Επιστροφή στο Forum : Ήταν αστρική προβολή ή απλά ένα όνειρο?
Πριν 2 μέρες είδα τον εαυτό μου να κοιμάται στο κρεβάτι μου!!!!!Δεν φορούσε όμως τα ίδια ρούχα αλλά κάτι πράσινες πυτζάμες που έχω στην πραγματικότητα για το χειμώνα!!!!!!Στην πραγματικότητα εγώ κοιμόμουν μόνο με εσώρουχα!Το δωμάτιο ήταν ίδιο ενώ πήγα και στην κουζίνα και στα άλλα δωμάτια και ήταν ίδια.Μόνο που στην κουζίνα υποτίθεται ότι ετοίμαζαν πρωινό!Υποτίθεται πως ήταν οι δικοί μου,αλλά οι μορφές τους δεν έμοιαζαν!Στο μπάνιο που πήγα δεν φαινόμουν στον καθρέφτη!!!!!!!!Στον πραγματικό χρόνο,το συγκεκριμένο το είδα πρωί,ενώ ήμουν μόνος στο σπίτι!Αφού είδα όλα αυτά,κάτι με τράβηξε και σε κλάσματα δευτερολέπτου ξύπνησα τρομαγμένος!!!!Επίσης πολλές φορές νομίζω πως βλέπω το δωμάτιό μου με κλειστά μάτια,μη μπορώντας να κινηθώ,όλο το σώμα μου μουδιάζει!Πχ τις προάλλες έβλεπα με κλειστά μάτια το δωμάτιό μου και ήταν κανονικό,μόνο που στο χερούλι της ντουλάπας ήταν μια κρεμάστρα με ένα jean παντελόνι,το οποίο όσο το κοίταζα,αυτό μετακινιόταν όπου στο τέλος έπεσε!Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε κρεμάστρα ούτε jean!Όπως και μια άλλη φορά,ενώ είχα βάλει γάλα να πιω και αποκοιμήθηκα χωρίς να το πιω,έβλεπα με κλειστά μάτια το ποτήρι άδειο!
Τι είναι όλα αυτά?Μήπως είναι αυθυποβολή?Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν επιδίωξα να κάνω αστρική προβολή!Μήπως είναι όνειρο?Μήπως κάτι άλλο?
~*WiLdChILD*~
24-07-09, 15:44
Mπορώ μονάχα να σου πω ότι σύμφωνα με τον Καστανέντα το να δεις τον εαυτό σου να κοιμάται είναι σημάδι πως έχεις εισέλθει στην 2η πύλη των ονείρων..Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει κανένα απ τα βιβλία του(Η τέχνη των ονείρων),πάντως αν ενδιαφέρεσαι πιστεύω θα σε βοηθούσε στο στάδιο που βρίσκεσαι.Βέβαια αν είναι η μόνη φορά που σου συμβαίνει,ίσως να μην ξαναεπαναληφθεί χωρίς επιμέρους προσπάθεια και εξάσκηση από μέρος σου.Βέβαια εννοείται πως στόχος δεν είναι να βρίσκεις τον εαυτό σου να κοιμάται,αλλά μέσω συγκεκριμένων πραγμάτων που θα πρέπει να κάνεις,να αυξήσεις τη συνειδητότητά σου,και να ''συνθέσεις'' το ενεργειακό σου σώμα.
Στα όνειρά σου είσαι συνειδητός?...Σε καταλαβαίνω πάντως και σε πιστεύω γιατί επανελλειμένα μου συμβαίνει και εμένα αυτό....αλλά ομολογώ πως εξαπατώμαι και γρήγορα ξεχνιέμαι,νομίζοντας πως όντως ξύπνησα,και ανταλλάζοντας κουβέντες με τους ''δήθεν'' συγγενείς μου...Εσύ όταν ήσουν στο δωμάτιο σου (στο όνειρό σου) και το ''εξερευνούσες'' είχες την επίγνωση πως βρίσκεσαι σε όνειρο?..
.Εσύ όταν ήσουν στο δωμάτιο σου (στο όνειρό σου) και το ''εξερευνούσες'' είχες την επίγνωση πως βρίσκεσαι σε όνειρο?..
είχα την εντύπωση ότι ζω εξωσωματική εμπειρία!δηλαδή αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό τη στιγμή που το ζούσα!ακόμα και όταν πήγα στην κουζίνα,ήταν ανοιχτά τα παντζούρια,όπως ήταν φυσικό καθώς και σε αυτό που βίωσα,αλλά και στην πραγματικότητα,ήταν μέρα!!!!!Και όλα γύρω μου όπως στην πραγματικότητα!Μόνο το ότι ήταν άτομα στην κουζίνα και ετοίμαζαν πρωινό!Αρχικά λέω ότι θα είναι οι δικοί μου,αλλά όταν ξύπνησα,παρόλο που δεν θυμόμουν τα πρόσωπά τους,ήμουν σίγουρος ότι δεν τους ήξερα!
