PDA

Επιστροφή στο Forum : Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΑΣ


ΕΛΙΣΑΙΟΣ
25-10-09, 11:24
Η ιστορική ακρίβεια της ύπαρξης του Αδάμ και της Εύας είναι πραγματική, όχι όμως με την αρχή της παρουσίας του ανθρώπου στη Γη.
Συγκεκριμένα την εποχή εκείνη ο πληθυσμός της Γης ανήρχετο στα πεντακόσια εκατομμύρια, όπου και κατοικούσαν στη περιοχή που βρίσκεται σήμερα η Μεσόγειος θάλασσα με το όνομα Νοδίτες και Αμαδονίτες. Οι αρχηγοί των φυλών εκείνων ήταν ο Βαν και ο Αμαδόν.
Ο Αδάμ και η Εύα έφθασαν στον πλανήτη Γη πριν 37915 χρόνια από την Τζερουσέν, όπου εργοζόταν στα επιστημονικά εργαστήρια και δίδασκαν σε ορισμένα σχολεία. Έτσι λοιπόν από το Τζερουσέν, πρωτεύουσα της Σατάνια (Η Γη ανήκει στον αστερισμό Norlantiadek με πρωτεύουσα την Εδέντια. Τόσο η Γη, όσο και η Σατάνια ανήκουν στον ίδιο αστερισμό) κατήλθε εκδηλωθείς στη σάρκινη περιβόλι ο Αδάμ και η Εύα με μοναδικό σκοπό να βελτιώσουν την εδώ κατάσταση.
Η ανθρωπότητα την περίοδο εκείνη δεν μπορούσε να ξεχωρίσει το καλό από το κακό.
Με την βοήθεια των Μελχισεδέκ προσπαθούσαν να φέρουν φως στο σκοτεινό πλανήτη Γη. Ωστόσο δεν εύρισκαν καμία ανταπόκριση από έναν υποανάπτυκτο κόσμο.
Η οικογένεια του Αδάμ και της Εύας αποτελούνταν από 32 άρρεν τέκνα και 31 θήλεα. Συγκεκριμένα κατά την περίοδο που εγκατέλειψαν το κήπο της Εδέν είχαν 1647 απογόνους σε τέσσερις γενεές...
Αφού πέρασαν 100 χρόνια προσπάθειας και διαφώτισης στις έξω φυλές, καμία πρόοδο δεν γινόνταν. Τότε παρουσιάστηκε στην Εύα ο Σαραπάτια ηγέτης των Νοδιτών, φίλος του Αδάμ και της Εύας, που επιθυμούσε την αναμόρφωση της φυλής του. Έτσι πρότεινε στην Εύα ερήμην του Αδάμ, να γεννηθεί ένας αρχηγός από επιμηξία μητρός του κήπου και πατρός Νοδίτου. Το τέκνο αυτό θα είχε όλα τα προσόντα και ισχυρή επίδραση στη φυλή του, που θα μπορουσε να ηγηθεί του κήπου και των Νοδιτών, κάτι που θα ένωνε τις φυλές.
Η Εύα δέχτηκε αγνοώντας την εντολή που είχε δοθεί από τους Μελχισεδέκ προς την Εύα, να μην εκτραπεί ποτέ από την πλευρά του Αδάμ.
Έτσι η Εύα δέχτηκε την επίσκεψη του Κάνον, αρχηγού της φυλής των Νοδιτών και τα συνφωνηθέντα πραγματοποιήθηκαν.
Αυτό λοιπόν είναι το περίφημο πρωπατορικό αμάρτημα.

