PDA

Επιστροφή στο Forum : Ελληνικές Πυραμίδες!!!


APOLLON
02-11-05, 15:26
Θα γνωρίζετε τα πυραμιδοειδή κτίσματα που βρίσκονται στην Πελοπόννησο δυστυχώς σχεδόν κατεστραμμένα αφού δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας.Αυτό που προβληματίζει τους επιστήμονες εδώ και καιρό είναι η χρονολόγηση τους,υπάρχουν χρονολογήσεις που οδηγούν στην Προ'ι'στορική περίοδο και άλλες στην Κλασική.Δεν έχει γίνει κάποια συντονισμέμη προσπάθεια να λυθεί οριστικά αυτό το πρόβλημα.Οπως και να χει πρόκειται για μοναδικές κατασκευές στον Ελλαδικό χώρο που της καλύπτει ένα μυστήριο...


Ποιά είναι η άποψη σας;Αν κάποιος μάλιστα είχε και προσωπική επαφή με τα προαναφερόμενα κτίσματα θα ήταν ωφέλιμο να μας καταθέσει την εμπειρία του:)

xontro_mpizeli
02-11-05, 15:44
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που άνοιξες φίλε APOLLON.
Όντως είναι γνωστό ότι υπάρχουν πυραμιδοειδή κτίρια στην Πελοπόνησο αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδος όπως στην Εύβοια κ.α. Από ό,τι ξέρω τα κτίσματα αυτά είναι πολύ παλιά και άλλοι λένε ότι είναι πιο παλιά κ από τις πυραμίδες της Αιγύπτου!

Υ.Γ: Άν έχει κανείς φωτογραφίες με τις πυραμίδες αυτές καλό θα ήταν να τις παραθέσει εδώ...

Giorgos
02-11-05, 18:43
ναι φωτογραφιες να δουμε για τι πραμα μιλαμε..

Polideukis
03-11-05, 10:37
Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

βρίσκεται στο χωριό Ελληνικό της Αργολίδος. Οι διαστάσεις της είναι 14,7 x 12,58 x 8,62 x 8,61 μέτρα
Στις 9-2-1995 η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των μετρήσεων που αφορούσαν την χρονολόγηση της πυραμίδας του Ελληνικού,βασισμένη στην μέθοδο της οπτικής θερμοφωταύγειας.Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο Πυρηνικής χρονολόγησης του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και στο Εργαστήριο Αρχαιομετρίας του "ΕΚΕΦΕ-Δημόκριτος". Η χρονολόγηση κατασκευής της πυραμίδας του Ελληνικού εντοπίσθηκε στο 2720 π.χ. .Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν , οτι η πυραμίδα του Ελληνικού προηγείται κατά 100 (τουλάχιστον) έτη της πρώτης Αιγυπτιακής πυραμίδας του Ζοζέρ (2620 π.χ.) και είναι κατά 170 (τουλάχιστον)έτη αρχαιότερη της πυραμίδας του Χέοπος (2550 π.χ.) .


Ιστορικές Αναφορές.

Μολονότι τα πυραμοειδή οικοδομήματα της Αργολίδας παρουσιάζουν από την φύση τους μεγάλο ενδιαφέρον, οι βιβλιογραφικές αναφορές σε αυτά είναι πολύ περιορισμένες
Ο Παυσανίας (2ος μ.Χ. αιώνας) στην Περιήγησή του (“Κορινθιακά” 2, 25, 7) θεωρεί την Πυραμίδα του Ελληνικού ως πολυάνδριο δηλαδή ως ομαδικό τάφο κατοίκων του Άργους.
Συγκεκριμένα για την πυραμίδα του Ελληνικού αναφέρει : “ΕΡΧΟΜΕΝΟΙΣ ΔΕ ΕΞ’ ΑΡΓΟΥΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΙΑΝ ΕΣΤΙΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΕΝ ΔΕΞΙΑ ΠΥΡΑΜΙΔΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΚΑΣΜΕΝΟΝ, ΕΧΕΙ ΔΕ ΑΣΠΙΔΑΣ ΣΧΗΜΑ ΑΡΓΟΛΙΚΑΣ ΕΠΕΙΡΓΑΣΜΕΝΑΣ” και συνεχίζει : “ΕΝΤΑΥΘΑ ΠΡΟΙΤΩ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣ ΑΚΡΙΣΙΟΝ ΜΑΧΗ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΕΝ ΙΣΩ ΤΩ ΑΓΩΝΙ ΣΥΜΒΗΝΑΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙ ΚΑΙ ΑΠΑΥΤΟΥ ΔΙΑΛΛΑΓΑΣ ΥΣΤΕΡΟΝ, ΩΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΡΑΤΕΙΝ ΕΔΥΝΑΝΤΟ ΣΥΜΒΑΛΕΙΝ ΔΕ ΣΦΑΣ ΛΕΓΟΥΣΙΝ ΑΣΠΙΣΙ ΠΡΩΤΟΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΩΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ . ΤΟΙΣ ΔΕ ΠΕΣΟΥΣΙΝ ΑΦΕΚΑΤΕΡΩΝ (ΠΟΛΙΤΑΙ ΓΑΡ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΗΣΑΝ) ΕΠΟΙΗΘΗ ΜΝΗΜΑ ΕΝ ΚΟΙΝΩ”. "Δεξιά καθώς κανείς πηγαίνει από το Αργος προς την Επιδαυρία υπάρχει οικοδόμημα που μοιάζει πολύ με πυραμίδα και έχει απεικονισμένες ανάγλυφες ασπίδες του σχήματος των αργολικών ασπίδων. Αυτού είχε πολεμήσει ο Προίτος εναντίον του Ακρισίου για την βασιλεία, και λένε πως ο αγώνας έληξε ισόπαλος και γι' αυτό αργότερα συμφιλιώθηκαν, αφού ούτε ο ένας ούτε ο άλλος μπόρεσε να πετύχει αποφασιστική νίκη. Λένε πως τότε πρώτη φορά συγκρούστηκαν οπλισμένοι με ασπίδες και οι ίδιοι και το στράτευμά τους. Για όσους εκατέρωθεν έπεσαν, επειδή ήταν συμπολίτες και συγγενείς. έγινε σ' αυτό το μέρος κοινός τάφος." (Μετάφραση Νικολάου Παπαχατζή, εκδ. "Εκδοτική Αθηνών").
Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά του Παυσανία ότι η συγκεκριμένη μάχη ήταν η πρώτη που χρησιμοποιήθηκαν ασπίδες, αναφορά που δείχνει την παλαιότητα του συγκεκριμένου οικοδομήματος

Υπάρχει βέβαια και η συντηρητικότερη χρονολόγηση κατά την οποία η πυραμίδα χτίστηκε τον 4ο αι. π.Χ.

Polideukis
03-11-05, 10:41
Η ΒΡΑΧΟΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ
Οι Βραχοπυραμίδες γενικά έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο θέμα συζητήσεων για το αν είναι τεχνητά ή φυσικά κατασκευάσματα. 'Έτσι και με αυτήν του Ταϋγέτου. Υπάρχει μία μεγάλη μερίδα ερευνητών που υποστηρίζουν ότι η κορυφή προφήτης Ηλίας του Ταϋγέτου λαξεύτηκε, προκειμένου να αποκτήσει πυραμιδοειδή σχήμα , ενώ υπάρχουν και άλλοι που υποστηρίζουν ότι η πυραμίδα είναι φυσική και δεν κατασκευάστηκε από ανθρώπινο χέρι .

Όμως γεγονός είναι ότι όσοι επισκέπτονται την βραχοπυραμίδα παραξενεύονται από την απότομη αλλαγή του τοπίου στο σημείο που είναι η βάση της (στο σημείο που αρχίζει η βραχοπυραμίδα το βουνό γίνεται σχετικά λείο και ομαλό ενώ πιο πριν δεν είναι, την διαφοροποίηση του τοπίου στο σημείο που ξεχωρίζει η "πυραμίδα" από την "βάση" της),καθώς και την περίεργη σκιά της στην ανατολή και δύση του ήλιου.

(Πηγή και των δύο ήταν η ιστοσελίδα www.ancientgr.com)

Μιχάλης
04-11-05, 12:23
Εγώ, κατοικώντας στην Αργολίδα, έχω επισκεφτεί πολλές φορές την Πυραμίδα του Ελληνικού και μιας και ο φίλος Πολυδεύκης απάντησε όσον αφορά στο ιστορικό μέρος του θέματος, εγώ θα περιοριστώ να πω τα εξής.
Οι πινακίδες που οδηγούν στην πυραμίδα, έχουν την τελευταία λέξη σε εισαγωγικά - έμμεση αναφορά της υπηρεσίας ότι δεν την θεωρεί πυραμίδα.
Δίπλα από αυτήν έχει κατασκευαστεί ένα γήπεδο και μια εκκλησία, έχοντας επιφέρει αλλαγές στο τοπίο. Ίσως λόγω αυτού να έχει καταρρεύσει ένα τμήμα της, αφού οι παλιότεροι τη θυμούνται σε καλύτερη κατάσταση.
Ο χώρος, πριν ένα μήνα που πήγα τελευταία φορά έχει καθαριστεί και έχει περιφραχθεί. Μικρότερος τη θυμάμαι να βρίσκεται μέσα σε τόση βλάστηση που κυριολεκτικά πνιγόταν.
Την πυραμίδα του Λυγουριού, που επίσης βρίσκεται κοντά μου σχετικά, δεν έχει τύχει να τη δω, αλλά άκουσα ότι είναι αρχαιότερη από του Ελληνικού.

