PDA

Επιστροφή στο Forum : Οι επιπτώσεις του αποκρυφισμού

balthazar
14-07-10, 16:01
Ρε παιδια διαβαζω συνεχως πως αν ασχοληθεις με το ενα και το αλλο στον αποκρυφισμο υπαρχυον επιπτωσεις και οτι ειναι δρομος χωρις επιστροφη.Λοιπον σκευτικα να συγκεντρωσω εδω ολες τις αποψεις σας και να τις μελετησω με σκοπο να καταλαβω επιτελους τι συμβενει!

ΙΑΝΕΙΡΑ
16-07-10, 11:41
Κατ' αρχήν πρέπει να συμφωνήσουμε σε τι ακριβώς αναφέρεται ο αποκρυφισμός. Μια ερμηνεία που βρήκα στο διαδίκτυο είναι η ακόλουθη: «Ο αποκρυφισμός αναφέρεται στην πίστη κρυμμένων ή μυστήριων δυνάμεων που μπορούν να ελεγχθούν από ανθρώπους με ειδική γνώση αυτών των δυνάμεων και ως απόκρυφες επιστήμες θεωρούνται: η αστρολογία, η μαντική, η αλχημεία, η μαγεία».
Έχω μελετήσει μόνο την αστρολογία και δεν έχω διαπιστώσει κάποια αρνητική
επίδραση ή επίπτωση στη ζωή μου. Το αντίθετο θα έλεγα. Με βοήθησε να αποκτήσω
πλατύτερη αντίληψη και μου προσέφερε ένα είδος «αυτογνωσίας». Την θεωρώ
επιστήμη ισάξια των μαθηματικών, της χημείας, της ιατρικής.
Νομίζω ότι η ενασχόληση με τη μαγεία ενέχει κινδύνους. Ειδικά όταν τα άτομα που μυούνται, θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις όποιες μαγικές δυνάμεις για να προξενήσουν κακό ή να αποκτήσουν υλικά οφέλη. Η χρήση τέτοιων δυνάμεων από άτομα που δεν έχουν κριτική ικανότητα, πνευματική ωριμότητα και ηθικές αξίες, μόνο θετικά δεν μπορεί να λειτουργήσει για την πνευματική εξέλιξη των ίδιων των ατόμων. Δε γνωρίζω εάν υπάρχει κίνδυνος για το ίδιο το άτομο από την επίκληση πνευμάτων, οντοτήτων κ.α. (δηλαδή αν κινδυνεύει να δεχθεί σωματική ή ψυχολογική επίθεση), αλλά το βέβαιο για μένα είναι ότι όταν ένα άτομο επικαλείται πνεύματα για την απόκτηση μαγικών δυνάμεων με στόχο να βλάψει ή να χειραγωγήσει κάποιον, ζει συνεχώς σε ένα περιβάλλον αρνητικής ενέργειας. Δηλαδή «ο δρόμος χωρίς επιστροφή» που αναφέρεις, είναι ουσιαστικά ο εγκλωβισμός της ψυχής σε κατώτερα επίπεδα, που εμποδίζουν την ανέλιξή της.

Ενώχ
17-07-10, 00:14
Ένα γρήγορο comment... μιας και δεν μπορώ να κάτσω πολύ...

Η Αστρονομία ΕΙΝΑΙ επιστήμη και, ως εκ τούτου, ισάξια των άλλων.
Η αστρολογία ΟΧΙ.

ΙΑΝΕΙΡΑ
17-07-10, 17:34
Μια σύντομη επανάληψη των όσων προανέφερα, όχι για ν' ανοίξω διάλογο, αλλά απλώς για να μη νομίσει κανείς ότι έκανα λάθος στην προηγούμενη δημοσίευση:

ΘΕΩΡΩ κατά την ταπεινή μου κρίση ότι η Αστρολογία (και όχι η Αστρονομία) είναι ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΙΣΑΞΙΑ της Ιατρικής, της Αστρονομίας των Μαθηματικών...

Ενώχ
17-07-10, 21:12
Μια σύντομη επανάληψη των όσων προανέφερα, όχι για ν' ανοίξω διάλογο, αλλά απλώς για να μη νομίσει κανείς ότι έκανα λάθος στην προηγούμενη δημοσίευση:

ΘΕΩΡΩ κατά την ταπεινή μου κρίση ότι ο γάιδαρος (και όχι ο γλάρος) πετάει...

ΙΑΝΕΙΡΑ
18-07-10, 09:22
Είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο για κάποιον που πιστεύει ότι ο γάιδαρος (και όχι ο γλάρος) πετάει, να πιστεύει ότι η Αστρολογία δεν είναι επιστήμη...
Εν πάση περιπτώση, για να μη βρεθούμε εκτός θέματος, αν έχεις μελετήσει την επιστήμη της Αστρολογίας και έχεις καταλήξει σ' αυτήν την κρίση, σεβαστή η άποψή σου. Η δική μου άποψη είναι διαφορετική, αλλά το παρόν θέμα δεν έχει σχέση με τη διαφορετικότητα των απόψεών μας περί της επιστημονικότητας ή όχι της Αστρολογίας.

Ermhs
18-07-10, 11:22
Αδιαφορώ για αστρολογία.. γουστάρω αφάνταστα αστρονομία, μιας και θα ήθελα πολύ να είχα 30-40000 ευρώ να αγόραζα ένα σουπερ τρίποδο και ένα ΠΟΛΥ καλό τηλεσκόπιο για Άστρο φωτογράφιση!! Λολ.. όταν γεράσω.. και αν ζω..

Ως έχει τα απόκρυφα.. συχνά συναντάμε να βοσκαν από εδώ και από εκεί άτομα που υποστηρίζουν ότι έχουν διαβάσει το κάθε λογής απόκρυφο.. είτε ορθοδοξία, είτε αλχημεία, είτε αστρολογία, κτλ..
Όταν κάηκε η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, αληθεύει ότι το γνώριζαν από πριν και την είχαν αδειάσει εντελώς(που πήγαν αυτά τα βιβλία?) ? Γιατί πάντα κτίζουν μια βιβλιοθήκη πάνω από βάλτο και η οποία βουλιάζει με την πάροδο των χρόνων, έτσι ώστε μετά από 1000-10000 χρόνια να ξεθάψουν την σημερινή γνώση.. ? Γιατί δεν την κτίζουν σε ένα ποιο σταθερό έδαφος.. λολ..
Αν είχαν έστω το 1/100 από όσους γράφουν ότι διάβασαν τα απόκρυφα, τότε θα τα λέγαμε φανερά.

Δυστυχώς μόνο 2-3 τα ξέρουν και αυτά τμηματικά.. αναρωτούμε με ποια κριτήρια επιλέγονται..

Άρα το θέμα είναι άκυρο.. Ο μόνος τρόπος να κατανοήσεις κάτι παραπάνω είναι στο να γνωρίσει κάποιος τον ίδιο του τον εαυτό και συμφιλιωθεί με τα πάντα τριγύρω του.. ναι μεν δεν θα έχεις γνώση από βιβλία αλλά θα κατανοείς στο περίπου την όλη φιλοσοφία.

Όσο για την ορθοδοξία, ως ορθόδοξος χριστιανός πιστεύω ότι.. Αν πραγματικά έβγαζαν προς τα έξω όλα τα απόκρυφα κείμενα, δεν θα ήταν σε τέτοιο χάλι η εκκλησία σήμερα.. Όλοι οι παπάδες το παίζουν τουμπέκι με τα τσιπαρισματα, κλοτσάν κόσμο από τα σπίτια τους επειδή οι κλέφτες Οθωμανοί πριν φάγουν έδωσαν τα κλεμμένα στους παπάδες και επικαλούνται εγκλήματα και ληστείες ως νόμιμη περιουσία, στην αρχή όλα καλά στο να φορολογηθεί η εκκλησία και το παίζουν τουμπέκι τώρα εις βάρος των φτωχών .. Πλέον η απειλή ήρθε και μπορεί να χάσουν τα χρυσάφια τους.. Κανείς δεν βγαίνει να πει κάτι.. μόνο εμείς.. Αυτοί θα το κάνουν πρώτοι (όσοι είναι).. Και όλα αυτά, γιατί τα απόκρυφα είναι όντος απόκρυφα..

ΙΑΝΕΙΡΑ
18-07-10, 12:53
Αγαπητέ Ermhs, όσον αφορά στην αστρολογία, δεν υπάρχει κάποια κρυμμένη γνώση. Τα πάντα είναι γνωστά και μπορεί κάποιος να τα μελετήσει, αν έχει τη διάθεση ή την περιέργεια ν΄ασχοληθεί. Γενικά, θα έλεγα για να κλείσω το θέμα, είναι μια παρεξηγημένη επιστήμη λόγω μιας συνειδητής και συστηματικής προσπάθειας πολλών δεκαετιών να απαξιωθεί για λόγους που δεν είναι δυνατόν να εκθέσω αυτήν τη στιγμή. Μόνο όποιος έχει μελετήσει (και όχι απλώς διαβάσει), μπορεί να εστερνιστεί ή έστω να καταλάβει τις απόψεις μου.
Πάντως, ο baltazar που άνοιξε το θέμα αυτό, μάλλον ενδιαφέρεται για τις αρνητικές επιπτώσεις που ακούμε κατά καιρούς ν' αναφέρονται από την ενασχόληση με τη μαγεία και τον αποκρυφισμό γενικότερα. Έχω την αίσθηση ότι όλα οφείλονται στη λάθος προσέγγιση, που είναι φυσικό να γίνεται εφόσον δεν υπάρχει η πλήρη γνώση που ανέφερες. Θα με ενδιέφερε, ας πούμε να μάθω αρχικά εάν υπάρχουν κάποιες αρχές ή ηθικές αξίες, κάτι ας πούμε σαν κώδικας τιμής, που ν' αναφέρεται στον αποκρυφισμό και περισσότερο στη μαγεία.

Ενώχ
19-07-10, 15:42
Είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο για κάποιον που πιστεύει ότι η αστρολογία είναι επιστήμη, να μην μπορεί να καταλάβει και μία παρομοίωση

Εν πάση περιπτώση [sic], για να μη βρεθούμε εκτός θέματος, δεν υπάρχει διαφορετική άποψη που να χρίζει συζήτησης, τουλάχιστον στον επιστημονικό τομέα, για την
επιστημονικότητα της αστρολογίας [sic].

Μπορεί κανείς να θεωρεί ό,τι θέλει, μπορεί ακόμα να πιστεύει και ότι ο γάιδαρος
πετάει (όπως είπα στο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, σε περίπτωση που κάποιος δεν κατάλαβε ότι
είναι παράδειγμα) αλλά η αστρολογία ΔΕΝ είναι επιστήμη, και ως εκ τούτου ΔΕΝ
είναι ισάξια άλλων.

Έτσι, και επειδή, καθώς φαίνεται, υπάρχει η περίπτωση να μην μπορεί κάποιος
φίλτατος αναγνώστης να κατανοήσει σχήματα λόγου και αντιστοιχίες, το
πρόβλημα δεν είναι κάποιες so called αρνητικές επιπτώσεις του αποκρυφισμού
αλλά τι εννοεί κανείς ως τέτοιο.

Εάν εννοεί την κρυμμένη επιστημονική γνώση, η οποία λόγω πολιτικών, και
ενίοτε θρησκευτικών (είναι γνωστές οι σκοταδιστικές τάσεις του, κατά τα άλλα,
ανθρωπιστικού χριστιανισμού), δεν υπάρχει κάτι.

Εάν εννοεί την ημιμάθεια και την πίστη σε ανώτερες και εξωπραγματικές
οντότητες, τότε οι κίνδυνοι είναι πολλοί, αρχίζοντας από τους ψυχιατρικούς.

naeb
19-07-10, 18:54
Ρε παιδια διαβαζω συνεχως πως αν ασχοληθεις με το ενα και το αλλο στον αποκρυφισμο υπαρχυον επιπτωσεις και οτι ειναι δρομος χωρις επιστροφη.Λοιπον σκευτικα να συγκεντρωσω εδω ολες τις αποψεις σας και να τις μελετησω με σκοπο να καταλαβω επιτελους τι συμβενει!

Όπως το αντιλαμβάνομαι, υπάρχουν δύο διαφορετικές ερμηνίες για το "δρόμος χωρίς επιστροφή".

Η μία είναι να φτάσεις να κάνεις πράγματα τα οποία δεν είναι σωστά είτε από περιέργεια, είτε από άγνοια ή φανατισμό. Ανάλογα πάντα το αποκρυφιστικό σύστημα που θα δοκιμάσεις, μπορεί οι πράξεις αυτές να είναι από απλά πταίσματα έως εγκλήματα. Οπότε, μπορεί μεν να έχεις αγνές προθέσεις αλλά να βρεθείς σε λάθος μονοπάτια.

Η άλλη είναι να αποκτήσεις μία διαφορετική κατανόηση του κόσμου, του εαυτού σου, των συνανθρώπων σου ή του Θείου, να αποκτήσεις κάποια "γνώση" η οποία να σε βγάλει από την "άγνοια" που είχες πριν... θυμήσου το παράδειγμα του μπλε και κόκκινου χαπιού της ταινίας Matrix.

ΙΑΝΕΙΡΑ
19-07-10, 20:05
Naeb συμφωνώ με την άποψή σου απόλυτα. Εκεί νομίζω που την "πατάνε" αυτοί που θέλουν να "μυηθούν" στον αποκρυφισμό είναι ότι δεν ξέρουν εξ αρχής πού να απευθυνθούν, δηλαδή ποια είναι τα άτομα που μπορούν να τους καθοδηγήσουν σωστά στην αναζήτησή τους. Από τα βιβλία και μόνο, είναι μάλλον δύσκολο να προχωρήσεις. Κυκλοφορούν πάσης φύσεως "τσαρλατάνοι" που μπορούν να σε οδηγήσουν σε λάθος μονοπάτια. Νομίζω ότι εκεί βρίσκεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Θα ήταν, όμως, χρήσιμο εάν κάποιος έχει εμπειρία στο θέμα να μας την καταθέσει.

ΥΓ
"Η αστρολογία ΔΕΝ είναι επιστήμη και ως εκ τούτου ΔΕΝ είναι ισάξια των άλλων"
Ενώχ

"Κι όμως κινείται!"
Γαλιλαίος,1564-1642

Raistlin
19-07-10, 21:01
Η άποψη μου είναι πως υπάρχει επιστροφή. Όσο για τις επιπτώσεις το μονο που μπορώ να πω για να μην μακρηγορώ είναι πως αν παίζεις με τις λάσπες θα λασπωθείς, με τα κάρβουνα θα μουτζουρωθείς (ή θα καείς) και πάει λέγοντας. Σε κάθε περίπτωση όμως μπορείς να πλυθείς.
Το θέμα είναι όμως πως αν ξέρεις ότι ασχολείσαι με βρωμιές γιατί να το κανεις?

ΙΑΝΕΙΡΑ
19-07-10, 21:09
Δηλαδή, Raistlin, παρομοιάζεις την ενασχόληση με τον αποκρυφισμό σαν ενασχόληση με βρωμιές... Είναι ο αποκρυφισμός, αυτός καθαυτός, βρώμικος ή μήπως είναι βρώμικος ο τρόπος που κάποιοι άνθρωποι τον χρησιμοποιούν;

19-07-10, 23:14
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Νομίζω πως προσπαθούμε να δουμε τις όποιες επιπτώσεις για την
ενασχόληση κάποιου σχετικά με τον Αποκρυφισμό χωρίς να έχουμε έστω και
τυπικά να δώσουμε κάποιον όρισμό στο τι είναι Αποκρυφισμός...
Αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να εξετάσουμε και τον Εσωτερισμό που πιστευω
πως πάνε μαζί με τον Αποκρυφισμό...

Σχετικά με τις όποιες αφοριστικές απόψεις που τέθηκαν σχετικά με το θέμα
έχω να αναφέρω κάτι που γράφθηκε απο τον Pierre Laplace....
<<Απέχουμε πάρα πολύ από την δυνατότητα να γνωρίζουμε όλους
τους Νόμους της Φύσης και τους διάφορους τρόπους δράσης τους.
Είναι λοιπόν από φιλοσοφικής πλευράς πολύ γελοίο,να αρνούμεθα
την ύπαρξη φαινομένων μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούμε να τα
εξηγήσουμε με τις σημερινές μας γνώσεις>>

Ευχαριστώ.

balthazar
19-07-10, 23:19
signomi sas to leo auto dioti exo niosi kai exo katalabi pos exo perisoteres dinamis apo ton koino anthropo.fisika kai i xrisi tous den ginete gia na vlapsi ton anthropo alla me skopo na exipsotho pneumatika kai na katanoiso to syban (an kai exo mia theoria). den xero tora autes i dinamis pou exo opos oxia diaisthisi,dioratikotia,me to klisimo ton mation m kai tin sigedrosi na vlepo ti simveni se kapio allo simio opou eixa perasi, na niotho poli edona arketes fores tin energia sto xoro kai na diaisthanomai to thanato opos kai na ton kathistero. me to fainomeno ton indigo eimai 19 kai ta niotho ola auta apo mikri ilikia. tha ithela meso kapion aplon askiseon na ta dieurino tora dn xero poso voithao apla thelo na katalabo an o anthropos telika mpori na einai pio isxiros apo aorates odotites....

Raistlin
20-07-10, 00:09
Δηλαδή, Raistlin, παρομοιάζεις την ενασχόληση με τον αποκρυφισμό σαν ενασχόληση με βρωμιές... Είναι ο αποκρυφισμός, αυτός καθαυτός, βρώμικος ή μήπως είναι βρώμικος ο τρόπος που κάποιοι άνθρωποι τον χρησιμοποιούν;

IANEIPA, αν και αναφέρθηκα στις επιπτώσεις και στο αν υπάρχει γυρισμός, εξαρτάται (κατά την γνώμη μου πάντα) με ποιον τομέα θα ασχοληθείς και φυσικά και τον λόγο που σε οδήγησε σε αυτήν την επιλογή.. Γι αυτό ανέφερα και το παράδειγμα με το κάρβουνο και το κάψιμο.

Παρόλα αυτά όμως ναι, πιστεύω ότι κάποιοι τομείς του αποκρυφισμού είναι βρωμιές. πιστεύεις ότι η ενασχόληση πχ με την μαύρη μαγεία μπορεί να επιφέρει κάποιο καλο? Εξαρτάται από αυτόν που την εκτελεί?

Έχω επιπλέον και κάποιες άλλες απόψεις περί αποκρυφιστικών πρακτικών που όμως δεν θέλω να αναλύσω τώρα γιατί μπορεί να υπάρξουν παρεξηγήσεις και εντάσεις.

Φιλικά

ΙΑΝΕΙΡΑ
20-07-10, 11:43
Εμένα, πάντως, θα μ' ενδιέφερε να μάθω τις κάποιες άλλες απόψεις του Raistlin περί αποκρυφιστικών και αναφορικά πάντα με τις επιπτώσεις και τους "δρόμους χωρίς επιστροφή"...
Αvatar, έδωσα στην αρχή κάποιον ορισμό που βρήκα στο Διαδίκτυο περί αποκρυφισμού... Πάντως, καλό είναι ν' αποσαφηνίσουμε σε ποιες πτυχές του αποκρυφισμού αναφερόμαστε. Νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στη μαγεία και τη μαντεία και στις αρνητικές επιδράσεις από την κακή χρήση τους.

20-07-10, 13:40
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλοι μου συνεχίζουμε την συζήτηση και μάλιστα προχωρούμε ονομάζοντας
βρώμικο τον Αποκρυφισμό απο κάποιες εκφάνσεις του.

Ένα ερώτημα που έθεσε ο φίλος Raistlin.....
<<Όσο για τις επιπτώσεις το μονο που μπορώ να πω για να μην μακρηγορώ
είναι πως αν παίζεις με τις λάσπες θα λασπωθείς, με τα κάρβουνα θα
μουτζουρωθείς (ή θα καείς) και πάει λέγοντας. Σε κάθε περίπτωση όμως
μπορείς να πλυθείς.
Το θέμα είναι όμως πως αν ξέρεις ότι ασχολείσαι με βρωμιές γιατί να το
κανεις?>>
Πολλές φορές έχουν τεθεί τέτοια ερωτήματα αλλά θα ρωτήσω εγώ κάτι
άλλο....
Εαν με το μαχαίρι κόβουμε το ψωμί αλλά με το ίδιο δυνάμεθα να
σκοτώσουμε έναν άνθρωπο....
Το μαχαίρι δεν μας φταίει.....

Ευχαριστώ.

ΙΑΝΕΙΡΑ
20-07-10, 22:21
Νομίζω ότι οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι ο τρόπος που χρησιμοποιεί κάποιος τον αποκρυφισμό είναι ουσιαστικά αυτός που προσδιορίζει και την όποια θετική ή αρνητική επίδρασή του.

Ενώχ
21-07-10, 00:34
ΥΓ
"Η αστρολογία ΔΕΝ είναι επιστήμη και ως εκ τούτου ΔΕΝ είναι ισάξια των άλλων"
Ενώχ

"Κι όμως κινείται!"
Γαλιλαίος,1564-1642

Einai arketa parigoro pu mpoereses na vreis
Kai Kati pou na thewreite epistimoniko

Alla einai lipiro to na prospatheis
na parapiiseis kapoies riseis apla
Kai mono epeidi thes na pisteueis
Kati pou den isxiei......

Oso Gia to ti eixe pei o Laplace
Laplace 1749-1827

Gia pio simera ginete o logos?

Raistlin
21-07-10, 01:04
ές έχουν τεθεί τέτοια ερωτήματα αλλά θα ρωτήσω εγώ κάτι
άλλο....
Εαν με το μαχαίρι κόβουμε το ψωμί αλλά με το ίδιο δυνάμεθα να
σκοτώσουμε έναν άνθρωπο....
Το μαχαίρι δεν μας φταίει.....

Φιλε AVATAR δεν διαφωνώ σε αυτό (αν και το ψωμί κόβεται και με το χέρι...!) υπάρχουν όμως πολλών ειδών μαχαιρια που πολλά από αυτά δεν φτιάχνονται για να κόβεις το ψωμί. Επομένως ένα σπαθί αν δεν φτιάχτηκε για να σφάζει, τότε για ποιον άλλο λόγο φτιάχτηκε?
Δεν είναι όλοι οι τομείς του αποκρυφισμού μαχαιράκια, αλλα μπορείς να βρείς και χατζάρες.
Και τότε υπάρχει και ο κίνδυνος αν δεν ξέρεις να χειρίζεσαι το ξίφος να αυτοτραυματιστείς.

Αγαπητή IANEIPA, επιμένω πως δεν είναι το κατάλληλο θέμα για να εκφράσω αυτές τις απόψεις μου, και θέλω να αποφύγω συγκρούσεις και παρεξηγήσεις. Αν όμως θέλεις μπορούμε να το αναλύσουμε σε επίπεδο p.m.

Και κάτι που ξέχασα να γράψω πριν και το προσθέτω τώρα, δεν είπα πως δεν υπάρχει επιστροφή, το αντίθετο μάλιστα.

ΙΑΝΕΙΡΑ
21-07-10, 11:29
Προς τον Ενώχ

Ένα λάθος δεν γίνεται αλήθεια επειδή είναι ευρέως διαδεδομένο, ούτε η αλήθεια γίνεται λάθος όταν δεν τη βλέπει κανείς.
Γκάντι, 1869-1948

Καλό είναι να ρίξεις και μια ματιά στη Συνέντευξη του Χρήστου Παΐζη (κορυφαίος Έλληνας Αστρολόγος) που έχει δημοσιευθεί εδώ (την έχει πάρει η Οφηλία Λαζαράκη). Είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς, υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που πιστεύει ότι η Αστρολογία είναι επιστήμη.

Ενώχ
21-07-10, 13:22
Προς τον Ενώχ

Ένα λάθος δεν γίνεται αλήθεια επειδή είναι ευρέως διαδεδομένο, ούτε η αλήθεια γίνεται λάθος όταν δεν τη βλέπει κανείς.
Γκάντι, 1869-1948

Καλό είναι να ρίξεις και μια ματιά στη Συνέντευξη του Χρήστου Παΐζη (κορυφαίος Έλληνας Αστρολόγος) που έχει δημοσιευθεί εδώ (την έχει πάρει η Οφηλία Λαζαράκη). Είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς, υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που πιστεύει ότι η Αστρολογία είναι επιστήμη.

Από ρήσεις... άπειρες και για τις δύο "μεριές" (που στην ουσία είναι μία,
βλ. παρακάτω).

Είτε αρέσει σε μερικούς είτε όχι, δεν έχει σημασία τι λέει ο καθένας
για τον εαυτό του. Μπορεί να μαζευτούμε 3 άτομα και να λέμε ότι
το να δοκιμάζεις καναπέδες είναι επιστήμη. Εμείς, οι 3ς, μπορεί να
το πιστεύουμε. Μπορεί να καταφέρουμε να το πιστέψουν και άλλοι
1000.

Ευτυχώς, υπάρχει μία διεθνής κοινότητα η οποία (προς το παρών
τουλάχιστον) έχει τα συγκαλά της. Ναι, υπάρχει και η "άλλη" διεθνής
κοινότητα.

Το πρόβλημα είναι, ότι η "άλλη" εμφανίστηκε ως σαν αμανίτης....
και φυσικά δεν αναγνωρίζεται....

Πέρα από αυτό όμως, και με την σημασία του όρου, οι επιστήμες είναι
3ς, ήτοι: Χημεία, Φυσική, Μαθηματική (και ίσως.. ΙΣΩΣ η Βιολογία).

Τώρα.... επειδή ο πολύς κόσμος δεν μπορεί να τα γνωρίζει τούτα...
συμβιβαζόμαστε με την χρήση του όρου, χάριν επικοινωνίας...
και βαφτίζουμε επιστήμη οτιδήποτε δεν μπορεί να παράξει basic research
αλλά μόνο applied.

Από εκεί και πέρα, μπορεί μία μερίδα ανθρώπων να πιστεύει ότι "η αστρολογία
είναι επιστήμη" [sic]. Ελεύθερη είναι να πιστεύει ό,τι θέλει... όπως και ότι
ο γάιδαρος πετάει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αφενός θα πρέπει να αποδεχθούν
οι υπόλοιποι τα καπρίτσια μερικών και αφετέρου ότι αυτό που πιστεύουν
είναι και αλήθεια.

Όπως η θρησκεία ένα πράμα... θες να το πιστεύεις; Με γεια σου με χαρά σου.
Δικαίωμά σου να ζεις σε όποιον φανταστικό κόσμο θες. Θα ήταν καλό όμως
να έχεις γνώση ότι αυτό που πιστεύεις δεν είναι και αληθινό.

Φυσικά και ό,τι είπα παραπάνω, θα μπορούσε κάλλιστα να αντιστραφεί...
για την "άλλη" μεριά..

Το πρόβλημα όμως είναι... πως η μεν έχει την αναγνώριση (αιώνες τώρα)
ενώ η δε... ούτε θα αναγνωριστεί ποτέ... ούτε και μπορεί να στοιχειοθετήσει
κάτι τέτοιο....

Και μιας και το θέμα είναι για τον αποκρυφισμό.... και τις αρνητικές επιπτώσεις..

και βάσει του ορισμού που ήδη δόθηκε (εκτός και εάν έχει κάποιος άλλος
να δώσει κάποιον "καλύτερο"), "ο αποκρυφισμός αναφέρεται ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ".

Άρα, δεν είναι θέμα αντικειμενικής ύπαρξης... αλλά υποκειμενικής, εφόσον
μιλάμε για πίστη.

Άρα, εφόσον είναι υποκειμενικό, οι όποιες αρνητικές επιπτώσεις είναι μόνο
θέμα του υποκειμένου, δηλαδή του ίδιου του εαυτού σου, δηλαδή
οι μόνοι κίνδυνοι είναι ψυχολογικοί - ψυχιατρικοί.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει ( ; ) κάποτε να σταματήσουν οι άνθρωποι
να βασίζονται στην αρχή κατανάλωσης της λιγότερης ενέργειας...

και να μην θέλουν με τον λιγότερο κόπο να καταφέρουν κάτι για το
οποίο χρειάζονται και θυσίες και κόπος και δεν είναι και για όλους...

Όλοι όσοι θα αναφέρονται ως "μύστες" ή/και "αποκρυφιστές" του
παρελθόντος... ήταν φτασμένοι μηχανικοί ή/και επιστήμονες, πράγμα
που θέλει δουλειά πολλήηηηηηηη για να το καταφέρει κανείς...

Και σαν να μην φτάνει αυτό... συνέχιζαν να μελετούν... παραμελώντας
προσωπική ζωή, προσωπικές απολαύσεις και ό,τι άλλο... και όχι
ξαπλώνοντας σε ένα κρεβάτι και να περιμένουν οράματα....

Υ.Γ.
Ένα σύγχρονο Ελληνικό παράδειγμα μπορώ να δώσω... και αυτό είναι
ο Θ.Π. Τάσιος. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι... μακάρι να μάθω ποιοι.

naeb
21-07-10, 15:47
Άρα, δεν είναι θέμα αντικειμενικής ύπαρξης... αλλά υποκειμενικής, εφόσον
μιλάμε για πίστη.

Άρα, εφόσον είναι υποκειμενικό, οι όποιες αρνητικές επιπτώσεις είναι μόνο
θέμα του υποκειμένου, δηλαδή του ίδιου του εαυτού σου, δηλαδή
οι μόνοι κίνδυνοι είναι ψυχολογικοί - ψυχιατρικοί.

Για εμένα δεν είναι θέμα πίστης αλλά προσωπικής εμπειρίας. Είχαμε μιλήσει σε άλλα νήματα γι' αυτό. Σε οτι και αν κάνουμε υπάρχουν "επιπτώσεις", γι'αυτό καλύτερα να προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί

Όλοι όσοι θα αναφέρονται ως "μύστες" ή/και "αποκρυφιστές" του
παρελθόντος... ήταν φτασμένοι μηχανικοί ή/και επιστήμονες, πράγμα
που θέλει δουλειά πολλήηηηηηηη για να το καταφέρει κανείς...

Φαίνεται να μπερδεύεις την επιστήμη με τον αποκρυφισμό. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις "αποκρυφιστών" που δεν ήταν μηχανικοί ή επιστήμονες τόσο στο μακρινό παρελθόν όσο και στο πιο πρόσφατο.

