Επιστροφή στο Forum : Αστρολογία των 13 Ζωδίων
vasiliskanatas
23-10-11, 14:47
Όπως είναι ευρύτατα γνωστό οι Αστρονόμοι αμφισβητούν έντονα την Αστρολογία με την σημερινή της μορφή λόγω κυρίως της προσθήκης ενός νέου Ζωδίου - του Οφιούχου - μεταξύ του Σκορπιού και του Τοξότη. Όλα δε τα υπόλοιπα Ζώδια έχουν μετακινηθεί κατά 29 περίπου μοίρες επί της εκλειπτικής λόγω της μετάπτωσης των Ισημεριών.
Δεδομένου ότι τα επιστημονικά στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα, η Δυτική Αστρολογία παραπαίει και όλα σχεδόν τα λεγόμενά της είναι ψευδή.
Για αυτούς τους λόγους, δημιούργησα μια νέα θεωρία για την Αστρολογία που περιγράφεται αναλυτικά στο βιβλίο μου "Αστρολογία των 13 Ζωδίων".
Όλα τα 13 Ζώδια αποτυπώνονται στην πραγματική τους θέση και νέος Ωροσκόπος είναι η Σελήνη που επηρεάζει την ζωή του ανθρώπου πολύ περισσότερο από έναν άψυχο Αστερισμό. Τέλος η Θεωρία μου λαμβάνει υπ' όψιν τον αριθμό των Ηλιακών Κηλίδων που τεκμηριωμένα έχουν επιπτώσεις στην Γη και τους ανθρώπους.
Θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω τι πιστεύετε εσείς για όλα αυτά που περιγράφω;
Βασίλης Κανάτας
Φυσικός
Angelika28970
23-10-11, 16:36
γεια σας!!να πω την αληθεια εγω δεν ασχολουμε καθολου με τα ζωδια και δεν καταλαβαινω σε τι χρησιμευουν παρολα αυτα ολος ο κοσμος ασχολειτε με αυτα....μπορει καποιος να μου εξηγησει σε τι ακριβως χρησιμευουν τα ζωδια?
[QUOTE=Angelika28970;90844]γεια σας!!να πω την αληθεια εγω δεν ασχολουμε καθολου με τα ζωδια και δεν καταλαβαινω σε τι χρησιμευουν παρολα αυτα ολος ο κοσμος ασχολειτε με αυτα....μπορει καποιος να μου εξηγησει σε τι ακριβως χρησιμευουν τα ζωδια?[/QUOTΕ
"Η Αστρολογία είναι μια Μαθηματική Στατιστική Επιστήμη, έρευνας και καταγραφής φαινομένων που λαμβάνουν χώρα κυρίως στο Ηλιακό μας σύστημα και προκαλούν αντιδράσεις στη γη και στον άνθρωπο.
Είναι επίσης τέχνη, από τη στιγμή που η καταγραφή των φαινομένων, χρησιμοποιήθηκε με τη βοήθεια της Στατιστικής, ως μέσο πρόγνωσης γεγονότων. Ακόμα, μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέχνη και από τον τρόπο, που ο αστρολόγος, συνδύαζει αυτές τις παρατηρήσεις, για να πετύχει, μέσω της δημιουργικής έμπνευσης και ενατένισης, όσο το δυνατόν καλύτερη πρόγνωση.".
"Η αστρολογία είναι μια πανάρχαια γνώση και έχει όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν – συγκροτούν μια επιστημονική δραστηριότητα. Είναι όμως και τέχνη, στο βαθμό που ως τέχνη ορίζουμε κάποια ικανότητα σύνθεσης, μορφοποίησης και εξαγωγής κάποιας κρίσης.... Αστρολογία λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε, είναι η δραστηριότητα εκείνη που δέχεται πως τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους και προσπαθεί με βάση το νόμο της αναλογίας και της συγχρονικότητας του Karl Jung, να ερμηνεύσει τον ανθρώπινο μικρόκοσμο με βάση τον πλανητικό μακρόκοσμο. Η Αστρολογία βασίζεται στο περίφημο αξίωμα του Ερμή του Τρισμέγιστου, «όπως πάνω έτσι και κάτω» κάτι που θα αναλύσουμε σε άλλο άρθρο".
Ο κύριος και ύψιστος σκοπός της Αστρολογίας είναι η αυτογνωσία.
Βασίλη προφανώς δεν γνωρίζεις πως ορίζονται τα ζώδια. Δεν έχουν καμιά σχέση ως προς τον ορισμό τους με τους αστερισμούς. Όταν λέμε καμιά, το ευνοούμε κυριολεκτικά. Καμιά απολύτως.
Ούτε η μετάπτωση την ισημεριών επηρεάζει στο ελάχιστο τα ζώδια. Είναι τελείως άσχετο φαινόμενο.
Οι αστρονόμοι, εφόσον ξέρουν πως ορίζονται τα ζώδια δεν λένε κοτσάνες για οφειούχους και για μετάπτωση ισημεριών. Όλα τα αστρολογικά προγράμματα φτιάχνονται από αστρονόμους, αφού τους δοθούν το τι θέλουν οι αστρολόγοι να υπολογίζουν τα προγράμματα.
Αλλά οι αστρονόμοι δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τον ορισμό των ζωδίων, ο ορισμός αυτός δεν είναι αστρονομικό θέμα.
Με εντυπωσιάζει ότι κάθισες και ασχολήθηκες με το θέμα χωρίς να ψάξεις να δεις πως ορίζονται.
Οι αστερισμοί προσφέρουν το όνομά τους, όσο το η γνωστή μάρκα αυτοκινήτων Subaru έχει σχέση με τις πλειάδες (Subaru is the Japanese name for the Pleiades) άλλο τόσο έχουν και οι αστερισμοί με τα ζώδια.
