PDA

Επιστροφή στο Forum : Shutter Island (Το νησί των καταραμένων)

beetlejuice
22-02-10, 13:22
Πολυαναμενόμενη ταινία που κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου!

http://www.stercinemas.gr/SterCinemas/SterImagesLive/Movies/103387/103387_0.jpg

Trailer εδώ (http://www.youtube.com/watch?v=HYVrHkYoY80)

Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός Μάρτιν Σκορσέζε σκηνοθετεί για τέταρτη φορά τον ταλαντούχο Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε μια σκοτεινά κλειστοφοβική περιπέτεια Χιτσκοκικών επιρροών.
Καλοκαίρι 1954. Ο Αμερικανός αστυνόμος Τέντι Ντάνιελς κι ο νέος συνεργάτης του, ο Τσακ φτάνουν σΆ ένα νησί κάπου στα ανοιχτά της Αμερικής, όπου βρίσκεται το ¶σκλιφ, το ψυχιατρικό νοσοκομείο για ψυχασθενείς εγκληματίες, για να διεξάγουν έρευνα για μια ασθενή που φαίνεται να δραπέτευσε μυστηριωδώς. Όταν ξαφνικά ξεσπάει μια καταιγίδα, ο Ντάνιελς βρίσκεται αποκλεισμένος εκεί και η διακριτική γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και παράνοιας αρχίζει να γίνεται επικίνδυνα δυσδιάκριτη. Στο νοσοκομείο ¶σκλιφ, τίποτα δεν είναι τελικά όπως φαίνεται και ο Ντάνιελς βρίσκεται έρμαιο σε «απάνθρωπες», ριζοσπαστικές θεραπείες που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πειράματα με φάρμακα, βάρβαρες χειρουργικές επεμβάσεις και πλύσεις εγκεφάλου… Όσο περισσότερο πλησιάζει στην αλήθεια, τόσο πιο θολή γίνεται αυτή, και τόσο περισσότερο αρχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να μη φύγει ποτέ από εκεί… Τουλάχιστον όχι σώος, γιατί κάποιος εκεί μοιάζει να προσπαθεί να τον τρελάνει…

beetlejuice
01-03-10, 23:13
Αρκετά πιο αργοί ρυθμοί από όσο θα περίμενα, ενδιαφέρουσα όμως πλοκή και ένα σενάριο που αφήνει στο τέλος τον θεατή με τη δυνατότητα να διαλέξει αυτός τι ακριβώς έχει συμβεί.

Βαθμολογία 7-8

xontro_mpizeli
12-03-10, 15:07
από τις καλύτερες ταινίες που είδα τον τελευταίο καιρό στον κινηματογράφο.

Εξαιρετική ατμόσφαιρα, άψοη σκηνοθεσία, υπέροχοι ρόλοι και υποκριτική, τέλεια μουσική υπόκρουση, και απρόσμενο και πρωτότυπο τέλος.

Από τις καλύτερες ταινίες του σκηνόθετη (ειδικά των τελευταίων ετών)

Τουλάχιστον ένα 9αρι από εμένα!

melian
22-03-10, 22:41
Επιτέλους είδα το Shutter Island και ευτυχώς άξιζε τα λεφτά του κινηματογράφου (ιδιαίτερα αφού πήγα και μέρα Σάββατο :p)!
Αν και διαρκούσε αρκετή ώρα μπορώ να πω ότι ούτε καν το κατάλαβα.
Η σκηνοθεσία μου φάνηκε άψογη παρόλο που γενικά ο Σκορσέζε δεν είναι και το φόρτε μου γιατί δεν έχω δει σχεδόν καμία από τις προηγούμενες ταινίες του. Μου κέντρισε όμως το ενδιαφέρον να τις δω.

Το στόρι της ταινίας δεν μπορώ να πω ότι με εξέπληξε πάρα πολύ. Εκείνο όμως που μου άρεσε ήταν ο τρόπος με τον οποίο ήταν δοσμένο αλλά και το τέλος του που άφηνε κάπως την ιστορία ανοιχτή, αν και παρατηρώντας προσεκτικά κάποια πράγματα, νομίζω ότι ξέρω τι ακριβώς συνέβη.. αλλά και πάλι ίσως να κάνω λάθος... :rolleyes:

Η βαθμολογία μου είναι κάπου στο 8-9.

