Επιστροφή στο Forum : Paranormal Activity - Μεταφυσική Δραστηριότητα
Μια ταινία που προβλέπεται κορυφή του είδους και παίζετε στα σινεμά αυτή τη περίοδο στην Αμερική είναι το PARANORMAL ACTIVITY. Καλή παραγωγή «Paramount pictures» και έχει να κάνει με μια στημένη κάμερα μέσα σε στοιχειωμένο σπίτι. Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας βλέπετε poltergeist και επίθεσης πνευμάτων κατά τον ενοίκων του σπιτιού..
Η εταιρία έστησε και κάμερες μέσα στα σινεμά κατά την διάρκεια παιξίματος της ταινίας και είναι από της λίγες φορές που τρέχουν ακόμη και έξω από την αίθουσα.
Ανυπομονώ.
http://www.youtube.com/watch?v=F_UxLEqd074
http://www.imdb.com/title/tt1179904/
:eek:
BlackPanos
28-09-09, 16:27
Η ταινία πρέπει να είναι "τζάμι" !!!
Ανυπομονω να την δω !!!
Από το trailer φαίνεται πάρα πολύ καλή! Η ιδέα θυμίζει και Blair witch project..Υπομονή λίγο καιρό ακόμα!
xontro_mpizeli
29-09-09, 12:15
Από το trailer φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα!
Αναμονή, λοιπόν, μέχρι τις 5 Νοεμβρίου όπου και η ταινία βγαίνει στις ελληνικές σκοτεινές αίθουσες...
^GHOST RIDER^
27-10-09, 00:34
Αν τον ενδιαφερει κανεναν να το δει απο τωρα ας στειλει ενα πμ :rolleyes:
Δεν μπορούσα να κρατηθώ και το είδα αποσπασματικά.. όχι όλο… με φρίκαρε η πληροφορία στους τίτλους τέλους της ταινίας που γράφει ότι το έργο είναι βασισμένο σε πραγματικό footage βίντεο που παρέδωσε στην paramount pictures ένα αστυνομικό τμήμα στην Αμερική… άρα ότι βλέπεται είναι βασισμένο ακριβές… σε πραγματικά γεγονότα.. και μπορώ να πω ότι σοκάρει..! 2 άτομα που γνωρίζω.. δεν μπορούν να κοιμηθούν 2 ημέρες… με η ανοιχτές/κλειστές της πόρτες στο δωμάτιο τους ΧΑΧΑΧΑ
Αν δεν κάνω λάθος και οι ήχοι από πατημασιές στο σπίτι και ουρλιαχτά είναι πραγματικά.. στο τέλος έχει και φωτογραφία τον πραγματικών ανθρώπων που βίωσαν το όλο σκηνικό. και το νόημα που βγάζει τελικά η ταινία σοκάρει.. δεν είναι απλά ένα στοιχειωμένο σπίτι..
Λόγο ότι ακόμη δεν ήρθε ούτε στο σινεμά.. δεν γράφω τίποτα άλλο!!.. :eek:
^GHOST RIDER^
27-10-09, 02:50
Ωχ παει ο υπνος μας :eek:
Κοίτα από 18η ημέρα μέχρι 21… :eek: :D
^GHOST RIDER^
27-10-09, 02:58
Κοίτα από 18η ημέρα μέχρι 21… :eek: :D
Το εχω στο lap top και θα το δω εντος ολιγου λογω δουλειας που ειμαι τωρα αλλα μεθαυριο που θα εχω ρεπο, πραγμα που σημαινει θα πρεπει να κοιμηθω βραδυ με κοβω χλωμο :p
Μόλις το είδα ,μπορώ να πω ότι μου άρεσε και σε μερικά σημεία αισθάνθηκα θυμο για το ποσο ανίσχυροι είσαντε μπροστά σε αυτή την οντότητα που έκανε κέφι να τους καταστρέφει την ζωή. Η ιστορία της ταινίας είναι κανονική και στην αρχή ευχαριστούν το αστυνομικό τμήμα της περιοχής που τους έδωσε να δουν το υλικό ώστε να το γυρίσουν ταινία και στο τέλος το ίδιο μονο που λένε στην μνήμη του τάδε και της τάδε που ήταν το ζευγάρι που βασίστηκε η ταινία.
