Επιστροφή στο Forum : Νότης Σφακιανάκης (Μηνάς Παπαγεωργίου aka beetlejuice)
beetlejuice
07-12-10, 16:25
http://www.metafysiko.gr/wp-content/uploads/2010/12/1111.jpg
Νότης Σφακιανάκης (Μηνάς Παπαγεωργίου aka beetlejuice)
Διαβάστε τη συνέντευξη στο ----> http://www.metafysiko.gr/?p=5688
Ο γνωστός καλλιτέχνης μιλάει για την οικουμενική ελληνικότητα και τα αυθεντικά της μηνύματα. Κατακεραυνώνει τους υπαίτιους της παγκόσμιας κρίσης αλλά και αυτούς που οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής, ζητώντας παράλληλα τη δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα περίοδο. Επίσης υιοθετεί τη θεωρία των αρχαίων αστροναυτών για την καταγωγή του ανθρώπου από εξωγήινες φυλές, ενώ ενστερνίζεται και την άποψη που θέλει την ανθρώπινη ψυχή να αποτελεί έναν ταξιδιώτη στο χώρο και το χρόνο.
xontro_mpizeli
07-12-10, 16:34
Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που πρέπει να διαβαστεί από όλους τους φίλους του Μεταφυσικού!
shadowplayed
08-12-10, 16:22
Με αφήνει αδιάφορο τι πιστεύει ο Notis,συγνώμη κιόλας που γίνομαι εριστικός,αλλά δε θεωρώ ότι είναι κ ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να μας μεταδώσει γνώσεις...
Αυτός δεν είναι που τραγουδάει στα σκυλάδικα?
Δηλαδή συμμετέχει στον βασικό μηχανισμό υποκουλτούρας που κατέστρεψε τον εγκέφαλο του μέσου νεοέλληνα,μέσα από τον βιασμό της αισθητικής του κ το δήθεν λαϊφ στάιλ.
Η επόμενη συνέντευξη να υποθέσω θα είναι από την Άντζελα Δημητρίου ή από τον Μαζώ?:eek:
Εν τέλει...FAIL
beetlejuice
08-12-10, 16:37
Ευχαριστώ για την παρατήρηση shadowplayed, μιας και μου δίνεις την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Η συγκεκριμένη συνέντευξη του Νότη Σφακιανάκη σε ένα περιοδικό ή σε μια ιστοσελίδα εναλλακτικής αναζήτησης είναι κατά τη γνώμη μου εξαιρετικά σημαντική.
Ο Σφακιανάκης αγαπητέ φίλε, δεν θα έρθει να μεταδώσει γνώσεις σε αυτόν που "ψάχνεται" (αν και από τα λεγόμενά του βάζει τα γυαλιά σε αρκετούς από αυτούς). Ο Σφακιανάκης έρχεται να αποδείξει ότι υπάρχουν και άνθρωποι μέσα από αυτόν τον συφερτό του lifestyle (όπως πολύ σωστά αναφέρεις), που σκέφτονται και μιλούν με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο από τους συναδέλφους τους. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την αναγνωρισημότητα του καλλιτέχνη μπορεί να επηρεάσει αρκετούς ανθρώπους που ΔΕΝ έχουν επαφή με αυτά τα ζητήματα. Για αυτούς έγινε περισσότερο η συνέντευξη αυτή.
Μην ανησυχείς λοιπόν, δεν θα δεις κανέναν Μαζωνάκη και καμία Δημητρίου στο μέλλον, μιας και δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Η επιλογή της συνέντευξης ήταν σαφέστατα στοχευμένη και στρατηγικά επιλεγμένη. Και όπως θα διαπιστώσεις διαβάζοντάς την, αρκετά αποκαλυπτική και ουσιαστική! ;)
εγω με τη σειρα μου παιρνω το ρισκο (δεν εχω διαβασει ακομη τη συνεντευξη) να χαρακτηρισω αστοχη την παρατηρηση του φιλου shadowplayd.
κατ'αρχην,ο σφακιανακης δεν τραγουδαει σκυλαδικα,αλλα πολλα διαχρονικα τραγουδια που εγραψαν ιστορια,οπως και πολλα καινουργια που απεικονιζονται τα προβληματα της κοινωνιας.τα τραγουδια του ειναι πολυ πιο ποιοτικα απο ορισμενα "εντεχνα" που στην προσπαθεια τους "να την δουν" ποιητες,εχουν ξεσκισει τα αστρα,τους ποταμους και τα φεγγαρια!!
οπως και να χει ομως,δεν εχει καμμια σημασια τι ειδος τραγουδαει ο καθενας,αλλα αυτα που πραγματικα εχει να πει,ειτε στα τραγουδια του,ειτε στη συνεντευξη απο τον μηνα.
επειτα,ο σφακιανακης εχει δειξει κατα το παρελθον (πχ συνεντευξη στην ελλη σταη),τον αντιδραστικο του χαρακτηρα στο κατεστημενο,την ικανοτητα να επιχειρηματολογει κι να τεκμηριωνει την αποψη του ακομη και αν αυτη μοιαζει αρχικα σαν ακραια και φυσικα τις ιστορικες αλλα και γλωσσολογικες του γνωσεις.