Marsia
11-03-12, 03:44
από τις καλύτερες ταινίες που είδα τον τελευταίο καιρό στον κινηματογράφο.

Εξαιρετική ατμόσφαιρα, άψοη σκηνοθεσία, υπέροχοι ρόλοι και υποκριτική, τέλεια μουσική υπόκρουση, και απρόσμενο και πρωτότυπο τέλος.

Από τις καλύτερες ταινίες του σκηνόθετη (ειδικά των τελευταίων ετών)

Τουλάχιστον ένα 9αρι από εμένα!

9αρι μες το νερό!!! για τους ίδιους λόγους -ακόμα αναρωτιέμαι τι είναι αλήθεια και τι ψέμα- :D

Grayscull
01-04-12, 16:31
¶ψογη! Με καθήλωσε!! 9 από μένα.

Inspired Hand
01-04-12, 16:35
Πολύ καλή ταινία!Μου κράτησε το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος!

Marsia
11-04-12, 05:59
Ρε παιδιά..Εσείς τι πιστεύετε??? Ότι ο Λεο τελικά ήταν ψυχώ ή ότι τον δούλευαν ψιλό γαζί??? Δεν ξέρω για εσάς, αλλά μου φαίνεται πολύ "εύκολο" να είναι απλώς τρελός.... Τι λέτε??? :D

Grayscull
11-04-12, 16:37
Ρε παιδιά..Εσείς τι πιστεύετε??? Ότι ο Λεο τελικά ήταν ψυχώ ή ότι τον δούλευαν ψιλό γαζί??? Δεν ξέρω για εσάς, αλλά μου φαίνεται πολύ "εύκολο" να είναι απλώς τρελός.... Τι λέτε??? :D
Συμφωνώ μεν, αλλά από την άλλη ο σκηνοθέτης δε μας δίνει και πολλά περιθώρια για κάποια άλλη ερμηνεία!

Marsia
11-04-12, 20:09
Συμφωνώ μεν, αλλά από την άλλη ο σκηνοθέτης δε μας δίνει και πολλά περιθώρια για κάποια άλλη ερμηνεία!

Όλα τα άλλα που βλέπει κατά τη διάρκεια της ταινίας μπορούν να είναι κάτι που παρερμήνευσε μέσα στην τρέλα του, αλλά το ότι πήγε με καράβι στην αρχή της ταινίας δεν μου κολλάει και πολύ(αν όπως του λένε οι γιατροί ήταν στο νησί χρόνια).. Μου φάνηκε ότι η αλήθεια ήταν μάλλον κάπου στη μέση..

Ότι είχε μια προδιάθεση και τον δούλευαν ψιλό γαζί..:p

Inspired Hand
12-04-12, 08:38
Πάντως αν τελικά δεν ήταν τρελός,η ταινία μας δείχνει και το πόσο εύκολα μπορούμε να αμφισβητήσουμε τον εαυτό μας και τον εγκεφαλό μας αν μας υποβάλουν σε αυτο καθημερινά!..

Marsia
13-04-12, 02:53
Πάντως αν τελικά δεν ήταν τρελός,η ταινία μας δείχνει και το πόσο εύκολα μπορούμε να αμφισβητήσουμε τον εαυτό μας και τον εγκεφαλό μας αν μας υποβάλουν σε αυτο καθημερινά!..

Τώρα είπες τη μεγαλύτερη αλήθεια που θα μπορούσε να ειπωθεί σε αυτό το νήμα... ;)

Ioannadragoumi
13-06-12, 09:54
Ωραία ταινία! Είχε αγωνία και σε κρατούσε μέχρι το τέλος, το οποίο βέβαια ήταν λίγο μπερδεμένο αλλά κι εγώ πιστεύω ότι τελικά ήταν τρελός ή....μπορεί και να μην ήταν! :confused: Το τέλος το άφησαν φλου και ο καθένας φαντάζεται ότι θέλει!