Επιστροφή στο Forum : Η μυστηριώδης κυρία του τετάρτου ορόφου...
Αγαπημένοι φίλοι του μεταφυσικού...
Εδώ και καιρό παρακολουθώ με ενδιαφέρον το forum και αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μια περίεργη "εμπειρία" που θα μπορούσε ενδεχομένως να θεωρηθεί ως μεταφυσική.
Η ιστορία ξεκινά αρκετά χρόνια πριν όταν στην πολυκατοικία που κατοικούσα τότε ενοικιάστηκε το μεγαλύτερο διαμέρισμα στον τέταρτο όροφο σε μία κυρία γύρω στα 35 με 40 που ζούσε μόνη της και σε καμία περίπτωση δεν κινούσε υποψίες για οτιδήποτε "μη συμβατικό".
Το πρώτο "παράδοξο" της υπόθεσης υπέπεσε στην αντίληψη μου αρκετά νωρίς αν και δεν ήμουν σε θέση να το καταλάβω παρα μόνο πολύ καιρό μετά.Επρόκειτο για μία εφημερίδα τυπωμένη σε χαρτί πολυτελείας που βρισκόταν στην είσοδο της πολυκατοικίας μαζί με την αλληλογραφία όλων των υπόλοιπων ενοίκων.Η εφημερίδα αυτή είχε λίγα φύλλα και στην πρώτη σελίδα αναφερόταν σε κάποια "ανοικτή συζήτηση" για την μαγεία που θα γινόταν σε ξενοδοχείο στην Αθήνα.Δεν σας κρύβω ότι καθόλου δεν με προβλημάτισε ο τίτλος αυτός στην εφημερίδα καθώς ήμουν περίπου 10 χρονών και η μοναδική αντίληψη που είχα περί μαγείας προερχόταν από κινούμενα σχέδια και ταινίες επιστημονικής φαντασίας.Έτσι δεν μου έκανε καμία εντύπωση,ούτε το μοιράστηκα με κανέναν και το θυμήθηκα μόνο αρκετό καιρό μετά τα γεγονότα που θα σας διηγηθώ.
Η εγκατάσταση της κυρίας στην πολυκατοικία έγινε χωρίς το παραμικρό "παρατράγουδο" και εξίσου ήσυχα κύλησαν και οι πρώτοι μήνες.
Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσους μήνες μετά αλλά σε ανύποπτο χρόνο και παράλληλα με την διαμονή της μυστηριώδους ενοίκου ξεκίνησε ένα "ιδιαίτερο πρόβλημα" που ταλαιπώρησε την πολυκατοικία μας για αρκετά χρόνια.Τις βραδυνές ώρες λοιπόν, μετά τις 12 το βράδυ και μέχριι τα ξημερώματα 6 με 7 το πρωΐ) άρχισε κατά διαστήματα να ακούγεται ένας περίεργος θόρυβος που έμοιαζε με το συνεχές χτύπημα ενός σφυριού με ορμή στο πάτωμα.Για εμάς που κατοικούσαμε στον πρώτο όροφο ο θόρυβος ήταν απλώς λίγο ενοχλητικός.Όσο αναβαίναμε προς τα πάνω όμως τα πράγματα χειροτέρευαν.Από τον τρίτο και μετά οι ένοικοι ισχυρίζονταν ότι ο θόρυβος ήταν ανυπόφορος.Δυσκολεύονταν να κοιμηθούν ή ακόμη και πετάγονταν από τον ύπνο όπως έλεγαν.Άρχισαν να τα ρίχνουν ο ένας στον άλλο.Άρχισαν να τσακώνονται.Μέχρι και συνέλευση έκαναν με μοναδικό θέμα τον θορυβώδη ένοικο!Το μόνο άτομο που δεν υποπτεύθηκαν φυσικά και όχι αδικαιολόγητα ήταν η κυρία του "τετάρτου ορόφου"
Ποιός ήταν αυτός ο άνθρωπος και γιατί χτυπούσε ένα σφυρί από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωΐ;Θα μπορούσε να είναι κάποιος που ασκεί κάποια χειρωνακτική εργασία αλλά τι δουλειά είναι αυτή που πρέπει να την κάνεις στα μαύρα μεσάνυκτα κάθε μέρα χωρίς σταματημό;
Το παράδοξο ήταν πως όλοι ήταν έξαλλοι!Δεν μπορούσες να καταλάβεις σε καμία περίπτωση ποιός ήταν ο υπαίτιος.Και σε όλα τα διαμερίσματα του τέταρτου και του πέμπτου ορόφου(όπου φαινόταν πως βρισκόταν η πηγή του θορύβου) κατοικούσαν οικογένειες.Ο θόρυβος συνεχίστηκε για καιρό.Κάθε μέρα, κατά διαστήματα,άλλοτε διαρκούσε πολύ και άλλοτε λίγο,κάποια στιγμή από τις 12 το βράδυ μέχρι το πρωΐ το ενοχλητικό σφυρί θα τάραζε την ηρεμία και την γαλήνη των ενοίκων κυρίως των επάνω όρόφων.Η κατάσταση γινόταν ανυπόφορη.Όσοι δεν είχαν στην ιδιοκτησία τους τα γειτονικά διαμερίσματα απλά έφευγαν.Οι υπόλοιποι απλά έψαχναν ανυποψίαστους ενδιαφερόμενους για να τα ενοικιάσουν.Ένα ένα τα διαμερίσματα των επάνω ορόφων είτε άδειαζαν είτε άλλαζαν ενοίκους.Και όμως ο θόρυβος συνέχιζε!
Η μυστηριώδης κυρία δεν έδινε δικαιώματα για σχόλια (με εξαίρεση το γεγονός ότι σπανίως πλήρωνε το ενοίκιο και σε μία "διαφωνία" που είχε με τον ιδιοκτήτη του είχε πει ότι ενδεχομένως να μην του "γέμιζε" το μάτι αλλά θα μπορούσε κάποια μέρα να του κάνει πολύ μεγάλο κακό!).Συνήθως έφευγε από το σπίτι το απόγευμα και γύριζε αργά το βράδυ κάποιες φορές συνοδευόμενη από μερικούς φίλους της.
Ώσπου μια ημέρα εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα αποφάσισε να μετακομίσει.Χωρίς να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος και αφού είπε κάποια μισόλογα στον διαχειριστή πήρε μερικά από τα πράγματά της με την βοήθεια φίλων της και εξαφανίστηκε.
Ο ιδιοκτήτης αναγκάστηκε να φωνάξει κλειδαρά για να μπεί στο διαμέρισμά του.Το θέαμα που αντίκρυσε όμως όταν μπήκε στο διαμέρισμά του ήταν αυτό που δεν θα ξεχάσει ποτε!Στο σαλόνι του σπιτιού οι τοίχοι φαίνονταν λίγο πιο μαύροι από το φυσιολογικό και υπήρχαν πεταμένα διάφορα μικροπράγματα .Ανάλογη κατάσταση επικρατούσε και στα υπόλοιπα δωμάτια εκτός από ένα.Ήταν το δωμάτιο που βρισκόταν στο κέντρο περίπου του σπιτιού δίπλα στην κουζίνα.Θα μπορούσε να το χαρακτηρίσε κανείς ως το καθιστικό.Εκεί η κατάσταση ήταν αρκετά τρομακτική.Οι τοίχοι ήταν ΚΑΤΑΜΑΥΡΟΙ όπως και ένα μέρος του ταβανιού.Αν πλησίαζες την μύτη σου στον τοίχο μύριζες μια περίεργη μυρωδιά (σαν καμμένο λιβάνι) μια μυρωδιά που υπήρχε διάχυτη σε όλο το σπίτι.Αρκετά πράγματά της είχαν μείνει στο σπίτι και ανάμεσα σε αυτά βρέθηκαν υπολείμματα μαύρων κεριών και κάποια μικρά έπιπλα.Στην ντουλάπα επίσης είχε αφήσει αρκετά ρούχα καθώς απ'ότι φαίνεται έφυγε αρκετά βιαστικά (μάλλον για να μην πληρώσει τα ενοίκια που χρώσταγε).
Ο ιδιοκτήτης παρακάλεσε το γεγονός να κρατηθεί μυστικό για να μπορέσει αφού το βάψει να το ενοικιάσει και πάλι,όπως και έγινε.Οι μόνοι άνθρωποι που είδαν το σπίτι στην κατάσταση αυτή εκτός από τον ιδιοκτήτη ήταν ο διαχειριστής, η γυναίκα του, η μητέρα μου (που ήταν πολύ φίλη με την γυναίκα του διαχειριστή) και εγώ.Υπό άκρα μυστικότητα ο ιδιοκτήτης φώναξε κάποιον αρχιμανδρίτη που του σύστησε ο Μητροπολίτης( πρέπει να ήταν συμμαθητές ή κάτι ανάλογο) ο οποίος είχε ασχοληθεί χρόνια με το "αντικείμενο" και της είπε ότι 100% επρόκειτο για μαγεία(αν και τους παπάδες δεν τους πολυπιστεύω) !
Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ.
Παρά το γεγονός ότι έφυγε η εν λόγω κυρία, και παρά το γεγονός ότι όλοι οι "ύποπτοι" από το παρελθόν για τον περίφημο θόρυβο από το σφυρί είχαν αναζητήσει αλλού "καλύτερη στέγη" ο θόρυβος συνεχίστηκε για πολύ καιρό.Όχι με την ίδια ένταση όμως, και σταδιακά εξασθενούσε.Χρειάστηκε όμως να περάσουν αρκετά χρόνια για να επικρατήσει και πάλι η απόλυτη ησυχία τις βραδυνές ώρες η οποία και υπάρχει σήμερα.
Θα ήθελα να ξέρω ποιά ειναι η γνώμη σας με βάση όσα έχετε διαβάσει σε βιβλία ή και δικές σας εμπειρίες για το συγκεκριμένο περιστατικό.Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να κάνει ένα ολόκληρο δωμάτιο με άσπρους τοίχους κατάμαυρο;Γιατί υπήρχε εμποτισμένη αυτή η μυρωδιά από κάπνα στους τοίχους και γιατί υπήρχαν μαύρα κεριά.Θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο εκτός από μαγεία;Μήπως απλά ήμασταν καχύποπτοι;
Υπάρχει περίπτωση ο θόρυβος αυτός να προερχόταν από κάποιο πνεύμα που ενδεχομένως είχαν καλέσει και αδυνατούσαν να διώξουν;
Μήπως για αυτό έφυγε τόσο βιαστικά η ενοικιάστρια αφήνοντας ρούχα και προσωπικά της αντικείμενα και όχι γιατί δεν ήθελε να αντιμετωπίσει τον ιδιοκτήτη;
Υ.Γ Κατά την περίοδο της παρουσίας της στην πολυκατοικία 4 νέοι άνθρωποι που κατοικούσαν σε γειτονικά διαμερίσματα έχασαν την ζωή τους από διάφορα αίτια.(Η προσωπική μου άποψη ειδικά για αυτό είναι ότι πρόκειται για κάτι εντελώς τυχαίο αλλά θα ήθελα να ξέρω και την δική σας άποψη)
Κάθε σκέψη ή γνώμη είναι ευπρόσδεκτη
Ευχαριστώ..
Θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο εκτός από μαγεία;Μήπως απλά ήμασταν καχύποπτοι;
Δεν ξερω αν ηταν ακριβος μαγεια αλλα παντος δεν ηταν τιποτα φυσιολογικο.
Υπάρχει περίπτωση ο θόρυβος αυτός να προερχόταν από κάποιο πνεύμα που ενδεχομένως είχαν καλέσει και αδυνατούσαν να διώξουν;
Πολυ πιθανο γιατι απο οτι ξερω τα πνευματα αν καλεστουν και δεν διοχτουν σωστα μενουν πισω και δημιουργουν προβληματα.
Ιορδανης 1971
10-08-09, 12:02
Απο την περιγραφη σου, και επειδη εχω ζησει αλλα πολυ χειροτερη εμπειρια, πιστευω οτι αυτο που ακουγατε ηταν καποιο εγκλωβισμενο πνευμα, ισως πολτεργκαιστ δηλαδη θορυβοδες πνευμα.Ομως θα ηθελα να μσς διευκρινησεις την συχνοτητα του χτυπου, την ενταση αλλα και την διαρκεια.
Ο χτύπος έμοιαζε πολύ με τον θόρυβο που ακούγεται όταν καρφώνει κάποιος μία πρόκα στον τοίχο.Ήταν μικρά αλλεπάλληλα χτυπήματα.Μπορεί να κρατούσαν για 10 δευτερόλεπτα, να σταματούσαν και μετά από 30 δευτερόλεπτα να ξανάρχιζαν.Η συχνότητά τους ήταν ακαθόριστη.Μπορεί να ξεκινούσε π.χ η ακολουθία χτυπημάτων στις 12 το βράδυ, να κρατούσε για 3 με 4 λεπτά με την μορφή που αναφέρω παραπάνω.Και μετά να ξαναξεκινούσαν στις 5 το πρωϊ.Συνήθως σταματούσάν και ξαναάρχιζαν για αρκετή ώρα και κάποιες φορές,λίγες όμως από ότι θυμάμαι μπορεί ακόμα και να συνέχιζαν όλο το βράδυ.Εγώ ζούσα στον πρώτο όροφο και για εμένα θόρυβος δεν ήταν δυνατός.Υπήρχαν φορές που χρειαζόταν να κάνουμε απόλυτη ησυχία στο δωμάτιο για να ακουστεί.Από τον τρίτο όροφο και πάνω έλεγαν ότι το "σφυρί" ακουγόταν τόσο δυνατά που δεν μπορούσαν να κοιμηθούν κάποιες ημέρες.Φυσικά καθ'όλη την διάρκεια του προβλήματος αυτού κανείς δεν σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να είναι κάτι το μεταφυσικό.Όλοι έψαχναν ποιος είναι ο ηλίθιος που κάθεται κάθε βράδυ και κοπανάει με ένα σφυρί τον τοίχο του μέχρι το πρωΐ για να ενοχλεί τους γείτονές του.Εξάλλου η κατάσταση στην οποία βρέθηκε το σπίτι ποτέ δεν έγινε ευρύτερα γνωστή όπως αναφέρω παραπάνω...