τελος,κανεις στον κοσμο δεν ειναι ικανος να μας προσδωσει γνωση σε ζητηματα οπως:Επίσης υιοθετεί τη θεωρία των αρχαίων αστροναυτών για την καταγωγή του ανθρώπου από εξωγήινες φυλές, ενώ ενστερνίζεται και την άποψη που θέλει την ανθρώπινη ψυχή να αποτελεί έναν ταξιδιώτη στο χώρο και το χρόνο..
υγ.ελπιζω οταν βρω τη διαθεση να διαβασω τη συνεντευξη να μην εκτεθω!!
shadowplayed
08-12-10, 18:59
Eσύ, από την μεριά σου έχεις δίκαιο 100% ,γιατί μέσω της διασημότητάς του ,γνωστοποιούνται περισσότερο κάποιες θέσεις που κρίνεις ότι βάζουν τα γυαλιά σε κάποιους άλλους(κ όντως λέει κάποια σωστά πράγματα)!
Δεκτό, αλλά δεν μπορώ κ εγώ με τη σειρά μου να μην επισημάνω ότι ο συγκεκριμένος "καλλιτέχνης" ανήκει σε έναν μηχανισμό(δισκογραφικές,σκυλάδικα,λαιφ στάιλ) που κατέστρεψαν τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό κ μας ξεφτίλισαν παγκοσμίως δείχνοντας πόσο τριτοσκοσμική χώρα είμαστε κ πόσο λαλάκες,που από τη μια σκορπίζουμε τον μισό μισθό στα μπουζούκια κ από την άλλη πεινάμε.
Επειδή ακούω αρκετή μουσική σου λέω ότι για αρκετά χρόνια είχαμε από τις χειρότερες μουσικές σκηνές παγκοσμίως ,σχεδόν σε όλα τα είδη μουσικής κ ότι δεν κινούνταν τίποτα...
Για όλα τα παραπάνω κ για αρκετά ακόμα που δεν έχω χρόνο να αναφέρω δε με ενδιαφέρει η άποψή του,γιατί κακά τα ψέματα μετράνε κ οι πράξεις μας εκτός από τα λόγια κ αυτές δείχνουν μόνο προς την κατεύθυνση του κέρδους!
@no slave Άσε με να έχω διαφορετική άποψη για το τι είναι σκυλάδικο κ το τι έγραψε ιστορία.
@no slave Άσε με να έχω διαφορετική άποψη για το τι είναι σκυλάδικο κ το τι έγραψε ιστορία.
κοιταξε,δεν θελω να σε πεισω με το ζορι,αν και θεωρω οτι ο ορος "σκυλαδικο δεν ειναι υποκειμενικος.
ας πουμε αυτο : http://www.youtube.com/watch?v=WJr8BGCy9Hs αντικειμενικα δεν ειναι σκυλαδικο και οπως και να το κανουμε εχει μεινει στην ιστορια.
βεβαια δεν ξερω τα ακουσματα σου,απλως πληροφοριακα σου λεω οτι οταν γρατζουναω το fenderακι μου βγαινουν κατι τετοια: http://www.youtube.com/watch?v=WoAXW30mMAg
το αναφερω για να δειξω οτι δεν θιχτηκα απο τα σκυλαδικα που λες,αλλα οτι αναγνωριζω καλα στοιχεια απο ολα τα ειδη της μουσικης σκηνης.
τελος παντων,νομιζω οτι βγηκα εκτος θεματος.
Η μπαλάντα του κυρ Μένιου δεν είναι τραγούδι του Σφακιανάκη..
http://www.youtube.com/watch?v=hU4h3pMNXfA
Ένταξη τώρα ο Σφακιανάκης είναι ένας σαν και εμενα και εσάς από την άποψη του ότι δεν έχει κλειστό μυαλό κολλημένο στη δόξα.. φυσικά αυτό μπορεί εύκολα να πάει ανάποδα και να πει κάποιος το κάνει για την αναγνωρισιμότητα..
Γενικά εγώ προτιμώ να ακούω ανθρώπους σαν τον Μήκη Θεοδωράκη, ο οποιος για παράδειγμα είναι έπος, έχει κάνει τον κύκλο του με το παραπάνω και αυτό που λέει το λέει όχι για να γίνει διάσημος, η να πάρει πόντους..
Τώρα το γιατί ο Μίκης δε μιλάει για εξωγήινους κτλ.. e τι να κάνουμε τώρα :)
Αγαπήτε shadowplayed χωρίς να θέλω να φανώ επιθετικός απέναντί σου αλλά δυστυχώς δεν φταίει η μουσική βιομηχανία για την κατάντια και το κάψιμο του εγκεφάλου του νεο-έλληνα άλλα φταίει ο ίδιος ο Έλληνας.
Νομίζω πως είναι άτοπο να ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους απο την στιγμή που εμείς οι ίδιοι αποποίηθήκαμε τις ρίζες μας και την ιστορία μας.
Δυστυχώς μεμψιμοιρούμε συνεχώς για το πως μας έκαναν οι άλλοι αλλά κανείς όμως δεν αναφέρει οτι εμείς οι ίδιοι θελήσαμε να εξευρωπαϊστούμε.