Αυτό που έφτιαξες αποτελεί προσωπική εναλλακτική προσπάθεια και όχι επιβεβλημένη αντικατάσταση, ενός προβληματικού αστρολογικού συστήματος λόγο αστρονομική ασυμφωνίας. Θα με ενδιέφερε από καθαρή περιέργεια να δω πως ορίζεις τα ζώδια σου.
----------------
Σημ. η αστρολογία δεν είναι επιστήμη. Μπορεί να χρησιμοποιεί επιστημονικές μεθόδους σε κάποια σημεία της, αλλά αυτό δεν την κάνει επιστήμη. Μέχρι σήμερα, αύριο βλέπουμε.
Ξέρει κανείς κάτι για τους ωροσκόπους και αν όντως σε επηρεάζουν καθόλου όπως λένε; Δεν έχω ασχοληθεί με τα ζώδια ποτέ, οπότε συγχωρήστε με :o
Ο ωροσκόπος είναι το σημείο που μια κάθετη από το σημείο γέννεσης του ατόμου, προβαλλόμενη στην φαινομενική τροχιά του ήλιου γύρο από την γή, τον τέμνει.
Θεωρητικά κατά την αστρολογία, καθορίζει πως συγκεκριμενοποιείται η υποτιθέμενη (δεν βρίσκω τώρα κατάλληλη λέξη) δράση των πλανητών.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικός για όποιον θέλει να έχει αστρολογικές πληροφορίες και μεταβάλετε κάθε 4 λεπτά.
Το να σου εξηγήσω αναλυτικά το πως λειτουργεί, ξεφεύγει από τις δυνατότητές μου, αλλά θέλει και μερικούς εκατοντάδες ή χιλιάδες σελίδες....
vasiliskanatas
24-10-11, 14:19
@ rados
προφανώς δεν γνωρίζεις για την ιστορία της Αστρολογίας.
Το τι είναι τα ζώδια έχει απαντηθεί εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια από τον πατέρα της Αστρολογίας Κλαύδιο Πτολεμαίο (που ήταν Έλληνας και έζησε τον 2 αιώνα μ.Χ. στην Αλεξάνδρεια).
Αυτός θεμελίωσε την σύγχρονη Αστρολογία. Χώρισε την εκλειπτική στους 12 Ζωδιακούς Αστερισμούς (τα λεγόμενα Ζώδια), όρισε τα 4 στοιχεία : αέρα, φωτιά γή και νερό, όρισε τον τρόπο επίδρασης των πλανητών αλλά και την σχέση τους με τα Ζώδια. Όρισε τους 12 οίκους της Αστρολογίας. Όρισε τον Ωροσκόπο, ως το Ζώδιο που ανατέλλει την στιγμή της γέννησης. Χώρισε τα ζώδια σε 4 κατηγορίες: Τροπικά, ισημερινά, σταθερά και δίσωμα. Αργότερα οι κατηγορίες συγχωνεύτηκαν σε τρεις.
Στο έργο του "Τα προς Σύρον αποτελεσματικά" ή "Τετράβιβλος" ο Κλαύδιος Πτολεμαίος θεμελίωσε την Αστρολογία. Είναι δε τόσο προφανές ότι τα Ζώδια είναι οι τότε 12 Ζωδιακοί Αστερισμοί που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Με χαρά μπορώ να σου παραθέσω αποσπάσματα από το εν λόγω βιβλίο για να διαπιστώσεις με τα μάτια σου την αλήθεια.
Ερχόμαστε τώρα στην δική μου προσπάθεια.
Όταν έκανα την διπλωματική μου εργασία στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πάτρας με θέμα "Περί Αστερισμών", διαπίστωσα ότι οι Ζωδιακοί Αστεριμοί δεν ήταν 12 αλλά 13 και το νέο Ζώδιο ήταν ο Οφιούχος.
Ο αντίχτυπος στην Αστρολογία ήταν μεγάλος διότι καθιστούσε όλες τους τις προβλέψεις λάθος.
Διατύπωσα λοιπόν την εναλλακτική θεωρία μου για να δώσω διέξοδο στην Αστρολογία. Οι προβλέψεις της Αστρολογίας των 13 Ζωδίων δεν στερούνται επιστημονικής στήριξης. Το αντίθετο, χρησιμοποιούν τα σύγχρονα δεδομένα της Αστρονομίας και της Αστροφυσικής.
Η αντικατάσταση της παρωχημένης Δυτικής Αστρολογίας με την θεωρία μου είναι επιβεβλημένη για να μπορέσει ο κλάδος να ανταπεξέλθει στην ασφυχτική πίεση που δέχεται για τα αναληθή στοιχεία που χρησιμοποιεί.
@amnesiac
Ωροσκόπος στην Αστρολογία των 13 Ζωδίων είναι η θέση του ουρανίου σώματος που επηράζει την ζωή μας (αποδεδειγμένα) περισσότερο μετά από τον Ζωοδότη Ήλιο: Η Σελήνη.
Η θέση της Σελήνης την ώρα που γεννιέται ο άνθρωπος είναι ο νέος Ωροσκόπος. Π.χ. κάποιος που γεννήθηκε την 24/10/1990 ώρα 9:00 UTC, είναι Παρθένος (ο Ήλιος ήταν στην Παρθένο όταν γεννήθηκε) με Ωροσκόπο Τοξότη (η Σελήνη ήταν στον Τοξότη όταν γεννήθηκε).
Ο Ήλιος είχε 31 Ηλιακές Κηλίδες την μέρα εκείνη, και που του προσδίδει κινητικότητα και φιλοδοξία.