Και σαν να μην φτάνει αυτό... συνέχιζαν να μελετούν... παραμελώντας προσωπική ζωή, προσωπικές απολαύσεις και ό,τι άλλο...

Δεν είναι μόνο οι επιστήμονες που κάνουν θυσίες αλλά όλοι όσοι θέλουν να έχουν αποτελέσματα κάπου.

και όχι
ξαπλώνοντας σε ένα κρεβάτι και να περιμένουν οράματα....

Αν αυτό που θες να πετύχεις είναι μία εμπειρία διαλογισμού τότε πιθανόν να πρέπει να ξαπλώσεις.
Αν αυτό που θέλεις είναι να λύσεις κάποιο μαθηματικό πρόβλημα, τότε πιθανόν να πρέπει να πάρεις χαρτί και μολύβι.

Δουλειά πολλή χρειάζονται και τα δύο.

21-07-10, 18:41
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Εχουμε αρχίσει μια ταμπελοποίηση καλού και κακού....
Επίσης έχει τεθεί και θέμα αναγνώρισης.......

Δηλαδή κάποιος πρέπει να πάρει άδεια απο μια επιτροπή που θα δώσει την
τεμπέλα του καλού καθώς και άδεια αναγνώρησης δεν ξέρω και εγω απο
πού ωστε ενημερωθούμε εαν πρέπει να ασχοληθούμε με τον Μυστικισμό και
τον Αποκρυφισμό......

Τέτοιος διαχωρισμός που θυμίσει άλλες εποχές...
Αλλά αυτός που θα ασχοληθεί με τον Μυστικισμό και τον Αποκρυφισμό. θα
πρέπει να γνωρίζει και να ερευνά με προσοχή......
Φίλη ΙΑΝΕΙΡΑ αναφέρεις πως να ασχοληθούμε στο παρόν τόπικ περί
Μαγειας και Μαντείας...
Δεν νομίζω πως είναι αυτό εφικτό διότι το κάθε ένα πρέπει να έχει δικό του
τόπικ....
Αλλά ήδη υπάρχει τόπικ περί Μαγείας...
Φίλε Ενώχ χαίρωμαι που αναφέρεις το καλό μου φίλο Τάσιο που τον
γνωρίζω αρκετά...
Καλό όμως θα ήταν να πηγαίνεις σε όλες τις ομιλίες του.....

Ευχαριστώ.

ΙΑΝΕΙΡΑ
21-07-10, 18:55
Προς τον Ενώχ

Ο τρόπος που γράφεις δημιουργεί την εντύπωση ότι εγώ προσπάθησα να επιβάλω την άποψή μου ή το ...καπρίτσιο μου... σχετικά με την Αστρολογία. Είδες πουθενά κάτι τέτοιο; Απλώς ανέφερα μια προσωπική μου κρίση και αυτό ήταν όλο, ενώ τόνισα ότι είναι σεβαστή η άποψή σου, αν και αντίθετη. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σε έχει πιάσει με αυτό το θέμα... Ειλικρινά γιατί τέτοια εμμονή; Στο κάτω κάτω, σε αυτό το site, υποτίθεται ότι συμμετέχουν άτομα με ανοιχτό μυαλό, με αμφισβητήσεις, με μια άλλη "οπτική" όλων όσων θεωρούμε "συμβατικά" ή δεδομένα ή θέσφατα, συμπεριλαμβανομένου και της επιστήμης...

Ενώχ
22-07-10, 11:04
Προς τον Ενώχ

Ο τρόπος που γράφεις δημιουργεί την εντύπωση ότι εγώ προσπάθησα να επιβάλω την άποψή μου ή το ...καπρίτσιο μου... σχετικά με την Αστρολογία. Είδες πουθενά κάτι τέτοιο; Απλώς ανέφερα μια προσωπική μου κρίση και αυτό ήταν όλο, ενώ τόνισα ότι είναι σεβαστή η άποψή σου, αν και αντίθετη. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σε έχει πιάσει με αυτό το θέμα... Ειλικρινά γιατί τέτοια εμμονή; Στο κάτω κάτω, σε αυτό το site, υποτίθεται ότι συμμετέχουν άτομα με ανοιχτό μυαλό, με αμφισβητήσεις, με μια άλλη "οπτική" όλων όσων θεωρούμε "συμβατικά" ή δεδομένα ή θέσφατα, συμπεριλαμβανομένου και της επιστήμης...

Αυτό που είδα... είναι η πεποίθηση ότι επειδή πιστεύει κάποιος κάτι να θέλει
να είναι και αλήθεια.

Το ανοιχτό μυαλό, δεν σημαίνει αποδοχή σε ό,τι διαφορετικό... αλλά κριτική
σκέψη σε κάτι νέο. Ή κάνω λάθος;

Έτσι, και εάν δεν κάνω λάθος, δεν παρουσιάστηκε κάτι νέο εδώ, παρά μόνο
απαρχαιωμένες αντιλήψεις και "διεκδικήσεις"....

Φυσικά και δεν είναι κάτι προσωπικό... πώς θα μπορούσε άλλωστε...
εφόσον το μόνο που βλέπω είναι κάτι αράδες σε ένα διαδικτυακό τόπο....;

R-b-t3r
22-07-10, 13:08
Βασικά έχει δίκιο ο Ενωχ. Η αστρολογία δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί ως επιστήμη γιατί οι αλήθειες της δεν πηγάζουν από τον επιστημονικό τρόπο σκέψης (Θεωρία-πείραμα-απόδειξη-συνεχής επαλήθευση) αλλά απο ένα δογματικό σύστημα του οποιου δεν εξετάζουμε ούτε την αλήθεια ούτε την ακρίβεια των προβλέψεων.
Ανοιχτόμυαλα μιλώντας, υπάρχει και περίπτωση να είναι ακριβής η αστρολογία αλλά σίγουρα δεν είναι επιστήμη.:) Τέχνη μπορεί, αλλά επιστήμη και τέχνη δεν είναι ταυτόσημες έννοιες.

Για τον αποκρυφισμό: ήταν ένα μέσο να προστατευθούν αυτοί που στα παλιότερα χρόνια ήταν πρωτοπόροι της σκέψης και οι ιδέες τους και μόνο μπορεί να τους εξασφάλιζαν στην καλύτερη μια δίωξη και στην χειρότερη τον θάνατο στα χέρια του όχλου. Δεν νομίζω ότι στις σημερινές κοινωνίες υπάρχει λόγος για απόκρυφα επτασφράγιστα μυστικά γιατί στην ουσία κανένας, και το εννοώ ΚΑΝΕΝΑΣ, δεν είναι άξιος φύλακας της αλήθειας όταν την στερεί από την ανθρωπότητα.

Ενώχ
22-07-10, 16:32
Για τον αποκρυφισμό: ήταν ένα μέσο να προστατευθούν αυτοί που στα παλιότερα χρόνια ήταν πρωτοπόροι της σκέψης και οι ιδέες τους και μόνο μπορεί να τους εξασφάλιζαν στην καλύτερη μια δίωξη και στην χειρότερη τον θάνατο στα χέρια του όχλου. Δεν νομίζω ότι στις σημερινές κοινωνίες υπάρχει λόγος για απόκρυφα επτασφράγιστα μυστικά γιατί στην ουσία κανένας, και το εννοώ ΚΑΝΕΝΑΣ, δεν είναι άξιος φύλακας της αλήθειας όταν την στερεί από την ανθρωπότητα.

Ακριβώς!!!!

Πόσο μάλλον δε, όταν από πειράματα αποδεικνυόταν ότι ο "μάγος" (μπορεί
=παπάς, ιερέας, πολιτικός ή απλά μάγος) δεν είναι και τόσο μάγος και άρα
δεν υπάρχει κάποιο φόβιτρο με το οποίο να διεκδικεί την εξουσία του...

Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι η πρόοδος που είχαν κάποτε ήταν αμελητέα...
ΤΡΑΝΟ παράδειγμα η μέθοδος "θεραπείας" της εξάρθρωσης του ώμου...
όπου είναι αυτή που ακριβώς είχε "βρει" ο Ιπποκράτης... και εφαρμόζεται
ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι και σήμερα... (με το πόδι στην μασχάλη :p )

Απλά, όπως κάποτε, έτσι και τώρα, υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να λέει
ότι ξέρει για αυτά που δεν ξέρει...

Όπως ακριβώς έκαναν κάποτε οι έμποροι... οι ψαράδες... οι τεχνικοί...
και ο άλλος οδηγήθηκε να πει ότι δεν ξέρει τίποτα.. επειδή ακριβώς δεν ήξερε!
(αναφορικά στις τέχνες... όχι τις καλές.. αλλά γενικότερα).

Έτσι, παρ' όλο που υπάρχει ένα μέρος της γνώσης σε κοινή θέα... λίγοι είναι
αυτοί που θέλουν να το προσεγγίσουν χωρίς παρωπίδες...

Οι υπόλοιποι, προτιμούν οτιδήποτε έχει ωραίο περιτύλιγμα... και ας μην είναι
αληθινό... γιατί αυτό έχει και τον λιγότερο κόπο να το αποκτήσεις.

Σαφώς και μπορεί να υπάρχει σχέση με την ημερομηνία γέννησης και το
δυναμικό σύστημα σχέσεων και δράσης που αναπτύσσει, αλλά και αναπτύσσεται
σε αυτό, ένας άνθρωπος...

Αλλά, δεν υπάρχει κάποιος ακριβής και σαφής ορισμός αυτής της σχέσης,
με τέτοιο τρόπο που να επιτρέπει τα "Θεωρία-πείραμα-απόδειξη-συνεχής επαλήθευση"

ΙΑΝΕΙΡΑ
22-07-10, 18:26
Προς R-b-Tr3
Έχω την αίσθηση ότι δεν έχεις μελετήσει την αστρολογία εις βάθος... Άλλως δε θα υποστήριζες περί "δογματικού συστήματος" κ.λπ. Το ίδιο ισχύει και για τον Ενώχ. Θα είχα την περιέργεια να μάθω τι είδους αστρολογικές γνώσεις, πηγές, βιβλία, συστήματα έχετε μελετήσει, πόσα χρόνια μελετήσατε, με ποιους ανθρώπους του χώρου έχετε έρθει σε επαφή. Από τα όσα αναφέρετε, βγάζω το συμπέρασμα ότι απλώς δεν έχετε ασχοληθεί. Ίσως να έχετε διαβάσει κάποια βιβλία, αλλά μελέτη εις βάθος, δεν έχει γίνει... Η δική μου ενασχόληση και μελέτη ετών με έχει πείσει για την επιστημονικότητά της και την εγκυρότητα των προβλέψεων (και δεν αναφέρομαι βέβαια στις εβδομαδιαίες προβλέψεις εφημερίδων και περιοδικών, ούτε βέβαια σε γενικεύσεις τύπου "όλοι οι Ζυγοί έχουν καλλιτεχνική φύση".) Αν παρ' όλα αυτά έχετε ασχοληθεί και μελετήσει εις βάθος, τότε συγχωρέστε με για το λανθασμένο συμπέρασμα... Ίσως προσεγγίζετε το θέμα από διαφορετικό δρόμο... Εξάλλου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για ν' ανακαλύψει κανείς την "αλήθεια" και δεν είναι απαραίτητο να είναι ίδια για όλους τους ανθρώπους. Ό,τι για μένα είναι σημαντικό και αληθινό, για κάποιους άλλους ίσως είναι ασήμαντο και άνευ αξίας...
Επειδή σήμερα ξεκινώ τις καλοκαιρινές μου διακοπές, σας εύχομαι καλό καλοκαίρι (όσο απέμεινε δηλαδή), ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε τη συζήτηση μετά τις 20 Αυγούστου που επιστρέφω και ειλικρινά - παρά τις "κοντρίτσες" που δημιουργούνται - η "συζήτηση" με τον Ενώχ είναι απολαυστική... Γι' αυτό, λοιπόν, για να του δώσω τη "χαρά" να με "ταπώσει" τελευταίος:), κλείνω με το εξής:

"Γιατρός που έχει άγνοια της Αστρολογίας δεν πρέπει να ονομάζεται Γιατρός"
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Ενώχ
22-07-10, 20:22
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Επειδή δεν έχω κάποιο σκοπό ταπώματος....
θα σχολιάσω μόνο αυτό, σε περίπτωση που δημιουργηθούν λανθασμένα
συμπεράσματα σε άλλους αναγνώστες..

Λοιπόν... εκείνη την εποχή.. Αστρονομία και αστρολογία ήταν ένα...
Όπως, και η Ιατρική ήταν Τέχνη και όχι επιστήμη, σύμφωνα με τον Ιπποκράτη,
όπως και τα Μαθηματικά ήταν μέρος της φιλοσοφίας... (να μην αναφέρω
ότι κάποιος έλεγε ότι δεν δέχεται αγεωμέτρητους στην σχολή του).

Έτσι, μόνο λάθος είναι να συγκρίνει κανείς την αστρολογία του τότε με την
αστρολογία του σήμερα...

Καλό καλοκαίρι.

R-b-t3r
22-07-10, 20:44
Προς R-b-Tr3
Έχω την αίσθηση ότι δεν έχεις μελετήσει την αστρολογία εις βάθος... Άλλως δε θα υποστήριζες περί "δογματικού συστήματος" κ.λπ. Το ίδιο ισχύει και για τον Ενώχ. Θα είχα την περιέργεια να μάθω τι είδους αστρολογικές γνώσεις, πηγές, βιβλία, συστήματα έχετε μελετήσει, πόσα χρόνια μελετήσατε, με ποιους ανθρώπους του χώρου έχετε έρθει σε επαφή.
Για την ακρίβεια ξέρω αρκετά για να αντιλαμβάνομαι ότι είναι τέχνη και όχι επιστήμη. Η επιστήμη έχει ξεκάθαρα γνωρίσματα τα οποία έχω ήδη αναλύσει και αν δεν τα αντιλαμβάνεσαι είναι δικό σου πρόβλημα...
Από τα όσα αναφέρετε, βγάζω το συμπέρασμα ότι απλώς δεν έχετε ασχοληθεί. Ίσως να έχετε διαβάσει κάποια βιβλία, αλλά μελέτη εις βάθος, δεν έχει γίνει... Η δική μου ενασχόληση και μελέτη ετών με έχει πείσει για την επιστημονικότητά της και την εγκυρότητα των προβλέψεων (και δεν αναφέρομαι βέβαια στις εβδομαδιαίες προβλέψεις εφημερίδων και περιοδικών, ούτε βέβαια σε γενικεύσεις τύπου "όλοι οι Ζυγοί έχουν καλλιτεχνική φύση".) Αν παρ' όλα αυτά έχετε ασχοληθεί και μελετήσει εις βάθος, τότε συγχωρέστε με για το λανθασμένο συμπέρασμα... Ίσως προσεγγίζετε το θέμα από διαφορετικό δρόμο... Εξάλλου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για ν' ανακαλύψει κανείς την "αλήθεια" και δεν είναι απαραίτητο να είναι ίδια για όλους τους ανθρώπους. Ό,τι για μένα είναι σημαντικό και αληθινό, για κάποιους άλλους ίσως είναι ασήμαντο και άνευ αξίας... Είδες πουθενά να εκφέρομαι αρνητικά για την αστρολογια? Επειδή λέω ότι δεν είναι επιστήμη, την υποβιβάζω? Μην τρελαθούμε κιόλας...
Επειδή σήμερα ξεκινώ τις καλοκαιρινές μου διακοπές, σας εύχομαι καλό καλοκαίρι (όσο απέμεινε δηλαδή), ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε τη συζήτηση μετά τις 20 Αυγούστου που επιστρέφω και ειλικρινά - παρά τις "κοντρίτσες" που δημιουργούνται - η "συζήτηση" με τον Ενώχ είναι απολαυστική... Καλό καλοκαίρι και σε σένα.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ Ε ναι γιατί πρέπει να ξέρει ο γιατρός πότε είναι ανάδρομος ο Ερμής για να προχωρήσει σε εξέταση κολονοσκόπησης.... Ήμαρτον!

23-07-10, 18:49
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Σχετικά με το θέμα βρήκα ένα πολύ καλό κείμενο που πιστεύω πως δύναται
να μας δώσει κάποιες γνώσεις με στοιχεία σχετικά με το παρόν θέμα....

"http://www.polkarag.gr/FILES/astr/epistimi (http://www.polkarag.gr/FILES/astr/epistimi) paraepistimi.doc"

Καλό διάβασμα.

Ευχαριστώ.
ΥΓ. Να κάνεται όλο copy την Ιστοσελίδα...

ΙΑΝΕΙΡΑ
27-08-10, 20:14
Επανέρχομαι στο θέμα με την ελπίδα κάποιος/α να θελήσει να μας περιγράψει κάποιες επιπτώσεις που έχει βιώσει. Σε μια πρόσφατη συζήτηση που είχα με κάποιους φίλους, μου είπαν για μια περίπτωση κάποιου ανθρώπου που η ενασχόλησή του με τη μαγεία τον οδήγησε στην τρέλα... Αφού πέρασε κάμποσο καιρό βιώνοντας περίεργες καταστάσεις (έβλεπε πράγματα που οι άλλοι δεν μπορούσαν να δουν και άκουγε φωνές που οι άλλοι δεν μπορούσαν ν' ακούσουν) και ζούσε γενικώς σε μια κατάσταση τρομοκρατίας (έλεγε ότι τον κυνηγούν και θέλουν να του κλέψουν την ψυχή), βρήκε γαλήνη στην αγκαλιά της εκκλησίας... Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο άνθρωπο για να έχω προσωπική άποψη (είναι συγγενής ενός φίλου), αλλά η μαρτυρία επιβεβαιώθηκε από 2 άτομα της παρέας που τον ήξεραν. Επίσης, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ήθελε να βγει από το σπίτι του και να δει κανέναν, ενώ φαγητό και νερό δεχόταν μόνο από τη μητέρα του.

naeb
06-09-10, 10:20
Επανέρχομαι στο θέμα με την ελπίδα κάποιος/α να θελήσει να μας περιγράψει κάποιες επιπτώσεις που έχει βιώσει. Σε μια πρόσφατη συζήτηση που είχα με κάποιους φίλους, μου είπαν για μια περίπτωση κάποιου ανθρώπου που η ενασχόλησή του με τη μαγεία τον οδήγησε στην τρέλα... Αφού πέρασε κάμποσο καιρό βιώνοντας περίεργες καταστάσεις (έβλεπε πράγματα που οι άλλοι δεν μπορούσαν να δουν και άκουγε φωνές που οι άλλοι δεν μπορούσαν ν' ακούσουν) και ζούσε γενικώς σε μια κατάσταση τρομοκρατίας (έλεγε ότι τον κυνηγούν και θέλουν να του κλέψουν την ψυχή), βρήκε γαλήνη στην αγκαλιά της εκκλησίας... Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο άνθρωπο για να έχω προσωπική άποψη (είναι συγγενής ενός φίλου), αλλά η μαρτυρία επιβεβαιώθηκε από 2 άτομα της παρέας που τον ήξεραν. Επίσης, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ήθελε να βγει από το σπίτι του και να δει κανέναν, ενώ φαγητό και νερό δεχόταν μόνο από τη μητέρα του.

Θα ήθελα να μοιραστώ ένα video που περιγράφει κάποιες τακτικές και συμπεριφορές που μπορεί κάποιος να συναντήσει σε κάποιες αποκρυφιστικές/εσωτεριστικές ομάδες.

Από προσωπική εμπειρία, δυστυχώς επιβεβαιώνω οτι κάποια από αυτά που εμφανίζονται υπάρχουν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.

Χωρίς να θέλω να πω οτι πρέπει να αποφεύγουμε τέτοιου είδους σχολές, είναι καλό να ήμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ειδικά στα πρώτα μας βήματα στον χώρο :).

http://www.youtube.com/watch?v=mnNSe5XYp6E

Καλή συνέχεια

Trithemius
06-09-10, 23:32
Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο βίντεο έχουν πολλά κοινά και με τις θρησκείες. Αυτό σημαίνει πως αν έχεις "πειραγμένους υποδοχείς", τότε όπου και να βρεθείς, θα εμφανίσεις την ίδια προβληματική συμπεριφορά. Είναι ίδιο πράγμα με τις επιπτώσεις του κάθε "-ισμού" όταν ο ακόλουθος χάνει το μέτρο (μέτρον άριστον...).

Ενώχ
07-09-10, 10:16
-ισμούς έχουμε και στην πολιτική... και παντού εν γένει.

Επίσης, η φράση είναι "παν μέτρον άριστον" ή "μέτρον άριστον";

Trithemius
28-11-10, 21:45
-ισμούς έχουμε και στην πολιτική... και παντού εν γένει.

Επίσης, η φράση είναι "παν μέτρον άριστον" ή "μέτρον άριστον";
"μέτρον άριστον" είναι η σωστή φράση και αποτελεί Δελφικό παράγγελμα...

Archangelic
05-12-10, 15:04
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι διάβασα 4ις σελίδες σε ένα τόπικ που η αρχική ερώτηση του παιδιού ήτανε τι επιπτώσεις έχει εαν κάποιος ασχοληθεί με την μαγεία , εν ολίγης , και οι απαντήσεις ήτανε εκτός τόπου και χρόνου ....

Μου θύμισε εκπομπή της τηλεόρασης . Μου θύμισε ανέκδοτο του στύλ : συγνώμη απο που πάνε για τον λευκό πύργο ? Θα πας 3 στενά πίσω , 7 στενά πάνω , 4 στενά πίσω 8 στενά κάτω και αν εκεί που σταματήσεις η οδός γράφει Αγίου δημητρίου τότε κάπου έστριψες λάθος και ξανά ρώτα ....

Καταρχήν φίλτατε balthazar εάν σε ενδιαφέρει ακόμα το θέμα και δεν έχεις μπει σε κάποιο περίεργο τρυπάκι του να ακολουθάς λαγούς με πετραχήλια θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο πιο απλοϊκά γίνετε στο ερώτημα σου .

Α) Ο αποκρυφισμός και η μαγεία , που εσένα σε ενδιαφέρει , είναι η μέρα με την νύχτα .
Αποκρυφισμός είναι η τέχνη του να αποκρύπτεις και να συγκαλύπτεις προθέσεις , τέχνες , γνώσεις . Μαγεία είναι η τέχνη του να χειραγωγείς τη φυσική ενέργεια των πραγμάτων .

Όλα τα πράγματα τα περιβάλλει και τα διακατέχει μια ενέργεια . Αυτό είναι κάτι που ακόμα και η επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί να απορρίψει . Ως εκ τούτο κάθε δράσει έχει και ίση αντίδραση . Που σημαίνει πως οποιαδήποτε πράξη κάνεις θα σου έρθει μπούμερανγκ .

Ας πάρουμε ένα απλό παράδειγμα : έχεις φτάσει σε αυτό το όμορφο επίπεδο που χειραγωγείς την ενέργεια σου ώστε να εμπλέκεται με άλλες ενέργειες και να σου φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα . Για παράδειγμα κάνεις τους ανθρώπους γύρο σου να αισθάνονται όμορφα με την παρέα σου και επιθυμητοί . Αποφασίζεις μια ωραία πρωία οτι θέλεις σφοδρά ένα άτομο και οτι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό . Οπότε μπαίνεις στην διαδικασία να χειραγωγήσεις τα συναισθήματα του με την ενέργεια σου ( τα συναισθήματα είναι και αυτά ενέργεια) . Καταφέρνεις να "δέσεις" αυτό το άτομο και να το κάνεις να σέρνεται στα πόδια σου σαν σκυλάκι του καναπέ . Έλα όμως που επειδή δεν μπήκες στην διαδικασία να γνωρίσεις αυτό το άτομο εις βάθος ( γιατί πολύ απλά η έλξη που ένιωσες σε τύφλωσε ) ξυπνάς μια ωραία πρωία και είσαι δυστυχισμένος .
Κατά την διάρκεια όμως που ήσουνα απορροφημένος με το πως θα δέσεις αυτό το άτομο και έκανες τις "μαγικές" διεργασίες σου , κλεισμένος μέσα στο σπίτι και τυφλωμένος απο την έλξη , έχασες σημαντικές εξόδους στις οποίες θα γνώριζες ένα πρόσωπο που ταιριάζατε απόλυτα . Εσύ όμως τώρα είσαι μίζερος και εγκλωβισμένος σε μια σχέση ανούσια στην οποία θα πρέπει να μπείς πάλι στην διαδικασία να την "λύσης" . Εξού και το φαινόμενο μπούμερανγκ .
Τελικό αποτέλεσμα ? Κάθε ανάμειξη με την "μαγεία" έχει κάποιο διαχρονικό αρνητικό αποτέλεσμα .

Καταστάσεις οι οποίες δεν θα γυρίσουν μπούμερανγκ είναι αυτές στις οποίες η ενέργεια σου εμπλέκεται με τον άλλον σε επιφανειακό επίπεδο . Δηλαδή όταν για , παράδειγμα , κάνεις τους άλλους να νιώθουμε όμορφα με την παρουσία σου . Όταν κάποιος άλλος ενεργειακός άνθρωπος έχει "ματιάσει" κάποιον άλλον και εσύ με την ενέργεια σου βοηθάς να απαλλαγεί απο την αρνητική ενέργεια ο "ματιασμένος" . Πολλά τέτοια ψιλοπράγματα που όμως δεν ταρακουνούν το ενεργειακό πεδίο παραπάνω απο το "κανονικό" .
Επίσης , τίποτα δεν θα γυρίσει μπούμερανγκ πάνω σου εαν έχεις φτάσει στο σημείο που το ενεργειακό σου πεδίο είναι τόσο ισχυρό που έχεις μονίμως μια "ενεργειακή ασπίδα" γύρο σου (και όχι δεν το 3εσίκωσα απο κανένα rpg παιχνίδι αυτό) , που όμως σε αυτό το επίπεδο είναι πάρα μα πάρα πολλοί λίγοι άνθρωποι (και κάποιοι από αυτούς δεν το ξέρουνε καν) .

Β) Στην μαγεία εντάσσονται και άλλοι τομείς , αν και λανθασμένα κατά την άποψή μου .
Βότανα : η γνώση των ιδιοτήτων των βοτάνων .
Έλαια :το ίδιο με τα βότανα .
Αλχημεία : η γνώση μεταχείρισης των βοτάνων , των ελαίων και τον μεταλλευμάτων .

Σωστά όμως εντάσσεται στη μαγεία η Αστρολογία - Αστρονομία , και η γνώση κρυστάλλων και μεταλλευμάτων .

Και μιας και άνοιξα την πληγή αστρονομία - αστρολογία ε ας αναφερθώ και σε αυτό πριν προλάβει η επιστημονική κοινότητα να οργιάσει :) .

Αστρονομία - Αστρολογία 2 όροι παρεμφερείς και συνυφασμένοι μεταξύ τους εκ αρχαιοτάτων χρόνων .
Αστρονομία είναι η μελέτη των νόμων τον άστρων (ακα πλανήτες) . Πχ. Γη και μαγνητικό πεδίο .
Αστρολογία είναι η συζήτηση της επίδρασης των νόμων των άστρων πάνω στην έμβια ζωή . Πχ. Γη - μαγνητικό πεδίο - άνθρωπος - βαρύτητα .

Αυτό που η ΙΑΝΕΙΡΑ (και συγνώμη εάν δεν είσαι γυναίκα) έλεγε και κανείς δεν καταλάβαινε είναι πως και η αστρολογία κανονικά θα έπρεπε να είναι επιστήμη γιατί και αυτή εξίσου ασχολείται με τους νόμους των άστρων αλλά σαν επιπλέον ενασχόληση έχει και την επίδρασή του στην έμβια ζωή .

Όπως το μαγνητικό πεδίο της Γης μας επηρεάζει και δεν μας αφήνει να πετάμε , ούτε τα νερά να ανεβαίνουν στον ουρανό κ.ο.κ , έτσι και τα μαγνητικά πεδία άλλων πλανητών επηρεάζουν το μαγνητικό πεδίο που έχει η κάθε έμβια ζωή .
Ένας καλός αστρολόγος γνωρίζει πως αυτά που γράφονται στα περιοδικά είναι γενικότητες και ίσως να ισχύουν για κάποιους ανθρώπους , γιατί όλο και κάποια κοινά χαρακτηριστικά θα έχουμε μεταξύ μας τόσα δις λαός .
Επίσης ένα καλός αστρολόγος , και υπολογίζω οτι και η ΙΑΝΕΙΡΑ θα συμφωνεί μαζί μου έαν έχει ασχοληθεί εις βάθος , θα σου πει το δικό σου προσωπικό αστρολογικό χάρτη αφού πρώτα μελετήσει εκτεταμένα τι θέσεις είχανε οι πλανήτες όταν γεννήθηκες ( ακριβής ώρα , μέρα και ημερομηνία ) και τι πορεία ακολούθησαν στην μετέπειτα ζωή σου .
Πως θα βρεί ο αστρολόγος τι θέση είχανε οι πλανήτες ? Ε υπάρχουνε μπόλικα προγράμματα υπολογιστών που κάνουνε ακριβής αναπαράσταση .

Όσο για την επιστημονική κοινότητα που τείνει να μας χλευάζει κάθε λίγο και λιγάκι και να μας κατακρίνει ως τρελούς για δέσιμο , έχω να πω πως ξεχνάνε ότι η αλχημεία , βοτανολογία , τα έλαια , τα μεταλλεύματα , οι κρύσταλλοι και πολλά άλλα που εντάσσονται στη "μαγεία" προϋπήρχαν των μαθηματικών , των χημικών και τον εκάστοτε αστρονόμων που απο την μέρα που ανακαλύφτηκαν έχουνε κάνει καραμέλα την έκφραση : δεν τεκμηριώνετε μέσω αυτών ? ε δεν υπάρχει τότε ....

Δεν λυπάμαι για το τεράστιο ποστ το απόλαυσα δεόντως :)

Με τα εκτιμήσεως
Archangelic

Ενώχ
05-12-10, 16:40
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι διάβασα 4ις σελίδες σε ένα τόπικ που η αρχική ερώτηση του παιδιού ήτανε τι επιπτώσεις έχει εαν κάποιος ασχοληθεί με την μαγεία , εν ολίγης , και οι απαντήσεις ήτανε εκτός τόπου και χρόνου ....

Ουάου... καιρός να διαβάζουμε μία εντός τόπου και χρόνου απάντηση λοιπόν.
Για να δούμε...