Πηγή: ΓΙΚ ΤΡΑΒΑΛΣΩ:
"ΑΠΟΚΡΥΦΑ", ΠΑΥΛΟΣ, ΑΘΗΝΑ, 2002

beetlejuice
25-10-09, 12:03
Όλα τα παραπάνω στηρίζονται άραγε σε κάποια ιστορικά, αρχαιολογικά ή ακόμα (στη χειρότερη περίπτωση!) σε απτά μυθολογικά στοιχεία;
Επίσης αναρωτιέμαι τι είδους ΣΥΖΗΤΗΣΗ (μιας και βρισκομαστε στην κατηγορια συζητησεων και οχι σε αυτήν των "περιοδικών - βιβλιογραφίας) θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε αυτό το thread... :rolleyes:

morning star
25-10-09, 17:23
Ακριβως αυτο θα τολμουσα να ρωτησω και εγω.
Η παρουσιαση της "ιστοριας",δεν βλεπω να αφηνει καποιου ειδους περιθωριο για αναπτυξη συζητησης καθως δεν αναφερεται καποια ερωτηση η προβληματισμος(περαν του ισως:"απο πουθε προεκυψαν ολα αυτα;;;;;)
Η πηγη δεν ξερω αν με καλυπτει αλλα σιγουρα φανταζομαι θα μπορουσα να ζητησω περισσοτερες λεπτομερειες καθως δεν ετυχε ποτε μα ποτε να ακουσω μια τετοια εκδοχη της "ιστορικοτητας" του Αδαμ και της Ευας!!!!!
Δεν μπορω να πω,εμπνευσμενο "σεναριο" αλλα δεν ξερω καν απο που προκυπτει.οπως ειπε και ο beetlejuice απο ποιου ειδους στοιχεια εστω και μυθολογικα αντλειται η "βαση" αυτης της εξιστορισης;
Υπο αυτο μονο το πρισμα θα μπορουσε να γινει καποια συζητηση ισως...

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
26-10-09, 07:34
Όλα τα παραπάνω στηρίζονται άραγε σε κάποια ιστορικά, αρχαιολογικά ή ακόμα (στη χειρότερη περίπτωση!) σε απτά μυθολογικά στοιχεία;
Επίσης αναρωτιέμαι τι είδους ΣΥΖΗΤΗΣΗ (μιας και βρισκομαστε στην κατηγορια συζητησεων και οχι σε αυτήν των "περιοδικών - βιβλιογραφίας) θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε αυτό το thread... :rolleyes:

Η συζήτηση ήδη ξεκίνησε αδέρφια, όταν για πρώτη φορά μελέτηση αυτή την ιστορία είχα όπως είναι φυσικό τα ίδια και περισσότερα ερωτήματα...
Όμως κάτι μου έλεγε μέσα μου να συνεχίσω να στοχάζομαι προς αυτή την κατεύθυνση.
Παρά πολλοί φίλοι πιστεύουν ότι η ιστορία του Αδάμ και της Εύας έχει ένα καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, άλλοι δεν πιστεύουν σε τίποτα και πιο πολύ στην ύπαρξη του θεού.

Το ό,τι ο Αδάμ και η Εύα ίσως να ΗΤΑΝ ΥΠΑΡΚΤΑ πρόσωπα και να έπεξαν ρόλο Προμηθέα κατά κάποιο τρόπο για την ανθρωπότητα. Δεν μπορώ να το αποκλείσω και ακριβώς πάνω σ' αυτό άρχισα να στοχάζομαι και να διαλογίζομαι. Τότε σιγά- σιγά άρχισαν να έρχονται οι απαντήσεις ή καλύτερα οι αναμνήσεις...
Να είστε καλά.

Άπαν
26-10-09, 08:02
Τα παραπάνω που παραθέτει Ελισαίος μπορώ να τα αντιμετωπίσω ως άλλο ένα βιβλίο που βασίζεται στα χνάρια της Βίβλου και με καλοπροαίρετο τρόπο μπορώ να τα αντιμετωπίσω ως κάτι συμβολικό. Είναι η λεγόμενη ποιητική αδεία.
Από εκεί και πέρα η προσπάθεια να εκλογικεύσουμε τα παραπάνω υπό το πρίσμα ορθολογικών θεωρήσεων μπορεί μόνο να καταλήξει ως ανέκδοτο.

Είναι δικαίωμα του καθενός να διαλογίζεται και να αφήνει το λογισμό του να ταξιδεύει στη Σατάνια, στον Παράδεισο ή όπου θέλει.

