PDA

Επιστροφή στο Forum : [φωτό] Μαύρη οντότητα στο δυτικότερο σημείο της Γαλλίας

incompletemind
20-06-10, 23:06
Καλησπέρα παιδιά! Μετά απο πολύ καιρό επιστρέφω με κάτι... well, περίεργο.

Όπως μπορεί να θυμάστε μερικοί, βρισκόμουν Γαλλία για το Erasmus μου. Επισκέφτηκα κάστρα και μοναστήρια σωρό τραβώντας εναν σκασμό φωτογραφίες απο το κάθε μεσαιωνικό θαύμα με την ελπίδα να πιάσω κάτι το μεταφυσικό.

Όμως αυτό το περίεργο ήρθε απο εκεί που δεν το περίμενα. Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι απο το δυτικότερο κομμάτι της Γαλλίας. Εκεί που ο ωκεανός απλώνεται απέραντος και η Ευρώπη τελειώνει με απότομα και κοφτερά βράχια.
http://farm5.static.flickr.com/4059/4718659630_f093f2569c_b.jpg
Δεν ξέρω αν είδατε την λεπτομέρεια. Παραθέτω ενα crop για να δείτε ακριβώς για ποιο πράγμα μιλάω.
http://farm5.static.flickr.com/4053/4718660068_53df72ae83_o.jpg
Η φωτογραφία τραβήχτηκε με μιά Sony DSC-S90 που κοντεύει να κλήσει 8 χρόνια στα 3 megapixels, χωρίς φλας.
η μαύρη φιγούρα είναι αρκετά περίεργη. Στην αρχή μου έμοιαζε με γυναίκα που κοιτούσε την θάλασσα, αλλά μετά από αρκετό ζουμ φαίνεται σαν ένας πανύψηλος άντρας με μαύρη κουκούλα και ριχτά ρούχα να κοιτάει προς το μέρος μου.
Εννοείται οτι εκείνο το σημείο είναι αρκετά κακοτράχαλο και το να πάει κάποιος έξω απο το μονοπάτι που είχε χαράξει η περιπατητική ομάδα της περιοχής ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Ταυτόχρονα, δεν θυμάμαι κανέναν με μαύρα ριχτά ρούχα και τέτοια κουκούλα να είναι στην ομάδα μας παρόλο που ήμασταν πολυπληθής και πολλές διαφορετικές φυλές του κόσμου.

Επιπλέον, πρέπει να είναι υπερβολικά ψηλό για να είναι κάποιος άνθρωπος γιατί αφενός δεν κολλάει το ύψος με το πόσο μακρυά είναι και δεύτερον είναι αρκετά χαμηλότερα απο το σημείο που βρισκόμουν.

Οπότε το να είναι κάποιος και να τραβάει φωτογραφία απο εκεί είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και το γεγονός του οτι κανένας δεν φορούσε τέτοια περίεργη ενδυμασία και το αφύσικο ύψος, με κάνουν να πιστεύω οτι έπιασα στον φακό μου κάτι που απλά δεν υπήρχε όταν το έβγαζα φωτογραφία.

Εσείς τι πιστεύετε;

Ermhs
20-06-10, 23:12
Να γράψω πρώτος

Η φωτογραφία είναι πραγματική γιατί την έλεγξα στο pc μου και επεξεργάστηκα νωρίτερα (σε ευχαριστώ για αυτό), θα έλεγα ότι ήταν μια τρελή και να αγναντεύει τον ωκεανό, ντυμένη σαν warlock.. αλλά τρόμαξα όταν άνοιξα λίγο τα χρώματα και είδα ότι σε κοιτάζει!!! Επίσης το σώμα του/της χάνετε πίσω από το γκρεμό με αποτέλεσμα Η είναι πάνω από 2 μέτρα ύψος Η δεν ξέρω τι..

μιας και το έχω ψάξει λιγάκι το θέμα στο παρελθόν από άποψη μεταφυσικού, αυτά αλλού αναφέρονται ως δαίμονες της γνώσεις και αλλού ως keepers/watchers .

Μοιάζουν λιγάκι με τοις λεγόμενες μόρες αλλά είναι πολύ ψηλά στο μέγεθος και πολύ ευγενικά, ποτέ δεν κάνουν κακό.

Ταυτόχρονα στην σύγχρονη εποχή μας όλοι αναφέρονται στα indigo, rainbow, crystals. Αυτές οι ψυχές από πάντα έρχονταν στην γη στο να καθοδηγούν Η προετοιμάζουν το έδαφος για τον ερχομό ενός μεγάλου συμβάντος η προσώπου.. (πχ φιλόσοφοι, προφήτες, κτλ).