Η Σελήνη ως νέος Ωροσκόπος της Αστρολογίας βάζει ένα τέλος στην
Αγαπητέ vasiliskanatas,
Για να μπορέσει ν' αναπτυχθεί μια συζήτηση, πρέπει κάποιος να έχει τουλάχιστον κάποιες βασικές αστρολογικές γνώσεις και να έχει διαβάσει το βιβλίο σου. Έχω ακούσει τη θεωρεία περί Οφιούχου, αλλά δεν έχω σχηματίσει άποψη για την εγκυρότητά της.
Προβληματίζομαι από τις παρακάτω παρατηρήσεις σου
"...Δεδομένου ότι τα επιστημονικά στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα, η Δυτική Αστρολογία παραπαίει και όλα σχεδόν τα λεγόμενά της είναι ψευδή..."
"Ο αντίχτυπος στην Αστρολογία ήταν μεγάλος διότι καθιστούσε όλες τους τις προβλέψεις λάθος"
Δηλαδή θεωρείς ότι όλες οι αστρολογικές αναλύσεις-προβλέψεις που έχουν γίνει έως σήμερα είναι λανθασμένες; Πώς εξηγείς το γεγονός ότι έχουν επαληθευτεί χιλιάδες απ' αυτές είτε σε ατομικά ωροσκόπια, είτε σε περιπτώσεις που αφορούν γεγονότα, κράτη κ.λπ.
vasiliskanatas
24-10-11, 15:06
...χρησιμοποίηση ενός Αστερισμού ως Ωροσκόπου, πράγμα που αντιβαίνει στην ιεραρχική δομή των πλανητικών και αστρικών σωμάτων που επιρρεάζουν τον άνθρωπο.
Να εξηγήσω καλύτερα:
1. πρώτο σε επιρροή ουράνιο σώμα είναι ο Ήλιος
2. δεύτερο σε επιρροή ουράνιο σώμα είναι η Σελήνη (ο νέος Ωροσκόπος)
3. τρίτα σε επιρροή ουράνια σώματα είναι οι πλανήτες
4. τέταρτα σε επιρροή είναι τα άστρα σε μεγάλη απόσταση (ο παλαιός Ωροσκόπος)
vasiliskanatas
24-10-11, 15:11
@ ΙΑΝΕΙΡΑ
έχουν όντως επαληθευτεί χιλιάδες προβλέψεις διότι έχουν γίνει δισεκάτομμύρια προβλέψεις.
Άρα έχει επαληθευτεί ένα μικρό κλάσμα εξ αυτών που στατιστικά είναι θεμιτό.
(συγνώμην για την συνέχεια σε ξεχωριστό post, αλλά για κάποιον λόγο δεν εμφανίστηκε όλο το αρχικό κείμενο)
προφανώς δεν γνωρίζεις για την ιστορία της Αστρολογίας.
Το τι είναι τα ζώδια έχει απαντηθεί εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια από τον πατέρα της Αστρολογίας Κλαύδιο Πτολεμαίο (που ήταν Έλληνας και έζησε τον 2 αιώνα μ.Χ. στην Αλεξάνδρεια).
Ή απλά εσύ δεν ξέρεις πως ορίζονται τα ζώδια.
Χώρισε την εκλειπτική στους 12 Ζωδιακούς Αστερισμούς (τα λεγόμενα Ζώδια), όρισε τα 4 στοιχεία : αέρα, φωτιά γή και νερό, όρισε τον τρόπο επίδρασης των πλανητών αλλά και την σχέση τους με τα Ζώδια. Όρισε τους 12 οίκους της Αστρολογίας. Όρισε τον Ωροσκόπο, ως το Ζώδιο που ανατέλλει την στιγμή της γέννησης. Χώρισε τα ζώδια σε 4 κατηγορίες: Τροπικά, ισημερινά, σταθερά και δίσωμα. Αργότερα οι κατηγορίες συγχωνεύτηκαν σε τρεις.Να σε βοηθήσω λοιπόν. βρίσκεις το σημείο που προβάλλεται η θέση του ήλιου κατά την εαρινή ισημερία στον φαινομενικό κύκλο (ή επίπεδο - εκλειπτική) που διαγράφει ο ήλιος γύρω από την γη. Αυτό το σημείο το ονομάζεις σημείο 0 και χωρίζεις τον κύκλο σε 12 ίσα (ως προς την γωνία) μέρη (και 360 μοίρες με μέτρηση αντίστροφη των δεικτών του ρολογιού).
Έτσι προκύπτουν τα δώδεκα ζώδια.
Δεν χρησιμοποιούμε πουθενά τους αστερισμούς. Πουθενά.
Εάν κάνω λάθος στον ορισμό, (τον λέω πρόχειρα χωρίς να προσπαθώ να γίνει ιδιαίτερα αυστηρός) περιμένω διορθώσεις.
Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύουσας σημασίας.
-------------------
Η επιλογή του αριθμού 12 δεν έχουμε αποχρώντα λόγο να υποθέσουμε ότι καθορίστηκε από τον αριθμό των αστερισμών. Άλλωστε αν ο ορισμός αναφερόταν σε αστερισμούς, δεν θα χώριζε τον κύκλο σε ίσα τμήματα.
