Επιστροφή στο Forum : Ικανότητες Ζώων
Έχω δύο γατιά και μια σκυλίτσα στο σπίτι, καταφέρνουν και συμβιώνουν, παρόλες τις διαφορές τους!! παράδειγμα για εμας τους ανθρωπους είναι αυτό...
συγκεκριμένα η θηλυκή μου η γάτα, κάτασπρη, πανέμορφη,η οποία είναι 5 χρονών τώρα και την έχω από μωρό, μου κάνει διάφορα παιχνίδια, τα οποία η διάσθηση μου μου λέει ότι γνωρίζει και τα κάνει...
Πχ, την βλέπω σε διάφορα σημεία τα οποία στην πραγματικότητα δεν είναι...
προχθές ήμουν στην κρεβατοκάμαρα και έπαιζα με τον αλλόν το γάτο, τον χοντρό, και την σκυλίτσα...και ξαφνικά, σταματάμε και οι τρεις το παιχνίδι, και γυρνάμε και κοιτάμε την γάτα, η οποία έμπαινε εκείνη την στιγμή στο δωμάτιο....αν κάποιος έχει εμπειρίες με ζώα θα καταλάβει , ότι αμέσως κατάλαβα ότι κάτι λάθος υπάρχει στην εικόνα...έτσι έτρεξα αμέσως στο σαλόνι..και ταυτόχρονα κοιτάγα γύρω μου μήπως μου την κάνει από κάπου...όμως η γάτα ήταν στο σαλόνι και με κοίταγε με ένα ύφος κοροϊδευτικό!!Δεν είχε μπει ποτε στην κρεβατοκάμαρα, παρόλα αυτα, εγώ και τα ζώα, την είδαμε!!!άλλες φορές μου έχει τύχει να με παρακολουθεί μέσα από τον καθρέφτη...spooky είναι η αλήθεια... :p και το πιο πρόσφατο...διάβαζα στο σαλόνι ξαπλωμένη στον καναπέ...στην ευθεία μπροστά μου ο χώρος της κουζίνας...είχα τα μάτια μου στο βιβλίο, και πιάνω με την άκρη του ματιού μου την γάτα να πηδάει πάνω στο πάγκο της κουζίνας που είχα το φαί...σηκώνω το βλέμμα από το βιβλίο για να της βάλω χέρι..και βλέπω την γάτα εκεινη την στιγμή, να πηδάει από κάτω στον πάγκο της κουζίνας!!!ότι είχα δει δηλαδή, μόνο που το είδα πριν το κάνει!!!και τώρα που σας γράφω, ήρθε και πήδηξε δίπλα μου, με παράπονο, λες και κατάλαβε ότι γράφω γιαυτην , lol,
αα, επίσης πρόσφατα η κολλητή μου, ήρθε σπιτι και εκεί που καθόμασταν και μιλάγαμε μου λεέι, "αχ η γάτα σου χώθηκε πίσω από τον καναπέ, μα πως χωράει εκεί?" "μα τι λές? της απαντάω¨η γάτα κάθεται στην καρέκλα από κάτω σου...αν σκύψεις θα την δεις" και η φίλη μου σκύβει και μετά με κοιτάει με έκπληξη..."μα την είδα μόλις τώρα, στο όρκίζομαι..."
έχει αλλος ανάλογες εμπειρίες με ζώα??
Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι πως η γάτα μπορεί να προβάλλεται ταυτόχρονα σε 2 σημεία (αν αυτό είναι σωστό)...αν και το βρίσκω δύσκολο ως αδύνατο!Μήπως στο σπίτι σας έχετε χωρίς να το ξέρετε κι άλλη μια γάτα που της μοιάζει???????
Θα σου πω τι μου έχει τύχει και τελικά ήταν θέμα ομοιότητας!!!!!Είχαμε ένα σκύλο στο χωριό.Λείπαμε και ήρθαν κάτι παλιόπαιδα,έκλεισαν το σκύλο μέσα σε ένα κουτί και η γιαγιά μου τον έψαχνε.Στην αυλή μας επειδή ήταν ανοιχτή ήρθε ένας άλλος σκύλος που ήταν ακριβώς ίδιος με τον δικό μας,και η γιαγιά μου τον έδεσε (εκεί που δέναμε τον κανονικό)....όταν γυρίσαμε και είδαμε το κουτί,διαπιστώσαμε πως ήταν 2 ίδια σκυλιά...(ευτυχώς δεν είχε πάθει τίποτα ο δικός μας τόση ώρα μέσα στο κουτί) και τον άλλο πως τον έψαχναν οι γείτονες!
Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι πως η γάτα μπορεί να προβάλλεται ταυτόχρονα σε 2 σημεία (αν αυτό είναι σωστό)...αν και το βρίσκω δύσκολο ως αδύνατο!Μήπως στο σπίτι σας έχετε χωρίς να το ξέρετε κι άλλη μια γάτα που της μοιάζει???????