Απλός είναι κάποια πράγματα που δεν καταλαβαίνω. Παράδειγμα αυτή η οντότητα γιατί να έχει φάει κώλυμα με την κοπέλα και να την ακολουθεί συνεχώς από παιδί? :eek:
Τέλος η ταινία δίνει ένα σπουδαίο μάθημα σε όλους μας. Όταν δεν ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε καλύτερα να μην προσπαθούμε να το μαγνητοσκοπήσουμε και να μην το προσβάλουμε .. γιατί ο φίλος της κοπέλας το είχε κοροϊδέψει , χλευάσει , βρίσει και πιστεύω πως αυτός ήταν ένας παράγοντας που έκανε χειρότερα και να εξελιχθούν πιο ραγδαία τα πράγματα. Και το σημαντικότερο να μην πανικοβαλλόμαστε όσο δύσκολο και αν είναι αυτό ... :eek:
^GHOST RIDER^
28-10-09, 12:38
Aυτο που μου εκανε εντυπωση οτι δεν προσπαθησαν καθολου με συμβολα χριστιανισμου να το διωξουνε,παρα μονο σε μια φαση που εχει φρικαρει η κοπελα και εχει παρει ενα σταυρουδακι στο χερι της αλλα και αυτο το πεταξε ο γκομενος της :confused:
Σας το ειπα?το βραδυ δεν εχει υπνο :eek:
Καλό είναι να μην αναφέρουμε το τέλος αλλά να αναφερόμαστε γενικότερα στην ταινία.. ο λόγος ότι ακόμη δεν έχει έρθει καν στο ελληνικό σινεμά..
Εγώ αν δεν είχα την ευκαιρία να την δω, (αποσπασματικά..σκόπιμος για να μπορώ να την δω με παρέα όταν έρθει επίσημα..).. δεν θα ήθελα να μάθω λεπτομέρειες στο αν πέθαναν..η καταστραφήκαν οι ζωές τους..
Γενικά αναφέρω ότι αυτή η ταινία ξεπέρασε σε έσοδα αλλά και τρόμο… το καινούργιο SAW VI
Φιλικά.
:D
Aυτο που μου εκανε εντυπωση οτι δεν προσπαθησαν καθολου με συμβολα χριστιανισμου να το διωξουνε,παρα μονο σε μια φαση που εχει φρικαρει η κοπελα και εχει παρει ενα σταυρουδακι στο χερι της αλλα και αυτο το πεταξε ο γκομενος της :confused:
Σας το ειπα?το βραδυ δεν εχει υπνο :eek:
Σε μια φάση έφεραν μέντιουμ και το μέντιουμ μόνο με τον αέρα που του ήρθε από το σπίτι..όταν άνοιξαν την πόρτα, έφυγε τρέχοντας. :eek:
Η ταινία κάνει πράγματι πάταγο στην Αμερική αυτή τη στιγμή και κατά τη γνώμη μου το αξίζει πέρα ως πέρα.
Αυτό που θα ήθελα να σας συμβουλέψω πάντως, είναι να μην την δείτε σε DVD ή σε υπολογιστή αλλά σε μια καλή κινηματογραφική αίθουσα, γιατί, καθώς το Paranormal Activity στηρίζεται και κτίζεται αριστοτεχνικά πάνω στη συνεχώς αυξανόμενη ένταση που δημιουργεί στο θεατή, οι αντιδράσεις του κοινού αποτελούν ουσιαστικά κομμάτι της ταινίας (δείτε ξανά το trailer και θα καταλάβετε τι εννοώ).
Φοβάμαι ότι παρακολουθώντας την στο γνωστό σας χώρο, ίσως με τα φώτα αναμμένα ή, ακόμη χειρότερα, σε μια οθόνη υπολογιστή, θα χάσετε ένα κομμάτι αυτού του ψυχολογικού "παιχνιδιού".
Trithemius
29-10-09, 19:30
Αυτό που θα ήθελα να σας συμβουλέψω πάντως, είναι να μην την δείτε σε DVD ή σε υπολογιστή αλλά σε μια καλή κινηματογραφική αίθουσα, γιατί, καθώς το Paranormal Activity στηρίζεται και κτίζεται αριστοτεχνικά πάνω στη συνεχώς αυξανόμενη ένταση που δημιουργεί στο θεατή, οι αντιδράσεις του κοινού αποτελούν ουσιαστικά κομμάτι της ταινίας (δείτε ξανά το trailer και θα καταλάβετε τι εννοώ).
Φοβάμαι ότι παρακολουθώντας την στο γνωστό σας χώρο, ίσως με τα φώτα αναμμένα ή, ακόμη χειρότερα, σε μια οθόνη υπολογιστή, θα χάσετε ένα κομμάτι αυτού του ψυχολογικού "παιχνιδιού".
