PDA

Επιστροφή στο Forum : Μεταφυσικά Podcasts! Συνεργασία Κοινότητας και Alex Tsakiris (skeptiko.com)


beetlejuice
03-01-10, 23:29
http://i682.photobucket.com/albums/vv182/beetlejuice1983/podcasts_paraxenou.jpg


Η πρώτη ανακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού για το 2010 είναι γεγονός (και από ότι φαίνεται μάλλον θα ακολουθήσουν περισσότερες από κάθε άλλη φορά φέτος!).

Από σημερα εγκαινιάζεται στην κεντρική σελίδα του ανανεωμένου metafysiko.gr το παραθυράκι των "Podcasts του Παράξενου". Η δυνατότητα αυτή στηρίζεται σε πρώτη φάση στη συνεργασία της Κοινότητάς μας με τον ελληνοαμερικανό δημοσιογράφο Alex Tsakiris, ιδιοκτήτη του δημοφιλούς -στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού- skeptiko.com, που φιλοξενεί δεκάδες ενδιαφέρουσες συζητήσεις με εκπροσώπους εναλλακτικών θεμάτων αλλά και σκεπτικιστές. Για περισσότερα παραπέμπεστε στη συνέντευξη (http://www.metafysiko.gr/?p=28) που είχε παραχωρήσει ο κ. Tsakiris στο μέλος της ομάδας Gateway, Νικόλαο Κουμαρτζή, πριν από μερικούς μήνες.

Η λειτουργία των "Podcasts του παράξενου" αναμένεται στο μέλλον να ανοίξει τις πύλες νέων και ακόμα πιο πρωτοποριακών υπηρεσιών στους κόλπους της Κοινότητάς μας (όπως π.χ εγχώριων μαγνητοφωνημένων διαλόγων και τριαλόγων ειδικού τύπου, podcasts "μεταφυσικών" ραδιο-εκπομπών κ.α)!


Ο σύνδεσμος για τα "Podcasts του Παράξενου" -----> http://www.metafysiko.gr/?cat=179

Solon Aimonas Eautou
04-01-10, 01:33
Η έναρξη της διαδικτυακής υπηρεσίας "Τα Podcasts του Παράξενου" θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για την Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού, για δύο διαφορετικούς λόγους:
1. Πλέον, το www.metafysiko.gr (http://www.metafysiko.gr/forum/../) θεωρείται ένα 100% ολοκληρωμένο σύγχρονο portal, μιας και παρέχει στο ελληνικό κοινό της εναλλακτικής αναζήτησης κάθε είδους περιεχομένο: κείμενο, εικόνες, ήχο και videos.
2. Επιπλέον, με τη νέα συνεργασία με το Skeptiko.com η Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού εισέρχεται σε μία νέα περίοδο "εξάπλωσης", αυτή τη φορά εκτός συνόρων! Τι θέλω να πω; Η παρούσα κίνηση αποτελεί την πρώτη από μία σειρά συνεργασιών που θα αποκτήσει η Κοινότητα κατά τη διάρκεια του 2010, με Έλληνες και ξένους πρωτοπόρους του χώρου της εναλλακτικής αναζήτησης που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την υφήλιο.

Δεν θα πω κάτι περισσότερο, μιας και δεν θέλω να χαλάσω τις εκπλήξεις που έρχονται. Απλά να ευχαριστήσω και δημόσια εδώ τον ελληνοαμερικάνο Alex Tsakiris, για τη συνεργασία μας εδώ και ένα χρόνο σε προσωπικά projects αλλά και για τη θέληση του να συνεργαστεί με την Κοινότητα.
Η δουλειά που πραγματοποιεί στο Skeptiko.com είναι πραγματικά αξιέπαινη και έχει ήδη αρχίσει να γεφυρώνει το χάσμα που χώριζε την παραψυχολογία και τη Νοητική Επιστήμη με τα συμβατικά επιστημονικά πεδία. Ακούγοντας τις συνεντεύξεις που έχει πραγματοποιήσει (απαιτείται σχετικά καλή γνώση αγγλικών) μόνο κέρδος μπορεί να έχουμε...

Με εκτίμηση,
Νικόλαος Κουμαρτζής.

Τι Είναι το Skeptiko.com; (από την συνέντευξη (http://www.metafysiko.gr/forum/../?p=28))
Στις αρχές του 2008, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον project έκανε την εμφάνιση του στο παγκόσμιο διαδίκτυο, το Skeptico.com, όπου δημοσιεύονται ηχογραφημένες συνεντεύξεις με μερικά από τα γνωστότερα ονόματα της έρευνας του παραφυσικού παγκοσμίως, τόσο ερευνητές που υποστηρίζουν την ύπαρξη τέτοιων φαινόμενων όσο και σκεπτικιστές.
Ανάμεσα τους ο πασίγνωστος βιολόγος Rupert Sheldrake, αλλά και ο γνωστότερος παγκοσμίως σκεπτικιστής Dr Dean Radin, είναι μερικοί μόνο από τους 50 και πλέον ερευνητές που έχουν μιλήσει μέχρι σήμερα στον παραγωγό του τόσο εξειδικευμένου αυτού online «ραδιοφώνου».
Ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την πρωτοπόρα κίνηση, η οποία ήδη έχει χαρακτηριστεί από πολλά μεγάλα ονόματα του χώρου ως η πλέον ελπιδοφόρα προσπάθεια να έρθουν επιτέλους κοντά η παραψυχολογία με την επιστήμη; Μα ποιος άλλος; Ένας… Έλληνας!
Ο Alex Tsakiris δέχθηκε να μου παραχωρήσει συνέντευξη, περνώντας για λίγο στην άλλη πλευρά της όλης διαδικασίας, από το Del Mar της California όπου βρίσκεται η βάση του. Η συζήτηση αποδείχθηκε άκρως ενδιαφέρουσα και συμπεριελάμβανε αρκετή Ελλάδα, αρχαία φιλοσοφία, σύγχρονη επιστήμη, πειράματα και χρηματοδοτήσεις, καθώς και το πώς η open source τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να δώσει μία εξαιρετικά μεγάλη ώθηση στην επιστημονική έρευνα.