Αναστάσιος
04-11-05, 19:10
Ας σταματήσει πια αυτό το παραμύθι περί δήθεν 4ου αιώνα.Το θέμα έχει οριστικά λυθεί εδώ και μια δεκαετία.Εκτός και αν η ακαδημία αθηνών, ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και το πανεπιστήμιο του εβιμβούργου κάνουν όλοι λάθος....εσείς τι πιστεύετε;

Επιπλέον, δεν θέλει και ιδιαίτερες γνώσεις αρχαιολογίας για να καταλάβει κανείς πως εδώ έχουμε να κάνουμε με μεγαλιθικά μνημεία, σαν αυτά που συναντώνται σε όλη ευρώπη κατά την περίοδο 3500πχ-2000πχ.Αυτή την ιστορία περί 4ου αιώνα, απορώ ποιος τη σκαρφίστηκε και από που συντηρείται.
Επομένως φίλε απόλλωνα, υπάρχει πλέον κανένα "μυστήριο" ή διχογνωμία...

Astria
08-12-05, 23:08
Ναι, υπάρχουν και τεχνιτές (τις οποίες κρύβουν για κάποιους λόγους οι αρχαιολόγοι ή όσοι έχουν ερευνήσει αυτό το θέμα-δεν τις βγάζουν στη δημοσιότητα) και φυσικές πυραμίδες στην Ελλάδα. Και πράγματι οι τεχνιτές είναι παλιότερες από εκείνες της Αιγύπτου. Όσο για εκείνη του Ταϋγέτου, στην κορυφή του προφ. Ηλία , και πάλι εκφέρονται αντίθετες απόψεις. Αλλά όπως είχε αναφέρει κοντινό συγγενικό μου πρόσωπο σε συζήτηση που είχαμε, είναι άξιο προσοχής πως η πυραμίδα του Ταϋγέτου είναι ισοσκελές τρίγωνο. Θα χρειαζόταν μεγάλη τύχη για να δημιουργηθεί έτσι μια φυσική πυραμίδα.

Έχω διαβάσει επίσης ότι κάθε νύχτα-ξημερώματα, στις 4.04' η ώρα, αντανακλούνται οι 5 πυραμίδες της Αιγύπτου στο δέλτα του Ταϋγέτου στο ναό Μίθρα του άρματος ήλιου- στην κορυφή που σήμερα λέγεται Αϊ-Λιάς. Πρόκειται για εκπληκτικό, λέγεται, φαινόμενο.
Προσωπικά θα ήθελα πολύ να βρεθώ εκεί κάποια στιγμή και να το δω

Archangel
09-12-05, 14:50
Έχω διαβάσει επίσης ότι κάθε νύχτα-ξημερώματα, στις 4.04' η ώρα, αντανακλούνται οι 5 πυραμίδες της Αιγύπτου στο δέλτα του Ταϋγέτου στο ναό Μίθρα του άρματος ήλιου- στην κορυφή που σήμερα λέγεται Αϊ-Λιάς. Πρόκειται για εκπληκτικό, λέγεται, φαινόμενο.
Προσωπικά θα ήθελα πολύ να βρεθώ εκεί κάποια στιγμή και να το δω


Όταν λές δέλτα τι εννοείς?
Και μην ανυσηχείς θέλω και εγώ να παω μια που είμαι από εκεί κάτω αλλά ποτέ δεν ευκαιρώ :(

Μιχάλης
10-12-05, 11:56
Όσο για εκείνη του Ταϋγέτου, στην κορυφή του προφ. Ηλία , και πάλι εκφέρονται αντίθετες απόψεις. Αλλά όπως είχε αναφέρει κοντινό συγγενικό μου πρόσωπο σε συζήτηση που είχαμε, είναι άξιο προσοχής πως η πυραμίδα του Ταϋγέτου είναι ισοσκελές τρίγωνο. Θα χρειαζόταν μεγάλη τύχη για να δημιουργηθεί έτσι μια φυσική πυραμίδα.

Έχω διαβάσει επίσης ότι κάθε νύχτα-ξημερώματα, στις 4.04' η ώρα, αντανακλούνται οι 5 πυραμίδες της Αιγύπτου στο δέλτα του Ταϋγέτου στο ναό Μίθρα του άρματος ήλιου- στην κορυφή που σήμερα λέγεται Αϊ-Λιάς. Πρόκειται για εκπληκτικό, λέγεται, φαινόμενο.
Προσωπικά θα ήθελα πολύ να βρεθώ εκεί κάποια στιγμή και να το δω

Η πυραμιδοειδής κορυφή του Ταϋγετου είναι εντυπωσιακή, ορατή πολύ καλά και από το δρόμο που οδηγεί από τη Σπάρτη προς Γύθειο και εύκολα φωτογραφίζεται από εκεί.
Πέραν τούτου, απορώ πως όλα αυτά τα περί αντανάκλασης των πυραμίδων της Αιγύπτου και τα υπόλοιπα που αναφέρεις, τεκμηριώνονται. Είναι λίγο ακαταλαβίστικα, μπορείς να μας τα εξηγήσεις λίγο;

tsilof
10-12-05, 16:39
Πέραν τούτου, απορώ πως όλα αυτά τα περί αντανάκλασης των πυραμίδων της Αιγύπτου και τα υπόλοιπα που αναφέρεις, τεκμηριώνονται. Είναι λίγο ακαταλαβίστικα, μπορείς να μας τα εξηγήσεις λίγο;

Μιχάλη για το συγκεκριμένο θέμα τυχαία έχα δει εκτενή ανάλυση όταν κοιτούσα κάτι σχετικά με το θάνατο του καθηγητή Λιαντίνη.Μάλιστα αναφέρονταν πως "μπορεί" ο ίδιος να χε βρει σ'εκείνο ακριβώς το σημείο του Ταϋγετου τη "Πύλη" για την "άλλη μεριά". Δε μπορώ να θυμηθώ που το χα βρει γιατί ήταν μέσω μηχανής αναζήτησης. Θα ξαναψάξω! :confused:

Βελλερεφόντης
11-12-05, 09:59
Προσωπικά έχω ανέβει και μείνει πάνω από 50 φορές στο Ταύγετο.
Συμφωνω ότι η πυραμίδα είναι πολύ "ξένο" στοιχειο με το υπόλοιπο βουνό.
Επίσης το φαινόμενο της σκιάς της πυραμίδας είναι μοναδικό!!!! και όντως είναι ισοσκελέστατο το τρίγωνο που εμφανίζεται.

http://www.mani.org.gr/taigetos/pir/t18_piramida.jpg

Επίσης η πυραμίδα αυτή βρίσκεται πάνω ακριβώς από τη Λα-κωνία (στα αρχαία Ελληνικά <<λας>> σημαίνει λίθος, συνεπώς η ονομασία και μόνον της περιοχής <<Λίθος Κωνικός>> θα έπρεπε να μας κάνει να υψώσουμε τα βλέμματά μας προς τα επάνω και να παρατηρήσουμε την κανονική αυτήν τετράπλευρον πυραμίδα).

Η παράδοση αναφέρει ότι: «μετά από Τάμα πιστού, οι εργάτες προσπάθησαν να κτίσουν το εκκλησάκι στην απέναντι κορφή (Χαλασμένο Βουνό, υψ. 2203μ.), αλλά τα υλικά το βράδυ εξαφανίζονταν και τα έβρισκαν την επομένη στη ψηλότερη κορφή όπου τελικά κατασκευάστηκε3.


Το εκκλησάκι όμως έχει κατασκευαστεί πολύ νωρίτερα, χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς το πότε. Είναι γνωστό πάντως ότι οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τη ψηλότερη κορφή του Ταϋγέτου ιερή τοποθεσία του Ήλιου και πραγματοποιούσαν διάφορες θυσίες(Παυσανίας Γ 20, 4). Οι Χριστιανοί είχαν τη συνήθεια να κατασκευάζουν ναούς στη θέση των αρχαιοελληνικών ναών, για να σβήσει η ειδωλολατρική θρησκεία του δωδεκάθεου.

Ο αείμνηστος Σταύρος Χ. Σκοπετέας, φιλόλογος και Διευθυντής της βιβλιοθήκης της Βουλής αναφέρει: «…Εις τα μέρη ταύτα του Ταϋγέτου όπου η Άρτεμις ηυφραίνετο κυνηγούσα και ο Παν μετά των Σατύρων, Νυμφών και χαρίτων ωχρούντο τον αιώνιον χορόν των, και όπου το Ιερόν του Ηλίου αντικατέστησεν εν τη εσχάτη των κορυφών του όρους ο πλακοσκεπής Ναΐσκος του παλιού της Γραφής Προφήτου…».


Η Ιστορία αναφέρει ότι ο Ιμπραήμ πασάς στις 21 Αυγούστου του 1826, μετά τις νικηφόρες μάχες των Μανιατών στη Βέργα και στο Διρό, επιτέθηκε στη Μάνη από την ανατολική πλευρά του Ταΰγέτου και έφθασε στη θέση Άγιος Δημήτριος. Διαίρεσε το στρατό του σε δυο τμήματα και ο ίδιος «…ως άλλος Ξέρξης ανέβη εις την κορυφήν του Προφήτη Ηλιού…»7 για να εποπτεύει τη μάχη.

Ο στρατός του προχώρησε στις θέσεις «Κακή σκάλα» και «Πολεμίστρα», όπου νικήθηκε από τους Μανιάτες, που τον κατεδίωξαν μέχρι τη θέση «Σορός». Η θέση πήρε το όνομά της από τα πτώματα των νεκρών και το σορό από πέτρες που έχει σχηματισθεί, λόγω της συνήθειας να πετούν - μέχρι σήμερα – οι περαστικοί αναθεματική πέτρα κατά των Τούρκων εισβολέων.