Μία συμβουλή-ιδέα για όσους δουν την ταινία στο σπίτι τους: Φυσικά πρέπει να τη δείτε μόνος/μόνη και αν είναι εφικτό, το σημείο όπου θα κάθεστε να απέχει αρκετά από τον πίσω τοίχο. Πιστέψτε με, πιάνει πάντα! και φυσικά χωρίς φως...
NikolasPas
29-10-09, 20:09
Νομίζω οτι το Paranormal Activity δεν είναι ταινία για να την δείς στο σπίτι!! Είναι η κατάλληλη ταινία για μια σκοτεινή αίθουσα σινεμά, με τους γύρω σου να ουρλιάζουν και να πετάγονται από την καρέκλα από τον φόβο!!
Δεν ξέρω τι λέτε αλλα εγώ την είδα στο δωμάτιο μου που δεν το έχω πολύ οικείο χορό γιατί είμαι σε αυτό το δωμάτιο περίπου μια εβδομάδα και είναι το δωμάτιο που έβλεπα στους εφιάλτες μου όταν ήμουν μικρός γιατί γενικά είναι σκοτεινό και πάντα με φόβιζε για κάποιο λόγο. Όμως τώρα μεγάλωσα :D .. την είδα με κλειστή πόρτα μέσα σε σκοτάδι. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι η αδερφή μου που την είδε μαζί μου και είναι 22 χρόνον ενώ δεν φοβάται εύκολα χτες δεν κοιμήθηκε όλη νύχτα γιατί έβλεπε εφιάλτες και ξυπνούσε κάθε 1-2 ώρες , μου λέει έβλεπε ότι κάτι την έπιανε από το πόδι και την χτύπαγε με δύναμη στους τοίχους και αλλα τέτοια "ωραία" στους εφιάλτες της. Την ταινία την είδα σε τηλεόραση 42 ιντσών και όχι σε οθόνη Η/Y και είχα δυνατά το home cinema . Πάντως δεν έχει σημασία αν την δεις στο cinema η όχι γιατί πολύ απλά οι εικόνες και τα γεγονότα είναι αυτά που μένουν στο μυαλό μας και από την στιγμή που είναι αληθινή ιστορία σε βάζει σε σκέψεις και λες μήπως μου συμβεί κάποια στιγμή σε εμενα η σε κάποιον δικό μου ? και αν ναι θα είμαι τόσο ανίσχυρος να τους υπερασπιστώ η ακόμα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου ? τώρα το να τρομάζεις επειδή κάνει απότομους δυνατους ηχους η επειδή θα τσιρίξει η διπλανή σου στο cinema είναι τρόμος της στιγμής (αν και μερικοί δεν τρομάζουμε από αυτά) δεν σου μένει .. το θέμα είναι να τρομάξεις και να χάσεις τον ύπνο σου για να πεις ότι αυτό ήταν τρομαχτικό. :cool:
^GHOST RIDER^
29-10-09, 21:41
Παιδια εγω ηδη εχω προβλημα το βραδυ παρολο που το ειδα στο λαπτοπ στην δουλεια..εχω χασει την ηρεμια μου και ελπιζω να περασει γρηγορα :eek:
Μόλις την είδα! Εκτος του ότι ήταν πολύ ωραία ταινία δεν μπορώ να πω πως με τρόμαξε ιδιαιτερα... θα δείξει όταν παω για ύπνο!!
Πάντως πιστεύω πως η paramount πρόσθεσε και λίγα παραπάνω εφέ για ευνόητους λόγους!!
ας κάνουμε όμως σχολιασμούς όταν την δούνε οι περισσότεροι!!
casper2009
02-11-09, 17:58
Από το trailer του Paranormal Activity (http://www.youtube.com/watch?v=qvv3cv6oS7c) και όλα αυτά που έχω ακούσει για την ιστορία της ταινίας, με έχει φάει η περιέργεια να τη δω! Ανυπομονώ να έρθει στους κινηματογράφους, γιατί, ό,τι και να λέμε, η ατμόσφαιρα στο σινεμά είναι μοναδική, δεν συγκρίνεται με την TV (πόσο μάλλον με το PC). Κάπου διάβασα ότι ακόμη και ο Steven Spielberg τα έπαιξε μόλις την είδε! Αυτό με εξιτάρει περισσότερο!
Paranormal Activity: Η πιο τρομαχτική ταινία της χρονιάς ή το πιο μέτριο θρίλερ του 2009;
Καλή προσπάθεια, όμως προσωπικά μου άφησε άσχημες εντυπώσεις. Φαίνετε σχεδόν, πως κανείς δεν είπε στους ηθοποιούς ότι πρέπει να υποδύονται, τα ειδικά εφέ θυμίζουν θεατρική παραγωγή και το σενάριο ταιριάζει σε φιγουρατζίδικο θρίλερ, όχι σε υποτιθέμενο αληθινό περιστατικό!
