Επιστροφή στο Forum : Δεν ξερω ακριβως τι ειναι
eirinakinexus
16-02-11, 17:51
καλησπερα σας ειμαι καινουρια στο φορουμ και θελω την βοηθεια σας αν ξερετε.
σημερα το πρωι εγινε κατι αλλα ακομα δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι και φοβαιμαι, λοιπον πρωι εκει που κοιμομουν ακουσα εναν θορυβο ο οποιος ηταν κατι σαν γλυψιμο σκυλο αλλα το ακουσα μεσα απο την κουνια του ανηψιου μου ( ο ανηψιος μου δεν ηταν μεσα κοιμοταν με τους γονεις του) μετα απο αυτο ακουγα συνεχεια το ονομα μου χωρις να δωσω σημασια βεβαια, επειδη ομως δεν εδινα σημασια αυτο το ελεγε πιο πολλες φορες, ελεγε συνεχεια ειρηνη ειρηνη ειρηνη και στο τελος ακουσα μονο ειρηνη μου. συνεχισα να μην δινω σημασια μεχρι που λεω να κλεισω τα ματια μου να κοιμηθω, με το που κλεινω τα ματια μου ερχεται κατι ενιωσα λες και μπηκε καποιος μεσα μου μουδιασα ολοκληρη και νομιζα οτι παραμορφωνεται το προσωπο μου δεν μπορουσα να κουνηθω καθολου ηθελα να φωναξω αλλα δεν μπορουσα, αυτο κρατησε τουλαχιστον για ενα λεπτο και οταν περασε και πηγα να σηκωθω δεν μπορουσα να περπατησω καλα. δεν ξερω τι ειναι και εχω τρομαξει παρα πολυ σας παρακαλω αν μπορειται να με βοηθησετε να με βοηθησετε αν ξερετε κατι. ααα και κατι ακομα η μητερα μου δεν ζει πεθανε οταν εγω ημουν 10 χρονων,,, α θελω να προσθεσω και κατι ακομα εδω και 1 χρονο περιπου νιωθω συνεχεια οτι καποιος ειναι διπλα μου δεν το νιωθω μονο οταν ειμαι μονη μου αλλα και οταν εχω παρεα.θα περιμενω να μου απαντησετε . ευχαριστω που με ακουσατε
Γεια σου Ειρήνη, καλωσήρθες στο forum.
Αυτό που βίωσες απ' ότι γράφεις είναι πιθανότατα υπνοπαράλυση και παραισθήσεις που τη συνοδεύουν. Το μόνο που με προβλημάτισε είναι ότι άκουγες αυτό το "κάτι" να φωνάζει το όνομά σου και είχες ανοιχτά τα μάτια. Ωστόσο πιστεύω ότι μπορεί να ήταν ακόμη και όνειρο και όταν έκλεισες τα μάτια σου ουσιαστικά τότε ήταν που ξύπνησες και ήσουν παράλυτη λόγω της υπνοπαράλυσης. Είναι φυσιολογικό και δε χρειάζεται να ανησυχείς. Περισσότερα για την υπνοπαράλυση μπορείς να διαβάσεις εδώ (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7_% CF%8D%CF%80%CE%BD%CE%BF%CF%85).
Γιατι τα βαφτιζουμε ολα υπνοπαραλυση ?
Και εγω ειμαι λατρης του παραφυσικου και προσπαθω να βρω το παραφυσικο σε καθετι αλλα επισης προσπαθω να τα κοιταω και με "κριτικο" ματι.
Αλλα σε αυτον τον τομεα που εχουμε πολυ λιγες γνωσεις γιατι προσπαθουμε να βρουμε παντα μια λογικη εξηγηση ?(λογικη με τις δικες μας γνωσεις και εμπειριες παντα).
Διαβασα για την υπνοπαραλυση , πουθενα δεν ειδα να λεει οτι περιλαμβανει την αισθηση οτι ΚΑΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.