Θα σου πω τι μου έχει τύχει και τελικά ήταν θέμα ομοιότητας!!!!!Είχαμε ένα σκύλο στο χωριό.Λείπαμε και ήρθαν κάτι παλιόπαιδα,έκλεισαν το σκύλο μέσα σε ένα κουτί και η γιαγιά μου τον έψαχνε.Στην αυλή μας επειδή ήταν ανοιχτή ήρθε ένας άλλος σκύλος που ήταν ακριβώς ίδιος με τον δικό μας,και η γιαγιά μου τον έδεσε (εκεί που δέναμε τον κανονικό)....όταν γυρίσαμε και είδαμε το κουτί,διαπιστώσαμε πως ήταν 2 ίδια σκυλιά...(ευτυχώς δεν είχε πάθει τίποτα ο δικός μας τόση ώρα μέσα στο κουτί) και τον άλλο πως τον έψαχναν οι γείτονες!
E καλά μην ξεφεύγουμε τώρα ... δεν ζει σε κανένα στάβλο να μην ξέρει τι κυκλοφορεί μέσα.... σε σπίτι ζει ... άλλο τώρα στην περίπτωση σου στο χωριο σου ήταν έξω ο σκύλος δεμένος έξω και λογικό είναι να γίνει αυτό που είπες. Εγώ είχα πάθει κάτι ανάλογο παλιότερα με ίδια περίεργα σημάδια αλλα στην περίπτωση η γάτα ήταν κατάμαυρη (δεν έχει σχέση αυτό απλός το αναφέρω) και την είχα βρει έξω από την πόρτα μου να με κοιτάζει την χάιδεψα και την περιμάζεψα. Για αδέσποτη γάτα ήταν περίεργα φιλική και σε αριστη κατάσταση αντίθετος από τις άλλες αδέσποτες που βλέπουμε στο δρόμο.
εξαφανιζόταν μέσα στο δωμάτιο μου ενώ είχα τις πόρτες κλειστές , την είχαν δει οι δικοί μου να με κοιτάζει πάνω από το κεφάλι μου την ώρα που κοιμόμουν, και αν και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για αυτό ένα βραδυ μου φάνηκε ότι περνούσε μέσα από τον τοίχο... αν και αυτό δεν μπορώ να το πω με σιγουριά γιατί μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο για να είναι αληθινό ... προτιμώ να πω πως κάνανε τα ματια μου πουλάκια. ..αυτή η γάτα όπως ήρθε έτσι εξαφανίστηκε... ξαφνικά. :confused:
όμως στην περίπτωση σου το είχες από μωρό οποτε κάπου διαφέρουν οι περιπτώσεις μας. Έχω ακούσει ότι κάποιες φορες έχει τύχει όταν χάσουμε κάποιον πολύ αγαπημένο δικό μας μετά κάποιο ζώο να συμπεριφέρεται όπως ο αγαπημένος-νη μας.
όμως στην περίπτωση σου το είχες από μωρό οποτε κάπου διαφέρουν οι περιπτώσεις μας. Έχω ακούσει ότι κάποιες φορες έχει τύχει όταν χάσουμε κάποιον πολύ αγαπημένο δικό μας μετά κάποιο ζώο να συμπεριφέρεται όπως ο αγαπημένος-νη μας.
Ναι λένε ότι η ψυχή του αγαπημένου προσώπου που χάνει κάποιος,μετενσαρκώνεται σε ζώο που γεννιέται και βρίσκεται κοντά μας
ε ναι, ξέρω ότι δεν κυκλοφορεί άλλη ασπρη γάτα μες στο σπίτι τα τελευταια 5 χρόνια :p νομίζω ότι θα την είχα πάρει χαμπάρι....
ίσως φταιεί το ότι με την συγκεκριμένη γάτα, επείδη είναι η αγαπημένη μου, καμιά φορά κάνω διαλογισμό μαζί της, και πολλές φορές έχω προσπαθησει να επικοινωνήσω μαζί της τηλεπαθητικά, χωρίς τρομερά αποτελέσματα, αλλά ίσως αυτό να λειτούργησε πάνω της με διαφορετικό τρόπο από ότι περίμενα....δεν ξέρω....
όσο για την μετεμψύχωση, δύο άτομα ξέρω που θα μπορούσαν να έμεναν κοντά μου με αυτό τον τρόπο.
μιά η φίλη μου που σκοτώθηκε, αλλά έχω επικοινωνία μαζί της οπότε δε νομίζω να είναι αυτή, κ ο παππούς μου, ο οποίος είδα σε όνειρο ότι ανέβηκε ψηλά στις άλλες διαστάσεις....λες΄να ξανάρθε? δεν νομίζω αλλά και πάλι..ποιος ξέρει??
Ενδιαφέρον θέμα. Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο! Η άσπρη γάτα μου θύμησε λίγο την ταινία matrix και η μάυρη κάτι με θεούς θανάτου.