Η ταινία πλασαρίστηκε σαν real footage (όπως έγινε το 1999 με το Blair Witch Project) αλλά ο δημιουργός, Oren Peli προσπαθούσε από το 2007 να βρει μια εταιρία διανομής (I wonder why?). Τελικά τα κατάφερε εις βάρος των ευκολόπιστων θεατών που έχοντας υποστεί πλύση εγκεφάλου τελευταία από τα μυριάδες προγράμματα ghost hunting (Most Haunted, Ghost Adventures, Ghost Hunters, Paranormal State κ.α.) μπερδεύουν το αυθεντικό παραφυσικό με την κάθε χολιγουντιανή version!
Τι θέλω να πω μ’ αυτό; Καταρχήν τα περιστατικά που περιλαμβάνουν βιοπραγίες από πνεύματα είναι ελάχιστα. Το περασμένο καλοκαίρι αναφέρθηκε στην Αγγλία (δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Fortean Times τ. 255) μια πανομοιότυπη περίπτωση, ενώ γνωρίζω ορισμένες ακόμη ιστορίες από την διεθνή βιβλιογραφία, ποτέ όμως δεν ήταν τόσο εντυπωσιακές όπως οι σκηνές που μας δείχνει η ταινία.
Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρω πως η ίδια ταινία κυκλοφορεί στο net σε τρεις διαφορετικές εκδοχές (η μεγαλύτερη διαρκεί 97 λεπτά και περιλαμβάνει το κακογυρισμένο φιλμ του εξορκισμού) ενώ ο ίδιος σκηνοθέτης γυρίζει (στο ίδιο ακριβώς ύφος κινηματογράφησης) αυτή την περίοδο το Area 51 που κρίνοντας από τον τίτλο καταλαβαίνουμε όλοι το περιεχόμενο της… Η ταινία αναμένετε να βγει στα τέλη του 2010.
Κάνεις μεγάλο λάθος.. H ταινία υποκρίνετε τους εντελώς άσχετους με κάμερα και ηθοποιούς, όπως ακριβώς το βίντεο που δόθηκε στην αστυνομία.. Αν βρίσκαμε εσένα σε μια σειρά από βιντεοκασέτες και τους φίλους σου, στο τι ζήσατε μέσα σε ένα στοιχειωμένο σπίτι, δεν θα ήταν καλύτερο, αλλά ουτε και χειρότερο. Αυτό θέλει να σου βγάλει η ταινία.. ότι αυτοί, είμαστε εμείς.
Αν περίμενες να δεις, δράμα, διάλογο, εφέ του άρχοντα τον δαχτυλιδιών και ποιότητα εικόνας, τότε διάλεξες λάθος ταινία να δεις.
Ο καθημερινός διάλογος είναι πολύ πλουσιότερος από τις στεγνές κουβέντες των ηθοποιών της ταινίας! Σύγκρινετο για παράδειγμα με το District 9 (όπως και με το REC) που αν και στημένο είναι πλούσιο σε ρεαλιστικά οπτικά ερεθίσματα (δεν αναφέρομαι στα εφέ, αλλά στο φόντο) και σε κείμενο… εκεί όλα είναι πολύ πιο φυσικά και ζωντανά από τα στιγμιότυπα του P.A. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις αν συγκρίνεις ένα οποιοδήποτε επεισόδιο μιας ghost hunting σειράς.
Όσον αφορά τα εφέ… η σκηνή που φυσούσε στο σαλόνι ενώ η πλακέτα μετακινούνταν μόνη της, ήταν τόσο κακογυρισμένη που και παιδί να είσαι καταλαβαίνεις πως κάποιος στέκετε στην άκρη του δωματίου και φυσούσε με μηχάνημα. Μόνο κεραυνούς που δεν πρόσθεσαν για να ολοκληρώσουν το κλισέ… αλλά όχι, καίγετε το ouija board! Οπότε έχουμε το στοιχείο αέρας+φωτιά…
Δεν σχολιάζω τον βιντεοσκοπημένο εξορκισμό… το makeup ήταν χειρότερο και από την σκηνή που στο Ju-On τα κοριτσάκια/φαντάσματα επιτίθενται στον αστυνομικό!