Ο χώρος παραπλεύρως του Ναΐσκου είναι κατάσπαρτος με χαμηλά σε ύψος κτίσματα, που λίγα από αυτά διατηρούν τη σκεπή τους και μέσα από το στενό τους άνοιγμα οδηγούν σε ένα υποτυπώδες καταφύγιο.....

κάτι άλλο υπήρχε πρίν....

Κάτι το οποίο με έχει τρελάνει είναι αυτή η μαρμάρινη πλάκα που βρίσκεται στο εκκλησάκι (και την οποία έχω ξαναπαραθέσει).

http://www.mani.org.gr/taigetos/ekkl_perigrafi/taig_pan11.jpg

Τώρα το σύμβολο πάνω από τον Άγιο σας θυμίζει κάτι?
Τα κέρατα στον Άγιο τί είναι?
Τα άλλα τα συμβολά???

Επίσης θα συμφωνήσω με τον Αναστάσιο στο όταν υπάρχει ο Δημόκριτος,το Πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου (γνωστό για το κυνηγι "μεταφυσικών" φαινομένων) ότι είναι η αρχαιότερη πυραμίδα στον Κόσμο! πρέπει να περιμένουμε να μας το πει η Στάη και ο Χατζηνοκολάου?!?!

Σε όσους δεν το έχουν δει.Παιδιά αξίζει.

Και κάτι άλλο. Το καλοκαίρι,στη Γιορτή του Πρ Ηλία, ανέβηκαν 400 άτομα!

Μάλιστα το εκκλησάκι εκεί από τις δωρεές των επισκεπτών ξαναχτίστηκε.
Αυτά.

Archangel
12-12-05, 20:17
Πατριώτη Βελλερεφόντη μου φαίνεται ότι ξέχασες την μάχη στον Πολυάραβο.

Astria
12-12-05, 23:38
Ναι και γω το έχω ακούσει αυτό Tsilof για τον Λιαντίνη. Δυστυχώς και γω μέχρι στιγμής δεν έχω περισσότερα στοιχεία σχετικά με αυτό, αλλά μπορώ να αναφέρω την πηγή-βιβλίο που το διάβασα πρώτη φορά. Το αναφέρει αυτό ο Δημήτρης Κούγκουλος στο βιβλίο του Παντελή Γιαννουλάκη "Είσοδος στην Κούφια Γη".

(Ελπίζω να μην πειράζει που αναφέρω το όνομα της πηγής. Αν ναι συγχωρήστε με αλλά είμαι καινούριο μέλος και δεν ξέρω ακόμα καλά όλους τους κανόνες που ισχύουν στο forum. Παρακαλώ αν πειράζει αποσείρετε αυτό που έγραψα και ενημερώστε με σχετικά)

dim.kar
13-12-05, 08:03
Μέρα!!!

Στα βουνά οι "πυραμίδες" δεν είναι και τόσο σπάνιες...

Ιδου η πυραμίδα του Ταυγέτου:
http://www.gianniskofinas.com/images/vouna/taigetos_ailias_kof2.JPG
(φωτό του Γιάννη Κοφινά)

Και μια πυραμίδα στον Όλυμπο (Κορυφή Προφήτης Ηλίας έχει και ξωκλήσι πάνω...).:
http://briefcase.pathfinder.gr/download/dim.kar/35537/427037/0/olympos29.jpg

Έχω δει και άλλες. Πρόχειρες δεν τις έχω...

CaveMan
13-12-05, 08:29
Στα βουνά οι "πυραμίδες" δεν είναι και τόσο σπάνιες...
(...)
Έχω δει και άλλες. Πρόχειρες δεν τις έχω...


Και δε μου λέ ρε παληκάρι Dim.Kar, αν έχεις δεί ανάλογες και σε άλλα μέρη εκτός Ελλάδας, π.χ. στις ελβετικές Άλπεις, στο Matterhorn ή στα Λευκά Όρη (Mont Blanc), τότε τί γίνεται ? Μου λές σε περικαλώ ?

dim.kar
13-12-05, 10:04
Παρότι θα μπορούσες να τα δεις και μόνος σου (αλλά αγκαρεύεις εμένα...):

http://www.peakfinder.com/MorePhotos.asp?MtnId=749

http://www.maion.com/photography/nepal/lumding_himalaya_p11.html

http://www.maion.com/photography/nepal/lumding_himalaya_p15.htm

http://www.maion.com/photography/alps/mont_blanc_p11.html

http://www.maion.com/photography/nepal/lumding_himalaya_p29.html

Όποιος έχει περισσότερη υπομονή θα βρει και δεκάδες άλλα...

CaveMan
13-12-05, 10:25
Άρα δηλαδή έχει και στα Ιμαλάια κρυφές πόρτες.
Είδες λοιπόν που έχουν δίκιο οι κουφιολόγοι ?

:D

Μιχάλης
13-12-05, 18:25
Δεν νομίζω πως το θέμα για τις Πυραμίδες αναφέρεται στη θεωρία της Κούφιας Γης, που κάποιοι το ασπάζονται και κάποιοι άλλοι όχι, οπότε θα ήταν καλό για να μη δυναμιτίζονται άσκοπα οι συζητήσεις να περιοριστούμε στο θέμα. Όποιος έχει όρεξη να ασχοληθεί με το θέμα των Κοίλων Πλανητών, μπορεί να απευθυνθεί στο αντίστοιχο topic στην ενότητα "Διαστημική".

Voel
13-12-05, 21:20
Ειναι εμφανες οτι το σχημα της πυραμιδας εμφανιζεται σε πολλα βουνα οποτε δεν μπορουμε να δωσουμε καποιο μεταφυσικο νοημα σε αυτα που βρισκονται στον Ελληνικο χωρο.

Η υπαρξη ομως πυραμιδων κατασκευασμενων απο ανθρωπους ειναι κατι διαφορετικο και αξιζει διερευνησης, σιγουρα ομως απο σοβαρους αρχαιολογους και οπωσδηποτε οχι με την νοοτροπια "Εμεις το καναμε πρωτοι"

dim.kar
14-12-05, 07:23
Kαλημέρα!!!

Ειναι εμφανες οτι το σχημα της πυραμιδας εμφανιζεται σε πολλα βουνα οποτε δεν μπορουμε να δωσουμε καποιο μεταφυσικο νοημα σε αυτα που βρισκονται στον Ελληνικο χωρο.

Η υπαρξη ομως πυραμιδων κατασκευασμενων απο ανθρωπους ειναι κατι διαφορετικο και αξιζει διερευνησης, σιγουρα ομως απο σοβαρους αρχαιολογους και οπωσδηποτε οχι με την νοοτροπια "Εμεις το καναμε πρωτοι"

Προσυπογράφω με τα τέσσερα!!! :) :) :)

Βελλερεφόντης
14-12-05, 07:57
Φίλοι

Ήρθε μάλλον η ώρα να επεκταθούμε λίγο περισσότερο στη μεταφυσικότητα του Ταύγετου.Γιατι και εμέις είμαστε επιστήμονες αλλά παράλληλα και αναζητητές.

Για να γίνουν κατανοητά πρέπει να διαβάσουμε τη "Γκέμμα" του κ. Λιαντίνη....

Παραθέτω μερικά ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ στοιχεία.......

Η μελέτη του Λιαντίνη, βάσει της ειδικής οικολογικής του έρευνας (και ας μην ξεχνάμε τη σχέση του ιστορικού ονόματός του με την ιερή λέξη Λιάντη), για την Υποχθόνια, τον Κόσμο των Αθανάτων, και για τον ψυχικό νεραϊδιακό κόσμο, είναι ένα φαεινό παράδειγμα των σχέσεων της ψυχοστατικής συγκεκριμένων γεωγραφικών σημείων και των μυστηρίων τα οποία συμβαίνουν δια της μεταλλάξεως της ανθρώπινης υπόστασης στα σημεία αυτά, (και πολλά θα βρει κανείς αν διαβάσει προσεκτικά τα βιβλία του Λιαντίνη). Βρίσκεται εις το χείλος του θανάτου, βρίσκεται στο μέσο ενός άξονα εκεί (μετά από την μελέτη που αυτός είχε κάνει), είναι ένας άξονας των δύο κόσμων, που υπάρχει στον Ταΰγετο. (το μέρος στο οποίο είχε πάει είναι το ιερό όρος της Ταϋγέτης, που είναι μία από τις 7 κόρες του &para;τλαντα). Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλα τα τοπωνύμια της επιφάνειας αναφέρονται στον άλλο κόσμο, όταν π.χ. λέμε «οι Δελφοί», οι αληθινοί Δελφοί δεν είναι εδώ, είναι αλλού, αυτοί που ξέρουμε είναι ένα είδωλό τους, ή πχ η Αθήνα, ή η κάμινος όπως τη λέγανε στην αρχαιότητα, δεν είναι αυτή η αληθινή Αθήνα, εκείνη βρίσκεται εντός του άλλου κόσμου, και αξονικό σημείο επαφής των δύο πόλεων είναι ο βράχος της ΑκροΠόλεως.

Ο Λιαντίνης εντόπισε κάποιον άξονα ανάμεσα στους δύο κόσμους, (η περίπτωση Λιαντίνη είναι μια υπόθεση που όποιος την ψάξει βαθιά θα βρεθεί προ μεγάλων εκπλήξεων). Το ιερό όρος Τάλετον (το όρος Ταϋγέτη), βρίσκεται σε μία ρυμοτομία και διαρρύθμιση που για να τη μετρήσει κάποιος, ορθο-γραφικά, αριθμο-σοφικά, μαθη-ματικά, χαρτο-γραφικά, πρέπει να πάει στον ιερό του Αμύκλέου Απόλλωνος, στις Αμύκλες, και να οριοθετηθεί σε σχέση με την πυραμίδα του Ταύγετου.

