PDA

Επιστροφή στο Forum : Ανθελληνικό Τουρκοελληνικό βιβλίο στο site του Πρωθυπουργού


Αχαιός
20-12-09, 02:43
Σας το παραθέτω οπως ακριβώς το βρήκα σε αλλη σελίδα:

Τα Σκοπιανά ΜΜΕ (βλ. ρεπορτάζ Μανώλη Γαλάνη, Πρώτο θέμα 1/11/09), εντόπισαν στον δικτυακό ιστότοπο του Έλληνα Πρωθυπουργού, πρόταση τους στους επισκέπτες, να διαβάσουν το βιβλίο «Το βάσανο της ιστορίας» των Ουμούτ Οζκιριμλί (είναι Τούρκος και εξηγείται να λέει ότι του κατέβει) και Σπύρου Σοφού (είναι Έλληνας και ντροπή του όσα λέει). Οι δύο ανιστόρητοι «ιστορικοί», σε κατάσταση έκστασης, ξερνούν κάθε αποκύημα της νοσηρής φαντασίας τους κατά του Ελληνισμού.

Ενδεικτικά:
Ονομάζουν την επανάσταση του ' 21 «εθνικιστικό κίνημα» και της επιρρίπτουν «στρατηγικές εξαναγκασμού, προσηλυτισμού, εκδίωξης και εξόντωσης των Τούρκων».
Χαρακτηρίζουν τους «δεσμούς» της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με τους ραγιάδες, «οργανική σχέση όπως ακριβώς εκείνη μεταξύ μιας μητέρας και των παιδιών της»!!!.
Φανταστείτε τι έγκλημα έκαναν ο Κολοκοτρώνης ο Μακρυγιάννης και οι άλλοι αγωνιστές, να αποσπάσουν τα παιδιά, από τη «μητέρα» Τουρκία!.

Αιτία της επανάστασης ο άσοφος κ. Σοφός και ο συγγραφικός εταίρος του, θεωρούν «την οικονομική δυσαρέσκεια» των ραγιάδων.

Στους επαναστάτες καταλογίζουν όχι διεκδίκηση συμμετοχής στο αναδυόμενο έθνος, αλλά «πρόθεση να προσποριστούν οφέλη» προφανώς από τη διαρπαγή Οθωμανικών περιουσιών.
Αδίστακτη η τουρκοελληνική σαλάτα, είναι εξίσου γενναιόδωρη και απέναντι των Σκοπιανών.
Καταλογίζει στους Έλληνες, «διαστρεβλωμένη λογική» (sic!) κατά την οποία, το όνομα Μακεδονία «είναι αποκλειστική ιδιοκτησία του Ελληνικού Έθνους».

Οι Σκοπιανοί, πανηγυρίζουν για το «σύγγραμμα» και τον κ. Παπανδρέου που τους το προτείνει. Η Δημοκρατική Αναγέννηση, πιστεύει ότι είναι αδιανόητο ο κ. Παπανδρέου να προτείνει εν γνώσει του, αυτό το έκτρωμα στους πολλούς επισκέπτες της ιστοσελίδας του. Πρόκειται προφανώς για έργο αμαθούς συμβούλου. Όμως ο κ. Παπανδρέου έχει χρέος να αποδοκιμάσει τον δράστη και να τον αποβάλλει από τον κύκλο των συνεργατών του.

Μετά τον θόρυβο που ηγέρθη απεσύρθη το επίμαχο βιβλίο από το site του Πρωθυπουργού

thegreekz.com

Περα απο την αηδια που νιωθω δεν εχω κατι αλλο να πω. Τα σχολια δικα σας.

Trithemius
20-12-09, 10:06
Δεν είναι η πρώτη φορά που πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί. Εδώ και 2,5 μήνες το κάνουν συνέχεια :rolleyes:

cosmictsak
21-12-09, 17:49
Προς Αχαιό

Στο κειμενάκι που παραθέτεις, βάζεις από κάτω σαν πηγή το thegreekz.com.
Όμως δεν είναι αυτή η πηγή. Αυτή είναι η πηγή της αναδημοσίευσης αλλά η αρχική πηγή και ο δημιουργός του κειμένου είναι η Δημοκρατική Αναγέννηση, το κόμμα του Παπαθεμελή. Μπορείς να βρεις το αρχικό κείμενο σε αυτό το link
http://danagennisi.eu/deltiatypoy/Deltia%20Typou%20meta%20tis%20ekloges/kaloume%20ton%20papandreou%20na%20dosei%20exigisei s%202%2011%2009.htm
Στην σελίδα θα βρείς και άλλα ενδιαφέροντα κείμενα όπως αυτό
http://danagennisi.eu/deltiatypoy/Deltia%20Typou%20meta%20tis%20ekloges/dikaiologimeni%20i%20antidrasi%20tis%20ekklisias%2 014%2011%2009.htm
στο οποίο δικαιολογούν και στηρίζουν την εκκλησία στο θέμα της φορολογίας της περιουσίας της (!!!) και στο οποίο δηλώνουν την θέση τους για τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας (σαφώς τάσονται κατά του διαχωρισμού...).

Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο και δεν μπορώ να έχω άποψη, το ίδιο νομίζω ισχύει και για σένα. Το ότι όμως το κείμενο αυτό προέρχεται από έναν πολιτικό χώρο ο οποίος όλοι ξέρουμε που εντάσσεται πολιτικά, αυτό πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις. Αν θες να έχεις άποψη για το βιβλίο καλό θα ήταν πρώτα να το διαβάσεις και μετά να αναπαράγεις κείμενα και συμπεράσματα για 'ανθελληνικές' θέσεις.

Αν πάλι βαριέσαι να το αγοράσεις και να το διαβάσεις μπορείς να μάθεις μερικά πράγματα για αυτό εδώ.
1. http://www.kastaniotis.com/book/978-960-03-4791-3 (Οι εκδόσεις του βιβλίου)
2. http://archive.enet.gr/online/online_issues?pid=51&dt=02/01/2009&id=23561660 (Από το αρχείο της ελευθεροτυπίας).
3. http://www.scribd.com/doc/22468813/%CE%A4%CE%BF-%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82 (Άρθρο του ΟΛΑ ...εεεε... του ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για το βιβλίο).
4. http://www.youtube.com/watch?v=j6kJFmOitkw (σειρά από τρία βιντεάκια από την εκπομπή ΤΟΜΕΣ του HIGH channel, στο οποίο ο καθηγητής Νεοκλής Σαρρής, μιλάει για το βιβλίο. Ο καθηγητής, κατέβηκε με την Δημοκρατική Αναγέννηση στις τελευταίες εκλογές).
5. http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474&f=1639&rf=1008414726&m=11744&rm=17462445&l=2 (Η ιστοσελίδα του Παπανδρέου.... Το ότι "Μετά τον θόρυβο που ηγέρθη απεσύρθη το επίμαχο βιβλίο από το site του Πρωθυπουργού" βασίζεται πουθενά ή απλά υπάρχει για να δημιουργεί εντυπώσεις σε όσους δεν ψάχνουν καθόλου ότι και καλά όντως είχε γίνει μαλακία η οποία διορθώθηκε μετά απο 'πατριωτική' πίεση???).


Υ.Γ. Τα σχόλια περί εβραίων καθώς και τα ονόματα των χρηστών στο thegreekz.com δεν θα τα σχολιάσω...τα είδα όμως.... :(

nostromo1
22-12-09, 16:38
δηλ. επειδη εχει γραφει αρχικα σε δεξιοφρονα πηγη να υποθεσουμε οτι ειναι αναξιοπιστο.....αυτο που το στηριζεις εσυ τωρα...εγω δεν διαβασα το βιβλιο (ουτε και εσυ ομως) και θα στηριχθω μονο στην παραγραφο που αναφερει οτι η ελλ. επανασταση ειχε κυρια οικονομικα αιτια....αυτο και μονο το χαρακτηριζει οτι εχει σαφη πολιτικο προσανατολισμο....για το περι συλλογικης ιδιοκτησιας της ιστοριας της Μακεδονιας απλα το αφηνω ασχολιαστο....αντι να σχολιαζεις την πηγη και να την παρουσιαζεις ως αναξιοπιστη σχολιασε μας το περιεχομενο του κειμενου....αλλιως αγορασε το βιβλιο και δειξε μας οτι αυτα που αναφερονται ειναι ανυπαρκτα η διαστρεβλομενα...τα υπολοιπα δεν ενδιαφερουν κανενα....

cosmictsak
22-12-09, 17:36
nostromo1

Στο μήνυμά μου γράφω καθαρά:
"Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο και δεν μπορώ να έχω άποψη, το ίδιο νομίζω ισχύει και για σένα. Το ότι όμως το κείμενο αυτό προέρχεται από έναν πολιτικό χώρο ο οποίος όλοι ξέρουμε που εντάσσεται πολιτικά, αυτό πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις. Αν θες να έχεις άποψη για το βιβλίο καλό θα ήταν πρώτα να το διαβάσεις και μετά να αναπαράγεις κείμενα και συμπεράσματα για 'ανθελληνικές' θέσεις."