Η ιστορική αλήθεια όμως είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση.

aisopos
02-11-09, 19:22
για την λιλιθ λεω την πρωτη γυναικα του αδαμ πριν την ευα, αυτη που φτιαχτηκε ταυτοχρονα με τον αδαμ απτο ιδιο χωμα. αυτη που αρνηθηκε, στον δικαιο αδαμ που ηρθε να φωτισει εμας, οτι ειναι κατωτερη του. οταν ο αδαμ της ειπε να δηλωσει υπακοει αυτη αρνηθηκε και στραφηκε στο θεο και εφυγε απτο παραδεισο. ενα πραγμα με προβληματιζει στην ιστορια του φιλου μας οτι ειχαν παιδια. ο θεος εστειλε 3ς αγγελους να φερουν τη λιλιθ = λαιλα= νυχτα πισω και αν αρνιοταν θα πεθεναν 3παιδια καθε νυχτα. αλλα στην ουσια αυτη δεν ειχε κανει ποτε παιδια για πια παιδια θα την τιμωρουσε ο θεος?ηταν σαν να καταριοταν τα παιδια της ευας.

Trithemius
02-11-09, 19:33
για την λιλιθ λεω την πρωτη γυναικα του αδαμ πριν την ευα, αυτη που φτιαχτηκε ταυτοχρονα με τον αδαμ απτο ιδιο χωμα. αυτη που αρνηθηκε, στον δικαιο αδαμ που ηρθε να φωτισει εμας, οτι ειναι κατωτερη του. οταν ο αδαμ της ειπε να δηλωσει υπακοει αυτη αρνηθηκε και στραφηκε στο θεο και εφυγε απτο παραδεισο. ενα πραγμα με προβληματιζει στην ιστορια του φιλου μας οτι ειχαν παιδια. ο θεος εστειλε 3ς αγγελους να φερουν τη λιλιθ = λαιλα= νυχτα πισω και αν αρνιοταν θα πεθεναν 3παιδια καθε νυχτα. αλλα στην ουσια αυτη δεν ειχε κανει ποτε παιδια για πια παιδια θα την τιμωρουσε ο θεος?ηταν σαν να καταριοταν τα παιδια της ευας.Νομίζω πως απάντηση στο ερώτημά σου πρέπει να δώσουν αυτοί που δημιούργησαν τη Λίλιθ...

aisopos
02-11-09, 19:43
αλλα τυγχανει να αναφερετε στη γεννηση πριν την ευα . ο ιδιος που γεννησε τη λιλιθ γεννησε και ολη την αλλη ιστορια. εχω δει σουκουμπους κανονικα και αν διαβασεις πρωστα πισω απο που ξεκιναει καταληγεις στη λιλιθ.

Vampirela
03-11-09, 15:21
Για τα περισσότερα στα οποία αναφέρεστε, δεν μπορώ να έχω άποψη.
Θα διαφωνήσω όμως με τον φίλο Ελισαίο σε ένα σημείο, κατά την καθαρά προσωπική μου άποψη δεν ήταν ο Αδάμ και η Εύα αυτοί που έπαιξαν το ρόλο του Προμηθέα, αλλά το φίδι.

Trithemius
03-11-09, 15:32
Κι εγώ με τη σειρά μου θα διαφωνήσω με τη φίλη Vampirela στο ότι ούτε το φίδι έπαιξε το ρόλο του Προμηθέα, καθώς μπορεί να ομοιάζουν στην πράξη αλλά σίγουρα διαφέρουν στην προαίρεση...

AVATARGR
03-11-09, 19:41
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Καλό θα είναι ΕΛΙΣΑΙΟΣ από ότι καταλαβαίνω τα στοιχεία που αναφέρεις και
κάποιες ονομασίες ειναι απο ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ URANTIA.....

Συγνώμη αλλά δεν νομίζω πως είναι και τόσο αξιόπιστα τα στοιχεία...

Ευχαριστώ.

Vampirela
04-11-09, 10:15
Αγαπητέ Trithemius,

την προαίρεση του φιδιού την γνωρίζουμε μόνο
από αυτά που αναφέρονται στις γραφές.
Αν δεχόμαστε τις γραφές αξιωματικά, τότε σίγουρα
η προαίρεση του φιδιού είναι διαφορετική από αυτή του Προμηθέα,
όπως και να έχει πάντως το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο,
ο άνθρωπος πήρε τη γνώση και αυτός που τον βοήθησε
τιμωρήθηκε.