Λένε ταυτόχρονα ότι συνήθως τα άτομα αυτά πάντα έχουν και ένα keeper δίπλα τους για προστασία Η ότι προστατεύονται κατά καιρούς σε δύσκολες περιόδους από keepers σαν επιπλέον προστασία. Τώρα οι περισσότεροι καταλήγουν νεκροί γιατί πάντα είναι αντίθετοι στο σύστημα και ο λόγος ότι δεν μπορούν να είναι δίπλα σου κάθε στιγμή, δεν είναι ο φύλακας άγγελος αλλά ένα είδος επιπλέον προστάτη και μάλιστα ενεργού (δηλαδή πόσες φορές μπορείς να έχεις πει ότι γλίτωσες παρά τρίχα η από θαύμα!!).

υπάρχουν ενδιάμεσα που αναφέρουν πολλές φορές την παρουσία τέτοιον δίπλα από ανθρώπους, έτσι ξεχωρίσουν αν είσαι indigo, rainbow ktl..
Την άποψη μου την έγραψα εδώ αντί να στο πω σε live, γιατί δεν είμαι και 100% σίγουρος στο τι μπορεί να είναι αυτό, να καταθέσουν και άλλοι την άποψη τους.

ps1: Αν είναι άνθρωπος, απορώ πώς πήγε στο λαγκάδι και σποταρε εσένα την στιγμή που έκανες το κλικ, εκτός αν όντος είναι μεταφυσικό και κατά εμέ είναι ένας κεεπερ κάποιου από εσάς, γιατι όχι και δικός σου.

friedman
20-06-10, 23:41
Εκ πρώτης όψεος εμένα μου φάνηκε κάποιος ή κάποια να αγναντεύει τη θάλασσα!Βέβαια δεν γνωρίζω από φωτογραφία ούτε επεξεργασία οπότε μου έκαναν εντύπωση τα λεγόμενά σας περι του σημείου που βρίσκεται η φιγούρα, το ύψος της κλπ.Θα ήταν ενδιαφέρον να ποστάρετε τις επεξεργασμένες φωτογραφίες οι οποίες τα δείχνουν αυτά καθώς και οτι κοιτάζει προς εσένα incompletemind.Εσύ είχες παρατηρήσει τη φιγούρα όταν ήσουν στην περιοχή ή την είδες μετά στη φωτογραφία?Το σίγουρο είναι ότι είναι γοητευτική φωτογραφία!!

Ermhs
20-06-10, 23:48
Κοιτάζει τον φωτογράφο.. Πρόσεξε τον φωτισμό στο κεφάλι, κάνει το κυκλικό της κουκούλας, σαν τρύπα που θα έπρεπε να φαίνετε το πρόσωπο.

Δυστυχώς εγώ δεν πήγα Γαλλία!.. Και με ενημέρωσε πριν 30 λεπτά περίπου για την φωτογραφία. Εγώ πρότεινα να μπει εδώ για απόψεις.. πάντως η εικόνα είναι αληθινή.. Όταν εννοώ επεξεργασία εννοώ τον φωτισμό και μόνο.. Ήθελα να δω αν είναι πλάτη, αλλά δεν είναι.

Η ήταν ένας ΠΑΝΥΨΗΛΟΣ τρελός στα κατσάβραχα, Η ήταν μεταφυσικό.. ένα από 2..

friedman
20-06-10, 23:53
Ναι αλλά αυτό είναι σίγουρο?Θα μπορούσαν να είναι τα μαλλιά που προεξέχουν ίσως!Πάντως από τη στάση του σώματος νομίζω πως είναι με την πλάτη στο φωτογράφο!Βέβαια απο μια φωτογραφία δεν μπορείς να είσαι σίγουρος!

Ermhs
21-06-10, 00:07
Φαίνετε να μοβιζη η φορεσιά λόγο φωτισμού και κάνει την κλίση του σκούφου από την πίσω πλευρά, επίσης φαίνετε η τρύπα που θα έπρεπε να φαίνετε το πρόσωπο.. αλλά είναι σκοτεινό εκεί.
Δεν γνωρίζω αν έχει και άλλες φωτογραφίες.

Και όπως αναφέρει είναι μια παλιά μηχανή..

το exif ειναι:

F/4
T/80
iso:80
no flash
auto program

Μισό.. ανατίναξα την εικόνα. Ελπίζω να μην θυμώσει. το κάνω με προσωπική πρωτοβουλία.

http://farm5.static.flickr.com/4019/4718962368_8179223359_o.jpg
Μήπως φαίνετε να έχει απλώσει και το χέρι??? Προς την μεριά του φωτογράφου?
Μήπως το πάνω μέρος του κεφαλιού είναι ελαφρά διάφανο???? Ερώτηση.. στην ανατίναξη σαν να φαίνονται ελαφρά τα κύματα της θάλασσας μέσα στο κεφάλι.. Είναι και τα πιξελ με αποτέλεσμα μπερδεύει το φαινόμενο αυτό.