Δεν έχω ιδέα τι μπόρεί να είναι αυτη η ασπρη γατούλα, αλλα για την μαύρη θα μπορούσα να υποθέσω το παραπάνω. Οτι δηλαδή θέλει να σε συνοδεύσει στο τελευταίο σου μονοπάτι, αλλά αφου είσαι ακόμα ζωντανός... Εκτός κι αν έχεις εσυ κάτι περίεργο πάνω σου και τα τραβάς thebest!
Demi, τι εννοείς ?!
"μιά η φίλη μου που σκοτώθηκε, αλλά έχω επικοινωνία μαζί της" ??????
Ενδιαφέρον θέμα. Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο! Η άσπρη γάτα μου θύμησε λίγο την ταινία matrix και η μάυρη κάτι με θεούς θανάτου.
Δεν έχω ιδέα τι μπόρεί να είναι αυτη η ασπρη γατούλα, αλλα για την μαύρη θα μπορούσα να υποθέσω το παραπάνω. Οτι δηλαδή θέλει να σε συνοδεύσει στο τελευταίο σου μονοπάτι, αλλά αφου είσαι ακόμα ζωντανός... Εκτός κι αν έχεις εσυ κάτι περίεργο πάνω σου και τα τραβάς thebest!
Demi, τι εννοείς ?!
Eγώ δεν είπα τίποτα,κάνεις λάθος,σε άλλον αναφέρεσαι μάλλον
εγώ το μόνο που είπα είναι ότι μετενσαρκώνεται η ψυχή μέσα σε ζώο για να μένει κοντά σου!!!!!!!!!!!!!!!Εγώ δεν έχω προσωπική εμπειρία με γάτες!
Αυτό με το θεούς του θανάτου και τις μαύρες γάτες,από που προκύπτει γιατί έχω και εγω μια ιστορία.
Όταν ήμουν γύρω στα 17 γυρνούσαμε ένα βράδυ με τον αδερφό μου σπίτι.
Έξω από την εξώπορτα ενός σπιτιού παρατήρησα ενα μικρό μαύρο γατάκι.Όπως ήταν αναμενόμενο, το φώναξα, αυτό δεν φοβήθηκε, αλλά ήρθε να χαϊδευτεί και να παίξει.Τίποτα το περίεργο μεχρι εδώ.
Επειδή έχω το κουσούρι να μαζεύω αδέσποτα γατιά, ήθελα να το πάρω σπίτι, ετσι και αλλιώς ειχαμε αυλή και πεντε-έξι γάτες να περιφέρονται εκείνη την περίοδο. Ο αδερφός μου μόλις ακουσε τα σχέδια μου εξαγριωθηκε και με απείλησε ότι θα το πέταγε στα σκουπίδια αν τολμούσα να το κουβαλήσω μαζί μου.
(Αυτό ήταν και περίεργο και παράξενο γιατί ποτέ δεν θα έλεγε ούτε θα έκανε κάτι τέτοιο).
Τέλος παντων, επειδή εμοιαζε όντως να σοβαρολογεί- και τώρα είχα θυμώσει εγώ-γυρνάω και του λέω ότι δεν θα το ακουμπήσω το γατί, αλλα αυτό θα ρθει σπίτι.Με ακολούθησε σαν σκυλος 1 χιλιόμετρο μέχρι το σπιτι, ενα γατάκι το πολύ δυο μηνων.Μόνο το φώναζα και πήγαινα λίγο πιο αργά για να με προλαβαίνει.
Τελικά ήρθε έμεινε για δυο μέρες και μετά εξαφανίστηκε.
Πέρα απ τον τρόπο, με τον οποιο ήρθε (οι γάτες δεν τα κάνουν αυτά -εγώ τουλάχιστον δεν το χω δει ποτέ αυτό.), ήταν και άλλα πράγματα.
Ήταν υπερβολικά φιλικό, οι εκδηλωσεις του, τα χάδια, τα γουργουρισματα,όλα ήταν υπερβολικά.Και ενώ θα πρεπε να χαίρομαι, εμένα μου βγαζε κάτι κακό , ένα είδους αρνητικού συναισθήματος, που μετα γινόταν θλίψη.Με στεναχωρουσε αυτο το συναισθημα, γιατί ήταν παντελως παράλογο και λάθος και τώρα που το ξαναθυμάμαι πάλι σφίξιμο με πιάνει.
Τώρα τι μπορεί να σημαίνει όλο αυτό δηλώνω άγνοια.Η όλη κατάσταση πάντως δεν ήταν φυσιολογική.
και εμένα η γάτα μου είχε γεννήσει ένα κατάμαυρο γάτακι το μόνο άσπρο που είχε πανω του ήταν τα δόντια του :D ήταν φιλικό με εμένα αλλά δεν ένιωθα κάτι παράξενο , μια συνηθησμένη γάτα ... τώρα δεν το έχω πια, χάνεται... αλλά ερχεται μετα μηνες και μετα φευγει παλι
Demi, τι εννοείς ?!