Ιορδανης 1971
10-08-09, 14:54
Μαλιστα.Ειναι ξεκαθαρω για μενα οτι ηταν καποιο ταραχοποιο πνευμα.Θα υπεθετα επισης οτι η μυστηριωδης κυρια εσπαγε καρυδια(!) για γλυκο, η οτι εκτελουσε καποιο ειδους τελετουργικου, αλλα μας ειπες οτι τα χτυπηματα συνεχιστηκαν ακομα και μετα την αποχωρισει της απο το σπιτι σωστα?Αφου εφυγε, για ποσο καιρο ακουγοντουσαν ακομα?
Εμένα με παραξενεύει το εξής: είναι δυνατόν τόσοι ένοικοι να μην πήγαν κατευθείαν πάνω, προς την πηγή του θορύβου για να...παραπονεθούν; Ο θόρυβος δεν έμοιαζε να έχει κάποια συγκεκριμένη πηγή ή ήταν φανερό πως προερχόταν από τον τέταρτο όροφο; Το πιο πιθανό είναι η κυρία αυτή να ασχολούταν με μαύρη μαγεία. Η μόνη εξήγηση για τους μαύρους τοίχους είναι πως έκαιγαν κεριά και άλλα αντικείμανα και οι τοίχοι μαύρισαν. Ή χτυπούσαν οι ίδιοι ή κάποιο πνεύμα θορυβοποιό. Το πιο πιθανό είναι το δεύτερο, εφόσον ο θόρυβος συνεχίστηκε μετά την μετακόμισή της. Σε εκπομπή με αληθινές ιστορίες φαντασμάτων είχα δει για αρκετά κακόβουλα πνεύματα που ανάμεσα σε άλλα προκαλούσαν τρομερό θόρυβο, σαν να χτυπούσαν με βία τον τοίχο. Μια ακόμη απορία: διευκρίνησέ μας λίγο τον θάνατο διπλανών ενοίκων. Μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο να πέθαναν 4 άνθρωποι σε μία πολυκατοικία. Εντός τίνος χρονικού διαστήματος;
Τα χτυπήματα συνεχίστηκαν σίγουρα και μετά αλλά με σαφώς μειωμένη συχνότητα.Πρέπει να κράτησαν συνολικά γύρω στα δύο χρόνια αλλά τον δεύτερο χρόνο μπορεί να ακούγονταν μία ή δύο φορές τον μήνα ενώ και τον πρώτο χρόνο τα πράγματα διαρκώς καλυτέρευαν
Φοβάμαι ότι τελικά είναι πολύ δύσκολο σε μία πολυκατοικία να εντοπίσεις την ακριβή πηγή του θορύβου.Δεν ήταν σίγουρο ότι προερχόταν από τον τέταρτο πόσω μάλλον από το συγκεκριμένο διαμέρισμα.
Αυτοί που ήταν στον τρίτο έλεγαν ότι ήταν από πάνω ο θόρυβος.Αλλά δεν ήταν σίγουροι για το που ακριβώς.Α
υτοί που ήταν στον τέταρτο έλεγαν ότι μάλλον είναι από τον πέμπτο ή από τον τρίτο.
Και αυτοί που ήταν στον πέμπτο θεωρούσαν ότι ήταν από κάτω τους γιατί από πάνω τους ήταν η ταράτσα!
Η πολυκατοικία είχε πέντε ορόφους από πέντε διαμερίσματα.Ειδικά στην αρχή υπήρχαν περιστατικά στα οποία οι γείτονες αλαφιασμένοι έτρεχαν πάνω κάτω στους διαδρόμους χτυπώντας τις πόρτες και φωνάζοντας σε αυτόν που κάνει θόρυβο να κάνει ησυχία.Αλλά όποτε συνέβαινε αυτό κατέληγαν στο να βρίζουν ο ένας τον άλλον και να μην βγάζουν κανένα συμπέρασμα.Επίσης ο θόρυβος ακουγόταν συνήθως πολύ αργά το βράδυ και ήταν δύσκολο να αρχίσεις να βαράς τις πόρτες των γειτόνων ρωτώντας μήπως είναι αυτοί η πηγή του...κακούΣίγουρα χτύπησαν και την πόρτα της συγκεκριμένης πάνω από μία φορά για αυτό το θέμα αλλά ποτέ δεν θεωρήθηκε η κύρια ύποπτη.Έλεγαν ότι μάλλον ήταν κάποιος από τους άντρες της πολυκατοικίας που έβγαζε δεύτερο μεροκάματο κάνοντας κάποια εργασία δευτερεύουσα (π.χ ξυλουργική).Φυσικά αυτό ακούγεται εντελώς απίστευτο.
Ως προς τους θανάτους όντως σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου πέθαναν τέσσερις άνθρωποι.Πρώτα πέθανε από ανακοπή καρδιάς ένας ένοικος του τετάρτου ορόφου γύρω στα 40.Όταν ένιωσε έντονους πόνους ένας φίλος και γείτονάς του επίσης από τον τέταρτο τον πήγε στο νοσοκομείο όπου και τελικά έπαθε την ανακοπή.Κατά διαβολική σύμπτωση λίγους μήνες μετά αυτός ο φίλος του θανόντος διεγνώσθη ότι έπασχε από καλπάζουσα μορφή καρκίνου στο παχύ έντερο.Έφυγε άρον άρον στο εξωτερικό και σε διάστημα περίπου έξι μηνών από τη διάγνωση συνέβη το μοιραίο.Στο μεσοδιάστημα ένας φοιτητής που συγκατοικούσε με φίλο και συμφοιτητή του σε γκαρσονιέρα στον τρίτο για δύο περίπου χρόνια είχε αγοράσει μία μηχανή μεγάλου κυβισμού.Ένα μεσημέρι ενώ γυρνούσαν σπίτι μάλλον από τα ΤΕΙ που φοιτούσαν ένα φορτηγάκι που έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα σε έναν πάρα πολύ επικίνδυνο δρόμο στον οποίο έχουν συμβεί πολλά δυστυχήματα χτύπησε σε παράνομα σταθμευμένο όχημα, έφυγε στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε και τους δύο ακαριαία..Μεταξύ σοβαρού και αστείου είχαν αρχίσει να λένε οι ένοικοι ότι η πολυκατοικία ήταν...καταραμένη χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε ότι κάτι περίεργο μπορεί να συνέβαινε σε εκείνο το διαμέρισμα.Και πάλι όμως κάτι τέτοιο μόνο ώς τραγική σύμπτωση θα μπορούσα να το θεωρήσω.Τι είδους μαγεία είναι αυτή που όταν την ασκείς σκοτώνονται οι γύρω σου;Εκτός πια και αν θεωρήσουμε ότι η γυναίκα αυτή έκανε τις τελετές αυτές με ζητούμενό της να σκοτώνονται άνθρωποι.
Ως προς τους θανάτους όντως σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου πέθαναν τέσσερις άνθρωποι.Πρώτα πέθανε από ανακοπή καρδιάς ένας ένοικος του τετάρτου ορόφου γύρω στα 40.Όταν ένιωσε έντονους πόνους ένας φίλος και γείτονάς του επίσης από τον τέταρτο τον πήγε στο νοσοκομείο όπου και τελικά έπαθε την ανακοπή.Κατά διαβολική σύμπτωση λίγους μήνες μετά αυτός ο φίλος του θανόντος διεγνώσθη ότι έπασχε από καλπάζουσα μορφή καρκίνου στο παχύ έντερο.Έφυγε άρον άρον στο εξωτερικό και σε διάστημα περίπου έξι μηνών από τη διάγνωση συνέβη το μοιραίο.Στο μεσοδιάστημα ένας φοιτητής που συγκατοικούσε με φίλο και συμφοιτητή του σε γκαρσονιέρα στον τρίτο για δύο περίπου χρόνια είχε αγοράσει μία μηχανή μεγάλου κυβισμού.Ένα μεσημέρι ενώ γυρνούσαν σπίτι μάλλον από τα ΤΕΙ που φοιτούσαν ένα φορτηγάκι που έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα σε έναν πάρα πολύ επικίνδυνο δρόμο στον οποίο έχουν συμβεί πολλά δυστυχήματα χτύπησε σε παράνομα σταθμευμένο όχημα, έφυγε στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε και τους δύο ακαριαία..Μεταξύ σοβαρού και αστείου είχαν αρχίσει να λένε οι ένοικοι ότι η πολυκατοικία ήταν...καταραμένη χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε ότι κάτι περίεργο μπορεί να συνέβαινε σε εκείνο το διαμέρισμα.Και πάλι όμως κάτι τέτοιο μόνο ώς τραγική σύμπτωση θα μπορούσα να το θεωρήσω.Τι είδους μαγεία είναι αυτή που όταν την ασκείς σκοτώνονται οι γύρω σου;Εκτός πια και αν θεωρήσουμε ότι η γυναίκα αυτή έκανε τις τελετές αυτές με ζητούμενό της να σκοτώνονται άνθρωποι.
Αυτη η γυναικα ηξερε αυτους τους ανθρωπους(που πεθαναν)?
Μηπος ειχε καποιο προβλημα μαζι τους?
Τωρα το διαμερισμα ειναι νοικιασμενο συνεχιζονται τα παραξενα γενονοτα;
awakened_in_chaos
11-08-09, 13:24
Καλησπέρα παιδιά!
Καταρχήν να πω πως αυτή τη στιγμή μου έχουν κοπεί τα πόδια...
Είναι δυνατό να συμβάινουν τέτοια πράγματα??
Μα πάνω απ'όλα σκέφτομαι τα εξής...(Παρόλο που εξηγήθηκε παραπάνω)πώς γίνεται να μην καταλαβαίνεις απο πού έρχεται αυτός ο ήχος?Εχω ζήσει σε πολυκατοικία, έχω ακούσει θορύβους (για ένα διάστημα ήταν καθημερινό φαινόμενο...αλλά ξέραμε πως ο θόρυβος προερχόταν απο τον πάνω όροφο..απο το διαμέρισμα που ήταν ακριβώς απο πάνω μας)...
Και σίγουρα 4 θάνατοι για μένα δεν είναι ''τυχαία'' γεγονότα..αλλά όμως γιατί??Οπως μας λέει ο theok δεν είχε και πολλά παρε δώσε η συγκεκριμένη κυρία με τους υπόλοιπους ενοίκους...(ή κάνω λάθος; )
και δεν έχω καταλάβει στην τελική και κάτι άλλο...αν υπάρχουν πνεύματα..γιατί να μπαίνουν κάποιοι στη διαδικασία να τα καλούν?τι θέλουν να κερδίσουν με αυτό?
Αυτη η γυναικα ηξερε αυτους τους ανθρωπους(που πεθαναν)?
Μηπος ειχε καποιο προβλημα μαζι τους?
Δε νομίζω να είχε κανένα σοβαρό πρόβλημα μαζί τους.Εξάλλου πως γίνεται να έχεις τσακωθεί με 4 διαφορετικούς ανθρώπους και να είσαι τόσο οργισμένος που να θέλεις το κακό τους;Το πολύ πολύ να είχε γίνει καμία μικροπαρεξήγηση που ποτέ δεν μαθεύτηκε, όπως συμβαίνει στους γείτονες,αλλά τίποτα παραπάνω.
Πάντως κατά την γνώμη μου εάν υπάρχει περίπτωση να συνδέονται οι θάνατοι με τό περιστατικό αυτό ίσως έχει να κάνει περισσότερο με κάποια "αρνητική ενέργεια" που ενδεχομένως συσσωρευόταν στον χώρο από όσα έκανε αυτή το βράδυ(αν όντως τα έκανε),κάτι σαν κατάρα αφού και τα 4 άτομα ζούσαν σε διαμερίσματα αρκετά γειτονικά.
Αυτήν την περίοδο ζουν κάποιοι συγγενείς του ιδιοκτήτη και τίποτε το "περίεργο" δεν συμβαίνει απ'ότι ξέρω.Συνήθως είναι ξενοικιασμένο αλλά για αυτό μάλλον φταίει η οικονομική κρίση καθώς είναι μεγάλο σε έκταση και συνήθως ο κόσμος δε νοικιάζει μεγάλα διαμερίσματα αντίθετα προσπαθεί να τα αγοράσει.
Ως προς τον θόρυβο, και εμένα μου έκανε εντύπωση που δεν μπορούσαν αυτοί που έμεναν ψηλά να βγάλουν άκρη.Όλοι είχαν ρωτηθεί και όλοι έδειχναν ανήξεροι και πολύ εκνευρισμένοι.
Κάποια στιγμή φαντάζομαι το είχαν συνηθίσει και είχαν συμβιβαστεί.
Εμείς οι υπόλοιποι που ζούσαμε σε χαμηλούς ορόφους δεν ενδιαφερόμασταν καθόλου γιατί ο θόρυβος δεν ήταν αρκετά δυνατός για να μας ενοχλεί.
Θα ηθελα να καταθεσω μια δικη μου σχετικη εμπειρια που παρουσιαζει καποιες ομοιοτητες με του φιλτατου theok.
Λιγο-πολυ εχω αναφερθει στα περιεργα (?) φαινομενα που συνεβησαν στο πισω βορεινο δωματιο του σπιτιου μου. Το διαμερισμα μου καταλαμβανει ολο τον 6ο οροφο.
Κατω απο εμενα, στον 5ο οροφο δηλαδη, υπαρχουν 2 διαμπερη διαμερισματα, οπως και σε ολους τους υπολοιπους οροφους μεχρι το ισογειο.
Το ενα απο τα δυο ειναι εδω και χρονια δικηγορικο γραφειο.
Το αλλο.........ειναι αινιγμα ανεξηγητο.
Προσωπικα το εχω ονομασει:" Το διαμερισμα που μεσα του δεν στεριωνει ενοικος".
Οταν εγω πρωτοηλθα σε αυτην την πολυκατοικια το 2000, εκει εμενε (αλλα ηταν σε διαδικασια μετακομισης), μια καθηγητρια ισπανικων που συζουσε με εναν ελληνα.
Οταν εφυγαν στο διαμερισμα μετα απο ευλογο χρονικο διαστημα, εγκατασταθηκαν κατι Μολδαβοι, οικογενεια ολοκληρη, πατερας, μητερα και 2 γιοι γυρω στα 20 με 25 χρονων.
Και εδω ξεκινουν οι ομοιοτητες με το εδω νημα.
Καθε βραδυ και σημειωτεον μετα τις 12 τα μεσανυχτα, ακουγαμε σφυριες, χτυπηματα και καποιες φορες σαν να δουλευει τρυπανι.
