PDA

Επιστροφή στο Forum : Αγ. Γεώργιος

Xrysa15
02-11-09, 10:35
Γεια σας..Ειναι το πρωτο μου νημα εδω και θα ηθελα να μοιραστω μια προσωπικη μου εμπειρια μαζι σας.Ισως φανει ανοητο.Πριν 2 χρονια περιπου, υπεφερα πολυ απο μια ασθενεια, ευτυχως οχι σοβαρη.Καθως μια μερα κοιμομουν ειδα ενα ονειρο αν και ηταν μεσημερι.Ειδα στον υπνο μου τον Αγ.Γεωργιο.Με το φωτοστεφανο, με το αλογο του.Ολα κανονικα.Μου εγνεψε να παω κοντα του, μολις ομως πηγα να του πιασω το χερι, ξυπνησα αποτομα και αρχισα να τον ψαχνω, ρωτουσα τη μητερα μου να μου πει που ειναι.Ηταν τοσο ζωντανο αυτο το ονειρο.Τοσο παραστατικο, σαν να το ζουσα στην πραγματικοτητα.Περιττο να σας πω πως μεσα σε μια ωρα, ο πυρετος απ 38,5 επεσε με μιας και ολα τα συμπτωματα της ασθενειας εξαφανιστηκαν.Ισως ηταν μια παραισθηση του παιδικου μυαλου μου, το υποσυνειδητο?? Δεν ξερω πως να το εξηγησω.

aisopos
02-11-09, 12:17
οταν γεννηθηκα το 82 αρρωστησα βαρια . οι γιατροι με ειχαν ξεγραμμενο γιατι δεν πιστευαν οτι θα ζησω. ετσι και γω πεθανα 2 φορες και με επαναφερανε 2 φορες. ολα αυτα 40 ημερων. οι γονεις μου με πειρανε και με πηγανε στον αγιο δημητριο στη θεσσαλονικη να με ταξουν. οταν με φτασανε στην εκκλησια εσβυνα παλι και ζητησαν απτον αγιο να με σωσει. εφυγαν αμεσως και με πηγαν στο νοσοκομειο τησ θεσσαλονικης. οταν εφτασαν στη πορτα εμφανιστηκε 1 χοντρη κυρια που ειπε στους γονεις μου εγω θα το σωσω το παιδι. και με πηρε στην αγκαλια της. οι γονεις μου θυμουντε οτι η κυρια με παρεδωσε στους γιατρους . με εξετασανε και ειπαν οτι δεν προκειτε να ζησω και η μητερα μου τους ζητησε να μου δωσουν ενα υπνωτικο να πεθανω ηρεμος. το βραδυ περιμεναν ολοι να πεθανω αλλα ξυπνησα με ουρλιαχτα και ημουν υγιεστατος. ολοι οι γιατροι δεν πιστευαν αυτο που ειχε γινει. οι γονεις μου εψαξαν να βρουν τη νοσοκομα αλλα δεν υπηρχε ποτε σαυτο το νοσοκομειο. φιλικα δημητρης

ΙΑΝΕΙΡΑ
04-11-09, 20:44
Δεν είμαι θρησκόληπτη ή αυτό που λέμε βαθιά θρησκευόμενη. Ο Άι Γιώργης έχει εμφανιστεί στον ύπνο μου, είτε η εκκλησία του είτε ο ίδιος σε δυο δύσκολες στιγμές της ζωής μου και ΠΡΙΝ συμβούν κάποια γεγονότα, δηλαδή το βράδυ είδα το σχετικό όνειρο και την επόμενη μέρα συνέβη ό,τι συνέβη. Να σημειώσω ότι τίποτα δεν ήταν αναμενόμενο, έτσι ώστε να υποθέσω ότι έλαβα μια υποσυνείδητη προειδοποίηση. Στη συνέχεια, διαπίστωσα ότι για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα περίπου 2 ετών, βρισκόταν πάντα κάποια εκκλησία του σε μέρη που επισκεπτόμουν ή μου χάριζαν κάποια εικόνα του και γενικά πάντα ένιωθα την "παρουσία" του γύρω μου. Παρά την "εμφάνιση" του Αγίου, δεν έγινα καλύτερη Χριστιανή ή περισσότερο πιστή, και τελικά συνειδητοποίησα μέσα απ' αυτό το θέμα ότι με έχει "εγκαταλείψει" εντελώς τελευταίως!