άσε φίλε algozron, δεν ξανανοίγω αυτό το θέμα, θα με κάψουν ζωντανή!!! :D
δες καλύτερα από μόνος σου στο Ψυχικά Φαινόμενα, επικοινωνία με νεκρούς!!
βλέπω ότι οι πιο πολλές εμπειρίες είναι με μαύρες γάτες...λέτε να παίζει ρόλο το χρώμα???
υπάρχει αυτή η προκατάληψη με τις μαύρες γάτες, αν δήθεν την δεις, να αλλάξεις δρόμο κτλ...αλλά εγώ δεν τα πιστευω αυτά...δηλαδή η δικιά μου που είναι ασπρη είναι καλή και αγνή?? δεν ξέρω, θα το ψάξω το θεμα του χρώματος και θα επανέλθω με πληροφορίες...
και εμένα η γάτα μου είχε γεννήσει ένα κατάμαυρο γάτακι το μόνο άσπρο που είχε πανω του ήταν τα δόντια του :D ήταν φιλικό με εμένα αλλά δεν ένιωθα κάτι παράξενο , μια συνηθησμένη γάτα ... τώρα δεν το έχω πια, χάνεται... αλλά ερχεται μετα μηνες και μετα φευγει παλι
είχα κι εγώ πιο παλιά μια μαύρη γάτα ( έχουν περάσει πολλά ζώα από τα χέρια μου και ελπίζω να μη σταματήσουν να περνάνε....)η οποία όντως δεν είχε κάτι το περίεργο...μόνο αυτή η άσπρη μου κάνει σχέδια
Kitty, φευγαλέα εχω ακουσει απλα οτι κάποιες φορές έρχεται κάποιο πλάσμα που λέγεται θεος θανάτου και συνοδεύει τους ετοιμοθάνατους για να "περάσουν απέναντι". αλλα ίσως να μην κολλάει εδω.
Εγω την πιο έξυπνη γάτα που είχα ποτέ ήταν μια γκριζωπή και την είχα στο χωριό μου και κάθε φορά που τέλειωνε το καλοκαίρι, αυτη καταλάβαινε οτι θα φεύγαμε ( το πως δε το ξέρω ) κι ερχόταν απο όπου κι αν βρισκόταν ( και ξέρετε ποσο ελεύθερες ειναι οι γάτες στα χωριά ) και καθόταν δίπλα απο τι ρόδα του αυτοκινήτου για να μη ξεκινήσουμε !!! Ούτε σκύλος δε το έχει κάνει !!
algozron, θυμισέ μου λίγο τι έκανε η άσπρη γάτα στο MATRIX..θυμάμαι την σκηνή, που έκανε πολύ έντονα ...χχχχχχ...σε κάποιον... ή κάνω λάθος...δεν θυμάμαι καλά, τι αναφέρθηκε?
dark angel
26-05-09, 19:56
demi έχω παρατηρήσει κι εγώ κάποια παρόμοια συμπεριφορά από το σκύλο μου. Δηλαδή π.χ. παιρνούσε ο σκύλος μπροστά από το δωμάτιο μου και κατευθυνόταν προς τα δεξια που ήταν το άλλο υπνοδωμάτιο και σηκώθηκα να δω μήπως έχω αφήσει τίποτα στο δωμάτιο αυτό -για να μην κάνει καμια ζημιά π.χ να σπάσει ποτήρι- και όταν πήγα εκεί δεν ήταν στο δωμάτιο. Εκείνη την ώρα είδα το σκυλο να έρχεται από αριστερά δηλαδή από την αντίθετη μεριά! Και αποκλείεται να πρόλαβε να φύγει από το δωμάτιο χωρίς να το δω αφού ο διαδρομος είναι στενός
demi έχω παρατηρήσει κι εγώ κάποια παρόμοια συμπεριφορά από το σκύλο μου. Δηλαδή π.χ. παιρνούσε ο σκύλος μπροστά από το δωμάτιο μου και κατευθυνόταν προς τα δεξια που ήταν το άλλο υπνοδωμάτιο και σηκώθηκα να δω μήπως έχω αφήσει τίποτα στο δωμάτιο αυτό -για να μην κάνει καμια ζημιά π.χ να σπάσει ποτήρι- και όταν πήγα εκεί δεν ήταν στο δωμάτιο. Εκείνη την ώρα είδα το σκυλο να έρχεται από αριστερά δηλαδή από την αντίθετη μεριά! Και αποκλείεται να πρόλαβε να φύγει από το δωμάτιο χωρίς να το δω αφού ο διαδρομος είναι στενός
ναι, έχω ακούσει κι εγώ για σκύλους, και συγκεκριμένα είχα έναν φίλο, του οποίου η σκυλίτσα, κυκλοφορούσε μες στο σπίτι και επειδή δεν της έκοβε τα νύχια, ακουγόταν μες στο σπίτι το τσικ τσικ που έκαναν τα βήματα της στο πάτωμα...χαρακτηριστικός ήχος..και εμένα η σκυλίτσα μου, τώρα που έβγαλα τα χαλιά, έτσι κάνει μες στο σπίτι. η σκυλίτσα του φίλου μου πέθανε...δυστυχώς όχι από φυσικά αίτια, από καρκίνο...ένα βράδυ ήμασταν στο σπίτι του και όπως καθόμασταν ακούμε και οι δύο το τσικ τσικ της Ναντίν που πλησίαζε για να μπει στο δωμάτιο και μετά το ξύσιμο της πόρτας όπως κάνουν τα σκυλιά για να μπουν μέσα...εγώ τα έχασα...ακους? του λέω.. ναι , το ακούω συνέχεια από τότε που πέθανε, απαντησε...