Πρώτη φορά είδα τον εαυτό μου να κοιμάται,αλλά όπως έχω πει πολλές φορές ενώ ξέρω ότι είμαι μουδιασμένος και δεν μπορώ να κινηθώ,βλέπω το δωμάτιό μου με κλειστά μάτια,ίδιο,με ελαφρώς κάποια πράγματα διαφορετικά!!!!!Το τράβηγμα ενός χεριού,το νιώθω πάντα όταν ζω κάτι τέτοιο!
~*WiLdChILD*~
24-07-09, 17:30
είχα την εντύπωση ότι ζω εξωσωματική εμπειρία!δηλαδή αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό τη στιγμή που το ζούσα!ακόμα και όταν πήγα στην κουζίνα,ήταν ανοιχτά τα παντζούρια,όπως ήταν φυσικό καθώς και σε αυτό που βίωσα,αλλά και στην πραγματικότητα,ήταν μέρα!!!!!Και όλα γύρω μου όπως στην πραγματικότητα!Μόνο το ότι ήταν άτομα στην κουζίνα και ετοίμαζαν πρωινό!Αρχικά λέω ότι θα είναι οι δικοί μου,αλλά όταν ξύπνησα,παρόλο που δεν θυμόμουν τα πρόσωπά τους,ήμουν σίγουρος ότι δεν τους ήξερα!
Πρώτη φορά είδα τον εαυτό μου να κοιμάται,αλλά όπως έχω πει πολλές φορές ενώ ξέρω ότι είμαι μουδιασμένος και δεν μπορώ να κινηθώ,βλέπω το δωμάτιό μου με κλειστά μάτια,ίδιο,με ελαφρώς κάποια πράγματα διαφορετικά!!!!!Το τράβηγμα ενός χεριού,το νιώθω πάντα όταν ζω κάτι τέτοιο!
Πιθανότατα να τα βλέπεις με τη συνείδηση του ενεργειακού σου σώματος.Όταν ξαναβρεθείς σ αυτή τη κατάσταση μην περιοριστεις στο να βλέπεις το δωμάτιο μέσα απ τ κλειστα σου ματια,ενώ εισαι ''μουδιασμένος'',αλλα προσπάθησε να βγεις απ το σώμα σου..ή αλλιώς να μετακινήσεις τη συνείδησή σου έξω απ το σώμα σου.Αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το πώς και σίγουρα με θέληση και προσπάθεια θα τα καταφέρεις.Προσωπικά θα σου συνιστούσα αυτές τις εμπειρίες να μην τις καταγράφεις εδώ,εκτός και αν πραγματικά θέλεις να ξεκαθαρίσεις κάτι ή να βοηθήσεις κάποιον άλλο μέσα απ τις εμπειρίες σου.Καλύτερα να κρατάς ένα ''ημερολόγιο'' με αυτές τις εμπειρίες.Πίστεψέ με,όσο ο χρόνος περνά όλα θα ξεκαθαρίζουν...Και όταν μια μέρα ανατρέξεις σε παλιές εμπειρίες που έχεις καταγράψει,θα συνειδητοποιήσεις ότι πλέον είναι ξεκάθαρα όλα(..εδώ σου λέω παλιά όταν αισθανόμουν τους κραδασμούς να διαπερνούν το σώμα μου,νόμιζα ότι κάποιο πνεύμα προσπαθούσε να μπει στο σώμα μου..!),και θα συνεχίσεις το εσωτερικό σου ταξιδι ;)...βέβαια σε καμια περίπτωση δεν σου λέω να κρύβεις τις εμπειρίες σου,μ αρέσει να διαβάζω παρόμοια πράγματα...
Πριν 2 μέρες είδα τον εαυτό μου να κοιμάται στο κρεβάτι μου!!!!!Δεν φορούσε όμως τα ίδια ρούχα αλλά κάτι πράσινες πυτζάμες που έχω στην πραγματικότητα για το χειμώνα!!!!!!Στην πραγματικότητα εγώ κοιμόμουν μόνο με εσώρουχα!Το δωμάτιο ήταν ίδιο ενώ πήγα και στην κουζίνα και στα άλλα δωμάτια και ήταν ίδια.Μόνο που στην κουζίνα υποτίθεται ότι ετοίμαζαν πρωινό!Υποτίθεται πως ήταν οι δικοί μου,αλλά οι μορφές τους δεν έμοιαζαν!Στο μπάνιο που πήγα δεν φαινόμουν στον καθρέφτη!!!!!!!!Στον πραγματικό χρόνο,το συγκεκριμένο το είδα πρωί,ενώ ήμουν μόνος στο σπίτι!Αφού είδα όλα αυτά,κάτι με τράβηξε και σε κλάσματα δευτερολέπτου ξύπνησα τρομαγμένος!!!!Επίσης πολλές φορές νομίζω πως βλέπω το δωμάτιό μου με κλειστά μάτια,μη μπορώντας να κινηθώ,όλο το σώμα μου μουδιάζει!Πχ τις προάλλες έβλεπα με κλειστά μάτια το δωμάτιό μου και ήταν κανονικό,μόνο που στο χερούλι της ντουλάπας ήταν μια κρεμάστρα με ένα jean παντελόνι,το οποίο όσο το κοίταζα,αυτό μετακινιόταν όπου στο τέλος έπεσε!Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε κρεμάστρα ούτε jean!Όπως και μια άλλη φορά,ενώ είχα βάλει γάλα να πιω και αποκοιμήθηκα χωρίς να το πιω,έβλεπα με κλειστά μάτια το ποτήρι άδειο!
