PDA

Επιστροφή στο Forum : Για πρώτη φορά στην Ελλάδα!!!

OMEA
16-12-09, 01:25
Καταρχήν πολλά συγχαρητήρια για την καινούργια εμφάνιση και όχι μόνο του site σας.
Η Ομάδα Μεταφυσικών Ερευνών(Ο.Μ.Ε.Α) άλλαξε και έγινε AlphaResearchTeam!
H σκληρή δουλειά της ομάδας και η αφοσίωση εδώ και 5 έτη έφερε το θεμιτό αποτέλεσμα και σύντομα θα βλέπεται στην τηλεόραση για πρώτη φορά στην Ελλάδα αυτό που έπρεπε να είχαμε κάνει σαν Έλληνες εδώ και χρόνια.
Ευχαριστώ πολύ το site σας για την γνώση σας και ιδιαίτερα τον Κό Γιώργο Ιωαννίδη που μας έδωσε την ευκαιρία και μας έκανε μία υπέροχη συνέντευξη στο περιοδικό Mystery.
Μπορείτε πλέον να δείτε και μόνοι σας...
http://www.youtube.com/watch?v=J_StzvZz-RY

Με Εκτίμηση
AlphaResearchTeam

no slave
16-12-09, 02:13
βασιζομενος στην καλη μου πιστη,θα ηθελα να σας συγχαρω για την εξαιρετικη δουλεια σας και να σας ευχηθω καλη συνεχεια,την οποια περιμενω με ανυπομονησια!!

εις ανωτερα λοιπον... :)

OMEA
16-12-09, 02:19
Η Alpha Research Team σας ευχαριστεί και ελπίζει να φανεί αντάξια του Ελληνικού Πνεύματος.

Arrakis
16-12-09, 09:23
Ήταν την άνοιξη του 2008, όταν με χαρά συνάντησα τον Αλκιβιάδη που γεμάτος ζήλο και γνήσιο μεράκι για την έρευνα του παραφυσικού, μου μίλησε για τις επιτόπιες έρευνα της ομάδας τους, της πρώτης καλά οργανωμένης και πλήρως εξοπλισμένης ομάδας για ghost hunting στην Ελλάδα! Έτσι, μαζί με τον Γιώργο Αδαμόπουλο, φιλοξενήσαμε μια συνέντευξη των συντελεστών στο Mystery τ. 42.
Σε Αγγλία και Αμερική, τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια, οι εκπομπές ghost hunting γνωρίζουν τεράστια ανάπτυξη. Και δεν σας κρύβω πως αποτελεί και προσωπικό μου όνειρο που ίσως πραγματοποιήσω κάποτε. Η γνωστοποίηση λοιπόν αυτής της ομάδας, με χαροποίησε ιδιαίτερα τότε…
Φήμες που έφτασαν στα αυτιά μου τελευταία, ήθελαν την ομάδα ΟΜΕΑ να υπογράφει με μεγάλο ιδιωτικό κανάλι για την προβολή των ντοκιμαντέρ που έφτιαξαν. Ανυπομονούσα να δω τις φήμες αυτές να υλοποιούνται, γνωρίζοντας πως μετά τον Χαρδαβέλλα και τον Γκέλλερ, οι Έλληνες θα ήταν έτοιμοι να δεχτούν κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό!
Εύχομαι λοιπόν από καρδιάς, πολύ σύντομα να δούμε την εκπομπή των παιδιών στην μικρή οθόνη, κερδίζοντας την επιτυχία που τους αξίζει.
Τέλος, όπως είχα πει και τότε, θα επαναλάβω και σήμερα την ανοιχτή μου πρόταση για συνεργασία καθώς ο συγκεκριμένος τομέας του παραφυσικού με ενδιαφέρει έντονα και άμεσα!

OMEA
16-12-09, 20:17
Σας ενημερώνουμε ότι τα video χωρίζονται σε 2 μέρη.

Arrakis
16-12-09, 21:16
Κατάφερα να ξεκλέψω λίγο χρόνο και να δω ολόκληρο το οπτικό υλικό. Επιτρέψτε μου λοιπόν να κάνω ορισμένα (καλοπροαίρετα πάντα) σχόλια πάνω στα δυο video: νομίζω πως είναι λάθος να προβληθεί η σκηνή όπου ο Άγγελος κλωτσάει την πόρτα καθότι εύκολα μπορεί να παρανοηθεί αυτή η κίνηση, πως δηλαδή η ομάδα βανδαλίζει παρά εξετάζει τον χώρο που ερευνά! Όσον αφορά την δυσκολία του να ανοίξει… μπορεί πολύ απλά να έχει μαγκώσει από τον χρόνο.
Σχετικά με την κάτω πόρτα που κινείτε μόνη της… δυστυχώς η κάμερα δεν δείχνει όλες τις πλευρές της πόρτας παρά εστιάζει στο χερούλι, οπότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την περίπτωση μιας φυσικής αιτίας!
Σχετικά με την κίνηση της φωτεινής σφαίρας, στην εν λόγω διεύθυνση (http://parapsychology-gr.blogspot.com/2009/05/orbs.html) μπορείτε να βρείτε ένα πλήρες επεξηγηματικό άρθρο σχετικά με τα orbs! Ίσως αυτό να δυσαρεστήσει κάποιους, αλλά είναι καλό να ερμηνεύουμε το φαινομενικά ασυνήθιστο πρώτα με όρους φυσικής παρά απευθείας να ζητάμε να προσαρμόσουμε το γεγονός σε παραφυσικές έννοιες!
Τέλος… (όπως κουβεντιάζαμε νωρίτερα με τον Νίκο Κουμαρτζή) μας προβλημάτισε κάτι: γιατί ενώ είναι να δούμε –όπως ειπώθηκε– πολύ σύντομα το ντοκιμαντέρ αυτό στην τηλεόραση, σηκώθηκε το πιλοτικό επεισόδιο ελεύθερα στο δίκτυο;
Πέρα πάντως από τις παραπάνω παρατηρήσεις, θεωρώ πως είναι μια αρκετά καλή δουλειά που με ορισμένες προσθήκες θα μπορούσε να γίνει ισάξια με τις αντίστοιχες τηλεοπτικές σειρές του εξωτερικού.