Πάντως η φωτογραφία επαναλαμβάνω είναι αληθινή

Darkoverlordoftheabyss
21-06-10, 00:52
Χμμμ χωρίς να θέλω σε καμιά περίπτωση να κοροϊδέψω την φωτογραφία και τον φωτογράφο άλλα η φιγούρα μοιάζει με έναν τύπο ποu είναι ντυμένος νιντζα ........

Ermhs
21-06-10, 00:59
Σαν warlock είναι.. μαύρη κελεμπία με κουκούλα.. Κάτι σαν τα βίντεο παιχνίδια που στέκονται έξω από πύλες η πόρτες.. :p
Όπως αυτό για παράδειγμα και πολλά άλλα παραδείγματα από ταινίες, κτλ. Και στο lord of the rings είχαν σε κτίρια επάνω..
http://www.desktoplinux.com/files/misc/wow1.jpg

Άλλα ας μην κοροϊδεύουμε την φιγούρα σε περίπτωση που είναι μεταφυσικό.. Χάνετε κάτω στο γκρεμό.. η τουλάχιστο δεν φαίνετε να υπάρχει μονοπάτι .

Βρήκα και αυτή την εικόνα στο γοογλε kαι υπολογίζω ότι αν είναι άνθρωπος, τότε φορούσε κάτι τέτοιο, σε ποιο ντεκολτέ.. χαχαχα :p
http://www.makebelieve.com/images_product/large/Secrets/SG-156B.jpg

incompletemind
21-06-10, 11:31
Η παρομοίωση ως νίντζα μου έφτιαξε την μέρα. Λές να παράτησε την Ιαπωνία για να στοιχειώσει την Ευρώπη; :p

Στα - πολύ λογικά - ερωτήματα σας.

Οπως είπα και εξ αρχής, αποκλείεται να υπήρχε κάποιος εκτός μονοπατιού λόγω της τραχύτητας του εδάφους. Επίσης δεν θυμάμαι να υπήρχε κάποιος με τέτοια ρούχα στο γκρούπ μας. Δεν θυμάμαι αν είχα δεί κάτι πρίν με τα μάτια μου γιατί αφενός την λεπτομέρεια την κατάλαβα μετά απο κάτι μήνες όταν προέβαλλα την φωτογραφία σε μεγάλη οθώνη και αφετέρου, εκείνη την στιγμή ήταν τόση η λαχτάρα μου να βγάλω όλο το μαγευτικό τοπίο που έβγαλα μόνο μία φωτό απο κάθε πλευρά.

Ερμή, μπράβο που ανατίναξες λίγο τα χρώματα. Τώρα βλέπω ποιό καθαρά. Ναι, κοιτάει προς τα εμένα. creepy.

beetlejuice
21-06-10, 11:36
Μετά από αρκετό καιρό αποφασίζω να ποστάρω στην κατηγορία των προσωπικών εμπειριών. Πολύ ενδιαφέρουσα η φωτογραφία σου incompletemind! Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για την περιοχή; Τι υπάρχει εκεί γύρω (κάποια κτίρια ίσως ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία...)

Πάνω στην παρατήρηση του Ermh ότι η φιγούρα κοιτά προς την κάμερα, δεν είμαι και τόσο σίγουρος λόγω της κλίσης των χεριών της. Δείχνει να κοιτά προς τη θάλασσα αν και δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος. Επίσης παρατηρείστε την "κοιλιά" που κάνει το μανίκι στο αριστερό χέρι της φιγούρας. Πραγματικά creepy! :)

Ermhs
21-06-10, 11:46
Καλημέρα beetle, κοίτα το δεξί χέρι που είναι απλωμένο προς τα εμάς.. Αν ήταν απλωμένο από την πίσω πλευρά, θα φαινόταν ελλειπτικό το σώμα, λόγο ότι οι μυς του χεριού θα ήταν τεντωμένοι.
Αν και φαίνετε το άνοιγμα που κάνει ο σκούφος και θα έπρεπε να φαινόταν το πρόσωπο...
Τώρα αυτά είναι απλές παρατηρήσεις.. αν η μηχανουλα είχε 4 παραπάνω megapixel θα είχαμε καλύτερη ανάλυση, μιας και η μηχανή είναι 3!

Μπορείς να πειραματιστείς την στάση του.. άνοιξε ελαφρά τους αγγόνες και άπλωσε το δεξί χέρι προς τα μπρος.. Βαλε κάποιον να σε φωτογραφίσει από μπρος και από πίσω.. και θα δεις τι διαφορά.