Και δεν νομίζω ότι εγώ πρέπει να αγοράσω το βιβλίο και να αποδείξω ότι δεν έχει ανθελληνικές θέσεις. Αυτός που είναι σίγουρος για τις ανθελληνικές θέσεις του βιβλίου και που πρώτος πόσταρε τέτοιο κείμενο, θα πρέπει να αποδείξει ότι αυτά που λέει και αναπαράγει ισχύουν. Εγώ έκανα σχόλιο και κάποια κριτική για το πόσο εύκολα αναδημοσιεύουμε ειδήσεις για τις οποίες δεν γνωρίζουμε το παραμικρό. Στο συγκεκριμένο αναφαίρεται ότι το βιβλίο έχει απομακρινθεί από την σελίδα του παπανδρέου 'μετά τον θόρυβο που ηγέρθη'. Αν κάνεις μία απλή αναζήτηση στο google βάζοντας το όνομα του βιβλίου, μία από τις πρώτες σελίδες που θα σου βγάλει είναι αυτή του παπανδρέου. Δηλαδή πόσο ευκολόπιστοι ή πόσο βαριούνται να διασταυρώσουν τα στοιχεία που οι ίδιοι παραθέτουν μερικοί μερικοί???

Καλό θα είναι να μην στηριχθείς σε καμία παράγραφο, αν δεν έχεις διαβάσει όλο το βιβλίο. Το αν η ελληνική επανάσταση είχε κύρια οικονομικά αίτια (για το ότι είχε είμαστε όλοι σύμφωνοι, απλά διαφωνούμε για το ΄κύρια', έτσι?), είναι ένα θέμα που μπορούμε να ανοίξουμε αλλά ούτε εγώ ούτε εσύ θα μπορούσαμε να στηρίξουμε την συζήτηση πάνω στο συγκεκριμένο βιβλίο (που είναι και το θέμα μας στο κάτω κάτω), μιας και δεν το έχει διαβάσει κανείς από εμάς.

Υ.Γ. Χθες στην σελίδα της Δημοκρατικής Αναγέννησης υπήρχε στα δελτία τύπου (http://danagennisi.eu/deltiatypoy.html), με τίτλο "Δ.Α.: Καλούμε τον κ. Παπανδρέου να δώσει εξηγήσεις για την ιστοσελίδα του. (2/11/09)", το κείμενο που πόσταρε ο Αχαιός. Σήμερα πηγαίνοντας ακριβώς στο ίδιο link, βλέπουμε με τον ίδιο τίτλο, το ίδιο κείμενο στο οποίο όμως δεν υπάρχει η πρόταση "Μετά τον θόρυβο που ηγέρθη απεσύρθη το επίμαχο βιβλίο από το site του Πρωθυπουργού" !!!. Αυτό, στο επίσημο site ενός κόμματος, σε δελτίου τύπου με ημερομηνία 2/11/09!!! Αλλάζουν ότι δεν τους συμφέρει σε δημοσιευμένο και αναδημοσιευμένο δικό τους δελτίο τύπου??? Υπεύθυνη πολιτική δύναμη....

nostromo1
22-12-09, 21:44
φιλε μου εσυ αμφισβητεις μια πηγη με μονο γνωμονα πολιτικες ιδεες....εσυ οφειλεις να αποδειξεις τον ισχυρισμο σου....εγω αν ημουν στη θεση σου πρωτα θα διαβαζα το βιβλιο και τα επιμαχα σημεια και αναλογα θα ειχα αποψη....η δικη σου μας προκαταλαμβανει ολους....τωρα αν το αποσυρανε η οχι λιγο με ενδιαφερει....αυτο που με ενδιαφερει ειναι οτι ισχυρισμοι σαν τους παραπανω κανουν ζημια και ειναι το λιγοτερο πολιτικα προσανατολισμενοι κατα συνεπεια οχι και τοσο αντικειμενικοι.....και οι ισχυρισμοι αυτοι ειναι ξεκαθαροι και δεν χωρανε παρερμηνειες....εκτος και αν οτιδηποτε δεξιο ειναι διαβολικο και τουμπαλιν....και να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι και φιλος του χωρου αυτου αλλα η δαιμονοποιηση αποψεων ειναι οτι χειροτερο....

cosmictsak
23-12-09, 13:59
Ρε φίλε έρχεται κάποιος εδώ και ποστάρει ότι βρήκε στο internet, ούτε ασχολήθηκε να επιβεβαιώσει τίποτα, ούτε έχει διαβάσει το βιβλίο και ούτε έχει κάνει καμία έρευνα για το θέμα.
Εαν είχε ποστάρει κανένα κείμενο για γατούλες ή μπαλόνια δεν θα με ένοιαζε καθόλου, αλλά όταν αυτό το κείμενο ουσιαστικά κατηγορεί κάποιους ανθρώπους για προδοσία, τότε σόρρυ αλλά δεν θα πρέπει να αποδείξω εγώ, ότι δεν είναι ελέφαντες (προδότες).