Mallen
16-12-09, 21:44
τα λάθη είναι αναμενόμενα-ειδικά στην αρχή...
και τα λάθη υπάρχουν για να διορθώνονται και να υπάρχει ύστερη γνώση για αποφυγή τους στο μέλλον...
Να'μαστε ειλικρινείς: Για πρώτη τηλεοπτ. προσπάθεια, δεν μπορούμε παρά να ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο όλο εγχείρημα!!!!:)

OMEA
16-12-09, 22:23
Γιώργο καλησπέρα και καλές γιορτές και σε εσένα και στον Νίκο.
Βασικά να αρχίσουμε απο την τελευταία διαμάχη μας!Είπαμε δεν υπάρχει Παραφυσικό αλλά Μεταφυσικό!Το Παραφυσικό μας πάει αλλού!
Σε ευχαριστούμε πολύ σαν ομάδα για τα καλά σου λόγια και φυσικά θα είσαι ευπρόσδεκτος στην ομάδα μας.
Σε ότι αφορά στις παρατηρήσεις σας σχετικά με το video-pilot το ξενοδοχείο χωρίς να το υποβιβάζω είναι ένα τίποτα μπροστά σε αυτά που έχουμε βρεί.Και κυριολεκτώ πάνω σε αυτό που σου γράφω.Γνωρίζουμε απόλυτα τα λάθη της συγκεκριμένης έρευνας και σε καμία των περιπτώσεων δεν επαναλήφθηκαν στα επόμενα επεισόδια,εξάλλου μην ξεχνάς ότι η πόρτα έγινε το 2007!Άρα..κάτι πρέπει να έχουμε μάθει στα 23 επόμενα επεισόδια που έχουμε γυρίσει αλλά δεσμευόμαστε να τα βάλουμε πρίν την προβολή τους.
Ελπίζω να τα πούμε και από κοντά.

Αλκιβιάδης

Arrakis
16-12-09, 23:07
Άλκι, θα με συγχωρέσεις αλλά επιμένω!!
Επιστρατεύω δε το γνωστό λεξικό του Μπαμπινιώτη, σελ. 1340:

Παραφυσικός –ή –ό (για φαινόμενο) αυτός που δεν εξηγείται με τους γνωστούς φυσικούς νόμους, που αποδίδεται σε δυνάμεις που δεν ερμηνεύονται από την επιστήμη (πβ. λ. υπερφυσικός)
Ετυμ: απόδ. του αγγλι. Paranormal (νόθο συνθ.)

Η μεταφυσική είναι κλάδος της φιλοσοφίας που ασχολείται με την αναζήτηση της αρχής των πραγμάτων. Δεδομένου πως η αρχή μάλλον έχει την βάση της στον αφανή κόσμο, τότε και μόνο τότε αφορά συμβάντα που υπερβαίνουν τις αισθήσεις μας δλδ τα παράξενα φαινόμενα.
Το «παρα» στο παραφυσικό προέρχεται από το «παράλληλο», όχι από το «παρα φύσιν» όπως επιμένεις να πιστεύεις! Ναι, υπονοεί πως οι φυσικοί νόμοι την ώρα του παράδοξου συμβάντος αλλοιώνονται, αλλά δεν εννοεί κάτι το υποβιβαστικό!!

Trithemius
16-12-09, 23:13
Θα συμφωνήσω με τον φίλο Arrakis. Δεν υπάρχει όρος "μεταφυσική δραστηριότητα", καθώς πρόκειται για νοητική διεργασία και ασχολείται όπως γράφει και ο Arrakis με την αρχή των πάντων. Με ξένισε θα έλεγα που στο βίντεο ακούστηκε πως "επομένως εδώ έχουμε μεταφυσική δραστηριότητα" κλπ. Ενασχόληση με τη μεταφυσική ναι, δραστηριότητα όμως όχι...

ELPINIKI
17-12-09, 07:35
Καλή επιτυχία!:)
Μου άρεσε πάρα πολύ το βιντεάκι, ωραία σκηνοθεσία, καλοί διάλογοι που δεν κουράζουν και εστίαση στην έρευνα και όχι σε υποθέσεις. Πολύ καλό παιδιά. Μπράβο!
Θεωρώ πως το show του Γκέλλερ δεν έχει καμία σχέση τόσο σε ποιότητα όσο και σε θεματολογία με την εκπομπή-έρευνα του Κ.Χαρδαβέλλα και της Alpha Research Team. Πιστεύω πως καλό είναι να υπάρχει κάποιου είδους διαχωρισμός σε αυτό που προσφέρεται στο κοινό, ότι βαπτίζουν ως "μεταφυσική δραστηριότητα" δεν σημαίνει οτι είναι αναμφισβήτητα "μεταφυσική δραστηριότητα"...
Αναμένω τη συνέχεια!

Fox_Mulder
17-12-09, 14:58
Έχοντας γνωρίσει προσωπικά τα παιδιά (βλέπε και συνέντευξη στο Mystery), ας πω και γω δυό πραγματάκια.

Καταρχάς θεωρώ τουλάχιστον ατυχή την αντιπαράθεση για το ποιά λέξη αποδίδει καλύτερα ή σωστότερα τα εν λόγω φαινόμενα. Μάλλον χάνουμε την ουσία με το να στεκόμαστε σε ορολογίες και γλωσσικά ιδιώματα! Σαφώς και η "μεταφυσική" αποτελεί κλάδο της φιλοσοφίας, σαφώς και το "παραφυσικό" αποτελεί ευθεία απόδοση του όρου paranormal στα ελληνικά, απλά είναι γεγονός ότι η φράση "μεταφυσική δραστηριότητα" δεν ξενίζει, ούτε ακούγεται ιδιαίτερα εσφαλμένη και τελοσπάντων όλοι καταλαβαίνουμε το νόημα! Ενδεχομένως ο χαρακτηρισμός του φαινομένου ως "παραφυσικό" σε μια τηλεοπτική εκπομπή να ξενίσει κάπως τον θεατή καθώς παραπέμπει ευθέως στο "παρά φύσιν" (αν και όπως λέει ο Γιώργος δεν προέρχεται από εκεί) και συνεπώς δημιουργεί σεξουαλικούς συνειρμούς που ενδεχομένως να μην ταιριάζουν στον αέρα. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν και οι μεταφραστές του Paranormal Activity και το απέδωσαν ως "Μεταφυσική Δραστηριότητα" στα ελληνικά, όταν η ταινία βγήκε στις αίθουσες. Τελοσπάντων, απλά δε πιστεύω ότι αξίζει να σταθούμε σε αυτό γιατί μάλλον χάνουμε το δάσος.

Καταρχάς να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την επιλογή του χώρου της έρευνας. Το Ξενία είναι ένα ιστορικό κτίριο, με έντονη φημολογία που αγγίζει τα όρια του αστικού θρύλου. Η τοποθεσία του κτιρίου, το μέγεθος του καθώς και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται (ερειπωμένο εδώ και καμια 20αρια χρόνια, λεηλατημένο κτλ) συντηρούν τις φήμες περί στοιχειώματος ενώ η "βαριά" του ιστορία τις ενισχύει στο μέγιστο βαθμό. Υπήρξε για πολλά χρόνια το ν.1 σανατόριο της Αθήνας μαζί με το "Σωτηρία", ενώ λέγεται ότι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι πέθαναν νοσηλευόμενοι στο Ξενία. Αν ο αριθμός ακούγεται υπερβολικός, να αναφέρω ότι η Ελλάδα , στα πρώτα 30 χρόνια του 20ου αιώνα, είχε 1.000.000 θύματα φυματίωσης, δηλάδή περίπου 30-40.000 το χρόνο! Αυτό είναι και το μεγάλο συν του Ξενία σε σχέση με τα πιο γνωστά "στοιχειωμένα" κτίρια της χώρας: είναι ένα μέρος στο οποιο αναμφισβήτητα υπήρξε πόνος και θάνατος στο μέγιστο βαθμό.