^GHOST RIDER^
03-11-09, 17:44
Σιγουρα σε τοσο κοσμο που αρεσε μαζι και του spielberg δεν ειχαν γουστο αλλα πχ ο αρακις σιγουρα θα ξερει κατι παραπανω περι γουστου ;)
Η ταινία δεν έχει σενάριο.. η κοπέλα είναι πάντα σε αμηχανία γιατί δεν θέλει να έχει την κάμερα πάνω της όλη την ώρα.
Please, μην με παρεξηγείτε! Την γνώμη μου καταθέτω η οποία δεν είναι βαρύτερη από κανέναν άλλον! Απλά, και με βάση τα δικά μου υποκειμενικά κριτήρια, το Paranormal Activity σε σχέση με άλλες ταινίες του ίδιου ύφους όπως το Blair Witch Project, το Rec, το Cloverfield κ.α. βρίσκεται χαμηλά στην κλίμακα ποιοτικού τρόμου.
Όσον αφορά το αν άρεσε σε ορισμένα μεγάλα κεφάλια της κινηματογραφικής βιομηχανίας, μα λογικό είναι – το concept είναι τέλειο, απλά η εκτέλεση όχι! Μην ξαφνιαστείτε αν δείτε σύντομα κάποιο remake, άλλωστε η Paramount δήλωσε ήδη πως ενδιαφέρετε ακόμη και για sequel!!
^GHOST RIDER^
03-11-09, 23:51
Παντως ακουσα με την επιτυχια του PA εμπνευστικαν για να βγαλουν και το καινουργιο blair witch..για να δουμε τι μας επιφυλασουν.
Αρακις πιστευω οτι αυτο που φοβιζει στο PA ειναι η απλοτητα του οτι ειναι απλα καθημερινοι ανθρωποι χωρις πολυπλοκα σεναρια η διαλογους,οπως ακριβως θα μπορουσε να συμβει και σε εναν απο εμας(μακρυα απο εμας)
Και αυτο ειναι που σου μενει στο μυαλο(σε μενα τουλαχιστον) :D
NikolasPas
05-11-09, 18:43
Μεθαύριο λέω να πάω να δω την ταινία στο cinema για να απολαύσω το θριλεράκι!! :) Πιστεύω οτι το Paranormal οπως και άλλες ταινίες τρόμου είναι καλό να τις βλέπεις στη μεγάλη οθόνη και με δυνατό ήχο !!
bladerunner
07-11-09, 02:24
Καλησπέρα σε όλες κι όλους...
Πριν λίγο επέστρεψα από την προβολή του Paranormal Activity. Άτονη αρχικά, η ταινία ανεβάζει αργά μα σταθερά ρυθμούς για να καταλήξει σε ένα σούπερ (για τους θεατές τουλάχιστον χεχε..) φινάλε! Ειδικά στα τελευταία 15 λεπτά -που ίσως έχετε διαβάσει τους διάφορους κριτικούς κινηματογράφου να αναφέρουν- η ιστορία κορυφώνεται με έντονες σκηνές και ρυθμούς.
Ωστόσο δεν θα την έλεγα την ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ever όπως προωθείται! Αγωνία έχει αρκετή (και λίγο τρόμο προς το τέλος) αλλά αυτό, ως εκεί. Ίσως να τρομάξει λίγο παραπάνω τα άτομα που δεν έχουν ασχοληθεί με το μεταφυσικό γενικότερα και που δεν έχουν επαφή (έστω ενημερωτική) με όλη αυτή τη θεματολογία. Ναι, για αυτούς ίσως είναι λίγο πιο δυνατό το έργο.
Σαν γενικότερο νόημα τώρα, θα έλεγα η φράση “ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ” ταιριάζει γάντι. Και κατά κάποιο τρόπο δίνει και ένα μάθημα σε όσους μπαίνουν στον πειρασμό να δοκιμάσουν αμφιλεγόμενες τεχνικές πνευματισμού όπως τον πίνακα Quija, τον Λευκό Θόρυβο κλπ. Κι ίσως τελικά θέτει και το ερώτημα: Ποιός ορίζει που τελειώνει η έρευνα κι αρχίζουν παιχνίδια με τον κίνδυνο;
Τώρα αν με έχει επηρρεάσει θα δείξει... Μόλις πάω για ύπνο...! :D
Αυτό που πραγματικά δημιουργεί δέος είναι ότι βασίζεται στην πραγματικότητα.. Δεν θα δούμε τρομερές δυνάμεις του σκότους με λάμψεις και κοφτερά δόντια, αλλά λίγο πολύ ότι εξομολογείτε ο καθένας μας αν ποτέ αποκτήσει μια τέτοια εμπειρία.