Την πρωτη φορα το αποδωσαμε οτι κατι φτιαχνουν, αλλα στις 12 την νυχτα????
Στην δικη μας πολυκατοικια δεν κινηθηκε κανεις, οσο "κουφο" και να ακουγεται, διοτι διαπιστωμενα οι παντες ειναι αδιαφοροι με τα οσα συμβαινουν.
Τοσο αδιαφοροι μαλιστα που να σκεφτειται οτι ουδεις αναλαμβανε διαχειριστης μετα απο καποιο διαστημα και για να μπει μια ταξη αναθεσαμε σε γραφειο διαχειρισης μεχρι και σημερα.
Τα χτυπηματα συνεχιζονταν καθε βραδυ, τοσο που αναγκαστηκα να βρω το τηλεφωνο της ιδιοκτητριας του διαμερισματος για να την ειδοποιησω οτι ειναι πιθανον να της καταστρεφουν το διαμερισμα. Μου ειπε πως θα το κοιταξει αλλα πολυ αμφιβαλλω εαν ενδιαφερθηκε.
Μια ημερα και ενω τα γεγονοτα συνεχιζονταν, ανοιξα την πορτα του δικου μου διαμερισματος για να παω καπου και με πηρε η μποχα!
Μυριζε εντονα κρεας σε αποσυνθεση.
Αρχισα να κατεβαινω με τα ποδια τους οροφους και στον 5ο οροφο,
ακριβως απο κατω μου βρηκα εν εξαλλω καταστασει τον δικηγορο να μου λεει: "Τι θα γινει με το χαλι αυτων των ανθρωπων"?
Εξω απο την πορτα τους υπηρχε μια σακουλα σουπερ μαρκετ, μεσα στην οποια υπηρχε προφανως σαπιο κρεας αφου τα αιματα ειχαν βρωμισει και τρεξει απ' εξω!
Αυτο το φαινομενο επαναληφθηκε παμπολλες φορες, σε σημειο οταν μου μυριζε αυτη η βρωμα να αναγκαζομαι να κατεβω, να παρω την σακουλα και να κατεβω να την πεταξω.
Καποιο βραδυ, κι ενω κοιμομασταν, χτυπησε το κουδουνι του διαμερισματος μου.
Το ο,τι θα διαβασετε δεν εχει λογικη, τουλαχιστον για εμενα!
Ο πατερας της οικογενειας ηταν μεθυσος και συχνα η υπολοιπη οικογενεια τον εκλεινε απ'εξω εαν αργουσε, ή οταν ελειπαν.
Ουτε λιγο ουτε πολυ μου ζητησε (θα μεινετε αναυδοι), και επειδη το δικηγορικο γραφειο ηταν κλειστο, να κρεμαστει με ενα συρματοσχοινο απο το πισω μπαλκονι μου και να κατεβει στο μπαλκονι του διαμερσματος του απο κατω, οπου επειδη την μπαλκονοπρτα της κρεββατοκαμαρας τους την αφηναν παντα μισοκλειστη να μπει απο εκει στο διαμερισμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μιλουσε φυσικα ελληνικα, σπαστα βεβαια, ομως αφου περασα το πρωτο σοκ (αναρωτιεμαι γιατι δεν επαθα τοτε εγκεφαλικο), του εξηγησα οτι ΔΕΝ δεχομαι, οτι το καλλιτερο θα ηταν να καλεσει κλειδαρά και οτι εαν ξεφυγουν τα χερια του θα τον μαζευουν με το κουταλακι του γλυκου.
Υστερα απο παροδο 2 χρονων τελικα εφυγαν απο την πολυκατοικια.
Δεν ξερω τι ειχαν κανει στο διαμερισμα, παντως ειχε μαστορους και μπογιατζηδες για πολλες-πολλες ημερες.
Υστερα το διαμερισμα το νοικιασαν ενας ρωσος (μου φαινεται) με την κοπελλια του.
Περιεργο αλλα στους 4 μηνες εφυγαν. Σκαστοι, σημειωστε το αυτο!
Μετα το νοικιασε ενας ελληνας φοιτητης, το γνωριζω αποδεδειγμενα αφου ο συντροφος μου βοηθησε στην μετακομιση για να τελειωσουν γρηγορα γιατι ως γνωστον στις μετακομισεις δεινοπαθει το ασανσερ, ε, και οταν μενεις 6ο το χρειαζεσαι για να ανεβοκατεβεις.
Μονο που.......στους 6 μηνες σκαστος εφυγε και ο ελληνας φοιτητης και εκτοτε μενει κενο!
Τι συνεβη ή τι συμβαινει εκει??????Αγνωστον!
Σάπιο κρέας και ανησυχητικοί θόρυβοι; Καλά βρε Μιρέλλα δε σου χτύπησε καμπανάκια το συγκεκριμένο μήπως οι άνθρωποι έκαναν τίποτα περίεργα, εμένα ως και ανθρωποκτονία θα μου περνούσε από το μυαλό! Πώς και δεν καλέσατε καμιά αστυνομία;; Πωπω, ελπίζω να μην βασάνιζαν τίποτα ζωάκια σε τελετές. Υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ ανώμαλοι τελικά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Βέβαια παίζει πάντα η πιθανότητα να ξεχνούσαν να πετάξουν το κρέας τους αλλά λέμε τώρα...
Λοιπόν όσο περίεργο και αν ακουστεί έχω και εγώ να παραθέσω μια σχετική εμπειρία.
Στην γειτονιά μου υπάρχει ένα σπίτι μεγάλο , καλοδιατηρημένο και παλιό. Σε αυτό το σπίτι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου γίνονται διαφορα παράδοξα. Μέσα στο οικόπεδο που βρίσκετε το σπίτι υπάρχει μια μεγάλη ελιά που απότι λένε οι γεροι της περιοχής υπάρχει από τον πόλεμο και έχει φιλοξενήσει αρκετό κόσμο (κρεμασμένους). Όταν ήμουν μικρός, δημοτικό ακόμα το δωμάτιο μου ήταν από την μεριά του οικοπέδου και τα καλοκαιρια που εμενα βραδυ ξύπνιος έβλεπα μια κοπέλα να είναι μέσα στα κλαδιά της ελιάς, οι δικοί μου που τους το είπα δεν έδωσαν σημασία σαν μικρό παιδί που ήμουν είπαν ότι λένε όλοι (η φαντασία του είναι).
Όμως οι ένοικοι του σπιτιού λέγανε ότι βλέπανε σκιές να τρέχουν στο μπαλκόνι τους και νόμιζαν ότι είναι κλεφτες που προσπαθούν να τους κάνουν διάρρηξη (το σπίτι είναι σε 2όροφο και από κάτω λειτουργούσε αποθήκη) και ακούγανε χτυπήματα όλη νύχτα μέχρι που ξημέρωνε. Κάθε δυο περίπου μήνες (τόσο αντέξανε οι ενοικιαστές) νοικιαζόταν και σε άλλη οικογένεια. Όμως το περίεργο ήταν πως εκτος ότι νοικιαζόταν άμεσος αν και η περιοχή δεν βολεύει για τίποτα (είναι μακριά από την πόλη μας και από πανεπιστήμιο και από όλα) όσες οικογένειες ήρθανε μέχρι τώρα διαλύονται!, όλοι μα όλοι χώρισαν ενώ όταν είχαν έρθει ήταν φαινομενικά αγαπημένοι και ευτυχισμένοι. Όμως πως γίνετε όλοι να προσποιούνταν τους ευτυχισμένους? λίγες μέρες πριν φύγουν (όλοι) άρχιζαν αγριους καβγάδες και σε 2-3 περιπτώσεις που θυμάμαι χαρακτηριστικά χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία γιατί ο σύζυγος επιτέθηκε με μαχαίρι στην γυναικα του!. τι στο καλο τους εξαγρίωνε έτσι δεν μπορώ να καταλάβω. μερικοί από αυτούς που οι δικοί μου κράτησαν φιλικές σχέσεις μαζί τους αφότου έφυγαν από το σπίτι αυτό ξανασμίξανε και ήταν όλα ok.
Η ιδιοκτήτρια του κτιρίου είχαν κληρονομικές διαφορες με μια συγγενή της η οποια 60 χρόνον είχε master στην χρήση μαγείας ακόμα και voodoo έκανε μιας και το είχε σπουδάσει το άθλημα στο εξωτερικό, και είχε πάει δήθεν για να μαζέψει τα πράγματα της και να αδειάσει το σπίτι που όπως είπε αυτή δικαιούταν να κληρονομήσει και όπως η ίδια είπε μετά από χρονια στην μητέρα μου, αυτή έκανε μια επίκληση μέσα στο σπίτι ελπίζοντας να διαλύσει την οικογένεια της ιδιοκτήτριας όμως δεν της "έκατσε" και το σπίτι το βάλανε για ενοικίαση.
Ακόμα θυμάμαι όταν κοντέψανε να σκοτωθούν όταν παρέδωσε το σπίτι στην ιδιοκτήτρια και εκείνη αντίκρισε μαυρισμένους τοίχους και μαύρα πλακάκια τα οποια αναγκάστηκε να ξηλώσει και να βάλει καινούρια διότι όσο και να προσπαθούσαν να καθαρίσουν δεν καθάριζαν , ήταν λες και ήταν το φυσικό τους χρώμα.
Κάτι τέτοιο ίσος να έκανε και αυτή η μυστηριώδης κυρια για δικούς της λόγους βεβαια γιατί απότι έχω ακούσει από άτομα που ασχολούνται με αυτά οι μαυρισμένοι τοίχοι σε τέτοιες περιπτώσεις προέρχονται από τέτοιες ενέργειες. :eek:
Καθε βραδυ και σημειωτεον μετα τις 12 τα μεσανυχτα, ακουγαμε σφυριες, χτυπηματα και καποιες φορες σαν να δουλευει τρυπανι.
Την πρωτη φορα το αποδωσαμε οτι κατι φτιαχνουν, αλλα στις 12 την νυχτα????
Eντυπωσιακό το ότι ακουγόταν παρόμοιος θόρυβος αργά το βράδυ..
Ποιός ξέρει τι κάνανε εκεί μέσα!
Θα αναφέρω και εγώ κάτι που σχετίζεται αρκετά με αυτό το θέμα!
Όταν πέρασα στη σχολή μου στην Πάτρα νοίκιασα ένα τριάρι επειδή ήταν σε καλή τιμή,δίπλα μου ήταν μια γριά γυναίκα γύρω στα 65-70 η οποία είχε χάσει τον ένα γιο της από ναρκωτικά (ο γιος της έμενε στο 2ο όροφο όσο ζούσε,και όταν πέθανε το συγκεκριμένο διαμέρισμα το νοίκιαζε σε άλλους αυτή).Είχε και ένα γιο ακόμα που ζούσε αλλού με την οικογένειά του!Η μάνα μου είχε δώσει κλειδί σε αυτή τη γυναίκα,σε περίπτωση που ξεχάσω τα δικά μου!!!!!!!Ξαφνικά αντιλήφθηκα ότι άρχισα να χάνω χρήματα ακόμα και εσώρουχα!Κάθε φορά που χάνονταν αυτά,γινόταν κάτι κακό στην οικογένειά της την άλλη μέρα...πχ συνειδητοποίησα μια μέρα ότι είχα χάσει 100e και την άλλη άνοιξαν το αμάξι του γιου της!Ή όταν αντιλήφθηκα ότι είχα χάσει κάποια εσώρουχα,την επόμενη χτύπησε με τη μηχανή ο γιος της!Αξιοσημείωτο ήταν το ότι όσοι νοίκιασαν το διαμέρισμα του γιου της έπαθαν κακό!Ένας φοιτητής που έμενε εκεί ήταν 6 μήνες στο κρεβάτι μετά από ατύχημα με μηχανή,ενώ ένα ζευγάρι που έμεινε μετά,όταν ήρθε στο σπίτι συνεχώς τσακωνόταν με αποτέλεσμα να χωρίσει!Γενικά η συγκεκριμένη γυναίκα έβγαζε μια αρνητική ενέργεια...ακόμα και όταν είχα σχέση,με την κοπέλα μου είχαμε καβγάδες μερικές φορές κυρίως όταν συνειδητοποιούσε η κοπέλα μου ότι μας παρακολουθούσε,(γιατί αυτή με παρακολουθούσε συνέχεια,ότι κι αν έκανα όπου κι αν έβγαινα)...Τελικά επειδή βρεθήκαμε σε καλή οικονομική κατάσταση και σκεφτήκαμε να αγοράσουμε ένα διαμέρισμα,αυτή ήθελε να μας πείσει να αγοράσουμε το διαμέρισμα που έμενε ο γιος της,ευτυχώς τώρα έχω αγοράσει δικό μου διαμέρισμα σε άλλη περιοχή!!!!!
ps:την έβλεπα και στον ύπνο μου αυτή,και η επόμενη μέρα δεν ήταν καλή για μένα
Λοιπόν απ'οτι μου φαινεται,αν και παρτραβηγμένο καπως,ολα αυτά εχουν σχέση με δέσιμο πνευμάτων,πολτεγράιστ οπως αναφέρθηκε.Φυσικά τα πολτεγκράιστ ειναι παγιδευμένα ταραχοπιά πνεύματα.Είναι μεν παγιδυμένα αλλα δεν μπορούν να επικαλεστούν με παραδοσιακές σαμπαθιανές τελετές.Ένας τρόπος για να τα ελέγξεις ειναι η σωλομονική μαγεία,είναι ενα ξεχασμένο,επικίνδυνο και κακόβουλο είδος μαγειάς που τα χνάρια της ακολουθεί και ο εωσφορισμός,που ειναι αρκετα ισχυρη που μπορει να δελεάσει ενα πολτεγκράιστ.Το μαύρο χρώμα που λες μπορει να ήταν εκτόπλασμα(το εκτόπλασμα θυμωμένων παγιδευμένων πνευμάτων ειναι μαύρο,ετσι εχει αναφερθεί και στο supernatural μια σειρα στο σταρ :D ,αλλα ισχύει καθώς μετα το έψαξά)πράγμα που μου φαίνεται απίθανο καθωσ θα εκανες για καμια μέρα εμετό αν όλος ο τοίχος ήταν καλυμένος με εκτόπλασμα :p ,οπότε μου φαίνεται να είναι μέρος του τελετουργικού προστασίας που χρησιμοποιειται για τα καλέσματα πνευμάτων(σύμφωνα πάντα με τον Buckland)βεβαια εγω δεν θα ήθελα να ισχύει η θεωρία μου γιατι τότε υπάρχει πρόβλημα :) .Σκέψου και απο την θετική πλευρα.Είπες οτι στην αρχή δεν υπήρχε πρόβλημα με την συγκεκριμένη κυρία αρα μπορούμε να υποθέσουμε οτι ενα πνεύμα εμφανίστηκε και αυτη καλόβουλα ήθελε να το απομακρύνει...δεν τα κατάφερε και έφυγε γιατι τα πνεύματα γινονται επικίνδυνα όταν τα προκαλείς.Βέβαι θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για την ένταση και συχνότητα.