Vasilis1818
01-05-10, 19:30
ΙΑΝΕΙΡΑ η γνωμη μου ειναι οπως σε ολους που βοηθαει ο αγιος γεωργιος μα και ο καθε αγιος... οτι εκτος απο να τον σωσει απο καποια αρρωστεια η απλα να τον βοηθησει και καποιο προβλημα του ειναι μεσα απο αυτο να καταλαβει οτι η θρησκεια μας ειναι ζωντανη και ναι μεν μερικοι ιερεις τα εχουν κανει χαλια ολα... παρολα αυτα υπαρχουν και ιερεις που ειναι σωστοι....
Μην κοιτατε λοιπον τι κανει ο καθενας...

Παιδια η θρησκεια μας ειναι ζωντανη και ας λενε μερικοι οτι ειναι ενα καλο στημενο κολπο κλπ κλπ... εχω βαρεθει να τα ακουω αυτα απο μερικους... Τοσες αποδειξεις εχουμε.. τοσα θαυματα γινονται σαν και αυτο της Xrysa15

ΙΑΝΕΙΡΑ καλο ειναι να αρχισεις να εισαι περισσοτερο πιστη.... Αν ημουν στην θεση σου θα ηταν τιμη μου και πραγματικα θα εκλαιγα που ηρθε σε μενα ενας αγιος.... Σκεψου το...

ΙΑΝΕΙΡΑ
03-05-10, 11:43
Αναρωτιέμαι αν ήμουν μια Κινέζα βουδίστρια ή μια Ιρακινή μουσουλμάνα, θα έβλεπα πάλι τον ίδιο Άγιο ή κάποιον "Άγιο" της αντίστοιχης θρησκευτικής "κουλτούρας";;;
Η αίσθηση του θείου είναι πολύ προσωπική για τον καθένα και τελικά ο τρόπος που το αντιλαμβανόμαστε αλλάζει με την πάροδο του χρόνου και ανάλογα με τις εμπειρίες που συλλέγουμε.
Δεν είναι ότι δεν πιστεύω σε μια "ανώτερη δύναμη"... Απλά δεν ξέρω πως να την ονομάσω...

Ermhs
03-05-10, 17:14
Αναρωτιέμαι αν ήμουν μια Κινέζα βουδίστρια ή μια Ιρακινή μουσουλμάνα, θα έβλεπα πάλι τον ίδιο Άγιο ή κάποιον "Άγιο" της αντίστοιχης θρησκευτικής "κουλτούρας";;;
Η αίσθηση του θείου είναι πολύ προσωπική για τον καθένα και τελικά ο τρόπος που το αντιλαμβανόμαστε αλλάζει με την πάροδο του χρόνου και ανάλογα με τις εμπειρίες που συλλέγουμε.
Δεν είναι ότι δεν πιστεύω σε μια "ανώτερη δύναμη"... Απλά δεν ξέρω πως να την ονομάσω...

Αν ισχύει η μετεμψύχωση και στο να καλυτερέψουμε, βιώσουμε καταστάσεις, πιστεύω ότι περνάς από όλα και τα γνωρίζεις όλα. Kοινό χαρακτηριστικό στης μεγάλες θρησκείες και εκκλησιές είναι η αγάπη και λύτρωση, όλοι έχουν αγγέλους, άγιους και ιεραρχία.. .. το τι θα έβλεπες στο όνειρο, είναι φυσιολογικό ο εγκέφαλος να το μεταφράζει με αυτά που γνωρίζεις.. ένα μικρό κομματάκι της συνείδησης που μιλάμε εδώ και εκεί.. είναι και η παγκόσμια γνώση και εξέλιξη της ανθρωπότητας. (Το διαδίκτυο είναι κομμάτι της συνείδησης που δεν αρέσει σε πολλούς! )

Ακόμη και εμείς πλέον οι χριστιανοί γνωρίζουμε όλες τοις θρησκείες και διαλέγουμε.. Το ίδιο και οι βουδιστές, μουσουλμάνοι, κτλ. Το αν ζεις στο ΑΝ, χάθηκες. είναι όπως το είπες.. Προσωπικό και ανάλογα με αυτό που έχεις εσύ καταφέρει να γνωρίσεις, πιστέψεις μέσα από όλες αυτές τοις εμπειρίες, επιλεγεις.

τώρα αν εσύ σκέπτεσαι αν ήσουν μουσουλμάνα η βουδίστρια, μην το σκέπτεσαι καν.. γίνε

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ζουν Ελλάδα και ανήκουν σε άλλες εκκλησιές!..

2 φορές με έχουν σώσει και εμένα, ένας άγγελος και 3 παρεμβάσεις στο παρά τρίχα που λέμε.. Τουλάχιστο θέλω να πιστεύω ότι ήταν παρεμβάσεις και όχι η σύμπτωση τις σύμπτωσης.