Τι είναι όλα αυτά?Μήπως είναι αυθυποβολή?Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν επιδίωξα να κάνω αστρική προβολή!Μήπως είναι όνειρο?Μήπως κάτι άλλο?
Καλώς μας ήρθες στο κλαμπ...
Όλα αυτά δείχνουν ότι είσαι ένα οραματικό άτομο, δηλαδή έχεις την ικανότητα να βλέπεις οράματα...
Το γιατί αυτό σου συμβαίνει σήμερα;
Οι αιτίες είναι πολλές, αλλά κυρίως όλα τούτα εξαρτώνται από την βιοχημική κατάσταση του σώματός σου.
Παράδειγμα ο υποσιτισμός ή η νηστεία, η τεχνική των αναπνοών στη Γιόγκα, οι ψαλμωδίες κλπ. Μπορούν να οδηγησούν σε οραματικες εμπειρίες.
Τα παραπάνω αν συνδιαστούν με διαλογισμό, το όλο "πακέτο" λέγεται Οραματικός Δια-λογισμός. Που από ότι φαίνεται η κλήση σου σε οδηγεί εκεί...
Το θέαμα του θεατρου για παράδειγμα είναι μια οραματική τέχνη, άρα όσοι ασχολούνται με αυτό είναι στην ουσία οραματιστές...
Ακόμη σου παραθέτω και τo εξής link σχετικά με τον οραματικό διαλογισμό
http://www.youtube.com/watch?v=TiaHZwnY65Q
Να είσαι καλά και καλή αντάμωση με τον Ανωτερό σου Εαυτό.
είχα την εντύπωση ότι ζω εξωσωματική εμπειρία!δηλαδή αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό τη στιγμή που το ζούσα!
Όπως τα περιγράφεις ήσουν στο αστρικό συνειδητός!
Και όλα γύρω μου όπως στην πραγματικότητα!Μόνο το ότι ήταν άτομα στην κουζίνα και ετοίμαζαν πρωινό!Αρχικά λέω ότι θα είναι οι δικοί μου,αλλά όταν ξύπνησα,παρόλο που δεν θυμόμουν τα πρόσωπά τους,ήμουν σίγουρος ότι δεν τους ήξερα!
Στο αστρικό, το υποσυνείδητο έχει τη δύναμη να δημιουργεί εικόνες. Τα άτομα που είδες θα μπορούσαν να είναι οντότητες του αστρικού αν και στην περίπτωση που αναφέρεις είναι πιο πιθανό να είδες προβολές του δικού σου υποσυνείδητου (όπως και στην περίπτωση του jean παντελονιού).
Πρώτη φορά είδα τον εαυτό μου να κοιμάται,αλλά όπως έχω πει πολλές φορές ενώ ξέρω ότι είμαι μουδιασμένος και δεν μπορώ να κινηθώ,βλέπω το δωμάτιό μου με κλειστά μάτια,ίδιο,με ελαφρώς κάποια πράγματα διαφορετικά!!!!!
Λίγο πριν βγεις από το σώμα σου, υπεραισθήσεις όπως υπερόραση (βλέπω με κλειστά μάτια ή μακριά) ή υπερακοή (ακούω μακριά ή/και οντότητες του αστρικού) μπορούν να ενεργοποιηθούν... Όταν είμαστε στον φυσικό κόσμο, οι αισθήσεις αυτές είναι συνήθως μπλοκαρισμένες από το υποσυνείδητο (με φωτεινές εξαιρέσεις!) αλλά με τις κατάλληλες τεχνικές όλοι μας μπορούμε να τις ενεργοποιήσουμε (κάποιος πιο εύκολα, κάποιος πιο δύσκολα).
Αν σε ενδιαφέρει να το ψάξεις, θα μπορούσα να σου προτείνω κάποια δωρεάν σεμινάρια πρακτικών.
Υ.Γ.