Στα της έρευνας τώρα. Αν και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης είχα την τύχη να δω ένα μέρος από το υλικό του Ξενία, εδώ είδα μια ολοκληρωμένη προσέγγιση Ghosthunting, με "πρόλογο" - ιστορικά στοιχεία, έρευνα και ευρήματα. Σαφώς και το βίντεο δεν είναι τέλειο αλλά η ομάδα είναι σε καλό δρόμο, έχοντας ως πρότυπο αντίστοιχες εκπομπές του εξωτερικού. Από όσο γνωρίζω και αφήνοντας εκτός τις διαφαινόμενες τηλεοπτικές προοπτικές, είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα με πλούσιο τεχνικό εξοπλισμό επιχειρεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Αυτό από μόνο του είναι ενθαρρυντικό, καθώς θεωρώ πως σα χώρα δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από χώρες τύπου Αγγλίας, που έχουν φθάσει στο σημείο να εκμεταλλεύονται εμπορικά (!) τα παραφυσικά τους φαινόμενα - βλ. Paranormal Tourism, στοιχειωμένα ξενοδοχεία που προσφέρουν κρεβατια σε ερευνητές κτλ. Απλά στην Ελλάδα ο χώρος του μεταφυσικού - παραφυσικού - όπως θέλετε πείτε το, δεν έχει αναδειχθεί με τον κατάλληλο τρόπο και αναλωνόμαστε σε Ομάδες Ε, Ολύμπιους και New Age θεωρίες, τη στιγμή που το κλασικό παραφυσικό μένει στην αφάνεια. Άντε που και που βγαίνουν στη δημοσιότητα αναφορές για στοιχειωμένα σπίτια σε Β. Όλγας, Καστέλλα και Πικέρμι αλλά μέχρι εκεί. Δηλαδή όλοι θα πουν "το τάδε σπίτι είναι στοιχειωμένο" αλλά ελάχιστοι έχουν αποπειραθεί να διαπιστώσουν την εγκυρότητα του ισχυρισμού ιδίοις όμμασι. Από αυτή την άποψη και αφήνοντας εκτός όλα τα άλλα, η δουλειά της Ομάδας αξίζει τη στήριξη του χώρου.

Εξηγήσεις για τα όσα προβάλλονται στα 2 βίντεο μπορούν να υπάρξουν παμπολλες και δε θα ήθελα να σταθώ σε αυτό καθώς θεωρώ πως δεν είναι και η ουσία.Μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο μπορεί να δώσει καμιά δεκαριά διαφορετικές ερμηνείες στο evp που ακούγεται καθαρά στο βίντεο, αλλά αυτό δε παύει να αναιρεί το ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα από τα ελάχιστα "ντόπια" evp που έχουν βγει στη δημοσιότητα. Από ότι καταλαβαίνω, η ομάδα δεν ενδιαφέρεται να ερμηνεύσει με επιστημονική ακρίβεια τα δεδομένα που καταγράφει (άλλωστε αυτό θα απαιτούσε και την παρουσία ειδημόνων στο βίντεο) αλλά μάλλον να επιβεβαιώσει την ύπαρξη ή όχι συγκεκριμένων φαινομένων σε ένα χώρο. Το evp ακούγεται πεντακάθαρα. Το τι ακριβώς είναι το ας το ερμηνεύσει ο καθένας με όποιον τρόπο θέλει. Το ίδιο ισχύει και για τα orbs: μπορεί να είναι μια φωτεινή σφαίρα παραφυσικής προέλευσης, μπορεί να είναι έντομο, μπορει και σφάλμα στο βίντεο ή δε ξέρω και γω τι άλλο. Ό,τι και να είναι όμως δεν παύει να είναι ένα orb και μάλιστα από τα καλύτερα ελληνικά που έχω δει! Προσωπικά, αυτό θέλω να δω από την εκπομπή: να καταγράφει ελληνικά ανεξήγητα φαινόμενα και να τα προβάλλει στο κοινό. Αν αυτό συμβεί και έστω και ένας άνθρωπος ορμώμενος από τα όσα είδε αμφισβητήσει κάποια πράγματα που συμβαίνουν γύρω του και θελήσει να ερευνήσει ή να διαβάσει μόνος του, έστω και αν απομυθοποιήσει πλήρως τα εν λόγω φαινόμενα, τότε για μένα η εκπομπή θα είναι επιτυχημένη. Όπως επιτυχημένη θα είναι αν έχει ας πούμε 0,5% τηλεθέαση αλλά την επόμενη μέρα σηκωθούν 20 άτομα από τα κρεβάτια τους και πουν "ρε παιδιά μήπως πραγματικά δεν ξέρουμε την πόλη που ζούμε; Μήπως δεν αρκεί να ξέρουμε το που είναι το ΙΚΑ, η εφορία και το περίπτερο, αλλά καλό θα ήταν να μάθουμε και πέντε πράγματα για την άγνωστη πόλη; Την πόλη των στοιχειωμένων (;) σπιτιών, των παράξενων μνημείων και αγαλμάτων, των ιστορικών χώρων που έχουν μείνει στην αφάνεια;" Αν αυτοί λοιπόν βγουν έξω και αναζητήσουν δυό-τρία στοιχεία, κοιτάξουν πηγές, επισκεφθούν και μέρη που όλοι τα ξέρουν αλλά κανείς δε τα επισκέπτεται, τότε θα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Και εννοείται πως δεν αναφέρομαι μόνο στα στοιχειωμένα σπίτια: αυτά είναι η κορυφή του παγόβουνου. Πόσο ξέρουμε άραγε την πόλη γύρω μας; Την Ελλάδα γενικά;

Κλείνοντας το μακροσκελές ποστ, θα ήθελα να αναφέρω κάτι ΠΟΛΥ σημαντικό. Η ομάδα είναι άρτια εξοπλισμένη και έχει εμπειρία σε αυτό που κάνει. ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν πρέπει να γίνουμε μιμητές με την κακή έννοια και να πούμε "πάμε να κάνουμε τους Ghostbusters", γιατί στα στοιχειωμένα μέρη υπάρχουν και χειροπιαστοί κίνδυνοι όπως τρύπες στο πάτωμα, τοίχοι ετοιμόρροποι κτλ. Θέλει ΜΕΓΑΛΗ προσοχή σε ερειπωμένα μέρη, κατάλληλο εξοπλισμό, γνώσεις προσανατολισμού και πλήρη συναίσθηση του φυσικού κινδύνου. Οπως και να το κάνουμε, ένα σπασμένο πόδι είναι πολύ πιο πιθανό να συμβεί από μια συνάντηση με τον Casper ή τα φιλαράκια του! Και εννοείται πως ΚΑΝΕΙΣ ανήλικος δεν πρέπει να επιδιώξει να επισκεφθεί ένα τέτοιο μέρος. Θεωρώ αυτονόητο το γεγονός πως η ομάδα στις εκπομπές της θα συμπεριλάβει τέτοιες προειδοποιήσεις, για να μην έχουμε δυσάρεστα γεγονότα..

