αμνηστία ο αριθμός των ασυνόδευτων ανήλικων έφτανε τους 250 τον Φεβρουάριο του 2008. Κατά καιρούς μάλιστα αρκετά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου έχουν κάνει λόγο για παράξενες εξαφανίσεις ανηλίκων που συνδέονται με εμπόριο οργάνων ενώ η ίδια άποψη έχει εκφραστεί και στη Βουλή από τον βουλευτή Μιχάλη Μπεκίρη (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B9%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82_%CE%9C% CF%80%CE%B5%CE%BA%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%82). Η περιφερειακή διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πάτρας σε συνεργασία με το ελληνικό κράτος έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει σε ξενοδοχεία ή ιδρύματα ανηλίκους και έχει αναλάβει την φύλαξή τους χωρίς όμως αυτό να αποτελεί πάγια πολιτική λόγω των γραφειοκρατικών ή οικονομικών προβλημάτων που δημιουργούνται[12] (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%C E%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CF%80%CF%81%CF %8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1_%CF%83%CF%84%CE% B7%CE%BD_%CE%A0%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1#cite_note-news.kathimerini.gr1-11).
Πηγή:
(http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%C E%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CF%80%CF%81%CF %8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1_%CF%83%CF%84%CE% B7%CE%BD_%CE%A0%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1#cite_note-news.kathimerini.gr1-11)
Στην συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκονται και λιμενικοί (πηγή (http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,id=7973732)), μάλιστα έχουν υπάρξει αναφορές για λιμενικούς που κάθε μήνα κυκλοφορούν με διαφορετικό SUV...
To άρθρο της Καθημερινής (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_19/02/2008_259782) που παρεθέτει η wiki σαν πηγή, αναφέρει ότι...
Εκατό περίπου αλλοδαποί ανήλικοι από τον άτυπο καταυλισμό της Πάτρας φιλοξενούνται από την Παρασκευή το απόγευμα σε δύο ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής από την Κοινωνική Υπηρεσία του ΕΕΣ σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. Περίπου 100 ακόμη ανήλικοι έχουν παραμείνει στον καταυλισμό, διότι φοβούνται ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για επιχείρηση με απώτερο σκοπό τη σύλληψή τους και διότι κανένας δεν μπορεί να τους πληροφορήσει ποια θα είναι η τύχη τους.Κανένας δεν γνωρίζει
Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί με τους πρώτους 100 και για πόσο καιρό θα φιλοξενούνται.
Όσον αφορά τις αραβικές χώρες, δυστυχώς ισχύουν όσα αναφέρι η Ophelia, όπως και για πολλές χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, όπου η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, π.χ. στην Ταϊλάνδη η παιδική πορνεία είναι σχεδόν νόμιμη, η δε οικονομία της χώρας επωφελείται από τις επισκέψεις διεστραμμένων Ευρωπαίων τουριστών που μεταβαίνουν στην χώρα για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους.
Σε κάποιες περιοχές του πλανήτη, η ανθρώπινη ζωή, ακόμα και η παιδική, είναι φτηνή.
Φιλικά.
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Χαίρομαι για τις απαντήσεις σας και πολλές την πρέπουσα τεκμηρίωση...
Φίλη Daughter of God έθιξες το θέμα των μεταμοσχεύσεων.
Πράγματι ζητάνε πολλοι μοσχεύματα αλλά δεν βρίσκουν ακόμα και επι
πληρωμή..
Επίσης αυτό που θέλω να αναφέρω πως τα πτωματικά όργανα δυσκολα
βρίσκει κάποιος.
Αλλά και από άλλη φυλή υπάρχει πρόβλημα γιατι πολλές μεταμοσχεύσεις
απο απο ζώντες (πχ νεφρό) συχνά (μεγάλο ποσοστό) δεν είναι αφομοιώσιμο
απο τον οργανισμό..