Mallen
21-06-10, 12:40
ταπεινή μου άποψη, εάν και ΕΦΟΣΟΝ η φώτο τραβήχτηκε χειμώνα (μα στη βαρυχειμωνιά μιλάμε εεεε?) δεν βλέπω γιατί οι θερμόαιμοι και μεσογειακοί (εν ολίγοις) Γάλλοι να φορούν...ανοιξιάτικα τότε. Το τοπίο μου φαίνεται χειμωνιάτικο 1ον και 2ον η φιγούρα μοιάζει να φοράει βαρύ παλτό χειμωνιάτικο ...Fred Perry (μη γελάτε- έτσι μου φαίνεται το στυλ ενδύματος) και 3ον η εν λόγω φιγούρα αγνατεύει στη θάλασσα ωσάν σε ποιητικό οίστρο... Με συγχωρείτε και επειδή σας διαβεβαιώνω πως λατρέυω καθετί creepy & mysterious και αναμένω πως-και-πως σχετικές τέτοιες φώτο από συμφορουμίτες (εμένα δεν μου έτυχε τπτ ακόμα... :() πρέπει να ομολογήσω πως ΝΑΙ ΜΕΝ εντυπωσιακή (και..."κινηματογραφική" η φώτο!) ΑΛΛΑ δεν υπάρχει κανένα μυστήριο σε αυτήν: ένας απλός άνθρωπος είναι, μα τον Δια...!!!!:confused:

incompletemind
21-06-10, 12:57
Το μέρος λέγεται Pointe du Groin και είναι απέναντι σχεδόν απο το πλύμουθ της Αγγλίας. Στην πραγματικότητα δεν είναι το δυτικότερο άκρο αφού η Μπρέστ είναι η πιό δυτική πόλη. Ομως εκεί μπορεί να περπατήσει κόσμος στο μονοπάτι που έφτιαξαν οι "amis de chemin de ronde" για περιδάβαση.Η υπόλοιπη ακτογραμμή είναι κάθετος γκρεμός. Επίσης είναι ενα κομμάτι με σπάνια βιοποικιλότητα με αρκετά σπάνια πουλιά να βρίσκουν καταφύγιο στα βράχια και στην βλάστηση της περιοχής. Δεν ξέρω αν υπήρχε κάποια άλλη ιστορία όπως αυτοκτονίες ή πόλεμοι στο σημείο. Κανονικά περίμενα να πάρει κάτι ο φακός μου στα κάστρα και στο Mont. Saint Michel που πολύς κόσμος βασανίστηκε και πέθανε κατα τα μεσσαιωνικά χρόνια. Η έκπληξη μου ηταν πολύ μεγάλη όταν το πρωτοπαρατήρησα.
Εκεί γύρω είναι μόνο το αρχοντικό της φωτό, κάτι κεραίες και ποιό ψηλά ένα αναψυκτηριο.

@Mallen
Ισως και να είναι απλά
1. είναι πολύ δύσκολο να στέκεται εκεί
2. είναι πολύ ψηλός και δεν κολλάει στην προοπτική της φωτογραφίας
3. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν φορούσε τέτοιο παλτό και κουκούλα απο τους εκδρομείς που ήμασταν εκεί. Οι περισσότεροι φορούσαμε μπουφάν που είχε χρώμα κι εγώ αν και φορούσα μαύρο παλτό, φορούσα καφέ μπερέ. Τέτοιες λεπτομέρειες δηλαδή που κάνουν την διαφορά.

something just doesn't sum up...

Witch Shadow
21-06-10, 13:28
Προσωπικα πιστευω οτι ειναι ενας Αγγελος του Θανατου. Εμφανιζονται με αυτο τον τροπο ειτε για να δηλωσουν οτι καποιος θα πεθανει και ειναι εκει, ειτε για να προειδοποιησουν οτι ενα σημαντικο γεγονος θα λαβει χωρα ή οτι καποια ψυχη που πρεπει να παρει ειναι παγιδευμενη (με καποιο τελετουργικο το οποιο δεν αφηνει την ψυχη να περασει στην αλλη πλευρα μετα θανατον)..

SYD
21-06-10, 16:31
Ναί, θα ήταν πράγματι μαγικό
να μπορούσαμε να φωτογραφίσουμε
τους αγγέλους και τους watchers
κι όλα αυτά τα μαγικά πλάσματα,
αλλά δυστυχώς οι φαντασιώσεις
δεν αποτυπώνονται ούτε ψηφιακά!
Ένας κομμένος κορμός είναι και τίποτα άλλο...
λυπάμαι....

incompletemind
21-06-10, 16:47
Καμένος λίγο δύσκολο - εκεί δεν είναι ελλάδα για να καίνε τα πάντα- αλλά μάλλον είναι κάποιος κορμός ή κάποιο φυτό.