Μου θύμισε εκπομπή της τηλεόρασης . Μου θύμισε ανέκδοτο του στύλ : συγνώμη απο που πάνε για τον λευκό πύργο ? Θα πας 3 στενά πίσω , 7 στενά πάνω , 4 στενά πίσω 8 στενά κάτω και αν εκεί που σταματήσεις η οδός γράφει Αγίου δημητρίου τότε κάπου έστριψες λάθος και ξανά ρώτα ....

Εχμ.. σε ποιον τόπο και χρόνο, εντός του θέματος, ακριβώς είναι η κριτική των προηγουμένων, εφόσον οι προηγούμενοι ήταν εκτός θέματος; Να διευκολύνω τους αναγνώστες...
Σε ΚΑΝΕΝΑ.-

Χμ... Ας το ρισκάρω να διαβάσω παρακάτω..

Α) Ο αποκρυφισμός και η μαγεία , που εσένα σε ενδιαφέρει , είναι η μέρα με την νύχτα .
Αποκρυφισμός είναι η τέχνη του να αποκρύπτεις και να συγκαλύπτεις προθέσεις , τέχνες , γνώσεις . Μαγεία είναι η τέχνη του να χειραγωγείς τη φυσική ενέργεια των πραγμάτων .

Αχα..

Δηλαδή, εάν εγώ συγκαλύπτω την πρόθεσή μου να κοιμηθώ τότε είναι αποκρυφιστής...

Χε... να δεις.. κάπου ήμουν και ήταν τίγκα στους αποκρυφιστές...

Α ναι! Σε μία ομιλία πολιτικού!

Όλοι κάνανε πως δεν θέλανε να κοιμηθούν!

Επίσης, υπάρχει φυσικά και τεχνητή ενέργεια; Ποιων πραγμάτων αναφέρεται ο ποιητής εδώ;

Όλα τα πράγματα τα περιβάλλει και τα διακατέχει μια ενέργεια . Αυτό είναι κάτι που ακόμα και η επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί να απορρίψει .

Αυτό που ειπώθηκε είναι μία κάκιστη και σκοπίμως διαστρεβλωμένη παρερμηνεία (ναι, και διαστρεβλωμένη και παρερμηνεία... ) κάποιων "συνθηκών" που ισχύουν.

Τι ενέργεια περιβάλλει μία πέτρα; Στα πόσα μέτρα; Την περιβάλλει όντως;
Αλλά ας το αφήσουμε αυτό..

Διακατέχει; ΕΛΕΟΣ;

Εφόσον κάποιος διακατέχει κάτι, σημαίνει ότι μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει. Έτσι, θα έπρεπε να δούμε αφενός την θέληση μίας πέτρας και αφετέρου την πραγματοποίηση γεγονότων που δεν τα θέλει η πέτρα...

Να δεις.. κάπου διάβασα για εκτός τόπου και χρόνου απαντήσεων...

Που ήταν άραγε..;

Ως εκ τούτο κάθε δράσει έχει και ίση αντίδραση . Που σημαίνει πως οποιαδήποτε πράξη κάνεις θα σου έρθει μπούμερανγκ .

Λογικότατο συμπέρασμα.

Ο ουρανός είναι μπλε, ως εκ τούτου σήμερα θα φάω φασόλια και του χρόνου θα βρέξει στην Αυστραλία.

Ας πάρουμε ένα απλό παράδειγμα : έχεις φτάσει σε αυτό το όμορφο επίπεδο που χειραγωγείς την ενέργεια σου ώστε να εμπλέκεται με άλλες ενέργειες και να σου φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα .

(ΕΜ)ΜΠΛΕΞΙΜΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ. Μερίδες 2.

Υλικά:
Δύο κουταλάκια του γλυκού ενέργεια τύπου Α
Τρεις σταγόνες ενέργεια τύπου Β

Τρόπος παρασκευής:
Αναμιγνύουμε τις ενέργειες σε ένα κατάλληλο μπολ
Χτυπάμε για 3 λεπτά.
Μόλις έχουν γίνει ένα, σερβίρουμε μαζί με λίγο όμορφο επίπεδο.

Για παράδειγμα κάνεις τους ανθρώπους γύρο σου να αισθάνονται όμορφα με την παρέα σου και επιθυμητοί .

Ωχ.. αυτό το κάνει πολύς κόσμος που ξέρω...
Θα πάω να πάρω 3 κιλά σκόρδα.. μου φαίνεται περιτριγυρίζομαι από μάγους!

Αποφασίζεις μια ωραία πρωία οτι θέλεις σφοδρά ένα άτομο και οτι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό . Οπότε μπαίνεις στην διαδικασία να χειραγωγήσεις τα συναισθήματα του με την ενέργεια σου ( τα συναισθήματα είναι και αυτά ενέργεια) . Καταφέρνεις να "δέσεις" αυτό το άτομο και να το κάνεις να σέρνεται στα πόδια σου σαν σκυλάκι του καναπέ . Έλα όμως που επειδή δεν μπήκες στην διαδικασία να γνωρίσεις αυτό το άτομο εις βάθος ( γιατί πολύ απλά η έλξη που ένιωσες σε τύφλωσε ) ξυπνάς μια ωραία πρωία και είσαι δυστυχισμένος .

Και γιατί να είναι πρόβλημα αυτό; Μπαίνεις στην διαδικασία και χειραγωγείς τα συναισθήματα και δένεις και μία άλλη..
Και μόλις την βαρεθείς και αυτή.. δένεις και μία τρίτη.. και μία τέταρτη..

Όσο πιο πολλές τόσο πιο καλά!

Και για να μην έχεις γκρίνιες και ζήλιες.. ξαναμπαίνεις στην διαδικασία χειραγώγησης και τις κάνεις και τα πάνε μία χαρά μεταξύ τους...

Κατά την διάρκεια όμως που ήσουνα απορροφημένος με το πως θα δέσεις αυτό το άτομο και έκανες τις "μαγικές" διεργασίες σου , κλεισμένος μέσα στο σπίτι και τυφλωμένος απο την έλξη , έχασες σημαντικές εξόδους στις οποίες θα γνώριζες ένα πρόσωπο που ταιριάζατε απόλυτα . Εσύ όμως τώρα είσαι μίζερος και εγκλωβισμένος σε μια σχέση ανούσια στην οποία θα πρέπει να μπείς πάλι στην διαδικασία να την "λύσης" . Εξού και το φαινόμενο μπούμερανγκ .
Τελικό αποτέλεσμα ? Κάθε ανάμειξη με την "μαγεία" έχει κάποιο διαχρονικό αρνητικό αποτέλεσμα .

Δυστυχώς αυτή η λύση δεν είναι η βέλτιστη και ως εκ τούτου προτείνεται η ακριβώς από πάνω λύση της πολυ-"γυναικείας"

Καταστάσεις οι οποίες δεν θα γυρίσουν μπούμερανγκ είναι αυτές στις οποίες η ενέργεια σου εμπλέκεται με τον άλλον σε επιφανειακό επίπεδο .

Αχα.. άρα μπορείς να μπλεχτείς και σε βαθύ επίπεδο.. εις βάθος δηλαδή.. Μάλλον είναι η συνταγή όπου δεν αναμιγνύονται καλά οι ενέργειες.. δεν τις χτυπάς πολύ ώρα στο μπολ.

Δηλαδή όταν για , παράδειγμα , κάνεις τους άλλους να νιώθουμε όμορφα με την παρουσία σου .

Αυτό δεν ήταν και σε άλλο παράδειγμα πιο πριν για κάτι διαφορετικό;
Ή κάνω λάθος;

Συνεχίζεται σε επόμενο post

Ενώχ
05-12-10, 16:41
Όταν κάποιος άλλος ενεργειακός άνθρωπος έχει "ματιάσει" κάποιον άλλον και εσύ με την ενέργεια σου βοηθάς να απαλλαγεί απο την αρνητική ενέργεια ο "ματιασμένος" .

"Ενεργειακός άνθρωπος" όπως "ενεργειακό αμάξι" και "ενεργειακό σπίτι"; Δηλαδή καίει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως αιολική, ηλιακή και φυσικό αέριο;

Πολλά τέτοια ψιλοπράγματα που όμως δεν ταρακουνούν το ενεργειακό πεδίο παραπάνω απο το "κανονικό" .

Να θυμίσω στους αναγνώστες που απορούν πόσο είναι το κανονικό... ότι μιλάμε για 9,7671 Τ.Ε.Π. (Τ.Ε.Π. = Ταρακούνημα Ενεργειακού Πεδίου)

Επίσης , τίποτα δεν θα γυρίσει μπούμερανγκ πάνω σου εαν έχεις φτάσει στο σημείο που το ενεργειακό σου πεδίο είναι τόσο ισχυρό που έχεις μονίμως μια "ενεργειακή ασπίδα" γύρο σου (και όχι δεν το 3εσίκωσα απο κανένα rpg παιχνίδι αυτό) , που όμως σε αυτό το επίπεδο είναι πάρα μα πάρα πολλοί λίγοι άνθρωποι (και κάποιοι από αυτούς δεν το ξέρουνε καν) .

Φυσικά δεν το ξέρουν καν... αλλά το ξέρουμε εμείς! Επίσης, μπορεί να λέμε ότι είναι πάρα πολύ λίγοι άνθρωποι σε αυτό το επίπεδο αλλά εμείς ξέρουμε ότι υπάρχουν... Μην ρωτάτε πως.. εμείς το ξέρουμε.- Α.. και για τους καχύποπτους που δεν πείθονται.. το ενεργειακό σας πεδίο είναι ισχυρό όταν το φτάσετε στο 110,6567 Ε.Α.Ε.Π (Ε.Α.Ε.Π. = Επίπεδο Ασπίδας Ενεργειακού Πεδίου).

Β) Στην μαγεία εντάσσονται και άλλοι τομείς , αν και λανθασμένα κατά την άποψή μου .
Βότανα : η γνώση των ιδιοτήτων των βοτάνων .
Έλαια :το ίδιο με τα βότανα .

Και για όσους δεν καταλάβανε... το 90% των 85+ γυναικών τις επαρχίας της Ελλάδας (που ξέρουν από βότανα και έλαια) είναι μάγισσες..!! Μπρρρρρ..... ένα ρίγος με διαπέρασε.

Αλχημεία : η γνώση μεταχείρισης των βοτάνων , των ελαίων και τον μεταλλευμάτων .

Πες ΤΑ!!!! Άντε γιατί μερικοί που το παίζουν ότι ξέρουν... λένε πως η αλχημεία ήταν ο πρόδρομος της ανόργανης χημείας και της χημικής μηχανικής. Ακούς εκεί...!! Μα φυσικά και ήταν η γνώση μεταχείρισης των βοτάνων , των ελαίων και τον μεταλλευμάτων

Σωστά όμως εντάσσεται στη μαγεία η Αστρολογία - Αστρονομία , και η γνώση κρυστάλλων και μεταλλευμάτων .

Έτσι.. ΠΕΣ ΤΑ!! Να λοιπόν γιατί φωνάζουμε ότι εκεί στο αστεροσκοπείο Αθηνών είναι όλοι μάγοι...!!!!!!!!!!!! Στην πυρά!!!!!

Και μιας και άνοιξα την πληγή αστρονομία - αστρολογία ε ας αναφερθώ και σε αυτό πριν προλάβει η επιστημονική κοινότητα να οργιάσει :) Αστρονομία - Αστρολογία 2 όροι παρεμφερείς και συνυφασμένοι μεταξύ τους εκ αρχαιοτάτων χρόνων .

Φυσικά συνυφασμένοι από τα αρχαία χρόνια. Κάπου είχα διαβάσει για την Λίτσιους Πατέριους, μέγα αστρολόγο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας η οποία κάθε πρωί έδινε προβλέψεις.

Αστρονομία είναι η μελέτη των νόμων τον άστρων (ακα πλανήτες) . Πχ. Γη και μαγνητικό πεδίο .
Αστρολογία είναι η συζήτηση της επίδρασης των νόμων των άστρων πάνω στην έμβια ζωή . Πχ. Γη - μαγνητικό πεδίο - άνθρωπος - βαρύτητα . Αυτό που η ΙΑΝΕΙΡΑ (και συγνώμη εάν δεν είσαι γυναίκα) έλεγε και κανείς δεν καταλάβαινε είναι πως και η αστρολογία κανονικά θα έπρεπε να είναι επιστήμη γιατί και αυτή εξίσου ασχολείται με τους νόμους των άστρων αλλά σαν επιπλέον ενασχόληση έχει και την επίδρασή του στην έμβια ζωή .

Φυσικά και θα έπρεπε να είναι επιστήμη.. Ιδίως για την έλλειψη των επιστημονικών μεθόδων μελέτης... Και τι δηλαδή που δεν τις έχει; Πάτε καλά; Εδώ μιλάμε για αστρολογία.. ΤΗΝ επιστήμη.

Όπως το μαγνητικό πεδίο της Γης μας επηρεάζει και δεν μας αφήνει να πετάμε , ούτε τα νερά να ανεβαίνουν στον ουρανό κ.ο.κ , έτσι και τα μαγνητικά πεδία άλλων πλανητών επηρεάζουν το μαγνητικό πεδίο που έχει η κάθε έμβια ζωή .

Για άλλη μία φορά, χαίρομαι που διαβάζω αυτή την τόσο σοβαρή τοποθέτηση που είναι και εντός τόπου και χρόνου με το θέμα. Έτσι, για μία ακόμα φορά χαίρομαι που άλλος ένας μύθος της φυσικής καταρρίπτεται.. Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ. Δεν είναι η βαρύτητα που δεν μας αφήνει να πετάμε αλλά ο μαγνητισμός!!!!!!!

Επίσης, θα πρέπει να κάνω edit στην wikipedia που γράφει ότι:
Gravitation is one of the four fundamental interactions of nature, along with the strong force, electromagnetism and the weak force.

Ένας καλός αστρολόγος γνωρίζει πως αυτά που γράφονται στα περιοδικά είναι γενικότητες και ίσως να ισχύουν για κάποιους ανθρώπους , γιατί όλο και κάποια κοινά χαρακτηριστικά θα έχουμε μεταξύ μας τόσα δις λαός .
Επίσης ένα καλός αστρολόγος , και υπολογίζω οτι και η ΙΑΝΕΙΡΑ θα συμφωνεί μαζί μου έαν έχει ασχοληθεί εις βάθος , θα σου πει το δικό σου προσωπικό αστρολογικό χάρτη αφού πρώτα μελετήσει εκτεταμένα τι θέσεις είχανε οι πλανήτες όταν γεννήθηκες ( ακριβής ώρα , μέρα και ημερομηνία ) και τι πορεία ακολούθησαν στην μετέπειτα ζωή σου .
Πως θα βρεί ο αστρολόγος τι θέση είχανε οι πλανήτες ? Ε υπάρχουνε μπόλικα προγράμματα υπολογιστών που κάνουνε ακριβής αναπαράσταση .

Επιστημονικά πράματα δηλαδή... Θεωρία, πείραμα, απόδειξη και από εκεί πηγάζει όλη η γνώση τους! Καλά τα λες.

Όσο για την επιστημονική κοινότητα που τείνει να μας χλευάζει κάθε λίγο και λιγάκι και να μας κατακρίνει ως τρελούς για δέσιμο , έχω να πω πως ξεχνάνε ότι η αλχημεία , βοτανολογία , τα έλαια , τα μεταλλεύματα , οι κρύσταλλοι και πολλά άλλα που εντάσσονται στη "μαγεία" προϋπήρχαν των μαθηματικών , των χημικών και τον εκάστοτε αστρονόμων που απο την μέρα που ανακαλύφτηκαν έχουνε κάνει καραμέλα την έκφραση : δεν τεκμηριώνετε μέσω αυτών ? ε δεν υπάρχει τότε ....

ΠΕΣ ΤΑ!!!

Ποια μαθηματικά κύριοι; Σάμπως ήταν μαθηματικοί εκεί στις "ακαδημίες" που δεν άφηναν κανένα να μπει εάν δεν ήξερε γεωμετρία; Ή μήπως το ότι η αλχημεία προέρχεται από την λέξη χημεία σημαίνει ότι έχουν σχέση; Ή μήπως κάποτε ήταν η ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ σημαίνει και αυτό κάτι; Τ Ι Π Ο Τ Α. Τι και εάν αυτό που λέει κάποιος είναι αναπόδεικτο, ασαφές, αστήρικτο, με σαθρό λογικό υπόβαθρο; Πώς κατακρίνεται έτσι τον κόσμο και λέτε "δεν τεκμηριώνετε μέσω αυτών ? ε δεν υπάρχει τότε .... "

Έτσι πάνε να βγάλουν και τα επιχειρήματα, που βασίζονται στην ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ, ότι υπάρχει θεός, εσφαλμένα: http://www.youtube.com/watch?v=Yyf-BfdKxEg&feature=player_embedded#

Δεν λυπάμαι για το τεράστιο ποστ το απόλαυσα δεόντως :)

Με τα εκτιμήσεως
Archangelic

Επίσης,
Ενώχ.

Archangelic
05-12-10, 18:04
Διασκεδάζω ταμάλα με το ποιόν σου φίλτατε ένωχ .

Διερωτώμαι διακαώς αφού όλα αυτά δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα γιατί ασχολήσαι επι του θέματος ?

Για να σώσεις όποιον κάνει το λάθος να ασχοληθεί με τους τρελούς του είδους ?
Για να αποδήξεις στον εαυτό σου ότι είσαι σοβαρός και υπέροχος άνθρωπος ?
Για να δείξεις στα εντός εκτός και επι ταύτα οτι επειδή εσύ πιστεύεις οτι 1 και 1 μας κάνουνε 2 έτσι πρέπει να πιστεύουν και όλοι οι άλλοι αλλιώς είναι κινητά πανέρια για το Λεμπέτη ?
Για να επιβεβαιωθείς ως νοήμων ων και ως ύπαρξη ?
Για να κάνεις χαβαλέ με τους λιγότερο τυχερούς (κατά την άποψη σου πάντα) του είδους μας ?
Εν κατακλείδι βρε καλό μου παλικάρι τι ζόρι τραβάς ?
Και όπιο ζόρι και να τραβάς τι σε κάνει να πιστεύεις οτι οι υπόλοιποι εδιαφέροντε να το μοιραστείς μαζί τους ?

Διότι σοβαρή συζήτηση σίγουρα δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις . Διότι εαν ήσουνα ούτε θα χλεύαζες , ούτε θα κατέρριπτες ένα τομέα που σαφέστατα δεν έχεις καμία γνώση επι του θέματος ....

Απο χλευασμό ου μπόλικο . Γέμισε ο κόσμος Γιουσουφάκια που λέει και ο φίλτατος τραγουδιστής Δάντης . Εύκολη είναι η κατακραυγή . Δύσκολη η ανοχή . Εγώ , και πολλοί φυσικά σαν και εμένα , μπορώ να κάνω και τα 2 . Επιλογή μου είναι όμως να αγνοήσω ανθρώπους που έχουνε παρωπίδες διότι η εμπειρία διδάσκει πως στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα .

Εαν θέλεις να κάνεις σοβαρή συζήτηση ξανά πόσταρε με όμορφο και συμμαζεμένο ύφος και θα συζητήσουμε ότι θέλεις και να τεκμηριώσουμε ότι θέλεις . Εαν πάλι σου είναι αδύνατο κάτι τέτοιο σε παρακαλώ πολύ άσε το συγκεκριμένο τόπικ να ασχοληθούν άνθρωποι που ενδιαφέροντε και άσε τα καραγκιοζιλίκια και τους χλευασμούς για το τσίρκο .

Με τα εκτιμήσεως
Archangelic

melian
05-12-10, 18:47
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκφράσει κάποιος τη διαφωνία του αλλά η ειρωνεία σίγουρα δεν βοηθάει. Το μόνο που γίνεται είναι να οξύνονται οι τόνοι και η συζήτηση να εκτροχιάζεται. Θα σας παρακαλούσα να σεβαστείτε τον χώρο που σας φιλοξενεί και τους υπόλοιπους συμφορουμίτες και στο εξής να εκφράζετε τις αντιρρήσεις σας με επιχειρήματα και όχι με ειρωνείες. Για όσους βέβαια διαπιστώσουμε ότι το κάνουν αυτό συστηματικά και δεν έχουν ως σκοπό τους τον υγιή διάλογο, θα αναγκαστούμε να πάρουμε μέτρα αλλά δεν θα θέλαμε να φτάσουμε μέχρι εκεί.
Εκ του συντονισμού,
melian

Ενώχ
05-12-10, 18:49
Διασκεδάζω ταμάλα με το ποιόν σου φίλτατε ένωχ .

Χαίρομαι! Μακάρι να το ζούσα και εγώ που, σε αντίθεση με εσένα, λυπάμαι για το ποιόν σου.

Διερωτώμαι διακαώς αφού όλα αυτά δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα γιατί ασχολήσαι επι του θέματος ?

Γιατί θα πρέπει να δώσει κανείς λογαριασμό σε κάποιον γιατί ασχολείται με κάτι; Πόσο μάλλον σε εσένα.

Για να σώσεις όποιον κάνει το λάθος να ασχοληθεί με τους τρελούς του είδους ?
Για να αποδήξεις στον εαυτό σου ότι είσαι σοβαρός και υπέροχος άνθρωπος ?
Για να δείξεις στα εντός εκτός και επι ταύτα οτι επειδή εσύ πιστεύεις οτι 1 και 1 μας κάνουνε 2 έτσι πρέπει να πιστεύουν και όλοι οι άλλοι αλλιώς είναι κινητά πανέρια για το Λεμπέτη ?
Για να επιβεβαιωθείς ως νοήμων ων και ως ύπαρξη ?
Για να κάνεις χαβαλέ με τους λιγότερο τυχερούς (κατά την άποψη σου πάντα) του είδους μας ?
Εν κατακλείδι βρε καλό μου παλικάρι τι ζόρι τραβάς ?
Και όπιο ζόρι και να τραβάς τι σε κάνει να πιστεύεις οτι οι υπόλοιποι εδιαφέροντε να το μοιραστείς μαζί τους ?

Μου φαίνεται δεν στα είπανε καλά...

Εδώ είναι forum. Εάν δεν θες να κρίνεσαι ΔΗΜΟΣΙΑ για όσα λες, μην τα λες. Εκτός και υπάρχει κάποιος κανόνας του forum που λέει μην κρίνεται τα όσα λέει ο/η archagelic (ή όπως σε λένε τελοσπάντων).

-Αυτά που λέω είναι αλήθεια
-[Επιχειρήματα τις αντίθεσης πλευράς]
-Γιατί με σχολιάζεις;

-Άρα αυτά που λέω είναι αλήθεια.

:D

ΟΚ με τα βασικά;

Πάμε παρακάτω;

Διότι σοβαρή συζήτηση σίγουρα δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις . Διότι εαν ήσουνα ούτε θα χλεύαζες , ούτε θα κατέρριπτες ένα τομέα που σαφέστατα δεν έχεις καμία γνώση επι του θέματος ....

Τα είπαμε πριν. Εάν πιστεύεις ότι έχω κάπου λάθος, εδώ η Ρόδος εδώ και το άλμα. Απέδειξε ότι αυτά που λέω είναι λάθος.

Απέδειξε (π.χ.) ότι είναι ο μαγνητισμός που δεν μας αφήνει να πετάξουμε...
και εκτός από το δίκιο σου σε ένα forum θα πάρεις και νομπελ!

Όπως το μαγνητικό πεδίο της Γης μας επηρεάζει και δεν μας αφήνει να πετάμε , ούτε τα νερά να ανεβαίνουν στον ουρανό κ.ο.κ

Για άλλη μία φορά, χαίρομαι που διαβάζω αυτή την τόσο σοβαρή τοποθέτηση που είναι και εντός τόπου και χρόνου με το θέμα. Έτσι, για μία ακόμα φορά χαίρομαι που άλλος ένας μύθος της φυσικής καταρρίπτεται.. Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ. Δεν είναι η βαρύτητα που δεν μας αφήνει να πετάμε αλλά ο μαγνητισμός!!!!!!!

Gravitation is one of the four fundamental interactions of nature, along with the strong force, electromagnetism and the weak force.

Απο χλευασμό ου μπόλικο .

Από αμάθεια και δεισιδαιμονία να δεις!

Να πριν λίγο, κάποιος έλεγε κάτι για ενέργειες που διακατέχουν τις πέτρες, ότι η αστρονομία ανήκει στην μαγεία, ότι δεν έχει σχέση η αλχημεία με την χημεία, ότι η αστρολογία θα έπρεπε να είναι επιστήμη, ότι υπάρχουν ενεργειακοί άνθρωποι, ανθρώπινες ενεργειακές ασπίδες και άλλα τραγελαφικά! Άσε σου λέω... δράμα.

Γέμισε ο κόσμος Γιουσουφάκια που λέει και ο φίλτατος τραγουδιστής Δάντης .

Είναι ενεργειακά τα γιουσουφάκια αυτά ή μπα;

Εύκολη είναι η κατακραυγή . Δύσκολη η ανοχή . Εγώ , και πολλοί φυσικά σαν και εμένα , μπορώ να κάνω και τα 2 . Επιλογή μου είναι όμως να αγνοήσω ανθρώπους που έχουνε παρωπίδες διότι η εμπειρία διδάσκει πως στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα .

Εύκολη η αυτοεπιβεβαίωση όσων δεν ευχαριστιούνται από την ζωή τους μέσα από "ενεργειακά" μονοπάτια και δήθεν εύκολη και εσώτερη γνώση, που δεν θέλει (μα φυσικά) προσπάθεια για να κατακτηθεί.

Φυσική η αντίδρασή τους όταν τους ξεμπρωστιάζουν.

Δύσκολο το να μην έχει κανείς παρωπίδες και να καταλάβει πόσο ψέματα είναι όλα τα υποκατάστατα που του δίνουν, όπως θεοί, ενέργειες, τρίτα και τέταρτα μάτια και δήθεν επιστήμες που μαθαίνονται με 3 - 4 βιβλία και μερικούς χάρτες...

Α.. πρόσεχε την πόρτα που βροντάς γιατί η ενέργεια που την διακατέχει θα τσαντιστεί!

Εαν θέλεις να κάνεις σοβαρή συζήτηση ξανά πόσταρε με όμορφο και συμμαζεμένο ύφος και θα συζητήσουμε ότι θέλεις και να τεκμηριώσουμε ότι θέλεις . Εαν πάλι σου είναι αδύνατο κάτι τέτοιο σε παρακαλώ πολύ άσε το συγκεκριμένο τόπικ να ασχοληθούν άνθρωποι που ενδιαφέροντε και άσε τα καραγκιοζιλίκια και τους χλευασμούς για το τσίρκο .

Με τα εκτιμήσεως
Archangelic

1ον
Τα περί ύφους μου, κόψτα kido. Παρατηρήσεις μόνο σε ενεργειακούς ανθρώπους θα κάνεις! :D

2ον
Επειδή είπες κάτι για σοβαρή συζήτηση, όταν την κάνεις θα συμμετέχω. Προς το παρών αρκούμαι να απαντάω σε κάτι μηνύματα που ασχολούνται με ενεργειακούς ανθρώπους και οδεύουν προς το βραβείο νόμπελ ανακαλύπτοντας ότι δεν επιδρά η βαρύτητα αλλά ο μαγνητισμός στα σώματα πάνω στη γη και για αυτό έπεσε το μήλο στο κεφάλι του Νεύτωνα.

Cheers!

Trithemius
05-12-10, 20:02
Ενώχ φαίνεται πως αδιαφορείς για τις συστάσεις που σου γίνονται περί ειρωνίας. Αφήνω το τελευταίο σου μήνυμα ως έχει με την παράλληλη υπόσχεσή μου πως την επόμενη φορά που θα αναπτύξεις κείμενο παρόμοιου ύφους, θα διαγραφεί χωρίς άλλη προειδοποίηση. Φρόντισε να βρεις άλλο τρόπο να γράφεις αυτά που θέλεις γιατί υποτροπιάζεις διαρκώς...

Archangelic
05-12-10, 21:57
"Δηλαδή, εάν εγώ συγκαλύπτω την πρόθεσή μου να κοιμηθώ τότε είναι αποκρυφιστής..."

Όχι είσαι μυστικοπαθείς γιατί ο ύπνος είναι μια φυσική ανάγκη και όχι πρόθεση που έχει επίπτωση σε κάποιον άλλον εκτός απο εσένα .

"Χε... να δεις.. κάπου ήμουν και ήταν τίγκα στους αποκρυφιστές...
Α ναι! Σε μία ομιλία πολιτικού!
Όλοι κάνανε πως δεν θέλανε να κοιμηθούν!"

Ναι ήσουνα και όχι γιατί απέκρυπταν την υπνηλία τους αλλά γιατί απέκρυπταν τις πραγματικές τους προθέσεις ως προς το τι θα κάνουνε στον ελληνικό λαό όταν εκλεγούν .

"Επίσης, υπάρχει φυσικά και τεχνητή ενέργεια; Ποιων πραγμάτων αναφέρεται ο ποιητής εδώ;"

Ναι . Υπάρχει η ενέργεια που γίνετε αυτόματα στην φύση χωρίς να επεμβαίνει κανείς άνθρωπος και υπάρχει και αυτή που δημιουργείτε με την επέμβαση του ανθρώπου όπως πχ (το πχ σημαίνει παραδείγματος χάριν και όχι προ χριστού σε περίπτωση που καταπιαστείς και με αυτή μου την κουβέντα . Που επίσης σημαίνει πως μετά αυτού ακολουθεί παράδειγμα ...) ο βομβαρδισμός των μορίων με αποτέλεσμα την πυρηνική ενέργεια .

"Αυτό που ειπώθηκε είναι μία κάκιστη και σκοπίμως διαστρεβλωμένη παρερμηνεία (ναι, και διαστρεβλωμένη και παρερμηνεία... ) κάποιων "συνθηκών" που ισχύουν.
Διακατέχει; ΕΛΕΟΣ;
Εφόσον κάποιος διακατέχει κάτι, σημαίνει ότι μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει. Έτσι, θα έπρεπε να δούμε αφενός την θέληση μίας πέτρας και αφετέρου την πραγματοποίηση γεγονότων που δεν τα θέλει η πέτρα...
Που ήταν άραγε..;"

Συγνώμη δηλαδή τα μόρια δεν κινούνται ? Απο την στιγμή που τα μόρια κινούνται δεν παράγετε ενέργεια ? Ε και ναι τα μόρια μπορούνε να κάνουνε την πέτρα ότι θέλουνε . Ελαφριά , βαριά , πυκνή , αραιή , κοντή χοντρή και ου το καθ' εξής ! Και η θέληση της πέτρας είναι αδρανής . Γιατί ? Γιατί την είδε η πέτρα αμαρέτι .