Trithemius
18-08-09, 14:48
Μέχρι στιγμής, η επικρατούσα άποψη περί των θορυβοποιών πνευμάτων, τα εντάσσει στις ακούσιες ψυχικές εκδηλώσεις κάποιων ατόμων με έντονη συναισθηματική φόρτιση, έχουν δηλαδή ενδογενή προέλευση και δεν αποτελούν αυτόνομες υπάρξεις.
Επίσης, σχετικά με το εκτόπλασμα, το συναντάμε ως υλικό παράγωγο των μέντιουμ κατόπιν έντονων φαινομένων στις συγκεντρώσεις πνευματισμού (σεάνς) και σχεδόν πάντοτε αναφέρεται ως υπόλευκη κρεμώδης ουσία που εκκρίνεται από το στόμα του μέντιουμ.
Η δε σολομωνική μαγεία δεν ασχολείται με κατωτέρου επιπέδου οντότητες όπως τα poltergeist, ενώ ο εωσφορισμός απέχει σημαντικά από συσχετίσεις με τη σολομωνική (επικλητική) μαγεία. Πρόκεται κυρίως για φιλοσοφική-κοινωνική κοσμοθέαση με συγκεκριμένες θρησκευτικές προεκτάσεις παρά για μέθοδο μαγείας...
Έχω μια ένσταση Trithemius: η επικρατούσα άποψη για τα poltergeists δεν είναι πως πρόκειται για ακούσιες ψυχικές εκδηλώσεις. Υπάρχουν περιπτώσεις που ταραχοποιά πνεύματα αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους, ενίοτε δε εμφανίζονται σε άτομα που δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα (αν και προσωπική μου άποψη είναι πως αν πιστεύεις και επικαλείσαι τον προστάτη σου, όποιος κι αν είναι αυτός, το κακό δεν μπορεί εύκολα να σε βλάψει). Η άποψη που ανέφερες ναι μεν υπάρχει αλλά δεν είναι επικρατούσα και προσωπικά δεν μου στέκει λογικά. Πρόκειται απλώς για το συμπέρασμα κάποιων ερευνητών αλλά επειδή το παραφυσικό δεν είναι επιστήμη, πάντοτε μιλάμε για εικασίες. Αποκλείεται δηλαδή άτομα με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα να προσελκύουν αρνητική ενέργεια; Αφήνω ενδεχόμενο να ισχύει η άποψη που ανέφερες, π.χ. στο poltergeist του Rosenheim (το οποίο είχε μελετηθεί εκτενώς και από φυσικούς), τα φαινόμενα παρουσιάζονταν όταν ήταν παρούσα μια συγκεκριμένη γυναίκα (η γραμματέας του δικηγόρου που είχε το γραφείο αν δεν απατώμαι, αν και μπορεί να μην ήταν δικηγόρος, δεν θυμάμαι την ειδικότητά του). Προσωπικά αρνούμαι να ενστερνιστώ την άποψη ότι πρόκειται για ακούσιες ψυχικές εκδηλώσεις απλώς επειδή ορισμένοι ερευνητές εμμένουν σε αυτή. Στο παραφυσικό (ονόμασέ το όπως θέλεις) δεν υπάρχουν κανόνες...
Φίλε Trithemious αν αυτο που λες ισχύει για τα poltegraist τότε καταρίπτεις πολλές αλήθειες περι μεταθάνατον ζωή και σίγουρα θα φέρνει τα πάνω κάτω στην επιστημονική και μεταφυσική κοινότητα :D .Το εκτόπλασμα απο πολλούς δεν υπάρχει καν και μόνο ενα μέντιουμ το έχει(δεν το πολυπιστεύω βέβαια)καταφέρει(το περιοδικό mystery αν και δεν θυμάμαι το όνομα της μέντιουμ αλλα αν θέλεις να το ξέρεις πες μου για να το ψάξω).Και πάλι αν λεω αν το μέντιουμ αυτό το είχε καταφέρει δεν το έκανε απο υπερβολική προσπάθεια αλλα όπως υποθέτω οτι γνωρίζεις τα μέντιουμ μεταφέρουν οτι τα πνεύματα θέλουν να πουν το λένε μέσα απο το μέντιουμ άρα το εκτόπλασμα προέρχεται απο το πνεύμα(και βγαίνει απο την μύτη του μέντιουμ...ναι αηδιαστικο! :p ).Όσο για το χρώμα και την υφή του εκτοπλάσματος θα συμφωνούσα μαζι σου μεχρι πέρυσι που έψαξα κάτι περισσότερο για το εκτόπλασμα και έμαθα οτι ανάλογα την...διάθεση του πνεύματος αλλάζει και το χρώμα του εκτοπλάσματος...εντάξει δεν γίνεται κατραμι και κλπ...τουλάχιστον έτσι πιστεύω αν και ανφερόταν για ολοκληρωτική αλλαγη του χρώματος.Όσο για την υφή συμφωνώ για αυτο είπα οτι θα ήταν αηδία ένα δωμάτιο γεμάτο με εκτόπλασμα...μπλιάχχχ....(πληροφοριακά το μέντιουμ που λέω μπόρεσε,λέει,να δημιουργήσει κάτι σαν εικόνα το με το εκτόπλασμα).Όσο για την Σολωμονική μαγεία ασχολείτε με όλα τα πνεύματα και τα poltegraist δεν είναι κατώτερα πνεύματα...εσύ μπορεί να τα συγκρίνει με το κάλεσμα δαιμόνων αλλα αυτό ειναι αλλο θέμα και κεφάλαιο στην σολωμονική μαγεία.Επιπλέον αν υποθέσουμε οτι τα poltegraist είναι εκδηλώσεις πνευματικής ενέργειας του ανθρώπου τότε δεν μιλάμε για πνεύμα για να πείς οτι η σολωμονική μαγεία δεν ασχολείτε με κατώτερα πνεύματα.Τέλος πρέπει να γνωρίζεις οτι η σολωμονική απο πολλούς ασπάστηκε και ως θρησκεία έτσι υπάρχει ιδιαίτερος συσχετισμός αυτής και του εωσφορισμου(πιο βαθυά αντιμετώπιση του διαβόλου ως οντότητα με υπηρέτες δαίμονες όπως η σολωμονική).
Trithemius
19-08-09, 21:06
Απαντώ πρώτα στον/ην Anduril,
Πράγματι δεν υπάρχουν κανόνες στο παραφυσικό (στο μεταφυσικό καλύτερα). Υπάρχει μάλλον μόνον ένας κανόνας κι αυτός είναι η απομυθοποίηση ζητημάτων που άπτονται αυτής της θεματολογίας προς απώτερο στόχο την προάσπιση και διάδοση της αλήθειας γύρω από τέτοια ζητήματα. Υπό αυτό το σκεπτικό, στο ζήτημα των poltergeist, αν θέλουμε να μιλάμε για πραγματική ερμηνεία του φαινομένου, θα πρέπει και πάλι να ακολουθήσουμε την επιστημονική οδό, η οποία αρχικά παραθέτει ένα σύνολο από πιθανές ερμηνευτικές εκδοχές του ζητήματος και στη συνέχεια ακολουθεί μία διαδικασία απόρριψης όλων αυτών των εκδοχών, εκτός μίας, εκείνης που σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα αποτελεί την εγκυρότερη ερμηνεία, δηλαδή την ερμηνεία που συνοδεύεται από την πληρέστερη επιχειρηματολογία.
Αν λοιπόν επαφιώμεθα σε διάφορες εικοτολογίες, δεν θα βρούμε ποτέ την πραγματική εξήγηση του φαινομένου και για όσο διάστημα η ερμηνεία της ενδογενούς προέλευσης παραμένει έγκυρη, αυτή οφείλουμε να ακολουθήσουμε γιατί η ίδια η ερμηνευτική μεθοδολογία το απαιτεί.
Θέλω επίσης να διευκρινήσω ότι όλες αυτές οι ερμηνείες δεν έχουν να κάνουν με την αληθοφάνεια του γεγονότος αλλά με την προέλευσή του. Είναι κάτι ανάλογο με τα τελετουργικά τύπου "invocation", όπου η οντότητα που αλληλεπιδρά με τον τελετουργό δεν είναι εξωγενής αλλά μία προβολή του εαυτού του...
-------------------------------------
Αγαπητή Grivendal,
Δεν μπορώ να καταλάβω πως και γιατί συνδέεις την μεταθανάτια ζωή με τα poltergaist και μάλιστα θέτεις τα δεύτερα ως απόδειξη του πρώτου. Επίσης, το αν ένα μέντιουμ μεταφέρει όσα υποδεικνύει το πνεύμα, κι επειδή τα όσα λέει βγαίνουν από μέσα του ως "φωνή" του πνεύματος (...), αυτό δεν σημαίνει ότι το αναφέρουμε κυριολεκτικά. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η χροιά της φωνής του μέντιουμ ελέγχεται από το πνεύμα, ούτε μπορεί να ισχυριστεί πως το εκτόπλασμα αποτελεί "εκροή" του πνεύματος. Με την ίδια λογική, οποιαδήποτε έκκριση του μέντιουμ, δεν είναι δική του αλλά του πνεύματος...
Η σύνδεση της "υφής" και φαινομενολογίας ενός πνεύματος της επικλητικής μαγείας με τα poltergaist είναι λανθασμένη. Αρκεί να μελετήσεις όπως αναφέρω τη φαινομενολογία μίας μαγικής τελετής και θα κατανοήσεις πως οι οντότητες της επικλητικής μαγείας αποτελούν ξεχωριστή περίπτωση σε σχέση με τα poltergaist...
Τέλος, όσον αφορά στη σολομωνική μαγεία ως θρησκεία, αν δεν σου κάνει κόπο, θα ήθελα μερικά παραδείγματα όπου αυτό που γράφεις έχει έφαρμοστεί. Επίσης, ο εωσφορισμός πραγματικά έχει απεμπλακεί από συσχετίσεις με διαβόλους και τριβόλους. Αποτελεί κυρίως φιλοσοφική-κοινωνική προσέγγιση της ζωής και όπου εφαρμόζεται, έχει ελάχιστες συσχετίσεις με τη γνωστή έννοια του διαβόλου. Ας δούμε λίγο και την ετυμολογία της λέξης...
Λοιπόν για να μην τα μπλέκουμε το θέμα...Πολτεγκράιστ ειναι θοπρυβοποιά πνεύματα σωστά?Τα πνεύματα είναι οι ψυχές κάποιων ανθρώπων...απλά και ωραία( :cool: )ετσι πως γίνεται να μην μπλέκω την μεταθανάτια(...εντάξει...εδώ ήταν δικό μου λάθος...όχι ζωή ακριβώς...ένα επίπεδο πραγματικότητας...οντότητας...)εμπειρία ανθρωπων?
Όσο για το εκτόπλασμα(που δεν είναι σίγουρο αν όντως υπάρχει)το μόνο που έχω να πω είναι οτι ανθρωποι είναι αδύνατον να παράγουν το υλικο των πνευμάτων να το πω?και ναι...τι αλλο νόμιζες οτι είναι τα πραγματικα μεντιουμ?Αυτό κάνουν...είναι μεσάζωντας πνεύματος και ανθρώπου.
Όσο για τις μαγικές επικλήσεις που λες φυσικά συμφωνω.Εγώ δεν μίλησα για επικληση(ή διατύπωσα λάθος αυτό που ήθελα να πω)μίλησα για <δέσιμο> πνευμάτων καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να ελέξειες ένα πνεύμα που δεν έχει φύγει φυσιολογικά απο την ζωη.Απλώς για να,κοινότυπα,το βρείς πρέπει να το καλέσεις.
Ο εωσφορισμός είναι ακριβώς η ίδια λέξη με τον σατανισμό.Εωσφόρος είναι ο διάβολος.Για την σολωμονική βρήκα ένα βιβλίο που έχει ελάχιστες επικλήσεις και κυρίως ιστορίες που είναι ενδιαφέρον να τις διαβάσεις και θα καταλάβεις για το θέμα θρησκείας σωλομονισμού,το <Τα μυστήρια του πνευματισμού(Σολομωνικη)>του Οικονομόπουλου.
Επειδή όμως ξεφύγαμε κάπως απο το θέμα αν θες μπορείς να μου στείλεις προσωπικό μύνημα για περεταίρω συζήτηση.
Trithemius
20-08-09, 11:27
Η τιτλοδότηση των poltergeist ως "πνεύματα" είναι σαφές ότι γίνεται κατά "παραδοχήν" και προς διευκόλυνση της συζήτησης. Θα μπορούσαμε να τα βαφτίσουμε "οντότητες", "υπάρξεις", "ενέργειες", "κοσμικά παράγωγα" κλπ κλπ. που είναι ονομασίες με ελάχιστες συνδέσεις με θανόντες. Οπότε ας μην εμμένουμε σε τιτλοδοτήσεις που αν μη τι άλλο δεν έχουν ικανή επιχειρηματολογία για να θεωρηθούν έγκυρες.
Σχετικά με τα υπόλοιπα, είμαι διατεθημένος να συνεχίσουμε αλλού τη συζήτηση αλλά μέχρι τότε, ειδικά για το θέμα του εωσφορισμού και του πως και κατά πόσο συνδέεται με τον σατανισμό, σε προτρέπω να μελετήσεις λίγο την ετυμολογία της λέξης "εωσφόρος" και από εκεί θα εξάγεις ενδιαφέροντα συμπεράσματα...