είχα δει και ένα ντοκυμαντερ, το οποίο υποστήριζε ότι όσοι έχουν σκύλους, καταλαβαίνουν από πριν αν το σκυλί τους παέι να κάνει ζημιά...ή ετοιμάζεται να κάνει μέσα στο σπίτι αυτό που όλοι εκπαιδευουμε να κάνουν έξω!!! αυτό το έχω βιώσει με στην σκυλίτσα μου...όταν την μάθαινα, καταλάβαινα πότε τριγυρνούσε μες στο σπίτι για την συγκεκριμένη δουλειά, και της άνοιγα να βγει έξω.
dark angel, κάνεις κάτι συγκεκριμένο με το σκυλί σου? διαλογίζεσαι μαζί του, προσπαθείς να επικοινωνήσετε τηλεπαθητικά ή τίποτα τέτοιο? προσπαθώ να καταλάβω μήπως παίζει κάποιο ρόλο αυτό, γιατί εγώ διαλογίζομαι πολλές φορές μαζί με την γάτα μου, και ίσως αυτό ..εεε...ξέρω γω...της έχει ανοιξει κάποιους ορίζοντες...υπερβολικό?
dark angel
27-05-09, 21:01
demi εγώ δεν έχω κάνει κάτι ανάλογο με τη σκυλίτσα μου αλλά θέλω πολύ να "επικοινωνήσω" μαζί της, ξέρεις... τηλεπαθητικά
Το μόνο που θα μπορούσα να αναφέρω είναι οτι της φέρομαι σαν άνθρωπο. Εννοώ οτι της μιλάω κανονικά και αυτη με ακουει και καταλαβαίνει τα πάντα.π.χ της λέω να βγει έξω από το δωμάτιο-χωρις έντονο τόνο,κανονικα της μιλάω- και βγαίνει. Αλλά δεν ξέρω αν αυτό έχει σχέση με το θέμα ή είναι απλά θέμα εξυπνάδας σκύλου, επικοινωνίας ή κάτι άλλο.
Ακόμα θα ήθελα να αναφέρω οτι η σκυλίτσα μου τις τελευταίες μέρες κοιτάει επίμονα προς ένα σημείο, κάτω από το γραφείο μου. Συνέχεια όμως...Μια μέρα δεν ξεκολούσε τα μάτια της από εκεί. Το έλεγξα και δεν υπάρχει κάτι που να μπορουσε να της τραβήξει την προσοχή. Να αρχίσω να ανησυχώ; :confused:
demi εγώ δεν έχω κάνει κάτι ανάλογο με τη σκυλίτσα μου αλλά θέλω πολύ να "επικοινωνήσω" μαζί της, ξέρεις... τηλεπαθητικά
Το μόνο που θα μπορούσα να αναφέρω είναι οτι της φέρομαι σαν άνθρωπο. Εννοώ οτι της μιλάω κανονικά και αυτη με ακουει και καταλαβαίνει τα πάντα.π.χ της λέω να βγει έξω από το δωμάτιο-χωρις έντονο τόνο,κανονικα της μιλάω- και βγαίνει. Αλλά δεν ξέρω αν αυτό έχει σχέση με το θέμα ή είναι απλά θέμα εξυπνάδας σκύλου, επικοινωνίας ή κάτι άλλο.
Ακόμα θα ήθελα να αναφέρω οτι η σκυλίτσα μου τις τελευταίες μέρες κοιτάει επίμονα προς ένα σημείο, κάτω από το γραφείο μου. Συνέχεια όμως...Μια μέρα δεν ξεκολούσε τα μάτια της από εκεί. Το έλεγξα και δεν υπάρχει κάτι που να μπορουσε να της τραβήξει την προσοχή. Να αρχίσω να ανησυχώ; :confused:
ίσως επειδή είναι ένα μέρος που χρησιμοποιείς συχνά, να έχεις αφήσει το ενεργειακό σου αποτύπωμα και αυτό να βλεπει...ίσως παλι να μην είναι τίποτα...τα ζώα βλέπουν πράγματα που εμείς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε..ποιος ξερει..πάντως εγώ φρικάρω όταν βλέπω και τα τρία τα ζώα μου να κοιτάνε προς ένα σημείο που δεν υπάρχει τίποτα :D ή όταν η γάτα με κοιτάει μέσα από τον καθρεφτη...ε αυτό είναι spooky! είναι πολύ σπάνιο ζώο να σε κοιτάει και να μπορεί να σε αντιληφθεί μέσα από έναν καθρέφτη, συνήθως ούτε τον εαυτό τους δεν καταλαβαίνουν, πόσο μάλλον να εστιάσουν στα μάτια σου...