"Λογικότατο συμπέρασμα.
Ο ουρανός είναι μπλε, ως εκ τούτου σήμερα θα φάω φασόλια και του χρόνου θα βρέξει στην Αυστραλία."

Τριτος Νόμος του Νεύτωνα

* Οι δυνάμεις που εξασκούνται από την αλληλεπίδραση δύο σωμάτων (1 και 2) είναι πάντα ίσες κατά το μέτρο και αντίθετες κατά τη φορά.

\vec F_{12} = -\vec F_{21}

Ο νόμος αυτός, που είναι απόρροια της "αρχής διατήρησης της ορμής", λέγεται και Νόμος δράσης-αντίδρασης. Αυτή η ονομασία προκύπτει από τον ορισμό: Για κάθε δράση μιας δύναμης, υπάρχει μια ίση και αντίθετη δύναμη αντίδρασης.

παράθεση απο http://el.wikipedia.org/wiki/Νόμοι_κίνησης_του_Νεύτωνα

Εσύ τώρα αν το 1+1 ξαφνικά θέλεις να μας το κάνεις 11 ε οκ τι να σου πω φάε φασόλια .

Το δε παραλλήλημα σου για το παράδειγμα μου δεν θα το σχολιάσω καν γιατί η γιαγιά μου έλεγε : Ας τον τρελό στη τρέλα του παιδί μου .

""Ενεργειακός άνθρωπος" όπως "ενεργειακό αμάξι" και "ενεργειακό σπίτι"; Δηλαδή καίει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως αιολική, ηλιακή και φυσικό αέριο;"

Ακριβώς έτσι . Καίει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως υδατάνθρακες , λιπαρά , οξυγόνο , υδρογόνο , βιταμίνες (ο οποίος ήλιος βοηθάει στο να παραχθούν πολλές απο αυτές) και στο τέλος παράγει και φυσικό αέριο .

"Να θυμίσω στους αναγνώστες που απορούν πόσο είναι το κανονικό... ότι μιλάμε για 9,7671 Τ.Ε.Π. (Τ.Ε.Π. = Ταρακούνημα Ενεργειακού Πεδίου)"

Στην πρώτη ενεργειακή κλίμακα της ιεραρχίας των ατομικών αλληλεπιδράσεων που ονομάζεται «χοντρική υφή» περιλαμβάνονται οι μεγαλύτερες αλληλεπιδράσεις στο εσωτερικό των ατόμων, και συγκεκριμένα:

· η κινητική ενέργεια των ηλεκτρονίων στις τροχιές τους γύρω από τον πυρήνα

· η ενέργεια λόγω της ηλεκτροστατικής έλξης μεταξύ του θετικού πυρήνα και των ηλεκτρονίων.

· η ενέργεια λόγω της απωστικής αλληλεπίδρασης μεταξύ των ηλεκτρονίων στα άτομα με πολλά ηλεκτρόνια.

Το μέγεθος των αλληλεπιδράσεων αυτών αντιστοιχεί σε ενέργειες από 1 μέχρι 10 eV και πάνω. Έτσι, καθορίζουν αν το φωτόνιο που εκπέμφθηκε βρίσκεται στο υπέρυθρο ή στο ορατό ή στο υπεριώδες ή στην περιοχή των ακτίνων Χ και πιο συγκεκριμένα αν είναι στο ιώδες, το μπλε, το πράσινο, το κίτρινο, το πορτοκαλί ή το κόκκινο, στην περίπτωση που μιλάμε για το ορατό φάσμα.

απόσπασμα από Η ατομική Φυσική εξετάζει τι συμβαίνει στο εσωτερικό των ατόμων .

Οπότε στην κλίμακα αυτή απο 1 μέχρι 10 ev μιλάμε για 1 το χαμηλό 5 το κανονικό και 10 το υψηλό .

"Φυσικά δεν το ξέρουν καν... αλλά το ξέρουμε εμείς! Επίσης, μπορεί να λέμε ότι είναι πάρα πολύ λίγοι άνθρωποι σε αυτό το επίπεδο αλλά εμείς ξέρουμε ότι υπάρχουν... Μην ρωτάτε πως.. εμείς το ξέρουμε.- Α.. και για τους καχύποπτους που δεν πείθονται.. το ενεργειακό σας πεδίο είναι ισχυρό όταν το φτάσετε στο 110,6567 Ε.Α.Ε.Π (Ε.Α.Ε.Π. = Επίπεδο Ασπίδας Ενεργειακού Πεδίου)."

Μέσα σε όλη την ειρωνεία δεν μπορώ να διακρίνω και πολύ καλά εαν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ερώτηση αλλά υποθέτω πως κάθε ειρωνεία είναι και ερώτηση . Εαν έσφαλα συχώρεσέ με :) .

Εαν δεν πας στον γιατρό να κάνεις καρδιογράφημα τότε πολύ πιθανόν να μην ανακαλύψεις ποτέ την ελάχιστη στένωση ισθμού που ίσως έχεις και αυτό γιατί δεν σε επηρεάζει στην ζωή σου . Οι ενεργειακοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν για το χάρισμά τους , να μην τους αγγίζει τίποτα , είναι πολύ απλά άνθρωποι που δεν το ψάξανε ποτέ . Και γιατί εξάλλου να ψάξεις κάτι όταν δεν σε ενοχλεί και όλα στη ζωή σου βαίνουν εξαιρετικά καλός ? .
Ξέρουμε πως υπάρχουνε γιατί πολύ απλά είναι οι άνθρωποι που θα τους ακούσεις συχνά να λένε : Α εγώ έτσι και κοιτάξω κάποιον και πω να πέσει θα γκρεμοτσακιστεί κατευθείαν , και συμπληρώνουν , πλάκα έχει .
Το ενεργειακό επίπεδο σας είναι ισχυρό όταν φτάσετε στα 10 ev όπως λέει η παραπάνω κλίμακα . Εκεί η ασπίδα είναι ισχυρή και μόνιμη .

Η συνέχεια στο επόμενο .... :(

Archangelic
05-12-10, 21:58
"Και για όσους δεν καταλάβανε... το 90% των 85+ γυναικών τις επαρχίας της Ελλάδας (που ξέρουν από βότανα και έλαια) είναι μάγισσες..!! Μπρρρρρ..... ένα ρίγος με διαπέρασε."

Ήξεραν θέλεις να πεις διότι αυτές οι γνώσεις εξαφανίστηκαν εδώ και κάμποσες 10ετίες καθ' ότι ο εκσυγχρονισμός μας έβαλε τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι . Χάσαμε τις αξίες και τις γνώσεις των παλαιότερων . Επίσης μην ξεχνάς πως μόνο την ιερά σύνοδο δεν φέρανε στις τότε σμυρνιές που ασχολούνταν εντατικότατα . Και για να σε προλάβω απο που το ξέρω και για να μην αρχίσεις και ωρύεσαι για τηλεσειρές και άλλα γελοία πραγματάκια , η γιαγιά μου και η μάνα μου ήταν (η μια) και είναι η άλλη σμυρνιές .
Αλλά απο την ειρωνεία σου και τον διακαή σου πόθο να αποδείξεις οτι είσαι κάτι ξέχασες οτι έγραψα οτι το εντάσσουν στην μαγεία αλλά κατά την άποψη μου είναι λάθος ... Οι παρωπίδες που λέγαμε ? Βου α λα .

"Πες ΤΑ!!!! Άντε γιατί μερικοί που το παίζουν ότι ξέρουν... λένε πως η αλχημεία ήταν ο πρόδρομος της ανόργανης χημείας και της χημικής μηχανικής. Ακούς εκεί...!! Μα φυσικά και ήταν η γνώση μεταχείρισης των βοτάνων , των ελαίων και τον μεταλλευμάτων"

Γιατί εγώ που ακριβώς λέω πως δεν είναι ο πρόδρομος της χημείας ? Η λέξη μεταχείριση τι σημαίνει δηλαδή ? Δηλαδή όταν γνωρίζεις τα συστατικά όλων αυτών και τα χειρίζεσαι για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα σημαίνει πως καταρρίπτει την χημεία ? Εξάλλου , για μια ακόμη φορά , και αυτό τον τομέα τον έχω καταχωρημένο στην λανθασμένη άποψη του κόσμου περί μαγείας . Αλλά τι να λέμε τώρα ... Τα είπαμε και πριν ....

"Για άλλη μία φορά, χαίρομαι που διαβάζω αυτή την τόσο σοβαρή τοποθέτηση που είναι και εντός τόπου και χρόνου με το θέμα. Έτσι, για μία ακόμα φορά χαίρομαι που άλλος ένας μύθος της φυσικής καταρρίπτεται.. Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ. Δεν είναι η βαρύτητα που δεν μας αφήνει να πετάμε αλλά ο μαγνητισμός!!!!!!!

Gravitation is one of the four fundamental interactions of nature, along with the strong force, electromagnetism and the weak force."

παράθεση απο wikipedia στα ελληνικά .
Η βαρύτητα είναι μία από τις τέσσερις βασικές αλληλεπιδράσεις στη φύση. Οι άλλες τρεις είναι η ηλεκτρομαγνητική δύναμη, η ασθενής πυρηνική και η ισχυρή πυρηνική. Η βαρύτητα είναι η πιο αδύναμη από τις τέσσερις αλληλεπιδράσεις, αλλά δρα σε μεγάλες αποστάσεις και είναι πάντοτε ελκτική.

Οκ έκανα ένα πολύ ατυχές παράδειγμα . Τώρα μπορείς να με σταυρώσεις άνετα για να ξεθυμάνεις .

"Ποια μαθηματικά κύριοι; Σάμπως ήταν μαθηματικοί εκεί στις "ακαδημίες" που δεν άφηναν κανένα να μπει εάν δεν ήξερε γεωμετρία; Ή μήπως το ότι η αλχημεία προέρχεται από την λέξη χημεία σημαίνει ότι έχουν σχέση; Ή μήπως κάποτε ήταν η ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ σημαίνει και αυτό κάτι; Τ Ι Π Ο Τ Α. Τι και εάν αυτό που λέει κάποιος είναι αναπόδεικτο, ασαφές, αστήρικτο, με σαθρό λογικό υπόβαθρο; Πώς κατακρίνεται έτσι τον κόσμο και λέτε "δεν τεκμηριώνετε μέσω αυτών ? ε δεν υπάρχει τότε .... "

Η Αστρολογία δεν πρέπει να συγχέεται με την Αστρονομία, την επιστημονική μελέτη των ουρανίων σωμάτων. Αν και έχουν κοινές ρίζες από την εποχή των Βαβυλωνίων και Αιγυπτίων αστροπαρατηρητών, η αστρονομία έχει προοδεύσει σε κοινά αποδεκτή επιστήμη, ενώ η αστρολογία όχι.

παράθεση απο wikipedia

Όσο αρνητικό και αν παρουσιάζετε αυτό το κομμάτι που παρέθεσα , υποστηρίζει αυτό που είπα : Αστρονομία - Αστρολογία 2 όροι παρεμφερείς και συνυφασμένοι μεταξύ τους εκ αρχαιοτάτων χρόνων .

Και αφού καλέ μου αλχημεία = χημεία γιατί σε παρακαλώ πολύ αστρονομία = ΟΧΙ αστρολογία ? Γιατί δηλαδή ο αλχημιστής να είναι ο πρώιμος χημικός και ο αστρονόμος να μην είναι ο πρωταρχικός αστρολόγος ?
Γιατί σαφέστατα η αστρονομία πρέπει να προϋπήρχε της αστρολογίας αλλιώς δεν στέκει .

Εν κατακλείδι σίγουρα τίποτα δεν θα είναι αρκετά ικανοποιητικό αφού συμπεριφέρεσαι σαν αδαής άνθρωπος και λίαν επιεικώς προσβλητικός στο πρόσωπό μου , ενώ εγώ δεν σε προσέβαλα απλά σου έθεσα απλές ερωτήσεις (που φυσικά δεν τις απάντησες και αν νομίζεις πως τις απάντησες με το ποστ που έκανες κάνεις μεγάλο λάθος) για να καταλάβω ποιος ο λόγος της συμπεριφοράς σου .

Καλύτερα αποτελέσματα θα είχα αν έριχνα τα χαρτιά εδώ που τα λέμε .

Όπως και να 'χει καλός κακός σου απάντησα όχι για κάποιο άλλο λόγο αλλά για να ξέρουνε οι μελλοντικοί αναγνώστες οτι υπάρχουνε λογικές εξηγήσεις εαν τεθούν λογικά ερωτήματα και μπορούμε να έχουμε ένα όμορφο διάλογο .

Οπότε κυρίες και κύριοι εαν έχετε λογικές απορίες με τα χαράς να το συζητήσουμε όμορφα και ωραία .

Τώρα λυπάμαι για το μεγάλο παρωδία πόστ ελπίζω τουλάχιστον να γελάσατε :)

Ενώχ
05-12-10, 22:43
"Δηλαδή, εάν εγώ συγκαλύπτω την πρόθεσή μου να κοιμηθώ τότε είναι αποκρυφιστής..."

Όχι είσαι μυστικοπαθείς γιατί ο ύπνος είναι μια φυσική ανάγκη και όχι πρόθεση που έχει επίπτωση σε κάποιον άλλον εκτός απο εσένα .

Είχες πει:

Αποκρυφισμός είναι η τέχνη του να αποκρύπτεις και να συγκαλύπτεις προθέσεις

Έτσι, εφόσον κάποιος συγκαλύπτει την πρόθεσή του να κοιμηθεί, και σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, είναι αποκρυφιστής.-

Επίσης, η ανάγκη για ύπνο δημιουργεί την ΠΡΟΘΕΣΗ για ύπνο.

Άρα, και σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, κάποιος που προτίθεται να κάνει κάτι, ακόμα και εάν αυτό είναι να κοιμηθεί ή να γελάσει, και το αποκρύπτει είναι αποκρυφιστής.

Πραγματικά, πολύ πρωτότυπη τοποθέτηση και έχω ενδοιασμούς εάν κάποιος με πραγματική επίγνωση των αναγκών που οδήγησαν στην απόκρυψη γνώσης θα έλεγε τέτοια πράγματα (πόσο μάλλον δε τα παρακάτω).

"Επίσης, υπάρχει φυσικά και τεχνητή ενέργεια; Ποιων πραγμάτων αναφέρεται ο ποιητής εδώ;"

Ναι . Υπάρχει η ενέργεια που γίνετε αυτόματα στην φύση χωρίς να επεμβαίνει κανείς άνθρωπος και υπάρχει και αυτή που δημιουργείτε με την επέμβαση του ανθρώπου όπως πχ (το πχ σημαίνει παραδείγματος χάριν και όχι προ χριστού σε περίπτωση που καταπιαστείς και με αυτή μου την κουβέντα . Που επίσης σημαίνει πως μετά αυτού ακολουθεί παράδειγμα ...) ο βομβαρδισμός των μορίων με αποτέλεσμα την πυρηνική ενέργεια .

Στο σχολείο, και νομίζω από το δημοτικό, μαθαίνουν τα παιδιά ότι η ενέργεια είναι μία και το μόνο που γίνεται είναι να αλλάζει "μορφή".

Επίσης, κάτι τεχνητό είναι κάτι που δεν υπήρχε.

Ακόμα, και πάλι από το σχολείο (και συγκεκριμένα τις ανώτερες τάξεις του δημοτικού και λίγο γυμνάσιο), τα παιδιά μαθαίνουν πως από το 0 δεν γίνεται τίποτα.

Έτσι, κάποιος που λέει ότι υπάρχει μία φυσική ενέργεια η οποία γίνεται αυτόματα και μία άλλη, ΔΕΥΤΕΡΗ, που ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ από τον άνθρωπο ΠΑΣΙΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.

"Αυτό που ειπώθηκε είναι μία κάκιστη και σκοπίμως διαστρεβλωμένη παρερμηνεία (ναι, και διαστρεβλωμένη και παρερμηνεία... ) κάποιων "συνθηκών" που ισχύουν.
Διακατέχει; ΕΛΕΟΣ;
Που ήταν άραγε..;"

Συγνώμη δηλαδή τα μόρια δεν κινούνται ? Απο την στιγμή που τα μόρια κινούνται δεν παράγετε ενέργεια ? Ε και ναι τα μόρια μπορούνε να κάνουνε την πέτρα ότι θέλουνε . Ελαφριά , βαριά , πυκνή , αραιή , κοντή χοντρή και ου το καθ' εξής ! Και η θέληση της πέτρας είναι αδρανής . Γιατί ? Γιατί την είδε η πέτρα αμαρέτι .

ΟΚ. Είπες να συζητήσεις σοβαρά. Έκανες μία προσπάθεια. Αλλά εδώ λες ότι:

-τα μόρια έχουν θέληση, δηλαδή τώρα θέλουν να είναι έτσι, αύριο μπορεί να θέλουν κάτι άλλο και μάλιστα αυτό που θέλουν το κάνουν
-η πέτρα έχει θέληση και αυτή απλά δεν θέλει τίποτα

και όλα αυτά τα βασίζεις στο ότι τα μόρια κινούνται, που εάν κανείς κρίνει από τις γενικότερες γνώσεις σου επι της φυσικής, επιπέδου γυμνασίου - δημοτικού,
θα καταλάβει αφενός ότι αγνοείς τις δυνάμεις συνοχής (γνώσεις δευτεροβάθμιας, δεν θυμάμαι ακριβώς όμως εάν είναι γυμνάσιο ή λύκειο) και αφετέρου πως αυτά που λες τα εννοείς.

"Λογικότατο συμπέρασμα.
Ο ουρανός είναι μπλε, ως εκ τούτου σήμερα θα φάω φασόλια και του χρόνου θα βρέξει στην Αυστραλία."

Τριτος Νόμος του Νεύτωνα

* Οι δυνάμεις που εξασκούνται από την αλληλεπίδραση δύο σωμάτων (1 και 2) είναι πάντα ίσες κατά το μέτρο και αντίθετες κατά τη φορά.

\vec F_{12} = -\vec F_{21}

Ο νόμος αυτός, που είναι απόρροια της "αρχής διατήρησης της ορμής", λέγεται και Νόμος δράσης-αντίδρασης. Αυτή η ονομασία προκύπτει από τον ορισμό: Για κάθε δράση μιας δύναμης, υπάρχει μια ίση και αντίθετη δύναμη αντίδρασης.

παράθεση απο http://el.wikipedia.org/wiki/Νόμοι_κίνησης_του_Νεύτωνα

Εσύ τώρα αν το 1+1 ξαφνικά θέλεις να μας το κάνεις 11 ε οκ τι να σου πω φάε φασόλια .

Το δε παραλλήλημα σου για το παράδειγμα μου δεν θα το σχολιάσω καν γιατί η γιαγιά μου έλεγε : Ας τον τρελό στη τρέλα του παιδί μου .

Παραβλέποντας τα εριστικά σου σχόλια, θα τολμήσω να ρωτήσω αφενός γιατί δεν παραθέτεις το κείμενο στο οποίο έγινε το σχόλιο αυτό και αφετέρου πού κολλάει αυτό που λες.

Προλαβαίνοντας παρόμοιες αποπροσανατολιστικές απαντήσεις, θα παραθέσω το κείμενο στο οποίο έγραψα αυτό που έγραψα καθώς και την, προφανέστατη, σημασία του τι ήθελα να πω δείχνοντας το πόσο άσχετη ήταν η παράθεση που έκανες (όπου εδώ θα πρέπει κανείς να παρατηρήσει πως μη γνωρίζοντας τα προφανή από γνώσεις δημοτικού - γυμνασίου, είναι σχεδόν απίθανο να έψαξες για τον νόμο απλά έβαλες στο google δράση - αντίδραση... not bad όμως, καλή προσπάθεια):

Το κείμενο στο οποίο έγινε το σχόλιο ήταν:

Ως εκ τούτο κάθε δράσει έχει και ίση αντίδραση

Το οποίο ΠΡΟΦΑΝΩΣ έχει συμπερασματικό "ρόλο". Το σχόλιό μου ήταν:

Λογικότατο συμπέρασμα.

Ο ουρανός είναι μπλε, ως εκ τούτου σήμερα θα φάω φασόλια και του χρόνου θα βρέξει στην Αυστραλία.

Το οποίο και ΠΡΟΦΑΝΩΣ σχολιάζει το ΑΒΑΣΙΜΟ του λογικού συνειρμού και ΟΧΙ το τι λέγεται. Γιατί το κάνει αυτό; Γιατί το αρχικό κείμενο ήταν:

Όλα τα πράγματα τα περιβάλλει και τα διακατέχει μια ενέργεια . Αυτό είναι κάτι που ακόμα και η επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί να απορρίψει .

Τώρα πως επειδή όλα τα πράγματα τα περιβάλει και τα διακατέχει μία ενέργεια(που μη σχολιάζοντας (εδώ) το ΜΗ ΟΡΘΟ της πρότασης αλλά αναρωτώντας για ποια ενέργεια, την "φυσική" ή την "τεχνητή") και επειδή (και για κάποιο μυστήριο λόγο) αυτό θα έπρεπε να το καταρρίψει η επιστημονική κοινότητα (αλλά αυτό είναι τόσο μεγάλο που ακόμα δεν τα έχει καταφέρει ή η επιστημονική κοινότητα είναι τόσο άχρηστη) βγαίνει αυτό το συμπέρασμα..

πραγματικά θα ήθελα κάποιος (με γνώσεις παραπάνω από του λυκείου) θα ήθελα να μου το εξηγήσει.

Ενώχ
05-12-10, 22:44
""Ενεργειακός άνθρωπος" όπως "ενεργειακό αμάξι" και "ενεργειακό σπίτι"; Δηλαδή καίει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως αιολική, ηλιακή και φυσικό αέριο;"

Ακριβώς έτσι . Καίει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως υδατάνθρακες , λιπαρά , οξυγόνο , υδρογόνο , βιταμίνες (ο οποίος ήλιος βοηθάει στο να παραχθούν πολλές απο αυτές) και στο τέλος παράγει και φυσικό αέριο .

Πώς γίνεται να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ από την στιγμή που εγώ αναφέρομαι ΞΕΚΑΘΑΡΑ σε ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ;

Επίσης, θα ήθελα να σε πληροφορήσω πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πηγή ενέργειας οι βιταμίνες, τα λιπαρά, οι υδατάνθρακες και ό,τι άλλο αναφέρεις. Επίσης, και εάν θυμάμαι καλά, αυτά τα μαθαίνουν στο λύκειο.

"Να θυμίσω στους αναγνώστες που απορούν πόσο είναι το κανονικό... ότι μιλάμε για 9,7671 Τ.Ε.Π. (Τ.Ε.Π. = Ταρακούνημα Ενεργειακού Πεδίου)"

Στην πρώτη ενεργειακή κλίμακα της ιεραρχίας των ατομικών αλληλεπιδράσεων που ονομάζεται «χοντρική υφή» περιλαμβάνονται οι μεγαλύτερες αλληλεπιδράσεις στο εσωτερικό των ατόμων, και συγκεκριμένα:

· η κινητική ενέργεια των ηλεκτρονίων στις τροχιές τους γύρω από τον πυρήνα

· η ενέργεια λόγω της ηλεκτροστατικής έλξης μεταξύ του θετικού πυρήνα και των ηλεκτρονίων.

· η ενέργεια λόγω της απωστικής αλληλεπίδρασης μεταξύ των ηλεκτρονίων στα άτομα με πολλά ηλεκτρόνια.

Το μέγεθος των αλληλεπιδράσεων αυτών αντιστοιχεί σε ενέργειες από 1 μέχρι 10 eV και πάνω. Έτσι, καθορίζουν αν το φωτόνιο που εκπέμφθηκε βρίσκεται στο υπέρυθρο ή στο ορατό ή στο υπεριώδες ή στην περιοχή των ακτίνων Χ και πιο συγκεκριμένα αν είναι στο ιώδες, το μπλε, το πράσινο, το κίτρινο, το πορτοκαλί ή το κόκκινο, στην περίπτωση που μιλάμε για το ορατό φάσμα.

απόσπασμα από Η ατομική Φυσική εξετάζει τι συμβαίνει στο εσωτερικό των ατόμων .

Οπότε στην κλίμακα αυτή απο 1 μέχρι 10 ev μιλάμε για 1 το χαμηλό 5 το κανονικό και 10 το υψηλό .

Κοίτα, όπως είδες και εσύ (αλλά και ξέρεις κιόλας) δεν γνωρίζεις βασικά πράγματα γύρω από αυτά που θες να λες ότι γνωρίζεις και γράφεις εδώ. Έτσι, και παραβλέποντας το πόσο προβλητικό είναι να σε φλομώνει κάποιος με παραθέσεις από πράγματα που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν καταλαβαίνει, θα σου πρότεινα να κάτσεις πρώτα να μάθεις τα βασικά και μετά αυτά που παραθέτεις.

Γιατί αποδεδειγμένα; Κοίτα παραπάνω σε αυτό το post. Εκτός και εάν ξέρεις τι είναι το eV (που θα το βρεις με ένα googlάρισμα αλλά ξέρεις ότι δεν το ξέρεις, και φαίνεται κιόλας, και αυτό είναι αρκετό).

"Φυσικά δεν το ξέρουν καν... αλλά το ξέρουμε εμείς! Επίσης, μπορεί να λέμε ότι είναι πάρα πολύ λίγοι άνθρωποι σε αυτό το επίπεδο αλλά εμείς ξέρουμε ότι υπάρχουν... Μην ρωτάτε πως.. εμείς το ξέρουμε.- Α.. και για τους καχύποπτους που δεν πείθονται.. το ενεργειακό σας πεδίο είναι ισχυρό όταν το φτάσετε στο 110,6567 Ε.Α.Ε.Π (Ε.Α.Ε.Π. = Επίπεδο Ασπίδας Ενεργειακού Πεδίου)."

Μέσα σε όλη την ειρωνεία δεν μπορώ να διακρίνω και πολύ καλά εαν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ερώτηση αλλά υποθέτω πως κάθε ειρωνεία είναι και ερώτηση . Εαν έσφαλα συχώρεσέ με :) .

Δεν είναι ερώτηση. Γιατί την ακρίβεια, δεν σε ρώτησα τίποτα.. δεν είχα να σε ρωτήσω κάτι. Ρωτάς όταν θες να μάθεις και σύμφωνα με ότι έχεις γράψει μέχρι τώρα εσύ έχεις μάθεις πολλά....

Αυτό που ήθελα να δείξω ήταν το παράλογο των γραφομένων σου. Εάν είσαι πρόθυμος-η το συζητάμε.

Εαν δεν πας στον γιατρό να κάνεις καρδιογράφημα τότε πολύ πιθανόν να μην ανακαλύψεις ποτέ την ελάχιστη στένωση ισθμού που ίσως έχεις και αυτό γιατί δεν σε επηρεάζει στην ζωή σου .

Οι ίδιοι οι γιατροί, αλλά και οι πληροφορικάριοι, λένε ότι εάν κάτι δουλεύει μην το πειράζεις.

Ξέρεις, δεν βγαίνουν όλοι οι άνθρωποι από ένα καλούπι. Έτσι, μπορεί κάποιος να έχει εκείνο ή το άλλο αλλά με τα χρόνια (δεν είναι δα και λίγα τα 30 - 40 χρόνια) ο οργανισμός του προσαρμόζεται στην ιδιαιτερότητά του. Μαζί σου ως εδώ.

Οι ενεργειακοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν για το χάρισμά τους , να μην τους αγγίζει τίποτα , είναι πολύ απλά άνθρωποι που δεν το ψάξανε ποτέ . Και γιατί εξάλλου να ψάξεις κάτι όταν δεν σε ενοχλεί και όλα στη ζωή σου βαίνουν εξαιρετικά καλός ? .
Ξέρουμε πως υπάρχουνε γιατί πολύ απλά είναι οι άνθρωποι που θα τους ακούσεις συχνά να λένε : Α εγώ έτσι και κοιτάξω κάποιον και πω να πέσει θα γκρεμοτσακιστεί κατευθείαν , και συμπληρώνουν , πλάκα έχει .

Το θέμα είναι πως εάν τους πεις κοίτα τώρα αυτόν για να δούμε εάν πέσει δεν θα πέσει (κατά 99,99999%). Αυτό που αναφέρεις είναι ένα συχνό φαινόμενο που συμβαίνει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη να πιστέψουν. Αυτό που κάνουν είναι ότι θυμούνται μόνο τις στιγμές κατά τις οποίες συμβαίνει αυτό που θέλουν να πιστέψουν. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτές οι στιγμές είναι ιδιαίτερες και όχι αυτές που γίνεται το φυσιολογικό (να μην πέσει κανείς, στο παράδειγμά μας).

Το ενεργειακό επίπεδο σας είναι ισχυρό όταν φτάσετε στα 10 ev όπως λέει η παραπάνω κλίμακα . Εκεί η ασπίδα είναι ισχυρή και μόνιμη .

Χμ..

Κοίτα, δεν είναι κακό να μην ξέρεις τι είναι το eV ακόμα και εάν το διδάσκουν στο γυμνάσιο - λύκειο (τουλάχιστον το κάνανε στις δέσμες). Αυτό που, εγώ τουλάχιστον, θεωρώ μεμπτό είναι να χρησιμοποιείς όρους δήθεν ενώ αυτά που λες "βγάζουν μάτι".... εάν όχι να "χτίζεις σπίτι"... Στο λέω πραγματικά χωρίς δόση κακίας.

Πάμε στο επόμενο.

Ενώχ
05-12-10, 23:00
"Και για όσους δεν καταλάβανε... το 90% των 85+ γυναικών τις επαρχίας της Ελλάδας (που ξέρουν από βότανα και έλαια) είναι μάγισσες..!! Μπρρρρρ..... ένα ρίγος με διαπέρασε."