ΙΑΝΕΙΡΑ
03-05-10, 18:50
Νομίζω ότι η γνώση μας στις θρησκείες (συμπεριλαμβανομένου και του Χριστιανισμού) είναι επιφανειακές... Γίναμε Χριστιανοί όχι μέσα από μια διαδικασία κριτικής θεώρησης και συνειδητής επιλογής, αλλά γιατί έτσι αποφάσισαν οι γονείς μας...
Η ερώτηση που έκανα "αν ήμουν Κινέζα ή Ιρακινή" είναι καθαρά ρητορική και θέλω να πω ότι εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο που δεν είναι Χριστιανοί, έχουν ανάλογα βιώματα (ή ακόμη και πιο έντονα) από τα δικά μου και μέσα απ' αυτά αντιλαμβάνονται την ύπαρξη μιας ανώτερης δύναμης που εκείνοι αποκαλούν "Αλλάχ" κι εμείς "Χριστό"...

Ermhs
03-05-10, 20:41
Από την ηλικία των 15 και έπειτα δεν είναι δικαιολογία αυτό και πέρα από αυτό; 1000 φορές που γεννήθηκα χριστιανός παρά ισλαμιστής σε έναν Που αποκαλούν Αλλάχ και ο Αλλάχ το μόνο που κάνει είναι να προωθεί την καταστροφή άλλων ανθρώπων.. Αν γεννιόμουν Τουρκία η συνείδηση μου ΔΕΝ θα μου επέτρεπε ούτε καν να διανοηθώ να πιστεύω σε κάτι τέτοιο αποτρόπαιο..

Όσο για τον βούδα, μην ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί διαφέρουν από τον χρηστό που είπε ότι είναι εκείνος, σε αντίθεση ότι θα έρθει εκείνος.. Άλλο προφήτης άλλο θεός και ας θεοποιείτε.. αγιοποιείτε.

Τον δέχομαι τον βούδα ως προφήτη τις ανατολής.. έπραξε πολύ καλά να αφήσει την χλιδή και να βγει στους δρόμους να διδάξει αυτά που του μάθαιναν πίσω από τους τοίχους τον παλατιών και αυτά που αντιλήφτηκε στην πορεία του..Δίδαξε ότι δίδαξαν και οι δικοί μας, δεν διαφέρει σε κάτι!! Τον παραδέχομαι και σίγουρα θα άναβα ένα κεράκι στον ναό του. Δεν βρίσκω όμως ΚΑΝΕΝΑ ουσιώδη λόγο να απαρνηθώ την θρησκεία μου ούτε για τον Αλλάχ ούτε για τον βούδα αλλά ούτε και για τα υπόλοιπα..

Η Ελλάδα αγαπητή είναι μια στάλα στον ωκεανό ως χώρα. Έξω αν πας θα δεις ότι ο καθένας πιστεύει αυτό που πραγματικά θέλει..Όπου θέλει ΚΑΙ ΠΟΤΕ δεν αναρωτάτε αυτό που εσύ ρωτάς.. ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς και εσύ τι πραγματικά θες. Είναι αυτό που έγραψα ποιο πάνω..! Το πας πολύ σε φιλοσοφία αλλά πραγματικά είναι λάθος μονοπάτι.. πλανιέσαι στο τέλος, δεν θα βρεις ούτε έναν αρχαίο ημών πρόγονο να φιλοσοφεί στο αν ήμουν, αν έκανα, αν γεννιόμουν.. Εκτός αν δεν σου αρέσει που γεννήθηκες έτσι και θα έπρεπε να δουλέψεις πάνω εκεί. . (το γράφω αυτό εντελώς φιλικά)

Ειμαι θα ελεγα καλημενος με τον χριστιανισμό και το ότι κτίζω πάνω σε αυτό με δικες μου απόψεις για μερικά πράγματα που η εκκλησία κατά εμέ έχει λάθος (άλλο εκκλησία που διοικούν άνθρωποι και άλλο θεός) είναι και πάλι προσωπικό.
Καλό είναι να μην μετατραπεί το θέμα σε θρησκειολογία.. υπάρχει αυτό το θέμα σε άλλο τοπικ.

:p

Vasilis1818
03-05-10, 20:44
ΙΑΝΕΙΡΑ μην μπερδευεις την δικια μας θρησκεια με την μουσουλμανικη κλπ...
Αν οπως λες δεν το επελεξες εσυ αλλα οι γονεις σου πουεγινες χριαστινοι (και εχεις δικιο σε αυτο εξαλλου) τοτε μπορεις αν το θες να αλλαξει θρησκεια, δεν σε εμποδιζει κανεις.:)

Trithemius
03-05-10, 21:13
Ξεχνάτε όμως κάτι. Στην Ελλάδα, η προσωπική ενασχόληση με τον εαυτό μας και δη σε ζητήματα μεταφυσικής είναι απούσα ιδίως στις νεαρές ηλικίες, ακριβώς τότε που πλάθεται το μυαλό και η κριτική σκέψη των παιδιών, τα οποία λειτουργούνε όχι μόνον σαν νοητικά σφουγγάρια αλλά και με έντονο μιμητισμό σε τέτοια θέματα.