Να ενστερνιστούμε δηλαδή κάθε τι ξενόφερτο, κοινώς τάσεις και ρεύματα που προήλθαν απο το εξωτερικό. Πολύ απλά γίναμε μιμητές και μάλιστα πολύ κακοί...
Το μουσικό χάλι που αναφέρεις δεν είναι μόνο ελληνικό, κακά τα ψέματα, αλλά έχει εμφανιστεί και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες έδω και μια δεκαπενταετία τουλάχιστον.
Όλα αυτά είναι ξεκάθαρα αποτελέσματα της παγκοσμιοποίησης και της γενικότερης τάσης της εξαλείψεως κάθε τι εθνικού χαρακτηριστικού.
Με το Νότη έχω μιλήσει κατ' ιδίαν στην Κώ αρκετές φορές, γιατί τυχαίνει να είναι πολύ καλός φίλος με ένα συγγενικό μου πρόσωπο.
Οι εντυπώσεις που έχω είναι αρκετά καλές έως άριστες. Πρόκειται για άνθρωπο ευθύ και ντόμπρο, απόλυτο στις απόψεις του, με συγκροτημένη σκέψη και άποψη, αρκετές φορές έχουμε διαφωνήσει σε πολλά ζητήματα αλλα μπορώ να πω με βεβαιότητα οτί απολαμβάνω τις συζητήσεις μου μαζί του.
Για να μην γίνομαι κουραστικός και φλυαρώ θα συμφωνήσω με τον beatlejuice και θα συμπληρώσω πως κακά τα ψέματα στις μέρες μας είναι ελάχιστοι οι επώνυμοι και μη που εκφράζουν τις σκέψεις τους χωρίς να τους ενδιαφέρει εαν το περιεχόμενο θα χαϊδεψει αυτιά ή θα έχει κακό αντίκτυπο στην κοινή γνώμη.
Και όπως είπε και ο Βολταίρος : "Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες." κάτι που στις μέρες μας το έχουμε ξεχάσει...
αλλά δεν μπορώ κ εγώ με τη σειρά μου να μην επισημάνω ότι ο συγκεκριμένος "καλλιτέχνης" ανήκει σε έναν μηχανισμό(δισκογραφικές,σκυλάδικα,λαιφ στάιλ) που κατέστρεψαν τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό κ μας ξεφτίλισαν παγκοσμίως δείχνοντας πόσο τριτοσκοσμική χώρα είμαστε κ πόσο λαλάκες,που από τη μια σκορπίζουμε τον μισό μισθό στα μπουζούκια κ από την άλλη πεινάμε.
μα, αν γνωριζω καλα, ο συγκεκριμενος καλλιτεχνης ειχε διωχθει απο τις δισκογραφικες εταιρειες, επειδη δεν υπεκυπτε σε καποια πραγματα που του ζητουσαν. και εχει φτιαξει τωρα μια δικη του δισκογραφικη, και μαλιστα εβλεπα στην τηλεοραση πριν κατι μηνες, κατι για ενα καραβι που ειχε μισθωσει ο ιδιος και εκανε τις περιοδιες του με αυτο τον τροπο...η κανω λαθος?
χωρις αυτο να σημαινει οτι ανηκω στον χωρο η παρακολουθω...ετυχε να πεσει το ματι μου.
επισης ο ιδιος δεν ειχε πει, οτι μην ψαχνετε για τον διαβολο, ο διαβολος ειναι η τηλεοραση γιατι διαβαλλει συνειδησεις?
Η μπαλάντα του κυρ Μένιου δεν είναι τραγούδι του Σφακιανάκη..
http://www.youtube.com/watch?v=hU4h3pMNXfA
ναι,το γνωριζω μιας και ο ξυλουρης ειναι ο αγαπημενος μου!
απλως εκανα αυτη την παραθεση γιατι ειπα στο προηγουμενο ποστ οτι εχει τραγουδησει διαχρονικα τραγουδια που αφησαν ιστορια.
Bernie Rico Jr
09-12-10, 10:55
Ιδιαίτερα χαμηλού επιπέδου οι απαντήσεις του Νότη, όπως πάντα δηλαδή. Απορώ δηλαδή με την προτροπή του "πρέπει" να διαβαστεί η συνέντευξή του. Σχεδόν κάθε απάντηση που δίνει είναι άσχετη με τη ερώτηση. -Υπάρχει ανεξιθρησκεία? -Υπάρχει λίγο.. εγώ δεν πιστεύω σε καμία θρησκεία κλπ. Επίσης, στην (τρομερή) ερώτηση του τι πρέπει να γίνει με τα χρυσόβουλα, δίνεται η εξίσου τρομερή απάντηση, να τους τα πάρουμε... το ποιός να τα πάρει, πότε και πως, φυσικά δεν αναφέρεται. Επίσης, σχετικά με το αν έχει τραγουδήσει ποιοτικά τραγούδια... δεν ξέρω πως ακριβώς οριοθετείται το ποιοτικό στοιχείο στην τέχνη και στο τραγούδι, σίγουρα όμως ελλείπει από οτιδήποτε γίνεται στοχευμένα, και ιδιαίτερα για το χρήμα. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί μια πραγματικά τραγική απάντηση που έδωσε σε πρόσφατη (παρόμοιου επιπέδου "ανισόπεδου κόμβου") συνέντευξη... σχετικά λοιπόν με την κρίση... ο ίδιος την είχε προβλέψει χρόνια πριν και μάλιστα όταν έβλεπε τον κόσμο να διασκεδάζει στα τραπέζια, αναρωτιόταν μέσα στο μυαλό του.. "τι κάνετε ρε?" "έρχεται κρίση" κλπ... ο ίδιος όμως μάζευε το χρήμα. Θεωρεί δηλαδή ο ίδιος τον εαυτό του ως έξυπνο ή/και πονηρό (εφόσον έχει αυτογνωσία) την ώρα που οι άλλοι κοιμόνταν τον ύπνο του δικαίου? Πολύ καλός ερμηνευτής δεν λέω.. για λαικά βεβαια και μόνο.