Ξαναλέω πως το παραφυσικό δεν είναι επιστήμη. Ποιος ακριβώς επιστήμονας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα poltergeists δεν είναι πνεύματα από έναν άλλο κόσμο ή ακόμη και πνεύματα πεθαμένων; Αυτή είναι απλώς μια άποψη και ο καθένας μπορεί να την αντικρούσει, ειδικά κάποιος που έχει προσωπική εμπειρία επί του θέματος. Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς πως είναι λάθος να πιστεύουμε πως πρόκειται για ψυχές ανθρώπων ή απλώς ψυχές. Ειλικρινά Trithemius πολλές φορές κουράζομαι να σου απαντήσω διότι αντί να λες την άποψή μου προσπαθείς ντε και καλά να μας επιβάλεις την δική σου καταρρίπτοντας τα πιστεύω μας ως λάθος. Δηλαδή, με όλο το σεβασμό, εσύ δεν αναρωτήθηκες ποτέ μήπως η άποψή σου είναι εσφαλμένη;
Δηλαδή στην περίπτωση του poltergeist του Enfield τί έγινε; Η Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών της Βρετανίας κατέγραψε ένα από τα κορίτσια το οποίο φαινόταν να βρίσκεται υπό την επήρεια...πνεύματος να μιλά με βαριά αντρική φωνή ενός άντρα με το όνομα Bill και να λέει πως πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία. Όταν ερεύνησαν το παρελθόν του σπιτιού σε βάθος είδαν πως ο ιδιοκτήτητης είχε όντως αυτό το όνομα και πως είχε πεθάνει από αυτό το αίτιο. Αυτό που κατέγραψε η κασέτα προσωπικά το άκουσα σε σχετικό ντοκυμαντέρ και ο τότε πρόεδρος της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών ήταν γνωστός μηχανικός και επιστήμονας, όχι κανένας τσαρλατάνος.
Κλείνοντας, επειδή έχουμε βγει εκτός θέματος, θα πω για άλλη μια φορά πως τίποτα και κανένας δεν επιτάσσει πως θα πρέπει να δεχόμαστε τις απόψεις ορισμένων ερευνητών.
Trithemius
20-08-09, 21:30
Δεν έχω καμμία αντίρρηση να αποδεχτώ το ότι πρόκειται για πνεύματα πεθαμένων, αρκεί φυσικά να μου παρατεθεί η σχετική επιχειρηματολογία. Μην ξεχνάς ότι την ευθύνη για την απόδειξη μίας εικασίας την έχει εκείνος που την υποστηρίζει κι όχι εκείνος που δεν την αποδέχεται.
Σχετικά με τη δική μου οπτική στο ζήτημα, το να επιβάλλω την άποψή μου δεν έχει καμμία αξία και σαφώς δεν θα βρεις κάτι τέτοιο στο φόρουμ. Ουδέποτε στηρίχθηκα σε εικασίες, παρά μόνον σε αποδείξεις και ελλείψει αποδείξεων, η λογική και η επιστημονική συμβολή είναι τα μόνα εργαλεία μας στην απομυθοποίηση και κατανόηση του κόσμου μας. Θεωρώ ότι ο ρόλος όλων μας εδώ μέσα, πέραν των όποιων προσωπικών απόψεων, είναι η προάσπιση της αλήθειας. Σε αυτή τη βάση, όλοι μας έχουμε χρέος να βρίσκουμε την αληθή αιτία κάποιων φαινομένων, όπως αυτό των poltergeist. Τίποτε περισσότερο πάνω σ' αυτό. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.
Ενώ πάντως μου αναφέρεις την περίπτωση του Enfield, με αναγκάζεις να σου θυμίσω και την περίπτωση του Phillip, ενός φαντάσματος 100% ψεύτικο, φτιαγμένο από μία ομάδα ερευνητών στο Τορόντο. Ως τελικό "προϊόν", ο Phillip δεν διέφερε σε τίποτα από ένα "συνηθισμένο φάντασμα". Κάποτε είχα αναφέρει τη δύναμη των εγρηγορότων κι εδώ έχουμε μία κλασική περίπτωση αυτού...
Διαβάζοντας την εμπειρία του 4ου ορόφου συνέδεσα μία παρόμοια που συνέβει πριν 2 χρόνια στο σπίτι της αδερφής μου όσο κατοικούσε εκεί.
Η αδερφη μου κατοικούσε στον πρώτο όροφο μιας επταόροφης καινούργιας<και τα 2 πρόσωπα πρώτοι ένοικοι-ιδιοκτήτες> πολυκατοικίας. Στον δεύτερο όροφο ακριβώς αποπάνω έμενε μία κοπέλα γύρω στα 30 μόνη της η οποία ήταν 24 ώρες το εικοσητετράωρο κλεισμένη σε αυτό το μικρό σπίτι.μόνο την μέρα της εγκατάστασης την είχε δει. Δεν την είχε δει ποτέ να βγαίνει απο το σπίτι. Μπορεί να έβγαινε βέβαια αλλά να μην την πέτυχε.Φαγητό της έφερνε κάθε μέρα η μητέρα της. Στην απέναντι πολυκατοικία έμεναν οι γονείς της.
Λοιπόν, κάθε μεσημέρι απο τις 3 έως τις 5 ακουγε αυτό τον χτύπο σαν αυτό που περιγράφει το άτομο που άνοιξε το θέμα, περιοδικός , επαναλαμβανόμενος σαν απο σφυρί ή κάτι τέτοιο. Ακριβώς πάνω απο το κρεβάτι της αδερφής μου.. Το μυστήριο είναι ότι απο το Πάσχα του 2007 φοβεροί θόρυβοι ακούγοταν μέσα στο σπίτι της αδερφής μου σαν να πετάνε πέτρες ή κάτι τέτοιο. Και εγω το έζησα και 3 και 4ο άτομο που μείναμε μέρες στο σπίτι της αδερφης μου. Μες στο σπίτι ήταν απροσδιόριστος ο θόρυβος και τέτοιας έντασης που πεταγόμασταν ξαφνιασμένοι!! Κοιτάξαμε για διαστολές συστολές ή μήπως είχε μπει κάποιο ποντίκι στο σπίτι, αλλα δεν βρήκαμε τίποτα. Οι θόρυβοι εξακολουθούσαν μέχρι που μετακόμισε η αδερφή μου. Ειχε ρήξει και αγιασμό αλλα τίποτα..
Σχετικά με τους θορύβους απο πάνω, πήγε η αδερφή μου στους γονείς της κοπέλας και παραπονέθηκε ότι ενοχλείται<χτύπησε και στην ίδια αλλά σιγά μην άνοιγε..>. Το απόγευμα πήγαν απο πάνω οι γονείς της και έγινε μεγάλος καυγάς και κλάματα και πανικός. Τα άκουγε η αδερφή μου απο κάτω. Αλλα οι κτύποι συνεχίστηκαν. Οπότε η αδερφή μου πήγε στην αστυνομία του Παλαιού Φαλήρου όπου έμενε και το κατέγγειλε το καλοκαίρι του 2007. Οι αστυνομικοί της είπαν ότι μάλλον το κορίτσι πάσχει απο ψυχολογικά και ότι αν συνεχιστεί να τους ενημερώσει να της κάνουν παρατήρηση. Αλλα μετά μετακόμισε και δεν το συνεχίσαμε.
Και κάτι συμπληρωματικό: κάθε βράδυ απο τις 3 έως τις 5 τα ξημερώματα το ντούζ ήταν ανοιχτό στο μπάνιο και ακούγαμε τα νερά να τρέχουν.
Αυτα τα γεγονότα λίγο μυστήρια δεν ακούγονται; Και κάλα τόσα χτυπήματα έπι τόσο καιρό το πάτωμα θα είχε σπάσει.. τΙ έκανε αυτή η κοπέλα και μάλλον τι συνεχίζει να κάνει ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζω. Πάντως ο,τι και να είχε καλέσει αυτό το άτομο, μετατέθηκε και μες στο σπίτι, που μόνο ως ταραχοποιό πνεύμα μπορώ να το χαρακτηρήσω..
Jik, αυτό που ανέφερες μην αποκλείεις να οφείλεται σε ψυχολογικό πρόβλημα της κοπέλας, ή καλύτερα...ψυχιατρικό. Ενδεχομένως να αυτοτραυματιζόταν (π.χ. να χτυπιόταν στους τοίχους). Θα σας πω τί συνέβαινε πέρσι στη γειτονιά μου. Μια οικογένεια που κατοικεί σε ένα σπίτι σχεδόν απέναντί μας τσακωνόταν επανειλημμένα, σχεδόν κάθε μέρα, άκουγα φοβερούς χτύπους στο σπίτι σε σημείο που να είμαι έτοιμη να καλέσω την αστυνομία γιατί πίστευα πως ξαφνικά θα βγει κανένας μανιακός με μαχαίρι έξω (δεν την κάλεσα γιατί φοβήθηκα μη γίνω στόχος κανενός ψυχοπαθούς, επειδή δε μιλάμε για φυσιολογικούς τσακωμούς). Το παιδί της οικογένειας, αγόρι, όχι μόνο έβριζε την μητέρα του χυδαιότατα αλλά μούγκριζε με όλη του τη δύναμη, σαν δαιμονισμένος έκανε, δε σας κάνω πλάκα. Με τον πατέρα του επίσης βριζόταν, το βράδυ ή τα ξημερώματα άκουσα δυνατό ανατριχιαστικό μουγκρητό και τον άκουγα να λέει διάφορα περιέργα που δεν μπορώ να γράψω εδώ μέσα ενώ (από ό,τι κατάλαβα) τσακωνόταν και βριζόταν ακόμη και με την κοπέλα του και τους φίλους του στο τηλέφωνο. Έχω ζήσει αρκετούς οικογενειακούς τσακωμούς και δικούς μου και κοντινών μου προσώπων αλλά αυτό που άκουγα σε καθημερινή βάση εδώ πέρα δεν περιγράφεται. Μου ερχόταν να σηκωθώ να φύγω από την αρνητική ενέργεια που δεχόμουν. Προσωπικά κι επειδή ο σύντροφός μου ήταν φαντάρος κι έλειπε αρκετά βράδια είχα φοβηθεί πάρα πολύ και λόγω του ότι μπορεί να επρόκειτο για ψυχοπαθή και γιατί ο τρόπος που τσακώνονταν με παρέπεμπε σε κάτι πολύ αρνητικό. Το μυστήριο της υπόθεσης είναι πως όλα αυτά σταμάτησαν από το Σεπτέμβριο και μετά και τίποτε παρόμοιο δεν έχει ξανακουστεί από τότε. Φυσικά και μπορεί να ήταν κάτι τυχαίο αλλά πιστεύω πως η συγκεκριμένη οικογένεια είχε ανοίξει την πόρτα σε αρνητικές οντότητες...Βέβαια αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και ενδέχεται να μην αληθεύει αλλά συνήθως όσες οικογένειες τσακώνονται τσακώνονται σε πιο συχνή βάση και πιο ήπια. Ο τρόπος που τσακώνονταν αυτοί έκανε την τρίχα μου να σηκώνεται. Επίσης, την ίδια περίοδο πέρσι τσακωνόταν αρκετά κι ένα ζευγάρι που έμενε παραδίπλα στην οικογένεια κι αυτοί με φοβερά βρισίδια. (Πάντως, πέραν του μεταφυσικού ή όχι της υποθέσεως, κάτι τέτοιοι που δε σέβονται τη γειτονιά θέλουν πολύ μπουνίδι, συγγνώμη για την λέξη! :P )
Φίλε Andurill...πιστεύω πως θα πρέπει να υπάρχουν κάποιοι που να πιέζουν λίγο περισσότερο για να μας ωθεί στο να ψάξουμε το θέμα καλύτερα.Λοιπόν,το έψαξα και βρήκα οτι το πανεπιστήμιο παραψυχολογίας της σκοτία μπορεί να δεχτεί οτι κάποιοι άνθρωποι που είναι σε έντονη ψυχολογική...κατάσταση.....εχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τα ίδια φαινόμενα που θα μπορούσε και ένα poltegraist.Έτσι δεν πρέπει να μπερδεύουμαι την φύση ενώς πνεύματος με ενώς ζωντανού μόνο και μόνο επειδή οι εωτερικές δυνάμεις των ανθρώπων είναι παρόμοιες.Και συνεχίζει, όταν γράφω την λέξη poltegraist σε μια μηχανή αναζήτησης,να μου εμφανίζει τις λέξεις ταραχοποιά πνεύματα.Όσον αφορά τον εωσφορισμό,δεν μπόρεσα να εντοπίσω την ετυμολογία της(ξανα γιατι την εχω βρει στο λεξικό Μπαμπινιότη αλλα εψαξα για να σιγουρευτώ)αφου δεν είχα τον απαραίτητο χρόνο.Παρ'ολα αυτα στην όπου συναντούσα την λέξη εωσφορισμός έβλεπα με μια παύλα να υποδεικνύει σατανισμός.Και Anduril...δεν λεγεται παραφυσικη...είναι μεταφυσική και υπάρχει σαν επιστήμη και στην ελλάδα υπάρχει πτυχίο δια αλληλογραφίας και στο εξωτερικό κανονικό πανεπιστήμιο για μεταπτυχιακές απο φιλοσοφία.Αν εννοούσες παραψυχολογία υπάρχει στην σκοτιία αγγλία και αλλου.
Όταν εγώ μιλάω για μεταφυσική εννοώ περισσότερο τη φιλοσοφία και την κοσμοθεωρία, την πίστη στο μεταφυσικό σαν τρόπο ζωής ενώ όταν κάνω λόγο για παραφυσικό εννοώ κυρίως τα διάφορα «ανεξήγητα», περίεργα φαινόμενα. Π.χ. η θέαση ενός...ΑΤΙΑ για εμένα δε θα ήταν μεταφυσική. Βέβαια, αν το δούμε ετυμολογικά το ορθότερον (για εμάς τους πιστεύοντες) είναι το «μεταφυσικό», καθώς το «παραφυσικό» παραπέμπει σε κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη φύση όπως την ξέρουμε, πράγμα με το οποίο ουσιαστικά διαφωνώ, γιατί θεωρώ πως για κάποιον που πιστεύει δεν υπάρχει τίποτα που να έρχεται σε ενάντια με τη φύση αλλά τα πάντα είναι μέρος αυτής, ακόμη και τα παράξενα. Παρόλα αυτά, κάνω τη διάκριση μεταξύ μεταφυσικού και παραφυσικού βασιζόμενη στην αγγλική τους μετάφραση metaphysical και paranormal. Δεν τα μπερδεύω με την παραψυχολογία, που ασχολείται με συγκεκριμένα πράγματα. Επίσης, δε διαφωνώ στο ότι τα poltergeists μπορούν να είναι και ψυχικές εκδηλώσεις, πιστεύω πως μπορούν να είναι και πνεύματα ανώτερα και πνεύματα θανόντων και ψυχικές εκδηλώσεις, ανάλογα με την περίπτωση.