Όπως και εσύ αναφέρεις χρησιμοποιεί τέσσερα στοιχεία και τρεις ποιότητες για να φτάσει στον αριθμό 12 (3Χ4=12). Άρα ο αριθμός 12 έχει κάποια σημασία πιθανότατα ανεξάρτητη από τους αστερισμούς, κάτι που το βλέπουμε και στην παρουσία του σε πάμπολλες περιπτώσεις κατά την αρχαιότητα. (Πριν από τον Πτολεμαίο)
Κάτι ακόμα, αν δέχεται κανείς την αστρολογία που χωρίζει τον κύκλο σε 12 μέρη, δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να φτάσει 13 βαθμιαία, θα πρέπει να καταργήσει την άλλη εκδοχή. Δηλαδή δεν μπορεί να έχουμε αστρολογία με 12 ζώδια και ξαφνικά να γίνονται 13, 13 θα ήταν και στην εποχή του Πτολεμαίου αλλά δεν θα το ήξερε. Όμως στην εποχή του Πτολεμαίου είχαμε 12 αστερισμούς. Κυκλική αντίφαση, εκτός και αν θεωρήσουμε τα ζώδια μεταβλητής γωνίας.
Όταν ο άξονας της γης είναι στραμμένος προς το 0 του φαινομενικού κύκλου κίνησης του ήλιου, κάτι που συνέβη περί το μηδέν Χριστού ονομάζεις τα δώδεκα αυτά ίσα τμήματα, χρησιμοποιώντας τους αστερισμούς που βρίσκονται στο περίπου στην γωνία τους. Ο συσχετισμός δηλαδή δεν αφορά αιτιατή σχέση, αλλά σύμπτωση που καθορίζει αποκλειστικά την ονοματολογία. Ακριβώς όπως στο παράδειγμα που ανέφερα για την αυτοκινητοβιομηχανία από τις Πλειάδες....
Ο Πτολεμαίος μπορεί να χρησιμοποιούσε τους αστερισμούς, για να κάνει τις προβλέψεις του. Δεν μας αφορά. Η σύγχρονη δυτική αστρολογία, χρησιμοποιεί τους πλανήτες και τον ήλιο με την σελήνη. Οι αστερισμοί έχουν ελάχιστη χρήση (αν έχουν....).
Όπως βλέπεις ο χωρισμός γίνεται ανεξάρτητα από το αν έχουμε 1,2 ή 22 αστερισμούς.
Και αφού ο ορισμός καθορίζεται ανεξάρτητα από τον αριθμό των αστερισμών, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα "πίεσης" από την επιστημονική κοινότητα ως προς την αστρονομική ακρίβεια της αστρολογίας. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο ορισμός είναι στέρεος και τα αστρονομικά στοιχεία αξιόπιστα.
Ως προς την επαλήθευσή της υπάρχει, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα προσωπικό του αστρολογικό σύστημα, κανένα πρόβλημα (Δεν υπάρχουν και λίγα). Αν επαληθεύεται ή όχι είναι άλλο θέμα όπως είπα. Αλλά το να λες ότι το υπάρχον των 12 ζωδίων, έρχεται σε αντίθεση με αστρονομικές παρατηρήσεις είναι λάθος.
vasiliskanatas
24-10-11, 15:56
λέει ο αγαπητός rados:
Να σε βοηθήσω λοιπόν. βρίσκεις το σημείο που προβάλλεται η θέση του ήλιου κατά την εαρινή ισημερία στον φαινομενικό κύκλο (ή επίπεδο - εκλειπτική) που διαγράφει ο ήλιος γύρω από την γη. Αυτό το σημείο το ονομάζεις σημείο 0 και χωρίζεις τον κύκλο σε 12 ίσα (ως προς την γωνία) μέρη (και 360 μοίρες με μέτρηση αντίστροφη των δεικτών του ρολογιού).
Έτσι προκύπτουν τα δώδεκα ζώδια.
Δεν χρησιμοποιούμε πουθενά τους αστερισμούς. Πουθενά.
Εάν κάνω λάθος στον ορισμό, (τον λέω πρόχειρα χωρίς να προσπαθώ να γίνει ιδιαίτερα αυστηρός) περιμένω διορθώσεις.
Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύουσας σημασίας.
Για να καταλάβουν οι αναγνώστες του θέματος τι ακριβώς λες θα τους το πω πιο απλά:
Επειδή οι Ζώδεκα Ζωδιακοί Αστερισμοί έχουν μετακινηθεί κατά 29 περίπου μοίρες στον ουρανό, καθιστώντας τις προβλέψεις της Δυτικής Αστρολογίας γραφικές, οι φίλτατοι Δυτικοί Αστρολόγοι σκαρφίστηκαν ένα τέχνασμα. Αποκόλλησαν τα Ζώδια από τον Ζωδιακό κύκλο και τους Αστερισμούς τους και τα μετράνε κάθε φορά σαν να βρισκόμαστε στο έτος 88 π.Χ. Έτσι τα Ζώδια της Δυτικής Αστρολογίας δεν Αντιστοιχούν σε καμιά αληθινή θέση στον ουρανό! Ούτε οι πλανήτες μπαίνουν στα Ζώδια που υποτίθεται ότι μας λένε ότι μπαίνουν!!
Όμως μ' αυτό τον τρόπο εκτός του ότι δεν μπορούν να εξηγήσουν το γιατί τα Ζώδια ξεκόλλησαν από τους Αστερισμούς τους, εξ αιτίας των οποίων και μόνον υπάρχουν, δεν μπορούν επίσης και να μας εξηγήσουν τι σημαίνει ο όρος η Αφροδίτη μπαίνει στον Ζυγό:
1. Η Αφροδίτη μπαίνει σε έναν Αστερισμό που βρισκόταν ο Ζυγός πριν 2000 χρόνια αλλά σήμερα είναι στην θέση του η Παρθένος;
2. Η Αφροδίτη μπαίνει όντως στον Αστερισμό του ΖΥΓΟΥ;
3. Η Αφροδίτη δεν μπαίνει πουθενά;
Για να μην παιδεύουμε τους αναγνώστες μας το σωστό είναι ότι η Αφροδίτη μπαίνει στην Παρθένο και ας λένε οι Δυτικοί Αστρολόγοι ότι μπαίνει στον ΖΥΓΟ!