Γ. Αδαμόπουλος

OMEA
17-12-09, 21:32
Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι είναι ένα απόσπασμα απο την εκπομπή και οχι όλη η εκπομπή!Επίσης είναι 2 τα video.

ΑlphaResearchTeam

Trithemius
17-12-09, 21:50
Καταρχάς θεωρώ τουλάχιστον ατυχή την αντιπαράθεση για το ποιά λέξη αποδίδει καλύτερα ή σωστότερα τα εν λόγω φαινόμενα. Μάλλον χάνουμε την ουσία με το να στεκόμαστε σε ορολογίες και γλωσσικά ιδιώματα! Σαφώς και η "μεταφυσική" αποτελεί κλάδο της φιλοσοφίας, σαφώς και το "παραφυσικό" αποτελεί ευθεία απόδοση του όρου paranormal στα ελληνικά, απλά είναι γεγονός ότι η φράση "μεταφυσική δραστηριότητα" δεν ξενίζει, ούτε ακούγεται ιδιαίτερα εσφαλμένη και τελοσπάντων όλοι καταλαβαίνουμε το νόημα! Ενδεχομένως ο χαρακτηρισμός του φαινομένου ως "παραφυσικό" σε μια τηλεοπτική εκπομπή να ξενίσει κάπως τον θεατή καθώς παραπέμπει ευθέως στο "παρά φύσιν" (αν και όπως λέει ο Γιώργος δεν προέρχεται από εκεί) και συνεπώς δημιουργεί σεξουαλικούς συνειρμούς που ενδεχομένως να μην ταιριάζουν στον αέρα. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν και οι μεταφραστές του Paranormal Activity και το απέδωσαν ως "Μεταφυσική Δραστηριότητα" στα ελληνικά, όταν η ταινία βγήκε στις αίθουσες. Τελοσπάντων, απλά δε πιστεύω ότι αξίζει να σταθούμε σε αυτό γιατί μάλλον χάνουμε το δάσος.Αγαπητέ φίλε, ο διαχωρισμός και η σωστή χρήση αυτών των δύο εννοιών, επισημάνθηκε γιατί κρίθηκε αναγκαία η διόρθωση, κυρίως προς άτομα που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τέτοιες έννοιες.

Προσωπικά δεν συμφωνώ ούτε με τον όρο "παραφυσικό", όχι για τα υπονοούμενα που ανέφερες αλλά γιατί κυριολεκτικά τίποτε στον κόσμο δεν μπορεί να θεωρηθεί "παρά φύσιν", καθώς ο όρος αποτελεί ανθρώπινο σόφισμα κι όχι ίδιον της φύσης. Ίσως ο όρος "παράξενο" να είναι πιο κατάλληλος. Όλα έχει σημασία να τα προσεγγίζουμε ορθά και δεν είναι θέμα του αν είσαι ή όχι purist σε αυτά τα ζητήματα :)

Solon Aimonas Eautou
17-12-09, 23:19
Σωστά τα όσα ετυμολογικά ανέφερε ο Γιώργος (Arrakis), η μεταφυσική φιλοσοφία έχει τεράστια διαφορά με τα παραφυσικά φαινόμενα. Από την άλλη όμως, η επιλογή ποιου όρου θα χρησιμοποιηθεί σε προσπάθειες όπως το Paranormal Activity (ταινία) ή το video στο YouTube της AlphaResearchTeam (entertainment εκπομπή) δεν έχει ουσιαστική σημασία. Η ορολογία είναι απαραίτητη όταν γίνεται επιστημονική, ακαδημαϊκή ή οποιαδήποτε έρευνα που προσβλέπει σε απαντήσεις. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις δεν υπάρχει λόγος να διαφωνούμε... :)
Στα όσα ορθά (στο μεγαλύτερο μέρος τουλάχιστον) έχει αναφέρει ο Γιώργος (Fox Mulder), έχω να προσθέσω μερικές σκέψεις μου... μία διαφορετική άποψη αν θέλετε. Το video που είδα στο YouTube προσπαθεί όντως να αναπαράγει το ύφος και το feeling αντίστοιχων εκπομπών του εξωτερικού, όπως το βρετανικό Most Haunted ή το αμερικάνικο Ghost Hunters. Κατά την ταπεινή μου άποψη θέλει πολύ δουλειά ακόμα ώστε να φτάσει στο εν λόγω επίπεδο, όμως πιστεύω πως είναι στο σωστό δρόμο. Δεν είναι αυτό όμως για εμένα το σημαντικότερο θέμα...
Από όσα διάβασα στο post του Γιώργου (Fox Mulder), υπάρχει μία μεγάλη σύγχυση στο ελληνικό κοινό σχετικά με το τι είναι έρευνα και τι εκπομπή. Οι εκπομπές Most Haunted και Ghost Hunters στο εξωτερικό δεν πραγματοποιούν σε καμία περίπτωση επιστημονική έρευνα ή έστω έρευνα με κάποια βασικά standards. Αυτό που κάνουν είναι να καταγράφουν και στη συνέχεια να ερμηνεύουν τα όσα κατέγραψαν στηριζόμενοι σε λανθασμένες αντιλήψεις που διαιωνίζονται εσκεμμένα (αν και έχουν ήδη διορθωθεί από την αρχική τους πηγή).
Τι εννοώ; Τόσο το φαινόμενο EVP όσο και το φαινόμενο των Orbs (όπως και η αύρα, η μηχανή Kirlian κ.λπ.) δεν έχουν συνδεθεί υπεύθυνα μέχρι στιγμής με κάτι το παραφυσικό. Είναι σαν να μιλάμε για το φαινόμενο των φωτινών μπαλών στις φωτογραφίες ή για τον ηχητικό θόρυβο στα μηχανήματα ηχογράφησης, αλλά να τους δίνουμε κάποιους πιο "μυστηριώδεις" τίτλους ώστε να ακούγονται πιο... "παραφυσικοί". Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όσο λογικό είναι να συνδέουμε τις φωτεινές μπάλες στις φωτογραφίες και τον ηχητικό θόρυβο με την ύπαρξη πνευμάτων, άλλο τόσο λογικό είναι να συνδέουμε το κοκκινάδι στα μάτια σε κάποιες φωτογραφίες μας με την ύπαρξη πνευμάτων ή δαιμόνων. Δηλαδή, ούτε στη μία περίπτωση ούτε στην άλλη υπάρχουν λογικά επιχείρηματα για τις συνδέσεις αυτές.
Έχοντας τα παραπάνω κατά νου, πραγματικά δεν μπορώ να συμφωνήσω με την αναγκαιότητα να αναπτυχθεί το paranormal tourism στην Ελλάδα υπό αυτές τις συνθήκες. Οποιοσδήποτε τουρισμός βασισμένος σε εσκεμμένα λανθασμένες υποθέσεις (που μπορεί μάλιστα να κάνει κακό στην ουσιαστική έρευνα πάνω σε ένα τόσο αρνητικά φορτισμένο χώρο), για εμένα είναι κατακριτέος.
Μου θυμίζει λίγο την περίπτωση της υποτιθέμενης ανακάλυψης της Πυραμίδας στη Βοσνία, η οποία δίχως να παρουσιάσει ουσιαστικά στοιχεία κατάφερε να τραβήξει αρκετούς τουρίστες στην περιοχή. Έδωσε οικονομική ανάσα στους ντόποιους δεν αντιλέγω, όμως προσωπικά βάζω άλλες προτεραιότητες στην κρίση μου... :)
Πριν κλείσω, να αναφέρω πως δεν έχω κάποια αρνητική άποψη για την AlphaResearch Team, απεναντίας μάλιστα η προσπάθεια τους είναι ενδιαφέρουσα μιας και θέλουν να "φέρουν" μία εκπομπή που δεν έχουμε δει ξανά στην ελληνική tv. Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται αυτό που έχουν κατά νου με τις εκπομπές του Uri Geller (όπου μιλάμε ξεκάθαρα για ταχυδακτυλουργικά τρικ), το ίδιο όμως δεν ισχύει και με τις εκπομπές του κ. Χαρδαβέλλα όπου ακούγονται και κάποιες απόψεις ειδικών αλλά και ορισμένων ερευνητών. Οι ghost hunting εκπομπές είναι κάπου στη μέση: έχουν ως στόχο να διασκεδάσουν τους τηλεθεατές, όμως ως παράπλευρο καλό είναι ότι ίσως καταγράψουν και κάτι ουσιαστικό που θα αξίζει όντως έρευνα.

