PDA

Επιστροφή στο Forum : Υπόθεση Παιδιά του 1983 : Οι Έλληνες Indigo (Εκδόσεις ΔΙΟΝ)


beetlejuice
02-11-09, 00:45
http://www.metafysiko.gr/epik/37.jpg

Μετά από έναν και κάτι χρόνο έρευνας, διενέργειας συνεντεύξεων, συλλογής πληροφοριών και συγγραφής κειμένων, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την επικείμενη κυκλοφορία του πρώτου μου βιβλίου με τίτλο "Υπόθεση Παιδιά του 83: Οι Έλληνες Indigo"!

Πριν από λίγες ώρες επέστρεψα από τη Θεσσαλονίκη, όπου και μέσα στο Σαββατοκύριακο συμφώνησα με τον εκδοτικό οίκο ΔΙΟΝ (www.psarasbooks.gr) για την κυκλοφορία του έργου μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες (πολύ πιθανό να το δούμε στα ράφια των βιβλιοπωλείων και μέσα στο 2009 - κάτι που θα γνωρίζω πολύ σύντομα!)

Η ιδέα για τη συγγραφή του βιβλίου αυτού μου ήρθε κατά τη διάρκεια της τέλεσης των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων και πιο συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2008. Ένα μήνα αργότερα ξεκίνησα να παίρνω τις πρώτες συνεντεύξεις (κύκλος που ολοκληρώθηκε περίπου τον Μάρτιο του 2009) και παράλληλα να διαμορφώνω τον σκελετό του υπόλοιπου έργου. Η συγγραφή του πονήματος ολοκληρώθηκε στα τέλη του Αυγούστου του 2009, χρονική στιγμή που ξεκίνησε και η αναζήτηση για την εταιρία που θα εκδήλωνε ενδιαφέρον για την έκδοσή του.

Όμως ας παραθέσω λίγα πράγματα για το βιβλίο που πρόκειται να κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό και αναφέρεται στην πασίγνωστη εγχώρια θεωρία συνωμοσίας των "Παιδιών του 83 (http://metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=108) ":


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Πρόκειται για μια καθαρά δημοσιογραφική έρευνα, κεντρικό πυλώνα της οποίας αποτελούν οι 12 συνολικά συνεντεύξεις που περιέχονται σε αυτήν.

- Στόχος των συνεντεύξεων αυτών, ήταν εξ' αρχής να καλύψουν όλες τις πτυχές της υπόθεσης "Παιδιά του 1983", όπως αυτή παρουσιάστηκε μέσα από τα ελληνικά Μ.Μ.Ε (έντυπος τύπος, τηλεόραση, διαδίκτυο). Οι πτυχές αυτές περιλαμβάνουν τομείς που σχετίζονται με την αστροφυσική, την κοινωνιολογία, τη δημοσιογραφία, τη βιολογία, τη ψυχολογία, την αστρολογία, τη θρησκειολογία και τη συνωμοσιολογία.

- Οι συνεντεύξεις παρουσιάζονται σε δύο ξεχωριστά κεφάλαια:

- Κεφάλαιο 3 – Συνεντεύξεις και Δηλώσεις από Επιστήμονες και Ερευνητές (9 Συνεντεύξεις + 1 Δήλωση)

- Κεφάλαιο 4 – Συνεντεύξεις – Προσωπικές Εμπειρίες (2 Συνεντεύξεις)

Πιο αναλυτικά:

Κεφάλαιο 3

α) Συνέντευξη του Ι. Φουράκη (Συγγραφέας - Ερευνητής)

β) Δηλώσεις της Χ. Μπακούλα (καθηγήτρια παιδιατρικής κλινικής παν/μίου Αθηνών - υπεύθυνη έρευνας "Βιολογικά, κλινικά και γενετικά χαρακτηριστικά που προάγουν τη σωματική και ψυχική υγεία")

γ) Συνέντευξη του Ν. Σπύρου (καθηγητής Αστροφυσικής στο ΑΠΘ)

δ) Συνέντευξη της Μ. Τζάνη (καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών)

ε) Συνέντευξη του Κ. Χαρδαβέλλα (Δημοσιογράφος - παρουσιαστής της εκπομπής "Πύλες του Ανεξήγητου")

στ) Συνέντευξη της Κ. Γιώτη (Βιολόγος)

ζ) Συνέντευξη του Γ. Ιωαννίδη (Ψυχολόγος - Ψυχαναλυτής - αρχισυντάκτης περιοδικού Mystery)