Προσωπικά δεν υποστήριξα τίποτα. απλά μου φάνηκε περίεργο να είναι αυτή η φιγούρα εκεί και να μοιάζει τόσο πολύ με άνθρωπο σε σημείο αρκετά περίεργο και είπα να την μοιραστώ. Αν είναι κορμός so be it. Δεν κινυγάω φαντασιώσεις γενικα και δεν ήθελα να πλασάρω την φωτό ως τσαρλατάνος που έπαιξε με το σκηνικό. Απλά αυτό που μου κίνησε την περιέργεια το μοιράστηκα.

Αν ο SYD έχει δίκιο τότε το θέμα λήγει αν και εγώ προσωπικά δεν είμαι απόλυτα πεπεισμένος.

Banshee
21-06-10, 20:07
Κατα πάσα πιθανότατα τσάκωσες "κάποιον" που έκανε τη βολτούλα του..:D
Ειναι αρκετά σκιαχτικό θα λεγα..& όντως οπως έχει ήδη αναφερθεί μοιάζει με άγγελο θανάτου...Αλλού έψαχνες & απο αλλού ήρθε...τι να πείς..απρόβλεπτες αυτές οι οντότητες...Απο τη στιγμή μάλιστα που η φωτο έχει τσεκαριστεί κιόλας..& είναι original πιστεύω πως αυτό άνθρωπος δεν είναι..οποτε μάλλον κάτι μαυριδερό & σκιαχτικό μακρια απο μας μου κάνει!!:eek:brrrr

Ενώχ
21-06-10, 20:44
Εάν κοιτούσε προς τον φωτογράφο...

τότε το δεξί χέρι (όπως κοιτάμε εμείς την φωτό) θα
πρέπει να ήταν εξαρθρωμένο.....

για να πάρει τέτοια κλίση.

Επιπλέον, συγκρίνοντας το ύψος της φιγούρας με το ύψος των φυτών
που είναι ακριβώς δίπλα, πρόκειται για γυναίκα. Διαφορετικά ένας άντρας
θα ήταν πιο ψηλός συγκριτικά με τα/το φυτά/φυτό.

Άρα, και επειδή το μέρος είναι λίγο ψηλά, υπάρχει η πιθανότητα να μοιρολογεί
κάποιον που αυτοκτόνησε από αυτό το σημείο....

ή απλά να "στοχάζεται"..

ή να είναι ένας καμένος κορμός, ενός δέντρου που θέλανε να ξεράνουν...
ή που είχε καεί σε προηγούμενη φωτιά, για αυτό και δεν υπάρχει άλλο ψηλό
δένδρο εκεί τριγύρω.

Όπως και να έχει, είναι ένα καλό δείγμα των φωτογραφιών που
"παραπλανούν".....

Raistlin
21-06-10, 21:29
Φιλε incompletemind, μπορείς να μας πεις τι κτίριο είναι αυτό που φαίνεται πίσω δεξιά?

Για να είμαι ειλικρινής κι εμενα μου φαίνεται πως έχει γυρισμένη την πλάτη, και κοιτάει προς τα κάτω... πάντως όσο δύσβατο κι αν είναι το σημείο φαίνεται αρκετά καθαρά πως η περιοχή όπου στέκεται είναι καθαρή από εμπόδια...
Παρόλα αυτά ο θόρυβος της εικόνας μου δίνει πολλές creepy μορφές!

Πάντως η φωτό αν και δεν νομίζω να έχει κάτι το παράξενο είναι πολύ καλή!

Ermhs
21-06-10, 23:58
Rainstin απάντηση στο σχόλιο σου για τα σχηματάκια τα οποίο αναφέρεις; τα άστατα σχεδιακια τριγύρω είναι πιξελ.. Διότι έχω ανατινάξει την εικόνα για να φέρω την φιγούρα μπροστά..
αυτό που έκανε ο syd είναι κάψιμο της εικόνας..

Λοιπόν 3 φίλτρα για να δούμε αν είναι κορμός..
Τα φίλτρα που έβαλα είναι, neon glow, glowing edges and High Pass (3 ξεχωριστά.. ) Αν ήταν παιχνίδι του φακού, κάτι σαν φλαιρ.. το υποτιθέμενο κεφάλι θα είχε χαθεί και θα αποτυπωνόταν μόνο ο κορμός..
Πληροφορώ ότι της εικόνες θα της αφαιρέσω σε διάστημα 1-2 μηνών για να μην πιάνει μέγεθος στον σερβερ που κατεβάζω. *αυτές εδώ τοις 3

High pass
http://farm2.static.flickr.com/1054/4722541038_b127cdba30_b.jpg

glowing edges
http://farm2.static.flickr.com/1102/4722540684_a77afb981e_b.jpg

neon glow
http://farm2.static.flickr.com/1149/4721888287_ef97fe830d_b.jpg

Δεν βλέπω εγώ κορμό.. ούτε φλαιρ..ανθρώπινη φιγούρα είναι.. Επαναλαμβάνω είναι extreme, αν ήταν έστω +4 μεγαπιξελ θα ήταν καλύτερα στο να μελετηθεί.

