PDA

Επιστροφή στο Forum : Πώς να επεκτείνετε τη συνειδητότητά σας

iLoveBaphomet
12-11-10, 00:57
1. Πρώτα απο όλα αποφασίστε να επεκτείνετε τη συνειδητότητά σας..

2. Χαλαρωστε και κάντε φόκους στο σώμα σας, μετα στις σκέψεις σας, αυτή τη στιγμή, μετά στα αισθήματα και μετά στο Παρόν, στο τώρα δηλαδή.. Αφου εχετε συγκεντρωθεί καλά με αυτα συγκεντρωθείτε στο ατομο σας σάν σύνολο, το Εγώ σας, αυτο που αναγνωρίυετε ότι είστε δηλαδή..

3. Σκεφτείτε καποια λάθη που κάνατε και προσπαθήστε να συγχωρήσετε τον εαυτό σας με την ιδέα ότι κανείς δεν ειναι τέλειος..

4. Προσπαθήστε να βρεθείτε κάπου με Φυση.. και προσπαθείστε να ερθετε σε επαφή με ζωάκια..

5. Προκαλέστε ότι πιστεύετε ότι είναι αληθινό, σωστό ή αυταποδεικτο

6. Πειραματιστείτε με αυτο-υπνωση !!!

7. Ασχοληθείτε με κάποια θρησκεία, νηστεία, προσευχή, ψαλμωδια και τα σχετικα..

8. Κάντε πάντα κάτι που σας αρέσει πολύ και δοκιμάστε τί δουλευει καλυτερα για σας.. Ο καθένας μας είναι ξεχωριστός

Ολα τα παραπάνω μας βοηθάνε να επεκτείνουμε την Αντίληψή μας, τη συνειδητότητά μας και ωφελούν φοβερά τον εγκέφαλό μας στις λειτουργίες του..

melian
12-11-10, 01:18
Ολα τα παραπάνω μας βοηθάνε να επεκτείνουμε την Αντίληψή μας, τη συνειδητότητά μας και ωφελούν φοβερά τον εγκέφαλό μας στις λειτουργίες του..

Εννοείς ότι εσύ τα έχεις δοκιμάσει όλα αυτά τα πράγματα και πραγματικά λειτουργούν; Με συγχωρείς για την ερώτηση αλλά αυτή η καταγραφή, μου φάνηκε κάπως απόλυτη και τελεσίδικη και αναρωτιέμαι τι μπορεί να τη στηρίξει. Βασίζεσαι πχ σε κάποια θεωρία, κοσμοαντίληψη, εμπειρίες κλπ;

Και ένα ακόμα ερώτημα, τι ακριβώς εννοείς όταν χρησιμοποιείς τη λέξη "συνειδητότητα", γιατί σίγουρα πρέπει καταρχάς να δώσουμε έναν κάποιο ορισμό προτού αρχίσουμε να συζητάμε τι μπορεί να την επεκτείνει. Αναφέρεις την αντίληψη δίπλα στη συνειδητότητα.. θεωρείς δηλαδή ότι αυτές οι έννοιες είναι συνώνυμες;

iLoveBaphomet
12-11-10, 01:26
Εννοείς ότι εσύ τα έχεις δοκιμάσει όλα αυτά τα πράγματα και πραγματικά λειτουργούν; Με συγχωρείς για την ερώτηση αλλά αυτή η καταγραφή, μου φάνηκε κάπως απόλυτη και τελεσίδικη και αναρωτιέμαι τι μπορεί να τη στηρίξει. Βασίζεσαι πχ σε κάποια θεωρία, κοσμοαντίληψη, εμπειρίες κλπ;

Και ένα ακόμα ερώτημα, τι ακριβώς εννοείς όταν χρησιμοποιείς τη λέξη "συνειδητότητα", γιατί σίγουρα πρέπει καταρχάς να δώσουμε έναν κάποιο ορισμό προτού αρχίσουμε να συζητάμε τι μπορεί να την επεκτείνει. Αναφέρεις την αντίληψη δίπλα στη συνειδητότητα.. θεωρείς δηλαδή ότι αυτές οι έννοιες είναι συνώνυμες;