Κάτι που θέλω να τονίζω είναι ο τρομερά μεγάλος αριθμός εξαφανίσεων
με τον μικρό αριθμό μεταμοσχεύσεων....
Καμιά σχέση...
Τώρα σχετικα με γιατρούς που στο ονομα της ιατρικης πειραματιζονται πανω
σε υγιεις ανθρωπους δεν έπρεπε κάπου να τους έχουν και να τους
παρακολουθούν ???????
Φίλε Viktor_Belenko θα μου επιτρέψεις να διαφωνίσω σχετικά με την Πάτρα.
Ο αριθμός των παρανόμων μεταναστών δεν είναι μετρήσιμος...
Σχεδόν ποτέ παράνομος μετανάστης δεν πάει στην Αστυνομία να πεί
πως κάποιος ομοφυλός του χάθηκε..
Επίσης απο τις οργανώσεις όπως είναι και η Child Focus ανοίγουν φάκελο
όταν περάσουν τουλάχιστον 3 μερες απο την εξαφάνιση και κατόπιν ελέγχων....
Στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας εκεί οι μετρήσεις είναι ανύπαρκτες.
Ευχαριστώ.
Ψάχνωντας στο internet σχετικά με την εξαφάνιση (και διακίνηση?) ανηλίκων στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, βρήκα τα εξής:
- Πολλοί άνθρωποι (κυρίως ενήλικες) έρχονται στις χώρες του κόλπου (Κουβείτ, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κτλ) ύστερα από υποσχέσεις ότι θα βρουν μία καλή δουλειά με καλό μισθό...αυτό που βρήσκουν συνήθως είναι άθλιες συνθήκες εργασίας, απάνθρωπο ωράριο, μηδαμινός μισθός και ανύπαρκτες ελευθερίες.
- Επίσης φαίνεται να υπάρχει ένα μεγάλο εμπόριο ανήλικων αγορίων από φτωχές χώρες τις Ασίας (κυρίως από το Πακιστάν) που χρησιμοποιούνται ως αναβάτες στις καμηλοδρομίες που είναι ένα πολύ δημοφιλές σπορ στις χώρες του κόλπου. Ο αναβάτης πρέπει να είναι ελαφρής για να μην βαραίνει το ζώο και τι καλύτερο από μικρά αγόρια (συνήθως έφηβοι) τα οποία ή τα προμηθέυονται από τις φτωχές οικογενειές τους που δεν έχουν να τα θρέψουν, ή τα απαγάγουν. Πολλά από αυτά τα αγόρια δέχονται άγριους ξυλοδαρμούς, ένω δεν είναι λίγα αυτά που προσπαθούν να το σκάσουν. (Και μπορώ να προσθέσω εδώ, ότι όσο ζούσα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπήρχαν πολύ ζωηρές "φήμες" σχετικά με αυτό το θέμα. Ήταν δηλαδή κοινό μυστικό...)
--> http://www.antislavery.org/homepage/resources/cameljockeysgallery/gallery.htm (στα Αγγλικά)
- Τώρα σχετικά με την σεξουλική εκμετάλευση παιδιών στις χώρες του Περσικού Κόλπου, αναφέρεται ότι παρόλο που είναι ένα ευαίσθητο θέμα και λόγο ενός "ειδικού" νόμου που επιτρέπει στους άραβες να πάρουν μία γυναίκα (πολύ συχνά ανήλικη) για νύφη του σε 'προσωρινό γάμο' (το οποίο θολώνει βέβαια τα όρια του τί είναι παράνομο και τι νόμιμο σε αυτή τη περίπτωση), ύπαρχει όντως πρόβλημα εκπόρνευσης ανηλίκων με σκοπό (τι άλλο?) το χρήμα. Αρκετά έχουν γραφτεί για την Αίγυπτο, όπου περιοχές σαν το Λουξόρ και η Αλεξάνδρια έχουν γίνει κέντρα τέτοιων "συναλλαγών" μεταξύ ανηλίκων και τουριστών (κάτι σαν μία νέα Ταιλάνδη!). Έπισης διάβασα και για πολλές περιπτώσεις ανήλικων Σουδανών προσφύγων όπου εξαναγκάζονται να βγουν στην πορνεία από συμμορίες Αιγύπτιων.