η) Συνέντευξη της Μ. Ιωαννίδου (Αστρολόγος)

θ) Συνέντευξη του Μ. Καλόπουλου (Πρόεδρος Συνδέσμου Σκεπτικιστών Ελλάδας)

ι) Συνέντευξη του Θ. Βέμπου (Συγγραφέας - Ερευνητής)


Κεφάλαιο 4

Συνεντεύξεις της Τ. Λάσκαρη και Η. Παγώνη (γεννηθέντες τον Απρίλιο του 1983)

- Από κει και πέρα, πέρα από τον απαραίτητο Πρόλογο, στο Κεφάλαιο 1 γίνεται μια Εισαγωγή στις θεωρίες των Indigo Kids και των Παιδιών του 1983, που όπως είναι φυσικό "σπάει" σε δύο αντίστοιχα υποκεφάλαια.

- Στο Κεφάλαιο 2 παρουσιάζεται "Το χρονικό", ένα αναλυτικό ξετύλιγμα του κουβαριού της υπόθεσης «Παιδιά του 83», όπως αυτό παρουσιάστηκε: α) από τον Τύπο, β) από την Τηλεόραση και γ) από το Internet.

- Το Κεφάλαιο 5 αποτελεί ένα σημαντικό Παράρτημα με Φωτογραφικό Υλικό και έγγραφα ντοκουμέντα, αλλά και Σχετικά Κείμενα από τον Τύπο, όπου δημοσιογράφοι σε εφημερίδες και περιοδικά κατέθεσαν τη γνώμη τους για το όλο θέμα.

- Και αμέσως μετά τον Επίλογο, ακολουθεί το χρήσιμο κεφάλαιο των Πηγών και Παραπομπών στο διαδίκτυο που κρατά τον αναγνώστη συνδεδεμένο με κάθε πηγή πληροφοριών που σχετίζεται με το θέμα.

- Το βιβλίο κλείνει με ένα μικρό κεφάλαιο Σημείωσεων - Επεξηγήσεων σχετικά με όρους που συναντώνται μέσα στο έργο, γεγονός που βοηθά τον αναγνώστη να κατανοήσει ακόμα περισσότερο κάποια νοήματα και σκέψεις που εκφράζονται.


Αυτά είχα να παραθέσω και να μοιραστώ μαζί σας προς το παρόν. Όταν υπάρξουν νεότερα (ακριβής ημ/νία έκδοσης, εξώφυλλο κτλ), θα επανέλθω! Να αναφέρω τέλος πως η έκδοση αυτού του βιβλίου εκπληρώνει ένα όνειρο αρκετών ετών, ένα όνειρο που ανακοινώνεται σήμερα μέσα στους κόλπους της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού! :)


* Το group του βιβλίου στο facebook για πιο άμεση ενημέρωση -----> http://www.facebook.com/group.php?gid=123791302385&ref=ts

Fox_Mulder
02-11-09, 18:59
Μηνά τα συγχαρητήρια μου για την κυκλοφορία των "Παιδιών του 83", καθώς γνωρίζοντας εν μέρει τη δουλειά που έχεις κάνει στο θέμα δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι η έρευνα θα είναι εξαιρετική. Από δω και πέρα περιμένουμε ανυπόμονα την κυκλοφορία του!

Ακόμα πιο ενδιαφέρον βρίσκω το γεγονός ότι πρόκειται για μια αμιγώς δημοσιογραφική έρευνα, από τις ελάχιστες στο χώρο (προσωπικά θυμάμαι μόνο ένα παρόμοιο εγχείρημα σχετικά με την Ομάδα Έψιλον). Αυτό αναμφισβήτητα ανεβάζει αρκετά τον πήχη και ευελπιστώ να δούμε κι άλλες παρόμοιες δουλειές στο μέλλον για εξίσου φλέγοντα ζητήματα, τόσο από σένα όσο και από άλλους ερευνητές - δημοσιογράφους.

Καλή αρχή λοιπόν και περιμένουμε νέα!