Πρέπει να διάβασες το προηγούμενο πόστ μου που λέει να μήν αποδέχεσαι τίποτε σάν αληθινό, σωστό ή αυταπόδεικτο..:D

Δεν λέω τίποτε δικό μου.. τα εχω βγάλει σάν ζουμί απο επιστημονικά βιβλία σχετικά που έχω διαβάσει.. Μπορεί να φαίνονται λιγο μπακαλίστικα όπως τα έχω γράψει αλλα πρέπει να γράψω καμια 30 σελίδες στο φόρουμ τι πώς και γιατί.. Δουλευουν εδώ και αιώνες.. Ας πούμε ότι είναι ένας γενικός κανόνας των πρακτικών που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος ανεξάρτητα κουλτούρας...

Συνειδητότητα είναι η ικανότητα της αντίληψης των ερεθισμάτων του περιβάλλοντος και η κριτική ενσωμάτωσή τους στην συνείδηση του ατόμου. Αμα το γράψεις στο google θα στο βγάλει πρώτο πρώτο.. Αν δεν είσαι εξικοιωμένος με την ορολογία δηλαδή.. Ειναι το πώς αντιλαμβανόμαστε τα παντα γύρω μας και μέσα μας..

melian
12-11-10, 01:45
Συνειδητότητα είναι η ικανότητα της αντίληψης των ερεθισμάτων του περιβάλλοντος και η κριτική ενσωμάτωσή τους στην συνείδηση του ατόμου. Αμα το γράψεις στο google θα στο βγάλει πρώτο πρώτο.. Αν δεν είσαι εξικοιωμένος με την ορολογία δηλαδή.. Ειναι το πώς αντιλαμβανόμαστε τα παντα γύρω μας και μέσα μας..

Η αλήθεια είναι ότι η λέξη Συνειδητότητα προσωπικά για μένα είναι λίγο κενή νοήματος, εκτός αν την τοποθετήσω σε συγκεκριμένο συγκείμενο, θεωρία ή προσέγγιση.. πχ νομίζω ότι δεν έχει ακριβώς το ίδιο νόημα όταν την χρησιμοποιεί ένας εσωτεριστής και όταν τη χρησιμοποιεί κάποιος ψυχολόγος (αν κάνω λάθος ας με διορθώσει όποιος γνωρίζει καλύτερα).

Έψαξα στο Διαδίκτυο και βρήκα τον ορισμό που ανέφερες και εσύ. Βέβαια η πηγή δεν με πείθει για την αξιοπιστία της, αλλά σίγουρα αντιλαμβάνομαι κάπως καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποίησες τη συγκεκριμένη λέξη. :)

Τώρα όσον αφορά αυτά που αναφέρεις, δεν νομίζω ότι κάποια από αυτά, αν όχι όλα, που προτείνεις είναι τόσο απλά όσο φαίνονται.. πχ πειραματιστείτε με αυτο-ύπνωση ή ασχοληθείτε με κάποια θρησκεία.. Κάθε ένα από όσα αναφέρεις νομίζω ότι σηκώνει από μόνο του πολύ μεγάλη συζήτηση. Επιφυλάσσομαι να επανέλθω, αλλά προς το παρόν θα κλείσω εδώ την ανάρτησή μου.

iLoveBaphomet
12-11-10, 02:17
Η αλήθεια είναι ότι η λέξη Συνειδητότητα προσωπικά για μένα είναι λίγο κενή νοήματος, εκτός αν την τοποθετήσω σε συγκεκριμένο συγκείμενο, θεωρία ή προσέγγιση.. πχ νομίζω ότι δεν έχει ακριβώς το ίδιο νόημα όταν την χρησιμοποιεί ένας εσωτεριστής και όταν τη χρησιμοποιεί κάποιος ψυχολόγος (αν κάνω λάθος ας με διορθώσει όποιος γνωρίζει καλύτερα).