Αυτά τα ολίγα ήθελα να αναφέρω και ελπίζω να μην παρεξηγηθούν. Στην τελική, άλλα είναι τα δικά μου standards και άλλα των συνομιλητών μου. Οι όποιες διαφωνίες μου έγκεινται στην γενικότερη παρανόηση των ghost hunting εκπομπών ως προσπάθειες έρευνας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο...

Περιμένω να δω και το δεύτερο κομμάτι του YouTube video. Ποιος ξέρει... ίσως η παραπάνω ιδέα που έχω στο μυαλό μου για την προσπάθεια της AlphaResearch Team να είναι τελικά λανθασμένη και όντως η προσπάθεια τους να είναι και ερευνητικής φύσης. Δεν αποκλείω τίποτα... :)

Φιλικά,
Νικόλαος Κουμαρτζής.

Υ.Γ.: Πέρα των όποιων διαφωνιών μου με τον Γιώργο Αδαμόπουλο (Fox Mulder) σχετικά με τον τρόπο παρουσίασης εκείνης της συνέντευξη στο mystery (δεν είναι επί του παρόντος), δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ το εξής: γιατί δεν γίνεται αναφορά από τον χρήστη ΟΜΕΑ (εκπρόσωπος, από ότι κατάλαβα, κατά κάποιον τρόπο της AlphaResearch Team) στο όνομα του παραμόνο στο περιοδικό mystery, όταν μάλιστα αυτός ήταν που τους πήρε αρχικά συνέντευξη και δούλεψε στο αρχικό κείμενο ώστε να παρουσιαστεί κάτι αξιόλογο στο περιοδικό;
Καλό είναι να αναγνωρίζουμε τη βοήθεια όσων στάθηκαν κοντά μας στα πρώτα μας βήματα και όχι να τους αγνοούμε. Δεύτερη ευκαιρία για στήριξη σπάνια εμφανίζεται μπροστά μας στην αρχή μίας πορείας...

Fox_Mulder
17-12-09, 23:30
Φίλε Trithemius, επί της ουσίας δε διαφωνώ σε τίποτα από όσα λες με εξαίρεση τη χρήση του όρου "Παράξενο" για την περιγραφή ενός ανεξήγητου φαινομένου. Πώς μπορούμε να ορίσουμε το Παράξενο; Τουλάχιστον έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, το "Παράξενο" είναι μια υποκειμενική έννοια, την οποία ο καθένας ερμηνεύει με όποιον τρόπο επιθυμεί.

Όμως, μήπως συμβαίνει ακριβώς το ίδιο και με το "Ανεξήγητο"; Υπάρχει κάποιος που μπορεί να ορίσει το Ανεξήγητο κατά κοινή ομολογία; Όχι, γιατί το Ανεξήγητο δεν είναι μια σταθερή, καθολική έννοια αλλά εξαρτάται από τις εκάστοτε συνθήκες. Σε αυτό θα σου δώσω το κλασικό παράδειγμα του κεραυνού: ο κεραυνός ήταν ανεξήγητο φαινόμενο τα αρχαία χρόνια, αλλά πλήρως εξηγήσιμο σήμερα. Ομοίως, για εμάς τα στοιχειώματα μπορεί να είναι ανεξήγητα, αλλά για έναν φυσικό εξηγούνται με βεβαιότητα με την αυξημένη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που προκαλεί παραισθήσεις, για έναν ψυχίατρο μπορεί να εξηγούνται με βάση την καταπιεσμένη παιδική ηλικία (λέμε τώρα!) και για έναν παραψυχολόγο φυσικά, ως ψυχές ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή με βίαιο τρόπο. Τι θέλω να πω; Ότι και πάλι το ανεξήγητο είναι μια δυσεξήγητη έννοια, πολύ πιο δύσκολη από όσο φαίνεται τελικά.

Αυτό περί ορθής προσέγγισης που αναφέρεις σηκώνει και πάλι πολύ συζήτηση. Πώς ορίζεται η ορθή προσέγγιση και κυρίως, πώς η λανθασμένη; Γιατί δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία στις λέξεις, τη στιγμή που όλοι καταλαβαίνουμε το νόημα; Μου θυμίζει λίγο τα διλήμματα του στυλ Τραίνο ή τρένο, αβγό ή αυγό κτλ. Για μένα δεν έχει σημασία το πως, αρκεί να βγαίνει νόημα, πχ αμα έρθεις και μου πεις "κλείσε την Θύρα" θα πω ότι είσαι λίγο μυστήριος, ότι μοιάζεις στον Κατακουζηνό, αλλά την πόρτα θα την κλείσω και τελικά αυτό μετράει! Γιατί όμως θα παραξενευτώ; Γιατί απλούστατα, η χρήση από μέρους σου της λέξης θύρα θα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τόν κοινώς αποδεκτό όρο "πόρτα".