AVATARGR
04-11-09, 13:33
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Μέσα απο τις απαντήσεις που έχουν δωθεί σχετικά με την μεταλαμπάδευση
της γνώσης πιστεύω πως πηγάζει ένα ερώτημα...

Γιατι να είναι πάντα ο κακός και να δέχεται την όποια τιμωρία αυτός που δίνει την γνώση ?????

Βέβαια τιμωρείτε και αυτός που δέχεται την γνώσει (αλλά δεν είναι ο κακός)....

Η γνώση τιμωρείτε ???????
Εάν ναι γιατι ??????

Ευχαριστώ.

Vampirela
04-11-09, 14:02
Ναι, η γνώση τιμωρείται,
γιατί κάποιοι μας θέλουν πρόβατα.
Οι περισσότεροι από εμάς έχουν ακούσει τη φράση:
Πίστευε και μη ερεύνα.
Όποιοι το λένε, πρεσβεύουν πως αυτό εκφράζει άποψη της Εκκλησίας.
Μέγα λάθος.
Η σωστή φράση είναι: Πίστευε και μη , ερεύνα.
Δηλαδή είτε πιστεύεις είτε δεν πιστεύεις, να ερευνάς
και δεν το είπε ο Ιησούς, αλλά ο Μωάμεθ.
Ο Ιησούς είπε: Ερευνάτε τας γραφάς.

AVATARGR
04-11-09, 17:20
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Χαίρομαι που το θέμα αυτό με την συμβολή όλων προχωράει πολύ
ποιό πέρα....

Μέσα στα ερωτήματα που έθεσα ,βλέποντας όμως και την απάντηση της
φίλης Vampirela κάτι άλλο μου ήλθε στον νού....

Εν τέλει μην τυχόν δεν είναι η δεν τιμωρούνε τον "κακό" που έδωσε
την "γνώση" αλλά γιατι την έδωσε σε ΟΛΟΥΣ ??????

Μια υπόθεση εργασίας κάνω.....

Ευχαριστώ.

Vampirela
04-11-09, 20:52
Αν καταλαβαίνω καλά αυτό που θες να πεις, βρισκόμαστε στον ίδιο παρονομαστή.
Η γνώση είναι δύναμη και ''δεν πρέπει'' να την έχουν όλοι.
Σωστά;

Borgia
04-11-09, 23:27
Αν το καλοσκεφτείς πάντα η γνώση αποκρύβονταν και παραποιούνταν.

Mήπως και ο Kοπέρνικος δεν κάηκε στην πυρά που μίλησε για την μεγαλύτερη αλήθεια? ;)

ωραία θεωρία του Adam και Έuας.

Samael
04-11-09, 23:55
Γεια σας και από μένα!

Όσον αφορά το πρώτο μήνυμα, μια τέτοια εκδοχή μου φαίνεται εκτός από ανυπόστατη, και Λιακοπουλίστικη!!! 100% όμως!!!

Θεωρώ (έως τώρα) ότι ο Αδάμ και η Εύα έχουν μια καθαρά συμβολική προέλευση. Κατά τη γνώμη μου το όλο σκηνικό στήθηκε για να υποβιβαστεί η γυναίκα! Και δούλεψε αρκετά καλά εις το πέρας των αιώνων, δεν συμφωνείτε???