Γιώργος Αδαμόπουλος

ΥΓ Να που η θητεία μπορεί να αποδειχθεί και παραγωγική :)

Solon Aimonas Eautou
03-11-09, 10:52
Κρίνοντας από την ποιότητα της έως τώρα δημοσιογραφικής δουλειάς του Μηνά στο χώρο της εναλλακτικής πνευματικής αναζήτησης, πραγματικά πιστεύω πως το πρώτο του βιβλίο θα αποτελέσει ένα από τα top-10 του παράξενου για το 2010. Απλά ρίξτε μία ματιά στα άτομα που κατάφερε να εντοπίσει και να πείσει (γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο) να πουν την άποψη τους πάνω σε ένα τόσο αμφιλεγόμενο και επικίνδυνο (για πιθανή κατακραυγή κ.λπ.) θέμα: ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, επιστήμονες, παιδιά του 83' κ.ά.

Το έχω πει και κατά το παρελθόν (ετοιμάζοντας το πρώτο "βιβλίο" του Μηνά που κυκλοφόρησε σε κλειστό κύκλο ανθρώπων): ο χώρος του παράξενου στην Ελλάδα έχει υπερφορτωθεί από ερευνητές της καρέκλας, δεν έχει όμως έναν δημοσιογράφο που να αφιερώσει το έργο του σε αυτόν. Ο Μηνάς μπορεί άνετα να εξελιχθεί στον μοναδικό εν ζωή δημοσιογράφο του παράξενου στη χώρα μας, μεταμορφώνοντας (ελαφρά ή σημαντικά, θα εξαρτηθεί από τις περιστάσεις) τον χώρο της εναλλακτικής πνευματικής αναζήτησης στην Ελλάδα. Στο χέρι του και μέχρι στιγμής κάνει κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση.

Παραθέτω τον επίλογο που του είχα γράψει στην μικρή αυτή -σπάνια πλέον- έκδοση:
"Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει απόψεις και εκτιμήσεις για τον χαρακτήρα και το έργο του Μηνά Παπαγεωργίου τα τελευταία 5 έτη, από εξαιρετικά θετικές έως τις πλέον χείριστες. Απόψεις από τα χείλη μερικών εκ των μεγαλύτερων και ιστορικών προσωπικοτήτων του χώρου μας, αλλά και από πνεύματα δραστήρια που κινούνται σε άλλες κατευθύνσεις και έτυχε κάποια στιγμή να συγκλίνουν μαζί μας.
Ως προς τις εκτιμήσεις για το χαρακτήρα του Μηνά δεν μπορώ να πω πολλά, μιας και είναι απόλυτα φυσιολογικό ένας άνθρωπος με μεράκι, στανιό και αγάπη για ένα μεγάλο -συνεργατικό- όραμα να συγκεντρώνει γύρω του πλήθος φίλων αλλά και εχθρών.
Ανάμεσα όμως στις εκτιμήσεις που έχω ακούσει για το πρόσωπο του είναι και η εξής: "έχει προσφέρει τίποτα επί της ουσίας στο χώρο της εναλλακτικής αναζήτησης;". Η απάντηση σ' αυτό το ερώτημα δεν είναι εύκολη.
Σίγουρα, παρά τα 6-7 έτη που ασχολείται ενεργά με την πνευματική αναζήτηση στην Ελλάδα, δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σημαντικό αριθμό ερευνών. Επομένως, δεν είναι ερευνητής. Επιπλέον, δεν έχει χαθεί επί μήνες μέσα σε βιβλία ώστε να προσφέρει μία εις βάθος ματιά σε κάποιο θέμα, μήτε έχει παρουσιάσει σταθερό έργο μέσω περιοδικών ή λοιπών εντύπων αφήνοντας το στίγμα του. Οπότε, μήτε συγγραφέας ή αρθρογράφος είναι.
Άρα τι; Τι έχει προσφέρει για το οποίο μπορούμε σήμερα να τον μνημονεύουμε; Και κάπου εδώ βρίσκεται η απάντηση μας.
Ο Μηνάς Παπαγεωργίου έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να παρουσιάσει δεκάδες συνεντεύξεις ανθρώπων που πριν την δραστηριοποίηση του δεν θα φανταζόμασταν ποτέ ότι θα δέχονταν να μιλήσουν για το παράξενο και τη μεταφυσική φιλοσοφία, έχει καλύψει σε αποκλειστικότητα δεκάδες γεγονότα στην Ελλάδα και το εξωτερικό που αφορούν το παράξενο, έχει αναλύσει ουκ ολίγες φορές και σχολιάσει την εκάστοτε εναλλακτική επικαιρότητα.
Επί της ουσίας, έχει καταφέρει να φέρει το παράξενο πιο κοντά στη mainstream ενημέρωση και τα ελληνικά ΜΜΕ, μπολιάζοντας το χώρο μας με απόψεις και γνώσεις σημαινόντων ανθρώπων, κάτι που κανένας άλλος δεν έχει καταφέρει.
Ο Μηνάς Παπαγεωργίου λειτουργεί ως δημοσιογράφος σε ένα χώρο πο υ ασφυκτιεί από δεκάδες αυτόκλητους ερευνητές και εκατοντάδες αμφιλεγόμενους συγγραφείς. Με λίγα λόγια, αποτελεί έναν από τους λίγους πραγματικούς δημοσιογράφους του παράξενου στην Ελλάδα και σίγουρα έναν εκ των σημαντικότερων εν ζωή.
Όντας λοιπόν μόλις 25 ετών [σ.σ. εν έτη 2008] και με ένα εξαίρετο ποιοτικό έργο στο βιογραφικό του, είναι φυσικό επακόλουθο ο πήχης για το μέλλον του να έχει τοποθετηθεί ψηλά. Και αν κατά το παρελθόν έχει σφάλει όσο λίγοι -σίγουρα εξαιτίας του πάθους που διακρίνει τον χαρακτήρα του αλλά κυρίως εξαιτίας του ότι τόλμησε να εκτεθεί ουκ ολίγες φορές- αυτό μόνο προς όφελος του δύναται να αποδειχθεί στο μέλλον, μιας και οι εμπειρίες που κέρδισε δεν είναι διόλου αμελητέες.
Σίγουρα, η κληρονομιά που καλείται να αφήσει πίσω του είναι στα δικά του χέρια. Ο δρόμος όμως προς την εκπλήρωση της, καθώς και η προστασία αυτής, δεν είναι μοναχικός. Και αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο εχέγγυο για ένα εξίσου λαμπρό μέλλον."
Μηνωϊκοί Διάλογοι, εκδόσεις TheSource, σελ. 218-219