Ακριβώς στις 4.04 το πρωί, κάθε μέρα, αντανακλούνται οι πέντε πυραμίδες, της Αιγύπτου στο δέλτα του Ταυγετου, στο ναό Μίθρα του άρματος του ήλιου, που βρίσκεται στην κορυφή του Ταϋγέτου και σήμερα λέγεται η Λιας, είναι ένα εκπληκτικό φαινόμενο το οποίο μπορεί να το δει ο καθένας αν βρεθεί εκεί εκείνη την ώρα, μόνο που δεν πάει κανένας εκεί(το φαινόμενο μας θυμίζει ίσως τους λεγόμενους «Δροσουλίτες»).

Ο χώρος σχετίζεται σχετίζεται με την λατρεία του ΗΛΙΟΥ, του Α-ΠΟΛΛΩΝ-ΟΣ, δηλαδή της ΤΑΫ ΓΕΤΗΣ , μιας από της ΠΛΕΙΑΔΕΣ, έχει δε αριθμολογική σημασία ο χώρος. Η πυραμίδα του Ταύγετου αποτελεί την πιο αρχαία πυραμίδα του κόσμου, μάλιστα αποτελεί σημείο αναφοράς συντεταγμένων κλπ. Βρίσκεται σε απόλυτη νοητή ευθεία με τον Όλυμπο και σχετίζεται με τον αληθινό Όλυμπο, ότι και αν σημαίνει η λέξη Ο-ΛΥΜΠ-ΟΣ , όπως Λαμπερό Βουνό..

ΙΣΤΟΡΙΚΑ στοιχεία
α) ο Διογένης Λαέρτιος αναφέρει, «Αναξίμανδρος έστησε στη Λακεδαίμονα συσκευές που έδειχναν τροχιές αστέρων και τις ισημερίες».
β) ο Κικέρων αναφέρει, «ο Αναξίμανδρος είχε εγκαταστήσει αστεροσκοπείο στην κορφή του Ταϋγέτου».
Πληροφορίες που μετέφερε μία φίλη σε άλλο φόρουμ
Στην μυθολογία υπήρξε άντρο του Ατλαντα!
Η μία από τις Πλειάδες η Ταυγέτη ονειρεύτηκε ένα βράδυ τον Δία και σε εννέα μήνες γέννησε τον Λακαιδέμονα.
Επίσης το πυραμοειδές κτίσμα όντως σχετίζεται κατά τα γραφόμενα με την λατρεία του Ηλιου, Α- ΠΟΛΛΩΝ -ΟΣ, έχει αριθμολογική σημασία και αποτελεί σημείο αναφοράς συντεταγμένων αφού βρίσκεται σε απόλυτη νοητή ευθεία με τον ΟΛΥΜΠΟ και σχετίζεται με τον πραγματικό Ολυμπο, ότι κι αν σημαίνει Ο-ΛΥΜΠ-ΟΣ, λαμπερό βουνό.
Και τα πυραμοειδή κτίσματα σαν τις πυραμίδες ήταν τα σκαλοπάτια που ανέβαιαν οι θνητοί να συναντήσουν τον θεό Ηλιο , γι αυτό και τουλάχιστον αυτή του ΤΑΥΓΕΤΟΥ θεωρήθηκε και Πυλη ενεργοποίησης κοσμικών διαύλων!
Από το περιοδικό Φαινόμενα, του Ελεύθερου Τύπου
Εκτός των άλλων, έχει και άρθρο για τις Πυραμίδες, τις Αιγυπτιακές και τις Ελληνικές...
Αναφέρει, λοιπόν, κάποιες θεωρίες σύμφωνα με τις οποίες, οι αιγυπτιακές πυραμίδες ήσαν συσσωρευτές ενέργειας και οι ελληνικές πομποί. Σύμφωνα με αυτές τις θεωρίες, οι αρχαίοι Ελληνες είχαν εντοπίσει τις περιοχές, στις οποίες υπήρχαν ζώνες είτε θετικής είτε αρνητικής ενέργειας. Περαιτέρω, στο κέντρο των περιοχών με αρνητική γεωπαθητική ενέργεια κατασκεύαζαν πυραμίδα ή θολωτό κτίσμα, τα οποία έστρεφαν προς άλλη κατεύθυνση τα αρνητικά μαγνητικά ρεύματα.
Η γεωμορφολογία της Ελλάδας -πολλά όρη και δαντελωτές ακτές- εξουδετερώνει αυτά τα αντίθετα μαγνητικά ρεύματα και μόνον σε ορισμένα σημεία έπρεπε να αντιστραφεί με την έγερση οικοδομημάτων η αρνητική ενέργεια.
Τούτο εξηγεί γιατί οι πυραμίδες οι ελληνικές είναι λιγότερες και μικρότερες των αιγυπτιακών. Αρκεί να λάβουμε υπόψιν ότι η γεωμορφολογία της Αιγύπτου δεν είχε και δεν έχει το προνόμιο της Ελληνικής, να εξουδετερώνει δηλαδή αφ' εαυτής τις αντίθετες δυνάμεις.
Και μήπως εντέλει την τεχνογνωσία των πυραμίδων την μετάφεραν στην Αίγυπτο οι αρχαίοι Ελληνες επιστήμονες; Και για να θυμηθούμε τον Πλάτωνα, ήταν ο Αιγύπτιος ιερέας του ναού στην Σαϊδα αυτός που διηγήθηκε στον Σόλωνα τα επιτεύγματα των Ελλήνων προ του κατακλυσμού.


Επίσης έχουν καταγραφει από το 1960 και μετά από δεκάδες μαρτυρίες χωρικών της περιοχής "λαμψεις" να κυκλοφορούν στον περιβάλλοντα χώρο.Έχει κυκλοφορήσει και ένα σχετικό βιβλίο που νομίζω είναι του κ.Μανιατέα...καθηγητή Πανεπιστημείου Ψυχολογίας.

Περιττό είναι να πω ποιός είναι ο κ.Λιαντίνης.....

Επίσης ο dim kar μας λέει για τον Όλυμπο.....Τωρα να αναφερθώ ποιοες ο ιστορικός ή έστω μυθολογικός για σας ρόλος του συγκεκριμένου όρους νομίζω πάλι ότι είναι περιττό.

Επίσης στη Σικελία υπάρχει μια πιστή αντιγραφή του Παρθενώνα που κατασκευάστηκε το 1990.Αυτό σημαίνει ότι οι 2 Παρθενώνες είναι το ίδιο????

Λοιπόν αν θέλετε περίσσοτερα για τον Ταύγετο πεστε μου...


κορώνι Archangel δεν την ξέχασα απλώς εδώ προσπαθούμε να γνωρίσουν και άλλοι την ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΤΗΤΑ του Ταύγετου.

Πάντως πρέπει να προσέχουμε που βάζουμε την υπογραφή μας...........

dim.kar
14-12-05, 11:17
Mέρα κι από μένα!!!

Αγαπητέ βελερεφόντη, δυστυχώς διαφωνώ ριζικά με αυτά που γράφεις. Αναφέρομε φυσικά στα συμπεράσματα και όχι στα στοιχεία... Κατ' εμέ η επίδραση της φύσης εν γένει είναι πολύ πιο λεπτοφυής από αυτή που αφήνεις να εννοηθεί. Τα "βουνά" μας αλλάζουν ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΕΣΥ.

Για να πάρεις μια ιδέα του τι εννοώ ρίξε μια ματιά. Το έχω γράψει κάπου αλλού, αλλά τεμπέλης καθώς είμαι απλά το αντέγραψα:

«….
- Εννοώ ότι αυτά βουνά είναι τα καμένα και πετρωμένα κορμιά των αετών. Έτσι τυχαία όπως έπεσαν στη γη, σπάρθηκαν στις ηπείρους και τις θάλασσες. Έφτιαξαν τις ορθοπλαγιές, τα βουνά, τα συγκροτήματα. Τα πουλιά υλοποίησαν τα όνειρα τους, που το σκέφτονταν μέχρι την τελευταία στιγμή. Και γι’ αυτό οι κορφές, πού ‘ναι τα ράμφη τους, κοιτάνε όλες το μαύρο ουρανό, απ’ όπου έπεσαν τα πουλιά.
-Δηλαδή εμείς είμαστε πάνω σ’ ένα τέτοιο πουλί και σκαρφαλώνουμε το κορμί του;
-Σκαρφαλώνουμε το όνειρο του. Γιατί αυτά τα κορμιά, τα βουνά δηλαδή, έχουν ψυχή μέσα τους. Είναι οι μορφές των μεγάλων πουλιών που ξεκίνησαν και πέθαναν για μια ζωή ανώτερη από το χρήσιμο και το σωστό. Μέσα σε αυτούς τους σιωπηλούς όγκους, που κάποτε διέσχιζαν τους ωκεανούς σε μισή ώρα, χτυπά ο παλμός της λευτεριάς και της λαχτάρας για μια χωρίς τέρμα ζωή. Τα πουλιά αυτά γεννήθηκαν για να είναι άγρια και ελεύθερα και η μοίρα τους ήταν να γίνουν βουνά.»
Τρ Αδαμακόπουλος, από το Όνειρο που έμεινε όρθιο», περιοδικό ΑΝΑΒΑΣΗ, τεύχος 7 (1983)

Nάμαι κι εγώ εδώ λοιπόν… Σε ένα ταξίδι που άλλοτε θα μας βρει να συμφωνούμε, άλλου να διαφωνούμε, πάντα μαζί να ταξιδεύουμε όμως… Και πάντα το ταξίδι να ‘ναι όμως συναρπαστικό… Άλλωστε η Ιθάκη αυτό μας χαρίζει: «το ωραίο ταξίδι». Ταξίδι ποιητικό, ενθουσιαστικό, ανώτερο, τίμιο, παράξενο και λεύτερο Και από πιο καλύτερο «λιμάνι» θα μπορούσαμε να «σαλπάρουμε» παρεκτός από τον θεϊκό Όλυμπο; Ηλιοβασίλεμα στον Όλυμπο, 4 Ιουλίου 1999. Μέρα ανεξαρτησίας (πραγματικά)…

http://briefcase.pathfinder.gr/download/dim.kar/35537/426795/0/olympos24.jpg

Ελπίζω να έγινα κατανοητός...

