PDA

Επιστροφή στο Forum : Inception με τον Leonardo DiCaprio

casper2009
01-08-10, 14:57
Ακούσατε για το Inception (http://wwws.gr.warnerbros.com/inception/mainsite/), την καινούρια sci-fi ταινία του Christopher Nolan με τον Leonardo DiCpario; Η υπόθεσή του αφορά στα μυστήρια του μυαλού, τα όνειρα και το υποσυνείδητο, και στην Αμερική σπάει ταμεία! Έχω διαβάσει απίστευτες κριτικές (http://www.telegraph.co.uk/culture/film/filmreviews/7892057/Inception-review.html) και περιμένω πως και πως να το δω ;)

labros
16-08-10, 12:00
Από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει τα τελευταία χρόνια.

Απίστευτη πλοκή, το μυαλό μου έτρεχε να επεξεργαστεί την εικόνα, τους υπότιτλους και τον ήχο συνεχώς!!
Την είδα σχεδόν σε 3 ώρες, μιας και ήμουν πίσω - μπρος για να καταλάβω τα νοήματα και το τι έλεγαν οι πρωταγωνιστές.
Την βλέπω ξανά ευχάριστα, αξίζει να τη δω στον κινηματογράφο.
Φοβερός ο Ντι Κάπριο και η Τοκιγιάρ.
Θα της έβαζα ένα 9,5.

bladerunner
22-08-10, 15:52
Καλησπέρα σε όλες κι όλους...

Γυρίζοντας χτες σπίτι μου από την προβολή του INCEPTION, αρχικά είχα εντυπωσιαστεί από την αρτιότητα των οπτικών εφέ (αν και δεν περίμενα κάτι λιγότερο από την Double Negative), καθώς και την τεχνική απόδοση κάποιων παραδόξων που μπορούν να συμβούν μέσα στα όνειρα (αναδίπλωση κόσμου, αιώρηση, αλλαγή διάταξης του χώρου κ.α.)

Όμως... :confused:

Αργότερα σκέφτηκα κάτι περίεργο σχετικά με την βασική ιδέα που με έβαλε σε σκέψεις... Είναι η 3η ταινία που βλέπω μέσα σε λίγους μήνες όπου οι κεντρικοί χαρακτήρες ζουν περιπέτειες εκτός των πραγματικών τους σωμάτων (οι άλλες 2 το AVATAR και το Surrogates). Είναι κάποια νέα μόδα στις ταινίες, το παιχνίδι συνειδητότητας άραγε; Κάποια μόδα που άρχισε από την εποχή του Matrix; Ή μήπως το Hollywood θέλει να μας πει κάτι; Άλλωστε πολλές φορές το έχουν κατηγορήσει για καθοδήγηση και σταδιακή αποδοχή αληθειών.

Θα ήθελα να δω τις απόψεις σας.

Υ.Γ.: Από τα εφέ ξεχωρίζουν οι σεκάνς με την μάχη στο διάδρομο του ξενοδοχείου, καθώς και η σκηνή με τους αντικριστούς καθρέπτες που γίνονται τελικά διάδρομος. Ειλικρινά ζήλεψα τον “τομέα εργασίας” της Αριάδνης. (Το όνομα τυχαίο; Δε νομίζω!)

xontro_mpizeli
29-08-10, 13:22
Από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει φέτος και γενικότερα μία από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει ποτέ!

Φοβερή σκηνοθεσία, φοβερές ερμηνείες, και ένα έξοχο σενάριο.

Βέβαια... οι θεωρίες γύρω από την ταινία είναι πάρα πολλές (κάντε μία αναζήτηση στο διαδίκτυο και θα καταλάβετε), ειδικά για το τέλος της.

Μπράβο στον Νόλαν και στον Ντι Κάπριο που προσωπικά με εντυπωσίασε ξανά μετά το Shutter Island.

10' από μένα παρακαλώ! :)

melian
07-09-10, 20:17
Μια από τις ελάχιστες φορές που έφυγα από τον κινηματογράφο χωρίς να μπορώ να μιλήσω. Εντυπωσιάστηκα με όλα όσα είδα. Τι να πρωτοπώ; Για το υπέροχο σενάριο, για τη σκηνοθεσία, την ερμηνεία, τον ήχο που σε μετέφερε πραγματικά μέσα στην ταινία (πολλές φορές αισθάνθηκα λες και οι τοίχοι γύρω μας θα άρχιζαν και αυτοί να πέφτουν)... Νομίζω ότι στη συγκεκριμένη ταινία τα πολλά λόγια είναι φτώχια, αυτό που μετράει είναι η εμπειρία.
Ο Κρίστοφερ Νόλαν συνεχώς με εκπλήσσει.. και ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ τι ακόμα καλύτερο μπορεί να δημιουργήσει.