Όταν λοιπόν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, τα ερεθίσματα για να ασχοληθεί ένα παιδί με τέτοια ζητήματα, τότε μην περιμένετε πράξεις και αποφάσεις διαφοροποίησης στα 15 του... Σε αυτό είναι υπεύθυνη η εκκλησία σε σημαντικό βαθμό, όχι μόνον γιατί αποθαρρύνει την έρευνα (έως και τη δαιμονοποιεί) αλλά επιπλέον δεν χάνει ευκαιρία για να μετατρέψει τα σχολεία σε βολικά κατηχητικά μέσω του μαθήματος των θρησκευτικών, της πρωϊνής προσευχής, του περιοδικού εκκλησιασμού κλπ.

Στο σχολείο τα παιδιά μαθαίνουν το πως να μαθαίνουν... Και σε αυτή τη διαδικασία, είναι πλήρως απούσα η "εκθεση" των παιδιών σε διάφορες φιλοσοφίες και θρησκευτικά συστήματα. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Τα παιδιά είναι το μέλλον μίας χώρας και όταν τα έχεις γαλουχήσει κατάλληλα, σου εξασφαλίζουν το μέλλον που θέλεις να υπάρξει.

Επομένως, σε πολλές περιπτώσεις, το παιχνίδι είναι χαμένο ήδη από τα αποδυτήρια. Μην κοιτάτε που εδώ βρισκόμαστε όλοι για κοινούς πάνω-κάτω λόγους. Τα πραγματικά φόρα μεταφυσικών συζητήσεων είναι τα ζωντανά και σαφώς λείπουν από τα σχολεία. Εκεί βρίσκονται τα φυτώρια της σκέψης και αν εκεί τα παιδιά "ευνουχιστούν" σε ζητήματα εσωτερικής αναζήτησης, μάλλον η συνειδητοποίηση μίας λανθασμένης θρησκευτικής πορείας δεν θα έρθει ποτέ.

Σε αυτό, προσθέτω και τον ρόλο των ίδιων των γονέων που σε ελάχιστες περιπτώσεις εκθέτουν τα παιδιά τους σε τέτοια ζητήματα. Προσωπικά θεωρώ πως η καλύτερη εναρκτήρια οδός είναι ο συγκρητισμός που παραγωγικά οδηγεί σε συνειδητές επιλογές.

Ο φόβος της ατομικής επιλογής, της προσωπικής ευθύνης και της αποχώρησης από τη βολική μάζα είναι η αιτία της απροθυμίας μας προς διαφοροποίηση και αναζήτηση των θρησκευτικών μας επιλογών.

Επομένως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσον αφορά στην αλλαγή πορείας...

Ermhs
03-05-10, 21:48
Δεν θα το έλεγα!! 1 στα 3 παιδιά δηλώνουν άθεοι, άλλοι πιστεύουν στα λεφτά και καλοπέραση και στο τίποτα μετά από αυτό.. απλά συμπτώσεις.. σπάνια συναντώ θρησκευόμενα παιδιά.. Η μόνη παρατήρηση που μπορώ να κάνω, ότι δεν υπάρχουν άλλες θρησκείες Η κατακρίνονται και καταντούν κάτι σαν μυστικιστές , κριμένοι σε τρώγλες.. Καλά και κάνουν γιατί έχουν χυδαίους τρόπους στο να τραβαν πιστούς.. .. Ζω και επαρχεία!! Για κάντε ένα γκάλοπ.

Όμως σπανίζουν ακόμη και οι χριστιανοί. Διότι οι μεγαλύτεροι περναν αυτό το (προσωπικά) ανόητο μήνυμα για την εκκλησία, ενώ τυφλώνονται στο να αντιληφτούν ότι άλλο η εκκλησία που δίδαξε ο Χριστός και άλλο αυτό που έχει καταντήσει στο να βλέπουμε με 10-20-30-50 παπάδες. όλα στο ίδιο καζάνι
Να σημειώσω ότι από το 91 είναι σχέδιο των media να χτυπηθεί η εκκλησία.. Το λάθος της εκκλησίας είναι που δεν αφορίζει αμέσως αυτά τα εκτρώματα..Άλλο ένα κακό είναι ότι η εκκλησία μας δεν αναβαθμίζετε..!! Αλλά αν δούμε και τοις άλλες μεγάλες θρησκείες, τα ίδια είναι..Μόνο οι καθολικοί και ο κάθε πάπας που θα μπει..