Ήξεραν θέλεις να πεις διότι αυτές οι γνώσεις εξαφανίστηκαν εδώ και κάμποσες 10ετίες καθ' ότι ο εκσυγχρονισμός μας έβαλε τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι . Χάσαμε τις αξίες και τις γνώσεις των παλαιότερων . Επίσης μην ξεχνάς πως μόνο την ιερά σύνοδο δεν φέρανε στις τότε σμυρνιές που ασχολούνταν εντατικότατα . Και για να σε προλάβω απο που το ξέρω και για να μην αρχίσεις και ωρύεσαι για τηλεσειρές και άλλα γελοία πραγματάκια , η γιαγιά μου και η μάνα μου ήταν (η μια) και είναι η άλλη σμυρνιές .
Αλλά απο την ειρωνεία σου και τον διακαή σου πόθο να αποδείξεις οτι είσαι κάτι ξέχασες οτι έγραψα οτι το εντάσσουν στην μαγεία αλλά κατά την άποψη μου είναι λάθος ... Οι παρωπίδες που λέγαμε ? Βου α λα .

Αυτό που προφανώς ήθελα να θίξω ήταν ότι αυτά που λες πως είναι ιδιαίτερα είναι απλές γνώσεις που δημιουργήθηκαν από την ανάγκη που είχε ο άνθρωπος μη έχοντας τα οφέλη του σύγχρονου πολιτισμού.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως από αυτό πήγες στο τι κάνανε στη Σμύρνη, τι θέλω να δείξω εγώ και τι πόθο έχω...

Και μετά λένε ότι εγώ προκαλώ...

δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τόση ανοχή στην προσβολή της νοημοσύνης

"Πες ΤΑ!!!! Άντε γιατί μερικοί που το παίζουν ότι ξέρουν... λένε πως η αλχημεία ήταν ο πρόδρομος της ανόργανης χημείας και της χημικής μηχανικής. Ακούς εκεί...!! Μα φυσικά και ήταν η γνώση μεταχείρισης των βοτάνων , των ελαίων και τον μεταλλευμάτων"

Γιατί εγώ που ακριβώς λέω πως δεν είναι ο πρόδρομος της χημείας ? Η λέξη μεταχείριση τι σημαίνει δηλαδή ? Δηλαδή όταν γνωρίζεις τα συστατικά όλων αυτών και τα χειρίζεσαι για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα σημαίνει πως καταρρίπτει την χημεία ? Εξάλλου , για μια ακόμη φορά , και αυτό τον τομέα τον έχω καταχωρημένο στην λανθασμένη άποψη του κόσμου περί μαγείας . Αλλά τι να λέμε τώρα ... Τα είπαμε και πριν ....

Δηλαδή, τα μαθηματικά και η χημεία ήρθαν μετά (νεότερη ανακάλυψη) από αυτά που λες. Κρίμα όμως που για ακόμα μία φορά οι διδασκαλίες του σχολείου σε διαψεύδουν.

"Για άλλη μία φορά, χαίρομαι που διαβάζω αυτή την τόσο σοβαρή τοποθέτηση που είναι και εντός τόπου και χρόνου με το θέμα. Έτσι, για μία ακόμα φορά χαίρομαι που άλλος ένας μύθος της φυσικής καταρρίπτεται.. Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ. Δεν είναι η βαρύτητα που δεν μας αφήνει να πετάμε αλλά ο μαγνητισμός!!!!!!!

Gravitation is one of the four fundamental interactions of nature, along with the strong force, electromagnetism and the weak force."

παράθεση απο wikipedia στα ελληνικά .
Η βαρύτητα είναι μία από τις τέσσερις βασικές αλληλεπιδράσεις στη φύση. Οι άλλες τρεις είναι η ηλεκτρομαγνητική δύναμη, η ασθενής πυρηνική και η ισχυρή πυρηνική. Η βαρύτητα είναι η πιο αδύναμη από τις τέσσερις αλληλεπιδράσεις, αλλά δρα σε μεγάλες αποστάσεις και είναι πάντοτε ελκτική.

Οκ έκανα ένα πολύ ατυχές παράδειγμα . Τώρα μπορείς να με σταυρώσεις άνετα για να ξεθυμάνεις .

Αυτό θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς που, τουλάχιστον να φαίνεται ότι, δεν αγνοεί τα όσα αγνοείς εσύ, όπως φάνηκε από το τι έχεις γράψει. Αυτό που εγώ εικάζω ότι πραγματικά συμβαίνει είναι πως στην θεωρία σου είχε ταιριάξει τόσο ωραία το ψέμα που είχες φτιάξει περί μαγνητισμού που δεν είχες ιδέα ότι είναι λάθος. Φυσικά και πιστεύω ότι αγνοούσες αυτό που σου παρέθεσα.

Έτσι δεν είναι ένα ατυχές παράδειγμα είναι ένα ΛΑΘΟΣ, το οποίο (και για ακόμη μία φορά) βασίζεται σε γνώσεις σχολείου.

"Ποια μαθηματικά κύριοι; Σάμπως ήταν μαθηματικοί εκεί στις "ακαδημίες" που δεν άφηναν κανένα να μπει εάν δεν ήξερε γεωμετρία; Ή μήπως το ότι η αλχημεία προέρχεται από την λέξη χημεία σημαίνει ότι έχουν σχέση; Ή μήπως κάποτε ήταν η ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ σημαίνει και αυτό κάτι; Τ Ι Π Ο Τ Α. Τι και εάν αυτό που λέει κάποιος είναι αναπόδεικτο, ασαφές, αστήρικτο, με σαθρό λογικό υπόβαθρο; Πώς κατακρίνεται έτσι τον κόσμο και λέτε "δεν τεκμηριώνετε μέσω αυτών ? ε δεν υπάρχει τότε .... "

Η Αστρολογία δεν πρέπει να συγχέεται με την Αστρονομία, την επιστημονική μελέτη των ουρανίων σωμάτων. Αν και έχουν κοινές ρίζες από την εποχή των Βαβυλωνίων και Αιγυπτίων αστροπαρατηρητών, η αστρονομία έχει προοδεύσει σε κοινά αποδεκτή επιστήμη, ενώ η αστρολογία όχι.

παράθεση απο wikipedia

Όσο αρνητικό και αν παρουσιάζετε αυτό το κομμάτι που παρέθεσα , υποστηρίζει αυτό που είπα : Αστρονομία - Αστρολογία 2 όροι παρεμφερείς και συνυφασμένοι μεταξύ τους εκ αρχαιοτάτων χρόνων .

Και αφού καλέ μου αλχημεία = χημεία γιατί σε παρακαλώ πολύ αστρονομία = ΟΧΙ αστρολογία ? Γιατί δηλαδή ο αλχημιστής να είναι ο πρώιμος χημικός και ο αστρονόμος να μην είναι ο πρωταρχικός αστρολόγος ?
Γιατί σαφέστατα η αστρονομία πρέπει να προϋπήρχε της αστρολογίας αλλιώς δεν στέκει .

Ο.Ε.Δ.

Ευχαριστώ. Μου γλίτωσες λίγο γράψιμο για να αποδείξω το πόσο αβάσιμα είναι αυτά που λες.

Εν κατακλείδι σίγουρα τίποτα δεν θα είναι αρκετά ικανοποιητικό αφού συμπεριφέρεσαι σαν αδαής άνθρωπος και λίαν επιεικώς προσβλητικός στο πρόσωπό μου , ενώ εγώ δεν σε προσέβαλα απλά σου έθεσα απλές ερωτήσεις (που φυσικά δεν τις απάντησες και αν νομίζεις πως τις απάντησες με το ποστ που έκανες κάνεις μεγάλο λάθος) για να καταλάβω ποιος ο λόγος της συμπεριφοράς σου .

Το πρόβλημα, και συνάμα παράπονο από την διαχείριση αυτού του forum είναι ότι θεωρείται προβλητικό εάν κάποιος φερθεί σε κάποιον όπως του φέρεται και αυτός.

Γιατί είναι εξόχως προσβλητικό να σου λένε κατάφατσα ότι είσαι βλάκας, ανόητος και αμόρφωτος. αυτό έκανες εσύ με όλα αυτά που είπες.

Καλύτερα αποτελέσματα θα είχα αν έριχνα τα χαρτιά εδώ που τα λέμε .

Δεν ξέρω, δεν έχω τέτοια χόμπυ.

Όπως και να 'χει καλός κακός σου απάντησα όχι για κάποιο άλλο λόγο αλλά για να ξέρουνε οι μελλοντικοί αναγνώστες οτι υπάρχουνε λογικές εξηγήσεις εαν τεθούν λογικά ερωτήματα και μπορούμε να έχουμε ένα όμορφο διάλογο .

Όπως είπα, ένα όμορφο διάλογο μπορούμε να έχουμε εάν σέβονται όλοι την νοημοσύνη των άλλων.

Οπότε κυρίες και κύριοι εαν έχετε λογικές απορίες με τα χαράς να το συζητήσουμε όμορφα και ωραία .

Τώρα λυπάμαι για το μεγάλο παρωδία πόστ ελπίζω τουλάχιστον να γελάσατε :)

Συ είπες.

Archangelic
06-12-10, 09:12
Εδώ και 10 ποστ δεν κάνεις τίποτε άλλο εκτός απο το να είσαι ειρωνικός , εριστικός και προσβλητικότατος .

Χρησιμοποίησα το google για να δώσω παραθέσεις και αυτόματα γίνομαι αμόρφωτη . Εσύ που το χρησιμοποίησες για τον ίδιο λόγο αυτόματα κατατάσεις τον εαυτό σου σε ανώτατη εκπαίδευση και μόρφωση . Οκ.

Σου παραθέτω τον τρίτο νόμο του Νεύτωνα ( κάθε δράση έχει ίση και αντίθετη δράση που εκ τούτου ονομάζετε και αντίδραση ) και αυτόματα συμπεραίνεις πως απλά έψαξα στο διαδίκτυο με τις λέξεις δράση αντίδραση . Οκ .

Στου παρέθεσα την κλίμακα που ειρωνευόσουν για την ενέργεια η οποία έγκειται σε κβαντομηχανική και αυτόματα απλά έψαξα στο διαδίκτυο και επειδή στο δικό σου φανταστικό κόσμο εγώ είμαι ένα ων κατώτερης νοημοσύνης αποκλείεται να ξέρω απο κβαντομηχανική . Οκ .

Δεδομένα :

-Τα πάντα αποτελούνται απο μόρια .
-Τα μόρια κινούνται .
-Η κίνηση αυτή παράγει ενέργεια .
-Τα μόρια ανάλογα με τις επιδράσεις που δέχονται απο το περιβάλλον αλλάζουνε και την μοριακή δομή . Όπως εαν επιδράσει ζέστη ή κρύο , απομακρύνονται ή έλκονται μεταξύ τους . Το φαινόμενο της συστολής διαστολής εν ολίγοις .
-Όταν κάτι χρησιμοποιήτε για να παραχθεί ενέργεια , η οποία μετά μετατρέπετε σε κινητική , θερμική κ.α , αυτόματα θεωρείται πηγή ενέργειας .
-Η έλξη ή η απώθηση των μορίων (που είναι μέρος του συνόλου ενός ατόμου το οποίο αποτελείται απο πρωτόνια - τα οποία έχουνε θετικό φορτίο- νετρόνια - καθόλου φορτίο - και τα ηλεκτρόνια - αρνητικό φορτίο -) έγκειται στα μαγνητικά πεδία .
-Καθ' ότι ΟΛΟΙ και ΟΛΑ αποτελούνται απο άτομα ΟΛΟΙ και ΟΛΑ έχουνε μαγνητικό πεδίο και όλοι παράγουν ενέργεια ακόμα και όταν αυτή δεν είναι απτή .
-Τα μαγνητικά πεδία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους .

Τώρα εαν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν άνθρωποι που μπορούνε να μεταχειριστούν ή όχι , τα μαγνητικά πεδία και την ενέργεια χωρίς χημικό εργαστήριο , είναι κάτι που πολλοί απο εμάς το πιστεύουνε και εσύ δεν είσαι σε καμία θέση να μας κατατάξεις σε ηλίθιους γιατί έτσι απλά σου αρέσει .

Δεν σου αρέσουν οι απαντήσεις μου καλός κανένα πρόβλημα . Δεν θες να καταλάβεις αυτά που σου λέω και θέλεις να τα διαστρεβλώνεις καλός πάλι κανένα πρόβλημα .
Περιορίσου όμως σε παρακαλώ στο να αμφισβητείς τους νόμους της φύσης σε συσχετισμό αυτών που λέω χωρίς τις άχρηστες πληροφορίες για το τι πιστεύεις για εμένα .

Εαν αυτή η συζήτηση γινότανε τετ α τετ πολύ απλά δεν θα ασχολούμουν διότι είναι ανούσια .
Η εν λόγο όμως γίνετε σε ένα χώρο που το βλέπουνε πολλοί και δεν θέλω να σχηματίσουν την λανθασμένη άποψη πως με τις προσβολές μπορούνε να κάνουνε τους πάντες να σταματήσουν να μιλάνε .

melian
06-12-10, 11:37
Θα σας παρακαλούσα το ζήτημα να λήξει εδώ, τουλάχιστον όσον αφορά και όλους εμάς. Οτιδήποτε προσωπικό θέλετε να συζητήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα π.μ. Ας επιστρέψουμε, λοιπόν, στο θέμα μας χωρίς προσωπικές διενέξεις και προσβολές.
Εκ του συντονισμού,
melian

Ενώχ
06-12-10, 12:07
Εδώ και 10 ποστ δεν κάνεις τίποτε άλλο εκτός απο το να είσαι ειρωνικός , εριστικός και προσβλητικότατος .

Αφενός δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, και από πότε, τελείς χρέη δικηγόρου για το εάν προσβλήθηκε κάποιος άλλος από αυτούς που συζήτησα σε αυτό το θέμα και αφετέρου, και όπως είπα, θεωρώ πιο προσβλητικό κάποιος να γράφει "πράγματα" που υποβιβάζουν την νοημοσύνη αυτού που τα διαβάζει.

Και την υποβιβάζουν... γιατί, και όπως έδειξα, καταστρατηγούν γνώσεις ακόμα και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Χρησιμοποίησα το google για να δώσω παραθέσεις και αυτόματα γίνομαι αμόρφωτη . Εσύ που το χρησιμοποίησες για τον ίδιο λόγο αυτόματα κατατάσεις τον εαυτό σου σε ανώτατη εκπαίδευση και μόρφωση . Οκ.

Αγαπητέ-ή μου, όπως ΗΔΗ ΕΓΡΑΨΑ το θέμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ότι χρησιμοποίησες ή όχι κάποια μηχανή αναζήτησης... αλλά αυτά που λες. Οπότε, θα ήθελα αφενός να σου επισημάνω ότι δεν προάγει τον διάλογο το να ψεύδεσαι και αφετέρου να σου πω πως είναι αρκετά εριστικό να ψεύδεται κάποιος για το τι έχει ειπωθεί/γραφτεί.

Σου παραθέτω τον τρίτο νόμο του Νεύτωνα ( κάθε δράση έχει ίση και αντίθετη δράση που εκ τούτου ονομάζετε και αντίδραση ) και αυτόματα συμπεραίνεις πως απλά έψαξα στο διαδίκτυο με τις λέξεις δράση αντίδραση . Οκ .

Επίσης, θα ήθελα να σου επισημάνω πως υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ διαφορά από το αιτιολογημένο συμπέρασμα, που παρεμπιπτόντως δεν σχολιάζεις ΠΟΥΘΕΝΑ τα όσα είπες που προφανώς δείχνουν μη γνώση στοιχειωδών γνώσεων των πραγμάτων που αναφέρεσαι για να στηρίξεις τις απόψεις σου, και από το τρόπο που προσπαθείς να δείξεις ότι συμπέρανα αυτό που συμπέρανα. Χώρια πως, και για δεύτερη φορά στο γράφω, ότι δεν ήταν το θέμα, σε αυτό που καταπιάνεσαι σε αυτή την παράθεση, το τι είπες αλλά άλλο.

Έτσι, και επειδή (και για δεύτερη φορά) είναι άκρως εριστικό να προσπαθεί κανείς να επιχειρηματολογήσει με ψεύδη και διαστρεβλώσεις, θα ήταν χρηστό να μην χρησιμοποιείς τέτοια τεχνάσματα.

Στου παρέθεσα την κλίμακα που ειρωνευόσουν για την ενέργεια η οποία έγκειται σε κβαντομηχανική και αυτόματα απλά έψαξα στο διαδίκτυο και επειδή στο δικό σου φανταστικό κόσμο εγώ είμαι ένα ων κατώτερης νοημοσύνης αποκλείεται να ξέρω απο κβαντομηχανική . Οκ .

Προφανώς και αγνοείς τι είναι κλίμακα και προφανέστατα αγνοείς τι είναι το eV και τι δείχνει. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό, δεν μπορώ να κάνω κάτι για το ότι φαίνεται ότι τα αγνοείς αυτά.

Επίσης, το ότι κάποιος δεν έχει γνώσεις δεν σημαίνει κάτι για το ΙQ του. Πουθενά δεν το είπα αυτό και εάν εσύ το συμπεραίνεις για τον εαυτό σου δεν μπορώ σε βοηθήσω. Αλλά, και δυστυχώς, κάποιος που έχει τις ελλείψεις από γνώσεις δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου (οι οποίες είναι και βασικότατες), φαντάζομαι πως και εσύ ο ίδιος-α καταλαβαίνεις πως.....

Δεδομένα :

-Τα πάντα αποτελούνται απο μόρια .
-Τα μόρια κινούνται .
-Η κίνηση αυτή παράγει ενέργεια .
-Τα μόρια ανάλογα με τις επιδράσεις που δέχονται απο το περιβάλλον αλλάζουνε και την μοριακή δομή . Όπως εαν επιδράσει ζέστη ή κρύο , απομακρύνονται ή έλκονται μεταξύ τους . Το φαινόμενο της συστολής διαστολής εν ολίγοις .
-Όταν κάτι χρησιμοποιήτε για να παραχθεί ενέργεια , η οποία μετά μετατρέπετε σε κινητική , θερμική κ.α , αυτόματα θεωρείται πηγή ενέργειας .
-Η έλξη ή η απώθηση των μορίων (που είναι μέρος του συνόλου ενός ατόμου το οποίο αποτελείται απο πρωτόνια - τα οποία έχουνε θετικό φορτίο- νετρόνια - καθόλου φορτίο - και τα ηλεκτρόνια - αρνητικό φορτίο -) έγκειται στα μαγνητικά πεδία .
-Καθ' ότι ΟΛΟΙ και ΟΛΑ αποτελούνται απο άτομα ΟΛΟΙ και ΟΛΑ έχουνε μαγνητικό πεδίο και όλοι παράγουν ενέργεια ακόμα και όταν αυτή δεν είναι απτή .
-Τα μαγνητικά πεδία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους .

Κοίτα, δεν θα πω στην διαδικασία να σε "αξιολογήσω" και να σου βάλω βαθμό, όπως και δεν θα μπω στην διαδικασία να ΞΑΝΑ αποδείξω ότι έχεις πασιφανέστατες ελλείψεις από βασικές γνώσεις... ό,τι έγραψες είναι πριν και φαίνεται. Δεν βλέπω τον λόγο να προσπαθείς τόσο να καλύψεις τα συμπεράσματα και μάλιστα γράφοντας σχεδόν άσχετα πράγματα με τα λάθη που έκανες (που επίσης βαριέμαι να μπω στην διαδικασία... το θεωρώ προσβλητικό κάποιος να μεταχειρίζεται τέτοια τεχνάσματα.. και εάν μπω σε αυτή την διαδικασία θα γίνω και εγώ προσβλητικός απαντώντας σε προσβολές). Δεν είναι κάτι "κακό" να μην γνωρίζει κάποιος κάτι... το είπα και πιο πριν αυτό. Οπότε, θα σου πρότεινα να μην μπαίνεις ούτε και εσύ σε αυτή την διαδικασία.

Επίσης, και για μία ακόμα φορά, θα σου πρότεινα να συζητάς πιο έντιμα.

Τώρα εαν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν άνθρωποι που μπορούνε να μεταχειριστούν ή όχι , τα μαγνητικά πεδία και την ενέργεια χωρίς χημικό εργαστήριο , είναι κάτι που πολλοί απο εμάς το πιστεύουνε και εσύ δεν είσαι σε καμία θέση να μας κατατάξεις σε ηλίθιους γιατί έτσι απλά σου αρέσει .

Αφενός δεν ήξερα ότι είσαι εκπρόσωπος αυτής της ομάδας ανθρώπων, και ως εκ τούτου μιλάς για όλους της ομάδας (και δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν ευχαριστημένοι εάν τους εκπροσωπούσες) και αφετέρου δεν κατέταξα πουθενά σαν ηλίθιο-α. Εάν εσύ το νιώθεις δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Ίσως θα μπορούσες εσύ με το να αναπληρώσεις τα κενά σου (μία πρόταση κάνω).

Δεν σου αρέσουν οι απαντήσεις μου καλός κανένα πρόβλημα . Δεν θες να καταλάβεις αυτά που σου λέω και θέλεις να τα διαστρεβλώνεις καλός πάλι κανένα πρόβλημα .

Όπως είδες, εγώ ότι είπα το απέδειξα. Σε αντίθεση με εσένα που συνεχίζεις να λες ανυπόστατα, εριστικά και προβλητικά "πράματα".

Περιορίσου όμως σε παρακαλώ στο να αμφισβητείς τους νόμους της φύσης σε συσχετισμό αυτών που λέω χωρίς τις άχρηστες πληροφορίες για το τι πιστεύεις για εμένα .

Εχμ, όπως ήδη ΑΠΕΔΕΙΞΑ δεν μπορείς να ξέρεις εάν αμφισβητώ κάποιους νόμους διότι, και πολύ απλά, η μόνη σου σχέση με αυτούς είναι ό,τι γράφει το "google" και μόνο. Δηλαδή, τους αγνοείς πλήρως. Ή έτσι απλά θα ξεχάσουμε τα :

Όπως το μαγνητικό πεδίο της Γης μας επηρεάζει και δεν μας αφήνει να πετάμε , ούτε τα νερά να ανεβαίνουν στον ουρανό κ.ο.κ ,

Στο σχολείο, και νομίζω από το δημοτικό, μαθαίνουν τα παιδιά ότι η ενέργεια είναι μία και το μόνο που γίνεται είναι να αλλάζει "μορφή".

Επίσης, κάτι τεχνητό είναι κάτι που δεν υπήρχε.

Ακόμα, και πάλι από το σχολείο (και συγκεκριμένα τις ανώτερες τάξεις του δημοτικού και λίγο γυμνάσιο), τα παιδιά μαθαίνουν πως από το 0 δεν γίνεται τίποτα.

Έτσι, κάποιος που λέει ότι υπάρχει μία φυσική ενέργεια η οποία γίνεται αυτόματα και μία άλλη, ΔΕΥΤΕΡΗ, που ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ από τον άνθρωπο ΠΑΣΙΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.

ΟΚ. Είπες να συζητήσεις σοβαρά. Έκανες μία προσπάθεια. Αλλά εδώ λες ότι:

-τα μόρια έχουν θέληση, δηλαδή τώρα θέλουν να είναι έτσι, αύριο μπορεί να θέλουν κάτι άλλο και μάλιστα αυτό που θέλουν το κάνουν
-η πέτρα έχει θέληση και αυτή απλά δεν θέλει τίποτα

και όλα αυτά τα βασίζεις στο ότι τα μόρια κινούνται, που εάν κανείς κρίνει από τις γενικότερες γνώσεις σου επι της φυσικής, επιπέδου γυμνασίου - δημοτικού,
θα καταλάβει αφενός ότι αγνοείς τις δυνάμεις συνοχής (γνώσεις δευτεροβάθμιας, δεν θυμάμαι ακριβώς όμως εάν είναι γυμνάσιο ή λύκειο) και αφετέρου πως αυτά που λες τα εννοείς.

και εν γένει ό,τι έχει γραφτεί στα προηγούμενα μηνύματα.

Εαν αυτή η συζήτηση γινότανε τετ α τετ πολύ απλά δεν θα ασχολούμουν διότι είναι ανούσια .
Η εν λόγο όμως γίνετε σε ένα χώρο που το βλέπουνε πολλοί και δεν θέλω να σχηματίσουν την λανθασμένη άποψη πως με τις προσβολές μπορούνε να κάνουνε τους πάντες να σταματήσουν να μιλάνε .

Όπως ήδη είπα, πιστεύω πως η προσβολή μέσω της χρήσης ανέντιμων λογικών τεχνασμάτων για την υποστήριξη αβάσιμων απόψεων είναι χειρότερη από την όποια βρισιά ή άμεση λεκτική προσβολή.

Προφανώς και αυτό δεν το συμμερίζεσαι για αυτό εστιάζεις στο τι κάνω εγώ ενώ εξακολουθείς να μεταχειρίζεσαι τα ίδια τεχνάσματα.

Archangelic
06-12-10, 14:26
Εν κατακλείδι

-Τα πάντα αποτελούνται απο μόρια . (ψέμα)
-Τα μόρια κινούνται . (ψέμα)
-Η κίνηση αυτή παράγει ενέργεια . (ψέμα)
-Τα μόρια ανάλογα με τις επιδράσεις που δέχονται απο το περιβάλλον αλλάζουνε και την μοριακή δομή . Όπως εαν επιδράσει ζέστη ή κρύο , απομακρύνονται ή έλκονται μεταξύ τους . Το φαινόμενο της συστολής διαστολής εν ολίγοις . (ψέμα)
-Όταν κάτι χρησιμοποιήτε για να παραχθεί ενέργεια , η οποία μετά μετατρέπετε σε κινητική , θερμική κ.α , αυτόματα θεωρείται πηγή ενέργειας . (ψέμα)
-Η έλξη ή η απώθηση των μορίων (που είναι μέρος του συνόλου ενός ατόμου το οποίο αποτελείται απο πρωτόνια - τα οποία έχουνε θετικό φορτίο- νετρόνια - καθόλου φορτίο - και τα ηλεκτρόνια - αρνητικό φορτίο -) έγκειται στα μαγνητικά πεδία . (ψέμα)
-Καθ' ότι ΟΛΟΙ και ΟΛΑ αποτελούνται απο άτομα ΟΛΟΙ και ΟΛΑ έχουνε μαγνητικό πεδίο και όλοι παράγουν ενέργεια ακόμα και όταν αυτή δεν είναι απτή . (ψέμα)
-Τα μαγνητικά πεδία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους . (ψέμα)

Οπότε αποκλείεται ο άνθρωπος να μπορεί να χειριστεί την ενέργεια και να την μεταλλάξει με οποιοδήποτε τρόπο .

Α όχι συγνώμη από την αμάθεια μου , καθ' ότι δεν έβγαλα εγώ σχολείο ούτε πήγα δημοτικό και το google είναι η πηγή των μηδαμινών γνώσεων μου , δεν είναι ψέματα απλά εγώ τα χρησιμοποιώ για να ενισχύσω το ψέμα μου .

Καθ' ότι φίλτατοι αναγνώστες σαν πολιτικός που είμαι , ε συγνώμη σαν θρησκευτικός ηγέτης , ε πάλι συγνώμη σαν διαφημισμένος επαγγελματίας ( βλέπε Kriss Angel ) , ο ακόμα μία φορά συγνώμη σαν κιτρινοφυλλαδίτης δημοσιογράφος που είμαι θέλω να επιβάλω (!) τις πεποιθήσεις μου (!) και ως επι των πλείστων ψεύδομαι ασύστολα και αυτά που λέω εκτός ότι δεν τα γνωρίζω (βλέπε πολιτικούς) , εκτός το ότι τα διαστρεβλώνω προς όφελός μου (βλέπε πάλι πολιτικούς - δημοσιογράφους κ.α) δεν έχουνε καμία απολύτως βάση παρά μόνο είναι αποκυήματα της φαντασίας μου .

Υ.Σ : εδώ και 10 ποστ προσβάλλεις μόνο εμένα . Οι υπόλοιποι θέλω να πιστεύω πως έχουνε στόμα να μιλήσουν .
Υ.Σ 2 : Είμαι μέρος ενός συνόλου και δεν μιλάω εκ μέρους όλου του συνόλου . Το οτι είπα "είναι κάτι που πολλοί απο εμάς το πιστεύουνε" που σημαίνει εγώ και άλλοι σαν και εμένα το πιστεύουν , πως ακριβώς με κατατάσσει ως εκπρόσωπο δεν ξέρω .
Υ.Σ 3 : melian κάθε σου προειδοποίηση γίνετε έπειτα απο δικό μου ποστ . Σε παρακαλώ εαν πιστεύεις πως το να προσπαθώ να απαντήσω στα ερωτήματα που δίνονται είναι λάθος , τότε στείλε μου ένα π.μ . Δεν σε αγνοώ αλλά ίσως λανθασμένα πιστεύω κάποια πράγματα :) . Συγνώμη εαν έδωσα αυτή την εντύπωση .

Ο άνθρωπος δεν θα πετάξει ποτέ .
Η Γη είναι επίπεδη .
και άλλα τέτοια πολλά που κάποτε θεωρούνταν νόμοι .

Ενώχ
10-12-10, 03:52
Ο άνθρωπος δεν θα πετάξει ποτέ .
Η Γη είναι επίπεδη .
και άλλα τέτοια πολλά που κάποτε θεωρούνταν νόμοι .

Τελικά αυτή η ημιμάθεια είναι όντως χειρότερη από την αμάθεια....!!!!!!!!

Επειδή λοιπόν κάπως κάπου κάποτε επικράτησε το ότι κάποτε νόμιζαν πως η γη είναι επίπεδη...

διάφοροι το αναμασάνε χωρίς να μπορούν να δουν, ποτέ δυστυχώς, την αλήθεια.. και αυτή είναι πως κάποτε.. (ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ) ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ επίπεδη... ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΤΗΣ.

Δεν μπορώ να καταλάβω.. αφού ξέρεις την ημιμάθειά σου.. γιατί ρισκάρεις τόσο στο να την δείχνεις; Ή πλέον έχεις πιστέψει ότι δεν είσαι ημιμαθείς;

Τι να πω...

Υ.Γ. Έλληνας το έκανε κίολας...

γιατί αλήθεια συνεχίζεις να αποδεικνύεις πόσο πολύ σου λείπουν βασικές γνώσεις σχολείου;

http://en.wikipedia.org/wiki/Eratosthenes

ev.angel
13-12-10, 13:10
παιδια γιατι το κανετε αυτό με τις ερωτοαπαντήσεις? Ενωχ μπορει και να διαβαζα τις απόψεις σου για το θέμα που αναπτύσεις αλλά γινεσαι πολύ κουραστικός και είρωνας και ειναι ασχημο κατ' εμέ.