PS. ποιά γλωσσολογία βρε παιδιά? ο άνθρωπας πετάει συνεχώς απίστευτα μαργαριτάρια...
xontro_mpizeli
09-12-10, 14:40
Δεκτό, αλλά δεν μπορώ κ εγώ με τη σειρά μου να μην επισημάνω ότι ο συγκεκριμένος "καλλιτέχνης" ανήκει σε έναν μηχανισμό (δισκογραφικές, σκυλάδικα, λαιφ στάιλ) που κατέστρεψαν τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό κ μας ξεφτίλισαν παγκοσμίως δείχνοντας πόσο τριτοσκοσμική χώρα είμαστε κ πόσο λαλάκες,που από τη μια σκορπίζουμε τον μισό μισθό στα μπουζούκια κ από την άλλη πεινάμε.
Επειδή ακούω αρκετή μουσική σου λέω ότι για αρκετά χρόνια είχαμε από τις χειρότερες μουσικές σκηνές παγκοσμίως ,σχεδόν σε όλα τα είδη μουσικής κ ότι δεν κινούνταν τίποτα...
Πού κολλάει ακριβώς αυτό;
Δλδ, τι σημασία έχει το τι μουσική ακούσει ο μέσος Έλληνας και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό κ.τ.λ. κ.τ.λ.;
Δλδ, γίναμε τριτοκοσμική χώρα επειδή βγαίνουμε και γλεντάμε ως το πρωί στα μπουζούκια; Άντε καλά...
Επειδή ορισμένοι ξοδεύουν το μισθό τους στη διασκέδαση; Και πολύ καλά κάνουν, αυτό θέλουν και αυτό κάνουν! Και ας αφήσουν τους Ολλαναδούς, τους Δανούς και τους Γάλλους να κλείνονται σπίτια τους από τις 8 το απόγευμα.
Όσον αφορά τη συνέντευξη του Νότη Σφακιανάκη...
Πρόκειται για ένα μεγάλο "κατόρθωμα", καθώς ως γνωστόν, δε δίνει πολλές συνεντεύξεις, όχι μόνο σε έντυπα/ηλεκτρονικά μέσα αλλά και στην τηλεόραση. Δλδ, δημοσιογραφικά αν το δει κανείς, είναι ένα σημαντικό στοίχημα που κερδίθηκε, σωστά;
Κατά δεύτερον... δεν κατάλαβα, δεν πρέπει να μιλάει; Γιατί; Επειδή είναι τραγουδιστής; Ίσα ίσα, είναι ίσως ο μόνος που μιλάει για Αρχαία Ελλάδα, Ελληνικό Πολιτισμό, θέματα Μεταφυσικής και Φιλοσοφίας, για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, την Παγκοσμιοποίηση, κ.τ.λ. Φαντάζομαι, όλοι μας εδώ μέσα, γι αυτό συμμετέχουμε στο forum του μεταφυσικού: γιατί μας αρέσει να συζητάμε για τα παραπάνω θέματα! Που, ναι, τυχαίνει και ασχολείται με αυτά και ο Σφακιανάκης.
Τρίτον... το ότι είναι ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο στους Έλληνες και στη life style ζωή, κάνει τη συνέντευξη ακόμα πιο σπουδαία σημαντική, δίνοντας αν θέλετε ένα στίγμα προς τους υπολοίπους του χώρου για το ποιός είναι. Και, βασικά, αυτός είναι, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.
ο ίδιος την είχε προβλέψει χρόνια πριν και μάλιστα όταν έβλεπε τον κόσμο να διασκεδάζει στα τραπέζια, αναρωτιόταν μέσα στο μυαλό του.. "τι κάνετε ρε?" "έρχεται κρίση" κλπ... ο ίδιος όμως μάζευε το χρήμα. Θεωρεί δηλαδή ο ίδιος τον εαυτό του ως έξυπνο ή/και πονηρό (εφόσον έχει αυτογνωσία) την ώρα που οι άλλοι κοιμόνταν τον ύπνο του δικαίου? Πολύ καλός ερμηνευτής δεν λέω.. για λαικά βεβαια και μόνο.