Πραγμα που μου εχει συμβει εμενα 2-3 φορες μονο τον τελευταιο μηνα.Να νοιωθω κατι να μπαινει στο στηθος μου (λιγο πιο χαμηλα βασικα) και οταν προσπαθω να ξυπνησω (συνηθως ειμαι στο γλαρωμα οταν το νοιωθω αυτο) να το νοιωθω να ΒΓΑΙΝΕΙ απο το στηθος μου!
Ειναι της υπνοπαραλυσης και αυτο?Παραισθησεις μαλλον :) οι ιδιες καθε φορα :)
Διαβασα το εξης...
"Το φαινόμενο ωστόσο δεν είναι συχνό και σε όσους παρατηρείται, η πλειοψηφία βιώνει αυτή την κατάσταση το πολύ μια ή δυο φορές στη ζωή τους."
Δεν ξερω για την φιλη μας την Ειρηνη εμενα οπως ειπα παραπανω 2-3 φορες μονο αυτον τον μηνα....
Δεν θελω να κανω "πειρατεια" στο θεμα της φιλης μας , εχω αναφερθει στο αντιστοιχο σκηνικο σε αλλο "θεμα".
Μπορει να ειναι υπνοπαραλυση , μπορει και οχι .Το γεγονος οτι ακουγες το ονομα σου , η αισθηση οτι κατι μπαινει "μεσα σου" κλπ εμενα προσωπικα οσο μπορω να εχω γνωμη σε ενα τετοιο θολο "χωρο" που συζηταμε δεν μου κανει για υπνοπαραλυση
eirinakinexus
17-02-11, 01:21
λοιπον σας ευχαριστω που μου απαντησατε. θελω να σας πω οτι δεν νομιζω να ειναι υπνοπαραλυση ειχα ξυπνησει για τα καλα. ειμαι σιγουρη οτι δεν ηταν ονειρο γιατι ειχα ξυπνησει απο τον θορυβο πο προερχοταν απο την κουνια του μικρου. τωρα να φανταστειται φοβαμαι παρα πολυ ηταν κανονικος τρομος και να φανταστειτε δεν ειμαι ατομο που φοβαται με το παραμικρο αλλα με αυτο φοβηθηκα. διαβασα στο φορουμ αυτα που ειχαν γραψει για την μορα, παιζει να ειναι κατι τετοιο? αλλα δεν ειδα καμια σκια. δηλαδη μακαρι να ηταν ονειρο αλλα δεν ειναι, και εμενα με προβληματιζει που ακουγα το ονομα μου. το αλλα που νιωθω συνεχεια μια παρουσια μου διπλα τι μπορει να ειναι?
λοιπον σας ευχαριστω που μου απαντησατε. θελω να σας πω οτι δεν νομιζω να ειναι υπνοπαραλυση ειχα ξυπνησει για τα καλα. ειμαι σιγουρη οτι δεν ηταν ονειρο γιατι ειχα ξυπνησει απο τον θορυβο πο προερχοταν απο την κουνια του μικρου. τωρα να φανταστειται φοβαμαι παρα πολυ ηταν κανονικος τρομος και να φανταστειτε δεν ειμαι ατομο που φοβαται με το παραμικρο αλλα με αυτο φοβηθηκα. διαβασα στο φορουμ αυτα που ειχαν γραψει για την μορα, παιζει να ειναι κατι τετοιο? αλλα δεν ειδα καμια σκια. δηλαδη μακαρι να ηταν ονειρο αλλα δεν ειναι, και εμενα με προβληματιζει που ακουγα το ονομα μου. το αλλα που νιωθω συνεχεια μια παρουσια μου διπλα τι μπορει να ειναι?
Αγαπητη φιλη να σου πω οτι ειναι αυτο ή το αλλο...υποθεσεις κανουμε...
Απο οτι εχω καταλαβει η Μορα , εφοσον αποδεκτουμε για το καλο της συζητησης . οτι υφισταται , ειναι μια συγκεκριμενη παρουσια απο οτι εχω καταλαβει.
Αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν αλλες "παρουσιες" που συμπεριφερονται οπως η Μορα.
Και εγω δεν εχω δει καμμια σκια αλλα αυτο που κατι "μπαινει στο σωμα μου" και μετα το νοιωθω να "βγαινει" τον τελευταιο καιρο μου τυχαινει καθε τρεις και λιγο.Και δεν ειναι με τιποτα παραισθησεις..μπορει να ειμαι στο γλαρωμα αλλα ξερω τι νοιωθω.
Και πολλες φορες συνδυαζεται με αισθημα απολυτου τρομου.Και φυσικα ξυπναω ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ειτε προερχομαι απο γλαρωμα ειτε απο υπνο για να "φυγει".
Οσο για το γεγονος οτι ακουγες το ονομα σου...δεν ξερω τι να υποθεσω...καποια παρουσια που σε γνωριζε ισως?
Λεγεται οτι υπαρχουν "παρουσιες" που μας ακολοθουν ή να το θεσω αλλιως βρισκονται κοντα μας ειτε επιβλαβεις ειτε βοηθητικες.
Στην δευτερη κατηγορια ανηκουν ατομα που ηταν αγαπητα σε μας και πλεον δεν βρισκονται στην ζωη.
Καποτε καποιος "προσπαθησε" να δει την αυρα μου.Αν τα καταφερε δεν μπορω να ξερω .Αλλα ειδε μια μαυρη σκια να βρισκεται κοντα μου και να προσπαθει να μου "περασει στεγνο λεπιδι" στα πα-ι-δια.
Το ολο θεαμα ηταν ακρως τρομαχτικο για αυτον που προσπαθουσε να δει την αυρα μου και τελειωσε το εγχειρημα αδοξα.
Οποτε αγαπητη Ειρηνη αν ακουσω καμμια φωνη να φωναζει το ονομα μου...εχω μπλεξει ασχημα :)
Είμαστε στη διαδικτυακή πύλη του Μεταφυσικού και πρέπει ν' αντιμετωπίζουμε τέτοιους είδους "φαινόμενα", επιφυλακτικά μεν, με ανοιχτό μυαλό δε. Υπάρχουν πράγματα που ίσως να μην μπορούν να εξηγηθούν και να κατανοηθούν με την επιστημονική γνώση του σήμερα.
Έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις: Η Ειρήνη αναφέρει στην περιγραφή της ότι άκουσε τον πρώτο θόρυβο την ώρα που κοιμόταν το πρωί. Επίσης, αναφέρει ότι "δεν έδινε σημασία" όταν άκουγε να φωνάζουν το όνομά της και έκλεινε τα μάτια της για να κοιμηθεί... Νομίζω ότι απ' αυτά και μόνο προκύπτει ότι ίσως να κοιμόταν ή τουλάχιστον ότι ήταν σε μια ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ "ύπνου-ξύπνιου". Άρα θα μπορούσε να είναι ένα όνειρο, που το βίωσε έντονα σαν κάτι αληθινό και την επηρέασε. Αν βέβαια, το φαινόμενο επαναληφθεί άλλες ώρες της ημέρας, τότε μάλλον πρόκειται για έναν μεταφυσικό επισκέπτη...
ΙΑΝΕΙΡΑ συμφωνώ μαζί σου.
Γιατι τα βαφτιζουμε ολα υπνοπαραλυση ?
Και εγω ειμαι λατρης του παραφυσικου και προσπαθω να βρω το παραφυσικο σε καθετι αλλα επισης προσπαθω να τα κοιταω και με "κριτικο" ματι.
Αλλα σε αυτον τον τομεα που εχουμε πολυ λιγες γνωσεις γιατι προσπαθουμε να βρουμε παντα μια λογικη εξηγηση ?(λογικη με τις δικες μας γνωσεις και εμπειριες παντα).
