PDA

Επιστροφή στο Forum : Erich Von Daniken


Sky Captain
17-02-11, 00:30
Ο Erich Von Daniken (γεννήθηκε 14 Απριλίου 1935) είναι ένας Ελβετός συγγραφέας που υποστηρίζει πως το ανθρώπινο είδος καθοδηγήθηκε από εξωγήινους στην ανάπτυξη πολιτισμού και τεχνολογίας. Την θεωρία του αυτή τη στηρίζει σε ενδείξεις σε διάφορες θρησκείες του κόσμου καθώς και σε αρχαία τεχνουργήματα και σε αρχαία γεώγλυφα.
Έχει γράψει 26 συνολικά βιβλία με παρόμοια θεματολογία και κατά πολλούς αποτέλεσαν την κύρια πηγή για τη δημιουργία της γνωστής σειράς "X-Files".
Το πρώτο βιβλίο του ήταν "Τα άρματα των Θεών" όπου και υποστήριξε πως τα αρχαία γεώγλυφα στην έρημο Νάζκα του Περού πραγματοποιήθηκαν από εξωγήϊνους και αποτελούσαν χώρους προσγείωσης διαστημοπλοίων ή αεροσκαφών. Κατόπιν, στο βιβλίο του "Ο Χρυσός των Θεών" ανέφερε την επίσκεψή του σε μια σπηλιά στο Εκουαδόρ, όπου ανακάλυψε περίεργα αγάλματα και μεταλλικές ταμπέλες που θεωρεί πως προήρθαν από εξωγήϊνους.
Η μελέτη του στις θρησκείες του κόσμου είχε ως πόρισμα πως σε όλες τις θρησκείες υπάρχουν ζωηρότατες αναφορές στην επικοινωνία εξωγήϊνων και ανθρώπων. Ένα παράδειγμα είναι η αργοναυτική εκστρατεία. Καθώς ο Daniken θεωρεί πως το δωδεκάθεο υπήρξε και ήταν εξωγήινοι, η εξωγήϊνη θεά Αθηνά ήταν η καθοδηγήτρια της ναυπήγησης της "Αργούς" το πλοίο με το οποίο ο Ιάσονας και οι συντρόφοι του ταξίδεψαν για την Κολχίδα. Η Αθηνά θέλοντας να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Ιάσονα, τοποθέτησε στην πρύμνη του πλοίου ένα κομμάτι από την ιερή ομιλούσα βαλανιδιά των Δοδόνων. Αυτό σύμφωνα με τον Daniken ήταν ο "ασύρματος" του πλοίου όπου ο Ιάσονας λάμβανε οδηγίες.