Πάντως το σπίτι δεν είναι στοιχειωμένο και αφού πλέον πολύς κόσμος το δει και ηρεμίσει, θα ήθελα να μάθω και εγώ, πώς εξηγείται αυτό και γιατί συμβαίνει.. Μου θυμίζει ένα φαινόμενο που παίχτηκε και στην ταινία ο αγέννητος.. (καμία σχέση με αγέννητη ψυχή).. αλλά ο τρόπος που δρα η οντότητα..
Να θυμίσω ότι ήταν σε άλλη κοπέλα στο παρελθών!.. Η αναφορά μέσα από ψάξιμο στο web, στο σημείο με το ηχογραφημένο όνομα ..
Λέω μήπως… αφήνει υπονοούμενο για μετεμψυχώσεις? Χαζή σκέψη.
Καλησπέρα παιδιά.Παρακολουθώ τις συζητήσεις στο forum,χωρίς να παρεμβαίνω,μιάς που δεν έχω δικές μου εμπειρίες κτλ,αλλά αυτή τη φορά ένιωσα την ανάγκη να τοποθετηθώ,διότι ακούω πολλούς που έχουν χάσει τον ύπνο τους,στην ιδέα και μόνο ότι τα γεγονότα της ταινίας είναι πραγματικά και μπορούν να συμβούν στον καθένα.
Λοιπόν η όλη φημολογία γύρω από το πραγματικό του θέματος είναι ένα διαφημιστικό κόλπο και τίποτα παραπάνω.Είναι πολύ γνωστή τακτική των παραγωγών να αφήνουν να πλανάται μία φήμη γύρω από τις ταινίες για να κινούν το ενδιαφέρον και εντέλει να πουλάνε περισσότερο.
Η ταινία δεν αναφέρει πουθενά ότι είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.Δεν νομίζεται ότι αν ήταν,θα το ανέφερε κάπου;Αναφέρεται μόνο σε μία κασέτα που μπορεί να αποτέλεσε απλά,έμπνευση για το σενάριο,χωρίς να περιείχε αποδεδειγμένα τίποτα το μεταφυσικό.
Επίσης στο τέλος μας πετάει μία φωτό ενός ζευγαριού,που τους αφιερώνει την ταινία,με προφανή σκοπό εμείς να υποθέσουμε ότι τους έχουν συμβεί όλα αυτά.Δεν το λέει όμως τι ακριβώς είναι αυτό το ζευγάρι.Και φυσικά οι δημιουργοί δεν πρόκειται ούτε να διαψεύσουν,ούτε να επιβεβαιώσουν τις φήμες γιατί...αυτές πουλάνε!
Κατά τ' άλλα εμένα μου άρεσε πάρα πολύ,γιατί ξεφεύγει από τις κλασσικές υπερβολικές αμερικανιές,και είναι αρκετά αληθοφανής.Διαφωνώ μέ κάποιον φίλο παραπάνω που είπε ότι βρήκε το rec π.χ. πιο αληθοφανές(???).Μα αυτό κι αν ήταν υπερβολικό!Οι σκηνές νόμιζα ότι μόνο σκοπό έχουν να αϊδιάσουν τον θεατή και τίποτα παραπάνω.Αντίθετα το P.A. δεν αϊδιάζει,αλλά τρομάζει με έναν πολύ αληθοφανή τρόπο.
Αυτή είναι απλά η άποψή μου.Οπότε θα έλεγα δείτε και απολαύστε την ταινία,χωρίς να ανησυχείτε,γιατί είναι απλά μία μυθοπλασία... ;)
Και καθώς φαίνεται οι "αμερικανιές" συνεχίζουν να αρέσουν!
Ένα 5 και πολύ της πέφτει, όσα χρήματα γλύτωσε, αφού η ταινία στοίχισε μόλις 10.000$, (και πολλά της βγήκαν!) τα έδωσε για την προώθησή της όπου οι φανς του είδους έτρεξαν να διαδώσουν τον τρόμο, τον πανικό, το μεταφυσικό, το πνεύμα, την ανατριχίλα της καταπληκτικής αυτής ταινίας. :eek:
We are living in America, America, America!!!
Κοίτα δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες Ελπινίκη. Αλλά για κριτικό κινηματογράφου δεν θα σε έπαιρνα ποτέ στα σοβαρά. Ο λόγος γιατί βάζεις αλλά κριτήρια εκτός της ταινίας. Ρατσισμό.
Πεσμου 1 ταινία με 7000 ευρώ στην Ελλάδα που να αξίζει να δεις.