Mπορώ μονάχα να σου πω ότι σύμφωνα με τον Καστανέντα το να δεις τον εαυτό σου να κοιμάται είναι σημάδι πως έχεις εισέλθει στην 2η πύλη των ονείρων..Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει κανένα απ τα βιβλία του(Η τέχνη των ονείρων),πάντως αν ενδιαφέρεσαι πιστεύω θα σε βοηθούσε στο στάδιο που βρίσκεσαι.
Χμ! Έχοντας διαβάσει όλα τα βιβλία του (από 2 μόνο φορές :o ) μπορώ να πω ότι ο Κάρλος ήταν Μάγος της συγγραφής. Παρουσιάζει με καταπληκτικό τρόπο εντυπωσιακές εμπειρίες και διδασκαλίες... Ωστόσο έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει να αποφεύγεται καθώς νομίζω ότι μιλάει για το κατώτερο αστρικό πεδίο... :eek:
Για να φθασεις σε ενα επιπεδο αυξημενης συνειδης σιγουρα πρεπει να εχεις και διαθεσιμα ποσοστα ενεργειας που για καποιους λογους που αν εσυ ανασκοπησεις [προτρεξεις στη μνημησου εκεινη την περιοδο με καθε λεπτομερια εικονες και συναισθηματα]μπορεσεις να επανεφερεις καποια στοιχεια απο εκεινα ισως να μπορεσεις να επαναλαβεις την αστρικη προβολη η' το ονειρεμα οπως θελεις μπορεις να το βαπτισεις βτανει να εχεις την απαραιτητη διαθεσιμη ενεργια.
Αυτό που δεν με αφήνει να προχωρήσω είναι ο φόβος!Δεν ξέρω γιατί άλλες στιγμές λέω ότι δεν το φοβάμαι αυτό,και τη στιγμή που το ζω,δεν μπορώ να συνεχίσω!Επίσης σήμερα είδα σε όνειρο ότι ήμουν ξύπνιος και το δωμάτιό μου ήταν ακριβώς ίδιο και ότι στην άκρη του κρεβατιού μου καθόταν μια γριούλα μαυροφορεμένη με μαντήλι στο κεφάλι, η οποία δεν μου μιλούσε αλλά έπαιρνα απαντήσεις μέσω υποσυνείδητου,και σαν να μου έλεγε ότι λέω ψέματα έστω και αθώα,και ότι θα τιμωρηθώ για αυτό,αλλά και ότι θα αποκαλύψει στους δικούς μου τα ψέματα που τους έχω πει,ώστε να με μισήσουν.Εγώ υποτίθεται πως δεν μπορούσα να κινηθώ καθόλου!Δεν ξέρω αν ήταν μόρα,πάντως δεν με πίεζε,και δεν μου φαίνεται πως ήταν πραγματικότητα!Μπορεί αυτό που αναφέρω να είναι ψιλοάσχετο με το θέμα που έχω ανοίξει,αλλά με τρόμαξε αρκετά!
Αυτό που δεν με αφήνει να προχωρήσω είναι ο φόβος!Δεν ξέρω γιατί άλλες στιγμές λέω ότι δεν το φοβάμαι αυτό,και τη στιγμή που το ζω,δεν μπορώ να συνεχίσω!
Ναι ο φόβος είναι ένας βασικός εχθρός για τις αστρικές εμπειρίες. Χρειάζεται παρατήρηση κατά τη διάρκεια της ημέρας για να δεις αν υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες λειτουργείς μέσα από τον φόβο.
Επίσης σήμερα είδα σε όνειρο ότι ήμουν ξύπνιος και το δωμάτιό μου ήταν ακριβώς ίδιο και ότι στην άκρη του κρεβατιού μου καθόταν μια γριούλα μαυροφορεμένη με μαντήλι στο κεφάλι, η οποία δεν μου μιλούσε αλλά έπαιρνα απαντήσεις μέσω υποσυνείδητου,και σαν να μου έλεγε ότι λέω ψέματα έστω και αθώα,και ότι θα τιμωρηθώ για αυτό,αλλά και ότι θα αποκαλύψει στους δικούς μου τα ψέματα που τους έχω πει,ώστε να με μισήσουν.Εγώ υποτίθεται πως δεν μπορούσα να κινηθώ καθόλου!Δεν ξέρω αν ήταν μόρα,πάντως δεν με πίεζε,και δεν μου φαίνεται πως ήταν πραγματικότητα!Μπορεί αυτό που αναφέρω να είναι ψιλοάσχετο με το θέμα που έχω ανοίξει,αλλά με τρόμαξε αρκετά!
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σχολιάσει κάποιος μία προσωπική εμπειρία ενός άλλου καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο νοητικά. Το μόνο που θα μπορούσα να σου πω είναι να δεις διαισθητικά (όχι αναλύοντας με τον νου σου) τι θα μπορούσε να σημαίνει η παραπάνω εμπειρία για εσένα. Καλό επίσης είναι να χρησιμοποιείς κάποιες τεχνικές προστασίας για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.