Περιττό να πω ότι και για μένα το 10 είναι με τόνο! ;)

Σχετικά με το σχόλιο σου bladerunner,
σε πολλά σημεία όντως κι εγώ αισθάνθηκα ότι η ταινία με έφερνε κοντά στο Matrix I (για μένα τα υπόλοιπα καλύτερα να μην είχαν δημιουργηθεί), φεύγοντας είχα εκείνο το περίεργο συναίσθημα που είχα όταν είδα και το Avatar, αλλά τελικά νομίζω ότι ο Nolan έκανε ένα βήμα ακόμα πιο πέρα. Πχ το Matrix είχε μια καλή ιδέα αλλά αυτή κάπου μπερδεύτηκε στα sequel και κατά την ταπεινή μου άποψη στιγμάτισε και την πρώτη ταινία ενώ το Avatar πέρα από την αποθέωση του 3D και τις προεκτάσεις που είχε, σεναριακά ήταν κάπως πιο επίπεδο.. :P

Σίγουρα πάντως φαίνεται να υπάρχει μια στροφή προς τον τομέα της συνειδητότητας. Τώρα αν είναι τυχαίο.. χμ, υποθέτω ότι θα φανεί. ;)

Werew0lf
17-09-10, 12:53
Μπορώ να πω η καλύτερη ταινεία που έχω δει ποτέ...!
Θυμίζει πολύ,συνειδητό ονείρεμα,αστρική προβολή κ.α
Ενδιαφέρον μου προκάλεσε το τέλος και μου θύμισε κάτι που είχα διαβάσει(μου διαφεύγει το όνομα του οποίου το διατύπωσε),ρωτούσε, πώς μπορούμε να αποδείξουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν ονειρευόμαστε και ότι ζούμε στην πραγματικότητα?...:confused:
Επίσης το παραπάνω το συνδίασα επίσης με το κομμάτι της ταινείας όπου ο Κομπ εξηγεί στην κοπέλα ότι ποτέ δεν θυμόμαστε την αρχή ενός ονείρου αλλά βρίσκουμε τον εαυτό μας,πάντα κάπου στη μέση και εδώ μου έρχεται το ερώτημα..Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που να θυμάται τα πάντα από την αρχή της ύπαρξης του...ένα κομμάτι των παιδικών χρόνων μας,μας διαφεύγει...
Και τελικά σκέφτομαι,μήπως όντως ονειρευόμαστε..? Αν και μια τεκμηριωμένη απάντηση σε αυτό πιστεύω είναι αδύνατη;)
Αυτά από εμένα..

supernatural4
04-02-11, 19:57
ΣΙΓΟΥΡΑ αυτη η ταινια αφησε εποχη....

νευρό-σπαστο
23-08-11, 21:30
Η προσπάθεια να χτίσεις μια πραγματικότητα βασισμένη σε μια αθέατη πλευρά της ανθρώπινης ικανότητας και το παιχνίδι με την ανακάλυψη ενός κόσμου που μπορεί να κρύβεται πίσω απο αυτό που εμείς αποδεχόμαστε ως μοναδική αλήθεια είναι καταπληκτικό. Το Μάτριξ 1 τα κατάφερε.

Το Inception όμως κατα την γνώμη μου όχι. Οι σεναριογράφοι το προσπάθησαν όσο γίνεται περισσότερο, ίσως περισσότερο απο όσο έπρεπε και εξηγούμε. Ήταν τέτοια η προσπάθεια να χτίσουν αυτή την αρχική ιδέα που κατάπιε τα πάντα. Η ταινία πλακώθηκε απο το άγχος των δημιουργών της να δημιουργήσουν κάτι έξυπνο και αυτό το άγχος φαίνεται ιδιαίτερα απο το δεύτερο μισό της ταινίας όπου χρειαζόταν τόσο κόπος για να μείνεις στο σε ποιό επίπεδο βρίσκεσαι που καταντούσε κουραστικό και τελικά βαρετό.

Η ίδια η ιδέα δε δεν μου φάνηκε τελικά και τόσο ενδιαφέρουσα. Απογοητεύθηκα περίμενα περισσότερα. Ίσως μερικές φορές οι μεγάλες προσδοκίες λειτουργούνα αρνητικά για την ταινία που πας να δείς. :)