για να καταλαβω λίγο, οι επιπτώσεις του αποκρυφισμού ειναι
1) οι θετικές: να εχεις τα καλά αποτελέσματα που θες (μεσα από την εξάσκηση) όπως πχ αυτογνωσία (?) δυνάμεις (?) ανάπτυξη κάποιου άλλου είδους (?)
2) αρνητικές όπως κάποιου είδους τρέλας (συγχωρέστε μου την λέξη την χρησιμοποιώ όταν θέλω να πω ότι χάνει κάποιος τον έλεγχο του μυαλού του) ή όπως έχει γραφτει σε διαφορα σημεία στο φόρουμ να ''ενεργοποιηθούν'' κακοπροαίρετες ενέργειες...

σωστά??

εμενα καταρχήν που με ενδιαφέρει να ανοιξω πόρτες στο μυαλό μου αλλά όλα τα τελετουργικά και ισως παγανιστικά με χτυπούν στην φοβία που μου φύτεψε η χριστιανική μου παιδεία, την οποία δέχτηκα χωρίς την εγκρισή μου υπάρχει περίπτωση να εχω το πρώτο εκ των άνω επιπτώσεων? νομίζω οχι και γι αυτό δεν ασχολούμαι πρακτικα.

τι ψυχισμό (ας πουμε) πρεπει να εχει ενας ανθρώπος ώστε να εχει θετικές επιπτώσεις? να μην φοβάται? να εχει καλό δάσκαλο?

Ενώχ
18-12-10, 10:25
παιδια γιατι το κανετε αυτό με τις ερωτοαπαντήσεις? Ενωχ μπορει και να διαβαζα τις απόψεις σου για το θέμα που αναπτύσεις αλλά γινεσαι πολύ κουραστικός και είρωνας και ειναι ασχημο κατ' εμέ.

για να καταλάβω..

Λες ότι ΜΠΟΡΕΙ και να διάβαζες τις απόψεις μου..

Άρα, και σύμφωνα με το συντακτικό της νέας ελληνικής γλώσσας, ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΣ..

Τότε πώς στην ευχή ξέρεις ότι γίνομαι είρωνας και κουραστικός;

Φευ.. άλλη μία φορά που ο άνθρωπος αρκείται να μένει στην ημιμάθειά του και να μην μαθαίνει από πρώτο χέρι...

Υ.Γ. Προς συντονιστές: Συγνώμη που για μία ακόμη φορά αποδεικνύω την σαθρότητα της σκέψης ορισμένων.. φαντάζομαι πως το ban όλο και πλησιάζει πάλι... τι να κάνω.. δεν μπορώ να ανεχτώ την προσβολή της κοινής λογικής όπως εσείς... C ya!

ev.angel
18-12-10, 17:15
αγαπητέ ξεκινησα να σε διαβάζω αλλά ετσι που το πας δεν αξιζει τον κοπο. εαν δεν καταλαβαινεις τι λεω να ζητας διευκρινήσεις ΑΠΛΑ.

τα λεμε.

Ενώχ
19-12-10, 10:57
αγαπητέ ξεκινησα να σε διαβάζω αλλά ετσι που το πας δεν αξιζει τον κοπο. εαν δεν καταλαβαινεις τι λεω να ζητας διευκρινήσεις ΑΠΛΑ.

τα λεμε.

αγαπητέ, λες ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι δεν έχεις διαβάσει τι λέω... και όμως εκφέρεις άποψη για αυτό...

Στο χωριό μου κάτι τέτοιους τους λένε είτε ψεύτες είτε λαμόγια...
Στο δικό σου πώς τους λένε;

Τα λέμε.

sunborn
20-05-11, 13:37
ΕΙΣΑΓΩΓΗ...
Αυτο ειναι ενα θεμα το οποιο παρουσιαζω αποκλειστικα στους προσωπικους μου ιστοτοπους (μπλογκ και φορουμ), τα οποια ομως ειναι κλειστα για τον πολυ κοσμο...
Βλεπωντας ομως την αγνοια και την προκαταληψη που επικρατει, οπως επισης και την αναγκη καποιων ειλικρινων ανθρωπων εδω περα, για να μαθουν, θα παραθεσω τα δυο πρωτα μερη μονο, τα οποια ειναι αρκετα για να ξεδιαλυνουν καποιες πλανες...
Πηγη και εμπνευση του κειμενου ειναι το βιβλιο "Υγιής Αποκρυφισμός" της Dion Fortune...

1 - ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ;

ΑΠΟ όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για τον αποκρυφισμό, ελάχιστοι είναι αυτοί που κοντοστέκονται για λίγο και αναρωτούνται τι πραγματικά είναι ο αποκρυφισμός. Ίσως να γνωρίζουν ότι η λέξη «απόκρυφο» σημαίνει το κρυμμένο, ή ότι η λέξη «εσωτερικό», που συχνά χρησιμοποιείται σαν συνώνυμο, σημαίνει «για τους λίγους που είναι μέσα στα πράγματα». Αν βάλουν και τις δυο λέξεις μαζί, μπορούν ορθά να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η απόκρυφη επιστήμη είναι ένας τομέας γνώσης, κρυμμένος από τους πολλούς και φυλαγμένος για τους λίγους.

Από τότε που η Μπλαβάτσκι έσυρε το πέπλο του Ναού και η Θεοσοφική Εταιρεία επιχείρησε να εκλαϊκεύσει τη διδασκαλία των Αρχαίων Μυστηρίων, συγκεντρώθηκε γύρω από την Ιερή Επιστήμη ένα τεράστιο «σύννεφο» από φλυαρίες. Η φαντασία, απελευθερωμένη από τους περιορισμούς και τις απαιτήσεις της λογικής για αποδείξεις, άρχισε να καλπάζει ξέφρενα. Και οι χλευαστές του αποκρυφισμού απόκτησαν έτσι, άφθονο υλικό για τα εύλογα σχόλια τους.

Και όμως, ο σημερινός ψευτοαποκρυφισμός με τον αμφίβολο ψυχισμό, τις ατέλειωτες θεωρητικολογίες και τις «αποδείξεις» που καταρρίπτονται αστήρικτες ακόμα και με την πιο επιπόλαιη εξέταση, δεν είναι παρά λιγοστά πετραδάκια, που συσσωρεύονται γύρω από τους πρόποδες της Κορυφής του Οράματος. Όλα αυτά τα τιποτένια σκουπίδια δεν αξίζουν ούτε καν τον κόπο να συζητηθούν. Για να σχηματίσουμε μία σωστή εικόνα της Ιερής Επιστήμης, πρέπει να μελετήσουμε τα πρότυπα της και να προσπαθήσουμε να εισχωρήσουμε στις διάνοιες των μεγάλων μυστικιστών και των φωτισμένων. Τα έργα των τελευταίων μας δίνουν μαρτυρίες άμεσης γνώσης για τους κόσμους του υπεραισθητού.

Αφήνοντας κατά μέρος κάθε δογματική διδασκαλία, βρίσκουμε ότι υπάρχει ομοφωνία σε ορισμένα ζητήματα εμπειρίας. Υπάρχουν καταστάσεις συνείδησης που υπερβαίνουν τη φυσιολογική, κι όταν
αυτές οι καταστάσεις κυριαρχούν, μπορούμε να διακρίνουμε μορφές ύπαρξης με τις οποίες δεν έχουμε καμία επαφή κάτω από «κανονικές συνθήκες». Όλοι οι διορατικοί συμφωνούν σε αυτό το σημείο.
Μπορούμε επίσης, να θεωρήσουμε τις καταστάσεις αυτές σαν τη θεμελιώδη εμπειρία από την οποία πηγάζει η απόκρυφη επιστήμη.

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν παραδόσεις σχετικά με διάφορες υπερανθρώπινες οντότητες που δίδαξαν την απόκρυφη επιστήμη στις αρχαίες φυλές και ίδρυσαν τους πολιτισμούς τους. Αυτές οι αναφορές όμως, επειδή δεν μπορούν να επαληθευτούν σύμφωνα με τους κοινωνικά αποδεκτούς κανόνες μαρτυρίας, θα παραμεριστούν. Ας αποδεχτούμε λοιπόν (εφόσον κάτω από το βάρος των ενδείξεων που διαθέτουμε, δεν μπορούμε να το αρνηθούμε πεισματικά), ότι οι υπερφυσικές ικανότητες του ανθρώπινου νου αποκαλύπτουν ένα υπερφυσικό πεδίο εμπειρίας.
Οι συσσωρευμένες υπερφυσικές εμπειρίες των ανθρώπων όλων των εποχών, είναι επιτεύγματα των υπερφυσικών ικανοτήτων του, που αναπτύχθηκαν σποραδικά στην ανθρωπότητα κι αποτέλεσαν το περιεχόμενο της απόκρυφης επιστήμης. Ωστόσο, η σποραδική ανάπτυξη των υπερφυσικών ικανοτήτων, είναι κι εκείνη που καθιστά δύσκολη την εμπεριστατωμένη απόδειξη.

Η φυσική επιστήμη στηρίζει τις αποδείξεις της στις πέντε αισθήσεις που διαθέτει κάθε φυσιολογικό ανθρώπινο πλάσμα. Η απόκρυφη επιστήμη υπόκειται στον έλεγχο ορισμένων αισθήσεων που σπάνια αναπτύσσονται στον κοινό άνθρωπο. Ο μέσος άνθρωπος είναι αναγκασμένος να στηρίζει τη γνώμη του για τα απόκρυφα θέματα, πάνω σε περιστασιακά στοιχεία. Η απόκρυφη επιστήμη, προορίζεται για τους λίγους εκείνους, που χάρη στην εκπαίδευση και τα φυσικά τους χαρίσματά τους έχουν τη δυνατότητα να την εκτιμήσουν.

Τον τελευταίο ενάμιση αιώνα όμως, άρχισε να παρατηρείται μια πλατιά «εξάπλωση» του κατώτερου ψυχισμού. Πολλοί άνθρωποι δοκίμασαν εμπειρίες που τους έκαναν να σκεφτούν και να αναρωτηθούν για διάφορες αλήθειες. Είχαν μια φευγαλέα αναλαμπή από κάτι που ξεπερνούσε και γκρέμιζε τους τέσσερεις τοίχους της καθημερινής ζωής τους και για αυτό έπαψαν να ικανοποιούνται με τον ισχυρισμό ότι «δεν υπάρχει τίποτα πέρα από αυτά που βλέπουμε με τα μάτια μας και αγγίζουμε με τα χέρια μας». Στην αναζήτηση τους μερικοί μπορεί να ακολουθήσουν το δρόμο της πειραματικής έρευνας, όπως έχουν κάνει οι πνευματιστές, φέρνοντας στην επιφάνεια μια τεράστια «συλλογή» φαινομένων των υπεραισθητών καταστάσεων ύπαρξης. Άλλοι, για να βρουν απάντηση στα ερωτηματικά τους, μπορεί να ανατρέξουν στην παράδοση.

Αν δεν μελετήσει κανείς τη φιλολογία του θέματος, δεν μπορεί να έχει την παραμικρή ιδέα της έκτασης της. Ξεκινάει από τις προφορικές παραδόσεις και τις μυθολογίες που αναπτύχθηκαν και συστηματοποιήθηκαν στην αρχαία φιλολογία και φτάνει μέχρι τα κείμενα των εκπαιδευμένων και μυημένων φιλοσόφων, που οι συλλογισμοί τους, τους οδήγησαν «πέρα από τα μικρά σύνορα του χωροχρόνου».
Ωστόσο, πρέπει διαρκώς να θυμόμαστε ότι ο αποκρυφισμός είναι κάτι παραπάνω από φιλοσοφία ή επιστήμη. Είναι μια απέραντη έκταση εμπειριών και πραγματώσεων που απαιτούν συστηματοποίηση και ερμηνεία.

Μπορούμε να ορίσουμε τον αποκρυφισμό σαν μία προέκταση της ψυχολογίας, γιατί μελετάει ορισμένες ελάχιστα γνωστές όψεις του ανθρώπινου νου και της Φύσης.

Τα ευρήματα του, σωστά εννοημένα και διατυπωμένα, ταιριάζουν με αυτά που αποτελούν ήδη κατεστημένο στην ψυχολογία και τη φυσική επιστήμη. Αυτή η αμοιβαία επιβεβαίωση πρέπει να είναι και το κριτήριο μας για τα «τεστ» και τον έλεγχο των καρπών της απόκρυφης επιστήμης. Δε θα πρέπει να υπάρχουν αντιφάσεις ανάμεσα στα ευρήματα της και σε αυτά της φυσικής επιστήμης, στα σημεία που η φυσική επιστήμη είναι σε θέση να ελέγξει.

Δεν πρέπει να μένουμε πια ικανοποιημένοι με τις αλλοπρόσαλλες αναφορές σε διάφορες ψυχικές εμπειρίες, για τη θεμελίωση των οποίων δεν παρέχεται ούτε ίχνος απόδειξης. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα αυθεντικά φαινόμενα αντέχουν στην εξέταση τους. Ερευνώντας αυτές τις ελάχιστα γνωστές όψεις του νου, καλό είναι να θυμόμαστε ότι έχουν τη δική τους τεχνική προσέγγισης και τη δική τους λειτουργία. Αν δεν είμαστε προετοιμασμένοι να τις πλησιάσουμε και να τις παρατηρήσουμε με αυτή την τεχνική, δεν πρόκειται να έχουμε ακριβή αποτελέσματα, όπως ακριβώς δεν θα είχαμε κι αν μελετούσαμε βακτηριολογία χρησιμοποιώντας ένα αστρονομικό τηλεσκόπιο.

Ο αποκρυφισμός, όμως, είναι κάτι περισσότερο από επιστήμη, για να εξεταστεί αντικειμενικά. Περιλαμβάνει και μια φιλοσοφία για τη ζωή, η οποία αντλείται από τις εμπειρίες που αυτός προσφέρει. Αυτή ακριβώς η φιλοσοφική ή θρησκευτική όψη του είναι εκείνη που προσελκύει τους περισσότερους από όσους αφιερώνονται σε αυτόν.

Μέσα από την εμπειρία αυτών των σπάνιων καταστάσεων συνείδησης που εξετάζει, δημιουργείται μια τελείως διαφορετική στάση προς την αποκαλυμμένη πίστη, γιατί ο αναζητητής έχει πια εισδύσει στους κόσμους από όπου πηγάζουν οι αποκαλύψεις. Έτσι, οι αποκαλύψεις έχουν πια για αυτόν εντελώς διαφορετική σημασία και βαρύτητα. Δε στηρίζεται πια στην πίστη, έχει αποχτήσει προσωπική εμπειρία, και από αυτή την εμπειρία τείνει να διαμορφώσει μια πίστη σύμφωνα με την οποία φιλοδοξεί να συμμετάσχει και ο ίδιος στο έργο που συνήθως αποδίνεται στους άγιους και τους αγγέλους, στους υπουργούς και τους αγγελιοφόρους του Θεού.

Από αμνημόνευτα χρόνια, η εκπαίδευση και η διδασκαλία που δινότανε σε ειδικά επιλεγμένα άτομα, τα προόριζε για αυτό το σκοπό, και οι σχολές που είχαν αφιερωθεί σε αυτό το έργο ήταν και είναι γνωστές σαν Μυστηριακές Σχολές. Η εμπειρία των πιο σπάνιων από τα φυσικά φαινόμενα προκαλεί την πεποίθηση ότι τα φαινόμενα αυτά επηρεάζουν, κατά ένα λεπτό και δυσνόητο τρόπο, τη φυσιολογική ανθρώπινη ζωή πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε, ιδιαίτερα στον τομέα των ασθενειών και της θεραπείας τους.

Αλλά εκτός από τη διδασκαλία σχετικά με τη φύση των αόρατων πεδίων ύπαρξης, οι Μυστηριακές Σχολές διδάσκουν το μεγάλο και θεμελιώδες δόγμα της μετενσάρκωσης, δηλαδή την «ταλάντευση» της ψυχής ανάμεσα στον ορατό και τον Αόρατο κόσμο. Είναι μια έννοια η οποία μεταβάλλει ολόκληρη τη στάση μας προς τη ζωή και, πάνω σε αυτό το σημείο, ο αποκρυφισμός δε διαθέτει μόνο μια φιλοσοφία, αλλά κι ένα ολόκληρο σύστημα ηθικής.

Για τον άνθρωπο που δεν αρκείται στις συμβατικές ερμηνείες μιας φιλοσοφίας και μιας επιστήμης περιορισμένης στη μαρτυρία των πέντε φυσικών αισθήσεων, ο αποκρυφισμός αποκαλύπτει μία πλούσια φλέβα χρυσού, που βρίσκεται εκεί για να εξορυχτεί. Οι θεωρίες του ρίχνουν φως πάνω σε κάθε πλευρά της ζωής και ερμηνεύουν πολλά από αυτό που παραμένουν ανεξήγητα από την εγκόσμια πλευρά και τοποθετούν τη θρησκεία στη βάση της εμπειρίας και όχι της τυφλής πίστης.

Αυτά είναι τα δώρα που δέχεται ο άνθρωπος όταν ανοίγουν οι Πύλες των Μυστηρίων το άνοιγμα αυτό διαρκεί εδώ και εκατόν πενήντα χρόνια σχεδόν και μέχρι τώρα οι Πύλες έχουν ανοίξει διάπλατα, αφήνοντας να ξεπροβάλλουν λαμπρές αχτίδες φωτός.

Αληθινος
29-07-11, 03:12
Εγώ έχω να κάνω ένα σχόλιο όχι για το αν ότι διδάσκεται ή λέγεται σε αυτά τα αποκρυφιστικά meetings είναι αληθινό ή όχι,αλλά για το γιατί πρέπει τα όσα λέγονται σε λίγους να λέγονται σε λίγους και με απόκρυφο τρόπο,και να μην δίδεται η όποια γνώση σε ευρεία κλίμακα,σε όποιον επιθυμίσει να τη μάθει,ανοιχτά ?

Γιατί να μην υπάρχει μια ανοιχτή ροή πληροφοριών και γνώσεων,ώστε να φανεί η γυμνή αλήθεια και να μπορέσει όποιος επιθυμεί να ενημερωθεί και να αξιολογήσει τις όποιες πληροφορίες και ιδέες κτλπ,και θα πρέπει κάποιος να μυηθεί και να περάσει ίσως μερικές φορές από τελετές ένταξης ?

Δεν ξέρω αν είναι ιδεολογικό,αλλά πιστεύω πως όλες οι γνώσεις πρέπει να γίνονται διαθέσημες προς όλον τον κόσμο,προκειμένου να έχουμε έναν καλύτερο κόσμο.
Μια κλειστή ομάδα ανθρώπων που γνωρίζουν κάποια πράγματα,εφ όσων διατηρούν κλειστή την ομάδα τους και όχι ανοιχτή,έχουν σκοπό να δημιουργήσουν μια ελίτ ανθρώπων,μια ομάδα ελάχιστων ανθρώπων που κατέχουν κάτι από τη πλειοψηφία του κόσμου,κάτι που αντικρούεται ως ένα βαθμό με τα δημοκρατικά ιδεώδη πως όλοι πρέπει να είμαστε ίσοι,καθ' ότι οι μεν νέες πληροφορίες θα μαθευτούν μόνο από λίγους που ίσως τις χρησιμοποιήσουν με κάποιους τρόπους που θα τους δώσουν δύναμη,και όταν αυτή η δύναμη δεν είναι προσβάσιμη στους υπολοίπους δημιουργείται μια ανισορροπία στη κοινωνία και διακόπτεται σε ένα βαθμό η ενιαία ισότητα.
Με τούτα λοιπόν υπ' όψιν μου δημιουργείται στο μυαλό η άποψη πως 'κάτι βρωμάει' στην υπόθεση.

Για ποιον λόγο να είναι οι όποιες πληροφορίες μυστικές,άμα δεν είναι επικίνδυνες ?
Και αν είναι επικίνδυνες πως εγγυάται πως δεν θα χρησιμοποιηθούν με λανθασμένο τρόπο,και δεν θα ήταν άδικο μερικοί και ολίγοι να κατέχουν τέτοιες επικίνδυνες γνώσεις ενώ η πλειοψηφία όχι ?
Κάτι τέτοιο θα καθιστούσε ορισμένους πιο δυνατούς από τους υπόλοιπους,και έτσι θα τους δινόταν η ευκαιρία να πράξουν εναντίων των υπόλοιπων που αποτελούν την πλειοψηφία,η οποία πλειοψηφία καθίσταται αδύναμη να αντιμετωπίσει αυτές τις απειλές καθ' ότι δεν έχει την απαιτούμενη γνώση.
Χαρακτηριστικά αναφέρω τις γνώσεις που είχαν οι ευρωπαίοι έπoικοι που ήταν περισσότερες από αυτές των ιθαγενών της Αμερικής,με τα γνωστά αποτελέσμετα γενοκτονιών και απατών που συνέβησαν.

Ως εκ τούτου,υπερασπίζομαι την ελεύθερη αναπαραγωγή πληροφοριών και γνώσης,προκειμένου να κάνουμε τον κόσμο μας πιο πλούσιο σε γνώσεις και πιο ενδιαφέρων.

Trithemius
29-07-11, 21:51
Εγώ πάντως διακρίνω πως μόνος σου έδωσες απάντηση στο ερώτημά σου. Η χρήση-εφαρμογή της γνώσης από άτομα που δεν γνωρίζουν τι έχουν στα "χέρια" τους ή που έχουν επικίνδυνες προθέσεις καθιστά αναγκαίο ένα φιλτράρισμα όσων θα γίνουν κοινωνοί μίας τέτοιας γνώσης. Η αμετροεπής παροχή γνώσης προς όλους μπορεί μεν να είναι δημοκρατική (αρχικά) αλλά αυτό ενέχει (σχεδόν πάντοτε) τον κίνδυνο ανατροπής της δημοκρατίας εκ των έσω όταν η γνώση βρεθεί σε λάθος χέρια...

Radical
11-06-15, 20:31

ΘΕΩΡΩ κατά την ταπεινή μου κρίση ότι η Αστρολογία (και όχι η Αστρονομία) είναι ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΙΣΑΞΙΑ της Ιατρικής, της Αστρονομίας των Μαθηματικών...

Κι ομως δεν ειναι επιστημη και ενεχει και κινδυνους μιας κι εχει σχεση με δαιμονικες οντοτητες οι οποιες θα διεκδικησουν την ψυχη σου οταν φυγεις απο την ζωη.

xtabay
12-06-15, 01:36
Κι ομως δεν ειναι επιστημη και ενεχει και κινδυνους μιας κι εχει σχεση με δαιμονικες οντοτητες οι οποιες θα διεκδικησουν την ψυχη σου οταν φυγεις απο την ζωη.
Τι λες ανθρωπέ μου! Τα 3/4 του πλανήτη, τουλάχιστον διαβάζουν το ζώδιό τους. Θα τους φάνε οι δαιμονικές οντότητες;

Χρίστος Έλ
12-06-15, 06:43

Αν δεν είναι επιστήμη, πως έχει σχέση με αληθινές δαιμονικές οντότητες?

Η σύγχρονη επιστήμη δεν παραδέχεται την ύπαρξη των πνευμάτων, των συναισθημάτων, των ιδεών, της ελεύθερης βούλησης. Θεωρεί τα πάντα μηχανικά και πως δεν υπάρχει ζωή μετά θάνατο.

Όπως έχω πει και στο παρανοήσεις των Χριστιανών, η Βίβλος διδάσκει όπως και η Αιγυπτιακή Θρησκεία ότι ο Θεός κατασκεύασε τον κόσμο δια της μαγείας και όχι με χέρια και εργαλεία. Το ίδιο και ο Ιησούς, πίστευε στην δύναμη της πίστης για την γιατρειά από αρρώστιες και όχι στις σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους των χημικών φαρμάκων. Μάλιστα οι αρρώστιες οφείλονται σε δαιμόνια σύμφωνα με την Βίβλο και ο Χριστός τα εξόρκιζε.

Επίσης αποδοχή της αστρολογίας και της μυθολογίας υπάρχει μέσα στην Βίβλο, δες για παράδειγμα το βιβλίο του Ιώβ που λέει για τον Αρκτούρο, τις Πλειάδες, των Ωρίωνα. Οι Εβραίοι είχαν δεχθεί την μυθολογία και αστρολογία των εθνών.

Χρίστος Έλ
12-06-15, 06:50
Όσο για τον αποκρυφισμό, ψάχνω χριστιανικές απαντήσεις στις θεωρίες του Βίλχελμ Ράιχ. Αυτός ήταν υλιστής αλλά δεν πίστευε ούτε στην μηχανική εξήγηση της σύγχρονης επιστήμης, ούτε στον "αποκρυφισμό" (όπως τον έλεγε) των Χριστιανών. Θεωρεί πως δεν υπάρχει ψυχή αλλά πως ψυχή=σώμα, είναι μάλλον ανιμιστής.

Δηλαδή κατηγορείται ο Χριστιανισμός για αποκρυφισμό και όλα ξεκινούν από την στιγμή που υπάρχει η απαγόρευση της γνώσης στον κήπο της Εδέμ. Ισχυρίζεται λοιπόν ο εβραίος Βίλχελμ ότι ο Χριστιανισμός απέκρυπτε τα μυστικά της ζωής και του θανάτου και πως οι μυστικιστές ιερείς τον Μεσαιώνα έκαιγαν τις ανιμίστριες μάγισσες. Λέει ότι ο Χριστιανισμός απαγόρευε την έρευνα πάνω στον άνθρωπο και την ζωή και εισήγαγε τις έννοιες της άυλης απροσπέλαστης ψυχής που δεν μπορεί να εντοπιστεί.

Ποια είναι η χριστιανική απάντηση ενάντια στην κατηγορία για βιβλικό αποκρυφισμό/μυστικισμό των ιερατείων?

heretic
12-06-15, 08:06

Όταν ακούς να ονομάζουν "Επιστήμη" την μαγεία και τον αποκρυφισμό, αυτό γίνεται για άλλους λόγους, για τους ίδιους που χρησιμοποιούν τον όρο "Τέχνη". Α, και κάτι άλλο: Βλέπω οτι σου έχουν φυτέψει μερικές παραθρησκευτικές ανοησίες για άρπαγμα ψυχών απο δαίμονες. Αυτοί που το έκαναν, έμμεσα ή άμεσα, είναι μεγαλύτερος κίνδυνος απ όλα αυτά που φαντάζεσαι.

Χρίστος Έλ
12-06-15, 10:06
Όχι, φίλε Radical σε αυτό έχεις δίκιο! Μπορεί να θεωρώ ότι κάνεις λάθος όταν λες πως η αστρολογία δεν είναι επιστήμη, όμως συμφωνώ μαζί σου πως οι δαιμονικές πνευματικές δυνάμεις είναι πέρα για πέρα αληθινές. Σε αυτό συμφωνούν όλες οι θρησκείες, ακόμη και οι πιο παγανιστικές.

Μην αφήσεις τους δαίμονες να κλέψουν την ψυχή σου!

Attack and slaughter the demons!!!

heretic
12-06-15, 14:34
Nαι φιλε Radical, υπάρχουν ζωντανά παραδείγματα επ αυτού. Και τους έκλεψαν την ψυχή τους, και τους έπιασαν στα πράσσα οτι το έκαναν! Αλλα αυτοί (οι κακοί δαίμονες) δεν τους τις ξαναγυρίζουν πίσω. Τις έχουν και παίζουν όλη μέρα! Γι αυτό και τα παρατράγουδα που βλέπεις :p

Χρίστος Έλ
12-06-15, 15:48
Nαι φιλε Radical, υπάρχουν ζωντανά παραδείγματα επ αυτού. Και τους έκλεψαν την ψυχή τους, και τους έπιασαν στα πράσσα οτι το έκαναν! Αλλα αυτοί (οι κακοί δαίμονες) δεν τους τις ξαναγυρίζουν πίσω. Τις έχουν και παίζουν όλη μέρα! Γι αυτό και τα παρατράγουδα που βλέπεις :p

Όποιος αρνείται την ύπαρξη των δαιμόνων είναι εχθρός και αρνητής της αρχαίας ελληνικής θρησκείας. Ο ΗΣΙΟΔΟΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΘΝΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ!

Εντροπή σου νεο-εποχίτη αντι-παγανιστή!

Χρίστος Έλ
12-06-15, 15:54
Οι αγαθοδαίμονες της Χρυσής Εποχής έχουν γίνεια αγγελούδια και είναι ταυτόσημοι με τις αγγελικές ιεραρχίες στην χριστιανική θεολογία - Σεραφείμ, Χερουβείμ κτλ

Οι πονηροί δαίμονες έχουν ενωθεί με τον Σατανά και είναι δαιμόνια - Νεφελείμ. Αυτοί φταίνε για τον κατακλυσμό, αυτοί φταίνε για την κατάντια του χάλκινου και του σιδηρού γένους.

Αλίμονό τους εκεί κάτω στα Τάρταρα. Τους έχει δέσει ο άγιος Ποσειδώνας με αλυσίδες σκότους και τους περιμένει η τιμωρία.

Εις στο πυρ το εξώτερον που λένε και οι Χριστιανοί.

Χρίστος Έλ
12-06-15, 16:01
Οπότε ο αποκρυφισμός δεν είναι αναγκαστικά κακός, εξαρτάται με τι επικοινωνείς.

Αν επικοινωνείς με τον κήπο της Εδέμ φυσικά και δεν είναι κακός. Αν επικοινωνείς με την κόλαση τότε έχεις μπλέξει με δαιμόνια.

Φυσικά και με τον κήπο της Εδέμ ή την κόλαση δεν μπορείς να επικοινωνήσεις ούτε με sms ούτε με σήματα μορς ούτε με οποιοδήποτε τεχνολογικό μέσο. Οπότε κακώς ψάχνουν οι επιστήμονες τον Θεό στο διάστημα. Δεν είναι κρυμμένος σε μια απόκρυφη γωνιά του διαστήματος.

Η επικοινωνία πραγματοποιείται με αληθινή καρδιά και θέληση που υπερνικά κάθε απόσταση. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως οι αρχαίοι επικοινωνούσαν με τον Θεό δια της θυσίας. Ο καπνός ανέβαινε πάνω στον Θεό, ενώ δεν ήταν και λίγες οι φορές που κατέβαινε πυρ από τον ουρανό στο θυσιαστήριο.