Αυτοί έχουν κολλήσει στο 88 π.Χ. και εκεί θα μείνουν αν δεν δεχθούν μια νέα θεωρία αν την "Αστρολογία των 13 Ζωδίων" που θα προσαρμόζει την Αστρολογία στα επιστημονικά δεδομένα.
@ ΙΑΝΕΙΡΑ
έχουν όντως επαληθευτεί χιλιάδες προβλέψεις διότι έχουν γίνει δισεκάτομμύρια προβλέψεις.
Άρα έχει επαληθευτεί ένα μικρό κλάσμα εξ αυτών που στατιστικά είναι θεμιτό.
(συγνώμην για την συνέχεια σε ξεχωριστό post, αλλά για κάποιον λόγο δεν εμφανίστηκε όλο το αρχικό κείμενο)
Aγαπητέ vasiliskanatas,
ασχολούμαι καθαρά ερασιτεχνικά με την αστρολογία και έχω κάποιες βασικές γνώσεις. Από την εμπειρία που έχω, σε διαβεβαιώνω ότι μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός ότι στο προσωπικό μου ωροσκόπιο έχω εντοπίσει όλα τα μεγάλα γεγονότα που συνέβησαν σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους στη ζωή μου (σπουδές, γάμος, απόκτηση παιδιών, ταξίδια κ.α.)... Το ίδιο και στο προσωπικό ωροσκόπιο των δικών μου ανθρώπων. Μέχρι σήμερα, ουδεμία τάση ή πρόβλεψη δεν έχει διαψευσθεί. Και όπως καταλαβαίνει κανείς, δεν είναι δυνατόν να είναι τυχαία η επαλήθευση όλων αυτών...
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η αστρολογία είναι το χόμπι μου και τίποτα περισσότερο και οι μόνες αναλύσεις που έχω κάνει αφορούν άτομα της οικογένειάς μου και φιλικά πρόσωπα.
Το τι σκαρφίστηκε ο Πτολεμαίος και τι οι πιο σύγχρονοι αστρολόγοι και τι εσύ, είναι του καθενός δικό του θέμα. Δεν θα κρίνω εγώ τις αιτιάσεις του καθένα.
Ο Πτολεμαίος ίσως, να έδινε σημασία στους αστερισμούς, οι πιο σύγχρονοι αστρολόγοι, δίνουν στις ισημερίες, εσύ στην Σελήνη και δεν ξέρω τι άλλο. Καθένας ότι θέλει, δικαίωμά σου και δικαίωμά τους.
Σημειώνω ότι ο Πτολεμαίος μάλλον θα είναι δύσκολο να χώριζε τον κύκλο σε 12 ίσα μέρη, ακολουθώντας την λογική των αστερισμών, μια και δεν ορίζουν ίσα μέρη. Κάπως θα περίμενε κανείς να δώσει κάποια αναλογικότητα στην έκταση του κάθε αστερισμού, αλλά δεν έχει και σημασία.
Στο τέλος τέλος, είναι αναμενόμενο να βελτιώνεται μια τέχνη ή τεχνική, μέσα σε 2000 χρόνια και κάτι ψιλά. Αν οι πιο σύγχρονοι παρατήρησαν ότι με τους ορισμούς που χρησιμοποιούμε σήμερα τα αποτελέσματα είναι καλύτερα, είχαν κάθε λόγο να τροποποιήσουν τις αρχικές αστρολογικές τεχνικές.
Το βέβαιο είναι ότι η σύγχρονη αστρολογία ορίζει τα ζώδια με τον τρόπο που σου ανέφερα και είναι 100% συμβατή με την αστρονομία. Δηλαδή αυτό που αναφέρεις περί αναντιστοιχίας είναι αρλούμπα, που την στηρίζουν όσοι δεν έχουν γνώση του ορισμού.
(Αρχίζω να υποψιάζομαι ότι έκανα λάθος και ήξερες τον ορισμό.)
Τα περί ξεκολλήματος από τους αστερισμούς είναι αστειότητες από την στιγμή που ο ορισμός δεν στηρίζεται στους αστερισμούς. Κατά την ίδια λογική κάθε "ξεκόλλημα" από την προβολή της ισημερίας είναι εξ ίσου προβληματικό.
Η άποψη ότι τα ζώδια πρέπει να καθορίζονται από τους αστερισμούς, σε σένα φαίνεται ποιο "λογική" από το να καθορίζονται από την ισημερία.
Αλλά που το στηρίζεις? Μήπως σε συγκριτικές παρατηρήσεις των αποτελεσμάτων της μιας μεθόδου και της άλλης? Αν ναι περιμένω το paper της μελέτης.
Αν όχι, μήπως αποκλειστικά στο έτσι σου αρέσει?
Και περί ορέξεως του καθενός......
Για να ξεκαθαρίσουμε την θέση μου, δεν στηρίζω την μια ή την άλλη άποψη. Εκείνο που επισημαίνω είναι ότι δεν δικαιούσαι να επικρίνεις τον ορισμό της σύγχρονης δυτικής αστρολογίας, για τα ζώδια, παρά μόνο αν έχεις κάποιο αποδεικτικό στοιχείο ότι είναι σε αναντιστοιχία με επιστημονικά δεδομένα ή έχεις επιστημονικά δεδομένα που αποδεικνύουν ότι κάποια άλλη μέθοδος δίνει πιο αξιόπιστα αποτελέσματα.
Μέχρι τώρα τα περί αναντιστοιχίας με την αστρονομία αποδείχθηκαν λάθος.
Αλήθεια δεν μας εξήγησες πότε τα ζώδια γίνονται 13 από 12, είναι βαθμιαίο το φαινόμενο ή σκάει απότομα, είναι ίσα ή αναλογικά με την έκταση των αστερισμών ή μήπως ήταν πάντα 13?