Έψαξα στο Διαδίκτυο και βρήκα τον ορισμό που ανέφερες και εσύ. Βέβαια η πηγή δεν με πείθει για την αξιοπιστία της, αλλά σίγουρα αντιλαμβάνομαι κάπως καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποίησες τη συγκεκριμένη λέξη. :)

Τώρα όσον αφορά αυτά που αναφέρεις, δεν νομίζω ότι κάποια από αυτά, αν όχι όλα, που προτείνεις είναι τόσο απλά όσο φαίνονται.. πχ πειραματιστείτε με αυτο-ύπνωση ή ασχοληθείτε με κάποια θρησκεία.. Κάθε ένα από όσα αναφέρεις νομίζω ότι σηκώνει από μόνο του πολύ μεγάλη συζήτηση. Επιφυλάσσομαι να επανέλθω, αλλά προς το παρόν θα κλείσω εδώ την ανάρτησή μου.

Εσωτεριστής? Σε έχασα λίγο... Αυτές οι ορολογίες είναι επιστημονικές και περιγραφουν ακριβέστατα τις έννοιες της ανθρωπινης ψυχολογίας.. Αν θές να διαβάσεις πιο αναλυτικά τί είναι η Συνειδητότητα δες εδω..

http://en.wikipedia.org/wiki/Consciousness

Αυτούπνωση είναι αυτό που λέει η λέξη.. το να υποβληθείς μόνος σου σε υπνωση με κάποια μέθοδο για να αλλάξει αντιληπτική κατάσταση ο εγκέφαλός σου.. απο το συνειδητό που είμαστε τώρα που μιλάμε στο ασυνείδητο..

http://en.wikipedia.org/wiki/Hypnosis

Φυσικά τώρα ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι περίπλοκο θέμα και τα πάντα ειναι συμβάσεις αλλα οι ορολογίες είναι στάνταρτν...

Πολύ γενικά θα προσπαθήσω να διευκρινίσω τί παίζει..
Η αυτούπνωση μας βοηθάει στο να εκμεταλευτούμε τις απίστευτες ικανότητες του ασυνηδείτου μας πχ να αντιμετωπίσουμε φόβους μας, να προγραμματισουμε συγκεκριμένες επιθυμίες, να ανακαλέσουμε μνήμες κτλ..

Οι θρησκείες πάλι ειναι φιλοσοφίες ηθικής.. απλά όταν ασχολούμαστε με λατρεία κάποιου ανώτερου υπερφυσικόυ όν στην ουσία ανοίγουμε περισσότερες συνδέσεις στον εγκέφαλό μας.. πχ οταν ψάλουμε μια βυζαντινή ψαλμωδία στην ουσία στέλνουμε μέσω της αναπνοής με συγκεκριμένο ρυθμό ποσότητες οξυγόνου στον εγκέφαλό μας και ασκείται πίεση στην αντίστοιχη βαλβίδα του εγκεφάλου.. κτλ κτλ.. ναι οντως είναι πολύ μεγάλο θέμα το καθένα...

Προτείνω ανεπιφύλαχτα να διαβάσετε μια διδακτορική διατριβη "Παράδεισος και Κολαση", που υπάρχει και σαν βιβλίο απο ενα πανεπιστήμιο της Αμερικής.. δέν θυμαμαι ποιο.. και πραγματικά εχουν κάνει απίστευτη δουλειά οι άνθρωποι..

melian
12-11-10, 11:49
Το ό,τι σου ανέφερα τον εσωτερισμό ήταν για να σου δείξω πόσο αόριστα μου φάνηκαν τα όσα έγραψες και για να σου δείξω ότι είναι απαραίτητο η λέξη Συνειδητότητα την οποία ανέφερες και ως τίτλο στο θέμα να μπει εντός κάποιου πλαισίου, ή έστω να μας εξηγήσεις εσύ καλύτερα πώς την προσεγγίζεις.
Νομίζω ότι με το τελευταίο σου μήνυμα άρχισες να γίνεσαι περισσότερο κατανοητός. :)