Τι να έκανε δλδ; Να σταματούσε την δουλειά του, να μην εργαζόταν, επειδή ήξερε ότι θα ερχόταν κρίση;
Ή, μήπως, να έλεγε στους πελάτες "μην έρχεστε να με δείτε, κάντε αποταμίευση, θα έρθουν δύσκολοι καιροί" ;
Άλλα και άλλα "φρούρα" υπάρχουν εκεί έξω, ο Σφακιανάκης μας πείραξε τώρα...;
Νταξή δεν είναι ο Σφακιανάκης που μας πείραξε.. αλλα για παράδειγμα και η Βανδή τραγούδησε ποιοτικό τραγούδι πριν βγει στην πιστα..
Φυσικά αυτή δε μιλάει για ούφο.. οποτε τι είναι αυτό που μας προκαλεί το ενδιαφέρον για την μεταφυσική άποψη του κάθε ενός στη show biz; Ο κάθε ένας στον τομέα του νομίζω..
Είναι σαν να ρωτάμε τον Steven Hawking την άποψη του για την πορεία του ελληνικού λαϊκού.. τραγουδιού.. μπορεί να ακούει αλλα δεν είναι τραγουδοποιός ο άνθρωπος.
Fox_Mulder
09-12-10, 18:40
Νομίζω ότι ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει την ακριβή έννοια της εμπορικότητας. Νομίζετε ότι οι καλλιτέχνες που τραγουδούν σκυλάδικα ή οι στιχουργοί που τα γράφουν, είναι άτομα χαμηλού επιπέδου που δεν έχουν ιδέα απο μουσική;
Αντιθέτως, η πλειοψηφία τους ξέρει πολύ καλά τι λαλακίες τραγουδάει ή γράφει, αλλά το κάνουν γιατί απλά ΑΥΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ! Απόδειξη το ότι οι περισσότεροι από αυτούς ακούνε μόνο ξένη μουσική και κυρίως ροκ, π.χ Φοίβος που έχει γράψει ΤΙΣ σαβούρες. Ναί, ο "σκυλάς" Φοίβος ήταν στη συναυλία των Metallica στη Μαλακάσα το 2007, μόνο που προφανώς τα κανάλια δε το ανέφεταν για να μη χαλάσει το ιματζ του.
Όσον αφορά το Νότη, μαλλον απέχει πολύ από τη κουλτούρα του σκυλάδικου. Και δεν κατέστρεψε αυτός ή ο Φοίβος την ελληνική μουσική, την κατέστρεψαν αυτοί που συνέχιζαν να ενισχύουν τους προβαλλόμενους καλλιτέχνες με αγορές δίσκων, συναυλίες κτλ ακόμα και όταν έβγαζαν σαβούρες μόνο και μόνο επειδή τους έπαιζε το MAD και ήταν στη μόδα. Ποιός φταίει που ο Δάντης έγινε πιο γνωστός με το Maya Maya από ότι με το "Παλιό μου Παλτό"; Το κατεστημένο ή εμείς που σα τα ζώα αγοράζουμε ότι μας πασάρουν;
Τελοσπάντων, ο Νότης μπορεί να είναι ψώνιο για πολλούς, κιτς για άλλους, μυστήριος, ιδιότροπος, αλλά πάνω από όλα έχει φωνάρα και έχει κομμάτια που έμειναν και θα μείνουν. Πόσοι από τους άλλους "καλλιτέχνες" μπορούν να περηφανευθούν το ίδιο;
xontro_mpizeli
09-12-10, 20:16
επειδή αναφέρθηκε η ελληνική μουσική και ειδικά το λαϊκό ρεπερτόριο...
Δεν κατάλαβα, γιατί ορισμένοι το σνομπάρουν; Μουσική είναι και αυτό και ορισμένοι μάλιστα την απολαμβάνουν και την γουστάρουν πολύ.
Άλλοι την ξένη, άλλοι την ροκ, άλλοι την κλασσική και άλλοι τα παραδοσιακά. Γιατί λοιπόν πρέπει να μιλάμε για "κακή" ελληνική μουσική; Είναι απλά ένα είδος, όπως όλα τα άλλα.
Και στην τελική, είναι άδικο και δεν μππορεί κάποιος να την σνομπάρει έτσι απλά επειδή δεν του αρέσει. Απλά αλλάζεις σταθμό, δεν πας στα μπουζούκια, αγοράζεις τη μουσική που γουστάρεις και όλα καλά! :)
Αυτά και πολλά άλλα μπορώ να αναφέρω για μερικά πράγματα που αναφέρθηκαν παραπάνω. Πάνω από όλα σεβασμός στα ακούσματα των άλλων, δε χάλασε και ο κόσμος δλδ :)
shadowplayed
09-12-10, 22:47
@ xodro_mpizeli Έχεις αναλάβει δικηγόρος του Νοtis?
Γιατί τόσο μεγάλη αγωνία υπεράσπισης?
Δεν το έχω καταλάβει σε κανένα φόρουμ αυτό.