Βελλερεφόντης
14-12-05, 12:06
Λοιπόν φίλε dim.kar,

αν κατάλαβα καλά (διόρθωσε αν κάνω λάθος) τρέφεις έναν "έρωτα",γενικά για τα βουνά,τις κορυφές.Η αγάπη που τρέφεις φυσιολατρικά για τα βουνά δεν μπορεί να συγκριθεί με την δική μου "αγάπη" που τρέφω για αυτό το βουνό.

Εσένα σε ώθησε το βουνό σαν βουνό να το κατακτήσεις.Εμένα με ώθησε η ιστορία του.Αυτά τα 2 δεν συγκρίνονται.

dim.kar
14-12-05, 13:07
Aγαπητέ Βελερεφόντη!

Τα βουνά δεν τα "κατακτούμε"... Μας επιτρέπουν απλά να ατενίσουμε από ψηλά το Κόσμο. Προσωπικά έτσι το βλέπω...

Η "κατάκτηση" μου φέρνει κάτι προς στρατιωτική εκστρατεία, προς βιασμό, προς "κατακυριεύσατε την γη"... Πράγματα δηλαδή εντελώς ξένα προς εμένα...

Βελλερεφόντης
14-12-05, 13:26
μάλλον η λέξη κατακτώ δεν ταίριαζε.Αλλά πρέπει να κατάλαβες τί εννοώ...Ούτε εμένα μου αρέσει να κατακτώ.Μου αρέσει η αναζήτηση της αλήθειας....και προσωπικά αν δεν καταφέρω να την μάθω μου αρκει το ταξίδι.........

Φιλικά

dim.kar
14-12-05, 14:46
Η αναζήτηση της αλήθειας... Μα Βελερεφόντη υπάρχουν πολλές αλήθειες, αλλά καμμιά Αλήθεια.

Οπότε το μόνο που σου σίγουρα σου μένει είναι το ωραίο ταξίδι... Ικανοποιήσου με αυτό...

Archangel
14-12-05, 15:04
Η αναζήτηση της αλήθειας... Μα Βελερεφόντη υπάρχουν πολλές αλήθειες, αλλά καμμιά Αλήθεια.

Οπότε το μόνο που σου σίγουρα σου μένει είναι το ωραίο ταξίδι... Ικανοποιήσου με αυτό...

Αλήθεια ή αλήθειες είναι όπως το πέρνει κανείς, διαφορετικά αντιλαμβάνεσαι την αλήθεια εσύ και διαφορετικά εγώ ή ο οποιοσδήποτε.
Και βασικά αλήθεια είναι αυτό που σε ικανοποιεί εσένα προσωπικά.
(Την αποψή μου λέω)

dim.kar
14-12-05, 15:10
Αρα αφού είναι δικιά σου και μόνο, σίγουρα δεν είναι δική μου, κατά συνέπεια δεν είναι η Αλήθεια, οπότε συμφωνούμε...

Τι σχέση τώρα έχουν αυτά με τις πυραμίδες...

Bλέπω τον beetlejuice που με έχει και άχτι να καταφτάνει...

Μιχάλης
16-12-05, 10:42
Δεν θα καταφτάσει ο Beetle, καταφτάνω εγώ! Λοιπόν, πέρα από την πλάκα, επειδή έχουμε ανοίξει ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον θέμα και βλέπω ότι σε αυτό συμμετέχουν άτομα με πολλές γνώσεις, που μας χάρισαν και σε εμάς τους υπόλοιπους μερικές καταπληκτικές φωτογραφίες από το αρχείο τους, θα σας παρακαλούσα να μας πείτε αν υπάρχουν επιστημονικά δεκτοί τρόποι με τους οποίους μπορεί η φύση ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, να δημιουργηθούν τέτοια πυραμιδοειδή βουνά.
Σας ρωτάω επειδή φαίνεται πως πυραμιδοειδή όρη απαντούνται σε πολλά μέρη, διάσημα και μη. Υπάρχει φυσικός μηχανισμός δημιουργίας τους; Πρόσφατα επισκέφτηκα για πολλοστή φορά την ευρύτερη περιοχή της Πυραμίδας του Ελληνικού και κοντά στο Αρτεμίσιο Όρος βρίσκεται ένα άλλο "άσημο" βουνό που το ονόμασα "πυραμιδοειδές", λόγω του σχήματός του, όχι μόνο στην κορυφή αλλά και στις πλαγιές του. Φαντάζομαι ότι υπάρχει κάποια φυσική εξήγηση για αυτά, μπόρεί να με διαφωτίσει κάποιος από τους ορειβάτες μας;

cHrIsToS1
16-12-05, 11:29
Ο Παυσανίας (2ος μ.Χ. αιώνας) στην Περιήγησή του (“Κορινθιακά” 2, 25, 7) θεωρεί την Πυραμίδα του Ελληνικού ως πολυάνδριο δηλαδή ως ομαδικό τάφο κατοίκων του Άργους.
Συγκεκριμένα για την πυραμίδα του Ελληνικού αναφέρει : “ΕΡΧΟΜΕΝΟΙΣ ΔΕ ΕΞ’ ΑΡΓΟΥΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΙΑΝ ΕΣΤΙΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΕΝ ΔΕΞΙΑ ΠΥΡΑΜΙΔΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΚΑΣΜΕΝΟΝ, ΕΧΕΙ ΔΕ ΑΣΠΙΔΑΣ ΣΧΗΜΑ ΑΡΓΟΛΙΚΑΣ ΕΠΕΙΡΓΑΣΜΕΝΑΣ” και συνεχίζει : “ΕΝΤΑΥΘΑ ΠΡΟΙΤΩ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣ ΑΚΡΙΣΙΟΝ ΜΑΧΗ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΕΝ ΙΣΩ ΤΩ ΑΓΩΝΙ ΣΥΜΒΗΝΑΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙ ΚΑΙ ΑΠΑΥΤΟΥ ΔΙΑΛΛΑΓΑΣ ΥΣΤΕΡΟΝ, ΩΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΡΑΤΕΙΝ ΕΔΥΝΑΝΤΟ ΣΥΜΒΑΛΕΙΝ ΔΕ ΣΦΑΣ ΛΕΓΟΥΣΙΝ ΑΣΠΙΣΙ ΠΡΩΤΟΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΩΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ . ΤΟΙΣ ΔΕ ΠΕΣΟΥΣΙΝ ΑΦΕΚΑΤΕΡΩΝ (ΠΟΛΙΤΑΙ ΓΑΡ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΗΣΑΝ) ΕΠΟΙΗΘΗ ΜΝΗΜΑ ΕΝ ΚΟΙΝΩ”.


To paραπανω χωριο του Παυσανια ΔΕΝ αναφερεται στην πυραμιδα του Ελληνικου, αλλα σε αλλη πυραμοειδη κατασκευη (ανυπαρκτη πλεον ) λιγο εξω απο το(σημερινο) Αργος, στην σημερινη περιοχη αναμεσα Πυργελα-Δαλαμαναρα.
Για την πυραμιδα του Ελληνικου ο Παυσανιας ΔΕΝ κανει καμια αναφορα, πραγμα περιεργο.Αναφερει απλως οτι υπαρχουν πολυανδρια, χωρις να αναφερει το σχημα τους.
Για να πας απο το Αργος στην Επιδαυρια που αναφερει ο Παυσανιας για την πυραμιδα, ΔΕΝ περνα ο δρομος σου απο την περιοχη του Ελληνικου (αυτη αναφερεται σαν την περιοχη που βγαινουν στην επιφανεια τα νερα του Ερασινου ).

dim.kar
16-12-05, 13:10
Kαλημέρα!

Φαντάζομαι ότι υπάρχει κάποια φυσική εξήγηση για αυτά, μπόρεί να με διαφωτίσει κάποιος από τους ορειβάτες μας;

Εάν βάζεις κι εμένα σε αυτούς που ανέβασαν φωτογραφίες παρακαλώ. Την φυσική εξήγηση δεν μπορώ να τη δώσω εγώ, μπορεί κάποιος γεωλόγος. Σε κάποιο profile διάβασα για κάποιον/α ότι σπουδάζει το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο. Θα ρωτήσω κι εγώ αλλά όπως και να 'χει η εξήγηση θάναι από δεύτερο χέρι...

Αυτό πάντως που μπορώ να παρατηρήσω είναι ότι συνήθως σχήμα "πυραμίδας" μας δίνουν τα βουνά από την μια πλευρά τους μόνο. Αν τα παρατηρήσουμε από τα πλάγια είναι ...βουνά. Ίσως το σχήμα να συνδέεται με την ανύψωση μιας πλάκας χωρίς θραύση της. ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΕΩΛΟΓΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Όσο δε για την Πυραμίδα του Ελληνικού είχα ξενερώσει εντελώς την πρώτη φορά που πήγα από τις ψαλμωδίες που προέρχοντο από την παρακείμενη εκκλησία...

rain
07-07-06, 13:54
Καλησπέρα,
απ'όσο γνωρίζω οι πυραμίδες των βουνών σχετίζονται με την ηλικία τους.
Τα "νεαρά" βουνά έχουν μυτερές κορυφές, ενώ οι κορυφές πυραμίδες υποδηλώνουν βουνά μεγάλης ηλικίας.