Δεν μου λες… αν το μόνο σκοτεινό σημείο που θα σου έμενε ήταν ένα κυκλακη.. τι θα έλεγες? Ότι ήταν μια ρόδα?

incompletemind
22-06-10, 02:32
Στο θέμα της βλάστησης σε εκείνο το σημείο, να σας πώ οτι μία βραχώδη περιοχή κοντά στην θάλασσα δεν έχει ψηλή βλάστηση. Είναι περίπου όπως στα βράχια στις πλαγές του Σουνίου Τίποτα ψηλό. Δεν γνωρίζω αν υπήρχαν φωτιές, αλλά γενικά έχουν μια λώξα να τα φυλάνε σαν τα μάτια τους τα δάση και τους δρυμούς τους. Οπώτε εικάζω οτι δεν υπήρξε φωτιά στο μέρος για αρκετά χρόνια - δεν υπήρχε ίχνος καμμένου δέντρου ή κορμού.

Το κτίριο στο background δεν έχω ιδέα που ανήκει και τί είναι. Υπάρχουν πολλά τέτοια γενικά στην Γαλλία που άλλα είναι σπίτια κι άλλα στεγάζουν διάφορα άλλα, απο δημόσιες υπηρεσίες, μέχρι εστιατόρια, πάμπ ή αποθήκες.

Τέλος, να αναφέρω οτι η φωτό είναι στην διάθεσή σας για επεξεργασίες κλπ ΑΡΚΕΙ να πείτε απο που την βρήκατε. Το ξέρω είναι μικρή σε ανάλυση.

Ενώχ
22-06-10, 14:45
Στο θέμα της βλάστησης σε εκείνο το σημείο, να σας πώ οτι μία βραχώδη περιοχή κοντά στην θάλασσα δεν έχει ψηλή βλάστηση. Είναι περίπου όπως στα βράχια στις πλαγές του Σουνίου Τίποτα ψηλό. Δεν γνωρίζω αν υπήρχαν φωτιές, αλλά γενικά έχουν μια λώξα να τα φυλάνε σαν τα μάτια τους τα δάση και τους δρυμούς τους. Οπώτε εικάζω οτι δεν υπήρξε φωτιά στο μέρος για αρκετά χρόνια - δεν υπήρχε ίχνος καμμένου δέντρου ή κορμού.

Ακριβώς!!!

Άρα, μία "ρομαντική" γυναίκα είναι....

Επαναλαμβάνω... πως όποιος μπορεί να κοιτάει κάποιον
και το μπράτσο του να είναι ευθεία (ή σχεδόν ευθεία) προς
τα κάτω ενώ ο πήχης να είναι πίσω από το μπράτσο...

μάλλον κάτι έχει πάθει στον αγκώνα.

Δείτε λοιπόν αφενός το ύψος του ανθρώπου σε σχέση με τη
βλάστηση και αφετέρου το δεξί (όπως κοιτάμε εμείς) χέρι.

Ούτε άγγελος ούτε διάβολος ούτε τρίβολος...

Μία γυναίκα είναι... που κοιτάει την θάλασσα.

Μπορεί να φαίνεται δύσβατο το σημείο, αλλά από την άλλη μεριά
δεν ξέρουμε τι μονοπάτι μπορεί να είχε.. και εάν είχε.

Αλλά και να μην είχε... μήπως το περπάτημα στα βουνά είναι
αποκλειστικά αντρικό σπορ;

Ermhs
22-06-10, 22:32
Σε αυτό που έκανα εγώ δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, απλά λεπτομέρειες ήθελα να δω και περιγράμματα.
Δεν φάνηκε κάποια αλλοίωση στο περίγραμμα του ανθρώπου.. Αν ήταν κορμός Η κάποιο αντικείμενο που μοιάζει με άνθρωπο, θα είχε αλλοιώσεις.. Βέβαια αν η εικόνα ήταν με καλύτερο εξοπλισμό, σίγουρα θα μπορούσαμε να παρατηρήσουμε περισσότερα πράγματα.
Όλοι βλέπουν ότι δημιουργεί μικρό χρωματισμούς στα κύματα της θάλασσας.. Το ίδιο θα έκανε αν ήταν κορμός γιατί η πληροφορία υπάρχει. (αυτό σαν έξτρα). Είναι πολύ smooth επιφάνεια και χωρίς αλλοιώσεις περίγραμμα.