Άρα λοιπόν, στη γλώσσα όλα είναι θέμα του κοινώς αποδεκτού και της κοινής λογικής. Είναι κοινώς αποδεκτό (και μάλιστα διεθνώς) πως ο όρος Παραφυσικό - Paranormal μια χαρά αποδίδει τα εν λόγω φαινόμενα. Για μένα αυτός είναι ο δόκιμος όρος και αυτόν χρησιμοποιώ στα κείμενα μου. Και μιας που λέγαμε για τον Μπαμπινιώτη, ο Μπαμπινιώτης δεν έγραψε στο λεξικό "Βούλγαρους" τους Θεσσαλονικιούς; Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι από αύριο η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να λέγεται Βουλγαρία;

Τελοσπάντων, επειδή η συζήτηση ξεφεύγει, μια επισήμανση. Δε μπορώ να καταλάβω πως καταλήξαμε από ποστ-παρουσίαση ενός βίντεο και μιας ομάδας ερευνών να καταλήξουμε σε γλωσσολογικές και εννοιολογικές αναλύσεις. Πάλι θα πω ότι χάνουμε το νόημα. Καλώς έγινε η διάκριση, καλώς όσα ανέφερε ο Trithemius αλλά παρακαλώ να μην το συνεχίσουμε γιατί βγαίνουμε εκτός θέματος. Αν θέλεις φίλε Trithemie άνοιξε ένα ΄θέμα να το συζητήσουμε, κρίμα είναι να γεμίζει το thread με άσχετα στο θέμα ποστ. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η φιλική "αντιπαράθεση"¨για τις έννοιες Μεταφυσικό-Παραφυσικό, αλλά εξίσου μεγάλο (αν όχι μεγαλύτερο) έχει η κατά τα φαινόμενα πρώτη αμιγώς τηλεοπτική έρευνα των παραφυσικών-μεταφυσικών-παραψυχικών-ανεξήγητων-παράξενων φαινομένων (τα γράφω όλα για να μην υπάρξουν πάλι διάφορες επισημάνσεις) που εμφανίζονται σε ελληνικούς στοιχειωμένους χώρους. Ας σχολιάσουμε το βίντεο και τα όσα θετικά ή αρνητικά βλέπουμε και μη μένουμε στους τύπους...

Γ. Αδαμόπουλος

Fox_Mulder
18-12-09, 00:08
Καταρχάς, με συγχωρείτε για το διπλό ποστ.

Από όσα διάβασα στο post του Γιώργου (Fox Mulder), υπάρχει μία μεγάλη σύγχυση στο ελληνικό κοινό σχετικά με το τι είναι έρευνα και τι εκπομπή. Οι εκπομπές Most Haunted και Ghost Hunters στο εξωτερικό δεν πραγματοποιούν σε καμία περίπτωση επιστημονική έρευνα ή έστω έρευνα με κάποια βασικά standards. Αυτό που κάνουν είναι να καταγράφουν και στη συνέχεια να ερμηνεύουν τα όσα κατέγραψαν στηριζόμενοι σε λανθασμένες αντιλήψεις που διαιωνίζονται εσκεμμένα (αν και έχουν ήδη διορθωθεί από την αρχική τους πηγή).

Αγαπητέ Νίκο,

Πράγματι, οι εκπομπές ghost hunting δεν φημίζονται ούτε για την επιστημονική τους προσέγγιση αλλά ούτε και για τα στανταρντς της έρευνας τους. Όπως ανέφερα και στο πρώτο μου ποστ και με βάση την προσωπική μου επαφή με την ομάδα, δε τους ενδιαφέρει καθόλου η προσέγγιση του φαινομένου από επιστημονικής σκοπιάς, παρά μόνο η καταγραφή. Αν θέλεις να το δούμε και τηλεοπτικά, δε θα πρέπει να τους ενδιαφέρει! Ο λόγος είναι ότι μια αμιγώς επιστημονική εκπομπή απλά δε θα κάνει νούμερα και φυσικά είμαι βέβαιος πως κανείς από την ομάδα δεν έχει τέτοιες γνώσεις φυσικής, χημείας κτλ. Το καλύτερο για μένα θα ήταν μια ισορροπία μεταξύ των δύο, με παρουσία κάποιων ειδικών που θα έλεγαν μια δεύτερη γνώμη. Φυσικά αυτό είναι θέμα της ομάδας και όχι δικό μου, όπως επίσης και του καναλιού. Δυστυχώς, η επιστήμη δεν πουλάει και πολύ στις μέρες μας!

Τι εννοώ; Τόσο το φαινόμενο EVP όσο και το φαινόμενο των Orbs (όπως και η αύρα, η μηχανή Kirlian κ.λπ.) δεν έχουν συνδεθεί υπεύθυνα μέχρι στιγμής με κάτι το παραφυσικό. Είναι σαν να μιλάμε για το φαινόμενο των φωτινών μπαλών στις φωτογραφίες ή για τον ηχητικό θόρυβο στα μηχανήματα ηχογράφησης, αλλά να τους δίνουμε κάποιους πιο "μυστηριώδεις" τίτλους ώστε να ακούγονται πιο... "παραφυσικοί". Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όσο λογικό είναι να συνδέουμε τις φωτεινές μπάλες στις φωτογραφίες και τον ηχητικό θόρυβο με την ύπαρξη πνευμάτων, άλλο τόσο λογικό είναι να συνδέουμε το κοκκινάδι στα μάτια σε κάποιες φωτογραφίες μας με την ύπαρξη πνευμάτων ή δαιμόνων. Δηλαδή, ούτε στη μία περίπτωση ούτε στην άλλη υπάρχουν λογικά επιχείρηματα για τις συνδέσεις αυτές.

Υπεύθυνη σύνδεση δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει! Θέλω να πιστεύω πως ο σκοπός της εκπομπής δεν είναι η εξαγωγή συγκεκριμένων αυθαίρετων αποτελεσμάτων, αλλά η καταγραφή των φαινομένων. Εμμένω στην καταγραφή γιατί για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή. Από εκεί δε ξεκινά και η επιστημονική ανάλυση;Πώς πάει η αλυσίδα: παρατήρηση - πείραμα - επανάληψη - συμπέρασμα; Σε αυτά τα φαινόμενα είμαστε -στην Ελλάδα τουλάχιστον - στο στάδιο της παρατήρησης ακόμα.

Έχοντας τα παραπάνω κατά νου, πραγματικά δεν μπορώ να συμφωνήσω με την αναγκαιότητα να αναπτυχθεί το paranormal tourism στην Ελλάδα υπό αυτές τις συνθήκες. Οποιοσδήποτε τουρισμός βασισμένος σε εσκεμμένα λανθασμένες υποθέσεις (που μπορεί μάλιστα να κάνει κακό στην ουσιαστική έρευνα πάνω σε ένα τόσο αρνητικά φορτισμένο χώρο), για εμένα είναι κατακριτέος.
Μου θυμίζει λίγο την περίπτωση της υποτιθέμενης ανακάλυψης της Πυραμίδας στη Βοσνία, η οποία δίχως να παρουσιάσει ουσιαστικά στοιχεία κατάφερε να τραβήξει αρκετούς τουρίστες στην περιοχή. Έδωσε οικονομική ανάσα στους ντόποιους δεν αντιλέγω, όμως προσωπικά βάζω άλλες προτεραιότητες στην κρίση μου...