- Και τέλος ερχόμαστε στο ζήτημα των παράνομων υιοθεσιών που γίνονται σε πολλές φτωχές χώρες σε ολόκληρη την Ασία και τώρα τελευταία έχουν "ανθίσει" και στο κατεστραμένο (πια) Ιράκ. Πολλοί γονείς πουλούν τα παιδιά που δεν μπορούν να αναθρέψουν για να μπορέσουν να ζήσουν τα υπόλοιπα με τα λεφτά που θα πάρουν σε απελπισμένους γονείς από Ευρώπη κα Αμερική. Πολλές φορές βέβαια τα παιδιά αυτά απαγάγονται από οργανωμένες σπείρες που τα μεταφέρουν στην Ευρώπη (ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ολλανδία) για άγνωστους σκοπούς.
Στατιστικές ακόμα δεν μπόρεσα να βρω...αλλά το ψάξιμο δεν έχει τελειώσει...
Είναι πάντως τρομακτικό το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε ο ένας στον άλλον για το χρήμα...
Μερικά από τα links που χρησιμοποίησα (είναι όλα στα Αγγλικά):
- Σύνδεσμος 1 (http://209.85.229.132/search?q=cache:ORPj3AWQPcIJ:www.du.edu/korbel/hrhw/digest/trafficking/MiddleEast.pdf+child+trafficking+in+the+middle+eas t&cd=6&hl=en&ct=clnk&client=firefox-a)
- Σύνδεσμος 2 (http://www.irinnews.org/report.aspx?reportid=27083)
- Σύνδεσμος 3 (http://blogs.state.gov/index.php/entries/trafficking_middle_east/)
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Φίλη Ophelia τα στοιχεία πράγματι είναι σοκαριστικά σε αυτά που αναφέρεις.
Δυστυχώς στοιχεία στατιστικά απο αυτές τις χώρες δεν πρόκειται να βρείς...
Τα στοιχεία που υπάρχουν είναι απο Ευρώπη και απο την ΗΠΑ και ΚΑΝΑΔΑ.
Για Νότια Αμερική είναι και εκεί η κατάσταση δραματική....
Επίσης αυτό που έχω να αναφέρω είναι πως σε περιοχές της Κεντρικής
Αφρικής υπάρχουν ακόμα Ανθρωποθυσίες....
Δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα...
Ευχαριστώ.
Κάτι που διάβασα σήμερα και δείχνει ακόμα μία πλευρά του θέματος:
Απαγωγές παιδιών στη Σρι Λάνκα (http://news.pathfinder.gr/world/news/551824.html)
:(
Φιλοι μου καλημερα σας.
Φιλη Ophelia στο σιτε που κατεθεσες παρουσιαζει μια αλλη παραμετρο που
ομολογουμενος δεν την γνωριζα......
Ευχαριστω.
Για αλλη μια φορα το ανθρωπινο ειδος με εκπλησει αρνητικα..........:mad:
Θα σταθω εκει που αναφερετε οτι το κίνητρο των απαγωγέων δεν είναι απολύτως σαφές,γιατι εκει κρυβοντε πολλα.Δεν θεωρω ευκολο να περνουν τα παιδια παραστρατιοτικες οργανοσεις με σκοπο να τα κανουν στρατιωτες.Δεν ειναι απιθανο αλλα ειναι δυσκολο,πιστευω οτι τα ριχνουν πανω τους με σκοπο να κανουν καλυμενα την δουλεια τους που δεν ειναι αλλη απο εμποριο οργανων.....Ειναι ΑΙΣΧΟΣ Α-Ι-Σ-Χ-Ο-Σ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.....Εχουν κανει τσιφλικη τους τα παντα και κινουν τα νηματα οπως και οταν θελουν ολοι αυτοι.....Πρεπει να μπει ενα τελος....Δεν γινετε μικρα παιδια (ουτε τα παιδια δεν σεβοντε πια) να γινοντε ερμεο στα χερια του καθε τρελου........