Αν αγριεύεσαι είναι κακόβουλο για το Θεό μην ΦΟΒΑΣΑΙ.
Τίποτα δεν μπορεί να σου κάνει αν δεν το αφήσεις.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕΙ. ;)
Εγώ θα έλεγα ότι έχει πολλά στοιχεία από ασιατικά θρίλερ.. συνήθως διαδραματίζονται σε ορόφους και ένοικους πολυκατοικίας τα σενάρια αυτά.. Κατά τα αλλά αν ήταν στοιχειωμένο θα υπήρχαν σημάδια και μια ροη στην κάθε υπόθεση ξεχωριστά.. Σας αφήνω τώρα γιατί άρχισε εκπομπή με στοιχειωμένα σπίτια στο ID Discovery.. hahahahaha
Dn kserw ti lete ....adika xalate tosh skepsh....lete logia p dn einai anagea.!!Ola auta p diavasa kayeliksa sto ekshs....k 8a to xaraktirisw me mia leksh..'DAimones'!
Dn kserw ti lete ....adika xalate tosh skepsh....lete logia p dn einai anagea.!!Ola auta p diavasa kayeliksa sto ekshs....k 8a to xaraktirisw me mia leksh..'DAimones'!
Αφού δεν ξέρεις τι λένε πώς ξέρει εάν είναι αναγκαία ή όχι;
Και πως στην ευχή κατέληξες κάπου διαβάζοντας κάτι που δεν ξέρεις τι έλεγε;
Χμμ... μου μυρίζει δουλειά δαιμόνων!
Basilis2010
11-09-10, 06:17
Ομολογω πως η ιστορια σου ειναι τρομακτικη φιλος...παω στηχημα οτι ηταν η μαγισσα,η σατανιστρια...
Ομολογω πως η ιστορια σου ειναι τρομακτικη φιλος...παω στηχημα οτι ηταν η μαγισσα,η σατανιστρια...
Και τι κακό βρίσκεις στο να είναι κάτι από τα δυο που αναφέρεις? Για πιο λόγο αυτές οι δυο "ιδιότητες" συνεπάγονται με αυτά που αναφέρει ο theok ?
Basilis2010
11-09-10, 12:59
Και τι κακό βρίσκεις στο να είναι κάτι από τα δυο που αναφέρεις? Για πιο λόγο αυτές οι δυο "ιδιότητες" συνεπάγονται με αυτά που αναφέρει ο theok ?
1.φιλε για το χτυπημα που λεει οτι ακουγοταν μερα νυχτα για χρονια δεν σου φενεται λιγο παραξενο να ερχεται απο το σπιτι της ??..τι στο καλο να βαραγε μερα νυχτα ??..δεν θα κοιμοταν τουλαχιστον το βραδυ ??..!!!
2.οταν η τυπησα που λεει ο φιλος Theok κουβαλουσε 2 αντρες προφανως ηταν οι βοηθοι της για σατανιστικα πραγματα..
3.δεν σου φενεται λιγο παραξενο με το που πηγε στο σπιτι της ο σπιτονοικοκυρης να δει κερια και μαυρους τους τοιχους ???..με τον τροπο που τα εκφρασε ολα αυτα ο φιλος Theok δειχνει οτι ηταν μαγισσα η σατανιστρια..εχω ακουσει οτι οι σατανιστες χρισιμοποιουν τετοιου ειδους αντικειμενα..!!!
1.φιλε για το χτυπημα που λεει οτι ακουγοταν μερα νυχτα για χρονια δεν σου φενεται λιγο παραξενο να ερχεται απο το σπιτι της ??..τι στο καλο να βαραγε μερα νυχτα ??..δεν θα κοιμοταν τουλαχιστον το βραδυ ??..!!!
2.οταν η τυπησα που λεει ο φιλος Theok κουβαλουσε 2 αντρες προφανως ηταν οι βοηθοι της για σατανιστικα πραγματα..
3.δεν σου φενεται λιγο παραξενο με το που πηγε στο σπιτι της ο σπιτονοικοκυρης να δει κερια και μαυρους τους τοιχους ???..με τον τροπο που τα εκφρασε ολα αυτα ο φιλος Theok δειχνει οτι ηταν μαγισσα η σατανιστρια..εχω ακουσει οτι οι σατανιστες χρισιμοποιουν τετοιου ειδους αντικειμενα..!!!
Δεν θεωρώ τίποτα από αυτά normal απλά δεν θεωρώ ότι αποκλειστικά ήταν σατανίστρια. Απλά πιστεύω ότι ήταν κάτι παραπάνω από αυτό που λέμε.. όλα αυτά που συνέβησαν εκεί και ότι εξακολουθούσαν να συμβαίνουν για χρονια μου δείχνει ότι αυτή η γυναικα μετέφερε εκεί ασύλληπτη αρνητική ενέργεια .. μακάρι να υπήρχε κάποιος γνωστης να μας εξηγήσει με σιγουριά τι συνέβη εκεί . Γύρο μας καθημερινά συμβαίνουν παρα πολλά αλλα δεν τα βλέπουμε και δεν τα μαθαίνουμε ποτε ... παλιότερα είχαμε πάει να δούμε ένα σπίτι να αγοράσουμε με τους δικούς μου και όταν μπήκαμε μέσα με έπιασε μια ανατριχίλα και ένα αίσθημα βάρους λες και με τράβαγε κάτι προς τα κάτω και μέχρι να βγούμε από μέσα είχα χλομιάσει και ένιωθα αδυναμία λες και ήμουν άρρωστος.. τελικά δεν το πήραμε το σπίτι .. ευτυχώς δηλαδή γιατί δεν θέλω να σκέφτομαι τι μπορεί να είχε συμβεί εκεί μέσα. Όση ώρα βρισκόμασταν μέσα ήταν λες και σε κοιτάγανε από παντού ενώ ήμασταν μονοι μας με τον μεσίτη. Απαίσια αίσθηση. Η μάνα μου το μονο που είπε ήταν ότι το σπίτι ήταν πολύ βαρύ. Πάντως πρώτη φορα βρέθηκα σε χορό που παραλίγο να με πιάσει πανικός. Πιστεύω πως όταν γίνονται σημαντικές σοβαρές τελετές το μέρος γίνετε κάτι σαν πύλη η έστω στιγματίζεται από αυτό και τραβάει διαφορες οντότητες. Ίσος στην περίπτωση του φίλου Theok να συνέβη το ίδιο και γι'αυτό τα φαινόμενα συνεχίστηκαν αφότου έφυγε η περίεργη ένοικος..:eek:
Basilis2010
12-09-10, 08:37
Δεν θεωρώ τίποτα από αυτά normal απλά δεν θεωρώ ότι αποκλειστικά ήταν σατανίστρια. Απλά πιστεύω ότι ήταν κάτι παραπάνω από αυτό που λέμε.. όλα αυτά που συνέβησαν εκεί και ότι εξακολουθούσαν να συμβαίνουν για χρονια μου δείχνει ότι αυτή η γυναικα μετέφερε εκεί ασύλληπτη αρνητική ενέργεια .. μακάρι να υπήρχε κάποιος γνωστης να μας εξηγήσει με σιγουριά τι συνέβη εκεί . Γύρο μας καθημερινά συμβαίνουν παρα πολλά αλλα δεν τα βλέπουμε και δεν τα μαθαίνουμε ποτε ... παλιότερα είχαμε πάει να δούμε ένα σπίτι να αγοράσουμε με τους δικούς μου και όταν μπήκαμε μέσα με έπιασε μια ανατριχίλα και ένα αίσθημα βάρους λες και με τράβαγε κάτι προς τα κάτω και μέχρι να βγούμε από μέσα είχα χλομιάσει και ένιωθα αδυναμία λες και ήμουν άρρωστος.. τελικά δεν το πήραμε το σπίτι .. ευτυχώς δηλαδή γιατί δεν θέλω να σκέφτομαι τι μπορεί να είχε συμβεί εκεί μέσα. Όση ώρα βρισκόμασταν μέσα ήταν λες και σε κοιτάγανε από παντού ενώ ήμασταν μονοι μας με τον μεσίτη. Απαίσια αίσθηση. Η μάνα μου το μονο που είπε ήταν ότι το σπίτι ήταν πολύ βαρύ. Πάντως πρώτη φορα βρέθηκα σε χορό που παραλίγο να με πιάσει πανικός. Πιστεύω πως όταν γίνονται σημαντικές σοβαρές τελετές το μέρος γίνετε κάτι σαν πύλη η έστω στιγματίζεται από αυτό και τραβάει διαφορες οντότητες. Ίσος στην περίπτωση του φίλου Theok να συνέβη το ίδιο και γι'αυτό τα φαινόμενα συνεχίστηκαν αφότου έφυγε η περίεργη ένοικος..:eek:
Αγαπητε φιλε Radzoor δεν ξερω τι θα ειχε γινει στο σπιτι που πηγατε..θα σε συμβουλεβα να ρωταγες καποιον ποιος η ποια το ειχε αυτο το σπιτι..ισα για να μαθεις την ιστορια του σπιτιου οπου μενεις και να μαθεις...η ιστορια του φιλου Theok..ηταν αρκετα τρομακτικη..εγω προσωπικα ετσι και ημουν στην θεση του θα πηγαινα στο σπιτι της ...ητε θα την εβριζα η μπορει να της γκρεμιζα και το σπιτι αναλογως τα νευρα που θα ειχα :p...αλλα δεν πρεπει να απορρίπτουμε το γεγονος οτι μπορει να ηταν σατανιστρια η μαγισσα..και να εφτιαχνε τιποτα φιλτρα η σατανιστικα πραγματα..η μπορει να καλουσε δαιμονια..αλλα δεν το βρισκεις ομως παραξενο το γεγονος οτι μετα απο καιρο απο τοτε που εφυγε εκεινη πεθαναν αρκετα ατομα στην πολυκατοικια ???..εγω προσωπικα νομιζω οτι αυτη ευθυνεται για αυτα τα συμβαν..προφανως η καταραστηκε το σπιτι η μπορει να ειχε κανει κατι αλλο και να τα προκαλεσε αυτα :(.
Γεια σας είμαι νέο μέλος στην πολύ ενδιαφέρουσα παρέα σας. Έχω γραφτεί εδώ και αρκετές ημέρες και μάλιστα επικοινώνησα με ένα ευγενέστατο κι εξυπηρετικότατο υπεύθυνο του φόρουμ, προκειμένου να προσανατολιστώ. Μου είναι κάπως δύσκολο να μιλήσω για την προσωπική μου εμπειρία. Ωστόσο πιστεύω πως οφείλω να το κάνω. Γιατί αν τα όσα έζησα ήταν απλά στην φαντασία μου, τότε μικρό το κακό. Αλλά αν όντως συμβαίνει κάτι στον χώρο που θα σας περιγράψω στη συνέχεια τότε ίσως να υπάρχουν ή να υπάρξουν και άλλοι συνάνθρωποί μου που να υποφέρουν κι αυτό είναι το μόνο που με κάνει να ανησυχώ. Γιατί εγώ από τότε που έφυγα από εκεί πέρα, ηρέμησα και δεν έχω, ευτυχώς, κανένα πρόβλημα.
Θα ήθελα πρώτα από όλα να διευκρινίσω πως δεν έχω κάνει ποτέ χρήση ναρκωτικών, δεν ακολουθώ κάποια φαρμακευτική αγωγή και πως ζω μια ζωή απλή, συμβατική χωρίς τίποτα το περίεργο ή το ασυνήθιστο, πέρα από λίγο άγχος λόγω ανεργίας, αλλά εντάξει, το παλεύω με αισιοδοξία και οι δικοί μου με αγαπούν και με στηρίζουν.
Πριν αρκετά χρόνια, είχαμε νοικιάσει ένα διαμέρισμα στην Αθήνα, σε μια κεντρικότατη περιοχή, που βρίσκεται στο τέταρτο όροφο μιας πολυκατοικίας, σχετικά παλιάς. Ο τρόπος που καταλήξαμε στην επιλογή αυτού το σπιτιού ήταν κάπως επεισοδιακός. Εγώ τότε ήμουν φοιτήτρια στο τρίτο έτος, η αδελφούλα μου μόλις είχε περάσει στη σχολή της και είχαμε και μια γλυκύτατη πρωτοετή κοπελίτσα ως συγκάτοικο. Το σπίτι ήταν τριάρι, η καθεμιά είχε τον χώρο της συν ένα ευρύχωρο χωλάκι που στην ουσία ήταν σαν έξτρα δωματιάκι σε ώρα ανάγκης.
Από τότε που μετακομίσαμε σε αυτό διαμέρισμα, όλα ξεκίνησαν να πηγαίνουν στραβά. Συνεχώς συνέβαιναν περιστατικά που προκαλούσαν τουλάχιστον δυσφορία, ακόμα και ένα ατύχημα.
Για παράδειγμα γιορτάζαμε την ονομαστική της αδερφής μου. Το κλίμα ευχάριστο, οι φίλοι μας εκλεκτοί, το κέφι έρρεε. Ξαφνικά μία φίλη μου λέει πως εξαφανίστηκαν τα χρήματα που είχε στην τσάντα της. Ήταν σίγουρη πως όταν μπήκε στο σπίτι μας ήταν μέσα στο πορτοφόλι της. Σαν οικοδέσποινα ήρθα σε φριχτή αμηχανία. Και δεν φτάνει αυτό, αλλά μια άλλη αγαπημένη φίλη την ώρα που πήγε να ανοίξει μια πόρτα από αυτές που έχουν τζάμι στην μέση, τραυματίστηκε στο χέρι της και την τρέχαμε για ράμματα, γιατί το τζάμι, έκανε ένα κράκ κι έσπασε πάνω στο χέρι της, από την άλλη μεριά της πόρτας ήταν το αγόρι που ορκιζόταν πως δεν χτύπησε αυτός το γυαλί, ούτε προκάλεσε το σπάσιμο. Άλλωστε το σκηνικό έγινε μπροστά στα μάτια μας. Φυσικά φιλοξένησα την τραυματισμένη φίλη στο σπίτι μου για μια δυο μέρες για να την φροντίσω. Κι όσο έμεινε μαζί μου, δεχόταν κάτι περίεργες κλήσεις στο κινητό της που την τρομοκρατούσαν.