Σχετικά με το "Πίστευε και μη Ερεύνα" και το "Πίστευε και μη, ερεύνα" η διαφορά είναι πολύ μικρή!!! Παράξενη φράση (η δεύτερη) θα μπορούσε κάλλιστα να διατυπωθεί διαφορετικά έτσι ώστε να γίνεται απολύτως αντιληπτή και μη παρεξηγήσιμη!!! Αλλά δεν έγινε, γιατί άραγε??? Αν νομίζετε ότι ο μέσος ανθρωπάκος εκείνης της εποχής (που ήταν και αγράμματος) θα μπορούσε να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ των δύο διαφορετικών φράσεων, είστε γελασμένοι (με το συμπάθιο κιόλας)!!! Και γενικότερα όλη αυτή η προπαγάνδα που πέρασε μέσα από τα Ευαγγέλια έχει το σκοπό της... Θεωρώ πως ο μέσος ανθρωπάκος της εποχής εκείνης, άμα άκουγε τη φράση "όποιος έχει δύο χιτώνες ας δώσει τον έναν σε κάποιον που δεν έχει", θα καταλάβαινε τελείως διαφορετικό πράγμα από αυτό που (λέγεται ότι) εννοούσε ο Ιησούς ο Ναζωραίος...

Τέλος, σχετικά με τη Γνώση, τη Σοφία (Baphomet), όπως να'ναι τέλος πάντων, ανοίγετε ένα ΠΟΛΥ λεπτό κεφάλαιο, που δεν νομίζω πως μπορεί να συζητηθεί ρεαλιστικά! Είναι πράγματα που ο καθένας μας τα αντιλαμβάνεται διαφορετικά και ποτέ δεν μπορεί να τα αποδώσει 100%.. Η Γνώση δεν έχει περιορισμούς, δεν έχει όρια στα άτομα που θα την αποκτήσουν. Ο καθένας έχει τη δυνατότητα μέσω της προσωπικής μελέτης και προσπάθεια να αντλήσει γνώση, αρκεί να είναι προετοιμασμένος, μακρυά από στερεότυπα και καλούπια (που επιβάλλονται κυρίως από τις θρησκείες). Και τέλος, η Γνώση δεν σταματά ποτέ, δεν είναι κάτι που το παίρνεις μία και τελείωσε!!! Είναι μια ατέρμονη διαδικασία, που θεωρητικά δεν σταματά ποτέ!!! Προχωρά στην αιωνιότητα, το θέμα είναι αν μπορεί να την ακολουθήσει ο άνθρωπος (στην αιωνιότητα...)

Trithemius
05-11-09, 00:39
Βγαίνω εκτός θέματος γιατί αξίζει τον κόπο. Χρειάζεται μία απαραίτητη διευκρίνηση η γνωστή ανά την Ελλάδα φράση "πίστευε και μη ερεύνα". Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη φράση αποτελεί δογματική επιταγή που εξεδόθη το 431 στην οικουμενική σύνοδο της Εφέσου και η πλήρης φράση έχει ως εξής: πίστευε τώ θαύματι καί μή ερεύνα λογισμοίς τό γενόμενον..., φράση η οποία αποδόθηκε εν συντομία με το "πίστευε και μη ερεύνα", με το κόμμα να προκαλεί εννοιολογικό πόλεμο!

Έκτοτε, η φράση έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από πολλούς. Μια πιο σύγχρονη εκδοχή, αποτελεί το "άρρεν ου θήλυ" που έλεγαν οι μαμές στις εγκύους...

Επιστρέφουμε στο θέμα μας!

no slave
05-11-09, 01:45
Και γενικότερα όλη αυτή η προπαγάνδα που πέρασε μέσα από τα Ευαγγέλια έχει το σκοπό της
σε ποια προπαγανδα αναφερεσαι φιλε σαμαελ?η φραση "πιστευε και μη ερευνα" δεν αναφερεται σε κανενα απο τα ευαγγελια.νομιζω οτι το ποστ του τριθεμιους ειναι διαφωτιστικοτατο.
Θεωρώ πως ο μέσος ανθρωπάκος της εποχής εκείνης, άμα άκουγε τη φράση "όποιος έχει δύο χιτώνες ας δώσει τον έναν σε κάποιον που δεν έχει", θα καταλάβαινε τελείως διαφορετικό πράγμα από αυτό που (λέγεται ότι) εννοούσε ο Ιησούς ο Ναζωραίος...
νομιζω πως η συγκεκριμενη φραση δεν χρειαζεται καποιον ιδιαιτερο αποσυμβολισμο.απλα παραγματα και το ιδιο κατανοητα ειτε μιλαμε για σημερα ειτε για 2 χιλιαδες χρονια πριν.