Trithemius
03-05-10, 22:15
Δεν θα το έλεγα!! 1 στα 3 παιδιά δηλώνουν άθεοι, άλλοι πιστεύουν στα λεφτά και καλοπέραση και στο τίποτα μετά από αυτό.. απλά συμπτώσεις.. σπάνια συναντώ θρησκευόμενα παιδιά.. Ξέρεις, άλλο το να δηλώνεις άθεος από επιλογή και έρευνα και άλλο επειδή είναι cool και trendy μία τέτοια άποψη. Τα παιδιά μερικές φορές ακολουθούν τον μη προβλεπόμενο δρόμο απλά επειδή είναι διαφορετικός. Η έλλειψη παιδείας παραμένει όμως και οι αιτίες έχουν επισημανθεί...

Η μόνη παρατήρηση που μπορώ να κάνω, ότι δεν υπάρχουν άλλες θρησκείες Η κατακρίνονται και καταντούν κάτι σαν μυστικιστές , κριμένοι σε τρώγλες.. Καλά και κάνουν γιατί έχουν χυδαίους τρόπους στο να τραβαν πιστούς.. .. Ζω και επαρχεία!! Για κάντε ένα γκάλοπΟ όρος μυστικιστής δεν έχει απαραίτητα σχέση με τρώγλες κλπ.

Ermhs
03-05-10, 22:51
Ξέρεις, άλλο το να δηλώνεις άθεος από επιλογή και έρευνα και άλλο επειδή είναι cool και trendy μία τέτοια άποψη. Τα παιδιά μερικές φορές ακολουθούν τον μη προβλεπόμενο δρόμο απλά επειδή είναι διαφορετικός. Η έλλειψη παιδείας παραμένει όμως και οι αιτίες έχουν επισημανθεί....

Πιστεύω ότι η γνώση δεν έρχεται απαραίτητα μέσα από τα σχολεία και αν αναφέρεσαι στο σύστημα παιδείας των ελλήνων, όντος είναι για τον φούντο (Κάθε χρόνο αλλάζουν και δεν ξέρουν τι θέλουν να κάνουν), όσο για το σύστημα παιδείας έξω, είναι καθαρά επιλεκτική η μέθοδος . Μαθαίνεις αυτό που εκείνη θέλουν. Αν το πάρουμε πρακτικά, το ιντερνέτ είναι ένα μέσω εκμάθησης και μπορεί ο καθένας να ψάξει και να μάθει αν θέλει Και ανταλλάξει απόψεις με εκατομμύρια κόσμο με διαφορετικές κουλτούρες και πιστεύω.! Το σύστημα είναι αυτό που δεν το επιτρέπει διότι τους κοιμίζει από νωρίς.

Ο όρος μυστικιστής δεν έχει απαραίτητα σχέση με τρώγλες κλπ.

Όχι δεν έχει απαραίτητα σχέση, αλλά εγώ αναφέρομαι σε αυτές τις τρώγλες συγκεκριμένα.

Ermhs
03-05-10, 23:27
Ένα μικρό σχόλιο.. ότι γραφώ περνά από αυτόματο ορθογράφο και πολλές φορές επιλέγει λάθος λέξη η ορθογραφικά είναι λάθος σε σχέση με αυτό που εγώ θέλω να πω.. :p

Vasilis1818
05-05-10, 11:28
ωραια τα λετε αλλα μηπως ξεφευγουμε λιγο απο το θεμα βρε παιδια??:D

ΙΑΝΕΙΡΑ
05-05-10, 21:48
Επιστρέφοντας στο θέμα, λοιπόν, πιστεύω ότι η "παρουσία" του Άι Γιώργη - όπως την βίωσα - ήταν η παρουσία μιας ανώτερης δύναμης που έγινε αντιληπτή λόγω της αυξημένης διαίσθησης ή ευαισθησίας που είχα εκείνη την περίοδο. Η ανώτερη αυτή δύναμη έγινε αντιληπτή από μένα που είμαι Χριστιανή ως Άι Γιωργης, ενώ για έναν Καθολικό θα γινόταν αντιληπτή ως Αγία Τερέζα...

Trithemius
05-05-10, 22:03
Δηλαδή εννοείς πως αναλόγως των θρησκευτικών καταβολών μας, τα εμφανιζόμενα πρόσωπα διαφέρουν; Αυτό μας οδηγεί σε δύο εκδοχές:

1η. Τελικά η εμφανιζόμενη "ύπαρξη" είναι ίδια για όλους, απλώς ανάλογα με την περίπτωση φορά διαφορετικό "προσωπείο". Αυτή η εκδοχή μας δίνει μία "παγκοσμιοποιημένη" ερμηνεία του κόσμου που μας περιβάλλει, ενός κόσμου κοινού για όλους που αναλόγως του δέκτη εκδηλώνεται διαφορετικά.