Σημ. αν θυμάμαι καλά η κέλτικη παραδοσιακή αστρολογία νομίζω ότι χρησιμοποιεί σύστημα με 13 ζώδια, καθώς και υπάρχουν συστήματα που χρησιμοποιούν την σελήνη για προβλέψεις.
.χρησιμοποίηση ενός Αστερισμού ως Ωροσκόπου, πράγμα που αντιβαίνει στην ιεραρχική δομή των πλανητικών και αστρικών σωμάτων που επιρρεάζουν τον άνθρωπο.Δεν θα κάτσω να βρω πως όριζε ο Πτολεμαίος τον ωροσκόπο. Πάντως στην σύγχρονη αστρολογία ο ωροσκόπος δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που γράφεις. Καμιά απολύτως.
έχουν όντως επαληθευτεί χιλιάδες προβλέψεις διότι έχουν γίνει δισεκάτομμύρια προβλέψεις.
Άρα έχει επαληθευτεί ένα μικρό κλάσμα εξ αυτών που στατιστικά είναι θεμιτό.Δεν θα σταθώ στην αξιοπιστία της αστρολογίας γενικά, είναι ένα θέμα που πολύ δύσκολα θα μπορούσαμε να το απαντήσουμε, μια και η διενέργεια επιστημονικής έρευνας είναι περίπου αδύνατη, (αν μη τι άλλο, επειδή στις εκτιμήσεις υπεισέρχεται ισχυρά το προσωπικό στοιχείο του αστρολόγου), αλλά θα επισημάνω ότι αν κάποιος θεωρεί αναξιόπιστη μια μέθοδο και αξιόπιστη συγκριτικά μια άλλη, οφείλει να δώσει στοιχεία για να αποδείξει την ορθότητα της μιας ή έστω την σφαλερότητα της άλλης.
vasiliskanatas
25-10-11, 13:44
@ IANEIPA
αυτά που ισχυρίζεσαι είναι δύσκολο να επαληθευτούν.
Πρέπει να γίνει μελέτη για το θέμα και μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων να συζητήσουμε.
Προσωπικά δεν γνωρίζω κάποια μελέτη που να επιβεβαιώνει ρητά τις προβλέψεις δυτικών Αστρολόγων. Αν έχεις διαφορετική άποψη περιμένω την απάντησή σου.
vasiliskanatas
25-10-11, 14:25
@rados
Το βέβαιο είναι ότι η σύγχρονη αστρολογία ορίζει τα ζώδια με τον τρόπο που σου ανέφερα και είναι 100% συμβατή με την αστρονομία. Δηλαδή αυτό που αναφέρεις περί αναντιστοιχίας είναι αρλούμπα, που την στηρίζουν όσοι δεν έχουν γνώση του ορισμού.
(Αρχίζω να υποψιάζομαι ότι έκανα λάθος και ήξερες τον ορισμό.)
Η σύγχρονη Δυτική Αστρολογία δεν ορίζει τα Ζώδια. Τα βρήκε έτοιμα από την τεράστια αστρολογική παράδοση αιώνων. Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνοντας ότι δεν αντιστοιχούν στην αληθινή τους θέση άρχισαν τα τερτίπια. Ορίζουν ας πούμε τον Κριό κάπου αλλού από την πραγματική του θέση, λες και ο Κριός είναι λάστιχο. Μα στην θέση του Κριού έχουν μπει οι Ιχθείς!
Ο δε Κριός υπάρχει απλά έχει μετακινηθεί 29 μοίρες σε σχέση με το έτος 0. Όλα τα Ζώδια υπάρχουν. Είναι στον ουρανό. Απλά έχουν μετακινηθεί. Αντί οι Δυτικοί Αστρολόγοι να δημιουργούν φαντάσματα των Ζωδίων καλύτερα να έρθουν να ανακαλύψουν την αλήθεια.
Παρεμπιπτόντως δεν μου απάντησες στην ερώτηση που σου έκανα λίγο πιο πάνω:
Όταν οι Δυτικοί Αστρολόγοι λένε ότι η Αφροδίτη μπαίνει στον ΖΥΓΟ τι εννοούν;
Το τι σκαρφίστηκε ο Πτολεμαίος και τι οι πιο σύγχρονοι αστρολόγοι και τι εσύ, είναι του καθενός δικό του θέμα. Δεν θα κρίνω εγώ τις αιτιάσεις του καθένα.
Ο Πτολεμαίος ίσως, να έδινε σημασία στους αστερισμούς, οι πιο σύγχρονοι αστρολόγοι, δίνουν στις ισημερίες, εσύ στην Σελήνη και δεν ξέρω τι άλλο. Καθένας ότι θέλει, δικαίωμά σου και δικαίωμά τους.
Ο Πτολεμαίος δεν σκαρφίστηκε τίποτα. Ήταν ο ιδρυτής της σύγχρονης Αστρολογίας. Για τον Κλαύδιο Πτολεμαίο αλλά και για όλο τον κόσμο, οι Ζωδιακοί Αστερισμοί είναι τα Ζώδια. Χωρίς τους Αστερισμούς δεν θα υπήρχαν Ζώδια ούτε Αστρολογία.
Αυτοί που πραγματικά σκαρφίστηκαν κάτι για να ξεπεράσουν το γεγονός ότι η Αστρολογική πραγματικότητα τους άφησε πίσω στον αιώνα του Πτολεμαίου, είναι οι Δυτικοί Αστρολόγοι. Αυτοί σκαρφίστηκαν την εικονική μετακίνηση των Ζωδίων στον Ουρανό έτσι ώστε να ταιριάζουν στο παραμύθι μέσα στο οποίο ζούν και δραστηριοποιούνται.