Ως εδώ όλα όσα σας είπα είναι κατά την άποψή μου απλές, συμπτώσεις, τυχαίνει καμιά φορά, όλα τα στραβά να πέφτουν μαζεμένα. Αλλάξαμε το τζάμι της πόρτας κι ενώ δεν είχε περάσει βδομάδα η πόρτα έκλεισε με δύναμη και το τζάμι όχι απλά έσπασε πάλι, εκτοξεύτηκε με δύναμη κι ευτυχώς, στο τσακ δεν τραυματίστηκε η συγκάτοικος. Πάλι το αποδώσαμε σε σύμπτωση και σε ρεύμα αέρα. Τυχαίνουν αυτά.
Κάποια στιγμή ήμουν μόνη στο σπίτι και καθάριζα την τουαλέτα. Ακούω κλειδιά στην πόρτα και βλέπω την αδερφή μου. Της μιλάω με χαιρετάει κι επιστρέφω στο καθάρισμα. Μετά από λίγο ξανακούω κλειδιά στην πόρτα. Ήταν η αδερφή μου που μόλις έμπαινε στο σπίτι. Την ρωτάω: Τι έγινε βγήκες και ξαναμπήκες κι εκείνη μου λέει: Μόλις τώρα γύρισα. Τότε εγώ σε ποιον είχα μιλήσει πριν από λίγο; Τελοσπάντων, βρήκαμε μια λογική εξήγηση πως μάλλον είχα ζαλιστεί από το καθαριστικό το οποίο χρησιμοποιούσα στο μπάνιο (χλωρίνη).
Μετά ξεκίνησαν τα περίεργα με τις τηλεοράσεις που άνοιγαν μόνες τους. Ξέρω πως τυχαίνει οι συσκευές εξαιτίας κάποιων ρυθμίσεων τυχαίνει να ανοίγουν, ή να κάνουν περίεργα παράσιτα και συχνά θορυβούνται άδικα όσοι δεν το γνωρίζουν αυτό. Αλλά σε εμάς πέρα από το ότι αυτό συνέβαινε και στις δύο τηλεοράσεις του σπιτιού (και δεν το έκαναν αυτό ούτε πριν, ούτε αφού μετακομίσαμε) συνέβη και το εξής:
Φιλοξενούσαμε στο χωλάκι έναν πολύ καλό μας φίλο για ένα διάστημα. Από το δικό του δωμάτιο, στο δωμάτιο της αδερφής μου τους χώριζε μια τζαμένια συρόμενη πόρτα. Ηχομόνωση μηδέν αλλά όντας φοιτητές βολευόμασταν. Κάποια στιγμή, ένα πρωί ενώ πίναμε όλα τα παιδιά παρέα το καφεδάκι μας, λέει η αδερφή μου πως χτες το βράδυ άνοιξε πάλι δυο φορές η τηλεόραση στο δωμάτιό της. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο φίλος μας, αλλά με μία διαφορά. Η αδερφή μου και στις δύο φορές είδε και άκουσε την τηλεόραση να παίζει κανονικά πρόγραμμα. Ο φίλος μας ορκιζόταν πως είχε ακούσει ξεκάθαρα αυτόν το ενοχλητικό ήχο που κάνει η τηλεόραση όταν παίζει χιόνια. Ωστόσο κι αυτό το αποδώσαμε σε σύμπτωση και παρανόηση, άλλωστε δεν ήταν κι οι δύο στον ίδιο χώρο, έπαιζε και το Ring τότε στους κινηματογράφους και το πήραμε στην πλάκα.
Εν τω μεταξύ όσο κι αν φροντίζαμε για την καθαριότητα του χώρου, υποφέραμε από κατσαρίδες. Αυτό είναι συνηθισμένο. Αλλά μετά από λίγο καιρό άρχισαν να μπαίνουν στο σπίτι και κάτι ιπτάμενα έντομα που λέγονται αλογόμυγες. Τέτοιο πράγμα μόνο στο χωριό μου, εκεί που έχουν οι βοσκοί τις αγελάδες τους, είχα δει. Και το θέμα είναι πως ήμασταν το μόνο διαμέρισμα σε όλη την πολυκατοικία με αυτό το θέμα. Οπότε όσο και να φώναζα να κάνουμε κι άλλη απολύμανση κανένας δεν με άκουγε.
Εννοείται πως συχνά εξαφανίζονταν πράγματα ακόμα και ρούχα. Η γάτα μας ήταν ανήσυχη, όλες μας αρχίσαμε να θέλουμε να περνάμε χρόνο οπουδήποτε αλλού εκτός από το σπίτι, πολλές φορές αισθανόμουν κάτι ενοχλητικό, σα να με παρακολουθούσε, αλλά υπέθετα πάντα πως ήταν η ιδέα μου, η συγκάτοικος παραπονιόταν πως οι πόρτες της εντοιχισμένης ντουλάπας στο δωμάτιό της κουνιούνταν μόνες τους όλο βράδυ τρίζοντας, αλλά υποθέταμε πως ήταν κάποιο ρεύμα αέρα. Γενικότερα ειδικά σε εμένα εκείνη την εποχή όλα πήγαιναν στραβά, αλλά εντάξει αυτά συμβαίνουν.
Επειδή το κλίμα ήταν βαρύ, χωρίς καμία λογική αιτία, πρότεινα και συμφώνησαν όλοι να κάνουμε έναν αγιασμό. Το νεράκι του αγιασμού, όπως συνηθίζεται (το είχα ξανακάνει παλιότερα) το φύλαξα σε ένα μπουκάλι. Μια εβδομάδα μετά πάω να ανοίξω το μπουκάλι και μύριζε φριχτά. Βρε παιδιά, ας υποθέσουμε πως ήταν ένα απλό μπουκάλι νερό. Είναι δυνατόν να σαπίσει στην κυριολεξία και να μυρίζει σαν βούρκος, όντας μόλις μια βδομάδα στο πεντακάθαρο μπουκάλι, χειμωνιάτικα; Εντάξει εκεί κάπου με έπιασε μια παραίτηση κι ό,τι κι αν γινόταν θεωρούσα πως ήταν η ιδέα μου. Ατυχήματα συνέχισαν να συμβαίνουν και η γατούλα μου μάλιστα έπεσε από τη βεράντα και τραυματίστηκε στο σαγόνι, αλλά είπαμε, όλα είχαν μια λογική εξήγηση.
Ένιωθα κάτι κακό να πλανιέται στον χώρο και να με στοιχειώνει, η αδερφή μου πλέον δεν πατούσε στο σπίτι, η συγκάτοικος είχε κι αυτή κακή ψυχολογία, ώσπου στο τέλος η καημένη η κοπέλα έφυγε.
Κάποια μέρα που καθόμουν μόνη ακούγοντας απαλή, χαρούμενη μουσικούλα στο ράδιο, και διάβαζα ένα βιβλίο, ψαχουλεύοντας τους σταθμούς για κανένα καλό τραγουδάκι, πέφτω επάνω σε ένα μουσικό κομμάτι. Δεν θα το χαρακτήριζα ακριβώς μουσική. Ήταν κάτι κολασμένοι ήχοι, που με έκαναν να παγώσω. Ξαφνικά βλέπω τη γάτα να καμπουριάζει να παίρνει επιθετική στάση, να της σηκώνεται η τρίχα και να κάνει χρρρ σε κάτι που εκείνη έβλεπε, εγώ όμως όχι. Κλείνω το ράδιο, προσπαθώ να ηρεμήσω το ζωάκι κι όταν άνοιξα πάλι το ράδιο, μετά από κάμποσα λεπτά, σε εκείνη την συχνότητα έπαιζε μια απλή, συνηθισμένη ραδιοφωνική εκπομπή.
Ποτέ, ευτυχώς, δεν συνέβη κάτι μεγάλο, ώστε να πω με βεβαιότητα, πως κάτι είχε αυτό το σπίτι. Αλλά ποτέ δεν έχω ξανανιώσει έτσι, κι εγώ και όσοι μέναμε εκεί, σαν κάτι κακό να καραδοκεί στις γωνίες.
Την τελευταία βραδιά πριν μετακομίσουμε, είχε έρθει να με αποχαιρετήσει μια φίλη. Ήταν λυπημένη που θα φεύγαμε από τη γειτονιά, όπου λίγο παραπέρα έμενε κι εκείνη. Αναπολούσαμε διάφορες αστείες στιγμές και επικρατούσε ευχάριστο κλίμα. Ξαφνικά η κοπέλα, παθαίνει κάτι, σαν πανικό, δεν την είχα ούτε την ξαναείδα ποτέ έτσι και επέμενε σώνει και καλά να φύγουμε από το σπίτι, και επουδενί να μην περάσω το βράδυ εκεί, γιατί, χωρίς να μπορεί να το εξηγήσει, φοβόταν πως θα πάθω κάτι κακό. Και δεν μιλάμε για καμιά αλαφροϊσκιωτη, αλλά για μια νέα κοπέλα, προσγειωμένη και δυναμική. Φύγαμε κακήν κακώς.
Από τότε που φύγαμε από εκείνο το σπίτι, ήταν λες και κάποιος σήκωσε ένα μαύρο σύννεφο από τις καρδιές μας και φάνηκε ο ήλιος. Φυσικά κι από τότε έχουμε περάσει και λύπες και ατυχίες αλλά τίποτα σαν εκείνο το βαρύ πράγμα που μας πλάκωνε. Ζούμε τις απλές ζωές μας με ηρεμία και κοιμόμαστε ήρεμα τα βράδια.
Κλείνοντας θέλω να επαναλάβω πως ο λόγος που αποφάσισα να μιλήσω, σε αυτό το φόρουμ, που ανακάλυψα πρόσφατα τυχαία, είναι για να μοιραστώ μαζί σας την πληροφορία. Σκέφτηκα πως δεν βλάπτει να υπάρχει καταχωρημένη κάπου η εμπειρία μου. Για αρχειακούς έστω λόγους. Ας πούμε όπως στις δικαστικές υποθέσεις μαρτύρων. Αν κάποιος καταγγείλει ένα γεγονός, η μαρτυρία του καταγράφεται. Αν τώρα τύχει (πράγμα που απεύχομαι) να παρουσιαστούν κι άλλοι μάρτυρες, τότε μπορεί να στοιχειοθετηθεί με ακόμα μεγαλύτερη βεβαιότητα μια κατηγορία. Κι από εκεί και πέρα μπορούν να εξαχθούν με μεγαλύτερη ασφάλεια κάποια συμπεράσματα. Νιώθω πως έκανα το χρέος μου κι έχω τη συνείδησή μου ήσυχη.
Φιλη μου Holden, θα πρεπει να σου πω οτι τα εντομα οπως τα σκαθαρια, οι κατσαριδες, οι μυγες, οι αλογομυγες , κ.τ.λ προσελκυονται απο εντονες οσμες αποσυνθεσης, που κατα κυριο λογο αφορουν οργανικη υλη ζωικης προελευσης. Οι αλογομυγες και οι κατσαριδες μπορουν να ανιχνευσουν μεσα απο τους εξερετηκα ευαισθητους οσφρητικους μοριακους αισθητηρες που διαθετουν, οσμες που μπορουν να προερχονται απο μακρινες αποστασεις και απο ελαχιστα πτητικα μορια που αιωρουνται στο περιβαλλον. Μορια αποσυνθεσης απο αιμα, κοπρανα, σαρκα, κ.τ.λ. τα οποια ποτισαν καποιο επιπλο ή καποιο ξυλο ή το πατωμα(αν ειναι παρκε) ή καποιο παλιο χαλη, ειναι ικανα να λειτουργησουν σαν ελκυστες για τα πιο δραστηρια απο τα εντομα. Απο τις μελετες εχει βρεθει οτι οι μυγες και ο ανθρωπος , διακρινονται απο κοντινους οσφρητικους μηχανισμους κωδικοποιησης , των χημικων δεσμων που δημιουργουνται αναμεσα στα αρωματικα μορια, τους οσφρητικους υποδοχεις, και τους ηλεκτροχημικους αγγελιοφορους στον οσφρητικο φλοιο του εγκεφαλου. Σε γενικες γραμμες ο μηχανισμος λειτουργει με τις αρχες της κβαντικης μηχανικης, και του φαινομενου συραγγας που διακρινει αυτες τις μικροκλιμακες της υλης. Ενα εκπεμπομενο αρωματικο μοριο απο καποια πηγη εκπομπης π.χ. αιμα, μπορει να λειτουργει ως κλειδι που οταν φτασει στον καταλληλο οσφρητικο υποδοχεα κλειδαρια, να ξεκλειδωσει μια ηλεκτροχημικη αντιδραση που καταλληλα κωδικοποιημενη να οδηγηθει στον εγκεφαλο , προκειμενου αναμεσα απο χιλιαδες οσμες, να αναγνωρισθει μονο του συγκεκριμενου μοριου. Η αισθηση της οσφρησης αν θυμαμαι καλα αποτελει την πιο αρχαια αισθηση που απεκτισαν τα ζωα στην προσπαθεια τους να ανιχνευσουν τροφη. Αυτη η παναρχαια αισθηση ηταν η πρωτη , και για αυτο η πιο θεμελιωδης για το κεντρικο νευρικο συστημα(εγκεφαλος), αλλωστε ειναι γνωστη η συνδεση και ο παραλληλισμος της οσφρησης με την ανεπτυγμενη διαισθηση. Ειδικοτερα για τον ανθρωπο, οπου σταδιακα η αισθηση της οσφρησης εκφυληστικε σε βαθμο η πλειονοτητα των οσμων να μην γινονται αμεσα αντιληπτες απο την συνειδηση, αλλα να μενουν σε ενα ασυνειδητο πλαισιο αντιληψης μεσα στο οποιο αλληλεπιδρουν, δημιουργωντας ετσι εναν χωρο αντιληψης στο παρασκηνιο. Πιθανον η αλληλλουχια των εμειριων σου και των αλλων, οφειλονται στην πυροδοτηση ενος λανθανοντος υποσυνειδητου κυκλωματος περιεχομενων μνημης , το οποιο ανιχνευσε τις απειλητικες οσμες(αποσυνθεση, αιμα, σαρκα, κοπρανα) και δημιουργησε σταδιακα το καταλληλο υποβαθρο συσχετισμων , οι οποιοι μετα το απαραιτητο διαστημα επωασης στο παρασκηνιο , καναν την εμφανιση τους στο προσκηνιο(συνειδηση), οδηγοντας σε συμπεριφορες συσχετιζομενες με εναν διαισθητικο αδιορατο κινδυνο(φοβος-αγχος-θυμος -κ.τ.λ.). Επι πλεον σε στιγμες μεγαλης χαλαρωσης της συνειδησης κατα τις βραδυνες κυριως ωρες π.χ. υπνου , τα ασυνειδητα περιεχομενα καναν την εμφανιση τους πιο δυναμικα , μεσα απο παραισθησεις, ψευδαισθησεις οπτικες, ακουστικες κτ.λ... Μην ξεχνας και κατι τελευταιο...Ο κοσμος δεν ειναι εκει εξω που νομιζουμε, ο κοσμος ειναι μεσα στο κεφαλι μας, και καθε στιγμη τον επαναδημιουργουμε...