Geowolf
07-07-06, 14:40
Αγαπητέ rain καταρχήν καλωσήλθες στην παρέα μας. Κάποιες διευκρινίσεις για αυτά που γράφεις: σε τι αναφέρεσαι όταν λες «πυραμίδες των βουνών» και τι ακριβώς εννοείς με το «ηλικία των βουνών»;

rain
08-07-06, 12:52
Καλημέρα και καλώς σας βρήκα :)
Εννοώ τις κορθφές των βουνών που μοιάζουν με πυραμίδες σμιλεμένες, σε αντίθεση με τα βουνά με τις άγριες μυτερές κορυφές. Σωστά προανέφερε κάποιος για το ότι το σχήμα συναντάται σε πολλά βουνά και υπάρχει κάποια φυσική εξήγηση. Είχα διαβάσει πριν από καιρό για τον τρόπο που μπορεί να γίνει ένας χονδρικός προσδιορισμός της ηλικίας των βουνών. Αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, όταν βρω που είχα διαβάσει για αυτό θα σας ενημερώσω

Geowolf
08-07-06, 15:48
Αγαπητέ rain το σχήμα των κορυφών των βουνών εξαρτάται και από κλιματικούς παράγοντες, για παράδειγμα οι μυτερές κορυφές των βουνών που αναφέρεις είναι συνήθως αποτέλεσμα της δράσης παγετώνων. Δεν ξέρω τι έχεις υπόψη σου για τον χονδρικό, όπως λες προσδιορισμό της ηλικίας των βουνών, πάντως γενικά σε περιοχές με έντονο ανάγλυφο και γενικά ψηλά βουνά (π.χ. Ελλάδα) η ηλικία των βουνών είναι μικρή ενώ σε περιοχές με ηπιότερο ανάγλυφο και γενικά χαμηλά βουνά (π.χ. βόρεια Ευρώπη) η ηλικία των βουνών είναι μεγάλη.

Μιχάλης
07-11-06, 08:24
Μερικές φωτογραφίες από τη φημολογούμενη πυραμίδα του Ελληνικού. Δυστυχώς οι υπόλοιπες είναι αρκετά μεγάλες και δεν χωράνε για να σας τις παραθέσω, οπότε θα δημιουργηθεί στο μέλλον ένα σχετικό άρθρο, όπου και θα φιλοξενηθούν...

fotis
20-12-06, 21:36
Μιχαλη ειδα τις φωτογραφιες σου.Πιστευεις οτι αυτα τα κτισματα δεν ειναι πυραμιδες?

apolon2011
05-08-08, 15:59
Θα γνωρίζετε τα πυραμιδοειδή κτίσματα που βρίσκονται στην Πελοπόννησο δυστυχώς σχεδόν κατεστραμμένα αφού δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας.Αυτό που προβληματίζει τους επιστήμονες εδώ και καιρό είναι η χρονολόγηση τους,υπάρχουν χρονολογήσεις που οδηγούν στην Προ'ι'στορική περίοδο και άλλες στην Κλασική.Δεν έχει γίνει κάποια συντονισμέμη προσπάθεια να λυθεί οριστικά αυτό το πρόβλημα.Οπως και να χει πρόκειται για μοναδικές κατασκευές στον Ελλαδικό χώρο που της καλύπτει ένα μυστήριο...


Ποιά είναι η άποψη σας;Αν κάποιος μάλιστα είχε και προσωπική επαφή με τα προαναφερόμενα κτίσματα θα ήταν ωφέλιμο να μας καταθέσει την εμπειρία του:)
φιλε APOLLON εγω πρωσοπικα μενω σε μια πολη οπου εχει μεγαλη ιστορια .Η πολη που μενω ονομαζεται αταλαντη φθιωτιδας εδω κατοικουσαν οι λοκροι βασιλιας τους οΑΙΑΝΤΑΣ ΟΛΟΚΡΟΣ προσφατα ανακαληψαν τον ταφο του οι αρχαιολογοι σε ενα νησι που ονομαζεται αταλαντονησι .Αυτο το νησι ειναι τριγωνοειδες , οταφος του ανακαλυφθεικε σευποθαλασσια σπηλια του νησιου .Να σημειωσω οτι τονησι επαθε καθισδειση απο τον μεγαλο σεισμο το524 πχ .ακουλουθησε και ενας πολυ μεταγενεστερος το1896 .τιθελω να σου πω με αυτη την ιστορια οτι οι πυραμιδες φτιαχνωντουσαν κυριως ως ταφοι βασιλεων . το ξεκινησαν στην αιγυπτο αλλα δεν ειναι δεδομενο οτι ξεκινησε απο εκει γιατι και οι φαραω μια ελληνικη φυλη ειναι που ονομαζοντουσαν φοινηκες .Τοθεμα δεν ειναι αν οντως υπαρχουν πυραμιδες στην ελλαδα ειναι δεδομενο οτι υπαρχουν και φυσικα ουτε τοθεμα μας ειναι πως κατασκευαστηκαν ειναι οτι υπηρχε προηγμενη τεχνολογια ας μην γελιομαστε το θεμα ειναι ηπολιτεια αλλα και τοκρατος γιατι δεν τα αξιοπιει και γιατι δεν μεριμνη και δεν ενημερωνει τον κοσμο γιατην πολιτιστικη μας κληρονομια.Σεχεραιτω.

Αντώνης Κάτανος
05-08-08, 22:22
Φίλοι
Αξιόλογη έρευνα & αρχαιομετρήσεις στις ελλ.πυραμίδες έκανε ο Ιωάννης Λυριτζής,διδάκτωρ της Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπ.Εδιμβούργου με ιδιαίτερη έμφαση στην αρχαιολογία, γεωλογία και αστρονομία.Τα πορίσματα της έρευνας του τα έχει εκδόσει "Μυστήριο των Ελληνικών Πυραμιδοειδών".Ακαδημία Δελφικών Μελετών".Αθήνα 1998.Για τη χρονολόγηση της πυραμίδας χρησιμοποίησε τη μέθοδο της οπτικής θερμοφωταύγειας,αλλά και γεωαρχαιολογικές μεθόδους.Φωτογραφίες για τισ πυραμίδεςτου Ελληνικού,Λιγουριού και Καμπίας θα βρήτε στο www.yessy/com/photokatanos/cyclop.html?p=2. Σύντομα θα ανεβάσω και την πυραμίδα Αμφείου.

KANE
06-08-08, 14:10
Ενημερώνω όλους τους φίλους και φίλες που παρακολουθούν αυτή τη συζήτηση, ότι στο καλοκαιρινό τεύχος του περιοδικού Mystery(του τεύχους που κυκλοφορεί δηλαδή), έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε μια μοναδική συνέντευξη με τον καθηγητή Αρχαιομετρίας κ. Λυριτζή με θέμα τι άλλο; Τις ελληνικές πυραμίδες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τον Μηνά Παπαγεωργίου(Beetlejuice) και ότι σύντομα θα μπορέσετε να την έχετε "στο πιάτο σας" μέσα από τη σελίδα των συνεντεύξεων του metafysiko.gr :)

PAUL.PHOENIX
05-09-08, 19:17
Εϊναι ένα πολύ καλό θέμα και αρκετά ενδιαφέρον για αυτό και εγώ με την σειρά μου παραθετω βίντεος που κατά την άποψη μου είναι αρκετά ενδιαφέροντα
http://www.greektube.org/content/view/35942/2/
http://www.greektube.org/content/view/35805/2/

paul.phoenix

Αντώνης Κάτανος
23-12-08, 18:13
Αγαπητοί φίλες και φίλοι.Ρίξτε και μια ματιά στα πυραμιδοειδοί κτίσματα της Καμπίας και του Λιγουριού http://travel.webshots.com/album/567431898
http://thumb14.webshots.net/t/72/72/8/96/68/2177896680103742794RdnCki_th.jpg

eloxim69
20-02-09, 15:08
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα με τις ελληνικές πυραμίδες.Συμφωνώ με τους προηγούμενους ότι η Πυραμίδα του Ταυγέτου είναι η αρχαιότερη πυραμίδα στον κόσμο και είναι τεχνητή.Εχω επισκευθεί την κορυφή του(Ταλετόν 2.407μ) πάνω από 100 φορές μιας και είμαι από την περιοχή,όλες τις εποχές του χρόνου και όλες τις ώρες της ημέρας.Εκείνο που θα πω εγώ είναι ότι όταν βρίσκεσαι εκεί ψηλά νιώθεις δέος και κάτι το μεταφυσικό να υπάρχει στην ατμόσφαιρα.Μέχρι και μερικά χρόνια πριν έβλεπαν στην κορυφή του μια φωτεινή μπάλλα και πολλές φορές ακολουθούσε τους νυχτερινούς αναβάτες.Τώρα για την κατασκευή της εικάζεται ότι έχει χτισθεί πριν τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνος και πολύ πριν την λατρεία του Δία,τότε που οι Λάκωνες λάτρευαν τον Θεό Ηλιο.Αργότερα το βουνό είχε προστάτη τον Ποσειδώνα.Με την ελευση του χριστιανισμού χτίστηκε στην κορυφή του το εκκλησάκι του Αι λιά όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα που χτίζαν οι χριστιανοί τούς ναούς τους πάνω στα αρχαία ιερά πρώτον για να θάψουν την πατρώα θρησκεία και 2ον γιατί ήταν ενεργειακοί τόποι.Η κορυφή ταλετόν είναι χτισμένη με τέτοιον τρόπο που με την ανατολή του ηλίου ρίχνει την τριγωνική ισοσκελή σκιά της στην Μεσσηνία ,και με την δύση του στην Λα-κωνία.Οσον αφορά τον Μέγα Λιαντίνη ένα έχω να πω,κάποιοι ξέρουν αλλά δεν μιλούν..........Ο Ταύγετος είναι νεαρό βουνό σε σχέση με τον Ολυμπο και ψιλώνει κατά 1 πόντο κάθε χρόνοΟταν έχει ανοιχτό καιρό βλέπεις με γυμνό μάτι όλη την Πελοπόννησο το μισό Αιγαίο και την Κρήτη