Ermhs
23-06-10, 00:37
http://farm2.static.flickr.com/1217/4725372149_8dc1489840_b.jpg

τόνισα τις γραμμές πάνω στο σώμα της και ανέβασα +2 στοπ τον φωτισμό.. Εμφανίζετε ελαφρά ένας κύκλος (σαν άνοιγμα στον σκούφο) στο κεφάλι, ίσως να κοιτάζει προς των mind..

Τώρα μπορεί να κοιτάζει την θάλασσα, μπορεί και όχι και να είναι όπως το είπα από την αρχή.. Θα το προσπαθήσω χωρίς κροπ αύριο και στο τέλος θα το ζουμάρω να δω αποτέλεσμα.

Giorgos
23-06-10, 18:36
Αποκλείεται δηλαδή να είναι κάποιος που κοιτάει την θάλασσα και να έχει τι βλάστηση στα αριστερά να τον κρύβει στη σκιά του; χωρίς flash νομίζω ότι εξηγείται έτσι το μαύρο χρώμα

incompletemind
23-06-10, 21:02
Αποκλείεται δηλαδή να είναι κάποιος που κοιτάει την θάλασσα και να έχει τι βλάστηση στα αριστερά να τον κρύβει στη σκιά του; χωρίς flash νομίζω ότι εξηγείται έτσι το μαύρο χρώμα

αν διαβάσεις πιο πριν, είχα πεί οτι μου φαίνεται περίεργο γιατί δεν κολλάει με την προοπτική της εικόνας. Ποιος ο λόγος για φλας; Είναι μέρα...

ΙΑΝΕΙΡΑ
23-06-10, 21:04
Χωρίς να έχω γνώσεις για την τέχνη της φωτογραφίας, αυτό που βλέπω είναι μια ανθρώπινη φιγούρα με κουκούλα. Θα μπορούσε να είναι μια γυναικα με το κεφάλι σκεπασμένο και μακρύ φόρεμα. Εάν δεν με επηρέαζαν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες που διάβασα και δείχνουν κάπως περίεργη τη στάση, δηλαδή ότι το σώμα συνεχίζεται κάπου στο ...κενό, θα πίστευα ότι είναι μια μοναχική ύπαρξη που αγναντεύει. Αλήθεια, ο καιρός πώς ήταν; Γιατί αν έκανε κρύο ή έβρεχε, δικαιολογείται το "κουκούλωμα".

incompletemind
23-06-10, 22:11
Χωρίς να έχω γνώσεις για την τέχνη της φωτογραφίας, αυτό που βλέπω είναι μια ανθρώπινη φιγούρα με κουκούλα. Θα μπορούσε να είναι μια γυναικα με το κεφάλι σκεπασμένο και μακρύ φόρεμα. Εάν δεν με επηρέαζαν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες που διάβασα και δείχνουν κάπως περίεργη τη στάση, δηλαδή ότι το σώμα συνεχίζεται κάπου στο ...κενό, θα πίστευα ότι είναι μια μοναχική ύπαρξη που αγναντεύει. Αλήθεια, ο καιρός πώς ήταν; Γιατί αν έκανε κρύο ή έβρεχε, δικαιολογείται το "κουκούλωμα".

ο καιρός είναι χάλια γενικά σε αυτό το σημείο. Όμως οι περισσότεροι του γκρουπ που είμαστε εκεί φορούσαμε καπέλα, σκουφιά και αντιανεμικά. Εγώ μόνο φορούσα καμπαρντίνα μαύρη αλλά έναν καφέ μπερέ.

alx255
05-07-10, 23:10
εχουμε τιποτα νεοτερο για την φωτογραφια αυτη για το τι μπορει να ειναι η μαυρη φιγουρα?

Xrysa15
14-07-10, 19:50
Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει, αλλά εγώ γύρω από τη φιγούρα διέκρινα μια ''φωτεινή αύρα''.Και κάτι ακόμη χωρίς να θέλω να ''επισκιάσω'' το νήμα αυτό.Πιστεύω πως πραγματικά μπορούμε να φωτογραφήσουμε διάφορες οντότητες κτλ, μιας και έχω και εγώ μια τέτοια φωτογραφία, στην οποία μικρα αγγελάκια-νεράιδες είναι γύρω από κάποιους γνωστούς μου.:rolleyes:

Ermhs
14-07-10, 22:26
Χρύσα.. Λόγο επεξεργασίας και υπερέκθεσης της εικόνας υπάρχει μια μικρή αλλοίωση τον χρωμάτων.. Δεν είναι κάτι το μεταφυσικό αυτό που αναφέρεις.