Πιστεύω ότι η ευκαιρία που τους δίνεται για να προσμαρμοστούν στην Αστρολογική πραγματικότητα είναι μοναδική: Αυτή είναι η υιοθέτηση της θεωρίας της “Αστρολογίας των 13 Ζωδίων”.
Αλήθεια δεν μας εξήγησες πότε τα ζώδια γίνονται 13 από 12, είναι βαθμιαίο το φαινόμενο ή σκάει απότομα, είναι ίσα ή αναλογικά με την έκταση των αστερισμών ή μήπως ήταν πάντα 13?
Τα Ζώδια γίνονται 13 όταν η εκλειπτική – που είναι η πορεία του Ήλιου στον ουράνιο θόλο – αρχίζει να περνά μέσα από τον Αστερισμό του Οφιούχου. Δεν γνωρίζω την ακριβή ημερομηνία. Αυτό έγινε σταδιακά με την μετακίνηση του άξονα της Γης.
Η προσαρμογή της Αστρολογίας στην σύγχρονη εποχή δεν μπορεί να γίνει χωρίς ωδίνες, απώλειες καθώς και παραχωρήσεις στο επίπεδο της θεωρίας. Όντως ο αριθμός 12 είναι υπέροχος, συμβολικός κ.ο.κ. Τι να κάνουμε όμως αφού τα Ζώδια είναι 13; Εκπτώσεις;
Ρίξε μια ματιά στο βιβλίο μου για να δεις ότι εισάγονται νεωτερισμοί απαραίτητοι για την επιβίωση της Αστρολογίας στον 21 αιώνα. Η Αστρολογία δεν είναι θρησκεία ώστε να παραμένει προσκολλημένη στην Αστρολογική Βίβλο.
@ IANEIPA
αυτά που ισχυρίζεσαι είναι δύσκολο να επαληθευτούν.
Πρέπει να γίνει μελέτη για το θέμα και μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων να συζητήσουμε.
Προσωπικά δεν γνωρίζω κάποια μελέτη που να επιβεβαιώνει ρητά τις προβλέψεις δυτικών Αστρολόγων. Αν έχεις διαφορετική άποψη περιμένω την απάντησή σου.
Δηλαδή, η δική σου θεωρεία στηρίζεται σε δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων μελετών που επιβεβαιώνουν ρητά τις προβλέψεις της αστρολογίας των 13 ζωδίων;;; Ευχαρίστως να τις δημοσιεύσεις και να συζητήσουμε πρώτα επί αυτών...
vasiliskanatas
26-10-11, 08:58
@IANEIPA
Δηλαδή, η δική σου θεωρεία στηρίζεται σε δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων μελετών που επιβεβαιώνουν ρητά τις προβλέψεις της αστρολογίας των 13 ζωδίων;;; Ευχαρίστως να τις δημοσιεύσεις και να συζητήσουμε πρώτα επί αυτών...
Η θεωρεία μου της "Αστρολογίας των 13 Ζωδίων" προσαρμόζει την Αστρολογία στα δεδομένα του σήμερα. Χρησιμοποιεί τις πραγματικές θέσεις των πλανητών στα Ζώδια αλλά και την Σελήνη που η Δυτική Αστρολογία έχει υποτιμήσει.
Το αν οι προβλέψεις της επαληθευτούν ή όχι θα αποδειχθεί στην πράξη.
Όλες οι θεωρίες δοκιμάζονται στην πράξη.
Μπορείς ν' αναζητήσεις στοιχεία για του έργο του Michel Gauquelin και τις μελέτες του. Χρησιμοποίησε τη στατιστική στην Αστρολογία και έβγαλε σημαντικά συμπεράσματα.
Ως προς την αστρολογία, πιστεύω αρκετά πολύ στα χαρακτηριστικά των ζωδίων και στο ότι η πανσέληνος μπορεί να σε επηρεάσει, κι αυτό γιατί τα έχω διαπιστώσει στον εαυτό μου και τους γύρω μου... Από κει και πέρα πιστεύω ότι σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον αστρολογικά...
Τώρα για 13ο ζώδιο δε πιστεύω, αντίθετα μου φαίνεται άσχετο, γιατί
1ον πολλοί αστερισμοί παρεμβάλλονται ανάμεσα στα ζώδια
και
2ον αν επηρεαζόταν από τις κινήσεις των πλανητών, κάθε μέρα οι πλανητικοί και ζωδιακοί χάρτες θα άλλαζαν ονόματα και σημεία....
Ως εδώ φτάνει η γνώμη μου πέρι αστρολογίας...
Επειδή είναι 12 οι μήνες, λογικά πρέπει να είναι 12 τα ζώδια. Το 13ο είναι ο οφιούχος στον οποίο θα άνηκα εγώ αν ίσχυαν τα 13 ζώδια. Επειδή όμως δεν ισχύει ανήκω στο ζώδιο του σκορπιού. Εγώ όμως έχω κατά 50% τα χαρακτηριστικά του σκορπιού. Δεν ξέρω αν ίσχυε και ο οφιούχος θα είχα τα υπόλοιπα. Θα ήταν περίεργη αυτή η κατάταξη αλλά για λόγο που αγνοώ δεν επεκράτησε. Βρίσκεται για όσους δεν γνωρίζουν ανάμεσα στο ζυγό και στο σκορπιό. :confused:
vasiliskanatas
18-01-12, 17:30
@ fantasy
Ζωδιακός κύκλος ονομάζεται η ζώνη των Ζωδιακών Αστερισμών μέσα στην οποία ο Ήλιος κάνει την ετήσια τροχιά του.