2η. Ο εγκέφαλός μας επιλέγει και καθοδηγεί την ερμηνεία των όσων αντιλαμβανόμαστε, ίσως σε τέτοιο βαθμό που σε αυτόν οφείλεται και η ίδια η σύλληψη αυτών των αρχετύπων. Αυτή η εκδοχή μας δίνει μία διαφορετική προσέγγιση στην "τοπολογία" του θεού και των εκδηλώσεών του, εκείνη που αποτελεί παράγωγο της εγκεφαλικής μας χημείας, κάτι που ως εκδοχή ήδη ξεκίνησε να ελέγχεται εργαστηριακά με πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα...

ΙΑΝΕΙΡΑ
06-05-10, 11:41
Συμφωνώ με το πρώτο. Ο Θεός είναι ένας για όλους, ανεξάρτητα από το ποια χαρακτηριστικά του δίνουμε ή από το πώς τον ονομάζουμε ή από το φιλοσοφικό πλαίσιο που στηρίζουμε την "ύπαρξή" του ή από ποια "οδό" τον προσεγγίζουμε ή τελικά από το ποιες ανάγκες καλύπτουμε μέσα από το σύστημα αξιών που η κάθε θρησκεία πρεσβεύει...

Vasilis1818
06-05-10, 21:01
Επιστρέφοντας στο θέμα, λοιπόν, πιστεύω ότι η "παρουσία" του Άι Γιώργη - όπως την βίωσα - ήταν η παρουσία μιας ανώτερης δύναμης που έγινε αντιληπτή λόγω της αυξημένης διαίσθησης ή ευαισθησίας που είχα εκείνη την περίοδο. Η ανώτερη αυτή δύναμη έγινε αντιληπτή από μένα που είμαι Χριστιανή ως Άι Γιωργης, ενώ για έναν Καθολικό θα γινόταν αντιληπτή ως Αγία Τερέζα...

ΙΑΝΕΙΡΑ πολυ λογικο αυτο που λες! Ομως σκεφτηκες γιατι ο Αγιος Γεωργιος και οχι καποιος αλλος Αγιος?

Θελω να πω οτι ναι ενταξει για εσενα ο Αγιος Γεωργιος και για εναν καθολικο η Αγια τερεζα...

Και γιατι να ειναι συγκεκριμενα ο Αγιος Γεωργιος και οχι καποιος αλλος Αγιος?
το εψαξες καθολου?

Στην αρχη λες οτι δεν ειναι μονο στον υπνο σου.. οτι εβρισκες σχεδον οπου πηγαινες (τυχαια αραγε?) ειτε εκκλησια του Αγιου Γεωργιου ειτε καποια εικονα του... Θελω να πω οτι δεν εμφανιστηκε 1 φορα στον υπνο σου να πεις ενταξει ισως ηταν η ιδεα μου η οτι φταιει η κατασταση που βρισκομουν... Εσυ λες οτι εμφανιστηκε 2 φορες και επιπλεον τον εβρισκες μπροστα σου για 2 ολοκληρα χρονια...

Δεν νομιζω λοιπον ολο αυτο να οφειλεται απο την κατασταση που βρισκοσουν...

αυτα ειχα να πω.

Ermhs
06-05-10, 21:13
Εγώ πάντα όταν έρχομαι σε επικοινωνία με άγιους, κτλ.. ρωτώ το όνομα τους. Αποτέλεσμα ταχτοποιούνται και δεν είναι κάτι που εγώ απλά υποθέτω η μεταφράζω.. εσύ?
Αναφέρομαι στα όνειρα.

Συνήθως τα προφητικά όνειρα, ξεφεύγουν από το φανταστικό και έχουμε κάποια συνείδηση στο να ρωτήσουμε 2-3 πράγματα.

ΙΑΝΕΙΡΑ
07-05-10, 10:27
Δεν είχα αναρωτηθεί ποτέ γι' αυτό που λες. Τώρα όμως που το αναφέρεις, νομίζω ότι ήταν ο Άγιος Γεώργιος και όχι κάποιος άλλος άγιος, γιατί από μικρή άκουγα από τη μητέρα μου ότι ο συγκεκριμένος Άγιος είχε "εμφανιστεί" στον παππού μου και τον προστάτευε από ένα σημείο της ζωής του και μετά.
Τώρα που το ξανασκέπτομαι, οι εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου στην Ελλάδα είναι πολύ περισσότερες από άλλων αγίων. Ίσως να έδωσα ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι συναντούσα εκκλησίες του συγκεκριμένου Αγίου, γιατί ήμουν επηρεασμένη από τα όνειρα.
Η ουσία είναι ότι ο Θεός είναι ένας για όλους και δε χρειάζεται να ερίζουμε μεταξύ μας για το ποιος είναι ο "αληθινός" και ποιος ο "γιαλατζί"... Εγώ τον έχω βρει μέσα μου και το τελευταίο που με απασχολεί είναι αν ονομάζεται "Χριστός", "Αλλάχ" ή "Βούδας".