Υπάρχει κάποια περίπτωση αρκετές από τις μεταφυσικές εμπειρίες που ζούμε να είναι προϊόντα αυθυποβολής??Πχ εγώ πριν ασχοληθώ με το μεταφυσικό γενικά και με το forum ειδικότερα,είχα πάθει λίγες φορές το λεγόμενο sleep paralysis χωρίς να βλέπω κάποια μορφή,αλλά δεν είχα άλλες εμπειρίες.Αυτό με έκανε να ψάξω και να βρω το site,και από τότε άρχισαν να μου συμβαίνουν αυτά!Μήπως και σε άλλους είναι αυθυποβολή επειδή θες να ζήσεις κάποια εμπειρία?
ναι μπορει να ειναι...συγκεκριμενα ειχα διαβασει πριν κανενα χρονο περιπου ενα θεμα στο forum που καποιος ελεγε οτι κοιτουσε την ωρα και εβλεπε συνεχεια 12.12 ή 13.13 κτλ....ε λοιπον αφου διαβασα το θεμα αυτι για κανενα 3μηνο παθαινα συνεχως το ιδιο πραγμα!κοιτουσα το κινητο μου και η ενδειξη της ωρας ηταν ιδια με αυτη των λεπτων...πώς εξηγειται αυτο?απλα.ειμαι απο τους ανθρωπους που κοιτανε συχνα την ωρα..πριν διαβασω το θεμα αυτο ακομα και να εβλεπα τετοια ενδειξη δεν εδινα ιδιαιτερη σημασια..αφου το διαβασα ομως αρχισα να το προσεχω..αυτο που θελω να πω ειναι οτι επειδη εισαι επηρεασμενος και επειδη θελεις αυτα να σου συμβουν αναγεις το καθετι σε μεταφυσικες εμπειριες..επι του θεματος και μιας και εχω διαβασει και καποια βιβλια περι αστρικης προβολης η αποψη μου επι του θεματος δεν ειναι απλα το τι διαβασα απο καποιουε τυπους στο internet...για μενα λοιπον αυτο που ειδες ηταν ενα απλο ονειρο..το γεγονος μαλιστα οτι ειδες κατι παρομοιο σημερα τονιζει την υποσυνειδητη ή συνειδητη ακομα επιθυμια σου να κανεις αστρικη προβολη μιας και 2η εμπειρια σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα ειναι ασυνηθιστη.
επι του θεματος και μιας και εχω διαβασει και καποια βιβλια περι αστρικης προβολης η αποψη μου επι του θεματος δεν ειναι απλα το τι διαβασα απο καποιουε τυπους στο internet...
Η δική μου άποψη επί του θέματος δεν προέρχεται ούτε από forum ούτε από βιβλία. Έρχεται από την προσωπική μου εμπειρία. ;)
για μενα λοιπον αυτο που ειδες ηταν ενα απλο ονειρο..το γεγονος μαλιστα οτι ειδες κατι παρομοιο σημερα τονιζει την υποσυνειδητη ή συνειδητη ακομα επιθυμια σου να κανεις αστρικη προβολη μιας και 2η εμπειρια σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα ειναι ασυνηθιστη.
Τα πράγματα είναι αρκετά απλά. Όταν ονειρεύεσαι και γνωρίζεις ότι κοιμάσαι (ότι αυτό που βλέπεις είναι ένα όνειρο) τότε απλά είσαι συνειδητός στο αστρικό πεδίο, κάνεις δηλαδή αστρική προβολή. Αν ο φίλος thebest20 ήξερε ο,τι κοιμάται, τότε έκανε αστρική προβολή. Το πόσο συχνά προβάλλεται συνειδητά κάποιος στο αστρικό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός (βγήκα εχθές στο αστρικό άρα σήμερα δεν θα βγω). Όταν μάλιστα η επιθυμία υπάρχει, τότε η προβολή είναι πιθανότερη.
Tα πράγματα είναι αρκετά απλά. Όταν ονειρεύεσαι και γνωρίζεις ότι κοιμάσαι (ότι αυτό που βλέπεις είναι ένα όνειρο) τότε απλά είσαι συνειδητός στο αστρικό πεδίο, κάνεις δηλαδή αστρική προβολή. Αν ο φίλος thebest20 ήξερε ο,τι κοιμάται, τότε έκανε αστρική προβολή. Το πόσο συχνά προβάλλεται συνειδητά κάποιος στο αστρικό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός (βγήκα εχθές στο αστρικό άρα σήμερα δεν θα βγω). Όταν μάλιστα η επιθυμία υπάρχει, τότε η προβολή είναι πιθανότερη.