Νίκο δε μίλησα για αναγκαιότητα! Στη συγκεκριμένη περίπτωση το paranormal tourism είναι απλή απόρροια της διάδοσης των εν λόγω φαινομένων στην Αγγλία. Αλλά διαφωνώ σε αυτό που λες για λανθασμένες υποθέσεις λέγοντας το εξής: πόσος αλήθεια τουρισμός παγκοσμίως βασίζεται σε λανθασμένες υποθέσεις; Πόσοι πηγαίνουν στη Rennes Le Chateau ελπίζοντας ότι θα ανακαλύψουν τον τάφο του Χριστού; Στο Λούβρο επειδή διάβασαν τον Κώδικα Da Vinci και πιστεύουν ότι θα τον αποκρυπτογραφήσουν; Στο Παλένκε γιατί θέλουν να δουν την πλάκα με το διαστημόπλοιο - βλ. Νταίνικεν; Είναι χιλιάδες τα παραδείγματα! Πάντως σε καμιά περίπτωση δε στηρίζω το λεγόμενο Paranormal Tourism και ομολογώ πως τις περισσότερες φορες ... άνθρακες ο θησαυρός.

OMEA
18-12-09, 01:42
Αγαπητέ Νικόλαε Κουμαρτζή,
σε ευχαριστώ πολύ που μου δίνεις την ευκαιρία να απαντήσω σε κάποια ερωτήματα σας.
Πρίν 5 χρόνια μια ομάδα 3 ανθρώπων συγκρότησαν μια ομάδα και την ονόμασαν Ο.Μ.Ε.Α(ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Α'Ι'ΒΑΖΗΣ),αυτη η ομάδα συγκροτήθηκε για έναν και μόνο λόγο!Γιατί βαρεθήκαμε να ακούμε και να βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια!Βαρεθήκαμε να βλέπουμε εκπομπές και να μην παίρνουμε απαντήσεις!Αυτή λοιπόν η ομάδα εξελίχθηκε με τον χρόνο και πίστεψε με..έχει τέτοια γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο επάνω που λίγες ομάδες έχουν όσο υπεροπτικό και να ακούγεται!
Δεν είναι τυχαίο που 5 χρόνια είμασταν στην αφάνεια!Ήταν καθαρά επιλογή μας,έπρεπε να ωριμάσουμε σαν ομάδα.Δεν είμαστε ουτε medalist ουτε έχουμε πτυχία παραψυχολογίας,είμαστε απλοί Άνθρωποι που τολμήσαμε το κάτι παραπάνω.Η ομάδα λοιπόν εξελίχθηκε και με ομόφωνη γνώμη ονομάστηκε AlphaResearchTeam,παραμένω λοιπόν Αρχηγός και ιδρυτής της ομάδας και εκπρόσωπος αν θές!
Ότι αφορά το θέμα του Πιλότου που έχει ανέβει στο διαδίκτυο δεν είναι όλο το επεισόδιο που είναι 42 λεπτά αλλά 2 κομμάτια συνολικής διάρκειας 15 λεπτών,αποφασίσαμε απο κοινού να δώσουμε τον Πίλοτο διότι δεν θα χρησιμοποιησουμέ καθόλου τον Ξενία στις μετέπειτα τηλεοπτικές προβολές.
Το κανάλι έχει πάντα το λόγο για το πώς θα γυριστεί αυτη η εκπομπή και ποιά θα είναι η ροή της!Και οχι εμείς!Εμείς όμως έχουμε αποκλειστικά και αμετάκλητα το κομμάτι της έρευνας.Αυτό το γράφω για να μην κατηγορηθούμε για αντιγραφή των ξένων εκπομπών.
Θέλω επίσης να πω οτι οποιοσδήποτε επιστήμονας ή αναλυτής μπορεί να έρθει σε έρευνα μας και όχι εκ του ασφαλούς απο ενα πάνελ ή απο την καρέκλα του να εξηγεί γιατι χτυπάει μία πόρτα(συγχώρεσε με Γιώργο που σε ένα κτίριο 10.000m2 σε 2 υπόγεια κάτω απο τη γή δεν έβαλα 4 κάμερες σε μια πόρτα απο τις 50 που έχει να δω το λόγο που χτυπάει!)!
Τέλος θα πω οτι καλό είναι να χαιρόμαστε όλοι σαν κοινότητα που πάμε 3 βήματα παραπάνω και οχι να μένουμε στάσιμοι και κακοπροαιρετοι για κάτι που δεν έχουμε δεί στην τελική του φάση;)

http://www.youtube.com/user/AlphaResearchTeam#p/a/f/1/J_StzvZz-RY
http://www.youtube.com/user/AlphaResearchTeam#p/a/f/0/2g09kTJ_Wkc

Με Εκτίμηση
Αλκιβιάδης Α'ι'βάζης

υγ:Ότι αφορά τον Γ.Αδαμόπουλο έχει ιδιαίτερη θέση στην Ομάδα και στην καρδιά όλων μας Κε Κουμαρτζή.

Arrakis
18-12-09, 09:56
Άλκι, οποιαδήποτε σχόλια γίνονται, τουλάχιστον από το πρόσωπο μου δεν έχουν σκοπό να θίξουν την ομάδα σας! Είναι σκέψεις που μοιράζομαι με εσένα και τους χιλιάδες φίλους που διαβάζουν αυτή την σελίδα με σκοπό την βέλτιστη και όσο το δυνατόν πιο σφαιρική αντιμετώπιση του θέματος. Η κριτική υφίσταται σε οτιδήποτε κάνουμε και δημοσιοποιείτε, και είναι σημαντικό να μαθαίνουμε από αυτή. Άλλωστε, όταν με το καλό θα βγει η εκπομπή στην τηλεόραση (αλήθεια, πότε και από πού?) θα δεχτείς πολύ πιο σκληρά σχόλια και με πιο άγριο τρόπο – όχι γιατί αυτό που κάνετε δεν είναι καλό, αλλά διότι πάντα υπάρχουν αυτοί που θα βρουν κάτι.
Και εν τέλει, όταν κάνεις μια έρευνα, από την φύση της πρέπει να γίνεται με όσο τον δυνατόν πιο αυστηρά ελεγχόμενο τρόπο διαφορετικά θα καταλήγεις με ότι ξεκίνησες: αμφιλεγόμενα δεδομένα! Οπότε το θέμα είναι να αποφασίσεις μέσα σου αυτό που θέλεις να κάνεις, πόσο τηλεόραση θέλεις να είναι και πόσο επιστημονικό research…
Και επειδή δεν θέλω να παρεξηγήσεις τα λεγόμενα μου, έχε στο μυαλό σου πως σε όλο το team της Κοινότητας του Μεταφυσικού θα βρεις φίλους και συνεργάτες, όχι εχθρούς! Αρκεί το ενδιαφέρον σας για το παράξενο να είναι αυθεντικό μεράκι και όχι μια προσπάθεια ρηχής εκμετάλλευσης όπως έχουμε δει να κάνουν διάφοροι με περίεργους τίτλους και ανύπαρκτα χαρτιά…