xenox
28-02-09, 08:55
και να ρωτισω εγω με την σειρα μ μετα απο απειρες ωρες στον Ταυγετο απο πολυ μικρη ηλικια, μετα απο απειρες αναβασεις διαδρομες κτλ στην γυρω απο την "πυραμιδα" περιοχη που ειναι η μπαλα οεο? δν θελω να προσβλιθει ο παραπανω φιλος που γραφει αλλα ποτε δν εχω δει κατι ουτε και αλλα ατομα του κυκλουμε που ασχολουντε με το εν λογο βουνο. το μονο φως που φαινεται απο την μερια τις Λακωνιας ειναι απο φωτιες την περιοδο που οι υπευθυνηοι για την καταστροφη του "Ναου του Ηλιου" και για σκουπιδια που γεμιζουν την κορυφη και ολη την διαδρομη, γιορταζουν τον αι-λια.

Litsa
28-02-09, 09:38
Αυτή η φώτο την βρήκα τυχαία σε ένα βιβλίο με εικόνες απ την Γερμανική Κατοχή.
Έχει τραβηχτεί στην Πελοπόννησο (όπως λέει το σχόλιο).
Στο βάθος ένα βουναλάκι σε τέλειο σχήμα πυραμίδας.
Μήπως κανένας Πελοποννήσιος ξέρει να μας πει ποιυ είναι; Σε ποιο σημείο;
http://img02.picoodle.com/img/img02/3/2/28/f_jcc020m_1eb0ae6.jpg

και εδώ σε πιο μεγάλη ανάλυση
http://img02.picoodle.com/img/img02/3/2/28/f_jcc022m_0b7e151.jpg

eloxim69
01-03-09, 20:06
και να ρωτισω εγω με την σειρα μ μετα απο απειρες ωρες στον Ταυγετο απο πολυ μικρη ηλικια, μετα απο απειρες αναβασεις διαδρομες κτλ στην γυρω απο την "πυραμιδα" περιοχη που ειναι η μπαλα οεο? δν θελω να προσβλιθει ο παραπανω φιλος που γραφει αλλα ποτε δν εχω δει κατι ουτε και αλλα ατομα του κυκλουμε που ασχολουντε με το εν λογο βουνο. το μονο φως που φαινεται απο την μερια τις Λακωνιας ειναι απο φωτιες την περιοδο που οι υπευθυνηοι για την καταστροφη του "Ναου του Ηλιου" και για σκουπιδια που γεμιζουν την κορυφη και ολη την διαδρομη, γιορταζουν τον αι-λια.
Τι εννοείς όταν λες δεν έχεις δει κάτι? Αν εννοείς την τριγωνική σκιά της πυραμίδας μπορώ να σου στείλω φωτό ή μάλλον κοίτα καλύτερα στο youtube
Αν εννοείς την φωτεινή μπάλλα ενφανιζόταν μέχρι και το 1980.Υπάρχει και σχετική βιβλιογραφία για αυτό το φαινόμενο.Πήγαινε ρώτα τους γεροντότερους στην περιοχή της μάνης και ιδίως στα Τσέρια,Μηλιές Καστανιά και πιστεύω να σου απαντήσουν.

xenox
02-03-09, 01:06
προφανος για την μπαλα μιλαω. η σκια της πυραμιδας ειναι κατι πολυ ομορφο το οποιο το βλεπω live αρκετα συχνα.

το θεμα ειναι απο την μπαλα υπαρχει φωτο ή μπορουν να μ πουν οι γεροντοτεροι διαφορων περιωχων οπως αλλωστε και για τον θεο Πανα, τα φαντασματα στο δασος της Βασιλικης και αλλα?

eloxim69
04-03-09, 15:31
Επειδή βλέπω ότι πιστεύεις μόνον σε ότι μπορείς να δεις εσύ,ψάξε σε βιβλιογραφία και θα βρεις τις απαντήσεις που ζητάς.
Και τον Χριστό δεν τον έχεις δει αλλά σίγουρα υπήρχε...

xenox
05-03-09, 03:21
δν αρνουμε οτι υπηρχε οτιδιποτε αρνουμε να τα δεχτω χωρις σοβαρες αποδειξεις. Ανθρωποι που αναφερεις σε αυτα τα χωρια ιδιαιτερα μεγαλυτεροι που το θυμουντε απο το 1980 δν τα δεχουμε σαν σοβαρες αποδειξεις ειδικα με την ταση που υπηρχε στις γιαγιαδες και τους παπουδες να μιλουν για νεραΐδες διαβολους φωτα θεους κτλ.

θα μπορουσα να δεχτω μια καλα τεκμηριωμενη θεωρια παντα σαν θεωρια μιας και δν μπορω ο ιδιος να την επαληθευσω.

eloxim69
05-03-09, 22:51
Σε θέματα μεταφυσικής ανεξήγητου και οτιδήποτε σχετικό δεν υπάρχουν αποδείξεις και τεκμηριωμένες απαντήσεις.
Ολοι λέμε αυτά που έχουμε διαβάσει και τα λίγα που μπορούμε να αναφέρουμε σαν δικές μας εμπειρίες δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνουν πιστευτά από το ευρύ κοινό.
Τέλος θα ψάξω να βρω το βιβλίο να το διαβάσεις και ότι θέλεις από κει και πέρα πιστεύεις....

Viktor_Belenko
05-03-09, 22:59
Αυτή η φώτο την βρήκα τυχαία σε ένα βιβλίο με εικόνες απ την Γερμανική Κατοχή.
Έχει τραβηχτεί στην Πελοπόννησο (όπως λέει το σχόλιο).
Στο βάθος ένα βουναλάκι σε τέλειο σχήμα πυραμίδας.
Μήπως κανένας Πελοποννήσιος ξέρει να μας πει ποιυ είναι; Σε ποιο σημείο;
http://img02.picoodle.com/img/img02/3/2/28/f_jcc020m_1eb0ae6.jpg

Προσωπική βάσιμη εκτίμηση: Δυτική ακτογραμμή, περιοχή Κατάκολο, θέση Σπιάντζα.

Εικάζω όμως ότι πρόκειται για συγκέντρωση άμμου, που δεν υπάρχει πλέον σήμερα.

Φιλικά.

xenox
07-03-09, 12:53
Σε θέματα μεταφυσικής ανεξήγητου και οτιδήποτε σχετικό δεν υπάρχουν αποδείξεις και τεκμηριωμένες απαντήσεις.
Ολοι λέμε αυτά που έχουμε διαβάσει και τα λίγα που μπορούμε να αναφέρουμε σαν δικές μας εμπειρίες δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνουν πιστευτά από το ευρύ κοινό.
Τέλος θα ψάξω να βρω το βιβλίο να το διαβάσεις και ότι θέλεις από κει και πέρα πιστεύεις....

ετσι μπορω να το δεχτω σαν μια "προσωπικη εμπειρια" οσο για το βιβλιο καλοδεχουμενο θα ειναι μιας και ο Ταΰγετος ειναι μια απο τις αγαπες μ.

παντως μια λογικη εξηγηση θα μπορουσε να ειναι φωτια απο καποιο τσοπανη της περιοχης.ακομα και σημερα υπαρχουμε σε πολυ μεγαλο υψομετρο και πολλες φορες τους πετυχαινεις και κοντα στην κορυφη.

darkmoon
10-03-09, 11:04
Καλημέρα.Μην "στέκεστε" μόνο στη πυραμίδα του Ταυγέτου.Υπάρχουν πιο
"χειροπιαστές" κατασκευές(http://www.geocities.com/ellinikes_pyramides/).
Βέβαια, η αδιαφορία του Ελληνικού κράτους,είναι πάντα προκλητική!Αρκεί
να προσέξει κανείς,οτι όλες είναι παρατημένες.Την συγκεκριμένη στο
λόφο Αμφείου την έχω επισκεπτεί.Το μόνο που έχω να πω, είναι
κρίμα και μόνο κρίμα.

Συγνώμη για το link ,απλά αντιγράψτε τον σύνδεσμο στον explorer ή
firefox.

Litsa
11-03-09, 08:15
Προσωπική βάσιμη εκτίμηση: Δυτική ακτογραμμή, περιοχή Κατάκολο, θέση Σπιάντζα.

Εικάζω όμως ότι πρόκειται για συγκέντρωση άμμου, που δεν υπάρχει πλέον σήμερα.