πάντως την περασμένη βδομάδα που έκανε σεισμούς συνέχεια στον κορινθιακό, παρόλο που εμείς δεν κουνιόμασταν στην αθήνα, η σκυλίτσα μου μαζί με τον απέναντι σκύλο, κάθε φορά που κούναγε, γαβγίζανε σαν τρελά!!
πάντως ότι και να λέμε, τα ζώα είναι καταπληκτικά πλάσματα!! :)
dark angel
28-05-09, 12:39
όντος τα ζώα είναι καταπληκτικά πλάσματα! Και με πολύ μεγάλη διαίσθηση. :)
Ίσως να είναι αυτό που είπες για τη σκυλίτσα μου ;)
Ένα ακόμα περιστατικό που ξέρω με σκύλο και είναι κάπως spooky είναι οτι στην παλιά πόλη της ρόδου μέσα σε ένα απο τα παλιά κτίσματα που μένουν συντηρητές έργων, αρχαιολόγοι κτλ(έχω αναφερθεί σε αυτό το μέρος σε ένα θέμα που έχω φτιάξει για το evp) μια από τις κοπέλες που έμενε εκεί είχε ένα σκύλο και μια μέρα τον είδε να πηδάει στον αέρα και να είναι σαν να ανεβαινει σε κάποιον άνθρωπο, ξέρετε πως κάνουν τα σκυλιά χαρούλες κτλ αλλά δεν υπήρχε κανεις. Δηλαδη ήταν στον αέρα σαν να στηρίζεται στο κενό και κουνούσε την ουρά του! Και επειδή εκει έχουν γίνει διάφορα "παράξενα" πράγματα τα έπεξε η κοπέλα και όλοι όσοι έμεναν εκει...
περνάω πολλές φορές απο την παλιά πόλη αλλά δεν μου έχει τυχη τιποτα :mad:
εγώ δεν έχω παέι ποτέ μου ρόδο παρόλο που είναι ένα μέρος που θέλω να επισκεφτώ...ίσως στο μέλλον.. :(
Αυτο που λες για τον ήχο που έκανε ο πεθαμένος σκύλος, υπάρχει περίπτωση να είναι απλά μη ανάκληση του ήχου απο το μυαλό. Δεν μπορώ να το εξηγήσω εγώ επιστημονικά, αλλά πχ, σασ έχει τύχει να ακούτε το κινητό σας να χτυπάει ενω τελικά να μη παίρνει κανείς τηλέφωνο; Η να ακούτε κάποιο χιλιοπαιγμένο τραγούδι; Λένε πως είναι κάτι σαν ανάκληση μνήμης του εγκεφάλου. Απτην άλλη όμως, εσυ δε θα ήσουν και τόσο συνηθισμένη στον ήχο αυτό, όπως ο φίλος σου, οπότε ποιος ξέρει..
στο matrix δε θυμάμαι τι χρώμα ήταν η γάτα. το σκηνικό έιχε ως εξής: είδαν μια γάτα να περνάει, να σταματάει για λίγο και να νιαουρίζει και αμέσως μετά ξαναείδαν την ίδια σκηνή. Η εξήγηση ήταν οτι, όταν έκανε το πρόγραμμα μια αλλαγή αρκετά μεγάλη, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργιθούν κάποια bugs όπως αυτο!! Ή κατι τέτοιο αν θυμάμαι καλά.
dark angel
05-06-09, 18:08
ηρέμησε!Θα σου συμβεί κάτι όταν δεν θα το περιμένεις...
Εγώ μια φορά πήγα ρόδο και μου συνέβησαν όλα:p
Ακόμα θα ήθελα να αναφέρω οτι η σκυλίτσα μου τις τελευταίες μέρες κοιτάει επίμονα προς ένα σημείο, κάτω από το γραφείο μου. Συνέχεια όμως...Μια μέρα δεν ξεκολούσε τα μάτια της από εκεί. Το έλεγξα και δεν υπάρχει κάτι που να μπορουσε να της τραβήξει την προσοχή. Να αρχίσω να ανησυχώ;
Λέγεται ότι τα ζώα μπορούν να αντιλαμβάνονται πράγματα και παρούσιες που εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε...που ξέρεις μπορεί να βλέπει οτιδήποτε κάτω από το γραφείο....δεν θέλω να σε τρομάξω απλώς παραθέτω και αυτό το ενδεχόμενο...
Άσχετα με τα υπόλοιπα στο κείμενο παρακάτω αναφέρεται η ικανότητα των ζώων να νιώσουν το θάνατο..