Και όχι απλά να είναι σουπερ ουαου… απλά να αξίζει..να σπαταλήσεις 1 ώρα από την ζωή σου να δεις.
Και εγώ δεν τους πάω τους αμερικανούς.. Αν και έχω πολύ κοντινό συγγενή 2ης γενιάς καθαρά αμερικανό, ούτε ελληνικά δεν ξέρει. ΧΑΧΑΧΑ.. Ο κόσμος όμως δεν φταίει για την πολιτική τους.. Αλλά ούτε και η ταινία.
Πάω στοίχημα όμως ότι αν ψάξω κριτικές σου, μερικές αμερικανικές ταινίες τους έχεις δώσει πάνω από 10!!! Διότι σε παρέσυρε η μαγεία τους.. (lord of the rings, etc).
^Nocturnal^
08-11-09, 22:15
Μια πραγματικά φτωχή ταινία, που αν και σε μερικά σημεία με ενόχλησε με αυτά που παρουσίασε σε γενικές γραμμές μου έδωσε την αίσθηση ότι απλά σπατάλησα το χρόνο μου βλέποντάς τη.
Ειδικά εφέ για κλάμματα (πραγματικά για κλάμματα), απίστευτα κλισέ (το πνεύμα προτιμά να μιλήσει μέσω ouija και όχι μέσω EVP και φυσικά βάζει και φωτιά στο ouija) πλοκή που μπάζει σε πολλά σημεία και ερμηνεία που είναι το λιγότερο ατάλαντη. Είναι δυνατόν να μιλούν με αυτό τον τρόπο καθημερινοί άνθρωποι; (για το πώς έπρεπε να ήταν οι καθημερινοί διάλογοι ας ρίξουμε μια ματιά στο District 9 όπως πρότεινε κ ο φίλος Arrakis!). Είναι δυνατόν να έχουν τέτοιες αντιδράσεις καθημερινοί άνθρωποι; (Αν έβλεπα τον εαυτό μου να στέκει 3 ώρες δίπλα στο κρεβάτι και μετά έβγαινα στον κήπο, συζητούσα και τελικά δε θυμόμουν τίποτα... δε θα ζητούσα τη βοήθεια ενός ειδικού;;;)
Γενικότερα, προσπάθησε να φέρει χαμηλής ποιότητας φόβο στους θεατές και κυρίως μέσω του ήχου (είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι βραδινές σκηνές πλαισιώνονται από έναν string ήχο, χαμηλής έντασης αλλά υψηλής συχνότητας που δημιουργεί άβολα συναισθήματα και προετοιμάζει για το "κακό").
Τέλος, η πραγματική ιστορία και τα λοιπά είναι απλό και έξυπνο marketing hoax. Υπάρχει 'χαλαρή' έμπνευση από κάποια περιστατικά αλλά ως εκεί. Μη ξεχνάμε ότι αν στείλουμε email στους δημιουργούς με το όνομά μας, θα φιγουράρει στα "Special Thanks" στα ending credits στο DVD της ταινίας... ;)
Παραγωγή στα 10.000$ , 7 ημέρες γυρισμάτων, άτεχνη φωτογραφία, σεναριακά κενά, παιδαριώδη εφέ, ανύπαρκτη ερμηνεία (δε μου κάνει εντύπωση που κάθε "ηθοποιός πήρε 500$) με "ατάκτως ερριμένα" τα στοιχεία του φόβου του αγνώστου και του υπερφυσικού συνθέτουν το πλαίσιο της ταινίας αυτής... Προσωπικά, δεν περίμενα κάτι καλύτερο από το αμερικάνικο κοινό από το να σπάσει ταμεία!
Κοίτα δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες Ελπινίκη. Αλλά για κριτικό κινηματογράφου δεν θα σε έπαιρνα ποτέ στα σοβαρά. Ο λόγος γιατί βάζεις αλλά κριτήρια εκτός της ταινίας. Ρατσισμό.
Πεσμου 1 ταινία με 7000 ευρώ στην Ελλάδα που να αξίζει να δεις.
Και όχι απλά να είναι σουπερ ουαου… απλά να αξίζει..να σπαταλήσεις 1 ώρα από την ζωή σου να δεις.
Και εγώ δεν τους πάω τους αμερικανούς.. Αν και έχω πολύ κοντινό συγγενή 2ης γενιάς καθαρά αμερικανό, ούτε ελληνικά δεν ξέρει. ΧΑΧΑΧΑ.. Ο κόσμος όμως δεν φταίει για την πολιτική τους.. Αλλά ούτε και η ταινία.