Καλή αρχή λοιπόν Μηνά στα πρώτα σου βήματα στο χώρο του βιβλίου. Ευελπιστώ το νέο αυτό "είδος" εναλλακτικών ερευνών που προτείνεις στον ελληνικό εκδοτικό χώρο να βρει υποστηρικτές και ( γιατί όχι; ) μιμητές σύντομα. Αλλά φτάνουν τα λόγια, εδώ θα είμαστε ούτως ή άλλως και για τα επόμενα χρόνια ώστε να δούμε στην πράξη. :)

τόλμη πρωτοπορία συνέργια εξέλιξη

Φιλικά,
Νίκος.

Arrakis
03-11-09, 11:14
Μηνά, πολλά πολλά συγχαρητήρια! Το βιβλίο αυτό είναι μια αξιοσήμαντη προσθήκη στην ελληνική βιβλιογραφία του παράξενου, και η προσέγγιση σου ιδιαίτερα προσεγμένη και αντικειμενική.
Για ακόμη μια φορά μας έκανες περήφανους… το μόνο που μένει τώρα, είναι να δούμε ακόμη περισσότερα βιβλία-διαμάντια να βγαίνουν από την (ηλεκτρονική) πένα σου. :)

Ntemis
03-11-09, 15:51
Θεωρώ πως δε χρειάζεται να εξάρω, μέσω αυτής της απάντησης, το ήθος, τον επαγγελματισμό και το πάθος που διακρίνει τον Μήνα με ό,τι καταπιάνεται. Είναι πραγματικά εξαιρετικός ο τρόπος που αποτυπώνει στο χαρτί τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του.

Θα σταθώ περισσότερο σε κάτι που ανέφερε ο ίδιος ο Μηνάς, μέσω αυτής της ανάρτησης. Ότι η έκδοση αυτού του βιβλίου εκπληρώνει ένα όνειρο αρκετών ετών. Είναι μεγάλη υπόθεση το να καταφέρνεις να εκπληρώνεις τα όνειρα σου. Και είναι ακόμα πιο σημαντικό να εκπληρώνεις τα όνειρα σου υλοποιώντας πολλούς μικρούς στόχους, τον έναν μετά τον άλλον, έπειτα από σκληρή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια. Είμαι σίγουρος πως αυτό το βιβλίο γράφτηκε με πολύ κόπο αλλά και μεράκι, από έναν νέο (σε ηλικία) συγγραφέα που έχει ήδη δώσει αρκετά στο χώρο.