Μια πιο σύγχρονη εκδοχή, αποτελεί το "άρρεν ου θήλυ" που έλεγαν οι μαμές στις εγκύους...
τριθεμιους,ας ξεφυγω και γω λιγο απο το θεμα με το γνωστο "ηξεις αφιξεις ουκ εν τω πολεμω θνηξεις" της πυθιας.

AVATARGR
05-11-09, 12:43
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Samael πιστεύω πως αυτό το σκηνικό (ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΕΥΑ) όπως αναφέρεις
πως είχε σκοπό να υποβιβαστεί η γυναίκα που φαίνεται κάπως ανεδαφικό....

Ο λόγος είναι πως σε παιαλές εποχές υπήρξε Μητριαρχία αλλά ακομα και
σε κάποιες περιοχες ισχύει ακομα και σήμερα σε κάποιες περιοχές του
πλανήτη μας....

Θα ήθελα εαν σου είναι δυνατόν να μου προσδιόριζες την σχέση της Σοφίας
και Baphomet και από που ορμόμενος το αναφέρεις αυτό.....

Φίλη Vampirela στο ερωτημά σου εάν δεν πρέπει να την έχουν όλοι ναι
εκεί μας οδηγούν κάποια πράγματα αλλά και ποιοί θα πρέπει όμως να την
έχουν και γιατί ???????

Βέβαια ίσως οδηγηθούμε σε άλλα μονοπάτια αλλά ίσως να αξίζει και τον κόπο
να το ψάξουμε...

Ευχαριστώ..

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
26-11-09, 09:06
Αγαπητοί συνταξιδιώτες το περιεχόμενο της ιστορίας έχει δημοσιευθεί 7 χρόνια πριν το ΟΥΡΑΝΤΙΑ εδώ στην ταπεινή ελλαδίτσα, από ένα πολύ ταπεινό εκδοτικό οίκο (ΠΑΥΛΟΣ: www.pavlosbooks.gr) καμία σχέση με την Λιακόπουα μούρη δεν έχουμε. Ένας φίλος συγγραφέας τώρα τελευταία παρουσίασε στα ΜΜΕ το εν λόγω βιβλίο κοιτάξτε το κατωθι link:

http://www.youtube.com/watch?v=9Rkoyw4wDLM

Μέσα από την ΚΑΡΔΙΑ μου σας ευχαριστώ για την συμμετοχή σας.

Ενώχ
26-11-09, 12:24
Αρκετά ενδιαφέρουσες οι απόψεις...
ως υποθέσεις εργασίας!

Θα χωρίσω την απάντησή μου σε 4 μέρη
για να μπορέσω και να απαντήσω καλύτερα
αλλά και να μου απαντήσετε καλύτερα (εφ' όσον
το θέλετε).


1) Αδάμ και Εύα
Καταρχάς... αφού θα "μελετήσουμε" κάτι που αναφέρεται
σε ένα συγκεκριμένο βιβλίο, θα ήταν καλό να δούμε τι
λέει το βιβλίο αυτό και όχι άλλα.. "παράπλευρα"..

Έτσι, το πρώτο όνομα της γυναίκας του Αδάμ ήταν
Ζωή (δεν μπορώ να κάνω παράθεση αυτή τη στιγμή
εδάφιο και κεφάλαιο, αλλά είναι στη γέννεση, το πρώτο
βιβλίο της Π.Δ.)

Λίγες σειρές παρακάτω, ο "συγγραφέας" του Κεφαλαίου
ονομάζει την γυναίκα Εύα.


2)Γνώση
Κάποιος παραπάνω (ή σε προηγούμενη σελίδα) έγραψε πως
η γνώση είναι δύναμη και δεν πρέπει να την έχουν όλοι...
(είτε εντός είτε εκτός εισαγωγικών το "δεν πρέπει")

Το point δεν είναι η δύναμη της γνώσης, διότι η δύναμη
από μόνη της δεν συνεπάγεται και την άσκησή της. Θέλει
και το κατάλληλο "μέσο".

