PDA

Επιστροφή στο Forum : Οντοτητα με μορφη φιλου

Xrysa15
27-08-10, 16:23
Καλησπέρα και από εμένα.Προχθές μου συνέβει κατι το οποιο δεν μπορω να εξηγησω.Ουτε εγω, ουτε ομως και οι φιλοι μου οι οποιοι ηταν μπροστα οταν συνεβει το περιστατικο αυτο.Ηταν βραδυ και ημασταν στο δημοτικο σχολειο της περιοχης, δηλ. στο στεκι μας.Να σημειωθει οτι η αυλη του σχολειου ειναι παρα πολυ μεγαλη,και γεματη με ψηλα πευκα.Στο σχολειο,ημασταν 8-9 ατομα.Καποια στιγμη χτυπησε το τηλεφωνο μου.Και ετσι απομακρυνθηκα για να απαντησω και να μιλησω καπως ησυχα.Αρχισα να απομακρυνομαι ομως περισσοτερο,καθως ημουν ''απορροφημενη'' απ τη συζητηση και ετσι βρεθηκα στην περιοχη με τα πευκα.Ξαφνικα ειδα μια σκια να περπαταει αναμεσα στα δεντρα.Πιστεψα πως θα ειναι καποιο ζευγαρι στο χωρο.Η σκια ομως σταματαει και γυριζει προς το μερος μου.Κοιταζομαστε κ συνειδητοποιω οτι ειναι ενας φιλος μου.(Ο οποιος φιλος μου δεν ηταν μαζι μας στο σχολειο εκεινη την ωρα)Κλεινω το τηλεφωνο και τον φωναζω, με το ονομα του.Αυτος ομως γυρναει και φευγει.Γυρναω το κεφαλι μου και φωναζω μια φιλη που ηταν λιγο πιο περα να ερθει να τον δει κ αυτη σε περιπτωση που δεν ηταν αυτος και ειχα κανει καποιο λαθος.Μετα απο 2-3 δευτ. που γυρισα ξανα προς το μερος του, ειχε εξαφανιστει..!!Τον πηρα αμεσως τηλεφωνο και μου ειπε οτι ειναι αρρωστος και δεν βγηκε εκεινη τη μερα.Και αυτο μπορουν να το επιβεβαιωσουν και αλλοι..Καποιοι φιλοι μου, μου ειπαν οτι ισως ειναι το-ευτυχως-ακινδυνο ''φαντασμα'' ενος εργατη ο οποιος ειχε σκοτωθει εκει πριν απο πολλα χρονια..Δεν ξερω ομως τι να πιστεψω και τι οχι...:rolleyes:

Ενώχ
27-08-10, 17:17
Καλησπέρα και από εμένα.Προχθές μου συνέβει κατι το οποιο δεν μπορω να εξηγησω.Ουτε εγω, ουτε ομως και οι φιλοι μου οι οποιοι ηταν μπροστα οταν συνεβει το περιστατικο αυτο.Ηταν βραδυ και ημασταν στο δημοτικο σχολειο της περιοχης, δηλ. στο στεκι μας.Να σημειωθει οτι η αυλη του σχολειου ειναι παρα πολυ μεγαλη,και γεματη με ψηλα πευκα.Στο σχολειο,ημασταν 8-9 ατομα.Καποια στιγμη χτυπησε το τηλεφωνο μου.Και ετσι απομακρυνθηκα για να απαντησω και να μιλησω καπως ησυχα.Αρχισα να απομακρυνομαι ομως περισσοτερο,καθως ημουν ''απορροφημενη'' απ τη συζητηση και ετσι βρεθηκα στην περιοχη με τα πευκα.Ξαφνικα ειδα μια σκια να περπαταει αναμεσα στα δεντρα.Πιστεψα πως θα ειναι καποιο ζευγαρι στο χωρο.Η σκια ομως σταματαει και γυριζει προς το μερος μου.Κοιταζομαστε κ συνειδητοποιω οτι ειναι ενας φιλος μου.(Ο οποιος φιλος μου δεν ηταν μαζι μας στο σχολειο εκεινη την ωρα)Κλεινω το τηλεφωνο και τον φωναζω, με το ονομα του.Αυτος ομως γυρναει και φευγει.Γυρναω το κεφαλι μου και φωναζω μια φιλη που ηταν λιγο πιο περα να ερθει να τον δει κ αυτη σε περιπτωση που δεν ηταν αυτος και ειχα κανει καποιο λαθος.Μετα απο 2-3 δευτ. που γυρισα ξανα προς το μερος του, ειχε εξαφανιστει..!!Τον πηρα αμεσως τηλεφωνο και μου ειπε οτι ειναι αρρωστος και δεν βγηκε εκεινη τη μερα.Και αυτο μπορουν να το επιβεβαιωσουν και αλλοι..Καποιοι φιλοι μου, μου ειπαν οτι ισως ειναι το-ευτυχως-ακινδυνο ''φαντασμα'' ενος εργατη ο οποιος ειχε σκοτωθει εκει πριν απο πολλα χρονια..Δεν ξερω ομως τι να πιστεψω και τι οχι...:rolleyes:

Ίσως ότι το παιχνίδισμα με τις σκιές ήταν τα φώτα κάποιου περαστικού αμαξιού
και "ο φίλος" που λες ότι είδες να ήταν η φαντασία σου;

Αλλά είναι πολύ μεταφυσικό για να το πιστέψεις αυτό, ε;

Xrysa15
27-08-10, 19:38
Ίσως ότι το παιχνίδισμα με τις σκιές ήταν τα φώτα κάποιου περαστικού αμαξιού
και "ο φίλος" που λες ότι είδες να ήταν η φαντασία σου;

Αλλά είναι πολύ μεταφυσικό για να το πιστέψεις αυτό, ε;

Αν ηταν καποιο περαστικο αμαξι, θα το ειχα ακουσει σιγουρα.Αφου καποιος μπορει να δει καθαρα προς την πλευρα του δρομου

ΙΑΝΕΙΡΑ
27-08-10, 20:04
Από την περιγραφή της εμπειρίας σου, φαίνεται ότι ο φωτισμός δεν ήταν καλός. Υπάρχει περίπτωση να ήταν κάποιος άλλος που του μοιάζει;

Xrysa15
27-08-10, 20:09
Πραγματι ο φωτισμος δεν ηταν τοσο καλος, ομως δεν νομιζω πως θα μπορουσα να διακρινω κατι τοσο λαθος σε αποσταση λιγων μετρων.Οσο για το ενδεχομενο να ηταν καποιος αλλος, αυτο δεν το νομιζω.

ΙΑΝΕΙΡΑ
27-08-10, 20:21
Ουσιαστικά, το περιστατικό που περιγράφεις συμβαίνει καθημερινά σε πολλούς. Βλέπουμε κάποιον που νομίζουμε ότι είναι κάποιο άτομο που γνωρίζουμε επειδή υπάρχει μεγάλη ομοιότητα. Όταν μάλιστα ο φωτισμός δεν είναι επαρκής είναι εύκολο να μπερδευτούμε. Έχει συμβεί ανάλογη εμπειρία σε κάποιο από τα άτομα που επισκέπτονται το χώρο του σχολείου άλλη χρονική στιγμή; Τι ακριβώς συμβαίνει με το ακίνδυνο φάντασμα του εργάτη; Παρουσιάζεται στην αυλή του σχολείου; Το έχουν δει;

Xrysa15
27-08-10, 20:26
Ναι.Το εχουν δει πολλοι να περιφερεται στην αυλη του σχολειου.(Ηταν ενας εργατης που σκοτωθηκε οταν χτιζοταν το σχολειο).Βεβαια εχουν ακουστει πολλα γυρω απο αυτο.Αλλα καθως ολα αυτα τα λενε ατομα της τριτης ηλικιας, που ηταν μπροστα οταν σκοτωθηκε ο εργατης, η εστω το ειχαν ζησει αυτο, δεν συνηθιζουμε να τους ακουμε.:p

ΙΑΝΕΙΡΑ
27-08-10, 20:47
Άρα τα άτομα της ηλικίας σου δεν έχουν κάποια εμπειρία από την εμφάνιση του φαντάσματος παρά μόνο ό,τι έχουν ακούσει από τους μεγαλύτερους... Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πάντα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και επιφυλακτικοί με τέτοιους είδους περιστατικά, όπως αυτό που περιέγραψες. Σίγουρα κάποιον είδες! Τώρα αν αυτό που είδες ήταν μια οντότητα με τη μορφή του φίλου σου, το φάντασμα του εργάτη ή κάποιο άτομο που έμοιαζε στο φίλο σου, είναι κάτι που δεν μπορείς να απαντήσεις με βεβαιότητα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πριν καταλήξουμε στην εκδοχή του μεταφυσικού, πρέπει να έχουμε αποκλείσει με απόλυτη βεβαιότητα κάθε πιθανή φυσική εξήγηση. Για να καταλάβεις τι εννοώ θα σου περιγράψω κάτι που μου συνέβη πέρυσι. Καθόμουν στο μπαλκόνι του σπιτιού μου και μόλις άρχισε να σουρουπώνει. Στο απέναντι πεζοδρόμιο είδα τον αδελφό μου και άρχισα να του φωνάζω. Όμως, όπως διαπίστωσα αμέσως μετά δεν ήταν ο αδελφός μου, αλλά κάποιο άτομο που είχε τον ίδιο σωματότυπο, το ίδιο στυλ μαλιών και φορούσε ένα γαλάζιο πουκάμισο, που συνήθιζε να φοράει ο αδελφός μου. Όπως καταλαβαίνεις, εάν βρισκόμουν σε μια αυλή σχολείου με χαμηλό φωτισμό και έβλεπα ανάμεσα στα δέντρα αυτό το άτομο, θα υπέθετα πως είναι ο αδελφός μου... Αν μάλιστα έφευγε, πριν προλάβω να του μιλήσω, ίσως έκανα τις ίδιες σκέψεις με σένα...