Ο δικαιούχος της εικόνας είναι διακοπές, όταν τον δω θα του πω να μπει να σας απαντήσει.. :p

alx255
20-07-10, 00:05
Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει, αλλά εγώ γύρω από τη φιγούρα διέκρινα μια ''φωτεινή αύρα''.Και κάτι ακόμη χωρίς να θέλω να ''επισκιάσω'' το νήμα αυτό.Πιστεύω πως πραγματικά μπορούμε να φωτογραφήσουμε διάφορες οντότητες κτλ, μιας και έχω και εγώ μια τέτοια φωτογραφία, στην οποία μικρα αγγελάκια-νεράιδες είναι γύρω από κάποιους γνωστούς μου.:rolleyes:

καλησπερα σου, θα μπορουσες να την βαλεις στο φορουμ να την δουμε?

Xrysa15
20-07-10, 20:07
Καλησπέρα.Και φυσικά θα μπορούσα μονο που θα πρέπει να περιμένετε 5 μέρες γιατί θα λείπω από το σπίτι και μάλλον εκεί που θα είμαι δεν θα έχω πρόσβαση στο ίντερνετ :rolleyes:.

Basilis_666_DEMON
14-08-10, 00:33
Λοιπον φιλε η φοτο στην φοτο δεν διχνει καποια οντοτητα...προφανως καποιος ντυθικε στα μαυρα και πηγε εκει θελωντας να τον φωτογραφισει καποιος...η φωτο ειναι μουφα....δεν ειναι οντοτητα ανθωπος ειναι

alx255
15-08-10, 09:24
τελικα περασανε 5 μερες παμε για μηνα και δεν εχουμε νεα σου xrysa.

Fireblessed
16-08-10, 15:58
Καλησπέρα και απο μενα παιδια...εκανα προσφατα ακαουντ γιατι ηθελα να πω την γνωμη μου πανω στην φωτογραφια...Συμφωνω με τις αποψεις των παιδιων οτι μπορει να ειναι καποια οντοτητα απλα σε αυτο που θελω να σταθω ειναι η σταση του σωματος...παρατηρηστε οτι εχει γυρισμενο το κεφαλι προς τα δεξια γιατι φενεται καπως η μυτη του και το μισο προσωπο και πισω η κουκουλα...επισης εμενα μου μοιαζει σαν να κραταει κατι...

rados
16-08-10, 20:42
Μάλλον κάποιοι έχουν πρόσβαση σε καλύτερη εικόνα από αυτήν που βλέπω ανεβασμένη.
Γιατί σε αυτή το πλάτος του κεφαλιού είναι 24 με 25 pixel και άμα την "φωτίσουμε" στο photoshop είναι τίγκα στον ψηφιακό θόρυβο. Δεν υπάρχει περίπτωση από αυτή την εικόνα, να κρίνουμε αν το άτομο είναι στραμμένο προς το μέρος μας.
Δεν καταλαβαίνω γιατί ειπώθηκε κάπου, ότι είναι πολύ ψηλή. Από τους θάμνους γύρω δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Για κανονική την κάνω.
Η κλίση της στεριάς, που βλέπουμε στο βάθος, μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι δεν στέκεται στην άκρη γκρεμού αλλά σε προσβάσιμη κατωφέρεια.
Δεν καταλαβαίνω γιατί ειπώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα μονοπάτι που να οδηγεί εκεί. Μάλιστα με λίγο φαντασία, βλέπω και ένα μονοπάτι να φτάνει στο σημείο που βρίσκεται η σιλουέτα.
Είναι απόλυτα φυσικό να φορά κάποιος καπαρντίνα ή παλτό με κουκούλα, σε ένα τέτοιο σημείο. Μάλιστα αν έχει σκοπό να μείνει εκεί γύρο για αρκετή ώρα και δεν θέλει να τον πιρουνιάσει ο αέρας. Για όποιον βέβαια απολαμβάνει την φύση από τα ντοκιμαντέρ, ίσως μοιάζει κάπως περίεργη η αμφίεση.
Βλέπω ότι υπάρχει και κάποιο κτίσμα στο βάθος, οπότε δεν είναι απομονωμένο σημείο.
Ένα φωτεινό περίγραμμα γύρο της, νομίζω ότι είναι αποτέλεσμα της συμπίεσης jpg. Αλλά δεν κάθομαι να το ψάξω, έτσι και αλλιώς υπάρχει το ίδιο και στα κτίρια στο βάθος.

Ermhs
16-08-10, 22:25
Θα σου στείλω σε πμ απευθείας από το φλικερ μου.