Συγγνωμη για το υφος μου,ξεφυγα λιγο αλλα νιωθω οργη οταν διαβαζω τετοια πραγματα....
Viktor_Belenko
29-05-09, 11:28
Καλημέρα,
Η Ελληνική Αστυνομία με πρόσφατη ανακοίνωσή (http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=2012&Itemid=405&lang=) της (25/05), δημοσίευσε ένα αρχείο pdf (http://www.astynomia.gr/images/stories/2009/DIAFOR09/250509DRASEIS_STATIST_STOIX.pdf) με στατιστικά στοιχεία για την χώρα μας, όσον αφορά το έτος 2008.
Ξεχωρίζω τα παρακάτω στοιχεία:
Από 1/1/08 έως και 31/12/08 εξαφανίστηκαν συνολικά 401 παιδιά:
•342 παιδία βρέθηκαν
•7 παιδιά ενηλικιώθηκαν
•59 παιδιά αναζητούνται.
Συνοπτικά λοιπόν και με βάση τα στοιχεία, για περίπου κάθε 8 παιδια που εξαφανίζονται, τα 7 στην συνέχεια βρίσκονται.
Επιβεβαιώνεται έτσι αυτό που είπα στην αρχή, ότι δηλαδή οι γονείς δημιουργούν θέμα όταν εξαφανίζεται το παιδί τους (και πολύ καλά κάνουν), δεν κάνουν όμως το ίδιο όταν βρίσκεται. Το αποτέλεσμα είναι ότι δημιουργείται λανθασμένη εικόνα για το θέμα: Συνεχώς ακούμε για εξαφανίσεις ανηλίκων, σπάνια όμως για εύρεση.
Φυσικά, 59 παιδιά που βρίσκονται ακόμα εξαφανισμένα στην χώρα μας, μόνο μικρό νούμερο δεν είναι.
Πάντως και χωρίς να έχω πιο συγκεκριμένα στοιχεία προς το παρόν, μου φαίνεται περίεργο στην Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων να εξαφανίζονται 401 παιδιά μέσα σε ένα χρόνο και... Στη Γαλλία, εκτιμάται ότι ετησίως ανακοινώνονται στις αρμόδιες αρχές 45.000 ανησυχητικές εξαφανίσεις ανηλίκων.
...στην Γαλλία των 61 εκατομμυρίων κατοίκων να εξαφανίζονται 45.000. Αναλογικά, και δεδομένου ότι η Γαλλία έχει σαφώς ανώτερη κρατική οργάνωση σε σχέση με την Ελλάδα, ο αντίστοιχος αριθμός θα έπρεπε να βρισκόνταν μεταξύ 2.000 και 3.000. Χωρίς επαναλαμβάνω να έχω συγκεκριμένα στοιχεία για να στηρίξω αυτήν μου την εκτίμηση. Απλώς μου φαίνεται περίεργο. AVATARGR, αν επιτρέπεται πού βρήκες αυτό το νούμερο;
Το Χαμόγελο του Παιδιού έχει και αυτό μερικά στοιχεία στην σελίδα του (http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=221&la=1) όσον αφορά την υπηρεσία Ambert Alert στην χώρα μας.
Φιλικά.
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Φίλε μου Viktor_Belenko όπως έχω αναφέρει τα στοιχεία είναι απο την Child Focus....
Επίσης ο αριθμός που είναι πολυ ποιο μεγάλος προέρχεται απο Ηνωμένο
Βασιλείο όπου και εκτιμούν ότι ετησίως οι περιπτώσεις εξαφάνισης παιδιών
ανέρχονται σε 140.000.
Ευχαριστώ.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.