Διαβασα για την υπνοπαραλυση , πουθενα δεν ειδα να λεει οτι περιλαμβανει την αισθηση οτι ΚΑΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.
Πραγμα που μου εχει συμβει εμενα 2-3 φορες μονο τον τελευταιο μηνα.Να νοιωθω κατι να μπαινει στο στηθος μου (λιγο πιο χαμηλα βασικα) και οταν προσπαθω να ξυπνησω (συνηθως ειμαι στο γλαρωμα οταν το νοιωθω αυτο) να το νοιωθω να ΒΓΑΙΝΕΙ απο το στηθος μου!
Ειναι της υπνοπαραλυσης και αυτο?Παραισθησεις μαλλον :) οι ιδιες καθε φορα :)
Διαβασα το εξης...
"Το φαινόμενο ωστόσο δεν είναι συχνό και σε όσους παρατηρείται, η πλειοψηφία βιώνει αυτή την κατάσταση το πολύ μια ή δυο φορές στη ζωή τους."
Δεν ξερω για την φιλη μας την Ειρηνη εμενα οπως ειπα παραπανω 2-3 φορες μονο αυτον τον μηνα....
Δεν θελω να κανω "πειρατεια" στο θεμα της φιλης μας , εχω αναφερθει στο αντιστοιχο σκηνικο σε αλλο "θεμα".
Μπορει να ειναι υπνοπαραλυση , μπορει και οχι .Το γεγονος οτι ακουγες το ονομα σου , η αισθηση οτι κατι μπαινει "μεσα σου" κλπ εμενα προσωπικα οσο μπορω να εχω γνωμη σε ενα τετοιο θολο "χωρο" που συζηταμε δεν μου κανει για υπνοπαραλυση
Το ότι αναφέρομαι στην υπνοπαράλυση και τα όνειρα δεν είναι τυχαίο. Όταν ο άνθρωπος βρίσκεται στη φάση ύπνος-ξύπνιος, μπορεί να νιώθει το φυσικό του σώμα, αλλά ακόμα να δέχεται ερεθίσματα που είναι εντελώς πλαστά (ακριβώς όπως στα όνειρα). Εγώ έχω νιώσει κάτι σαν μαχαίρι να καρφώνεται ανάμεσα στα μάτια μου σε αυτή τη φάση, αλλά δε φοβήθηκα γιατί ήξερα τί είναι. Το αίσθημα φόβου προκαλείται από την άγνοια. Και μένα μου αρέσει το μεταφυσικό, αλλά αν δω νερό που βράζει δε θα το πω "πνεύμα που ψάχνει φυγή"... Αν η φίλη μας, ισχυριζόταν ότι ένιωσε κάτι τέτοιο την ώρα που περπάταγε στο πάρκο, εγώ δε θα έπαιρνα θέση, γιατί δε γνωρίζω τι μπορεί να είναι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως τα συμπτώματα είναι εμφανή. Συγνώμη αν σας χαλάω τον παραφυσικό κόσμο, αλλά κάποια πράγματα έχουν όντως λογική.
Επίσης, αγαπητή Ειρήνη, από τη στιγμή που ήσουν ξύπνια όπως λες εκείνη τη στιγμή, το γεγονός ότι άκουγες μια φωνή από την κούνια του ανιψιού σου να φωνάζει το όνομά σου, πως είναι δυνατόν να μη σε έκανε να φοβηθείς ή έστω να σηκωθείς να δεις τι είναι?
Φιλικά πάντα. :)
Είμαστε στη διαδικτυακή πύλη του Μεταφυσικού και πρέπει ν' αντιμετωπίζουμε τέτοιους είδους "φαινόμενα", επιφυλακτικά μεν, με ανοιχτό μυαλό δε. Υπάρχουν πράγματα που ίσως να μην μπορούν να εξηγηθούν και να κατανοηθούν με την επιστημονική γνώση του σήμερα.
Έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις: Η Ειρήνη αναφέρει στην περιγραφή της ότι άκουσε τον πρώτο θόρυβο την ώρα που κοιμόταν το πρωί. Επίσης, αναφέρει ότι "δεν έδινε σημασία" όταν άκουγε να φωνάζουν το όνομά της και έκλεινε τα μάτια της για να κοιμηθεί... Νομίζω ότι απ' αυτά και μόνο προκύπτει ότι ίσως να κοιμόταν ή τουλάχιστον ότι ήταν σε μια ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ "ύπνου-ξύπνιου". Άρα θα μπορούσε να είναι ένα όνειρο, που το βίωσε έντονα σαν κάτι αληθινό και την επηρέασε. Αν βέβαια, το φαινόμενο επαναληφθεί άλλες ώρες της ημέρας, τότε μάλλον πρόκειται για έναν μεταφυσικό επισκέπτη...
Δεν εχεις αδικο αλλα μην περιμενεις να σου ρθει ο "μεταφυσικος" επισκεπτης μερα μεσημερι την ωρα που τρως στο τραπεζι :)
Ολα αυτα γινονται κυριως την ωρα του υπνου...οπου καποτε ενας ειπε (μου διαφευγει το ονομα του τωρα) οτι τοτε...και κυριως στο γλαρωμα...χαλαρωνουν οι δεσμοι του φυσικου με του πνευματικου σωματος και ειμαστε πιο "δεκτικοι" σε τετοια ερεθισματα...
Αυτο βεβαια πολλες φορες μας αφηνει θολο τοπιο..οντως εγινε?το ονειρευτηκα?το φανταστηκα ?
Παιδιά η υπνοπαράλυση διαρκεί μόνο για μερικά δευτερόλεπτα. Και όχι για ένα λεπτό όπως ανέφερε η φίλη πιο πάνω.
Επίσης τα συμπτώματα της υπνοπαράλυσης είναι συγκεκριμένα και επαναλαμβάνω ότι διαρκούν το πολύ 10 δευτερόλεπτα, το πολύ μέχρι ο εγκέφαλος να επανέλθει σε κατάστησης αυτοσυνείδησης.
Δεν λέω ότι η eirinakinexus δέχτηκε ένα μεταφυσικό επισκέπτη ή κάτι τέτοιο, αλλά η υπνοπαράλυση (επειδή μου έχει τύχει) είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο και δεν μπορεί να εξηγήσει τα πάντα.
eirinakinexus
17-02-11, 18:13
Δεν ειμαι ατομο που θα σηκωθει να δει τι ειναι. Μου εχουν πει οτι οταν ακους το ονομα σου να μην δωσεις σημασια αλλα και ουτε να απαντησεις γιατι θα χασεις την μιλια σου δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αλλα δεν το διακινδυνευω. Και θελω να σας πω οτι το ξαναεπαθα την ωρα που πηγα να κοιμηθω το βραδυ αλλα κοιμομουν αρα το βραδινο ηταν υπνοπαραλυση και δεν κρατησε πολυ. Τωρα μπορω να συγκρινω το πρωινο με το βραδινο και ηταν τελειως διαφορετικο στο ενα κοιμομουν και στο αλλο ημουν ξυπνια. Δεν ξερω τι μπορει να ειναι αλλα εχω χασει τον υπνο μου. Σκεφτηκα να παω σε καποιον ειδικο εχω φοβηθει παρα πολυ.
Ολα αυτα γινονται κυριως την ωρα του υπνου...οπου καποτε ενας ειπε (μου διαφευγει το ονομα του τωρα) οτι τοτε...και κυριως στο γλαρωμα...χαλαρωνουν οι δεσμοι του φυσικου με του πνευματικου σωματος και ειμαστε πιο "δεκτικοι" σε τετοια ερεθισματα...