Αχ Ευσταθία ενδιαφέρουσα η θεωρία σου, αν και εξαιρετικά παρατραβηγμένη, καθώς όπως θα κατάλαβες στις αναρτήσεις μου έκανα αναφορά σε αστικό διαμέρισμα ευρωπαϊκής πρωτεύουσας του 21ου αιώνα και όχι σε σφαγείο, στάβλο, χοιροστάσιο ή αυτοσχέδιο χειρουργείο στα χαρακώματα, κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου!!! Αν ίσχυαν όσα λες, στο βαθμό που τα παρουσιάζεις τουλάχιστον, τότε κάθε φορά που εμείς οι γυναίκες έχουμε την έμμηνο ρύση μας θα έπρεπε να μας ακολουθούν κατά πόδας σμήνη από έρποντα και πτερόεντα.
Τελοσπάντων, θα επαναλάβω για άλλη μια φορά πως ο λόγος που θέλησα να καταγράψω και να δημοσιοποιήσω την εμπειρία μου υπαγορεύεται από μια αίσθηση ευθύνης. Μια μαρτυρία από μόνη της έχει ελάχιστη ως και μηδενική αξία. Για να διαπιστωθεί αν υπάρχει η οποιουδήποτε τύπου ή είδους δραστηριότητα σε ένα χώρο, έτσι ώστε να υφίσταται και λόγος να προκύψει περεταίρω έρευνα, είναι καλό να υπάρχουν πολλές και διαφορετικές μαρτυρίες από πολλά και άσχετα μεταξύ τους άτομα. Απλά ειδικά στη χώρα μας, από φόβο, ντροπή, προκατάληψη, συχνά οι άνθρωποι δεν τολμούν να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους, από φόβο μήπως χαρακτηριστούν παράφρονες, φαντασιόπληκτοι ή γελοίοι.
Το μέλλον θα δείξει. Αν για παράδειγμα – πράγμα που απεύχομαι – βρεθούν όχι ένα αλλά περισσότερα άτομα που να μιλήσουν για ένα αθηναϊκό διαμέρισμα στον τέταρτο όροφο μιας πολυκατοικίας, τότε εύλογα ίσως κάποιος να χρειαστεί να ελέγξει αν τα άτομα αυτά κάνουν λόγο για τον ίδιο χώρο, αν τα άτομα αυτά σχετίζονται ή όχι με οποιονδήποτε τρόπο μεταξύ, για να αποκλειστεί η πιθανό μιας καλοστημένης φάρσας και στο τέλος, ενδεχομένως να γίνει και μια αυτοψία στον εν λόγω χώρο. Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια χαμένα σαν δάκρυα στην βροχή.
Και καλή χρονιά σε όλους και όλες εύχομαι.
Νομιζω φιλη μου οτι η λεξη κλειδι που μπορει να αποσαφηνισει την λογικη ροη της αναλυσης που προσπαθω να κανω, πανω στα φαινομενα ετσι οπως τα περιγραφεις, ειναι η λεξη αποσυνθεση. Αυτα τα μικρα πολυπλοκα συστηματακια οπως τα εντομα προσελκυονται απο οργανικη υλη που βρισκεται σε προχωρημενη αποσυνθεση. Υπαρχουν λιγοτερες πιθανοτητες τα σκαθαρια, οι μυγες ,οι αλογομυγες ,οι κατσαριδες κ.τ.λ. να υπακουουν στους νομους της μεταφυσικης και της παραψυχολογιας, και υπαρχουν περισσοτερες πιθανοτητες στο να κατευθυνονται απο την ενστικτωδη(αισθητηριο) τους αναγκη , για εξευρεση τροφης. Για αυτο και εφοσον τα αναφερεις στην αφηγηση σου, μου δινεις την ευκαιρια να δωσω μια πιο υλιστικη εξηγηση σε κατι που αρχικα φαινονταν απο την αφηγηση σου να περνει την Μεταφυσικη τροπη της χαοτικης απροσδιοριστιας, αναμεσα στην σχεση αιτιου - αιτιατου. Οπως και να εχει η ερμηνεια, η ερμηνεια θα ειχε περισσοτερο ενδιαφερον απο την δικη σου υποκειμενικη οπτικη γωνια. Αυτο το τελευταιο θα βοηθουσε στην εξαγωγη μιας πιο αντικειμενικης πλαισιωσης της αφηγησης, απο την πλευρα των αντιπαραβολων των διαφορετικων πλαισιων αντιληψης , και κατ επεκταση της οριοθετισης του συνορου, υποκειμενικο- αντικειμενικο. :D... Αλλα ας φτιαξουμε και ενα δυναμικο μοντελο αλκυστη για τις μυγες, μεσα απο ενα παραδειγμα. Φαντασου οτι σε ενα λευκο αποστειρωμενο κυβικο δωματιο στο οποιο δεν υπαρχει η παραμικρη πηγη μολυνσης - ρυπανσης, βρισκονται 1000 μυγες. Οι θεσεις που θα παρουν οι μυγες σε εναν τετοιο αδιαφορο οσφρητικα χωρο για αυτες, θα ειναι ολη η επιφανεια του δωματιου, και στο τελος θα εχουν μια ομοιογενη διασπορα. Αν εγω μπω μεσα στο δωματιο και αφησω στην γωνια 100 μορια σαπιου κρεατος, αμεσως αυτα τα 100 μορια θα λειτουργησουν σαν ελκυστης, και σε λιγο ολες οι οι μυγες θα τεινουν να προσανατολιστουν σαν μικροι μαγνητες προς την γωνια που μυρισαν την σαπιλα, ετσι το δωματιο θα αδειασει και η γωνια θα γεμισει...:D
Και πάλι όσα λες μου φαίνονται παρατραβηγμένα. Ένα πείραμα υπό ελεγχόμενες συνθήκες μπορεί να δώσει ένα ορισμένο αποτέλεσμα, αλλά στο πείραμά σου δίνεις εξαρχής, ένα σμήνος, τον φορέα αποσύνθεσης, τον οριοθετημένο χώρο. Στην περίπτωσή μας μιλάμε για έναν χώρο, όπου μια φορά τον χρόνο γινόταν η συνήθης τακτική απολύμανση, όπου τον διατηρούσαμε καθαρό και νοικοκυρεμένο (συχνά έρχονταν και οι μαμάδες μας κι έπεφτε η σούπερ φασίνα της Ελληνίδας μάνας) η άμμος της γατούλας, ήταν πάντα πεντακάθαρη γιατί αλλιώς το ζωάκι δεν πήγαινε για την ανάγκη του (το ζώο πάντα εμβολιασμένο και αποπαρασιτωμένο) και γενικά δεν θυμάμαι να άφηνε κάποιος στελέχη σάπιας σπαλομπριζόλας να σαπίζουν κάτω από τα κρεβάτια!!!! Τελοσπάντων σεβαστή η άποψή σου αφού μπήκες στον κόπο να φτιάξεις και δυναμικό μοντέλο!!!
Δεν ξέρω τι συνέβη ή αν συνέβη κάτι. Οι διάφορες εξηγήσεις, επιστημονικοφανείς ή μη, μπορεί πολύ εύκολα να καταντήσουν φαιδρές ή αποπροσανατολιστικές. Οπότε απλά, χωρίς φόβο και πάθος επέλεξα, μετά από ώριμη σκέψη, απλώς να καταχωρήσω και να καταθέσω την βιωμένη εμπειρία μου, η οποία, δε θα κουραστώ να το λέω, από μόνη της, κατανοώ πως είναι αέρας κοπανιστός, για τον καθένα που την ακούει. Δεν ζήτησα κάποια εξήγηση, δεν ζήτησα να πείσω κανένα για την αλήθεια των λεγομένων μου, απλά εξάσκησα το δικαίωμα που μου δίνει αυτός ο ιστοχώρος για να πω δυο πράγματα που έζησα.
Και επαναλαμβάνω κατά την άποψή μου, πριν δοθεί η οποιαδήποτε εξήγηση για οτιδήποτε, πρέπει πρώτα να διαπιστωθεί, αν όντως υφίσταται λόγος διερεύνησης. Εν προκειμένω είμαι απλά μια φωνή, όπου, υπό την ασφάλεια της ανωνυμίας, περιγράφω κάποια περιστατικά. Μόνο αν πληθύνουν οι μαρτυρίες για παρόμοια περιστατικά, θα είναι εφικτό, να γίνει (ενδεχομένως) περεταίρω έρευνα (τα έχω πει και παραπάνω) και μετά θα έχει κάποιο νόημα να αρχίσουν να διατυπώνονται οι όποιες (καλοδεχούμενες) θεωρίες.
Απλά πρέπει να επισημάνω, για άλλη μια φορά, την (κατά την άποψή μου λανθασμένη) νοοτροπία που εγκλωβίζει πολλούς ανθρώπους σε ένα τείχος σιωπής, οι οποίοι επιλέγουν να μη μιλάνε για κάποια πράγματα από φόβο μήπως τους περάσουν για παράφρονες. Δεν μπορώ να πείσω κανέναν για την ψυχική μου υγεία, αλλά στην περίπτωση που υφίστατο λόγος, δε θα είχα κανένα πρόβλημα να λάβω μία ψυχιατρική γνωμάτευση.
Για την ώρα, με την μεμονωμένη, υποκειμενική, προσωπική μου μαρτυρία, για ένα αθηναϊκό διαμέρισμα στο τέταρτο όροφο μιας πολυκατοικίας κάνω απλά αυτό που θεωρώ χρέος μου: Μιλάω. Αν δεν συμβαίνει τίποτα στον εν λόγω χώρο, τότε όλα καλά και μακάρι να είναι έτσι.
Απλά έχω μια απορία. Μήπως δεν είμαι αρκετά σαφής σε αυτά που λέω; Μήπως δεν είμαι αρκετά κατανοητή ως προς τις προθέσεις μου, τις πεποιθήσεις μου και την ευρύτερη στάση μου απέναντι σε όσα περιέγραψα παραπάνω; Γιατί, προσωπικά, διαπιστώνω ότι επαναλαμβάνομαι. Οπότε νομίζω πως θα σταματήσω εδώ.
Μα γιατι φιλη μου ειναι παρατραβηγμενα αυτα που λεω, ισα ισα εγω θεωρω την αφηγηση σου απολυτα ρεαλιστικη και για αυτο αλλωστε και την σχολιαζω σε ενα φορουμ που αγαπα τον διαλογο και τα επιχειρηματα. Οι γνωσεις που παραθετω γυρω απο τα εντομα , προερχονται απο βιβλια βιολογιας , εντομολογιας και νευροεπιστημης της συμπεριφορας, ειδικοτερα για την μυγα drosophila γνωριζω αρκετα, γιατι σε πολα βιβλια προτεινεται ως αναγωγικο μοντελο προσομοιωσης για βιολογικους μηχανισμους, που λογο της πολυπλοκοτητας τους ειναι δυσκολοτερη η αμεση γραμμικη αναλυση τους. Επιπλεον επειδη η βιολογικοι μηχανισμοι στηριζονται σε μοριακους μετασχηματισμους, η γνωση στοιχειωδους κβαντικης μηχανικης, διευκολυνει για μενα ακομη περισσοτερο την κατανοηση φαινομενων που με μια πρωτη ματια φαινονται ανεξηγητα, αλλα με μια καλυτερη εστιαση πληρως εξηγησημα.Τωρα για το μοντελο, το μοντελο προσπαθει να περιγραψει ενα φυσικο συστημα το οποιο θεωρηται πολυπλοκο για να περιγραφει αμεσα, μεσω ενος προπλασματος ποσοτικης και ποιοτικης περιγραφης, που εχει την ταση να απλοποιει και να ποσοτικοποιει τις σταθερες και τις μεταβλητες ενος συστηματος προκειμενου στην κατανοηση του. Απο εκει και περα η η ιδιοτητα της γενικοτητας, το κανει ικανο να περιγραφει ποιοτικα διαφορετικες ποσοτικες κλιμακες. Ετσι ενα δωματιο μπορει να συμβολιζει εναν χωρο, ο οποιος μπορει να ειναι ενα κυβικο εκατοστο ή ενα κυβικο χιλιομετρο. Το αποτελεσμα ειναι οτι ανεξαρτητα των αναλογιων, ενα φυσικο φαινομενο μπορει να περιγραφει στην γενικοτητα του αρκετα καλα.Φυσικα αυτο το φορουμ ειναι για να κανουμε διαλογο και να παραθετουμε λογικα επιχειρηματα. Σε αυτο το μηκος κυματος λοιπον μου ειναι αδυνατο να αντιμετοπισω ακριτα την οποιαδηποτε υποκειμενικη πληροφορια που διαβαζω(ισως γιατι δεν την διαβαζω μονο εγω ). Ακομη και αν ημουν μειοψηφια θα εκανα το ιδιο , γιατι ειναι αλλο πραγμα η πραγματικοτητα της δημοκρατικης πλειοψηφιας, και αλλο η αυθυπαρκτη αντικειμενικη πραγματικοτητα. Φιλη μου αναφερεις τοσα πραγματα χωρις καμια διαθεση απο μερους σου να τοποθετηθεις , δινοντας εστω συνοπτικα την προσωπικη σου εξηγηση. Οπως και να εχει σε διαβεβαιω, με βαση την λογικη μου ικανοτητα να διακρινω αναλογιες και αντιφασεις, πως δεν υπαρχει κατι το μεταφυσικο στην ιστορια σου .Νομιζω χρεος ολων των αναγνωστων ειναι η αναπτυξη της κριτικης τους ικανοτητας, και κατ επεκταση η αναπτυξη της νοημοσυνης τους.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.