Ο κύριος λόγος της "προφύλαξης" της γνώσης είναι η ευθύνη
και οι υποχρεώσεις που φέρει η απόκτηση της γνώσης.

Κάτι που εντέχνως αποκρύπτεται και από τους πολέμιους των/της
θρησκειών/θρησκείας αλλά και από τους προασπιστές!
(κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον στο συμπέρασμα
οτι ίσως τα αντίθετα στρατόπεδα δεν είναι και τόσο αντίθετα)

Και όταν λέω ευθύνη και υποχρέωση... δεν λέω για κάποια
ανώτερη ηθική ή ό,τι άλλο....

3)Πίστευε και μη....
Τελικά, όσο περνάει ο καιρός... ανακαλύπτω αφενός την σοφία
της γλώσσας μας και αφετέρου την σοφία της φράσης αυτής...

Ούτε με κόμμα είναι ούτε χωρίς!

Είναι και τα δύο!

Όσο για το Πίστευε, και μη ερεύνα

θα ήθελα να σας θυμίσω ένα παραμυθάκι...

εκείνο με το παιδί, τον πατέρα και τον γάιδαρο.
Που πηγαίνανε ένα ταξίδι.

Στην αρχή ήταν πάνω στον γάιδαρο μόνο ο γιος αλλά
επειδή ο κόσμος το σχολίασε κατέβηκε ο γιος και ανέβηκε
ο πατέρας.
(-Μα τι γιος είναι τούτος, αφήνει τον πατέρα του να πηγαίνει
με τα πόδια και εκείνος με το γάιδαρο)

Ύστερα, επειδή ο κόσμος το σχολίασε, κατέβηκε ο πατέρας
και πηγαίνανε και οι δύο με τα πόδια και τραβάγανε και το
γαιδούρι.
(-Μα τι πατέρας είναι τούτος, αφήνει τον γιο του να πηγαίνει
με τα πόδια και εκείνος με το γάιδαρο)

Μετά, επειδή ο κόσμος το ξανασχολίασε, ανεβήκανε και οι δύο
πάνω στο γαιδούρι.
(-Μα καλά, χαζοί είναι; Έχουν το γάιδαρο και εκείνοι πάνε με τα πόδια;)

Στο τέλος, ο γάιδαρος τα 'φτυσε και ψόφησε.

Εάν.. πιστεύανε, και δεν ερευνούσαν, θα το είχαν το γαιδούρι!

4)Συνοψίζοντας
Έτσι, αφενός ούτε ο όφις ούτε και το ζευγάρι τιμωρήθηκαν...
και αφετέρου το πιστεύεις, και να μην ερευνάς αλλά και το
είτε πιστεύεις είτε όχι, να ερευνάς, είναι χρήσιμα.

Αυτό που γίνεται... είναι απλά ένας μηχανισμός της φύσης..
μια δικλίδα, που πολύ σοφά δεν αφήνει τους πάντες να το
κατανοήσουν...

και ούτε πρόκειται.. είτε τους το πει κάποιος, είτε όχι!

Άρτεμις
26-11-09, 14:10
Εάν.. πιστεύανε, και δεν ερευνούσαν, θα το είχαν το γαιδούρι!

Μήπως το κατάλαβες λάθος; Οι άνθρωποι δεν ερευνούσαν τίποτα αλλά πίστευαν ότι τους έλεγαν οι περαστικοί που συναντούσαν.

Ενώχ
26-11-09, 18:00
Μήπως το κατάλαβες λάθος; Οι άνθρωποι δεν ερευνούσαν τίποτα αλλά πίστευαν ότι τους έλεγαν οι περαστικοί που συναντούσαν.

Ξεπερνώντας το οτι είναι απλά ένα παραμύθι...
και έχει συμβολικό χαρακτήρα....

και έτσι, θα μπορούσε κανείς να πει:
-Γιατί ο Φαέθων δεν φώναξε τον πατέρα του
να τον βοηθήσει παρά μόνο "έκαψε" την γη

ή στο εν λόγω παραμύθι, θα μπορούσε να πει:
-Γιατί δεν παίρναν' το άλογο;

ή

-Γιατί δεν παίρναν' δεύτερο ζωντανό;

Μπορώ με σιγουριά να πω,
πώς εγώ για μένα δεν το κατάλαβα λάθος.