Λέει κάποιος τα σκατά μου βρωμάνε κ πέφτουν όλοι πάνω του να τον πείσουν ότι μυρίζουν ωραία:D
Όλοι ξέρουμε τι τραγούδια έχει πει,ότι τραγούδαγε στα σκυλάδικα κ μαζί με επιχειρηματίες "δούλευαν" τον λαλάκα νεοέλληνα κ του "έκλεβαν" τα λεφτά(για κάποιους,μαγκιά του).
Επίσης δεν είπε κανείς ότι από τη μια υπάρχουν τα σκυλάδικα και από την άλλη ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός.Θες να σου θυμίσω ότι κάποτε είχαμε κ έναν Χατζιδάκη?
Δεν το είχα φανταστεί είναι η αλήθεια ,ότι μια συνέντευξη με τον Νotis λέγεται δημοσιογραφικός άθλος.Για σένα ίσως,για μένα με την καμία όμως!!:eek:
Λες τι σημασία έχει τι μουσική ακούει ο μέσος νεοέλληνας?!
Για μένα έχει πολύ μεγάλη κ δείχνει σε τι νοητικό επίπεδο βρίσκεται,το γούστο,την παιδεία,τον χαρακτήρα,τη νοοτροπία κ πολλά ακόμα...
Είμαστε τριτοκοσμική χώρα γιατί καταρχάς δεν έχουμε καμιά κουλτούρα κ κατά δεύτερον ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα το κλέψιμο από κάθε είδους "μάγκα"!
Το ότι θα μιλήσει κανείς για θέματα μεταφυσικής όπως λες,από μόνο του δεν μου λέει τίποτα.Μετράει το τι λέει,ποιος το λέει,γιατί το λέει κλπ
Ξαναδιάβασα κάποια τμήματα της συνέντευξης(γιατί είμαι γνωστός μαζόχας) κ παίρνω πίσω αυτό που είπα ότι λέει κάποια σωστά πράγματα!
Πραγματικά καις πολλά εγκεφαλικά κύτταρα διαβάζοντάς τη!
Είναι σαν να βάλεις ένα μικρό παιδί να σου εξηγήσει ανώτατα μαθηματικά ή φιλοσοφία,όσο καλές προθέσεις κ να έχει θα σου πει λαλακίες.
beetlejuice
09-12-10, 23:50
Διαβάζω όλες τις απαντήσεις... Τελικά μόνο ο Berne Rico έκανε κάποια στιγμή μια ουσιαστική κριτική σε κάποια από τα σημεία της συνέντευξης. Το τι γίνεται με τη μουσική σκηνή στη χώρα μας δεν αφορά ούτε τη συνέντευξη αλλά ούτε και το φόρουμ.
στην (τρομερή) ερώτηση του τι πρέπει να γίνει με τα χρυσόβουλα, δίνεται η εξίσου τρομερή απάντηση, να τους τα πάρουμε... το ποιός να τα πάρει, πότε και πως, φυσικά δεν αναφέρεται.
Ενώ οι προαναγγελίες των πολιτικών μας με τους αριθμούς, τα ποσοστά και τις βαρύγδουπες εκφράσεις που αφορούν το διαχωρισμό κράτους εκκλησίας και τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας είχαν κάποιο αποτέλεσμα...
Αυτό το "να τους τα πάρουμε" του Νότη κρύβει πολύ μεγαλύτερη ουσία από όλες τις "σοβαροφανεις" υποσχέσεις των πολιτικών. Σε πολιτικά και κοινωνικά ταραγμένες περιόδους (καλή ώρα όπως σήμερα), η ιστορία έχει αποδείξει ότι η δήμευση περιουσιών από την εκκλησία ή τους "φεουδάρχες" με πρωτοβουλία του λαού δεν αποτελεί ανέκδοτο...
Να θυμηθούμε τη Γαλλική Επανάσταση; Ή τους αντιεκκλησιαστικούς αγώνες στη Λατινική Αμερική μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 30'; Νομίζω λοιπόν ότι κατά μια έννοια αρκετές από τις φράσεις και τις σκέψεις του Νότη εκφράζουν αυτόν τον συσσωρευμένο θυμό, αυτή την αγανάκτηση του λαού που δεν είναι ανάγκη να χαρακτηρίζεται από "βαθιά σκέψη" και "απλησίαστα νοήματα"...
Bernie Rico Jr
10-12-10, 10:16
Να διευκρινίσω καταρχήν πως, η παρόμοιου επιπέδου "ανισόπεδου κόμβου" συνέντευξη, έχει να κάνει κυρίως με τις απαντήσεις του Νότη (σύμφωνα πάντα με τη γνώμη μου) και όχι με τις ερωτήσεις του εκάστοτε δημοσιαγράφου κλπ . Ξεπερνώντας αυτό λοιπόν, θα ήθελα να συμφωνήσω με τα λεγόμενα του σκαθαροζούμη. Ναι, "να τους τα πάρουμε", θέλω να πιστεύω πως η πλειοψηφία του κόσμου πλεόν συμπορεύεται με αυτή την άποψη και όντως κρύβει μεγαλύτερη ουσία από τα παχυά λόγια των πολιτικών. Αυτό που θέλω να επισημάνω όμως είναι ότι ενώ αρχίζει καλά στην κάθε σχεδόν απάντησή του, στην πορεία αναλώνεται σε μια ακατάσχετη πολυλογία χωρίς τελικά να απαντάει ουσιαστικά. Και οι καιροί πλέον προστάζουν, από ανθρώπους με μεγάλη απήχηση, να μην μένουν σε απλές διαπιστώσεις αλλά να προχωράνε και λίγο πιο πέρα.