Κάποτε ο Ήλιος περνούσε μέσα από 12 Ζωδιακούς Αστερισμούς και βάσει αυτού του στοιχείου οι Αρχαίοι Έλληνες κατασκεύασαν την Ωροσκοπιακή Αστρολογία που περιελάμβανε 12 Ζώδια (Ζωδιακούς Αστερισμούς)
Τα Ζώδια λοιπόν αντιστοιχούν στους Αρχαίους Ζωδιακούς Αστερισμούς.
Εδώ και εκατοντάδες έτη ο Ήλιος λόγω της μεταπτωτικής κίνησης της Γης, έχει αλλάξει την τροχιά του στον ουράνιο θόλο και περνά μέσα από 13 Ζώδια που είναι τα 12 γνωστά + ο Οφιούχος.
Η ανάγκη για μια νέα Αστρολογία είναι πιεστική. Είναι γεγονός ότι η παλαιά Αστρολογία των 12 Ζωδίων δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Όσον αφορά το δικό σου Ζώδιο κατα πάσα πιθανότητα είσαι Ζυγός. Μπορείς να το ελέγξεις στο σάιτ astrology13.com με την εφαρμογή: "Βρείτε το αληθινό σας Ζώδιο"
@Marsia
Η "Αστρολογία των 13 Ζωδίων" δεν προβλέπει το μέλλον παρά μόνο εικάζει για το πως θα μπορούσαν οι πλανήτες, η Σελήνη και ο Ήλιος να επηρεάσουν την Ζωή μας βάσει κάποιων χαρακτηριστικών τους που βασίζονται σε στατιστική μελέτη του παρελθόντος.
Ο Ήλιος περνά από 13 Ζώδια στην ετήσια πορεία του. Οι Αστερισμοί που αναφέρεις, απλώς συνορεύουν και δεν παρεμβάλονται στους 13 Ζωδιακούς Αστερισμούς.
Οι πλανήτες αλλάζουν καθημερινά θέσεις και οι Αστρολογικοί χάρτες της "Αστρολογίας των 13 Ζωδίων" αναφέρουν με ακρίβεια την θέση τους. Οι Αστρολογικοί χάρτες της Δυτικής Αστρολογίας γράφουν ως επί των πλείστων ανακρίβειες και αυτό είναι λογικό διότι αποτυπώνουν τον ουρανό όπως ήταν πριν 2000 χρόνια. Ο ουρανός όμως έχει αλλάξει θέση λόγω της "μετάπτωσης των ισημεριών". Έτσι π.χ. λένε για σήμερα ότι η Αφροδίτη είναι στους Ιχθείς ενώ η Αφροδίτη σήμερα βρίσκεται στον Υδροχόο. (Για του λόγου το αληθές δες την θέση της Αφροδίτης για σήμερα 18/1 (για την Δυτική Αστρολογία) εδώ: http://www.astrofree.com/:
Ο Aστρολογικός χάρτης του ουρανού και οι γενικές προβλέψεις της ημέρας τώρα
18/01/2012 19:25 - Ρύθμιση 0.00 - Ιουλιανή ημέρα 2455945.31
Προσωπικές προβλέψεις
Ήλιος στο ζώδιο Αιγόκερως 28.06 Σελήνη στο ζώδιο Σκορπιός 29.54 Ερμής στο ζώδιο Αιγόκερως 15.47 Αφροδίτη στο ζώδιο Ιχθείς 5.33Αρης στο ζώδιο Παρθένος 22.5 (λέει ότι βρίσκεται στου Ιχθείς)
και τους πίνακες της ΝΑΣΑ για την θέση της Αφροδίτης σήμερα:
Ephemeris / WWW_USER Wed Jan 18 08:21:17 2012 Pasadena, USA / Horizons
************************************************** *****************************
Target body name: Venus (299) {source: DE405}
Center body name: Earth (399) {source: DE405}
Center-site name: GEOCENTRIC
Date__(UT)__HR:MN R.A._(ICRF/J2000.0)_DEC APmag S-brt Cnst
************************************************** ***************
$$SOE
2012-Jan-18 00:00 22 27 17.20 -11 17 48.6 -4.02 1.18 Aqr
2012-Jan-18 01:00 22 27 28.57 -11 16 37.6 -4.02 1.18 Aqr
2012-Jan-18 02:00 22 27 39.95 -11 15 26.7 -4.02 1.18 Aqr
2012-Jan-18 03:00 22 27 51.32 -11 14 15.7 -4.02 1.18 Aqr
2012-Jan-18 04:00 22 28 02.69 -11 13 04.6 -4.02 1.18 Aqr
2012-Jan-18 05:00 22 28 14.06 -11 11 53.6 -4.02 1.18 Aqr
2012-Jan-18 06:00 22 28 25.42 -11 10 42.5 -4.02 1.18 Aqr
2012-Jan-18 07:00 22 28 36.78 -11 09 31.4 -4.02 1.18 Aqr
2012-Jan-18 08:00 22 28 48.15 -11 08 20.3 -4.02 1.18 Aqr
2012-Jan-18 09:00 22 28 59.50 -11 07 09.1 -4.02 1.18 Aqr
2012-Jan-18 10:00 22 29 10.86 -11 05 57.9 -4.02 1.18 Aqr
2012-Jan-18 11:00 22 29 22.22 -11 04 46.7 -4.02 1.18 Aqr
Το Aqr αντιστοιχεί στο Aquarius. Με μια αναζήτηση στο Google μπορείς να βρεις τα πάντα!
Η Αστρολογία των 13 Ζωδίων απλά προσαρμόζει την Αστρολογία στο σήμερα.
H Αστρολογία μπορεί να στηριχθεί σε επιστημονικά δεδομένα του σήμερα με την προσαρμογή της στα 13 Ζώδια.
vasiliskanatas Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.