Τώρα δεν ξέρω πόσο αναγκαίος είναι ο μεσίτης, φαίνεται όμως είναι αρκετά σημαντικός κάποιος που βρίσκεται σε καλή σχέση με τον Θεό να σε φέρνει σε επικοινωνία μαζί Του.

heretic
13-06-15, 00:23
Όποιος αρνείται την ύπαρξη των δαιμόνων είναι εχθρός και αρνητής της αρχαίας ελληνικής θρησκείας. Ο ΗΣΙΟΔΟΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΘΝΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ!

Εντροπή σου νεο-εποχίτη αντι-παγανιστή!

Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις καταλάβει ότι άλλο "πράγμα" ήταν οι δαίμονες που ανάφεραν οι αρχαίοι και άλλο οι δαίμονες της βίβλου και της μεσαιωνικής εκκλησίας;

Χρίστος Έλ
13-06-15, 09:18
Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις καταλάβει ότι άλλο "πράγμα" ήταν οι δαίμονες που ανάφεραν οι αρχαίοι και άλλο οι δαίμονες της βίβλου και της μεσαιωνικής εκκλησίας;

Ξέρω τί λες.

Είμαι πολύ ψαγμένος και ανακάλυψα πως τελικά ΔΕΝ ισχύει πως ο δαίμονας είχε αρχικά μόνο καλή έννοια.

Αρχικά οι δαίμονες(τα πνεύματα γενικά) θεωρούνταν ΚΑΚΟΙ(με την έννοια του φοβερός) γιατί η φύση ήταν άγρια. Αργότερα ήρθε η ιδέα του καλού δαίμονα, του προστάτη δηλαδή.

Άρα οι χριστιανοί κρατάνε την αρχέγονη πίστη. Σε όλες τις θρησκείες, οι δαίμονες ήταν φοβεροί και προσπαθούσαν να τους εξευμενίσουν(ο δαίμονας της θύελλας κτλ). Οι καλοί δαίμονες τους βοήθησαν να απαλλαγούν από τους κακούς και έφεραν την τάξη.

Εξ' ού και η μάχη του καλού δαίμονα Δία με τον κακό δαίμονα Τυφώνα.

Πάντως εντάξει, αυτό που λέω ότι προηγούνται η αρνητική εικόνα του Θείου, είναι η αθειστική άποψη που θέλει τον πιθηκάνθρωπο να φοβάται τα στοιχεία της φύσης(ΟΥΓΚΑ ΟΥΓΚΑ ΜΠΑΜΠΑΟΥΓΚΑ!) και να τα θεοποιεί.

Εγώ δεν πιστεύω σε πιθηκάνθρωπους(εξέλιξη=ηλιθιότητα), πάντως φαίνεται πως από την αρχή υπήρχε ο φόβος του δαίμονα. Δεν είχε δηλαδή αυτή η λέξη από την αρχή χρησιμοποίησή της θετική έννοια. Είχε μάλλον και θετική και αρνητική.

Οι περισσότεροι λαοί μετά την διαφοροποίηση σε καλούς και κακούς θεούς, κρατήσαν την λέξη δαίμονας μόνο για τους κακούς, αλλά κάποιοι έλληνες τους λέγανε όλους δαίμονες(καλούς και κακούς).

Χαμός στο ίσωμα.

13-06-15, 19:09
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Ο φίλος heretic αναφέρει κάτι πολύ βασικό αλλά δυστυχώς για κάποιους όλα
έχουν μονοσήμαντη εξήγηση αποκλείοντας άλλες και πάντα με δογματικό τρόπο...

Ας δούμε λοιπόν τι αναφέρουν οι Αρχαίοι Έλληνες για το θέμα των Δαιμόνων..
Οι Δαίμονες είναι αθάνατα πνευματικά όντα δηλαδή Θεοί κατά την αρχαία
Ελληνική θεολογία.

Οι αρχαίοι Έλληνες πολλές και ποικίλες νομίζανε τις προστασίες των Δαιμόνων
όπως και ποια ήταν η αρχή τους.
Μερικοί λέγανε ότι γεννήθηκαν από τους Θεούς και ότι είναι “μηνυταί” των
Θεών προς τους ανθρώπους και “μεσίται” των ανθρώπων προς τους Θεούς.

Κατοικούν στο κατώτερο μέρος του Ουρανού που αντιστοιχίζεται στην
Πλατωνική θεολογία με το Αιθέριο πεδίο ή αλλιώς το Νοερό πεδίο.
Αυτό το πεδίο στο μυθολογικό γεωκεντρικό σύστημα βρίσκεται πάνω από το
πεδίο των Ηρώων και γύρω από την Γαία, η δε Γαία συμβολίζει την ύλη και το
πεδίο του γίγνεσθαι.
Άλλοι αυτό το πεδίο γύρω από την Γαία το ταύτιζαν με τον αέρα και έτσι στην
λαϊκή παράδοση οι Δαίμονες ήταν και τα “αερικά” και είχαν μορφή αέρα.

Οι Δυνάμεις των Δαιμόνων είναι εις τα γήινα πράματα, τα υλικά και τα ψυχικά.
Έτσι οι Δαίμονες είναι εφαρμοστές της Θείας θελήσεως ώστε να παρεμβαίνουν
και να δρουν στην ύλη και στην ψυχή των όντων.

Κάθε άνθρωπος λέγεται ότι είχε δύο προσωπικούς Δαίμονες.
Ο ένας ήταν καλός και παρακινούσε αυτόν σε καλές πράξεις ο δε άλλος εναντίος.
Αυτό γινόταν για να δειχθεί η αρετή ή η κακία του κάθε ανθρώπου και να
φανερωθούν τα ελαττώματα ή προτερήματα του.

Κάθε Δαίμων έπαιρνε όνομα από τον Θεό στον οποίο είχε την σειρά του.
Έτσι ο Δαίμων του Διός ονομαζόταν Δίιος, της Αθηνάς Αθηναίος και
Απολλώνιος, Ερμαίος κτλ.

Άλλοι πίστευαν ότι οι Θεοί που χειρίζονται το καλό και το κακό για την
δικαιοσύνη των ανθρώπων και την λειτουργία της φύσεως πολλούς
κακούργους τους χρησιμοποιούσαν ως Δαίμονες για να τιμωρήσουν την κακία
άλλων ανθρώπων.

Όταν κρίνονταν η ψυχή του ανθρώπου στον Άδη ήταν παριστάμενοι οι δύο
προσωπικοί Δαίμονες του ανθρώπου. Αν ο άνθρωπος δεν έλεγε την αλήθεια
μαρτυρούσε ο δαίμων του για τις πράξεις του.

Κάθε άνθρωπος γιόρταζε τον Δαίμονα του την ημέρα των γενεθλίων του και
πρόσφερε άνθη, θυμίαμα και οίνο και δεν επιτρεπόταν να θυσιάσει ζώο και να
αφαιρέσει ζωή την ημέρα εκείνη που αυτός ήρθε στην ζωή.
Οι Δαίμονες είχαν ιερό δένδρο τον Ασφένδανο.

Ορφικός Ύμνος: "ΔΑΙΜΟΝΟΣ θυμίαμα, λίβανον"

Τον Δαίμονα επικαλούμαι τον μέγαν τον καλόν οδηγόν τον φρικτόν (πού προκαλεί φρίκην)

τον μαλακόν Δία, τον γεννήτορα των πάντων, αυτόν πού δίδει την ζωήν εις τους θνητούς,
τον Δία τον μεγάλον τον πολυπλάνητον, τον τιμωρόν, τον βασιλέα των πάντων
τον δίδοντα τον πλούτον, όταν εισέλθη εις τον οίκον φουσκωμένος (από δώρα),
και αντιθέτως αφανίζεις τον βίον (την περιουσίαν) των ανθρώπων,
πού μοχθούν πολύ διότι από σε μεταφέρονται (εσύ κατέχεις) τα κλειδιά της λύπης και της χαράς.

Δια τούτο, ώ μακάριε, αγνέ, αφού απομακρύνεις τας λυπηράς ανησυχίας,
όσαι στέλλουν την καταστροφήν της ζωής εις όλην την γην,
είθε να μας δώσης ένδοξον γλυκύ καλό τέλος του βίου.

Δαίμονες και Αναγωγή της ψυχής στα πεδία των Θεών...

Είναι τα όντα που φέρνουν σε πραγμάτωση τις Ιδέες από το απορρέον Εν
δηλαδή είναι κοινωνοί της προόδου της Θείας Δύναμης κατά τους
Νεοπλατωνικούς.
Για τον λόγο αυτό θεολογικά λέμε ότι οι Δαίμονες είναι οι εφαρμοστές της
θέλησης των Θεών.
Νομίζω πως είναι πασιφανές πως οι Δαίμονες των Αρχαίων Ελλήνων ουδεμία
σχέση έχουν με τους Χριστιανικούς Δαίμονες...

Ευχαριστώ.

apofasismenos
13-06-15, 23:47
Όταν ακούς να ονομάζουν "Επιστήμη" την μαγεία και τον αποκρυφισμό, αυτό γίνεται για άλλους λόγους, για τους ίδιους που χρησιμοποιούν τον όρο "Τέχνη". Α, και κάτι άλλο: Βλέπω οτι σου έχουν φυτέψει μερικές παραθρησκευτικές ανοησίες για άρπαγμα ψυχών απο δαίμονες. Αυτοί που το έκαναν, έμμεσα ή άμεσα, είναι μεγαλύτερος κίνδυνος απ όλα αυτά που φαντάζεσαι.

Κι όμως...

δεν ξέρω αν υπάρχουν αρπάγματα κτλ αλλά είναι φανερό ότι ο Radical μπορεί να το χρησιμοποιεί ως επιχείρημα (τουλάχιστον) στην συζήτηση.
Εδώ όπως έχω ξαναπεί...

http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1123&page=24

στο ποστ 239 ο Witch Shadow αναφέρεται σε αρπάγματα ψυχών.
Ακολούθως κανείς (από τους πολλούς που πόσταραν) δεν το διέψευσε οπότε συμπεραίνουμε ότι έγινε δεκτό ως θεωρία (τουλάχιστον).
Είναι αυταπόδεικτο αυτό που λέω και δεν σηκώνει αμφιβολία. Το αν αποτελεί και πραγματικό γεγονός δεν το ξέρουμε.
Συμπερασματικά λοιπόν...έχει δίκιο ο Radical που το πόσταρε. Φυσικά κι αυτός είπε κάτι κι εξαφανίστηκε...δεν τον είδα να επιχειρηματολογήσει.
Πάντως "στέκει" σαν κουβέντα ή την "άφησαν" οι φίλοι (κακώς) να "στέκει" όπως έμμεσα λες (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε
τον φίλο Witch Shadow ως παράδειγμα). Περιμένω απάντηση αν γνωρίζεις μιας που οι υπόλοιποι όταν ρώτησα στο θέμα "συμφωνία"
δεν γνώριζαν. Δεν τολμώ να φανταστώ ότι (όλοι) δεν ήξεραν, μπορεί να "ζορίστηκαν" ας πούμε.

:cool:

Χρίστος Έλ
14-06-15, 17:56
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Ο φίλος heretic αναφέρει κάτι πολύ βασικό αλλά δυστυχώς για κάποιους όλα
έχουν μονοσήμαντη εξήγηση αποκλείοντας άλλες και πάντα με δογματικό τρόπο...

....
Νομίζω πως είναι πασιφανές πως οι Δαίμονες των Αρχαίων Ελλήνων ουδεμία
σχέση έχουν με τους Χριστιανικούς Δαίμονες...

Ευχαριστώ.

Όχι μονοσήμαντη, πρόκειται για μια προσπάθεια καθολικής εξήγησης, την οποία μάλιστα δέχονται και οι άθεοι εξελικτές και ανθρωπολόγοι.

Για να το πούμε απλά δαίμονας=προγονικό πνεύμα=θεός, συμφωνούν και οι αρχαίοι Έλληνες.

ΠΡΩΤΑ το δαίμονας είχε αρνητική έννοια(άλλωστε από εκεί πηγάζει το δεισιδαιμονία), μετά απέκτησε και θετική(προστάτης).

Άρα οι Χριστιανοί δεν αλλοιώνουν καμμιά αλήθεια, αφού ακολουθούν την ιστορική αλήθεια που δέχονται και οι άθεοι ανθρωπολόγοι εξελικτές.

Απλώς με τον Χριστιανισμό η λέξη δαίμονας κράτησε μόνο την αρχική της έννοια.

Ξαναλέω ότι δεν έχεις καταλάβει πόσο αναγκαίος είναι ο δογματισμός για τον ορισμό. Άθελα σου και ασυνείδητα ακολουθείς και εσύ κάποιον δογματισμό, ο οποίος πιστεύω είναι λάθος.

Ο δικός μου δογματισμός(για την λέξη δαίμονας) είναι σωστός γιατί είναι καθολικός, ο δικός σου είναι λάθος γιατί είναι περιορισμένος μόνο σε συγκεκριμένες στιγμές της αρχαιοελληνικής πραγματικότητας.

Πιστεύω ότι από την μια δέχονται οι νεοπαγανιστάδες την έννοια του Χριστιανισμού(δαίμονες=κακοί) και το γουστάρουν τρελά γιατί πιστεύουν σε μια ανθρωπομορφική θεία πραγματικότητα δίχως τα ηθικά ταμπού του Θεού των Χριστιανών. Έτσι πωρώνονται πολύ στην ιδέα ότι οι θεοί τους είναι δαίμονες και ανθρώπινοι και έτσι καταφεύγουν στα διονυσιακά όργια.

Χρίστος Έλ
14-06-15, 18:05
Αδιαφορώ για αστρολογία.. γουστάρω αφάνταστα αστρονομία

Η αστρονομία είναι ουσιαστικά ένας εκφυλισμός της αστρολογίας. Χωρίς αστρολογία δεν θα υπήρχε αστρονομία.

Η αστρονομία αρνείται τους θεούς και δέχεται πως τα αντικείμενα είναι άψυχα και κυβερνούνται από φυσικούς νόμους. Αυτή είναι η μόνη διαφορά μεταξύ τους.

Τα ονόματα των πλανητών και των αστερισμών τα χρησιμοποιεί χωρίς να πιστεύει στην ύπαρξη των συγκεκριμένων οντοτήτων, ότι δηλαδή αυτές οι οντότητες μετά θάνατον ανέβηκαν στον ουρανό ή ότι ήταν ανέκαθεν εκεί.

heretic
14-06-15, 20:28
Κι όμως...

δεν ξέρω αν υπάρχουν αρπάγματα κτλ αλλά είναι φανερό ότι ο Radical μπορεί να το χρησιμοποιεί ως επιχείρημα (τουλάχιστον) στην συζήτηση.
Εδώ όπως έχω ξαναπεί...

http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1123&page=24

στο ποστ 239 ο Witch Shadow αναφέρεται σε αρπάγματα ψυχών.
Ακολούθως κανείς (από τους πολλούς που πόσταραν) δεν το διέψευσε οπότε συμπεραίνουμε ότι έγινε δεκτό ως θεωρία (τουλάχιστον).
Είναι αυταπόδεικτο αυτό που λέω και δεν σηκώνει αμφιβολία. Το αν αποτελεί και πραγματικό γεγονός δεν το ξέρουμε.
Συμπερασματικά λοιπόν...έχει δίκιο ο Radical που το πόσταρε. Φυσικά κι αυτός είπε κάτι κι εξαφανίστηκε...δεν τον είδα να επιχειρηματολογήσει.

Apofasismenos, δεν πάει έτσι. Αν κάθεται ο καθένας και απαντάει σε οτι (συγνώμη για την έκφραση) μπούρδα αμολιέται εδω μέσα, τότε έχει εξασφαλίσει άμισθη κοινωνική εργασία 24/7. Ας εξαιρέσουμε το ορθολογιστικό της υπόθεσης, το οποίο μπορεί (δικαίως) να έρθει κάποιος απο τους φίλους σκεπτικιστές της σελίδας και να σου πει οτι γράφεις βλακείες γενικά.
Ας πιάσουμε το αποκρυφιστικό της υπόθεσης και επειδή εγώ ανήκω στον χώρο αυτό και είμαι και καλόπιστος, θα θέσω τις εξής ερωτήσεις:

1) Ποιά είναι η σύσταση της οντότητας που λέγεται άνθρωπος;
2) Τι εννοείς με τον όρο "ψυχή";
3) Μπορεί αυτή να διαχωριστεί απο τα (όποια) άλλα τμήματα αποτελείσαι;
4) Πιστεύεις οτι μετά τον φυσικό θάνατο του σώματος σου, διατηρείται κάτι;
5) Αυτό υπήρχε και πριν την γέννησή σου, κι αν ναι σε ποια μορφή;
6) Τι εννοείς με τον όρο "δαίμονες";
7) Γιατί πιστεύεις οτι κάτι που λέγεται "δαίμονες" θα ενδιαφέρονταν να σου "κλέψουν" την ψυχή;
8) Γιατί δεν πάνε να στην πάρουν με το έτσι θέλω;
9) Τι τις κάνουν τι ψυχές; Τις έχουν και παίζουν; Κάτι σαν τις μάρκες του καζίνο;

Αν πιστεύεις οτι οι ερωτήσεις μου κατέλληξαν απο σοβαρές σε ευτράπελες, κάτσε να ακούσεις την τελική:

8) Ποιός τα λέει όλα αυτά ρε παιδί μου;

Γιατί εκεί καταλλήγουν όλα apofasismenos, ακόμα και στον αποκρυφισμό. Ποιός τα λέει όλα αυτά; Κάπου το διάβασες στο ίντερνετ; Σου το σφύριξε ο φίλος σου ο Σάκης; Εγω λέω κάτι άλλο: Εχεις διαβάσει μερικούς γνωστούς συγγραφείς του χώρου; Γνωρίζεις έργα τους πάνω σε αυτά που ανέφερα; Τι ακριβώς λένε για αυτά που γράφεις; Αν δεν τα ξέρεις όλα αυτά, εγώ γιατί να κάτσω να ασχοληθώ με εσένα;

Ακόμα και στο χώρο της θρησκείας, γνωρίζεις (εσύ ο τάδε) τι λένε τα διάφορα δόγματα πάνω σε αυτά τα θέματα; Και αν ναι, πες μου πως εξηγούνται όλα αυτά που έγραψες, γιατί εγώ τα κατατάσω στις διάφορες βλακείες της μεσαιωνικής δυτικής εκκλησίας, τις οποίες παπαγαλίζουν μέχρι σήμερα αρκετοί αμόρφωτοι κληρικοί και παρατεχάμενοι των ενοριών, στους διαφόρους αφελείς εκκλησιαζόμενους, που αναζητούν ματαίως πνευματικότητα εκεί μέσα;

apofasismenos
14-06-15, 22:28
Δεν έχει σημασία αν κάποιος θεωρεί για τον άλλον ότι γράφει βλακείες, ολοι για όλους και λίγο πολυ αυτό θεωρούν. Όσον αφορά αυτό που έγραψε
ο Witch Shadow...σε ένα φόρουμ όπου είναι φανερό ότι πολλές φορές ο ένας καραδοκεί να διορθώσει τον άλλον (μόνο εγώ το βλέπω; )
απορώ (λογικότατα) πως πέρασε αυτό το ποστ "ανέγγιχτο". Εσύ από την πλευρά σου το βλέπεις διαφορετικά αλλά εσύ είσαι εσύ κι όχι όλοι...
πόσο μάλλον αντιπρόσωπος του φόρουμ.

Οι ερωτήσεις που θέτεις δεν ενδιαφέρουν κανέναν που θέτει μία ερώτηση διότι απλά θέλει μία απάντηση. Οι ερωτήσεις αυτές είναι για συζήτηση
κι όχι σαν προθάλαμος-τεστ για να παραχθεί απάντηση. Δηλαδή ενώ είναι μια χαρά ερωτήσεις, στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι άχρηστες.

Συνεχίζω...

Ακολούθως κάποιος άλλος ρωτά κάτι άλλο κ.ο.κ. Έτσι γίνονται οι συζητήσεις. Νομίζω ότι πιστεύεις πως με νοιάζει τι λέγεται ή τι γράφεται
και ότι κάτι ψάχνω. Όχι δεν με νοιάζει, η καλύτερη μέθοδος είναι να τα δέχεσαι όπως γράφονται και να τα αναλύεις. Μετά θα βγει κάποια άκρη.
Ποιος ο λόγος να εμβαθύνεις ευθύς εξαρχής ή να ψάξεις να βρεις αν κρύβεται κάτι από πίσω; να κάνουμε δηλαδή υπόθεση που; επάνω στην υπόθεση;
αν όμως για να μετέχει κάποιος σε αυτό το φόρουμ πρέπει προηγουμένως να έχει διαβάσει κάποιους συγγραφείς, τότε λυπάμαι αλλά το συμπέρασμα
είναι ότι δεν μπορείς (όχι προσωπικά) να απαντήσεις. Να σε ενημερώσω ότι σε κανένα φόρουμ δεν υπάρχει αυτή η προυπόθεση αν τυχόν την ασπάζεσαι.
Βεβαίως μπορεί και να μην θες να απαντήσεις ή να αδιαφορείς. Εγώ έτσι κάνω όπου βαριέμαι. Σημασία όμως έχει ότι δεν "σκάνε" απαντήσεις πια.
Κι αυτό είναι άλλο ένα πρόβλημα που υφίσταται. Το "πια".
Μόνο αυτό μετράει τελικά κι άρα δεν υπάρχει συζήτηση παρά μόνο κοκορομαχίες. Τι να κάνουμε αφού έτσι είναι; να προσποιηθούμε ότι δεν είναι έτσι
ή ότι αν δεν ξέρουν τα μέλη κάτι, φταίνε τα μέλη κι όχι όσοι δεν μπορούν ή δεν ξέρουν-θέλουν να απαντήσουν; αν είναι δυνατόν να ισχύει κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά το αν έγραψα κάτι που δεν συμφωνείς (αν κατάλαβα καλά), οφείλεις να πεις τι αντί να τα βάζεις όλα σε ένα σακούλι.
Εκτός φυσικά αν θες να κερδίσεις τις εντυπώσεις που είναι άλλο "καπέλο" αυτό. Πάντως όπως έχω ξαναπεί με το να δίνετε λινκ (όσοι δίνετε)
με βιβλία αριστερά και δεξιά, δεν απαντάτε. Απλά μεταφέρετε ως άβουλα όντα (τίποτα προσωπικό) τις γνώμες άλλων.
Εσείς...να πείτε τι πιστεύετε κι αφήστε τους συγγραφείς.

Επίσης μην ξεχνάς ότι αναγκαστικά πρέπει να ομιλώ με κάποια βάση. Δηλαδή για να καταρρίψω μια δυναμική με την οποία δεν συμφωνώ
πρέπει προηγουμένως να δεχθώ ότι υπάρχει σαν γεγονός και να οδηγηθώ σκεπτόμενος. Και όχι...δεν είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς
λογικός άνθρωπος ότι επειδή αδυνατεί το σύστημα του μεταφυσικού (όχι το σάιτ) να παράξει αποδείξεις, θα το χαιδέψουμε απαλά στο κεφάλι.
Την ίδια φραστική λαιμητόμο (κι είμαι και πολύ light) θα δεχθεί όπως κι η επιστήμη ή το κάθε τι που ισχυριζεται παραμύθια και δράκους.
Παραμύθια και δράκοι ονομάζονται ότι δεν μπορούν ή δεν έχουν ακόμα αποδειχθεί.
Κι εγώ καλόπιστος είμαι όπως βλέπεις...έβαλα το "ακόμα".

:D

heretic
14-06-15, 23:03
Όσον αφορά το αν έγραψα κάτι που δεν συμφωνείς (αν κατάλαβα καλά), οφείλεις να πεις τι αντί να τα βάζεις όλα σε ένα σακούλι.
Εκτός φυσικά αν θες να κερδίσεις τις εντυπώσεις που είναι άλλο "καπέλο" αυτό. Πάντως όπως έχω ξαναπεί με το να δίνετε λινκ (όσοι δίνετε)
με βιβλία αριστερά και δεξιά, δεν απαντάτε. Απλά μεταφέρετε ως άβουλα όντα (τίποτα προσωπικό) τις γνώμες άλλων. Εσείς...να πείτε τι πιστεύετε κι αφήστε τους συγγραφείς.

Ισως δεν κατάλαβες, οι υποθετικές ερωτήσεις που έκανα παραπάνω, προορίζονταν για αυτόν που καταθέτει κάποιους εξωφρενικούς μεταφυσικούς ισχυρισμούς. Όπως το οτι "οι δαίμονες κλέβουν τις ψυχές αυτών που ασχολούνται με την αστρολογία".

Επαναλαμβάνω:

Παρέκαμψα εν συντομία τοποθετήσεις όπως: Ποιές ψυχές, ποιοί δαίμονες και ποια αστρολογία ρε μάστορα; Με τα παραμύθια της Χαλιμάς θα ασχολούμαστε τώρα; Αυτήν την ερώτηση μπορεί να την κάνει (δικαίως) κάποιος άλλος χρήστης της σελίδας. Δεν θα είχα καθόλου προβλημα σε αυτό. Εγω θα πω εν συντομία τα εξής:

To forum, και γενικά οι τόποι συζητήσεων δεν είναι "το στόμα της τρέλας", όπου θα έρχεται ο κάθε φευγάτος και θα βγάζει την μούρλα από μέσα του. Δεν υπονοώ κάτι για κανέναν χρήστη, αν και έχουν περάσει παραδείγματα απο εδώ λαμπρά. Οταν θίγεις μεταφυσική, αναγκαστικά θα κάνεις αναφορές στην φιλοσοφία, ομοίως και με τον εσωτερικό και τον μυστικισμό, σε αντίστοιχους συγγραφείς. Κάπου θα πατήσεις ρε φίλε. Θα αρχίσω να λέω οτι να 'ναι;

Τι είναι το αστρικό σώμα; Κάτι σαν τον Πήτερ Παν που το αποκτάς εν ζωή αμα διαβάζεις πολλά κόμικ; Και που υπάρχει αυτό; Στην Neverland; Επειδή εσύ δεν έχεις διαβάσει κάποιους συγγραφείς, C.W Leadbeater (http://blavatskyarchives.com/theosophypdfs/leadbeater_the_astral_plane_its_scenery_inhabitant s_1895.pdf) ας πούμε, και δεν γουστάρεις στην τελική να το κάνεις, πρέπει να αρχίσω να αερολογώ κι εγω για να σου κάνω παρέα στο chat; Μήπως είμαστε λίγο μεγάλοι για να πετάμε την ώρα μας τελικά;

Συγνώμη αν γίνομαι απότομος, μην το πάρεις προσωπικά, αλλά αν ψάχνεις την αιτία που αραίωσαν τα φόρουμ του μεταφυσικού, ή το πραγματικό κοινό τους αντικαταστάθηκε απο trolls, debunkers και απολογητές, ίσως αυτή να είναι η αιτία. Η ατέρμονη αερολογία των μεταφυσικών. Ας μη τα κάνουμε χειρότερα τότε. Καλύτερα σιωπή.

Χρίστος Έλ
16-06-15, 14:26
Και η σύγχρονη επιστήμη αποκρυφιστική είναι.

Η αλήθεια δεν είναι άμεση, βιωματική, κοινή εμπειρία όλων των ανθρώπων. Οι "επιστήμονες" διακηρύσσουν ότι οι αισθήσεις μας "ξεγέλασαν" και πως τα απαγορευμένα να τα αγγίξεις μηχανήματά τους οδηγούν στην "αλήθεια", γιατί μόνο αυτά ξέρουν να την αποκωδικοποιούν σωστά.

Στην προσπάθειά τους να μην φανούν αποκρυφιστές αλλά ανοιχτοί στο λαό κάνουν ανακοινώσεις - η επιστήμη ανακαλύψε το τάδε. Έπειτα κυκλοφορούν στο εμπόριο διάφορες απομιμήσεις και φτηνά μηχανήματα έτσι ώστε να νομίζει ο πιστός ότι έχει μια έστω περιορισμένη πρόσβαση στην αλήθεια(με ένα τηλεσκόπιο ας πούμε).

Οι επιστήμονες και τα εργαλεία τους παίζουν τον ρόλο του μεσίτη/ιερέα που οδηγεί τον έκπληκτο πιστό σε επαφή με την "θεία" αλήθεια.

heretic
16-06-15, 14:57
Αυτα που ανέφερες τα ισχυρίζεται η ψευδοεπιστήμη και οχι η επιστήμη. Η επιστήμη αναφερεται σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα και οχι σε Αλήθειες ή "αλήθειες". Οταν η επιστήμη αποκτήσει αποδείξεις οτι το σύμπαν είναι τεχνητό, κατασκευασμένο δηλαδή, απο κάτι έξω απο το σύμπαν, τότε θα σου το αποδείξει με τρόπο πέραν πάσης αμφιβολίας. Για την ώρα δεν έχει καμία άποψη για το θέμα αυτό. Αυτα που διαβάζεις να αναφέρουν διάφοροι επιστήμονες, είναι προσωπικές τους απόψεις. Και το διευκρινίζουν ρητά οτι πρόκειται για απόψεις και όχι αποδείξεις.

Αυτοί που έχουν αδειάσειστες αποδείξεις για αυτά τα θέματα είναι δυο ειδών: Οι ψεύτες/απατεώνες και οι τρελοί. Και οι δύο μπορεί να κάνουν χρήση επιστημονικών όρων για να αποδείξουν τα αναπόδεικτα (βλ. ψευδοεπιστήμη) ή να χρησιμοποιούν την θρησκεία, ενα κομμάτι της ιστορικής πορείας του ανθρώπου, για να δώσουν αυτοαναφορικές αποδείξεις. Ενας άνθρωπος δηλαδή να χρησιμοποιεί αυτά που γράψανε άλλοι άνθρωποι (ή ο ίδιος) για να αποδείξει κάποιο συμβάν εκτός της ανθρώπινης εμβέλειας.