συγγνωμη κιολας αλλα απο τη στιγμη που τα οσα λες προερχονται απο την προσωπικη σου και μονο εμπειρια δεν μπορει να ειναι και αξιοπιστα...αλιμονο αν καθε φορα που αποκτας συνειδητοτητα στο ονειρο σου κανεις και αστρικη προβολη...αυτο που λες ονομαζεται lucid dream και οχι αστρικη προβολη
αλιμονο αν καθε φορα που αποκτας συνειδητοτητα στο ονειρο σου κανεις και αστρικη προβολη...αυτο που λες ονομαζεται lucid dream και οχι αστρικη προβολη
Ναι, το είπα σύντομα και απλά για να μην μπερδέψω με ορισμούς και έννοιες του τύπου "τι είναι lucid dream", "τι αστρικό ταξίδι" κτλ.Τα έχουμε πει αυτά στο αντίστοιχο thread για αστρικό ταξίδι.
συγγνωμη κιολας αλλα απο τη στιγμη που τα οσα λες προερχονται απο την προσωπικη σου και μονο εμπειρια δεν μπορει να ειναι και αξιοπιστα...
Αν (και λέω αν :) ) ο λόγος μου για την αστρική προβολή έχει κάποια αξία δεν είναι επειδή έχω διαβάσει βιβλία που την περιγράφουν αλλά επειδή έχω προσωπική εμπειρία από αυτή. Δηλαδή δεν επαναλαμβάνω λόγια τρίτων που δεν έχω ιδέα κατά πόσον είναι αληθινά αλλά εξάγω γνώση από ότι έχω προσωπικά εμπειραθεί.
Μιας και ανέφερα για τη μαυροφορεμένη γυναίκα,έχει και συνέχεια!Η μητέρα μου μια μέρα αφού είδα εγώ το όνειρο με τη μαυροφορεμένη γυναίκα,το είδε κι αυτή αλλά αλλιώς,ότι της χτυπούσε την πόρτα και δεν της άνοιγε η μητέρα μου,και ξαφνικά εμφανίστηκε μέσα στο σπίτι,χωρίς να πει κουβέντα!Τυχαίο είναι ή είναι κάτι παραπάνω?Μπορεί να ξέφυγα λίγο από το θέμα το οποίο είχα ξεκινήσει!Αλλά ανατρίχιασα όταν μου το είπε η μητέρα μου!
awakened_in_chaos
01-08-09, 15:36
Λοιπόν εγώ προσπαθώ να καταλάβω και κάπου σκοντάφτω...
Αστρική προβολή επιτυγχάνεται εφόσον έχει αποκοιμηθεί κάποιος...Η δεν τον έχει πάρει ακόμα ο ύπνος..είναι σε κατάσταση απόλυτης χαλάρωσης δηλαδή?Και δεύτερον,να γράψω εγώ μια δική μου εμπειρία που αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια..εντούτοις δεν την έχω ξεχασει...
Ημουν μικρό κοριτσάκι τότε και ένα βράδυ είχα ζητήσει απο τη μάνα μου να κοιμηθώ μαζί της...Όταν λοιπόν κοιμόντουσαν όλοι..ένιωσα(σαν να το βίωνα βασικά ήταν) πως είχα σηκωθεί απο το κρεβάτι και είχα πάει και είχα σταθεί στον τοίχο κοιτάζοντας τον αδερφο μου που κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο...Ημουν απόλυτα χαλαρή,έβλεπα πεντακαθαρα το δώματιο του αδερφού μου,τον ίδιο, το λιγοστό φως...Τον εαυτο μου να κοιμάται δεν τον είδα...Την επόμενη μέρα τους το είπα και μου είπε η μανα μου πως δεν είχε καταλάβει κάτι πχ να σηκώνομαι απο το κρεβάτι...
αυτό πως εξηγείται?
Ο μονος τροπος να εχουμε τεκμηριομενα συμπερασματα για το τι ακριβως μας συμβαινει γιατι περι αυτου προκειται αλλιως αυτη τη στιγμη θα βλεπαμε μπαλα.Και αυτη ειναι μια μοναδικη ευκαιρια που μας δινεται μεσα απο το forum και το ευχαριστουμε θερμα για αυτο να ανταλαξουμε τισ εμπειριες μας 'και οχι να κανουμε υποδειξεις μονο με υφος διδασκαλου'ετσι ωστε να μπορεσουμε να καταληξουμε σε συμπερασματα και να βοηθηθουμε ολοι μεσα απο αυτη τη διαδικασια.Μια εμπειρια απο μονητης μπορει να ειναι ενα τυχαιο γεγονος μια αυφυποβολη οπως ειπες φιλεμου.Τι γινεται ομως οταν ανθρωποι ασχετοι μεταξυτους με διαφορετικα βιοματα εχουν ιδιες εμπειριες?τΟταν ειναι δυο τρεις η' δυο χιλιαδες τοτε εκει υπαρχει κατι τεκμηριομενο που μπορουμε να μελετησουμε και να εξελιξουμε.Με αυτον ακριβως τον τροπο κατεληξαν σεκαποια συμπερασματα και οι σαμανοι της κεντρικης και βορειας αμερικης πανω στη λειτυργια της αντιλιψης και της ονειρεικης διαδικασιας και κατπιν μπορεσαν να ανακαλυψουν τροπους χειρισμουτους
.Τον εαυτο μου να κοιμάται δεν τον είδα...Την επόμενη μέρα τους το είπα και μου είπε η μανα μου πως δεν είχε καταλάβει κάτι πχ να σηκώνομαι απο το κρεβάτι...