Πάω στοίχημα όμως ότι αν ψάξω κριτικές σου, μερικές αμερικανικές ταινίες τους έχεις δώσει πάνω από 10!!! Διότι σε παρέσυρε η μαγεία τους.. (lord of the rings, etc).
Αν πιστεύεις πως το να κατακρίνω τις "αμερικανιές" είναι ρατσισμός, ε τότε ναι είμαι ρατσίστρια!
Γενικά, δεν βλέπω ελληνικές ταινίες, όχι 7000 ευρώ αλλά 17000 να κοστίζουν, ξέρεις, κάποια στιγμή, πρέπει να ξεπεράσουν το στάδιο του σεξ, σεξ, σεξ...σεξ, παντού σεξ!!!
Φυσικά και 10 στο The Lord of the rings, θέλεις να συγκρίνουμε εικόνα, ήχο, εφέ, κοστούμια, ερμηνείες, ηθοποιούς, κόστος; Απο που θέλεις να αρχίσουμε;
Ναι, και εγώ δεν θα με πρότεινα για κριτικό κινηματογράφου, είμαι κακιά.http://www.youtube.com/watch?v=4w9EksAo5hY
Απο τα λίγα κλιπ που είδα μάλλον η ταινία είναι γελοία. Όπως είπε και ο Nocturnal για τον φόβο μέσω του ήχου συμφωνώ απόλυτα. Απο τότε που βγήκε το the ring επειδή μάλλον οι σκηνοθέτες , σεναριογράφοι είναι στερημένοι και ίσως καθυστερημένοι απο ιδέες. Βάζουν συνεχώς τα κλασσικά κοριτσάκια φαντάσματα και απίστευτα δυνατούς ήχους για να τρομάζουν μέσω του ήχου. Χάθηκε να βάλετε μια γριά η έναν παππού φάντασμα?(ποιό τρομακτικά θα είναι). Ο τρόμος μέσω του ήχου για μένα δεν είναι τρόμος. Απλά μπορεί να στείλει κόσμο με συγκοπή στο νοσοκομείο. Ο τρόμος έρχεται αποκλειστικα απο το story και την ατμόσφαιρα της ταινίας , κάτι που σήμερα λείπει σχεδόν απο όλα τα θρίλερ. Κάποια ελάχιστα παραδείγματα απο θριλερ με φοβερή ατμόσφαιρα είναι το πείραμα θανάτου (η αλλιώς ''η περίπτωση του τσαρλς ντέξτερ γουόρντ'' lovecraft) και το στόμα της τρέλας. Μόνο αυτές οι δύο ταινίες αρκούν για να ισοπεδώσουν ολοκληρώτικά την σαβούρα των θρίλερ που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια.
Για τις Ελληνικές ταινίες που είπε η ELPINIKI όντως οι περισσότερες είναι φτωχές. σεξ σεξ σεξ , ναρκωτικά ναρκωτικά , συζυγικές απάτες μετά φόνου και όλες αυτές οι αηδίες. Δείγμα της μειωμένης παιδείας των ανθρώπων που τις φτιάχνουν. Ειλικρινά πόσες ακόμα πρέπει να βγάλουν για να καταλάβουν οτι δεν παράγουν τέχνη αλλά σκουπίδια και μάλιστα πολλών ημερών :D
casper2009
10-11-09, 22:09
Το είδα το Σάββατο και μου άρεσε πολύ. Με επηρέασε τόσο, που το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ! Αλλά χαλάλι, είναι το καλύτερο θρίλερ που έχω δει τελευταία. Οι διάλογοι είναι απόλυτα φυσικοί, ενώ το γεγονός ότι δεν έχει εφέ, αίματα και άλλες αηδίες μόνο θετικό είναι! Το συστήνω ανεπιφύλακτα!
SecretAngel
18-11-09, 12:15
Αν ήμουν σίγουρη ότι η ταινία βασίζεται εξ'ολοκλήρου σε πραγματικά γεγονότα, θα με εντυπωσίαζε πολύ!
Όμως, επειδή την παρακολούθησα σαν...απλό σενάριο, έπλειξα του θανατά!
Έχω δει εκατοντάδες ταινίες τρόμου! Μετριούνται στα δάχτυλα αυτές που με επηρέασαν. Μακάρι να είχα την δυνατότητα να προτείνω σε κάποιους, ένα σενάριο που έχω επινοήσει με τα μάτια και τα ''θέλω'' ενός απαιτητικού θεατή!
Ξεπερνάει τα όρια!!!:D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.