Επιστροφή στο Forum : Ερασιτεχνικός Υπνωτισμός
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι 28 χρονών και νέος αλλά συνεπαρμένος με τον υπνωτισμό. Ο λόγος που θέλω να ενασχοληθώ με το αντικείμενο είναι να ψυχαγωγώ φίλους και συγγενείς με διάφορα υπνωτικά παιχνίδια.
Όλο αυτό ωθήθηκε από την στιγμή που είδα κάποια βίντεο του Anthony Jacquin σε promo DVD εκμάθησης υπνωτισμού "The Manchurian Approach" (http://www.anthonyjacquin.com/products.html#manchu) όπου και το αγόρασα.
Το θέμα μου είναι ότι ενώ έχω μελετήσει αρκετά αυτή τη δουλειά, όπως και διάφορα άλλα βίντεο περί υπνωτισμού (που όλα βασίζονται στις ίδιες ιδέες και αρχές), "μπλοκάρω" να το δοκιμάσω σε γνωστούς και φίλους μπρος τον κίνδυνο της αποτυχίας.
Άραγε όλο αυτό τελικά "δουλεύει"? Είναι τόσο εύκολο να επιτευχθεί όσο περιγράφεται?
Υπάρχει κάποιος από εσάς που να έχει δουλέψει, χρησιμοποιήσει ή παρακολουθήσει κάτι παρόμοιο για να με βοηθήσει στα πρώτα μου βήματα?
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Γιώργος
Ελευθέριος Παλιγγίνης
02-08-11, 11:01
Όπως έχω σημειώσει και αλλού είναι πολλοί "ειδικοί" -πχ ψυχολόγοι και "εναλλακτικοί" θεραπευτές (αν και δεν μου αρέσει ο όρος)- που έχουν γράψει σε CDz καθοδηγούμενους διαλογισμούς. Είναι μια καλή αρχή για να ξεκινήσει ο μη-σχετικός με ΔιαΛογισμό, μαζί με τα διάφορα προγράμματα και CDz με brainwaves. Είναι για διαλογισμό, και διάφορες υποβολές/εντολές για το προσυνειδητό ώστε να επιτυγχάνει κάποιος στόχους και να μειώνει προοδευτικά ελαττώματα συμπεριφοράς και σκεπτικού, αλλά και να απαλλάσσεται απο εθισμούς και εξαρτήσεις (γι' αυτό έχουν ασχοληθεί και πολλοί ψυχολόγοι). Αναλόγως του προβλήματος ή άλλου στόχου σου, αγοράζεις τον κατάλληλο τίτλο. Δεν προτείνω κάτι συγκεκριμένο, ούτε διαφημίζω κάποιον, υπάρχουν πολλά σχετικά προϊόντα και στα αγγλικά και στα ελληνικά, αρκεί να ψάξετε στο google και σε βιβλιοπωλεία.
Ευχαριστώ φίλε Ελευθέριε για τις χρήσιμες πληροφορίες.
Θέλω καταρχάς να ζητήσω συγνώμη για την "διαφήμιση" του συγκεκριμένου προϊόντος αλλά θέλησα να περιγράψω ακριβώς το που βρίσκομαι και το τι έχω στα χέρια μου.
Πρακτικά με όλο το θέμα, μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να προσεγγίσω τους γνωστούς μου, που γνωρίζουν ότι δεν είμαι υπνωτιστής και να τους πείσω να δεχτούν να "υπακούσουν" με σοβαρότητα τις εντολές μου (όπου η σίγουρια και συγκέντρωση στον "ειδικό" είναι, από ότι φαίνεται, το κλειδί της επιτυχίας).
Γι αυτό θα μου ήταν χρήσιμη η οποιαδήποτε συμβουλή και βοήθεια από οποιονδήποτε έχει ασχοληθεί με αυτού του είδους τον υπνωτισμό.
Αν και η ίδια δεν ασχολούμαι με τον ψυχαγωγικό υπνωτισμό, ο καθηγητής μας μάς έκανε μια μικρή επίδειξη, έτσι για δείγμα και σαν διάλειμμα. Δεν μπορούν όλοι να υπακούσουν σε τέτοιες εντολές, γι αυτό ο υπνωτιστής αρχίζει με ένα τεστάκι για να δει ποιοι είναι κατάλληλοι, συνήθως είναι το εν τρίτο. Οπότε μετά το τεστάκι κάλεσε αυτά τα άτομα, τα οποία κάθησαν σε καρέκλες μπροστά απ την τάξη κοιτώντας μας και κυριολεκτικά τα έκανε ό,τι ήθελε! Μάς είχε ήδη υποβάλλει ότι με μία απλή πίεση στο μέτωπό μας θα πέφταμε σε βαθειά ύπνωση, και αυτά τα άτομα όντως έπεσαν. Τούς υπέβαλλε να νομίζουν ότι τούς έδωσε ένα κλουβί με ένα πουλί, και ο καθένας τους έπαιξε με το πουλί και μάς το περιέγραψε. Μία μάλλιστα είχε κότα, που ανέβηκε στο κεφάλι της και τη βάραινε και έγερνε και είχε δυσφορία! Μετά τούς έκανε να νομίζουν ότι όλοι μας γδυθήκαμε και δεν τολμούσαν να μάς κοιτάξουν! Ένας νεαρούλης κοίταζε το πάτωμα και οι μεγαλύτερες γυναίκες χασκογελούσαν. Εγώ έκανα ότι κρατούσα στο χέρι το εσώρουχό μου και τούς ρώτησα τι χρώμα ήταν, αλλά ο καθηγητής είπε ότι δεν έγιναν ξαφνικά μέντιουμ... Τέλος τούς έβαλε να νομίζουν ότι ο πισινός τους είχε κολλήσει στο κάθισμα και όσο και να προσπαθούσαν δε θα ξεκόλλαγαν για να πάνε στη θέση τους. Μία τα κατάφερε, μετά από μεγάλη προσπάθεια, αλλά οι άλλοι έμειναν κολλημένοι. Τούς ξεκόλλησε και τούς έδωσε μια μεταυπνωτική εντολή, ότι όποτε έλεγε τη λέξη αγάπη, αυτοί να γαύγιζαν σαν σκυλιά! Πήγαν στις θέσεις τους, αυτός άρχισε να μιλάει κανονικά σε όλη τη τάξη και όποτε έλεγε τη λέξη αγάπη, ακούγαμε σαν να πνίγονται, να γελάνε, να κρατάνε το στόμα τους, και μια έκανε τον ήχο που κάνει ένα μικρό σκυλάκι που παραπονιέται!
Είχε φοβερή πλάκα. Τώρα οι φίλοι σου μπορεί να μη σ' εμπιστεύονται, αλλά αν είναι κατάλληλα άτομα θα υπνωτιστούν. Ένας γνωστός μου το έκανε με επιτυχία μελετώντας μόνο ένα εγχειρίδιο. Θα βρεις αρκετά στα αγγλικά αν ψάξεις stage hypnosis στο γκουγκλ.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.