PDA

Επιστροφή στο Forum : Ποσειδώνας / Αγ. Ιωάννης Βαπτιστής

Indigo83
27-08-09, 23:47
Γεια σε όλους.

Είμαι καινούριος στο forum και απλά θέλω να κάνω μια 'ερώτηση' περισσότερο για να αλιεύσω πληροφορίες που τυχόν έχετε και όχι να τοποθετηθώ στο συγεκριμένο θέμα καθώς δεν έχω στοιχεία.

Έχω διαβάσει σε διάφορα σημεία κυρίως στο διαδίκτυο ότι ο Αγ. Ιωάννης ο Βαπτιστής ήταν μετενσάρκωση του ολυμπιου θεού Ποσειδώνα.

Μήπως γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό?

Συγνώμη για την έλλειψη πηγών αλλά όπως είπα και πιο πάνω απλά έχω 'περιέργεια' για το συγκεκριμένο ζήτημα και δεν θέλω να κάνω κάποια τοποθέτηση χωρίς στοιχεία (όσο είναι δυνατόν να μιλάμε για στοιχεία στο χώρο του μεταφυσικού).

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

omnia
28-08-09, 02:10
γεια σ τώρα κάνω μια έρευνα σε πολύ βάθος για τον ποσειδώνα και όχι δν γίνετε να μετεσαρκόθηκε στον αγιο ιωάννη. αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η ιέρια και η αρχηιέρια του ναού του. σε όποιον άλλο το κάνει απλά δν μπορεί να το ελέγξει ο συγκεκριμένος άνθρωπος και τρελένετε γιαυτο κιόλας οι ιέριες και οι αρχηιέριες έχουν τις 5 τριαινές στο σώμα τους χαραγμένες που είναι οι πύλες και απο πάνω δελφίνια για να μην της ελέγξει ο ποσειδόνας. επεισής αξίζει να σημειώσω πως μετά απο 1000 χρόνια βρέθηκε ιέρια και αρχηιέρια μαζί και πως η τελευταία ιέρια βρέθηκε πριν 40 χρόνια και μια μέρα μετά την μίησή της δολοφονήθηκε απο σατανιστές.ελπίζω να σε βοήθησα κάπως.

Trithemius
28-08-09, 06:18
Έχω την εντύπωση ότι προσεγγίζετε πολύ περίεργα αυτό το θέμα κι ευκόλως κάνετε συνδέσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Κατ' αρχήν, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι η θεωρία της μετενσάρκωσης είναι έγκυρη, θα πρέπει η ψυχή να περάσει από ένα φυσικό ον σε άλλο. Από τη στιγμή όμως που ο Ποσειδώνας έχει συμβολική υπόσταση, είναι αδύνατο να υπάρξει μετανάστευση της ψυχής...

Μιας όμως και αναφέρεστε σε κάποια πολύ βαθιά έρευνα, αναμένουμε όλα αυτά τα στοιχεία περί μετενσάρκωσης, ιερειών και σατανιστών...

omnia
28-08-09, 18:06
άλλο 12θεισμος κ άλλο παγανισμός και μαγεία.. Οταν ασκείς μαγεία κ καλεις τον ποσειδωνα τοτε τον δυναμώνεις άθελα σου.... ο καθένας ειναι ελεύθερος να πιστεύει όπου αυτός θεωρεί σωστό.. αλλα οσο αφορά τον παγανισμό κ τον θεο ποσειδώνα τοτε ο θεός επιλέγει τις ιεριές που 8α "χαρισει" τις δυναμεις του με τις οποιες καθως χρησιμοποιουντε ο θεος δυναμωνει με αποτελεσμα καποια στιγμη να ξανα γυρισει έχοντας σαρκα κ οστα καθως κ "ετοιμες" ιεριες να τον ακολουθουν... οσο αναφορα τους χρησμους,δινοντε απο τον θεο για τους εκπροσωπους του στην γη κατα την μίυση κάθε ιέριας πράγμα που απαγορευεται να δημοσιεύσω!!!
για αυτο το λογο διαχωριζουμε τον απλο 12θεισμο με την πραγματικη έννοια του παγανισμου!!!

Trithemius
28-08-09, 23:15
Αγαπητή Omnia, με όλον τον σεβασμό, ειλικρινά δεν βλέπω από μέρους σου καμμία προσπάθεια για διαλεύκανση του θέματος, έστω υπό μορφήν παράθεσης κάποιων πηγών πληροφόρησης. Εξακολουθείς να παραθέτεις κάποιες αυθαίρετες θέσεις, αναμιγνύεις παγανισμό με επικλητική μαγεία και 12θεο και οδηγείσαι σε περίεργες συνδέσεις δύο εξόχως διαφορετικών θρησκευτικών συστημάτων. Παράλληλα ισχυρίζεσαι ότι "δεσμεύεσαι" περί αποκαλύψεων, πλην όμως η δέσμευση δεν ισχύει για την αποκάλυψη του θέματος...

Ελπίζω άμεσα να υπάρξει κάποια ενημέρωση-πληροφόρηση από μέρους σου σχετικά με όσα ισχυρίζεσαι, έτσι ώστε το thread να είναι βιώσιμο... Ευχαριστώ.

Anduril
29-08-09, 18:34
Αποκλείεται να υπάρχει σχέση μεταξύ Ποσειδώνα και Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή. Μήπως λόγω του υδάτινου στοιχείου έκανε κανείς αυτό τον ατυχή συσχετισμό; Πρώτη φορά το ακούω παρότι μελετώ τη χριστιανική ιστορία αρκετά.

Trithemius
30-08-09, 08:46
Το παρόν θέμα θα κλειδωθεί προσωρινά, μιας και δεν υπάρχει πρόσθετη πληροφόρηση για περεταίρω ανάπτυξή του. Θα περιμένω σχετικό π.μ. για οτιδήποτε νεότερο, έτσι ώστε να επανέλθουμε και να το αναπτύξουμε :)