Απαντώντας τώρα στο χοντρό μπιζέλι, θα ήθελα να πω πως, αυτό που θα μπορούσε να κάνει, θα ήταν να απαιτούσε ως φίρμα (χμμ...) μικρότερες χρεώσεις στα τραπέζια συμφωνώντας ταυτόχρονα σε μικρότερο μισθό. Διαφορετικά, είναι σύνεργος σε μια απαράδεκτη κατάσταση την οποία καταδικάζει από πάνω ως επαναστάτης του γλυκού νερού, (κάνοντας κάθε νόημοντα άνθρωπο να γελά και να κλαίει...). Για να μην αναφέρω τα άνευ άδειας μαγαζιά που κατά καιρούς τραγουδάνε οι διάφορες φίρμες, στα οποία στριμώχνουν χιλιάδες κόσμου παίζοντας κορώνα γράμματα τη ζωή τους σε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλου έκτακτου συμβάντος. Οπότε, ναι, συνηδειτοποιείς πως μέσα στα άλλα, μας φταίει και ο σφακιανάκης. Αλήθεια, θυμάσαι την απίστευτη ατάκα-δικαιολογία μπροστά σε κοινό από θεσσαλονικείς?? ...η ώρα μπουλγαρι είναι... Οπότε, είτε τους προσέβαλε ως βούλγαρους, είτε αναφέρθηκε στη μάρκα του ρολογιού του (sic ή sick, διαλέχτε) όπως είπε, καλύτερα είναι να τραγουδάει περισσότερο και να μιλάει λιγότερο.
ΥΓ.
Ο Φοίβος έχει εμφανιστεί και πιο παλιά με μπλουζάκι metal μπαντας. Είναι γνωστό ότι ακούει thrash σας τρελός.
Ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
Είχα την αίσθηση, από παλαιότερες συνεντεύξεις, πως ο συγκεκριμένος είναι δωδεκαθεϊστής, αλλά προφανώς έκανα λάθος. Δεν έχω υπόψη μου άλλους από τον συγκεκριμένο χώρο που να ασχολούνται με αυτά που ασχολούμαστε στο παρόν forum, οπότε, κάθε ανάλογη συνέντευξη είναι, όπως προείπα, ενδιαφέρουσα.
Θα διαφωνήσω με τα σχόλια του φίλου Bernie Rico Jr "Σχεδόν κάθε απάντηση που δίνει είναι άσχετη με τη ερώτηση" και "Ιδιαίτερα χαμηλού επιπέδου οι απαντήσεις".
Π.χ. :
Μιας και αναφερθήκαμε προηγουμένως σε ζητήματα σχετικά με τον Ελληνισμό, θα ήθελα να ακούσω την άποψή σου για τη θεωρία της λεγόμενης «Ομάδας Έψιλον» και των Ελλήνων που υποτίθεται μάχονται για τα συμφέροντα της χώρας…
Είναι σαν το παραμύθι του θεού και αυτό.
Τι και πως θα έπρεπε να απαντήσει;
Εκεί που με μπέρδεψε είναι στα περί δημοτικών εκλογών.
Από τη μία λέει :
Εάν η αποχή των πολιτών είναι συνειδητή είναι ευχής έργον. Γιατί κάποια στιγμή, μέσω της αποχής, τιμωρούν αυτούς τους οποίους δεν θα έπρεπε να έχουν ως ηγέτες τους. Βέβαια ίσως να μην ήταν η κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο.
κι απ' την άλλη :
Σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες απείχαν- ενώ δεν θα έπρεπε- διότι τελικά επρόκειτο και πάλι για κομματικές εκλογές.
Οκ, με τα κομματικά αλλά τελικά αποχή ή να φτιάξουμε τη γειτονιά μας; Άλλη συζήτηση, οπότε δεν επεκτείνομαι.
Εν κατακλείδι, δεν βρίσκω άσχετες ή δήθεν τις απαντήσεις, απλώς κάποιοι ίσως "πειράχτηκαν" από το γεγονός πως ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης δεν ανήκει στους "έντεχνους".
Ας μην βάζουμε ταμπέλες. Με το χώρο που μας ενδιαφέρει μπορεί να ασχοληθεί ο οποιοσδήποτε, αρκεί να έχει ανοικτό μυαλό και κριτική σκέψη. Το τι δουλειά κάνει ο καθένας δεν μπορεί να παίζει ρόλο, όπως και το αν έχει ή δεν έχει κάνει πράγματα, αφού αυτό δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε 100%.
Ξαναδιάβασα κάποια τμήματα της συνέντευξης(γιατί είμαι γνωστός μαζόχας) κ παίρνω πίσω αυτό που είπα ότι λέει κάποια σωστά πράγματα!