Εγώ, όμως, νιώθω χαρούμενος με τη πρόοδο του Μηνά για έναν ακόμα λόγο. Διότι έχω τη τύχη να είναι φίλος μου, από τα φοιτητικά μας κιόλας χρόνια, και να επηρεάζει θετικά το τρόπο σκέψης μου.

Και εις ανώτερα φίλε μου Μηνά.

Ophelia
04-11-09, 23:11
Μηνά πολλά συγχαρητήρια!
Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα το οποίο, κατά τη γνώμη μου, διαλέγεις να παρουσιάσεις με ένα σφαιρικό και ολοκληρωμένο τρόπο.
Είμαι σίγουρη πως θα είναι η αρχή μιας λαμπρής και πολύ δημιουργικής πορείας στο χώρο της αναζήτησης αλλά και των εκδόσεων!

Αναμένουμε με ανυπομονησία και την έκδοση του παρόντος βιβλίου, αλλά και όσων έχουν σειρά στο μέλλον!
;)

KANE
13-11-09, 12:54
H έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί από τον Μηνά για το συγκεκριμένο θέμα είναι πραγματικά τεράστια και της άξιζε απόλυτα η έκδοση ενός βιβλίου. Το θέμα που αναλαμβάνει να διαλευκάνει ο συγγραφέας του βιβλίου είναι ένα ακόμη "επικίνδυνο" θέμα το οποίο ακροβατεί μεταξύ της αλήθειας και της υπερβολής. Τέτοια θέματα χρειάζεται να αναλαμβάνονται από ανθρώπους σοβαρούς με λογική, γνώση, ήθος, υπευθυνότητα και μεράκι, αρετές τις οποίες κατά την ταπεινή μου γνώμη διαθέτει ο συγγραφέας που αποτελεί ένα σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα φαινόμενο της ερασιτεχνικής -έως σήμερα- δημοσιογραφικής έρευνας. Τα πράγματα που πρόκειται να δούμε μελλοντικά από τον συγκεκριμένο άνθρωπο είναι πολλά και εντυπωσικά, κάτι που γνωρίζει κάθε άνθρωπος που τον γνωρίζει προσωπικά και διαθέτει μια καλή εικόνα από τις δυνατότητές του. Προς το παρόν ας μείνω εδώ όμως.
Θα διαβάσω με περισσό ενδιαφέρον το νέο αυτό έργο του Μηνά Παπαγεωργίου και σίγουρα θα επανέλθω με τα σχόλια μου.



Φιλικά,

ELPINIKI
16-11-09, 14:35
Συγχαρητήρια Μηνά και απο εδώ!!!
Το βιβλίο όπως αναμένεται απο πολλούς "θα τα σπάσει!!!".
Εύχομαι και νέες επιτυχίες γιατί η συγκεκριμένη είναι δεδομένη. :)

beetlejuice
09-12-09, 00:19
Aφού ευχαριστήσω τους προλαλήσαντες για τα καλά τους λόγια, σας παρουσιάζω σήμερα το εξώφυλλο του βιβλίου το οποίο και εγκρίθηκε προ ολίγων ημερών από τις εκδόσεις ΔΙΟΝ! Η έκδοση του βιβλίου στα ράφια των βιβλιοπωλείων είναι πλέον κοντά!

Να ευχαριστήσω εδώ τον φίλο και συνάδελφο στην ομάδα Gateway Νίκο Κουμαρτζή για τη σχεδίαση του καλαίσθητου εξωφύλλου, γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτός ο κύκλος των ανθρώπων συνεργάζεται και αλληλοϋποστηρίζεται και εκτός των "τειχών" της Κοινότητας! :)

Ελπίζω να σας αρέσει!


http://i682.photobucket.com/albums/vv182/beetlejuice1983/paidia_tou_83cover.jpg

Solon Aimonas Eautou
09-12-09, 16:10
Στο εξώφυλλο προσπάθησα να βγάλω τη δυναμική του βιβλίου αυτού καθ' αυτού, της δουλειάς δηλαδή που έκανε ο Μηνάς. Απλά να σημειώσω εδώ πως πέρα από το περιεχόμενο, ακόμα και το εξώφυλλο είναι αποτέλεσμα διεθνούς συνεργασίας με την Ισπανίδα φωτογράφο María Amalia Orta León.
Ευπώλητο Μηνά... :) Χαίρομαι που κατάφερα να σχεδιάσω ένα εξώφυλλο που θα σε ευχαριστεί να το βλέπεις να εκπροσωπεί τη δουλειά σου. Δυστυχώς, δεν είναι όλοι οι συγγραφείς το ίδιο "τυχεροί"... :p

Φιλικά,
Νίκος.