Raistlin
28-08-10, 00:55
Την νύχτα σε περιοχές με βλάστηση (παρκάκια, δασύλλια και λοιπά) με ανεπαρκή φωτισμό καλύτερα να είσαι προσεκτική και να φυλάγεσαι περισσότερο από τους "ζωντανουν" παρα από τα φαντάσματα... Χωρίς να θέλω να σε τρομάζω μπορεί κάποιος να ρήκε την ευκαιρία να σε απομακρύνει από την παρέα σου για χίλιους δυο λόγους(προκαλώντας σε να τον ακολουθήσεις αλλα του χάλασε το σχέδιο μόλις φώναξες την φίλη σου)

ΙΑΝΕΙΡΑ
28-08-10, 10:01
Ουπςςςςς..... Κοίτα να δεις που δε σκεφτήκαμε το πιο πιθανό! Διότι τι γύρευε κρυμμένος στα πεύκα και στο σκοτάδι ο συγκεκριμένος τύπος; Και γιατί εξαφανίστηκε μόλις η φίλη μας φώναξε τη φίλη της;

Xrysa15
28-08-10, 17:04
Πραγματι εχετε δικιο σ ολα αυτα.Ισως ηταν καποιος, που ειτε για πλακα ειτε για καποιο λογο που δεν ξερω, ηθελε να τον ακολουθησω.Απλα μου εκανε εντυπωση, το οτι χαθηκε πολυ γρηγορα.Γυρω υπηρχαν μονο τα δεντρα..Κι ομως φαινεται πολυ λογικη μια τετοια σκεψη.

Raistlin
29-08-10, 00:25
δεν είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε να κρυφτεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στις skies σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Όσο για το γεγονός πως έμοιαζε στον φίλο σου, μου έχει τύχει παρα πολλές φορες να δω στον δρόμο σε απόσταση 2 μετρα.

άτομα που μοιάζουν με γνωστούς μου. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα κόντεψα να τους μιλήσω. Δεν το έκανα τελικά όχι γιατί κατάλαβα πως έκανα λάθος αλλα γιατί δεν είδα ανταπόκριση από την μεριά τους (δηλαδή είδα ότι δεν με αναγνώρισαν και μετά μόλις τους προσπέρασα κατάλαβα πως απλώς έμοιαζαν πολύ) :)

Ενώχ
30-08-10, 11:17
Αν ηταν καποιο περαστικο αμαξι, θα το ειχα ακουσει σιγουρα.Αφου καποιος μπορει να δει καθαρα προς την πλευρα του δρομου

Δεν είναι ανάγκη να περάσει δίπλα σου το αμάξι για να παίξουν τα φώτα του
με την φαντασία σου...

Κάποιο αμάξι που θα έστριψε σε κάποιο στενό, αρκετά μακριά (και σιγά) για να
μηνμ το ακούσεις αλλά κοντά για τα φώτα του...

που εάν ήταν πιο κοντά και το άκουγες.. θα καταλάβαινες ότι είναι και φώτα αμαξιού...

Basilis2010
11-09-10, 06:27
Xrysa15..μην νομιζεις και τιποτα,μπορει να ηταν και καμια μορα..αλλα μορα δεν νομιζω να βγαινει το πρωι..μα καλα ποσοι ανθρωποι σκοτωνονται και γυνονται φαντασματα βρε παιδι μου ???..:eek:.

Xrysa15
26-09-10, 12:34
Xrysa15..μην νομιζεις και τιποτα,μπορει να ηταν και καμια μορα..αλλα μορα δεν νομιζω να βγαινει το πρωι..μα καλα ποσοι ανθρωποι σκοτωνονται και γυνονται φαντασματα βρε παιδι μου ???..:eek:.

Βασιλη2010 το περιστατικο συνεβη βραδυ..