Solon Aimonas Eautou
18-12-09, 10:48
Με κάλυψε τόσο ο Γιώργος (Αδαμόπουλος), όσο και ο Γιώργος (Ιωαννίδης) με τα όσα είπανε. Μένω "ανοικτός" όπως προείπα, μιας και δεν έχω δει ακόμα μία ολοκληρωμένη εκπομπή σας...
Ως προς τον πιλότο που αναφέρεις Αλκιβιάδη (μόλις ολοκλήρωσα την παρακολούθηση του δεύτερου video), το δεύτερο κομμάτι ήταν σαφώς πιο καλογυρισμένο. Όπως ανέφερε ο Γιώργος (Αδαμόπουλος) τα video που είδαμε -κατά την ταπεινή μου άποψη- δεν παρουσιάζουν στοιχεία έρευνας, αλλά ως καταγραφή του χώρου μπορώ να δω έως σημείο ερευνητική "αξία".
Όπως και να' χει, περιμένω με ενδιαφέρον την προβολή της εκπομπής ώστε να κρίνω προσωπικά, αν και πιστεύω ότι θα βρει αρκετούς υποστηρικτές-τηλεθεατές ως κάτι νέο (και καλοδουλεμένο) για την ελληνική τηλεόραση. Από εκεί και πέρα, θα επιθυμούσα πραγματικά να διαβάσω (ή να δω) κάποια στιγμή τις έρευνες σας, μιας και αυτό το κομμάτι με ενδιαφέρει κυρίως, όπως και τον πυρήνα της παρούσας Κοινότητας. Για το λόγο αυτό, αν δούμε και κρίνουμε ότι η εκπομπή σας έχει ερευνητική αξία να είσαι σίγουρος ότι εδώ μέσα θα βρεις μόνο υποστηρικτές.
Καλώς ή κακώς, η Κοινότητα υπάρχει ήδη 7-8 χρόνια και έχουμε δει κάθε λογής εκπομπές να βγαίνουν, να κόβονται, να προσφέρουν ή να "εκμεταλλεύονται". Πίστεψε με, αν με το έργο σας δείξετε πως έχετε πραγματικό ενδιαφέρον για τον εναλλακτικό αυτό τομέα έρευνας, εδώ μέσα θα βρεις πολλά χέρια βοηθείας και στήριξης (σε καλές και δύσκολες στιγμές).

Πριν κλείσω, να αναφέρω πως φράσεις όπως "Θέλω επίσης να πω οτι οποιοσδήποτε επιστήμονας ή αναλυτής μπορεί να έρθει σε έρευνα μας και όχι εκ του ασφαλούς απο ενα πάνελ ή απο την καρέκλα του να εξηγεί γιατι χτυπάει μία πόρτα" στα αυτιά ενός Πυθεϊστή ακούγονται ως πρό(σ)κληση. Με λίγα λόγια, να είσαι σίγουρος πως με την πρώτη ευκαιρία θα έρθω να "ζήσω" μία καταγραφή σας, εφόσον εννοούσες την παραπάνω φράση σου. :)

Με την ευκαιρία, προτιμώ το σκέτο "Νίκος". Στο προηγούμενο post μου χρησιμοποίησα ολόκληρο το ονοματεπώνυμο διότι έως ένα σημείο ασκούσα κριτική και σε τέτοιες περιπτώσεις το ηθικό και ορθό είναι να το κάνεις επώνυμα...

Φιλικά,
Νίκος.

Υ.Γ.: Μία παρατήρηση ήταν που με εξέπληξε, γι' αυτό και έγινε από την πλευρά μου. Από τη στιγμή που οι άμεσα εμπλεκόμενοι αισθάνονται καλά, το τι πιστεύω εγώ είναι άσχετο.

OMEA
18-12-09, 10:55
Γιώργο,εάν πιστεύαμε ότι η κοινότητα του μεταφυσικού θα μας έκανε κακό δεν θα είμασταν μέλη στο site!Όσον αφορά το δημοσιογραφικό σου δαιμόνιο Πού και Πότε;Θα σου απαντήσω <<όταν έρθει η στιγμή θα δείς το trailer.>>.
Έκανά paste την απάντηση που έδωσα στον Κό Ν.Κουμαρτζή στην προσωπική σου σελίδα γιατί μαζί είχατε κάποιες ευλογές απορίες!Αφήστε πρώτα να δείτε όλη τη δουλεία που εχουμέ κάνει και να'σαι σίγουρος πως όλοι μαζί θα είμαστε!
Τέλος θα ήθελα να σας παρακαλέσω, όπως και ο Γ.Αδαμόπουλος, οτιδήποτε θέλετε ή ανοίξτε ένα θέμα για να συζητάμε τα περι ομάδας μας ή στείλτε οποιαδήποτε απορία έχετε στο e-mail μας alpharesearchteam@yahoo.gr για να πάψει να γίνεται αυτή η συγκεκριμένη κατάσταση στο post του metafysiko.gr

Με απόλυτη εκτίμηση και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο σου,

Αλκιβιάδης Α'ι'βάζης

OMEA
20-12-09, 16:49
Επειδή μας στέλνεται πάρα πολλά μυνήματα σχετικά με τα orbs και τα evp είμαστε απόλυτα βέβαιοι οτι υπάρχουν άνθρωποι στην συγκεκριμένη κοινότητα που μπορούν επιστημονικά να σας εξηγήσουν κάποια πράγματα,οπότε..μπορείτε να δημοσιεύσεται τις συγκεκριμένες ερωτήσεις σας και να πάρετε κάποιες απαντήσεις.

Με Εκτίμηση,

ΑlphaResearchTeam

Υ.Γ

Τα 2 βιντεάκια είναι ένα μέρος απο την έρευνα και όχι ολη ή έρευνα.όλο το υλικό είναι 42 λεπτά.Τα βιντεάκια είναι 15 λεπτά σύνολο.

OMEA
05-01-10, 21:23
Στις 06-01-2010 και ημέρα Τετάρτη η AlphaResearchTeam Θα έχει εκπρόσωπο της στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στην εκπομπή 7με10 την Κά Λίλη Παπαβασιλείου.

Με Εκτίμηση,

AlphaResearchTeam

OMEA
18-01-10, 11:56
Στις 19 Ιανουαρίου 2010 η Alpha Research Team θα είναι καλεσμένη στην εκπομπή του Τηλεοπτικού σταθμού Αlpha "Πάνω στην ώρα"

OMEA
25-01-10, 16:23
Την Τριτη 26 Ιανουαρίου και στην εκπομπή του Αντ1 ¨Αξίζει να το Δείς¨ Θα γίνει αφιέρωμα στην Alpha Research Team,καλεσμένος θα είναι ο Αλκιβιάδης Α'ι'βάζης.

Arrakis
26-01-10, 11:02
Και όπως τις προηγούμενες φορές, θα βρισκόμαστε στους δέκτες μας για να σας παρακολουθήσουμε :)
Άντε παιδιά, και σύντομα να έχετε το δικό σας μόνιμο τηλεοπτικό πόστο

OMEA
14-02-10, 19:44
Στις 16/02/2010 και ημέρα Τρίτη ή Alpha Research Team θα βρίσκεται στο πλατό της εκπομπής "Πάνω Στην Ώρα" για να αποκαλύψει μερικά από τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας στην Θεσσαλονίκη,η συνέντευξη θα αρχίσει στις 8 και 20.

OMEA
29-07-10, 18:53
http://www.alpharesearchteam.gr