Trithemius
09-12-09, 16:15
Δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από μία ολοκληρωμένη και πάνω απ' όλα αντικειμενική προσέγγιση στο θέμα. Πολλά συγχαρητήρια Μηνά αλλά και προς τον Solon για το εκπληκτικό εξώφυλλο! Ήδη έχω σχολιάσει "αλλού" πως νοιώθω ότι η κοπέλα στο εξώφυλλο είναι σαν να προσπαθεί να διαβάσει τις σκέψεις μου :eek:

beetlejuice
18-12-09, 00:54
Από χθες το βιβλίο έχει πάρει το δρόμο του για το τυπογραφείο μιας και ολοκληρώθηκαν τόσο η σελιδοποίηση, όσο και ο σχεδιασμός του εξωφύλλου και του οπισθοφύλλου.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Γενάρη, εκτός και αν γίνει το "θαύμα" και το δούμε μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας! Σε κάθε περίπτωση θα ενημερωθείτε σχετικά από εδώ.

Ακολουθεί το τελικό εξώφυλλο και οπισθόφυλλο! :)


http://i682.photobucket.com/albums/vv182/beetlejuice1983/paidiatou83.jpg

ELPINIKI
18-12-09, 08:30
Δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από μία ολοκληρωμένη και πάνω απ' όλα αντικειμενική προσέγγιση στο θέμα. Πολλά συγχαρητήρια Μηνά αλλά και προς τον Solon για το εκπληκτικό εξώφυλλο! Ήδη έχω σχολιάσει "αλλού" πως νοιώθω ότι η κοπέλα στο εξώφυλλο είναι σαν να προσπαθεί να διαβάσει τις σκέψεις μου
+1 wow!!! Καταπληκτικο το εξώφυλλο!
Περιμένουμε την κυκλοφορια του βιβλίου!
Ξανα πολλα συγχαρητήρια!

beetlejuice
23-12-09, 13:40
Ενημερώνω τους φίλους του φόρουμ ότι τα 500 πρώτα αντίτυπα του βιβλίου διατίθενται από σήμερα στο βιβλιοπωλείο Ψαράς (Φιλικής Εταιρίας 39) στη Θεσσαλονίκη!
Στα βιβλιοπωλεία της υπόλοιπης Ελλάδας, το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει από την επόμενη εβδομάδα! Προλάβαμε λοιπόν τη διάθεσή του μέσα στο 2009! :-)


Χαιρετώ! :)

Solon Aimonas Eautou
10-01-10, 15:18
Στο χθεσινό της φύλλο (Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010), η εφημερίδα Μακεδονία φιλοξένησε συνέντευξη του Μηνά Παπαγεωργίου με παρουσίαση του βιβλίου του "Υπόθεση Παιδιά του 1983: Οι Έλληνες Indigo". Παρακάτω παραθέτω εικόνες από το 2σέλιδο αφιέρωμα.
Να σημειώσω εδώ πως όλο και περισσότερα mainstream ΜΜΕ δείχνουν ενδιαφέρον και παρουσιάζουν μελέτες και εργασίες που πραγματοποιούνται στα ενδότερα της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού, κάτι που δείχνει πολλά... :)

(για ολόκληρο το κείμενο επισκεφθείτε τη σελίδα της εφημερίδας Μακεδονίας: http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=49461)

http://farm5.static.flickr.com/4028/4261717851_a2c3d501d3_o.jpg


http://farm3.static.flickr.com/2700/4262470636_2aec0c80e2_o.jpg

http://farm5.static.flickr.com/4060/4262470964_ef98518503_o.jpg

^Nocturnal^
11-01-10, 03:44
Πολύ καλή κίνηση για την εφημερίδα Μακεδονία και τη Σ. Μαργαριτίδου που αποδεικνύεται μια δημοσιογράφος που ενδιαφέρεται για την παρουσίαση του έργου νέων ανθρώπων γύρω από το παράξενο , το μεταφυσικό και το περίεργο (μιας και είναι η δεύτερη - αν δεν κάνω λάθος - παρουσίαση πονήματος μέλους της Κοινότητας)

Ας ελπίσουμε ότι το παράδειγμά της θα ακολουθήσουν και άλλες εφημερίδες και δημοσιογράφοι - όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, ώστε η εναλλακτική θεματολογία να μπει σε κάθε σπίτι της χώρας!