αυτό πως εξηγείται?
να σε ρωτήσω?είχες σηκωθεί κανονικά από το κρεβάτι ή τα είδες σαν όνειρο?μερικοί πάντως λένε ότι με την αστρική προβολή έχουμε τα πάντα σε κοινή θέαση δηλαδή μπορεί να βλέπεις ταυτόχρονα και μπροστά σου και πίσω σου,και να μεταφερθείς αυτόματα στο άλλο δωμάτιο ή ακόμα να δεις και μέσα από τον τοίχο τι γίνεται στο άλλο δωμάτιο!εγώ δεν έχω εξελιχθεί τόσο,και ούτε πρόκειται,καθώς φοβάμαι,αλλά σε μερικούς τυχαίνει χωρίς να το εξασκήσουν να μπορούν από την πρώτη φορά που τους συμβαίνει να κινούνται όπου θελήσουν μόνο με μια σκέψη!
awakened_in_chaos
01-08-09, 23:59
να σε ρωτήσω?είχες σηκωθεί κανονικά από το κρεβάτι ή τα είδες σαν όνειρο?μερικοί πάντως λένε ότι με την αστρική προβολή έχουμε τα πάντα σε κοινή θέαση δηλαδή μπορεί να βλέπεις ταυτόχρονα και μπροστά σου και πίσω σου,και να μεταφερθείς αυτόματα στο άλλο δωμάτιο ή ακόμα να δεις και μέσα από τον τοίχο τι γίνεται στο άλλο δωμάτιο!εγώ δεν έχω εξελιχθεί τόσο,και ούτε πρόκειται,καθώς φοβάμαι,αλλά σε μερικούς τυχαίνει χωρίς να το εξασκήσουν να μπορούν από την πρώτη φορά που τους συμβαίνει να κινούνται όπου θελήσουν μόνο με μια σκέψη!
ενιωθα πως ημουν εγω αλλα στο πιο ''ελαφρυ'' μου αν με καταλαβαίνεις τι θέλω να πω και επίσης ένιωθα πως είχα αφήσει ένα άλλο μέρος μου στο κρεβάτι...μέσα από τοιχους δεν έβλεπα όχι...ούτε είχα τα πάντα σε κοινή θέαση...το μόνο που έκανα ήταν να κάθομαι ακίνητη και να κοιτάζω τον αδερφό μου για κάμποσο διάστημα...μετά όλα έσβησαν...σαν να έπεστρεψα στο σωμα μου(το τελευταίο δεν το είδα να συμβαίνει)..απλά το αισθάνθηκα...
κι εγώ έχω νιώσει παρόμοιες katastaseis.to όνειρο μπερδεύεται με τη πραγματικότητα.όμως υπάρχει τρόπος να διασταυρωθούν και να εξηγηθούν αυτά οι ειδικοί γνωρίζουν πως αυτά μπορούμε να τα καταλάβουμε.
Είμαι χριστιανός και διαφωνώ κάθετα με αυτά που γράφεις. Θα έπρεπε τότε να αναλογιστής ότι απαγορεύεται ακόμη και να κοιμόμαστε? Αφού το μεγαλύτερο ποσοστό εμπειριών εξωσωματικής εμπειρίας, είναι όταν πέφτουμε για ύπνο. Προσωπικά 1 φορά προσπάθησα με απλά βήματα να το κάνω και όσο προσπαθούσα να το κάνω δεν κατάφερα τίποτα.. Ξαφνικά ΣΑΝ να με πείρε ο ύπνος (αφού είχα βαρεθεί να προσπαθώ), χωρίς να θυμάμαι κάποιο μεταβατικό στάδιο εξωσωματικής εμπειρίας.. δηλαδή να έχω σπασμούς κτλ.. Συνέβη κάτι.