Πραγματικά καις πολλά εγκεφαλικά κύτταρα διαβάζοντάς τη!
Είναι σαν να βάλεις ένα μικρό παιδί να σου εξηγήσει ανώτατα μαθηματικά ή φιλοσοφία,όσο καλές προθέσεις κ να έχει θα σου πει λαλακίες.
Αναμένω την εξέλιξή σου στο παρόν forum με ιδιαίτερη προσμονή. 4 μηνύματα προς το παρόν και χρησιμοποιείς ειρωνία ενώ τις απλές κατανοητές απαντήσεις σε μια συνέντευξη, τις θεωρείς μαλακίες ενός μικρού παιδιού.
Εν αναμονή των βαθυστόχαστων, επιστημονικών και περίπλοκων απαντήσεων (όχι προς εμένα, προς τα topics).
Bernie Rico Jr
10-12-10, 13:46
Μα ακόμη και αυτό που λέει... περί παραμυθιού του θεού.. είναι κάπως απλοικό. Έχει σχέση το πως ψάχνει ο καθένας μας τον Θεό και το πως ψάχνει ...την ομάδα ε? Πως λοιπόν είναι το ίδιο παραμύθι? Επίσης, ακάλυπτο με αφήνει και η απάντηση περι παρεμβατικότητας. Σε κάθε περίπτωση, η άποψη μου έχει να κάνει (αν προσέξεις) με τις περισσότερες απαντήσεις που δίνει και όχι με όλες, χώρια ότι αναφέρομαι και σε άλλες συνεντεύξεις για διάφορα κοινωνικά και μη, θέματα, που έχει δώσει. Επίσης, προσωπικά δεν "κολλάω" με το τι τραγουδάει καθώς η ποιότητα δεν εντοπίζεται μόνο στο "έντεχνο", μίλησα και πριν σχετικά. Εν ολίγοις, πολύ κακό για το τίποτα..
Μα ακόμη και αυτό που λέει... περί παραμυθιού του θεού.. είναι κάπως απλοικό. Έχει σχέση το πως ψάχνει ο καθένας μας τον Θεό και το πως ψάχνει ...την ομάδα ε? Πως λοιπόν είναι το ίδιο παραμύθι? Επίσης, ακάλυπτο με αφήνει και η απάντηση περι παρεμβατικότητας. Σε κάθε περίπτωση, η άποψη μου έχει να κάνει (αν προσέξεις) με τις περισσότερες απαντήσεις που δίνει και όχι με όλες, χώρια ότι αναφέρομαι και σε άλλες συνεντεύξεις για διάφορα κοινωνικά και μη, θέματα, που έχει δώσει. Επίσης, προσωπικά δεν "κολλάω" με το τι τραγουδάει καθώς η ποιότητα δεν εντοπίζεται μόνο στο "έντεχνο", μίλησα και πριν σχετικά. Εν ολίγοις, πολύ κακό για το τίποτα..
Έχω την αίσθηση πως η απάντηση που δίνει σχετίζεται με τις προηγούμενες ερωταπαντήσεις περί χριστιανισμού, ιερατείου κλπ.
Δεν βλέπω κάτι σχετικό με αυτό που λες. Μάλλον εννοεί τον δημιουργό θεό του χριστιανισμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Δεν θυμάμαι άλλες συνεντεύξεις του, οπότε δεν έχω σφαιρική άποψη όπως η δική σου.
shadowplayed
10-12-10, 16:12
Το τι γίνεται με τη μουσική σκηνή στη χώρα μας δεν αφορά ούτε τη συνέντευξη αλλά ούτε και το φόρουμ.
Είσαι σίγουρος γι' αυτό που λες?
Για ξανασκέψου λίγο τι έγραψες?
Fox_Mulder
10-12-10, 16:19
Δεν το είχα φανταστεί είναι η αλήθεια ,ότι μια συνέντευξη με τον Νotis λέγεται δημοσιογραφικός άθλος.Για σένα ίσως,για μένα με την καμία όμως!!
Δημοσιογραφία είναι το κυνήγι της είδησης. Και τι λέει το παλιό ρητό;
"Είδηση δεν είναι όταν ένας σκύλος δαγκώσει έναν άνθρωπο , αλλά όταν ένας άνθρωπος δαγκώσει ένα σκύλο"
Έτσι λοιπόν, μια συνέντευξη του Νότη που θα μιλάει για το νέο του δίσκου, τις εμφανίσεις του στην πίστα και τις προγραμματισμένες συναυλίες του δεν είναι δημοσιογραφική συνέντευξη αλλά επιπέδου Star Channel.
Αντιθέτως, μια συνέντευξη του Νότη με αναφορες στο μεταφυσικό, την ελληνική θρησκεία και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό δεν είναι απλά δημοσιογραφικός άθλος, είναι ίσως κάτι παραπάνω.
Να είσαι σίγουρος ότι αν η εν λόγω συνέντευξη παιζόταν σε mainstream κανάλι ή τυπωνόταν σε κουτσομπολίστικο έντυπο, τώρα μέχρι και ο αρχιεπίσκοπος θα είχε κάνει δήλωση.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.