Αυτό που λες μοιάζει με το σκεπτικό των αστρικών προβολών (που ούτε αυτό ξέρω αν ισχύει γιατί ακόμα δεν το έχω βιώσει, ωστόσο το πιστεύω). Όπως και να 'χει όμως απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι κάτι τέτοιο. Δηλαδή αν σου έχουν μάθει από παιδί ότι κάτι μπορεί να μπει μέσα σου και το πιστεύεις και το φοβάσαι, τότε όντως θα αντιδράς σα να έχει συμβεί πραγματικά. Αυτό δε σημαίνει ότι ισχύει όμως. Αυτό με τη μιλιά (συγνώμη για τον τρόπο που θα ακουστεί αλλά) προσωπικά μου φάνηκε τουλάχιστον αστείο.
Τέλος πάντων δεν επιμένω άλλο, δεν έχει και σημασία άλλωστε, μιας και αυτός ο χώρος βασίζεται σε πράγματα που έχει "ακούσει" ο καθένας και όχι σε τεκμηριωμένες επιστημονικές αποδείξεις. Υπόθηκαν και οι δύο απόψεις κι ο καθένας ακολουθεί ότι πιστεύει. Ειρήνη αν πιστεύεις ότι κάποιος "ειδικός" μπορεί να σε βοηθήσει κάν' το πάντως, γιατί δε λέει να φοβάσαι να κοιμηθείς... Και δεν είναι και υγιεινό.
Φιλικά πάντα. :)
Δεν ειμαι ατομο που θα σηκωθει να δει τι ειναι. Μου εχουν πει οτι οταν ακους το ονομα σου να μην δωσεις σημασια αλλα και ουτε να απαντησεις γιατι θα χασεις την μιλια σου δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αλλα δεν το διακινδυνευω. Και θελω να σας πω οτι το ξαναεπαθα την ωρα που πηγα να κοιμηθω το βραδυ αλλα κοιμομουν αρα το βραδινο ηταν υπνοπαραλυση και δεν κρατησε πολυ. Τωρα μπορω να συγκρινω το πρωινο με το βραδινο και ηταν τελειως διαφορετικο στο ενα κοιμομουν και στο αλλο ημουν ξυπνια. Δεν ξερω τι μπορει να ειναι αλλα εχω χασει τον υπνο μου. Σκεφτηκα να παω σε καποιον ειδικο εχω φοβηθει παρα πολυ.
Δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος φοβου και ανησυχιας...ετσι πιστευω εγω δηλ.
Και γω που χα ολα αυτα τα σκηνικα που περιεγραψα σε παραπανω ποστς..ενταξει...εμπειρια ηταν...και περναει.
Ενταξει οταν συμβαινουν με πιανει μια ανησυχια σε φαση..και αν ξαναπεσω για υπνο τι θα συμβει κλπ...αλλα ενταξει δεν θα τρελαθουμε κιολας.
Την τελευταια φορα που μου συνεβη και ξυπνησα και ενιωθα αυτο που "εφευγε" απο το στηθος μου αρχισα τα μπινελικια..τα χα παρει ασχημα στο κρανιο.
Αστρικη προβολη η' τα προεορτια αστρικης προβολης δεν ειναι γιατι αρχιζει διαφορετικα και συνεχιζει διαφορετικα απο ο,τι περιεργραψες (εχω προσπαθησει αστρικες προβολες..καλη φαση ειναι..δεν την εχω καταφερει ακομα πληρως..αλλα δεν εχει σχεση με αυτο που περιγραφεις Ειρηνη).
Οσο για αυτο οτι θα χασεις την μιλια σου κλπ..ενταξει δεν το αποκλειουμε ουτε το επιβεβαιωνουμε..νομιζω ηταν καποια λαικη δοξασια....και θελω να πιστευω οτι ολο και καποια βαση θα εχει.
Εγω προσωπικα το εχω παρει αποφαση..αλλαζω γραμμη και περναω στην αντεπιθεση..οταν θα συμβαινει κατι θα αρχιζω τα καντηλια.Θεωρω παρουσιες οποιασδηποτε φυσης που ενεργουν με αυτον τροπο πολυ υπουλες και φουστικες και δεν θα τους περασει...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.