Αχαιός
20-01-10, 06:47
Προς Αχαιό

Στο κειμενάκι που παραθέτεις, βάζεις από κάτω σαν πηγή το thegreekz.com.
Όμως δεν είναι αυτή η πηγή. Αυτή είναι η πηγή της αναδημοσίευσης αλλά η αρχική πηγή και ο δημιουργός του κειμένου είναι η Δημοκρατική Αναγέννηση, το κόμμα του Παπαθεμελή. Μπορείς να βρεις το αρχικό κείμενο σε αυτό το link
http://danagennisi.eu/deltiatypoy/Deltia%20Typou%20meta%20tis%20ekloges/kaloume%20ton%20papandreou%20na%20dosei%20exigisei s%202%2011%2009.htm
Στην σελίδα θα βρείς και άλλα ενδιαφέροντα κείμενα όπως αυτό
http://danagennisi.eu/deltiatypoy/Deltia%20Typou%20meta%20tis%20ekloges/dikaiologimeni%20i%20antidrasi%20tis%20ekklisias%2 014%2011%2009.htm
στο οποίο δικαιολογούν και στηρίζουν την εκκλησία στο θέμα της φορολογίας της περιουσίας της (!!!) και στο οποίο δηλώνουν την θέση τους για τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας (σαφώς τάσονται κατά του διαχωρισμού...).

Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο και δεν μπορώ να έχω άποψη, το ίδιο νομίζω ισχύει και για σένα. Το ότι όμως το κείμενο αυτό προέρχεται από έναν πολιτικό χώρο ο οποίος όλοι ξέρουμε που εντάσσεται πολιτικά, αυτό πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις. Αν θες να έχεις άποψη για το βιβλίο καλό θα ήταν πρώτα να το διαβάσεις και μετά να αναπαράγεις κείμενα και συμπεράσματα για 'ανθελληνικές' θέσεις.

Αν πάλι βαριέσαι να το αγοράσεις και να το διαβάσεις μπορείς να μάθεις μερικά πράγματα για αυτό εδώ.
1. http://www.kastaniotis.com/book/978-960-03-4791-3 (Οι εκδόσεις του βιβλίου)
2. http://archive.enet.gr/online/online_issues?pid=51&dt=02/01/2009&id=23561660 (Από το αρχείο της ελευθεροτυπίας).
3. http://www.scribd.com/doc/22468813/%CE%A4%CE%BF-%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82 (Άρθρο του ΟΛΑ ...εεεε... του ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για το βιβλίο).
4. http://www.youtube.com/watch?v=j6kJFmOitkw (σειρά από τρία βιντεάκια από την εκπομπή ΤΟΜΕΣ του HIGH channel, στο οποίο ο καθηγητής Νεοκλής Σαρρής, μιλάει για το βιβλίο. Ο καθηγητής, κατέβηκε με την Δημοκρατική Αναγέννηση στις τελευταίες εκλογές).
5. http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474&f=1639&rf=1008414726&m=11744&rm=17462445&l=2 (Η ιστοσελίδα του Παπανδρέου.... Το ότι "Μετά τον θόρυβο που ηγέρθη απεσύρθη το επίμαχο βιβλίο από το site του Πρωθυπουργού" βασίζεται πουθενά ή απλά υπάρχει για να δημιουργεί εντυπώσεις σε όσους δεν ψάχνουν καθόλου ότι και καλά όντως είχε γίνει μαλακία η οποία διορθώθηκε μετά απο 'πατριωτική' πίεση???).


Υ.Γ. Τα σχόλια περί εβραίων καθώς και τα ονόματα των χρηστών στο thegreekz.com δεν θα τα σχολιάσω...τα είδα όμως.... :(


Βλέπεις να έχω παραποιήσει με τον οποιοδήποτε τρόπο το κείμενο ή να το παρουσιάζω ως δικό μου?
Το μετέφερα εδώ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΒΡΗΚΑ. Ούτε υποστήριξα ότι ΑΡΧΙΚΗ πηγή είναι το thegreekz.com, απλώς εκεί το βρήκα και επειδή τελος παντων θεώρησα πως εδω θα βρεθουν πολλες πιο ενδιαφερουσες α[απόψεις και πολλά πιο ενδιαφέροντα ατομα για να το σχολιάσουν το μετεφερα.
Που βλεπεις εσυ αναπαραγωγη ή τυφλη υποταγη σε οτι διαβαζω και βρισκω μπροστα μου? Τελος παντων.