Εάν εσύ ήθελες να καταλάβεις κάτι άλλο, φυσικά
και μπορείς και έχεις κάθε ελευθερία να το κάνεις.

Όπως είπα και σε άλλο post μου,
εφόσον η φύση έχει δώσει δικαίωμα ύπαρξης σε τόσες
διαφορετικές οντότητες.... ποιος είμαι εγώ που θα θελήσω
να αλλάξω την γνώμη κάποιων...

εάν δεν το θέλουν;

Trithemius
27-11-09, 16:18
εφόσον η φύση έχει δώσει δικαίωμα ύπαρξης σε τόσες
διαφορετικές οντότητες.... ποιος είμαι εγώ που θα θελήσω
να αλλάξω την γνώμη κάποιων...

εάν δεν το θέλουν;
Δεν είναι μόνον θέμα πρόθεσης αλλά κυρίως θέμα του αν αξίζει να αλλάξεις τη γνώμη σου και οι λόγοι που μπορεί να οδηγούν τον καθένα σε μία τέτοια απόφαση είναι διαφορετικοί, μου αρκεί όμως κάποιοι να θεωρούν την αλλαγή ως πιθανότητα από το να την έχουν απορρίψει εκ γεννέσεως...

Ενώχ
27-11-09, 21:53
Δεν είναι μόνον θέμα πρόθεσης αλλά κυρίως θέμα του αν αξίζει να αλλάξεις τη γνώμη σου και οι λόγοι που μπορεί να οδηγούν τον καθένα σε μία τέτοια απόφαση είναι διαφορετικοί, μου αρκεί όμως κάποιοι να θεωρούν την αλλαγή ως πιθανότητα από το να την έχουν απορρίψει εκ γεννέσεως...

Άλλο η πιθανότητα.. και άλλο οι παράγοντες που θα οδηγήσουν εκεί....
Εμένα μου αρκεί αυτό που έχω αποφασίσει για μένα... για τους λόγους
που ήδη ανέφερα.

Και όλα αυτά.. χωρίς να σηκώνω το γάντι... και να αρχίσω να σχολιάζω
την ικανότητα του να κρίνει κανείς του παράγοντες ;)

Cheers!

Trithemius
27-11-09, 21:58
Άλλο η πιθανότητα.. και άλλο οι παράγοντες που θα οδηγήσουν εκεί....
Εμένα μου αρκεί αυτό που έχω αποφασίσει για μένα... για τους λόγους
που ήδη ανέφερα.

Και όλα αυτά.. χωρίς να σηκώνω το γάντι... και να αρχίσω να σχολιάζω
την ικανότητα του να κρίνει κανείς του παράγοντες ;)

Cheers!Συμφωνώ, άλλωστε αυτό είναι κάτι που αφορά στην άλλη πλευρά ;)

Anatolios
01-12-09, 01:34
Γενικά ολο μια καλοστημένη απάτη ...

Trithemius
01-12-09, 06:09
Γενικά ολο μια καλοστημένη απάτη ...Αναφέρεσαι στην ιστορία του Αδάμ και της Εύας; Καλό θα ήταν να αναπτύξεις την άποψή σου :)

Μπαμπης76
08-07-14, 16:51
Προκειται για μια μια πολυ ομορφη ιστορια που ξεκινησε πριν 6000χρονια,καθως ο Θεος δημιουργησε το ζευγος για να ζει αιωνια.Το μονο που επρεπε να κανουν ηταν να υπακουσουν τις εντολες του Θεου και ο παραδεισος δεν θα χανοταν ποτε και το μεγαλο τεστ ηταν το Δεντρο τησ γνωσης του καλου και του κακου.Τα παντα εχουν να κανουν με την υπακοη στον Θεος μας και οι προγονοι μας δυστυχως απετυχαν παταγωδως και αυτο εγινε γιατι πιστεψανε στα λογια του σατανα αντι του Θεου και την συνεχεια την ξερουμε ολοι.