Φιλικά.
Τι κρίμα, μια πυραμίδα εντόπισα και γω και μας βγήκε άμμος θαλάσσης για οικοδομικό υλικό.

metalskull
05-04-09, 21:20
δεν πρεπει να ξεχναμε οτι οι αλληνες με τους αιγυπτιους ειχαν πολλη καλες σχεσεις οχι μονο εμπορικες αλλα και φιλικες /προσωπικες(π.χ. ενας εμπορος με ενα ν Φαραο)κλπ.ετσι θα μπορουσαν (θεωριτικα μιλαμε)οι ελληνες αρχιτεκτονες μετα την επιτυχια στο κτισημο πυραμιδων στην ελλαδα να τους ανατεθηκε απο τους αιγυπτιους Φαραο να κατασκευασουν πυραμιδες για αυτους οποως οι εμποροι κοσμηματα και αλλα για τους Φαραο.....αργοτερα οι αιγυπτοι να υοθετησαν την ιδεα

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
30-04-09, 13:27
Πολλά βιβλία κατά καιρούς έχουν γραφτεί για τις Πυραμίδες, ορισμένα από αυτά κάνουν αναφορές για την Πυραμίδα του Χέοπα, δίνοντας ακριβείς αποδείξεις ότι η εν λόγω πυραμίδα ήτο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, που βασιζόταν στους υπερήχους, και όχι μόνο.
Ο Κρίστοφερ Νταν στο βιβλίο του , "Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Γκίζας", αναφέρει ότι η Μεγάλη Πυραμίδα ήταν μια εξελιγμένη μηχανή που είχε την δυνατότητα να συλλαμβάνει τις ακουστικές ενέργειες της Γης μετατρέποντας την ενέργεια αυτή σε ισχύ τρομερή.
Λίγο πριν την δημοσίευση του προαναφερθέντος βιβλίου, και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 1997, ο ΤΖ.ΝΤΑΓΚΛΑΣ ΚΕΝΙΟΝ , εκδότης του περιοδικού ATLANTIS RISING. Ήρθε σε επαφή με κάποιον επιστήμονα που έκανε κυβερνητικές έρευνες στο τομέα μη φονικών ακουστικών όπλων. Ο συγκεκριμένος απεκάλυψε ότι η Πυραμίδα του Χέοπα ήταν ΟΠΛΟ και μάλιστα ισχυρότατο. Η ομάδα του κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό μετά από ανάλυση που έκαναν στην Πυραμίδα με εξελιγμένη διαχείριση ήχου.
Το θέμα όμως δεν σταματά εδώ.
Να σας θυμίσω ότι στο βιβλίο ,"ΚΛΕΙΔΙ ΑΛΛΑΓΩΝ" ,του συγγραφέα , Ν.Αργυρίου , αναφέρεται η έρευνα του Βέλγου μηχανικού ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΠΟΒΑΛ που απέδειξε πως τα μνημεία που βρίσκονται στο οροπέδιο της Γκίζας ευθυγραμμισμένα με την ζώνη του ΩΡΙΩΝΑ 10500 χρόνια πριν. Αυτά και πολλά άλλα αναφέρονται στα περί ΤΡΙΓΩΝΙΣΜΟΥ. Ωστόσο εδώ αξίζει να αναφέρουμε από το βιβλίο αυτό και κάτι ακόμη:

ΩΡΙΩΝ=ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟΝ ΟΠΛΟΝ=1760=4χ440
440 είναι περίπου ίσο με (ΑΡΜΟΝΙΑ)χΦ , (όπου Φ=1,618).
ΤΟ Β ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΣΗΣ ισούται με το γινόμενο 4χ440 που μας δίνει γεωμετρικόν σχήμα ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ.
Παρατηρούμε ότι σύμφωνα με το αλφαριθμητικόν σύστημα κάνουμε μια ακριβείς διαλεκτικήν επιβεβαίωσις των ανωτέρω. Ο Έλλην Λόγος δίνει ασύλληπτες πληροφορίες στον αναζητητή, κάθε γράμμα, κάθε όνομα περιέχει σύνθετες πληροφορίες ύψιστης σημασίας.
Πράγματι κατόπιν αναλύσεων γνωρίζουμε ότι η βάσις της Μεγάλης Πυραμίδας αποτελεί τέλεια μαθηματική εφαρμογή του τετραγωνισμού του κύκλου.
Ο ΙΠ.ΔΑΚΟΓΛΟΥ στον Α τόμο του έργου του, " Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ" , ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΕΙ ότι περίπου στο 1/3 της αποστάσεως του ύψους της Πυραμίδος του Χέοπος , περίπου εκεί που βρίσκεται η αίθουσα του βασιλιά, σχηματίζοντο ΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΜΗΝΙΣΚΟΣ (μαύρη τρύπα). Δηλαδή πύλη για άλλες διαστάσεις, και τι όλα αυτά πριν 10500 χρόνια!!!
Πάντως ο Νταν τονίζει πως παρά το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια τι είδους διαδικασίες συντελούνται στο θάλαμο της βασίλισσας , ωστόσο όλα δείχνουν πως η ενέργεια που δημιουργείται στο θάλαμο του βασιλιά ήταν αποτέλεσμα καλής λειτουργίας του θαλάμου της βασίλισσας.
Στο τελευταίο βιβλίο , "ΙΩΚΗ" , του Ν.Αργυρίου, γίνεται λόγος ότι οι Πυραμίδες ήταν χώροι διαχτινίσεως προς το άστρο του ΣΕΙΡΙΟΥ. Αυτό πιστοποιήθηκε ύστερα από χρήση ρομποτικών μηχανισμών...
Τελικά αγαπητοί φίλοι βρισκόμαστε στα ερείπια κάποιου πολύ εξελιγμένου τεννολογικά αρχαίου γήινου πολιτισμού. Όμως αυτή τη στιγμή δεν θα επεκταθώ περισσότερο...

Mallen
30-04-09, 19:01
ΕΛΙΣΑΙΕ,μ' αρέσει το σκεπτικό σου και τα στοιχεία που παράθεσες, αλλά...έχω την πολύ έντονη ΥΠΟΨΙΑ πως κάποιοι αξιοσέβαστοι συμφορουμίτες μας θα ΔΙΑΦΩΝΗΣΟΥΝ έντονα με τα προαναφερόμενα και πιθανότατα θα...ειρωνευτούν, όπως έχει πολλακίς ξαναγίνει με συναφή ζητήματα (ονόματα δεν λέω, υπολήψεις δεν θίγω, καλά δεν το λέω?) ... :D

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
04-05-09, 23:15
ΕΛΙΣΑΙΕ,μ' αρέσει το σκεπτικό σου και τα στοιχεία που παράθεσες, αλλά...έχω την πολύ έντονη ΥΠΟΨΙΑ πως κάποιοι αξιοσέβαστοι συμφορουμίτες μας θα ΔΙΑΦΩΝΗΣΟΥΝ έντονα με τα προαναφερόμενα και πιθανότατα θα...ειρωνευτούν, όπως έχει πολλακίς ξαναγίνει με συναφή ζητήματα (ονόματα δεν λέω, υπολήψεις δεν θίγω, καλά δεν το λέω?) ... :D
Δεν πειράζει ας είναι καλά...

Αντώνης Κάτανος
01-06-09, 20:11
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που άνοιξες φίλε APOLLON.
Όντως είναι γνωστό ότι υπάρχουν πυραμιδοειδή κτίρια στην Πελοπόνησο αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδος όπως στην Εύβοια κ.α. Από ό,τι ξέρω τα κτίσματα αυτά είναι πολύ παλιά και άλλοι λένε ότι είναι πιο παλιά κ από τις πυραμίδες της Αιγύπτου!

Υ.Γ: Άν έχει κανείς φωτογραφίες με τις πυραμίδες αυτές καλό θα ήταν να τις παραθέσει εδώ... Φίλε σου στέλνω φωτ.απο τά πυραμίδοειδεί κτίσματα.Είναι και μία άγνωστη της Καμπίας
http://thumb14.webshots.net/t/72/172/6/39/94/2270639940103742794vReVrv_th.jpg (http://travel.webshots.com/album/567431898BmjgeZ)

gwynevere
19-06-09, 00:24
Καλησπέρα!!! Θα ήθελα να παραθέσω κάποιες φωτογραφίες από έναν λόφο πυραμιδοειδούς μορφής ο οποίος βρίσκεται στο νομό Θεσπρωτίας, λίγο μετά το Νεκρομαντείο του Αχέρωντα (ερχόμενοι από Πρέβεζα προς Ηγουμενίτσα, δίπλα στην Εθνική οδό). Ταξιδεύοντας αρκετά τα τελευταία χρόνια και διερχόμενη από αυτό το σημείο, πάντα παρατηρούσα τον εν λόγο λόφο και πάντα με παρεξένευε. Έτσι αποφάσισα να τον φωτογραφήσω.Θα χαρώ να ακούσω τη γνώμη σας! :)

http://i666.photobucket.com/albums/vv24/blackbaccarat/DSC00015.jpg
http://i666.photobucket.com/albums/vv24/blackbaccarat/DSC00013.jpg

Trithemius
19-06-09, 06:58
Εντυπωσιακές οι φωτογραφίες σου :eek: Πράγματι έχει ασυνήθιστο σχήμα για λοφίσκο... Κρίμα που δεν το πρόσεξα πριν 5 χρόνια που είχα πάει για διακοπές στην Πάργα :(

rados
22-06-09, 17:07
gwynevere
Κάνε ένα κόπο και μπες στο Google Earth
εκεί μπορείς να βρεις τις συντεταγμένες του σημείου ενδιαφέροντος (αλλά και του σημείου λήψης σου) στο περίπου.
Για διευκόλυνση το Νεκρομαντείο του Αχέρωντα βρίσκεται στο
39 μοίρες 14' 09,92 Ν
20 μοίρες 32' 03,00" Ε
Έτσι θα ξέρουμε γιατί πράγμα μιλάμε, και ίσως θα έχουμε και μια πιο παραστατική εικόνα μέσω του χάρτη.
Αναμένουμε.