Το αν αποσύρθηκε ή οχι το βιβλιο ελαχιστη σημασια εχει. Στο μοναδικο σχολιο που κανω εκφραζω τη λογικη κατα την αποψη μου αηδια που ενιωσα βλέποντας ενα τέτοιο βιβλίο να βρίσκεται στη σελιδα του πρωθυπουργού. Μαγκιά μου και αποψη μου και αυθαίρετο δικαίωμα μου να θεωρω το οποιο βιβλιο θελω εγω ανθελληνικό και να νιώθω αηδια με τον οποιο προθυπουργο θελω να νιωθω.

Καθηκον δικο σου ως Ελλην, να γινεις λιγο πιο ευαίσθητος σε τετοια θεματα και να σταματησεις να προτρέχεις προσπαθώντας να αποδείξεις οτι ο,τι αντιπασοκικο ειναι αυτομάτως και διαβολικο.

cosmictsak
20-01-10, 11:39
Το μετέφερα εδώ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΒΡΗΚΑ. Ούτε υποστήριξα ότι ΑΡΧΙΚΗ πηγή είναι το thegreekz.com, απλώς εκεί το βρήκα και επειδή τελος παντων θεώρησα πως εδω θα βρεθουν πολλες πιο ενδιαφερουσες α[απόψεις και πολλά πιο ενδιαφέροντα ατομα για να το σχολιάσουν το μετεφερα.
Που βλεπεις εσυ αναπαραγωγη ή τυφλη υποταγη σε οτι διαβαζω και βρισκω μπροστα μου? Τελος παντων.


Το διάβασες, σου άρεσε, το αναπαρήγαγες όπως ακριβώς είναι χωρίς να ασχοληθείς με τίποτα περισσότερο. Το ίδιο πράμα λέμε.

Στο μοναδικο σχολιο που κανω εκφραζω τη λογικη κατα την αποψη μου αηδια που ενιωσα βλέποντας ενα τέτοιο βιβλίο να βρίσκεται στη σελιδα του πρωθυπουργού. Μαγκιά μου και αποψη μου και αυθαίρετο δικαίωμα μου να θεωρω το οποιο βιβλιο θελω εγω ανθελληνικό και να νιώθω αηδια με τον οποιο προθυπουργο θελω να νιωθω.

Ναι δικαίωμά σου να νιώθεις αηδία για όποιον ή ότι εσύ προτιμάς. Και μαγκιά σου επίσης να θεωρείς ότι γουστάρεις ανθελληνικό. Έτσι και αλλιώς στην ελλάδα όλα επιτρέπονται και δεν δικαιολογούνται. Αυθαίρετο δικαίωμα πάντως δεν είναι. Μάλλον αναφαίρετο ήθελες να πείς. Αν και εγώ θα συμφωνούσα πώς πρόκειται όντως για αυθαίρετο δικαίωμα.

Αχαιός
20-01-10, 12:27
Το διάβασες, σου άρεσε, το αναπαρήγαγες όπως ακριβώς είναι χωρίς να ασχοληθείς με τίποτα περισσότερο. Το ίδιο πράμα λέμε.



Ναι δικαίωμά σου να νιώθεις αηδία για όποιον ή ότι εσύ προτιμάς. Και μαγκιά σου επίσης να θεωρείς ότι γουστάρεις ανθελληνικό. Έτσι και αλλιώς στην ελλάδα όλα επιτρέπονται και δεν δικαιολογούνται. Αυθαίρετο δικαίωμα πάντως δεν είναι. Μάλλον αναφαίρετο ήθελες να πείς. Αν και εγώ θα συμφωνούσα πώς πρόκειται όντως για αυθαίρετο δικαίωμα.

Οχι δε λεμε το ιδιο. Εσυ λες πως το αναπαρηγαγα ενω εγω λεω πως το μετεφερα. Υπαρχει τεραστια διαφορα.

Σαφώς και ηθελα να γραψω αναυφαιρετο. Το καταλαβαινεις αλλωστε και απο το υφος με το οποιο γραφω.
Αυθαιρετο? Ναι δε λεω. Αν θα ηταν αυθαιρετο, σίγουρα θα ηταν πολλοι οι ανθελληνικοι κυκλοι που θα ζητωκραύγαζαν.