Vasilis1818
07-05-10, 12:27
ΙΑΝΕΙΡΑ αυτην την στιγμη δεν μιλαμε για τον θεο αλλα για εναν Αγιο.
Για να λες οτι ειχε εμφανιστη και στον παππου σου και τον προστατευε για καποιο διαστημα τοτε δεν θα επρεπε να πιστευεις με τιποτα οτι ολο αυτο συμβαινει επειδη βρισκοσουν σε αυτην την κατασταση.

Τωρα μιας και επιασες το θεμα για τον θεο. Καθε θρησκεια πιστευει σε διαφορετικο θεο ΙΑΝΕΙΡΑ δεν το εχεις καταλαβει???
Θελω να πω οτι ο Αλλαχ ειναι 1 θεος... ο βουδας ειναι 1...
ο θεος ο δικος μας ειναι τριαδικος θεος. Δηλαδη 3 προσωπα και οχι 1.
Και επιπλεον καθε θρησκεια εχει τους δικους της νομους... Αλλα κανει η μια θρησκεια αλλα κανει η αλλη θρησκεια... αλλα πιστευει η μια θρησκεια αλλα πιστευει η αλλη θρησκεια...

Τωρα αν εσυ εχεις βρει εναν θεο μεσα σου καλο ειναι να ξεκαθαρισεις ποιος ειναι :)

Trithemius
07-05-10, 14:55
Κατ' αρχήν να αναφέρω τη θέση μου σχετικά με τους αγίους... Θεωρώ τραβηγμένο να μιλάτε τόσο άνετα και τόσο σίγουρα περί αγίων, τη στιγμή που κανείς δεν γνωρίζει τα πραγματικά φυσικά τους χαρακτηριστικά, επομένως οποιαδήποτε συσχέτιση με "αγίους" γίνεται καθαρά αρχετυπικά και τελικά κατά παραδοχήν.

Αυτά που αναφέρθηκαν ότι στα όνειρά σας ρωτάτε τους αγίους πως τους λένε κλπ έχουν προεκτάσεις τις οποίες δεν ξέρω κατά πόσο έχετε επεξεργαστεί...

Σχετικά τέλος με την άποψη του Βασίλη περί διαφορετικών θεών (ο Βούδας δεν ήταν θεός), πρέπει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλες οι θρησκείες του κόσμου και δη οι 3 αβρααμικές (ιουδαϊσμός, χριστιανισμός, μωαμεθανισμός), έχουν κοινά μεταξύ τους στοιχεία. Η μεταφυσική ώσμωση είναι παρούσα παντού μεταξύ των θρησκειών και πραγματικά δεν θα δυσκολευτείτε να το διαπιστώσετε αν ερευνήσετε τις βασικές τους θέσεις.

Βασίλη μπορεί μεν να υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ των θρησκειών αλλά οι γνωστότερες από αυτές, λίγο-πολύ πρεβεύουν τα ίδια πράγματα. Το πως και γιατί υπήρξε η όποια διαφοροποίηση, όπως επίσης και τυχόν καινοφανή στοιχεία μεταξύ τους, δεν αποτελεί μέρος του παρόντος θέματος. Το θέμα του αν κάθε θρησκεία λατρεύει διαφορετικό θεό είναι βαθύ και πλέον σε αυτό εμπλέκεται και η νευροθεολογία. Καλύτερα να το αφήσουμε για άλλη συζήτηση...

Vasilis1818
07-05-10, 15:47
Trithemiusοι αγιοι εμφανιζονται οπως τους εχουμε στις εικονες και ετσι τους αναγνωριζουμε.

Οσον αφορα τον βουδα δεν γνωριζω τι ηταν... βασικα δεν με ενδιαφερει καθολου.

Trithemius
07-05-10, 15:53
Trithemiusοι αγιοι εμφανιζονται οπως τους εχουμε στις εικονες και ετσι τους αναγνωριζουμε.Ακριβώς γι΄αυτό αναφέρω πως η σχέση μας με τους αγίους είναι αρχετυπική και εντυπώνεται στο μυαλό μας από την εικαστική έμπνευση κάποιου (όπως συμβαίνει και με τις οντότητες των επικλήσεων...). Επομένως, το ότι η παρουσία στην οποία μιλάς, ονομάζεται πχ άγιος Γεώργιος, είναι κάτι το συμπτωματικό και το ίδιο άνετα θα μπορούσε να ονομάζεται άγιος Νικόλαος ή Ονούφριος κλπ κλπ. Μάλιστα...