Ιστορίες με σκύλους
Με τα παραπάνω δεδομένα, δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι τόσο πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ακόμα και τρομακτικά περιστατικά που αφορούν γάτες και σκύλους.
Η Ann Liddell περιέγραψε την παράξενη συμπεριφορά του σκύλου της, ράτσας Newfoundland, τη νύχτα που πέθανε η μητέρα της: "Περίπου στις 4:30 π.μ. ο σκύλος άρχισε να γαβγίζει, όχι με το συνηθισμένο του τρόπο, αλλά κραύγαζε πολύ άγρια. Ήξερα αστραπιαία ότι η μητέρα μου πέθανε και λίγο αργότερα λάβαμε το τηλεφώνημα από το νοσοκομείο, που μας επιβεβαίωσε το γεγονός."
Η μητέρα του Michael Finch πέθαινε από καρκίνο. Ένα βράδυ ο Michael έφευγε από το νοσοκομείο και επέστρεφε στο σπίτι για να βγάλει βόλτα το σκύλο του. "Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό σ' όλη τη ζωή μου. Στις 10:45 μ.μ. ο σκύλος άρχισε να ουρλιάζει σα λύκος. Σου προκαλούσε ανατριχίλα στη σπονδυλική στήλη. Και τότε αντιλήφθηκα ότι αυτό γινόταν επειδή η μητέρα μου πέθανε. Για πέντε λεπτά ούρλιαζε ανεξέλεγκτα και μετά πήγε για ύπνο. Ο σκύλος ήταν ένα βασιλικό Cavalier Spaniel και ποτέ πριν δεν είχε βγάλει έναν τέτοιο βαθύ, άγριο και οξύ ήχο. Όταν αργότερα επέστρεψε ο πατέρας μου και η αδελφή μου, επιβεβαίωσαν ότι η μητέρα πέθανε στις 10:45 μ.μ."
Ιστορίες με γάτες
Μια άλλη περίπτωση είναι αυτή της Susan Burman που αφηγείται το περιστατικό που συνέβη όταν ο άντρας της ήταν στο κρεβάτι του θανάτου. Η γάτα τους κουλουριάστηκε γύρω από τα πόδια του. Καθώς έβγαζε την επιθανάτια εκπνοή του οι τρίχες στην πλάτη της γάτα σηκώθηκαν σαν από στατικό ηλεκτρισμό. Μια παρόμοια ιστορία αφορά έναν άνθρωπο που κοιμόταν σε μια κλινική. Η γάτα μπήκε στο δωμάτιό του τη στιγμή που πέθαινε και μια νοσηλεύτρια που βρισκόταν εκεί ανέφερε: "Γρύλιζε και γύρναγε γύρω γύρω στο δωμάτιο δύο φορές και μετά ξαφνικά πετάχτηκε έξω σα να μην ήθελε πλέον να βρίσκεται εκεί."
Μια ακόμα πιο παράξενη ιστορία αφορά την οικογένεια Cox και τη γάτα τους. Ο Brian Cox είναι βιοχημικός και εργάζεται στο ερευνητικό τμήμα ενός πανεπιστημίου, ένας άνθρωπος που δεν είναι επιρρεπής στο να φαντάζεται πράγματα και να βγάζει εύκολα συμπεράσματα. Λίγα χρόνια πριν από το θάνατό της, η γριά θεία του Brian τους επισκεπτόταν με μεγάλη συχνότητα. Κάθε φορά που ερχόταν περνούσε την περισσότερη ώρα καθισμένη σε μια συγκεκριμένη καρέκλα και η γάτα (που όπως οι περισσότερες γάτες τους αρέσει να βρίσκουν ένα άτομο που να κάθεται ήσυχα σε ένα συγκεκριμένο μέρος για αρκετή ώρα) κούρνιαζε επάνω στα γόνατά της. Η θεία πάντοτε επέμενε πως στο θάνατό της ο Brian θα την έθαβε δίπλα στο σύζυγό της αλλιώς, έλεγε, θα στοίχειωνε τον ανιψιό της. Μετά από κάμποσο καιρό, πέθανε.
Μεταξύ της ημέρας του θανάτου της και της ημέρας που έγινε η κηδεία η συμπεριφορά της γάτας ήταν περίεργη. Καθώς έμπαινε στο καθιστικό ολόκληρη η γούνα της ανασηκωνόταν. Απέφευγε την καρέκλα της θείας και κρυβόταν πίσω από τον καναπέ. Μετά τη κηδεία όταν η θεία όντως θάφτηκε δίπλα στον σύζυγό της, η συμπεριφορά της γάτας επανήλθε στο φυσιολογικό.
Σε αντίθεση με τη συμπεριφορά του γάτου Όσκαρ, που ποτέ δεν έχασε την ηρεμία του μπροστά στο πρόσωπο του θανάτου αλλά έμοιαζε κιόλας σα να το αναζητούσε, τα περισσότερα ζώα που εμφανίζουν αντιδράσεις στο θάνατο φαίνεται ότι ενοχλούνται. Οι σκύλοι γαβγίζουν ή ουρλιάζουν και η γούνα των γατών σηκώνεται. Ίσως βιώνουν την παρουσία του θανόντα, ή έχουν κάποια επίγνωση για το θάνατο, αλλά δε φαίνεται πως βρίσκουν την όλη υπόθεση ευχάριστη.