Ο κοινός άνθρωπος, όταν είναι ψυχικά υγιής, ενδέχεται να χρησιμοποιεί τα πάντα δημιουργικά, και την επιστήμη και την ψευδοεπιστήμη και τον μυστικισμό και την θρησκεία, με όποιο τρόπο θέλει, αρκεί αυτό να συντελεί στην ατομική του ισορροπία και στο ευ ζήν.
Αν κάποιος είναι άθεος και βλέπει το ποτήρι μισοάδειο, ότι δηλαδή εφόσον η επιστήμη δεν έχει αποδείξει αυτά που ανέφερα, αρα για κείνον η πίστη στον Θεό είναι παραλογισμός, αυτό είναι καθαρά δικαίωμά του.
Οπως επίσης ενας καθαρά αγνωστικιστής μπορεί να σου θέσει τα ερωτήματα του τι στιλ, γιατί να χρησιμοποιείς τον όρο "Θεός" ή αν υπάρχει κάτι έξω απο το σύμπαν, τότε πως είσαι σίγουρος οτι είσαι σε θέση καν να το αντιληφθείς, ακόμα και με την επιστήμη που διαθέτεις, κ.α.
Και ένας ένθεος εσωτεριστής να πιστεύει (πολύ ορθά τοποθετημένος) πως ενδέχεται να υπάρχουν άλλες ή ανώτερες υπάρξεις απο τον άνθρωπο και αυτές να αναζητεί χρησιμοποιώντας οτι διαθέσιμο εργαλείο έχει σαν άνθρωπος, πολλές φορρές εντός του και όχι εκτός του.

Αλλά Χριστος Ελ, να γυρίζει κάποιος εδω και κει και να κάνει τον γκουρού, τον προφήτη ή τον διδάσκαλο στους γύρω του και να ισχυρίζεται οτι αυτός ΓΝΩΡΙΖΕΙ την ΑΛΗΘΕΙΑ, οπότε πρέπει να τον ΑΚΟΥΣΟΥΝ οι άλλοι, να τον ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ και αν μη τι άλλο να τον ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ, αυτό τον κατατάσσει στις πρώτες δυο κατηγορίες που ανέφερα. Στους τρελούς και στους απατεώνες. Πολλές φορρές ειναι συνδιασμός και των δύο.

apofasismenos
16-06-15, 20:33
1) Ισως δεν κατάλαβες....................................
.................................................. .................................................. .................
.................................................. .................................................. ............................................

2) Οταν θίγεις μεταφυσική, αναγκαστικά θα κάνεις αναφορές στην φιλοσοφία, ομοίως και με τον εσωτερικό και τον μυστικισμό, σε αντίστοιχους συγγραφείς. Κάπου θα πατήσεις ρε φίλε. Θα αρχίσω να λέω οτι να 'ναι;

3) Συγνώμη αν γίνομαι απότομος, μην το πάρεις προσωπικά, αλλά αν ψάχνεις την αιτία που αραίωσαν τα φόρουμ του μεταφυσικού, ή το πραγματικό κοινό τους αντικαταστάθηκε απο trolls, debunkers και απολογητές, ίσως αυτή να είναι η αιτία.

1) Κάτι κατάλαβα αλλά τώρα έγινε πιο ξεκάθαρο. Γι'αυτό ρώτησα, για να φύγει το δεύτερο ενικό και να το κάνεις λιανά μήπως απόρησες πουθενά.

2) Ναι...κι εγώ έτσι κάνω (κατά κάποιον τρόπο κι όχι με συγγραφείς) δεχόμενος κάτι για να μπορώ να συζητήσω μετά αλλά θέλω να καταθέτω
μόνο την γνώμη μου. Ίσως να είναι και παραξενιά μου αλλά δεν μπορώ να γράψω "να κοίτα...το είπε κι ο τάδε". Δεν μου λέει κάτι αν δεν αποδειχθεί
ή δεν το παρουσιάσουν ως αποδεδειγμένο (γύρω μας) κι ούτε σημαίνει ότι αν το είπε ο οποιοσδήποτε κάποιος, αποτελεί στάνταρ.

3) Δεν είσαι απότομος, εξάλλου καλύτερα με λίγο "γρέζι", παρά λιγούρι "γλυκανάλατος" (ότι χειρότερο) και δήθεν τρισεύγενος.
Δεν ψάχνω κάτι, συνδέομαι επειδή λόγω του ότι δεν μπορώ να αγγίξω τίποτα στο νετ, η αδρεναλίνη με βοηθά να σκέφτομαι αλλιώς
αδειάζοντας το νου μου από την καθημερινότητα. Και περιμένω να μου κατέβει καμιά ιδέα (σαν Κύρος Γρανάζης δηλαδή)
σε κάποια θέματα μηχανικής που μελετώ όταν βρίσκω χρόνο.

:cool:

Χρίστος Έλ
16-06-15, 20:46
Αυτα που ανέφερες τα ισχυρίζεται η ψευδοεπιστήμη και οχι η επιστήμη. Η επιστήμη αναφερεται σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα και οχι σε Αλήθειες ή "αλήθειες". Οταν η επιστήμη αποκτήσει αποδείξεις οτι το σύμπαν είναι τεχνητό, κατασκευασμένο δηλαδή, απο κάτι έξω απο το σύμπαν, τότε θα σου το αποδείξει με τρόπο πέραν πάσης αμφιβολίας. Για την ώρα δεν έχει καμία άποψη για το θέμα αυτό. Αυτα που διαβάζεις να αναφέρουν διάφοροι επιστήμονες, είναι προσωπικές τους απόψεις. Και το διευκρινίζουν ρητά οτι πρόκειται για απόψεις και όχι αποδείξεις.
φορρές εντός του και όχι εκτός του.

Σκέψου μια φορά ελεύθερα να καταλάβεις τι λέω και άσε τη τερμινολογία και διαφορές μεταξύ "φιλοσοφίας επιστήμης" και επιστήμη. Έχει γίνει κουραστικό να παίζουμε με την ακριβή ορολογία και να αφήνουμε την ουσία.

Είναι νομίζω απόλυτα κατανοητό το τί αναφέρω και δεν ασχολούμαι με την ορολογία της επιστήμης.

Αλλά Χριστος Ελ, να γυρίζει κάποιος εδω και κει και να κάνει τον γκουρού, τον προφήτη ή τον διδάσκαλο στους γύρω του και να ισχυρίζεται οτι αυτός ΓΝΩΡΙΖΕΙ την ΑΛΗΘΕΙΑ, οπότε πρέπει να τον ΑΚΟΥΣΟΥΝ οι άλλοι, να τον ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ και αν μη τι άλλο να τον ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ, αυτό τον κατατάσσει στις πρώτες δυο κατηγορίες που ανέφερα. Στους τρελούς και στους απατεώνες. Πολλές φορρές ειναι συνδιασμός και των δύο.

Μαλακίες.

Σχετικά με τους ψυχικά άρρωστους, καταρχήν είναι κακό να κοροιδεύουμε εκείνους που έχουν ψυχικές αρρώστιες όπως είναι κακό να κοροιδεύουμε τους σωματικά άρρωστους. Αλλά θα σε εκπλήξει πως οι διάφοροι ψυχαναλυτές κατατάσσουν τον επιστημονικό/θρησκευτικό μυστικισμό και γενικά την θρησκεία στις νευρώσεις και στις ψυχικές αρρώστιες.

heretic
16-06-15, 21:52
Χριστάρα, δεν καταλαβαίνεις τίποτε, έτσι; Προσπαθείς να πλήξεις την επιστήμη χωρίς να κατέχεις το αντικείμενο; Ατόπημα. Εξαπολείεις που και που καμιά ρουκέτα, αυτή πάει και βρίσκει την ψευδοεπιστήμη. Σου ξαναλέω, δεν γράφουν τα επιστημονικά βιβλία (κανένα! ) αυτά που ισχυρίζεσαι.
Οτι απέρριψαν επιστημονκώς τα "θεόπνευστα κείμενα" αυτό είναι δεδομένο και πρέπει να το παραδεθείς. Τα έγραψαν άνθρωποι. Τωρα αν αυτοί οι άνθρωποι είχαν έμπνευση ή κληρονόμησαν την σοφία των αρχαίων (αν υπάρχει τέτοια), πέρασαν υπό μορφή μύθων άλλα, πραγματικά γεγονότα, αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Τέλος, ασε τα politically correct με μένα. Δεν αναφέρομαι στους ανθρώπους που έχουν ψυχικό πρόβλημα, το δέχονται και το αντιμετωπίζουν. Αναφέρομαι σε αυτούς που νομίζουν οτι εκείνοι είναι καλά και όλοι οι άλλοι γύρω τους είναι οι τρελοί. Σαν τον παππού στην εθνική που οδηγούσε ανάποδα. Δεν τα ξέρεις καλά με τους ψυχαναλυτές πάντως. Ολοι οι άνθρωποι (και οι ίδιοι) ανήκουν σε δυο τύπους, τους νευρωτικούς και τους καταθλιπτικούς. Το σημείο στο οποίο γίνεται κλινικό το ζήτημα τους ενδιαφέρει.

Χρίστος Έλ
16-06-15, 22:52
Χριστάρα, δεν καταλαβαίνεις τίποτε, έτσι; Προσπαθείς να πλήξεις την επιστήμη χωρίς να κατέχεις το αντικείμενο; Ατόπημα. Εξαπολείεις που και που καμιά ρουκέτα, αυτή πάει και βρίσκει την ψευδοεπιστήμη. Σου ξαναλέω, δεν γράφουν τα επιστημονικά βιβλία (κανένα! ) αυτά που ισχυρίζεσαι.
Οτι απέρριψαν επιστημονκώς τα "θεόπνευστα κείμενα" αυτό είναι δεδομένο και πρέπει να το παραδεθείς. Τα έγραψαν άνθρωποι. Τωρα αν αυτοί οι άνθρωποι είχαν έμπνευση ή κληρονόμησαν την σοφία των αρχαίων (αν υπάρχει τέτοια), πέρασαν υπό μορφή μύθων άλλα, πραγματικά γεγονότα, αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Τέλος, ασε τα politically correct με μένα. Δεν αναφέρομαι στους ανθρώπους που έχουν ψυχικό πρόβλημα, το δέχονται και το αντιμετωπίζουν. Αναφέρομαι σε αυτούς που νομίζουν οτι εκείνοι είναι καλά και όλοι οι άλλοι γύρω τους είναι οι τρελοί. Σαν τον παππού στην εθνική που οδηγούσε ανάποδα. Δεν τα ξέρεις καλά με τους ψυχαναλυτές πάντως. Ολοι οι άνθρωποι (και οι ίδιοι) ανήκουν σε δυο τύπους, τους νευρωτικούς και τους καταθλιπτικούς. Το σημείο στο οποίο γίνεται κλινικό το ζήτημα τους ενδιαφέρει.

Σου λέω δεν με ενδιαφέρει η ορολογία αυτή την στιγμή, ούτε εκείνοι που επιμένουν ότι η τάδε λέξη σημαίνει αποκλειστικά αυτό. Άσε ποια είναι η επιστήμη και η ψευδοεπιστήμη. Εσύ ΤΙ κατάλαβες ότι έγραψα?

Είπα απλά πως οι επιστήμονες αντιστοιχούν στους ιερείς/μεσίτες. Είναι ιερείς/μεσίτες.

Οι ιερείς/ μεσίτες ισχυρίζονται ότι φέρνουν τον κοινό άνθρωπο σε επαφή με όντα, δυνάμεις και κόσμους που είναι απροσπέλαστοι, απόκρυφοι, μυστικιστικοί, απαγορευμένοι, άγνωστοι. Δες την εικόνα του σημερινού επιστήμονα και σύγκρινέ την με έναν ιερέα κλασικής θρησκείας.

Σκέψου λίγο και αναλογίσου προτού αρνηθείς τα πάντα πριν καν τα διαβάσεις.

heretic
17-06-15, 07:14
Τίποτε απο όλα αυτά δεν υφίσταται. Επειδή δεν καταλαβαινεις εσύ αυτά που γράφουν τα επιστημονικά βιβλία, γιατί προφανώς δεν πέρασες ούτε απ' εξω απο μια τριτοβάθμια σχολή, ούτε έχεις την προθεση να το κάνεις ποτέ, έχεις αρχίσει αυτές τις παραληρηματικές θεωρίες. Η επιστημονική γνώση είναι προσβάσιμη και διαθέσιμη σε όλους, αυτούς που έχουν όρεξη να κάτσουν και να ασχοληθούν για να την κατακτήσουν.

Χρίστος Έλ
17-06-15, 09:10
Η επιστημονική γνώση είναι προσβάσιμη και διαθέσιμη σε όλους, αυτούς που έχουν όρεξη να κάτσουν και να ασχοληθούν για να την κατακτήσουν.

Έτσι μπράβο, γράψε και κάτι ενδιαφέρον πέρα από τα γνωστά σου παραληρήματα για "παραληρήματα" άλλων.

Διάλογος λοιπόν.

Πως είναι προσβάσιμη η "επιστημονική γνώση"? Πιστεύεις ότι η επιστημονική γνώση είναι προσβάσιμη όχι από τον άνθρωπο άμεσα αλλά από άλλα όργανα και εργαλεία(έμμεσα)? Πιστεύεις ότι ο "άγριος" άνθρωπος είναι ανίκανος να κατακτήσει την γνώση και χρειάζεται όλη αυτή η τεχνολογική πρόοδος για να καταλήξουμε σε κατανόηση του κόσμου και της απόκρυφης/μυστικής πραγματικότητας γύρω μας?

Pholarchos
17-06-15, 09:29
...Η επιστημονική γνώση είναι προσβάσιμη και διαθέσιμη σε όλους, αυτούς που έχουν όρεξη να κάτσουν και να ασχοληθούν για να την κατακτήσουν.Σ'αυτό δεν έχεις απόλυτο δίκιο
Πάρε την πιο κάτω επιστημονική γνώση
http://relativity.livingreviews.org/Articles/lrr-2010-5/article761x.gif
Ναι είναι προσβάσιμη αλλά από πόσους είναι κατανοητή;
Έρχεται λοιπόν ο "Επιστήμων" ως άλλος ιερέας μυστηρίων και σου λέει:
Α, τι είναι αυτό; Στοιχειώδες ... "The observable universe could be a 1+3-surface (the “brane”) embedded in a 1+3+d-dimensional spacetime (the “bulk”), with Standard Model particles and fields trapped on the brane while gravity is free to access the bulk. At least one of the d extra spatial dimensions could be very large relative to the Planck scale, which lowers the fundamental gravity scale, possibly even down to the electroweak (∼ TeV) level. " μπλα μπλα μπλα

Κατάλαβες;
Αμφιβάλω, αν δεν έχεις κάποια ειδική γνώση που από την άποψη του κοινού ανθρώπου είναι τόσο "εσωτερική" όσο και η γνώση των Ελευσίνιων.

Μιλάμε για πολλαπλά στρώματα (ακατανόητη, για τους πολλούς, εξίσωση και ακατανόητη ΄περιγραφή της εξήγησης) που μόνο με την συμβολή "εξηγητών" (επιστημόνων που εκλαϊκεύουν την Επιστήμη όπως θεολόγοι τη θρησκεία) μπορούν να γίνουν κατανοητά.

Τελικά ο άνθρωπος που δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την "αλήθεια" της εξίσωσης αναγκάζεται να εμπιστευτεί τους "επιστήμονες" που ως άλλο "ιερατείο" τον βεβαιώνουν που έτσι είναι.

heretic
17-06-15, 11:17
Σ'αυτό δεν έχεις απόλυτο δίκιο
Πάρε την πιο κάτω επιστημονική γνώση

.....

Τελικά ο άνθρωπος που δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την "αλήθεια" της εξίσωσης αναγκάζεται να εμπιστευτεί τους "επιστήμονες" που ως άλλο "ιερατείο" τον βεβαιώνουν που έτσι είναι.

Υπάρχει μία διαφορά. Η επιστημονική γνώση δεν είναι ερμητική, αποκλεισμένη εκτός των εκλεκτών κάποιου τάγματος. Πληροφορίες εδω (http://www.eap.gr/fye.php).

Pholarchos
17-06-15, 11:33
Υπάρχει μία διαφορά. Η επιστημονική γνώση δεν είναι ερμητική, αποκλεισμένη εκτός των εκλεκτών κάποιου τάγματος. Πληροφορίες εδω (http://www.eap.gr/fye.php).

Ούτε η θεολογική γνώση είναι - πληροφορίες εδώ http://web.aeath.gr/jaeath/en/

Χρίστος Έλ
17-06-15, 12:10
LOL!!!

Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου και η "θρησκευτική" και η "επιστημονική" "γνώση" αποκρύπτονται(για καλό ή κακό σκοπό). Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι που οι "επιστήμονες" γίνονται ότι και οι ιερείς, ενδιάμεσα(μέντιουμ), επεξηγητές, ερμηνευτές, συμβουλάτορες.

Όταν έχουν κακό σκοπό διαδίδουν ψέμματα και αποκρύπτουν την αλήθεια, όταν έχουν καλό σκοπό κρύβουν μια αλήθεια που δεν είναι χρήσιμη ή επικίνδυνη να πέσει σε λάθος χέρια.

Και αν ήταν όπως τα λες φίλε heretic ας δώσουν οι "επιστήμονες" ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ της αλήθειας στον απλό πολίτη και άνθρωπο. Α είμαι φαντασιόπληκτος συνωμοσιολόγος!

Pholarchos
17-06-15, 12:39
LOL!!!

Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου και η "θρησκευτική" και η "επιστημονική" "γνώση" αποκρύπτονται(για καλό ή κακό σκοπό). Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι που οι "επιστήμονες" γίνονται ότι και οι ιερείς, ενδιάμεσα(μέντιουμ), επεξηγητές, ερμηνευτές, συμβουλάτορες.

Όταν έχουν κακό σκοπό διαδίδουν ψέμματα και αποκρύπτουν την αλήθεια, όταν έχουν καλό σκοπό κρύβουν μια αλήθεια που δεν είναι χρήσιμη ή επικίνδυνη να πέσει σε λάθος χέρια.

Και αν ήταν όπως τα λες φίλε heretic ας δώσουν οι "επιστήμονες" ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ της αλήθειας στον απλό πολίτη και άνθρωπο. Α είμαι φαντασιόπληκτος συνωμοσιολόγος!

Όχι - είναι ανθρώπινο ελάττωμα (ή αποτέλεσμα της Πτώσης!)
Σε οποιαδήποτε ομάδα είναι θεματοφύλακας γνώσης αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν φαινόμενα εκμετάλλευσης των ανθρώπων εκτός.
Έτσι πχ κάθε λίγο και λιγάκι μια "επιστημονική" μελέτη καταδικάζει πχ τη ζάχαρη ως βλαβερή για την υγεία και τον άλλο μήνα άλλη μελέτη εξίσσου "επιστημονική" την αθωώνει. Τι είναι το επιστημονικό εδώ; Βλάπτει ή όχι; Τελικά όσους βλάπτει οικονομικά το ένα ή το άλλο παράγουν "μελέτες" για να στηρίξουν τα έσοδά τους και όχι την αλήθεια. Και αν τους ζορίσεις κρύβονται πίσω από ακατανόητες εξισσώσεις και διαδικασίες.

Χρίστος Έλ
17-06-15, 13:32
Όχι - είναι ανθρώπινο ελάττωμα (ή αποτέλεσμα της Πτώσης!)
Σε οποιαδήποτε ομάδα είναι θεματοφύλακας γνώσης αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν φαινόμενα εκμετάλλευσης των ανθρώπων εκτός.
Έτσι πχ κάθε λίγο και λιγάκι μια "επιστημονική" μελέτη καταδικάζει πχ τη ζάχαρη ως βλαβερή για την υγεία και τον άλλο μήνα άλλη μελέτη εξίσσου "επιστημονική" την αθωώνει. Τι είναι το επιστημονικό εδώ; Βλάπτει ή όχι; Τελικά όσους βλάπτει οικονομικά το ένα ή το άλλο παράγουν "μελέτες" για να στηρίξουν τα έσοδά τους και όχι την αλήθεια. Και αν τους ζορίσεις κρύβονται πίσω από ακατανόητες εξισσώσεις και διαδικασίες.

Και αυτό που λες αποδεικνύει και κάτι άλλο μεγάλο.

Όπως κοροιδεύει κάποιος ότι υπάρχουν πολλές θρησκείες(και ποια να διαλέξω τώρα?), έτσι υπάρχουν και πολλές επιστήμες(και ποια είναι η σωστή τώρα?).

Οπότε ο ένας "ιερέας" της επιστήμης θα πει η ζάχαρη κάνει κακό, ο άλλος ότι κάνει καλό, και οι άνθρωποι θα πρέπει να διαλέξουν ποιον να ακολουθήσουν και σε ποιον να θέσουν πίστη.

Χρίστος Έλ
17-06-15, 13:48
Και ok να σου διευκρινίσω heretic ότι με αυτά που λέω θέλω να προσβάλλω την επιστήμη, γιατί ΔΕΝ την θεωρώ έντιμη.

Τώρα αν μου πεις ότι είμαι υποστηρικτής των κλασικών ιερατείων και της Ιεράς Εξέτασης, θα σου απαντήσω αργότερα.

Και κατηγορώ την επιστήμη για ισχυρή προκατάληψη που εναντιώνεται στην έρευνα. Τί εννοώ? Χα! Αν πεις σε κάποιον ότι η Γη είναι ακίνητη θα σε πει τρελό και ότι η επιστήμη λέει και έχει αποδείξει πως περιστρέφεται! Να λοιπόν που έτσι πολύ λίγοι θα αγοράσουν το βιβλίο που έχω verses of deus, γιατί θα θεωρούν μάταια την έρευνα. Έπειτα θα βρουν δικαιολογίες ότι ο συγγραφέας είναι ξέρω εγώ φονταμενταλιστής κτλ κτλ και έτσι όλες οι επιστημονικές αποδείξεις μαθηματικών και φυσικής στο βιβλίο θα πάνε χαμένες και θα μείνουν κρυμμένες...

Lol, τον Μεσαιώνα με κατηγορήσατε ότι φυλάκισα τον Γκαλιλέο Γκαλιλέι και ότι απέκρυπτα την αλήθεια, τώρα να που το ισχυρό ιερατείο της επιστήμης καταδικάζει στην λήθη και στην αφάνεια κάθε επιστήμονα γεωκεντριστή.

Βέβαια μια και άρχισα να εφαρμόζω την ψυχανάλυση, ας πούμε και την αλήθεια.

Ο λόγος που δεν θα διαβαστεί το βιβλίο που έχω δεν είναι τόσο ότι η επιστήμη έχει δημιουργήσει μια ισχυρή προκατάληψη για τον γεωκεντρισμό στέλνοντας τον στο μουσείο της ιστορίας, οι λόγοι είναι πως οι άνθρωποι που νιώθουν καταπίεση από το ιερατείο θα το αρνηθούν για συναισθηματικούς λόγους. Ο γεωκεντρισμός συνδέεται στενά με εγκαθιδρυμένη εξουσία και προσωπικό Θεό νομοθέτη. Οι άνθρωποι θέλουν να νιώσουν ελεύθεροι μακρυά από "τυραννικές" εξουσίες. Και μάλιστα υπάρχουν και βιβλία που με το που θα ακούσεις τον τίτλο δεν υπάρχει περίπτωση να τα αγοράσεις.

http://www.evolutionisstupid.com/index.html

Evolution is Stupid ή
Yes God Exists and Yes Youre in Trouble(πω παγιδευμένοι στον ιστό της αραχνοεξουσίας

Αντιθέτως "αντιεπιστημονικές" θεωρίες πνευματικής εξέλιξης, αιθέρα κτλ δεν φαντάζουν τυραννικές και τους τραβούνε.

Έλα όμως που ζαλισμένοι στον ακεντρισμό και στο αχανές, θα χρειαστούν πάλι να πιαστούν από κάτι και θα στείλουν στο μουσείο και τις "καινοτόμες" θεωρίες

Χρίστος Έλ
17-06-15, 22:14
Απαιτώ να με αφήσουν να μπω στις εγκαταστάσεις της nasa και να ελέγξω τα πάντα, χωρίς να έχω κάρτα μέλους κάποια μασωνικής οργάνωσης αλλά απλά με την ταυτότητά μου. Έχουμε δημοκρατία ναι ή όχι?

Αυτή θα ήταν αληθινή πρόσβαση στην γνώση και όχι τα βιβλία του Λυκείου και τα ανόητα μοτο περί "δικαίωμα στη μόρφωση".

Δεν θέλω να έχω πρόσβαση στην "αλήθεια" μέσα από εκατοντάδες απομακρυσμένες τηλεοράσεις και οθόνες. Τέτοια πρόσβαση έχω και στο σπίτι μου με βιντεοπαιχνίδια τα οποία σε στέλνουν στο διάστημα και πολεμάς εξωγήινους.

Δεν θέλω να ακούω ηχογραφημένες φωνές "εξωγήινων" και να βλέπω ρεαλιστικές κούκλες εξωγήινων.

Θέλω αυτή την στιγμή κουβέντα με τους εξωγήινους αν υπάρχουν και τολμάνε να εμφανιστούν. Δεν είμαι αντιπρόσωπος κάποιας κυβέρνησης αλλά αν έχουν τα κότσια ας εμφανιστούν γιατί παρατράβηξε ο αποκρυφισμός της εξωγήινης ζωής.

Σίφουνας΅
18-06-15, 01:55
Απαιτώ να με αφήσουν να μπω στις εγκαταστάσεις της nasa και να ελέγξω τα πάντα, χωρίς να έχω κάρτα μέλους κάποια μασωνικής οργάνωσης αλλά απλά με την ταυτότητά μου. Έχουμε δημοκρατία ναι ή όχι?

Αυτή θα ήταν αληθινή πρόσβαση στην γνώση και όχι τα βιβλία του Λυκείου και τα ανόητα μοτο περί "δικαίωμα στη μόρφωση".

Δεν θέλω να έχω πρόσβαση στην "αλήθεια" μέσα από εκατοντάδες απομακρυσμένες τηλεοράσεις και οθόνες. Τέτοια πρόσβαση έχω και στο σπίτι μου με βιντεοπαιχνίδια τα οποία σε στέλνουν στο διάστημα και πολεμάς εξωγήινους.

Δεν θέλω να ακούω ηχογραφημένες φωνές "εξωγήινων" και να βλέπω ρεαλιστικές κούκλες εξωγήινων.

Θέλω αυτή την στιγμή κουβέντα με τους εξωγήινους αν υπάρχουν και τολμάνε να εμφανιστούν. Δεν είμαι αντιπρόσωπος κάποιας κυβέρνησης αλλά αν έχουν τα κότσια ας εμφανιστούν γιατί παρατράβηξε ο αποκρυφισμός της εξωγήινης ζωής.
http://s2.quickmeme.com/img/19/191a1f4121370d1b740cea3f96deb4a0cd837c8b5c090fd106 6bdff27f87991d.jpg

Χρίστος Έλ
18-06-15, 06:53
Βλακείες.

Εγώ δεν αστειεύομαι. Προσπαθώ να αποδείξω τον αποκρυφισμό και τον μυστικισμό που κυριαρχεί στις επιστήμες. Τις επιστήμες που το παίζουν φιλολαικές λέγοντας ότι ήρθε το τέλος της θρησκείας και των μέντιουμ και πως τώρα όλοι έχουν πρόσβαση στην αληθινή γνώση δίχως οδηγό...

Gabriell
18-06-15, 10:02
Χρίστος Ελ βγάλε το κεφάλι σου από τις συνωμοσίες μπας και υπάρξει καθόλου χώρος για τις αληθινές γνώσεις που υποτίθεται οτι ψάχνεις

Χρίστος Έλ
18-06-15, 13:04
Χρίστος Ελ βγάλε το κεφάλι σου από τις συνωμοσίες μπας και υπάρξει καθόλου χώρος για τις αληθινές γνώσεις που υποτίθεται οτι ψάχνεις

Συνομωσία σημαίνει ότι ορκίζονται πολύ μαζί, είναι ενωμένοι με ένα συγκεκριμένο σχέδιο και σκοπό το οποίο ορκίζονται να μην προδώσουν.

Και να μην μπορώ τώρα να έχω πρόσβαση στα απόκρυφα μέρη όπου μαζεύονται και συζητάνε έτσι ώστε να το ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ, υπάρχουν οι φανερές αποδείξεις/αποτελέσματα της δράσης τους, που πιστοποιούν τις προθέσεις και τα οργανωμένα σχέδιά τους.

Ο πονηρός κακός δεν δρα φανερά και προσωπικά για να τον καλύπτει και ο νόμος. Κινεί τα πάντα ακίνητος και κανείς δεν τον αγγίζει.

Και κάποιες στιγμές δεν γίνεται πια να μην φανερωθεί, αλλά ο πονηρός όλο αυτό το διάστημα που κρυβόταν έχει κερδίσει αρκετή δύναμη, έτσι ώστε να φανερώνεται πλέον "ψευτοθαρραλέος" λέγοντας "χα χα εγώ σας έπινα το αίμα τόσο καιρό, τώρα τί νομίζετε ότι μπορείτε να μου κάνετε μυρμήγκια?"

Άμα ο κόσμος ήταν αθώος όπως τον φαντάζεσαι θα ζούσαμε όπως τα παιδιά ή τα ζώα.

Μαθήματα επιβίωσης κανείς δεν μας έκανε... γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε αθώοι και αγαθιάρηδες(εμείς).

Χρίστος Έλ
18-06-15, 13:31
Δηλαδή θα μπορούσαμε να πούμε πως σε κάποιες περιπτώσεις ο αποκρυφισμός είναι η τακτική του αδύναμου κακού που δεν δρα ποτέ δυναμικά αλλά πάντα υπό την προστασία του σκότους.

Αυτή είναι η ώρα σας είπε ο Ιησούς όταν τον συλλάβανε! Η ώρα του σκότους!

BlueIris
07-09-15, 15:13
οι επιπτώσεις του αποκρυφισμού είναι κάπως υπερτιμημένες ως ένα βαθμό...
αν έχεις διαβάσει αρκετά για να ξέρεις τι σου γίνεται...
και αν έχεις κοινή λογική και κινείσαι συντηρητικά τότε
είναι δύσκολο (ως αδύνατο) να έχεις κάποιο πρόβλημα τόσο σοβαρό
που να είναι αναστρέψιμο....
αν είσαι αρχάριος όμως και δεν γνωρίζεις πολλά δεν είναι ότι καλύτερο
να κάνεις ότι σου κατέβει
εξαρτάται βέβαια και τι θέλει να κάνει ο καθένας