Οσον αφορα τον βουδα δεν γνωριζω τι ηταν... βασικα δεν με ενδιαφερει καθολου.Αφού λοιπόν δεν γνωρίζεις τι ήταν ο Βούδας επειδή δεν σε ενδιαφέρουν τα πρόσωπα λατρείας των άλλων θρησκειών, τότε πως συμπεραίνεις και δηλώνεις πως η κάθε θρησκεία λατρεύει τον δικό της (διαφορετικό) θεό? :confused:

Vasilis1818
07-05-10, 16:04
Μα αυτο λεμε φιλε μου.. Ο αγιος εμφανιζονταν στην κοπελα ειτε με εικονες ειτε με οπου πηγαινε εβρισκε και μια εκκλησια του...
Τωρα ειπε οτι τον ειδε και 2 φορες στον υπνο της.. Λογικα (με σιγουρια δεν μπορω να πω, ισοως μας πει η ιδια) ηταν αυτος επειδη αργοτερα (οπως ειπε) σχεδον παντου τον εβρισκε μπροστα της ειτε με εικονες ειτε με εκκλησιες...

Αφού λοιπόν δεν γνωρίζεις τι ήταν ο Βούδας επειδή δεν σε ενδιαφέρουν τα πρόσωπα λατρείας των άλλων θρησκειών, τότε πως συμπεραίνεις και δηλώνεις πως η κάθε θρησκεία λατρεύει τον δικό της θεό κι όχι όλες τον ίδιο, απλώς με διαφορετικό τρόπο η καθεμιά?

Ο διαφορετικος τροπος ποσο διαφορετικος ειναι?? μου φαινεται λιγο εως και πολυ δυσκολο ενω να πιστευουμε σε διαφορετικους θεους και συμβολα παρολα αυτα να πιστευουμε σε εναν θεο...
Δενξερω τι ακριβως ειναι ο βουδας αλλα ξερω οτι ειναι 1... εμεις πιστευουμε στον τριαδικο θεο ξαναλεω.

Trithemius
07-05-10, 16:10
Ο διαφορετικος τροπος ποσο διαφορετικος ειναι?? μου φαινεται λιγο εως και πολυ δυσκολο ενω να πιστευουμε σε διαφορετικους θεους και συμβολα παρολα αυτα να πιστευουμε σε εναν θεο...
Δενξερω τι ακριβως ειναι ο βουδας αλλα ξερω οτι ειναι 1... εμεις πιστευουμε στον τριαδικο θεο ξαναλεω.Κι όμως συμβαίνει ;) Πάντως διακρίνω ότι έχεις μία δική σου οπτική περί τριαδικότητας όμως αυτά πρέπει να συζητηθούν σε άλλο θέμα.

Vasilis1818
07-05-10, 16:15
Δεν πειραζει! εμεις να ειμαστε καλα:p

ΙΑΝΕΙΡΑ
07-05-10, 18:03
Δέχομαι παρά τις όποιες επιφυλάξεις έχω, ότι είναι πολύ πιθανό να υπήρξε εκείνη την περίοδο της ζωής μου μια "ανώτερη" ή "θεϊκή" παρουσία δίπλα μου για κάποιους λόγους που δεν μπορώ να δικαιολογήσω... Ίσως ήμουν πιο ευαίσθητη ή "ανοικτή" όπως έχω ήδη αναφέρει. Όμως, θεωρώ ότι η συγκεκριμένη παρουσία "ενδύθηκε" ουσιαστικά τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου Αγίου, για να μπορέσει να γίνει "αντιληπτή" και να είναι πιο οικεία σε μένα... Αν εμφανιζόταν στον ύπνο μου ένα τζαμί ή κάποιος με τουρμπάν, δε θα μπορούσα να το αντιληφθώ ως κάτι το "ιδιαίτερο", αφού θα ήταν ξένο προς τη θρησκευτική μου "κουλτούρα"...

ageras
07-05-10, 20:18
η αίσθηση του να ξέρουμε ότι κάποιον έχουμε κοντά μας προστάτη κι μας αγαπά είναι πολύ ελπιδοφόρο και δίνει παρηγοριά στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας που έχουμε oloi.to να ξέρω εγώ ότι έχω διπλα μου έναν άγιο είναι πολύ ελπιδοφόρο και γλυκό.πιστεύω όλοι έχουμε τον φύλακα μας που μας προστατεύει όταν τόχουμε ανάγκη. αυτά φαίνονται από σημάδια που αν τα αντιλαμβανόμαστε βλέπουμε τη παρουσία αυτού που είναι προστάτης άγιος μας .