ένας ήχος στο εξωτερικό περιβάλλον ενώ ήμουν σε ελαφρύ στάδιο ύπνου, προκάλεσε ένα είδος σεισμού στα αφτιά μου και σπασμό στο στήθος!.. και με είδα από ψηλά να ενώνομαι με το σώμα μου!! Είδα το αστρικό μου σώμα χαμογελαστό και να κατεβαίνει έτσι ώστε να έρθει σε τέλια ένωση με το φυσικό. Κάτι είδα δηλαδή η κάτι μου είπαν και μπήκα μέσα χαμογελώντας, όμως δεν θυμάμαι αν είδα τι είδα και γιατί ήμουν χαμογελαστός!.. Όμως επειδή το φυσικό μου σώμα ήταν χαλαρό και δεν είχα έκφραση χαμόγελου..
Εκεί ένοιωσα την ένωση και αλλαγή έκφρασης από χαμογελαστός σε χαλαρό στόμα.. (δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα)..
Δεν θυμάμαι πάντως τίποτα κατά την διάρκεια που έβγαινα.. και τι είδα για να βάλω τα γέλια!! Ίσως δεν μου επιτράπηκε στην ουσία και μπήκα άρον άρον πίσω.. Αυτό έγινε στην πρώτη μου προσπάθεια και τελευταία μιας και δεν το ξαναδοκίμασα.. Δεν μου ήταν ευχάριστο να νοιώθω ότι θα βγω από το σώμα.. Το έκανα από περιέργεια να δω αν πιάνει αυτό που έχει το μεταφυσικό στην κεντρική του σελίδα.. τα 11-12 στάδια κάτι σαν tutorial. Στην ουσία μπορεί να ήταν την ώρα που έβγαινα και με το που άρχισα να βγαίνω, ξαναμπήκα.. γιαυτο να μην θυμάμαι κάτι άλλο..
κάτι επιπλέον που παρατήρησα ότι εκεί δεν υπάρχει χρόνος.. Μιας και μου φάνηκε ότι κοιμάμαι ώρα ενώ δεν ήταν ούτε 5 λεπτά..
πιστεύω ναι !!! έχω εμπειρίες από εξωσωματικές εμπειρίες.όταν ήμουν μικρή πολύ είχα νιώσει τέτοια πράγματα.όταν έβγαινα από το σώμα μου μπορούσα να τρυπώσω όπου ithela.na πα στο ταβάνι του δωματίου,να χωθώ σε συρτάρια,να μπω σε "χαραμαδες που κάνανε τα έπιπλα και tetia.me το "εθερικο" σώμα μας μπορούμε πολλά να κάνουμε παντού να πάμε.αυτό λένε είναι το αποδεικτικό στοιχειο του ότι μετά τον υλικό κόσμο μας περιμένει μια άλλη διάσταση ζωής.μήπως όμως είναι κάτι που αφού πεθάνουμε χάνεται μαζί με το υλικό σώμα και το άυλο ??? εάν θέλετε πείτε κι άλλοι τις δικες σας εμπειρίες πάνω σε αυτά να τα συζητήσουμε.φίλη μου εσύ όμως πρέπει να ενώθηκες με τον ανώτερο σου εαυτό.έτσι τα εξηγούν αυτοί που ασχολούνται με αυτά τα θέματα επιστημονικά :):):)
Μα ποιο πάνω έγραφες ότι δεν είναι καλό και δεν μπορείς γιατί βεβηλώνεις το βάπτισμα σου.. κατά κάποιο τρόπο διαγράφτηκε αυτό το μήνυμα σου Η έγινε edit. Γιαυτο και στο παραπάνω μήνυμα μου έγραψα ότι διαφωνούσα μαζί σου..
Anyway.. let’s keep it up..
ps: Αναφέρομαι σε αυτό γιατί χάλασε η συζήτηση αφαιρώντας το αρχικό σου ποστ..
ΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ "ΤΟΚΑΝΑ" ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΑΚΟΥΣΙΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΔΕ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙ.ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΣΑ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΣΑ ΜΙΑΝ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ.ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΡΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΑΛΛΙΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΝΙΩΘΕΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΑΣ ΠΡΑΤΤΕΙ :):):):)
Όχι δεν αναφέρομαι στο αν έχεις εμπειρίες, σίγουρα έχεις όπως όλοι μας κάποια στιγμή στον ύπνο μας (συνειδητά όνειρα, κτλ ).. Απλά με μπέρδεψε το θέμα, με έκανες να νοιώσω ότι έγραψα κάτι σε λάθος τοπικ μιας και έψαχνα να βρω το αρχικό σου ποστ και λόγος διαφωνίας.
sorry άθελα μου θα το έκανα αυτό δε είχα τέτοια πρόθεση :):):):)
άλλωστε συζήτηση κάνουμε η επικοινωνία σαφώς έχει και διαφωνίες και "διαφορετικες" γνώμης αλλιώς δε θα ήταν επικοινωνία αυτό θάταν όλα ένα ενιαίο πράμα αν όλοι είχαμε ίδια αντίληψη για όλα τα θέματα .τι πιο όμορφο από ανταλλαγή απόψεων ?:)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.