και γω που ήλπιζα ότι ο θάνατος θαναι κάτι ευχάριστο.... :(
Ευχάριστος από ποια άποψη?
Θα σας παρακαλούσα να μην ξεφύγουμε από το θέμα προς συζήτηση. Για το Θάνατο υπάρχει ήδη αντίστοιχο θέμα, οπότε αν θέλετε μπορείτε να το συζητήσετε εκεί. :)
Εκ του συντονισμού,
melian
Έχω δύο γατιά και μια σκυλίτσα στο σπίτι, καταφέρνουν και συμβιώνουν, παρόλες τις διαφορές τους!! παράδειγμα για εμας τους ανθρωπους είναι αυτό...
συγκεκριμένα η θηλυκή μου η γάτα, κάτασπρη, πανέμορφη,η οποία είναι 5 χρονών τώρα και την έχω από μωρό, μου κάνει διάφορα παιχνίδια, τα οποία η διάσθηση μου μου λέει ότι γνωρίζει και τα κάνει...
Πχ, την βλέπω σε διάφορα σημεία τα οποία στην πραγματικότητα δεν είναι...
προχθές ήμουν στην κρεβατοκάμαρα και έπαιζα με τον αλλόν το γάτο, τον χοντρό, και την σκυλίτσα...και ξαφνικά, σταματάμε και οι τρεις το παιχνίδι, και γυρνάμε και κοιτάμε την γάτα, η οποία έμπαινε εκείνη την στιγμή στο δωμάτιο....αν κάποιος έχει εμπειρίες με ζώα θα καταλάβει , ότι αμέσως κατάλαβα ότι κάτι λάθος υπάρχει στην εικόνα...έτσι έτρεξα αμέσως στο σαλόνι..και ταυτόχρονα κοιτάγα γύρω μου μήπως μου την κάνει από κάπου...όμως η γάτα ήταν στο σαλόνι και με κοίταγε με ένα ύφος κοροϊδευτικό!!Δεν είχε μπει ποτε στην κρεβατοκάμαρα, παρόλα αυτα, εγώ και τα ζώα, την είδαμε!!!άλλες φορές μου έχει τύχει να με παρακολουθεί μέσα από τον καθρέφτη...spooky είναι η αλήθεια... :p και το πιο πρόσφατο...διάβαζα στο σαλόνι ξαπλωμένη στον καναπέ...στην ευθεία μπροστά μου ο χώρος της κουζίνας...είχα τα μάτια μου στο βιβλίο, και πιάνω με την άκρη του ματιού μου την γάτα να πηδάει πάνω στο πάγκο της κουζίνας που είχα το φαί...σηκώνω το βλέμμα από το βιβλίο για να της βάλω χέρι..και βλέπω την γάτα εκεινη την στιγμή, να πηδάει από κάτω στον πάγκο της κουζίνας!!!ότι είχα δει δηλαδή, μόνο που το είδα πριν το κάνει!!!και τώρα που σας γράφω, ήρθε και πήδηξε δίπλα μου, με παράπονο, λες και κατάλαβε ότι γράφω γιαυτην , lol,
αα, επίσης πρόσφατα η κολλητή μου, ήρθε σπιτι και εκεί που καθόμασταν και μιλάγαμε μου λεέι, "αχ η γάτα σου χώθηκε πίσω από τον καναπέ, μα πως χωράει εκεί?" "μα τι λές? της απαντάω¨η γάτα κάθεται στην καρέκλα από κάτω σου...αν σκύψεις θα την δεις" και η φίλη μου σκύβει και μετά με κοιτάει με έκπληξη..."μα την είδα μόλις τώρα, στο όρκίζομαι..."
έχει αλλος ανάλογες εμπειρίες με ζώα??
Demi μου μου θύμισες μια ιστορία που έχω ξεχάσει. Όταν άνοιξε το κτηνιατρείο της η καλύτερη μου φίλη, είδα μια γατούλα πορτοκαλί με άσπρο. Κεραμυδόγατα ήταν και εγώ την είδα ανήσυχη να με κοιτάζει καλά - καλά και να μου υποδεικνύει ένα μέρος. Το γατάκι αυτό εξαφανίστηκε. Είπα στην φίλη μου την ιστορία, σκάψαμε και βρήκαμε ένα νεκρό γατάκι του ίδιου χρώματος και εκείνη το πήρε από εκείνο το μέρος. Αυτό αποδεικνύει για μένα ότι τα ζώα έχουν ψυχή. Φευγαλέα το είδα. Δεν ξέρω αν το είδα ή το φαντάστηκα αλλα΄το αποτέλεσμα μετρά δεν συμφωνείτε;
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.